Log in

Pogledaj cijelu verziju : Mobiteli...

Stranica : 1 2 [3] 4 5

Niko Bellic
17-10-2010, 20:52
Pokloni ga nekome. :wink:

W3DR4N
17-10-2010, 21:50
Marijanović, poznavanje zakonskog prava bi ti pomoglo. Pronalazak izgubljene stvari nije krađa ili otuđivanje, već utaja.
Najžalosnije od svega je što policija računa da se takvi uređaji neće pronaći, pa se čak i prijava nađenog uređaja negdje "zametne".

Bartuc
29-10-2010, 17:08
Danas sam se igrao sa HTC Wildfire, Smart i Tattoo... Netko je prije cca tjedan dana pitao kako izgleda 320x240 rezolucija na 3+" ekranima, ODVRATNO. Pixel na pixelu, slika je loša kao što je nekoć bila na K550i i sl. mobitelima, apsolutna katastrofa. Automatski sve slike, svi filmovi, web surfanje, SVE izgleda zastarjelo i jadno, a to si jedan multimedijalni smartphone NE smije dopustiti. Da bi mogao čitati web sadržaj, moraš pošteno zoomirati kako bi uopće vidio text zbog lošeg dot pitcha i niske reze.

A što se tiče Android 2.1 (Eclair) vs Windows Phone 7. Koliko god na prvu ruku Android izgledao oku ugodnije, WP7 je jednostavno višestruko ugodniji sustav za korištenje. Koliko god sam bio skeptičan prema WP7, toliko počinjem shvaćati koliko je zapravo sustav do jaja. To mi nije trebalo, pošto si ga ziher neću moći priuštiti i bojim se da ću jednog dana imati iOS i sanjati WP7 :( Isto kako Vedran ima MAC, a sanja o standarnom laptopu i ljudskim prijateljima...

Evo slikica

http://imgur.com/AZPyu.jpg

ezav
30-10-2010, 13:52
Bartuc moram biti bezobrazan :P ali seres :D

Ja imam Omniu sa 3.2 incha ekran i rezom od 240x320 pa ne vidim pikselizaciju a dragoj sam uzel htc wildfire i isto ju nevidim .. tako ili imas oko sokolovo ili ga seres :D .

Problem bi po meni bio da je reza niza od toga :D

Bartuc
30-10-2010, 14:23
Kako ne vidiš :o Ja sam gledao upravo na Wildfire, slika je pre loša. Moguće da su mi se oči navikle na 480x800px kojega sam koristio dan prije, ali sumnjam da je do toga. Recimo 3GS ima vrlo dobru sliku sa 320x480, ali 240x320 je pre pre sitna reza za toliki ekran...

Možda nije do mojih očiju, možda ti nisi vidio nešto s većom rezom pa ti je ovo prihvaljivo :D Sjećam se ja doba kada mi je SE T630 (http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_t630-559.php)Simao savršeno kristalnu sliku (128x160px), točno se sjećam kako smo se svi u školi divili tom ekranu (i minigolfu preko bluetootha), dok nije izašlo nešto bolje :D

Budem probao u utorak nekako uslikati razliku između niske i visoke reze, sumnjam da će uspjeti ali mogu probati...

Ivan_87
31-10-2010, 11:15
tatto ima malo rezoluciju ekrana al slika je po meni čisto ok s obzirom da tatto ima 2,8" zaslon , ove druge nisam koristio pa nebih znao

Death By Sexy
31-10-2010, 11:44
oG3tLxEQEdg&feature=related

ezav
31-10-2010, 12:24
Kako ne vidiš :o Ja sam gledao upravo na Wildfire, slika je pre loša. Moguće da su mi se oči navikle na 480x800px kojega sam koristio dan prije, ali sumnjam da je do toga. Recimo 3GS ima vrlo dobru sliku sa 320x480, ali 240x320 je pre pre sitna reza za toliki ekran...

Možda nije do mojih očiju, možda ti nisi vidio nešto s većom rezom pa ti je ovo prihvaljivo :D Sjećam se ja doba kada mi je SE T630 (http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_t630-559.php)Simao savršeno kristalnu sliku (128x160px), točno se sjećam kako smo se svi u školi divili tom ekranu (i minigolfu preko bluetootha), dok nije izašlo nešto bolje :D

Budem probao u utorak nekako uslikati razliku između niske i visoke reze, sumnjam da će uspjeti ali mogu probati...

Ma koristil sam i 3g i HTC Disaer i jos par mobova s vecom rezom , da lepsa je slika slazem , ali ne vidim pikselizaciju , i dalje je i na nizoj rezi slika cista tak da mi je i to ok .

Da apsolutno se nebi bunil na jedan Galaksi S ali ni wildfire ni dobra stara omnia po meni nemaju los ekran :D

TutBlut
01-11-2010, 14:27
Trebam vašu pomoć. Imao sam u planu uzeti neki iphone u t-mobileu, ali pošto su me tamo tako naživcirali odustao sam od toga.

Vidio sam u tele 2 HTC Desire u Smiley tarifi za 700 kn, pa me zanima jel bi ja mogao prijeći nakon nekog vremena sa 300 kn na npr. 200 kn ili 100 jer ne vjerujem da bi mogao cijelo vrijeme plaćati 300 kuna. Čitao sam one njihove uvijete ali uopće se nisam snašao oko toga, jer u jednom piše da mogu prijeći s više na nižu, a opet u drugom piše da ne mogu.

Bartuc
02-11-2010, 18:43
Nisam uspio ono uslikati, autofokus se ne slaže samnom :D

@TutBlut... Ne znam kako je u Tele2, ali u VIP-u i T-Mobileu možeš naknadno preći u nižu tarifu, ALI...

1) To možeš tek nakon 3 ili 4 mjeseca što si proveo u trenutnoj tarifi
2) Možeš se spustiti SAMO za 1 tarifni razred kroz čitavu pretplatu (znači ako ima 300, 200 i 100, ti možeš samo sa 300 na 200 i tu ostaješ do isteka ugovora ili dok se ne želiš prebaciti nazad u neki viši razred)

Ne da mi se istraživati kako je u Tele2, ali sumnjam da je nešto drugačije. Inače bi svi uzeli mobitele u tarifi 500 i vratili se na tarifu 50-150 za par mjeseci :D

Dario_sharingan
02-11-2010, 23:00
slucajno sam naletio na DELL Streak dok sam gledao dell laptope pa me zanima dal je netko testirao il imao prilike raditi s njim. pogledao sam video recenziju i bit cu u mogucnosti nabaviti pa me zanima dal se isplati :D

http://www.dell.com/content/topics/topi ... bsd&~ck=mn (http://www.dell.com/content/topics/topic.aspx/us/segments/bsd/mobile-streak?c=us&cs=04&l=en&s=bsd&~ck=mn)

Bartuc
02-11-2010, 23:55
Meni je to pre pre veliko. Cilja na tržište smartphonea no pre velik je da bude smartphone, a pre mali i loš (android vs. punokrvni windows) da bi bio tablet pc. Ne znam da li si ga vidio u živo, ali zbilja je bezobrazno velik :D Ako ga nisi vidio, odi si u neki bolji T-Mobile dućan pa se poigraj s njime, trebali bi ga imati izloženoga (u ZG-u na Cvjetnom Trgu ga imaju).

Ako ga možeš dobiti povoljno, naravno da se isplati pošto sami uređaj je zvijer, ali meni se osobno ne dopada. Brijem da mi niti nebi stao u džep, bar sam takav dojam imao dok sam ga stavio u ruku (perverznjacima brišem postove) :D

PS: Jedino mi nije jasno kako na uređaj takvog kalibra stave Android v1.6 :D Da se upgradeati ali ono... xD

Dario_sharingan
03-11-2010, 10:42
provjerio sam na stranici upgrade je napravljen

u testu zenska ga je usporedivala s samsungovim

lTQkhOb1SrU

al ok da je malo veci istina al je dosta zanimljiv...

a budemo vidjeli kakva je cijena

doduse dok sam putovao vidao sam ljude s HP ovim (smartphone,tablet) sto li vec visi im oko vrata ko iPad il nest.. ogromno

Sickmanno1
04-11-2010, 08:24
Bartuc, de da te pitam nesto.

Sta bi savjetovao za kupovinu do 2k kuna? A da nije u pitanju nekakav iphone. U obzir dolaze i rabljeni mobiteli. Ali rade bi uzeo nesto novo, ako se moze ^^

Bitno mi je sljedece. Dobra kamera i Android OS. (Nezahtijevam valjda previse :( )

Bartuc
04-11-2010, 19:52
Sta bi savjetovao za kupovinu do 2k kuna?

Dobra kamera i TouchScreen mobitel su uglavnom dvije kontradiktorne stvari, čast izuzecima poput Satia, no on je Symbian. Problem je što uglavnom takvi mobiteli ili nemaju flash ili imaju LED flash s kojim opet slike po noći ne izgledaju najbolje. Satio ima Xenona, tako da su slike i po mrkom mraku savršene... S time da se sada mobiteli počinju furati na video kameru, tako da ima odličnih primjeraka koji snimaju filmeke u 720p rezi pri 30FPS-a, što Satio ne može.

Kad smo to riješili, najbolje od Androida ćeš naći u HTC-u, barem u tom cjenovnom razredu. Mobitel si OBAVEZNO kupi preko Njuškala i to novi i zapakirani (uglavnom su 2-3x jeftiniji nego u dućanu). Samo moraš pripaziti da kupuješ original, da ti netko ne podvali klona, a to lako skužiš ako prethodno progooglaš razlike između njih.

Od HTC-a imaš par opcija:

1) HTC Wildfire (http://www.gsmarena.com/htc_wildfire-3337.php)S- sigurno ga možeš naći u tom cjenovnom razredu - kreće se od 1400 do 2000 kuna, nov sa garancijom. Gore ti je Android 2.1 i 5mpx kamera, uređaj je odličan, praktički sa samo jednom manom, a to je niska rezolucija ekrana 240x320.

2) HTC Legend (http://www.gsmarena.com/htc_legend-3141.php)S- kreće se od 1800kn pa na dalje. Praktički isto kao Wildfire, ali bolji ekran zbog pristojne rezolucije. Imaš rezu kao iPhone 3GS što je do jaja.

3) HTC HD / HD2 / EVO (http://www.njuskalo.hr/htc-mobiteli/htc-desire-hd-hd2-evo-4g-nov-zapakiran-vakumu-oglas-1884172)S- ovo mi je sumnjivo, cijena je nekako pre niska. Mobiteli su ORGAZMATIČNI, ali ima neka caka, brijem da je cijenu bubnuo tek toliko pošto se inače kreču oko 3000 kuna...

Compare Legend vs. Wildfire (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3141&idPhone2=3337)

Dalje od toga nemaš kaj gledati. LG nema ništa, Samsung nema ništa, iPhone te ne zanima, Sony Ericsson nema ništa itd. A i HTC kad primiš u ruku zbilja imaš osjećaš da držiš vrlo skupi i kvalitetni komad hardwarea. Zbilja su savršeno izrađeni!

Aral
04-11-2010, 19:58
HTC...neznam baš kolko je to super i kvalitetno al ajde, valjda su ok mobaći. I zašto samo HTC, ima i drugih marki.

Evo ti popis (http://www.gsmarena.com/results.php3?sFreeSearch=yes&sFreeText=android)Smanje više svih modela sa Androidom pa si usporedi cijene tu kod nas.

Bartuc
04-11-2010, 20:13
I zašto samo HTC, ima i drugih marki.

Zato što je najbolji Android do 2000 kuna, ostali brandovi su zauzeli viši segment tržišta sa moćnijim uređajima. Androidi od Samsunga do 2000 kuna mi se čine dosta lošiji od HTC-a, jedini izuzetak bi bio Samsung I5800 Galaxy 3 (http://www.gsmarena.com/samsung_i5800_galaxy_3-3395.php), no on ima lošu kameru, što ne znam jel se Sickou sviđa!? LG je po defoultu smeće, a Motorolu ne pratim :D

Aral
04-11-2010, 20:53
Da, to je istina. Problem je kupit android mobać a da je samo 2k kuna, da je cijena oko 3k kuna, onda već da; al ipak, nađe se nešto i u tom cjenovnom razredu.

Sickmanno1
04-11-2010, 22:36
Hvala Bartuce.

Jos jedan question.

Da li bi mi se isplatilo dati 800-1000kn vise i uzeti recimo Samsung Galaxy S i9000. Da li ta razlika vrijedi tih 1000kn?

Bartuc
04-11-2010, 22:59
Da li bi mi se isplatilo dati 800-1000kn vise i uzeti recimo Samsung Galaxy S i9000. Da li ta razlika vrijedi tih 1000kn?

E, na to ti teško mogu odgovoriti.

Galaxy S ima neusporedivo bolji ekran od Wildfirea, doslovno nebo i zemlja. Ekran je gotovo 1" veći i ima cca 5x višu rezu. Samsung je gore stavio još i svoje TouchWiz sučelje koje izgleda fenomenalno - vrlo slično iPhoneovom sučelju. Čitav hardware je daleko napredniji, tako da je i uređaj dosta ugodniji za korištenje. Android je poznat po tome da bolje funkcionira kada imaš jači HW ispod haube, a GalaxyS ima dvostruko jači procesor i više radne memorije (512MB vs 384MB RAM). Na oba mobitela je isti OS, oba će se moći upgradeati na v2.2 sustav, ali kažem, i dalje će taj sustav biti bolji na Galaxyu, što zbog hw-a, što zbog odličnog sučelja povrh Androida.

Osim toga, Samsung ti ima opciju snimanja filmova u HDReady rezoluciji pri 30 fps-a, tako da komotno može zamijeniti video kameru. Još su tu neke prednosti tipa Swype text koji mi je fenomenalan - možeš pisati text tako da spajaš slova "crtanjem" po ekranu (funkcionira odlično, čak prepoznaje pauze i sam dodaje space između riječi te ima HR prepoznavanje pravopisa tako da te ispravlja ako fulaš :pray:), bolja baterija, gorilla ekran za kojega kažu kako je "nepoderiv" itd.

To je potpuno viša klasa uređaja, ali da li to tebi treba, to samo ti znaš :D Realno, sama funkcionalnost je kod oba uređaja gotovo ista pošto je riječ o istom OS-u... ali to ti je kao Seat i Audi. Seat ima mašinu od Audia, ali da li bi rađe vozio Audia sa briljantnom opremom ili Seata :( :D

PS: Meni je iskreno teško izdvojiti 700 kuna za iPhone 4 naspram iPhone 3GS, zato kaj dobivam isti OS ali stariji HW sa nešto manjom funkcionalnošću... Tak je slično i sa ovime.

Sickmanno1
04-11-2010, 23:06
Hmmm...po tome sto kazes cini mi se da je veca razlika izmedu Wildfirea i Galaxy S-a, nego 3GS-a i 4 <_<.

A ono ni sam neznam. Ovo mi je prvi smartphone kojeg kupujem jos tamo od 2004 godine kad sam imao Siemens SX1 :pray:

Bartuc
04-11-2010, 23:31
Pa i je.

iSamsung (xD) imaju višestruko veću rezoluciju od iHTCphone (xD), oba imaju višestruko kvalitetniju tehnologiju ekrana (Samsung ima AMOLED, iPhone 4 ima IPS matricu naspram TFT-a od iHTC-a). Oba mogu snimati 720p filmove u 30FPS-a za razliku od iHTC-ove VGA reze. Oba su pogonjena sa 1GHZ procesorom (2x jače od iHTC) i imaju dosta (1,5-2x) više RAM-a od iHTC-a.

Ali uz sve to, Samsung (ovaj put bez "i") ima podosta veći ekran od Wildfirea, nema nepotrebni trackpad, ima vlastito sexy sučelje itd.

Kako želiš, ako si se zbilja zapalio za Androida i želiš da ti prvi smartphone bude za pamćenje, odgodi kupnju na par mjeseci dok ne skupiš extra love. Baš sam u ovoj temi na stranici prije pisao kako je drastična razlika između niske i visoke reze ekrana, a Wildfire zbilja ima nisku rezu za takvu dijagonalu. Na Galaxy S je forum 100% čitljiv bez ikakvog zoomiranja, samo ga okreneš u landscape i uživaš... na Wildfire je to nemoguće, da bi išta vidio pročitati, moraš zoomati stranicu pošto veličina pixela ubije slova pri nativnom zoomu, a to je već dodatan rad koji je nepoželjan na smartphoneu.

PS: Ovdje sam uslikao svu slavu Galaxy S ekrana, orgazam :pray:

viewtopic.php?p=1359337#p1359337 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=1359337#p1359337)

Idem spavati, u zadnje vrijeme je kuća-poso, poso-kuća :(

RIDER32
04-11-2010, 23:53
Vidi bartuca, decko se malo razbaco :P

Dvoumim se između iPhonea 4 i nokie X6. Užasno mi je bitna glasnoca zvucnika na mobitelu, a gotovo sve ostalo mi je na strani iphonea (osim file sharinga ali valjda sam se već navikao na to).

MasaKrisT
05-11-2010, 00:12
Frend danas kupio iphone 4 u t-scumu, donio ga kuci ekran pun crveno sivih crta,vratio ga nazad ovaj ga mrtvo ladno uzeo i rekao poslat cemo drugi.Prevelik broj skartova zasada:(

Kid A
05-11-2010, 00:27
@ Bartuc
Gdje radis?

Aral
05-11-2010, 08:16
Hvala Bartuce.

Jos jedan question.

Ako imaš para ne razmišljaj, ja to uzimam poslije nove godine. Moram to imat, moram.

Sickmanno1
05-11-2010, 09:35
Hmmm, ma imam para ali ono nekak mi je zao dati 3k soma za fucking mobitel :/

Bartuc
05-11-2010, 11:02
@KidA, u vipu sam na praksi. Danas sam "udaljena podrška", tako da ću dobar dio dana visiti na netu :D

@Sicko. Znam kako ti je. Ja sam u još goroj situaciji pošto mi je teško dati iznad 500-injak kuna za mobitel (u tarifi). Imam za iPhone 4, ali mi je žao dati tolike novce :( 1300 kuna zbilja nije puno za takav stroj, ali opet... Svakako javi ako štagod ubodeš.

