Pogledaj cijelu verziju : Mobiteli...
blood4me
08-07-2009, 06:41
Mah, lakse ju je nagovorit da da vise para nego da kupi polovno -.-
Koji je najbolji od ona 3 SE?
Don Kihot
08-07-2009, 07:07
Ni jedan... Svi liče jedan na drugog...
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/2/pogled/5838/
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/2/pogled/1129/
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/2/pogled/6776/
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/2/pogled/5458/
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/2/pogled/6335/
Uzmi si neki od ovih... Koji god odabereš, nećeš pogriješiti.
Svi su symbian i svaki ima nešto specifično, bilo to nGage,
bolja kamera, veći display i touchscreen, slide, slim dizajn itd...
Koji ti se više svidi, uzmi ga, nećeš fulat.
To te ja pitam, stigla mi je nova crna maska za N82 koju sam sa E-BayaSnaručio :P
Dobio sam je fino zapakiranu, sa svim zaštitnim naljepnicama i 3 komada alata za rastavljanje mobitela. Sve to za 60 kunaS( :pray: ), dok u MobisuSmaska košta nešto iznad 400 kunaS( :shock: ).
IGoR_2803
08-07-2009, 09:00
da, da, dobra je taj ebay stvar... ja sam pred kojih 2 mjeseca naručio bateriju za dsc-h50 digitalac na ebayu za 50 kn sa poštarinom, dok je kod nas najjeftinije isto oko 400 kn... :)
kad smo kod maska već jel zna tko di mogu nabavit za E51 masku jer mi mob pao na beton i ostala udubina na metalnom djkelu kućišta s prednje strane :pray:
Mislim da ti samo Mobis drži maske za novije Nokie i da su maske precjenjene. Osim Mobisa, možeš probati eventualno kontaktirati Simel.
A ako ne, onda nađi nekoga sa ebay accom.
Don Kihot
08-07-2009, 19:20
Simel i Mobis.
T-Mobile je danas najavio kako će se Appleov iPhone 3GS moći kupiti u Hrvatskoj od 31. srpnja 2009. Cijene novog uređaja još nisu definirane, a paralelno s iPhoneom 3GS prodavat će se i "stari" iPhone 3G, u izvedbi koja donosi 8 GB memorije.
Što se tiče tarife koje T-Mobile ima priređene isključivo za korištenje iPhone, one će ostati iste, baš kao i razne Opcije koje se mogu uključiti dodatno. Kako iPhone 3GS podržava i slanje MMS-ova, cijena za tu radnju će biti uobičajena, dakle onolika koliku ovaj mobilni operater i inače ima za tu radnju.
Za sve koji žele primati informacije o novom iPhoneu na e-mail, izravno od T-Mobilea, pripremljen je i newsletter na kojeg se možete pretplatiti na adresi http://www.t-mobile.hr/iPhone.
D.O.M.I.
21-08-2009, 17:42
imali tko ovdje da koristi LG RENOIR KC910, ovih dana namjeravam kupit novi mob pa mi ovaj zapeo za oko, može li netko napisati dojam ili nešt o njemu, isplati li se kupiti , meni bi najviše služio za muziku, filmove i tako, ili neka preporuka mobitela koji se može pohvaliti dobrim zvukom i tim svim , a da je po mogućnosti sony ericsson ? hvala :)
Ja sad kontam uzeti K800,pa eto preporuke...
Assasin`s
08-10-2009, 21:02
Ja mislim uzet Nokiu N96 čini se jeftina u slo 350€ pa bi htio pitati dali mogu igrati iste igre ko na Nokia n95
Niko Bellic
08-10-2009, 21:16
Ja mislim uzet Nokiu N96 čini se jeftina u slo 350€ pa bi htio pitati dali mogu igrati iste igre ko na Nokia n95
Na N96 možeš SVE. Samo nemoj da ti puno ispada, jer je veći dio mobitela napravljen od plastike. 8)
Assasin`s
08-10-2009, 21:21
Mislim si uzet ovo kad ga kupim ipak mob je skup neču da mi se ogrebe http://www.agramtrade.hr/invisibleshield™-za-nokia-n96/9/zagg--invisible-shield
I neku kutiju za njega
Niko Bellic
08-10-2009, 21:36
Mislim si uzet ovo kad ga kupim ipak mob je skup neču da mi se ogrebe http://www.agramtrade.hr/invisibleshield™-za-nokia-n96/9/zagg--invisible-shield
I neku kutiju za njega
Ja ti imam N81 koja izgledom (i dimenzijama) jako vuče na N96 i vjeruj mi dopizdit će ti te torbice nakon nekog vremena. Nemoj bolje na to trošiti novac. Moj je mob par puta poljubio beton i plivao u vodi, pa još uvijek radi kao švicarski sat. Nokia FTW!
Assasin`s
11-10-2009, 07:32
Jel netko zna di bi mogo kupit novu Nokiu N95 i da jel nokia n95 ima dvb-h prijamnik
Niko Bellic
11-10-2009, 09:42
Jel netko zna di bi mogo kupit novu Nokiu N95 i da jel nokia n95 ima dvb-h prijamnik
Mislim da ih novih nema nigdje, jer su se nakon što je izašla N96 prestale proizvodit, a DVB-H prijamnik nemaju 100%. Meni je N82 megakul fon i mislim da se još uvijek da nabavit nova za jeftine pare...
Assasin`s
11-10-2009, 15:41
Ma odlučio sam za N96 ima dosta funkcija i lijep dizajn
Don Kihot
11-10-2009, 15:43
Šta će ti? Kod nas ionako nemaš za to signal...
Kupi polovnu N95, ili N85, N96 je loša i plastična.
Niko Bellic
11-10-2009, 15:43
Dobar izbor! :thumbs2:
N96 je zakon. :pray:
Assasin`s
11-10-2009, 17:41
Pa kaj če mi polovni mob ako imam para za novi bog zna ko je drko po njemu.Novo je novo kod nas je došo več digitalni signal
Don Kihot
11-10-2009, 18:23
Pa kaj če mi polovni mob ako imam para za novi bog zna ko je drko po njemu.Novo je novo kod nas je došo več digitalni signal
Vidim da ne kužiš razliku između digitalnog signala, i standarde tunera...
Recimo sa Nokiom možeš samo u nekoliko EU država pratiti TV, kod nas ne.
Jer DVB-H nije isto kao i DVB-T, njube...
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-H
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T
Jedino sam u Austriji mogao hvatati DVB-H signal, za vrijeme EP2008, jer tad su i krenuli sa odašiljanjem tog signala,
a pokrivenost je bila po svim većim gradovima...
A što se tiče polovnih uređaja, nisi u pravu.
Evo ja mogu dobiti N97 za cca 2500-3000kn "polovnu" 0 day old...
Naravno bez garancije i zaključanu na jednu mrežu, ali to nije problem, jer 2.5k kn vs 7k kn je razlika...
Assasin`s
11-10-2009, 18:26
Meni se ne sviđa Nokia N97,a Iphone mi je tako uzeo bi ga pa se nađe nešto zbog čega ga nebi
EDIT:Kaj če mi mob bez garancije
Niko Bellic
11-10-2009, 19:16
Kaj će mi mobitel bez garancije?!
Neke ljude očito uzbuđuje kad znaju da im u slučaju da polovni mobitel krepa tih 2500 ili koliko već kuna odlazi u nepovrat ili da nastaje super mega kulan trošak za servisiranje. Ja danas, u vrijeme kada skoro svaki proizvođač daje 2 godine garancije na mobitel, a isti nakon te 2 godine ne vrijedi skoro ništa, ne vidim razlog zašto uopće kupovati polovni. Daješ novac za nešto na što ti nitko ne daje garanciju da radi i čiji popravak je najčešće skup. Jebiga, ziheraš sam, bar što se tehnike...
MasaKrisT
11-10-2009, 19:31
[quote="Assasin`s":1x8zok5t]Pa kaj če mi polovni mob ako imam para za novi bog zna ko je drko po njemu.Novo je novo kod nas je došo več digitalni signal
Vidim da ne kužiš razliku između digitalnog signala, i standarde tunera...
Recimo sa Nokiom možeš samo u nekoliko EU država pratiti TV, kod nas ne.
Jer DVB-H nije isto kao i DVB-T, njube...
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-H
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T
Jedino sam u Austriji mogao hvatati DVB-H signal, za vrijeme EP2008, jer tad su i krenuli sa odašiljanjem tog signala,
a pokrivenost je bila po svim većim gradovima...
A što se tiče polovnih uređaja, nisi u pravu.
Evo ja mogu dobiti N97 za cca 2500-3000kn "polovnu" 0 day old...
Naravno bez garancije i zaključanu na jednu mrežu, ali to nije problem, jer 2.5k kn vs 7k kn je razlika...[/quote:1x8zok5t]
nabavi ti meni xperiu tako:)
Niko Bellic
11-10-2009, 19:34
Nemoj. Mobitel je koma... :toilet:
Don Kihot
11-10-2009, 19:38
Pogledat ću, ali ne vjerujem da netko vani uzma Xperiu za produžetak pretplate, svi idu na N97.
Mislim mob ima jastva, ali se ostvaruje isključivo vani. :D
Al Sony je zato super, garancija im vrijedi svud u svijetu. Tako da Xperia nije ni loš izbor.
Assasin`s
11-10-2009, 19:49
Xperia je prespora
Niko Bellic
11-10-2009, 19:54
Xperia je prespora
+1
Kao i polovica smarthponeova, bili symbian ili ne. Neki vise neki manje al ajde. Sve ima svoje prednosti i mane. Ja sam jos uvijek za samsung s8000 jet.
