Pogledaj cijelu verziju : Crysis 2
Praetorian
29-03-2011, 12:06
Eto, nisam niti sumnjao, opet jebeni, prokleti, kurčevi, smrdljivi, usrani XFX draga mačku mater. Tek sam zaronio u podmornici i već blokada. Idem je underclockati, nadam se da će i u ovoj igri pomoći.
Jesam li spomenuo koliko mrzim to govno od grafičke? Jesam, valjda već 200x, i opet ću... MRZIM JEBENI XFX :(
Bartuce problem nije u XFX nazivu :thumbs2:
Već u nazivu kodnog imena ATI :thumbs2:
Nvidia isto proizvodi XFX grafe i rade bez problema :bravo:
IGoR_2803
29-03-2011, 12:24
ajde ti ne seri govna... imam trenutačno xfx hd6870 i vozim je kojih 2,3 mj., gazim je, overclockam je i ni jedan jebeni problem do sad nisam imao... isto kao i tip koji mi je prodao grafu... isto kao i gro drugih... to kaj si ti možda imao problem sa nekom ATIcom govori nekaj drugo... nvidia je pred tjedan dana izdala gtx 590 koje umiru same od sebe na jebenim defaultnim postavkama zbog neadekvatne regulacije napona... jesam rekao zbog toga da je nvidia smeće?! dajte više odjebite s tim idiotarijama...
igor je u pravu,kaj brijete stim ati nvidia forama again and over again,ocito je da je bartucova kartica neispravna a to nema veze sa atijem...ako imas garanciju odnesi karticu bartuce
tigerija
29-03-2011, 12:36
igor je u pravu,kaj brijete stim ati nvidia forama again and over again,ocito je da je bartucova kartica neispravna a to nema veze sa atijem...ako imas garanciju odnesi karticu bartuce
Da... seri malo. Ponašaj se kao oštečeni kupac.
cham3leon
29-03-2011, 12:44
Eto, nisam niti sumnjao, opet jebeni, prokleti, kurčevi, smrdljivi, usrani XFX draga mačku mater. Tek sam zaronio u podmornici i već blokada. Idem je underclockati, nadam se da će i u ovoj igri pomoći.
Jesam li spomenuo koliko mrzim to govno od grafičke? Jesam, valjda već 200x, i opet ću... MRZIM JEBENI XFX :(
Čak ni ja koji ne pratim tržište hardvera ti mogu reći da je to potpuni bulšit. A XFX radeonku posjedujem i sam, okej je, ali je bila skuplja nego što bi trebala biti i, ono šta je posebno komično kod XFX-a, ne podržava onaj adapter za napajanje koji dobiješ s njom.
Također si se lagano osramotio jer ne proizvodi Nvidia XFX grafičke nego je XFX proizvođač koji pravi grafičke bazirane na Nvidijinoj i AMD-ovoj tehnologiji.
i ti se se lagano osramotio jer xfx ne "pravi" graficke nego ih rebrandira od strane nvidije,i xfx vise nije u nvidia vodama od gtx 2xx serije...znaci vec jedno 2 godine
Deadwalker
29-03-2011, 12:51
Ajmo se lijepo vratiti na Crysis 2.
Rasprave o grafičkim karticama imaju svoj podforum.
Lol, koju uzbunu sam digao :D Evo radi sa undercloackom. I naravno da nije problem sa čitavim XFX-om već samo sa HD4850 serijom kartica.
Što se igre tiče, za sada mi se ne sviđa, no vidjeti ćemo daljnje dojmove. Sve mi je pre blještavo, grafika je nekako forsirana tak da uopće ne vidim neprijatelje po cesti. Akcija mi je za sada pre troma, no vidio sam da odijelo ima upgrade brzine, pa će valjda i to krenuti na bolje. Taktičke "pozicije" su mi za sada samo ukras u igri, baš i nemaju neku svrhu itd.
Nadam se da će krenuti na bolje. Trenutno su mi dojmovi nekoliko razreda ispod Crysis 1.
Akcija je još najbolji dio ove igre :) Al opet, kako kome ^^
O. M. F. G.
Igra je svakim korakom sve bolja. Kad misliš da si sve vidio, igra napravi epsku scenu kakvu još nikad nisam vidio u računalnim igrama. Bez možda, radi se o najboljem FPS-u.
A ti još to igraš :) Hehe, onda nisi ni svjestan kaj te sve čeka...iznenađenje iza svakog ugla!
GODSKILLER
29-03-2011, 18:13
Evo završio sko četverosatno druženje,igram na najtežem i mogu reći da AI malo vara.
Ovisi o momentu ali vara,uključen cloack,sniper u rukama,pogodim i ostane još malo energije za cloack a oni vide odakle gađam.
Inače na najtežem,alieni su iz blizine velika prijetnja,ono oružje im brzo ubija,tako da igram stealth+sniper i to još sa gamepadom.
GODSKILLER
29-03-2011, 18:16
što se desi kad ljudi traže dlaku u jaju:
http://gamereport.tportal.hr/119298/Cry ... rds=vijest (http://gamereport.tportal.hr/119298/Crysis-2-graficki-inferiorniji-od-prethodnika.html?keywords=vijest)
optimizacija je ok, ali spram prijasnjih cryzisa fizike maltene niti nema :D
ne svida mi se sto su oslabili odjelo, nema maximum power i pre sporo je :( a ono kad moras duze drzat bash da jace udari je lame :(
igram se na 1920 1080 max postavke oko 50 fps-a
cham3leon
29-03-2011, 18:20
Pa ja od početka nisam vidio ništa po čemu bi se zaključilo da je C2 grafički bolji. Ako i jest, to se ionako ne vidi jer pričamo o igrama koje su donijele tako naprednu grafiku da je ostalo malo mjesta za natjecanje na tom polju.
Nekako imam dojam da Vedran trola!? Još uvijek ne vidim po čemu je igra toliko fenomenalna da bi bio naj FPS ikada!? I dalje mi je par razreda ispod C1. Trenutno sam tek izašao iz stana od doktora, tak da valjda nisam daleko došao, ali opet...!?
Moram skužiti kako isključiti post procesing pošto mrzim motion blur, zavrti mi se od toga.
kulamasta
29-03-2011, 18:48
Nekako imam dojam da Vedran trola!? Još uvijek ne vidim po čemu je igra toliko fenomenalna da bi bio naj FPS ikada!? I dalje mi je par razreda ispod C1. Trenutno sam tek izašao iz stana od doktora, tak da valjda nisam daleko došao, ali opet...!?
Moram skužiti kako isključiti post procesing pošto mrzim motion blur, zavrti mi se od toga.
Igra je odlicna, bolja od zadnji FPD igara....
...međutim, igru treba promatrat u kontekstu vremena njenog izlaska...
Dok je i Far Cry i Crysis u svoje vrijeme ostavljao ljude otvorenih ustiju, Crysis 2 je ustvari dobra igra napravljena na 4 godina starom enginu, i to malo okrljastenom da bi se mogao adekvatno vrtjet na konzolicama.
U biti, mozda je ovaj engine cak i bolji od prethodnoga, ali to se u Crysisu 2 nigdje ne vidi...
Mozda ga neka druga igra nekada iskoristi i pokaze za sto je taj engine ustvari sposoban
Sviđa mi se kako možeš s mecima polomiti one betonske blokove po cesti, baš se fino razmrve. I texture su fenomenalne. Jedino je pre blještavo, motion blur smeta i nekako mi je sve skučeno na 19" monitoru :D
Constantine
29-03-2011, 18:55
optimizacija je ok, ali spram prijasnjih cryzisa fizike maltene niti nema :D
ne svida mi se sto su oslabili odjelo, nema maximum power i pre sporo je :( a ono kad moras duze drzat bash da jace udari je lame :(
igram se na 1920 1080 max postavke oko 50 fps-a
mislim da bi bilo jako komplicirano napravit destruktivnu okolinu u ovakvom settingu,no ipak,mogli su barem napravit da su drveca unistiva.
Delirium
29-03-2011, 19:27
Nekako imam dojam da Vedran trola!?SJoš uvijek ne vidim po čemu je igra toliko fenomenalna da bi bio naj FPS ikada!? I dalje mi je par razreda ispod C1. Trenutno sam tek izašao iz stana od doktora, tak da valjda nisam daleko došao, ali opet...!?
:rotfl:
Ne bih komentirao jel je bolja ili nije, ali okolina je različitija, tamo je bio otok, ovdje grad i više mi se sviđa ovo. Svi znamo da nije sve u "kvaliteti" grafike, nego u tome kako je to sve skupa izvedeno, implementirano i sl. Jedan i drugi Crysis lijepo izgledaju, samo mi ovdje sve izgleda zanimljivije, življe itd.
tigerija
29-03-2011, 20:27
Pa ja od početka nisam vidio ništa po čemu bi se zaključilo da je C2 grafički bolji. Ako i jest, to se ionako ne vidi jer pričamo o igrama koje su donijele tako naprednu grafiku da je ostalo malo mjesta za natjecanje na tom polju.
Texture su malo drugačije kvalitete, i rendering je malo drugačiji. Ak malo pogledate, više nijie toliko photorealistično.
Engine i efekti su mi puno bolji. I modeli.
Grafika mi je bolja, kvalitetnija sve u svemu, ali nije toliko realistična, ok ljudi jesu realističniji nhego na prvome djelu, ali opet.
Ne znam da li je ovo itko prije postao, ako je, jebiga... Uglavnom, riječ je o programu koji nudi "advanced" grafičke postavke koje inače nisu dostupne kroz ingame opcije. Program je fenomenalan i nudi hrpu opcija. Napokon mogu isključiti motion blur i sl. pizdarije koje samo kvare doživljaj.
LINK (http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=21475515)
Evo i SS-a od grafičkih postavki koje su dostupne...
http://i.imgur.com/XISEN.pngShttp://i.imgur.com/IM4l1.png
EDIT: Evo isprobao bez Motion Blura, milina :pray: Nevjerojatno koliko igra bolje izgleda bez te gluposti.
Stavio je to (ili barem nešto slično) Kid A pred par strana.
Ali nije na odmet ponovit :)
bezimeni
29-03-2011, 23:48
Dvojka je odlična , fenomenalnaSigra ali četiri godine stari prethodnik je imao bolju grafiku , fiziku i slobodniji gameplay .Slika govori tisuću riječi ...zanemarite Kilzone :D .
2C9borX-3Dg&feature=player_embedded
Kostolomac
29-03-2011, 23:49
Grafika mi je bolja, kvalitetnija sve u svemu, ali nije toliko realistična, ok ljudi jesu realističniji nhego na prvome djelu, ali opet.
Ne znam koliko je bolja, ali mene je na samom početku igre u podmornici oduševila. Stvarno sam bio impresioniran.
Kasnije sam morao staviti na Advanced, jer mi je ipak malo trokiralo na Hardcore :(
Windwalker
30-03-2011, 01:31
Dvojka je odlična , fenomenalnaSigra ali četiri godine stari prethodnik je imao bolju grafiku , fiziku i slobodniji gameplay .Slika govori tisuću riječi ...zanemarite Kilzone :D .
Nemojte zanemariti Killzone.
Bolji je i stoput više cool od bilo kojeg Crysisa.
Probao onaj config program, isključio blur za početak, malo mi je čudno dok se ne naviknem lol, možda i vratim natrag jer blur je igrao jednu određenu ulogu u igri. U svakom slučaju, dobar programčić.