PS: Ako smatraš da ćeš nakon mjesec dana smartphone koristiti samo za SMS i pozive, onda zbilja nije potreban neki pre veliki trošak. Sve je to u početku jako zanimljivo, ali pitanje je koliko ćeš zabrijati na takve stvari.

Viper33
05-11-2010, 11:11
a i to sto bartuc kaze. Ja sam uzeo iphone 3gs prvih 4 tjedna nisam uopce dolazio na komp pcplay facebook sve sam radio na njemu nisam se odvajao punio sam ga 4-5 puta dnevno. Sad mi sluzi za sms i zvanje, ili da ako slujcano nadem wifi u gradu negdje stanem pa vidim sta ima novo. A onda kad razmislim da sam dao tolike pare za wifi sms i pozive a i prije sam imao mob koji je imao sve to onda... :o al nemogu rec da mi je zao sto sam uzeo iphone to ne

Aral
05-11-2010, 11:15
Pa tak je skoro sa svakim mobom, prvo smo nahajpani pa ga koristimo stalno za sve, kasnije je sve samo pozivi i i pokoji sms.

Bartuc
05-11-2010, 11:33
Točno to, zato gledaš malo u naprijed kako ga misliš koristiti. Ako ti treba nešto za posao, onda je OK imati kvalitetniji uređaj (pa makar ne bio blackberry). Gledam tu u vipu, svi imaju blackberry zbog jebenog mail klijenta, a njima je to bitno pošto znaju dobiti po 20 mailova u sekundi :shock: Ako recimo odeš na godišnji, moraš si redovito baratati mailovima inače te doćeka kaos kojega nikada ne rješiš dok se vratiš sa GO... Tako da ovisi i o poslu s kojim se baviš.

Meni su recimo super korisni organizeri u mobitelima, tako da mogu isključiti mozak i prepustiti mobitelu da mi diktira obaveze :D Tako da već tu imam razlog zašto koristiti smartphone. No sa druge strane, Wildfire opet nema ništa lošiji organizer od GalaxyS, pošto je sve to isti OS. Opet se svodi na eye candy i dodatne kerefeke...

Viper33
05-11-2010, 11:38
a ono iskreno svako je kupio mobitel iz drugih prioriteta. Ja sam kupio iphone da imam stalnu vezu s netom jer mi je do sad najbolji za net bio nisam jos probao galky s i te nove al za sad je.A dosta sam ovisan o stalnoj konekciji s internetom gdje god jesam haha-.- a drugi razlog je da imam sta radit u skoli onih jebenih sati dnevno posto iphone ima milion aplikacija :D .Al kazem zavisi od osobe do osobe

Bartuc
05-11-2010, 11:57
Budimo realni, ja iPhone kupujem zbog Plants vs. Zombies igre :D

Niko Bellic
05-11-2010, 12:07
Ovo si super rekao druže Bartuc. Kod mene je totalno drugačije. Kroz nekih 3 godine eksperimentiranja, zaključio sam da mi je najbitnije kod mobitela dobra baterija, 3G & HSDPA podrška, velik ekran i tek onda sve ostalo. Totalno sam oguglao na izgled mobitela i razne fičere, jer se svaki ionako kroz par mjeseci pohaba ili par puta poljubi pod, a fičeri brzo dosade. Da ne koristim mobitel za net, najvjerojatnije bi imao 5130 XpressMusic ili nešto slično.

Aral
05-11-2010, 12:14
Kako sam ja mislio Bartuc da si ti stariji a ti hodaš po praksi :) Al ajde, bar si u vip-u :)

IGoR_2803
05-11-2010, 12:41
kaj radiš u vipu bartuc? call centar? podrška i to? to sam ja radio u t-comu, internet helpdesk... popizdio nakon 3 mjeseca... :)

Bartuc
05-11-2010, 12:47
Kako sam ja mislio Bartuc da si ti stariji a ti hodaš po praksi :) Al ajde, bar si u vip-u :)

Ha čuj, zadnje što se sjećam je to da i ti studiraš, strpi se, doći ćeš i ti do prakse :D Valjda kužiš da sam na studentskoj praksi, ne na srednješkolskoj xD Nisi puno stariji od mene :P

@Igor, da, tehnička podrška. Ali ne javljam se itd., samo upijam znanje i testiram Smartphone uređaje. Sexy :D

Aral
05-11-2010, 13:38
Ma da, al ja sam kasnije malo krenuo i tako, mene praksa tek čeka al tu smo negdje s godinama, ja sam stariji dvije godine negdje. Sam ti uživaj na praksi ^^

Karlo_from_Bjelovar
05-11-2010, 15:33
samo da se ubacim u bartucov post i kazem da to nije pisano pravilo...
ja iphone danas koristim više nego što sam ga koristio kada sam ga kupio... na početku su to bila mnjuza, net, chat, igrice... sada mi je još uz to i prijenosni dvd player (oh da, više nema potrebe za JBanjem kako bi vrtili .avi i slične formate... u appstoreu sada ima gro aplikacija koje to mogu.. osobno koristim vlc player), mail klijent (sada dosta više koristim mail nego kad sam ga kupio, ne radi iphonea ko iphonea, nego eto... tako :D ), organizer (školski raspored, raspored glazbene, datumi testova itd), wireless web cam za komp te kao navigacija kada se nađem u zagrebu (aplikacija zagreb tramvaj ftw :D ... odaberete stanicu na kojoj se nalazite, odaberete do koje zelite doc, a on odredi kojim sve brojkama to mozete odradit, te evenutalno gdje bi trebalo presjest itd... naravno sadrzi i najobicniju kartu tramvaja)...

iphone je ušao u moj život te ga ne puštam više... :D

Bartuc
05-11-2010, 15:46
To je to, za korisnka poput tebe, tražiš najbolje i ne zadovoljavaš se sa 1000 kuna jeftinijim mobitelom koji ti neće pružiti takvo zadovoljstvo korištenja. Naravo da ćeš stati na loptu i ušdjeti za nešto bolje. Ja sam naveo samo onaj jedan tip ljudi koji se zaljube na prvih par mjeseci i onda "opsesija" naglo splasne...

ezav
05-11-2010, 18:05
Ali ne javljam se itd., samo upijam znanje i testiram Smartphone uređaje. Sexy :D

Znaci ti si ta mrcina zbog koje nemogu dobiti iz vip-a na test od 7 dana Galaksi !!! :(
A meni rekose da ga je netko iz marketinga mrknul kod sebe ...

Pamtim pamtim ti to :P

Bartuc
05-11-2010, 18:58
Nisam ja, ali znam tko je :D

Evo danas sam se još malo igrao sa Desire, Wildfire, Galaxy 3, Galaxy S i dobio na "servis" iPhone 3G. Kako je sexy ovaj Galaxy S :pray: Ispod svih ikonica (na main panelima), ima animiranu vodu sa morskim dnom. Kako ideš prstom po ekranu, tako ti se stvara ripple efekt po ekranu :pray: To izgleda tako prokleto sexy xD

Evo, jedva našao, Arale, slobodno svrši :pray:

RhTh3ZeBYf4&feature=related

Aral
05-11-2010, 19:15
OMFG :pray: Tnx na pp-u, valjda ne bi ni skužio prije. E, ak ja taj mob ne nabavim prije vremena onda stvarno :) Kad se sjetim kaj taj mob još sve ima, issss.

Ivan_87
07-11-2010, 01:33
bartuc kako ti se čini Wildfire s obzirom na rezoluciju ekrana , taj mob mi zapeo za oko pošto uskoro prelazim na preplatu na vip sve preko 600-700kn mi je preskupo a wildfire je na granici :P

Bartuc
07-11-2010, 10:33
Za tu lovu nema boljeg mobitela. Ezav kaže da mu je slika na Wildfire odlična, meni je recimo loša zato što sam se u međuvremenu igrao sa puno višim rezolucijama. Najbolje da si odeš (ako si u mogućnosti) u Vip centar i pogledaš mobitel, poigraš se s njime itd. Ako slučajno studiraš u ZG-u, odi si u Gajevu (kod trga - ispred Algoritma) u Vip centar na drugi kat i "potroši mu bateriju" :D U opatiji ne znam kakva je situacija...

Jedina potencijalna mana (osim ekrana) je to što HTC još nije potvrdio da li će Wildfire dobiti Froyo (v2.2) update Androida. Za sada se samo špekulira da će ga dobiti, ima dovoljno jaki HW za njega, ali glavnu presudu će donjeti HTC - vjerojatno do kraja godine.

Sve ostalo na uređaju je do jaja i zbilja mislim da nećeš fulati sa njime!

PS: Što se tiče ekrana, nisam uspio slikati sa svojim mobitelom, ali sam našao na netu usporedbu pixela između iPhone 3GS i iPhone 4. S time da Wildfire ima još nižu rezoluciju od iPhone 3GS! Ovo je tek toliko da ti pokuša dočarati situaciju, pogotovo ako si se igrao sa iPhone 3GS prije...

http://i.afterdawn.com/storage/pictures/1024/iphone3gs_vs_iphone4_display.png

To je ono što sam pričao. Kod niže reze surfanje nije niti blizu ugodno pošto uvijek moraš zoomirati kako bi vidio čitati web sadržaj...

bezimeni
07-11-2010, 11:16
Po ovoj usporedbi 3G je katastrofa ...gora i od moje Nokije XM 5800 koja je katastrofa sama po sebi :rotfl: Na što ljudi bacaju pare :( .A ovaj 4G košta ko vrhunsko prijenosno računalo koje može 1000 stvari drugačije i bolje .

Doctor Freak
07-11-2010, 11:25
Po ovoj usporedbi 3G je katastrofa ...gora i od moje Nokije XM 5800 koja je katastrofa sama po sebi :rotfl: Na što ljudi bacaju pare :( .A ovaj 4G košta ko vrhunsko prijenosno računalo koje može 1000 stvari drugačije i bolje .

Pa ne cudi zasto se sad već 3G po oglasnicima prodaju po soma kuna ;)

bezimeni
07-11-2010, 11:33
Znači da zastarijeva i gubi na vrijednosti brže od grafičkih kartica iz najskuplje kategorije :rotfl: .

Bartuc
07-11-2010, 11:50

Nokia 5800XM ima manji ekran (3.2" vs. 3.5") i dosta višu rezoluciju od 3GS (360x640 vs. 320x480), ali mana Nokie je otpornički ekran što je doslovno smeće pokraj kapacitivnoga. Tako da je na kraju 3GS opet višestruko ugodniji za surfanje od Nokie. Što zbog kapacitivnog ekrana, što zbog multi toucha, što zbog puno bržeg i fluidnijeg sustava (i browsera).

RIDER32
07-11-2010, 12:45
.........
PS: Što se tiče ekrana, nisam uspio slikati sa svojim mobitelom, ali sam našao na netu usporedbu pixela između iPhone 3GS i iPhone 4. S time da Wildfire ima još nižu rezoluciju od iPhone 3GS! Ovo je tek toliko da ti pokuša dočarati situaciju, pogotovo ako si se igrao sa iPhone 3GS prije...
.........
Ma bolest je ekran. Bio sam u tekomu i približio mobitel 10-15 cm od glave i sve je bilo citko... zapravo me kocio vid da procitam koliko je sitno a u biti je sve jasno prikazano... ma strava. :pray:

Bartuc
07-11-2010, 13:44
To ti o iPhone 4?

Ja imam odličan vid, tak da sam na njemu vidio odlično čitati i iz većih udaljenosti :D Ali da, sitno je. No dovoljno veliko da možeš vidjeti odmah koji dio želiš zoomirati za lakše čitanje. Dok na nižim rezama, moraš prvo zoomati da uopće vidiš jel te taj dio zanima :D

Niko Bellic
07-11-2010, 14:51
Nokia 5800XM ima manji ekran (3.2" vs. 3.5") i dosta višu rezoluciju od 3GS (360x640 vs. 320x480), ali mana NokieSje otpornički ekran što je doslovno smećeSpokraj kapacitivnoga. Tako da je na kraju 3GS opet višestruko ugodniji za surfanje od Nokie. Što zbog kapacitivnog ekrana, što zbog multi toucha, što zbog puno bržeg i fluidnijeg sustava (i browsera).
Pričaš gluposti epskih razmjera. Na surfanje preko 5800XM i 5230 (same stuff) potrošio sam dosad oko 200GB prometa i uglavnom sam tako na forumu. Nikakvih problema nikad nisam imao, tako da kakiš bez potrebe. Taj loš ekran koji toliko pljuješ obavlja svoju svrhu sasvim dobro već 20 mjeseci, no mobitel ionako nije i nikada neće biti dobar za surfanje kao računalo, a oni koji traže dlaku u jajetu po meni su veći mamlazi od Apple fanova. Sorry Bartuc, ali sad si ga usro do temelja...

Bartuc
07-11-2010, 15:38
Mda :|

Jel ti kužiš da sam u postu nahvalio Nokiju da ima bolju rezoluciju pri manjem ekranu i samim time kristalniju sliku? A ako ti smatraš da je otpornički ekran bolji od kapacitivnog, onda si vjerojatno usamljen na svijetu :D Pogotovo od iPhoneovog koji i dan danas ima jedan od najkvalitetnijih kapacitivnih ekrana.

I da, surfao sam na 5800XM i na N97, znam razliku između kapacitivnog i otporničkog. Neusporedivo je ugodnije koristiti kapacitivni ekran, a o preciznosti da ne pričam. Kapacitivni prima točno tamo gdje dotakneš, otpornički uvijek ima odstupanje od toče pritiska zbog samog sistema na kojem funkcionira. Osim ako konstantno koristiš stylus za surfanje...

Osim toga, tu je i fluidnost samog browsera. Na čemu ti surfaš? Opera Mini? Opera Mobile? Skyfire? Niti jedan Symbian ili Java browser ne nudi fluidnost surfanja poput Safaria ili novog IE-a. Ne pričam ovdje o brzini surfanja, već o fluidnosti kretanja po stranicama i upravljanja istima.

To što si probao 5800XM i 5230 ne znači da je to nešto najbolje što postoji. Tebi odgovara, ali morao bi probati nešto bolje čisto da se uvjeriš u razliku. Tak da ti meni oprosti, ali ne mogu shvatiti ozbiljno bilo koga tko stavi otpornički ekran ispred kapacitivnoga, pogotovo na mobitelu koji je poznat po lošim TS sposobnostima kao što je Nokia 5800XM (i slabiji "klonovi") te N97 koji je praktički isti uređaj samo sa QWERTY tipkovnicom. Čak skuplji i kvalitetniji Satio ima otpornički ekran koji nije niti sluga lošijim kapacitivnim na tržištu.

PS: I da, to nije traženje dlake u jajetu, to su činjenice. U ostalom, ako se može tražiti dlaka u jajetu pri odabiru između grafičke za posao i za gaming, onda se može tražiti i kod odabira smartphonea, ne? Zato i postoji tržište sa stotinama uređaja, tako da si odabereš točno ono što tebi treba, pa makar "tražio dlaku u jajetu".

Interceptor
07-11-2010, 15:40
Ja imam SE W910i, ne namjeravam kupovati novi više nikad.

Bartuc
07-11-2010, 15:51
E da, Niko, ako ne vjeruješ meni, pitaj Bezimenoga koliko je savršen ekran od 5800XM :D

Aral
07-11-2010, 15:58
Mda :|
Jel ti kužiš da sam u postu nahvalio Nokiju da ima bolju rezoluciju pri manjem ekranu i samim time kristalniju sliku? A ako ti smatraš da je otpornički ekran bolji od kapacitivnog, onda si vjerojatno usamljen na svijetu :D Pogotovo od iPhoneovog koji i dan danas ima jedan od najkvalitetnijih kapacitivnih ekrana.

To naprosto nije istina. U biti, na većini mobitela je kapacitivni bolji ali ne na svima. Ja npr. na svom Jet-u imam otpornički, a brdo recenzenata, ljudi koji su koristili taj mob i sl. će ti reć da je ekran tako dobro složen da šiša kapacitivni. Naravno, to je rijedak slučaj u što sam se imao i sam prilike uvjerit. Bilo je i slučajeva kad sam mobitele sa kapacitivnim ekranom skoro razbio jer su bili totalno neupotrebljivi (bila je riječ o jednom samsungovom modelu). Kapacitivni bi trebao bit i je bolji od otporničkog, ali potonji svakako nije za otpisat. Od svih stvari koje radim na njemu, mogućnost pogreške mi je onak 1-2% u najgorem slučaju, a to naravno ovisi i o korisniku, dam ga svojoj ženi npr(ona ima Corby koji ima kapacitivni) i ona nezna poruku napisat normalno lol.

Bartuc
07-11-2010, 16:12
Naravno da ima stupnjeve kvalitete i kod otporničkog i kod kapacitivnog. Recimo od Nokia 5800XM je ekran bogovski naspram onoga kakvog ima LG Cooky :D Kad su mi dali Cooky u ruke, htio sam plakati koliko je ekran neupotrebljiv :D

Najbolji otpornički koji sam probao je bio na Satiu, ovog Jet-a još nisam imao prilike isprobati ali vjerojatno ga imamo u bazi pa ću se malo poigrati sa njime. No kažem, i taj Satio je bio loš pokraj iPhone 3GS, Wildfire-a pa čak i Tatto-a koji predstavlja budget segment od HTC-a.

PS: Link na Satio (http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_(idou)-2683.php), ako slučajno netko ne zna koji je to mob...

Aral
07-11-2010, 16:26
Najviše me zasada zanima kakav je osjećaj na GalaxyS, iako još nisam imao prilike probat mob koji bi nadmašio iPhone. Šteta kaj drugi proizvođaći ne primjene sličnu ili istu tehnologiju, valjda sigurno postoje nekakve zapreke...

cham3leon
07-11-2010, 16:31
@Bartuc: Misliš Cookie?

Inače, imao sam u rukama 5800XM i isprobao sam ekran, probao pisati i tako. Kapacitivni je u pravilu bolji jer je osjetljiviji, ali u rangu rezistivnih 5800 XM ima sasvim solidan ekran. Kažiprstom sam pisao poruku i nisam fulao nijedno slovo, jedino da žokljem po njemu sa punom površinom jagodice prsta ne bih pogodio ništa, ali kad se malo navikneš je sasvim OK. Sve me strah koliko je teško na tome igrati bilo što, a pogotovo neku bržu igru, ali za sve ostalo, rekao bih da je ok. Plus, 5800 ima nešto što je po meni strašan adut u konkurenciji smartphonova - baterija mu navodno traje po pet dana bez beda. Bio mi je fora mobitel, pogotovo kad je izašao, sad više zbilja nije nešto u silnoj konkurenciji tačskrin telefona.