MasaKrisT
11-10-2009, 20:24
sta se preporucuje onda?:D
Assasin`s
11-10-2009, 21:20
Nokia N95,Nokia N96,Nokia N97,Iphone(ali i on ima dosta minusa),N86 isto nije slab uglavnom Nokie imam najviše povjerenja od njih
Niko Bellic
11-10-2009, 21:23
sta se preporucuje onda?:D
Ohoho, nejde to sam tak. To ovisi o tome za što najčešće koristiš mobitel, jesi li prepaid ili postpaid user i koji brand preferiraš.
MasaKrisT
11-10-2009, 21:40
Trenutno sam na w910i, dakle glazba ,ebuddy obavezno,net bi dobro dosao,a i navigacija ne gine.Sa parama sam sad nikaki,al posto sam cuo da se mogu te mocne pile sastrane nabavit,razmislio bi.
Marke: SonyEriccson i Nokia only.
Don Kihot
11-10-2009, 22:02
Nokia N95,Nokia N96,Nokia N97,Iphone(ali i on ima dosta minusa),N86 isto nije slab uglavnom Nokie imam najviše povjerenja od njih
N96 je smeće... Plastična na dodir...
N85 ili N958GB (ili N95 clasic) su od non-touch the best of uređaji...
N85 rastura...
Assasin`s
12-10-2009, 08:25
Ovaj da pitam kaj se taj Symbian da stavit sa 9.2 na 9.3 naprijmjer
Assasin`s
12-10-2009, 18:21
Evo uspio sam nači novu Nokiu N95 8gb pa ču nju uzet zato što puno lijepše izgleda i hardverski je jača od nokie n96 samo glupo je kaj nemogu stavit nutra memory stick ali šta če mi ima 8gb
Assasin`s
12-10-2009, 23:26
Sorry na triple post-u ali isteko mi je edit.
Danas sam imao na probi Nokiu N95,Nokiu N95 8gb i Nokiu N96.
Nokia N95 je savršeno napravljena ali me 8gb verzija nekako više vuče
zato što je ljepša i teža,a i ekran je veči.Nokia N96 je jadna cijela je od
plastike i imam osječaj ko da držim ciglu a ne mobitel.
Znači nakon probe i svega toga moja odluka je Nokia N95 8gb.
Nokia N96 je plastična i osječaj je ko da držim jeftinu kinesku plastiku,
a Nokia N95(classic)mi je nekako ružna i ima mali ekran.
Svi koji kupuju nove mobitele i to skuplje obavezno preporučujem ovo:
http://www.agramtrade.hr/invisibleshiel ... ble-shield (http://www.agramtrade.hr/invisibleshield%E2%84%A2-za-nokia-n95-8gb/10/zagg--invisible-shield)
Ima za još puno mobitela
MasaKrisT
13-10-2009, 08:52
I za koliko se da nabavit n95?
ljudi ima neko iskustva sa onim samsungom s5230 sad cu kupit novi mob a htjeo bi neki touch a da nije cookie i ovi ostali sa stylusom pa taj mi se cini najbolji u mom cijenovnom rangu znaci ima neko nek iskustva sa samsungom s5230???
Niko Bellic
13-10-2009, 15:58
Samsung je kurac!
iTelefon je kurac!
Sve što nije Nokia je kurac!
Assasin`s
13-10-2009, 16:30
Nokia nova u sloveniji je 350€(znalči 2500kn)
Assasin`s
19-10-2009, 13:16
wtf iphone nema bluetooth kak jadno uzimam nokiu n95 i to sam našo povolju 5 dana korišten 1700kn
Imam dilemu oko mobilnog. Znaci produzujem ugovor u Tcoma za jos 2 god, tarifa 150. preko 18000 plus bodova. Znaci nemam uopce ideje sa da uzmem. Ciljao sam na ovaj stariji Iphone. Ukratko, potreban je sto veci i funkcionalniji touchscreen posto mu je namjena vecinom multimedijska, pristojna kamera i pristojan softwer. Cijena kada se uzmu faktori + bodova i produzenja ugovora nebi smjela preko 600kn. Ikakav prijedlog? :roll:
Niko Bellic
28-10-2009, 18:54
Nokia E52 (znam da nije touchscreen) ili 5800 XpressMusic. iPhone mi je bezveze, ali ak' je tebi gušt uzmi si ga i obavezno uzmi tarifu i150, a ne ona Flex sranja.
Cilj je sto veci i kavalitetniji touchscreen. To je i primarni razlog zbog kojega je iphone u igri. I mos objasnit zasto ne tarifu flex150 nego uzimat posebnu za podatkovnim prijenosom. ne namjeravam mobitel koristit za povezivanje na net.
Nokia nova u sloveniji je 350€(znalči 2500kn)
Preskupo smeće,za 2500 kuna kupiš ganc novi iPhone u simpa paketu bez pretplate.
Ili Nokia 5800XM.
Cilj je sto veci i kavalitetniji touchscreen. To je i primarni razlog zbog kojega je iphone u igri. I mos objasnit zasto ne tarifu flex150 nego uzimat posebnu za podatkovnim prijenosom. ne namjeravam mobitel koristit za povezivanje na net.
iPhone ima puno kvalitetniji touchscreen od ostalih mobitela i vrlo je osjetljiva razlika,ali mislim da ne možeš koristit Stylus baš.(makar nije potrebno kada je multitouch)
Karlo_from_Bjelovar
30-10-2009, 06:44
[quote="Assasin`s":3mrlu2c8]Nokia N95,Nokia N96,Nokia N97,Iphone(ali i on ima dosta minusa),N86 isto nije slab uglavnom Nokie imam najviše povjerenja od njih
N96 je smeće... Plastična na dodir...
N85 ili N958GB (ili N95 clasic) su od non-touch the best of uređaji...
N85 rastura...[/quote:3mrlu2c8]
po koliko ide N85?
Imao sam danas prilike malo se poigrat na Samsung S8000 Jet, prestrašan mobitel. Brz ko munja, odličan ekran, lagano korištenje...prva liga, to mi je iduće ne repertoaru za kupit.
novi mobitel iz HTC-a HTC HD2. Meni izgleda predobro
http://www.htc.com/europe/product/hd2/s ... ation.html (http://www.htc.com/europe/product/hd2/specification.html)
review
part1 (76IgKqdMPuE)
part2 (U2TJ505GsYM&feature=SeriesPlayList&p=11E9E26F08390B72)
Assasin`s
24-11-2009, 21:29
Nodakim nebi nikad uzeo iPhone smeće od mobitela mobitel koji nema bluetooth???
Nokia N95 je najbolji mobitel i več dugo vrijeme nitko nije napravio bolji
Namjeravam uzet Sony Ericsson W705, čini mi se kao odličan mobitel, iskustva?
Assasin`s
24-11-2009, 23:24
rađe uzmi Nokia 5610 Sony Ericsson se može skriti kad Nokia vlada :rambo:
ovaj htio bi pitat koliko otprilike dođe nova maska za Nokiu N95 crna maska ako ima orginal
Da, Bluetooth.
Nema veze što je najbrži i najboji multimedijski gadget, te što je u igraćoj industriji prešao Sony PSP i Nintendo DS.
Assasin`s
24-11-2009, 23:38
Igre mu imaju dobru grafiku ali nisu baš zabavne.Nokia N95 je nekako bolja meni.Ljepši osječaj u ruci je onaj touch screen mi je skroz gay jedina prednost touch screena je što nikad ne izližeš tipke ko na običnoj tipkovnici.Neznam komu je dobar iPhone nek uzme ali meni nema smisla stiskat po ekranu za broj classic mi je prirasto srcu ali vjerujem da bi mi se svidio kad bi probo ali to če bit Bog zna kad.A mobitel mi mora imat bluetooth zato uvijek se netko nađe u školi tko iam dobru pjesmu ili sliku pa da mi pošalje,a ti imaš iPhone pa ti mora MMS slat.
Kak misliš nisu zabavne?
EA, Activision, Ubisoft, Gameloft i druge velike firme su pokrenuli cijele divizije za razvoj igara na iPhone platformi, za kojeg tvrde da je daleko superiorna platforma definiranim hendheld konzolama.
Osim što ima sve žanrove (FPS, RPG, RTS, TBS, avanture, simulacije vožnje i drugo), za iPhone su izašli remakeovi najvećih uspješnica devedesetih, poput Dooma, Duke Nukema, Monkey Islanda, Beneath a Steel Sky-a i raznih drugih. Naravno, sve te igre koštaju između jednog i sedam dolara, što je otprilike 10-70 puta jeftinije od navedenih konzola.
Ogroman hit Call of Duty: World at War: Zombies, trenutno osvaja nagrade za pomicanje tehničkih dostignuća igara na mobilnim platformama, te je prokleto zabavan komad softvera.
Istina, jako lijepe stvari se događaju.
e da, stiže orginalni Driver
http://wireless.ign.com/articles/104/1048818p1.html
<3<3<3
Jedini problem kod iPhonea je njegova visoka cijena. :D
Assasin`s
25-11-2009, 09:35
i baterija :(
Niko Bellic
25-11-2009, 10:27
I garancija...
Uglavnom, nitko mi nije odgovorio, dobra/loša iskustva sa Sony Ericsson W705?
Niko Bellic
25-11-2009, 12:20
Prijateljski savjet. Pričekaj nove Sony Ericsson telefone s imenima, jer donose veliku novost; microSD kartice. Sa koliko para uopće raspolažeš i za što točno osim poziva i poruka misliš koristiti telefon?