Prešao sam igru, pa dojmovi...
Pozitivno:
+ grafika
+ soundtrack
+ sexy oružja
+ vrlo dobri noviteti poput grab ledge, stealth kill i sl.
+ par epic scena
Negativno:
- blještavo
- forsiran eye candy
- linearno
- taktičke opcije su za ukras (ubiješ lika sa sniperom i prigušivačem iz ogromne daljine, svi pucaju po tebi = sranje)
- tromost nanosuita
- radnja je bezveze
- fali bolja vertikalna komponenta
- akcija je, uz sve nove elemente, relativno loša
- loš AI
6,5/10
Za referencu, Crysis 1 mi je cca 9/10, Warhead nisam odigrao. Definitivno sam razočaran ovom igrom. Neću reći da je igra loša pošto ima dobrih trenutaka, ali glupi AI i pre velika linearnost prostora uništava ono što sam obožavao u C1, a to je masa taktičkih mogućnosti i pristup akciji na bezbroj različitih načina.
Kao što je Bezimeni (ili tko već) rekao, OK za jedan prelazak... samo 1 prelazak!
Meni je pak za najmanje 3-4 prelaska :) Linearnost je ovdje definitivno plus, jer je jedinica bila još više linearna, što joj nikako ne ide u prilog, drito ista Mafia2 sa jednim ciljem, velikom mapom a niš na njoj. Kad pukneš odklokaš se, svi te čuju te pomoću hi tech opreme kalkuliraju od kud si puknuo, malo se dislociraš, zakloakaš i to je to, no biggie. Priča je tak tak ali je sf, u igri su uber elijeni koji uz fenomenalnu akciju padaju ko bebe. Uz to, movie like scene oduzimaju dah pa se sve skupa diže na novu razinu.
Prvi Crysis, 7/10, drugi barem 8,5/10. Warhead je negdje između jedinice i dvojke. Sve ono kaj si mogao u jedinici, u dvojci možeš još bolje, uz neka ograničenja koja su minorna u odnosu na jedinicu. Kasnije navečer rokam nastavak drugog prijelaza, još je bolje nego prvi put.
Eto :)
cham3leon
30-03-2011, 18:14
Uopće nije postojala velika mapa na Crysis 1. Leveli su svi bili linearni, jedino šta su bili dosta široki. Ne možeš to uspoređivati sa Mafiom 2 koja je ipak sandbox.
No dobro, Crysis je polu sandbox ali je princip isti, imaš ogroman nivo a niš na njemu pametno radit. Ajde, na početku si na otoku, malo plivaš i tako to, kasnije sve to nestane i sve postaje još linearnije. Makar, to mi je totalno nebitno, Crysis mi je bio ok al više ga gledam kao nekakav benchmark, dvojka je tek prava stvar, nabijena akcijom.
cham3leon
30-03-2011, 18:26
Nije ni polu-sandbox, igra je 100% linearna. To bi bilo kao da kažem da je Half Life 2 nelinearan odnosno postaje sandbox na levelu gdje dobiješ buggy i imaš poprilično velik teren na kojemu treba izbjegavati one pauke.
@Bartuc - warhead je jednak kao prvi crysis, samo puno zanimljiviji, igriviji i nabrijaniji akcijom, ja sam bas suprotno napravio, nisam odigro crysis jer mi bio predosadan, ali warhead sam skoro u komadu, tak da steta sto je tako kratak...preporuka svakako
EDIT: da ne bude offtopic, crysis 2 mi postaje toliko eye candy da mi se vise neda ni igrat, nista pametno, sama linearnost uz repeat lvla prakticki i toe to...
bezimeni
30-03-2011, 18:53
Warhead je za koplje lošiji od prvog Crysisa .Bartuc je "malo" previše strog.Samo multi koji je miljama bolji od predthodnika zaslužuje veliku pohvalu .A SP kampanja nije uopće loša , dapače .Ja je još nisam prošao .Žao mi igrati koliko je dobra pa guštam polako , jer na žalost nema tu što ponovno za igrati .Jednom odigraš i vidiš skoro pa sve .
Nije ni polu-sandbox, igra je 100% linearna. To bi bilo kao da kažem da je Half Life 2 nelinearan odnosno postaje sandbox na levelu gdje dobiješ buggy i imaš poprilično velik teren na kojemu treba izbjegavati one pauke.
No dobro, kužim te kaj hoćeš reć :) Objašnjavam drugim ljudima koji gaje iluziju da Crysis nije bio linearan.
bezimeni
30-03-2011, 19:13
Prvi Crysis do dolaska aliena nije bio linearan .Da , išao si od točke a do točke b kao i u svakoj igri ali si misiju mogao riješiti različitim pristupom , drugačijom taktikom i drugom putanjom .Imao si širinu i slobodu .
tigerija
30-03-2011, 19:15
Da to jest. I puni se time bune. Meni se više sviđaju linearne igre gdje te gura da pratiš priču. Ali ono. Ovisi. sandbox može biti super ako je zapapren.
Deadwalker
30-03-2011, 21:04
Ja ne znam gdje vi u prvom Crysisu vidite nelinearnost, a drugom linearnost. Jedina razlika je u veličini mape, ali Crysis 2 to nadoknađuje krovovima zgrada te kanalizacijom. Osim toga, pristup gameplayu je jos bolji u dvojki.
Glede lošeg AI-a, uvijek kažem da je lijek za to fenomenalan multiplayer. Igra je bolja od jedinice, bez ikakve sumnje.
MasaKrisT
30-03-2011, 21:22
http://gamereport.tportal.hr/119298/Cry ... rds=vijest (http://gamereport.tportal.hr/119298/Crysis-2-graficki-inferiorniji-od-prethodnika.html?keywords=vijest)
kulamasta
30-03-2011, 21:24
Ako Bartuc kaze da je jedinica bolja, onda je jedinica bolja...
...i svaka rasprava je suvisna
Da mi bi vise doci do igre da probam.....jedva cekam :)
Tru dat.
E jel jedinica bolja?
@Bezimeni, nisam probao MP tak da nemrem suditi. Ono su čisto moji subjektivni dojmovi SP komponente, tak da je normalno da se ne slažete samnom :D Objektivnost me ne zanima, nisam plaćen da budem objektivan :P
Ma crysis 2 je mrak ...ja ne znam sto si pljuju po toj igri ,ali sve je izvedeno odlicno ,pogotovo MP ....samo da sad rijese ove hakere, a rade na tome ,trebao bi uskoro 1.2patch
Deadwalker
31-03-2011, 00:47
Meni je Crysis 2 nešto najbolje što sam odigrao od FPS-ova u zadnjih par godina. Čak totalno guštam u multplayeru koje obično ne igram pretjerano puno.
Da,MP je odlicano napravljen jer igra sa nanosuitom je odlicno balansirana i veliki gust je za igrat
IGoR_2803
31-03-2011, 07:42
Da,MP je odlicano napravljen jer igra sa nanosuitom je odlicno balansirana i veliki gust je za igrat
nanosuit je OP... ako hoću balans - igram starcraft 2... :P
edit: da ne bude čisti offtopic, gledam sad ovaj link što je MasaKrist stavio... ona usporedba teksture trave... katastrofa.. plače mi se što pc gaming trpi zbog jebenih konzola... :cry:
Dobro da je tak, danas ekipa sa ispodprosječnim konfama ne bi ovo mogla igrat, isto kak je bio i prvi crysis, imaš uber rig a igra ne ide, koji lol.
nanosuit je OP... ako hoću balans - igram starcraft 2... :P
edit: da ne bude čisti offtopic, gledam sad ovaj link što je MasaKrist stavio... ona usporedba teksture trave... katastrofa.. plače mi se što pc gaming trpi zbog jebenih konzola... :cry:
kakav MasaKristov link, sve sam zivo u temi pretrazio
kulamasta
31-03-2011, 08:23
Dobro da je tak, danas ekipa sa ispodprosječnim konfama ne bi ovo mogla igrat, isto kak je bio i prvi crysis, imaš uber rig a igra ne ide, koji lol.
Smanjis detalje pa ide
IGoR_2803
31-03-2011, 08:40
@Kid A:
http://gamereport.tportal.hr/119298/Crysis-2-graficki-inferiorniji-od-prethodnika.html?keywords=vijest
ovaj link na 70. stranici teme... :)
kdVE4KvJTBA
Jel meni to napokon oslabio vid od madjarskog hasisa ili su mi sva tri ekrana totalno ista :/
Duke of Earl
31-03-2011, 09:34
Ni ja ne kužim razliku na videu, ali na travi se dobro vidi:
http://vghq.net/wp-content/uploads/2011 ... exture.jpg (http://vghq.net/wp-content/uploads/2011/03/Crysis-2-Texture.jpg)
http://vghq.net/wp-content/uploads/2011 ... ture-2.jpg (http://vghq.net/wp-content/uploads/2011/03/Crysis-2-Texture-2.jpg)
S travom da ali evo treci put sam pogledao video i svi detalji su mi isti a valjda je smisao da uocis odmah na pocetku drasticne razlike kad se vec toliko prica o njima
Baš čitam po drugim forumima da je MP neigrivo smeće zbog sile cheatera. Kažu da po gameu ima barem jedan cheater koji uništi svu zabavu, a kako igra nema zaštitu protiv cheateva, nemreš si pomoći. Ne kužim gdje je ljudima gušt da varaju u MP-u, to mi je jednostavno pre jadno :(
IGoR_2803
31-03-2011, 11:11
Baš čitam po drugim forumima da je MP neigrivo smeće zbog sile cheatera. Kažu da po gameu ima barem jedan cheater koji uništi svu zabavu, a kako igra nema zaštitu protiv cheateva, nemreš si pomoći. Ne kužim gdje je ljudima gušt da varaju u MP-u, to mi je jednostavno pre jadno :(
a čuj... zato ja igram starcraft 2 MP... tam ih nema, odnosno barem ja nisam naletio do sada u više od 300 matcheva... :)
ali da, čiterima bi trebalo zabraniti pristup internetu, as in doživotno...
GODSKILLER
31-03-2011, 11:56
ja kad igram MP onda ako sam i loš a to nije iznimka isto igram,ne izlazim iz meča,ono igram ma da sam sad u 2 ure non stop zadnji,ustvari ovim je onda najbolje da naprave virtualne likove koji če umisto njih igrati MP dok su na poslu
Pičaka je uvijek bilo i bit će da nama normalnima pokvare svu zabavu. Nažalost. Tako su mi sjebali sve codove do sad pa sad i ovo. Jedino u BFbc2 nisam naišao ni na jednog.
Ugl. mp ko mp mi je dosadio nakon 2 sata...
Kostolomac
31-03-2011, 13:15
Ne kužim gdje je ljudima gušt da varaju u MP-u, to mi je jednostavno pre jadno :(
Ne mogu svi biti nabildani i sexy poput nas, pa su frustrirani, stoga cheataju. Pitčke! :yuck:
Ili ne igraju MP nego SP.
cham3leon
31-03-2011, 15:52
Zato postoje frendovi s kojima se dogovoriš za meč i dobro.
Gotov nakon 7 sati igranja. Baš kad mi je postalo zabavno game over. Proklete bile moderne igre.
tigerija
01-04-2011, 00:44
Preko destructoid vam je sad live stream Crysis 2 i neznam, netko bude dobio 3ds. Malo sam pogledo.
daj link za nas nesposobne, bokte!
