PDA

Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age: Origins

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14

Nodakim
04-12-2009, 20:40
Osim onog zmaja koji mi je DUŠU POPIO sa mijim jadnim lvl 8 kompanjonima.

Level scaling.
U igri je....

Rang€r
04-12-2009, 22:35
ja isto prvo išo brecilian forest, tak negdje lv8 likovi, pomeo sam pod sa zmajem, nije mi nikog ubio, al zato sam se kod zatrijana mučio pun qrc, vjerojatno jer je več bilo kasno(il rano, kak se uzme jel), sljedeći dan sam ga odma izprve zatuko..

Xero
04-12-2009, 22:44
Ja sam s mageom došo do 10. levela prije nego što sam završio Ostagar 8)

Rang€r
04-12-2009, 22:52
kako pobogu? :o

Deadwalker
04-12-2009, 22:53
Nevezano za ovu temu, al da spomenem, vidjet ćete zašto. :)
Danas je Bioware predstavio svoju prvu Facebook aplikaciju, igru "Gift of the Yeti". Riječ je naravno o besplatnoj igri u kojoj za bolesnu pandu raznosite poklone, a svoje rezeultate onda možete usporediti sa svim prijateljima koji igraju to. I kakve to veze ima s Dragon Age-om? Pa ono, ako to zaigrate, a niste još kupili Dragon Age, dobivate onda 10$(ili eura) pri kupnji dotične igre. Interesting, zar ne? :)

Za više detalja vidi ovdje (http://www.hcl.hr/vijesti-bioware-predstavio-svoju-prvu-facebook-aplikaciju-3655-17.html)

Xero
04-12-2009, 22:57
kako pobogu ?
:wink:
Ljepo kad skupiš 3 boćice krvi od darkspwana vratiš se u kamp i pričaš s Duncanom i on ti kaže da odeš nać one sporazume , al svejedno ti da exp i onda možeš s njim pričat kolko očeš stalno češ dobijat exp i to prilično puno expa mogo sam tako do 20og levela , al nije mi se dalo.

Nodakim
04-12-2009, 23:01
ja isto prvo išo brecilian forest, tak negdje lv8 likovi, pomeo sam pod sa zmajem, nije mi nikog ubio, al zato sam se kod zatrijana mučio pun qrc, vjerojatno jer je več bilo kasno(il rano, kak se uzme jel), sljedeći dan sam ga odma izprve zatuko..

Ne pričamo o istom zmaju?

Kid A
04-12-2009, 23:05
Nisam znao da Morrigan daje onu zanimljivu ponudu na kraju igre. Jel' tko prihvatio?
Koju ponudu?

vjever_masni
04-12-2009, 23:08
jao ja ne znam da prihvatim il odbijem ajde pricajte xd

Rang€r
05-12-2009, 00:05
kako pobogu ?
:wink:
Ljepo kad skupiš 3 boćice krvi od darkspwana vratiš se u kamp i pričaš s Duncanom i on ti kaže da odeš nać one sporazume , al svejedno ti da exp i onda možeš s njim pričat kolko očeš stalno češ dobijat exp i to prilično puno expa mogo sam tako do 20og levela , al nije mi se dalo.

lame :(

Ne pričamo o istom zmaju?

bleh bilokoji zmaj pada lagano, mada sam na high dragonu čak fejlo 2 puta dok se nisam uozbiljio, archdemona sam onak zatuko bez probelma, jednostavno ga samo frozo s morrigan čim bi sletio i gg..

Nevezano za ovu temu, al da spomenem, vidjet ćete zašto. :)
Danas je Bioware predstavio svoju prvu Facebook aplikaciju, igru "Gift of the Yeti". Riječ je naravno o besplatnoj igri u kojoj za bolesnu pandu raznosite poklone, a svoje rezeultate onda možete usporediti sa svim prijateljima koji igraju to. I kakve to veze ima s Dragon Age-om? Pa ono, ako to zaigrate, a niste još kupili Dragon Age, dobivate onda 10$(ili eura) pri kupnji dotične igre. Interesting, zar ne? :)

Za više detalja vidi ovdje (http://www.hcl.hr/vijesti-bioware-predstavio-svoju-prvu-facebook-aplikaciju-3655-17.html)

loše.. da igru daju džaba i da se može igrat preko browsera, na fejlbuku ju niko nebi igro, jer hej, igra se neigra sama od sebe

Maloki
05-12-2009, 01:12
Evo, završih igru nakon 40 sati i 37 minuta gameplayja sa 91% otkrivene mape i svega 33% viđenog sadržaja.
Sad treba odigrati kao rogue ili warrior. Razmislit ću do jutra.
I torta je zbilja laž :)

Arbiter of Change
05-12-2009, 19:12
Dobar, ja sam trenutno na 39:40, a nisam riješio zadnji recruitment (Bracelian Forest) i što već ide nakon toga. Ono, skupiti ću valjda 50 sati iz 1. prvog prolaska, što je smexy. Inače, poludim kad vidim koliko potencijala sam svijet ima za ekspanzije kad god pogledam mapu otkrivenog dijela svijeta.

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b5e6e7dd.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/832920_ThedasMap.jpg)

bananac
05-12-2009, 19:17
Dobar, ja sam trenutno na 39:40, a nisam riješio zadnji recruitment (Bracelian Forest) i što već ide nakon toga. Ono, skupiti ću valjda 50 sati iz 1. prvog prolaska, što je smexy. Inače, poludim kad vidim koliko potencijala sam svijet ima za ekspanzije kad god pogledam mapu otkrivenog dijela svijeta.

