PDA

Pogledaj cijelu verziju : Pušenje? ( Original by ReiKo )

Stranica : 1 [2] 3 4 5 6

Lord Jambrek
23-06-2009, 11:01
Treba poskupiti cigarete za 100% .Uvesti u kafiće boksove za pušače i uvesti dodatni zdravstveni porez za pušače , narkomane , alkoholičare i pretile.Zabrana pušenja u automobilima...mislim ne smiješ pričati na mobitel a smiješ paliti cigaretu i pušti ili lizati sladoled.

Koji mrtvi zdravstveni porez? Očito si tak pametan i nemaš pojma. Sva ta poskupljenja cigareta, država je za gotovo svako poskupljenje rekla da kao određena svota tih novaca ide za zdravstvo, tak da ga mi već i u biti plaćamo, a kamo taj novac ide, e to je druga priča.

Zabranit pušenje u autima? Mozak amputiran? Onda možemo i zabranit pričanje u autima s drugim osobama koje se voze u autu jer to također ometa vozača. Kao 1. cigareta ne ometa toliko koliko mobitel. Mobitel ti zauzme cijelu ruku i dolazi do problema kad treba prešaltat ili dat žmigavac ili ne. Dok kad zapališ pljugu, imaš i dalje ruku slobodnu. Ja svakodnevno pušim i vozim i nikad u životu nisam vidio da me cigareta omela dok vozim.

2. stvar, ne mogu mi pušenje zabranit u mom vozilu.

mislim ne smiješ pričati na mobitel a smiješ paliti cigaretu i pušti ili lizati sladoled.

Kao što sam gore naveo, mobitel je druga stvar, zauzima cijelu ruku i još pričaš. Pljuga zauzima 2 prsta i ne ometa ništa.

Sickmanno1
23-06-2009, 11:11
Jambrek....neobaziri se na bezimenog...covjek namjerno prca u mozak xD

cerberi
23-06-2009, 11:39
gle, nemojte govoriti da ovaj zakon ne smanjuje promet i da ne šteti kafićima. svaki jebeni kafić u kojem sam bio nakon zabrane, sere po zakonu, spaja kraj sa krajem, kuka kako ima puno manje gostiju itd.

a svi frendovi nepušači idu 5x manje u kafiće nego mi pušači

samo se nadam da će nešto biti od tih peticija što potpisujem u svakom kafiću čim zapalim
i nek prestanu srati sa tim zabranama o pušenju tu pa tamo vamo tamo...bla blah bla.

ako to toliko šteti ostalim ljudima(nepušačim)...jebemu mater nek nas strpaju onda u zatvor za ubojstvo/a
a pošto to nije solucija onda nek zabrane cigarete vani, svugdje osim u svoj vlastitoj kući.

nadalje, pošto alkohol ćešće ubija i izaziva nesreće, zašto koji ku*** on nije zabranjen po kafićima??? isto ima ljudi koji ne piju alkohol i smeta im taj miris nastradaj bez veze na cesti zbog budale koja vozi pijana

moja teorija je da se previše furamo na tu EU. a pazite ovo, mi smo imali koliko...6mj za pripremu, dok je eu standard do 5godina za pripremu WTF?!?!? u ovoj državi sve na brzaka, ništa se ne važe. al bitno da ti svi govore pročitaj dvaput prije... razmisli dvaput prije....
dabogda im se ovo dogodilo: :twisted: ili :toilet:

Clown
23-06-2009, 12:41
samo se nadam da će nešto biti od tih peticija što potpisujem u svakom kafiću čim zapalim
ti znaš da mogu uništit peticiju ako je ti više od jednog puta potpišeš
pa bravo jebote <.<

cerberi
23-06-2009, 12:44
hehe majmune, zato imaš za napisati br. osobne i jmbg-a. oni to izfiltriraju i ak si više puta potpisao ništa zato, broje kao jednom

Feanor
23-06-2009, 13:24
Evo baš danas komentirao sa frendom koji je (najčešće) nepušač, mislim zna zapaliti tu i tamo ako mu je gušt itd...
Ugl on je potpuno za zakon o zabrani pušenja, a ja sam da se uvede kao u austriji znači pregrade, da kafić odluči jeli pušački ili nepušači itd....
Postavio sam mu jedno pitanje na koje je ostao malo zatečen, a glasilo je ovako da se uzme prosjek pušača znači 27,3% i da po gradu mora biti toliko pušačkih kafića ostatak nepušačkih(znači 63%) što misliš koji kafići bi bili puni, a koji prazni?Ma čak da se stavi 50-50 opet bi nepušački zjapili prazni...
MIslim što vam to govori, zanemarimo sad kako bi se ugostitelji dogovorili tko će bit kakav kafić?

IGoR_2803
23-06-2009, 14:10
MIslim što vam to govori, zanemarimo sad kako bi se ugostitelji dogovorili tko će bit kakav kafić?

to mi govori da su pušači sebičnjaci kojima se živo fućka za ostale (čast iznimkama)... evo primjer... u društvu nas je uglavnom 6,7,8... kako kada ali uglavnom ista ekipa izlazi van... od nas svih samo jedan je pušač... pošto izlazimo već skoro 10 godina, ako ne i više, do sada smo se nas 7 uvijek prilagođavali njemu jednom... uvijek, čak i ako je postojala mogućnost da odemo u neki dio kafića, lokala, votever, gdje se ne puši išli smo sa njim... sad kad su zabranili pušenje on ili više nejde na kave (jer mu nije fora pit kavu bez cigarete) ili ako dođe inzistira da se sjedi na terasi (što i nije problem sad kad će ljeto)... a na jesen ili po zimi?

Feanor
23-06-2009, 14:15
Pa dobro to nije problem ove države, nego je problem u tvom frendu.Sori :wink:

cerberi
23-06-2009, 14:27
pa morate se prilagodit najslabijoj karici u ekipi. a to je pušač(on je bolestan čovjek kojem treba pomoć), izadjite mu u susret hehe :) zajebavam se

jbga, kad dodje hladno, nemojte sjedit vani sa njim ak on želi. nego, kupite mu onu e-cigaretu :D

Feanor
23-06-2009, 14:44
pa morate se prilagodit najslabijoj karici u ekipi. a to je pušač(on je bolestan čovjek kojem treba pomoć), izadjite mu u susret hehe :) zajebavam se

jbga, kad dodje hladno, nemojte sjedit vani sa njim ak on želi. nego, kupite mu onu e-cigaretu :D

Nek si nepušači naprave e-kafić...hhahaha.Šala ljudi, šala...

IGoR_2803
23-06-2009, 15:05
Nek si nepušači naprave e-kafić...hhahaha.Šala ljudi, šala...

lol, dobra ideja... :D

cekaj..ako se kafici podjele 50 50 na pusacke i nepusacke i pusacki kafici budu gotovo puni, a ovi isprazni..to tebi govori da su pusaci "sebicnjaci"?
Meni se cini da si ti jedna jako, jako, jako ogorcena osoba :(

ej, ajde ti prestani serendati, ajde da mi je to napisao neko ko me bar malo pozna... nisam ogorčena osoba, shvaćam da pušačima nije nimalo lako, neki (vjerojatno većina) njih su svjesni kolko štete sami sebi ali nemaju dovoljno volje da prestanu... ali to nije moj problem... ovaj primjer sa svojim frendom sam naveo jer takvih slučajeva ima više i ako su pušači do sada mogli biti fer i trpjeti dim cigareta na javnim mjestimaS(koja su po zakonu jednako dostupna svima) onda bi sad u najmanju ruku bilo ok da prestanete trkeljati i raznim kvazi argumentima opravdavati svrgavanje ovog zakona... i ne, ne vjerujem da većinu prometa po kafićima čine pušači, to me neće nitko uvjerit...

The Great Duck
23-06-2009, 15:25
Ja se ne protivim pušenju toliko zbog ljudi koji već puše,već zbog djece koja žele ispast kul,pa onda kupuju cigarete "za tatu"...Bilo bi lijepo kad bi se moglo osigurat da postojeći pušači mogu pušit,al da se istovremeno spriječi nove da se navuku.Nažalost,predobro da bi bilo istinito.
E,i netko je spominjao neke statistike o postocima pušača prema kojima su pušači izrazita većina,al to jednostavno nije točno.

cerberi
23-06-2009, 15:40
Ja se ne protivim pušenju toliko zbog ljudi koji već puše,već zbog djece koja žele ispast kul,pa onda kupuju cigarete "za tatu"...Bilo bi lijepo kad bi se moglo osigurat da postojeći pušači mogu pušit,al da se istovremeno spriječi nove da se navuku.Nažalost,predobro da bi bilo istinito.
E,i netko je spominjao neke statistike o postocima pušača prema kojima su pušači izrazita većina,al to jednostavno nije točno.

to nema veze sa pušačima. to ima veze sa onim idiotskim ribama što rade na kiosku. prodaju svakome. to se njima treba obratiti. nek im šalju inspekciju, a ne sve inspektore po kafićima

The Great Duck
23-06-2009, 15:44
mislilo se na promet u kaficima. tu i jesu vecina.
Ok,to mislim da i jest istina.
BTW,jesi ti novi,ili si neki stariji banani user koji se opet regao?

IGoR_2803
23-06-2009, 15:48
prema tvojim komentarima vidi se da si jako tuzna osoba, nadasve pacenicka. ali dobro, valjda uzivas u tome jer u suprotnom ne bi imao o cemu da cvilis.

hahaha, a ti si sta? psiholog? nemam se namjere prepucavati na ovom forumu sa klincima koji jos ni tri dlake pod brkom nemaju jer ono što sam mislio reći sam rekao, a svako s imalo mozga biti će voljan barem saslušatiSi pokušati razumijetiSdrugu stranu priče, a ne ko bik tupiti po svojem... ali hell, šta meni bi kad sam očekivao kvalitetnu raspravu na ovom podforumu...

bezimeni
23-06-2009, 16:13
A što se vi pušači bunite ako vam naparve boksove u kafićima...Zašto bi vas to smetalo ? Meni kao nepušaču nebi ni najmanje smetalo da su pušači zatvorenu u boksove.Pa demokracija je ..ja glasam za pušače u boksove .To je moje pravo u demokratskom društvu.

cerberi
23-06-2009, 16:14
pa jebemu sve, šta se nemože napraviti odvojeno za pušače i za nepušače. ogradi se vratima i zidom i fešta. a s druge strane, nek naprave bokseve za vas nepušače ak vam toliko to ne smeta

bezimeni
23-06-2009, 16:16
ne pušači u boksove ...nepušači za šank.

Clown
23-06-2009, 16:19
fuj taj balkanski mentalitet tipa kada ti se nešto dogodi samo se žališ po tome dok se to ne promjeni, umjesto da nešto konkretno napraviš
zabrana je tu i to stoji, neka sada kafići smisle načine kako dovuć ljude, a mislim da to nije preveliki problem, sam što su svi u hrvackoj ljeni ko kurac

IGoR_2803
23-06-2009, 16:24
fuj taj balkanski mentalitet tipa kada ti se nešto dogodi samo se žališ po tome dok se to ne promjeni, umjesto da nešto konkretno napraviš
zabrana je tu i to stoji, neka sada kafići smisle načine kako dovuć ljude, a mislim da to nije preveliki problem, sam što su svi u hrvackoj ljeni ko prozor

jedan od najpametnijih postova u ovoj temi...

###DK###
23-06-2009, 16:32
Meni još uvijek nije jasno zašto vi ovdje kao argumente koristite tu većinu pušača u kafićima. Pa to je normalno, budući da je samo njima ugodno tamo. Ne može nepušač uživati u kafiću i mirno piti kavu dok mu pušač dimi za vratom.

cerberi
23-06-2009, 16:36
ajd bravo vama. onda idite u kafiće. šta sad? nema pušenja a većina nepušača i dalje nije po kafićima. zašto?? šta vam smeta sad? jel želite i terase?

nikad se nećemo složiti i gotovo. zato je podijela kafića jedini način. a to što vama smeta kao dim i mislite da ćete dobiti neki rak bla bla bla, onda vam nema spasa. vjerujete sve što vam kažu? i ono da od redbulla letiš ko ptica? ako ljudi koji puše goooodinama nisu dobili rak, e onda razmisli koje su ti šanse da ćeš ti dobiti rak.

dobili ste što ste htjeli, zabrana pušenja da bi kako kažu nepušači dolazili takodjer...a ja ih ne vidim previše, samo nešto sitno a to su vjerojatno oni koji su i prije dolazili

IGoR_2803
23-06-2009, 16:41
ajd bravo vama. onda idite u kafiće. šta sad? nema pušenja a većina nepušača i dalje nije po kafićima. zašto?? šta vam smeta sad? jel želite i terase?

nikad se nećemo složiti i gotovo. zato je podijela kafića jedini način. a to što vama smeta kao dim i mislite da ćete dobiti neki rak bla bla bla, onda vam nema spasa. vjerujete sve što vam kažu? i ono da od redbulla letiš ko ptica? ako ljudi koji puše goooodinama nisu dobili rak, e onda razmisli koje su ti šanse da ćeš ti dobiti rak.

dobili ste što ste htjeli, zabrana pušenja da bi kako kažu nepušači dolazili takodjer...a ja ih ne vidim previše, samo nešto sitno a to su vjerojatno oni koji su i prije dolazili

OMFG, sad su počeli osporavati činjenicu da su cigarete štetne... :pray: it takes all kinds...

