Pogledaj cijelu verziju : Kile
Stranica :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
Ja mogu ulja bez problema jesti, cak maslinovim volim ribu preliti.
Šta sad svi hoće biti fit odjednom... nije to ako danas pojedeš komad piletine da si sutra fit...to su mjeseci i godine rada i odricanja :)
@ Jambrek
Pohano?? Pa to je najgore što mozes napraviti, mislim da to i logički mozes zakljuciti. Ja pečem piletinu na tavi, bez ulja samo je ispečem.
Kukuruzni nemoze, skoro isti kao i bijeli... ulje maslinovo ili laneno, drugu opciju ne vidim, jebiga treba stisnut zube, ja sam tako otvrdnuo da bi pokvareni posni sir mogao bez problema smazat:D
Zato sam i pitao, dakle na naglo :D
Ne fkt ja maslinovo ni ikakva ta ulja organski ne podnosim, sir bilo koji mogu jest, ali ta ulja me ubijaju, isto kao i riba iz konzerve, odma mi se digne želudac i izbacim.
Ako ne podnosiš, nemoj ih jesti.
LorlonWarrior
05-09-2008, 18:22
Kvaliteta > kvantiteta, ali brzinski trbušnjaci baš "ne pogađaću" abdominilis, pošto ljudi često kad rade brzo - ne koncentriraju se dovoljno na vježbu nego na vrijeme.
Treba radit i trbušnjake sa dizanjem nogu - tako radi i doljnji dio trbušnjaka
Ja osobno radim na spravi na kojoj istodobno dižem i noge i savijam trup. Mislim da je tako najbolje :thumbs2:
Misliš na reverse crunch?
LorlonWarrior
05-09-2008, 18:55
Ma neee... Nego kad ispružiš noge da budu ispravne i dižeš ih pod 90 stuonjeva...
Al može i taj reverse crunch što ti kažeš, to je malte ne isto :D
LorlonWarrior
06-09-2008, 15:09
Jooooj ReiKo... :?
Ti pričaš o ovome dozduwM1q3k
Ja pričam kad si u uspravnom položaju, uvatiš se da budeš fixiran i dižeš noge pod 90 tako da ti koljena budu skroz ispravna. To je puno teže budući da dižeš punu težinu nogu
Ima više varijacia Reverse Cruncha, a najpoznatiji je ako legneš na pod i dižeš noge 90 stupnjeva i zatim ih polagano ( sa stankom od 2 sekunde prije svakog pokreta ) spuštaš u početnu poziciju.
Uglavnom, većina vježbi ima dosta stvari koje su jednake / slične tako da vrlo lako moze doci do zabune, ako smatraš da znaš neku vježbu nauči kako se zove tako da ne dolazi do zabune, jer postoje vježbe "90 stupnjeva" i za triceps i za kvadriceps, a postoji vidiš i za abse pa se lako pomješa.
LorlonWarrior
06-09-2008, 15:54
A dobro sad... Ne znam kako se zove vježba al mislim da kužiš šta mislim... Uglavnom :D
Jučer je starcima bila godišnjica braka pa smo otišli u restoran po imenu Ribič. Taj restoran je poznat po najboljim pohancima na ovom djelu zemaljske polutke :D Jedan odrezak ti je između 40 i 50 centimetri, a fin i sočan za poluditi.
Evo kako to izgleda: - isplati se pogledati :D
http://www.imagesforme.com/out.php/t147407_DSC01315.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/147407_DSC01315.JPG)
Ako je uvijet dobroga tjela da se odrekneš ovakvih stvari, onda ne hvala :D Ta nismo robovi naših tjela da si nemreš kojput priuštiti nešto fino za klopicu. Budeš tak i onak to potrošio u nekoj Cardio vježbi, ako budeš u stanju trčati nakon tolike mesine :pray: :D
PS: Da, to su 3 odreska, jedan iza drugoga. Prvi je Purečki Zagrebački, druga 2 su Svinjski Zagrebački. Znači punjeno sa šunkom i sirom :D
Arbiter of Change
07-09-2008, 14:00
Je, ali ići u restoran na pohano meso? Ja obično idem na nešto što ne mogu kući spremiti. :)
Gle, taj restoran je poznat po tome, tak da je bedasto doć u njega i naručiti čevape :D Ak me razmeš :P
Mada mi frend kaže da je on naručio lignje i da isto dobiješ jedno 3x veću porciju nego u bilo kojem drugom restoranu. Tak da valjda svu klopu imaju u ultra velikim porcijama.
McPingvin_v2.0
07-09-2008, 14:33
Čuo sam da je glavna kuharica napustila sahranu kad je lik podigao cijene za 20ak posto :)
Arbiter of Change
07-09-2008, 14:34
Gle, taj restoran je poznat po tome, tak da je bedasto doć u njega i naručiti čevape :D Ak me razmeš :P
Shvaćam - kao da ja odem u meksički restoran i naručim pizzu. :)
Lord Jambrek
07-09-2008, 14:37
E bartuc di je taj restoran :D Kolike su cijene?
@MC, da poskupili su majku im njihovu. Prije nekoliko mjeseci ti je tamo takav Zagrebački koštao 45 kuna :pray:
Sada je situacija ovakva :cry:
Svinjski Zagrebački -> 75 kuna
Pureći Zagrebački -> 90 kuna
Teleći Zagrebački -> 100 kuna
@Jambrek... To ti je nešto izvan Zagreba, prema Krapini kada ideš... Teško za objasniti :P
Bio sam tamo ja dosta puta s starim...drago mi je da nisam jedini :D
(nije teško za objasniti gdje je samo zato sto postoji samo jedan takav restoran na sporednom putu zagreb-krapinske toplice(ili gdje su već :P)
Lord Jambrek
07-09-2008, 21:31
@MC, da poskupili su majku im njihovu. Prije nekoliko mjeseci ti je tamo takav Zagrebački koštao 45 kuna :pray:
Sada je situacija ovakva :cry:
Svinjski Zagrebački -> 75 kuna
Pureći Zagrebački -> 90 kuna
Teleći Zagrebački -> 100 kuna
@Jambrek... To ti je nešto izvan Zagreba, prema Krapini kada ideš... Teško za objasniti :P
Zabok?
iznogud1515
07-09-2008, 21:33
u petak smo se vagali na tjelenom.
visok 178 cm, težak 67 kg. jel to u redu?
Lord Jambrek
07-09-2008, 21:47
Mnogo gg, da sam bar ja takav :(
175
90kg
Zabok?
E E :D
Kreneš pokraj KingKrosa prema Lučkom, ali odmah nakon onog mosta pokraj Krosa skreneš desno. Ideš drito za Zabok. Prvo skretanje na toj autocesti ti je za Zaprešić, a ti ideš na drugo skretanje za Zabok. Pratiš cestu skroz prema Velikom Trgovišću (i Krapini). Nakon ohohohohoj vožnje, dođeš do znaka "Ribič restoran", samo pratiš taj znak. Znak je veći od onoga za Veliko Trgovišće :D
I nemreš fulati, imaš jedan ogroman betosnki most, odmah iza njega ti je sa desne strane Ribič.
LorlonWarrior
08-09-2008, 04:33
Mnogo gg, da sam bar ja takav :(
175
90kg
Ideš!
Ja sam 183 cm, 87 kg.
@Lord Jambrek
Dijeta prijatelju šta da ti kažem...
@ iznogud
Stvarno ne kuzim kako mozes postaviti pitanje "jel to ok"?? Dok se ti osjećaš OK i dok smatraš da dobro izgledaš , onda je OK, nije važno što drugi misle, ako ćeš se mjeriti prema drugima onda stvarno nema smisla uopće živjeti. To je kao da se ja bavim bb-om i idem okolo i pitam "čuj imam 180 cm i 70 KG , jel to ok??" - što bi to uopće trebalo značiti? Znači ako netko kaze da je OK imati 67 KG na tu visinu da je to za tebe automatski OK?
Ako ćemo gledati s stajališta "ne želim bit debel" mogu vam svima reći da sam vidio ljude od 180cm i 73-4 i debeli su, dok sam vidio ljude s 180cm i 84 KG i BF% im je ispod 10%.
Znači dok ti sebi izgledaš i osjećaš se dobro onda je OK, ako pitaš drugog jel OK onda nešto s tobom nije OK jer tražiš potvrdu od drugih. To ti je kao da ti ja kazem da imas 7 KG pre malo, a ti se osjećaš super...
punoglavac
08-09-2008, 10:46
Slazem se. Sve je u tome kako se ti osjecas.
Al ako zelis smrsavit onda zdravo doruckuj i rucaj, a za veceru bes malo.
I treba se bavit sportom-TERETANA
Prestani s glupim savjetima... te savjete zdravi dorucak i rucak, a vecera malo ostavi časopisima Glorija i Moj doktor te Oprah show-u. Okreni 3-4 stranice pa ces vidjet da je to malo kompliciranija stvar od pukog blebetanja.
Sgt. Bull
09-09-2008, 01:04
175 cm, 105 kg, 18 god ^^ Ne mičem se godinu dana, ni gore ni dole, pokušavam se natjerati u teretanu, početi trčati i tako to... ma ne bih ni za pare :P
Blek_Stena
09-09-2008, 13:05
186cm, 85 kg..
Svaki dan putujem tramvajem na posao i STOJIM! Moja rekreacija! http://www.crofiat.com/forum/images/smilies/38.gif
Neven <R>
09-09-2008, 13:14
A nego, oznoji se čovjek u onim jutarnjim gužvama. :D
El Klinjo
09-09-2008, 14:29
možda ispadnem budala ovim pitanjem xD
Ali jel bb smanjuje rast....?
Jer se aktivno bavim košarkom i za moju poziciju treba jos centimetara u budućnosti, a počeo sam lagano na onim spravama šta doma imam(ništa pretjerano, samo da tijelo ojačam)
bornathepicek
09-09-2008, 14:30
Zabok?
E E :D
Kreneš pokraj KingKrosa prema Lučkom, ali odmah nakon onog mosta pokraj Krosa skreneš desno. Ideš drito za Zabok. Prvo skretanje na toj autocesti ti je za Zaprešić, a ti ideš na drugo skretanje za Zabok. Pratiš cestu skroz prema Velikom Trgovišću (i Krapini). Nakon ohohohohoj vožnje, dođeš do znaka "Ribič restoran", samo pratiš taj znak. Znak je veći od onoga za Veliko Trgovišće :D
I nemreš fulati, imaš jedan ogroman betosnki most, odmah iza njega ti je sa desne strane Ribič.
Jooj bio sam tamo puno puta, samo da kazem tamo ko nije bio odmah posjetit jer zagrebacki su tamo od pol metra :D (najozbiljnije), i da Jambrek tamo ako mislis ic rezerviraj barem dan do dva ranije jer je guzvetina teska. Jeo sam i cevape tamo, isse da vidis sta je to obilno, ono cevapi su oko 13 cm veliki(mozda i veci), i jos ih dobijes oko 10-15.
EDIT: Bartuc vjeruj mi nije bedasto narucit cevape
Jer se aktivno bavim košarkom i za moju poziciju treba jos centimetara u budućnosti, a počeo sam lagano na onim spravama šta doma imam(ništa pretjerano, samo da tijelo ojačam)
To su gluposti. Razmisli malo, povećanje proteina u prehrani ti samo moze pomoci pri rastu, a rad na spravama razvija mišiće...
To mamice i bakice straše djecu koja zele s 13 godina ici u teretanu pa im kazu da nece vise rasti i ostale glupe šeme. Iako i ja nebi preporučio nekom od 13 odlazak u teretanu jer je još u dubokom razvoju, to ne znači da se trebaju ovakve gluposti valjati.
LorlonWarrior
09-09-2008, 16:09
To su gluposti. Razmisli malo, povećanje proteina u prehrani ti samo moze pomoci pri rastu, a rad na spravama razvija mišiće...
To mamice i bakice straše djecu koja zele s 13 godina ici u teretanu pa im kazu da nece vise rasti i ostale glupe šeme. Iako i ja nebi preporučio nekom od 13 odlazak u teretanu jer je još u dubokom razvoju, to ne znači da se trebaju ovakve gluposti valjati.
Nevezano uz ovo al jedino što ti se može dogodit je da ti se tetive "skrate". Znam prvaka Hrvatske u bb i on mi pokazo, kad ispruži prste ne može ih ispraviti da mu idu ravno nego mu lagano na dole idu. To je zato jer su mu mišići (bicepsi) tolko narasli da su mu utegli tetive pa mu je hod prstiju kraći nego nama. Ja recimo mogu ispružiti prste pa kad gledam iz profila imaju lagano U oblik. E kod tog bilder to je U, samo naopačke... :?
Bench nije dobar. On moze usporiti rast kraljeznice. Ali normalna teretana je normalna stvar, mislim ja dok sam trenirao kosarku (isto aktivno, sad sam na tenisu) sam isao redovito u teretanu. Prsni, ledni, trbusni, ruke, noge to sam sve radio, ali znam da mi je trener rekao da bench ne radim jer ipak veliku silu stavljas na kraljeznicu.
Bajke su na drugom katu.
btw. moj frend, vice-prvak u šahu, zastao u razvoju ne ide u visinu više, sjebo kičmu od sjedenja, kifozu dobio...nitko ispod 17 godina nesmje igrat šah više...
sve je relatavino, uvjek će se naći "onaj jedan kojem je bb istegnuo ligament" ali to ne znači da je teretana i sprave bauk.
El Klinjo
10-09-2008, 18:18
A dobro neradim ništa pretjerano, trbušnjaci i sklekovi svaki dan, bicepse i tricepse i to svakih 48 sati i tako, bench 2 max 3 puta tjedno...