Lijepo, svježe, zanimljivo, lagano. Solidan krajzis.
bezimeni
02-04-2011, 12:36
Odigrao .Desetak sati na normal .Kraj igre je baš konzolaški .Pohvalio bih odličnu muziku , solidnu atmosferu , dinamičan gameplay , vrlo dobar multi . Pokuditi ću grafiku lošiju od prethodnika i lošiju kampanju .Sve u svemu odlična igra , ne znam što bi više i mogli očekivati . Odlično su optimizirali igru koja za uzvrat pruža brz gameplay , izvrsna osvjetljenja ali i konzolaške teksture .
Sve ukupno gledano SP + MP 9/10
Ponovit ću kampanju kada mi malo izblijedje dojmovi .MP igram i dalje ...ima se što za napucavati do dolaska Battlefielda 3 kojeg kupujem ako bude dobro optimiziran kao i ova igra u što iskreno sumnjam.
Deadwalker
02-04-2011, 16:04
Ako netko nije vidio, otvorena je tema da se vidi koliko je interes forumaša za dizanjem PCP servera za Crysis 2. Ja igram multiplayer pa ako ima još zainteresiranih, neka se jave ovdje (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=8&t=44201)...
bezimeni? :)
bezimeni
02-04-2011, 16:14
Nemam ništa protiv iako me čeka gadan radni raspored pa ne vjerujem da ću puno dolaziti ...+ ne želim si rušiti ego znajući da me neki od klinaca sa foruma sprašio :)
Deadwalker
02-04-2011, 16:15
Ah, ne stignem ni ja previše, al dan-dva u tjednu ne bi bilo loše.
Uglavnom, imaš moj ingame nick u linkanoj temi pa ako budes imao nekad volje, možemo napraviti squad i odigrati koju partiju :)
ahahahaahah, jel neko našo 1.21 đigawats !
umro sam :rotfl: :rotfl:
Ja sam isprobao onaj easter egg gdje likovi plesu u liftu. Ludnica xD
tigerija
02-04-2011, 19:25
Prošao igru, na najteže igrao. Igrao kroz kojih 2 tjedna.
Na kraju sam zbugao igru, tamo gdje trebaš uć u ono crijevo, mi se zbugalo. Ugurao sam se unutra bez da sam ove ubio i nisam mogo više van lol.
Uglavnom, igra mi baš super. Prva liga. Vrijedo 50$ kojih nemam da bacam na igru trenutno :D .
Igrao jučer i danas...došao do dijela kad se prvi put susrećem sa alien walkerom...Na početku mi je igra bila jako zanimljiva (nisam igrao ništa od crysisa ranije), ali kasnije gubi na zanimljivosti...Nije loša, alik ne za više od jednom odigrati...A najgore od scega, dan prije ovoga igrao AC:B, pa osjećam ko da mi je propala misija kad me clockovanog otkriju...
Fora je bildane suita. Debilnost neprijatelja je smješna, fora je igrati se sa njima...ugl igra zasad odlična..priča lol. :)
tigerija
05-04-2011, 08:37
Igra postaje spora ukratko nakon početka, ali malo prije sredine postane puna akcije.
Marvin OCX
05-04-2011, 12:47
Prešao sam igru, pa dojmovi...
Pozitivno:
+ grafika
+ soundtrack
+ sexy oružja
+ vrlo dobri noviteti poput grab ledge, stealth kill i sl.
+ par epic scena
Negativno:
- blještavo
- forsiran eye candy
- linearno
- taktičke opcije su za ukras (ubiješ lika sa sniperom i prigušivačem iz ogromne daljine, svi pucaju po tebi = sranje)
- tromost nanosuita
- radnja je bezveze
- fali bolja vertikalna komponenta
- akcija je, uz sve nove elemente, relativno loša
- loš AI
6,5/10
Za referencu, Crysis 1 mi je cca 9/10, Warhead nisam odigrao. Definitivno sam razočaran ovom igrom. Neću reći da je igra loša pošto ima dobrih trenutaka, ali glupi AI i pre velika linearnost prostora uništava ono što sam obožavao u C1, a to je masa taktičkih mogućnosti i pristup akciji na bezbroj različitih načina.
Kao što je Bezimeni (ili tko već) rekao, OK za jedan prelazak... samo 1 prelazak!
Veliki potpis i pecat na vecinu napisanog. Ne mogu da pojmim da neko ko je odigrao prvi dio sa max postavkama i sa imalo maste ukljucene dok igra-moze uporediti ove dvije igre. Nazvao sam ovaj nastavak smecem,i pogrijesio,priznajem. Solidna je ova igra. Al u svemu ostalome ovo konzolasko ostvarenje je nauporedivo iza prvog dijela. Nekako dok je igram cijelo vrijeme zamisljam kako bi sve ovo izgledalo da je radjeno za PC... Ova igra je OCITO radjena primarno za konzole a nadam se da svi znamo sta to znaci. Nanosuit 2 je dosta losiji od jedinice,tj pojednostavljen,izbacivanjem max brzine i snage,jer to su jos dvije komande dodatno na dzojstiku... Takva je i cile igra, debelo pojednostavljena. Stojim iza tvrdnje da ovo nije vrijedno imena Crysis,desetine sati sam ostavio istrazivajuci mogucnosti i nelinearnost u pristupu gamepayu kod jedinice,dok ovde igram COD sa cloackom. Ipak nakon nekih 7 sati gameplaya ako ovu igru posmatram kao zasebnu igru,ok je,poput zadnjeg splinter cella ako ga posmatras odvijeno od ranijih dijelova.
Prvi Crysis je imao fantasticne GfW kontrole za gamepad, pa pojednostavljenje nanosuita nikako nije zbog kontrolne sheme, vec promjena u gameplay dizajnu.
cham3leon
05-04-2011, 14:00
Meni hardverska nezahtjevnost nimalo ne smeta a to da su teksture za 10 posto manje ionako u današnje vrijeme nitko ne vidi.
tigerija
05-04-2011, 18:50
Ja sam jednom prošao na najteže, igrao tjedan dva. Igri bi dao 9/10. Prvi dio 7/10 negdje. Dosadio mi prvi kasnije. Meni je igra bila iznimno zabavna i vrlo interesantna po pitanju priče.
bezimeni
05-04-2011, 19:48
A ne znam kaj neki cendraju...pa kakav bi to vas FPS uopće zadovoljio ako vam je ova igra tek prosječna ili čak loša ? Igra ima sve ...grafiku , trajnost , mrežno napucavanje , odličnu muziku , dobru atmosferu ...hebiga ima i konzolitisa ali nije tako strašno da bi narušilo ukupno odličan dojam .
cham3leon
05-04-2011, 20:13
Koliko traje SP otprilike?
Između 6 i 10 sati, ovisi koliko si detaljan.
bezimeni
05-04-2011, 20:42
10 sati na normal bez neke posebne detaljnosti .Ako ideš tražiti sve mejlove , iteme i sl. gluposti uz maksimalnu težinu vjerujem da traje i 12 sati .
Baš trenutno igram Crysis (1) i neusporedivo je bolji od C2. Ovaj put prelazim kao Rambo i idem potpuno novim putevima za koje nisam znao niti da postoje, a prešao sam ga cca 3 (ili 4) puta. To je ono, ogromna horizontalna sloboda mi je puno bolja od vrlo ograničene vertikalne komponente kakvu ima C2.
Ali eto, sad kad igram C1, vidim da je u nekim stvarima C2 i bolji. U C2 nanosuit ima puno puno više energije, to mi se sviđa pošto se u C1 pre brzo isprazni. Osim toga, ljudski neprijatelji su puno bolje dizajnirani nego u C1, nekako su mesnatiji. Dalje, u C1 mi fali ledge grab i skidanje teških mitraljeza sa postolja. Sve ostalo je na strani C1. Nevjerojatno koliko je bio bolji sistem kada si sa scrollom mišeka mijenjao modove nanosuita, puno puno dinamičnije iskustvo nego u C2.
cham3leon
05-04-2011, 21:50
Ja sam si baš mislio da potražim neke kvalitetne modove za Crysis pa da to odigram, nekako me to sve više vuče nego da uzmem C2. Ful mi je žao što je propao razvoj Jurassic park moda za Crysis.
Mogu reć zasad samo: :thumbs2: Došao do djela di mi se javi gospon Hargreaves..Some cool shit iako sam prošao dosad pola igre samo sa stišanim Hammerom :)
Ugl fora i moćna igra.
tigerija
06-04-2011, 07:53
Crysis 2 je samo za jedan prelazak... Ja sam ga igrao oko 10 sati pretpostavljam. Nisam detaljan, ali sam igrao na najteže pa sam znao neke djelove par puta ponavljat :P .
Crysis 2 je igra koja je tu samo da podjeli priču. Nešto malo slabije od Half Life serijala.
Igra mi je svejedno daleko ispred večine.
MP je gubitak vremena ali ok, neki ljudi ga igraju, pa ono... Možda Crysis 1 opet počnem uskoro... Štos je da je Crysis 2 bolje vezao priču. Više cinematica, između svake misije brifing. Imaš bolju sliku o tome što se događa, ajmo tako reć.
A igra nisu baš slične, osim nanosuita.
Sve u svemu dobra igra...očekivao sam da će biti puno "USA wins" patetike, ali na sreću nema...Scena pred kraj na mostu koji se raspada je sjajna...ali ne vjerujem da ću ponoviti igranje ovoga...za mene i dalje Bulletstorm rula...
Marvin OCX
06-04-2011, 10:57
Ja sam si baš mislio da potražim neke kvalitetne modove za Crysis pa da to odigram, nekako me to sve više vuče nego da uzmem C2. Ful mi je žao što je propao razvoj Jurassic park moda za Crysis.
http://www.guru3d.com/news/attempt-at-p ... l-lifesis/ (http://www.guru3d.com/news/attempt-at-photorealistic-crysis-with-real-lifesis/)
Ukrade koji frame al izgleda odlicno.
cham3leon
06-04-2011, 12:05
Meh, neću poboljšanja grafike nego sam htio nešto novog singleplayer sadržaja...
Marvin OCX
06-04-2011, 13:56
Rainy days nije los. Ima par modova za sniper,google i naletit ces na nesto sto ce ti pasati.
tigerija
06-04-2011, 19:36
Najbolji Crysis MP mod je MWLL :) .
Checkpoint system ftw. :|
Ovo okupljanje debila !!! ??? O cemu se ovde prica lik kaze prvi dio 7/10 i bolji drugi hahahhahahah al fakat ono za objesiti ODIGRATI PRVI DIO NA MAX DETALJIMA I S REALISTIC MODOM i pogledati sta znaci pc igra a ne jebeni port s konzole smrdljive koja kosta koliko i jedna ajmo rec bolja grafa stvarno jesul ovde sve debili iili ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????
Ovo okupljanje debila !!! ??? O cemu se ovde prica lik kaze prvi dio 7/10 i bolji drugi hahahhahahah al fakat ono za objesiti ODIGRATI PRVI DIO NA MAX DETALJIMA I S REALISTIC MODOM i pogledati sta znaci pc igra a ne jebeni port s konzole smrdljive koja kosta koliko i jedna ajmo rec bolja grafa stvarno jesul ovde sve debili iili ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????
Smiri se da ne pokupiš opomenu, i nauči se bolje izražavati, jer te apsolutno ništa nisam razumio.
Lol, sloboda pristupa u igri je bila mnogo veca u prvom crysisu, a i mapa je bila više user friendly. Ovdje se samo mogu peti tamo gdje je developer odlucio da se mogu peti, jej.