Clown
23-06-2009, 16:52

jesmo nadrkani :rolleyes:
kak ti jebeno znaš jel ja idem u kafiće ili ne? a? a? a?
ja uživam sada sjest u kafić di nema nimalo dima nit ičega i još mi je dodatni gušt što vidim da će se preko interneta svakojake budale žaliti na zabranu
ništa, vidimo se većeras vani u kafiću, ja unutra, ti vani
pufa

cerberi
23-06-2009, 16:53
kompa operi si oči. gdje sam ja to molim te napisao. ne seri po nečemu što nisam napisao. čitaj opet!!!
kažem da se rak ne dobije nakon koje godine pušenja. nego ohoho poslije, jedino ako dimiš dvije kutije dnevno. pa si sad računaj koliko pušač unese tog otrova u sebe da bi nakon ohoho godina dobio rak a koliko ti majmune uneseš u tvojim to bože odlascima u kafić i koliko bi tebi trebalo za dobiti rak. .

zabranite lakove i sprejeve!!! uništavaju atmosferu, dobit ću rak kože!!, nemoj se sprejati...aaaaa!!! veće to štete napravi nego jebene cigarete vama i vašim ne-odlascima u kafiće sad i prije i poslije. nemoj jest brzu hranu, nemoj pit, nemoj ovo nemoj ono. za zdrav život kupi tablete vitamina za svaki jebeni organ u tijelu kako kažu na tv-u. za jetra kupi ovo(jednom dnevno uzmi), za bubrege ovo, za pluća ovo, za mozak ovo. maaa mooolim te, ak su ljudi prije svih tih gluposti mogli preživjeti pa možete i vi.

samo mi reci molim te koliko često ideš u kafić i zbog čega? jer ti treba kava/piće il radi društva?

bravo duga, bravo...rak dobiju oni najgori okorjeli pušači, a šanse za dobit rak kod vas nepušača su nevjerojatno male. oni znanstvenici koji su tvrdili drugačije su nabrzinu dobili svoje rezulate pobijene. i to od strane znanstvenika nepušača!

Clown
23-06-2009, 16:54
šta sam ja napisao a da ima veze sa rakom?
ne znam ko bi si trebo oprat oči ovdje

cerberi
23-06-2009, 17:00
jbga kad ste brži u pisanju od mene, nije tebi bilo namijenjeno. 2-3 posta iznad tvog

btw: "The damage a continuing smoker does to their lungs can take up to 20 years before its physical manifestation in lung cancer"

kontinuirani pušač nakon 20godina u prosjeku može dobiti rak, a vi ostali nakon ohjohooihohoh
tako da šššš. ako se mi trujemo, trujemo se, a vi se ne trujete ni malo pa toliko, tako da šššš

###DK###
23-06-2009, 18:14
Meni još uvijek nije jasno zašto vi ovdje kao argumente koristite tu većinu pušača u kafićima. Pa to je normalno, budući da je samo njima ugodno tamo. Ne može nepušač uživati u kafiću i mirno piti kavu dok mu pušač dimi za vratom.
pomiri se s tim da nove publike nece biti jos nekoliko godina. u tome je problem. sada ce ti doci par nepusaca gledati kako su "pobijedili" i sjediti u praznom kaficu, a posle toga se nikada ne vratiti. ostaje samo stara skupina i ako preko zime bude imalo ljudi unutra, onda se pomiri s tim da ce stvar opet spasavati pusaci, te da ce omjer ostati isti.

Ne znam ja kojom si ti računicom zaključio koliko će trebati, ali koliko god da trebadne, nakon tog vremena situacija će biti drukčija. Ono, ako se stvar ne treba spašavati u drugim europskim zemljama, ne treba ni ovdje.
I sad, kada mi napišeš nešto takvo, dobijem dojam da su kafići namijenjeni samo pušačima. To je dakle mjesto gdje samo pušači mogu uživati. Kako god da to okrećem, teško mi je prihvatiti.

Feanor
23-06-2009, 19:34
OK, a da stanemo malo na loptu(nemojte me ubiti molim vas).Očito postoje dvije strane koje se neće nikad složit, ako se već nismo složili u ovih 10 strana.Pa jel može bar ovaj topic(kad već nemože kafić) ostati za nas ''strastvene'' pušače i naše komentare o uživanju različitih vrsta duhana i načinima motanja kao što je nekad i bio???
Jer ova prepucavanja stvarno više nemaju smisla. MIslim, ponovili su se isti argumenti po 10 puta.

###DK###
23-06-2009, 19:36
Može, zaboga. Ta ja jedva čekam da rasprava završi. :)

neox99buleseye
23-06-2009, 19:52
ok ak je ovo za pušaće jel se u to računa jedan đoint mjesečno ili u 2 tjedna ili kak vec ?

Feanor
23-06-2009, 19:54
Nemam pojma jel se smiju spominjat droge na forumu, al ako se može zamotat u rizlu i dimi se po meni je to ok :D

K4ciga
23-06-2009, 19:56
Neznam hoće li administracija biti oduševljena ako se bude rasprava vodila o ilegalnim opojnim drogama,pa...

NOVI MARLBOOR SMRDI.

Kid A
23-06-2009, 20:03
Joj nemojte :D
Koliko bih god volio zapoceti tu temu,vjerovatno ce prerasti u novi flejm na 10 strana za legalizaciju/protiv legalizaciju i tipa jeste droga/nije droga kao sto je sad bilo zabrana pusenja treba/ne treba.A inace,sta misli administracija...jel se sme pricati?

cerberi
23-06-2009, 20:25
pa teoretski gledano, ti jesi pušač, isto ko i oni pušači ku***(ne odnosi si se na tebe) e a sad, ti imaš neke druge zabrane, tebe nebi trebala brinuti zabrana pušenja nego zabrana konzumiranja droga hehe :)

samo nemoj zaglibit u to i sve ok, dosta ljudi je to prošlo, tj. probalo...

neox99buleseye
24-06-2009, 10:45
ok, neidu unutra tako cesto secer, to mi je ljek boli me oko xD pa za ublazivanje...
sad je legalna tema unutra neide "secer" samo marihuana tak da nije bas joint ali neznam kak da drugacije zovem

Ivan_87
24-06-2009, 11:40
kad vidim ovakve komentare po temama koje pratim odma izgubim volju za forumom najmanje tjedan dana :(

cerberi
24-06-2009, 11:58
hehe, ajd nazad na temu...

još jedna stvar, ispričavam se ak sam nekoga uvrijedio ili pokušao uvrijediti. sorry
zanijela me rasprava...

K4ciga
24-06-2009, 14:10
NOVI MARLBOOR SMRDI.

Sonic_Moronic
24-06-2009, 14:38

Isuse, daj prestani misliti kako nam se svima povraća od toga. :(

Deadwalker
24-06-2009, 16:28
kao sto rekoh vec prije, od buhe se radi slon. Vec sam milijardu puta boravio u zadimljenom bircu s pusacima i nepusacima zajedno i nitko nije cendrao da mu smeta dim. Ako je fakat postalo nepodnosljivo, konobar bi prozracio birc. Big deal. Boze, ko da ste svi od pekmeza... :(

Neven <R>
24-06-2009, 16:36
Ahaaaaa, a pušači nisu raspekmeženi jer ne mogu bez cigareta na par sati?

Meni ovaj zakon nema smisla čisto zato što mislim da bi vlasnik birca trebao imati pravo odlučiti kako će njegovim gostima biti unutra, a da mušterija biraju hoće li ili neće ući.

Ali sve što iznose pušači u ovom topicu i u vezi ekonomije i u vezi navodne "raspekmeženosti" nepušača je tako loše, sebično, besmisleno i u krajnju ruku jadno, da mi je čisto iz neke zlobe drago vidjeti ih kako se pjene.

###DK###
24-06-2009, 16:37
[quote="###DK###":2xrwex58]Meni još uvijek nije jasno zašto vi ovdje kao argumente koristite tu većinu pušača u kafićima. Pa to je normalno, budući da je samo njima ugodno tamo. Ne može nepušač uživati u kafiću i mirno piti kavu dok mu pušač dimi za vratom.

Isuse, daj prestani misliti kako nam se svima povraća od toga. :([/quote:2xrwex58]

Gdje je sad problem? Mislio sam da je rasprava završila.
I nisam rekao da se svima povraća od toga. Rekao sam da je meni neugodno i da je neugodno velikom broju ljudi koje znam a koji ne puše. Nigdje nisam rekao da svim nepušačima smeta. Neki to podnose bolje od drugih. Stoga ne znam zašto si se javio.
I normalno da ti nitko neće cendrati da mu smeta dim. Smetao je i meni milijun puta pa nisam ništa govorio. Ne želim ni s kime u neke neugodne odnose dolaziti žugajući mu konstantno da ugasi cigaretu. Pušač bi se sam trebao sjetiti pitati smeta li nekome cigareta. A to je rijetko slučaj. A činjenica da pušači prigovaraju na ovaj zakon je samo još jedan primjer bezobrazluka.

Deadwalker
24-06-2009, 16:41
Ahaaaaa, a pušači nisu raspekmeženi jer ne mogu bez cigareta na par sati?

Meni ovaj zakon nema smisla čisto zato što mislim da bi vlasnik birca trebao imati pravo odlučiti kako će njegovim gostima biti unutra, a da mušterija biraju hoće li ili neće ući.

Ali sve što iznose pušači u ovom topicu i u vezi ekonomije i u vezi navodne "raspekmeženosti" nepušača je tako loše, sebično, besmisleno i u krajnju ruku jadno, da mi je čisto iz neke zlobe drago vidjeti ih kako se pjene.

u biti, meni je svejedno sta ce biti na kraju, ne pusim, tak da... Smatram samo da je zakon blesav i ekonomski katastrofalan i trebao bi se mjenjati. I nikako nije jasno sta su ljudi toliko cendravi, boze, ubit cete malo dima sto eventualno udahnes par puta tjedno. Sve se to prenapuhalo...

###DK###
24-06-2009, 16:44
Još jedna stvar koja mi nije jasna. Prenapuhalo se sa strane nepušača?
Hoće li njih ubit par sati bez cigareta? Neće. I to ne samo da ih neće ubit, nego će im i dobro doći.
Ne kužim kako konstantno možete govoriti da smo mi nepušači cendravi.

Deadwalker
24-06-2009, 16:53
neznam, meni taj dim nikada nije posebno smetao i zapravo je oduvijek mi bio dio stimunga kafane, tak da mi i nekako fali :P A sta ja znam, meni je osobno smisno sta ljudi toliko kukaju oko tog pasivnog pusenja i dima i onda sav onaj marketing oko stetnosti pusenja, dok s druge strane vlada daje poticaje za uzgoj duhana. :roll: Ne zelim se s nikim prepirati, kuzim, nekima to smeta i ne vole smrdit po duhanu i traze svoja prava. Ja sam samo gledao na ovaj zakon s neutralne perspektive te sam htio dati do znanja da zakon nije povoljan za sve strane u igri i da radi veliku ekonomsku stetu u vec ionako kriznoj godini. Smatram da se to moglo daleko bolje rjesit. Al nekako je u Hrvatskoj postalo praksa da se neke tradicije mjenjaju preko noci...tesko to ide, morate uzeti u obzir da su pusaci veliko trziste i ovakve stvari rade puno vise stete nego koristi...to je samo moje skromno misljenje i ne trazim da se itko slaze s njime...eto :)

Neven <R>
24-06-2009, 16:56
Ma ja se isto slažem da je zakon besmislen, ali mi je smješno vidjeti pušače kako izigravaju neke velike žrtve, čija su "prava" potlačena, jedini čija prava su potlačena ovim zakonom su prava vlasnika privatnih kafića koji bi u nekakvom slobodnom društvu trebali imati pravo odabira o tome kakav će posao voditi.

Deadwalker
24-06-2009, 16:58
pa u biti se pusaci niti nisu nesto previse bunili. :) Vise-manje su to vlasnici kafica koji strahuju opravdano da ce na jesen morati staviti lokot u bravu. Kao sto rekoh, ekonomska strana ovog zakona je najproblematicnija... :wink:

###DK###
24-06-2009, 17:01
Ma ja se isto slažem da je zakon besmislen, ali mi je smješno vidjeti pušače kako izigravaju neke velike žrtve, čija su "prava" potlačena, jedini čija prava su potlačena ovim zakonom su prava vlasnika privatnih kafića koji bi u nekakvom slobodnom društvu trebali imati pravo odabira o tome kakav će posao voditi.