Inače, Operu mini koja me je stvarno oduševila sam isprobao na mobitelu od starog, Nokia E55, Symbian S60. Radi sasvim u redu, učitavanje stranica ne traje predugo, ne znam kakvu fluidnost ti može dati to što telefon ima nešto jači procesor.

Niko Bellic
07-11-2010, 17:12
Surfam prek Opere Mobile Bartuc i fakat ne kužim kakav ti je to argument o fluidnosti kad ja na oba mobitela sasvim normalno obavljam sve što hoću i to bez ikakvih problema. Okej, možda je malo brže, ali opet meni ni sad nije sporo, tako da ne vidim šta bih profitirao od te brzine. Jednostavno ne vidim nikakvog razloga da npr. kupujem novi i "bolji" mobitel za surfanje kad ovi rade odlično. Iste stvari koje sad radim radio bih i na iPhone-u, osim što bih imao hrpu komplikacija s ograničenjima koje nameće korisniku. Sad npr. kada mi se isprazni baterija, samo ju u par sekundi zamijenim s baterijom iz 5230 (pošto su iste) i mogu surfati cijeli dan, a navečer oba stavim na punjenje. Nokia je puno fleksibilnija, a ja mobitel uistinu koristim. Ne gledam na njega kao na ukras, tražim čistu funkcionalnost i fleksibilnost s punom podrškom za ilegalne sadržaje...

Bartuc
07-11-2010, 17:43
@Aral... GalaxyS ti ima zvjerski ekran i po meni je ugodnije raditi na njemu nego na iPhone 3GS i iPhone 4. Već sam to napisao u iPhone temi, a izgleda mi kao da prst dosta teže klizi po iPhone staklu nego po Galaxy S i Trophy staklima. Na Trophy kao da prst nema otpora dok klizi na staklu, nešto savršeno. Slično je i na Galaxy S, dok je na iPhoneu nekako "ljepljiviji" osjećaj pod prstom. Uvjeti pod kojima sam ih koristio su bili isti, prsti mi nisu bili znojni ili bilo što što bi utjecalo na doživljaj...

@cham3leon, da, krivo sam napisao :D LG KP502, prvo sam napisao Cocky, ali reko sigurno se ne piše tako pa sam nabrzinu opet fulao :rotfl:

@Niko...Sve 5. Sjeti se da se oduvijek slažem sa tvrdnjom da Symbian ima mnogo za ponuditi što se funkcionalnosti tiče. Sustav realno je daleko sporiji od Androida ili iOSa, ali funkcionalnost mu je neupitna (ma što god Vedran rekao). Opera Mobile je do jaja pošto je u njoj integriran Opera Presto engine koji fenomenalno optimizira stranice za browsanje na mobitelu. Tako da samo taj engine čini učitavanje stranica bržim od konkurencije. No kažem, meni nevjerojatno odgovara fluidnost samog softwarea kao što su Safari i Internet Explorer. S time da i Opera poprimi drugo lice na jačem HW-u.

Jedino gdje se apsolutno ne slažemo je oko tih ekrana. Uvijek bi odabrao 100% precizni multi touch kapacitivni ekran, koji bilježi i najnježniji dodir, rađe nego otpornički koji bilježi pritisak, a ne dodir ekrana. Da samo vidiš kako se lako zaljubiti u scrollanje netom kada ne moraš stisnuti prstom u ekran i onda micati prst (ili stylus) :D

Niko Bellic
07-11-2010, 17:50
@Niko...Jedino gdje se apsolutno ne slažemo je oko tih ekrana. Uvijek bi odabrao 100% precizni multi touch kapacitivni ekran, koji bilježi i najnježniji dodir, rađe nego otpornički koji bilježi pritisak, a ne dodir ekrana. Da samo vidiš kako se lako zaljubiti u scrollanje netom kada ne moraš stisnuti prstom u ekran i onda micati prst (ili stylus) :D
Jel ima kakva Nokia tih karakteristika, a da nije bezobrazno skupa?

Aral
07-11-2010, 17:56
@Aral... GalaxyS ti ima zvjerski ekran i po meni je ugodnije raditi na njemu nego na iPhone 3GS i iPhone 4. Već sam to napisao u iPhone temi, a izgleda mi kao da prst dosta teže klizi po iPhone staklu nego po Galaxy S i Trophy staklima. Na Trophy kao da prst nema otpora dok klizi na staklu, nešto savršeno. Slično je i na Galaxy S, dok je na iPhoneu nekako "ljepljiviji" osjećaj pod prstom. Uvjeti pod kojima sam ih koristio su bili isti, prsti mi nisu bili znojni ili bilo što što bi utjecalo na doživljaj...
Meni dosta :)

Bartuc
07-11-2010, 18:12
@Niko, ja jedino znam za Nokia N8 i Nokia x6 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3252&idPhone2=2922)S(no možda ima još koji!?). S time da je N8 pre skup, kreće se od 3500 kuna pa na više, a x6 se već može nabaviti od 1700 kuna pa na više. Preko njuškala naravno, nov i zapakiran sa garancijom...

PS: Ali sumnjam da se isplati prelazak na X6! Dok je N8 blago orgazmatičan :D

marijanovic
07-11-2010, 18:15
Moja 5630 XM (http://www.gsmarena.com/nokia_5630_xpressmusic-2670.php)Snije touch al je za surfanje čisto ok.
Kad sam spojen preko WiFi rabim Opera Mobile, a kad preko GPRS/Edge/HSDPA onda Opera Mini 5.1 beta za Symbian S60.
Dok nije izašla te posebna za Symbian koristio sam običnu Opera mini.
Za moje potrebe surfanja preko moba 25MB T-Mobile Mrak tarife + W-lan kad mogu sasvim dovoljno.
Jedino bih volio veći ekran i podršku za flash u browseru...

Bartuc
07-11-2010, 18:25
Kad sam spojen preko WiFi rabim Opera Mobile, a kad preko GPRS/Edge/HSDPA onda Opera Mini 5.1 beta za Symbian S60

Zašto tako?

Koliko me povijest služi, prije je Mini verzija bila masu bolja pošto je kroz udaljeni server filtrirala stranice tako da dolaze optimizirane na mobitel te je zbog toga bila brža/bolja od Mobile verzije. Danas je taj "server" integriran u Mobile verziju tako da više nema potrebe za Mini verzijom. Mini verzija je ostala dostupna za slabije uređaje koji ne mogu iskoristiti Mobile verziju kako spada.

Samim time što su integrirali taj Presto engine u Mobile verziju, dobio si stabilniju brzinu browsanja pošto ne moraš čekati "odgovor" od vanjskog servera koji je u tom trenutku možda offline ili prenatrpan i sl.

PS: Ako živiš na području gdje je stabilan UMTS (ili HSDPA, sretan si ako ga imaš u selu :D), svakako si ga forsiraj na mobitelu. Ako ostaviš da si mob sam bira mrežu, vjerojatno ti pre često ulazi u EDGE gabarite i tu nastaju ti negativni spikeovi u brzini koji nisu poželjni. Ako imaš recimo slabi UMTS, a jaki EDGE, mobitel će ti odabrati EDGE iako je i taj slabi UMTS dovoljno jak da se savršeno može koristiti. UMTS ti je iskoristiv do -99-100dBm, do te granice ti je mobitel sigurno u EDGE-u, što je bespotrebno pošto UMTS još uvijek funkcionira, ali mobitel to "ne zna"...

marijanovic
07-11-2010, 18:30
Kad sam spojen preko WiFi rabim Opera Mobile, a kad preko GPRS/Edge/HSDPA onda Opera Mini 5.1 beta za Symbian S60

Zašto tako?

Jedan jednostavan razlog; Mini troši manje prometa nego Mobile.

U Gradini samo EDGE. A mob mi ni nema UMTS mislim. U Osijeku ima HSDPA valjda.
3G Držim ugašen jer mi tako baterija duže traje. I onako mi je za sve što trebam kad nemam WiFi EDGE brzina sasvim dovoljna (recimo u vlaku)...

Bartuc
07-11-2010, 18:34
Makar novi Mobile također filtrira stranice?

marijanovic
07-11-2010, 18:35
Makar novi Mobile također filtrira stranice?

Poredio sam baš. Mobile mi više troši/skida nego Mini.
Imam dost vremena na WCu pa stignem uspoređivat. :rotfl:

Bartuc
07-11-2010, 18:38
Jebenica, mislio sam da su izjednačili taj dio. Valjda baš zato što na Mini uopće ne dođe teški dio stranice, već se troši samo na tu komunikaciju sa serverom. Dok Mobile ipak mora sama sve obaviti.

Niko Bellic
07-11-2010, 19:01
Bartuc, kak da forsam UMTS /HSDPA? Jel to dvoje isto što i 3G/3.5G, samo drugi naziv oder was?

Bartuc
07-11-2010, 19:11
To je to, UMTS ti je 3G, a HSDPA ti je poboljšana 3G verzija iliti "3.5G" (navodnici pošto mislim da naziv nije službeni, odnosno, ima više naziva).

Ja na N82 imam opciju za prebaciti na UMTS, kod tebe ne znam kako je. Ali ako imaš odabir 2G i 3G, probaj ga koristiti isključivo na 3G. Problem može biti povećana potrošnja baterije i da mobitel ne hvata uopće signal na lokacijama gdje je dostupan samo GSM/EDGE i sl. (naravno ako se baš forsira samo 3G). Ako ga ostaviš na Auto (vjerojatno i to ima), onda ćeš dobar dio vremena provesti na EDGE ili GPRS brzinama, umjesto na UMTS/HSDPA, baš zbog razloga koji sam naveo na stranici prije.

Niko Bellic
07-11-2010, 19:18
Lahva epšanajlj. :thumbs2:

bezimeni
07-11-2010, 20:28
SPlus, 5800 ima nešto što je po meni strašan adut u konkurenciji smartphonova - baterija mu navodno traje po pet dana bez beda. .

Moj je star nekih godinu dana i moram ga puniti svaki dan .Nije da nešto prčkam po njemu i istina , dosta razgovaram na spikerfon ali 5 dana je utopija.Punim ga svaki dan.

Ekran je priča za sebe.Ja bez olovke ne mogu ništa preciznije napraviti.Imam veće prste bez noktiju i obično biranje brojeva jagodicom je teško .Sve ostalo nemoguće , uključujući i obični sms.Surfanje na tako malom ekranu je smiješno .Dobra mi je za razgovaranje , brzo tipkanje poruka olovkom , za bilješke i dobra je kao muzički player .Surfanje i ekran :thumbs1: .

cham3leon
07-11-2010, 20:39
Hmm... Kolega ga nosa okolo svaki dan i otprilike umjereno koristi, znači možda dva tri poziva ili poruke dnevno, i po putu malo muzike, kaže da mu uspije bez beda držat pet dana.

bezimeni
07-11-2010, 20:48
Ja nažalost razgovaram minimalno sat vremena dnevno i dobar dio na spikerfon ( bojim se mobilnog zračenja ) .Tvoj kolega praktički i ne koristi mobitel .Jedno je imati mob za ukras a drugo je koristiti ga za posao svaki dan .

cham3leon
07-11-2010, 21:00
A, tako. Meni umjerena uporaba podrazumijeva ovako kako sam opisao, par poziva i poruka, a drugo mobitel stoji u standbyu :D

Niko Bellic
07-11-2010, 21:06
Ja nažalost razgovaram minimalno sat vremena dnevno i dobar dio na spikerfon ( bojim se mobilnog zračenja )S.Tvoj kolega praktički i ne koristi mobitel .Jedno je imati mob za ukras a drugo je koristiti ga za posao svaki dan .
Hahahahahahaha :rotfl:

bezimeni
07-11-2010, 21:11
Samo se ti smij , imaš hrpu istraživanja koja tvrde suprotno .Da razgovaram 5 minuta dnevno ne bi me bilo briga ali intenzivno razgovaranje izbjegavam što više mogu.Ako mob može stajati na sicu od auta pored mene ili na stolu zašto ne ?

Aral
07-11-2010, 21:16
Da, a ono oko nas tolko zračenja ima da je mob minorna stvar. Al dobro, neki ljudi izbjegavaju hranu iz mikrovalne pa smo opet svi na istom.

bezimeni
07-11-2010, 21:19
KLIK (http://www.bug.hr/vijesti/telefoniranje-ubija/99964.aspx)

"u američkoj saveznoj državi Maine razmatraju zahtjev da na mobilnim telefonima bude istaknut natpis koji upozorava korisnike na mogućnost dobivanja raka.

Prema tvrdnjama koje je iznijela zastupnica Andrea Boland, brojne studije ukazuju na povezanost korištenja mobilnih telefona s povećanjem rizika od kancerogenih oboljenja. Ona sama ističe kako prilikom korištenja mobilnog telefona koristi zvučnik kako bi ga odmaknula od glave te ga drži ugašenim osim u slučaju kada zna da će je netko nazvati.

Ukoliko ovaj prijedlog bude prihvaćen, proizvođači mobilnih telefona će biti prisiljeni postaviti natpise na mobilnim telefonima i njihovim pakiranjima kojima se korisnike upozorava na mogućnost dobivanja tumora na mozgu od korištenja uređaja. Također će se savjetovati korisnicima da drže mobilne telefone što dalje od tijela."

Aral
07-11-2010, 21:25
Mah, nikad nisam obračao pozornost na takve stvari. Da je ljudima (previše) stalo do toga onda se ne bi ni u autima vozili, jer od njih još prije možemo poginut/umrijet, a da ne pričam o ostalim stvarima. Ma samo ovo buljenje u monitor upravo sada nije zdravo ali what the hell :) I da ne uđem dublje u raspravu i da ne uništimo ovu temu totalno...

Niko Bellic
07-11-2010, 21:32
Zračenje je jedna stvar, ali...

Emulgatori koji se dodaju hrani ne stete zdravlje ljudi,uveravaju nas strucnjaci.Evo da iznesem kolika je stetnost aditiva koji se nazivaju i emulgatori.Oni se koriste da bi hrana bila trajnija.

E-102 opasan
E-103 zabranjen
E-104 sumnjiv
E-105 zabranjen
E-110 opasan vestacka boja
E-111 zabranjen
E-120 opasan
E-121 zabranjen
E-123 veoma opasan
E-124 opasan vestacka boja
E-125 zabranjen
E-126 zabranjen
E-127 opasan
E-130 zabranjen
E-131 kancerogen
E-142 kancerogen
E-171 sumnjiv
E-173 sumnjiv
E-180 sumnjiv
E-210 kancerogen
E-212 kancerogen
E-213 kancerogen
E-215 kancerogen
E-216 kancerogen
E-217 kancerogen
E-221 stvara poremecaj creva
E-222 stvara poremecaj creva
E-223 stvara poremecaj creva
E-224 stvara poremecaj creva
E-226 stvara poremecaj creva
E-230 stetan za kozu
E-231 stetan za kozu
E-232 stetan za kozu
E-241 sumnjiv
E-250 stvara poremecaj pritiska
E-251 stvara poremecaj pritiska
E-330 limunska kiselina (izaziva rak)
E-311 stvara osip
E-312 stvara osip
E-320 stvara holesterol
E-321 stvara holesterol
E-322 lecitin (za prirodno identicnu aromu) stvara tegobe u zeludcu
E-338 stvara tegobe u zeludcu
E-339 stvara tegobe u zeludcu
E-341 stvara tegobe u zeludcu
E-407 stvara poremecaj creva
E-450 stvara poremecaj creva
E-462 stvara poremecaj creva
E-463 stvara poremecaj creva
E-620-625 MSG ili kako se zove u evropi,natrijum glutaminat(OTROV)

Svetska Zdravstvena Organizacija i organizacija za hranu i privredu donose odluke o hemijskim specifikacijama.Komisija Kodekc Alimentaris donosi standarde za koriscenje ovih svih aditiva.Oni isti su uveli da u nekim od Evropskih zemalja se ne mogu kupiti vitamini tek tako i znatno su smanjili doze koliko miligrama da budu vitamini.Tako da sledeci put kad rucate,prvo pogledajte koji otrov unosite zajedno sa vasom omiljenom hranom.

-Emulgator E 471 (Taj je prema tabeli bezopasan)
-Stabilizator E450
-E 223
-E 330 (NAJOPASNIJI PO ZDRAVLJE-IZAZIVA UPALU USNE SUPLJINE I RAK!!!)
-Antioksidaciona sredstva E304
A sada sledi sastav dekorativnih mrvica:
-secer, skrobni sirup,
-E 102 (OPASNI DODACI)
-E 104 (Bezopasni dodaci)
-E 110 (OPASNI DODACI)
-E 124 (OPASNI DODACI)
-E 127
-E 131 (DODACI KOJI UZROKUJU RAK)
-E 133
-E-330, E-123 i ostali E- uzrocnici RAKA
DODACI ZIVEZNIM NAMIRNICAMA
(prijepis izvjesca klinike za Pedijatrijsku onkologiju - Dusseldorf)
1.BEZOPASNI DODACI
E100,101,103,104,105,111,121,130,132,140,151,152,1 60,161,162,170,
E174,175,180,200,201,202,203,236,237,238,260,261,2 63,270,280,281,
E282,290,300,301,303,305,306,307,308,309,322,325,3 26,327,331,332,
E333,334,335,336,337,382,400,401,402,403,404,405,4 06,408,410,411,
E413,414,420,421,422,440,471,473,474,475,480.
2.SUMNJIVE TVARI
E125,141,150,153,171,172,173,240,241,477
3. OPASNI DODACI
E102,110,120,124
4. STETNI PO ZDRAVLJE
a) smetnje crijeva E220,221,224,232
b) smetnje probave E338,339,340,341,350,461,463,465,466,
u pakiranim sladoledima E407
c) kozna oboljenja E230,231,232,233
d) unistava vitamin B12 E200
e) povisuje kolesterol E320,321
f) podrazuje zivce E311,312
g) upala usne supljine E330 najopasniji dodatak (izaziva rak)
Sadrže ga npr. Schweppes od limuna,senf, neka gazirana bezalkoholna pica, meso rakova, neki sirevi i gljive u konzervi.
5. DODACI KOJI UZROKUJU RAK
E131,142,210,211,213,214,215,216,217,239
Pozor! E123 je jako otrovan i zabranjen je u SAD-u.
Obratite posebnu pozornost na sljedece proizvode:
E123 i E110 u gumenim bombonima, cokoladnim bombonima, a posebno marke FREETS, SMARTIES, HARIBO-GUMENI bomboni, puding sa slagom u plasticnim posudicama, zamrznuta riba marke IGLO, vrhnje za kuhanje Creme-Fraiche, topljeni sirevi za mazanje, puding od vanilije, E102 i E110 u gotovim umacima svih vrsta

Aral
07-11-2010, 21:46
Aaaaaa, dosta :)

Doctor Freak
08-11-2010, 00:12
Imam priliku kupiti nov novcat zapakiran mob sa full garancijom i to LG GS290 za 400KN.

http://www.gsmarena.com/lg_gs290_cookie_fresh-3204.php

Inače nisam zahtjevan kaj se moga tice, prvenstveno pozivi i sms-ovi.