Uglavnom trebao bi mi mobitel do 1200 kn, da ne bude cigla (kao N95) nego da bude skromnih dimenzija sa što većim ekranom, po mogućnosti klizni. Mobitel najviše koristim za slušanje muzike tako da mi je to najvažnije, bilo bi lijepo da ima 3,5 mm jack, kamera mi je nevažna na mobitelu pošto je ne koristim.
I dosta važno mi je da ima dobru tipkovnicu, ne da mi se počne ljuštit i raspadat, pošto često pišem SMS-ove.
Za moje potrebe, Sony Ericsson W705 mi se čini odličan, ali ako imaš bolji prijedlog , slobodno reci. :D
Moj bluetooth i dalje dobro radi,ne shvaćam smisao tvog pitanja.
Assasin`s
25-11-2009, 19:05
Čekaj što se može slati datokete frendovima sa bluetooth na iPhonu?
Grim ako možeš skupiti još 200kn pa da uzmeš N85 ako ne uzmi što hočeš.
Inače mrzim Sony Ericssone svaki koji sam imo trajo mi je 1god i crko. A Nokie sve oko 3god.
Ajmo ovako, Samsung S8000 jet(iako može bilo koji mob), Tmobile mreža...kak da sredim da mogu ić na net i čitat mail. Neznam kak da narihtam, one konfiguracijske poruke kaj možeš dobit od njih ne rade tak da ono, može neki help...
Niko Bellic
28-11-2009, 09:34
Nađi u postavkama mobitela pristupne točke i saznaj od temobajla (0800 1550) koja je njihova (Vipnetova je npr. data.vip.hr), pa ju upiši u mobitel, te zatim sejvaj. Odi u browser i tamo odaberi preko koje pristupne točke se spajaš (temobajl ofkors), te nakon toga odi na net i posjeti www.pcplay.hr (http://www.pcplay.hr), ulogiraj se na forum i pošalji mi pp "Hvala!"...
Aha, kužim. Dobro, probat ćemo ^^
Zeza neš...poslao ti pp. Čini se da ću morat do frenda da kod njega na iphoneu vidim kak je složeno.
Niko Bellic
28-11-2009, 10:57
Jesi online? Samo postavi pristupnu točku za internet, ostavi proxy i ostalo na miru. Jel imaš kakav paket za prijenos podataka ili?
Riješit ću sa službom za korisnike, tnx ;)
Assasin`s
28-11-2009, 18:12
Jel ima možda neka fora da stavim Nokia Software Updater na win 7
Čekaj što se može slati datokete frendovima sa bluetooth na iPhonu?
Grim ako možeš skupiti još 200kn pa da uzmeš N85 ako ne uzmi što hočeš.
Inače mrzim Sony Ericssone svaki koji sam imo trajo mi je 1god i crko. A Nokie sve oko 3god.
iphoneu ni netreba bluetooth...imas internet za sve aplikacije potrebne na iphoneu...
Assasin`s
28-11-2009, 20:34
A nema baš svugdje wlan
1 kn je stvarno visoka cijena.
I nema svugdje WLAN,nego svugdje ima EDGE i 3G.
Assasin`s
28-11-2009, 23:40
1 kn nije puno ali 300kn za pretplatu to je puno
ljudi imaju i puno vece racune, tako da nije svakome
Assasin`s
29-11-2009, 08:47
Ja nikad ne potrošim svojih 60 kn.
Don Kihot
29-11-2009, 12:26
Ja nikad ne potrošim svojih 60 kn.
True.. 50kn na Tele2 pvt broju je dosta za 30 dana, a 50kn za tomato je dovoljno da svaki dan nazovem 10 ljudi kroz 30 dana iz firme.
1 kn je stvarno visoka cijena.
I nema svugdje WLAN,nego svugdje ima EDGE i 3G.
Stvar je u tome da se na wlan spajaš besplatno, a EDGE i 3G se naplaćuju (doduše, nešto je uračunato i u tarife).
[quote="Assasin`s":o1815run]Ja nikad ne potrošim svojih 60 kn.
True.. 50kn na Tele2 pvt broju je dosta za 30 dana, a 50kn za tomato je dovoljno da svaki dan nazovem 10 ljudi kroz 30 dana iz firme.[/quote:o1815run]
da, a isto tako ja znam covjeka koji ima 500kn pretplate i nije mu dosta, zato i postoje razni modeli placanja, ne? nemrete sve po sebi suditi
Niko Bellic
29-11-2009, 23:04
Meni Vipnet skine s računa 600+ kuna svaki mjesec... :eyebrows:
IGoR_2803
30-11-2009, 00:04
ovako, zanima me da li netko ima osobnihSiskustava sa LG KP 502, tzv. cookie mobitelom? znači zanimaju me osobni dojmovi, razmišljam da si upiknem jednog, vip ima za 200 kn ako se produži ugovor... najviše me zanima kakav je za slušanje mp3ca jer bi mi ujedino služio i kao player. druga stvar koja me zanima kako funkcionira taj touch screen... kakav je odaziv, da li je teško priviknuti se na pisanje poruka itd...
Niko Bellic
30-11-2009, 00:08
Ima ga legica s posla. To je igračka koja brzo dosadi. Za 200 kuna radije uzmi Naite...
IGoR_2803
30-11-2009, 00:14
Ima ga legica s posla. To je igračka koja brzo dosadi. Za 200 kuna radije uzmi Naite...
kak misliš da dosadi? mogu ja dati i do 300, 400 kn (više ne dam iz principa)...
Niko Bellic
30-11-2009, 00:38
Pa sam mobitel osim tog touch screena nije niš posebno i dosta se ljudi razočaralo sa njim, na to sam mislio. Imaš onda C510, ali za te pare teško da imaš puno njih na biranje. U toj klasi jeftinjaka većinom SE rula...
Sestri sam uzeo prije nekih 9 mjeseci LG KF600 i isto je bio WOW efekt u startu kao i kod ljudi koji popasu kukija, ali nakon par mjeseci skužiš zašto ljudi češće kupuju SE i Nokia mobitele nego LG i tome slično...
IGoR_2803
30-11-2009, 00:46
Pa sam mobitel osim tog touch screena nije niš posebno i dosta se ljudi razočaralo sa njim, na to sam mislio. Imaš onda C510, ali za te pare teško da imaš puno njih na biranje. U toj klasi jeftinjaka većinom SE rula...
Sestri sam uzeo prije nekih 9 mjeseci LG KF600 i isto je bio WOW efekt u startu kao i kod ljudi koji popasu kukija, ali nakon par mjeseci skužiš zašto ljudi češće kupuju SE i Nokia mobitele nego LG i tome slično...
ma znam, i ja sam skeptičan prema LGu ali na pcekspertu sam našao temu di ga ljudi dosta hvale... a više od 400 kn za mobitel nedam... tak da ono... htio sam uzeti w910i (http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/w910i?cc=hr&lc=hr)Sali ga više nemaju u ponudi... gadovi...
Niko Bellic
30-11-2009, 00:52
Nije C510 ništa lošiji od W910i...
IGoR_2803
30-11-2009, 01:20
Nije C510 ništa lošiji od W910i...
ali je ovaj ljepši... :D
Niko Bellic
30-11-2009, 01:32
Hoćeš kupit LG KF600 od moje sestre? Prodam ti ga za 400 kuna, a pojede kukija za doručak. Malo ga je nagrizo zub vremena, al' štaš...
IGoR_2803
30-11-2009, 09:25
Hoćeš kupit LG KF600 od moje sestre? Prodam ti ga za 400 kuna, a pojede kukija za doručak. Malo ga je nagrizo zub vremena, al' štaš...
hvala, ali nebi... ne vjerujem u polovne mobitele, to je ipak stvar koja se svakodnevno puno koristi, ajde da je monitor ili nešto... tnx anyway... :)
Assasin`s
30-11-2009, 18:57
Imam problem na Nokia N95 kada stisnem tipku 9 izađe mi iz programa kak oču neki broj napisat naprijem 39992 neče mi 9 upisat nego izađe iz toga. Mislim da se zamjenila sa onom tipkom za prekidanje programa.
dali je ovo orginal nokia n95: http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-n95-oglas-479574Szato što ja imam istu na kutiji piše MADE IN FINLAND i kupljen je u trgovini koja nebi trebala imati kopije.
Assasin`s
30-11-2009, 22:02
Isteko mi je edit pa bi htio pitati dali se može nekako srediti da mi se ne boota kad mobitel otvorim
Karlo_from_Bjelovar
18-12-2009, 12:13
kakvo je misljenje o N85? nekako razmisljam o novom mobu za rodendan+bozic...
Niko Bellic
18-12-2009, 13:15
Ako si pažljiv onda je to super mobitel, no ako si nepažljiv radije uzmi neki koji nije tak osjetljiv kao ovaj kulni glossy slider. Nema se tu šta puno pričat. Lijep. Dobar. Symbian. Ako ti se sviđa kupi si ga.
Ja sam ženi baš jučer ubo Corby za žićbo, simpa mob. Sad barem imamo slične, ja S8000jet, ona corbya ^^
Karlo_from_Bjelovar
20-12-2009, 21:19
thx... jos necije misljenje o n85?
ne znam, gledim si ga i mami me... po koliko ide, ovako, "ispod stola"? para se za rodendan+bozic sigurno bit, jedino je pitanje da li ih potrosit na mob ili ne....
