Log in

Pogledaj cijelu verziju : The Witcher 2: Assassins of Kings

Stranica : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

Tsaя
03-06-2011, 21:38
Evo, upravo sam završio Jurovetov put.
Puno mi je bolji i zanimljiviji od Roučevog, a osim toga, bolja oružja sam isprobao...

Igra je stvarno super, i jedva čekam da nastavim čim izađe neki nastavak.

Jel se zna kada dolazi neki nastavak?

Aral
03-06-2011, 21:42
Pričaš o tome s takvom lakoćom kao da je nekakva tamo trojka najavljenja i dolazi idući mjesec. Za možebitni nastavak smo mirni barem par godina, sad u igru mogu uskočit jedino nekakvi dlc-ovi.

Tsaя
03-06-2011, 22:01
Na to i mislim, neki DLCovi koji će malo dovršit ovu priču.

Srle
04-06-2011, 10:22
Evo završio...jedna jako sjajna igra samo...
Zadnjih 15-ak minuta su me razočarale...Saznaš da Nilfgaard stoji iza svega, ubijem zmaja, pa Lethia, kontam odo u osvetu, kad ono, kraj...

senad_986
04-06-2011, 12:30
U prvoj sedmici igra se prodala u 400.000 primjeraka! :)

The Witcher 2 reached an impressive 400k sell-through in the first week – so we are very, very happy. We're not ready to discuss the specific proportions of retail and digital sales just yet, but we can say that the digital distribution numbers have been very satisfying; this channel has becomes a very important one.
Overall we expected to exceed sales of The Witcher 1 by 30%, but now we might do much better. We may reveal more about our numbers once we will receive data for the entire second quarter.
Patch 1.2 (http://www.en.thewitcher.com/patch1-2/)
Bugovi koji su mene najvise iritirali su, evo, ovim patchem ispravljeni! (A number of game balance fixes have been introduced in the Prologue. A number of fixes have been made in blocking functionality during combat. Also, player character responsiveness in combat has been improved, and Geralt can attack more than one target during normal combat) Svaka cast CDPR! :thumbs2:

Aral
04-06-2011, 14:24
Evo stavio 1.2 patch i odlučio krenut ispočetka, tak i tak nisam prošao prvi chapter a nadam se da će sad zadnja dva patcha stvar biti bolja i drugačija.

Tegla Ajvara
04-06-2011, 15:44
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/252125_196547157058906_100265060020450_507607_8925 8_n.jpg

Looky
04-06-2011, 16:04
ja ga rijetko koristim, radije onaj yelden ili igni

Constantine
04-06-2011, 20:45
kako da uđem u Vergen?

Arbiter of Change
05-06-2011, 10:21
Trailer za XBox 360 verziju.

rNhq1WhlJeQ

DJ Not Nice
05-06-2011, 14:57
Jeste li i vi?
jYrewjumFaU

Domy
05-06-2011, 16:31
Nije to platio,ha? :)

Loredova mama...

Aral
05-06-2011, 17:38
Ouch!

Kenyi
08-06-2011, 20:26
http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... s-of-Kings (http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/3443-The-Witcher-2-Assassins-of-Kings)

whiskey
08-06-2011, 21:13
Zanimljivo kako su mnogima igre u kojima moraš upotrijebit imalo mozga dosadne. To je loše ako su i recenzenti slicne vrece buha pa daju loše ocjene takvim igrama i na kraju zbog toga neki potencijalni biseri nikad nece ugledat svijetlost dana.

Kenyi
08-06-2011, 21:23
Nema ovdje nikakve upotrebe mozga, igra postaje rutinska onog trenutka kada nabavite silver sword i block + counter.

Babitz
09-06-2011, 17:17
Svejedno, yahtzee je igrao igru možda dva sata i dao nekoliko krivih informacija. Bezveze epizoda. Bijah razočaran. :(

hansi
09-06-2011, 17:25
pingu jel mozes nekako napravit da mozemo ignorat sve postove sa odredenim sadrzajem, sere mi se svaki put kad cujem za ovog lika

Babitz
09-06-2011, 17:27
Onda ćemo ga svi stavit u sig.

Akul
09-06-2011, 17:31
Nema ovdje nikakve upotrebe mozga, igra postaje rutinska onog trenutka kada nabavite silver sword i block + counter.

Ako si prenijeo Save imaš jaki Silver Sword još od početka igre :P

Kenyi
09-06-2011, 18:02
A jebiga, baš ih cuvam :(

hansi
09-06-2011, 18:18
Onda ćemo ga svi stavit u sig.
onda cu disejblat sigove

Xero
09-06-2011, 18:24
Svejedno, yahtzee je igrao igru možda dva sata i dao nekoliko krivih informacija. Bezveze epizoda. Bijah razočaran. :(
Ovo mu je vjerojatno najgora recenzija dosad.

Gwin
09-06-2011, 19:57
najbolja mu je izjava da ne možeš skipat cutscene kod kayrana.. onak.. stvarno..

Sonic_Moronic
09-06-2011, 19:57

Lik otvoreno mrzi RPG-ove, ne znam šta se čudiš :D

I dalje je kralj.

bezimeni
09-06-2011, 20:03
Nisam ni ja fanatik za RPG-ove ali ovo mi je definitivno najbolji RPG još od prvog KOTOR-a .Imam malu zamjerku .Igra nije baš dobro balansirana .Nakon solidno teškog početka na normal , kasnije postane prilično lagana.

Babitz
10-06-2011, 05:50

Lik otvoreno mrzi RPG-ove, ne znam šta se čudiš :D

I dalje je kralj.
Nije baš da ih mrzi (osim ak misliš na jRPG), al nije stvoren za izazovnije igre (Demon's Souls, lol). Volio je Dragon Age, Fallout 3 i Oblivion.
Mislim, oke, ne sviđa mu se igra, al vajnat da je teška kad svi drugi kažu da nije te da ne moš skipat animaciju koju moš... To mi debilno. :(

Srle
10-06-2011, 07:45
Nego, koja je novost koju je CDProject trebao objaviti na E3?

W3DR4N
10-06-2011, 08:25
Witcher za xbox

Srle
10-06-2011, 08:28
To sam i ja rekao prije sedmicu-dve, al mislim Akul rekao da nije to...

Babitz
10-06-2011, 08:47
Kaj nije neš da CD Projekt radi na nekom novom IP-u? Mislio sam da će to bit, a ne najava w2 za xbox.

Kenyi
11-06-2011, 15:05
Moram reci da igra ima izuzetno mlak ending.
No, izuzetna pohvala timu na dosta dobroj igri.
Kudos Poljska.

senad_986
11-06-2011, 17:45
Vidim da je vecini kraj mlak, ali meni nije jer taman dobijes odgovore na pitanja ko je i zasto orkestrirao ubistva, a i pametno su ostavili mjesta za ekspanzije. Mislim da ce izbaciti jednu-dvije ekspanzije, a da ce punokrvni nastavak, trojka je li, imati zasebnu radnju.
Bolja mi je od jedinice u svakom pogledu osim price jer mi je bilo zanimljivije ganjati se sa Salamandrom i Flaming Roseom. :)
Sve u svemu, vrhunska igra, kojoj, nakon patchovanja, dajem 9.5/10.
A narednih dana krecem s drugim prelaskom, sad, Rocheovim putem. :)

Kenyi
11-06-2011, 17:58
Mislim ono, igra koja svakih 20 minuta pravi zaplete i rasplete i komplikuje pricu se završava sa kratkim dijalogom koji objašnjava pocetak igre ali ne i kako ce se sve završiti, jej :(
Usput, Vergen mi je prevelik rip off bitke kod Helm's Deepa.

senad_986
11-06-2011, 18:13
OK, shvatam te. I sam sam ocekivao neki epski-mega epilog, ali sam uvjeren da su to Poljaci namjerno uradili da bi ostavili prostor za ekspanzije, te ako ih izbace u dogledno vrijeme, ne zamjeram im nista.
Evo, neki moj, kratki osvrt na ovo cedo: :)

Nakon sto su Poljaci promptno zakrpili igru, mogu reci da sam odusevljen. Prica je veoma intrigrantna, nije ovo genericni "pobij-sve-i-vrati-se-sam-te-uz-to-spasi-svijet-i-postani-junak" tip price, vec politicki triler/drama u dark fantasy settingu s odlicnim, pametnim i, na momente, duhovitim dijalozima. Igru sam presao jednom, ali obzirom na broj odluka koje igrac moze/mora da donese u toku igre, dva prelaska su imperativ ako zelite a vidite sva poglavlja i rijesite sve questove.
Borba je, takodje nakon patchovanja, odlicna, u kojoj se moze koristiti vise pristupa i taktiziranja (laki udarac, teski udarac macem, magije, alhemija, zamke, bombe, nozevi, blokiranje, kotrljanje). I ovdje, da biste iskusili sve cari, morate igru preci bar dva puta, jer necete biti u stanju razviti sve magijske i macevaoske vjestine. Zamjerka ide na lakocu borbe nakon sto se razvije znak Quen, mada sam ja igrao na normal, pa je vjerovatno na hardu izazovnije.
Grafika i zvuk su u samom vrhu ponude i o njima ne bih trosio rijeci jer se na trailerima moze jasno vidjeti.
Cut scene su prilicno dobro izrezirane i glasovna gluma je iznenadjujuce dobra.
Ne znam, ili sam prevelik Witcher fanboy, ali ja ne vidim neke vece mane ovdje, tako da mi je ovo jedna od najboljih igri ikad. :)

Akul
11-06-2011, 18:37
Ne znam, meni se kraj sviđao. Cijela priča je imala dvije teme:
- Gerraltova prošlost i povezanost s Wild Huntom - na kraju igre znaš sve što trebap znati i saznaš što se dogodilo Y.
- misterij Assassina - saznali smo na kraju apsolutno sve o njima te i imali slobodu da odlučimo o sudbini jednog Assassina

Drugim riječima, obje teme su riješene na kraju igre i smatram time da je priča TW2-a završena. Što će se dogoditi sada kada je Gerralt povratio sjećanja i što će biti sa sjevernim krlajevinama sad kad je došlo do... oni koji su odigrali znaju što se dogodilo... je priča nastavka (najvjerojatnije trojke). To što je dvojka bila zaplet veće priče se bez sumnje mnogima ne sviđa, ali CD Project Red nije toliko bogat da može na igri raditi još nekoliko godina pa da može dati epsku priču odjednom. Osobno, rado ću platiti za TW3 da vidim novu priču koja je istovremeno i nastavak dvojci. Tamo ću očekivati bolji završetak naravno jer je build-up gotov ali trenutno sam zadovoljan.