S ovim se slažem. Osim da je zakon besmislen, jer smatram da će se to u budućnosti isplatiti. Samo je potrebno vremena.
Tako bar ja mislim. Ništa mi ne smeta više nego kad se pušači uzdignu nakon donošenja ovakvih zakona i kukaju kako su im prava uskraćena. Kad se ugostitelji žale, to je bar opravdano. Ali ipak, nakon nekog vremena ugostitelji bi bili na istome.
Tako bar mislim. :)

Nodakim
24-06-2009, 17:05
I dalje ne kužim kako ljudi mogu biti tako jebeno retardirani.
I refuse to believe.
:(

Deadwalker
24-06-2009, 17:06
Ali ipak, nakon nekog vremena ugostitelji bi bili na istome.

to ti je veliko možda. Pusaca ima dosta puno, a vecina njih nece prestati pusiti radi novog zakona. Svi ce oni rađe onda ostati kod kuce i tamo popusiti cik i popiti svoju jutarnju kavu. U potpunosti se slazem s inicijativom vlasnika kafica i zato sam potpisao peticiju za izmjenu zakona. Na jesen prometa ce biti puuuno manje nego do sada, i jako puno kafica ce propasti, posebice ovi mali. Jednostavno, radi se velika ekonomska steta ljudima. I zato mi se ne sviđa ovaj zakon...

Sickmanno1
24-06-2009, 17:09

Sign...

Samo to je nemoguce, jer postoji mozda 1% ugostitelja koji bi zabranili pusenje....

I neznam sta se pjesnis. Pa normalno je da se pusaci osjecaju zakinuto jer se moraju odviknuti jako velike navike, za razliku od nepusaca....

Mirko L
24-06-2009, 17:12
Samo to je nemoguce, jer postoji mozda 1% ugostitelja koji bi zabranili pusenje....

Baš tako.Puno ljudi dolazi u kafiće samo da bi mogli popušit koju

###DK###
24-06-2009, 17:13

to ti je veliko možda. Pusaca ima dosta puno, a vecina njih nece prestati pusiti radi novog zakona. Svi ce oni rađe onda ostati kod kuce i tamo popusiti cik i popiti svoju jutarnju kavu. U potpunosti se slazem s inicijativom vlasnika kafica i zato sam potpisao peticiju za izmjenu zakona. Na jesen prometa ce biti puuuno manje nego do sada, i jako puno kafica ce propasti, posebice ovi mali. Jednostavno, radi se velika ekonomska steta ljudima. I zato mi se ne sviđa ovaj zakon...

Da, to je veliko možda. Ali gledaj ovako. Prema statistikama koje sam čitao na ovom forumu, u kafiće zalaze uglavnom pušači.
I sada, kad je donesen ovaj zakon, oni su napustili te kafiće što je zapravo uzrok propadanja tih kafića. Ali sada se postavlja pitanje, zašto je uopće na početku u kafićima više pušača nego nepušača? Čisto sumnjam da je zbog toga što imaju veći društveni život. Zbog toga jer nepušači ne zalaze u kafiće jer su našli mir u kućama gdje mogu u miru popiti piće bez da im netko smeta. Mislim, ipak to ide ovako, u Hrvatskoj je 3 puta više nepušača, a u kafiće izgleda zalaze samo pušači.
Mislim, većini je draže popiti piće s prijateljima u kafiću negoli kod kuće. I logično je da će nepušači nakon ovog zakona više vremena provoditi po kafićima, i da će se naviknuti na te kafiće.
I da, i ovo što govorim su nagađanja, ali činjenica je da se temelje na nečemu dosta logičnom. I očigledno tako misle i ljudi na čelu velikog broja država diljem svijeta.

Nodakim
24-06-2009, 17:13

Ne kužim što se pušaći bune i bivaju retardi,jebote,idi u kafić nitko ti ne brani,ali nemoš pušiti.
I još bolje pušaći čine onak 35 %(ne sjećam se brojke inače) populacije,a promet je pao za 80%.
Kako nevjerovatno logično.
Naravno recesija nema nikakve veze s padom prometa.
:((((

Feanor
24-06-2009, 18:12
Mislim, većini je draže popiti piće s prijateljima u kafiću negoli kod kuće. I logično je da će nepušači nakon ovog zakona više vremena provoditi po kafićima, i da će se naviknuti na te kafiće.
I da, i ovo što govorim su nagađanja, ali činjenica je da se temelje na nečemu dosta logičnom. I očigledno tako misle i ljudi na čelu velikog broja država diljem svijeta.

OK, ajmo reći da ovo stoji, ali onda mi samo nije logično zašto je zablježen pad prometa od 30-70% kao što je već navedeno negdje na Topicu...Ako su već ti nepušači koji su prije stajali u kućama sad slobodni da idu u nezadimljene kafiće.
Ne zelim flejm, samo logičan odgovor?MIslim 70% vas je više, pa di ste sad, kad treba spašavat ovu ekonomiju(ovaj drugi dio je šala :D )

The Great Duck
24-06-2009, 18:59
Možda zato jer je pušenje u kafićima zabranjeno tek pred koji tjedan?

###DK###
24-06-2009, 19:04
Pa da. Treba vremena da ljudi počnu zalaziti u te kafiće i da se naviknu na novu situaciju.

cerberi
24-06-2009, 19:52

Ne kužim što se pušaći bune i bivaju retardi,jebote,idi u kafić nitko ti ne brani,ali nemoš pušiti.
I još bolje pušaći čine onak 35 %(ne sjećam se brojke inače) populacije,a promet je pao za 80%.
Kako nevjerovatno logično.
Naravno recesija nema nikakve veze s padom prometa.
:((((

joooj majke ti. pušači čine većinu prometa kafića(blizu tih tvojih 80% pada prometa), tamo di nemoš pušit puno manje ljudi ima.
kafić blizu mene je mal, nemaju terasu da se može pušiti, nemogu otvoriti unutarnji dio da se može pušiti i znaš šta im se dogadje...proadaju!!!! tolko su očajni da zabili par polica na zid vani i stavili pepeljlare da se može popit i pušit. al svejedno unutra je možda jedan čovjek. konobarica dobila otkaz, samo šef radi sada. nema para da je plaća. di ste sad vi nepušači da napraviti taj promet? prije vam smetao dim pa zato kao niste išli u kafiće, a sad kad nema dima sad se kao trebate naviknuti da možete ići u kafić. ma mooooooooooooooooolim te, ne valjajte gluposti

IGoR_2803
24-06-2009, 20:18
joooj majke ti. pušači čine većinu prometa kafića(blizu tih tvojih 80% pada prometa), tamo di nemoš pušit puno manje ljudi ima.
kafić blizu mene je mal, nemaju terasu da se može pušiti, nemogu otvoriti unutarnji dio da se može pušiti i znaš šta im se dogadje...proadaju!!!! tolko su očajni da zabili par polica na zid vani i stavili pepeljlare da se može popit i pušit. al svejedno unutra je možda jedan čovjek. konobarica dobila otkaz, samo šef radi sada. nema para da je plaća. di ste sad vi nepušači da napraviti taj promet? prije vam smetao dim pa zato kao niste išli u kafiće, a sad kad nema dima sad se kao trebate naviknuti da možete ići u kafić. ma mooooooooooooooooolim te, ne valjajte gluposti

pa ako ti je tolko stalo do jedne kvartovske rupe i toliko ti krivo te konobarice zašto se ti ne žrtvuješ i odeš popit kavu, a popušit mozes na putu do tamo? zajedno sa svojim prijateljima pušačima ili nepušačima? ha? i onako je previše takvih rupa po cijeloj hrvatskoj, sada će neke propasti pa će ljudi konačno mozda promijeniti navike i raditi nešto korisnije nego svaki dan ispijati kavu u lokalnom bircu...

vjeruj mi da oni ugostitelji koji su najglasniji oko te zabrane sigurno neće propasti, jer su im kafići puni bez obzira na taj zakon...

cerberi
24-06-2009, 20:24
nisam nikad išao tamo i neću. bez brige idem ja i u kafiće di se ne smije pušit

al vi ste problem. vi ste za to da zabrana ostane na snazi u potpunosti, da se samo terase mogu opredijeliti za pušače a vi uopće sad kad vam je udovoljeno ne idete u kafiće.
ak ne ideš u kafiće često, onda nemaš šta tražiti u ovoj raspravi. isto ko što farmer nemože ići u svemir. prvo mora nešt znati o tome

EDIT: ne odnosti se to na tebe Igor...nego općenito

###DK###
24-06-2009, 20:31
nisam nikad išao tamo i neću. bez brige idem ja i u kafiće di se ne smije pušit

al vi ste problem. vi ste za to da zabrana ostane na snazi u potpunosti, da se samo terase mogu opredijeliti za pušače a vi uopće sad kad vam je udovoljeno ne idete u kafiće.
ak ne ideš u kafiće često, onda nemaš šta tražiti u ovoj raspravi. isto ko što farmer nemože ići u svemir. prvo mora nešt znati o tome

EDIT: ne odnosti se to na tebe Igor...nego općenito

Stvarno za nepovjerovat. Opet te priče "Ne idete u kafiće". Treba vremena da se ljudi naviknu, pa će onda krenuti. Majku mu, pa pročitajte koji post iznad.
Što duže vremena prođe, to će se više ljudi okupljati tamo. I kako to smo mi problem? Koliko ja znam, nitko vama ne zabranjuje ići u kafiće, ali nećeš pušiti. A Igor je dobro rekao, ako vam je toliko žao tih konobarica što gube poslove, idite u kafiće i nastavite raditi što ste dotad radili. Ali pušiti i druge ometati nećete. Niti imate ikakvo pravo na to.

IGoR_2803
24-06-2009, 21:43
osim u znak nekog postbunta, protesta i drskosti.

lol, pa jedini koji sad protestiraju i bune se su pušači... kontradikcija, anyone?

edit: di je kakav mod da dovede ovo u red, jer je izgledno da neće doći do sporazuma, a ovako se mozemo navlaciti do u nedogled... vidjet cemo kako ce se situacija razvijati...

IGoR_2803
24-06-2009, 22:01
ja govorim o ljudima koji su uporno protiv navedenog oblika zabrane u kojem bi svi mogli biti sretni. ovako je jedna strana zakinuta, drugu boli prozor, a na navedeni nacin bi obje strane bile zadovoljene. zato to kazem. naravno da cemo se buniti ako nam je nesto apsolutno zakinuto. iskreno, mene ne boli prozor tko ce dobiti otkaz. ja zelim da sjednem u kafic, zapalim cigaretu, po mogucnosti s ekipicom, pa ako netko ne voli, neka ode u drugi dio kafica, a ako se meni vise svidja ekipa u drugom dijelu onda bih se i "suzdrzao".
to je logican i normalan nacin, i naravno da ce se svatko zaliti dokle god se takvo nesto zabranjuje.

dobra je to ideja, ali shvatite da otvara mogućnosti raznim manipulacijama od strane ugostitelja... npr. bilo je i do sada odvojenih prostora za nepušače, recimo u restoranima koji su bili odvojeni 'nevidljivom' ogradom ili je jednostavno na par stolova u kutu krčme pisalo da su za nepušače, a nikakve barijere nije bilo... čak i da se ta ideja provede i da postoje stroge kontrole, u velikom broju kafića je tak nekaj neizvedivo, što zbog arhitekture, što zbog manjka volje i/ili financ. sredstava vlasnika...

cerberi
24-06-2009, 22:07
e DK, ajd pročitaj moj post još jednom!!! pa onda razmisli šta si pročitao, pa onda odgovori

govorim o tome da ne serete. koja se budala treba naviknuti da ide u kafić. ideš il neideš il ideš tu i tamo
ja IDEM u kafiće di nemogu zapalit
za taj kafić o kojem govorim sam rekao da ne idem tamo i da neću ići tamo

ja odustajem od ove teme. ovdje postaju ljudi koji neznaju čitati postove i koji ne zalaze u kafiće često. svaka čast, dobili svoje sad, a ne idu u kafiće, a ja sam u kafiću svaki dan.
a podijela? neeee. nikako. ne smije se pušiti u kafiću nikako, ne želim gledati dim u kafiću sa svog balkona dok pijem svoju dozu čaja ooooo

mortician
24-06-2009, 22:22
hodam po bircevima vec godinama i ovaj zakon mi je totalno u qrzu. jebes ti to kad nemozes po ovakvom kisnom fakdup vremenu ko sto je ovaj tjedan otic na kavu, sjest za sank i zapalit :( da ne govorim o vikendima...otides u tradicionalni PUB, koji jasno nema terasu, niti ju nemora imati, kad ono unutra troje ljudi s konobarima i umijesto da mirisi po dimu, pivi itd, muski ne? :), sve prazno i mirisi po jebenom domestosu!! fakof s tim, pa poanta birca je da popijes nesto i zapalis, i oduvijek je tak bilo...a to da nepusacima smeta dim? to nikad nisam cuo da se netko direktno zali, eventualno preko vikenda dok bi se sve zadimilo al odna bi kvragu i meni zasmetalo...al ono big deal, prozraci se birc...
ugl, zajebi te pizdarije s zabranom pusenja u bircevima, ak ti tolko smeta pij doma caj, idi u slasticarnu, il na terasu van boli me...birc mora "smrdit", to je iskonski, prirodno...pise u Bibliji :(