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b5e6e7dd.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/832920_ThedasMap.jpg)

ne vjerujem :pray: jel to sluzbena mapa?
steta sto nisu otkrili vise korcari wildsa, ipak je od tam dosla horda

Arbiter of Change
05-12-2009, 19:21
Je, vidiš logo po strani, ali to je ionako samo izgleda karta tog kontinenta samo što je BioWare već rekao da neke dijelove neće dirati i da je to na modderskoj zajednici. :)

bananac
05-12-2009, 19:22
mos mislit da nece, mogu iz tog svijta iscjedit hrpu ekspanzija, nadam se odlicnih i zaradit koju milju

Maloki
05-12-2009, 19:25
steta sto nisu otkrili vise korcari wildsa, ipak je od tam dosla horda
Vjerujem da budu u nekom DLC-u.

Arbiter of Change
05-12-2009, 19:28
Zna se odakle je Blight i to sve (zna se iz uvoda već), a ovo niti nije prvi slučaj njezine pojave tako da se ne trebaju zamarati time. Ja bi radije malo Orleanske politike vidio, ali ne vole svi Francuze i politike tako da sam vjerojatno u manjini.

Inače, pravda nalaže da radi grandioznosti i ljepote stavim ovo. :)
http://www.imagesforme.com/show.php/832 ... ormous.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/832964_mapmorrenormous.jpg)

Feanor
05-12-2009, 19:40
Nikad nismo vidjeli cijeli Morrowind :(

http://www.tamriel-rebuilt.org/g/maps/map_mw_full_s.jpg

vjever_masni
05-12-2009, 19:46
jel se itko borio sa morriganinom starom, kad morrigan kaze da ona ubiaj svoju djecu da se pomladi.
probo sam al se pretvorila u zmaja i poklala me xd

Rang€r
05-12-2009, 23:10
ja sam ju ubio otprve

Maloki
06-12-2009, 00:30
Zna se odakle je Blight i to sve (zna se iz uvoda već), a ovo niti nije prvi slučaj njezine pojave tako da se ne trebaju zamarati time. Ja bi radije malo Orleanske politike vidio, ali ne vole svi Francuze i politike tako da sam vjerojatno u manjini.
Ja bi pak vrlo rado vidio Tevinterski Imperij ^^

vjever_masni
06-12-2009, 01:39
ja sam ju ubio otprve

sta bude, dal se isplati ?

Feanor
06-12-2009, 14:22
Dobiš najbolji armor za Morriganicu u igri... i + 20 ili 30 respecta od nje.

Arbiter of Change
06-12-2009, 14:28
Što ti je važno ako je uopće i koristiš, u suprotnom ne baš. :)

@Rang€r;
Ne mediumu si je mrknuo?

@Maloki:
Ne bi ni to odbio. :)

Insert
06-12-2009, 15:30
@Rang€r;
Ne mediumu si je mrknuo?

Ne penji se na uzvisinu gdje je zmaj nego ga gađaj iz daleka gdje te može dobaviti samo vatrom. Sa dovoljno potiona uspiješ.

Windwalker
06-12-2009, 16:22
Ja sam sredio Flemeth negdje na 15. levelu, bez problema.

Glavni lik, shield warrior u massive dragon armoru, Shale kao drugi tank, Wynne heala i koji put uspije Petrify, te Leliana s pokojim songom, te bowom, u drakescale armoru (isto otporan na vatru).

Taman prije Flemeth sam rasturao onog velikog zmaja (kod questa za Sacred Ashes of Andraste), na gotovo isti način. Jedino tamo glavni lik nije imao dragon armor, pa ga je vatra malo jače oštečivala.

Aral
06-12-2009, 18:21
Šale je lud, sad sam ga maknuo iz partya, kliknem ga a on kaže "Pigeon crap" :rotfl:

Wizard
06-12-2009, 19:00
Pa flemetica je ful lagana, samo povedes hilera i udaraj, ja sam je na 9 il 10 rijesia lvlu

Kostolomac
07-12-2009, 13:47
Ako Bog da, danas stiže novi patch. Jedva čekam :D

Aral
07-12-2009, 14:55
Ajde molim ćemo se :)

Arbiter of Change
07-12-2009, 15:20
A ajde, da se i ja pridružim. :)

Insert
07-12-2009, 18:50
Je li moguće uzeti templare umjesto mageova da Wynne onstane u mojoj grupi, i kako mogu pridobiti Jovana?

Horny Devil
07-12-2009, 19:51
Je li moguće uzeti templare umjesto mageova da Wynne onstane u mojoj grupi, i kako mogu pridobiti Jovana?

Odgovor na prvi dio pitanja je - moze se. Igras tako da spasis magove, ali na samom kraju quest-a, kada razgovaraju Irving i Gregoir, stanes na stranu templara. Mozda postoji jos neki nacin.

Odgovor na drugi dio pitanja je: ne mozes. Mozes ga eventualno poslati u fade i tamo kratko igrati s njim.

Rang€r
07-12-2009, 21:01
Što ti je važno ako je uopće i koristiš, u suprotnom ne baš. :)

@Rang€r;
Ne mediumu si je mrknuo?

@Maloki:
Ne bi ni to odbio. :)

na med da, sljedeći put možd krenem hard, sad 2. opet na medium igram, dwarf commoner warrior dual wield, zasad bez poteškoča, pokupio sam shaleta i sad se planiram zaputit u orzamar prvo, pošto svi pričaju da je najteži(a meni je brezilijanska šuma najteža, tak da ću to zadnje)... dual wield je jednostavno OP, momentum cjelo vrijeme upaljen i derem ih ko male majmune, još kad dobim onaj ability da mi regena staminu nakon svakog killa, pih gg..