Uglavnom odmaram svaku mišićnu skupinu barem 48 sati tako da mislimda neće problema bit(oko rasta očito nema za sada problema xD)
streetrace777
10-09-2008, 18:22
Jos jako malo do 1 i 90 u visini i cirka da zaokruzimo na stotku zive vage, onon mrtave jos neznam :)
Inace treniram kickboxing pa mi se cini da je pocelo ici dole :)
reko sam prosli tjedan da mi je kicma sjebana...
sad da pitam nekoga kae to kifoza i skolioza ? da, znam imam google.. al kak to utjece na treninge i to ? rekla je doktorica da neke vjezbe necu smjeti radit, da bum moral ic na terapije ( O_o ) i da bum moral radit vjezbe u teretani ( cemu to :S )
edit: citam sad za kifozu i sve pise da je to enst ozbiljnije i svugde se spominje lose drzanje n stuff a ja nist od toga nemam :? a na ocitanju rendgenske snimke sam procital da imam skoliozu i kifozu -.- ocito jos imam blagi oblik or smtng...
King tiger
10-09-2008, 21:40
pa idi na terapiju il nesto morali su ti dat uputnicu za fizioterapiju ili ?
pa idi na terapiju il nesto morali su ti dat uputnicu za fizioterapiju ili ?
ma prvo moram na pregled... a tek mi za 11 mjesec zakazano -.-
LorlonWarrior
11-09-2008, 12:24
Ja sam neki dan pao sa bicikla i složio se ko majmun. Sad mi tetiva na desnoj ruci preskače :?
Ja sam neki dan pao sa bicikla i složio se ko majmun. Sad mi tetiva na desnoj ruci preskače :?
meni je tetiva na desnoj ruci vec preko pol godine u kurcu >.<
Gravestone_bluz
13-09-2008, 10:33
nije tak tesko smrsavit, prek ljeta sam skinuo sa 90 na 83-82 kile samo ne duruckujuci i navece voznjom bicikla (sobnog) sat vremena, pa trbusnjaci, leđnjaci, sklekovi i onda s utezima, pa jos narasto malo i tadam, nisam vise debeo, al jos vjezbam , sad da malo misice nabijem...stvarno nije problem kad ti postane dio rutine, a jedem najnormalnije, cak i doruckujem sad normalno...samo se treba potrudit na pocetku.
nije tak tesko smrsavit, prek ljeta sam skinuo sa 90 na 83-82 kile samo ne duruckujuciSi navece voznjom bicikla (sobnog) sat vremena, pa trbusnjaci, leđnjaci, sklekovi i onda s utezima, pa jos narasto malo i tadam, nisam vise debeo, al jos vjezbam , sad da malo misice nabijem...stvarno nije problem kad ti postane dio rutine, a jedem najnormalnije, cak i doruckujem sad normalno...samo se treba potrudit na pocetku.
reiko te bu zaklal >.<
Notorne gluposti,kvalitetan doručak je ključan u mršavljenju.Ein idioten.
Sickmanno1
13-09-2008, 14:46
lol, teretana smanjuje rast?
Pa svakom sportasu je teretana najbolji prijatelj....
Notorne gluposti,kvalitetan doručak je ključan u mršavljenju.Ein idioten.
Umijesto da jedete one gluposti (palačinke, čokolade, marmelade i šta već) jedite npr. žitne pahuljice, maslac i kruh, jaje svake subote da dobijete šta bjelančevina :D I umjesto da ukinite doručak, ukinite one stvari šta jedete između obroka.
Ja ne jedem ujutro jer imam bolove u trbuhu cijeli dan :(
Lord Jambrek
13-09-2008, 16:21
Ja ne jedem ujutro jer imam bolove u trbuhu cijeli dan :(
Ja kad ne jedem ujutro onda prdim konstanto.
Trebao bi ubrzati svoj metabolizam jedenjem više(najmanje 6) kvalitetnih obroka dnevno.
Osobno radim ovako:
9,00 - 100g zobenih(kompleksni ugljikohidrati koji su jako poželjni ujutro) i par dcl mlijeka
12,00 - neki standarni ručak tipa piletina i intergralna tjestenina, riža itd. (znači, proteini + ugljikohidrati)
15,00 - većinom jednako kao i ručak (još jedan p+uh obrok)
18,00 - 5 kuhanih jaja (proteini + masti)
20,00 - 150g posnog sira i mala količina kikirikija, onog iz ljuske (proteini + kvalitetne masti)
22,00 - 150g posnog (proteini)
00,00 - 200g posnog i još malo kikirikija (proteini + masti)
Važno je da se ugljikohidrati ne konzumiraju kasno, znači ne bi bilo preporučljivo jesti ih poslije 18 sati.
Ja sam jebeno premrsav.
Za to me i drustvo stalno zajebava.
Neki dan mi drugarica na bazenu kaze nesto u stilu: "wow, jebote pa ti koda si u auswitzu bio" :rotfl: :rotfl:
Moram se udebljat.
Lord Jambrek
13-09-2008, 20:49
Ja sam jebeno premrsav.
Neki dan mi drugarica na bazenu kaze nesto u stilu: "wow, jebote pa ti koda si u auswitzu bio" :rotfl: :rotfl:
Moram se udebljat.
da bar meni to govore :/
Ja sam jebeno premrsav.
Moram se udebljat.
Ti i ja imamo istu kilažu i visinu....i rade cu imati pivsku nego aušvicku
Lord Jambrek
13-09-2008, 22:53
Ja sam jebeno premrsav.
Moram se udebljat.
Ti i ja imamo istu kilažu i visinu....i rade cu imati pivsku nego aušvicku
Da, onak, najdraže hlače koje imam doma su vojne, a u njih nemrem više stat, a kad sam ih kupio pred par godina onda su mi spadale.
U ponedjeljak krećem u teretanu.
ja idem na košarku....2 sata kondicijskog sljedeca 3 mjeseca...svaka 2,3 dana....već sam našao način kako srediti upale mišića
mislim da to dovoljno govori :)
lol, teretana smanjuje rast?
Pa svakom sportasu je teretana najbolji prijatelj....
Jel ti ijednom procitas nesto kako spada?
Ajde sada odi jos jednom na moj post i procitaj ga ispocetka.
NISAM REKAO TERETANA vec BENCH. Bench direktno stisce kraljeznicu i to nije dobro za osobe u razvoju, a za takvu osobu smatram autora teme kojemu je bio i moj odgovor upucen.
Nadalje nisam rekao nista protiv bencha za sportase ili osobe koje su vec izasle iz doba kad se intezivno raste.
Nadalje i sam sam sportas i sam sam hodao u teretanu i znam o cemu pricam.
Ovo govorim iz onoga sto mi je rekao trener na kosarci, tenisu i trener u teretani. To su 3 izvora i mislim da su svi kompetentni da govore o tome i da me savjetuju.
nije tak tesko smrsavit, prek ljeta sam skinuo sa 90 na 83-82 kile samo ne duruckujuci i navece voznjom bicikla (sobnog) sat vremena, pa trbusnjaci, leđnjaci, sklekovi i onda s utezima, pa jos narasto malo i tadam, nisam vise debeo, al jos vjezbam , sad da malo misice nabijem...stvarno nije problem kad ti postane dio rutine, a jedem najnormalnije, cak i doruckujem sad normalno...samo se treba potrudit na pocetku.
Pametno ti je stvarno izbjegavati najvažniji obroku u danu...
Ajde nemoj više takve gluposti pisati jer netko mozda prihvati takav debilan savjet pa si po mogućnosti metabolizam sjebe.
@Ripaz
Aha, tebi su palačinke i čokolada gluposti, ali su ti zato maslac i kruh kao "zdraviji" obrok. To me podsjeća na gluposti tipa "Margo" koji glasi kao zdrava masnoća a zapravo je puno trans-masnoća koje jedino što mogu napraviti je uspješno začepiti krvne žile. Isto tako vjerovatno misliš da je maslac + kruh bolji nego palačinke i čokolada? Ne da nije bolji nego su u istom rangu, to je čisti UH + Masti obrok, i još k tome kako visoki GI ima kruh (72) = masti se odma skladište u salo. Neznam što vas navodi da ovakve glupe savjete dajte...
TNT me je iznenadio pa je ponudio dobar i kvalitetan jelovnik za cjeli dan, iako se i tu ima nesto za korigirati, to su sitnice , i ovisi od čovjeka do čovjeka jer je svako tjelo posebno te mora korigirati dobru i balansiranu prehranu za svoje potrebe, ali ovo je za početak vrlo kvalitetan jelovnik, neznam ali ja tu ne vidim masalc i kruh, ili "kiki bombone s 10 vitamina" i ostale gluposti.
a ne kužim to o treniranju i jedenju zdravo...onako zbog toga nećete nešto dulje živiti...
McPingvin_v2.0
14-09-2008, 10:31
Ako i neće, sigurno će živjeti zdravije ;)
a ne kužim to o treniranju i jedenju zdravo...onako zbog toga nećete nešto dulje živiti...
A tko ti garantira da ćeš dulje živjeti? Kakve su to gluposti, jeo ti "zdravo" ili "loše" sutra te moze zgazit auto, mozes se ozbiljno razbolit...
Normalno da "zdrava hrana" koja je navedena ima neke prednosti kod zdravlja, kao i kod same kvalitete zivota te izgleda, no to ti ne garantira dugi život.
streetrace777
14-09-2008, 11:30
ja idem na košarku....2 sata kondicijskog sljedeca 3 mjeseca...svaka 2,3 dana....već sam našao način kako srediti upale mišića
mislim da to dovoljno govori :)
Koji nacin, ma misici produ smao treba recimo cijeli tjedan trenirat, dok ne ode misicna kiselina onda te vise nece nista bolit :)
McPingvin_v2.0
14-09-2008, 11:42
misicna kiselina
Mliječna :)
Inače, najbolji način za uklanjanje iste iz organizma je istezanje, barem koliko sam ja do sada uspio shvatiti... Obavezno istezanje nakon svakog treninga :)
Lord Jambrek
14-09-2008, 13:00
misicna kiselina
Mliječna :)
Inače, najbolji način za uklanjanje iste iz organizma je istezanje, barem koliko sam ja do sada uspio shvatiti... Obavezno istezanje nakon svakog treninga :)
To se podrazumijeva, probaj se ne istegnut i ne zagrijat prije teretane pa ćemo vidjet kak buš se drugi dan digao iz kreveta :D
Gravestone_bluz
14-09-2008, 14:53
Ajde nemoj više takve gluposti pisati jer netko mozda prihvati takav debilan savjet pa si po mogućnosti metabolizam sjebe.
Cuj , meni je upalilo, kao sto rekoh, sad ponovo normalno jedem a onih prvih par kila sta sam skinuo ne doruckovanjem jos se nisu vratile a ni nece. Osim toga, bili su praznici tako da se iz kuce do popodne nebi ni maknuo pa mi i nije bio potreban neki dorucak da mi da energiju za pocetak dana, sad kad je skola pocela svako jutro neke mizle pojedem obavezno.
Zanimljivo je to kako 95% stanivništva ku#ca zna o nekim osnovnim stvarima koji se tiče ljudskog tijela i prehrane.
[quote="Gravestone_bluz":z91clutw]nije tak tesko smrsavit, prek ljeta sam skinuo sa 90 na 83-82 kile samo ne duruckujuci i navece voznjom bicikla (sobnog) sat vremena, pa trbusnjaci, leđnjaci, sklekovi i onda s utezima, pa jos narasto malo i tadam, nisam vise debeo, al jos vjezbam , sad da malo misice nabijem...stvarno nije problem kad ti postane dio rutine, a jedem najnormalnije, cak i doruckujem sad normalno...samo se treba potrudit na pocetku.
Cuj , meni je upalilo, kao sto rekoh, sad ponovo normalno jedem a onih prvih par kila sta sam skinuo ne doruckovanjem jos se nisu vratile a ni nece. Osim toga, bili su praznici tako da se iz kuce do popodne nebi ni maknuo pa mi i nije bio potreban neki dorucak da mi da energiju za pocetak dana, sad kad je skola pocela svako jutro neke mizle pojedem obavezno.[/quote:z91clutw]
Gle, nije vazno niti je uopce poanta jel to za tebe "upalilo" ili nije, da znas nesto o prehrani znao bi da izbjegavanje obroka nije pravilan način za gubljenje BF-a. Ali sad mi se stvarno neda pisati zašto, to mozes logicki zakljuciti(izbjegavanje hrane = usporavanje metabolizma = katabolizam = propadanje na duge staze) - zato prolistaj par stranica u nazad pa ces vidjeti sta sam napisao tu temu. Ali stvar je u tome sta netko moze prihvatiti tvoj "savjet" i zajebat se.
Ja kada izbjegnem doručak padam u nesvjesti. Pošto sam naglo izrastao i ako ostanem gladan cirkulacija mi opada pa tako mi krv više ne ide u mozak i eto ga na Puff na podu sam. Inaće ne govori se da je doručak najvažniji obrok dana.
Što se tiče "mlječne kiseline" ona je odgovorna djelom za nastanak mišića.
Čim osjetimo "peckanje i zatezanje" to znači da se nakuplja mlječna kiselina u mišićima i da je potreban mali odmor (1-1 pol minuta) te bi bilo dobro popiti 60%P 20%M 20%UH shake tjekom tog "mini odmora" ali samo dva-tri gutljaja. Mozete kombinirati whey, izmiksan s dobrim masnocama recimo iz badema te mozete koristiti malo ali ne puno dextroze posto vam ona sluzi kao PWM ali nece vam nastetiti puno tokom treninga, a i niste profesionalci da pazite toliko na inzulin, barem je to moje misljenje.
Constantine
14-09-2008, 18:04
Ja ponekad imam monstruoznu želju sa slatkim.
Gravestone_bluz
14-09-2008, 18:19
Priznajem, nemam pojma o metabolizmu i slično i sad kad pogledam malo iza sta je napisano i i kad sam malo po internetu pregledao vidim di sam se zeznuo, al svejedno vise to ne radim, jedem 3 obroka dnevno najnormalnije i odvježbam naveče, mislim da je kod toga sve uredu.