Domy
11-06-2011, 21:47
Ne znam, meni se kraj sviđao. Cijela priča je imala dvije teme:
- Gerraltova prošlost i povezanost s Wild Huntom - na kraju igre znaš sve što trebap znati i saznaš što se dogodilo Y.
- misterij Assassina - saznali smo na kraju apsolutno sve o njima te i imali slobodu da odlučimo o sudbini jednogSAssassina

Zapravo, zadnjeg assassina.
A ostatak priče se razvija tijekom igre, na samom kraju nema slideshowa i sličnog jer su raspoređeni kroz igru i tako pričaju priču. Samo treba paziti na dijaloge pa čak i sidequestove kroz cijelu igru jer je iznenađujuće velik broj detalja tako ubačen u igru. :thumbs2:
Uz to, barem su dva prolaza obavezna jer se jedino tako mogu saznati 2 strane priče, a to je samo strana sukoba u 2.chapteru i ništa drugo.

Izbrojao sam 2^5 ili 2^6 bitnijih odluka (neke binomne,neke čak i više opcija) od kojih ne utječu sve na onih 16 završetaka jer tih 16 predstavlja stanja svijeta,a ja sam brojao i prežive li određeni likovi,što nema nužno utjecaj na širu sliku. Ne brojim import jer nisam primjetio velik utjecaj importanih saveova na cijelu igu,ima par sitnica, par dijaloga, nekoliko nagrada ili napada i tak.

Sve u svemu, jako kompleksna priča, koju upoznajemo od blizu kraja pa prema mnogim nepotpunim počecima dok se na samom kraju ne sazna prava pozadina praktički cijele igre. :bravo:

Akul
11-06-2011, 22:12
Jesi brojao i jediničine odluke? Neke isto utječu na priču (ako je Siegfrid živ jer si stao na stranu Reda u jedinicu, to zna utjecati na 3. chapter malo (npr. Iorvethov path je nešto lakši ako je Siegfrid živ))

Domy
12-06-2011, 10:26
Jesi brojao i jediničine odluke? Neke isto utječu na priču (ako je Siegfrid živ jer si stao na stranu Reda u jedinicu, to zna utjecati na 3. chapter malo (npr. Iorvethov path je nešto lakši ako je Siegfrid živ))

Na brzinu sam pobrojao odluke,ziher sam nekaj zaboravio. A opet, navedeni broj ishoda se lako pomnoži s 3 zbog mogućeg importa, da ne spominjem i mogućnost spašavanja nonhumansa u gradu ako se odabere Iorvethova strana sukoba kod Rose of Rememberance.
Začudo,nije mi dobro prenešena odluka jer sam išao s neutralnim importom u kojem su i Yaevinn i Siegfried živi, ali Order me optužio da sam ubio Siegfrieda. Možda bug, možda namjerno, ne znam..

Baš bih htio vidjet uvećano ono stablo posljedica koje su letimično i umanjeno da sve stane pokazivali u najavama igre.

Kenyi
12-06-2011, 11:13
Pojma nemam kako ce riješiti nastavak/ekspanziju igre koja ima 16 završetaka.
K tome, zbog DLC-eva ce se morati igra igrati ispocetka zato što nema nacina da putujete prema gradovima nego ste uvijek situirani u jednom bez mogucnosti povratka.

Domy
12-06-2011, 11:33
Ne vjerujem da će nastavak biti direktna posljedica ove igre. Mislim da će preskočit neminovni rat od par godina i nastavit s jedinstvenim stanjem svijeta nakon toga.
A s druge strane, Geraltove se osobne avanture tako i tako nastavljaju južno od rijeke Yaruga tako da ga se rat zapravo ni ne tiče. Triss je s njim, car Nilfgaarda ga poštuje, a od prijetnje Wild Hunta (da ne idem u detalje) bi mu Nilfgaard bio još najbolji saveznik zbog prejake vojske.

Čak je i Letho unatoč tome kaj je radio zapravo odličan saveznik jer stvarno puno zna,a car i njemu duguje (podložno raspravi, car je manipulator kakvog nema-pitam se ima li uopće razloga održati obećanje i ponovo pokrenuti School of the Viper), definitivno čuvam save gdje Letho preživi, ionako više puta naglasi kako nismo neprijatelji s čime se u biti slažem

Osobno nisam očekivao epski kraj jer to nije bit cijelog settinga. Ni prva igra nije imala epsku priču općenito gledano, radilo se o ustanku u jednoj zemlji, zapravo jednom gradu. Pa si sad usporedite Wizimu i Kirkwall te igre u kojima se spominju.
Zadnja animacija je naravno najavila drugu igru, ali se odmah mogao vidjeti osobni motiv.
Kraljevi rade velike stvari, Geralt je witcher koji čak i kad spasi kralja nije sasvim dobrodošao u njegovoj zemlji. To se savršeno vidi u dijalogu odmah nakon oslobađanja zmaja od čarolije. Također, kroz sve animacije se vidi da iako kraljevi rade iste stvari kao i najgori banditi, drukčije se tretiraju (posebno mislim na moguća ubojstva Stennisa i Henselta)

Constantine
12-06-2011, 13:25
kako da uđem u Vergen?
bump

Domy
12-06-2011, 13:32
Ako si na Iorvethovoj strani ne bi trebao imati problema,al ako si na Rochevoj strani onda ne možeš sprijeda ući u sam grad, samo do drugih vrata. Ali, za Rochea ima stražnji ulaz u grad, trebaš ga nać u kanjonima.

Btw,novosti, unatoč radu na x360 verziji, nastavlja se podrška za pc. patch 1.3 će između postalog podržavati 4:3 sliku jer su ljudi to tražili

Constantine
12-06-2011, 13:35
jel to tamo lijevo,iza vergen outskirts,tamo gdje je ona suma?

Domy
12-06-2011, 14:22
Evo ti ovo pa pogledaj

http://guides.gamepressure.com/thewitcher2assassinsofkings/guide.asp?ID=11423

Mjesta označena s 10 i 15 su 2 poveznice kad se makne magla, a 12 je ono kaj te zanima

Hexfire
12-06-2011, 15:24
Prošao sam jedinicu prije dva dana, pa danas krenuo sa nastavkom. Tek sam level 3 ali evo prvih dojmova.

Krenut ću sa pozitivnim promjenama.
Igram na low detaljima sa 3 godine starom konfom i grafika je fenomenalna. Da nisam lijen, vjerojatno bi se dalo poigrati sa postavkama i izvući još više. Bilo bi još bolje da je sve malo tmurnije kao u prvom dijelu, ali ok.

Borba je u svakom pogledu bolja u odnosu na jedinicu. Kao prvo zahtjevnija je, ali ne preteška i daleko zabavnija. Postaviš zamku, pa se baciš desno, pa odbaciš jednog lika s ardom i ubiješ drugog dok se ovaj oporavlja, pa blokiraš, pa kontriraš... Savršeno.
Umro sam 2-3 puta zbog lošeg korištenja zamki i to je to. Ni traga onome o čemu sam slušao zadnjih dana: da je combat sustav loš, da frustrira, da je loša detekcija udarca, da je ovo najteža igra ikad i slične gluposti. Tu napominjem da igram sa patchom 1.2, pa moguće da je to riješilo dio tih problema ili je nekim ljudima jednostavno zabavnije samo kliktati lijevom tipkom miša bez razmišljanja.

Činjenica da se potione ne može koristiti u borbi me zasad ne smeta. U prvom nastavku sam ih također koristio prije borbe pošto dugo traju.

Animacije borbe su odlične, finisheri jako kul i zasad jedva čekam bilo kakvu borbu. Stvarno jako velik pomak u odnosu na jedinicu.

O kvaliteti priče i likova ne mogu trenutno puno reći, ali tu očekujem da bude na razini jedinice.

Naravno ima i nekih sitnica koje smetaju, ali ništa strašno.
Nemam wide screen monitor pa me nerviraju one glupe crne linije. Zbog toga mi sve izgleda sitnije na ekranu. Pročitao sam tu da će to riješiti sa 1.3 patchem, pa valjda i budu.

Tutorijal je dosta mlak i iako mi nije bio problem otvorit journal i pročitat sve, nekima će možda biti premalo. Posebno ako nisu igrali prvi dio.

Jedina veća zamjerka zasad je highlightanje objekata s kojim se može vršiti interakcija. Pretpostavljam da sam propustio nešto loota i ingredienta jer se ne sjetim stisnuti Z, a nisu pretjerano uočljivi zbog ovog problema sa 4:3 monitorom. Nepotrebna promjena, jer je u prvom dijelu to bilo ok.

Evo, zasad toliko. Bez obzira na tih par sitnica, igra zasad oduševljava. Nadam se da će se nastaviti u tom tonu.

Constantine
12-06-2011, 22:02
Evo ti ovo pa pogledaj

http://guides.gamepressure.com/thewitcher2assassinsofkings/guide.asp?ID=11423

Mjesta označena s 10 i 15 su 2 poveznice kad se makne magla, a 12 je ono kaj te zanima
jel moram liftat blood curse prije ulazka u vergen?