Nek jebeni nano suit može da izdrži aliensku bušilicu i razne metke ali eto, ne moze preci preko bodljikave žice, gg.
I da li mi se to samo cini ili svira muzika iz signsa kada se konfrontiramo sa Cephima ?
Mene živcira checkpoint system jer je jadan, potršim pola sata na stealth pristup, sve fino, dođe mi heavy onaj debil, spizdim sve u njega preživi, ubije me pa opet čisti pola nivoa...debilana no dobro.
Deadwalker
09-04-2011, 11:42
To je u biti odlično. Podiže napetost i tjera te da paziš dok igraš. Posebice ako se igra na zadnjoj težini. Sejvanje svakih 10 metara pomalo ubija čar igranja.
To je u biti odlično. Podiže napetost i tjera te da paziš dok igraš. Posebice ako se igra na zadnjoj težini. Sejvanje svakih 10 metara pomalo ubija čar igranja.
A da ali mogli su izmislit neke sejv jokere ili nešto da ih imaš limited po nivou. Velim ubi me to, igram na najteže pa kad umrem dođe mi da umrem i zapravo. :| Ali dobro, budem polako...
Deadwalker
09-04-2011, 12:28
Da, nešto kao što je imao Hitman serijal. Što veća težina, to manji broja sejvova po levelu :)
Ali u globalu podržavam checkpointove, ali ne kod svih tipova igara.
konačno našao vremena za probat ovo čudo
checkpoint sistem je debilan, mislim da ne moram posebno objašnjavat zašto
AI je debilan. tip mi je okrenut leđima, ali onaj tren kad sam ja ispalio metak iza zaklona, on je znao gdje sam i sprašio mi metak u bulju..
linearan do bola
mogu lansirat auto u zrak udarcem noge, ali ne mogu srušit snajpersko gnijezdo..
ukratko, bulletstorm sa oklopom.
neigrivo. Soldier of Fortune je bio zanimljiviji od ovog
uninstall
Deadwalker
09-04-2011, 14:29
Igrao sam malo više multiplayer i najveća zamjerka ide na beskoristan matchmaking sustav. Upari me sa likom na 50. levelu, a u Crysisu 2 su baš izražene razlike između igrača na nižem i višem levelu. Cover mod je također beskoristan uz nano vision. Gunner klasa i armor mod te onda nema straha :)
konačno našao vremena za probat ovo čudo
checkpoint sistem je debilan, mislim da ne moram posebno objašnjavat zašto
AI je debilan. tip mi je okrenut leđima, ali onaj tren kad sam ja ispalio metak iza zaklona, on je znao gdje sam i sprašio mi metak u bulju..
linearan do bola
mogu lansirat auto u zrak udarcem noge, ali ne mogu srušit snajpersko gnijezdo..
ukratko, bulletstorm sa oklopom.
neigrivo. Soldier of Fortune je bio zanimljiviji od ovog
uninstall
Da, puknem negdi odma svi znaju di sam, vide me sa 4 km, onda ih se spawna hrpa onih cephova i lete ko budale bez glave iako sam uncloacked...ai je fail veliki. Uzmem lika i prođem kraj drugog ovaj niš :rotfl:
Meni jedino nije jasno (možda mi je promakao taj detalj), zašto se sada borimo protiv potpuno drugačije rase vanzemaljaca i zašto nema leda u C2?
Konzolašima se nisu sviđale svemirske lignje.
Konzolašima se nisu sviđale svemirske lignje.
Da, pa su stavili neke pederske aliene bez leda i bez imalo coolnessa,
Pusti ti to, ovi Alieni parkouraju po mapi, a parkour je cool.
Pusti ti to, ovi Alieni parkouraju po mapi, a parkour je cool.
Da, baš su fancy ludi, nekad namjerno se pokažem da vidim koje trikove izvode.
Da, baš lude vratolomije izvode. Još veći gušt ih je ubijat :evil:
Mda, toliko se zanesu parkourom i forsirano "cool" kretanjem kroz prostor da me pre često izgube i uopće ne znaju gdje sam i od kud ih koljem. Isto kao i obični CELL vojnici. Ali zato ispali metak iz prigušenog snipera i svi pucaju po tebi.
Niti C1 nije imao bog zna što AI, isto je bio blago retardiran. Evo prekjučer sam doživio da je lik trčao, zabio se u drvo i pao na pod :rotfl:
cham3leon
10-04-2011, 09:51
Meni je trčao preko nekog potoka i utopio se. Inače instalirao sam The Resort mod za C1, jako fora stvar, ali nažalost Windows 7 traži silan RAM za igranje pa je bilo nemoguće igrati nakon nekog vremena.
tigerija
10-04-2011, 09:56
Mda, toliko se zanesu parkourom i forsirano "cool" kretanjem kroz prostor da me pre često izgube i uopće ne znaju gdje sam i od kud ih koljem. Isto kao i obični CELL vojnici. Ali zato ispali metak iz prigušenog snipera i svi pucaju po tebi.
Niti C1 nije imao bog zna što AI, isto je bio blago retardiran. Evo prekjučer sam doživio da je lik trčao, zabio se u drvo i pao na pod :rotfl:
Šta oš pa to je realno dosta xD .
To je mix tobož napredne fizike i lošeg AI-a. Dio fizike je odlično odrađen, ali dio nema veze sa mozgom. Recimo ubiješ frajera sa Incedinary mecima i lik odleti 2-3 metra u zrak pritom radeći dvostruke i trostruke piruete i sl. vratolomije u zraku :D To me užas naživciralo, sve ti je smiješno gledati kako lete xD
kulamasta
10-04-2011, 10:23
Grozno je da u 4 godine nisu u stanju sto se tice AI napredovat niti milimetra
Grozno je da prvi FEAR još uvijek ima najbolji AI u igrama, a tuče već šestu godinu.
E Weky, baš me ovaj post podsjetio na onaj tvoj gdje si pljuvao po AI-u u FEAR - u tvrdeći da je smeće. :D
Grozno je da prvi FEAR još uvijek ima najbolji AI u igrama, a tuče već šestu godinu.
Da, baš sam to mislio reći, zašto se ne ugledaju na Fear.
bezimeni
10-04-2011, 11:20
Kakav FEAR ..nije bio AI loš ali nisam u tim hodnicima vidio ništa spektakularno osim što su znali preskočiti poneku prepreku .
-Y7gPQhCcmY
man shooting: man, relax, everyone will be there.
reciever : (in pain) Oh, fuck your mother...
:D
Ekipa, zabrijali ste... :D
Otkad je AI-a u igrama; nije bilo naprednijeg od onog u S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat-u. Ovo iznad, što je bezimeni post-ao, je Shadow of Chernobyl.
Cudi me da niko ne komenta kako je Crysis 2 totalno rip offovao War of the Worlds.
Bilo je samo pitanje vremena kad će se pojaviti stalker fanboyevi. :D
Nije važno što STALKER: COP ima najbolji AI. I dalje je neigriv.
bezimeni
10-04-2011, 12:49
Kako kome ...ali ima najbolji AI :D .
kulamasta
10-04-2011, 13:22
Važno je da se igra koja je nedavno izasla uspoređuje s prethodnikom starim 4 godine i nije u stanju izvojevat cistu pobjedu
bezimeni
10-04-2011, 13:45
Misliš sa prvim dijelom ? U SP nikako u MP svakako .Igra ima mana ...priču nisu nastavaili i tj. gotovo da i nema veze sa prethodnikom , konzolaški gameplay , grafika koja je odlična ali i dalje lošija nego prvi dio ..bla, bla. Ali ako se pomiriš da je ovo konzolaški Crysis možeš se odlično zabaviti uz SP .Bolji je nego 90% ostalih pucačina na tržištu .Traje pristojno .Puno je više toga pozitivnog nego negativnog .Sve u svemu , odlična igra.
Ne znam po čemu si zaključio da sam fanboy... :roll:
Neigriv je po čemu?
Najbolji su mi takvi komentari; zasnovani na totalnoj neobjektivnosti po pitanju određene igre. Argumenti su... Nepostojeći.
Sada još napiši da je Crysis franšiza bolja od S.T.A.L.K.E.R. franšize i time potvrdi što sam napisao u prethodnoj rečenici.
Sickmanno1
10-04-2011, 23:48
Od stalkera je bolji cak i will rock
Ne znam po čemu si zaključio da sam fanboy...
Zašto ova tema još nije pobrisana?!
Prvo, najveći je FAILSod teme, upravo zato što je u pljuvačnici, na cijelom forumu...
Drugo, tema se 80% svela na štovanje, hvaljenje i pljuvanje po njubarama koji su stavili ovu temu, odnosno božanstvenu igru, u pljuvačnicu...
Moderatori, može lock i/ili brisanje ove besmislene teme?
Pa gdje's me iskopo'... :D
Gle, činjenica je da ekipa nije davala nikakve argumente i rasprava je bila totalno debilna. Poanta je bila ta da nisu objektivni niti realni te da samo spam-aju. Igra se više hvalila nego "pljuvala".
Sa Sick-om nema blage teorije da se raspravljam... Već smo prošli kroz to. :D
tigerija
11-04-2011, 08:34
Cudi me da niko ne komenta kako je Crysis 2 totalno rip offovao War of the Worlds.
Zato mi i dobra priča xD. kad me podsjeća na taj film. Volim kad filmovi ili igre imaju onu neku temu gdje kao "nema nade" .
Neigriv je po čemu?
Najbolji su mi takvi komentari; zasnovani na totalnoj neobjektivnosti po pitanju određene igre. Argumenti su... Nepostojeći.
Sada još napiši da je Crysis franšiza bolja od S.T.A.L.K.E.R. franšize i time potvrdi što sam napisao u prethodnoj rečenici.
Da vidimo... milijardu bugova, počevši od clipping detekcije, preko spontanog isključivanja ovog fenomenalnog AIa, pa do failanja kod inicijalizacije skripte. I onda se tu i tamo sruši igra. I onda nemreš predat quest jer lik s kojim trebaš pričat stoji zamrznut. Ili još bolje, ubio ga nasumični prolaznik kada je nasumičnim metkom fulao nasumičnog cucka dok si ti bio na nasumičnom mjestu na mapi. Fenomenalan mi je način na koji su uveli posve novu hrpu bugova u CoP, bez da su jedan jedini bug iz SoCa ispravili.
Neigriv je po čemu?
kad ces svatit da nas boli kurac za tvoj fenbojizam, ono, nikog jednostavno nije briga, shvati to
IGoR_2803
11-04-2011, 13:48
očigledno sam ja imao sreće sa faking stalkerom jer nisam doživio ni jedan od tih game breaking bugova... dogodio se tu i tamo neki sitni bug ali ima ih i GTA IV pa niko ne kaže da je igra smeće... anyways, podržavam bezimenog i smatram da je stalker bog svih FPSova... up yours! :fof:
nije bog fpsa ali je vrhunska igra kao i crysis 2,te dvije igre imaju zajednicko samo perspektivu iz prvog lica...
IGoR_2803
11-04-2011, 14:04
nije bog fpsa ali je vrhunska igra kao i crysis 2,te dvije igre imaju zajednicko samo perspektivu iz prvog lica...
crysis 2 nisam još stigao ni pokrenuti ali za jedinicu mogu reći da je vrhunska igra... isto kao i stalker
BigBongman
11-04-2011, 14:12
Zašto mrzim horror igre :cry:
Oću igrat Stalkera i Penumbru i Dead Space.
