Pogledaj cijelu verziju : Guild Wars 2
Stranica :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
Button mash je svakako jedan dio igre, možeš samo lupat po tipkama i boli te čuča. Tamo negdje poslije 14-15 levela se zahuktava, neprijatelji se počnu reviveat i supportat jedni druge tako da itekako treba počet razmišljat kad i kako koristit koji skill, odnosno kad prešaltat oružje. U PvP-u pogotovo.
Ne znam koje si ti eventove igrao ali nikako ih se ne može opisati kao "zerganje". Za cluster fuck se slažem u potpunosti, ponekad zna bit prekaotično pa malo boli glava od toga.
Interakcija s igračima na nuli? Ne znam onda kaj je po tebi visoka interakcija. U drugim mmo-ima si uglavnom bio "o shit, evo novog igrača, krast će mi killove i loot". Ovdje toga nema. Idem okolo, riješavam eventove i oko mene drugi igrači rade isto. Padnem u downed i pokušavam se dobit ali previše me neprijatelja okruži. Random igrači to vide i lete u pomoć. Ista stvar vrijedi i obrnuto, čim vidim da je netko downed odma trčim reviveat i pomoć mu riješit se neprijatelja.
Renown hearts su nekakvi "staromodni" questovi i to ANet nikad nije skrivao. Eventove svesti na taj opis je žestoko banaliziranje koje onda vrijedi za bilo koju igru orijentiranu na borbu.
Delirium
21-07-2012, 18:07
Ja sam možda imao previsoka očekivanja.
Kao osoba koja je imala minimalne doticaje sa GW i njegovim Ekspanzijama preko gledanja videa/frendova koji igraju i slično očekivao sam malo više inovativnosti od ove igre. Naravno, tu dosta pada i na moja pleća jer stvari koje ja želim i koje dev planira nisu iste.
Ovo što sam napisao za interakciju sa igračima, ista stvar koja se dogodila u WoWu nakon stvari kao što su Cross-Realm Dungeon Finder i slične eskapade. Nema više potrebe za nekim socijalnim aspektom igre. Ljudi ti trebaju eto, kad lležiš na podu da suzbiju neprijatelje sa tebe i za downanje malo jačih bossova ili čegaveć. Nema potrebe za onim "Hej, uživao sam igrati s tobom, jel mogu računat na tebe kao dodatnog za neki dungeon ako mi ikad bude falio jedan tip". Sve se svodi na to da svatko igra svoju igru...
Ispričavam se ako su mi prohtjevi malo apstraktni, sjećam se vremena dok sam još uživo u MMOivma
Mislim da je više stvar do tebe kaj se socijalne interakcije tiče :)
Ja sam osobno u prošloj beti u WvWvW-u upao u jedan party koji smo formirali jer smo eto već dva tornja osvojili zajedno pa zašto ne bi i dalje mlatili skupa?
Jedno 2-3 puta sam se okupio s njima u toj beti i bilo nam je vgg.
Delirium
21-07-2012, 18:25
:D Sorry onda
A dobra je igra. Kolko smeća ima u posljednje vrijeme...
Možda neće bit WoW killer, ali mislim daće definitivno zaživjet. :D
Idem još malo pushat svog engineera dok mi se TF2 downloada.
Arbiter of Change
21-07-2012, 22:16
Pazite ako mislite uzimati keyeve preko neovlaštenih trgovina aka internetskih key shopova jer se ANet izgleda bacio na to.
https://forum-en.guildwars2.com/forum/s ... ues/page/1 (https://forum-en.guildwars2.com/forum/support/account/Error-122-Issues/page/1)
http://i.imgur.com/VRBon.png
Ovo što sam napisao za interakciju sa igračima, ista stvar koja se dogodila u WoWu nakon stvari kao što su Cross-Realm Dungeon Finder i slične eskapade. Nema više potrebe za nekim socijalnim aspektom igre. Ljudi ti trebaju eto, kad lležiš na podu da suzbiju neprijatelje sa tebe i za downanje malo jačih bossova ili čegaveć. Nema potrebe za onim "Hej, uživao sam igrati s tobom, jel mogu računat na tebe kao dodatnog za neki dungeon ako mi ikad bude falio jedan tip". Sve se svodi na to da svatko igra svoju igru...
Interakcija sa igračima =/= ajmo stati što radimo i napisati poglavlje teksta. Ključna riječ je INTERAKCIJA. Uostalom nisi igrao WoW, a želio bi se vratiti na stari način... o kojem ionako ništa ne znaš? Meni ne nedostaju dani spammanja LFG na svim kanalima. :)
To su ionako sve kodovi sa g2play i sličnih siteova i legitimnost tih keyjeva je čisto upitna tak da ono.
Sonic_Moronic
21-07-2012, 23:25
Zašto dizat neki FPS u nebesa i ono, to je samo FPS, malo pucaš i to je to, ništa revolucionarno. Bude ok grafika, neka zanimljiva mehanika i dobro.
Zašto dizat ijednog glazbenika u nebesa i ono, to je samo glazba i nema tu šta bit revolucionarno. Fino svira i dobro.
Zašto dizat ijednu knjigu u nebesa i ono, to je samo knjiga, malo čitaš i nema tu šta bit revolucionarno. Tu i tamo nešto napeto i dobro.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan? :)
Ponovit ću.
MMO. Reci mi ijedan MMO koji je donio išta revolucionarno još od neznam, Ultime. Ne, WoW nije revolucionaran.
Ne mogu ti navest jer eto, nemam 15 godina iskustva u igranju MMO-a kao primjerice ti.
Očito su sve priče o WoW-ovom unaprijeđivanju MMO formule kako bi se žanr popularizirao i omogućio većem i širem tržištu čista glupost, a persistentni svemir Eve Onlinea u kojoj cijelu ekonomiju grade igrači, koja ima zapošljenog iskusknog ekonomičara da se brine o inflaciji i ostalim stvarima uz ingame ekonomiju je izmišljanje čiste vode.
Više akcijski orijentirana borba u Age of Conanu je laž, Realm vs Realm uveden u Dark Age of Camelot je kopiranje Ultime, "kloniranje" u Tabuli Rasi promašaj, besklasni sustav i fokus na avanturu u The Secret World smeće, a brisanje svetog trojstva u Guild Warsu 2 preseravanje. Apsolutno nikakve revolucije, nikakvo pokušavanje uvođenja nečeg novog, samo čisto kopiranje stare formule koju je zadao Ultima Online jer jebiga, nemre MMO nikak napredovat.
Ajmo sad svi nerd rageat na Deliriuma!
Isti dojmovi što se toga tiče. Malo sam si izgubljen jer nikad nisam igrao WOW, ali općenito mi se stari način igranja više svidio. Dobro je promjeniti (iliti poboljšati, prije) dosta stvari, ali promjena apsolutno svega čini drugu igru.
Nisam baš skužio na kaj se ovo odnosi?
Na GW2, htio sam reći da sam bio malo zbunjen u početku jer igra sliči WOW-u, a WOW nisam igrao.
croat1gamer
22-07-2012, 02:59
@arby- Pa da, oduvjek sam to s keyevima smatrao rubnim piratsvom i imaju pravo na te stvari.
Zabavno je kad se pocne pricat o bilo kakvim inovacijama. Malokijev primjer je dobar, al ajmo nabacit i da su svi shooteri zapravo kopija space invadersa jer se u njima puca i biva se pucan.
Inace, isao vidjet na /v/ sta se prica, te za divno cudo prvi thread je bio butthurt.