Kenyi
12-06-2011, 22:06
To tek na kraju drugog čeptera uradiš

Constantine
19-06-2011, 15:34
Maloprije sam zavrsio igru,blago sam razocaran.Ocekivao sam dosta vecu trajnost,ovo mi je bas pre kratko,nisam ni stigao skupit novce za onaj vran armor.Također sam mislio da budem mogao hodat po Vergenu i da tamo budu bili neki questovi,ali nista od toga,a ni kraj nije nesto :/

Akul
19-06-2011, 17:57
Ako hoćeš hodati po Vergenu, igraj Iorvetheov path i po Vergenu ćeš non stop hodati (dva patha su dosta različita jedan od drugoga... ne govorimo ovdje o istim questovima, druga strana već o puno većim razlikama).

Chupacabra
20-06-2011, 19:20
Šarolike ocjene Witchera II. (http://www.gamebanshee.com/news/103558-dungeons-a-dragons-online-update-10-launched.html)

bezimeni
20-06-2011, 19:46
O čemu ti ? Igra ima prosječnih 88/100 od kritike i 8.7/10 od korisnika .Ne vidim tu ništa šaroliko (http://www.metacritic.com/game/pc/the-witcher-2-assassins-of-kings).

Cid
20-06-2011, 20:07
Valjda jedni napišu ocjenu u plavoj boji, drugi u žutoj i tako dalje..

Aral
23-06-2011, 11:16
Tomasz Gop napustio CD Projekt (http://www.bug.hr/master/vijesti/tomasz-gop-napustio-cd-projekt/109490.aspx)

Šarolike ocjene Witchera II. (http://www.gamebanshee.com/news/103558-dungeons-a-dragons-online-update-10-launched.html)
Ovaj link nema veze sa witcherom2.

Deadwalker
24-06-2011, 09:28
Tomasz bio je jako važna osoba u CD Projekt RED-u. Nakon dva genijalna Witchera, šteta što odlazi, no, neka mu je sretno u životu :)

Hexfire
24-06-2011, 10:21
Sad sam pri kraju drugog chaptera (barem mi tako izgleda) i igra još uvijek oduševljava. Razvio sam sword tree skoro do kraja, pa je svaka borba apsolutni užitak. Jedino što mi već sad izgleda podosta lagano, čak razmišljam i prebaciti na hard. Bez problema se može uletit u grupu neprijatelja, potamaniti dio i ostatak riješit sa group finisherom.

Alchemy tree mi izgleda skroz nepotreban, pošto ostala dva smjera razvoja imaju daleko bolje skillove. Zamke isto ne koristim već dugo, tu i tamo Yerden iskoristim. Bombe i noževe tu i tamo, prvenstveno jer je daleko zabavnije riješit sve s mačem.

Dogodilo mi se 2-3 puta da se kontrole malo zblesiraju, ali u pravilu sve funkcionira savršeno. Vidim da se po forumima ljudi žale kako im blok ne radi, pa dodge ne radi, pa ovo pa ono. Prije bih rekao da većina nije svjesna da Geralt ne može ući u block stance ako je vigor prazan. Znam da sam i sam par puta lupao po E i onda se čudio zašto ne radi :). To je ponekad problem na početku jer se ne sjetiš pogledati u vigor bar nego očekuješ da lik blokira pa umreš. Poslije kroz nove skillove to puno bolje funkcionira. Da je moguće stalno blokirati, igra bi ličila na AssCreed. Stojiš na jednom mjestu i čekaš priliku za counter.

Atmosfera je nešto slabija nego u prvom dijelu, manje mračna, ali je ok. U prvom chapteru je i taj osjećaj opasnosti iz prvog dijela na razini. Geralt je dosta ranjiv, igrač se tek navikava na combat sustav, monsteri su nezgodni i ima ih poprilično. Drugi chapter je dosta slabiji po tom pitanju jer igra postane puno laganija zbog novih skillova. U svakom slučaju, igra nije preteška, ali su zeznuli jer se težina ne povećava sa razvojem lika. Barem takav dojam imam zasad, nadam se da će sljedeći chapter biti veći izazov.

Inventory je konfuzan i možda i najslabiji dio igre. Stvarno nepotrebna promjena, ali što je tu je. Uz to daleko najveći problem po meni je izostanak pravog tutorijala. Pošto sam odigrao jedinicu nedavno, znao sam nazive signova, znao što rade, znao nazive potiona i kako funkcioniraju itd. Uz to pročitao sam cijeli tutorijal i opet sam pojašnjenje za neke stvari morao tražiti online, jer se u igri svode na jednu jedinu rečenicu. Ovo bi moglo odmah na početku odbiti dio igrača, što je jako velika šteta. Bez obzira na taj nezgrapan početak gdje vas igra odmah baca u vatru i kažnjava svaku grešku, nakon što pohvatate sve konce igra postaje pravi užitak. Ako dalje igra ne razočara na neki način, ovo je bez konkurencije najbolji RPG ove godine te uz bok najboljima uopće.

bezimeni
25-06-2011, 21:51
Upravo započeo chapter 3 .Po ovome do sada , najbolji RPG koji sam igrao a odigrao sam ih dosta i jedna od najboljih igara općenito .Fenomenalno koliko su napredovali u odnosu na prvi dio , koji mi nije pasao .Ovaj nastavak je divota :thumbs2: .

Marvin OCX
25-06-2011, 22:36
Nisam igrao prvi dio :( ne znam,nekako totalno blesavo i lose su mi izgledale borbe tako mi je sam upgrade oruzja i moci bio nekako besmislen i preskocio sam igru iako sam znao da bi me tematika i sama prica privukle. Vidim po reakcijama da je drugi dio bolji i da je dosta toga poboljsano. Kao u AC serijalu gdje je uzivanje u AC2 potpuno i dosta vece ako si zavrsio i prilicno dosadni prvi dio,(Mass Effect necu spominjati) pa me zanima jel i ovde isti slucaj? Jer ovaj dio cu cim skinem patcheve zapoceti da igram a ne bi volio da mi neke stvari ostanu nejasne i da ne osjetim velicinu ove igre jer stvarno djeluje epic!

mravojed20
26-06-2011, 00:16
Propuštaš previše ako ne zaigraš prvi dio. Da, moći ćeš shvatit priču ali nije to to.

I ko kaže da je bolji od prvog? Prvi Witcher je imao atmosferu i setting koje drugi nije uspio dočarati toliko dobro, prvi je duža igra, nudi više izbora.

Hexfire
26-06-2011, 08:53
Nisam baš dobio takav dojam. Ustvari sam dosta razočaran zbog nedostatka poveznica i referenci na prvi dio. Jedina veća korist koju sam imao od igranja prvog dijela je što sam u startu poznavao signove i dobio silver sword.

Ovo koji je bolji je stvar ukusa. Prvi je briljirao sa svojom mračnom atmosferom, odličnim likovima, odlukama koje su imale stvaran utjecaj na daljnji tok igre, biranjem u pravilu manjeg zla i općenito je igra bila za nešto stariju publiku što je meni osobno veliki plus.

Dvojka je za koplje ili dva slabija u tim stavkama jer je rađena za širu publiku, ali briljira na drugim područjima. Borba je daleko zabavnija, dinamičnija dok je u prvom dijelu često naporna i monotona. Dvojka ima nekoliko "epic" momenata koji su možda falili prvom dijelu te su questovi raznovrsniji. Grafika i optimizaciju su odlične te je općenito igra ispoliranija nego prvi nastavak.

Meni osobno su oba odlična, svaki na svoj način.

bezimeni
26-06-2011, 10:36
Meni je ono što si istaknuo kao manu prvog dijela jakoooo smetalo a ono što si istaknuo kao prednost drugog dijela jakooo paše .U drugom dijelu nema od monotonije ni m.Jako slično iskustvo sam imao AC i AC2 .Prvi ubitačno dosadan a drugi savršen .Da ne pričam koliko je Witcher 2 ljepši te animacijski naprdniji a ide daleko bolje od prvog dijela na potpuno istom stroju .

Marvin OCX
26-06-2011, 11:09
Meni je ono što si istaknuo kao manu prvog dijela jakoooo smetalo a ono što si istaknuo kao prednost drugog dijela jakooo paše .U drugom dijelu nema od monotonije ni m.Jako slično iskustvo sam imao AC i AC2S.Prvi ubitačno dosadan a drugi savršen .Da ne pričam koliko je Witcher 2 ljepši te animacijski naprdniji a ide daleko bolje od prvog dijela na potpuno istom stroju .
Upravo,mada osim u borbama dvica je donijela metar poboljsanja u odnosu na prvi dio,dok je ACB unaprijedio samo borbu i ucinio igru dosta dinamicnijom. Jer meni zaista svo nabrijavanje silnih moci i kupovina nove,mocnije opreme,stitova itd- je samo dekoracija ako ja tu promjenu necu i vidjeti.
Ne znam,jos cu razmisliti o prelasku prvog Witchera al dvojku startam uskoro.

W3DR4N
26-06-2011, 11:12
Borba u Witcheru 2 je fantastična samo ako se igra s gamepadom. Potpuno nova dimenzija igre.

bezimeni
26-06-2011, 11:14
Ja Witchera 2 nisam ni probao sa mišom i tipkovnicom .Još se po trejlerima vidjelo da je igra rađena za gamepad .

Feanor
26-06-2011, 11:15
Borba u Witcheru 2 je fantastična samo ako se igra s gamepadom. Potpuno nova dimenzija igre.

Kako gamepad moze popravit problem kolizije prilikom borbe, kojeg si spominjao kao glavni problem u borbi. Loša detekcija kolizije i loš osjećaj težine udarca, ako se ne varam...

W3DR4N
26-06-2011, 11:46
Kretnje su fluidnije i cijela borba je prirodnija. Moraš probati da bi znao.

Maloki
26-06-2011, 12:00
Znači ima podršku za gamepad?
Ajd super, u Mass Effectu mi je užasno iritantno to što ne mogu igrati sa gamepadom.

Gwin
26-06-2011, 12:28
Kretnje su fluidnije i cijela borba je prirodnija. Moraš probati da bi znao.
ali i dalje ne možeš skočit kat ispod ako si usred borbe..
ono.. imam savršen bijeg iz fajta, ali imam napad panike?? or smth..