Niko Bellic
20-12-2009, 22:02
Ako ti ne treba mob za nešto ozbiljno poput slušanja mjuze ili surfanja internetom, radije nemoj davat puno za mob. Ostale stvari će skoro svaki obavit bez beda, a ako ne slušaš mjuzu prek njega ili ne surfaš ionako ti je većinu vremena u džepu i čeka da zazvoni, kajne?
Imaš u VIP-u kukija za 349,00 kuna... :wink:
Izbjegavaj jeftine touch screen mobitele i Symbian. Oboje donose bezbroj frustracija.
Karlo_from_Bjelovar
21-12-2009, 00:16
mob bi koristio za gledanje videa, fotkanje, net i za pozive , sms ofc... Za ziku tu je ajPod... Tacskrin - nikako. Ajfon, nokia, lg, samsung. Sve sam probao i zakljucio da me nervira. Trenutacno imam e51. Mob mi je super. Brz, dobro sucelje, gro programa - od metronoma pa do wlan pc kontrolera, praktican, al mi je displej mali, a kamera losa... :( trazim funkcionalnost e51 s vecim displejom i dobrim foticem, koji ne fejla nocu...
Ja imam S8000jet, savršen mobitel, gledaš divx i mp4 filmove kak ti srce želi (hell, tu sad i jedino gledam filmove koje mi se neda gledat na kompu), mp3 player sa 3,5mm jackom, 5mpx kamera, jedan od najbržih touchscreen mobitela, baterija traje gro, predivan amoled ekran, odličan touch osjećaj bez imalo greške, autorotate senzor, wifi s kojim surfam a da susjed nema pojma :rotfl: ...i nije symbian. Ne bi ga mijenjao za niš i služi mi za ama baš sve.
Karlo_from_Bjelovar
21-12-2009, 00:25
tačskrin je... Bio mi je napet na pocetku, s vremenom dosadio.
Da, nakon ovog touchscreena ne pada mi na pamet više ikad vračat se na nešto s tipkama, osim ako se u budućnosti nešto ne promijeni u tom pogledu pa će tipke opet bit in. Velim, za ono kaj mi treba i s obzirom kolko košta fakat je best buy. Šarao sam na dosta mobitela, sa i bez symbiana i zasad mi je samsung no1, sony je tak tak a nokia mi se nekak zgadila, valjda zato kaj sam imao sa symbianom. Vjerujem da se situacija do sada popravila.
Točno to, Samsungovi touchscreenovi su najbolji u srednjoj klasi, jer su spustili kvalitetu više na cjenovno najprihvaćenije modele.
Ciljaj Omniu ako imaš love.
Karlo_from_Bjelovar
21-12-2009, 08:30
dude... probao sam i omniu... nervira me tacskrin... :kill:
A onda ne volis touchscreen, šta ćeš ^^
Razmišljao sam i o omnii, čak sam htio uzet hd al sam ipak odustao, malo je bila skuplja i sad fala bogu vidim kolko je jet bolji i brži. Uglavnom, prezadovljan sam.
tačskrin je... Bio mi je napet na pocetku, s vremenom dosadio.
baci oko na E52 ili E55 ja sam odusto od kupnje e52 pošto sam nabavio masku za e51
e51 dušu dao još da su se sjetili u ono vrijeme ubacit led svejtlo intergrirani gps u mobitel i bar 2.2" :D
no e52 me pomalo grize .. za mene bi dušu dao da nemoram izdvojit toliko koliko sada stoji :oops:
Karlo_from_Bjelovar
23-12-2009, 13:25
pa e51 imam sad... malo mi je ipak jednu pinku previse buisness, kao i e52...
ma ne znam ni sam...
Karlo_from_Bjelovar
25-12-2009, 18:21
ne znam, sad ste me bacili u razmisljanje... evo buraz uzeo nokiu 5800, i nakon 2h prckanja po njemu nije to toliko ni lose... ne znam, bacili ste me na razmisljanje... touch ili ne... n85, jet, omnia... uzeo bi i 5800, ali mi kamera fejla... :(
Karlo_from_Bjelovar
27-12-2009, 17:57
ljudi... samsung jet (s8000) ili omnia (i900)? raznolikost aplikacija, brzina, ovo ono?
Niko Bellic
27-12-2009, 19:37
Ja bi zel Jet, pošto ga Aral tak hvali da mi već to pomalo ide na žifce. Ipak, Aral mi djeluje kao razuman tip i mislim da bi trebao slijediti njegov primjer...
ne znam, sad ste me bacili u razmisljanje... evo buraz uzeo nokiu 5800, i nakon 2h prckanja po njemu nije to toliko ni lose... ne znam, bacili ste me na razmisljanje... touch ili ne... n85, jet, omnia... uzeo bi i 5800, ali mi kamera fejla... :(
baci oko malo na ovu čudo
http://www.mobis.hr/MobilePhoneDetails/ ... eda.wshtml (http://www.mobis.hr/MobilePhoneDetails/19578/lang/HR/Nokia-6710-Navigator--smeda.wshtml)
http://www.gsmarena.com/nokia_6710_navigator-2687.php
Elraxery
07-01-2010, 15:30
Evo ovako trebam preporuku za neki mob (prošli mi maznuli nkei cigani )
-Isključivo multimedijski:dakle da mogu mjuzu slušat kako spada te da ima OK kameru
cijena 1500 kn cca recite ako treba još nešto dopisat jer ovo su stvarno sve stvari na koje treba paziti i netreba biti nikoji poseban proizvođać
P.S. molim da mi ne preporučujete toucheve jer sa mojim prstima koji prekriju pola ekrana to nebi baš najbolje išlo
Niko Bellic
07-01-2010, 15:33
SE C902 & SE W705
Elraxery
07-01-2010, 17:33
E kvragu obadva su mi super sad se nemogu odlućit :P
Niko Bellic
07-01-2010, 17:43
Prvi ima odličnu kameru i koristio ga je James Bond, a drugi je nekako više kombinacija svega; mjuza, kamera, internet (ima WLAN) i možeš u temobajlu uključiti Play Now Plus da slušaš mjuzu za džabe, a i meni malo bolje izgleda...
Elraxery
07-01-2010, 17:49
Mislim si i ja isto ko i ti ali neću uzet w705 nego w715 (jer dućan u kojem kupujem nema u ponudi w705 :P )
To su isti mobiteli valjda w715 ima par poboljšanja ili tak nekaj ugl. ista stvar
Niko Bellic
07-01-2010, 17:53
Ali onda nemaš Play Now Plus... :(
Elraxery
07-01-2010, 17:55
A jbg za velike ciljeve se moraju podnjet velike žrtve :roll:
EDIT: jel ima mozda jos neki model za preporuke ??
Niko Bellic
07-01-2010, 17:59
Za te pare mislim da ne.
Elraxery
07-01-2010, 18:01
A ništa onda ja ću malo proprčkat po netu da vidim koji je najbolji od ovih modela :C902 W715 W705 pa ga uzmem
Anyway hvala na pomoći talićni
Niko Bellic
07-01-2010, 18:13
Ma super ti je ta W7 serija. Imaju sve i ne fali im ništa.
Karlo_from_Bjelovar
07-01-2010, 21:54
za 1500kn ubodes nokia n85... mislim da guzi bilo kojeg SE... ;)
za 1500kn ubodes nokia n85... mislim da guzi bilo kojeg SE... ;)
nova n85 je malo duplo preko limita :D
Niko Bellic
08-01-2010, 15:00
Ma pusti. Karlo očigledno živi u svijetu mašte, jer da je N85 toliko jeftina, pogodi tko bi ju sad držao u ruci i tipkao po njoj umjesto po 5800 XpressMusic? Ich, naravno.
Karlo_from_Bjelovar
08-01-2010, 17:13
http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=se ... TRA%C5%BDI (http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=search&f_keywords=n85&=TRA%C5%BDI)
eto... par mjeseci stare za 1300-1600kn... decku pise lokacija XV. gimnazija, a mislim da samo ZG ima toliko gimnazija, pa mu valjda nije problem naci se s covjekom, primit u mobitel u ruke, i vidjet dal je "to-to"... na jutjubu lako pogleda kako mobitel izgleda u radu i u ruci, pa se moze uvjeriti da li je fejk ili ne... iako jos nisam naisao na n85 fejk... ugl se drugi modeli fejkaju...
smatram da je taj mobitel bolji odabir od bilo kojeg SE... ali to sam samo ja...
Misle na novu ak sam dobro skužio, jer ipak, kupovat polovni mob...bljuv.
vjever_masni
08-01-2010, 20:11
ne bi nikad kupovo mob tako :/ da je 800 kn xd
Karlo_from_Bjelovar
18-01-2010, 11:30
ok... moj stari produzi ugovor na 2 godine u tarifi flex 300... za koliko mjeseci on moze prec "nazad" na flex 150? ne da mi se sad ove iz t-mobilea zvat...
mislim da je 3 mjeseca, ali najbolje je nazvat sluzbu za korisnike da budes 100% siguran
Jel ima netko Nokia 5130 Xpress Music? Jel kaj valja taj mobitel?
http://www.letsgomobile.org/images/news/nokia/nokia-5130.jpg
PS: Nemojte mi preporučiti ništa drugo, samo me zanimaju mišljenja o ovom modelu!
Ima moja punica. A mob je ono, bazična ciglica bez puno fantaziranja. Čisti low end al za razgovarat, slat poruke i ne brinut se ak ga zgubiš i potrgaš sasvim adekvatan mob :)
Danas idemo po taj mobitel i na kraju cura ima neki "dug" što nije podmirila pa nije mogla uzeti mobitel :( Sada će morati zvati nekoga da vidi kaj s time pošto je ziher da nema dugova...