E, i aj mi se javite kad budete bili tamo negdje l17 ili sth da mozemo malo u grupi prolazit po svetu i farmat zeljezo.
Herr Schnitzel
22-07-2012, 03:21
Nikad nisam ni primirisao GW-u, ne znam zašto.
Možda je pomalo glupavo pored googlea, ali može li mi netko objektivan ukratko objasnit u čemu je stvar kod Guild Warsa? Zašto je tako popularno, po čemu se razlikuje od drugih MMOa i isplati li se kežualnom MMO igraču poput mene izdvojiti kunu-dvije. Orijentacije radi, omiljene igre tog žanra (i ujedno jedine u kojima sam dogurao do endgamea) su mi LotRO i Age of Conan.
Nikad nisam ni primirisao GW-u, ne znam zašto.
Možda je pomalo glupavo pored googlea, ali može li mi netko objektivan ukratko objasnit u čemu je stvar kod Guild Warsa? Zašto je tako popularno, po čemu se razlikuje od drugih MMOa i isplati li se kežualnom MMO igraču poput mene izdvojiti kunu-dvije. Orijentacije radi, omiljene igre tog žanra (i ujedno jedine u kojima sam dogurao do endgamea) su mi LotRO i Age of Conan.
1:Nema pretplate (ne znam koliko ti je bitno, meni npr. jest). Ono sto me kocilo od WoWa je to sto bih, kada bih placao pretplatu, osjecao obavezu da igram za te placene pare. Ovako platis igru, mozes igrati kezual par dana i vratiti se kad hoces.
2:Borba nije samo stani, klikci i castaj. Dinamicnija je malo, casting je odradjen tako da ga mozes raditi dok se kreces, sto je meni jos kad sam prvi put vidio bilo zanimljivo. Pored toga imas i dodge funkciju.
3:Ja licno sam kezual MMO igrac i ovo mi je zanimljivo. Ako zelis samo da PvPas, ne moras PvE-ati da bi dosao do max lvla pa tek onda mogao ulaziti u arene. Odes u Mists, boostaju te na max lvl i imas svu opremu tu, odmah mozes ici u makljazu, samo skill je upitan, oprema je cisto kozmeticke prirode. 2 tipa PvP-a imas, World vs World vs World (serveri protiv servera) gdje mozes lvlati od 1-80 ako hoces, cak imas i dropove kad ubijas druge ljude. Drugi tip je structured, to je onaj u kojem si instant lvl 80.
4:Mozes samo PvE-ati i uzivati u prici i predivnoj grafici i dizajnu.
5:Ne mogu sada naci sliku ali vjerovaces mi na rijec, lvlanje poslije nekog desetog ili petnaestog (nisam siguran ali nije ni bitno) levela dostize plato i potrebno ti je isto vremena od recimo 20-og do 21-og lvla kao i od 70-og do 71-og. Nema potrebe za sve vise i vise grinda na kasnijim levelima
6:Epic bossovi, guglaj Shatterer fight ili Tequatl the Sunless. To cak nisu ni "veci" bossovi i na ranijim levelima su.
7:Dinamic eventovi, potreba da klikces na NPC-e da bi dobio quest je svedena na minimum i to samo u personal story questovima (da, imas svoj personal story, da se osjecas posebnije). Ovako samo udjes u zonu gdje je aktivan event i dobijes upute.
Mozda i nisam najobjektivniji ali ovo sto sam napisao stoji. Ipak, zbog ovoga mi se i svidio GW2 :). Vjerovatno sam zaboravio bruku stvari ali zasad je dovoljno nadam se. Najvise se veselim tome sto cu moci uci u igru kada mi je bas dosadno, provesti koji sat i ischillati. Single player igre predjem pa mi ne mogu trajati, MMO-ovi sa pretplatom mi se ne placaju a buy to win igre ne igraju vise, dok se u LoLu samo iznerviram :D.
Sonic_Moronic
22-07-2012, 09:01
Ne mogu ti navest jer eto, nemam 15 godina iskustva u igranju MMO-a kao primjerice ti.
Očito su sve priče o WoW-ovom unaprijeđivanju MMO formule kako bi se žanr popularizirao i omogućio većem i širem tržištu čista glupost, a persistentni svemir Eve Onlinea u kojoj cijelu ekonomiju grade igrači, koja ima zapošljenog iskusknog ekonomičara da se brine o inflaciji i ostalim stvarima uz ingame ekonomiju je izmišljanje čiste vode.
Više akcijski orijentirana borba u Age of Conanu je laž, Realm vs Realm uveden u Dark Age of Camelot je kopiranje Ultime, "kloniranje" u Tabuli Rasi promašaj, besklasni sustav i fokus na avanturu u The Secret World smeće, a brisanje svetog trojstva u Guild Warsu 2 preseravanje. Apsolutno nikakve revolucije, nikakvo pokušavanje uvođenja nečeg novog, samo čisto kopiranje stare formule koju je zadao Ultima Online jer jebiga, nemre MMO nikak napredovat.
Pa da, tu si više-manje.
Oh ti Tomislave, uvjek izvučeš smješak na moje usne.
Delirium
22-07-2012, 09:16
INB4 Everquest
Sonic_Moronic
22-07-2012, 09:19
Nisam ja kriv što žanr nije napredovao. Kao RTS, sve što možeš navesti je još iz Dune 2. Bar kad pričamo o FPS-u ili RPG-u možemo navesti novije primjere.
Deadwalker
22-07-2012, 11:21
Osobno ne igram puno MMO naslove jer nemam volje ni vremena za idiotsko grindanje (pa ću se ovdje suzdržati komentara), no ovo što sam igrao sada GW 2, dosta zadovoljan ekšueli. Doduše, sumnjam da ću previše vremena uložiti u igru. Ne patim toliko za klasičnim fantasyem, TOR mi je bio višestruko bolje iskustvo u beti, čisto zbog okruženja i priče koji su meni daleko važniji elementi nekakvog naslova role-playing usmjerenja :)
Igro mal.
Ništa previše novo i zadivljujuće.
Još jedan cartoonish fantasy MMO.
Okej za probat, iako na temelju ovog beta iskustva ne bih kupio igru.
Ak je to kartuniš ja se idem zakopat.
Osvrt na postove prije, nisam ama baš ništa očekivao od igre, a s obzirom da nemam nikakvih iskustava u MMO igrama, i više sam nego zadovoljan. Nikad neću bit neki hc igrač, al za zabavu će bit brutalno.
croat1gamer
22-07-2012, 12:29
@ del s prosle strane- Mislis EQ2.
E, i aj mi se javite kad budete bili tamo negdje l17 ili sth da mozemo malo u grupi prolazit po svetu i farmat zeljezo.
<18 lvl, Zilla.4062
Uninstalirao, neću previše igrat jer si samo kvarim full igru. Još mjesec dana čekanja...
croat1gamer
22-07-2012, 18:47
Dosao do l21. Prodaja itema u shopu je kul, ima kupaca.
Btw. Bolje je kupovati pure bronze ingote nego copper ore i craftati iste.
Also, human settlmentsi/dizajn su mi meh. Odo ja kasnije istrazivati Norn i one elfove.
Ja sam napravio Sylvari rangera, ali sam odustao nakon levela 2 jer si mu nekako pre gej :)
croat1gamer
22-07-2012, 21:44
>igrao si ekvivalent elfovima
Hejteri, sylvari su totalno kul napravljeni. Možeš imat grane na glavi. GRANE.