Čim osjetimo "peckanje i zatezanje" to znači da se nakuplja mlječna kiselina u mišićima i da je potreban mali odmor (1-1 pol minuta) te bi bilo dobro popiti 60%P 20%M 20%UH shake tjekom tog "mini odmora" ali samo dva-tri gutljaja. Mozete kombinirati whey, izmiksan s dobrim masnocama recimo iz badema te mozete koristiti malo ali ne puno dextroze posto vam ona sluzi kao PWM ali nece vam nastetiti puno tokom treninga, a i niste profesionalci da pazite toliko na inzulin, barem je to moje misljenje.
Čekaj, zašto bi usporavao probavu proteina i ugljikohidrata tijekom treninga sa dobrim mastima?
Važno je da p i uh što prije dođu u naš organizam, a od masti tijekom treninga i nemaš neku korist.
Ja ponekad imam monstruoznu želju sa slatkim.
Istina. To me najviše zeza. Probudiš se ujutro i misliš da ćeš krepat bez čokolade
Chocho Puffs FTW. Inaće nemogu jutro bez čokoladnih pahuljica.
A tko ti garantira da ćeš dulje živjeti? Kakve su to gluposti, jeo ti "zdravo" ili "loše" sutra te moze zgazit auto, mozes se ozbiljno razbolit...
Normalno da "zdrava hrana" koja je navedena ima neke prednosti kod zdravlja, kao i kod same kvalitete zivota te izgleda, no to ti ne garantira dugi život.
nisam mislio kada sam to napisao kao sutra te može zgaziti auto pa jebeš jedenje zdravo nego da jedeš zdravo cijeli život i umreš u 56. godini(i općenito ne pušiš, ne piješ i dosta treniraš)
@streetrace
kupanje u semi hladnoj vodi,jedan andol,spavanje minimalno 10 sati i jedno lagano istezanje :)
Čekaj, zašto bi usporavao probavu proteina i ugljikohidrata tijekom treninga sa dobrim mastima?
Važno je da p i uh što prije dođu u naš organizam, a od masti tijekom treninga i nemaš neku korist.
Jel ti razlikuješ proteinski shake koji pijuckas dok treniraš, i PWM? Ovo što si rekao, i tvrdiš spada u PWM, znači PWM bi trebao biti sastavljen od brzih UH i brzoapsorbirajućih proteina...trebao bi malo čitati a ne brzati s zaključcima.
Uglavnom, ovo što sam naveo moze svatko prema sebi mjenjati te prilagođavati, nema neke "Univerzalne" formule za takve sitne detalje, jer puno ljudi niti ne koristi nikakav shake dok vjezba, dok je PWM obavezan ako zelis ista postici. Što se tiče shake-a kojeg pijuckaš dok vjezbas, uloga masti (opet naglašavam, nismo profesionalci da pazimo na svaki detaljčić, moramo prije osigurati očuvanje mišića) - je ta da potpomognu prenošenje dobrog HDL kolesterola(tj. poticanje njegove apsorpcije) da bi se ako imate sreće podigla razina testosterona te nam tako omogućila bolji napredak.
Lord Jambrek
15-09-2008, 10:28
Može mi itko objasnit kaj je Whey?
http://en.wikipedia.org/wiki/Whey
Lord Jambrek
15-09-2008, 18:55
Evo mene, došao prvi put iz teretane, ne osjećam niš, jedva dignem čašu vode.
E ljudi el ima išta što mogu uzet protiv bolova za mišiće?
Samo da napomenem da sam alergičan na sve stvari tipa aspirin jer mi kapci nateknu preko očiju kada uzmem takvo što.
Klasika je shake od whey-a + dekstroza kao PWM = dobar miks za oporavak mišića, ali to ti neće ublazit bolove... mislim da ces dok se ne naviknes morat stisnut malo zube.
Još jedan savjet, čisto nutricionistički, ako te stvarno jako jako do neizdljivosti bole mišići znači da si preforsiao, smanji serije i take it easy, obavezno pojačaj unos dobrih masti iz badema,oraha,lanenog i maslinovog ulja(iako si rekao da to ne podnosis ako se dobro sjecam) i probaj se posavjetovati s lječnikom, ali mislim da si se ti za prvi puta preforsiao,išao naglo bez razgibavanja, i pošto si hard-core rookie, moras znati da moras početi s manjim tezinama i paziti na serije i izvođenje (bol moze doci i do krivog izvođenja, znam tipa koji bi napravio mizerne 2-3 serije, al se krivio kao da zna sve moguce kama sutra poze - normalno da ga boli kad nezna pravilno vjezbati).
istezanje,duže spavanje,tusiranje u hladnoj vodi i ja popim jos jedan andol
:)
djeluje meni
@reiko...ajde i već jednom odgovori na moj post
LorlonWarrior
15-09-2008, 20:45
Evo mene, došao prvi put iz teretane, ne osjećam niš, jedva dignem čašu vode.
E ljudi el ima išta što mogu uzet protiv bolova za mišiće?
Samo da napomenem da sam alergičan na sve stvari tipa aspirin jer mi kapci nateknu preko očiju kada uzmem takvo što.
Nemoj niš uzet. Jednostavno se pomiri s tim da imaš upalu. Ili si možda trebo malo lakše radit za prvi put šta misliš? :?
I mean no offense with this post :)
istezanje,duže spavanje,tusiranje u hladnoj vodi i ja popim jos jedan andol
djeluje meni
@reiko...ajde i već jednom odgovori na moj post
Pa neznam kako tebi nije jasno da sam ti vec jednom odgovorio, sve je to relativno, nitko ti ne garantira da ces ako ides u teretanu,i odrzavas zdravu prehranu zivjet 100 godina. Sama izjava poput "56 godina ne pije ne puši i umre" je glupa, jer je sve relativno, neznam o čem uopće pričaš, o kojem to 56-godišnjaku, od čega je umro i zašto? Postoji puno načina za umrijeti, i sigurno je da ti u jednu ruku zdrava prehrana i tjelovjezba moze poboljsati zivot, a onda ako imas srece moze ti i biti dulji, a pod to mislim da je manja vjerovatnost da ce te pogoditi neka bolest sto je opet relativno i glupo je uopce diskutirati o tome, niti neznam koja je svrha tvojeg piljenja ,kao da ne zelis shvatiti ili ti nije jasno...
iznogud1515
15-09-2008, 21:26
puno je toga u genima.
Red,rad,disciplina > gene.
Naravno, genetski bolje "izrađenim" ljudima je lakse, ali sve se na kraju odnosi na isto...
Naravno, genetski bolje "izrađenim" ljudima je lakse, ali sve se na kraju odnosi na isto...
moj post je bio napravljen zbog gena...pokušao sam ti što jednostavnije objasniti ali ti si to protumačio kao retajnu izjavu
i da geni definitvno prevladavaju...pogledaj onoga indijca 129.godina zivi u siromastvu i s malo hrane,mrsav....dobro sada je mrtav
Lord Jambrek
15-09-2008, 22:13
Ne ne, nisam se ništa preforsirao, samo kaj se 5 godina nisam kretao nikak praktički, propao sam totalno, lik u teretani mi je sve objasnio fino i rekao da se ne forsiram prvi put ništa.
@Jambrek, u koju teretanu ideš?
Kad imaš upalu mišića, bitno je da ne prestaneš u potpunosti vježbati. Moraš to redovito zagrijavati da bi što brže prošlo, makar bolovi znaju biti strašni. Ako ne vježbaš, upala ti zna trajati i po tjedan (+) dana, pa se vratiš u teretanu i opet pobereš upalu mišića. Ali ako nastaviš sa vježbanjem, nešto niži intenzitet, upala bi ti trebala proć u 3-4 dana (ukoliko nije neki extremniji slućaj) te nakon što produraš tu prvu upalu, šanse da dobiješ novu su vrlo male. Ja vježbam godinama (uz relativno lošu prehranu zato niti nema nekih rezultata) i išao sam u teretanu mjesecima, ali uz puno odustajanja, tak da ti ovo pričam iz prve ruke pošto sam prošao preko brda i brda upala mišića (svaki put kad odustaneš na mjesec ili 2 pa kreneš nazad, dobiješ upalu koliko god se zagrijao i rastezao :D)... Samo nemoj odustati.
I da, iz prve ruke bum ti rekel, da ako se ne misliš pravilno hraniti, rađe odi igrati šah u parkić sa penzićima, pošto od teretane nebuš dobio gotovo ništa. Budeš, očvrsnut ćeš, uoblićit mišiće, ali na masi ili definicije nećeš dobiti ništa. Slušaj ReiKa što ti savjetuje, čovjek kuži stvari i nemoj to olako shvaćati. Prehrana ti je po meni više od pola puta do uspijeha, samo je teško biti na pravilnoj prehrani u školskoj i studentskoj dobi (mamina kuhinja). Bitno je da ispuniš kvotu od barem 2g proteina po kilogramu tijelesne mase, da imaš visoko kvalitetan PWM obrok sa brzim proteinima tako da u roku od 45 minuta do kojih 1,5-2 sata (max) nakon treninga mišići "upiju" te proteine itd. (sve je već ReiKo objasnio više puta)...
Lord Jambrek
15-09-2008, 22:48
Već sam ja promjenio prehranu, ovo od T.N.T-a sam uzeo, samo sam malčice izmjenio neke stvari, tipa izbacio kuhana jaja i malo smanjio neke obroke.
Nema šanse da ću odustat, dat ću sve od sebe, ne želim više bit krme.
To je bitno, moraš biti čvrsto motiviran inače buš brzo odustao. I vidjet ćeš, nakon cca 2 tjedna, teretana će ti postati jedna vrsta zabave i osjećat ćeš se jedno 20x zadovoljnije kada "kloneš" nakon treninga, kada ti mišići jednostavno nemreju više, pre dobar osjećaj.
Nego, u kojoj teretani si? Koj kvart?
Sickmanno1
15-09-2008, 23:12
Jambrek....andoli su tvoji prijatelji ^^
Lord Jambrek
15-09-2008, 23:36
@ Bartuc, u jasku idem, bliže mi je neg zagreb.
@Sickmanno
Ne mogu, aspirin, andol, kafetin...
od sveg tog mi kapci natiču, kad mi se to prvi put desilo, mislio sam da sam slijep, onak budim se ujutro i ništ ne vidim, a nikak da dođe vid, užas.
Sickmanno1
15-09-2008, 23:41
Onda se namazi po misicima sa Polar Iceom ^^
Lord Jambrek
16-09-2008, 05:30
Onda se namazi po misicima sa Polar Iceom ^^
E nemoj molim te, nikad više u životu neću koristit te deep freeze, polar ice i slične "ledene" preparate protiv bolova jer sam prije par godina bio kreten (dobro i ostao sam, ali to je druga priča). Bilo mi vruće ko isusu, klime nemam, vidim ja to u špajzu, skinem se, prešpricam se fino, onda mi je bilo super, ali nakon 10 minuta kad je to počelo peć, isus majko.
E kaj mi je bolje?
Trčat i onda kasnije pojest zobene ili pojest zobene pa ić trčat?
Isus majko el ima ikakav aditiv za zobene da barem nekaj valjaju, kao da jedem piljevinu.
moj post je bio napravljen zbog gena...pokušao sam ti što jednostavnije objasniti ali ti si to protumačio kao retajnu izjavu
i da geni definitvno prevladavaju...pogledaj onoga indijca 129.godina zivi u siromastvu i s malo hrane,mrsav....dobro sada je mrtav
Mislim da nebi trebao nastavljati diskutirati u ovoj temi, pogotovo ne ako me ne postediš nekakvih siromaha indijanaca s 129 godina, i imaginarnih nepupača nepijanica u 56-oj koji umiru bez razloga... tebi kao da nije jasno da je sve relativno, ali necu se vise niti truditi jer vidim da si vrlo tvrdoglav.
@ Jambrek pa baš zbog toga jer "se nisi kretao 5 godina" je upala mišića vrlo vjerovatna, a i pošto si bio usidreni brod svih tih godina, tebi je i preforsiranje 1-2 serije.
El Klinjo
16-09-2008, 09:48
Jebga meni je dosta teško vodit brigu o prehrani zbog škole naravno...
Jedem max. 4 puta dnevno od kada je počela uvjek mi je jedan obrok sendvič ili takvo sr...
Al zato su mi ostali obroci zdravi(zobene,jaja,bijelo meso itd)
Al u zadnja 3-4 mjeseca aktivne teretane(sa 3 tjedna pauziranja zbog manje operacije) sam dosta mišića nabio i osjećam se puno bolje :)
Lord Jambrek
16-09-2008, 10:08
@ Jambrek pa baš zbog toga jer "se nisi kretao 5 godina" je upala mišića vrlo vjerovatna, a i pošto si bio usidreni brod svih tih godina, tebi je i preforsiranje 1-2 serije.
Znam, idem svaki drugi dan od sad, pon, sri, pet. Tak mi je najbolje, ove dane kad ne idem, onda imam doma mali trening, bicikl, trbušnjaci, sklekovi, leđnjaci, čučnjevi i trčanje :D
Previše forsiraš.
Za početnika, uzmi 2 puta na tjedan teretanu tako 2 mjeseca, + 2 cardio vjezbe tjedno ujutro.
Ili 3 puta tjedno teretana bez ostalih vjezbi.
Iako to sve ovisi što ti je cilj,imho ovo je previše za početnika.
Lord Jambrek
16-09-2008, 10:38
Previše forsiraš.
Za početnika, uzmi 2 puta na tjedan teretanu tako 2 mjeseca, + 2 cardio vjezbe tjedno ujutro.
Ili 3 puta tjedno teretana bez ostalih vjezbi.