Jel to ok ponuda za te novce?

I naravno nebih dao više para za mob.

W3DR4N
08-11-2010, 00:28
Ako ti nećeš, nabavi ga meni. Treba mi za Svetog Nikolu za sistericu. :)

Doctor Freak
08-11-2010, 00:38
Ako ti nećeš, nabavi ga meni. Treba mi za Svetog Nikolu za sistericu. :)

http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/mobi ... as-1871223 (http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/mobitel-lg-gs290-light-purple-oglas-1871223)

Moj domaći covjek, taman boja za zenske, ista lova ;)

ZG

http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-g ... as-1907291 (http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-gs-290-purple-silver-oglas-1907291)

Vjerovatno bi spustio i za 400kn ako dodes po njega

http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-g ... as-1895090 (http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-gs290-nekoristen-oglas-1895090)

Također

http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-c ... as-1891822 (http://www.njuskalo.hr/lg-mobiteli/lg-cookie-gs290-fresh-oglas-1891822)

Odkodiran i nov, 400kn

Tako da ima ih.

Al ako ništa drugo commercial mi je super :) cookie girl :D

UaGS1si7 ... re=related (UaGS1si7mDA&feature=related)

Bartuc
08-11-2010, 09:16
Ja bi osobno radje mobitel na zgance nego LG sa touchscreenom. Pogotovo ako ti treba samo za poziv i sms. Ne sumnjam da bi sa ovim LG-om izludio :D

Aral
08-11-2010, 09:47
Kaj, sad više ni non-touch mobiteli nisu dobri :) Kak je krenulo, uskoro ih neće ni bit.

cham3leon
08-11-2010, 09:51
Ne znam kako se netko dosad nije sjetio napraviti neki jeftini touchscreen mobitel za penzionere. Ne znam kako se općenito snalaze penzići sa mobitelima, ali moj deda ne može naučiti pročitati poruku već jedno par godina. I više zapravo.

Aral
08-11-2010, 10:07
Da, o tom sam i ja razmišljao. Starci mi bleje u ekran i čitaju poruku s metar udaljenosti jer ak stave bliže, niš ne vide :) Ma ima takvih mobova al ono, nisu baš previše rašireni, pogotovo ako su touch; a oni bi bili idealni za takvo nešto.

Bartuc
08-11-2010, 10:17
Ne znam da li ste ikada vidjeli mobitele prilagođene penzionerima :D :pray: Umro sam od smijeha dok sam to vidio xD Ima tipke 1cm x 1cm :D

EDIT: Evo našao sam sliku, to je samo jedan od onih koje imamo u bazi :rotfl:

http://image.made-in-china.com/2f0j00vedtzimASYpJ/Old-s-Senior-s-Mobile-Phone-SB-B99-.jpg

cham3leon
08-11-2010, 10:35
Ima jedan ne znam da li je od motorole ili tako nekog proizvođača. Bio je na recenziji u Vidiju, ogromne tipke, još veći font na monokromatskom ekranu, ali opet nije izgledao tako glupavo kao ovo što je Bartuc stavio. Ovakvi definitivno imaju premali ekran da bi bili user friendly, a ako i podržavaju SMS mora da ga je muka čitati i pisati.
A da ne spominjem paprenu cijenu, lol.

Zar ne bi bio idealan jedan oveći mob s touchscreenom, može i kapacitivnim, velikim ikonama i manjkom opcija? Bio bi i jeftin.

Bartuc
08-11-2010, 10:38
Pa ono, OK ideja, ali sumnjam da bi penzići uzimali takve stvari. Njima je uglavnom dovoljno imati fixnu liniju. Mada mi je u petak došla žena u pedesetima sa HTC Tattoo, nije znala poslati MMS :D

Za penziće je ovo idealan fon:

http://www.mrmartinweb.com/images/stuff/touchtone.jpg

Aral
08-11-2010, 10:51
U Tmobileu imaš taj mobitel za penzionere ^^

Bartuc
08-11-2010, 11:55
Baš sad malo surfam GSM Arenom (imam previše vremena :() i vidim ovu statistiku: http://www.gsmarena.com/stats.php3

Fora za vidjeti što je najpopularnije trenutno. Tako Samsung Wave i Galaxy S imaju za sada najviši rating, a "najokidaniji" mobitel je 5800XM :D Apple i njegov iPhone nisu na niti jednoj ljestvici :P

Fakat sexy stranica, ta GSM Arena. Nema samo specifikacije i recenzije mobitela, ima i kompletni News sistem za čitavu mobilnu tehnologiju - od HWa do SWa. Baš me zanima koliko ljudi zarađuju sa održavanjem tog sitea, brijem da beru finu lovu od sponzora i "reklamiranja" brandova.

Aral
08-11-2010, 12:00
Ja sam na toj GSM Areni od kad znam za sebe, stranica je prošla nekoliko redizajna i svaki put je sve bolja i bolja. Ako treba čitat koju recenziju ili slično, ova stranica je mjerilo i standard.
Kad smo kod Galaxya, Odlična prodaja Samsungova Galaxy S smartphonea (http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti/vijesti-moby/odlicna-prodaja-samsungova-galaxy-s-smartphonea).

Inače, kako bi ja tebe upoznao Bartuc, mišljenja nam se toliko podudaraju da je to prestrašno, ko da gledam sebe lol :)

Bartuc
08-11-2010, 12:45
Bude pao neki kebab jednog dana dok se zaposlim i imam para za njega :D Mislim da sam jednoga dužan i Vedranu, ako me pamćenje služi :D

Aral
08-11-2010, 12:47
Fala bogu, prva plaća mora otić na čašćenje :)

Aral
09-11-2010, 07:28
Samsung confirms Continuum dual-display Android handset for Verizon (http://www.engadget.com/2010/11/08/samsung-confirms-continuum-dual-display-android-handset-for-veri/)
Samsung Continuum first hands-on (http://www.engadget.com/2010/11/08/samsung-continuum-first-hands-on/)

Dual display touch mobać ^^

Bartuc
09-11-2010, 16:45
@Niko ili bilo tko drugi tko koristi GPRS za spajanje na net...

Koliko otprilike prometa troši automatska sinkronizacija sa mail accauntom i online widgeti (vrijeme i sl.)? Te da li se može pristojno surfati sa paketom od recimo 100MB mjesečno?

100MB mi se fakat čini malo!? Zato me i zanima kakva je potrošnja ukoliko WiFi nije dostupan.

PS: Jebemti metropolu Hrvatske kada nije cijela pokrivena otvorenim WiFi-em :-x :D

Niko Bellic
09-11-2010, 17:10
Ja sam ti krenuo u vode mobilnog interneta još u travnju 2008. godine. Tarifa je bila ona od 512MB, a mobitel stara crveno bijela Nokia 5700 XpressMusic. Što se prometa tiče bilo je gusto i moralo se šparati...

Nakon par mjeseci otišao sam na tarifu od 1GB i tu sam već bio malo slobodniji, ali ipak nije ni to bilo to. Negdje u jesen 2008. godine prebacio sam se na tad najjaču tarifu u Vip ponudi, onu od 10GB (takozvani "FLAT") i eto, koristim ju i dan danas, dvije godine kasnije...

Moja ti je preporuka da nikako ne ideš na manje od 1GB, jer ako ti se zalomi par megabajta više u nižoj tarifi jako ćeš to skupo platiti. Vip ima solidni SURF 1000 paket s 1GB prometa za 90 kuna i to ti je po meni ok ako ne koristiš mobitel kao 3G modem za laptop kad nisi doma kao što to radim ja...

Bartuc
09-11-2010, 18:46
Uff, ti si onda power user. Čekamo nekog prosječnog korisnika... :D

W3DR4N
09-11-2010, 19:24
Ja uspijem napraviti oko 80 MB mjesečno. Koristim push mail za dva accounta, Facebook, YouTube, forum i drugo, na dnevnoj bazi. Nemam pojma kak može frajeru toliko trošiti mobitel.

Niko Bellic
09-11-2010, 19:32
YouTube i ostale sajtove otvaram u desktop varijanti, a i koristim mob kao 3G modem. Baš ću sutra pratiti potrošnju, ali nema teorije da mjesečno imaš "oko 80 kuna" ukoliko pogledaš i You od YouTube-a...

Bartuc
09-11-2010, 19:44
E to te ja pitam. Najviše me zanimalo ta potrošnja kod maila, nešto malo youtubea (ako uopće), forum i eventualno neki brzinski web search ako zatreba... Za to mi je sigurno onda dosta 100MB koji bi došli "besplatno" sa tarifom.

Još si ako baš treba stavim Operu Mini koja je dobila podršku na iPhoneu, tako da mi i to smanji hrpu prometa.

@Vedran, pogledaj si ovo, nova Opera nije loša kao što je bila u prethodnim verzijama. Safari je i dalje bolji unatoč sporijem loadanju stranica (bolje optimizira fontove za mali ekran i sami preglednik je ugodniji za koristiti), ali ako uzmeš u obzir Operinu brzinu i uštedu na prometu, nije niti ona za odbaciti.

e-NLifaXj60

@Niko, moguće je. Baš sam malo surfao, tako se svima kreće - od 100 do 200 MB...

Aral
09-11-2010, 20:33
Fora. Baš me zanima kak radi Opera na Galaxyu...

Bartuc
09-11-2010, 20:47
Odlično, danas sam vidio na GalaxyS Operu Mobile 10.1 beta (lik si je instalirao), ali na kratko :D Izgleda fenomenalno na velikom ekranu i ne sumnjam da je bolja od default preglednika od Androida. Pre sexy mi je to što na mobitelu možeš kao i na kompu imati Speed Dial :pray: Nije veliki, ali na mobitelu tako i onako redovito surfaš po par istih stranica, taman je za to genijalno.

Nego, GLAVNA PREDNOST Androida je Google Kalendar :pray: Bazira se na cloud principu rada, tako da što god promijeniš preko kompa na kalendaru, odmah se sinkronizira sa mobitelom i obrnuto :pray: To mi je sada tako sexy, tako prokleto savršeno... drito ono što sam rekao da meni treba, dobar organizer da mi vodi život, a tu Google briljira :cry: :pray:

To je ono, Google razvija brutalne programske pakete o kojima Apple ili Microsoft mogu samo sanjati, a pošto je Android od Googlea, sve je aktivno povezano preko clouda. Možda ne još, ali mislim da će Android uskoro zauzeti apsolutni vrh smartphone tržišta.

Samo peh što mi je Galaxy S duplo skuplji od iPhone 4 :cry:

EDIT: Sad tek vidim da ovo nije GalaxyS tema, ali ajde, počelo je kao odgovor na Aralov post :D

cham3leon
09-11-2010, 20:56
Skuplje od precijenjenog iPhonea 4? Pa koliko dođe?

Bartuc
09-11-2010, 21:02
Ma mene u tarifi, ne općenito.

GalaxyS bi me koštao 2700 kuna, a iPhone 4 1300 kuna. Razlika je doslovno DUPLA, tako da fakat nemam srca dati tolike novce za Galaxya. Eventualno da uzmem iPhone i prodam ga, pa kupim Galaxy, ali to mi je puno truda koji se možda i ne isplati pošto i iPhone ima svojih prednosti (i mana)...

Niko Bellic
09-11-2010, 21:53
Evo Bartuc. Prije 2 sata poništio sam brojač. Bilo mi je dosadno u vlaku i malo sam guglao, par puta otvorio forum, Index.hr i Bug Online. Potrošio sam cca 9MB prometa. Eto, samo da te razuvjerim...

Sutra ću pratit od jutra bez da spajam mob na laptop i dam se kladit da će biti bar 100MB, ako ne i više...

W3DR4N
09-11-2010, 22:22
Ja ne znam kakav je to potrošač, ali bi ti bilo pametno da zamijeniš mob nekim štedljivijim za podatkovni promet. Ovo je puno previše.

Niko Bellic
09-11-2010, 22:32
Pa vjerojatno je stvar u tome da otvaram desktop stranice. Browser je Opera Mobile 10.nešto. Meni nije čudno da Index.hr full stranica ima bar 1MB, mislim ima na njoj puno slika, flash sranja i ostalog. Bug Online isto, a i PC Play također ne zaostaje. Meni ti mob otvara full stranice kao na kompu, znači svi banneri i ostala sranja. Imam ScreenSnap aplikaciju pa ću vam opaliti par puta print screen da vidite kako to zgleda. Ne znam kak tebi otvara stranice iPhone, ali YouTube video ima 100% bar desetak ili više megabajta...

W3DR4N
09-11-2010, 23:15
Koristim Blackberry Bold

Doctor Freak
09-11-2010, 23:20
Inače da uzeo sam ganc novi LG GS290 za 400kn. Iznenadio se koliko je mobitel pun aplikacija i kako touch screen u biti nije loš kao na prethodnim modelima (da vidi se pomak).

Nakon nekoliko sati igranja po meniji i postavki odlučih se poigrati sa softwerom. Spojim mob sa PC-om i krenem instalirat LG SUITE IV.

Nakon te instalacije dobivam poruku da postoji noviji SOFTWARE za moj MOB i da li ga želiš flashati na novu inačicu (za one koji neznaju to je ko da stavljamo noviji ispravljeni bios na maticnu).

Prije instalacije skida hrpu nekih flash drivera od neke žnj firme i samu instalaciju počinje sa CMD-a (bokte mazo ako u 2010 godini nemožeš napravit novrmalnu instalaciju).

I dolazi do prekida. FAIL. Skužim pa ove instalacije se ne mogu obaviti na WIN 7 operativnom sustavu.

Da jedna firma poput LG nije mogla napravit normalni software za update svog moba a da radi na winsima 7. Sva sreća da je mob noviji od tih winsa.

Reko OK, ajd progutat ću to i rokam mob na drugu mašinu di imam XP.

Instalacija se zbog nekog XX problema pokrenula tek od druge (bem ti LG da ti hebem).

Mirišim na sranje.

Updejt završi, reko hvala ti Bože, imam ganc novi lijepi mobač za male pare i najnoviji software na njemu.

Palim MOB, ima slika nema teksta. OMG OMG OMG. Nekako se vizualno prisjetim ikonem za reset telefona, no ne pomaže. Probam bacit restore na stari software ne ide.

I tako je moj MOB postao INVALID.

Otišao u T-MOBILE. i reklamirao istog.

Nisam mogao vjerovati da se to takvoj jednoj firmi može dogoditi. Da imam love tužio bi ih, majke mi. I pred njima instaliravao novi software i sjebo MOB.

Sada se samo nadam da nece t-mobile frikove uspijet to popravit i da cu dobit novi isti telefon.

Vjerujte mi nagledao sam se lošeg softwera ali ovo za flash moba od LG-a je vrh vrhova.

playyy
09-11-2010, 23:37
Koristim Blackberry Bold
mjesec ce se srusit :pray:

Sickmanno1
09-11-2010, 23:42
SDa imam love tužio bi ih, majke mi.

:pray:

I <3 PCPlay Forum ^^

Bartuc
09-11-2010, 23:46
@Niko, čemu to silno otvaranje svega na mobitelu? Osobno si svedem na minimum kvalitetu slika i suvišnog materijala, samo uspori surfanje, a najmanje me zanimaju slike dok surfam mobitelom (ili flash pogotovo).

@AMD, nemoj se čuditi, LG je jaki brand zbog dobrih reklama, ali kvaliteta svih njihovih proizvoda je upitna. Recimo mi uopće odbijamo raditi sa LG klimama pošto ciljaju višu srednju do višu klasu, a realno spadaju u nižu srednju klasu te ne želimo stajati iza takvih klima. Kod mobitela isto, ne sjećam se kad sam vidio zadnji dobar LG mobitel. Sada će tek početi izlaziti bolji uređaji (sve mi se čini da su brandovi potegnuli neki novi dogovor oko standarda) tako da će se izjednačiti HW od LG-a sa HW-om od Samsunga, HTC-a i sl. No i to su sve Windows Phone 7 mobiteli sa pokojim izuzetkom...

Ali ajde, drago mi je čuti da ti odgovara Touch Screen. Ja sam radio na KP502 i to mi je bila agonija, tako da super ako su to doradili :D Nabaci kakav kratki osvrt nakon par dana korištenja.

PS: Garanciju ti moraju priznati pošto je update softwarea legalna stvar, a i mislim da imaš pravo u potpunosti vratiti/zamijeniti uređaj par dana nakon kupnje...

Niko Bellic
09-11-2010, 23:50
Brijem da je on kupijo tejefon od čike iz ogjasnika, ali nema veze, morali bi ga svejedno popraviti ili mu dati brand new device.

Doctor Freak
09-11-2010, 23:54
Brijem da je on kupijo tejefon od čike iz ogjasnika, ali nema veze, morali bi ga svejedno popraviti ili mu dati brand new device.

Pa iz oglasnika i jeste no to ne mijenja stvari.Mob je bio u celofanu netaknut jer je lik produljivao ugovor pa je dobio mob za kunu. A njemu netreba. Dakle nov mob za 200-300kn nego je u ducanu.

Samo se nadam da ce sve dobro proci, a najsretniji bi bio kad bih dobio ponovo novi uređaj. UNBOXING stvara posebno ugodu :)

Inace mob je za te novce bombon, koliko sam se uspio družiti s njime, samo šteta za takvu lošu podršku.