Hexfire
26-06-2011, 15:57
Meni bolje odgovara miš + tipkovnica combo, kontrole su čist ok.

Deadwalker
26-06-2011, 17:49
Meni bolje odgovara miš + tipkovnica combo, kontrole su čist ok.
+1

Hexfire
28-06-2011, 16:07
Prošao sam danas igru pa evo završni osvrt.

Ipak igra na kraju ostavlja malo gorak okus u ustima. Chapter 3 i Epilog su jako kratki u odnosu na prethodne dijelove. Nekako mi je prebrzo došao kraj svemu tome. Očekivao sam još barem 3-4 sata više gameplaya.

Priča nije toliko dobra kao u prvom dijelu. Nisu mi najbolje sjela razna politiziranja, a neke stvari su i dosta površno objašnjene. Kao da su malo ubrzali taj posljednji dio igre.

Odluke koje treba donositi nisu ni približno "teške" kao u prethodniku, što je meni osobno nedostatak. Također su mi likovi u globalu manje razrađeni te ne ostaju u sjećanju kao oni iz jedinice.

Sve u svemu ocjene oko 8.5-9 su opravdane. Sve puno iznad ili ispod, po meni ne drži vodu. Igra pati od manjih problema, ali ipak je vrhunsko iskustvo i jedan od boljih RPG-a zadnjih godina.

Nadam se da će trojka (koje vjerojatno bude) uzeti najbolje od oba nastavka.

bezimeni
28-06-2011, 21:28
Odigrao. Sve je rečeno .Odlična igra . 89/100

whiskey
28-06-2011, 21:30
Složija bi se s ocjenom. Nešto igri ipak fali da prođe magicnih 90%.

hrčak
28-06-2011, 21:35
Tamnija paleta boja?

Insert
01-07-2011, 16:25
Meni se igra u prosjeku crasha svakih pola sata. Imam najnoviji patch (1.2). U čemu je problem?

majstoro
01-07-2011, 16:55
Igra je fenomenalna,samo sto mi je ram giga pa mi stopa kad igram al stvarno je fantasticno

Durin
02-07-2011, 11:54
@Insert

Try this:

You want to enable the 3GB switch on the Windows Vista™ or Windows 7 operating systems.

To enable the 3GB switch on Windows Vista™ or Windows 7:

Right-click Command Prompt in the Accessories program group of the Start menu. Click Run as Administrator.
At the command prompt, enter "bcdedit /set IncreaseUserVa 3072"
Restart the computer.
To disable the 3GB switch:

Right-click on Command Prompt in the Accessories program group of the Start menu. Click Run as Administrator.
At the command prompt, enter "bcdedit /deletevalue IncreaseUserVa"
Restart the computer.

Aral
09-07-2011, 10:21
CD Projekt facing legal action after dropping DRM from The Witcher 2 (http://www.pcgamer.com/2011/07/08/cd-projekt-facing-legal-action-after-dropping-drm-from-the-witcher-2/)

A jesu si naguzili probleme...

Gwin
09-07-2011, 10:27
lol. baš probleme..

vidiš da je Kicinski jedva dočekao da stvar dođe na sud jer im je ugovor jako čist po pitanju distribucije..

ScorpiuS
09-07-2011, 20:03
vidiš da je Kicinski jedva dočekao da stvar dođe na sud jer im je ugovor jako čist po pitanju distribucije..
Što dovodi do pitanja zašto je Namco Bandai uopće krenuo na sud sa ovime.

DJ Not Nice
10-07-2011, 04:32
Molim?
Ajd molim te prvo pročitaj što piše u onom članku što je stavio Aral.

Gwin
10-07-2011, 07:04
pa normalno da namco ide na sud.. kad im je to zadnja šansa da dobiju koju kunu od cd projekta..
ljudi se sude zbog koječega, čak i kad su u krivu, u nadi da će dobit presudu na temelju neke tehnikalije..

kvakomekiki
10-07-2011, 09:02
Patch 1.3 (http://www.thewitcher.com/community/entry/67/index.html)Snajavljen s punim changelogom i novi free DlC "A Sackful of Fluff” koji dolazi s patchom.

Aral
10-07-2011, 15:31
O, pa lijepih promjena ima. S obzirom da se nisam još uvijek maknu sa prvog chaptera, možda bi mogao ovo zaigrat malo, u isčekivanju patcha.

Akul
10-07-2011, 20:06
Wouldn't it in your case make more sense to play a game AFTER it is patched?

Aral
11-07-2011, 10:59
Wouldn't it in your case make more sense to play a game AFTER it is patched?
Da, očekivao sam takav komentar :) Neda mi se čekat do tad ^^

Maloki
15-07-2011, 12:10
Ok, igra napokon instalirana na Steamu (odužilo se na 16-ak sati, neš im serveri bili u banani).
E sad koliko otprilike traje igra? Ne znam jel bih počinjao jer u principu imam 4 (današnji dan uključen u računicu) da odigram igru.
Nakon toga će proć par tjedana dok budem u mogućnosti ponovno ga zaigrati.

Kenyi
15-07-2011, 12:12
Pa onako, traje 20 sati otprilike.

Praetorian
15-07-2011, 16:49
Ok, igra napokon instalirana na Steamu (odužilo se na 16-ak sati, neš im serveri bili u banani).
E sad koliko otprilike traje igra? Ne znam jel bih počinjao jer u principu imam 4 (današnji dan uključen u računicu) da odigram igru.

Traje ti toliko, koliko ti ju je dugo i skidalo.

Deadwalker
15-07-2011, 16:55

Trajati će ti koliko ju detaljno prolaziš. Računaj između 20-25 sati.

Maloki
15-07-2011, 17:35
Jesam to samo ja ili igra ima prokleto loš odziv kontrola?

bezimeni
15-07-2011, 17:37
Na gamepadu radi odlično .Isto tako može biti da ti igra laga pa nije odzivna.

Deadwalker
15-07-2011, 17:44
Jesam to samo ja ili igra ima prokleto loš odziv kontrola?

instalirao si patcheve?
To je bio problem u početku pošto su neresponzivne kontrole i bugovit targeting sustav dotatno otežavale tešku borbu.

Maloki
15-07-2011, 17:54
A ono, instalirao preko Steama tako da pretpostavljam da su svi patchevi odmah gore?

Probao i sa gamepadom no i dalje zna imati problema sa odzivom.

Deadwalker
15-07-2011, 18:08
Trebali bi biti, no za svaki slučaj provjeru koja ti je verzija.
Uskoro dolazi patch 1.3 pa ako nisu do sada riješili neresponzivne kontrole, valjda sa idućim hoće.
Ja nisam imao neke velike probleme s time.

Maloki
16-07-2011, 12:41
Igra je prokleto bugovita i lagano počinje frustrirat.

Kid A
16-07-2011, 12:44
Sta ti se desava?

Maloki
16-07-2011, 12:51
Trenutno me najviše muči to što se Geralt svako malo ne odaziva na blokiranje napada.
I riješavam quest "Malena" te bi ju sad trebao pratit da nam nešto pokaže, još mi ispod minimapa piše "Follow Malena".
No problem je što se kuja neće pokrenut. I tako dva puta za redom.
Iritira i povremeno kašnjenje tekstura, no to je ipak manje bitno trenutno.

Deadwalker
16-07-2011, 14:20
Weird, ja takve bugove nisam doživio.
Block mi je bio s vremena na vrijeme lagavi, ali ne baš prečesto.

Akul
16-07-2011, 15:13
Trenutno me najviše muči to što se Geralt svako malo ne odaziva na blokiranje napada.

Jesi siguran da ti Stamina nije prazna? Pitam jer znam da dosta ljudi nije bilo svjesno da ne možeš blockati ako je to prazno.

Maloki
16-07-2011, 21:22
Znam, i ja sam prvo mislio da mi možda od manjka stamine no bila je stvar u u lošem odzivu.
Pomalo se osjećam kao da igram rulet, nikad ne znam kakav me bug čeka :)

Bartuc
18-07-2011, 21:45
Hehe, dobio od cure na poklon Premium ediciju :D I to 2 mjeseca nakon godišnjice, 4 mjeseca nakon rođendana i 5 mjeseci prije Božića (you do the math) :D

http://www.pohrani.com/f/2S/CF/2MvQLniw/18072011773.jpg

http://www.pohrani.com/f/1J/CZ/1c4h02Bn/18072011774.jpg

http://www.pohrani.com/f/M/Gn/3RUxGFpt/18072011775.jpg

Xero
18-07-2011, 21:46
Čekaj malo ti još ovo nisi zaigro?

Bartuc
18-07-2011, 21:49
Ne, trenutno igram jedinicu (treći prelazak - na CH4 sam), ali baš i nemam vremena u zadnje vrijeme. Nakon toga se bacam na dvojku. Do tada će valjda doći i 1.4 patch.

Xero
18-07-2011, 21:51
Dvojku prelaziš na insane samo sa željeznim mačem i bez znakova jel tako?

Bartuc
18-07-2011, 21:54
Zašto bi koristio mač, wtf!? :D

Xero
18-07-2011, 21:55
Samo s bombama? Ako ne koristiš mač propustit češ zakon finishere.

Bartuc
18-07-2011, 21:58
Prvo je pitanje kak će mi igra raditi na mojoj krami :(

Dual Core, 3GB RAM i HD4850 :(

mravojed20
18-07-2011, 22:00
Odlično. Samo onaj Multisampling isključi il kako se već zove jer to guta fps i na 5 puta jačim karticama. Inače je igra super optimizirana.

Xero
18-07-2011, 22:00
Meni radi na 2 gige i geforce 9500GT pa se ti zamisli.

Bartuc
18-07-2011, 22:12
Ajde, to su svakako dobre vjesti. Mislio sam da mi neće niti na low raditi.

bezimeni
18-07-2011, 22:17
Meni dvojka sa skoro svime na high radi bolje nego jedinica na minimum.