Inače je mobitel sasvim sexy. Ima baš duboku crvenu boju i na opip nije kao igračka iz N serije. S tehničke strane neću komentirati pošto baš i ništa ne valja osim multimedijalnih tipki...
Don Kihot
27-01-2010, 01:15
http://www.gsmarena.com/nokia_x6-2922.php
Gdje mogu kupiti kod nas?
Sisak-Zagreb relacija?
Jel netko "šverca" izvana, ako nema kod nas?
Kupujem <3
Sisak-Zagreb relacija?
Kupujem <3
prvi put vidim specifikacije i mogu ti reć da su me specifikacije gadno razočarale osim 8gb-16gb intergrirane memorije ne nudi ništa više od drugih nokia u istom rangu da ne kažem da ima slabiji procesor i još neke sitnice koje igraju ulogu :)
Niko Bellic
27-01-2010, 13:01
Trenutno najbolji Nokia mobiteli koji nude najviše za najmanje para su 5800 XpressMusic i E52. Jedan imam, drugi je u planu...
To Don kupuje zato što dolazi sa Spore igrom :D
Niko Bellic
27-01-2010, 13:12
Meni je X6 ružan mobitel. I skup.
Trenutno najbolji Nokia mobiteli koji nude najviše za najmanje para su 5800 XpressMusic
N82 košta od oka isto kao 5800XM pa nudi daleko više od nje... N-Gage, odličan fotoaparat, stariji sustav sa puno većom kolekcijom programa, dual procesor za igre sa drugih platformi (PC, Gameboy, Nintendo...). Jedino što nema je Touch Screen, a to je mana koliko i prednost pošto neki mrze TS, a neki se zaljube u njega...
Niko Bellic
27-01-2010, 14:04
Jel treba tvojoj curi 5130 XpressMusic? Imam i W395... Ljubičasti
Danas ili sutra bi trebala srediti to sa VIP-om, tako da se nadam da će preći na pretplatu do 31.01 pošto je to prilika koja se ne propušta (40 mjeseci dobivaš dodatnih 50kn na račun - plačaš 50kn tarifu, a imaš mjesečno 100kn na raspolaganju)... pa će onda uzeti taj mob po promo ponudi.
PS: Ali hvala na ponudi :friends:
Niko Bellic
27-01-2010, 15:30
Ja si brijem uzet E63. Njih ima po 499 kuna. Bilo bi šteta ne produžiti ugovor...
A ne, ja npr. ne shvaćam ljude na bonove :( Nemaju nikakve opcije, a u pretplati imaš toliko savršenih ponuda za nepovjerovati (+ jeftin mob koji prodaš ako ti se ne sviđa ili imaš neki drugi u planu). Ja sam do nedavno imao čitav VIP potpuno besplatan. U tarifi 25 sam, mjesečni račun mi je 35 kuna, a VIP besplatan (besplatna VIP 0 opcija) :pray: PS: A cura će sada imati 2000 kuna bonusa na raspolaganju za trošenje...
Meni istiće sljedeće godine ugovor i opet ću ga produžiti. A starom će isteći ove godine ako se ne varam i opet će uzeti 2 mobitela za šaku kikirikija kod produženja ugovora na T-Mobileu.
A ne, ja npr. ne shvaćam ljude na bonove
Tesko je shvatiti tudju besparicu,da
Nekome je 100 kuna dnevni dzeparac a nekome dnevnica
Ne kužiš, ljudi na bonove redovito mjesečno troše 200+ kuna na te bonove... ljudi u pretplati dobe račun od 65 kuna i bok. Ti kada si na bonove kupuješ boniće od 35 kuna i misliš da malo trošiš, ali se njih nakupi taj čas. Ovako znaš koliko ti iznosi tarifa i paziš da ne prekoračiš. A uz današnje bonuse i opcije, teško je prekoračiti tarifu.
Nikako se ne isplati biti na bonovima, a tarifa ima za sve i svakoga.
PS: Samo da prodaš mobitel koji dobiješ u tarifi si si osigurao novce za godinu dana plaćanja mjesečne naknade...
A opet zavisi kako kome....
evo ja imam jedan K800 koji koristim samo kad me neko zove i obratno,sms u krajnjim slucajevima
Dosta puta se desi da mi istekne broj jer dugo nisam uzeo dopunu pa je onda uzmem cisto da mi broj ne propadne
Ja sam na pretplatam već jedno 6-7 godina, ne pada mi na pamet ikad više vraćat se na bonove, a i uvijek se nađe tarifa po izboru.
IGoR_2803
27-01-2010, 18:23
Ne kužiš, ljudi na bonove redovito mjesečno troše 200+ kuna na te bonove... ljudi u pretplati dobe račun od 65 kuna i bok. Ti kada si na bonove kupuješ boniće od 35 kuna i misliš da malo trošiš, ali se njih nakupi taj čas. Ovako znaš koliko ti iznosi tarifa i paziš da ne prekoračiš. A uz današnje bonuse i opcije, teško je prekoračiti tarifu.
Nikako se ne isplati biti na bonovima, a tarifa ima za sve i svakoga.
ima ljudi koji se nažalost vrlo teško kontroliraju... osobno poznam takve ljude i njima je dati telefon u ruke kriminal... za takve ljude je bolje da imaju bonove ne bi li ih to barem malo spriječilo da manično troše...
To da, to stoji. Al opet, nekontrolirano tak trošit i pričat...to je pomalo i bolesno :)
Don Kihot
27-01-2010, 22:51
Sisak-Zagreb relacija?
Kupujem <3
prvi put vidim specifikacije i mogu ti reć da su me specifikacije gadno razočarale osim 8gb-16gb intergrirane memorije ne nudi ništa više od drugih nokia u istom rangu da ne kažem da ima slabiji procesor i još neke sitnice koje igraju ulogu :)[/quote:3n349bl3]
Ljubav na prvi pogled, ebiga.... <3
[quote=Talični Tom]Trenutno najbolji Nokia mobiteli koji nude najviše za najmanje para su 5800 XpressMusic
N82 košta od oka isto kao 5800XM pa nudi daleko više od nje... N-Gage, odličan fotoaparat, stariji sustav sa puno većom kolekcijom programa, dual procesor za igre sa drugih platformi (PC, Gameboy, Nintendo...). Jedino što nema je Touch Screen, a to je mana koliko i prednost pošto neki mrze TS, a neki se zaljube u njega...
True, 5800xm je za mene koma. N/82/85/95 daleko bolji.
Ako želim jeftini i bolji touchscreen phone, onda uzimam 5530.
http://www.gsmarena.com/nokia_5530_xpressmusic-2832.php
U radu između njega i 5800xm se primjeti tko je pobjednik. 5800 gubi u svim segmentima, osobito u dizajnu.
Ne gledajući tehničke podatke, 5530 je daleko brži i fluidniji.
To Don kupuje zato što dolazi sa Spore igrom :D
Već sam ga prešao na NGage na N95. :D
ima ljudi koji se nažalost vrlo teško kontroliraju... osobno poznam takve ljude i njima je dati telefon u ruke kriminal... za takve ljude je bolje da imaju bonove ne bi li ih to barem malo spriječilo da manično troše...
True. Osobito što moje žene 8eh, valjda ne čitaju forume, sve 3) vole tipkati po mobačima, pa i troše pare. Jednostavnije nadoplatiti bon, pa znam da me neće oderati
dok se tuširam. A uvjek vole tipkati lololol. A kad se žene raskokodakaju... :D
Evo novog samsungovog čuda sa MWC2010, baziran na novom Bada OS-u, Samsung S8500 Wave preview: First look (http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-review-450.php). Pogledajte video na 4. strani...vrlo smooth, ovakvo nešto samsung još nije napravio. Čini se da mogu počet skupljat novce.
Također, bacite pogled na ostale marke.
Izgleda brže od iPhonea ali bi iskreno rađe čekao iPhone 4G nego uzeo ovog Samsunga. Prva i najvažnija mana je multitouch, jebemti sve kada naprave tako brutalan uređaj i onda ne stave multitouch na njega!? Kaj su zaboravili ili koj bog :( To mi je dovoljan razlog da zaobiđem TouchScreen mobitel!
A i ne znam kakav je taj Bada OS, koliko kvalitetne aplikacije ima itd. No da je mobitel sexy, to je.
Zanimljivo je da u biti samsung ne promovirao multi-touch nego one-touch, on fore sa zoomom i sl. Iako, meni bi više pasalo da je multi-touch. Vidjet ćemo kaj će Apple predstavit sa novim iPhoneom.
Nekako mi se multitouch čini puno boljom opcijom. Čim primiš sa 2 prsta, on radi što želiš. Dok ovaj moraš držati prst na njemu da bi se aktivirale nove mogućnosti zooma i sl. Tako da na tom polju (interakcije korisnik-mob) masno zaostaje za iPhoneom. PS: Zamisli samo surfanje na iPhoneu i na ovom Samsungu...
Zanima me samo kolika će cijena biti i nadam se da će bar donekle rušiti cijenu iPhonea :D
Gle, svi mobovi koji dođu i koji su kakva takva konkurencija iPhoneu su dobri jer mu barem nešto ruše cijenu, pitanje je koliko ^^
Ah, još jedna patetična kopija, no ovaj put se Samsung čak ni ne srami toga.