Iako to sve ovisi što ti je cilj,imho ovo je previše za početnika.
Cilj mi je skinut 20kg sala koje imam oko struka i prsa -.- imam 103cm struk -.-'
20kg sala :o Nekako sumnjam da imaš toliko sala na sebi, osim ako slike varaju!?
El Klinjo
16-09-2008, 10:41
Trči na prazan želudac ujutro da skineš salo.
Lord Jambrek
16-09-2008, 10:43
20kg sala :o Nekako sumnjam da imaš toliko sala na sebi, osim ako slike varaju!?
Daj imam 90kg, znaš kolko tog ima, ogroman sam oko struka, baš ko vreća. Ramena i to su mi ok, ali škemba i leđa, isuse. Kad ću moć opet komotno stat u vojne, onda znam da sam postigao kaj želim :D
@Kamikaza
Reiko će te ubit zbog tog posta :D
Dobro, ali tebi nije cilj se rastopiti pa biti žgoljo. Odi prvo na masu, sa pravilnim treninzima u teretani i pravilnom prehranom, mišićna masa raste ali BF ne raste. Nakon što si zadovoljan mišićnom masom, onda kreni na topljenje sala i definiciju tak da ti dođu mišići do izražaja.
Jedno je imati 90kg sa visokim BF-om i malom mišićnom masom, a drugo je imati isto tak 90kg sa većom mišićnom masom i manje BF-a. Tako da ti nije cilj skidati kile, eventualno da padneš za 4-5 kila nakon definicije, nego bitno ti je prvo se "izjačati" pa tek onda rastopiti to špeka što ostane... a to ziher nije 20 kila sala :D
Nije ti cilj skinut salo, vjeruj mi, cilj ti je napraviti mišiće od tog sala...to je velika greška kod ljudi, iscjede se pa postanu mršavi i bez mišića, što te koči u dugoročnom planu. Znači puno jesti, više nego prije, ali hranu koju treba i samo vježbat.
Neću ubit Kamikaze-a jer u jednu ruku ima pravo ali to ide ovako :
- Ako si stvarno tako debel, kako kazes, dobro bi bilo napraviti kuru cardio treninga 2 puta na tjedan, po 30-60 minuta srednjeg intenziteta ujutro na prazanSželudac, ali prije trčanja popij čistu kavu, bez mljeka,šećera itd. ja koristim nescaffe classic, nešto kao Turska kava.
Kofein pomaze pri apsorpciji masnih naslaga.
E ali caka je u tome sto kad počmeš dobivati mišiće taj cardio na prazan zeludac moze dovesti do katabolizma mišića (propadanja) pa ćeš morati pojesti neke kompleksne uh + spore proteine prije trčanja, ali to tek kad uđeš u štos, negdje za pola godine ako si dobro odrađivao sve treninge i prehrana ti je ok.
Isto tako prouči ovo :
http://musclemedia.com/training/hiit.asp
Inače moj trening koji sam ja odrađivao i vrlo je efektivan (pa čak i od cardia na duge staze) je baš upravo HIIT. Ali ja sam ga modificirao, kako ja to nazovem "army style" znači : HIIT ali još sam uzeo jedan ruksak natrpao ga kamenjem i utezima i trčao po pol sata, ali po pravilima HIIT-a, znači npr . 6 minuta lagani ritam,1 minuta šprint,2 minute hoda,10 minuta srednji intenzitet,1 minuta šprint,3 minute hoda...itd.itd.
/cut
Slažem se. Problem je kod ljudi što se žele riješiti sala umjesto oblikovati ga. Sijećam se ja prijatelja koji je bio buco u 5 raz. a kada je počeo trenirati nogomet i plivanje oblikovao se. Izgubio je samo 5kg ali je zato oblikovao mišiće pa ne izgleda više bucmasto.
EDIT: Reiko si ti neki personal trainer ili šta?
Ma sve je u glavi, treba bit discipliniran, ako Koreanci mogu trenirati 16 sati na dan Starcraft, mozemo i mi imati sređenu prehranu i vježbat kako spada :D
Ja sam sad bolestan i nemogu vjezbat a i nemogu pojest 40g proteina na dan, katabolizam mi ne fali, sigurno sam pao 2 kg i sad se moram vracati...
Lord Jambrek
16-09-2008, 11:19
Reiko,
:pray:
Svaka ti dala. Nemaš pojma koliko sam ti zahvalan
Jel ti razlikuješ proteinski shake koji pijuckas dok treniraš, i PWM? Ovo što si rekao, i tvrdiš spada u PWM, znači PWM bi trebao biti sastavljen od brzih UH i brzoapsorbirajućih proteina...trebao bi malo čitati a ne brzati s zaključcima.
Uglavnom, ovo što sam naveo moze svatko prema sebi mjenjati te prilagođavati, nema neke "Univerzalne" formule za takve sitne detalje, jer puno ljudi niti ne koristi nikakav shake dok vjezba, dok je PWM obavezan ako zelis ista postici. Što se tiče shake-a kojeg pijuckaš dok vjezbas, uloga masti (opet naglašavam, nismo profesionalci da pazimo na svaki detaljčić, moramo prije osigurati očuvanje mišića) - je ta da potpomognu prenošenje dobrog HDL kolesterola(tj. poticanje njegove apsorpcije) da bi se ako imate sreće podigla razina testosterona te nam tako omogućila bolji napredak.Ma razumijem sve, samo sam krivo pročitao, ja sam skužio kako ti stavljaš masti u pwm, a ne u ovaj shake koji uzimaš tijekom treninga.
Zanima me, kolika je tvoja kilaža, te koliki ti je dnevni unos P, UH i M?
Inače, ja uvijek prije treninga pojedem neke kompleksnije ugljikohidrate tipa intergralna riža ili int. tjestenina, zbog razgradnje tih UH tijekom cijelog treninga i samim time onemogućavanja katabolizma tijekom treninga.
I svima toplo preporučam posjetu ovog foruma: forum.teretana.net
Možete saznati brdo korisnih stvari o prehrani i sl., čak iako vam BB nije prioritet.
El Klinjo
16-09-2008, 11:36
Potpis forum je odličan.
@ Jambrek
Nema na čemu, pomogao sam i Bartucu samo me decko na PM kontaktirao tako ako imas neke neudomice, samo se javi na PM pa cemo sve srediti.
@ TNT
Trenutno sam bolestan pa je to sve otišlo malo u krivu putanju ali nemozes protiv toga, tako da zadnjih 5-6 dana ne jedem kako spada ali kad ozdravim to se vraca na normalu. Cilj mi je pošto je sada jesen pred vratima dignut malo mase, pošto sam na još relativno jako jako jako slabih 71 KG na 181 cm, pa cu vjerovtno pojacat UH na nekih 150 g ( necu vise jer sam dosta cudan mezo-endo a i ne volim se igrat previse s UH kad se igram s njima onda ih dizem polako i to samo nakon treninga i ujutro do 12 sati), masti cu drzati koliko mi je potrebno necu jos nikakvo rigoroznije povecanje raditi ali moram neki minimum od 40-tak g dobrih masti unjeti , a što se tiče proteina, zasad je bilo 1.6g po KG ali to se sad dize na 2.2-5g po kg što znači 71 x 2.5 = 177 g proteina, ako sve bude u redu morat cu isplanirati kako da unesem jer je to dosta hrane, ali sto se mora mora se, a i tako je P oduvjek bio prvi izbor za svakog endo-a.
Što se tile forum.teretana.net je super izbor i ima puno ljudi koji vam mogu pomoci savjetima.
Što se tiče katabolizma prije cardia, to sam ja i Jambreku rekao, vidim da se slazes, ali nema tu neke velike mudrosti to su one stvari koje su vrlo jednostavne za shvatiti i provesti u djelo, najteze je kad zelis nesto postici a nemas financijsku mogucnost, ja sam zahvalan sto iako sam punoljetan i nebi me trebali starci trpiti, ipak stara daje sve od sebe da mi spremi ono sto zelim jesti.
Mislim da nebi trebao nastavljati diskutirati u ovoj temi, pogotovo ne ako me ne postediš nekakvih siromaha indijanaca s 129 godina, i imaginarnih nepupača nepijanica u 56-oj koji umiru bez razloga... tebi kao da nije jasno da je sve relativno, ali necu se vise niti truditi jer vidim da si vrlo tvrdoglav.
nisam ni planirao diskutirati s osobom koja ne kuži ako geni " kažu " da ćeš umrijeti prije 50 šta god ti radio...(droge i ostatak not included)
Da "geni" mogu biti babe vračare i predskazati sudbinu čovjeka, čovjek bi odavno već mogao kontrolirati svoj starosni vjek.
Kakve gluposti :D
zapravo mogu...ali sljedeci put shvati da navodnici postoje s razlogom...nisu oni fešn dodatak
Lord Jambrek
16-09-2008, 11:58
Od sveg kaj sam do sad jeo otkak sam promjenio prehranu, jedino posni sir nekaj valja. Zobene pahuljice, isuse, imam osjećaj kao da jedem piljevinu. Piletina na suho bez ičeg? Jesus christ, govno ima više okusa brijem.
Meni je prehrana najmanji problem, stara isto ide na fitness tak da jedemo slično, samo što ona ne jede meso. Stari je lud zbog tog :D Njemu nema do slanine.
Ima li koji vrag/umak da ga mogu jest uz piletinu? Tartar već mogu zaboravit :(
Homa made umak od paradajza, napravi umak kapari + posni izmiksaj, sve te prirodne namirnice koje ne kupis kao "tvorničke" mozes ih miksati i pretvarati u tekuce stanje te dodavati razne zacine ali u manjim kolicinama, zamješati, jabučni ocat ja koristim za začiniti salatu... budi kreativan
@Nodakim
Pa onda ako koristis navodnike znaci da ne shvacas to "gensku teoriju" za ozbiljno , a poslje tvrdis da mogu utjecati toliko da o njima ovisi zivot ili smrt... kontradiktoran si.
Lord Jambrek
16-09-2008, 12:24
Homa made umak od paradajza, napravi umak kapari + posni izmiksaj, sve te prirodne namirnice koje ne kupis kao "tvorničke" mozes ih miksati i pretvarati u tekuce stanje te dodavati razne zacine ali u manjim kolicinama, zamješati, jabučni ocat ja koristim za začiniti salatu... budi kreativan
Nisam baš neki kuhar tak da ne znam dobro miksat :D
@Jambrek, ja ti na 2 načina pripremam piceka (prsa naravno):
1)
- Staviš malo maslinovog ulja na tavu, tek toliko
- Baciš gore pileća prsa rezana na sitne kockice (1 kockica 1 zalogaj) ili na rezance
- Izvrtiš je dok fino ne porumeni
- kad porumeni, izvadi je u posudicu
- nazad na ono što je maslinovog ulja ostalo baciš luka
- kad se luk zdinsta baciš 1 češanj češnjaka (nasjeckan naravno)
- kada češanj zamiriši, onda imaš dvije opcije
- 1 - baciš piletinu nazad na tu smjesu na par minuta
- 2 - baciš na tu smjesu šaku šampinjona na sitno narezanih, pa kada se zdinstaju, baciš gore piletinu na par minuta
2)
- Staviš malo maslinovog ulja na tavu, tek toliko
- Baciš gore pileća prsa rezana na sitne kockice (1 kockica 1 zalogaj) ili na rezance
- Izvrtiš je dok fino ne porumeni
- kad porumeni, izvadi je u posudicu
- nazad na ono što je maslinovog ulja ostalo baciš luka i JEDNU papriku nasjeckanu kao luk
- kad se luk i paprika zdinstaju baciš 1 češanj češnjaka (nasjeckan naravno)
- kada češanj zamiriši, onda gore baciš DVA paradajza, nasjeckana bez kožice
- kada se to sve fino "rastopi", onda gore baciš piletinu na par minuta
Oba načina su ti vrlo zdrava pošto šampinjoni, paprika, paradajz, luk i češnjak nemaju nekog negativnog utjecaja na prehranu, a piceka naprave jedno 20x finijim.
Cura mi je još jedan recept dala, to mi je pripremila u subotu... Sve isto kao verzija (1), ali umjesto šampinjona staviš malo ajvara. Ajme kako je to fino :pray: Ajvar ti je relativno prirodan mix raznih povrća, tako da niti on nema neki negativan impact na prehranu.
EDIT: I još bum jednom ponovio...
Nisi profesionalni sportaš ili BB, tako da ne moraš 100% se odreć svega što je fino, samo izbaci ono što nije zdravo. Ne moraš jesti piletinu bez ičega, glavno da je piletina, na malo ili ništa ulja (NE suncokretovog), začini nisu loši, a onih par dodataka koje sam ti rekel u receptu ti neće ništa naškoditi baš zato što nisi profesionalac da paziš i na najsitniji detalj!
Sickmanno1
16-09-2008, 13:42
Ma odi na liposukciju...skuplje je..al je brze ^^
A kaj sa svom onom žlundrastom kožom kada se objesi? To više niti vrag ne nategne na tebi :D Tak da moraš automatski i na operaciju zatezanja kože :P
LorlonWarrior
16-09-2008, 14:00
A kaj sa svom onom žlundrastom kožom kada se objesi? To više niti vrag ne nategne na tebi :D Tak da moraš automatski i na operaciju zatezanja kože :P
3 kubika Botoxa i da vidiš
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Sickmanno1
16-09-2008, 14:12
A kaj sa svom onom žlundrastom kožom kada se objesi?
Kvacice? :D
A kaj sa svom onom žlundrastom kožom kada se objesi?
Kvacice? :D
Zamotaš ju i staviš u hlače :)
LorlonWarrior
16-09-2008, 15:06
Zamotaš ju i staviš u hlače :)
Ma daj kad imaš tolko kože ni ne trebaju ti hlače
:rotfl: :rotfl:
Lord Jambrek
16-09-2008, 15:47
Naboraš ju na leđa i napraviš si krila :D
neox99buleseye
19-09-2008, 17:49
Naboraš ju na leđa i napraviš si krila :D
LOL ali onda bi jos i trebalo obliznji kokosinjac posjetiti...