Bartuc
18-07-2011, 22:24
Trebao bi si dati truda i reciklirati komponente za neš nov/o/ije. Stavim si Phenoma na ovu MBO, još 1GB RAM, bolju grafu i jače napajanje. Ali kaj kad sam lijen i škrt :(

ScorpiuS
18-07-2011, 22:37
Ja sam se bome začudio kako igra loše scalea sa mojom GT8800. Na maksi detaljima svega par FPS-ova manje nego na low. No opet, možda je to vezano za to što sam imao teksture na maks u oba slučaja.

Maloki
19-07-2011, 01:54
Stao se uz Iovertha.
Bilo mi je žao izdat Rochea, ali vidjevši masakr nonhumana u Flotsamu se na kraju ipak odlučio za Iovertha.

Inače, igra je odlična, pravi primjer modernog RPG-a. BioWare bi se trebao u njih ugledat jer ih je CDProjekt prešišao po kvaliteti.
Igra je ujedno i jedna od najljepših igara koje sam imao prilike igrati. Nadam se da će se sa patchevima igra još više poboljšati i ukloniti svi bugovi (koji su ujedno i jedina zamjerka na igru).

Aral
19-07-2011, 07:32
Trebao bi si dati truda i reciklirati komponente za neš nov/o/ije. Stavim si Phenoma na ovu MBO, još 1GB RAM, bolju grafu i jače napajanje. Ali kaj kad sam lijen i škrt :(
Čovjek se vratio :pray: Ti svake godine nestaneš na par mjeseci lol

Akul
19-07-2011, 11:01
Stao se uz Iovertha.
Bilo mi je žao izdat Rochea, ali vidjevši masakr nonhumana u Flotsamu se na kraju ipak odlučio za Iovertha.

BTW, da si opalio Iorvetha šakom u nos nakon što si sreo onog Witchera, ne bi bilo masakra ^_^;
Pitanje: nisam još igrao Iorvethov path... da li onaj guvernet umre u Iorvetheovom pathu?

Xero
19-07-2011, 11:17
Možeš birat ubit njega ili spasit neke pičke koje je on odlučio zapalit.

Deadwalker
19-07-2011, 12:03
Čovjek se vratio :pray: Ti svake godine nestaneš na par mjeseci lol

Jebote da.
Đe si nestao opet Bartuce? :D

Sgt. Bull
19-07-2011, 15:44
Jeb'ga, možda čoeku treba odmor od odmora. :)

Outmind
21-07-2011, 15:49
Neki vjerojatno znaju neki možda i ne - izašao je novi patch kojeg možete skinuti ovdje:

http://en.thewitcher.com/patch1-3/

Najvažnije od svega - NAPOKON, NAKON PET GLADNIH GODINA su se udostojili i napravili podršku za 4:3 i još par drugih aspekata. Sada napokon i ja mogu ovo čudo zaigrat kak se spada.

ScorpiuS
21-07-2011, 17:32
Šta nije bilo podrške za 4:3? Sigurno ima neki mod koji to rješava u originalu. No ipak, kad si ti kupio taj monitor?

Outmind
21-07-2011, 18:24
2002. xD

Aral
22-07-2011, 07:26
Stavio patch, ajmo se fino igrat :)

Mirogamemasta
22-07-2011, 14:42
Kako lažeš. :D

Aral
22-07-2011, 14:49
Da, igrao sam 5min i odustao...na neko vrijeme, opet. Ne privlači me toliko kolko jedinica, što ne znači da je neću odigrat do kraja.

Dodali novi quest, junk inventory te tonu drugih poboljšanja s tehničke strane.

bezimeni
31-07-2011, 15:19
Krenuo i ja igrati ponovno sa zadnjim patchom. Ne vidim neku bitnu promjenu barem na samom početku .Igra je jednako teška na normal u početku i radi slično kao i vanla verzija .Možda malo glađe...sve u svemu vrhunska igra sa ili bez patcha .VRHUNSKA.AAA naslov .Najbolji RPG ikada :thumbs2: .

Deadwalker
31-07-2011, 15:22
SVE recenzije su igri jedino zamjerile poveću količinu bugova. Ja ih iskreno nisam vidio tj. vidio sam ih u jako malom broju. Oni što cendraju da je igra kasnije prelagana, neka je pređu na zadnjoj težini pa neka onda kažu to.

ScorpiuS
31-07-2011, 15:37
Igra je a kraju prelagana a na početku preteška, barem je meni bila sa patchom 1.01. Stvar je u tome što je Geralt u početko nevjerovatno slabašno biće pa se jako teško može borit sa neprijateljima, a prema kraju igre postaje demigod koji kolje sve pred sobom, jer neprijatelji nisu postali moćniji. Pogledaj razliku između prve i druge bitke protiv Lethoa

Xero
31-07-2011, 15:39
Obadvije su lagane.

Grim
31-07-2011, 15:46
Prva je poprilično teška ako nemaš Quen razvijen.

Maloki
31-07-2011, 17:07
Ja se večeras vraćam u ZG tak da ću moć nastavit igrat. Hura!
Negdje sam na pola drugog chaptera, valjda ću uspjet završit ovaj tjedan.

Deadwalker
31-07-2011, 19:03
Prva je poprilično teška ako nemaš Quen razvijen.

Istina, no da se iskemijati sa zamkama i bombama.

Xero
31-07-2011, 19:04
Nije teška samo je naporna kad debeli počne spamat znakove.

Aral
12-08-2011, 22:14
Konačno mogu igrat igru u njezinom punom sjaju...nevjerojatno kako dobro izgleda na 1920x1080 i još sve napiknuto na maximum. Divota od igre.

Kostolomac
12-08-2011, 22:52
Uuuuuuu, sjela nova konfa. Uživaj :D

Aral
13-08-2011, 00:04
Tnx, budem :)

Praetorian
13-08-2011, 12:30
Super komp, i ja ću si uzet tu grafičku GTX 560Ti.
Sad možeš uživat u igrama na pravi način.

Maloki
13-08-2011, 15:36
Napokon završio.
Najbolji RPG u zadnjih par godina.
Ostao uz Iovertha do kraja, spasio Saskiu, pustio Lethoa (usput smo si popili votke).
Odličan mi je twist sa paralelnim svijetovima, odnosno "sferama", vezan uz Wild Hunt.

Kenyi
13-08-2011, 15:37
Meni je to bilo malo previše, ali ako planiraju sve to objasniti i riješiti u sljedecem nastavku što da ne :D
Usput, isto sam uradio kao i ti.

Maloki
13-08-2011, 16:13
Meni je samo retardirano
kad Letho pita kaj su ovi elfovi iz paralelnog svijeta htjeli od Geralta, a ovaj odgovori "imam ideju, al neću ti reć!".
Baš je peder taj Geralt.

Kenyi
13-08-2011, 21:21
Iako guzi previše za svoje godine.

Xero
13-08-2011, 21:25
Geralt je gilf.

IGoR_2803
14-08-2011, 08:18
@aral: kak ti radi s uključenim ubersamplingom? meni bez toga sranja radi besprijekorno, ali čim to uključim, fps pada drastično...

Praetorian
14-08-2011, 11:01
Igore, ubersampling ubije i GTX 580, tako da...

Arbiter of Change
14-08-2011, 17:43
What what what?
http://www.thewitcher.com/the-witcher/2 ... /trailers/ (http://www.thewitcher.com/the-witcher/2/videos/trailers/)

http://i.imgur.com/HNPb3.jpg

Nightyx
14-08-2011, 18:22
kako ubit ikoga u igri? pretesko je -,-"

Praetorian
14-08-2011, 20:06
Moraš se potući!

Aral
14-08-2011, 21:52
What what what?
http://www.thewitcher.com/the-witcher/2 ... /trailers/ (http://www.thewitcher.com/the-witcher/2/videos/trailers/)

Zanimljivo...baš me zanima kaj će bit s time.

@IGoR_2803: Zanimljivo, bez toga na ultra postavkama doslovno leti, čim uključim vide se fps drop al opet nije tolko drastičan da ne bi mogao igrat. Ipak, kad vidiš fluidnost igre bez toga, draže mi je igrat kad je isključen nego uključen. Popriličan stress za konfu ali ništa pretjerano.

IGoR_2803
14-08-2011, 23:03
What what what?

Zanimljivo...baš me zanima kaj će bit s time.

@IGoR_2803: Zanimljivo, bez toga na ultra postavkama doslovno leti, čim uključim vide se fps drop al opet nije tolko drastičan da ne bi mogao igrat. Ipak, kad vidiš fluidnost igre bez toga, draže mi je igrat kad je isključen nego uključen. Popriličan stress za konfu ali ništa pretjerano.

a jel ima kakve drastične razlike u kvaliteti prikaza? i'm ashamed to admit, ali još nisam actually igrao igru... samo sam je pokrenuo da vidim kak se kod mene vrti...

Aral
14-08-2011, 23:19
Ubi me al ja ne vidim nikakvu veliku razliku zbog koje bi se isplatilo ovo upalit. Valjda moj mozak više stvara dojam bolje grafike nego što ustvari je. Enivej, igram sa isključenim ^^

IGoR_2803
15-08-2011, 08:28
ništ, moral budem malo napraviti "preskok" i odmah nakon što završim ovaj AvP 2010 krenuti s witcherom... prvo jedinica pa onda dvojka

Nightyx
15-08-2011, 09:13
Moraš se potući!
nedamise više crkavat, ocu ih pobit a ne mogu!

Aral
15-08-2011, 09:52
Igraj na easy, lako je.

ScorpiuS
15-08-2011, 09:57
E, ali na Easy je *stvarno* lako, samo šetaš uokolo i mašeš mačem i svi padaju k'o kruške. A na normalu igra jest teška, ali samo prvih 7-8 sati, a onda težina eksponencijalno pada, pa bi čak morao i dizat težinu da ti ostane zanimljivo.