Naravno da će iPhoneova cijena ostati stabilna, jer je ovo debelo ispod njegove klase i mogućnosti.
Don Kihot
19-02-2010, 00:18
Pa moraju držati visoku cijenu da pokriju brojne reklamacije...
Više ime se mobova vrati nego što prodaju...
Čak su i kineske kopije ispale kvalitetnije (bar možeš postaviti melodiju za zvono, koristiti BT kako želiš,
te ima bolji WiFi domet. nice).
Ajd hvala bogu da je i nokia ucinila korak naprijed.
http://www.engadget.com/2010/02/15/symb ... -on-video/ (http://www.engadget.com/2010/02/15/symbian-s-3-officially-announced-previewed-on-video/)
Najjace mi je "single tap everywhere in UI" :pray: :rotfl:
Ovako ljudovi...frend mi prodaje n97....dali mi se isplati kupit ga...meni bi prodal za 2000kn...kupuje motor pa treba pare hitno...ko zna kaj o tome mobitelu?..ja se bas i ne kuzim.,,,eh....da uzmem? tnx
Usporedi si cijene - http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=se ... ywords=n97 (http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=search&f_keywords=n97)
Ne znam koliko se isplati taj mobitel, ali ponuda nije loša ukoliko je nov s garancijom. Ako ništa drugo, prodaš ga preko oglasnika ukoliko ti se ne svidi.
http://www.gsmarena.com/nokia_n97-2615.php
AHam...fala bartuc, al nisam uzel..previse mi je to love, mada ima sve..i znam da je dobar, al toliku lovu za mobitel...ne mugu dat..eh.. :D
Da, nisu to sitni novci, iako mobitel u dućanu košta 5'500 kuna. Mobitel mi izgleda kao 5800XM sa QWERTY tipkovnicom, ništa posebno. Uopće me ne pali ta Nokia N97.
Karlo_from_Bjelovar
02-03-2010, 11:11
ta n97 je takva cigletina da je to strasno (znat cete kada ga primite u ruku)... to nije mobitel za nosit u dzepu... nikako...
No, isti gredenc kao i 5800XM. Gotovo su istih dimenzija, s time da je N97 opet za nijansu veća :D
Karlo_from_Bjelovar
03-03-2010, 10:18
nene... 5800 ti je cookie u odnosu na n97... jednostavno moras primit u ruku... >.>
F-M3tVHl2YIS:pray: :pray:
Da oživim temu.
Tražim neki mobitel koji ima kvalitetne zvučnike, veliki ekran, dobru bateriju, po mogućnosti touchscreen i dosta memorije. Koristio bih ga za multimediju, internet, sms, pozive... Pare, oko 1.5k kn.
Već su mi predložili neke mobitele, ali želim vidjeti i ostalo.
Sa svime :Nokia 5800 (i XpressMusic i Navi), Samsung S8000, Samsung S5560
Bez 3.5mm audio jacka :SE G900, P1.
Bez 3.5mm audio jacka i WLANa : Samsung B3410, Samsung S7070, SE G700
Ja bi definitivno išao na 5800XM.
3,5mm jack je prvo što moraš imati na mobitelu, tako da donja 2 reda odmah otpadaju ako se mene pita. Ostaju S8000 i S5560 koji su bazirani oko Java/TouchWiz sučelja koje nema što raditi pokraj Symbiana na smartphoneu. To je kao da u Audia staviš Shimano pogon od bicikla. Sva 3 imaju resistive TS, tako da jedan nije puno kvalitetniji od drugoga. I uz 5800XM bi morao dobiti 8GB memorijsku karticu gratis.
Jedino u čemu Samsung briljira je elegancija, ali to za mene nije dovoljno da kupim njihov uređaj.
Već par dana surfam netom tražeć' takve uređaje i 5800XM posjeduje sve. Samo, neki su srali za zvučnik i kornji desni ugao (kao plastika se odvaja), ali ne brine me to previše. Pogotovo nakon što sam pročitao human monsterovu temu o istom mobitelu. Samo, ne vidim nigdje u vipu (na webu) da ima za kupit?
Niko Bellic
06-04-2010, 19:36
Imaš još samo 5800 Navigation Edition. Obična 5800 je rasprodana. 8)
Cijena? :oops:
edit:
Nevažno jel za pretplatnike ili na bonove.
baci oko na nokiu x6 16gb intergrirane memorije bez mogucnosti prosirenja mislim da ti vise od ovog netreba a i tu je sve slicno ako ne i bolje nego na 5800 :)
Niko Bellic
06-04-2010, 19:44
E da, pogledaj si i X6, a za cijenu odi na http://www.t-mobile.hrSi pogledaj.
baci oko na nokiu x6 16gb intergrirane memorije bez mogucnosti prosirenja mislim da ti vise od ovog netreba a i tu je sve slicno ako ne i bolje nego na 5800 :)
Do ~1.5k.
edit:
A Nokia 5530? link (http://www.nokia.com.hr/pronadjite-proizvode/proizvodi/nokia-5530-xpressmusic)
5530 je vrlo dobra alternativa za 5800. 5800 je definitivno bolji, prvenstveno zbog baterije, ali jebiga. Imaš PUN oglasnik 5530 i 5800 modela do cca 1300kn.
Njuškalo naravno:
http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=se ... words=5800 (http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=search&f_keywords=5800)
http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=se ... words=5530 (http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=search&f_keywords=5530)
PS: Daj link na tu temu od Human Mostera!
http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=96&t=33853&hilit=nokia+5800
trebam link di mogu skinut neku normalnu temu za nokiu 6730 Clasic .. malo bolje teme nemojte mi davat one standard gluposti linkove :pray:
Razmišljam da li da zamijenim N82 sa 5800XM mobitelom!? Ista je cijena, tako da bi se ili "đorao" ili prodao i kupio ovoga za iste novce. Imao bi ga do kraja godine dok ne dođe vrijeme za iPhone...
Pametno ili ne?
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=2537 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2177&idPhone2=2537)
Razmišljam da li da zamijenim N82 sa 5800XM mobitelom!? Ista je cijena, tako da bi se ili "đorao" ili prodao i kupio ovoga za iste novce. Imao bi ga do kraja godine dok ne dođe vrijeme za iPhone...
Pametno ili ne?
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=2537 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2177&idPhone2=2537)
možda ipak ne jedino ako patiš od većeg ekrana po ostalim karakteristikama i po izgledu telefona nebi mjenjo
Karlo_from_Bjelovar
13-04-2010, 21:59
ovisno da li preferiras fotkanje ili surfanje/slusanje mnjuze... surfanje i browzanje glazbenom kolekcijom je jednostavno toliko bolje na touchu...
U tom i je fora, slikam sve rjeđe i rjeđe, a totalno sam se zapalio za Touch Screen.
Karlo_from_Bjelovar
14-04-2010, 08:46
a onda uzmi... jednom se zivi, bit ce vremena za zalit... :D
ali da, 5800xm je sa firmware updateovima postala totalno ugodan mobitel, cak ni kamera nije TOLIKO losa... :wink:
Bartuc, nećeš valjda iPhone uzimat? :shock:
Pa mislila sam da si barem ti pametniji od toga. :(
Nego, mene privlači nova X2. A šta će mi, imam X1i. :( Doduše, zadnji put sam se malo zaigrala s flashanjem ROMA, pa sad imam xperiu sa HTC sučeljem. :rotfl:
Bartuc, nećeš valjda iPhone uzimat? :shock:
Vjerojatno hoću pošto ga želim koristiti primarno za multimediju i zabavu, a tu je iPhone praktički bez konkurencije. No postoji ogroman ALI. Trenutno još studiram pa me privlači nešto takvo zbog kraćenja nastave, ali uskoro završavam fax pa ne znam koliko će me nakon njega držati hype za iPhoneom. Ali s druge strane, možda ga sve jedno kupim pošto mogu dobiti 3G za jednu kunu i/ili 3GS za 798kn (možda i oba za 799kn :D).
Ne brini, neidem nepromišljeno u to. iPhone ima HRPU mana, ali i dalje ima najkvalitetniji Touch Screen, naj "user friendly" sučelje i najkvalitetniji OS za igre. Igračka je, ali to trenutno i želim :D Ukoliko me popusti hype, onda bi ozbiljno razmislio o HTC-u, ali on je i par tisuća kuna skuplji od iPhone-a...
Da_killah
01-06-2010, 23:38
Ima li netko iskustva sa Sony Ericsson J10 Elmom ili Samsungom i7500 Galaxy. želim uzeti novi mobitel na pretplatu kod tele 2, a ta 2 su mi u najužoj konkurenciji. pare nisu problem, nemam ih :) ne smeta me što su mobovi podosta različiti (jedan klasični, drugi touch), samo me zanima ako je itko koristio neki od ova 2 moba
Ne mogu vjerovat da je ovo snimano mobitelom
bHQs_DpFFoI&playnext_from=TL&videos=_aGExsx_zLQ&feature=sub
ScorpiuS
05-06-2010, 17:29
Pa lijepo piše 720p, šta si očekivao?
Bilo je do sada vec dosta mobitela sa 720p ali niti jedan nije dostigao ovakvu kvalitetu. :wink:
Sony Ericsson - KITA (http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/kita?cc=ph&lc=en)S :rotfl: :rotfl: :pray:
Jedva čekam reklame domaćih opertera:
"Ekskluzivno u našoj ponudi, Kita od Sony Ericssona!!!!"
Izraz lica na ljudima kada stavljas ruku u dzep i kazes samo da izvadim kitu - neprocjenjivo!