Lord Jambrek
19-09-2008, 18:58
E ljudi, je to normalno da serem 3x više od ove nove "body builder" hrane?
LorlonWarrior
19-09-2008, 19:19
Pa ovisi do tvog organizma kako on reagira na to... Možda mu je lakše takvu vrstu hrane probavit pa više kenjaš :D
BTW ja sam na ljeto imo 92 kile evo sad opo na 86,5 :D
Još uvijek sam osto 182 cm :D
Da.
1. Unosiš više hrane koja je lakoprobavljiva (povrće,piletina itd.)
2. Unosiš više proteina, a proteini koji se ne iskoriste, se izseru.
ja teško serem već jedno mjesec dana...
LorlonWarrior
19-09-2008, 20:58
ja teško serem već jedno mjesec dana...
Ako imaš tvrdu stolicu, podmetni jastuk :D
Lord Jambrek
19-09-2008, 21:09
Da.
1. Unosiš više hrane koja je lakoprobavljiva (povrće,piletina itd.)
2. Unosiš više proteina, a proteini koji se ne iskoriste, se izseru.
Aha, ak ovak nastavim morat ću na krpanje čmara.
Ici ce sve lakse posto neces uvjek tako srat jer treba vremena da ti se organizam privikne.
LorlonWarrior
25-09-2008, 08:15
Evo ja opo na 85 kg :D
Lord Jambrek
25-09-2008, 15:00
Ja sa 90 na 87. Mogu reći da se i puno bolje osjećam od drugačije prehrane, teško je to sve prožvakat u početku, ali kasnije postane dobro kada malo dodaš neko povrće ili slično uz jelo.
Prije kad god sam jeo nešto što je masno ili slično, svako malo sam se morao podrignut, sad tog više nema.
Mogu reć da mi fali mc donalds, ćevapi i ostala uber hrana :(
LorlonWarrior
25-09-2008, 15:30
Ja sa 90 na 87. Mogu reći da se i puno bolje osjećam od drugačije prehrane, teško je to sve prožvakat u početku, ali kasnije postane dobro kada malo dodaš neko povrće ili slično uz jelo.
Prije kad god sam jeo nešto što je masno ili slično, svako malo sam se morao podrignut, sad tog više nema.
Mogu reć da mi fali mc donalds, ćevapi i ostala uber hrana :(
Eeeee dragi moderatoru, ja sam zadnji put bio u McDonaldsu u Rijeci dok sam još u Opatiji živio, prije jedno 6 godina... Nisam osjetio onaj fini hamburger svo to vrijeme. A i ćevape rijetko jedem. Al uopće nije bad. Kad se navikneš, sve ti bude normalno :D
I btw - ne bi ja reko da je to baš uber hrana :? Zapravo je vrlo nezdrava :D
Jambrek, prebrzo si pao...ako se dobro sjecam, razgovarali smo o ovome nema niti mjesec dana, a pao si 3 kg. Pazi jer bi mogao izgubit previše, stvorit kontra-efekt i potaknut tjelo da ide u "safe-mode" te da zapravo sve poslje kad bude red na povecanju kalorijskog unosa sprema u salo. Zato pomalo, zdravi obroci, vjezba i 6 puta na dan jest minimalno, 30% UH (povrce, malo voca ako zelis i kompleksne UH (zobene)) - 30% masti (dobre bademi,orasi) sve ostalo proteini (piletina,puretina,bjela riba,bjelanca,posni sir).
Sretno.
Ma vi ste ludi, kakav MC Donalds, pa to su najodvratniji hamburgeri na kugli zemaljskoj. Ali ono, drito najodvratniji. Ja ne razumijem kako je taj MC Donalds uspio na tržištu sa tim izbljuvkom :o
Odi si u Ham Ham ili bilo koji Fast Food lanac. Dobiješ hamburger po istoj cijeni kao i onaj u Donaldsu, ali je zato jedno 3x veći, 3x sočniji i 200x finiji.
Ja ne vježbam već 4 dana, u to vrijeme sam pojeo i pohanac i piletinu u umaku od vrhnja ( :cry: )... Fino sam prehlađen pa nemrem vježbati :( Točno mi fali zdravija hrana i stari režim...
LorlonWarrior
25-09-2008, 15:46
Al mislim da nema ništa lijepše kad se pogledam u ogledalo i vidim na šta ličim, znavši da mi to niko ne može oduzeti nego samo još mogu poboljšati to jačim treninzima u teretani :P
Lord Jambrek
25-09-2008, 16:08
Jambrek, prebrzo si pao...ako se dobro sjecam, razgovarali smo o ovome nema niti mjesec dana, a pao si 3 kg. Pazi jer bi mogao izgubit previše, stvorit kontra-efekt i potaknut tjelo da ide u "safe-mode" te da zapravo sve poslje kad bude red na povecanju kalorijskog unosa sprema u salo. Zato pomalo, zdravi obroci, vjezba i 6 puta na dan jest minimalno, 30% UH (povrce, malo voca ako zelis i kompleksne UH (zobene)) - 30% masti (dobre bademi,orasi) sve ostalo proteini (piletina,puretina,bjela riba,bjelanca,posni sir).
Sretno.
Ma to meni tak uvijek krene, isto kada smo bili kod frenda imali home made teretanu u 2. mjesecu ove godine. Skinuo sam 5 kila u tjedan-dva, nakon toga je sve stalo i trebalo mi pun k da padnem za još kilu.
mene kod tog masivnog (u odnosu na kako sam se prije hranio) proteinskog unosa jebe prdenje, ne WC, vec prdim onak, NON-STOP, vec me sram na trening doc XD
LorlonWarrior
25-09-2008, 17:15
Ma to meni tak uvijek krene, isto kada smo bili kod frenda imali home made teretanu u 2. mjesecu ove godine. Skinuo sam 5 kila u tjedan-dva, nakon toga je sve stalo i trebalo mi pun k da padnem za još kilu.
To je zato što u početku gubiš vodu, a ne salo. Tek ona kila koju si teško izgubio - izgubio si kilu masti. Sve ovo prije toga je bila voda
Kod mene je masa u tijeku, trenutno sam na 83kg. :)
Uskoro će biti jedna godina kako treniram, krenuo sam sa 68kg. :(
Pa ljudi ja vam mogu preporucit da trenirate veslanje stvarno je dobro ja vec par godina treniram oko 190cm sam i 70kg pa probajte
phantom_fuxor
25-10-2008, 23:54
77kg krenuo sa 65 kg : )
77kg krenuo sa 65 kg : )
Što radiš? Što papaš? :D
phantom_fuxor
26-10-2008, 12:35
hm... sam da ti kažem da je to na 187cm visine XD
i ide jako sporo jer sam ektomorf, tih 12kg sam vježbo cca.... 1 godinu ak ne i više
šta jedem? a puno jedem...
4-5 puta na dan kak kad stignem...
al evo ti recimo moj meni.. nije da je neki bodybuilding full, al sliči dosta na taj...
doručak 300ml mlijeka (ono s omegom 3), nesquicka kojih 20g, i musli onaj sa grožđicama (vitalis) (ne mogu samo zobene bljak)
ručak (menza, uvijek tražim piletine ako ima ili neko nemasno meso, puretina ili teletina, par komada, juha, prilog neš nemasno tipa riža ili grašak, petkom uvijek riba (oslić yeah), i normalno još 5 čokoladnih mlijeka uzmem xD)
međuobrok...
oko 16..
tunjevina 100g + opet kakao 300ml mlijeka i 20g nesquicka (sad je mlijeko s vitaminima ono xD )
pa oko 19 kad dodjem iz teretane popim shake proteinski (nije jelo al jeb ga ne stignem jest više od toga)
i oko 22 večeram 125g dimceka, 125g posnog, 100g 0.5%jogurta, kakao po istom onom receptu (ali navečer je mlijeko ono lagano jutro da ne probavlja se teško prek noći ) :P uglavnom tak svaki dan :)
imam sjebanu probavu tak da teško da bi mogo žderat više od ovoga, al dobivam polako kile :)
tj. mišićnu masu, sala skoro nit nemam (yey?) :D
sry na malo dužem postu
Jedi 5-6 puta na dan. Poboljšat ćeš masu i metabolizam, a s time ćeš dobiti i mirniju budućnost jer ćeš moći lakše graditi tjelo ako zelis nešto jače.
1. Izbaci Nesuqik, nepotrebno, da mi je vidit klauna koji ti je to preporučio (ili si ti taj kalun ? :D) , musli su pune šećera, izbaci ih, osnova bb-a su zobene, vidim da ih nevoliš ali ih probaj skuhat navečer i neka stoje u frizideru, natopit ce se svojom "vodom" i biti ce ti jako ukusne. Ubaci malomasni jogurt zbog laktoze i inzulinske reakcije, i da, OMEGA 3 u mljeku, to je neka šala, to je samo marketinški trik. Ako zelis omegu 3 kupi kapsule, ove promotivne gluposti nemoj pušiti.
2. Menza, znam da nemoš birat al eto biraj bjelo meso, da nije pohano i neki "dobar" UH grašak, kuhani krumpir(osim ako nisi na defki ali vidim da si na masi) ako je slučaj ovo prvo onda probaj što više lisnatog povrća , kelj, kupus itd.
To što si na masi ne znači da trebaš trpat čokoladice i ostali junk, to je česta greška početnika jer masa znači puno jesti, ali jesti zdravo. S ovim junkom samo radiš kontraefekt, sve što postigneš pomalo brišeš s tim glupostima i unazadiš napredak. Ako si gladan, i zato uzimaš te dodatne čokoladice, umjesto njih pojedi nešto bolje tipa tuna,posni sir itd. ili jednostavno povećaj sam ručak, ili još bolje, pričekaj 2 sata i pojedi još jedan obrok (vraćamo se na priču od 5-6 obroka a ne 4-5 obroka, vidiš razliku?).
Navečer je najbolje dobre masti i proteine, mljeko i jogurt nemoj, najbolja kombinacija je :
posni sir + bademi ,orasi ili kikiriki
ili
bjelo meso + povrće i pred spavanje posni sir
Jelovnik ti je općenito siromašan mastima i općenito siromašan, ovo su neke smjernice iako ima još 1001 stvar za ispraviti.
phantom_fuxor
26-10-2008, 14:26
/cut
1. haha nesquick sam ja uzeo jer mi je odvratno mlijeko samo, jeb ga. kako koje musli, imaš one sa puno proteina i skoro niš šećera. malomasni jogurt pijem (0.5%), laktoza je štetna kolko znam ne korisna, inzulinsku reakciju povećavaš sa cardiom i unosom glukoze (famozna DM glukoza sa vitaminima xD), omega 3 u onom dukat mlijeku je na 100ml 15%RDA, malo, al nemam para na bacanje sad za kapsule i to, kad počnem radit i budem imo plaću onda ću se trpat :P
2. u menzi sam napiso jedem piletinu ili tako nešto slično, a prilog obično grašak, rižu ili neš slično, pokušavam izbjeć masne priloge. od trave jedem onaj zeleni kupus nasjeckani. nisam mislio na čokoladice u menzi nit slično nego čokoladna mlijeka :D
znam da su šećeri al jeb ga, ja ti bez kile šećera na dan ne mogu prstom mrdnut, to me kolko tolko pokreće (jeb ga ektomorf sam)
3. kakve su to dobre masti? koja hrana ih ima? to mi jedino fali. što se tiče jedenja 5-6 puta na dan, pokušavam sa PWMom imat bar 5 jela, teško kad stignem više imat od toga... bez pwma 4, eventualno nekad zakinem 5. al nema se para ko student :(
navečer je posni uvijek :) orašaste plodove ne mogu žderat jer sam alergičan na njih, jupi jej.
dimcek rula ^^
1. Sorry ali musli nema veze s bb prehranom. Musli nemoze biti izvor proteina, to što ti oni napišu da unutra ima 1g šećera, vjeruj mi , nadopunjuju tkz. "zaslađivačima" koji su gori od šećera, pomješaj to s fruktozom iz voća kojeg ima u musliju i dobivaš semi-junk obrok.
Malomasni jogurt umjesto mljeka zato jer, kao što vidim, pričaš ruku na srce gluposti. Inzulinsku reakciju ti nije uopce bit povecati, bit je smanjiti proizvodnju inzulina u gušterači, a ti to upravo radiš kad mješaš GI mljeka i njegov sastav s muslijem i tko zna još s čime. Drzi se zobenih i malomasnog jogurta, to je provjerena kombinacija, u detalje ti necu vise ici pošto nema potrebe,nisam siguran dali ces prihvatiti savjet...
To što Dukat kaze ne znači da je to točno. Ti marketinški trikovi poput "laganog jutra" i ostalih gluposti su samo tu da te navedu da kupiš isti proizvod češće jer misliš da ima OMEGA 3 masti. Drzi se kapsula ako ti je do OMEGA 3( i ribe) a ne ovakvih nusprodukata.
2. Koliko se budeš disciplinirao i odricao gluposti, i bio uporan, toliki ćeš napredak osjetiti, nemam ti što drugo za reći.
3. Dobre masti su poluzasićene masti iz recimo neoljuštenog kikirikija,lanenog ulja,badema, oraha itd. Dimcek jedi ako baš nemaš neki drugi izvor proteina, ja uvjek pokušam nešto nabaviti drugo, pošto pokušavam izbjegavati salamu i takve proizvode.
phantom_fuxor
26-10-2008, 22:32
/cut
kako misliš treba smanjiti inzulin? poslije treninga ga treba povećati jer prenosi proteine i ostale nazovimo tako potrebne kemikalije do mišića da bi rasli.