Aral
15-08-2011, 12:51
Ma da, to je problem. Ja trenutno igram na normal i krpam se nekak. Sad je puno lakše igrat kad imam novu konfu, ono prije je bilo samo mučenje.

Arbiter of Change
17-08-2011, 10:03
Misterij 2.0 otkriven.

http://i.imgur.com/Bc7r9.jpg
http://i.imgur.com/q1yti.jpg

I naravno;
http://i.imgur.com/a6Oay.jpg

ScorpiuS
17-08-2011, 10:22
Ma da, to je problem. Ja trenutno igram na normal i krpam se nekak. Sad je puno lakše igrat kad imam novu konfu, ono prije je bilo samo mučenje.
Samo ti nama forsiraj tu svoju novu konfu, vratit će ti se to, znaš? :D

hansi
17-08-2011, 11:06
e jebemu da je vise developera poput CD reda, mislim pogledajte sta oni rade za pc igrace, svaka im cast

Aral
17-08-2011, 11:25
Samo ti nama forsiraj tu svoju novu konfu, vratit će ti se to, znaš? :D
Nadam se da neće :D

Inače, fora za ovo 2.0 čudo, baš me zanim utjecaj na samu igru.

Kostolomac
17-08-2011, 12:26
Jel se zna kad bi mogla doć ta verzija 2.0? Kad već ovoliko čekam na grafu, da pričekam odmah i to.

Duke of Earl
17-08-2011, 14:13
Kako su ovo genijalni developeri, svaka čast. Stvarno trebaš bit jebeni idiot da ovu igru ideš piratizirat.

crnisokol
17-08-2011, 14:14
Nadam se da će izaći dok ja završim jedinicu 8)

Srle
17-08-2011, 17:35
release date: 09.29.2011
Znači za mjesec dana...

Deadwalker
17-08-2011, 17:53
Kako će se ovo igrati^^
Kupnja Witchera 2 mi je jedna od najisplatljivijih investicija ikad :)

Aral
17-08-2011, 21:10
GC 11: Exclusive Witcher 2.0 Developer Diary (http://www.gametrailers.com/video/gc-11-the-witcher/719206)

forica

crnisokol
17-08-2011, 21:43
release date: 09.29.2011
Znači za mjesec dana...

završit ću prije toga jedinicu...ali ću ipak pričekati s dvicom do izlaska ovog 2.0 patcha :D

Domy
17-08-2011, 21:55
http://www.gametrailers.com/video/gc-11-the-witcher/719204

Najava Witchera 2 za xbox sadrži scene kojih nema u pc verziji. Pitam se hoće li nekakav mod odigravanja događaja koji prethode radnji dvojke doći u sklopu 2.0 patcha...

IGoR_2803
19-08-2011, 08:05
uzeo sam jučer witcher 2 steam key na g2play.net za 120 kn... :) to zovem dobrom kupnjom... sad taman prođem prvi dio prije nego izađe ovaj witcher 2.0 i onda se bacam na posao... :)

Arbiter of Change
30-08-2011, 20:37
Preko 900k prodanih primjeraka ako je vjerovati najnovijim informacijama.
http://www.wbj.pl/article-55824-the-wit ... -sold.html (http://www.wbj.pl/article-55824-the-witcher-2-nearly-1-million-copies-sold.html)

Of the group’s many areas of operation, the gaming division provided the largest contribution to the result. In particular, The Witcher 2 game, released on May 17, proved a great success, with sales of 940,000 copies, out of which 200,000 were downloaded online by gamers.

ScorpiuS
30-08-2011, 20:53
Malo, jako. Znam da je to samo PC publika i to sve, ali to je isto malo za igru ovakvog ranga.

Deadwalker
31-08-2011, 11:26
Preko 900k prodanih primjeraka ako je vjerovati najnovijim informacijama.
http://www.wbj.pl/article-55824-the-wit ... -sold.html (http://www.wbj.pl/article-55824-the-witcher-2-nearly-1-million-copies-sold.html)

Of the group’s many areas of operation, the gaming division provided the largest contribution to the result. In particular, The Witcher 2 game, released on May 17, proved a great success, with sales of 940,000 copies, out of which 200,000 were downloaded online by gamers.

Za PC igru u svega 3 mjeseca prodaje vrlo dobra brojka, ukoliko uzmemo u obzir žanr te samu platformu, jel. Brojka će biti i znatno veća kada igri padne cijena ispod 30$.

Arbiter of Change
21-09-2011, 17:34
Sutra prezentacija v2.0 i 360 verzije. Više na linku.
http://thewitcher.com/public/files/down ... C2011.html (http://thewitcher.com/public/files/download/newsletter/CDPFC2011.html)

Bartuc
21-09-2011, 19:28
Odgađam igru samo zbog tog v2.0 patcha, tak da od prve odigram "EE" ediciju. Baš me zanima dal se isplatilo čekati.

Srle
21-09-2011, 19:43
Iovako je odlična igra...

Deadwalker
23-09-2011, 17:32
7j0Nr6RCLhA

Ocke, novi prelazak na Dark težini^^

Maloki
23-09-2011, 18:18
Wtf pa to za par dana izlazi.

crnisokol
23-09-2011, 19:17
Moram požurit s prelaskom jedinice 8)

Aral
26-09-2011, 07:49
Dolazi za 3 dana, točnije 29. Bit će zanimljivo :)

Feanor
26-09-2011, 10:04
Oće li popravljat kakve bugove s tim patchem, CTD-a mi se u Floatsamu svakih 10-ak minuta, u prolouge-u nista, znam da ima ona neka solucija na netu, ali ako ce ovo ispravljat da se strpim par dana....

Durin
26-09-2011, 10:04
Nije mi jasno da imaju novi engine, a ne naprave pravu ekspanziju sa pričom i 50 sati gameplaya, sa novim sadržajem itd. Jer čini se da su u Witcher 2 najviše vremena potrošili na engine, a dužina igre je višestruko smanjena.

Deadwalker
26-09-2011, 15:07
Bilo je nekako i logično da će nastavak ponuditi nešto kraću igraću satnicu. Kada razvijaš novi engine, osim što ti puno vremena oduzme, još važnije, projekt daleko više košta. Da netko napravi još dvadesetak sati radnje u jednako impresivnom level dizajnu, to košta masu novaca, a razvojni studio ima ograničen budžet. Išli su na logično rješenje problema - navući ljudi i osigurati prostor za nove nastavke ili ekspanzije. Tako većinom danas svi rade.
Potrošačko društvo, jel.

Sa ovom 2.0 nadogradnjom, osim dorade grafičkog pokretača, upakirati će 9 besplatnih DLC-ova. A nakon što igra stigne na Xbox, očekujem neke konkretne informacije u vezi ekspanzije ili novog nastavka.

Maloki
26-09-2011, 20:01
A i treba uzeti u obzir da imaš dvije različite verzije drugog chaptera koji traje jedno 10 sati.

Deadwalker
26-09-2011, 20:09
To da. Igra ima puno veći replay value nego jedinica.
Osim toga, CD Projekt je rekao da možemo prije izlaska trojke očekivati nekakvu ekspanziju.

Sve u svemu, jedna od najboljih igara današnjice o kojoj brine i dalje jedan od najboljih dev timova današnjice. Kupiš nešto i dobiješ besplatnu fenomenalnu podršku. :thumbs2:

Arbiter of Change
27-09-2011, 06:39
Oho.
http://www.eurogamer.net/articles/2011- ... -witcher-3 (http://www.eurogamer.net/articles/2011-09-25-cdp-hints-at-witcher-2-expansion-witcher-3)

"Of course we're not announcing anything," he added. "We cannot say, I cannot say - I don't know if it's going to be The Witcher 3 or something else that covers the story, but there's probably going to be some releases in the future."
--
"All I can say is we're planning on releasing something. [The Witcher 2.0 is]Snot the last update for The Witcher 2," he said. "That's what I can assure you."

PDF sa potpunim patch notesima.
http://thewitcher.com/public/files/down ... ion2.0.pdf (http://thewitcher.com/public/files/download/Version2.0.pdf)

1. Numerous improvements have been made in the targeting system.
2. Parrying is now unlimited (even when Vigor is completely depleted), though parries no longer cancel all damage (maximum 50% reduction once the relevant ability has been acquired).
3. Responsiveness of game controls has been improved. This includes but is not limited to casting Signs, parrying, and attacking immediately after evading an opponent‟s assault.
4. Geralt‟s attacks are no longer interrupted by attacking opponents. Attacks are now contiguous and foes cannot interrupt Geralt‟s attacks by landing a blow.

Aral
28-09-2011, 20:51
Lijepo je vidjet ove promjene, sviđa mi se. Ak se ne varam, sutra dolazi to čudo...

Witcher 2 DLC besplatan samo za PC (http://www.hcl.hr/vijesti-witcher-2-dlc-besplatan-samo-za-pc-6305-27.html)
:thumbs2:

IGoR_2803
28-09-2011, 23:05
samo da provjerim, ovo je free to download za sve vlasnike igre?

Akul
28-09-2011, 23:11
samo da provjerim, ovo je free to download za sve vlasnike igre?

Besplatni DLC-evi za konzole su zabranjeni pa će naša konzolaška braća plaćati DLC-eve.
U drugu ruku, DLC-evi za vlasnike PC igre će biti besplatni.

Aral
29-09-2011, 12:31
Upravo tako. Kad smo kod toga, upravo mi se počeo downloadati 2.0 preko launchera, sve skupa nekih 750MB.

Bartuc
29-09-2011, 13:09
Baš mi je drago što sam čekao, vidim da se spominju neka masivna poboljšanja oko borbe, na koju ste se masovno žalili...

Aral
29-09-2011, 14:09
Evo igrao jedno pola sata, poboljšanja su tu i svakako su opipljiva. Sreća pa se nisam maknuo dalje od Flotsama, u biti skoro sam na početku. I da, Arena je tu kao i Dark difficulty ;)

IGoR_2803
29-09-2011, 15:04
da li mi je bolje igrati wičera s gamepadom ili klasika (miš + tipkovnica)... spremam se na antologijski prelazak jedinice i dvice... :P

Maloki
29-09-2011, 15:19
Meni dvojku bilo puno ugodnije igrat sa gamepadom.