Staviš si smeđu "kožu" i pripadajuću facu i izgledaš ko hodajuće stablo.
Duke of Earl
22-07-2012, 22:16
Ti Sylvari su brijem najlošije dizajnirana rasa koju sam vidio u nekoj igri. Ljudolika drva imaju potencijala (npr. Entovi iz LOTRa), ali zeleni anime elfovi sa granama i lišćem po sebi nemaju.
Deadwalker
22-07-2012, 22:51
Kada nemaš argumenata, koristiš riječ hejter.
Prečesto je koristim u zadnje vrijeme :(
Bolji argument od "nemaš pojma, sylvari su zakon" :)
Deadwalker
22-07-2012, 22:58
Pa meni nisu nešto osobito preloši.
Štoviše, prva asocijacija...
http://www.fohguild.org/forums/attachments/other-games/62379d1201839677-witcher-rpg-untitled1.jpg
:D
Bok Maja
http://i.imgur.com/O6Ll8.jpg
http://i.imgur.com/KkqjX.jpg
croat1gamer
22-07-2012, 23:21
Za brzo skupljanje expa- kad se pobere onaj token za bonus exp, otic u WvWvW instancu i ubijat mobove koji na svaki kill nose ~15xp+ bonus ~67xp.
Arbiter of Change
23-07-2012, 08:43
Bok Maja
http://i.imgur.com/O6Ll8.jpg
http://i.imgur.com/KkqjX.jpg
Asura warrior... kako sam znao. :)
Bah, nisam imao vremena ovaj vikend.. igrao nešto malo s asura guardianom samo u startnoj zoni i onda probao norn thieficu. Trčkarao po šumi malo s pištoljem i to je to. Fora mi je što se skillovi mogu triggerati i dok trčiš, što kod sisatog ženskog thiefa izgleda zakon :D ffs oću još :(
Deadwalker
23-07-2012, 11:46
Meni je igra zabavna bila, no nije da sam nešto strašno oduševljen.
Dinamičnije u svakom slučaju je od većine MMO-ova po pitanju gameplaya, no ne znam koliko dodge može funkcionirati kada se na nekom uskom području skupi 20 igrača i protivnika i svatko počne bacati spellove i ostalo. Kaos u kojem će većina samo klikati po skillovima i nadati se da će nešto pogoditi. Dobro, iskusniji igrači će znati pametno reagirati i u takvim situacijama.
Priča i ostalo je fantasy prosjek, no ovo je ionako PvP orijentiran naslov. Fora je što se RPG pozadina lika prilagođava određenom području pa ti je combat uvijek jednako izazovan, bez obzira da li obavljaš svoje questove ili pomažeš frendu koji je 10-ak levela slabiji. Dinamic eventovi su ok, kao i obavljanje klasičnih MMO questova i to u vidu da je sve automatizirano pa nema potrebe za gomilom praznog hoda da obavijestiš quest givera da si riješio zadatak. Konkretno, dođeš u područje questa, on se aktivira, obaviš to što imaš, dobiješ mail da si riješio i nekakav reward i to sve u hodu. Osim toga, fast travel sustav je fantastičan tak da formiranje grupa i dolazak na područje questa ide relativno brzo i bezbolno. Za razliku od TOR-a.
Sve u svemu, igra je nekako dizajnirana da ne traži "obvezu igranja", osim što nema mjesečne pretplate. Skill based, a ne gear based reklo bi se, no ne odgovara svima takav tip MMO-a. U svakom slučaju, sigurno vrijedi tih novaca, iako kažem, meni nije toliko dojmljiva čisto zbog nekih mojih osobnih preferencija.
Previše clusterfuckova bude, pogotovo pri početku jer kasnije kad se navikneš dobro se snalaziš.
Dodge u početku djeluje beskorisno ali zna se dobrog AoE dmg-a izbjeć pomoću njega. Pogotovo je koristan u PvP-u.
Još malo se treba doradit optimizacija iako opet ističem, kad se sjetim prvog BWE-a ovo je mila majka :)
Danas sam bio dosta razočaran finale eventom, bio je dosadan i blago iritantan, nadao sam se da će se pojavit neki zmaj i sve nas spržit i na taj način završit ali ništa od toga.
E ali Ante, sve možeš reć ali ne možeš mi reć da je ovo klasični, standardni fantasy uz svu silu steampunka i high techa u cijeloj priči.
Jel probo ko keg brawl?
Nope, 28.8. kreće, 25. za nas sa pre-purchaseom i 27. za one s pre-orderom.
Deadwalker
23-07-2012, 12:02
E ali Ante, sve možeš reć ali ne možeš mi reć da je ovo klasični, standardni fantasy uz svu silu steampunka i high techa u cijeloj priči.
Dobro, kada sam rekao "priča i ostalo", više sam se referencirao na samu priču koja je relativno dosadna (tu mi je TOR bio x puta bolji), a i likovi koji su na razini "boli me briga tko su i što su". Setting mi je ok, iako sam premalo vidio da mogu nešt konkretnije komentirati :)
Arbiter of Change
24-07-2012, 10:41
Rok za rezervaciju starih imena je 31.7. Potrebno se samo ulogirati u GW1 sa željenim likovima, nema nikakav granični level ili tako nešto.
http://www.arena.net/blog/reserve-your- ... by-july-31 (http://www.arena.net/blog/reserve-your-guild-wars-character-name-for-guild-wars-2-by-july-31)
We’re building our Guild Wars 2 name reservation list on July 31. We’re only reserving character names from active Guild Wars accounts, which is why you’ll need to log in at least once in 2012 before we build the list in order to be considered an active Guild Wars player.
However, as we mentioned in a previous blog post, your Guild Wars character names will not be reserved indefinitely. You must create a Guild Wars 2 character with the same name as your Guild Wars character during the Headstart Access period or on launch day. Shortly after launch, we’ll free up all the unclaimed names for new Guild Wars 2 players to use.
I da, podsjetnik na grafički updajte. :)
http://i.imgur.com/ke5Js.jpg
Arbiter of Change
25-07-2012, 21:31
Malo mame sa HoM stvarima i digli su svoj vlastiti vodič kako skupiti bodove.
http://www.arena.net/blog/john-stummes- ... -monuments (http://www.arena.net/blog/john-stummes-guide-to-the-hall-of-monuments)
BCNxPTgrIHQ
Tegla Ajvara
30-07-2012, 11:26
kak funkcionira placanje? jel mjesecno ko wow il jednom kupis i za vazda?
Worthaur
30-07-2012, 11:37
Buy 2 Play, nema pretplate
Arbiter of Change
30-07-2012, 13:16
Malo ozbiljniji meč. Toliko o tome da se samo spamaju napadi.
Posebno je fora kad Necro više puta baci kontru Warru sa Death Shroudom i poništi štetu iz Adrenalin napada. Savršen tajming.
lGeU7xAqfUQ
Mystery In Space
30-07-2012, 14:48
Jedini razlog zašto su stompali TP je zbugani stability buff na banneru (1min aoe cc immunity checked). Frenzy+blades+moral napad je glupost protiv ekipe koja zna igrat, lijepo izbjegneš ili stanaš neprijatelja i onda ga doslovno ubiješ sa 2 hita ako nisi defense specan pošto prima 50% veći damage (taj napad vrijedi samo protiv novih igrača pošto je stvarno očit).
SPvP nije spamanje napada ali nije ni daleko kod određenih klasa/specova.