što se tiče muslija, jeb ga znam da nije dobro, al zobene same su mi onak.... ajd probat ću nekako žderat to...
mlijeko zamijenit sa jogurtom, ok i šta onda jedem? ja obično jogurt malomasni smixam sa posnim navečer, to mi je još i jestivo. omega 3 iz tune pretpostavljam da je ok? ove markentiške trikove jeb ga kad nemam para moram "popušit" jel ima gdje za kupit npr mjesečna punjenja ? npr... 30 komada omega 3 tableta ili tak neš? ono za svaki dan 1 ili kolko bi već trebalo? frend mi neš trabunjo da su skupe jako...
što se tiče dimceka, šta koristiš kao zamjenu? meni frend reko da je to ok, pa žderem to ne znam šta bi bila zamjena (osim pečenog pileta xD)
IS = Insulin Sensitivity = ne sam inzulin nego INZULINSKA OSJETLJIVOST. To ti pokusavam cjelo vrijeme. To što manje diramo inzulin, i provociramo gušteraču, to se bolje razvija IS u našem tjelu te se tako mozemo bolje srezati poslje mase.
To o čemu ti govoriš je ( mišćni rast) se ne zove Inzulin nego GI = Glukemijski index, znaci poslje treninga konzumirati namirnice koje imaju što veći GI , tj. da bi šiknuo brze stanice u mišić te da bi uz kombinaciju proteina on iste iskoristio što više. Zato se i koristi dextroza.
Probaj zobene, bit ces mi zahvalan ;) Posni SOLO navečer, ili još bolje POSNI + "dobre" masti. S time dobivaš :
- posni, spori protein, cjelu večer ti tjelo opskrbljava kakvom takvom količinom proteina. Ne jogurt jer ipak ima nešto viši GI.
Tuna nema toliko Omega 3 koliko ostala plava riba. Kapsule su najbolje al eto, a i netrebaš toliko "brijati" na omega 3. Jesi jako puno osjetljjiv na orašaste plodove?
Što se tiče dimceka, nemam potrebe mjenjati, nikad ga baš ni ne jedem, nego za "prjenosne potrebe" koristim zobene, bjelanca,tunu,posni,orašaste plodove...snadjem se :)
phantom_fuxor
27-10-2008, 11:42
to mi nikad nije bilo jasno O_o
sa IS i GI, piše na nekim fitness stranicama da IS treba dić O_o a niš mi sad nije jasno O_o
ovo za GI mi je sad jasno, znači poslije treninga glukoza ili dextroza + whey i piči.
evo baš sam doletio iz konzuma sa 5komada 500gkih pakiranja zobenih xD
navečer može posni + tuna?
na orašaste plodove sam onak... ne previše, mogao bih jest neoljušteni kikiriki.
A cuj ovo sad ide u detalje, ja sam ti rekao površno što nije po meni OK, a detaljno ljudi plaćaju trenerima da im rade jelovnike, raspored vjezbi itd.
Preporučam ti da uzmeš prave literature o hrani i bb-u ako se vec misliš bavit s time.
phantom_fuxor
28-10-2008, 15:07
A cuj ovo sad ide u detalje, ja sam ti rekao površno što nije po meni OK, a detaljno ljudi plaćaju trenerima da im rade jelovnike, raspored vjezbi itd.
Preporučam ti da uzmeš prave literature o hrani i bb-u ako se vec misliš bavit s time.
pa ne mislim niš pro, al ono čist malo ^^
7h Mlijeko 0,3l (0,9%); Zob. pahuljice
9h Tuna u vodi , Pileca prsa
11.30 Posni sir
14h pileca prsa , banana , zob. pahuljice
16h Tuna u vodi
20h Pileca prsa zob. pahuljice
22h posni sir whey prot.
evo , ja sam negdje našao ovaj jelovnik i držim se njega uz par promjena , ( da ne jedem svaki dan isto)
jel dobar i jel bi mogao sta promjeniti?
treninge imam uto/čet/sub/ (kickbox) , cilj mi je dobiti masu
Ovo nema veze s masom.
Na masi moraš ipak dobit mase zar ne?
Kao prvo, onaj koji je radio ovaj jelovnik nema veze s bb-om. Uglavnom, reci cu ti par vidljivih pogrešaka, za sve ostalo trener i plaćaj jer eto takve se stvari plaćaju zato i postoje treneri i gym-ovi.
Uglavnom za masu je ovo kao prvo premao kcal. Izmjeri svoj BM i ako ti je BM recimo sa odrzavanje kg(sadašnje) 2000 kcal, onda moraš za laganu masu poci barem do 2800 kcal, za početak dizi svaki tjedan po 200 kcal iznad BM da nebi šokirao organizam.
Već sam pisao o tome zašto je bolje zobene + voda + whey ili zobene + malomasni jogurt + whey.
Banana nema što raditi tu , osim ako je dio PWM obroka, a i tada je bolja dextroza.
Zobene nemaju što raditi u 20:00 jer su prvenstveno UH, poslje 17 sati nebi trebao jesti škrobaste UH osim u specijalnim slučajevima ako ti je trening u 19 recimo pa moraš poslje pojesti/popiti PWM. Uglavnom nemoj škrobaste navečer (krumpir,zobene,grašak itd.) iako si na masi, bolje je imati reda a mnogo jesti, nego manje jesti a ne po pravilima. Bolji su rezultati.
Inače od oka, fali tu i proteina i dobrih masti, pojačaj te obroke, a i nisi naveo koliko je to količinski, ova pileća prsa mogu biti 100 g a moze biti i 500g što je bitna razlika.
phantom_fuxor
28-10-2008, 23:35
jedeš 7 puta na dan? O_o
jebote ja tolko ne stignem probavit :/
a dobro ja još student poslije faksa kad se bude imalo vremena posla i para idemo ozbiljno neš :)
LorlonWarrior
28-10-2008, 23:44
Dobro kaže ReiKo, kad si na masi trebaš žderat da bi dobio masu... Ja znam trpat i do 4000 kcala u sebe
Jedi puno, ali jedi dobro. Ako ideš na masu moraš nešto mase dobit to je cilj, pa kad dobiješ nešto mase onda odlučiš ako ćeš na defku i to ljepo isklesat, definirat jelda. Ali vazno je da jedes pravilo i da iz pravilnih izvora dolaze te kalorije.
LorlonWarrior
29-10-2008, 00:12
Jedi puno, ali jedi dobro. Ako ideš na masu moraš nešto mase dobit to je cilj, pa kad dobiješ nešto mase onda odlučiš ako ćeš na defku i to ljepo isklesat, definirat jelda. Ali vazno je da jedes pravilo i da iz pravilnih izvora dolaze te kalorije.
Ma trpam ja svega, najviše onog što ima proteina i onog što mi je potrebno. Eto sad sam maloprije došo s trninga i smazo po litre mlijeka i 5 jaja pečenih :D
Znam i ono da tijelo može provarit oko 40 grama proteina odjednom tako da ne treba sve odjednom unjet jel pola toga onda isereš s drekom. Nije đabe ona "jedi što više puta na dan" :thumbs2:
phantom_fuxor
29-10-2008, 11:32
Ma trpam ja svega, najviše onog što ima proteina i onog što mi je potrebno. Eto sad sam maloprije došo s trninga i smazo po litre mlijeka i 5 jaja pečenih :D
Znam i ono da tijelo može provarit oko 40 grama proteina odjednom tako da ne treba sve odjednom unjet jel pola toga onda isereš s drekom. Nije đabe ona "jedi što više puta na dan" :thumbs2:
haha reko mi frend da je bio na operaciji slijepog crijeva i poslije je pojeo mrkvu isro mrkvu xD
onak crijeva mu nisu radila još par dana kak spada
ja se valjo od smijeha...
uh bogte... treba se naviknut jest 7 puta na dan XD
Poslje treninga ide pwm a ne pečena jaja i mljeko. Nisi mogao gore izabrati. :(
LorlonWarrior
29-10-2008, 12:30
Poslje treninga ide pwm a ne pečena jaja i mljeko. Nisi mogao gore izabrati. :(
A čuj, znam al nemam previše izbora :(
Zadnjih par 5 dana živim sam u kući kuiš brat mi se razbolio (završio u Osijeku na hitnoj), stare nema, ona je u stanu... Niko ne kupuje a meni se neda :D
Ja na dan imam 8 obroka, imam 170cm i 56kg.
Ako želiš mogu ti dati savjete za masu, ali najbolje na PM.
Daj ih meni ako ti se da pisat na PM.Idem u teretanu kojih mjesec i pol,s obzirom da imam prirodno jake ruke i noge to nije problem napucati,nego mi fali dosta mase u prsima a ramena su mi zasad tak tak.Visok sam oko 178 i oko 70+ kg,neznam bas tocno.
Kontaktiraj me prek pm.
Svoj tjedni raspored (vježbe i što sad jedeš) što ti je točno cilj (kg) i naravno , koliko sad imaš kg i koliko si visok, može i koliko si spreman daleko ići (radi love za suplimente itd.)
Slike su isto ok jer je onda lakše biti precizniji, iako je i ovako dovoljno teško savjetovati ali se može dosta dobrih savjeta dati.
okej, moze samo pitanjce vezano za UH i masti...
to se dvoje kao ne bi smjelo mjesta zajedno u obroku?
moze neki konkretan primjer obroka koji se ne bi smio mjesati, jer recimo punomasni jogurt ima oko 4g mm i 5g UH, pa me i to buni...
i je li dobro piti jogurte, cuo sam kao neke spike da nisu tak dobri kak se prica...neznam, osobno ujutro popijem pol litre uz zobene i uz rucak nekad ili medjuobrok...
ostalo vise manje znam i pridrzavam se i zadovoljan sam svojim izgledom, unaprijed hvala ;)
Deadwalker
06-11-2008, 20:49
ja uopce nemam nikavih problema s prekomjernom kilazom. Kolko god da jedem, uvjek isti...bas sam sretan covjek, mnogi mi zavide :D
ni to nije dobro...bar ne po meni, jer neznam kak ces nabit mase ak je nemres dobit :D
btw nemam ni ja problema s time, nikakvih...
okej, moze samo pitanjce vezano za UH i masti...
to se dvoje kao ne bi smjelo mjesta zajedno u obroku?
moze neki konkretan primjer obroka koji se ne bi smio mjesati, jer recimo punomasni jogurt ima oko 4g mm i 5g UH, pa me i to buni...
i je li dobro piti jogurte, cuo sam kao neke spike da nisu tak dobri kak se prica...neznam, osobno ujutro popijem pol litre uz zobene i uz rucak nekad ili medjuobrok...
ostalo vise manje znam i pridrzavam se i zadovoljan sam svojim izgledom, unaprijed hvala ;)
Jogurti su dobri, malomasni. Ali ne previše, ipak ne zelis raditi "UH festival" bar ne iz tog izvora. Koristi , ali umjereno.
Masti/UH pitanje :
Da, nepozeljno ih je mješati u jednom obroku. Primjer ti je pizza : tjesto ( udio u tjestu je većinski UH, znači tu namirnicu zovemo "UH" jer je po sastavu na 100g = 70g Uh/ 7-8g P/8g Masti) a na tu pizzu ide šunka i sir (gouda) oni obadvoje imaju većinski udio masti ( zato te namirnice stavljamo pod masti jer im je udio otprilike 10-15gUH/7-8g P/20g M) što nas dovodi do ovog :
Tjesto (70g UH većinski udio) + šunka,sir ( 20G masti većinski dio)
= UH + MASTI OBROK.
Zašto nije dobar?
Pogotovo nije dobar bjelim tjestom. GI je prevelik, i znači ti pojedeš taj obrok, masti uđu u krvotok, GI iz bjelog tjesta tjeraju krv još brze da prokola krvotokom, i naravno isprovocira gušteraču tako da ova poludi i počme ispuštati inzulin ko luda. Kad počme ispuštanje inzulina, i ako se masti nisu istrošile onda ih tjelo posprema u spremište (zalihe) = SALO.
Jel ti sada jasnije? Ako nije reci, dao sam sve od sebe da bolje i "nestručno" objasnim.
ma razumijem ja zasto UH + masti nisu dobre, iako hvala na pojasnjenu :D
samo me zanimao banalan primjer, hvala :D
a recimo pureca prsa (puris salama) + int pecivo je oke right?
i da, da ne pijem vise od 0.5L jogurta dnevno, dakle tih pol litre samo uz zobene ujutro krmnut?
Pureca salama (vidi u sastavu, ako je većinski dio P) onda je ona "proteinska namirnica".
Za pecivo znamo da je UH.
P + UH = ok obrok.
Samo salama i pecivo baš nisu neki izbor ima tu puno loših faktora i naravno puno boljih izbora za P+UH obrok.
Ja sam prije imo malo vise kila i kad sam bio u dobi 13-14 godine nisam nist promjenio u prehrani nego sam samo poco trenirat kosarku i pola me nestalo za kratko vrjeme.
Pureca salama (vidi u sastavu, ako je većinski dio P) onda je ona "proteinska namirnica".
Za pecivo znamo da je UH.
P + UH = ok obrok.
Samo salama i pecivo baš nisu neki izbor ima tu puno loših faktora i naravno puno boljih izbora za P+UH obrok.
aha ok...znam da nije bas idealan obrok, no kad sam skolarac i imam skolu stalno ujutro i doma tek u 5...
i ovak jedva uspijevam jest redovno i normalno :D
nekad ponesem u skolu od doma puretine ili nesto, no nemrem stalno, hebga...osim ak imas neki drugi prijedlog?
Evo, samo da javim, skinuo sam nekih 6-7 kg u proteklih mjesec dana, no imam još puno posla, tako da ne odustajem.