Mislim da mi je Kita negdje ispala iz džepa.
Kita, malo rabljena (skoro k'o nova!), prvi vlasnik. 1500 kn.
Pokvarila mi se kita...
Imam novu igricu za Kitu...
Prazna mi je Kita...
Kita mi se zblokirala...
Imaš dobru masku za Kitu...
Posudiš mi Kitu na kratko?
Smočio sam Kitu i više ne radi...
:rotfl:
Kostolomac
10-06-2010, 10:39
"Kita™. Twist, tilt, turn, smash - gesture gaming is here!" :rotfl:
Niko Bellic
10-06-2010, 10:59
Zamisli sjedi obitelj za ručkom i mama pita sina što je curi kupio za rođendan, a ovaj veli kupio sam joj kitu.
Death By Sexy
10-06-2010, 14:40
e, postoji koji megajeftini mob s vajrlesom?
Šta će ti wireless kad ima šugavi wap browser?
marijanovic
10-06-2010, 15:32
Može stavit Opera mobile. Taj browser nije šugav ni zere.
Kita
:pray: :pray:
Barem mi mobitel nije riknuo prije par dana. Taman si trebam kupiti novi. :)))))))))))
Daj zamisli da ideš prodati mobitel: "Kome da uvalim Kitu?"
The opportunity for puns is obvious. :)
Assasin`s
10-06-2010, 18:04
Padne ti mob i frend ti kaže:"Čvrsta ti Kita"
IGoR_2803
10-06-2010, 18:08
@bartuc:
buahahaha, dobro si me nasmijao sa ovim citatima... :pray: :rotfl:
Niko Bellic
11-06-2010, 01:13
Ipak se kod nas ne zove Kita...
DOKAZ!
Kita (http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/kita?cc=ph&lc=en)S= Yari (http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/yari)
http://www.svijet-medija.hr/sony_ericss ... 7,154.aspx (http://www.svijet-medija.hr/sony_ericsson_yari_u100i_black,21317,154.aspx)
http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda ... _crni.aspx (http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.1e02afb2b3644978b0f2f6492350022f .mobitel_sony_ericsson_u100i_yari_crni.aspx)
http://www.intelkom.hr/opis.php?id=3176
To je isti kujac...
IGoR_2803
11-06-2010, 06:34
/
baš šteta, iako je bio zicer da će prilagoditi brand našem tržištu... :(
Niko Bellic
11-06-2010, 10:34
Dual SIM zver... 8)
http://conversations.nokia.com/2010/06/ ... o-gallery/ (http://conversations.nokia.com/2010/06/03/nokia-c1-unleashed-with-double-sim-functionality-photo-gallery/)
Navodno će bit jeftina u PM... :thumbs2:
SE Kita (http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/kita?cc=ph&lc=en)
Koje ime :rotfl:
ScorpiuS
14-06-2010, 16:48
Kita je najbolja stvar na planetu!!!
:D
Ovo (http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/kita?cc=ph&lc=en#view=accessories)Smi je najbolje, pročitajte velika ljubičasta slova
Death By Sexy
14-06-2010, 17:05
Ajme, tek sad ovo vidio... Ne kužim se baš ja u to... Al dobro bi mi došao neki neuberfensiskup mobitel s kojim bi mogao pristupiti gmailu... A wireless,jer je besplatan? Ne znam :(
Death By Sexy
23-06-2010, 18:30
BUMP
Praetorian
06-07-2010, 17:13
Ljudi jel ovo normalno, imam Sony Ericson k750i i kad uštekam usb kabal u komp meni se počne punit mobitel.
Najnormalnije, isto je i sa mojim W910i. Naravno, mogu i prebacivat fajlove vamo tamo.
Kod nekih mobitela, iako izgleda kao da se puni, znači one crtice idu, mob se u stvari ne puni.
Praetorian
06-07-2010, 17:32
Hvala na odgovorima, to crta sam ide, ali ga ne puni.
Niko Bellic
06-07-2010, 17:39
Meni se W395 puni prek kabela. Oš kupit? 200 kuna
Praetorian
06-07-2010, 21:04
Netreba mi.
Samsung S8500 Wave review: Hello, world! (http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-review-480.php)
Došlo ovaj tjedan u hrvatsku, u tmobile i vip. Uzimam to iduće godine po isteku ugovora, ne pada mi na pamet uzimat iphone4.
Samsung S8500 Wave review: Hello, world! (http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-review-480.php)
Došlo ovaj tjedan u hrvatsku, u tmobile i vip. Uzimam to iduće godine po isteku ugovora, ne pada mi na pamet uzimat iphone4.
ništa specijalo prije nokiu N8 :roll:
Ne volim Nokiu i ne volim Symbian baš, želim neki malo jednostavniji mobitel.
Niko Bellic
10-07-2010, 09:11
Wave je megasoma. :pray:
Zašto ne?
D.O.M.I.
15-07-2010, 08:12
budući da vrlo skoro planiram uzeti neki novi touchscreen mob, zapela mi je za oko nokia x6.
Kako ne planiram još dugo vremena kupovati išta novo, ne želim baš mačka u vreći :D
Zanimaju me vaša mišljenja oko tog mobitela i eventualna iskustva. Isplati li ga se uzeti (u t-mobile ponudi došao bi me oko 1700-1800kn uz mrak tarifu i to je maksimalno koliko planiram potrošiti a i ovako mi je već previše 8) ) ili preporučate neki bolji za taj cijenovni rang ?
Zašto ne?
Ma i prije sam se dvoumio između ova dva moba a imao sam prilike malo više čitat reviewe za samsung i taj mob mi ima sve kaj trebam. Ima i iphone dobre stvari al samsung mi je ipak bolji po nekim featurima.
ovaj wave mi je ruzan, a i nema android :(
sad kakav je ovaj samsung os sta forsaju bezveze, ne znam
Bada je fantastičan operativni sistem. S obzirom da će ga Samsung prilagoditi sebi, svakako da će biti brži, stabilniji i intuitivniji od Androida.
QpVEzzJ16gs
ne sada, ne jos...
ipak bi iso na neki htc / xperia x10 ako ne iphone prije nego wave
zapela mi je za oko nokia x6.
I meni isto :) nadam se da će do 3. mjeseca znatno pojeftiniti da si je fino piknem i rješim se ove kante :D
D.O.M.I.
19-08-2010, 00:59
meni ističe ugovor u 6 . mj slijedeće godine j*bene Jupi tarife :S trenutno sam na mobitelu starom 8 godina, nemogu uzet novi zbog tog ugovora budući da ne želim mjenjat broj a našao sam izvrsnu ponudu X6 u Mrak tarifi u T-mobileu... katastrofa lud sam :|
Gledam po internetu specifikacije za x10 mini pro i piše da se ne mogu slati fileovi bluetoothom. Jel to vrijedi i za slanje muzike? Mogu li se primati fileovi? Jesu li mogućnosti bluetootha iste kao na iphoneu tj. nikakve? Iz kojeg razloga nema tu mogućnost (pokušavaju zaustaviti piratstvo ili šta...)?
Ne kontam zašto toliko oduzmu toliko korisnih funkcija uređaju. Recimo, iphone i neki android uređaji nemaju flash za web browser...
Nokia uređaji sa symbianom imaju sve te funkcije. Istina, os je ružan i spor, ali barem obavi posao.
Samsung drops all Symbian support by the end of December (http://www.gsmarena.com/samsung_drops_all_symbian_support_by_the_end_of_de cember-news-1969.php)
To te ja pitam :thumbs2: Uz njega, i SE također nema daljnje planove.
Ni Windows Phone 7 neće imati podršku za flash. Proizvođači znaju da je flash kao softverska platforma prespora, nefleksibilna i sve u svemu loša za mobilne operativne sisteme. Ionako će flash umrijeti kroz godinu-dvije, a oni će samo ubrzati proces.
Karlo_from_Bjelovar
03-10-2010, 07:17
Gledam po internetu specifikacije za x10 mini pro i piše da se ne mogu slati fileovi bluetoothom. Jel to vrijedi i za slanje muzike? Mogu li se primati fileovi? Jesu li mogućnosti bluetootha iste kao na iphoneu tj. nikakve?SIz kojeg razloga nema tu mogućnost (pokušavaju zaustaviti piratstvo ili šta...)?
Ne kontam zašto toliko oduzmu toliko korisnih funkcija uređaju. Recimo, iphone i neki android uređaji nemaju flash za web browser...
Nokia uređaji sa symbianom imaju sve te funkcije. Istina, os je ružan i spor, ali barem obavi posao.
ja nisam imao takvih problema s te strane... ;) (trenutacno se ceka update na app za os4, pa ih imam, al uskoro ih ne budem opet imao... ;) )
Death By Sexy
03-10-2010, 10:39
E kakav je ovaj HTC Wildfire? S obzirom na cijenu, koja je prihvatljiva?
E kakav je ovaj HTC Wildfire? S obzirom na cijenu, koja je prihvatljiva?
sve super osim rezolucije rezolucije ekrana 240x320 što je nekako malo za 3.2" ekran , što nemora značit da je slika loša
Ta rezolucija je za 2,4" ekrane... Nokia N95 ju je još solidno koristila na 2,6" ekranu, a Nokia N95 8GB i N96 su rastegnuli tu rezoluciju do apsolutnog maksimuma na 2,8" ekranu gdje se već vidio znatni pad kvalitete prikaza slike. Tako da mi nešto govori da bi ta reza na 3,2" ekranu izgledala pre pre loše :D
Pogledaj si recimo usporedbu slike na iPhone 3GS (320x480px) i iPhone 4 (640x960px), nevjerojatna razlika, s time da i 3GS opet ima bolju rezu od onog čuda. Evo pogledaj si ovo od 3:00 :pray: Pa onda zamisli još nižu rezu od 3GS-a :D
F35qJ9cFehk
Gdje mogu nači informacije o glasnoći i kvaliteti zvučnika na mobitelima?