Worthaur
01-08-2012, 18:44
"For those of you looking forward to headstart, it will begin on August 25 at 00:00 PACIFIC Time. ~RB2"
Znaci 9 ujutro po nasem
Worthaur
04-08-2012, 10:32
http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comm ... ts_of_all/ (http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/xlby6/the_pvp_locker_preview_screenshots_of_all/)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/530170_10151046510899209_753089851_n.jpg
:D :D
:pray: :pray: :pray:
Iako me sam gameplay u beti razočarao, dizajn i artwork je daleko najbolji od svih igara
x6e9XNCFlqQ
JnydJ9qFNHo
2uBGGPCAVhE
Worthaur
08-08-2012, 16:26
jS85KJsw2rg
Stress test; Danas 21h - 01h; za ekipu koja je obavila pre-purchase.
Arbiter of Change
13-08-2012, 20:23
Metode protiv gold sellera.
http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comm ... tch_notes/ (http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/y3y1n/patch_notes/)
S As we near our launch, we will be implementing some features to combat gold selling and fraud. Every such feature won’t be highly visible, but in the case of the particular feature detailed in this post, your alpha accounts will be affected. However, many of you may never hit the limitations.
Each account, for the first 30 days after its creation, will have its ability to send coins through the mail and guild bank deposits restricted to the account’s net “profit." Profit, in this case, means anything gained from rewards.
This includes: Quests, dungeons, looting, map completion, events, and renown heart mails. All other sources of gold are excluded, such as: trading post, mail, and guild bank withdraws. For example: Earning 1 silver from events means you can send 1 silver through the mail or to the guild bank. You then cannot send more gold until you earn more through the allowed sources.
Currently, hitting this limitation via mail will give you an error message; messaging for this limitation via the guild bank is not yet implemented—it will just fail without giving you a reason.
This post is mostly a heads up, for in case any of you regularly send massive amounts of coin around.
Tko ce cekat jos 10 faking dana.. :S
Čekam 5 godina, ovih 11 dana mi neće bit neki problem :)
Worthaur
15-08-2012, 00:20
The Final Countdown—Guild Wars 2 Launch Times (https://www.guildwars2.com/en/news/the-final-countdown-guild-wars-2-launch-times/)
"However, please note that in order to ensure that we’re fully prepared for that fateful hour we may bring servers online up to 3 hours prior."
Znaci u 6 ujutro po nasem, subota 25.08.
Po timeru na službenom sajtu kreće u noći sa 24. na 25. odnosno točno u ponoć. Wat.
croat1gamer
16-08-2012, 00:03
Timezone i tako to?
Worthaur
16-08-2012, 01:45
To je za ameriku, -7gmt
Mi smo na +2 gmt
Da, ali sajt odbrojava do NAMA u ponoć, znači do njima u 15:00.
A sjećam se da kad sam gledao pred par dana odbrojavalo je do 25.8. u 11:00.
EDIT: Evo sad gledam i promjenili su, sad odbrojavao do 25.8. u 9:00.
Valjda su imali neku grešku ili nešto.
Na kojem serveru vi svi sa PCP-a igrat?
Ja ću bit na Whiteside Ridgeu, mislim da će i Božo tamo.
Za ostale ne znam.
Arbiter of Change
16-08-2012, 12:38
Vidim da su promijenili izgled Mistfire vuka. Sad ne izgleda kao doberman više. :)
MWjWr_1laQg
Worthaur
17-08-2012, 17:34
Oni kojima acc zavrsava na @ncsoft mogu to promijeniti
THUNDER_DINIX
17-08-2012, 21:37
jedinicu sam igrao neko kratko vrijeme, ako cujem da dvojka bude valjala mozda i kupim
Mislim da ću sutra do Algoritma ili Sophosa po preorder, kad mi sjedne lova na račun. Ne je*em ove digitalne verzije, nije to to ako nemam na stolu kutijicu i manual :P
Neg, računam da bi rollao nekakvog ranged lika, vjerojatno thiefa s gunsima ili rangera s lukom. Norn female u kožnim hlačicama i ogromnih sisa, naravno.
E, btw promakla mi ta informacija, ali hoće li u igri biti opcija da se frizura, tetovaže, brade i slično mogu naknadno mijenjati u igri kod nekog tamo lokalnog frizera? :D
Moglo se to i u GW ako platis ofc
da al u nekim mmoima nemoraš plačat prave pare za to, mislim da ga to zanima.
Worthaur
20-08-2012, 17:10
Nemas pretplatu, bar za frizuru mos dat pare
Al kakvog smisla ima dat pare za sisanje virtualnog lika?
Ja ću bit na Whiteside Ridgeu, mislim da će i Božo tamo.
Za ostale ne znam.
Izgleda da sam na Desolationu za sada. Idem s ekipom, jake gilde tamo, itd.
Nemas pretplatu, bar za frizuru mos dat pare
Al kakvog smisla ima dat pare za sisanje virtualnog lika?
Nema, zato i ne dam pare.
Al da dopizdi mjesecima gledati istu frizuru, to da :D
Zato provedes 5 sati u character creatoru kao ja
Kostolomac
20-08-2012, 22:11
Tako i ja, zato me ekipa zamrzi svaki puta kada počinjemo novi MMO.
Jel možemo onda Whiteside Ridge nazvat forumskim serverom?
A čini se da ću i ja na Desolation pošto ću i ja bit u toj guildi.
Iako mi malo žao ostavit Whiteside al jebiga.
SVI NA DESOLATION AJMO AJMO
Worthaur
21-08-2012, 08:06
Ja rollam na Seafarer's Rest
Evo poll sa 30k odgovora, da vam pomogne u odluci za homeworld server
KLIK! (http://www.asuralabs.com/serverPoll.php)
Empe Tri
21-08-2012, 18:48
ja i ekipa iz susjedstva i neki frendovi smo na Desolationu vjerovatno
ja neću ni na Desolationu ni na Whitesideu, tako da mogu sve vas ownati u WvWvW, vrag van uši odnije
Worthaur
21-08-2012, 19:37
Neces ih ownat jer nece moc ni uc u WvW, desolation je prenapucen
True dat, koji vrag je s tim serverom, najjači je po populationu.
Nego, ffs, Algoritam nema preorder za GW, a Sophos više ne dostavlja u podružnicu u ZD :(
edit: jej, infomark
Uzmi sa stranice njihove?
Nah, to je digital, oću pravu stvar.
Worthaur
21-08-2012, 21:41
Tako, bolje imat serial key na papiru umjesto u mailu
Pa digitalno ne moze postat na fejs, duh
Ja moram samo pokupit kutiju sa svojim velikim Rytlockom i onda ću stavit na fejs i taggat Admira.
Budem pokupio to prije Peppersa.
Wolfwrath
23-08-2012, 13:49
Ja ću biti na Far Shiverpeaks. Kolega već ima fino sastavljen guild.
Well wouldn't you fucking know, čini se da sam zagubio podatke o starom accountu iz GW.... *opet*.
sigh, kur*ina, ok, idemo ponovno na nekakve retrieve passworde... -_-
Windwalker
24-08-2012, 14:37
Intel Core 2 Duo T5800 (2 GHz)
Geforce 9600M GT
3 GB DDR2
Laptop :(
Imam li ikakve šanse?
Worthaur
24-08-2012, 15:25
Nope
Sad bas gledam malo sta dobijes ako kupis Digital Deluxe. Sve je one-time use. lol...