Arbiter of Change
07-12-2009, 22:19
Stigao je patch. :)
http://social.bioware.com/page/da-patches

Dragon Age: Origins 1.02
Patch details:

Many of the fixes affecting balance, gameplay, or plot scripting are already included in the Xbox 360 and PlayStation®3 versions of Dragon Age: Origins.
Balance

* Daggers now apply 0.5 points of damage per additional point in dexterity and 0.5 points of damage per additional point in strength, as originally intended. This increases dagger damage for high-dexterity characters.
* During combat, mana or stamina reserves now correctly regenerate more quickly when reserves are low. This allows players to occasionally use an talent or spell in the later stages of lengthy fights.
* When exploring, mana and stamina now regenerate more quickly at higher character levels. This reduces downtime between fights.
* The spells Force Field, Crushing Prison, Cone of Cold, and Blizzard now have shorter durations and/or longer cooldowns. This ensures that combatants can no longer stun-lock each other by repeatedly casting the same spell.
* The cooldowns for several low-level sustained abilities are now shorter. This ensures that players are not penalized for accidentally deactivating them.
* Certain battles were not scaling properly, resulting in excessively difficult fights. They now scale as intended.
* Enemy corpses now drop health poultices and money more appropriately, resulting in less clutter in the player's inventory.

Gameplay

* In rare cases, enemy corpses were selectable when they contained no loot. This no longer occurs.
* Party members whose combat tactics were set to defensive behavior no longer stop attacking after using a spell or talent.
* In rare cases, combat tactics conditions could fail to determine whether a character had enough mana or stamina to use an ability. This no longer occurs.
* The Rally talent no longer repeats its audio effect if it is active during certain conversations.
* The Rally talent no longer deactivates upon area transitions or conversations.
* The Shimmering Shield spell now deactivates when the character is out of mana.

Plot *Spoiler Warning*

* Promotional downloadable content items now remain in the player's inventory when standard items are removed at the end of the dwarf noble origin.
* Repeatedly talking to Duncan after gathering the vials in the Korcari Wilds but not the treaties no longer provides duplicate experience.
* Leliana's personal plot can now be completed if the player substantially increased her approval (through gifts) before talking to her.
* During the siege of Redcliffe, enemies are no longer able to spawn in locations that would break the plot.
* Bann Teagan no longer disappears when he is supposed to be accessible during Urn of Sacred Ashes.

PC Specific

* Controlling a summoned creature (like a ranger's pets) during certain special area transitions no longer results in odd behavior.
* Creating a character in a custom module did not create a folder for saves. This could result in corruption of main campaign saves. This no longer occurs.
* In some cases, the class icon was set incorrectly for characters imported from the downloadable Character Creator. This no longer occurs.
* The options menu now includes a setting to automatically download previously purchased content that is not currently installed.
* After installing new downloadable content, the game now always reminds the user to restart the game.
* The icons for some promotional downloadable content items were missing. They now appear correctly.
* The screenshot upload GUI would stop working from time to time on the client. There was a memory override that was fixed. It is a client fix. It doesn't affect the other problems we have seen on the server.

Kostolomac
07-12-2009, 22:20
Stigao je patch. :)
Maker be praised! :)

Horny Devil
07-12-2009, 22:26
Popravlja li ijedan od izaslih patch-eva probleme s memory leak-om?

Aral
08-12-2009, 09:49
Zanimljive promjene, i like it. O memory leaku ne piše niš, il nisu sredili ili to nije memory leak. Al kaj je da je, ima dosta promjena u ovom patchu.

Deadwalker
08-12-2009, 12:15
dajte svoj glas: http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=13&t=36589
^^

senad_986
08-12-2009, 12:35
Odigrao sam i preostale origine i mogu reci da mi je najbolji Dwarf Noble (politicke igre i intrige) i dolazim u iskusenje da ponovo obrnem igru, ali Risen me ceka kojeg sam zapoceo i prekinuo, naravno, radi DA-a. :)
Pricekat cu da se nakupi jos novih DLC-ova, pa po drugi put u Ferelden.

Horny Devil
08-12-2009, 12:36
Zanimljive promjene, i like it. O memory leaku ne piše niš, il nisu srediliSili to nije memory leak. Al kaj je da je, ima dosta promjena u ovom patchu.

Not happy. :kill:

Feanor
08-12-2009, 12:42
Evo ti solution, kad skuzis da su ti loadinzi pre dugi, samo stisneš kombinaciju tipki Windows, D i onda opet klikneš na igru i to je to...

Horny Devil
08-12-2009, 12:47
Nije dovoljno dobro. Od Bioware-a ipak ocekujem vise. Nije da cu prestati igrati igru, ali dvominutna ucitavanja su malo previse za ignorirati.

Feanor
08-12-2009, 13:12
Nije dovoljno dobro. Od Bioware-a ipak ocekujem vise. Nije da cu prestati igrati igru, ali dvominutna ucitavanja su malo previse za ignorirati.

Živo me zanima jel imaš orginal ^^

Arbiter of Change
08-12-2009, 13:15
Meni je izgleda samo Dorf dio imao problema sa memory leakom i možda malo Denerim, nigdje drugdje se ne pojavljuje. WTH?

Feanor
08-12-2009, 13:19
Lucky S.O.B, ja moram restartat igru jer mi ni ovaj izlazak na desktop ne pomaze, te mi je nakon 40 minuta igranja loading minimalno 5 minuta, a znaš koliko brzo proleti 40 minuta u RPG-u (skoro sam rekao Story Driven RPG-u iako definitivno ima dovoljno razgovora za to, ali nema premalo bitki) s toliko puno dobro sinkroniziranog razgovora.