Reiko, hvala ti na pomoći, zbilja mi je dobro došlo.
opa maloki ^^ vgg
daj nabaci slike :D
btw el istina da zeleni i takvi cajevi reguliraju BF?
phantom_fuxor
07-11-2008, 18:43
opa maloki ^^ vgg
daj nabaci slike :D
btw el istina da zeleni i takvi cajevi reguliraju BF?
maybe :/
nešto rade, al sad koliko je to jak efekt.. teško je reć... drži se cardia i niskougljikohidratne prehrane ako oš mast skinut .)
edit: pohvalio bih još reika na pojašnjenju za gi i inzulin ono sa mastima thnx ovo nisam znao
Nema nikakvih instrukcija, ako vas nesto zanima :
na pm :
pitanja u ovakvom formatu :
1.pitanje
2.pitanje
3.pitanje
vaša visina,težina,godine, i vaš cilj, teretana : da/ne, i vaš-a sadašnja prehrana npr :
09:00 kroasan
12:00 burek
16:00 biftek tartar
itd.
Slika pozeljna.
Na sve ostalo necu odgovarati jer su mi vec par (klinaca od 14 godina) poslali poruku tipa :
"Ej zelim masu ok?" i ostale gluposti tako da je tim ljudima uzalud uopce pokusati pomoci kad se niti ne potrude napisati osnovno. Isto tako ja mogu pokazati neke greške, a što se tiče detalja to se morate posavjetovati s trenerima koji naravno naplacuju svoje znanje.
@ Maloki 6-7 kg u koliko mjeseci? Ako si to "skinuo" u mjesec dana to je jedino bilo izgladnjivanje, optimalno bi bilo da si izgubio 6 kg u 3 mjeseca.
I bolje nabildati nego izgubiti.
@ MTF
Čista glupost. Jel ti znas sto je BF? BF je body fat, ukupan % tjelesne masti koja se uskladištila, i nema tog čaja (čaj šlang,zeleni čaj itd.) koji će ih skinuti. Zeleni čaj nešto malo ubrzava metabolizam i ojačava imunitet.
Nope, nije bilo izgladnjivanje, ali ako se ne varam kad se počne sa ovom prehranom izgubi se dosta vode? Ili sam ja nešto krivo skužio? Uglavnom, bilo to sa vodom ili ne, gladovao nikako nisam :)
ReiKo, to sam u Mens Healthu procital u ovomjesecnom broju :D
Tajvanski su znanstvenici ustanovili da ljudi koji barem jedno tjedno piju crni, zeleni ili oolong čaj imaju 20% manje tjelesne masnoće od onih koji ne piju taj biljni napitak. Kanadska je studija pak pokazala da zeleni čaj ubija bakterije koje uzrokuju loš zadah.
Man's health ti je muški cosmopolitan, pa ono ako ces slušati njihove savjete onda samo naprijed :) Taj časopis na zalost od svih informacija samo je 20% OK a 3 % od tih 20 je informacija o prehrani. Što da kazem o časopisu koji prepoučava razne bifteke na pečenom ulju s mješanjem škrobastih i vlaknastih UH, bjelih peciva i ostalih stvari. Osim toga, prepune je reklama te sukladno tome preporuča hranu od sponzora, i informacije su im većinom netočne ili polutočne. Ja ga čitam iz zabave a nekad bude dobrih vjezbi. Za zeleni čaj ti je jedina istina što sam ti rekao par postova iza.
@Maloki
U mjesec dana izgubiti 6 kg nije zdravo i nije dobro za buduci napredak. Voda ili salo, nije dobro.
a el ima neki normalan casopis onda na tu semu? :D
dobar fkorz...
Bolje te novce uloži u prehranu.
Kostolomac
08-11-2008, 15:50
ili u fhm :P
Bolje te novce uloži u prehranu.
27kn mjesecno su mi manje od 2konzerve tune mjesecno...a i odreko sam se pcpa pa sam cak i u plusu 5kn xD
Bolje kupuj PcPlay nego Man's health, i nasmijat ćeš se i nešto naučiti. Sa Man's healthom samo većinom smjeh.
phantom_fuxor
09-11-2008, 11:35
Bolje kupuj PcPlay nego Man's health, i nasmijat ćeš se i nešto naučiti. Sa Man's healthom samo većinom smjeh.
haha true
nego sad neki dan (jučer) prolazim kroz avenue mall onak vidiš man's health contest sve neki veliki, ali salasti likovi O_o
i onak se slikaju sa trebicama, rekoh ahahahahahaha xD
reiko di kupujes zobene?
ja sam u mercatoru jedino naso, i to zobene sa suhim vocem, niakak da nadjem same zobene?
reiko di kupujes zobene?
ja sam u mercatoru jedino naso, i to zobene sa suhim vocem, niakak da nadjem same zobene?
Ljekarna,DM ili obična trgovina tipa Cash'n'Carry.
Pokupujem više paketa jer babe (radi "zdravlja") sve pokupuju ultra zdrave zobene pahuljice od kojih ce zivjeti naredni 500 godina.
phantom_fuxor
09-11-2008, 16:28
Ljekarna,DM ili obična trgovina tipa Cash'n'Carry.
Pokupujem više paketa jer babe (radi "zdravlja") sve pokupuju ultra zdrave zobene pahuljice od kojih ce zivjeti naredni 500 godina.[/quote]
haha koje babe??
ja kupim u konzumu imaš one bevita čiste zobene 6kn 0.5kg nabacam 5 komada imam za 10 dana :D
Babe... one ti se bacaju na "zdravu prehranu" pa mi pokupuju sve posne sireve,jogurte i zobene.
Nekidan mi je baba uzela zadnji posni sir od 500g onaj od Vindije, bbl probiotik(najači posni ), poludio sam čovječe...
posni sir od 500g onaj od Vindije, bbl probiotik(najači posni )
ane, taj owna isusa.
zapravo, taj mi je posni jedini koji je jestiv. :(
Meni daj bilokoji sir, počevši od Kim-a pa do vindije, nestane u roku "keks":)
Meni je od svega toga najteže probavit posni sir. Mogu pojest i zobene pahuljice bez problema, ali taj posni sir mi nikako ne leži :(
Prepusti ih meni, bilo je dana kad sam ja znao 800g-1kg posnog pojesti.
Budi maštovit inače, mozes bacit u njega lanenog ulja, ili bademe i orahe, to ti je super P+M obrok, samo mi nemoj više padat u KG Maloki ! :nonono:
Aj aj, probat ću da ne padam previše :)
Ma sam da si kupim neki shaker, vidio sam po raznim forumima da ljudi znaju ubacit u shaker posni sir i dodaju još borovnice il neš. Jel to u redu?
I kolko otprilike košta Whey te kolko dugo traje kila, odnosno za kolko se može potrošit?
EDIT: E da, Reiko, pojasnim ti neš u vezi mog skidanja kila preko pm-a, neću ovak preko foruma, sram me :oops:
Mislim da mi nema dražeg obroka od P+M. :)
posni + kikiriki/bademi ftw
di kupite nesoljeni kikiriki? ^^
sry krivo napisah, editiro sam xD
Odgovorim ti kad se vratim s puta maloki standby
El Klinjo
13-11-2008, 11:15
Dobar je onaj vindijin posni.
sjećam se ja sebe :)
prije jedno godinu dana :))) imao 1.80 cm i negdje oko 90 kila bio sam retadirano debelo čudovište ^^ da skratim priču jedan se probudio i dosdilo mi:
svaki dan sam izbacio slatko i sokove pio samo vodu i ručao.Trčao prije treninga dosta otišao na trening i poslje treninga trčao..dakle 2 puta po danu trčao i trenirao...evo me sada 180cm imam sa 80 kila mišića XD izgledam bolesno :D hahahah
nemoš biti debel ak ti to sebi nedozvoliš to ti je bilo i biti će ;)
Samo si ručak jeo?
Uostalom,ljudi koji zele ici na "djetu"(iako je to dosta iskrivljen pojam, pošto kad kazes da ides "na djetu" svi misle da si debel , a to nema veze s vezom, djeta znači promjena,modifikacija ili pak poseban način prehrane pojedinca) moraju puno čitati jer se igraju s jako vaznom komponentom svojeg zdravlja, prehranom.
Znači ove solo pričice , nemoj jest doručak, nemoj jest ručak, trči 10 km na dan i ostale gluposti su samo nusprodukt neznanja.
Kostolomac
14-11-2008, 18:15
bome, ja bi rado trčao 10km na dan. ma i 1km bi mi bio dosta... kad bi mi se dalo :)
ko govori da se ne jede nie pri zdravoj pameti
treba unosit kalorije ali ih isto tako potrošit
fizička aktivnost svaki dan bez preskakanja, mozda 1 put tjedno (1 put tjedno preskočit ne 1 put tjedno trenirat -__-)
Ja bildam svaki dan po 10 sati, ne jedem ništa već 2 mjeseca.
Nikakvi protejini i slično, samo prirodno, čujem da od toga naraste drugi spolni organ.
smartass
25-11-2008, 11:40
:rotfl: ovo je dobro
Kostolomac
25-11-2008, 14:07
Nikakvi protejini i slično, samo prirodno, čujem da od toga naraste drugi spolni organ.
to nisam znao :o :P
Upravo si pokazao svoje neznanje.
Znači ti si jedan od onih koji pod "proteini" smatraju one "zločeste prahove koji ti pomogu da budeš velik i jak ali su zato jako nezdravi", pa prema tome kad si rekao da ne unosiš proteine zapravo si rekao da ništa ne jedeš.
Pitas se zašto sam to zaključio? Zato jer većina hrane ima u sebi barem 10tak g proteina, a uostalom, da 3 dana ne jedeš nešto što ima proteina i da ne zadovoljiš 0.5g proteina po svojoj kg (0.5g x 1kg) počele bi odumirati stanice i umirao bi polaganom i bolnom smrću.
Sorry ako je to bio nekakav tip sarkazma ali ja ga nemogu naći, a i ljuti me što imaš takav pristup prema "zlim proteinima". Proteini su najvažniji(iako su sva 3 spoja važna) spoj koji se dobiva iz hrane pošto je bez njega nemoguć život jer organizam kao takav nemoze sam od sebe proizvesti proteine ako mu ih fali.
Uglavnom, ti jedeš proteine samo neznas da ih jedeš, ako danas imaš za ručak 200g nekog bjelog mesa već si unio oko 50tak g proteina.
King tiger
25-11-2008, 16:59
:(
King tiger
25-11-2008, 17:18
zajebaje se te en te.
Neven <R>
25-11-2008, 17:46
S proteinima nema šale.
proteini aka bjelančevine? O.o
gg reiko :pray:
KingTomy
25-11-2008, 18:19
Šta s tim? :/
@ReiKo, mislim da se TNT zajebava. Koliko sam skužio po prethodnim postovima, dečko ima vrlo dobro sređen jelovnik i duže vrijeme bilda... (Vjerujem da ga nisam pomješao sa nekim drugim korisnikom)
Tako da, ono je bio čisti sarkazam :D
Naravno da se šalim, tko bi nakon godinu dana aktivnog čitanja forum.teretana izjavio nešto takvo. :(
Samo sam pokazivao kakav pristup ima većina ljudi, što je žalosno. :(
Vjerujem da uopće ne bi bilo toliko zablude što se tiče proteina kad bi na proizvodima umjesto našeg debilnog naziva "bjelančivene", jednostavno pisalo "proteini", internacionalni naziv koji se koristi u većini zemalja na svijetu.
ja mislim da bi se oni iz vlade koi spavaju zimski san trebali dogovoriti oce li se koristiti riec bjelancevine il proteini jer se ljudi dosta bune oko toga i mislim da cak vecina ljudi nezna da su proteini i bjelancevine ista stvar
Ja sam od najranije dobi znao da je to ista stvar drugi naziv :| Pa u kakve škole idu ljudi koji to ne znaju :D
zajebaje se te en te.
Moderator nebi trebao spamati.
@TvRc što nije jasno?
@tnt sorry, ali i mislio sam da je sarkazam.
proteini ili bjelancevine, trebali bi forsirati bjelancevine radi uvrštavanja i uvođenja Hrvatskih naziva ali eto, ustalio se taj "protein" ali u svakom slucaju ne griješiš ako rečeš protein a ne bjelančevina.
King tiger
25-11-2008, 21:13
nemoj mi ti govoriti molim te.
Neki dan sam vidio onaj tvoj Fag alert spam na queen temi.
nemoj mi ti govoriti molim te.
Neki dan sam vidio onaj tvoj Fag alert spam na queen temi.
Ako si to okarakterizirao kao spam onda moraš ponoviti netiquee i to sve razrede.
Zašto? Pa ako si upoznat s biografijom izvjesnog "Freddy"-a onda ces znati da je homoseksualac, a "fag", "faggot" na engleski znači "peder" ili "homoseksualac" kako ti paše. Sve u svemu, to uspoređivati s tvojim :( smajlijem, je smješno. Osim toga, nemogu povezati taj smajli s "zajebaje se te en te".
:bravo:
:rotfl: :pray: isuse reiko :rotfl: :pray:
Herr Schnitzel
25-11-2008, 22:17
Covjek koji je stavio "over" u "overreacting".
Znam, obicno se skroz histericno smijem i pretjerujem u stvarima. :(
Zoveš me Isusom i klanjaš mi se u isto vrijeme... stvarno sam počašćen :)
eo danas smo ucili o misicima i da nes izblebetam dok je jos svjeze
znaci za one koi zele skinut kile nek jedu dosta nemasnog mlieka, mesa (preporuceno pilece il od kunića), i jaja al samo bjelanjak jel zutanjak ima dosta masti
dosta fizicke ak tivnosti i unos secera spustit na minimum jer misici za energiu koriste gluten iz krvi ako ga nema onda zalihe (neznam kak se zove) i mast iz sala, znaci oni koi se zele riesit sala sto manje secera sto vise fizicke aktivnosti tako da se to salo potrosi
mozda sam nesto izostavio ako sam nesto pogriesio molim vas ispravite me i bez ljutnje ne griesim namjerno
@TvRc.