Worthaur
24-08-2012, 16:49
Mini Rytlock za kolekcionare
Nope
šta nevalja s onom gore konfom? :shock:
Worthaur
24-08-2012, 20:05
Zato sto ce moc igrat na najnizim detaljima sa uzasnim frame rateom ak je vise ljudi oko njega
tolko o tome da će pc koji je na med vrtio gw1, moć vrtit gw2.
Worthaur
25-08-2012, 04:52
Soon
Servers up, spojim se, napravim lika, servers down. FU.
Empe Tri
25-08-2012, 06:04
O dobro jutro.
x
vidim nisam jedini uranio :P
10 do 6 pokrećem igru - tri prozora na Steamu se otvaraju.
Imam problema sa log-inanjem sad lol.
Servers up, spojim se, napravim lika, servers down. FU.
Kako servers up, ako na siteu ima jos 29 minuta do head starta? :S
Wolfwrath
25-08-2012, 07:50
Da, tek u 9 počinje,lol.
Upalili su servere malo ranije da stignu riješit neke probleme zbog tolikog broja ljudi.
U igru ste mogli upast već prije nekoliko sati.
Wolfwrath
25-08-2012, 08:06
Imam neki login error. :(
Aha. Evo loggo see. :DD
Btw. javlja mi na pocetku da mi driveri od grafe ne valjaju, i recommenda mi 304.79, ali ne vidim da se ti driveri mogu stavit na moju grafu (GTX 260) what to do?!
Wolfwrath
25-08-2012, 08:08
Ah,login je čini se do njih, navala je velika.
U igru sam prvi put ušo u 6 lol.
Nick: Vallonia ako netko nesto treba, ne daj boze.
ajmo alo, e, feedback, brže
Jel to sad samo meni puklo il je svima?
U pol jebenog eventa mi javi da mi je password incorrect. Pa koji kurac? Vec drugi put na istom eventu mi se to desava.
Worthaur
25-08-2012, 12:01
Bolje otvaranje servera nisam iskusio, unatoc tim sitnicama
lvl 15 atm
Wolfwrath
25-08-2012, 12:05
U pol jebenog eventa mi javi da mi je password incorrect. Pa koji kurac? Vec drugi put na istom eventu mi se to desava.
Upravo je to i meni izbacio.
Čini se da su im serveri iznimno stabilni, izuzev login servera koji ima par boljki. Ali sve u svemu, dobro odrađeno. U 4 sata igre samo dvaput izbacio. :D
Nego, evo igram s Norn Guardianom. Bome, interesantno. Istraživanje, riješavanje eventa i misija za karmu. Nije loše,nije loše.
I overflow serveri su zlato, ne želim ni razmišljati o tome kako bi to izgledalo da njih nema.
Inače kikalo me dok sam bio afk i sad se ne mogu više spojit. Čini se da nema igranja za mene do sutra, moram ić skoro radit i onda navečer van.
I Axe sunce ti tvoje kak si ti već 15. level, kaj nisi uopće prestajao igrat? :) Ja sam tek level 6, još malo pa ću 7.
"The game client is unable to gain access to the log-in server at this time. This is most commonly caused by firewall or router settings, security applications, or connecting through a campus network. For additional support, please visit http://support.guildwars2.com.
Kako ja nemam jebene srece. Iskljuceni svi firewalli, antivirus nemam, spajam se od doma. I ne da mi da udjem vise. Pa koji kurac? :(
Worthaur
25-08-2012, 12:24
lol nikad niste igrali mmo na prvi dan? sasvim normalno, nije do tebe
@maloki igro sam cijelo vrijeme do prije pol sata, caledon forest potpuno exploran, doso u sljedecu zonu
Jesam Star Wars, nije se ovo dogadjalo. Izbacivalo je, ali sam se odmah mogao connectat. :/
Worthaur
25-08-2012, 12:26
Americka verzija, europska verzija i prvi guild wars imaju svi isti login server, zbog tog su problemi
http://i.imgur.com/6MB2m.jpg
Lol, simpatično.
Izgleda da nista ni od mene do sutra. Za par minuta idem u svatove. :(
Wolfwrath
25-08-2012, 12:40
Najzanimljivije su rasprave u overflow serveru, kad jedni viču da je to njemački server, drugi viču da je skandinavski. :D
Ja sam imo par ljudi di vicu da je madjarski ili talijanski. :D
Empe Tri
25-08-2012, 12:48
1h vec pokusavam uc na server.... btw nick mi je Drveni
We are aware of issues with server connectivity. We will keep you up to date with our progress. ~DO
LOGIN SERVER
Y U NO ALIVE!?
Svima je izbacilo invalid password kad je pao. ^^
Wolfwrath
25-08-2012, 12:58
Nisam znao jel da budem ljut il da se smijem kad mi je to izbacilo nakon cirka 2 sata igre,lol.
Al i dalje mi nije jasno zasto gw1, us i eu imaju 1 login server...
Worthaur
25-08-2012, 13:10
Spajanje GW1 i GW2 zbog HoMa, i zato sto se moze prelazit iz eu na americke servere i obrnuto
Wolfwrath
25-08-2012, 13:23
Nešto njuškam, čini se da je samo do europe.
edit: Ošlo kvragu, sad mi se neće ni client učitat.
kad sam samo mislio koja je šteta što propuštam headstart...
StormCr0w
25-08-2012, 18:46
Tipični MMO problemi.
Wolfwrath
25-08-2012, 18:58
Vratilo se pred par sati, sve sad teče bez problema i bez izbacivanja.
m1ad3n: heh sad sam dosao u HoM u GW2 da reclaimam sto sam skupio i osim petova sve drugo su samo skinovi za primjeniti na postojeca oruzja i armor - znaci nisu pravo itemi..
Worthaur
25-08-2012, 20:03
Aye, to se znalo
Worthaur
26-08-2012, 01:07
Level 26 u prvom danu, skoro pa overkill
jesus goddamn christ, jesi jeo što danas IRL? :D
Worthaur
26-08-2012, 07:37
Less food, moar grind
Wolfwrath
26-08-2012, 09:03
A u pm, a ja se mučim za svaki lvl, pa jedva došo do 13. -.-
Worthaur
26-08-2012, 09:51
30, vrijeme je za prvi dungeon
Arbiter of Change
26-08-2012, 10:21
Umro sam.
http://i.imgur.com/hfJyG.jpg
Vidi njih vec na veliko igraju, jebenooo mozda se vidimo uskoro, cim saznam dal ce mi radit ^^
P.S http://img28.imageshack.us/img28/941/gw2chart.jpgS koliko fps-a je tu po njihovom? 35?
Oh, kul, meni je na high.
Je*emti kad će utorak :D
Umro sam.
http://i.imgur.com/hfJyG.jpg
:D
Oh look, Francis, bilo je samo pitanje vremena :D
Ajbi3q7rYlI
nemamo novaca za igru. ne čekaj to sam ja :(
Sharkmaw Caverns iza LA. Omg :)
Ja evo bas ocistio Wayfarer Foothills. Sve sam uspio nac i odradit, samo su rewardi za achivement bili totalno useless za mene, a BL ne radi :/
Malo me pati sto jos ne znam kako bi traitove trebao stavljat na Elementalistu, za sada stavljam sve u Earth, jer najveci dmg dize.
Wolfwrath
26-08-2012, 22:22
Ja evo bas ocistio Wayfarer Foothills. Sve sam uspio nac i odradit, samo su rewardi za achivement bili totalno useless za mene, a BL ne radi :/
Malo me pati sto jos ne znam kako bi traitove trebao stavljat na Elementalistu, za sada stavljam sve u Earth, jer najveci dmg dize.