Niko Bellic
10-11-2010, 00:00
Pošto je riječ o jeftilenu by LG nadam se i vrlo je vjerojatno da ćeš dobit brand new ispod čekića. Btw. Koje je boje bio ovaj nevaljali što se nije htio updejtat? Vidio sam da ima skroz črni...

Doctor Freak
10-11-2010, 00:01
E sad može bit da je tebi to jeftino al meni je za mob 600kn puno dat s obzirom da se u konzumu prodaju nokie u boji po 100kn : ))) Al dobro..

Da crnog sam i uzeo...

Niko Bellic
10-11-2010, 00:14
Ma ne mislim na to meni jeftino, nego na to da je njima u T-Mobile taj mob jeftilen. Imam ja i svoj ljubljeni Samsung M110. Džubre neuništivo... xD

EWQIKAslZkY

marijanovic
10-11-2010, 00:21
Na LG-u ići flashati firmware, za to treba hrabrost. Velika doza hrabrosti i malo granične ludosti.
Pola LG telefona ne možeš spojiti s njihovim Suiteom (ako se taj bugoviti komad softvera tako može zvati) iako su novi.
Spojiš i sve, ali ne radi. Probano s nekoliko i jeftinijih i skupljih modela.

Što se tebi dogodilo, vjerojatno flashanje na win7 jest počelo ali nije završilo.
Prekid usred flashanja uništava uređaj; kao da nestane struje pri flashu biosa matične ili firmwarea pržilice.
Popravak je ili teško moguć ili čak nemoguć.

Postoji mogućnost da ti neće priznati reklamaciju ako skuže da je kvar usred flashanja firmwarea doma.
T-mobile to dopušta samo kod njih na servisu koliko je meni poznato. I to samo firmwareom koji sami odobre.

Doctor Freak
10-11-2010, 00:30
NE na WIN 7 nije uspio ni downloadat novi firmware :)

I nije ništa prekinuto da bi bilo corruptano, na xpu je za čudo išlo sve ok do samog kraja.

A kaj se tice reklamacije, bez brige nisam rekao da sam sam updejtao mob. Kod reklamacije sam uvijek noob. Updejt? Kaj je to?

Bartuc
11-11-2010, 18:51
Evo danas sam se opet igrao malo sa HTC Wildfire i okinuo par slikica. Pokušao sam slikati kvalitetu ekrana, ali nemre se to baš preko mobitela :D Ali ima zanimljiva sličica kako se vidi forum post bez zooma i sa zoomom, to je ono o čemu sam pričao kod ekrana niske reze...

Osim toga, mob je fakat OK. Sve je lijepo i fluidno, jedino surfanje forumom zabloka touch screen do određenog stupnja loada stranice, ali ništa strašno. Ugodan za koristiti, čvrst u ruci ( :D ), brijem da se nema kaj na njemu rasklimati, kao i kod svakog novijeg HTC-a.

Wildfire pokraj GalaxyS:

http://imgur.com/FP6ec.jpg

Wildfire ekranS- u živo nije tako loše, ali vidi se veličina pixela, pogotovo u uspredbi sa Samsungom ili iPhoneom:

http://imgur.com/wAGyT.jpg

Wildfire - forum bez zooma:S- ništa se ne vidi čitati!

http://imgur.com/exEkc.jpg

Wildfire - forum sa zoomom:S(izgleda dobro, ali ne vidiš avatare kao na drugim mobitelima veće dijagonale i reze)

http://imgur.com/1ghiD.jpg

blood4me
11-11-2010, 19:02
Omg, surf mašin...
Moram nabavit tako neki mobitel, 5800 me nervira, kolko kosta taj htc?

Bartuc
11-11-2010, 19:05
Ovisi, da li hoćeš novi na bonove, novi u tarifi ili preko njuškala. Baci oko na providere i njuškalo...

Za surfati je odličan makar imao tu manu da nemreš ništa čitati bez zooma. Surfanje na kapacitivnom ekranu je jednostavno nemjerljivo bolje nego na otporničkom ekranu. Da ne pričam koliko je multitouch koristan sa svojim pinch to zoom opcijama. Tako da, mobitel zbilja može puno ponuditi za pristojnu cijenu.

Niko Bellic
11-11-2010, 19:56
Ali za taj multitouch ti trebaju dvije ruke, a ja na 5800 surfam s jednom rukom već 19 mjeseci i to fully functional...

Bartuc
11-11-2010, 20:07
Pa surfaš u landscape modu, imaš 2 slobodna palca za sve funkcije. Portrait mode nije prikladan za surfanje forumima, eventualno običnim webom. Bar ga ja tako koristim. Cilj mi je da text stane što više po širini, a što manje mjesta zauzme po visini.

blood4me
11-11-2010, 20:09
Hm hm... nervira me na 5800 to sto prst nekak tesko klizi po ekranu dok scrollam, ia neki fix za to?
Nakon sat vremena surfanja me prst pocne bolit koliko je to zajebano :(
edit: da pustim nokte duze mozda :eyebrows:

Bartuc
11-11-2010, 20:12
To ti je fora kod otporničkih ekrana, da bi primio, moraš stisnuti ekran sa prstom. Makar to bio mali stisak (na boljim ekranima), opet je stisak koji drastično poveća trenje po ekranu. Kod kapacitivnoga toga nema, toliko je prokleto osjetljiv da možeš klitorisom surfati po njemu :pray:

cham3leon
11-11-2010, 20:50
Hm hm... nervira me na 5800 to sto prst nekak tesko klizi po ekranu dok scrollam, ia neki fix za to?
Nakon sat vremena surfanja me prst pocne bolit koliko je to zajebano :(
edit: da pustim nokte duze mozda :eyebrows:

Samo stišći vrhom prsta/noktom, a ne jagodicom. Work'd for me.

Bartuc
12-11-2010, 14:49
Da li netko zna može li se Nokia 5130 Xpress Music dekodirati za sve mreže? Tražim po webu i pronalazim samo teme iz 2009 godine gdje kažu da dekodiranje nije moguće :( Jel netko ima iskustvo iz prve ruke?

To je ovaj drekec...

http://www.cyberindian.net/wp-content/uploads/nokia-5130-xpressmusic-phone.jpg

Aral
14-11-2010, 11:53
To ti je fora kod otporničkih ekrana, da bi primio, moraš stisnuti ekran sa prstom. Makar to bio mali stisak (na boljim ekranima), opet je stisak koji drastično poveća trenje po ekranu. Kod kapacitivnoga toga nema, toliko je prokleto osjetljiv da možeš klitorisom surfati po njemu :pray:
Haha, clit clit :pray: :rotfl: Nego, ja neznam kak tvoj živćani sustav funkcionira, al da bi neš napravio na ekranu, moraš ga dotaknut, e sad kolka je razlika između količine pritiska na kapacitivnom i otporničkom nemam pojma, ja na jednom i na drugom stišćem isto, znači jedva da i pritisnem kaj...barem kaj se mog moba tiće. Al da, kapacitivni je osjetljiviji, čim osjeti ljudsku kožu gotovo je.

Samsung Gingerbread droid with 4.5-inch screen, 1080p video? (http://www.gsmarena.com/samsung_gingerbread_droid_with_45inch_screen_1080p _video-news-2070.php)
:) Kažu da je pomalo fejk, barem izgled al tko zna, ima vremena do 2.mj kad će bit službeno prikazan.

cham3leon
14-11-2010, 12:48
Nije baš da odmah osjete kožu, moraš svoj prst pritisnuti na njega, jedino što ne moraš jako stiskati kao kod rezistivnih.

Bartuc
16-11-2010, 14:18
Google Nexus S potvrđen - dolazi sa Gingerbread sustavom (http://www.gsmarena.com/eric_schmidt_shows_off_nexus_s_talks_gingerbread_a nd_nfc-news-2075.php)

Nego, da li ste za da temu o Samsung Galaxy S preimenujemo u Android i nabacimo Sticky zajedno sa iPhone temom? Tako da se tamo listaju svi mobiteli sa Android sustavom, buduće rasprave o Androidu itd.

Pitam kao da imate pravo glasa :evil: :D

Doctor Freak
16-11-2010, 15:03
Inače da uzeo sam ganc novi LG GS290 za 400kn. Iznenadio se koliko je mobitel pun aplikacija i kako touch screen u biti nije loš kao na prethodnim modelima (da vidi se pomak).

Nakon nekoliko sati igranja po meniji i postavki odlučih se poigrati sa softwerom. Spojim mob sa PC-om i krenem instalirat LG SUITE IV.

Nakon te instalacije dobivam poruku da postoji noviji SOFTWARE za moj MOB i da li ga želiš flashati na novu inačicu (za one koji neznaju to je ko da stavljamo noviji ispravljeni bios na maticnu).

Prije instalacije skida hrpu nekih flash drivera od neke žnj firme i samu instalaciju počinje sa CMD-a (bokte mazo ako u 2010 godini nemožeš napravit novrmalnu instalaciju).

I dolazi do prekida. FAIL. Skužim pa ove instalacije se ne mogu obaviti na WIN 7 operativnom sustavu.

Da jedna firma poput LG nije mogla napravit normalni software za update svog moba a da radi na winsima 7. Sva sreća da je mob noviji od tih winsa.

Reko OK, ajd progutat ću to i rokam mob na drugu mašinu di imam XP.

Instalacija se zbog nekog XX problema pokrenula tek od druge (bem ti LG da ti hebem).

Mirišim na sranje.

Updejt završi, reko hvala ti Bože, imam ganc novi lijepi mobač za male pare i najnoviji software na njemu.

Palim MOB, ima slika nema teksta. OMG OMG OMG. Nekako se vizualno prisjetim ikonem za reset telefona, no ne pomaže. Probam bacit restore na stari software ne ide.

I tako je moj MOB postao INVALID.

Otišao u T-MOBILE. i reklamirao istog.

Nisam mogao vjerovati da se to takvoj jednoj firmi može dogoditi. Da imam love tužio bi ih, majke mi. I pred njima instaliravao novi software i sjebo MOB.

Sada se samo nadam da nece t-mobile frikove uspijet to popravit i da cu dobit novi isti telefon.

Vjerujte mi nagledao sam se lošeg softwera ali ovo za flash moba od LG-a je vrh vrhova.

Prošlo tjedan dana a još nikakav poziv da je mob riješen :(

Jel netko zna koja firma je službeni serviser za LG mobitele??

Bartuc
16-11-2010, 15:13
Mobis - electronic Servisni centar (http://www.mesc.hr/)Sili MMM Agram Servis (http://www.agramservis.hr/)

Nedavno je stari 4x slao LG-a na servis preko T-Mobilea, koji su mobitel slali u MESC. Probaj kontaktirati T-Mobile ili direktno MESC.

PS: Svaki put su zadržali mobitel na 7-10 dana!

Doctor Freak
16-11-2010, 15:20
Bartuc ljubim te u čelo...

Ima na mobisovoj stranici provjera naloga...i sad sam ukucao i dobio odg:

STATUS: Izdato - Vaš uređaj je preuzet sa servisa ili je poslan na mjesto gdje je zaprimljen.

Komentar servisa: Programski ažuriran i resetiran.

Dakle nadam se da su vratili stari softwer i da je s mobom sad sve ok. Valjda me budu zvali kroz dan dva :)

Bartuc
16-11-2010, 15:23
Da, oni to sada nazad šalju u T-Mobile centar tako da moraš pričekati dok ga oni ne dobe pošto te neće kontaktirati Mobis da si dođeš po mobitel.

Ivan_87
17-11-2010, 13:10
baš sam jučer malo prošo đir po raznim centrima i za oko mi zapeo Samsung Galaxy 3 , e sad ako imate iskusta sa HTC wildfire
koji je od 2 navedea bolji :) gledam malo HTC ima bolju kameru,bljeskalicu više rama dok samsung ima bolji ekran jaču bateriju ...

Samsung Galaxy 3 http://www.gsmarena.com/samsung_i5800_galaxy_3-3395.php
HTC Wildfire http://www.gsmarena.com/htc_wildfire-3337.php

Bartuc
17-11-2010, 16:57
Danas sam se igrao sa x10 mini pro (http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10_mini_pro-3147.php)S:D Koja je to igračkica, ekran je minijatura, ali je čist ugodan za raditi :D

http://imgur.com/25pQw.jpg

Niko Bellic
18-11-2010, 00:35
Razmišljam o tome da si ubodem neki "normalniji" HTC. Ajde Bartuc budi tako dobar i pogledaj koliko bi me došli "Tattoo" i "Wildfire" ako bi napravio "produljenje ugovora na 24 mjeseca" u tarifi "Model 50"?

http://img822.imageshack.us/img822/899/tattoovswildfire.jpg

Niko Bellic
18-11-2010, 10:10
Za "HTC Wildfire" sam provjerio maloprije i nude mi ga za "samo 499 kuna" uz "produljenje ugovora na 24 mjeseca" u tarifi "Model 50"?

Vaša mišljenja? :eyebrows:

ezav
18-11-2010, 10:52
Uzmi , ja sam ga na istu semu uzel svojoj dragoj i mobitel je bomba , ona pre zadovoljna :D

Niko Bellic
18-11-2010, 11:24
Koliko mu dugo treba da se baterija full napuni kad se skroz isprazni. To mi je megavažno. Ajde pliz pitaj/vidi, pa mi javi.

Ivan_87
18-11-2010, 11:51
ja se dvoumim između :

Samsung Galaxy 3 http://www.gsmarena.com/samsung_i5800_galaxy_3-3395.php
HTC Wildfire http://www.gsmarena.com/htc_wildfire-3337.php

samsung ima bolji zaslon jaču bateriju i jači procesor dok htc više rama i jaču kameru sa bljeskalicom

Bartuc
18-11-2010, 12:31
Kako jebeno, danas radim na Acer Aspire 5738PZ laptopu sa Touch Screen ekranom :pray: Totalna ludnica, nemam miša i scrollanje mi je pakao, a na ovom čudu scrollam kao na mobitelu. Tu ne samo da isprobam sve žive smartphone, već i hrpu lapopta, ovo mi je 8. laptop u ovih mjesec dana :D

@Niko. Samo jedno pitanje... Model 50 više ne postoji u ponudi VIP-a, koliko sam ja upoznat sa tarifama, kod produljenja iste nemreš ostati u staroj tarifi (ako ne postoji) već bi morao odabrati neku od novih tarifa!? U nepostojećoj tarifi možeš ostati neograničeno bez produljenja ugovora!? Tak da, jesi ziher da to možeš napraviti?

Mislim, mi tu ne radimo sa tarifama, tako da prodavači u centrima znaju bolje od nas, tako da sam možda u krivu!

@Ivan... Budem vidio jel imamo tog Samsunga u bazi pa ću se poigrati njime i usporediti malo sa Wildfire. Mislim da sam ga već imao u rukama, ali nisam ziher. Javim ti tokom dana!

Niko Bellic
18-11-2010, 12:41
Ne postoji samo za nove korisnike. Ja svejedno mogu produžiti ugovornu obvezu u toj tarifi i uzeti HTC Wildfire za 49900 lipa.

Bartuc
18-11-2010, 12:51
Čuj, što se samog sustava tiče, tu ćeš se preporoditi. Android je daleko ispoliraniji i bolji sustav od starog Symbiana. Rad na njemu je puno brži i ugodniji nego na 5800XM. I dalje ćeš moći koristiti Operu na koju si se naviknuo itd. ALI, osobno mislim da ćeš se teško naviknuti na njegov ekran pošto 5800XM ima puno bolju rezoluciju pri istoj dijagonali. Biti će ti ugodniji za koristiti pošto je kapacitivni sa multitouchom, ali sve će na njemu izgledati daleko ružnije.

Morao bi otići u neki VIP ili TMobile centar i isprobati mobitel na licu mjesta. Svaki veći centar ti ima izložene mobitele i možeš sa na njima "igrati". To si obavezno napravi tako da vidiš jel ti odgovora...

Cijena je odlična, ako ništa drugo, kupiš i prodaš zapakiranog preko oglasnika za 3-4x više para (1500 - 1700 kuna).

PS: Također, Wildfire >>> Tattoo

Niko Bellic
18-11-2010, 12:56
Ma ima vremena. Od ovih boljih imam trenutno 5800 XpressMusic i 5230, tak da mi se nigdje ne žuri...

Bartuc
18-11-2010, 13:05
@Ivan... Budem vidio jel imamo tog Samsunga u bazi pa ću se poigrati njime i usporediti malo sa Wildfire. Mislim da sam ga već imao u rukama, ali nisam ziher. Javim ti tokom dana!

Nema, imamo slabiji Galaxy 5, a Galaxy 3 sam na kratko koristio u drugom centru :( Sorry.

Ivan_87
18-11-2010, 13:07

Nema, imamo slabiji Galaxy 5, a Galaxy 3 sam na kratko koristio u drugom centru :( Sorry.

budem pogledo danas po gradu ako kiša stane :P kamera mi neigra ulogu a po specifikacijama samsung mi se više sviđa , najviše zbog zaslona

ezav
18-11-2010, 15:46
Koliko mu dugo treba da se baterija full napuni kad se skroz isprazni. To mi je megavažno. Ajde pliz pitaj/vidi, pa mi javi.

Heh ovisi , s adv task killerom moze do 2 dana , ali realno posto ga moja draga trenutacno korsiti umesto kompa njoj izdrzi jedan dan max , znaci gtalk aktivan skoro celi dan , plus surf po netu , u prevod 3g i wifi rade celi dan , plus mp3 kada ide do faksa i sa faksa ..

Kada ga je kupila prvih tjedan dana je baterija trajala pol dana , ali to je bilo tak prije task killera i jos dok je pipkala po celi dan da vidi kaj mob moze :D

Niko Bellic
18-11-2010, 15:52

Heh ovisi , s adv task killerom moze do 2 dana , ali realno posto ga moja draga trenutacno korsiti umesto kompa njoj izdrzi jedan dan max , znaci gtalk aktivan skoro celi dan , plus surf po netu , u prevod 3g i wifi rade celi dan , plus mp3 kada ide do faksa i sa faksa ..

Kada ga je kupila prvih tjedan dana je baterija trajala pol dana , ali to je bilo tak prije task killera i jos dok je pipkala po celi dan da vidi kaj mob moze :D
Tako slično i ja koristim mobitel, ali krivo si me skužio. Mene zanima koliko mu vremena treba da se baterija full napuni kad ga staviš punit. To mi igra ulogu najviše.