IGoR_2803
24-06-2009, 22:24
e DK, ajd pročitaj moj post još jednom!!! pa onda razmisli šta si pročitao, pa onda odgovori

govorim o tome da ne serete. koja se budala treba naviknuti da ide u kafić. ideš il neideš il ideš tu i tamo

ja odustajem od ove teme. ovdje postaju ljudi koji neznaju čitati postove i koji ne zalaze u kafiće često. svaka čast, dobili svoje sad, a ne idu u kafiće, a ja sam u kafiću svaki dan.
a podijela? neeee. nikako. ne smije se pušiti u kafiću nikako, ne želim gledati dim u kafiću sa svog balkona dok pijem svoju dozu čaja ooooo

evo ti jedan primjer, također aktualan u zadnje vrijeme u RH... nedavno je donešen zakon da nedjeljom ne rade dućani... ljudi su se iz početka bunili, trgovci se digli na noge, počeli pisati peticije, prijetiti bla bla bla... prošlo par mjeseci i nedavno, pred par tjedana dućani mogu opet raditi nedjeljom do 14h... i gledam ja sad i vidim sa svog prozora da u obližnjem velikom trgovačkom lancu više nema toliko ljudi nedjeljom u dućanu, ni približno koliko ih je bilo prije donošenja zabrane... pa zašto? ako im je toliko smetala zabrana, zašto pobogu onda nejdu sad u dućane više?

ideš il neideš il ideš tu i tamo

i btw, pripazi na rječnik malo...

hodam po bircevima vec godinama i ovaj zakon mi je totalno u qrzu. jebes ti to kad nemozes po ovakvom kisnom fakdup vremenu ko sto je ovaj tjedan otic na kavu, sjest za sank i zapalit :( da ne govorim o vikendima...otides u tradicionalni PUB, koji jasno nema terasu, niti ju nemora imati, kad ono unutra troje ljudi s konobarima i umijesto da mirisi po dimu, pivi itd, muski ne? :), sve prazno i mirisi po jebenom domestosu!! fakof s tim, pa poanta birca je da popijes nesto i zapalis, i oduvijek je tak bilo...a to da nepusacima smeta dim? to nikad nisam cuo da se netko direktno zali, eventualno preko vikenda dok bi se sve zadimilo al odna bi kvragu i meni zasmetalo...al ono big deal, prozraci se birc...
ugl, zajebi te pizdarije s zabranom pusenja u bircevima, ak ti tolko smeta pij doma caj, idi u slasticarnu, il na terasu van boli me...birc mora "smrdit", to je iskonski, prirodno...pise u Bibliji :(

sad si se i ti našao trkeljati gluposti? di piše da pub ili birc mora smrdit po dimu? di? idi ti doma pi kavu i zapali cigaretu... mislim ovo je nevjerojatno, koja sebičnost,...

###DK###
25-06-2009, 08:44

Pročitao sam ja tvoj post dovoljno puta, i došao sam do zaključka da ti zapravo ne kužiš što znači "ljudi se trebaju naviknuti".
Pa što ti misliš? Da čim se zakon donese, apsolutno svaki nepušač treba istog momenta pohrliti u kafiće samo da bi tebi dokazao da kafići neće ostati prazni? Da mi je samo znati kafić koji je dobio toliko mušterija preko noći.

cerberi
25-06-2009, 09:49
dobro, nemora preko noći svi nepušači doći u kafiće. al ova zabrana stoji već više od mjesec dana, a vi nepušači opet ne dolazite dok mi pušači DODJEMO iako ne možemo negdje zapalit jer nam je takva navika. vama nije navika ići u kafić svaki dan nego kako sam rekao pijuckati čaj ili mlijeko sa neskikom doma i gunđati da vi ne želite podjelu nikakvu bla bla blah

a to sa radom trgovina nedjeljom nema nikakve jebene veze

wiseguy
25-06-2009, 09:50
zovite me glupim,jadnim kako god hočete ali zar stvarno pušači ne dolaze u kafiče jer ne mogu pušiti?.Možda ne razumijem jer nisam pušač ali zar je glavno otiči u kafić i zapaliti.

dale
25-06-2009, 09:53
Jebote, cerberi, ti si retardiran.

TAKO JE! SVI NEPUŠAČI SU PIČKICE KOJE DOMA PIJU ČAJEVE NEKE ŽENSKE I KAKAO, DOK PRAVI MUŠKARCI SA CIGARAMA PIJU MEGAPIVO U BAROVIMA, GDJE SE VRATE NAKON RATA!!!11111 :twisted: :twisted: :twisted:

Odjebi sa tim spikama, nisi u osnovnoj školi da govoriš ljudima koji ne puše da nisu cool. Ili možda jesi?

cerberi
25-06-2009, 10:02
da, više manje je, al pušači dolaze u kafić. nisu svi okorjeli da nemogu izdržati bez cigarete. al cilj odlaska, bar meni, je da popijem kavu lijepo na miru i zapalim.

isto ko što je i tebi teško razumijeti teško je razumjeti i frendovima koji nepuše.

al mene zanima zašto vi nepušači niste za podijelu kafića? ispravi te me ako griješim, ako jeste za podijelu...

dale
25-06-2009, 10:06
da, više manje je, al pušači dolaze u kafić. nisu svi okorjeli da nemogu izdržati bez cigarete. al cilj odlaska, bar meni, je da popijem kavu lijepo na miru i zapalim.

isto ko što je i tebi teško razumijeti teško je razumjeti i frendovima koji nepuše.

al mene zanima zašto vi nepušači niste za podijelu kafića? ispravi te me ako griješim, ako jeste za podijelu...

Ja sam pušač ;D

Deadwalker
25-06-2009, 11:21
ova se rasprava pretvorila u svađu između pusaca i nepusaca. Tako se samo cilo vrime vrtite u krug i prepucavate...bezveze :( Jos ce topic na kraju zavrsit pod lockom...

Feanor
25-06-2009, 11:26
OK, a da stanemo malo na loptu(nemojte me ubiti molim vas).Očito postoje dvije strane koje se neće nikad složit, ako se već nismo složili u ovih 10 strana.Pa jel može bar ovaj topic(kad već nemože kafić) ostati za nas ''strastvene'' pušače i naše komentare o uživanju različitih vrsta duhana i načinima motanja kao što je nekad i bio???
Jer ova prepucavanja stvarno više nemaju smisla. MIslim, ponovili su se isti argumenti po 10 puta.

Prvi put da quoteam sam sebe, al ajd...

Deadwalker
25-06-2009, 11:30
dobar prijedlog. Najbolje je da se ova rasprava ostavi po strani...ocito ste sve raspravili i sada se samo prepucavate, a kad se dođe do vrijeđanja, tema ce ici pod lock...

IGoR_2803
25-06-2009, 11:39
ma to i ja kažem, jer nema šanse da se složimo...

Bob Dylan
25-06-2009, 12:57
ma bio sam žestoko protiv pušenja jer u birtijama bi se lakše disalo jer nebi bilo dima al sad više nisam jer su iste te birtije prazne.. :? jbg ako nema čika nema ni ljudi..sad but true... :cry:

cerberi
25-06-2009, 13:29
pa da, ovo je postala rasprava. istina da se nemožemo složiti. jbga šta je tu je, nadam se da će doći do podijele pa da i jedna i druga strana mogu uživati u kafiću

Kalhant
25-06-2009, 15:15
Vrte se u krug posto je jedini argument DK-a da ce se ljudi priviknut i da ce sve bit uredu, a za to nema nikakav konkretan dokaz osim mozda svoje kristalne kugle u kuci, dok se sa druge strane igor zali malo na zdravstvo pa dok mu se nabije dokaz na nos nije zadovoljan, te promjeni temu u nestu trece da bi na kraju reko da ga zaboli za ljude koji ce mozda zavrsit na socijali. Sta mislis iz cijeg to dzepa ide? Na kraju vecina nepusaca ostaju oni koji ne zele nikakav kompromis, a i dalje se prepiru tvrdeci, opet ponavlja, nesto za sto nemaju dokaza te na kraju usporeduju nesto sto se moze napravit 6/7 dana u tjednu i nesto sto se nemoze nikad napravit(trgovina i pusenje u kaficima).
Vidio sam da me netko svrsto u pusace sto nisam, ali i dalje mislim da je zakon glup.
I da ovo je zadnji moj post u ovoj temi posto mi se neda vise raspravljat o ovome.

K4ciga
25-06-2009, 17:01
Ok,koje cigarete trenutačno pušite?

Chappi
25-06-2009, 17:08
Ja trenutno bijeli walter.

cerberi
25-06-2009, 17:35
pušio bijeli walter i ronhill prije, sad duhan. vjerujte mi na riječ. ostavite se cigareta! hehe pušite duhan:
motalica: 55kn (jednom kupiš i imaš je...)
prazne cigarete: ~15kn (2 tjedna bi moglo izdržati)
duhan 100g: 20-30kn (traje mi po tjedan dana(skoro pa kutija na dan)

dok sam pušio bijeli walter moj tjedni izatak za cigarete je bio === 119kn
sada dok pušim ovak duhan tjedni izadatak mi je puno manji ==== 20-30kn(svaki treći tjedan 40-50kn)

isti vrag ko obične cigarete, sam što ovaj duhan nema katrana il čega već. kad zapalim walter sad me sve grlo peče, osjetime šlajm....baš smrt....duhan od sad pa nadalje...prva liga

streetrace777
25-06-2009, 18:49
Plavi PM, ili Malboro Flavour

Ivan_87
25-06-2009, 22:52
pušio bijeli walter i ronhill prije, sad duhan. vjerujte mi na riječ. ostavite se cigareta! hehe pušite duhan:
motalica: 55kn (jednom kupiš i imaš je...)
prazne cigarete: ~15kn (2 tjedna bi moglo izdržati)
duhan 100g: 20-30kn (traje mi po tjedan dana(skoro pa kutija na dan)

dok sam pušio bijeli walter moj tjedni izatak za cigarete je bio === 119kn
sada dok pušim ovak duhan tjedni izadatak mi je puno manji ==== 20-30kn(svaki treći tjedan 40-50kn)

isti vrag ko obične cigarete, sam što ovaj duhan nema katrana il čega već. kad zapalim walter sad me sve grlo peče, osjetime šlajm....baš smrt....duhan od sad pa nadalje...prva liga

naravno da ima sve kao i normalne cigarete samo što ti nije otisnuto na pakovanju jer se nemože izmjerit postotak kao na punim cigaretama .. al ja opet kupim tu i tamo g virginiu gušta radi i bjele rizle one prozirne mi se gade

možda bi i više pušio da imam vremena za motat 30-40 pljuga na dan :)

zato se držim standarda iako mi je bolji duhan za motat pogotovo golden virginia al mrvicu pre blag okus

mortician
25-06-2009, 22:59
... i bjele rizle one prozirne mi se gade

fkt su odurne, ubiju aromu do kraja, ko da plastiku pusis :(

cerberi
25-06-2009, 23:12
taj golden virginia sam čuo od puno ljudi da je najbolji, a bome sam probao i odličan je, al mi se neda bacat tolko para za njega
ovako se ja držim motalice i u 10-15min dnevno zamotam cijelu kutiju cigareta, a isplati mi se više nego obične cigarete, definitivno...

mortician
25-06-2009, 23:15
...meni je veci gust motati, osijecam se alternativno^^
:)

cerberi
25-06-2009, 23:50
imam frenda istog mišljenja :D
al zato preko zime žica cigarete vani jer su mu ruke pre smrznute i bura ga previše ometa

Lord Jambrek
26-06-2009, 10:10
taj golden virginia sam čuo od puno ljudi da je najbolji, a bome sam probao i odličan je, al mi se neda bacat tolko para za njega
ovako se ja držim motalice i u 10-15min dnevno zamotam cijelu kutiju cigareta, a isplati mi se više nego obične cigarete, definitivno...

Nauči na ruke motat, motalica je za djecu :D

mortician
26-06-2009, 10:44
Nauči na ruke motat, motalica je za djecu :D

word! :)

cerberi
26-06-2009, 14:24
nije problem na ruke motati, nego mi se neda motati kad god oću zapalit.
a to da je motalica za djecu...hahaha, sav se valjam os smijeha

Medolina
26-06-2009, 16:37
Što se tiče duhana, kaj fali motalici? U svkaom slučaju, brže si gotov. Jedino trava se mota ručno i običaj ručnog motanja duhana imaju oni koji puše travu- što naravno ne mora biti uvijek slučaj, da me ne bi odmah uhvatili za riječ.
Duhan samo dedeki motaju ručno, jer su im ruke preslabe za motalicu... A i sam taj čin meni djeluje jadno... Ne budeš na ulici ili u kafiću ručno motao duhan... Bzvz. Radije to napraviš doma, staviš u praznu kutiju od cigara i nitko ne zna...
:D

LD
26-06-2009, 22:30
Nikada nisam moto duhan, ali ako je imalo slicno ko motat pljugu, onda to koliko kod dobro smotano bude onako; lako se "zguzva".

Lord Jambrek
26-06-2009, 23:17
Što se tiče duhana, kaj fali motalici? U svkaom slučaju, brže si gotov.

Wrong, ako čovjek zna dobro motat, brže će smotat na ruke. Primjerice frend koji mota otkak puši. Ja ne stignem izvadit duhan iz pakiranja i stavit u rizlu, ovaj već pali.