Ako želiš gubiti salo, režeš na ugljikohidratima. UH ti služe kao gorivo za energiju i dok god imaš rezerve ugljikohidrata, oni se troše prilikom vježbanja umjesto masti. Ako režeš na UH, tokom treninga se potroši to malo UH što imaš i dalje se kao gorivo (energija) koriste masne naslage u tijelu te se one ubrzano rastapaju.
Znači da bi skidao špek, moraš smanjiti unos ugljikohidrata te povećati unos proteina i kvalitetnih masti. A ako želiš dobiti masu, onda i dalje jedeš puno proteina i kvalitetnih masti, ali povećaš i unos UH (ali kvalitetnih UH).
saiyadjin
26-11-2008, 21:39
Znači da bi skidao špek
hahahahahaha gotov sam :D
to majstore :D
btw.. svi su ti dobro rekli... al na forum.teretana.net imaš faq podforum gdje imaš samo cca 8 stickya gdje ti je sve opisano
od vježbanja do prehrane itd... ;)
uživajte odo ja pumpat :D
kak bi arnie reko "the best feeling in the gym.. is what we call... "the pump"...you can feel blood pumpin' in your muscles and your skin is tightened... " ma šta ja blebećem pogledajte sami:
M7OpsW-3 ... re=related (M7OpsW-35Yg&feature=related)S
prejak lik je švarci :D (dok je još bio normalan) :D
edit: rollajte na 4:40 :D
je...baš je car
hxNCGjW2JAg
ahuauahuah
@TvRc.
Ako želiš gubiti salo, režeš na ugljikohidratima. UH ti služe kao gorivo za energiju i dok god imaš rezerve ugljikohidrata, oni se troše prilikom vježbanja umjesto masti. Ako režeš na UH, tokom treninga se potroši to malo UH što imaš i dalje se kao gorivo (energija) koriste masne naslage u tijelu te se one ubrzano rastapaju.
Znači da bi skidao špek, moraš smanjiti unos ugljikohidrata te povećati unos proteina i kvalitetnih masti. A ako želiš dobiti masu, onda i dalje jedeš puno proteina i kvalitetnih masti, ali povećaš i unos UH (ali kvalitetnih UH).
ma neam ja problema sa salom, u super formi sam :D oujea lol
sam sam reko opcenito i da utvrdim znanje :D
jaja al samo bjelanjak jel zutanjak ima dosta masti
Glupost, žumanjak je najkorisniji dio jaja, da ne spominjem da povoljno utječe na testosteron.
Dok sam bio na definiciji ovo sam radio za gubitak sala - srezao ugljikohidrate na minimum(od UH samo povrće i glukoza poslije treninga) i jeo samo brdo proteina i dosta kvalitetnih masti, radio brzo hodanje na prazan želudac+kofein(nipošto trčanje na prazan želudac, jer tako gubite mišiće) i nekoliko puta na tjedan sam radio HIIT(High-intensity interval training, sprintevi i sl.)
I da, imao sam punjene svaka 3 dana - taj sam dan normalno jeo brdo ugljikohidrata.
Ovo je vjerojatno najučinkovitiji način za gubljenje sala.
saiyadjin
27-11-2008, 18:17
ne mora značiti..
svi smo različiti, netko će sporije gubit salo netko brže..
ovisi o metabolizmu i is..
lagano trčanje rula btw ^^
al skrooooooooz lagano... ko brzo hodanje al trčanje :D
bar meni ^^
jaja al samo bjelanjak jel zutanjak ima dosta masti
Glupost, žumanjak je najkorisniji dio jaja, da ne spominjem da povoljno utječe na testosteron.
Dok sam bio na definiciji ovo sam radio za gubitak sala - srezao ugljikohidrate na minimum(od UH samo povrće i glukoza poslije treninga) i jeo samo brdo proteina i dosta kvalitetnih masti, radio brzo hodanje na prazan želudac+kofein(nipošto trčanje na prazan želudac, jer tako gubite mišiće) i nekoliko puta na tjedan sam radio HIIT(High-intensity interval training, sprintevi i sl.)
I da, imao sam punjene svaka 3 dana - taj sam dan normalno jeo brdo ugljikohidrata.
Ovo je vjerojatno najučinkovitiji način za gubljenje sala.
Istina, znanstvena istrazivanja su pokazali (zadnjih par godina) da masti iz zumanjka povecavaju HDL (dobri) i snižavaju loši koresterol. Ali to ne znači da moraš trpat 3-4 jaja na dan u sebe(žutanjka). Ipak ako netko zeli izgubiti potkozno salo, nebi mu preporučio da baš prakticira žumanjke previše, better safe then sorry. Uglavnom, kod žumanjaka vrijedi pravilo zlatne i sredine i umjerenog unosa, ja prakticiram 1 žutanjak na 3 bjelanjka.
Ali vidim da si i ti jednu pogrešnu stvar rekao :
trčanje na prazan želudac dovodi do katabolizma(gubljenje mišića) DA! ali samo AKO nemaš veliki BF. Mislim,logika ti nalaže da ako imaš 5-6 KG viška da slobodno mozes trcati na prazan zeludac pošto ti tjelo nece "jesti" mišiće nego salo. Ako nemaš viška, imaš dovoljno nizak BF i dobro si "srezan" e onda se ne preporuča da trčiš na prazan želudac jer dovodiš organizam do stanja katabolizma, zato se debelim ljudima preporuča kofein + prazan želudac i trčanje, a onima koji održavaju kilažu ili hoce definiciju da konzumiraju spore UH + spore proteine.
OK,bliži se škola ovo ono,a ja 165 cm i 65 KG,i sad bi htjeo malo skinit kile,e sad,već 2-3 tj ne jedem ujutro i rijetko večeram,za ručak imam obavezno juhu i neka jela....,e sad,ima ko kakve prijedloge,btw,svaki dan preveče vozam bicikl,od donjeg grada pa po cijeloj promenadi :D
ti si jos dobar, ja imam 175 cm i 80 kg
LorlonWarrior
02-12-2008, 17:30
znaci za one koi zele skinut kile nekSjedu dosta nemasnog mlieka
FAIL
A ja više neam pojma kolko sam težak... Crkla vaga prije mjesec dana a neda mi se po baterije u dućan
zas se ljudi zamaraju tezinom?
ja da imam 100kg na 183 puca mi k, kad mi je vazno da dobro izgledam ^^
LorlonWarrior
03-12-2008, 18:28
Uff ja se izvago danas u školi, kaže vaga 91
Bokte mazo... Mislim da malo ne valja onak :?
Prije mjesec dana bilo je 86 kg... Ubijam se ko konj na treninzima, nemoguće da sam se ugojio... :?
saiyadjin
03-12-2008, 18:44
Uff ja se izvago danas u školi, kaže vaga 91
Bokte mazo... Mislim da malo ne valja onak :?
Prije mjesec dana bilo je 86 kg... Ubijam se ko konj na treninzima, nemoguće da sam se ugojio... :?
mišići rastu :)
@ ovaj gore lik :D - treniraš ili sjediš? :P
LorlonWarrior
03-12-2008, 18:51
Vidiš lijepo da ima dobrih ljudi i da te malo oraspolože ovakvim postom :D
:thumbs2:
saiyadjin
03-12-2008, 18:56
Vidiš lijepo da ima dobrih ljudi i da te malo oraspolože ovakvim postom :D
uh da bar meni tak kile rastu... žderem 6 put na dan i to obilno, sve živo šta jedem (od uh do proteina i ne znam čega sve ne ) plus vježbam, dobim 2 kile u 3 mjeseca O_o
LorlonWarrior
03-12-2008, 19:02
A neam pojma... Ja sam skonto da mi u zadnje vrijeme testosteron nešta šuri dok su mi počele dlake na prsima ko loode rast i onak osuo se cijeli :?
+ žderem naravno 5 jaja svaki dan, + 2 konzerve tune bez ulja... I to bi bilo to više manje, + mlijeko naravno. I eto, dobivam strije, rastem al ono, čisto sumnjam da sam dobio 5 kila mišića u mjesec dana :?
Al opet boli me dupe, dokle god ja znam da se mene boje u školi (xD xD), ja mogu ladit karu aaaahhhhhh xD
:D
saiyadjin
03-12-2008, 19:07
Al opet boli me dupe, dokle god ja znam da se mene boje u školi (xD xD), ja mogu ladit karu aaaahhhhhh xD
hahahaha car :D
e vidiš.. ja se tek nedavno počeo šopat jajima :D
sda ćemo da vidimo kad krene :D
moram prestat dr*** obično to radim 10 put dnevno, a kao svaki put ode 10ml testosterona van, znači 100ml na dan O_o
i onda se čudim da ne rastem yeeeehaaaa xD
LorlonWarrior
03-12-2008, 19:14
HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH!!!!
Koji si ti lik e... :pray:
Sickmanno1, KOMENTIRAJ OVO MOLIM TE!!!
Ugl ma... Baš je pametno šopat se jajima... Kad te neko pita na čemu si ti? Ja mu kažem na jajima xD
EDIT: Ode u teretanu, BRB u 9, 10 naveče...
D.E.M.O.
03-12-2008, 19:45
190, 69 KG. jerry posudi mi :)
A neam pojma... Ja sam skonto da mi u zadnje vrijeme testosteron nešta šuri dok su mi počele dlake na prsima ko loode rast i onak osuo se cijeli :?
+ žderem naravno 5 jaja svaki dan, + 2 konzerve tune bez ulja... I to bi bilo to više manje, + mlijeko naravno. I eto, dobivam strije, rastem al ono, čisto sumnjam da sam dobio 5 kila mišića u mjesec dana :?
5kg mišića ne da nemoras sumnjati, nego je presmješno jer je nemoguće iz više razloga.
Neznam odkud ti takve ideje, ako se ideš bavit bb-om mislim da bi trebao malo više čitati o njemu.
LorlonWarrior
04-12-2008, 17:56
ReiKo ajde oladi malo... Profesionalni bilder u godini dana sa svom kemijom koju uzima dobije kilu čistih mišića... A da ja u mjesec dana sa jajima i tunom dobijem 5? Pa ko je sad tu jadniji, ja koji sam reko da je to ne moguće ili ti koji misliš da ja mislim da je to moguće?
Pa de adje onak... I načito sam se ja dosta o BB-u, a i za informaciju - ja se ne bavim BB-om neg već sam reko da idem u teretanu reda radi, ubijam se tamo i rastem. Pazim šta jedem, al mi treninzi uopće nemaju neku posebnu svrhu. Radim sve sa 8X4 serije i to je to. Neka ajmo reći "polumasa"
A jbte kad te neko napadne tako... :?
saiyadjin
04-12-2008, 18:07
Profesionalni bilder u godini dana sa svom kemijom koju uzima dobije kilu čistih mišića...
ma dobe više al ok :P
negdje pročitah da normalni čoban bez kemije kad sredi sve može dnevno cca 300g proteina max sintetizirat, a s kemijom profići mogu i po 500g, znači brzo bi im išla masa ^^
ReiKo ajde oladi malo... Profesionalni bilder u godini dana sa svom kemijom koju uzima dobije kilu čistih mišića... A da ja u mjesec dana sa jajima i tunom dobijem 5? Pa ko je sad tu jadniji, ja koji sam reko da je to ne moguće ili ti koji misliš da ja mislim da je to moguće?
Pa de adje onak... I načito sam se ja dosta o BB-u, a i za informaciju - ja se ne bavim BB-om neg već sam reko da idem u teretanu reda radi, ubijam se tamo i rastem. Pazim šta jedem, al mi treninzi uopće nemaju neku posebnu svrhu. Radim sve sa 8X4 serije i to je to. Neka ajmo reći "polumasa"
A jbte kad te neko napadne tako... :?
Oladi? Hladan sam ne brini:)
Pa ono lik, rekao si da si dobio 5kg i onda strastveno uzvratio "čisto sumnjam da sam dobio 5kg mišića u mjesec dana". Na što sam ti ja uzvratio da je to nemoguće. Neznam zašto pokušavaš napraviti "zaplet" ali očito je jedno :
Ti si rekao da "sumnjaš" da si dobio 5 kg mišića, ali drugo je biti siguran da je to nemoguće(a nemoguće) a drugo je uopće sumnjati. Zato sam ti rekao da ne sumnjaš nego da budeš siguran da su to bajke i da je nemoguće dobit 5KG mišića u mjesec dana... e sad, pitanje je koji tebi dio nije jasan i zašto misliš da sam ja vruć?:)
Ja sam pročitao oko 2-3 knjige solo na temu BB-a, neke pobijaju teze iz prošlih ali baza je uvjek jedna te ista tako da su razlike minimalne, što se prehrane tiče tu sam isti broj knjiga pročitao ali poduplao sam to sve s još puno izvora tipa internet i razgovor s ljudima koji su to doslovno doktorirali.
E sad, ja tvrdim da uz to znanje koje sad imam još imam puno za učiti, a mogu reci, da ruku na srce nisi baš pokazao zavidno znanje dosada ... moraš shvatiti da ja tebe ne napadam nego ti samo pokazujem realnu sliku,realnost nije napad...realnost je samo, eto realnost, ako ju prihvatis tako onda ces ju probati izmjeniti tako da naučiš nešto, ako ne, onda ces uzeti easy way i reci da te napadam . To je tako jednostavno :)
Nemojte samo počet s nebulozama tipa kemija ovo ono tko koliko dobije i takve glupe procjene. Svaki organizam je unikatan i nitko nemoze s sigurnoscu tvrditi kako netko uspije u godinu dana dobit ovliko a drugi ništa i slično, najbolje bi bilo glavu dole, šutiti,jesti,učiti i trenirati a ne se zamarati s "kemijom" i koliko je netko dobio mišića ko babe na placu :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.