Niko Bellic
19-11-2010, 18:58
UPDATE!!! (Bartuc pomagaj)

Imam zanimljivu mogućnost da za 9 kuna (uz produženje ugovora) uzmem HTC Leđend. Da li valja taj mobitel ili je tih 9 kuna previše za njega? Nisam baš nešto upoznat s Android telefonima, pa ne znam koliko ovna...

Mogu si i onaj od vas nahajpani Samsung Galaksi Es uzet za 99 kuna, ali trenutno ih nema na lageru, pa bi trebalo čekati da se Vip smiluje i naruči novu pošiljku...

Šta mi je činiti pajdaši. Galaksi Es mi je malo preglomazan, a i Leđend je od aluminija tak da ovna plastičnog konkurenta po kvaliteti izrade...

Na 100 sam (slatkih) muka i potrebujem vaš guide...

Bartuc
19-11-2010, 19:11
Legend je definitivno bolji od Wildfire, meni se jedino ne sviđa dizajn zbog one "bradice" iliti izbočenog donjeg djela. Na slici ne izgleda tako, ali u živo baš nekako čudno strši :D Ali ekran ti ima višu rezu tako da dosta ispravi glavni nedostatak od Wildfirea. Još uvijek reza nije dobra kao na 5800XM, ali nije niti puno lošije.

Ali ako možeš uzeti GalaxyS, zajebi sve ovo, to je potpuno viša klasa uređaja od Wildfirea, Legenda, pa čak i od Desirea i sl. Pokraj tog uređaja možeš staviti jedino high end mobitele tipa iPhone 4, HTC Desire HD, Evo 4G itd. To si ubodi, mobitel NIJE pre velik. Drito je dizajniran da stane u džep od traperica. Sve iznad njega je nepotrebno pre veliko...

Ivan_87
19-11-2010, 21:21
ja ipak odlucio preko njuskala za 1400kn kupit zapakirani Samsung S8000 Jet http://www.gsmarena.com/samsung_s8000_jet-2835.php

koliko sam cito ima odlican ekran kameru i procesor no nije android al to mi nije bitno , bitno je da wllan i gps rade svoj posao igrice i ostale aplikacije me ne zanimaju ..

ako neko ima loše mišljenje o ovom telefonu neka me zaustavi na vrijeme :)

Bartuc
19-11-2010, 21:28
Najveća mana je Java OS, ali nije bitno. Staviš si gore Operu Mini (ili Operu Mobile ako je podržava!?) i imaš jebenu surf mašinu.

Niko Bellic
19-11-2010, 23:34
Ja što više gledam ovaj Legend, sve mi se više dopada. Galaxy S možda i je bolji za nekog srednjoškolca/fakultetliju, ali mislim da bi ga ja vrlo lako skršio. Možda tebi Bartuc on i nije prevelik, ali ja inače ne lajkam široke mobitele tipa iPhone na kojima moraš koristiti obje ruke za pola stvari i nemreš ga primit čvrsto u grip, tak da... 99% sam siguran uzimam Legend. Ime sve govori... Legend!

Bartuc
20-11-2010, 14:50
Pa iPhone ti je gotovo istih dimenzija kao Legend, 2mm je širi i duži te 2mm tanji. Ništa strašno. iPhone ti je još takvih dimenzija da ti ne trebaju dvije ruke pri normalnom radu, ali Galaxy S je već zvjerka (1cm u sve strane) :D

Ali ozbiljno, odi i probaj i Galaxy i Legend. Nemoj kupiti prema specifikacijama i slikama sa neta! U živo mi je recimo Legend ružniji, a Galaxy "pitomiji" nego na slikama.

Niko Bellic
20-11-2010, 19:13
Igrao sam se na oba i opet sam nigdje...

Samsung Galaxy S

+ ekran (ponajviše dimenzije)
+ hardver (brz proc i jaka baterija)
+ memorija (8GB je sasvim dosta)
+ ima sve što mi treba i još mnogo toga (uglavnom samo surfam netom, pišem zabilješke, laprdam i slušam mjuzu)
- širok i tanak (nema mi dobar grip kad ga držim u ruci)
- djeluje preplastično i jeftino (mislim ga imati cca 2 godine tako da trebam izdržljiv i čvrst uređaj)
- moram za njega dati 90 kuna više nego za HTC (kriza je)

HTC Legend

+ izgled (djeluje mi megafancy i nepoderivo)
+ konstrukcija (guma i unibody alu kućište djeluju megakvalitetno i izdržljivo)
+ ima sve što mi treba i još mnogo toga (uglavnom samo surfam netom, pišem zabilješke, laprdam i slušam mjuzu)
+ košta me samo 9 kuna (Vip i njihovi ludi popusti)
- hardver (malo sporiji proc i manje sistemske memorije)
- memorija (samo 2GB kartica, ali već imam jednu od 4GB i jednu od 8GB, tako da to i nije neki bed)
- manji ekran (okej ovo i nije neki minus s obzirom na manje dimenzije uređaja i na to da mi super leži u ruci)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3141 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3115&idPhone2=3141)

playyy
20-11-2010, 19:27
joj boze, pa ako ti je cijena 90 kn razlika ne laprdaj nego uzmi galaxy-a. za iste pare puno bolji mob, ko zna sta ce ti se radit na mobu za god-2 pa ce ti bit zao sto ga nisi uzeo.

Bartuc
20-11-2010, 19:42
Ma da, ne znam kakve dileme mogu postajati između mainstream i high end smartphonea ukoliko je razlika 90 kuna :(

Kažeš da voliš surfati na mobitelu, GalaxyS je onda pre savršen izbor zbog velikog S-AMOLED (bitan detalj!!!) ekrana i visoke rezolucije. Još će na 2.2 podržavati Flash i di ćeš bolje?! A uz to, jači proc će ti pružiti fluidnije kretanje po stranicama (zoom, scroll itd.)...

Osobno, nebi razmišljao niti trenutka. Nego, kako možeš tako jeftino dobiti Galaxy S? Pa u niti jednoj tarifi nije tako jeftin (tek je u tarifi 600 svega 9 kuna)!?

Niko Bellic
20-11-2010, 20:05
Imam feeling da ću u te dvije godine Galaxy S lako zgrebat i strgat, jer mi ne leži baš najbolje u ruci i dok sam se igrao s njim morao sam ga jednom rukom držat, a drugom pikat po ekranu, dok kod Legende s palcem bez beda imam full radius pikanja po cijelom ekranu. Oba imaju Android 2.2 update, a "manu" manjeg ekrana i malo slabijeg hardvera Legenda nadomješta (meni) puno boljom konstrukcijom i otmjenijim izgledom (brušeni unibody aluminij vs glossy plastika), no opet, ono u čemu me odbija Galaxy S istovremeno mi je prednost kod Legende i obrnuto, a i overall, "mane" od Legende lakše podnosim...

Sve ste vi krivi! :-x

Ne bih ni gledao taj Galaxy S da ga niste toliko nahvalili. :P

@ Bartuc

Meni su ti svi mobiteli bar 200 ili više kuna jeftiiji nego "običnim smrtnicima", pošto sam na Vipu već oko 5 godina i imam malo masnije račune od vulgaris korisnika, pa dobijam razne bonuse i tako to. Tarifa je "Sve za mene 400" (koja je sad na akciji -50%, dakle 200 kuna), a pošto su meni računi za ovaj "surferski broj" uvijek oko 250+ kuna, ovo mi je uletilo super...

Što se brzine tiče, nekako sumnjam da je to toliko primjetno, a i meni se u životu nikud pretjerano ne žuri. Čak je najčešće upravo mreža ta koja je spora, a ne mobitel. Meni je kod njega jedina "velika prednost" upravo ta gigantska ekrančina, no šta mi ona vrijedi kad donosi hendikep lošeg ležanja u ruci i kućište od jeftine plastike. Volim kompaktnije uređaje i da ti budem iskren, malo mi je čak previše i ovih 56.3mm širine kod Legende, pošto sam se full navikao na 51.7mm širine kod 5230 i 5800 XpressMusic, tako da mi je skok s tih 51,7mm na 64.2mm koliko je širok Galaxy S ipak malo too much...

playyy
20-11-2010, 20:26
pa kakve rukice ti imas xd pa na galaxy s se bez beda radi jednom rukom dok ga normalno drzis.
ja sam na galaxija preso sa LG-ja od 100 kn :D

Bartuc
20-11-2010, 20:32
@playyy, preporod, 100% :D

@Niko, onda si zemi Legenda. Jesi probao upaliti browser na njemu i malo prosurfati? Kako ti odgovara njegova rezolucija s obzirom da je niža nego na 5800xm?

Ja sam 9 godina VIP-ov korisnik, pa nemam van smrtničke popuste :( Ili možda imam, samo moram pitati na šalteru!?

Niko Bellic
20-11-2010, 20:58
Ček ti hoćeš reći da ti Galaxy S stane u dlan? :shock:

Možda imaš ekstra dug palac? :shock:

Uglavnom, najvjerojatnije uzimam jednog od njih krajem mjesec, tako da ću ih do tad bar još jednom detaljno ispipati... :P

Desire također moram isprobati. I on mi je mislim 9 ili 99 kuna... 8)

@ Bartuc

Kako da surfam kad ne možeš surfati preko mobitela u Vip centru? Probat ću ih zagnjaviti da mi daju šifru za WLAN, ali već sam ih prije cca godinu dana pitao i uglavnom nije se moglo isprobati. Što se popusta tiče, mislim da to ti ponajviše ovisi o tome koliko trošiš. Ja im godišnje ostavim oko 6000 kuna, a prije dok sam bio mlađi računi su mi znali biti i po 100€. To mi je najveći porok, radi kojeg sam (između ostalog) prestao i sa pušenjem. Volim imati mogućnost da nazovem bilo koga kad god poželim i spojim se na internet kad god poželim, makar se nalazio u vlaku ili na ćevapima u Bosni. To je za mene definicija slobode, a svi znamo da sloboda nema cijene... xD

Bartuc
20-11-2010, 21:01
Pa morali bi imati svoj hotspot u dućanu :D

Ali ono, sad kažeš za Desire :( Pa Legend je pokraj njega drekec. Ili Desire ili Galaxy S, Legend otpada. Ne znam da li si držao Desire rukama, ali svaki HTC ti je fenomenalno kvalitno izrađen. Odličan smartphone!!!

MasaKrisT
20-11-2010, 21:06
STo je za mene definicija slobode, a svi znamo da sloboda nema cijene... xD

kako ne pa cijena je godisnje 6000kn:)

Niko Bellic
20-11-2010, 21:12
Ajde mi molim te objasni šta to točno Desire može, a Legend ne. :roll:

Nisam ga dosad gledao, jer je širok šor, baš kao i Galaxy S. :(

Najveći mi je bed što mi sad - nakon što sam isprobao Legend - skoro svaki drugi non-HTC mobitel djeluje kao igračka. :eyebrows:

Brijem da ću ako uzmem jedan od njih postat lud za HTC-om kao W3DR4N Apple-om. :)

Bartuc
20-11-2010, 21:34
Veći ekran sa gotovo duplo većom rezolucijom!? San za mobilno surfanje. Uz to, gotovo duplo bolji HW i po meni puno elegantniji dizajn. Ako je cijena ista ili 90kn veća od Legenda, onda je to HTC koji želiš, bez imalo sumnje!!!

Jasno mi je da ti se Galaxy ne sviđa pošto zbilja je napravljen od jeftine plastike i ne djeluje kvalitetno u ruci. Ali HTC-i imaju savršen osjećaj u ruci, drito imaš osjećaj da je riječ o skupom high end uređaju koji se i nakon 5 godina neće "rasklimati". Tako da ti na Desire sigurno neće faliti to alu kućište. Osim toga, HTC ne ujebe OS svojim glupostima kao Samsung (što se da ispraviti).

Osobno mislim da neide bolje od HTC-a. Niti jedan LG, Samsung, BB, SE, Nokia, iPhone itd. nisu toliko kvalitetno i elegantno izrađeni. Jedina konkurencija mu je iPhone 4, ali samo kod osjećajaSkvalitete u ruci. Tu je i4 na tronu, ali po samoj kvaliteti izrade je opet daleko daleko ispod većine HTC-a.

EDIT:

HTC-i su ti izrađeni od kvalitetne plastike koja je gumenasta na dodir. Tako da imaš i dobar grip i jeben osjećaj kvalitete i dobiješ uređaj koji se teško ošteti (naspram ovih glossy jeftinih plastika kakve su na GalaxyS, iPhone 3 itd.)

Niko Bellic
21-11-2010, 00:09
Evo zagnjavio sam opet ekipu u szk i dobio sljedeće informacije...

- HTC DesireS(Sve za mene 400) 99 kuna
- HTC LegendS(Sve za mene 400) 9 kuna

Ako se eventualno predomislim u vezi tarife onda...

- HTC WildfireS(Sve za mene 250) 99 kuna

Idem sad malo na YouTube da u miru pregledam što kažu o njima...

@ Bartuc

Meni je Apple sasvim ok firma, ALI sve dok taj isti Apple svoj megakulni iPhone ne počne prodavati uz jamstvo od 24 mjeseca, on za mene ima 50% lošiju kvalitetu od bilo kojeg drugog (sličnog) uređaja na tržištu. Poserem se na tu kvalitetu koja je zajamčena tek 12 mjeseci!

Sickmanno1
22-11-2010, 17:10
Sta bi savjetovao za kupovinu do 2k kuna?

Dobra kamera i TouchScreen mobitel su uglavnom dvije kontradiktorne stvari, čast izuzecima poput Satia, no on je Symbian. Problem je što uglavnom takvi mobiteli ili nemaju flash ili imaju LED flash s kojim opet slike po noći ne izgledaju najbolje. Satio ima Xenona, tako da su slike i po mrkom mraku savršene... S time da se sada mobiteli počinju furati na video kameru, tako da ima odličnih primjeraka koji snimaju filmeke u 720p rezi pri 30FPS-a, što Satio ne može.

Kad smo to riješili, najbolje od Androida ćeš naći u HTC-u, barem u tom cjenovnom razredu. Mobitel si OBAVEZNO kupi preko Njuškala i to novi i zapakirani (uglavnom su 2-3x jeftiniji nego u dućanu). Samo moraš pripaziti da kupuješ original, da ti netko ne podvali klona, a to lako skužiš ako prethodno progooglaš razlike između njih.

Od HTC-a imaš par opcija:

1) HTC Wildfire (http://www.gsmarena.com/htc_wildfire-3337.php)S- sigurno ga možeš naći u tom cjenovnom razredu - kreće se od 1400 do 2000 kuna, nov sa garancijom. Gore ti je Android 2.1 i 5mpx kamera, uređaj je odličan, praktički sa samo jednom manom, a to je niska rezolucija ekrana 240x320.

2) HTC Legend (http://www.gsmarena.com/htc_legend-3141.php)S- kreće se od 1800kn pa na dalje. Praktički isto kao Wildfire, ali bolji ekran zbog pristojne rezolucije. Imaš rezu kao iPhone 3GS što je do jaja.

3) HTC HD / HD2 / EVO (http://www.njuskalo.hr/htc-mobiteli/htc-desire-hd-hd2-evo-4g-nov-zapakiran-vakumu-oglas-1884172)S- ovo mi je sumnjivo, cijena je nekako pre niska. Mobiteli su ORGAZMATIČNI, ali ima neka caka, brijem da je cijenu bubnuo tek toliko pošto se inače kreču oko 3000 kuna...

Compare Legend vs. Wildfire (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3141&idPhone2=3337)

Dalje od toga nemaš kaj gledati. LG nema ništa, Samsung nema ništa, iPhone te ne zanima, Sony Ericsson nema ništa itd. A i HTC kad primiš u ruku zbilja imaš osjećaš da držiš vrlo skupi i kvalitetni komad hardwarea. Zbilja su savršeno izrađeni!

Otisao danas i narucio Galaxy S. Stize mi u srijedu. Pocastio sam se za rodendan sa pravim mobom ^^

Aral
22-11-2010, 17:24
Blago tebi :(

I sretan ti b-day btw :)

Bartuc
22-11-2010, 18:47
Odličan, jedino bad što si htio mobitel sa dobrom kamerom, a GalaxyS ti nema niti bljeskalice :D Ali u svim ostalim segmentima ne sumnjam da će te impresionirati.

Aral
22-11-2010, 19:49
Pa hm, može imat bljeskalicu a shit kameru :)

Sickmanno1
22-11-2010, 20:42
Mora da imamo drugaciju viziju dobre kamere jerbo po onome sta sam vidio na netu, galaxy ima sasvim dobru kameru :/

A i rece da snima u 720p <_<

EDIT: Aral, hvala :D za dva dana je i sluzbeno :P

Niko Bellic
22-11-2010, 21:37
Jesi to naručio prek Njuškala ili nekak drugačije?

Stryder
22-11-2010, 21:51
Imam LG GT500 vec skoro pa godinu dana. Uzeo sam ga tako sto me stara odvela u tmobile i rekla da produzava ugovor te da si izaberem mob...ja onako (WTF?!) ...inace ne volim kupovati tako na brzinu a posebno ne takve stvari. Uglavnom ugledao sam LG i procitao one osnove 5mpx kamera, Wi-fI ovo ono i to mi je bilo dovoljno da ga uzmem (mogao sam ga za 1kn uzet , košta(o) je ok 2k kn) ....i ono mobitel je sasvim ok za prosjecne korisnike ali ako zelite surfati sa njim ili nesto tako onda suxxa...jedino dobro na njemu je dosta velik domet wi-fia jer kolega ima HTC tattoo (mislim) i moj se puno bolje spaja na neke mreže. No evo da sada konačno pređem na problem a to je fakin software.Nakon nekog vremena (2-3 mjeseca) konstantnog korištenja pocne mi izbacivati da mi je unutarnja memorija puna (154mb)...ništa ja format, reset i sve sto sam mogao ali nista ne uspjevam. Pokušao sam ga updejtat ali kao nema novije verzije. Ok. Nema veze, mogu ja i bez te interne memorije. No onda mi pocnje i vanjska radit probleme (2gb) . Jednostavno se "gube" datoteke...odnnosno mjenja im se format i mobitel ih više ne prepoznaje...postaju "nevidljive" a zapravo zauzimaju mjesto. I odnesem ja njega na servis. I oni stave novi fw i konacno sve proradi. I sve lijepo šljaka i nakon opet par mjeseci opet me poceo zajebavat...i evo polako iz dana u dan gubi sve više datoteka...imam još garanciju ali mi je totalno sranje sto znam da ce opet srat kad mi ga vrate...ne odma nego nakon par mjeseci...jel netko ima ikakvu ideju sta bi moglo biti?