Whyyyy???
cham3leon
11-04-2011, 14:19
Whyyyy???
I feel your pain, bro.
o Stalkeru možete govorit šta oćete, ali ima najmoćniji AI koji sam vidio u jednoj igri.
Vidim da je hansi ponovo počeo spam-at gluposti. :rotfl:
@The Boz:
Argumenti su odlični... Još da je sve što si napisao istina, bili bi savršeni. Stvarno ne znam o čemu ti pišeš? Probaj igrati original... :wink:
kakav tryhard :pray: :pray:
@MoD.. mda.. boz je zaboravio dodati da se desi da ubiješ tipa koji stoji na mitraljeskom gnijezdu jednim lijepim headshotom.. tip odleti par metara, ali ne.. mitraljez nastavi pucati iako očito nitko ne stoji za njim.
sorry, ali nisam znao da ukrajinska vojska posjeduje odijela iz Crysisa pa da se pali invisibility kad se preuzima mitraljez..
cham3leon
12-04-2011, 13:34
Prvi put čujem za ovakve bugove. Igrao sam Stalkera dosta dugo i jedini bug na koji sam naletio i kasnije popravio patchom mi je bila nemogućnost bacanja granata.
bezimeni
12-04-2011, 16:06
Ja koji sam svaki dio prošao 3-4 puta tj. sve ukupno minimalno desetak prohoda nisam naišao na ništa slično .U sva tri nastavka naišao sam na samo jedan bug i to baš u zadnjem dijelu .Ispod jedne stijene se nalazi zaliha municije i opreme i kada bi spuzao ispod nje i pokupio opremu više nisi mogao nazad.I to je to što se bugova tiče...zapravo strašno malo za jednu otvorenu i nelinearnu igru .Jedan GTA IV koji je vanzemljska igra i možda najbolja igra ikada ima pet puta više bugova i barem jednaki broj zakrpa kao i stralker....Ali dosta o bogu SP fpsa .Vratimo se na Crysis .
Ja koji sam svaki dio prošao 3-4 puta tj. sve ukupno minimalno desetak prohoda nisam naišao na ništa slično .U sva tri nastavka naišao sam na samo jedan bug i to baš u zadnjem dijelu .Ispod jedne stijene se nalazi zaliha municije i opreme i kada bi spuzao ispod nje i pokupio opremu više nisi mogao nazad.I to je to što se bugova tiče...zapravo strašno malo za jednu otvorenu i nelinearnu igru .Jedan GTA IV koji je vanzemljska igra i možda najbolja igra ikada ima pet puta više bugova i barem jednaki broj zakrpa kao i stralker....Ali dosta o bogu SP fpsa .Vratimo se na Crysis .
Ajde pređi još 10 puta svaki dio plz pa da nađeš bugove, ty.
bezimeni
12-04-2011, 17:31
A gle , svaka budala ima svoje veselje.Vidim da je tvoje mazohističko umiranje u mrežnom napucavanju koje se broji u stotinama sati .Nije ni tebi lako .
A gle , svaka budala ima svoje veselje.Vidim da je tvoje mazohističko umiranje u mrežnom napucavanju koje se broji u stotinama sati .Nije ni tebi lako .
MA sve 5 šta se ljutiš odmah, meni je tih xxx sati prošlo na nebrojeno mnogo načina i nikad isto, a ti tu igru kao crysis ako možeš na nebrojeno puta i načina preć samo daj. Meni i ovaj jedan za riganje već. Nepovezana priča, klišeji, linearnost, bugovi, lakoća, aim-assist ftw, checkpoint system, oni veliki pingeri :rotfl: ima uber stvari priznam, ali ove sve loše ipak nadilaze te...šteta crysis što si i ti tako propao...:(
Nisam još ništa prokomentirao iako sam igru odigrao do pola.
Uglavnom, u potpunosti se slažem sa *Fila*-om po pitanju Crysis-a. :roll:
kulamasta
12-04-2011, 22:11
Ja dosao do pred kraj igre ali vec tjedan dana nikako da se natjeram da ju zavrsim... :roll:
Meni i dalje nije jasno zašto ljudi ratuju međusobno dok vanzemljaci napadaju.
Nisam još ništa prokomentirao iako sam igru odigrao do pola.
Uglavnom, u potpunosti se slažem sa *Fila*-om po pitanju Crysis-a. :roll:S:thumbs2:
Ja dosao do pred kraj igre ali vec tjedan dana nikako da se natjeram da ju zavrsim... :roll:
Same here, nakon sat vremena kuliranja i uživancije po zgradama i to nije mi se dalo više igrat...a dnas završio samo da mogu preći na neki bolji naslov napokon. Odigran i zaboravljen barem kod mene, a uspomene na nomada i momke iz jedinice ostaju.
Whyyyy???
I feel your pain, bro.
o Stalkeru možete govorit šta oćete, ali ima najmoćniji AI koji sam vidio u jednoj igri.
Daj par linkova, bas me zivo zanima kad ga svi toliko hvalite
bezimeni
12-04-2011, 22:54
A da se preselimo na stalker temu ...ovo nema smisla :D .
lSVTijBxCW0
Jedan od trejlera još iz 2004. godine .
Prešao, napokon se prisilio, kraj debilan do bola, kad me spustilo 600 metara od one znao sam da ću morat još poubijat hrpu one ružne parkour stoke, hvala yerliju na cloacku pa sam zaobišo a one debile pred sam kraj kad moraš onda 4 ubit da ti otvori sa marshallom upristojio, uspio stisnut h u vrijeme ulaska u onaj kraj i dobio ludi mix poluanimacije i trgovine nanosuitom modulima...kraj :| , klasično da konzolaši od 5-10 godina dobiju erekciju i pitaju se što je to.SAko bude trica sumnjam da ću igrati ako nastave sa ovakvim settingom. Na početku dobar, solidan...sve dalje monoton, dosadan...nema ono nešto što ima jedinica. Unistall sa užitkom.
cham3leon
13-04-2011, 07:57
Daj par linkova, bas me zivo zanima kad ga svi toliko hvalite
Baš sam i tražio po youtubeu ali nisam uspio naći neke ovako interesantnije stvari koje možeš očekivati od Stalkera. Jedna od stvari koje treba napomenuti je kako se možeš šuljati zahvaljujući AI-u koji će te primijetiti samo onda kad bi te i stvarna osoba primijetila. Jednom sam nadobudno mislio proći pored četvorice ili petorice šuljajući se kroz grmlje. I tako sam ostao čučeći u jednom grmu i vidio sam da se jedan od njih približava u mojem smjeru. Nisam se ni mrdnuo, i normalno nije me ni primijetio. Ali onda kad sam mislio da ga mogu tiho ukloniti mojim Waltherom s prigušivačem, čim je moj lik izvadio taj pištolj i otpustio kočnicu na njemu koja je kliknula dovoljno glasno da mu privuče pozornost, okrenuo se i skužio me.
Druga stvar koja mi je bila fascinantna (možda sam već spominjao negdje) i za koju sam siguran da je nema ni u jednoj drugoj pucačini mi se dogodila kad sam gađao isto tako poveću grupu bandita sa prozora na vrhu nekog starog skladišta. Naravno, nijedan od njih nije srljao prema skladištu nego su se držali na distanci i sklanjali iza čega god su stigli. Nakon takvog skirmisha koji je dosta dugo trajao, jedan sa sačmaricom se odvažio i krenuo prema skladištu. Ja sam se odmah povukao s prozora i spustio se dolje u skladište sakrivši se iza neke bačve ili nečega. Vidim njega kako ulazi u skladište, ali pazi sad, cijelo vrijeme gleda i nišani u platformu iznad kod tog prozora gdje me je zadnji put vidio i traži me.
Damn, kako bih to opet igrao, ali me odbiju svi ti silni mračni laboratoriji koje moram obilaziti u story misijama i sve gnjusne živine koje ih nastanjuju, a piju metke ko spužva :(
Prešao i drugi put, još je bolja nego prvi put. Do treće prijelaza ću se ipak malo odmorit. Kraj je predivan, ako bog da treći nastavak će rokat globalno, po gradovima, šumama, njivama...bilo di, samo da rokamo te elijene!
Ja isto tako nisam mogao da izdržim do kraja igre, zadnjih par levela sam samo protrcao cloackan i to je to, jebeno dosadno i klišejizirano.
kulamasta
16-04-2011, 18:04
Vidim da je nevidjeno zanimanje za temu Crysis 2
FaTaL_mRkvA
16-04-2011, 19:07
Dobio sam novi komp i odma prvo što već godinama čekam je bilo instaliranje neke dobre igre, u ovom slučaju crysis 2.
Lijepo ga vrtim na max svemu no osim grafike koja je uz dx9 super, ništa drugo me nije očaralo. Nekak mi je igra dosadna i nakon nekog vremena postane naporno, uvijek je na jednoj hrpi par neprijatelja koje zakolješ na razne načine, stealthom ili ih zadaviš ručno ili metak u čelo i onda malo praznog hoda gdje se opskrbiš municijom i onda opet par neprijatelja i tako to.
Vjerojatno mi igra saka jer sam u početku imao prevelika očekivanja, no ipak... a i neda mi se čitat cijelu temu da vidim kakvi su vaši dojmovi, no po interesu za temu mi se ne čini da je baš nešto...
tigerija
16-04-2011, 22:27
Da, problem je da ubijanje postane dosadno. Pa sam ja bio počeo brže prelazit misije. Pokušat cloakan protrčat, ili projurit pucajući :D . Puno je zabavnije, kad izbacite ono iz glave; "moram ih ubit sve da dođem od točke A do točke B".
Dobio sam novi komp i odma prvo što već godinama čekam je bilo instaliranje neke dobre igre, u ovom slučaju crysis 2.
Lijepo ga vrtim na max svemu no osim grafike koja je uz dx9 super, ništa drugo me nije očaralo. Nekak mi je igra dosadna i nakon nekog vremena postane naporno, uvijek je na jednoj hrpi par neprijatelja koje zakolješ na razne načine, stealthom ili ih zadaviš ručno ili metak u čelo i onda malo praznog hoda gdje se opskrbiš municijom i onda opet par neprijatelja i tako to.
Vjerojatno mi igra saka jer sam u početku imao prevelika očekivanja, no ipak... a i neda mi se čitat cijelu temu da vidim kakvi su vaši dojmovi, no po interesu za temu mi se ne čini da je baš nešto...
Ako nisi igrao prva dva djela obavezno odigraj. Ovaj nastavak je pljuska u lice mozda najboljem fps naslovu ikad po mom misljenju.
Konsolitis stvari na stranu igra radi bolje od gotovo svih naslova koji su za pc napravljeni tako da to sto se prica me nije ni diralo ali jednostavno prica i gameplay su dosadno i repetivno smece. Jedina scena koja je vrijedna hvale je urusavanje mosta osim toga ama bas nista me nije ni najmanje odusevilo.