Ja sam i za Ashlands i za Foothills dobio predobre nagrade za svog guardiana.
Ne znam mnogo o elementalistu, ali skoro sve koje vidim okolo samo koriste Fire.
Evo,u ova dva dana, natuko sam 17 sati igre. Trenutačno sam lvl 22.
Svi tuku Fire zbog bursta, ja cu ostat na Earth zbog dotova i heala.
Worthaur
26-08-2012, 23:44
lvl 41, damn my eyes hurt
Wort, koju rasu/prof igraš?
Worthaur
27-08-2012, 06:31
Sylvari Guardian
Wolfwrath
27-08-2012, 06:55
Uuuuh, još jedan. Koje traitove dižeš?
Nema tu bit ću samo fire ili earth. Zamišljeno je da mjenjaš po potrebi elemente.
Naravno jedan ti je onaj "glavni" na koji se uvijek vratiš (meni je recimo air jer daje speed boost ;) )
Al šta ja pričam o elemima kad igram sa thiefom za početak o.O
Worthaur
27-08-2012, 12:08
Uuuuh, još jedan. Koje traitove dižeš?
Sve na 10 zasad
Nema tu bit ću samo fire ili earth. Zamišljeno je da mjenjaš po potrebi elemente.
Naravno jedan ti je onaj "glavni" na koji se uvijek vratiš (meni je recimo air jer daje speed boost ;) )
Al šta ja pričam o elemima kad igram sa thiefom za početak o.O
Dobro, ali taj "glavni" mi je earth zbog bleada.
U jedinici su svi furali fire kad su počinjali sa elementalistom, kasnije su se razvijali drugi elementi i radili perverzni buildovi u kombinacijama sa raznim sekundarnim profesijama (dobro, to se radilo sa apsolutno svim profesijama :))
Je, malo sam se ja sjebo. Bleed mi ne proca heal, kao sto sam mislio u pocetku da radi. Nema veze, ostat cu na earth do 10-og traita, onda cu izjednacit sa fire.
StormCr0w
27-08-2012, 15:59
Ne stignu treba igrat.
igra li tko mesmera? na sto slici, s kim bi se mogao usporedit u ostalim MMORPG-ovima.
http://i417.photobucket.com/albums/pp260/Tvrtko/gw001.jpg
Chat :pray:
Jel ima ikoji heteroseksualac da igra s male characterom? :D
AoC, SW:ToR, WoW i AION sam igrao sa male characterima. Vrijeme je za promjenu.
Ja igram sa muškim.
Nego, zanimljiv chain kod Nornova - prvo pratiš lika u Grawl špilju i tražiš s njim mjesto za kip, zatim skupljaš magični led od kojeg će on napravit kip i kad skupiš dovoljno moraš ga branit dok napravi kipa. Kad ga dovrši svi grawlovi u toj špilji i u određenom krugu oko špilje postanu friendly lol. Baš me zanima koliko dugo taj efekt traje.
http://www.gametrailers.com/side-missio ... m=facebook (http://www.gametrailers.com/side-mission/27470/guild-wars-2-player-hits-level-80-in-record-time?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)
Odradio Wayfarer Foothils i Diesa Platou kompletno, dobio dobrih nagrada. 2 Black Lion kljuca i par armora za sebe. Sad moram nabit jos 3-4 lvla prije iduce zone, a ne znam sta da radim.
BTW. reddit guild, lol.
Pa ne znam ono, odeš malo do Asura, Humana, Sylvarija i tamo istražuješ, skupljaš materijale, obavljaš eventove? :)
A morat cu da. :D
Fali mi Jute za tailoring, i idem kupit low lvl light armor da mog salvageat, i ne dopusta mi. samo lvl 20. Sad moram novog chara napravit. :/
I jos, kako mogut stavit svoje ime iznad glave i di mogu vidjet koje sam eventove odradio?
Wolfwrath
27-08-2012, 22:14
Lvl 32 sam sad. :D
Odradio Ascalon Catacomb. Bome, dobro sam se namučio, jedan od šefova skače po stijenama po cijeloj špilji, a da bi došao do njega moraš hodati po tankim gredama.
Jako dobar exp i nagrade,doduše.
Pogledao sam malo weaponsmithing, ali zbilja nemam volje farmat resurse zasad...
igra li tko mesmera? na sto slici, s kim bi se mogao usporedit u ostalim MMORPG-ovima.
Osobno, mislim da sliči na Psionicista iz Allodsa. Isprobao sam nakratko, svodi se na cc-anje, burstanje i zajebavanje protivnika sa svim onim silnim klonovima.
Meni crafting inače nikad nije bio zanimljiv u igrama al jebemu ovdje mi rula :)
Redovito po mapi tražim di ima resursa (drva i rude) da ih skupljam pa da mogu craftat. A i dobije se finog expa craftanjem.
I jos, kako mogut stavit svoje ime iznad glave i di mogu vidjet koje sam eventove odradio?
Cisto se quotam jer me ovo full zanima.
Btw. sta igras ti Maloki?
EDIT: Nemogu naci na googleu, kad se otkriva recept, sta ide u 4 element?
Ja igram sa muškim.
Nego, zanimljiv chain kod Nornova - prvo pratiš lika u Grawl špilju i tražiš s njim mjesto za kip, zatim skupljaš magični led od kojeg će on napravit kip i kad skupiš dovoljno moraš ga branit dok napravi kipa. Kad ga dovrši svi grawlovi u toj špilji i u određenom krugu oko špilje postanu friendly lol. Baš me zanima koliko dugo taj efekt traje.
Btw., ako netko nije znao, zadnje pitanje na kreaciji lika određuje kakav će biti story.
Worthaur
28-08-2012, 07:30
http://img823.imageshack.us/img823/8080/gw005w.jpg
Arbiter of Change
28-08-2012, 09:15
Solo faca. :)
ffs što je s official forumima (https://forum-en.guildwars2.com/forum), danima su već closed.. jesu uopće kad otvoreni?
Mene više živcira činjenica, da već 3 dana nema Trading Posta...Ponestaje mi mjesta u banci.
Pa igra jos nije releaseana, otvaraju se danas tokom dana cini mi se.
jjeeeeeeej stigla pošiljka, unboxinggggg
Worthaur
28-08-2012, 11:48
Aye, rekli su da rade na trading postu, danas bi trebo proradit opet
Updatea se upravo, fak jea bičiz. Commence no-lifing sequence.
Oh god, updating....
60,000 files remaining
http://gifsforum.com/images/gif/disapoint/grand/2542178244521.gif
"E, aerial, aj dođi na Desolation, ja i brat smo tu"
desolation: full
"E, aerial, aj dođi na Gandara, ja i frend iz firme smo tu"
gandara: full
....
Whiteside onda? :D
Kostolomac
28-08-2012, 13:38
Ja ću na kraju na Seafarer's Rest valjda sa Mystery In Spaceom.
E, jel head start završio?
danas je sluzbeni datum izlaska igre, to valjda znaci da je.
Sranje, s onog da ću sigurno uzet je spalo na to da još nisam kupio igru. Valjda je hype pao nakon bete...još moram vidjet.
Wolfwrath
28-08-2012, 15:09
Far Shiverpeaks rastukao u WwW, držimo cjelokupni teritorij :P
Eh...Opet login problemi. Pomislih da su nakon head-starta spremni za release, al' očito sam krivo mislio.
ne postoji mmo ili dev koji je spreman za release.
StormCr0w
28-08-2012, 16:01
Ubisoft.