Sickmanno1
22-11-2010, 21:54

Preko Vipa u tarifi sve za mene 400...

Niko Bellic
22-11-2010, 21:55
LG, eto to je. LG je banana.

cham3leon
22-11-2010, 21:57
Nešto slično sam ja imao na Motoroli. Idu mi na živce takvi polovični OS-ovi na koje možeš prebaciti datoteke a da praktički "nestanu" i zauzmu prostor na memoriji. Zato sam se uvjerio da je uvijek bolje uzeti bilo kakvu Nokiu kad znaš da ćeš dobiti Symbian i znaš kakve su mu mogućnosti, podrška za spajanje preko usb-a i tako dalje, neovisno o tome što su danas Androidi i iOS-ovi brži, ljepši, watever.

Niko Bellic
22-11-2010, 22:07

Preko Vipa u tarifi sve za mene 400...
E to te ja pitam! I ja si sad krajem mjeseca pikam novi smartphone u istoj tarifi, ali nisam se još odlučio da li uzimam HTC Legend ili Desire. Nisam još nikad bio u tolikoj dilemi...

@ cham3leon

Evo, ja kao dugogodišnji Symbian abjuzer uskoro uzimam Androida, jer sam se zaželio malo promjene, ali ukoliko bude fejlao pošteno ću ga popljuvati bez milosti!

Bartuc
22-11-2010, 22:34
Mora da imamo drugaciju viziju dobre kamere jerbo po onome sta sam vidio na netu, galaxy ima sasvim dobru kameru :/

A i rece da snima u 720p <_<

Ja ne poštujem kameru bez Xenona (http://www.gsmarena.com/results.php3?sName=&idMaker=0&idAvailability=0&YearAnnounced=0&nPriceLow=0&nPriceHigh=0&idCurrency=0&idFormFactor=0&idDualSIM=0&idQwerty=0&HeightMax=0&WidthMax=0&ThicknessMax=0&WeightMax=0&idOS=0&idDisplay=0&idDisplayRes=0&fDisplaySize=0&idDisplayTech=0&idTouchscreen=0&idAccelerometer=0&id35mm=0&idCamera=0&idCameraFlash=2&idVideoRecorder=0&idSecondaryCamera=0&idExpansionCard=0&idGPS=0&bWLAN=0&bEDGE=0&bGPRS=0&idBluetooth=0&bIR=0&bEmail=0&bWAP=0&bJava=0&idRadio=0&bMMS=0&idRingtones=0&sColor=&StandBy=0&TalkTime=0&sFreeText=)S:P Može ona imati 12mpx kada u mraku nemre opaliti kvalitetnu fotku. Tako da će ti fotić/kamera uglavnom služiti odlično u odličnim dnevnim uvjetima, ali kada bude oblačno ili padne mrak, onda postane potpuno neupotrebljiva (to je situacija i sa LED bljeskalicom, a kamoli bez nje).

Ali ono, tradeaš lošu kameru za sve ostalo što mob nosi.

cham3leon
22-11-2010, 22:40
Pa šta, možda nije fejsbuk kurva pa ne mora slikati svakih 5 sekundi na svakoj zabavi i samo za to koristiti fotić, možda će više slikati po danu.

Bartuc
22-11-2010, 23:00
Sicko nemre biti kurva, eventualno madam :D

Sickmanno1
22-11-2010, 23:17
:rotfl:

Karlo_from_Bjelovar
23-11-2010, 15:14
za uslikat frenda u 3 ujutro kak je pao pijan u blato i to shareat sljedeci dan na kavici su danasnje kamere s LEDom na boljim phoneovima i više nego dobre...
nadobudni fotografi ce ovak i onak uvijek imat fotic sa sobom...

Ivan_87
23-11-2010, 23:07
za mobitele pametnije je led jer za razliku od xenon-a ledicu moš koristit i kao svijetiljku ,da se slikat i po mraku naravno nešto što je blizu :)

Bartuc
23-11-2010, 23:15
Da, to mi zna biti turbo korisno, onda moram trčati kod staraca u sobu po mobitel od stare pošto moj to nemre :D Ali koliko put mi je to uštedilo živaca dok sam morao posvijetliti CCMOS na MBO :D Sad još imaš besplatne Flashlight aplikacije, tako da možeš mob drito koristiti kao flashlight. Ta aplikacija je odmah u startu bila besplatna i za Windows Phone 7 OS xD

RIDER32
24-11-2010, 12:04
Bartuc samo da ti neš velim u vezi rasprave od prje ohoho strana.
U vezi Opere na iPhoneu. Super je browser i za surfanje je zakon samo ja sam se ubrzo vratio na Safari. Prvi manji problem je što se Safari instantno pokrece i otvara mi ono što je vec bilo bez naknadnog ucitavanja (osim ako nije baš staro par dana) a opera se na 3Gu pokrece dosta tromije. Treba cekati bar 5 sekundi i onda nekad otvori staru stranicu, ali cesto je ili reloada (što ja neželim) ili mi jednostavno pokaže speed dail i stari tabovi su povjest.
Al to nije toliki problem. Problem je bilo pisanje. Kada racimo nešto napišem na forumu u onaj prostor za postove i maknem tipkovnicu samo mi nestane pola sadržaja. Koda ga nikad nisam ni napisao. I tako ne samo na forumu nego i na fejsu što me ubijalo kad mi se izbrise pola privatne poruke. Užas xP a problem nije rješen (osim ako nešto nisu napravili update od ponedjeljka).

Niko Bellic
24-11-2010, 15:20
Crni Martine, koji mob kupujes kad utopis ajfon?

RIDER32
24-11-2010, 16:50
Mjenjam iPhone za 5800XM... aaa jedva cekam :D

a da se nisam to možda sa tobom dogovorio? ovaj isto neki putnik vjecno nije kod kuce :D

Nodakim
24-11-2010, 16:56
Ja mijenjam 5800XM za Iphone.
Svakom svoje,jel :D .

RIDER32
24-11-2010, 17:00
A prvo nemogu naci nikog da se mjenja a sad bi se svi odjednom mjenjali :D
sori ekipa, idemo redom.. ako ovaj odustane onda cemo na iduceg preci xD

Niko Bellic
24-11-2010, 17:17
Moja 5800 XpressMusic je potpuno ispravna, pod garancijom i radi na sve mreze. Nisam lud da ju mijenjam za poluispravni ajfon...

Aral
25-11-2010, 12:00
za mobitele pametnije je led jer za razliku od xenon-a ledicu moš koristit i kao svijetiljku ,da se slikat i po mraku naravno nešto što je blizu :)
Nemožeš ako ti mob nema opciju da led bude stalno upaljen.

Bartuc
25-11-2010, 12:17
Preselio sam postove o androidu u temu o androidu. Nisam uopće kužio da smo u krivoj temi :(

Niko Bellic
25-11-2010, 12:21
Ako je mobitel smartphone s bljeskalicom i ima opciju snimanja videa, onda 100% ima neki flashlight app.

@ Bartuc

Citao sam da je taj ATK njesra i da dosta ljudi ima problema s njim, kao i to da cucla bateriju vise nego programi koje s njim pogasis.

Bartuc
25-11-2010, 12:33
Pa ne znam baš, pogledaj si recenzije baš od te aplikacije. I recenzenti i useri su joj dali 4+, pa do čiste petice!?

Bartuc
25-11-2010, 15:56
Kako mi je gušt gledati koliko je Vedran bio u krivu u vezi Androida :D Ovaj Android nenormalno brzo raste, sa 3,5% na 25,5% u godini dana :pray:

http://imgur.com/QVXeS.jpg

Doctor Freak
25-11-2010, 23:07
Prodao sam gs290 jel mi je pala neka para a neam je na kaj potrošit pa reko ajd da uzmem bolji mobač.

Bartuc i ekipa, kaj uzet do 1000kn za mladića poput mene?? Ovaj puta bi sa mobom koristio i kameru, bilo bi dobro imati i navigaciju i naravno wi-fi.

Ipak se radi o soma kuna ne??

Može i rabljeno, samo da mogu od modela očekivati da je ko nov a ne da tražim iphone 4 za soma kuna, kužite me ne? :)

Naravno mora biti za simpu. I bez ugovora i sranja, samo paket uzimam :)

Bartuc
25-11-2010, 23:58
U Simpa ponudi na žalost nemaš ništa. Isplatilo bi se eventualno uzeti Nokia 5230, ali ona je 1500 kuna. Tako da ti preostaje njuškalo!

1) Samsung I5800 Galaxy 3S- nađe se za 1000-1200 kuna, najbolji izbor! Imaš odličan kapacitivni ekran (iako je reza niža nego na 5800XM), odličan hardware, podržava Android v2.2 Froyo sustav, jedino nemaš flash tako da je kamera ok samo po danu. Mislim da bolje od ovoga nema u tom cjenovnom rangu.

2) Sony Ericsson XPERIA X8S- našlo bi se od 1000-1100 kuna. Također odličan mobitel, tokom 2011 će dobiti Eclair update, ali mislim da neće nikada dobiti Froyo podršku. Njega ćeš vjerojatno lakše naći nego Galaxy 3!?

X8 vs. Galaxy 3 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3403&idPhone2=3395)

3) Nokia 5800 Xpress MusicS- kreće se od 900 do 1100 kuna. Nije loš izbor, ali samo ako ne nađeš Galaxy 3 (ili X8). Gore ti je Symbian koji nije loš, ali osobno mislim da pokraj Androida nema kaj raditi. Uz to ima i otpornički ekran, dok gornja 2 imaju kapacitivni.
- Link (http://www.gsmarena.com/nokia_5800_xpressmusic-2537.php)

Među ostalima, tu su ti: HTC Tatto, HTC Touch HD, HTC Magic, Airphone (iPhone 4 klon) i sl., ali realno, nisu konkurencija ovima gore.

PS: Ako ti je bitna rezolucija, mislim da ti je pametnije uzeti X8 nego Galaxy 3. Manji ekran i dosta bolja reza! Tako da si sam prevagni između njih...

Doctor Freak
26-11-2010, 00:01
Ima bon bon za soma kuna taj X8, a radi i na 098...

E sad moram prvo vidjet malo taj samsung..

Niko Bellic
26-11-2010, 00:04
Ako ti je fetis kamera - Sony Ericsson C905...
Ako ti treba od svega pomalo - Nokia C5 ili 5800 XpressMusic (u slucaju da zelis touchscreen mob i microSD od 8GB u njemu)...

Bartuc
26-11-2010, 00:11

Ako radi i na 098, onda nemoj puno razmišljati. Imati ćeš službenu garanciju i sve. Mobitel je stvarno odličan, ekran je nešto manji ali je i dalje ugodan za raditi na njemu. Jedino ćeš se strpiti sa Android v1.6 sustavom neko vrijeme.

I da, ograničio sam se na Touch Screen mobitele. Koliko sam skužio (po postovima od prije par tjedana), to te zanima!?

Ivan_87
26-11-2010, 00:12
također mislim da po oglasnicima mos nabavit skoro novu nokiu 6710 Navigator
http://www.gsmarena.com/nokia_6710_navigator-2687.php
dobar ekran jos bolja kamera i odlicna navigacija plus naravno sve ostalo što ti treba
al opet za te novce po meni definitivno best buy je Samsung I5800 Galaxy3

Doctor Freak
26-11-2010, 12:36

Ako radi i na 098, onda nemoj puno razmišljati. Imati ćeš službenu garanciju i sve. Mobitel je stvarno odličan, ekran je nešto manji ali je i dalje ugodan za raditi na njemu. Jedino ćeš se strpiti sa Android v1.6 sustavom neko vrijeme.

I da, ograničio sam se na Touch Screen mobitele. Koliko sam skužio (po postovima od prije par tjedana), to te zanima!?

Da taj X8 mi se čini najboljim izborom za 1000kn. I službeno je najavljeno da bude update softwera na verziju ak se ne varam 2.1 prije nove godine.

Nego mene zanima vidim da ima kao neku navigaciju, no to u biti ide preko google mapsa, dakle to je pak onda internetski trošak. Kaj s tim, ima kakva druga besplatna navigacija ili nekaj?? Mislim glupo mi je imat mob za soma kuna i onda da neam "normalnu" navigaciju.

Kak stoje stvari s android aplikacijama i igrama?? Dovodim se čak u opasnost da kupim neki jeftinjak mob za 100kn i uzmem psp serije 3 sa 8gb karticom i gejmam kolko me volja. Pa me zanima i kakvo je stanje s tim android igrama, jel to kaj valja?

Jer kad realno gledam koja je u biti razlika između w880 za 150kn i x8???

I na jednom i na drugom možeš slat sms,mms,mail, možeš zvati...
I na jednom i na drugom možeš slušat glazbu imat milju onih kalkulatora, bilješki, alarma i tih điđa.
E sad x8 ima npr 3 pixela kameru dok w880 ima 2, no x8 nema bljeskalicu
X8 ima touch i andorid.

Dal mi se uistinu isplati dat tolko novca više samo zato jer se radi o androidu?? Pošto kamera nije vrh, wi-fi dobro dođe no nije nekaj glavno na mobaču, neam neku punokrvnu navigaciju, igranje je upitno???

Baš sam u nedoumici...

Dok npr dat soma kuna za psp i nije problem, ima brdo igara i to igara koje vrlo lijepo izgledaju, mogu surfat netom kroz wi fi, mogu gledat filmove i spotove na većem ekranu od oba mobitela, skype podrška, mjuza.....a to je za mene već nešto :)

Bartuc
26-11-2010, 12:55
Iskreno, ako kupuješ i zbog igara, onda ćeš se razočarati. Tu jedino iPhone konkurira prijenosnim konzolama, dok Android baš i nema dobrih igara. Problem kod Androida je taj što se radi sa širok spektar uređaja, od budget do high end i nemreš prilagoditi igru za sve razine HW-a. Tako da će on teško postati dobra igrača platforma. S iOS je drugačija situacija pošto se vrti na malom broju uređaja te je razvoj igara dosta lakši.

Što se tiče razlike između w880 (pretpostavljam Sony Ericsson) i X8... To ovisi što želiš. Ako zbilja nemaš potrebe za touch screen mobitelom, naravno da ćeš uštedjeti i kupiti nešto što ti bolje odgovara. Ako te interesiraju samo pozivi, sms i muzika, kupiš neki SE iz W serije i uživaš sa 800 kuna u džepeku. Ali to je nešto što moraš sam procjeniti. Touch Screen se kupuje zbog lakšeg i ugodnijeg surfanja po internetu, eventualno gledanja filmova dok si na satu, igranja boljih igara (Angry Birds npr. ili za iPhone Plants vs. Zombies i sl. :D) i osobnog gušta kod rada na TS-u (neki više vole raditi na tipkovnici, svako ima svoje gušte)...

Tak da ti nemrem reći kupi X8 zato kaj ima Touch Screen. Vidi što želiš! Kupi si recimo otključanu Nokiu 5130 i imaš odličnu MP3 mašinu i relativno sexy mobitel. Ili si uzmeš Sony Ericsson K800/850i ili C905 ili Nokia n82 pa imaš brutalan fotoaparat itd. Uz to ti n82 i c905 nude i WiFi i veći ekran da možeš malo surfati forumom dok kenjaš itd.

Točno si definiraj za što želiš koristiti mobitel i to ne sada ili sutra, već probaj vizualizirati se za cca 4-6 mjeseci. Ljudi često kupe Smartphone sa brutalnim TS-om i nakon 2 mjeseca ga svedu na pozive i poruke. Eto baćenih par soma kuna...

Doctor Freak
26-11-2010, 13:04
Točno si definiraj za što želiš koristiti mobitel i to ne sada ili sutra, već probaj vizualizirati se za cca 4-6 mjeseci. Ljudi često kupe Smartphone sa brutalnim TS-om i nakon 2 mjeseca ga svedu na pozive i poruke. Eto baćenih par soma kuna...

E upravo tu grešku ne želim napraviti. Nisam tip koji bi koristio mob za pokazivanje ili nedaj Bože nekakvu nadmoć nad frendovima/kolegama.

Hvala ti na ovakvim odgovorima. Dobro ću razmisliti ;)

Bartuc
26-11-2010, 13:11
Ajde budem malo prosurfao po Njuškalu i vidio od običnih mobitela što se dobroga nudi pa ti javim. Nemam pametnijeg posla tu na praksi :D

RIDER32
26-11-2010, 13:14
.... ili nedaj Bože nekakvu nadmoć nad frendovima/kolegama.
A nadmoč možeš dokazivati nekom ciglom ciglom kao što je Nokia 3310. Samo mobitelom uglavu pa nek se misli pred kim ce drugi puta srat^^
ok malo ozbiljnosti.
dobro ti covjek kaže. dobro razmisli. ja sam svasta isprobao i skužio sam da mi je na prvom mjestu najbitniji glasan zvucnik. zato sad bas ocu nabaviti 5800xm iako je mobitel dosta zastario, ali svejedno ima 2 mocna stereo zvuucnika.

Ivan_87
26-11-2010, 13:47
po čemu je taj X8 bolji od samsunga 5800 G3
ima manji al mrvicu kvalitetniji ekran i to je jedina prednost X8 naspram 5800 Galaxy3
Samsung ima jači procesor više rama jaču bateriju kameru s auto fokusom , noviji OS koji se također može nadogradit s V2.2
http://www.njuskalo.hr/samsung-mobiteli ... as-1978962 (http://www.njuskalo.hr/samsung-mobiteli/samsung-gt-i5800-galaxy-3-oglas-1978962)

Doctor Freak
26-11-2010, 14:12
po čemu je taj X8 bolji od samsunga 5800 G3
ima manji al mrvicu kvalitetniji ekran i to je jedina prednost X8 naspram 5800 Galaxy3
Samsung ima jači procesor više rama jaču bateriju kameru s auto fokusom , noviji OS koji se također može nadogradit s V2.2
http://www.njuskalo.hr/samsung-mobiteli ... as-1978962 (http://www.njuskalo.hr/samsung-mobiteli/samsung-gt-i5800-galaxy-3-oglas-1978962)

Još da lik ne živi tolko daleko, daj mi nekog iz zagreba takvog nađi.