Jucer sam kad sam preso ovo iz nostalgije istalirao prvi dio razlika je nebo i zemlja kaj se tice gamplaya, price te epic scena. Gotovo nevjerovatno koliko je ovo losiji naslov u svim segmentima pa tako i u grafici od svog predhodnika koji je izaso prije 4 godine. Osobno sam ocekivao odlican naslov i tu procitao poprilican broj pohvala ali po meni ova igra ne zasluzuje vise od 6/10 ocjenu te stvarno neznam kaj se ekipi tu moglo svidjet osim grafike.
bezimeni
17-04-2011, 06:26
Iako sam rekao da je SP samo za jedan prohod igram ju ponovno :D .Ovaj puta na najtežem nivou ... igranje na lakšoj razini je greška slično kao i prvi dio .Protivnici te sada odmah spaze i treba puno više taktitizirati .Odlična igra .
Deadwalker
17-04-2011, 10:05
Ja sam odmah krenuo igrati na zadnjoj težini. Nije preteško jer AI nije baš najbolje isprogramiran. Jedini pravi izazov je multiplayer.
Inače, čitajući komentare i dalje mi nije jasno po čemu je toliko prethodnik bolji od nastavka. Crysis 2 je jednostavno bolji, dorađeniji i zabavniji. O multiplayeru da ne govorim.
kulamasta
17-04-2011, 10:26
Koliko je Crysis 2 bolji i zabavniji pokazuje kolicina komentara na igru nakon izlaska...
Deadwalker
17-04-2011, 10:28
Zato jer prava čar igranja leži u odličnom multiplayeru. A na ovom forumu svi redovito kupuju igre...
Mislim da je općenito problem što su ljudi očekivali previše od igre, ponajviše kada je grafika u pitanju. Ja sam uvijek rađe za optimiziranu i opet lijepu igru, nego li vrlo lijepu te za 99% smrtnika neigrivu na max detaljima kao što je bio prvi Crysis.
bezimeni
17-04-2011, 11:05
MP bolji a SP lošiji .Sve u svemu vrlo dobro do odlično .
BigBongman
17-04-2011, 11:24
Prvi Crysis je bio bolji jer je nudio nešto novo, neviđenu grafiku, super odjelo, destruktivnost, dok 2 je isto to samo s novom pričom.
Same shit, different story.
bezimeni
17-04-2011, 22:18
Kvragu pa nije samo to .MP su dotjerali i čini više od 50% važnosti i vrijednosti ovog naslova .To prethodnik nije imao .Imao je bolji SP i u ono vrijeme vanzemljsku grafiku koja je i danas vrh vrhova .Ali trebalo je imati jako skup stroj za ugodno igranje što sa dvojkom nije slučaj.Zašto se to ne cijeni nego se kuka za DX 11 efektima koji čine možda 5% bolju grafiku a ruše performanse do neigrivosti ? Ne kužim ta kukanja .Konačno da su nas prestali natezati ko zadnju kurabu a ljudi se bune i traže da ih se ponovno stavi na spravu za mućenje :D .Da igra je više manje konzolaški linerana , nabijena dobrom muzikom i tras/bum gameplayom koji zna postati monoton...ali da su napravili 4-5 sati igranja opet bi bilo kukanja kako je igra pre kratka .
tigerija
18-04-2011, 02:48
Meni MP čini 0% važnosti... Ima puno boljih MP igara slične tematike. Po meni bzvz šta toliko tupe u MP. I još tamo u Crytek lupaju kako je MP cool... I svi su hajpani oko toga MP-a... Wars mi isto nije bio nešto, ali je barem imao vozila. Ovaj nema ako se ne varam. Kao dowgrade od Halo:Reach.
FaTaL_mRkvA
18-04-2011, 08:19
Kad će onaj dx11 patch? Ako će ga uopće izdati?
a i interaktivnost sa okolinom je minimalna.
Kvragu pa nije samo to .MP su dotjerali i čini više od 50% važnosti i vrijednosti ovog naslova .To prethodnik nije imao .Imao je bolji SP i u ono vrijeme vanzemljsku grafiku koja je i danas vrh vrhova .Ali trebalo je imati jako skup stroj za ugodno igranje što sa dvojkom nije slučaj.Zašto se to ne cijeni nego se kuka za DX 11 efektima koji čine možda 5% bolju grafiku a ruše performanse do neigrivosti ? Ne kužim ta kukanja .Konačno da su nas prestali natezati ko zadnju kurabu a ljudi se bune i traže da ih se ponovno stavi na spravu za mućenje :D .Da igra je više manje konzolaški linerana , nabijena dobrom muzikomSi tras/bum gameplayom koji zna postati monoton...ali da su napravili 4-5 sati igranja opet bi bilo kukanja kako je igra pre kratka .
Stalno jebeno ponavljanje onog jingla sa main menua je te doba muzika? Ok.
Mp ne može konkurirati ni codu ni bf te će umrijeti za par mjeseci i zaboraviti se.
tigerija
18-04-2011, 10:28
Ali meni je muzika i zvukovi super u igri. A i SP mi bio prva liga :D . Ok, kraj je terbo biti više epic, al štaš. Bolji mi SP od večine igara.
Napokon sam završio igru pa evo nekoliko riječi.
Prvi Crysis mi je bio jedno od većih pozitivnih iznenađenja. Jedna od onih igara gdje ne očekujete baš ništa, a dobijete sate i sate odličnog gaming iskustva. Toliko su me oduševili samo još Portal i S.T.A.L.K.E.R. Prvi dio igrao sam na delta težini, sa nekakvim stealth pristupom jer mi je tako bilo najzabavnije. Pošto sam od nastavka očekivao odlično SP iskustvo, neću pričati o multiplayeru koji je podosta zabavan.
Nakon prelaska ostao mi je gorak okus u ustima. Igra ima pozitivnih stvari, ali nažalost je korak unazad s obzirom na prethodnika. Grafika je izvanredna, a o optimizaciji da ni ne pričam. Igrao sam na identičnoj konfi kao i prvi dio i igra leti bez problema. Zasigurno najveće iznenađenje nakon ultra zahtjevnog prethodnika. Druga dobra stvar je trajanje igre. Trebalo mi je preko 10 sati da završim igru, što je u poplavi raznih CoD-ova, MoH-ova, Homefrontova i sličnih naslova gdje je trajanje zajedno sa instalacijom 2 i pol sata, pravo osvježenje.
Nažalost, to je sve od pozitivnog, ostatak igre me podosta razočarao. Priča je za zaborav, a glavni lik totalno neupečatljiv. Daleko od to ga da je prvi dio briljirao na tome polju, ali izgleda da uvijek može gore. Imao sam osjećaj kao da sam propustio barem jedan nastavak jer priča nema veze sa prethodnikom. Ali ok, pošto su rijetki FPS-ovi sa originalnom pričom, još se i može prijeći preko toga.
Odijelo je još uvijek cool. Daje osjećaj da ste malo superiorni naspram običnih vojnika, ali ne i da možete uletjeti u hrpu neprijatelja i pobiti ih kao od šale. Nadogradnje odijela su više manje nepotrebne. Jedinu korist sam vidio u nadogradnji punjenja energije i pojačavanja cloaka. Iako sam i ovaj nastavak igrao slično prvom, "udari iz cloaka pa bježi pristup", jednostavno nešto fali i igra ubrzo postane dosadna.
Teško je reći točno što. AI je dosta slab, ali nije ni u prethodniku bio bog zna što. Neprijatelji vas rijetko prisiljavaju na taktiziranje jer je većina nivoa skučena u odnosu na prvi dio pa možda je u tome problem. Da, ima nekih nivoa gdje stvarno ima raznih opcija kako pristupiti, ali niti blizu zabavno kao što je bilo. Jednostavno, borba je dosta mlaka i rijetko dobijete onaj osjećaj: "igrat ću još samo par minuta da vidim što je iza slijedećeg ugla." Moguće da sam imao prevelika očekivanja u vezi nekakvih inovacija u gameplayu pa mi u konačnici ovo izgleda kao malo slabija ekspanzija za Crysis.
Interakcije s okolišem skoro da i nema. Da, moguće se je popeti na razne platforme, ali samo na one gdje su developeri to zamislili. U cijeloj igri, najveća interakcija s okolišem je bila kad sam udario auto na rubu litice, pa je pao na nekog jadnika na dnu planine. Sustav zaklona dosta dobro funkcionira, ali ne mogu reći da sam ga često koristio.
Sustav checkpointova je dvosjekli mač. S jedne strane, zabavno je pronaći drugi način prolaska pojedinog nivoa nakon smrti, ali nažalost takvih nivoa ima jako malo. S druge strane, sustav često frustrira pogotovo kod borbe sa jačim neprijateljima jer sprema dosta nelogično. Slažem sa da je trebalo uz checkpointove dati 2-3 quick savea po lvl-u za PC igrače. Ne bi imalo prevelik utjecaj na gameplay, ali bi smanjilo nerviranje kod nekih dijelova.
Prolaskom kroz lvl-e, samo čekate neki trenutak da se dogodi ono nešto. Nešto neočekivano da vas tjera da igrate i dalje. Kod prvog dijela baš kad igra postaje monotona, dolaze alieni, mijenja se okoliš i podiže gameplay na novu razinu. Nažalost, ovdje toga nema. Nisam imao dojam da otključavanjem novih funkcija odijela, igra dostaje zabavnija. Pred kraj igre ćete rađe clokani protrčati do kraja lvl-a i ulaziti u sukob samo ako ste baš prisiljeni.
Nakon svega, ne znam baš da ću jednako znatiželjno čekati i treći nastavak. Za mene je ovo definitivno korak u nazad i uz Dragon Age 2 ovo mi je najveće razočaranje ove godine.
mravojed20
18-04-2011, 12:38
Odigrao nekidan.
Mogu reći da je igra jako dobra, soundtrack urnebesan, optimizacija bolesno dobra i gameplay više manje dovoljno zabavan. Priča, razrađenija od jedinice i dvojke, što opet ne znači da je neš posebno kvalitetna, nego da je jednostavno ima 'više' tokom igranja.
U usporedbi s Crysisom - dvojka ima minus samo kod linearnosti i eventualno premalo razvaljivanja, te replayability naravno, al to je subjektivno. Također, pošto u obje igre lik šuti ko zaliven, jedino se Warhead ističe kao 'najbolji' od tri, iako nijedna nije za baciti, a i miljama su ispred codova i ostalih gluposti, bar meni.
Sad na red dolazi Đuka.
IGoR_2803
18-04-2011, 13:04
Sad na red dolazi Đuka.
koji đuka? nemoj mi reći da će forever uskoro izaći... mislim da bi mogli još 10 godina razvijati igru... mislim da im nije bilo dovoljno vremena od '97... :P
tigerija
18-04-2011, 15:38
Preuzeo je gearbox igru.
koji đuka? nemoj mi reći da će forever uskoro izaći... mislim da bi mogli još 10 godina razvijati igru... mislim da im nije bilo dovoljno vremena od '97... :P
Bio je najavljen za idući mjesec, no na sveopće iznenađenje otkazan je.
Ali samo za mjesec dana. Za sad.
Više manje se slažem sa Hexfireom, iako igru sam igrao kojih sat vremena, ali već vidim da nije to to, nisam siguran što točno, ali prvi Crysis je bio nekako sporiji, imao si prostora i vremena za planiranje te mi je užitak bio fino pregledati područje i onda lagano krenuti u akciju.Ovdje nekako imam samo par zaklona, možda jednu dvije rute i to je to, igra prikaže par taktičkih alternativa u onom vizor modu ali to je nekako smiješno, nije fora kad ti netko pokaže da možeš preko tog zida ili mosta prići nekome iza leđa, mislim, najveći užitak u Warheadu mi je bila misija taman prije onog smrzavanja gdje sam ušao u bazu kroz vodu te ih iznutra malo pomalo smicao.Odjelo iako više manje isto nekako izgleda osiromašeno, prije smo imali tih pet funkcija i mogli smo raditi s njima što smo htjeli, tako je uvijek bilo zabavno okolo jurcati sa sačmaricom te je prazniti ljudima u facu, ovdje imamo samo nevidljivost i štit dok su sve ostale više manje samo situacijski dostupne ili uopće ne dolaze do izražaja.