Horny Devil
08-12-2009, 13:55
Ja problema s ucitavanjem nemam dok god sam na jednoj lokaciji. Cim putujem kartom i posjetim par lokacija, ucitavanja se otegnu u nedogled.

@Feanor - kada sam rekao da od Bioware-a ocekujem vise, nisam mislio da oni meni nesto duguju. Mislio sam da sam navikao na njihove prilicno visoke standarde, a s ignoriranjem ociglednog problema ne sluze sebi na cast. Jasno mi je da je lakse izbaciti par dlc-ova(koji su ionako mogli biti dio konacnog paketa), nego li se zafrkavati s greskama u kodu ili engine-u.

Feanor
08-12-2009, 13:59
Ja problema s ucitavanjem nemam dok god sam na jednoj lokaciji. Cim putujem kartom i posjetim par lokacija, ucitavanja se otegnu u nedogled.

@Feanor - kada sam rekao da od Bioware-a ocekujem vise, nisam mislio da oni meni nesto duguju. Mislio sam da sam navikao na njihove prilicno visoke standarde, a s ignoriranjem ociglednog problema ne sluze sebi na cast. Jasno mi je da je lakse izbaciti par dlc-ova(koji su ionako mogli biti dio konacnog paketa), nego li se zafrkavati s greskama u kodu ili engine-u.

KK nema ljutnje :D , samo nekako smatram da ljudi koji za komad igrivog koda nisu iskesirali apsolutno nista(osim mozda eventualno mjesecnu naknadu za internet) se nemaju pravo buniti, a to da bugovi ne idu na čast biowarea i da si navikao na veće standarde je malo čudan komentar jer su sve biowareove igre zahtijevale veliko patchevanje pri izlasku(iako ne toliko veliko koliko prodane biowareove franšize KOTOR 2 i NWN 2 hehe), i sve su na kraju uspješno sređene do igrivog stanja. Jednostavno kad radiš tako veliku igru neka greškica se mora pokrast jebiga.

Kalhant
08-12-2009, 14:02
Svi koji imaju phenom procesore 9x00, a igra im ne radi dobro neka probaju ovo rješenje
http://social.bioware.com/forum/1/topic ... 9/3#202065 (http://social.bioware.com/forum/1/topic/58/index/189269/3#202065)

Nakon ovog meni se igra vrti od oka ~15 fps-a vise, a loadinzi su sa maksimalnih 5 min pali na maksimalnih 30sec.

Horny Devil
08-12-2009, 14:11

KK nema ljutnje :D , samo nekako smatram da ljudi koji za komad igrivog koda nisu iskesirali apsolutno nista(osim mozda eventualno mjesecnu naknadu za internet) se nemaju pravo buniti, a to da bugovi ne idu na čast biowarea i da si navikao na veće standarde je malo čudan komentar jer su sve biowareove igre zahtijevale veliko patchevanje pri izlasku(iako ne toliko veliko koliko prodane biowareove franšize KOTOR 2 i NWN 2 hehe), i sve su na kraju uspješno sređene do igrivog stanja. Jednostavno kad radiš tako veliku igru neka greškica se mora pokrast jebiga.

Nema ljutnje. Istina, njihove igre zbog masivnosti obicno imaju gresaka, ali prvi put da igram neku njihovu igru koja ima ovakvih cudnih problema s usporavanjem. Doduse nisam igrao NWN i Mass Effect pa ne znam kakva je bila tamo situacija. Valjda mi smeta sto se dosta ljudi zali na problem, a tipovi ne reagiraju(barem za sada). Valjda ce popraviti situaciju u nekom od sljedecih patch-eva. Kao sto vec rekoh, problem me nece otjerati od igre.

Arbiter of Change
08-12-2009, 14:13
Meni je samo problem što otežu sa patchevima koji ne srede toliko toga koliko bi ja želio (ovaj zadnji, na primjer... jedino što će meni koristiti je dexterity fix, sve ostalo me ili slabi ili nisam primijetio). Ali da, NWN je patchiran do bola, oni koji nisu igrali od početka ne znaju (premda nije ništa game breaking), a ME je imao onaj kritični overheating bug. :)

Forbs
08-12-2009, 14:27
Nakon nekog vremena nastavljam sa avanturama mog elfa....

Aral
08-12-2009, 18:23
Stavio patch, idem igrat :eyebrows:

Grim
08-12-2009, 20:50
Meni je samo problem što otežu sa patchevima koji ne srede toliko toga koliko bi ja želio (ovaj zadnji, na primjer... jedino što će meni koristiti je dexterity fix, sve ostalo me ili slabi ili nisam primijetio). Ali da, NWN je patchiran do bola, oni koji nisu igrali od početka ne znaju (premda nije ništa game breaking), a ME je imao onaj kritični overheating bug. :)
ME je imao i još ima kritični overheating bug, kojeg neće popraviti. :(

Sgt. Bull
08-12-2009, 21:04
Kritični overheating problem? Ako je ono da zapne puška, to se rješavalo tako da se izbriše neki file i igra samo restarta.

The Boz
08-12-2009, 21:08
AFAIK, taj "bug" je bio DRM...

Maloki
08-12-2009, 21:31
Evo nešto za vas:
Jedan (http://i109.photobucket.com/albums/n51/HY8R1D/DAOrigins2009-12-0120-50-34-71.jpg)
Dva (http://i109.photobucket.com/albums/n51/HY8R1D/DAOrigins2009-12-0120-51-28-71.jpg)

Uživajte!