Bartuc
29-09-2011, 16:32
Ja sam si već zacrtao da ću dvojku sa gamepadom, zapravo sve gdje nema vatrenog oružja je OK za gamepad. Mačevanje je brijem kao stvoreno za njega, pogotovo kad imaš lock on target...

Xero
29-09-2011, 17:06
Konzolaši. Sve je bolje s tipkovnicom i mišem.

bezimeni
29-09-2011, 17:08
Gamepadom je neusporedivo bolje .

Deadwalker
29-09-2011, 17:51
Meni recimo s gamepadom nije bilo ugodno igrati. Ne znam zašto pošto je igra odlično prilagođenu gamepadu.

Windwalker
29-09-2011, 17:58
Konzolaši. Sve je bolje s tipkovnicom i mišem.
Nekad sam i ja tako razmišljao.

O, kako sam bio u krivu...

Samo FPS-i i ptičja perspektiva su za miša.

Za sve ostalo je gamepad bolji.

Aral
29-09-2011, 18:00
Gamepad i Witcher, joj moram to probat iako nikak nemogu smislit tu kombinaciju.

Feanor
30-09-2011, 21:33
I dalje mi konstantno rendom( nekad nakon 2 minute nekad nakon 30 minuta) kreša to desktop u flotsamu, gad demit. Ima onaj neki 3gb fix, ali dodaje hrpu problema, a riješava to krešanje, ali neda mi se riskirat.Ima netko isti problem?

Bartuc
05-10-2011, 10:20
I dalje mi konstantno rendom( nekad nakon 2 minute nekad nakon 30 minuta) kreša to desktop u flotsamu, gad demit. Ima onaj neki 3gb fix, ali dodaje hrpu problema, a riješava to krešanje, ali neda mi se riskirat.Ima netko isti problem?

Evo i mene jebe, kao i hrpu drugih ljudi, neovisno o konfi :( Kažu da pomaže isključivanje svih Depth of Field efekata (ima ih 3), a ovaj 3GB fix kažu rješava problem u potpunosti. Prvo ću probati samo sa DoF, ako će biti sranja, onda idem na 3GB fix...

PS: Igra radi na max, osim UberSampling koji je na off, a kažu da je to najzahtjevnija igra danas!? xD Jebemti konfe iznad 4k kuna, čisto bacanje novaca :rotfl:

Bartuc
05-10-2011, 13:34
Evo update... DoF nije pomogao, ali 3GB fix radi kao urica. Nikakvih problema od kad sam to napravio, igra radi full stabilno, a performanse su ostale savršene. Feanor, slobodno to napravi...

Što se tiče igre, podjeljenog sam mišljenja. Grafika je odlična, novi combat sistem mi se sviđa, ali inventar, shop sistem, journal i ti elementi su katastrofalni, brijem da ne mogu biti lošiji niti da žele. Dijaloge i radnju neću još komentirati, ali za sada je dobro.

Bartuc
09-10-2011, 13:19
Pa kaj ja jedini ovo igram :( Uglavnom, prešao sam pa evo dojmova...

+ zanimljiva radnja
+ fenomenalna grafika
+ prelijep krajolik u pozadini
+ odlični likovi
+ odličan VA (izuzev Dandeliona, on je pre loš)
+ odlični dijalozi
+ Geralt je i dalje badass, jedan od naj likova u gamingu do danas
+ combat sistem je odličan
+ mutagen sistem je odličan
+ bombe i zamke su odlične
+ sex scene, potrudili su se zaobliti sise, iako su Ves-ine pre male xD

- sterilna atmosfera
- loša interakcija sa vratima, skokovima itd.
- "konzolaški" quick time eventi, bezveze unose arkadnost u RPG
- Boss fightovi su relativno loši
- mage fightovi su katastrofalni s njihovim konstantnim teleportiranjem za vrijeme čega su nedodirljivi
- Inventory je katastrofalno loš
- HRPA beskorisnih itema, nacrta, nadogradnji, mutagena i potiona
- Jako loš level-up progress – u jednu ruku pre sporo, u drugu nejverojatno brzo (kad treba nikako, i onda neka glupost i evo ti +3 levela)
- Nema quick save
- Saveove moraš redovito čistiti inače u load listu ulaziš ko u zahrđalu pičku
- loš quest reward sistem, biraš nagradu, a ne znaš kaj zapravo biraš!?
- dosta bugova čak i u v2.0
- totalno retardirane pozicije nevidljivih zidova, nema mi gore nego kada lik zapne za kamenčić

+/- Journal, odlična ideja da se svaki quest pripovjeda kao mini priča, ali kadkad je strašno nejasan

Ima gro mana, ali pozitivne strane su toliko dobre da jednostavno zasjene većinu njih. Usudio bi se reći da mi ja dvojka bolja od jedinice... Jedinica briljira u nekim segmentima koji pojedu dvojku, ali ukupno mi je dvojka bolja igra.

9/10

Sad kratka pauza od par tjedana i idem na Dark težinu sa drugom verzijom priče... ali prvo, sačuvao sam si save i idem vidjeti što se desi ako odaberem picu umjesto pičice...

Aral
09-10-2011, 14:06
Sterilna atmosfera :( Unazad 10 godina skoro da i nema atmosferičnije igre od ove.

Qucik save imaš, F5, a qucik load je F9. A za ovo ostalo se slažem manje više :)

Bartuc
09-10-2011, 14:21
Hmm, probao sam F5 i nisam vidio da mi je sejvala!? Ali dobro, manje bitno...

Što se atmosfere tiče, apsolutno je sterilna pošto je svijet relativno pust. Exterijeri su prazni, izuzev par valova monstera koji ne pridonose atmosferi. Nema života u močvari, nema života u planinama, NPC-i su mrtva puhala i tu su samo da selo/kamp ne izgledaju prazno. Grafika je prelijepa, boje u različitim dobima dana su savršene, zvukovi također odlični, ali to su kvalitete sterilne atmosfere... za pravu, živu atmosferu treba života u igri, a toga definitivno nedostaje.

Aral
09-10-2011, 14:36
Pa ima života, svaki NPC radi svoje, sklanja se kad pada kiša, ujutro ide u polje, navečer idu kućama, kad padne mrak onda večeraju unutra itd.; svugdje ima ponešto. A tamo di su monsteri i sl, pa tamo niti nema potrebe za ničim drugim osim njih samih :) Neznam, možda nisam obraćao previše pozornost al ono, uvijek imaš negdje nekoga da nešto radi. Više živući svijet teško da možeš nać.

Al dobro, to je samo moj dojam :) U globalu, igra ima mušice al rastura bez beda.

Windwalker
09-10-2011, 14:37
Sterilna atmosfera :( Unazad 10 godina skoro da i nema atmosferičnije igre od ove.

Witcher 1, Vampire: The Masquerade – Bloodlines, Red Dead Redemption.

Ima ih još, no to opet ovisi o ukusu koja ti atmosfera najviše paše.
Nekome je čak FIFA najatmosferičnija igra. :hangin:

No, ono što je sigurno je da je Witcher 1 atmosferičniji od dvice.

bezimeni
09-10-2011, 14:49
Nekome je čak FIFA najatmosferičnija igra. :hangin:

Što je skroz OK .Ako netko voli nogomet i ako ga publika , komentatori , ambijent i sami nogomet uvjere da je to skoro pa prava stvar , ne vidim problem da mu to bude najatmosferičnija igra ikada .

Aral
09-10-2011, 16:13
Ok, nisam sad mislio da je najatmosferičnija igra ikad, kužite kaj mislim. Al kaj se tiče Witchera1, nula bodova atmosfera, neznam zašto.

Bartuc
09-10-2011, 16:34
Witcher 1 ima višestruko bolju atmosferu od Witcher 2.

Maloki
09-10-2011, 16:43
Pa ima života, svaki NPC radi svoje, sklanja se kad pada kiša, ujutro ide u polje, navečer idu kućama, kad padne mrak onda večeraju unutra itd.; svugdje ima ponešto. A tamo di su monsteri i sl, pa tamo niti nema potrebe za ničim drugim osim njih samih :) Neznam, možda nisam obraćao previše pozornost al ono, uvijek imaš negdje nekoga da nešto radi. Više živući svijet teško da možeš nać.
Takav "živući" svijet ima i Oblivion. Rofl.

Aral
09-10-2011, 17:08
I 856 drugih igara. Al ovdje nije riječ o drugim igrama.

flander
09-10-2011, 18:12
instaliral pečiral na 2.0, igra trza, koju god da konfu stavim na auto detect trza, stvarno ne kužim u cem je problem =/

Maloki
09-10-2011, 19:46
I 856 drugih igara. Al ovdje nije riječ o drugim igrama.
Ti si tvrdio da takvog živućeg svijeta kao u Witcheru 2 ne možeš nigdje drugdje nać, na što sam ti rekao da to što si naveo ima i Oblivion.
Sad kažeš da to ima i još 856 drugih igara.
Pobijaš se.
Wtf?

Aral
09-10-2011, 20:03
Ne, nego mu pišem na taj način s nadom da njemu na pamet neće past niti jedna druga igra koja ima takav svijet. Aj dobro, moram priznat da mi je Oblivion pao na pamet al pošto ta igra nije na nekoj visini, bilo mi je bezveze spominjat. Bitnije je da ga Witcher 2 ima.

IGoR_2803
10-10-2011, 08:35
instaliral pečiral na 2.0, igra trza, koju god da konfu stavim na auto detect trza, stvarno ne kužim u cem je problem =/

možda ti se pečiranjem u display postavkama automatski uključio ubersampling ?

flander
10-10-2011, 09:31

možda ti se pečiranjem u display postavkama automatski uključio ubersampling ?

gledal sam po postavkama i ugašen je

evo recimo primjer, kad dođem na Main Menu miš ide onak super, kak bi i trebal, kad uđem u igru onda koda jebote vodim balon na špagi, strelica zaostaje....idem sad reinstalirat winze možda je tu kaj pomrdano, nisam dugo vec friško stavljal...