Sve u svemu, igra kao takva nije loša, ali u usporedbi sa prethodnikom je dosta slabašna po meni, iako dat ću joj još par prilika, bar da vidim kakvo su sranje zakuhali sada.
goGAMERo
29-04-2011, 13:35
Što mislite dali bi igra šljakala na 800x600 i low na gigi i po rama i 7900 GS kartici na P4 3 ghz? :D Ako je netko probao na slicnoj konf. volio bih znati, posto mi se ne da instalirati igra ukoliko nece radit.
Daj bre Gorane, zar još nisi kupio novi kompjuter :( ?
goGAMERo
29-04-2011, 16:55
:D A ispao sam iz igraĆih šema već odavno, al eto napucavao bih se malo u Krizi pa mislim da neće upalit iako čisto sumnjam :rotfl:
Što mislite dali bi igra šljakala na 800x600 i low na gigi i po rama i 7900 GS kartici na P4 3 ghz? :D Ako je netko probao na slicnoj konf. volio bih znati, posto mi se ne da instalirati igra ukoliko nece radit.
Trebalo bi raditi na tvojoj konfi,mislim da je tvoja 7900GS brza od 9500GT
fHhdQQz3sz0&feature=related
Edit:Tebe moze kociti dosta CPU,jer igra je ionako radjena i za konzole,a u Playstationu 3 je valjda neka verzija nVidie 7800GTX a CPU je 6 jezgreni.
goGAMERo
29-04-2011, 21:02
Stvarno ne bih znao koja je kartica jača, ne pratim razvoj hardvera vec 2 godine ali znam da je 7900 GS pristojno vrtila Crysis na low-medium bez problema, pa valjda ce i dvicu i hvala na videu :)
Praetorian
04-05-2011, 20:08
Počeo i ja igrat, ma jednostavno predobro, uz Crysis 1 Brothers in Arms Hells Highway i SW Republic Commando najbolji fps koji sam igrao
Praetorian
08-05-2011, 15:08
Prešao sam igru, sve mi je super jedino pred kraj igra postane naporna. Pa sam kroz neke levele samo pretrčo i došao gdje trebam ić, tak da se nisam morao ni napucavat s neprijateljima :)
kulamasta
08-05-2011, 16:02
Prešao sam igru, sve mi je super jedino pred kraj igra postane naporna. Pa sam kroz neke levele samo pretrčo i došao gdje trebam ić, tak da se nisam morao ni napucavat s neprijateljima :)
To je najbolja reklama za jednu pucacinu
Borbe s vanzemaljcima sam gledao da preskočim... s ljudima je puno zanimljivije....Jedin a dobra scena je ona na mostu pred skoro samo kraj...Ono što mi se takođe ne sviđa je neko forsiranje epičnosti i larger then life-nesa...nanosuit ovo, nanosuit ono, jedini spas čovječanstva, ti si ključ svega, samo uz tebe....bla, bla, bla...
Borbe s vanzemaljcima sam gledao da preskočim... s ljudima je puno zanimljivije....Jedin a dobra scena je ona na mostu pred skoro samo kraj...Ono što mi se takođe ne sviđa je neko forsiranje epičnosti i larger then life-nesa...nanosuit ovo, nanosuit ono, jedini spas čovječanstva, ti si ključ svega, samo uz tebe....bla, bla, bla...
4-13 ekipa to puši :)
DJ Not Nice
10-05-2011, 17:24
Novi set mapa;
ZmThTbFKVxY
IGoR_2803
17-05-2011, 20:06
počeo sam jučer ovo čudo i igra mi se sviđa, što grafički, što po gameplayu ali jebo ih ja - zašto, o, zašto su implementirali taj mutav checkpoint sustav... volim igrati FPSove na najvišoj težini ali ovo mi ubije volju pas mater... igram i taktiziram dobrih 10ak minuta i onda me neki majmun headshota i mogu si popušiti karu kad nemam normalan save game sustav... :cry:
IGoR_2803
03-06-2011, 07:32
završio sam ovo čudo jučer, prekjučer... anyways, igra nije loša, dapače, ali nekako se ne mogu oteti dojmu da je prvi nastavak iznad ovog...
Da li je kupio tko one map packove (Decimation ili Retalitaion) ?? Da li se isplati i jel ima servera sa novim mapama?
Deadwalker
23-06-2011, 09:46
Nisam igrao već dugo multiplayer tak da nisam ni uzimao taj dodatak
S druge strane, jučer je potvrđeno kako uskoro stiže DX11 patch. Trebati će downloadati dva paketa - jedan koji sadrži teksture visoku rezolucije, a drugi koji dodaje tesalizaciju. Osim toga, biti će poboljšane sjene, particle efekti, voda, depth of field, motion blur i slicne stvari. Minimum za te graficke krasote biti ce graficka kartica sa 1GB memorije, a Crytek je najavio i bolju optimiziranost enginea za DX9. Mislim da taj patch stiže prekasno, pošto je igra "lanjski snijeg".
Polinkao bih svoju vijest, ali me Arbiter gleda s visoka. :)
Da vidio sam to za dx11 ,i biti ce free :)
Ali ove mape me zanimaju ako je netko kupio da ostavi dojam ,da li se isplati ili ne , posto EA lijepo pere paru na "glupostima"
Neznam, ja još nisam odigrao igru i mislim da cu pricekat novi gpu i dx11 patch ovo kaj sam vidio na dx9 me nije nes previse fasciniralo barem ne na ovim postavkama koje moja grafa moze potegnut (med-high).
Izasao dx11 patch :D download na:
http://www.geforce.com/#/News/articles/ ... ra-upgrade (http://www.geforce.com/#/News/articles/download-the-crysis-2-directx-11-ultra-upgrade)
Marvin OCX
27-06-2011, 20:40
Ne moze ovu igru popraviti ni uciniti zanimljivom ni dx72 :thumbs1:
Izasao dx11 patch :D download na:
http://www.geforce.com/#/News/articles/ ... ra-upgrade (http://www.geforce.com/#/News/articles/download-the-crysis-2-directx-11-ultra-upgrade)
Tek sada ?
Isuse :(
Deadwalker
27-06-2011, 22:28
Razlika između DX9 i DX11 će biti...pa gotovo nikakva. Osim daleko lošijeg frameratea.
Sta pricate ....razlika je OGROMNA ...igra izgleda prosto nevjerovatno :O
Deadwalker
27-06-2011, 23:36
Ova CAPS slova su me sada totalno uvjerila u to.
Kostolomac
27-06-2011, 23:59
Daj koji skrinšot da usporedimo :O
Ova CAPS slova su me sada totalno uvjerila u to.
cestitam
Prešao sam crysis 2 bez da sam čitao ikakve recenzije ili komentare na forumu. Igra je puno lošija od jedinice. Jedine stvari koje su valjale u jedinici (veće mape i uništivi okoliš) ovdje nisu prisutne. Borbe protiv aliena su naporne. Također, priča je smeće i još plus toga otkrije slabo događaje koji se dogode nakon prvog dijela. Ne da mi se više nabrajati nedostatke, ali igra mi je ostavila mlak dojam.
Deadwalker
28-06-2011, 01:12
lSfN7OTUOTA
Za ovo im je trebalo nekoliko mjeseci? :rotfl:
Kostolomac
28-06-2011, 01:24
Voda je barem zakon :D
dx11 izgleda pecto puta bolje
Devil Dog
28-06-2011, 07:29
dx11 izgleda pecto puta bolje
S par poligona više? :|
lSfN7OTUOTA
Za ovo im je trebalo nekoliko mjeseci? :rotfl:
Jebo ti igru za koju moraš cekati par mjeseci da bi izašlo nešto što se podrazumjeva da je u samoj igri.
Marvin OCX
28-06-2011, 10:30
Zanima me kako ce sad izgledat ono nacrtano,jenodimenzionalno smece i lisce po cesti. Vjerovatno futuristicki. Grafika i dx-ovi nastranu,ova igra nije trebala ni izlaziti za pc i tako bi svi znali sta ocekivati,tj niko nista ne bi ocekivao. Ni u pogledu grafike,a pogotovo gameplaya. Bar nista posebno. Tj ocekivali bi par velikih koraka unazad jer je igra radjena iskljucivo za konzole. A kako vrijeme bud prolazilo sve vise ljudi ce shvatati kako je prvi Crysis fakat bio nesto posebno. A nekako me strah da ce se to potvrditi i sad kad nam stigne Battlefield 3... I unaprijed se izvinjavam ako grijesim i ako u Dice-u budu radili pc verziju odvojeno.
mravojed20
28-06-2011, 10:35
B3 je prvenstveno za PC rađen, a zatim za konzole, kako bi i trebalo bit.
Marvin OCX
28-06-2011, 10:51
Isto su i za Crysis 2 pricali... Al nada zadnja umire. Zeljan sam kakvog pravog pc fps-a.
Zapravo je developeru mnogo lakši posao ako radi obrnuto.
Zapravo je developeru mnogo lakši posao ako radi obrnuto.
a nek samo rade kako je njima lakše xD eto tako lijepo onda i fejlaju, u zadnje vrijeme sve češće i češće... :/
bezimeni
28-06-2011, 15:48
W65DwHZp-l4&feature=player_embedded#at=83
Ja zbilja neznam o čemu vi drobite .Igra izgleda na dx9 izvrsno a sada sa ovom nadogradnjom ne vidim ni jednu trenutnu igru na tržištu koja izgleda bolje .Što se gameplaya tiče prvi crysis je ima nešto bolju SP kampanju .Kampanja je bila bolja sve do ulaska u pećinu i dolaska eliena .Tada je postala turbo linearna i jednaka Crysisu 2 ili čak i lošija .MP je u dvojci miljama ispred jedince .Sve u svemu odlična igra vrlo dobre trajnosti i sveukupno sa ovim pečom zaokružen proizvod koji nudi maksimum.
Marvin OCX
28-06-2011, 16:44
Maximum cega?
bezimeni
28-06-2011, 16:55
Svega .Maksimalno će opteretiti trenutni hardver tako da ljudi sa skupim mašinama više nemaju razloga za plakanje .S druge strane pružiti će maksimum i ljudima sa srednje jakim mašinama poput mene jer je igra odlično optimizirana , daleko bolje nego prvi dio kada je izašao.Pružiti će maksimum MP zadovoljstva jer za razliku od prvog dijela ta komponenta igre jako dobro funkcionira.Pružiti će maksimum i kod SP iskustva jer je dugotrajna , nabijena adrenalinom uz odličan audio/vizualni doživljaj .Znači pružiti će maksimum zadovoljstva u svi segmentima.Zaokružen proizvod.
pružit ce maximum game!! al i dalje mi se neda odigrat do kraja XD
bezimeni
28-06-2011, 16:58
Ti si nebitan.