Na gsm arena, uredno ti to testiraju, samo moraš reć koji model. Naravno, ako model nije stariji neki.
Hm nisam na to naletio. Pliz možeš li mi pokazati gdje se to točno nalazi :D
Konkretno zanima me usporedba između 5800EM, X6 i iPhone 4
5800 - Remarkable audio quality (http://www.gsmarena.com/nokia_5800_xpressmusic-review-308p6.php)
iPhone 4 - Audio quality impresses (http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-review-490p7.php)
X6 - Pretty good audio quality (http://www.gsmarena.com/nokia_x6-review-439p7.php)
Malo dolje odskrolaš...valjda to pomaže ;)
e fala :pray: necirtam te velike reviewe jer su... preveliki :D
samo mi nije jasno nešto. Noise level je glasnoča? po onoj tamo tablici mi sve izgleda skroz nerealno. Između iP3G i 5800 je samo 2 Db a u prekasi se razlika bome jako osjeti.
npr šta mi je jako bitno. vozam se biciklom sa frendom i on pusti nešto na 5800 i uredno čujemo oboica čak i kada se udaljimo koi metar, a kad ja pustim na svom 3Gu jedva čujem ja a on gotovo nikako. nekad ništa ni nečuje pa pusti nešto svoje jer misli da ja ništa nepuštam.
Mislim da je Noise lvl razina buke oko tebe kad razgovaraš s nekim, znači ako je niža onda je to dobro. A što se tiće samih zvučnika, to neznam. Valjda ovisi gdje se nalaze na mobu, dolje, gore, sastrane i sl. i naravno kak su glasni.
samo mi nije jasno nešto. Noise level je glasnoča? po onoj tamo tablici mi sve izgleda skroz nerealno. Između iP3G i 5800 je samo 2 Db a u prekasi se razlika bome jako osjeti.
npr šta mi je jako bitno. vozam se biciklom sa frendom i on pusti nešto na 5800 i uredno čujemo oboica čak i kada se udaljimo koi metar, a kad ja pustim na svom 3Gu jedva čujem ja a on gotovo nikako. nekad ništa ni nečuje pa pusti nešto svoje jer misli da ja ništa nepuštam.
To se zove dobar mobitel, za razliku od kojekakvih SE ili Nokia smeća uz koje osim tebe tvoju glazbu sluša još pola tramvaja.
Koi pametnjakovic ce raspaliti glazbu u pola busa da ga svicuj? Za tu namjenu postoje slušalice (a preko iPhone slušalica se bome dobro čuje 3 klupe iza tebe).
Netreba mi mobitel za bus nego za otvoren prostor, bicikli i vozanje izvan grada -.-
Kom smeta preglasan zvučnik ima tipku za stišavanje. Zbilja korisna tipka.
To se zove dobar mobitel, za razliku od kojekakvih SE ili Nokia smeća uz koje osim tebe tvoju glazbu sluša još pola tramvaja.
Haha, koja retorika. Svaka čast majstore, iz dana u dan ti se sve više divim :pray:
:)
marijanovic
05-10-2010, 20:24
Mislim da se tu radi o zvučniku koji se koristi za razgovor.
Dakle glasnoća i jasnoća zvuka pri razgovoru.
A "noise" tu označava šum koji se čuje iz zvučnika. Što ga je manje to bolje čuješ sugovornika.
Nije. Pročitaj text. Spominje se music player, a i neznam baš kako ćeš iPad staviti na uho :)
Futuristički mobiteli za novo desetljeće (http://metro-portal.hr/futuristicki-mobiteli-za-novo-desetljece/49281)
Ovaj od Mozzile :pray:
Assasin`s
14-10-2010, 19:18
Imam problem sa Samsung S5600. Znači mobitel sam bio našo u parku. I vlasnik tog mobitela je mijenjao ŠIFRE na mobitelu. Sada bi htio pitati kako da maknem te šifre??
marijanovic
14-10-2010, 19:35
Imam problem sa Samsung S5600. Znači mobitel sam bio našo u parku. I vlasnik tog mobitela je mijenjao ŠIFRE na mobitelu. Sada bi htio pitati kako da maknem te šifre??
Lagano, pitaš nekog čika policajca, najbolje u najbližoj policijskoj postaji.
Assasin`s
16-10-2010, 19:46
Nebudi kreten.
marijanovic
16-10-2010, 20:11
[quote="Assasin`s":14mb730g]Imam problem sa Samsung S5600. Znači mobitel sam bio našo u parku. I vlasnik tog mobitela je mijenjao ŠIFRE na mobitelu. Sada bi htio pitati kako da maknem te šifre??
Nebudi kreten.[/quote:14mb730g]
Kreten jer sam ti savjetovao jedinu ispravnu stvar za poduzeti?
Mislim da si ti kreten što takve stvari uopće pitaš ovdje; misliš da če ti netko pomoći oko kriminalnih radnji?
assassins kako te nije sramota tako sta pitat.
meni savjest jednostavno ne bi dopustila takvo sta.
netko ili neciji roditelj se naradio da zaradi pare za taj mob i mozda ga otplacuje i ti si ga ostavis.
da si moj dobro bi te navuko za usi i napljusko.
znam kako je to zato sto mi je jedamput u vlaku ispao novcanik ( srecom nije bilo puno para ali su bili dokumenti unutra)
srecom covjek koji ga je nasao je bio posten pa sam ga dobio nazad.
Assasin`s
16-10-2010, 22:41
Sad bi ja trebo ič 20km do policijske stanice.Da je mobitel bar imao karticu ili bar nešto gore(broj od nekog prijatelja...) pa bi vratio .
MasaKrisT
16-10-2010, 22:44
da,sigurno je to razlog:D no brat bratu da prosjecan nadje takav mob nemajuci indikaciju ciji je uzeo bi ga.
marijanovic
17-10-2010, 00:30
Postoje dvije realne solucije:
1. Mobitel je nečiji i taj netko ga je izgubio (ili mu je otuđen).
2. Mobitel je korišten za nekakvu kriminalnu radnju te nakon toga odbačen (recimo mafijaški dogovori, posao s drogom, pedofilija, ...).
Pošto se radi o skupom uređaju, ako je pod 1. lako je vjerojatno da ga vlasnik traži. Lako moguće da je prijavio nestanak nadležnom tijelu (aka policiji). U tom slučaju uređaju se pri uporabi može ući u trag. Kako kažu oteto-prokleto. zbog tog treba uređaj odnijeti na policiju. U najboljem slučaju možda ima kakva nagrada.
Osim toga, policija lako nađe vlasnika.
Ako je pod 2., možda je uređaj praćen ili nadziran te "nalaznik" može gadno zaglibiti ukoliko "preuzme" taj uređaj i nastavi ga korisiti. Zbog takvih situacija opet je pametno odnijeti na policiju.
Napominjem, mobitel nije novčanica od 50 Kn kojoj se ne može ući u trag i tako pronaći onoga tko je izgubio. Pronalazak mobitela ekvivalentan je pronalasku novčanika s dokumentima, ženske torbice, fotoaparata, prijenosnog računala, ... i kao takvo zadržavanje istog smatra se kaznenim djelom otuđivanja imovine.
Osim toga, ljudski je i moralno takvo nešto pronađeno prijaviti. Ako se nakon nekog vremena ne pronađe vlasnik, lako moguće da se uređaj i smije zadržati.
Postoje dvije realne solucije:
1. Mobitel je nečiji i taj netko ga je izgubio (ili mu je otuđen).
2. Mobitel je korišten za nekakvu kriminalnu radnju te nakon toga odbačen (recimo mafijaški dogovori, posao s drogom, pedofilija, ...).
Pošto se radi o skupom uređaju, ako je pod 1. lako je vjerojatno da ga vlasnik traži. Lako moguće da je prijavio nestanak nadležnom tijelu (aka policiji). U tom slučaju uređaju se pri uporabi može ući u trag. Kako kažu oteto-prokleto. zbog tog treba uređaj odnijeti na policiju. U najboljem slučaju možda ima kakva nagrada.
Osim toga, policija lako nađe vlasnika.
Ako je pod 2., možda je uređaj praćen ili nadziran te "nalaznik" može gadno zaglibiti ukoliko "preuzme" taj uređaj i nastavi ga korisiti. Zbog takvih situacija opet je pametno odnijeti na policiju.
Napominjem, mobitel nije novčanica od 50 Kn kojoj se ne može ući u trag i tako pronaći onoga tko je izgubio. Pronalazak mobitela ekvivalentan je pronalasku novčanika s dokumentima, ženske torbice, fotoaparata, prijenosnog računala, ... i kao takvo zadržavanje istog smatra se kaznenim djelom otuđivanja imovine.
Osim toga, ljudski je i moralno takvo nešto pronađeno prijaviti. Ako se nakon nekog vremena ne pronađe vlasnik, lako moguće da se uređaj i smije zadržati.
imaš bujnu maštu vezano za svoj komentar!
osobno sam izgubio 2 mobitela i čak davao nagradu za povrat bar sim kartice zbog kontakta al niko se nije javio,tolko o moralu i ljudskosti
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.