Aral
08-12-2009, 21:43
:rotfl: :eyebrows:

GeraltofSmeg
08-12-2009, 21:43
Evo nešto za vas:
Jedan (http://i109.photobucket.com/albums/n51/HY8R1D/DAOrigins2009-12-0120-50-34-71.jpg)
Dva (http://i109.photobucket.com/albums/n51/HY8R1D/DAOrigins2009-12-0120-51-28-71.jpg)

Uživajte!
Kako?:/

Outmind
08-12-2009, 22:03
Kako mi dižu živac grupice archera kasnije u igri. U svakoj većoj konfrontaciji sudjeluje jedno 4 archera, i svi lijepo jedan po jedan scattershotom stunnaju moj cijeli party, i ak nemam sreće ili nismo dobro pozicionirani, mogu se slikat...

BTW, dali frost i fire enchantovi koje casta moj mage poništavaju rune suprotnog učinka?

Domy
08-12-2009, 22:12
Evo nešto za vas:

Uživajte!
Kako?:/

Bordel?

Arbiter of Change
08-12-2009, 23:22
Malo detaljnije o promjenama koje su pogodile ova 4 spella... dobar udarac nerfbata.

With that said, here are the more specific details of the changes:

Force Field:Sduration lowered from 30 to 18 seconds (cooldown remains the same).

Crushing Prison:Sduration lowered from 20 to 9 (cooldown remains the same - total DOT damage remains the same)

Cone of Cold:Sfreeze duration lowered from 10 to 8 seconds. Cooldown increased from 10 to 15 seconds. Damage remains the same.

Blizzard:SThe overall duration remains the same, but the freeze duration was lowered from 20 seconds to 4 seconds. Note that this duration can be re-applied every 2 seconds if the target is still inside the AOE. Cooldown remains the same.

Windwalker
09-12-2009, 00:06
Daaa, kao da igra nije bila dost teška, još nek i Cone of Cold nerfaju.

Neću instalirati taj patch.

Sgt. Bull
09-12-2009, 00:11
Za crushing prison je poprilično opravdano, više no jednom me upravo taj spell koštao glave i to najviše zbog trajanja. Cone of Cold je prejak spell i trebalo ga je nerfat, posebno cd koji se mogao spustiti i do 8 sekundi ako se ne varam. Blizzard je prejak spell, posebno u kombinaciji sa grease + inferno, ovako kada se solo koristi imao je prejak efekat, opet baš kao i Cone of Cold, još jedan spell svjež za nerfanje. Tako da su ove promjene opravdane.

The Boz
09-12-2009, 00:12
Interesantno kako Mortality ne diraju, daleko najjači anti-pc spell u igri.

Wizard
09-12-2009, 00:36
steta mog lipog crushing prisona, sam ubije jednog lika uvik :(

Arbiter of Change
09-12-2009, 00:57
Meni kažeš. Moj Mage lik ima sve te spellove koji su dobili nerfbatom po tikvi tako da se sada izgleda mogu oprostiti od toga da u 5 sekundi onesposobim pola bojišta, ali bar me od sada neće iritirati Emissary bagra kad me uhvati u CP i onesposobi na pola minute. :)

Aral
09-12-2009, 01:01
Moj mage je čisti nature damager, malo fire, malo ice i na kraju lightning, nema puno kompliciranja. Kad sa mageom pređem onda u trećem prijelazu biram dwarfove.

Feanor
09-12-2009, 01:03
Meni kažeš. Moj Mage lik ima sve te spellove koji su dobili nerfbatom po tikvi tako da se sada izgleda mogu oprostiti od toga da u 5 sekundi onesposobim pola bojišta, ali bar me od sada neće iritirati Emissary bagra kad me uhvati u CP i onesposobi na pola minute. :)

Prvo su overpowerali Rangera, a sad su under(?)powerali mage-a i vratili rangere u normalu. Ionako nemam pojma kog se vraga toliko trude oko balansiranja kad nema MP-a. Mislim proci ces igru u svakom slučaju, ali pravi disbalans u RPG-u tek dolazi do izražaja u MP-u kad sekunde ovise o pobjedi ili gubitku.

Arbiter of Change
09-12-2009, 01:21
Ne, ovo jeSdobar patch po tom pitanju jer ma koliko ja volio da je moj Mage živina po pitanju CC-a ipak je bio prekoristan i prelako je bilo zaustaviti pola neprijatelja (i to ono, prije nego što sam uopće imao Paralysis i Mass Paralysis), toliko da mi je nepojmljivo kako netko može igrati bez tih magija.

Feanor
09-12-2009, 01:32
Inače jeli tko pootkrivao sve kombinacije spelova, ja znam jedino sleep + nightmare, grease + fireball, i Vulnerability Hex + Drain Life/Mana Drain

Arbiter of Change
09-12-2009, 01:39
Force Field + Crushing Prison (na istog neprijatelja, jedno nakon drugog) - dobra AoE šteta i stun okoline, ali će se izvorni neprijatelj osloboditi.
Shatter (CoC ili Petrify na neprijatelja, pa ga onda razbiješ sa Stone Fist, Crushing Prison ili jakom fizikalom) - insta kill i deja vu na efekt iz BG.

Vidi se da smo se drugačije razvijali. :)

Maloki
09-12-2009, 01:41
Uz Shatter obožavam koristit Virulent Walking Bomb - em ogromnu štetu napravim, em volim kada eksplodiraju :)

The Boz
09-12-2009, 01:43
Death Hex i Death Cloud je ~instakill, Blizzard i Tempest je Storm of the Century, pa recimo Grease+Inferno+Blizzard, pa moj najdraži Glyph Combo od Paralysis i Repulsion, aoe stun na 30 sekundi, no save.