Svega .Maksimalno će opteretiti trenutni hardver tako da ljudi sa skupim mašinama više nemaju razloga za plakanje .S druge strane pružiti će maksimum i ljudima sa srednje jakim mašinama poput mene jer je igra odlično optimizirana , daleko bolje nego prvi dio kada je izašao.Pružiti će maksimum MP zadovoljstva jer za razliku od prvog dijela ta komponenta igre jako dobro funkcionira.Pružiti će maksimum i kod SP iskustva jer je dugotrajna , nabijena adrenalinom uz odličan audio/vizualni doživljaj .Znači pružiti će maksimum zadovoljstva u svi segmentima.Zaokružen proizvod.
Jeje, zato na razini gameplaya i priče fejla.
Džaba to sve što si nabrojao, to je sve sa tehnicke strane.
Igri se prvenstveno sudi o njenom sadržaju a ne o izgledu.
bezimeni
28-06-2011, 17:45
Možda tebi.Meni je priča u ovakvoj igri najmanje bitna kao i u većini igara.Ne igram igre zbog priče nego da bih se igrao .Priču tražim u filmu ako se bazira na priči.Igrivost je odlična , pogotovo MP.Ako ti je bitna priča onda ju tražiš na krivom mjestu .
Odlično napisano. Slažem se.
Pa eto bezimeni, sad razmisli opet malo.
MasaKrisT
28-06-2011, 18:07
Preskacem, jedinica je bila osrednji shooter kojeg sam na silu skoro presao, ovdje nema nista novo.
cham3leon
28-06-2011, 18:34
+1
Jedinica je bila prilično dobra igra do onog dijela sa elijenima koji je ubio svaki gušt u igri i gdje se pretvorila u loši generički shooter bez da je do izražaja dolazio nanosuit i fizika. Nakon odigranog Crysisa 1, ne vidim apsolutno nikakav razlog da odigram ovo.
Još iz prvih trailera se vidlo da ce igra bit epic fai, konzole su uništile igru.
A ono, oduzeli su glavni adut igri a to je neogranicena sloboda pristupa igri.
Sada je sve ograniceno onako kako je developer htio i ne mozete se kretati izvan tog kruga.
Deadwalker
28-06-2011, 19:40
Ograničen je možda prostor po kojemu se možeš kretati, ali mogućnost taktiziranja je ostala jednako dobra.
GODSKILLER
28-06-2011, 20:24
Bilo bi bolje da su poboljšali AI od protivnika i FIZIKU,meni je DX9 sasvim dovoljan,šta če mi realna grafika a AI od protivnika retardiran
Spremam treći prelazak baš, taman kad prođem fear i fear2. U svakom slučaju, daleko zabavniji i interesantniji od sterilne jedinice.
Arale šta igraš ovih dana?:)
Kostolomac
28-06-2011, 22:33
Sve.
Marvin OCX
28-06-2011, 23:00
Igra nije optimizovana,igra je direktni jebeni port sa konzole i igra je 10 stepenica iza keca u svemu pa tako nije ni zahtjevna! Crysis 2 nije optimizovan vec nije zazhtjevan,ima konzolasku zagladjenu grafiku,linearan do jaja i nema fiziku... Nema cime opteretiti hardver. Sokantno mi je kad vidim kako ljudi porede ove dvije igre a recimo imali su priliku zaigrati prvi dio u punom sjaju gdje je granica uzivanja u taktiziranju sa mocima nano suita tamo gdje ti je granica masti. Dvica je Cod sa cloackom. Uzivao sam u kecu scepati korejca za gusu i baciti ga na drugog korejca i gledati kako obojica lete kroz zidove. U dvici ako zbog pojednostavljenog(konzoli prilagodjenog) nano suita i uspijem baciti lika dovoljno daleko da udari u drugog lika-gle cuda,to se nece desiti jer ce proletiti kroz njega,sto li :) Crysis 2 je najvece razocarenje i najveca steta koju je konzola fenomen nanio gamingu.
bezimeni
29-06-2011, 04:57
A MP komponetu namjerno ne spominješ ili koji klinac ? U dvojci čini barem 50% vrijednosti igre ako ne i puno više .Da , jedinica je imala bolju grafiku , boje taktiziranje i bolju fiziku ali uporno žmiriš na činjenicu da si to imao samo u prvoj polovici igre .Gdje ti je taktiziranje nakon dolaska aliena ?Od trenutka prolaska kroz pećinu imaš tobogan baš poput COD-a.Takav je i kompletni Warhead.I bila igra port ili ne činjenica je da je daleko bolje optimizirana u trenutku izlaska .A kukanje na grafiku mi je smiješno .Igra izgleda odlično i uz ovaj peč dobro uznoji najskuplji hardver .
A MP komponetu namjerno ne spominješ ili koji klinac ? U dvojci čini barem 50% vrijednosti igre ako ne i puno više .Da , jedinica je imala bolju grafiku , boje taktiziranje i bolju fiziku ali uporno žmiriš na činjenicu da si to imao samo u prvoj polovici igre .Gdje ti je taktiziranje nakon dolaska aliena ?Od trenutka prolaska kroz pećinu imaš tobogan baš poput COD-a.Takav je i kompletni Warhead.I bila igra port ili ne činjenica je da je daleko bolje optimizirana u trenutku izlaska .A kukanje na grafiku mi je smiješno .Igra izgleda odlično i uz ovaj peč dobro uznoji najskuplji hardver .
Ako igra ne može stajati sama na svojim nogama sa SP-om, onda joj MP nece pomoci.
Marvin OCX
29-06-2011, 10:50
Pa kada nabrajamo kvalitete igre,tu su grafika,prica, gameplay i njegova sirina,okolis i njegova sirina,likovi. umjetna inteligencija itd itd a sve to jer za MP igraca je skoro pa nebitno. A dolazak aliena nije nista puno promijenio. Svo izivljavanje na korejcima sam nastavio na alienima. Trebalo mi je vremena od momenta pojavljivanja aliena da se oporavim od vizuelnog soka i pokupim vilicu sa poda pa sam malo kasnio sa taktiziranjem,mozda se i tebi isto desilo :wink: I alieni su brzi i lete ili levitiraju tako da nemas puno opcija u taktiziranju cak ni ovde. A MP jeste zabavan ali jaaako kratko,to bar priznaj.
bezimeni
29-06-2011, 12:05
Ako igra ne može stajati sama na svojim nogama sa SP-om, onda joj MP nece pomoci.
SP je vrlo dobar .Ako tebi ne valja tvoje mišljenje. Znaš kako kažu , mišljenje kao šupak , ima ga svatko :D .
Pa kada nabrajamo kvalitete igre,tu su grafika,prica, gameplay i njegova sirina,okolis i njegova sirina,likovi. umjetna inteligencija itd itd a sve to jer za MP igraca je skoro pa nebitno. A dolazak aliena nije nista puno promijenio. Svo izivljavanje na korejcima sam nastavio na alienima. Trebalo mi je vremena od momenta pojavljivanja aliena da se oporavim od vizuelnog soka i pokupim vilicu sa poda pa sam malo kasnio sa taktiziranjem,mozda se i tebi isto desilo :wink: I alieni su brzi i lete ili levitiraju tako da nemas puno opcija u taktiziranju cak ni ovde. A MP jeste zabavan ali jaaako kratko,to bar priznaj.
Ja i dalje tvrdim da je to zaokružen proizvod sa odličnim SP i MP .Sad koliko je kome dugotrajan i zabavan ovisi o ukusima.Ja ga nakon stotinjak sati više ne igram ali možda mu se vratim .To je jedan od rijetkih MP naslova koji mi se uopće svidio i koji sam toliko i igrao .
Neograničena sloboda pristupa u igri? LOL
Imao si džunglu, od koje 90% nisi istražio jer jednostavno nisi imao potrebe, osim ako si želio poševit kornjaču ili ribu, linearnost te je vukla na sve strane ka samo jednoj jedinoj točci na mapi, do koje si mogao proć kroz samo uskor grlo. Dvojka je zatvorenija ali opet možeš pristupi na mnogo načina riješavanju zadatka, tak da taj argument o slobodi pristupa u jedinici pada u vodu. Samo se zavaravate bezveze. Kad smo to riješili, onda se bacam na akciju, gameplay, atmosferu, pucačku stranu itd. koja je nekoliko stepenica iznad jedinice.
Prešao sam jedinicu nekoliko puta, dvojku također, ali sa tehničke ili bilo koje druge strane, dvojka je daleko bolja. Druga stvar je subjektivno mišljenje pojedinca al opet, to su samo pojedinici, to mišljenje ne odražava pravo stanje stvari. Znam da unazad par godina stopostotnim automatizomom otpisujuete nove igre, nastavke prijašnjih igara itd, valjda vam je jasno da samo crvkućete okolo, smarate s time i totalno se nebitni.
Sloboda govora i mišljenja btw, da se ne bi uvrijedili :thumbs2:
e e e
Prva igra je bila sranje, dvica je popravila par stvari ali je i zasrala isto tako.
Tako da je oboje na priblizno istom nivou.
Pa da, to je. Al ipak, da moram birat između jedinice i dvojke, biram dvojku rađe. Nemožeš imat i ovce i novce...ili možeš :)
Marvin OCX
29-06-2011, 13:43
Neograničena sloboda pristupa u igri? LOL
Imao si džunglu, od koje 90% nisi istražio jer jednostavno nisi imao potrebe, osim ako si želio poševit kornjaču ili ribu, linearnost te je vukla na sve strane ka samo jednoj jedinoj točci na mapi, do koje si mogao proć kroz samo uskor grlo. Dvojka je zatvorenija ali opet možeš pristupi na mnogo načina riješavanju zadatka, tak da taj argument o slobodi pristupa u jedinici pada u vodu. Samo se zavaravate bezveze. Kad smo to riješili, onda se bacam na akciju, gameplay, atmosferu, pucačku stranu itd. koja je nekoliko stepenica iznad jedinice.
Prešao sam jedinicu nekoliko puta, dvojku također, ali sa tehničke ili bilo koje druge strane, dvojka je daleko bolja. Druga stvar je subjektivno mišljenje pojedinca al opet, to su samo pojedinici, to mišljenje ne odražava pravo stanje stvari. Znam da unazad par godina stopostotnim automatizomom otpisujuete nove igre, nastavke prijašnjih igara itd, valjda vam je jasno da samo crvkućete okolo, smarate s time i totalno se nebitni.
Sloboda govora i mišljenja btw, da se ne bi uvrijedili :thumbs2:
Ti si mrtvi konzolas koji prvi Crysis nije vidio ocima,jer inace ne bi pisao ovo sto pises. U dvici imas samo JEDAN pristup igri-Ukljuci cloack,gledaj sta ti konzola ponudi od taktike,tj sve ti fino nacrta,ti izaberes jedni od 2 opcije,pocni odma pucati ili flankaj u radijusu od 5 metara ili manje i opet pocni pucati. To je SVE! U kecu i mogao odvaliti komad palme i time pobiti sve korejce,kornjace,ptice i ribe ako su htio. Kazem,u kecu je masta problem,ne sirina gameplaya. O konzolaskom FOV-u od kog glava boli necu ni pricati. Ma dvica je klasu iza Killzona 3 na konzoli koji je smijesan u poredjenju sa Crysisom. A pucacka strana Crysisa 2 iz okruglih mixer ili pegla-like pusaka koje zauzimaju pola ekrana je mozda jedina pozitivna strana ovog konzolaskog midrange ostvarenja.
bezimeni
29-06-2011, 13:45
To da je prvi dio bio sranje je žešće izrečeno sranje .Prvi dio je jedan od najboljih FPS-ova ikada.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.