Ja želim da ova igra ima moju djecu.
Wolfwrath
28-08-2012, 17:37
Eh...Opet login problemi. Pomislih da su nakon head-starta spremni za release, al' očito sam krivo mislio.
Stigli ljudi s posla pa se bacili na igru.
A ja još glupan si mislim da ostavim lika ulogiranog baš da se ne moram za ovo brinuti, pa zaboravio :(
Pokupio danas kolektorsko. 4 i pol kile. Rula Krista.
Btw, ako ima ljudi koji još nisu kupili, a planiraju kupit u Algoritmu - načekat ćete se jer je rasprodano :)
Jel normalno da poslje instalacije ima ogroman download?
Worthaur
28-08-2012, 20:18
sasvim normalno
Opasno razmisljam da se prebacim tamo, jer planiram PvPat dosta, a koliko vidim Ridge suxa.
Očito ste dobili onda neke low population worldove :)
Lol, dobili su Whiteside Ridge, koji jedan od najpopularnijih i Ruins of Surnia
Ok moram priznati, teško se odvojiti od ovoga :S
ffs, sat vremena sam malo prije trčao po Hoelbraku..
E, pitanje za ove na Desolationu, Shiverpeaksu i ostalim "full" serverima - jel imate problema s loginom? Jel treba čekati upad?
Sad ti više ni jedan nije full.
I nikakvih problema nemam, kad sam došao danas doma mislio sam da ću imat problema sa logiranjem ali uspio bez ikakve frke.
Wolfwrath
28-08-2012, 22:13
Lol, dobili su Whiteside Ridge, koji jedan od najpopularnijih i Ruins of Surnia
Yup. Otišao sam i sam probati.
Čak nije ni zanimljivo, čim neko proba nešto, ovi s mog servera se strmoglave ko sokolovi i sve pobiju.
Uspio sam naletjeti na nekog huntera koji nije pazio pa sam ga samljeo. Kuja oće da me kita, al nemere protiv guardiana s greatswordom :P
Vidio sam par videa guarda i jako mi se dopao. Nije ni ele los, dapace, ali guard mi se cini jeben.
ffs, ja i frend ocemo napravit chara na serveru black-nesto i stalno nam baca error "The game server is unable to gain acces to the log in server at the time guild wars 2"
A on vec ima jednog napravljenog i sa njim moze uc, wtf?
Sad ti više ni jedan nije full.
I nikakvih problema nemam, kad sam došao danas doma mislio sam da ću imat problema sa logiranjem ali uspio bez ikakve frke.
Ah jep, gledam sad popis, na high su.
Još se dvoumim između Desolationa i Gandare :S
Jebeni Vyesheslav i njegovi turreti mrtvi.
I nemam srece s gearom. Lvl 30 sam, a imam lvl 10 iteme na sebi. Nista mi light armora nije dropalo od lvla 14, NISTA!
Arbiter of Change
29-08-2012, 07:34
A da craftaš? :)
Jebeni Vyesheslav i njegovi turreti mrtvi.
I nemam srece s gearom. Lvl 30 sam, a imam lvl 10 iteme na sebi. Nista mi light armora nije dropalo od lvla 14, NISTA!
Kupuj gear sa karmom kod heart NPC-a?
Nemoj više kupovat obične armore. Pričekaj do levela 35 i kupi armor kod cultural armorsmitha.
Wolfwrath
29-08-2012, 08:24
Nemoj više kupovat obične armore. Pričekaj do levela 35 i kupi armor kod cultural armorsmitha.
This. Ukupno ce te kostat skoro 3 g, ali isplati se. Jebeno izgleda, dobri statovi.
A lvl 30 sam i imam 1 gold, sumnjam da cu do 35 imat 3. :D
I dali karma poeni sluze samo za kupovanje kod tih sa questovima ili ce poslje sluzit za jos nesto?
ffs tražim divljač za pobiti da skupim nešto leathera za craftanje torbe....
ubijem dolyaka, dropa kopita
ubijem srnu, dropa meso
:(
Jel se isplati kupovat lvl 30 armore kod pvp vendora?
Pa digitalno ne moze postat na fejs, duh
Evo samo da potvrdim admirovo proročanstvo :D
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546029_4461557939370_1989426644_n.jpg
Wolfwrath
29-08-2012, 22:01
Jel se isplati kupovat lvl 30 armore kod pvp vendora?
Za karmu? Bolje štedi. Na 35 možeš kupiti cultural armor za obične pare koji će te pokriti daljnjih 10 lvla, a na lvl 40 možeš kupiti Cultural weapone i Ebonhearth weapon za karmu, koji su zbilja jako dobri.
Vec sam uzeo. 3 golda necu skupit do 35, a na 30-om sam imao oko 7.5k karme, tako da mi nije bio problem. Lakse farmat karmu nego golde :/
Worthaur
29-08-2012, 23:10
Good old friends
http://img577.imageshack.us/img577/6489/gw012pr.jpg
HOHOHO
http://screenshot.xfire.com/s/125212843-4.jpg
Zašto je Mistfire Wolf zaključan iako je u prvom redu elite skillova?
Worthaur
30-08-2012, 09:25
Dobis ga na lvl 30 ako si uzeo deluxe ili collectors edition
Arbiter of Change
30-08-2012, 12:23
Status report.
http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comm ... august_29/ (http://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/z1poz/guild_wars_2_status_wednesday_august_29/)
Account securityS- We're seeing an uptick in reports of account theft and attempted account theft. We believe hackers are using databases of email addresses and passwords stolen from other games and web sites, and pre-existing trojan horses, to search for matching Guild Wars 2 accounts which they attempt to compromise. To prevent this, we have temporarily disabled the "reset password" feature, and we're working to bring email authentication online. To protect yourself, please ensure that you use a unique password for Guild Wars 2 that you don't use for any other game, email account, forum or web account.
Email authenticationS- Email authentication is a feature that notifies you if someone tries to log into your account from a location you've never logged in from before. Thus, even if someone guesses your game password, he can't log in unless he also guesses your email account password. You can make email authentication even more secure by using an email provider that supports two-factor authentication, such as Google[1]Sor Yahoo[2]S, and taking advantage of that. We're currently preparing email authentication and intend to deploy it in a phased rollout, starting on Thursday, August 30.
Parties, guilds, etc.S- Parties, guilds, and other social features are periodically failing. This causes issues such as party members not appearing on the map, and party members not staying in the same overflow servers as they travel between maps. This happens particularly during times of peak usage. We're working to fix related problems and mitigate this issue with each subsequent update.
WorldsS- Many worlds are filling up. We're keeping the number of worlds constrained so that worlds stay well populated even after the initial surge of high concurrency. However, we will add worlds as necessary. As of Wednesday, August 30, all German language worlds are full and all French language worlds are at high usage, so we're adding two new German language worlds and one new French language world.
Overflow worldsS- During this initial surge of high concurrency, and especially while many characters are low-level and thus playing in the same starting areas, it's common for players to be directed to overflow maps. If you want to play with a friend, but you’re not on the same overflow map, you can form a party together, then right-click on your friend's portrait in the party list and click "join". Note that this functionality is sometimes intermittently unavailable due to the "parties, guilds, etc." issues noted above.
Trading PostS- We're working to bring the Trading Post back online. To help test, we've temporarily made it available to a random 15% of players, while we work to resolve remaining capacity constraints that will allow us to open it to everyone.
In-game mail - We detected a potential abuse of the in-game mail system and have temporarily disabled in-game mail to prevent any such abuse. We'll reenable it soon, hopefully in tonight's update.