Aral
09-12-2009, 02:00
Ja u pravilu igram na sigurno na veću grupu neprijatelja, pogotovo sad kod dwarfova, fino blizzard bacim, onda tempest i na kraju inferno, pričekam pol minute, divim se pogledu te pičim dalje. A za manje i pojedinačne neprijatelje standardni cone of cold, malo lightninga i fire damagea, ostalo srede warriori.

Grim
09-12-2009, 10:09
Surfajući netom naišao sam na Dragon Age Nexus (http://www.dragonagenexus.com/), može se naći već podosta modova, krajnje zanimljivo.

Arbiter of Change
09-12-2009, 12:39
Postoji i službena stranica za modove:
http://social.bioware.com/browse_bw_projects.php

Deadwalker
09-12-2009, 12:41
DLC-i i modovi. Joj, kako ce se to igrat^^ :)

Domy
09-12-2009, 13:44
Spell comboi
http://dragonage.wikia.com/wiki/Spell_Combinations

Btw,kaj se storm of the century comba tiče,ne moraju obje magije bit bačene s uključenim spellmightom,samo druga.
A grease fire meni npr nikad nije uspio s flameblastom,već samo fireballom il infernom.

Sada mi je kolekcija potpuna :D

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_9c366b79.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/840406_DragonAge.JPG)

Kostolomac
09-12-2009, 16:15
Tko se zaljubio u svojeg oupi mejđa i ne sviđa mu se nerf-bat kojim su mejđevi pretučeni, ali ipak želi patch 1.02, neka skine ovaj mod:
http://social.bioware.com/project/1243/
Uživajte :)

Rang€r
09-12-2009, 19:43
Sada mi je kolekcija potpuna :D

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_9c366b79.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/840406_DragonAge.JPG)

faco :D

di si knjige nabavio?

što se tiče novog patcha, tako vam i treba, nije da volim templare, al extra mrzim mageve, gadni su i smrde. čak je i mage origin najdosadniji od svih, al istina ima par zanimljivih kombinacija, volio bi s mageom ič na onaj entropy tree i još neš ubacit :>

sad kad drugi put igram, igra mi je preprelagana, one darkspawnove u podrumu šaletovog magea sam doslovno pomeo, na onog genlock emissarya sam se zaletio ko assassin, stuno ga i gotov je, a kad njega nema ostalo je lako počistit, sad dwarf commoner sa privatnim golemom se vrača u orzamar, bit će prejebneno :>

Domy
10-12-2009, 01:15
Zao mi je samo kaj u samom gradu shale nema puno unikatnog za reć, sjećam se samo 2 rečenice shapera o prodaji il tako nešto. Da,otvori se novi thaig,al nije to isto. Očekivao sam oduševljenje i euforiju dwarfova na zivi primjerak, shaleove komentare i sl.

Knjige preko Algoritma,zapravo. Imaju naručivanje stranih knjiga izvan njihove ponude. Zgodno za one koji nemaju ili neće koristiti kreditnu karticu,samo nisam baš kratko čekao The Calling,nekih mjesec i pol.
Prošao igru 3 puta, a sad idem čitat o mladim danima Duncana. :D

Maloki
10-12-2009, 01:38
Javi jel valjaju knjige.

Domy
10-12-2009, 10:57
Stolen Throne imam već mjesecima, valja mi. Priča je o mladim danima Marica i Loghaina, malo sam razočaran tempom završetka knjige u odnosu na ostatak,ali općenito je dobra knjiga. Ima za skinut prvi chapter obje knjige pa vidi kak ti se čini.
Drugu sam tek dobio neki dan,nisam imao vremena ni otvorit ju.

Forbs
10-12-2009, 14:45
Ahhh moram nabavit knjige...BAš mi se citaju...KAd vec ne citam ono sto trebam :D

Outmind
10-12-2009, 14:54
Ne znam kako knjižica od dvjestotinjak stranica može biti genijalno djelo fantastike, ali ajd dobro, dok ne pročitam neću sudit.

Domy
10-12-2009, 15:17
Ne znam kako knjižica od dvjestotinjak stranica može biti genijalno djelo fantastike, ali ajd dobro, dok ne pročitam neću sudit.

Genijalno djelo fantastike? Kog ti točno citiraš?

Xero
10-12-2009, 17:51
http://www.mmorpg.com/newsRoom.cfm?utm_ ... RPG&bhcp=1 (http://www.mmorpg.com/newsRoom.cfm?utm_medium=email&read=15711&utm_campaign=MMORPG%20News%20Alert%20Email&utm_source=MMORPG&bhcp=1)
Skandalozno.

Domy
10-12-2009, 18:14
Nije spomenuo da se osim trojca može i kvartet u krevetu desit... :evil:

slične gluposti i s mass effectom, samo su im publicitet dali. I širu publiku...

ScorpiuS
10-12-2009, 18:23
Oni se čude?

LukA33
10-12-2009, 22:28
Za igru lijepo pise da je 18+. Nemaju se sta zalit, trkeljaju gluposti

Forbs
11-12-2009, 13:11
Znaci dosao sam u grad patučljaka nasao onog Dace-a i dao mu onaj papir te smo se zajedno vratitli...Sto sad moram dalje?? Moram naci nekog Bhelen-a i dat mu nesto....Di je??

Horny Devil
11-12-2009, 13:46
Jesi li pronasao oba plemica da im das dokumente? Ako jesi, onda moras naci Vartag Gavorn-a(mozda je u Assembly Hall-u, ali nisam siguran) koji ti je i dao quest. On ce te odvesti Bhelen-u.

Forbs
11-12-2009, 14:02
Nisam nasao obojcu naso sam onog jednog koji sam gore napisa gdje je drugi??