Ivan_87
27-06-2009, 12:25
Što se tiče duhana, kaj fali motalici? U svkaom slučaju, brže si gotov. Jedino trava se mota ručno i običaj ručnog motanja duhana imaju oni koji puše travu- što naravno ne mora biti uvijek slučaj, da me ne bi odmah uhvatili za riječ.
Duhan samo dedeki motaju ručno, jer su im ruke preslabe za motalicu... A i sam taj čin meni djeluje jadno... Ne budeš na ulici ili u kafiću ručno motao duhan... Bzvz. Radije to napraviš doma, staviš u praznu kutiju od cigara i nitko ne zna...

mda .. znam ljude koji su doktorirali motanje .. sjednem s čovjekom na kavu izvadi duhan filter i rizle iz pederuše .. nisam se okrenuo on već puši ..

nije uopće problem ako motaš godinama ..
nekužim kakva je to sramota motat duhan u kafiću ili na javnim mjestima ?
ako znaš da si čist i ne skrivaš ništa kod sebe onda ti murja nemože amabaš ništa iako se meni znalo desit još u srednjoj da su mi našli kraj rizli kupon od pokazne karte pa su me znali zajebavat ..

Medolina
27-06-2009, 12:28

mda .. znam ljude koji su doktorirali motanje .. sjednem s čovjekom na kavu izvadi duhan filter i rizle iz pederuše .. nisam se okrenuo on već puši ..

ako znaš da si čist i ne skrivaš ništa kod sebe onda ti murja nemože amabaš ništa iako se meni znalo desit još u srednjoj da su mi našli kraj rizli kupon od pokazne karte pa su me znali zajebavat ..

:rotfl:

dale
27-06-2009, 14:40

:rotfl:

Šta je smiješno? :(

Medolina
27-06-2009, 15:08
Ej, pa zekam se!! nisam mislila ništa uvrjeđujuće. oprosti.

Ivan_87
27-06-2009, 15:19
Ej, pa zekam se!! nisam mislila ništa uvrjeđujuće. oprosti.

nije ni meni jasno što je smješno :roll:

Lord Jambrek
27-06-2009, 18:30

Nebuloze

Ručno motanje je bolje i preciznije od "motalice"

Jadno? Normalno da budem, nekad zna bit muka, pogotovo kad vjetar puše, onda traži prvi haustor i rolaj.

Ja od ponedjeljka opet prelazim na duhan. Još ću vidit dal u cigar shop-u ima kakva kutijca za duhan!

The Jackal
27-06-2009, 23:19
Sa Partnera prešao na York (:

Ima fora natpis

S cigaretom nisi sam

Lord Jambrek
28-06-2009, 03:05
S cigaretom nisi sam[/i]

Taj natpis je epic, nešto najgenijalnije ikad napisano :D

The Jackal
28-06-2009, 11:25
A odmah ispod toga piše onim retardiranim crnim slovima: Pušenje Ubija :rotfl:

Neven <R>
28-06-2009, 12:18
Taj natpis je epic, nešto najgenijalnije ikad napisano :D
Al je kopija
http://en.wikipedia.org/wiki/Strand_(cigarette)

The Jackal
28-06-2009, 12:20
Jebeni forum sa ujebavanjem linkova..

Al vidi stvarno.. jesu jako slične

Jašar
03-02-2010, 21:23
/ress/
Što mislite o pušenju? :D

angel eye
03-02-2010, 21:32
Ne pušim cigarete.

Markecgrad
03-02-2010, 21:33
A ono drugo?

angel eye
03-02-2010, 21:34
A ono drugo?
Izjasni se

bezimeni
03-02-2010, 21:37
100% sam siguran da je mislio na felacio .

angel eye
03-02-2010, 21:40
Ne odgovaram na pitanje koje nema veze sa cigarama -.-"

FaTaL_mRkvA
03-02-2010, 22:10
Samo najboljim prijateljima...

ot: Inače, ne pušim duhan.

angel eye
03-02-2010, 22:15
Lol

SInače, ne pušim duhan.
This?:D
http://i371.photobucket.com/albums/oo151/cadebrdgs/weed-cigarettes.jpg

Mirko L
03-02-2010, 22:22
Ne pušim...bar ne cigarete.

U životu sam potegao bit će 2-3 dima, u razmaku od par godina.
Dakle, ništa.

Taj tim mi također smeta i maknem se negdje od ljudi koji puše (cigarete).

FaTaL_mRkvA
03-02-2010, 22:25
Lol

SInače, ne pušim duhan.
This?:D
http://i371.photobucket.com/albums/oo151/cadebrdgs/weed-cigarettes.jpg
?! Jel to postoji il je fake slika?
EDIT: konj sam...ofc da ne postoji ...
Ono, Marlboro proizvodi weed pljuge. Moš' mislit :(

Jašar
03-02-2010, 22:27
Ima li tu onih harkor antipušača?<.<

angel eye
03-02-2010, 22:36
Joj, ja sam lagala,tj. zaboravila sam.
Popušim jednu cigaru godišnje, ritual za svaku novu godinu, već 4god zaredom...

Feanor
03-02-2010, 22:36
Pušim pola kutije/kutiju waltera dnevno...

FaTaL_mRkvA
03-02-2010, 22:38
Prije ili poslije ponoći?

Chappi
03-02-2010, 22:40
Pušim pola kutije/kutiju waltea dnevno...

Jašar
03-02-2010, 22:42
Kutiju avangarda9/plavog waltera.

angel eye
03-02-2010, 22:47
Prije ili poslije ponoći?
Nakon ponoći, kad je sve gotovo :D

TeraBajt
03-02-2010, 22:48

dakle, od 10. godine?

streetrace777
03-02-2010, 23:38
Nikad nisam mogaopusit nasedomacecigarete iz TDRa, a ni sam neznam razlog zasto. Uvijek bi mi grlo pocelo umirat dan poslije i slicno,zato sam ipusio samo PM i Marlboro ali evo vec tjedan dana pusim Ronhill i ok sam,tako da izgleda da ostajem na njima

Anarion.Umarth
03-02-2010, 23:50
Pošto san uvik u stisci s novcima, tužna srca se opraštan od crvenog marlbora i kupujen zlatni dukat sutra. Ima mi misec dana trajati najmanje,

SkunK
03-02-2010, 23:55
Ja sam već par mjeseci na plavom Lucky Strikeu i zasad mi je ovo jedna od boljih cigareta koje sam imao prilike kušati u životu.

Anarion.Umarth
04-02-2010, 00:05
Pošto je uopće Lucky strike?
edit- meni je plavi camel

mortician
04-02-2010, 01:00
I dalje sam na duhanu i awsum rucnom motanju 8)
...iako svelo se na minimum.
Pakiranje George KarelliasSduhana (25 g) mi traje 2 tjedna. Daklem, žestoko samnjio.
E da, i makar sam pušać ide mi na kok opet ovaj stari zakon. Sjedim sat vremena u bircu (a pogotovo vikendi) i smrdim ko jbna pepeljara :(
Bilo mi je bolje preko ljeta, taman se naviknuo:l

Feanor
04-02-2010, 01:11
Ja sam već par mjeseci na plavom Lucky Strikeu i zasad mi je ovo jedna od boljih cigareta koje sam imao prilike kušati u životu.

Lucky strike je i meni najdraži duhan, ali nakon orgazmičnog španjolskog LS, povratak na ovaj ''made in rovinj hrvatski'' mi jednostavno ne odgovara, tj. pre suh mi je tako da nakon dva ili tri duhana moram popit litru vode, ne zato što sam žedan, nego zato što mi je grlo totalno suho.

Jašar
04-02-2010, 14:33
Lucky Strike je overrated.

blood4me
04-02-2010, 16:14
Bijeli Walter ftw :D
Inace ovako znam i plavca zapalit.. al marlboro mi je uzasan :|

yvohr
04-02-2010, 16:45
Pušite li? Koliko dugo? Koliko puno? Što vam roditelji kažu na to? A društvo? Kako ste počeli pušiti? Možete li prestati? Jeste li ikad prestajali? Koje cigarete pušite? Što mislite o zabrani pušenja u kafićima?

Da...Od 7. mj....u prosjeku 5-6 cigareta na dan... mjesec dana kazne :S...das jednu? :P ...pijan nakon prekida s bivsom...mislim da mogu...jednom...sve, od Yorka do Black devila, za sto se ima para...lose jer se sada necu moc provuc kod staraca da smrdim jer svi puse unutra...

Norther
04-02-2010, 17:34
Pušite li? Koliko dugo? Koliko puno? Što vam roditelji kažu na to? A društvo? Kako ste počeli pušiti? Možete li prestati? Jeste li ikad prestajali? Koje cigarete pušite? Što mislite o zabrani pušenja u kafićima?

Da...Od 7. mj....u prosjeku 5-6 cigareta na dan... mjesec dana kazne :S...das jednu? :P ...pijan nakon prekida s bivsom...mislim da mogu...jednom...sve, od Yorka do Black devila, za sto se ima para...lose jer se sada necu moc provuc kod staraca da smrdim jer svi puse unutra...

Posted: Thu Feb 04, 2010 4:45 pm

SkunK
04-02-2010, 17:35

Lucky strike je i meni najdraži duhan, ali nakon orgazmičnog španjolskog LS, povratak na ovaj ''made in rovinj hrvatski'' mi jednostavno ne odgovara, tj. pre suh mi je tako da nakon dva ili tri duhana moram popit litru vode, ne zato što sam žedan, nego zato što mi je grlo totalno suho.

Pa...ja pušim neki koji se proizvodi u Mađarskoj, no naišao bi ja i na "izvornog" američkog iako je u suštini to sve isto male oscilacije se ipak osjete u kvaliteti.

Ne, Lucky Strike nije overrated, dapače - malo ljudi ih puši, skoro nitko kojeg ja poznajem, btw. Lucky Strike je 20kn ovdije.

Jašar
04-02-2010, 17:39
Ne, Lucky Strike nije overrated, dapače - malo ljudi ih puši, skoro nitko kojeg ja poznajem, btw. Lucky Strike je 20kn ovdije.
Da, ali svatko koga pitaš će reći eeee-brate-luckystrike-najbolja-pljuga-ikad-e..a opet ga nitko ne puši. Postoji razlog zbog kojeg živi na staroj slavi..ili mi barem mislimo tako :)

King tiger
07-02-2010, 06:25
Lucky Strike obični.Ovdje košta 1,5 eura i proizvodi se u Švicarskoj.

rudeboy95
07-02-2010, 09:40
Golden Virginia + crveni mali Smoking.

Kad ga nema na kiosku, uzmem Samson plavi ili Old Holborn žuti. Tu i tamo ako ovaj prijatelj donese iz hercegovine, pušimo škiju.
Puno mi je draže pušit duhan nego obične cigare jer kao prvo, niko te ne žica, kao drugo, manje košta, kao treće, manje šteti, i kao četvrto, veći mi je užitak pušit nešto šta sam ja smotao nego nešto što strojevi rade.

Anarion.Umarth
07-02-2010, 09:59
Scrveni mali Smoking.

Daleko najisplativije rizle u nas.

rudeboy95
07-02-2010, 18:18
Neki dan sam zabunom uzeo crveni Pegasus. Pa to je katastrofa! Lome se i trgaju dok pokušavaš stvrdnit duhan (što nećeš uspijet).. Al su svejedno poslužile nakraju, iako cigareta ispadne tanja, ljepša i naravno ukusnija ako motaš sa Smokingom.

Lord Jambrek
17-03-2010, 09:07
Evo meni danas 3. dan bez cigara. Kašljem ko idiot, sad sva smeća počinju izrazit, svako malo me opere neka želja za cigarom, ali nekak mi je ovaj put prestajanje puno lakše nego prije i ovaj put ću uspijet :)

streetrace777
17-03-2010, 10:13
Opet nam prodaju maglu u HR. Bijeli malboro je kao dobio novo pakiranje i sad je Malboro gold. Sve bi bilo u redu da to nisu iste stvari jer u europi mozes posebno kupit bijeli, posebno gold :D

rudeboy95
17-03-2010, 14:13
Nisu isto. Imaju drugačije količine ugljikovog monoksida, katrana i nikotina, iako je okus približno isti. Uostalom, šta te boli briga... Cijena i kvaliteta su iste, a pakiranje bolje.

SkunK
17-03-2010, 15:05
Nema goreg kad vidim lijepu žensku... i puši šit kao što je Kolumbo ili York.

Kad se ubijaš ubij se dobrim... :)

mortician
17-03-2010, 15:46

Kolko sam primjetio, u proteklih pola godine York (zlatni u tvrdom pakovanju, a i crveni...) je najučestalija pljuga po varaždinskim bircevima, pogotovo kod srednjoškolaca...a i kod ekipe s faksa. Sad zašto je to tako, ne znam, vjerojatno zbog promjene pakovanja i pristupačne cijene...a i fkt su ok :)

Iako, duhan<3

Sickmanno1
17-03-2010, 15:51

Kad se ubijaš ubij se dobrim... :)

IMO to je kull :D

Pusi cigare koje joj pasu. Nepusi Malboro zato sto je lijepa i hoce biti cool, vec pusi York jerbo joj pasu te cigare. Nije sve u cijeni...jelte. :D

Ja sam rokao York prije kojih 6-7 godina i pasao mi je...zato sam ga pusio, a ne zato sto je bi jeftin ili sta ja znam :D

NVM...