IGoR_2803
10-10-2011, 11:03
idem sad reinstalirat winze možda je tu kaj pomrdano, nisam dugo vec friško stavljal...

uhh, svaka čast na takvoj spremnosti za radikalno rješenje, ne bi se meni dalo samo tako reinstalirati winse... :)

Aral
10-10-2011, 12:16
A veli da već dugo nije friške winse stavljao, sad ima ajmo reć dobar razlog da to napravit :) Inače, kod mene nikakvih problema u vezi toga, najnormalnije se updatealo i sve radi bez greške.

Maloki
13-10-2011, 23:07
E BARTUC NE MOGU TI ODGOVARAT DOK MI SE WITCHER 2 NA STEAMU NE KONVERTIRA U NEKI NOVI FORMAT WTF

Bartuc
14-10-2011, 09:11
Danas krećem sa Dark težinom, nadam se da ću morati koristiti daggere, bombe i zamke, da ne bude kao Witcher 1 gdje ti treba samo swallow na najvišoj težini :(

Kada pređem Dark, možda, ali samo možda odem na Insane, mada brijem da je to čisti mazohizam :D Malo mi je bad uložiti sate i sate, pa da lik krepa... Dark je barem težak kao Insane, ali bez final deatha.

Kostolomac
14-10-2011, 13:27
Krenuo i ja igrati, svidža mi se. Sve na max, ubersampling off, 1680x1050, ni da zucne. Jedino što znam povremeno CTD dobiti, i dice poker sa kontrolerom ima glupi bug ponekad.

Bartuc
14-10-2011, 13:45
Da, ubije me u pojam taj bug, moraš resetirat čitavu igru :( CTD rješiš pomoću onog 3GB fixa - http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... ID=9240697 (http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=9583842&linkID=9240697)SS njim radi savršeno, bez iti jednog jedinog CTD-a, a performanse ostanu iste, nisam primjetio niti jednu "manu" tog fixa, čak niti u drugim igrama i programima!?

Za sada mi je Dark dosta lagan, niti ne vidim razlike naspram Normal (mada i skill mi je bolji nego u prvom prelasku, valjda je do toga) xD Pred kraj prologuea sam. Ne znam jel to do Dark težine, ali nemam više Quick Time Evenata!?!?!? Su to maknuli iz Insane težine tak da ne ujebe ljudima save na čizi način, a Dark je modificrani Insane?

Kostolomac
15-10-2011, 14:22
Na 64-bitnoj 7-ici sam, tako da mi taj fix ne može pomoći. Šteta =(

TheThoR
20-10-2011, 15:31
Poceo sam s ovom igrom prije nekoliko dana i trenutno sam na chapter 1 u onoj spilji di je sve puno mutavih nekkera ili kak se vec zovu,dajte mi recite na koji nacin da ih porazim?
Takav fajt 1v15 sam jedva dobio u prologu protiv onih cuvara u temple courtyard i to na nacin da sam samo skakao ko budala okolo svakih par sec udarivsi nekoga.Ali ovi smradovi su prejaki,pokusao sam s onim bombama i zamkama,ali kolko kod ih ubijem,s ledja mi dodju novi...

Aral
20-10-2011, 16:17
Imaš bombe, zamke, znakove...snađi se :)

Bartuc
20-10-2011, 17:28
Nadao sam se da ce Dark biti tezak, ali pre pre lagan je :( Drago mi je sto su sada bombe bolje nego je jedinici pa sam ih koristio, ali opet igra pati od toga da je pre lagana i da 90% alkemije ne koristis.

Nakon 12. levela sam prestao leveupati lika, znaci samo trening skola i nesto sitno sword/alchemy/sign, a i dalje je bilo pre lagano :( Moze se komotno preci sa silver vs human i steel vs monster xD

Windwalker
20-10-2011, 17:32
A jadan ti. :(
Daj uzmi pušku i odi u Irak ili negdje.
Možda bi ti i to bilo prelagano, pa bi barem svijetu učinio uslugu.

Falus
20-10-2011, 18:07
mora san samo rec lol na windwalkerov komentar

sickpetey
20-10-2011, 18:37
A jadan ti. :(
Daj uzmi pušku i odi u Irak ili negdje.
Možda bi ti i to bilo prelagano, pa bi barem svijetu učinio uslugu.

Pušku? Daj mu motku bokte da iračani imaju nade :(

Maloki
20-10-2011, 22:29
Nadao sam se da ce Dark biti tezak, ali pre pre lagan je :( Drago mi je sto su sada bombe bolje nego je jedinici pa sam ih koristio, ali opet igra pati od toga da je pre lagana i da 90% alkemije ne koristis.

Nakon 12. levela sam prestao leveupati lika, znaci samo trening skola i nesto sitno sword/alchemy/sign, a i dalje je bilo pre lagano :( Moze se komotno preci sa silver vs human i steel vs monster xD
Onda svi znamo koji je idući potez - Insane.

Bartuc
20-10-2011, 22:40
Za Insane moram napraviti pauzu pošto mi se ne da 3x za redom :D Ali brijem da nije teško s obzirom da sam na Dark umro svega par puta pošto sam uletio u fight kao muha bez glave ili su me ubili na totalno glup način (nekker s jednim udarcem xD). Na Insane bi ipak malo više pazio, tak da mislim da nebi bilo takvih problema.

majstoro
30-10-2011, 10:27
Imam 1 gb ram(mozda u skorijoj buducnosti nadogradim :D),igrat mogu al stopa previse,sta bi mogao iskljuciti u opcijama da mi se taj lag smanji bar malo?

Deadwalker
11-11-2011, 14:42
Malo o digitalnoj prodaji Witchera 2 te o snazi Steama...

Good Old Games sold 14,000 copies of the game, not bad for a service geared mainly towards retro titles. Rambourg then says all other major digital retailers combined, that being Direct2Drive, Impulse and GamersGate, sold only 10,000 copies. Again, that's combined.

And Steam? It sold 200,000 copies.

Članak (http://kotaku.com/5858589/a-rare-glimpse-at-steam-sales-figures?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed)

Arbiter of Change
18-11-2011, 12:09
What what what? :)
http://thewitcher.com/community/entry/109

Investor’s Day is wrapping up as we speak, but we’ve already prepared a short summary of everything that you need to know about CD Projekt RED’s plans for the next four years.

-The Witcher 2 for Xbox 360 is scheduled for release in Q1 of 2012
-All future, major releases will be multi-platform (at least two platforms)
-RED Studio will be working on two different AAA+ projects simultaneously
-Next, two big games are coming out respectively in 2014 and 2015
-There will be two other releases in the meantime
-Studio will continue to develop and work on its own technology called REDengine
-CDR will continue making games for mature audience with complex, non-linear story

Maloki
18-11-2011, 12:42
Znači li ovo da do 2014. planiraju izbacit dvije ekspanzije za Witchera?

Deadwalker
18-11-2011, 12:47
Ja bih rekao prije...

There will be two other releases in the meantime

Hexfire
18-11-2011, 14:19
Pa tak je i mislio, valjda. Dvije ekspanzije do 2014., a onda 2014. i 2015. svake godine nešto novo.

Auctor
18-11-2011, 14:58
Jučer takoreći počeo W2 jer ju nisam taknuo od izlaska, igram na normal i nije baš lagano, uz jedinicu sam uživao tako da ću vjerujem i uz dvojku :)

Aral
25-11-2011, 09:14
CD Projekt working on AAA title, could be sci-fi (http://www.pcgamer.com/2011/11/24/cd-projekt-working-on-aaa-title-could-be-sci-fi/)

Da ne otvaram sad novu temu, bolje kad ćemo znat više infoa.

Deadwalker
16-12-2011, 14:41
CD Projekt Red suing Witcher 2 pirates (http://www.shacknews.com/article/71593/cd-projekt-red-suing-witcher-2-pirates)

1000 $ kazne za one koji su ilegalno skidali Witcher 2.
Ja bi poduplao kaznu.

sakondo
16-12-2011, 16:32
Ja nebi dao lipe za sp igru.

Srle
16-12-2011, 17:40
CD Projekt Red suing Witcher 2 pirates (http://www.shacknews.com/article/71593/cd-projekt-red-suing-witcher-2-pirates)

1000 $ kazne za one koji su ilegalno skidali Witcher 2.
Ja bi poduplao kaznu.
Aral će nemirno spavat :D

flander
16-12-2011, 17:42
pa kak te mogu nac ako imaš dinamičan IP ? a i opet moraju od Tcoma tražit ispsi, sumnjam da to Tcom olako daje

Aral
16-12-2011, 17:59
Ja spavam ko mala beba. Uostalom, ja sam off the grid.

Deadwalker
16-12-2011, 18:11
Krivo sam se izrazio - najebali su oni koji su distribuirali igru, al opet, distributer si čim koristiš torrent.
Uglavnom, tu će većinom nastradati oni koji su značajnije doprijenili piratiziranju igre, pojedini korisnici nemaju što strahovati.

Sve u svemu, odobravam ovakve poteze samo mi nije baš jasno kako je to pravno izvedivo.

Tsaя
16-12-2011, 22:26
To nevrijedi za nas Balkance. :)

hansi
16-12-2011, 23:23
kakvi židovi, čini mi se da i ovi idu na listu devova koji nece vise kune od mene dobit

Kid A
16-12-2011, 23:30
Da, to sto traze novac za igru koju su napravili je cisti bezobrazluk.
A inace bas bi volio vidjeti tvoju listu devova cije igre kupujes redovno

hansi
16-12-2011, 23:35
ne, nego trazit ip ljudima koji mozda nisu nikad ni culi za igru je jebeno retardirano
nikome nedajem igre redovno, igre kupim koja mi se svidi, ali necu sigurno dat pare ubisoftu ili treyarchu.