Horny Devil
11-12-2009, 14:03
U birtiji ako ne grijesim. Tapsters tavern. Lord Helmi.

Arbiter of Change
11-12-2009, 14:04
Ako ne pratite scenu izašao je mod koji poboljšava teksture u igri - JBTextures Mod.
http://www.fileplanet.com/208117/200000 ... tures-Mod- (http://www.fileplanet.com/208117/200000/fileinfo/Dragon-Age:-Origins---JBTextures-Mod-)
http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=15

R@pt0r
11-12-2009, 14:15
Jesi probao? Se isplati?

Arbiter of Change
11-12-2009, 14:16
A ono... imaš slike pa sam procijeni. :)
Nisam stavio jer mi ne trebaju (nemam takvuSmašinu), a i jer je BioWare kao neslužbeno rekao da je sada stvar da se neke high-rez teksture ne učitavaju na PC-u tako da je za pretpostaviti da će to srediti kad-tad nekim patchem.

Outmind
11-12-2009, 14:24
Jeli to samo meni smeta, ili su dragonbone itemi užasno ružni? Mislim ono, najbolji materijal u cijeloj igri, a armori izgledaju kao da su od zahrđamog željeza, ili u najboljem slučaju nekog vrlo tamnog bakra...

BTW, koliko ste vi našli štitova koji su bolji od onog prvog što ga dropa prvi ogre? Sad sam tek pred landsmeet našao štit sa boljim taributima, i to samo sa bonus atributima dok su oni osnovni isti.

Insert
11-12-2009, 14:29
Aeducan Family shield. Ali mislim da ga možeš dobiti samo kao dwarf noble.

Gwin
11-12-2009, 14:44
štit??

dual wield berserker champion..

FTW

R@pt0r
11-12-2009, 15:33
A ono... imaš slike pa sam procijeni. :)
Nisam stavio jer mi ne trebaju (nemam takvuSmašinu), a i jer je BioWare kao neslužbeno rekao da je sada stvar da se neke high-rez teksture ne učitavaju na PC-u tako da je za pretpostaviti da će to srediti kad-tad nekim patchem.
Mhm, vidio sam slike :)

A niš, evo skidam. Napravit ću backup, pa isprobat.

ScorpiuS
11-12-2009, 16:50
štit??

dual wield berserker champion..

FTW
Melee? Mage FTW!

Forbs
11-12-2009, 17:48
Takoder idem i ja isprobati...

Insert
11-12-2009, 18:02
Sta trebam napraviti da dobijem vukodlake u svoju vojsku (ako se ne varam, oni su alternativa vilenjacima)?

Horny Devil
11-12-2009, 18:14
Trebas u razgovoru Lady of the Forest odabrati persuade opciju "kill all the dalish"(ili nesto u tom stilu). S time sto ce dobri NPC-jevi biti zgrozeni tom odlukom.

Rang€r
11-12-2009, 20:29
dobri NPCjevi.. misliš svi osim morigen? zapravo i ona će bit zgrožena jer joj je to fora..

Outmind
11-12-2009, 20:37
Stena niš ne dira. On se zgrozi ak ne ubiješ nikoga... Joj kak mi je teško s njimm kao dobrici. Stalno se natežem oko njegovog odnosa samnom, i sad mi je samo na +4. Da stvar bude još blesavija, već jako, jako dugo nemam ama baš nikakvih dialog opcija sa kojima bih taj odnos mogao popraviti. Kaj se tiče darova, našao sam ih za njega 2, možda 3, tak da ni to ne pomaže baš puno ( za razliku od dwarfa za kojeg sam maltene ispraznio jedan pošteni mini bar.

BTW, koje darove prima onaj peškasti asassin? Odbio sam ga jer mi je totalno antipatičan, pa nisam nikad uspio saznati.

Tsumetai Ryujin
11-12-2009, 21:05
Zevran voli zlato i srebro... (small i medium gold i silver bars) a posto je i elf... Antivan leather boots i dalish gloves ce mu se isto svidati...

Horny Devil
11-12-2009, 21:07
@Rang€r -
Da, Morrigan voli takve fore. Obozava i kad koljes magove ili vrijedas casne sestre.

@Outmind -
Moguce je naci unikatne darove za njega. Antivian boots, dalish gloves, zlatne i srebrne poluge... Ops, prestig'o me Tsumetai.

Wizard
11-12-2009, 21:34
Stena niš ne dira. On se zgrozi ak ne ubiješ nikoga... Joj kak mi je teško s njimm kao dobrici. Stalno se natežem oko njegovog odnosa samnom, i sad mi je samo na +4. Da stvar bude još blesavija, već jako, jako dugo nemam ama baš nikakvih dialog opcija sa kojima bih taj odnos mogao popraviti. Kaj se tiče darova, našao sam ih za njega 2, možda 3, tak da ni to ne pomaže baš puno ( za razliku od dwarfa za kojeg sam maltene ispraznio jedan pošteni mini bar.

BTW, koje darove prima onaj peškasti asassin? Odbio sam ga jer mi je totalno antipatičan, pa nisam nikad uspio saznati.
Ma dobar je Sten samo ga treba tu i tamo malo prebit da se smiri, jednom mi je tia uzet vodstvo i poslje se nije bunia

Aral
11-12-2009, 21:34
Jel piše negdje kojem liku s koji pokloni posebno sviđaju, znam za neke gdje dobiš veći plus a na neke dobiš skroz manji. To je valjda metoda pokušaja ili promašaja, barem za neke. Neki su, naravno, očiti sami po sebi. Al u pravilu svi likovi su mi preko polovice naklonjeni, tak da i nemam nekih problema. Baš sam dobrica, štaš :)

Windwalker
11-12-2009, 22:09
Pogledaj si na wikiju koji su darovi za koga.