Uglavnom, trenutacno rokam George Carela i lajkam cigare mnogo.....

SkunK
17-03-2010, 16:36
A neznam tko voli York i Kolumbo osim što su fairly cheap... jbg to su ostaci duhana što su ostali na brodovima koji prevoze duhan u druge zemlje i onda se sav taj otpad daje proizvođačima koji proizvode takve cigarete. Jbg ne želim pušit nešto po čemu su mornari gazili 100% :P ;)

Al ono nemam ništa protiv ako netko voli...nek izvoli.

SkunK
17-03-2010, 16:37
I daj Sickanoo provjeri ovaj post dobit ćeš srčani udar:http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=46&t=38349S;)

rudeboy95
17-03-2010, 21:06
A neznam tko voli York i Kolumbo osim što su fairly cheap... jbg to su ostaci duhana što su ostali na brodovima koji prevoze duhan u druge zemlje i onda se sav taj otpad daje proizvođačima koji proizvode takve cigarete. Jbg ne želim pušit nešto po čemu su mornari gazili 100% :P ;)
That explains the smell of feet.

Inače, od jeftinih cigara je daleko najbolji Drugar, pašu mi skoro kao marlboro i kad palite cigaru, onaj prvi dim ima nekakav iznimno ugodan miris, slično kao po čokoladi ili tako nešto. Iako, nakon više od 4-5 cigara u nekih pola sata- sat vremena, počne mi se bljuvat od mirisa Drugara. A to je i s druge strane dobro, manje se puši.

blood4me
17-03-2010, 21:30
Damn.. meni je to najgore dok se prepusim pa onda cim osjetim dim cigarete pocne mi se bljuvat.. jos pogotovo sto moj stari pusi ko turcin i stalno je u mojoj sobi T_T
Inace, da, stiglo proljece, nogomet, sport, uskoro bazeni za koji mj i tako to pa prestajem pusit, sluzbeno od ovoga trena, javim kak ce mi ic xD

SkunK
17-03-2010, 21:52
That explains the smell of feet.

Inače, od jeftinih cigara je daleko najbolji Drugar, pašu mi skoro kao marlboro i kad palite cigaru, onaj prvi dim ima nekakav iznimno ugodan miris, slično kao po čokoladi ili tako nešto. Iako, nakon više od 4-5 cigara u nekih pola sata- sat vremena, počne mi se bljuvat od mirisa Drugara. A to je i s druge strane dobro, manje se puši.

Probaj Drinu...

rudeboy95
17-03-2010, 22:04
Najjača je stoša, drito po nogama smrdi... Drinu nisam probao..

streetrace777
17-03-2010, 22:04
Nisu isto. Imaju drugačije količine ugljikovog monoksida, katrana i nikotina, iako je okus približno isti. Uostalom, šta te boli briga... Cijena i kvaliteta su iste, a pakiranje bolje.

Molim te sljedeci put prije replya citaj post 2 puta. Napisao sam da to nisu iste cigare,ali kod nas u HR Gold prodaju pod bijeli malboro. Cak si prije mjesec dana imao na bijelom malboru kad skidas onu trakicu natpis uskoro novo pakiranje :)

serijski samoubojica
17-03-2010, 23:39
Stoša smrdi ko spaljeni mrtvac (al ne onako kremiran nego reš pečen), York smrdi po riži, a kolumbo po ribi.

rudeboy95
18-03-2010, 15:57
http://www.ballymoreshoponline.ie/prodimages/Smoking%20-%20Rolling%20Paper%20-%20blue_small.JPG
Neki dan mi ova u dućanu ovalila ove rizle, brate mili ovo smrdi po plastici. Možda mješaju sa celulozom papir ili šta ja znam... Kakav miris ima zapaljena celuloza jel itko zna?

Ubuduće, ništa drugo ne uzimam nego samo crveni smoking. Ostalo ili ima čudan smrad ili je teško za motat.

mortician
18-03-2010, 16:36
Mislim da je u pitanju celuloza...uglavnom, te, srebrne rizla+ i sve slicne prozirne(tako ih ja zovem), smrde i uniste okus duhana.
Prozirne se koriste samo u obliku rolice za DROGU.
=)))))))

rudeboy95
18-03-2010, 16:40
Aha, thx, ubuduće gledam koje mi rizle uvali. :-x

streetrace777
18-03-2010, 16:47
http://www.ballymoreshoponline.ie/prodimages/Smoking%20-%20Rolling%20Paper%20-%20blue_small.JPG
Neki dan mi ova u dućanu ovalila ove rizle, brate mili ovo smrdi po plastici. Možda mješaju sa celulozom papir ili šta ja znam... Kakav miris ima zapaljena celuloza jel itko zna?

Ubuduće, ništa drugo ne uzimam nego samo crveni smoking. Ostalo ili ima čudan smrad ili je teško za motat.

celuloza nema mirisa barem ne meni. Pusio sam zamotano u to i bilo je ok. A zas si ne uzmes smoking crni, ljepo rolicu i trgaj :)

rudeboy95
18-03-2010, 16:51
U mom dućanu ima samo crveni pegasus (šta je smeće), još neke koje nisam prije vidio i uglavnom plavi smoking. I kakva rolica, to je smeće, gušt je motat rukama, inače bi pušio normalne cigare.

streetrace777
18-03-2010, 16:53
U mom dućanu ima samo crveni pegasus (šta je smeće), još neke koje nisam prije vidio i uglavnom plavi smoking. I kakva rolica, to je smeće, gušt je motat rukama, inače bi pušio normalne cigare.

Opet ti moram crtat. Rolica je rizla u roli. Kuzis. ? Onda si mozes sam odredit velicinu rizle a i ima je vise ...

rudeboy95
18-03-2010, 17:06
Aha misliš na tu rolicu...

Ta rolica uglavnom ima smeće rizle.. a i ako mi netko to nađe mislit će da uzimam DROOOGU, tako da ne.

streetrace777
18-03-2010, 17:16

Ta rolica uglavnom ima smeće rizle.. a i ako mi netko to nađe mislit će da uzimam DROOOGU, tako da ne.

po tvom razmisljanju mi se cini da ti i treba neka opojna supstanca

SkunK
18-03-2010, 17:52

po tvom razmisljanju mi se cini da ti i treba neka opojna supstanca

Daj dosta jbt...

Jašar
18-03-2010, 18:40
i meni.

Lord Jambrek
19-03-2010, 06:20

Apsolutno ne! Smoking, Enjoi i OCB rolice su meni osobno najbolje rizle koje postoje. Kad sam i duhan pušio nisam kupovao te male rizle jer je rolica onak 10x jeftinija. Bijele rizle uzimat nipošto, papir čisti, kao i RIPS.

rudeboy95
19-03-2010, 07:21
Ima još jedna mana kod celuloznih rizla. Brzo se gase. Pogotovo ako nemaš filtera i jako stvrdneš duhan.

streetrace777
19-03-2010, 08:38
Ima još jedna mana kod celuloznih rizla. Brzo se gase. Pogotovo ako nemaš filtera i jako stvrdneš duhan.

Mogu li znati koje si godiste. ako je ovo 95 u tvom nicku godiste, onda svaka cast. i ja i frendovi smo pusili zamotano u celulozu masu puta, i nikad se nije gasila, stovise bolja je jer sporije gori, tako da duze uzivas u duhanu...

McPingvin_v2.0
19-03-2010, 08:45
Čovjek ima 14 godina, zna o čem priča.

streetrace777
19-03-2010, 08:56
a sad vidim zasto mrzi DROGU ! vidjet ces sine za jedno 2- 3 godine :D

McPingvin_v2.0
19-03-2010, 09:05
MRzi drogu zato jer ga je zela.

streetrace777
19-03-2010, 09:11
MRzi drogu zato jer ga je zela.

Mogu si Menu ne webu izrokat u flashu, malo anmicaje. Bilo bi uber kewl, ili ti posaljem novi flash dizajn, ak ti se svidi :D Jebeno je saren, ali isto tako ugodan :)

McPingvin_v2.0
19-03-2010, 09:17
Imam isti taj dizajn u flashu, ali: čemu? :D

HTML is the wai :>

streetrace777
19-03-2010, 09:18
Imam isti taj dizajn u flashu, ali: čemu? :D

HTML is the wai :>

nope, HTML + flash is awwic :D

Ivan_87
19-03-2010, 13:33
kad smo već kod rizla http://farm4.static.flickr.com/3469/3374234263_5f416e9122.jpg?v=0Sbjele su najače ,ono srebrno smeće zaboravite jer se gasi suludo .. al pošto ne pušim duhan za motanje jer nemam živaca više, nemam tih problema :)

rudeboy95
19-03-2010, 15:28
a sad vidim zasto mrzi DROGU ! vidjet ces sine za jedno 2- 3 godine :D
Kakve vi pretpostavke imate, joooj... Prvo su mislili da pušim travu i sad briju da mrzim travu. Pa di je tu logika?

Ne, ja ne mrzim travu. Podržavam legalizaciju iz više razloga, ali je ne pušim.

Systematic Reverse
19-03-2010, 16:12
Smoking, Enjoi i OCB rolice su meni osobno najbolje rizle koje postoje.

Takodjer.. (osim enjoya)

a i ove pwnaju... -> http://www.dutch-headshop.com/images/pr ... g072-2.jpg (http://www.dutch-headshop.com/images/products/lrg/G_rs-rolls-ultra-light-green_cig072-2.jpg)

btw sivi ripsi su ok, od plavih mi se riga..

rudeboy95
19-03-2010, 16:41
Ne znam, ali ja jednostavno nemogu motat ni sa rolicom ni sa velikim rizlama. Nekako kao da nemogu stvrdnit duhan, dok mi je sa npr. malim crvenim smoking ljepo stvrdnut duhan i lijepe slimsice izađu.

Sickmanno1
19-03-2010, 17:42

Mogu li znati koje si godiste. ako je ovo 95 u tvom nicku godiste, onda svaka cast..

Ak je tebi u nicku godiste, onda imam jedno pitanje?

Kad je tocno kompoziran Beowulf?

SkunK
19-03-2010, 17:47

Mogu li znati koje si godiste. ako je ovo 95 u tvom nicku godiste, onda svaka cast..

Mogu ja? Mogu ja?? :)

rudeboy95
19-03-2010, 18:01
Šta ti to?

Chappi
19-03-2010, 18:12
Smanjio sam pušenje na oko 7-8 dnevno...Osim naravno kad izlazim onda moram pušit non-stop....

SkunK
19-03-2010, 18:13
:pray:

streetrace777
19-03-2010, 18:30

da to mi je godiste :)

rudeboy95
19-03-2010, 18:41
Neka mi netko objasni. Samo da nije nešto glupo šta nema veze s ičim. Poštedite me ako je.

blood4me
19-03-2010, 19:09
Smanjio sam pušenje na oko 7-8 dnevno...Osim naravno kad izlazim onda moram pušit non-stop....
Isto.. XD Kad vecinom idem s curama van a bezveze mi tam plesat s njima pa sjednem i pljugacim :D
Inace puno sam izdrzo.. cak 13 sati bez cigaree :P

Lord Jambrek
20-03-2010, 13:45
Ne znam, ali ja jednostavno nemogu motat ni sa rolicom ni sa velikim rizlama. Nekako kao da nemogu stvrdnit duhan, dok mi je sa npr. malim crvenim smoking ljepo stvrdnut duhan i lijepe slimsice izađu.

To ti je samo iskustvo, ništa više. Lako je smotat duhan u malu rizlicu, smotam ga tak ravno i savršeno, ali kad se mota pitura od kojih 30cm e onda je već druga priča. Što više motaš, to će ti bit lakše smotat veće pljuge.

Ogg The Dogg
22-03-2010, 14:59
prsto pušit(cura me zamolila i ja učinio i ne nisam papučar) al ne podržavam povečanje cijena, pošto dio od prodaje duhana ide za ministarstvo zdravstva zbog toga što su pušači "rizična skupina" pa ih treba više liječit. a zašto onda isto to ne naprave sa fast foodom? i to je nezdravo i debeli ljudi su rizična skupina. ili zašto ne uvedu i veći porez na aute, i oni nas truju i tak dalje....

rudeboy95
22-03-2010, 21:53
I treba, marlboro i sl gluposti trebaju doć 50 kuna, pa čemo svi naručivat škiju od babe iz hercegovine.

Škija je zakon, nema šta.