Bartuc
26-11-2010, 14:21
Ovako, dalo bi se naći sljedeće uređaje:

NOKIA:

1) Nokia N95S- oko 600 kuna

- solidan ekran, wifi, vrlo dobra kamera, 3,5mm jack, velika baza programa, Symbian S60 (ima onaj quick meni)

2) Nokia N85S- ima jedna za 500 kuna, ali bez punjača i USB-a. Riskantno, ali mobitel je vrlo dobar, rame uz rame sa N95. http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-n85-oglas-2007773

3) Nokia E51S- vrlo dobar izbor ako ti se ne sviđa klizni mobitel poput N95 i N85. Lošiji je od njih, ali opet dobiješ S60 OS, 3,5mm jack, wifi, kvalitetan HW i lošu kameru. http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-e51- ... as-1744830 (http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-e51-original-sve-mreze-kao-oglas-1744830)

4) Nokia 5130S- oko 300-injak kuna novi sa garancijom. Imaš vanjske tipke za upravljanje MP3 muzikom, odličnu kvalitetu reprodukcije zvuka. Ali zato loša kamera i stari Symbian bez quick menia i odličnih aplikacija.

Sony Ericsson:

1) K800iS- oko 500 kuna. Mobitel ima odličnu kameru zbog Xenona, bez pol frke se trpa u koš sa N82 i K850i. Mana je nedostatak 3,5mm jacka tako da moraš imati SE slušalice :(

2) C905S- oko 700 kuna. Savršena kamera (8mpx sa Xenon), wifi, veliki ekran, elegantniji od Nokije!

3) Tu su još razni uređaji iz W serije, ima ih previše da ih sve navodim i tražim. Problem je što SE čak i u W seriji često ne nudi 3,5mm jack, što je po meni retardirano.

Ovo što sam izdvojio je nešto viša klasa jeftinijih non TS uređaja koji se izdižu iz "standarda". Možda sam neke previdio, ali jebiga.

Sa Nokia N95/85 dobiješ i kvalitetan media player i kvalitetan fotić i wifi i vrlo dobar ekran i Symbian koji je najmoćniji OS na toj klasi uređaja, tako da je definitivno best buy. Jedino je problem što su dosta debeli, pa vidi jel ti se to sviđa. Dok K800 i C905 i nisu nešto posebno za mp3 zbog SE konektora za sluške, ali zato im kamere briljiraju!

Doctor Freak
26-11-2010, 15:04
Ma nebi uzimao tako nešto. N95 je legenda, ali su baterije pod velikim upitnikom kad se kupuje preko oglasnika. U to sam siguran :)

Vrlo vjerovatno budem si naručil X8 i gotovo, čitam da bi vrlo vrlo skoro trebao doći update za 2.1

A to nije uskoro nego je upravo sada : ))))))))

http://www.pohrani.com/f/1G/ia/2n9Hjt36/21.jpg

Bartuc
26-11-2010, 15:14
Odličan, dobio je v2.10.11.10 update. Jedino ne znam da li može biti problema kod "brandiranih" telefona pošto za njih uglavnom stigne update nešto kasnije nego za otključane telefone. Ali možeš biti siguran da podržava Eclair verziju sustava.

Ako kupiš, javljaš dojmove :D

Doctor Freak
26-11-2010, 15:16
A daj mi reci Bartuc nemogu naći koje promjene budu sve na tom prijelazu sa 1.6 na 2.1??

Bartuc
26-11-2010, 15:23
A daj mi reci Bartuc nemogu naći koje promjene budu sve na tom prijelazu sa 1.6 na 2.1??

Android v2.0 (http://developer.android.com/sdk/android-2.0-highlights.html)S+ v2.1 (http://developer.android.com/sdk/android-2.1.html)

Bitniji je update 2.0 nego 2.1, no 2.0 nema code name niti je izdan kao zasebna verzija sustava, već je integriran u 2.1.

Jesi pogledao link na Android v2.0? Taj update donosi zbilja važne novosti u sustavu i nije samo optimizacija u pitanju. Najvažniji segment po meni je definitivno Mail for Exchange koji je genijalan i koji nosi čitav smisao Android sustava. Riječ je o sposobnosti sustava da se u potpunosti sinkronizira sa vanjskim kalendarom, mail accountom, kontakt listom, to do listama itd. Znači kreiraš si "Gmail for Exchange" i sve što radiš u Google paketu programa na PC-u, automatski se updatea na mobitelu (i obrnuto).

Ima još par važnijih segmenata taj update, ali bez njih se može raditi. Update Browsera nije bitan ako staviš Operu, update tipkovnice nije bitan ako ti prijašnja verzija odgovara, a bez eye candy-a i bolje optimizacije možeš živjeti.

Drugi paragraf su neki nedostaci u odnosu na 2.2 sustav. A u prvom paragrafu nisam nabrojao sve prednosti, to možeš vidjeti na gornja 2 linka (2.0 i 2.1).

EDIT: Serem, drugi paragraf je u odnosu na 1.6 sustav. 2.2 sustav nosi flash podršku, bolju optimizaciju, neka vizualna poboljšanja itd.

EDIT 2:

HTC Desire proglašen mobitelom godine! (http://awards.t3.com/the-categories/phone-of-the-year)

Osim njega, finalisti su bili iPhone 4 i HTC Legend. Mada mislim da izbor nije kvalitetan pošto nema dosta jebenih mobitela poput Galaxy S, Desire HD itd.

Doctor Freak
27-11-2010, 10:22
Evo X8 je naručen i kako kažu u bon bonu ovaj tjedan ide i njihov služben update na 2.1

Sad si moram nać samo neku kvalitetnu navigaciju za Hrvatsku a da mi ne troši resurse sa neta. Ideje?? Pare nisu problem.

cham3leon
27-11-2010, 10:34
Ne znam, ali vidio sam da za iPhone postoje neke gps aplikacije tipa MotionX unutar kojih možeš skinuti mape raznih svjetskih regija, nisam isprobavao, i to, ali valjda ima tako nešto i za Android.

Niko Bellic
27-11-2010, 10:38
Moj Legend izabran za najljepsi Android < 3

Bartuc
27-11-2010, 11:23
Sad si moram nać samo neku kvalitetnu navigaciju za Hrvatsku a da mi ne troši resurse sa neta. Ideje?? Pare nisu problem.
Nemam iskustva sa navigacijom pošto to nikada nisam korisito, vjerujem da niti neću tako skoro ( :D ), ali evo 2 linka na neke navigacije i tutoriale za iste... možda ti pomogne.

http://www.red-gsm.net/t45338/

ovaj prekopiraj u adress bar, ima đSpa forum jebe:

http://cafe.mobil.hr/threads/65990-GPS-navigacija-za-Android-uređaje?p=908190&viewfull=1#post908190

Doctor Freak
27-11-2010, 11:30
OK sad imam manje više sve kaj ce mi trebati za ovaj mobač. Osim jedne stvari.

Hočem preporuke igrica : )))

Bartuc
27-11-2010, 11:42
Obavezno vidi da li podržava Angry Birds, onda ćemo dalje :D U ovom čudu imaš 100-injak nivoa, radi se o spoju logike, fizike i preciznosti. Moraš lansirati pticu iz pračke da rasturiš dvorac od svinja i pobiješ sve svinje koje se skrivaju u njemu. Zabavno, zarazno, besplatno i savršeno :pray:

olXj_FwJoogS- "zagonetke" su teže i teže

Doctor Freak
27-11-2010, 11:50
Ima :)

http://www.android.com/market/#app=com.rovio.angrybirds

Bartuc
27-11-2010, 11:53
Ima ga u marketu, ali ne znači da će raditi na točno tom telefonu. Recimo na Wildfireu ne radi :( Mislim da je zbog pre niske rezolucije ekrana. No x8 ima dosta bolju rezu, tako da se nadam da normalno radi.

Ivan_87
27-11-2010, 13:04
Navigacija : http://cafe.mobil.hr/threads/65990-GPS- ... e%C4%91aje (http://cafe.mobil.hr/threads/65990-GPS-navigacija-za-Android-ure%C4%91aje)

Bartuc
29-11-2010, 12:32
Danas se igradoh na SE Vivaz Pro i HTC Touch HD sa Windows Mobile 6.1. Vivaz pro mi je pre loš zbog nefunkcionalnog Touch Screena, valjda su mu zato i stavili QWERTY slide tipkovnicu!? A Touch HD i nije tako loš. Ima odličan display, ekran je otpornički ali sasvim solidne kvalitete, no OS mi se nikako ne sviđa. Sve u svemu, qurac od ovce...

I da, još sam se igrao sa HTC Smart koji ima Brew OS, nefunkcionalno smeće :(

http://imgur.com/L7Q4Y.jpg

http://imgur.com/S0YjJ.jpg

Sickmanno1
29-11-2010, 12:39
Koja bi bila realna cijena za HTC Diamond? Frend mi ga ima i hoce ga prodati <_<, pa nadoplatiti i uzeti neki iPhone <_<

Bartuc
29-11-2010, 13:21
Najbolje ti je pogledati na Njuškalu takve stvari. Upiši HTC Diamond (ili Diamond 2, ovisi kaj ima) i vidi kako se kreču cijene kod drugih ljudi (usporediš njihovu ponudu sa svojom - bundle, garancija, stanje itd.), istu takvu cijenu staviš i ti...

marijanovic
30-11-2010, 15:08
Kakvi su komentari na Nokiu C6 (http://www.gsmarena.com/nokia_c6-3229.php)? Ili C6-01 (http://www.gsmarena.com/nokia_c6_01-3524.php)?
Je li dostojna zamjena modela 5630 XpressMusic (http://www.gsmarena.com/nokia_5630_xpressmusic-2670.php)?

Bartuc
30-11-2010, 15:34
Zašto se držiš Symbiana kao pijan plota? Ako planiraš upgrade na novi smartphone, vidi da li bi ti se više svidio Android.

Niko Bellic
30-11-2010, 17:11
Npr. HTC Wildfire...

Sto se tice usporedbe Symbian vs Android, najbolje ti je na nju gledati kao da usporedjujes Windows XP vs Windows 7.

marijanovic
30-11-2010, 17:44
Zašto se držiš Symbiana kao pijan plota? Ako planiraš upgrade na novi smartphone, vidi da li bi ti se više svidio Android.

Nađi ti meni Nokiu s Androidom da ju u T-Mobile mogu uzeti u Mrak tarifi s produženjem ugovora na 2 godine i nekih barem 6000 bodova da je pri tom ispod ili blizu 1000 Kn. Ne možeš? Zbog čega? Zato što nema Nokie s Androidom!
Nisam ja zapeo za Symbian već za Nokiu; a Nokia Smartphonei koje si kad kupujem mobitel mogu priuštiti nisu vrh ponude tako da nema ni Symbian^3 niti MeeGo.

Eventualno bi u obzir došao i neki Sony Ericsson.
Ili Siemens da još prave mobitele...

Samsung nikako. LG ni u ludilu. HTC-u nekako ne vjerujem, a iPhone nije moj tip.

RIDER32
30-11-2010, 17:52
Samsung nikako.
gadno grješiš. Samsung SGH bulšitovi su poluproizvodi prvenstveno zbog prelošeg OSa a Samsunzi sa Androidom su mašine... tako neako. kontaš :)

cham3leon
30-11-2010, 17:55
Da, tako nekako, mada Galaxy ili Galaxy S nikad ne bih kupio jer nisam siguran da imam dovoljno velik džep u koji bi mi stao, a pitanje je da li bih nakon toga mogao sjesti a da ga ne polomim.

Niko Bellic
30-11-2010, 18:07
HTC i RIM (Blackberry) spadaju u sam vrh. Imao sam do sad gomilu Symbian telefona od Nokie, ali nakon sto sam probao HTC, tesko da cu se uskoro vratiti na Nokiu da mi bude promarni mob. Jos uvijek koristim Nokiu 5800 XpressMusic kao sekundarni mob za T-Mobile mrezu, ali HTC je zauzeo posebno mjesto u mom srcu.

Budem pogledao sta nudi T-Mobile, ali BonBon ima odlicni Sony Ericsson Xperia X8 za soma kuna, pa razmisli i o njemu.

marijanovic
30-11-2010, 18:11
Samsung nikako.
gadno grješiš. Samsung SGH bulšitovi su poluproizvodi prvenstveno zbog prelošeg OSa a Samsunzi sa Androidom su mašine... tako neako. kontaš :)

Nijedan Samsung koji sam koristio ili probao, nijedan, nije podržavao neke rudimentare radnje.
Na koje mislim? Instaliranje običnih java igara ili programa na primjer.
Isto tako, nema dobrog Samsunga za moju lovu. Modeli koji bi mi bili ok su preskupi da bi mi bili ok.

cham3leon
30-11-2010, 18:13
Blackberry pogotovo ne valja prema onome što čujem. Jako jako limitiran u gotovo svemu.

Niko Bellic
30-11-2010, 18:29
Pogledaj si Nokiu X3 Touch & Type. Dosta je jeftina, a djeluje mocno. Sony Ericsson Xperia X8 je isto super, a za Nokiu C6 trebas 12000 bodova da ti bude ispod 1000 kuna.

Bartuc
30-11-2010, 18:43
Java igre i programi su stvar prošlosti (izuzev Opere Mini), a njihova kvaliteta je oduvijek bila niska i vrlo upitna.

HTC-u nekako ne vjerujem
HTC je broj 1 brand u svijetu što se kvalitete tiče. U početku nije bio konkurentan iPhoneu, ali danas jednostavno nema konkurencije na tržištu. Savršen je u smislu kvalitete izrade, kvalitete touch screena, njihovog mentaliteta gdje ne zaostaju za svijetom poput Samsunga ili još gore Sony Ericssona itd.

Blackberry pogotovo ne valja prema onome što čujem. Jako jako limitiran u gotovo svemu.
Blackberry je odličan za uzak spektar ljudi i nudi nešto što drugi uređaji mogu samo sanjati, a to je Flat Rate! Ti kada kupiš Blackberry uređaj, uz mjesečnu tarifu plaćaš i My Blackberry uslugu koja te košta dodatnih 90 kuna, a njome dobiješ neograničen promet za surfanje odnosno slanje/primanje real-timeSmailova (nema kašnjenja, kako dobiješ mail, uređaj ga automatski preuzima). Osim toga, možeš aktivirati i Roaming opciju gdje imaš Flat Rate u čitavom svijetu za samo 110 kuna.

Usporedi to sa cijenama mobilnog surfanja... Najveći paket u VIPu ti je 1GB i košta te 90 kuna, u TMobileu imaš tarifu i500 koja košta 500 kuna i imaš samo 5GB prometa ili opciju Web 'n Walk gdje je max 1GB za 100 kuna.

Tako da, Blackberry nije za svakoga, ali je ultimativni uređaj za mobilno surfanje u HR, pa i šire.

Niko Bellic
30-11-2010, 18:58
Ne znam bas da taj flat vrijedi za surfanje. Sta da ja prek kabla spojim bb na pc i napravim 200 GB prometa?

marijanovic
30-11-2010, 19:01
Java igre i programi su stvar prošlosti (izuzev Opere Mini), a njihova kvaliteta je oduvijek bila niska i vrlo upitna.

HTC-u nekako ne vjerujem
HTC je broj 1 brand u svijetu što se kvalitete tiče. U početku nije bio konkurentan iPhoneu, ali danas jednostavno nema konkurencije na tržištu. Savršen je u smislu kvalitete izrade, kvalitete touch screena, njihovog mentaliteta gdje ne zaostaju za svijetom poput Samsunga ili još gore Sony Ericssona itd.

Recimo da imam nekoliko igara koje volim igrati na mobitelu. To su Chessmaster mobile, Platinum Sudoku, Platinum Mahjong, Platinum Solitaire, Brain Challenge 1 i 2 te još par igara. Većinu njih koristim još od Siemensa S65 i Nokie N73. Ne bih ih se rado odrekao, pogotovo ne Chessmastera i Solitairea.

Što ne vjerujem HTC-u? Jer je to nova marka. Kako da kažem, nemaju zrelost Nokie. Njihovi mobiteli nisu provjereni na dugotrajnost; ajd reci mi kako je radio HTC prije 10 godina? Tada nije bio ni blizu Nokie ni Ericssona jer nije postojao. No možda bih mu i pružio šansu, no onda bih uzeo na produženje ugovora na samo 1 godinu (da promijenim mob što prije ako mi ne bude pasao). I koliko znam HTC su preskupi.

Bartuc
30-11-2010, 19:18
Ne znam bas da taj flat vrijedi za surfanje. Sta da ja prek kabla spojim bb na pc i napravim 200 GB prometa?

Flat ti vrijedi samo za Blackberry browser i možeš neograničeno surfati. Ali ako na mob staviš recimo Operu, to se smatra kao obično WAP surfanje i naplaćuje ti se prema standardnoj tarifi. Da bi ga spojio na PC i neograničeno surfao, moraš koristiti neki emulator ili simulator tog Browsera kako bi ušao u gabarite My Blackberry usluge ili koristiti program poput Tetherberry, komplicirano dok si ne složiš da radi kak spada...

EDIT:

Evo našao sam ti i link na službeni info - http://www.vipnet.hr/o-vipnetu/uvjeti-k ... 1825/28210 (http://www.vipnet.hr/o-vipnetu/uvjeti-koristenja/-/journal_content/56_INSTANCE_uR9S/11825/28210)

I cjenik - http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatn ... blackberry (http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/internet-usluge-i-e-mail/my-blackberry)

Niko Bellic
30-11-2010, 21:14
Ja ne vjerujem. Ti fakat igras igre na mobitelu?

Sickmanno1
30-11-2010, 21:19

Malo pretjerujes. HTC isto ima sranja od mobitela. I realno, danas su 3 najbolja smartphona, HTC Desire, Samsung I9000 i iPhone 4. A ne 3 HTC-a...

Bartuc
30-11-2010, 21:38
A di su HTC Desire HD, HTC Google Nexus One i HTC Evo 4G? Nexus One ti je gotovo isto što i Desire, a Desire HD i Evo 4G su stepenice iznad svih navedenih...