BottingS- We'll start substantial banning of bots on Wednesday, August 29. Since we're currently seeing widespread casual, unsophisticated botting, we will start with 72-hour bans for first offenses. In the coming days, as we address the casual botting problem, we plan to switch to our normal policy of permanently banning anyone who runs a bot.
ForumsS- Our most important priority at the moment is to ensure that the game runs stably and flawlessly. So as to not create additional demand on our infrastructure and on our programming team, we made the decision not to open the forums until the initial mass influx of players has calmed down a bit.
Next software updatesS- The next update of the game server and back-end server software will take place tonight at midnight Seattle time. The game may be unavailable for approximately 20-60 minutes while we perform the update. We expect this update to have fixes for email authentication and in-game mail. Our continued work on the Trading Post is not tied to game updates, so we will continue to test Trading Post updates throughout the day.
Ne kuzim ovo s majlovima, ja sam primio, i vidio da je mail autentican, promjenio PW i sve je radilo.
I, odradio sam AC. Dobio brdo itema, ali nista vrijedno za mene, dobio neki sigil koji, navodno, dosta vrijedi pa cu vidit ocu ga prodat ili cu ga sacuvat ^^
FaTaL_mRkvA
30-08-2012, 15:43
Da budem direktan,
jel ova igra isto overhajpano sranje ko D3 koje ce dosadit za stotinjak sati igranja, ili ce se moci igrati tisuce sati ko i GW1? Mislim znam i meni i svima na forumu je D3 prvih tjedan-dva bio savrsenstvo, ali eto ako je netko zamijetio zas bi igra mogla suxat slobodno recite :wink:
Pitam jer razmišljam o kupnji a nije mi baš svejedno dati tolko para kak sam dao za D3 pa da se opet zbediram :(
(usporedujem ih jer je oko obje igre bio ogroman hajp^^)
EDIT: i ako jeste na nekom, na kojem ste serveru? Ili bar vecina vas ili neki friendly guild?
Hvala :oops:
Wolfwrath
30-08-2012, 15:57
dosadit za stotinjak sati igranja
lol. To je i dalje bolje nego 95% igara.
Osobno,ne usudim se na ovo odgovoriti, pošto vezano za mmo-e ljudi imaju različite kriterije, a još nisam vidio end game ni kako ce to izgledati.
Nego, zna li netko ima li negdje karma, cultural, ili bilo kakav posebni prodavač za lvl 50 opremu?
Probaj po onim startnim velikim gradovima, kao sto je Hoelbrak, pa imas karma merche, mislim da sam kod njih vidio.
FaTaL_mRkvA
30-08-2012, 16:08
A neznam WoW i GW su mi bile predobre igre i da imam ekipu za njih igro bi ih i dan danas, a GW2 je navodno bolji od obje tak da jbg izgleda da kupujem^^
e slusajte, ako nekom treba nekog armora, pm me u igri. Ocu se rijesit svega, nesto ide djabe, a nesto jebiga za koji novcic. CarP.3402 je za kontakt.
Worthaur
30-08-2012, 16:21
Definitino najbolji MMO, bez pretjerivanja.
Sad sam na 80 i za cultural armor mi treba cca 130g rofl
Kako ti tako brzo lvlas? :S
FaTaL_mRkvA
30-08-2012, 16:26
Ako kupim igru online, na onom sajtu buy.guildwars2.com, kolko dugo treba dok mogu pocet igrat, tj. dok dobijem key i to?
Worthaur
30-08-2012, 16:31
A trebo bi odma, al imaju poteskoca sa serverim tak da neznam
@carp 70h igre mi je trebalo do 80, nekih 40% mape explorano, dinamic eventovi daju najvise expa a kasnije i mobovi daju mnogo
Ja imam 48 sati i na 34om sam. 20% explorano. Ah, bolje mi ovako, vise cu igru upoznat. :D
http://i417.photobucket.com/albums/pp260/Tvrtko/gw006.jpg
Od 75 doso do 97. :D
Btw, "deposit collectibles" je nešto najbolje ikad :D
FaTaL_mRkvA
30-08-2012, 21:59
Mozda je glupo pitanje, ali kolko sam skuzio u PvPu i dungeonima svima se poveca level i pojacaju itemi tak da budu jednaki u svemu i ravnopravni i to, mislim sve je to ljepo da u PvPu skill znaci a ne grindanje, al opet sto se onda moze postici?
Nemojte me shvatiti ko da pljujem po igri jer nemam pojma o njoj, samo mi nije jasno koji je cilj skupljanja opreme i svega ako ce uvijek svi biti jednaki? 99% sam siguran nisam dobro shvatio taj dio, ali jel moze netko pojasnit malo? :D
U PvP-u ti samo maksaju HP i podignu ti dmg na onoliko koliko bi imao na lvl 80.
FaTaL_mRkvA
30-08-2012, 22:11
A jel itemi onda ipak nesto utjecu? I jel se ista slicno desava u dungeonima?
Wolfwrath
30-08-2012, 22:14
Prava lvl 80 oprema uvijek će biti jača nego nekome ko scale-an. Ili bi barem trebala biti, skoro isti sustav ima Champions online.
Worthaur
30-08-2012, 22:33
Mozda je glupo pitanje, ali kolko sam skuzio u PvPu i dungeonima svima se poveca level i pojacaju itemi tak da budu jednaki u svemu i ravnopravni i to, mislim sve je to ljepo da u PvPu skill znaci a ne grindanje, al opet sto se onda moze postici?
Nemojte me shvatiti ko da pljujem po igri jer nemam pojma o njoj, samo mi nije jasno koji je cilj skupljanja opreme i svega ako ce uvijek svi biti jednaki? 99% sam siguran nisam dobro shvatio taj dio, ali jel moze netko pojasnit malo? :D
U dungeonima ne. U WvW se poveca level na max, al low lvli imaju slabiji gear pa automatski i slabije statse. U SPvP svi su na max lvl sa max opremom, ali imas PvP level, kad dingas dobis chest u kojima mogu bit PvP skinovi, sto si veci level to ljepse skinove mozes kupovat
Banali su vise od 3000 accountova jer su ljudi kupovali skupe iteme za 90 karme, umjesto 9000 (koliko sam ja skuzio). Ali da, banali su ih. Dobro da nisam isao kupit.
Windwalker
31-08-2012, 02:57
?
Pa čekaj, jel to bio neki tehnički bug pa sad kažnjavaju ljude jer su ga eksploitali?
Objasnite mi bolje, jer ne kužim o čemu se radi.
Chupacabra
31-08-2012, 03:00
Ma glupi su.
?
Pa čekaj, jel to bio neki tehnički bug pa sad kažnjavaju ljude jer su ga eksploitali?
Objasnite mi bolje, jer ne kužim o čemu se radi.
Itemi su kostali 21 karma poen umjesto 21k karma poena. Ljudi su kupovali vise od 100 komada i unistavali njih da bi dobili nesto bolje, a i prodavali. Da, pogreska je do arenaneta, ali si ti pristao da ces svaki bug, exploit itd prijaviti njima BEZ DA GA ABUSAS!
Cisto zasluzena kazna. Ali aNet im se smilova i tko god ih kontaktira i kaze da ce obrisat wepone, dobit ce "samo" 72 sata suspenziju.
Black Lion Trade napokon radi kako treba.
Worthaur
31-08-2012, 08:28
A, sto je SPvP? :$
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Structured_PvP
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.