Lord Ragnarok
22-03-2010, 22:03
prsto pušit(cura me zamolila i ja učinio i ne nisam papučar) al ne podržavam povečanje cijena, pošto dio od prodaje duhana ide za ministarstvo zdravstva zbog toga što su pušači "rizična skupina" pa ih treba više liječit. a zašto onda isto to ne naprave sa fast foodom? i to je nezdravo i debeli ljudi su rizična skupina. ili zašto ne uvedu i veći porez na aute, i oni nas truju i tak dalje....
jer auti imaju neku korist, za razliku od cigareta.

ringo
22-03-2010, 22:59
Filter 160 (mekana kutija) i plavi Walter...dnevno maknem kutiju bez frke,pokusao prestat ali rekao zaj**i radnju i nastavio starim tempom

King tiger
23-03-2010, 01:24
Prešao pred par mjeseci na crveni Pall Mall.

ringo
06-04-2010, 21:31
Uzeo Drum Original i crvene smoking rizle,kombinacija za pozelit

Kid A
06-04-2010, 21:37
Marlboro crveni

SkunK
06-04-2010, 21:45
Nemaju više Lucky Strikea. Kaže baba na kiosku da će doći uskoro. Kupio Davidoff od 25 KN :D

bornathepicek
08-04-2010, 14:52
Neznam ak ste shvatili, al motanjem se može ušparat pun kurac para.

Systematic Reverse
08-04-2010, 15:04
Prvo:Ne.
Zadnje:Treba to u potpunosti zabranit,isti prozor kao i marihuana,kokain,heroin i ostale droge (aj dobro,nije baš da ćeš poludit od duhana,al IMHO isto je droga).

:scared:

SkunK
09-04-2010, 13:56
OK, sad kao moram poć van pušiti od nedljelje.

That's imbalanced. :D

Umjesto da se zamaraju PRAVIM problemima oni zabranjuju pušenje...a lopovi... lopovi i samu Hrvatsku mi objesiše ko' lopova :)

Karlo_from_Bjelovar
12-04-2010, 22:16
iako volim zapalit u potpunosti podrzavam tu zabranu... jer da je ta zabrana non-stop, ja ne bi sad "volio zapalit"...

Anarion.Umarth
12-04-2010, 23:06
Ovo stvarno ne služi ničemu, i jako je iritirajuće dok su kiše...
Uostalom, gdje nestadoše osobne slobode?

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 23:10
Nestale su onog trenutka kad su tvoje osobne slobode počele gušiti moje osobne slobode :)

Feanor
12-04-2010, 23:22
Nestale su onog trenutka kad su tvoje osobne slobode počele gušiti moje osobne slobode :)

Ocemo stvarno zapocinjat ovu temu opet, ja to gledam čisto sa logične i financijske strane. Sve bi meni bilo jasno da u hrvatskoj ima stvarno 50% nepusaca koji idu u birceve i bolio bi me PROZOR da je stvarno tako i nek izglasaju taj zakon, ali svi nepusaci su povikali kad su nagovijestili ovaj zakon '' TAKO JE, JA NEIDEM U BIRC ZATO STO SVI PUSE I MENI JE DIM I MENI SMETA'' , i što onda, onda izglasaju taj zakon, i danas gledam po bircevima koji su do jucer bili puni ko sipak, danas su prazni, jedna ili dvije osobe unutra, svi na terasi, a danas je padala kisa u ZAdru da se razumijemo. Jesam pušač sam i mozda nisam objektivan, ali...

Jednostavno debilno, jendostavno bi trebalo biti na bircu da sam odluci oce li biti pusacki ili nepusacki, i onda ce nepusaci reci '' ALI SVI BI REKLI DA ZELE BITI PUSACKI''. Zašto? Pa, zapitajte se....

Anarion.Umarth
12-04-2010, 23:25
Zabranimo glazbu u kafićima, ionako se uglavnom puštaju gluposti koje narušavaju moju slobodu uživanja u tišini.

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 23:34
Gle, ja idem u birc pušilo se u njemu ili ne. Zakon je i dalje u banani, ja ne bi imao ništa protiv toga da netko pored mene puši da se taj dim izventilira van u roku odmah. Problem je što zakon ne ostavlja tu opciju, niti su ugostitelji voljni to raditi.

Ja samo znam da sam danas ušao u birc, bio u njemu par sati i da mi se nakon toga nije plakalo. I likey. Ugostitelji ne toliko. Tu, na žalost, ne mogu pomoći. Ja sam i dalje za to da se napravi limit koliko ventilacija mora izbacivati van zrak (m^3/s) da se unutra ne taloži dim. Ako je birc ispod toga ne smije se pušiti unutra, ako je iznad smije se.

Ovo je i dalje loše uređeno, ali meni je to daleko draže od saune :)

Neven <R>
12-04-2010, 23:36
Kafić je privatno vlasništvo, nije javno mjesto, nitko te ne tjera da ideš u njega stoga ne vidim kako je tvoja osobna sloboda ograničena.

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 23:42
Indijanski poglavica Seattle uputio je 1854. godine Pismo američkome predsjedniku u Washington kao odgovor na ponudu da bijelci kupe Indijansku zemlju.

Kako možete kupiti ili prodati nebo, toplinu zemlje? Ta ideja nam je strana. Ako mi ne posjedujemo svježinu zraka i bistrinu vode, kako vi to možete kupiti? Svaki dio te zemlje svet je za moj narod.

Svaka sjajna borova iglica, svaka pješčana obala, svaka magla u tamnoj šumi, svaki kukac, sveti su u pamćenju i iskustvu moga naroda.

Sokovi koji kolaju kroz drveće nose sjećanje na crvenoga čovjeka. Mrtvi bijeli ljudi zaboravljaju zemlju svoga rođenja kada odu u šetnju među zvijezdama. Naši mrtvi nikada ne zaboravljaju ovu lijepu zemlju jer je ona majka crvenog čovjeka. Mi smo dio zemlje i ona je dio nas.
Mirisavo cvijeće naše su sestre, jelen, konj, veliki orao, svi oni su naša braća. Stjenoviti vrhunci, sočni pašnjaci, toplina tijela ponija i čovjek - svi pripadaju istoj obitelji. Tako, kad Veliki poglavica iz Washingtona šalje glas da želi kupiti našu zemlju, traži previše od nas. Veliki poglavica šalje glas da će nam sačuvati mjesto tako da ćemo mi sami moći živjeti udobno. On će nam biti otac i mi ćemo biti njegova djeca.

Mi ćemo razmatrati vašu ponudu da kupite našu zemlju. Ali to neće biti tako lako. Jer ta zemlja je sveta za nas.

Ta sjajna voda što teče brzacima i rijekama nije samo voda, već i krv naših predaka. Ako vam prodamo zemlju morate se sjetiti da je to sveto i morate učiti vašu djecu da je to sveto i da svaki odraz u bistroj vodi jezera priča događaje i sjećanja moga naroda. Žubor vode glas je oca moga oca. Rijeke su naša braća, one nam utažuju žeđ. Rijeke nose naše kanue i hrane našu djecu. Ako vam prodamo našu zemlju morate se sjetiti i učiti našu djecu da su rijeke naša braća, i vaša, i morate od sada dati rijekama dobrotu kakvu biste pružili svakome bratu. Mi znamo da bijeli čovjek ne razumije naš život. Jedan dio zemlje njemu je isti kao i drugi, jer on je stranac koji dođe noću i uzima od zemlje sve što želi. Zemlja nije njegov brat nego njegov neprijatelj i kada je pokori on kreće dalje. On za sobom ostavlja grobove otaca i ne brine se.

On otima zemlju od svoje djece i ne brine se. Grobovi njegovih otaca i zemlja što mu djecu rađa zaboravljeni su. Odnosi se prema majci-zemlji i prema bratu-nebu kao prema stvarima što se mogu kupiti, opljačkati, prodati kao stado ili sjajan nakit.

Njegov apetit prožderat će zemlju i ostaviti samo pustoš. Ne znam. Naš način je drugačiji nego vaš. Izgled vaših gradova boli oči crvenog čovjeka. A možda je to jer crveni čovjek je divlji i ne razumije. Nema mirnog mjesta u gradovima bijelog čovjeka. Nema mjesta da se čuje otvaranje listova u proljeće ili drhtaj krilaca kukaca. A možda je to jer sam divlji i ne razumijem.

Buka jedino djeluje kao uvreda za uši. I što je to život ako čovjek ne može čuti usamljeni krik kozoroga ili noćnu prepirku žaba u bari? Ja sam crveni čovjek i ne razumijem. Indijanac više voli blagi zvuk vjetra kad se poigrava licem močvare kao i sam miris vjetra očišćen podnevnom kišom ili namirisan borovinom.
Zrak je skupocjen za crvenog čovjeka jer sve živo dijeli jednaki dah - životinja, drvo, čovjek. Bijeli čovjek ne izgleda kao da opaža zrak koji diše. Kao čovjek koji umire mnogo dana on je otupio na smrad. Ali ako vam prodamo našu zemlju morate se sjetiti da je zrak skupocjen za nas, da zrak dijeli svoj duh sa svim životom koji podržava. Vjetar što je mojem djedu dao prvi dah također će prihvatiti i njegov posljednji uzdah. I ako vam prodamo našu zemlju morate je čuvati kao svetinju, kao mjesto gdje će i bijeli čovjek moći doći da okusi vjetar što je zaslađen mirisom poljskog cvijeća.

Tako ćemo razmatrati vašu ponudu da kupite našu zemlju. Ako odlučimo prihvatiti, postavit ću jedan uvjet: bijeli čovjek mora se odnositi prema životinjama ove zemlje kao prema svojoj braći. Ja sam divljak i ne razumijem neki drugi način.

Vidio sam tisuće raspadajućih bizona u preriji što ih je ostavio bijeli čovjek ustrijelivši ih iz prolazećeg vlaka. Ja sam divljak i ne razumijem kako dimeći željezni konj može biti važniji nego bizon koga mi ubijamo samo da ostanemo živi. Što je čovjek bez životinja? Ako sve životinje odu, čovjek će umrijeti od velike usamljenosti duha. Što god se dogodilo životinjama ubrzo će se dogoditi i čovjeku. Sve stvari su povezane.
Morate naučiti svoju djecu da je tlo pod njihovim stopama pepeo njihovih djedova. Tako da bi oni poštivali zemlju, recite vašoj djeci da je zemlja s nama u srodstvu. Učite vašu djecu kao što činimo mi s našom da je zemlja naša majka. Što god snađe nju snaći će i sinove zemlje. Ako čovjek pljuje na tlo pljuje na sebe samoga. To mi znamo: zemlja ne pripada čovjeku; čovjek pripada zemlji. To mi znamo. Sve stvari povezane su kao krv koja ujedinjuje obitelj.

Sve stvari su povezane. Što god snađe zemlju snaći će i sinove zemlje. Čovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. Što god čini tkanju čini i sebi samome. Čak i bijeli čovjek, čiji Bog govori i šeta s njime kao prijatelj s prijateljem, ne može biti izuzet od zajedničke sudbine. Mi možemo biti braća poslije svega. Vidjet ćemo. Jednu stvar znamo, koju će bijeli čovjek jednog dana otkriti - naš Bog je isti Bog. Vi sada možete misliti da ga vi imate kao što želite imati našu zemlju; ali to ne možete. On je Bog čovjeka i njegova samilost jednaka je za crvenoga čovjeka kao i za bijeloga.

Ta zemlja je draga Njemu i škoditi zemlji jest prezirati njezinog Stvoritelja. Bijeli također trebaju prolaz; možda brže nego sva druga plemena. Zaprljajte vaš krevet i jedne noći ugušit ćete se u vlastitom smeću. Ali u vašoj propasti svijetlit ćete sjajno, potpaljeni snagom Boga koji vas je donio na tu zemlju i za neku posebnu svrhu dao vam vlast nad njome kao i nad crvenim čovjekom. Sudbina je misterija za nas jer mi ne znamo kad će svi bizoni biti poklani i divlji konji pripitomljeni, tajni kutovi šume teški zbog mirisa mnogih ljudi i pogled na zrele brežuljke zamrljan brbljajućom žicom. Gdje je guštara? Otišla je. Gdje je orao?

Otišao je.
To je konac življenja i početak borbe za preživljavanje.

Neven <R>
12-04-2010, 23:45
TL;DR rofl

SkunK
13-04-2010, 06:54
Jučer bio u bircu. Svi sjede vani. Unutra nema nikog. Di su sad ti nepušači. Da se razumijemo, ne važi samo za jedan birc niti za jedan specifičan grad, istu stvar sam čuo i od drugih ljudi.

Hvala Vam vladajući, uništite nam i već tako jadnu ekonomiju do kraja. :(

Pušenje je postalo već dio kulture ovog naroda i zapravo cijele regije teško da će oni svojim zabranama nešto radikalno promjeniti. Čovjek je takvo biće, teško, jako teško će ići kontra svojih želja jedino ako sankcije ne ugrožavaju direktno egzistenciju. Ista stvar sa onima koji nisu slobodni, jednom okuse slobodu - više je ne puštaju.

Što se mene tiče, smoke's up:P

http://farm4.static.flickr.com/3118/2756861506_b99f4431b7.jpg

McPingvin_v2.0
13-04-2010, 08:38
Pušenje je postalo već dio kulture ovog naroda i zapravo cijele regije
Pušenje je dio kulture cijelog svijeta :)

MILF hunter
13-04-2010, 10:18
Ocemo stvarno zapocinjat ovu temu opet, ja to gledam čisto sa logične i financijske strane.

A ti shvati da nekoga (npr. mene) boli prozor za tzv. "logičnu i financijsku" stranu sve dok mi otežavaš disanje i smrdim po dimu.

Meni je jedino blesavo što se ovakve stvari rade sada kad je lijepo vrijeme i kad nepušač može otići na terasu, što i radim. Ali zimi kad moram biti unutra, pušenje je dozvoljeno.

Još veći debilizam su odvojene prostorije.

Svi sjede vani. Unutra nema nikog. Di su sad ti nepušači

Pa vani!

SkunK
13-04-2010, 10:20
Pušenje je postalo već dio kulture ovog naroda i zapravo cijele regije
Pušenje je dio kulture cijelog svijeta :)

A i to ajde :)

@MILF Hunter da ali zašto onda kraj svakog ima jedan ogromni oblak dima :D

MILF hunter
13-04-2010, 10:30

Vani je sve lakše tolerirati. :)

Meni nije problem kad prijatelj zapali, osobito kad smo vani na terasi. Dapače, čak i kod mene doma smije zapaliti jer imam balkon pa isto nije problem.

Problem je kad se nađemo nas 6-7 u zatvorenom prostoru i sav taj dim ide direkt u mene. Inače ne cjepidlačim, al fkt smeta, previše mi je to. A koje su mi alternative - novi prijatelji? Ispao bih prava pizda da svakog pojedinačno molim da se suzdrži malo od pušenja jer eto, meni smeta. Pa pričajmo o slobodi onda.

Mada, za ovakvim zakonima ne bi ni bilo potrebe da postoji nekakva opća kultura kod većine, jer danas nitko nikog ne hebe ni 2%...

SkunK
13-04-2010, 10:32
Najbolje bi rješenje po meni bilo i ostalo - odvojene sekcije pušači/nepušači. Time se daje sloboda svima i sve se prebacuje na leđa prijatelja/cure/dečka pošto se vi onda sami dogovorite idete li u pušački prostor ili nepušački.

Ali opet... Hrvatska ima puno većih problema od pušenja/nepušenja. Bolje neka, ako se tako boje mortaliteta zbog pušenja - potaknu ljude većim plaćama pa će ljudi imati više djece jer će *moći* skrbiti za to djete.

Anarion.Umarth
13-04-2010, 13:49
Vani je sve lakše tolerirati. :)
Meni nije problem kad prijatelj zapali, osobito kad smo vani na terasi. Dapače, čak i kod mene doma smije zapaliti jer imam balkon pa isto nije problem.
Problem je kad se nađemo nas 6-7 u zatvorenom prostoru i sav taj dim ide direkt u mene. Inače ne cjepidlačim, al fkt smeta, previše mi je to. A koje su mi alternative - novi prijatelji? Ispao bih prava pizda da svakog pojedinačno molim da se suzdrži malo od pušenja jer eto, meni smeta. Pa pričajmo o slobodi onda.
Mada, za ovakvim zakonima ne bi ni bilo potrebe da postoji nekakva opća kultura kod većine, jer danas nitko nikog ne hebe ni 2%...
Pričaš gluposti, ko te sili da ideš u kafiće... Smatraš napadom na svoju slobodu to što bi ispao pizda kad bi rekao da ti smeta dim?
I šta bi po tebi opća kultura bila, da se ne puši uz kavu zbog tebe?
Dok govoriš drugima da su sebični sam si gori....

Svi sjede vani. Unutra nema nikog. Di su sad ti nepušači
Pa vani!
Da, uživaju u suncu...

McPingvin_v2.0
13-04-2010, 13:55
Pričaš gluposti, ko te sili da ideš u kafiće...
A vas netko sili da pušite? :)

Anarion.Umarth
13-04-2010, 13:57
Nop, pušim jer uživam u tome, za razliku od nepušača u dimu, koji očito ne uživaju u tom ambijentu.

SkunK
13-04-2010, 14:07
Dobar dan. Jedan mali Espresso i čaša vode.

Hvala, zadrži ostatak.

Sam u kafiću. Vani kiša. 4 tipa se smrzavaju vani i pokušavaju upaliti cigaretu na vjetru.

Buktim i gledam. Kafić još uvijek prazan. Uleti neka ženska i pita "Se smije pušit ovdje?". Jadna konobarica odgovara da ne i da nema niš posla.

Popizdim. Srknem kavu i izađem van. Jedva zapalim. Još nikog u kafiću. Ženska izlazi van. "Neki problem?". "Mislim da ćemo danas ranije zatvorit, koga čekamo kad nitko neće doći". "Jep. Slažem se.".

U ritmu geganja, povlačim zadnji dim i krećem prema doma. Bacam cigaru u obližnju lokvu. Pogledam nazad. Prazan kafić.

Razmislim malo onak na kiši bez kišobrana. I kažem si:

"Ovo je u *urcu.".

Deadwalker
13-04-2010, 14:52
Savrsen moment za rjesavanje te lose navike. :thumbs2:

SkunK
13-04-2010, 15:05
Savršena prilika da zapalim još jednu od nervoze. :D

rudeboy95
13-04-2010, 15:29
Da je državi do suzbijanja pušenja, već bi duhan davno bio ilegalan. Ovi potezi ne diraju uopce duhansku industriju... Samo male nedužne kafiće koji su i bez toga na rubu bankrota. Država, očito ne želi izać iz krize. Za ovo prigodna:
-JuMCP7wWnk

MILF hunter
13-04-2010, 17:37
Smatraš napadom na svoju slobodu to što bi ispao pizda kad bi rekao da ti smeta dim?I šta bi po tebi opća kultura bila, da se ne puši uz kavu zbog tebe? Dok govoriš drugima da su sebični sam si gori....

A gdje sam ja nazvao njih sebičnima? Molim te, pronađi mi to ili se suzdrži od izmišljanja.

Čovjek po defaultu ne puši. Posebna potreba uvjetuje i poseban tretman, logično. Druge osobe tebi ne smetaju svojim nepušenjem, s druge strane, ti svojim pušenjem možeš ometati ljude kojima to smeta. Zato se i uvode takvi propisi i mjere, zbog pušača, ne zbog nepušača, pa ako itko priča gluposti, to si ti. :wink:

ko te sili da ideš u kafiće

Ne sili ni tebe nitko da ideš u kafiće gdje je zabranjeno pušenje, pa ne vidim razlog da se protiviš zabranama. Ostani doma i dimi.

McPingvin_v2.0
13-04-2010, 17:52
Nop, pušim jer uživam u tome, za razliku od nepušača u dimu, koji očito ne uživaju u tom ambijentu.
Da, ja uživam u čistom zraki koji je po defaultu u prostoru dok ti ne počneš pušiti :)

MILF hunter
13-04-2010, 17:53
Znači, ja dođem prvi, a neka gomila pušača nakon mene i zadimi sve i sad sam ja taj koji smeta i moram se maknuti ili uopće ne dolaziti u kafić. Odlične opcije. :bravo:

Anarion.Umarth
13-04-2010, 18:14
A gdje sam ja nazvao njih sebičnima? Molim te, pronađi mi to ili se suzdrži od izmišljanja.

Reći ću još samo da kafići nisu javni nego privatni prostor, nauči to razlikovati.

McPingvin_v2.0
13-04-2010, 18:16
Tvoj dom je isto privatni prostor pa u njemu ne smiješ uzgajati marihuanu :)

Anarion.Umarth
13-04-2010, 18:19
Koja je inače ilegalna, za razliku od duhana.
A nije ni da se i s tim zakonom slažem...

MILF hunter
13-04-2010, 18:21
[quote="MILF hunter":3aytvgz7]

[/quote:3aytvgz7]

Je, to doslovno znači ono kaj si ti napisao. :(

Vjerujem da im puno znači tvoje neslaganje. 8)

rudeboy95
13-04-2010, 18:23
Oke daj dosta priče o duvanu!!

Amo sad pričat o čaju.

McPingvin_v2.0
13-04-2010, 18:28
Koja je inače ilegalna, za razliku od duhana.
Nije ni alkohol ilegalan, pa ga ne smiju točiti mlađima od 18. Nije ni vožnja 70 km/h na sat ilegalna, pa se ne smiješ voziti toliko u zoni 30.

rudeboy95
13-04-2010, 21:05
[quote="Anarion.Umarth":1mgh3q2d]Koja je inače ilegalna, za razliku od duhana.
Nije ni alkohol ilegalan, pa ga ne smiju točiti mlađima od 18. Nije ni vožnja 70 km/h na sat ilegalna, pa se ne smiješ voziti toliko u zoni 30.[/quote:1mgh3q2d]
Is that zen too?

SkunK
25-04-2010, 11:39
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_afb13aab.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1096781_LuckyStrike.JPG)

rudeboy95
25-04-2010, 11:51
Čemu random slika? :(

Od juče pušim ovo:
http://www.cigarleaf.com/products/tobacco/images/BALI.jpg
Razlog je to što su svi duvani poskupili, sad Old Holborn dođe 32 kune. :( :(

Sickmanno1
25-04-2010, 12:02
Probajte Zlatni Dukat. Ima za kupit kantica od 100g za 30kn...meni je duhan dobar...

Anarion.Umarth
25-04-2010, 12:08
Drvlje nutri...
I meni je isto bio dobar dok nisam kupio Golden Virginiju. Al da je jeftin, to stoji.
Trenutno sam na žutom Baliju(nešto slabiji), nije bilo plavog. Zapravo, ovaj tjedan i ne pušim jer me grlo ubija.

rudeboy95
25-04-2010, 12:49
Probajte Zlatni Dukat. Ima za kupit kantica od 100g za 30kn...meni je duhan dobar...
Oh lolz, molim te mi reci da se šališ. Najgori mogući duhan si našao. Poslije naravno Dominga. Kolko je sad Golden?

Sickmanno1
25-04-2010, 13:04
Oh lolz, molim te mi reci da se šališ. Najgori mogući duhan si našao. Poslije naravno Dominga. Kolko je sad Golden?

Oh lolz, sta ocekujes za 30kn? George Karelias? Uostalom...100g je dostatno za 4-5 kutija cigara i definitivno je bolji od Yorka i Partnera...

Anarion.Umarth
25-04-2010, 13:14
Ma bude i više od tih 4-5 kutija jer je suh ko barut, pa ga više ima za 100g.
Virginija je sad 36kn ako me sjećanje služi.
Probao sam i Black Devil nedavno, iako su mi se zgadile cigarete, duhan je skroz ok, ima fantastičan miris (fantastičan u smislu da su i nepušači uživali u pasivnom pušenju).

SkunK
25-04-2010, 13:21
Ste probali DavidOff?

rudeboy95
25-04-2010, 13:22
Istina, miris je predivan, ali zato je okus odvratan. Nikako mi ne paše to. Inače, meni su jedino dobra ova tri duvana: Old Holborn, Golden Virginia i Bali Shag.
Ostalo ili je suho ili odvratnog okusa. Drum isto bi mogao proć da se ne suši onako brzo. Kako ono ide za ponovno navlažavanje? Nešto sa koprivom ili šta?

@Reiko: Da, dobar je ali bolji je Flavor+.

Anarion.Umarth
25-04-2010, 13:30
Kora od raznog voća može ići unutra za vlagu, najbolje mandarine ili naranče.

rudeboy95
25-04-2010, 13:33
Thanks.

Ivan_87
26-04-2010, 05:47

zlatni dukat je više nego ok duhan,možda nekima mrvicu jak ovisi kako se mota/puni ..

da se mene pita GV je super duhan ali nekako je pre vlažan i nije baš za stalno

dok je van nelle baš taman ..

bananac
26-04-2010, 10:22
Kora od raznog voća može ići unutra za vlagu, najbolje mandarine ili naranče.
moj frend fura list kupusa u vrecici :D

SkunK
26-04-2010, 14:40
Kupio novog kad mi je već netko pomeo starog :/

EtsB46ztPpU

rudeboy95
26-04-2010, 14:42
Nedovoljno dobar.

bezimeni
29-04-2010, 16:25
Ovo (http://www.jutarnji.hr/australija--od-2012--sve-cigarete-ce-biti-iste--sa-slikama-bolesnih-organa/745157/)Smi se sviđa :thumbs2: . Nadam se da je pitanje dana kada će se ovo proširiti i na ostatak svijeta.

Sickmanno1
29-04-2010, 17:32
Ovo (http://www.jutarnji.hr/australija--od-2012--sve-cigarete-ce-biti-iste--sa-slikama-bolesnih-organa/745157/)Smi se sviđa :thumbs2: . Nadam se da je pitanje dana kada će se ovo proširiti i na ostatak svijeta.

Slika ili onih 25% ?

Viper33
29-04-2010, 18:50
kako se vi najlakse rijesite mirisa duhana..msm oke uvijek ce se osjetit al ono npr s prstiju? (naravno za usta ubacis zvakacu i aj bok)

K4ciga
29-04-2010, 23:12
Žute prste riješiš sa limunom.

bornathepicek
29-04-2010, 23:44
Odurno, al fkt bu smetalo ekipi kupovat takve pljuge :P

TeraBajt
29-04-2010, 23:56
kako se vi najlakse rijesite mirisa duhana..msm oke uvijek ce se osjetit al ono npr s prstiju? (naravno za usta ubacis zvakacu i aj bok)
borovina