Inače, moja ekipa ( došao sam do Landsmeeta, LV20, jer nisam igrao 10ak dana zbog ispita i sličnih stvari ) :
http://www.imagesforme.com/upload/2b53ac51.jpg
(i da, znam da mi glavni lik jadno izgleda)

Horny Devil
11-12-2009, 22:20
Jel piše negdje kojem liku s koji pokloni posebno sviđaju, znam za neke gdje dobiš veći plus a na neke dobiš skroz manji. To je valjda metoda pokušaja ili promašaja, barem za neke. Neki su, naravno, očiti sami po sebi. Al u pravilu svi likovi su mi preko polovice naklonjeni, tak da i nemam nekih problema. Baš sam dobrica, štaš :)

Pise u codex-u vezanom za pojedini lik, ali mi se cini da se natuknica pojavi tek kad pogodis s darom koji im se svida.

Outmind
11-12-2009, 22:41
Skoro sam windwalkera pitao koja mu je to njuška u sredini kad sam se sjetio da je to njegov avatar xD.

Inače smiješna situacija od malo prije - fajtam se sa darkspawnima i ogreima, jedan ogre je pri kraju života a drugi baci boulder u gomilu i sa tim boulderom ga ubije xD

Tsumetai Ryujin
12-12-2009, 00:17

http://dragonage.wikia.com/wiki/Gifts

Moram se pohvalit i rec kako sam i sam pridonijeo toj stranici... :)

3inh3rjar
12-12-2009, 04:00
zna li tko gdje se nalaze ostali djelovi juggernout-a??? nasao sam armor u u ruinsima kod dalish elfova.

ScorpiuS
12-12-2009, 10:44
Ostali su ti u šumama, moraš nać 3 groba, koja "uznemiriš" i onda iz njih izađe Revnant, ubiješ ga i dobiješ jedan dio.

Wizard
12-12-2009, 12:16
Jel se moze nekako stavit da se nevidi head na ljudima, preruzno svima stoje headovi pa neki mod il nesto jer vako mi je za stavit likovima head onda mi ruzno igrat s njima, pogotovo magovima

Domy
12-12-2009, 12:18
Misliš valjda na helm?

Ima mod koji automatski skida kacige nakon i stavlja prije borbe.

http://social.bioware.com/project/791/

Wizard
12-12-2009, 12:28
Ma WoW-as bivsi, mislim na helm naravno :)

I hvala posluzit ce

Arbiter of Change
12-12-2009, 15:14
Evo jedan DLC koji se ne pojavljuje automatski u download manageru, ali je besplatan:

Mark of Vigilance (http://na.llnet.bioware.cdn.ea.com/u/p/eagames/bioware/dragonage/content/DAO_PRC_PROMO_VGL/DAO_PRC_PROMO_VGL_1.0.dazip)

Not all maleficar practice forbidden blood magic, but templars must constantly guard against the possibility that even an innocuous-seeming mage has delved into arts that permit him to control the minds of others. The best mage-hunters are granted these valued amulets as rewards by the Divine. They are often entombed alongside the templar when he dies.

Stats: +6 defense, +2% spell resistance, +5 mental resistance

@Windwalker:
WTH, nemaš Zevrana? :)

EDIT:
I još 2 koja sam tek naknadno otkrio:

Lion's Paw (http://na.llnet.bioware.cdn.ea.com/u/p/eagames/bioware/dragonage/content/DAO_PRC_PROMO_LNP/DAO_PRC_PROMO_LNP_1.0.dazip)

Lady Rosamund, an infamous outlaw of the Korcari Wilds, wore these regal boots. Through clever ambushes and surprising tactics, she spent decades preying on merchants and eluding the king's guards until one day she simply disappeared. Some still brave the Wilds in search of her hidden hoard of treasure.

Stats: +1 to armor, +10% to dodge, +10% chance of evading missiles

The Wicked Oath (http://na.llnet.bioware.cdn.ea.com/u/p/eagames/bioware/dragonage/content/DAO_PRC_PROMO_WKD/DAO_PRC_PROMO_WKD_1.0.dazip)

Countess Luciana of Antiva lived as a virtual prisoner in her husband’s castle until an elven slave offered her a way out. The slave magically bound a small amount of the countess’s blood into a ring in return for a promise of freedom. The countess agreed, and the count was found stabbed soon afterwards, this ring lying beside him. Neither Luciana nor the slave were seen again.

Stats: Adds +10% to critical strike damage, improves armor penetration by 2 and adds +1 to combat stamina regeneration

Windwalker
12-12-2009, 16:22
@Windwalker:
WTH, nemaš Zevrana? :)

Ma nešt sam se posvađao s njim nakon borbe, skužio da je prepederkast i da ga mogu pridobiti samo ako mu zapovijedim, te sam ga pustio, samo da se makne.
Kasnije mi je bilo žao, jer ipak sam htio sve likove u ekipi, no previše sam prošao da bi loadao taj save i uzeo ga u ekipu.

Budem valjda u nekom drugom prelasku.

ScorpiuS
12-12-2009, 18:14
Ja sam ga pustio da ode kada je njegov napad na mene postao fail.
I figure, ako me nemože ubit onda mi nemože ni pomoć.

Wizard
12-12-2009, 18:20
Ja sam ga uzea sam zato sto mi je trebao pravi rogue, onu sam zensku u rangeda razvija, al zivcira me samom svojom pojavom, iduci put cu ga ubit :)

Rang€r
12-12-2009, 19:19
zaj zevran je totalna diskriminacija prema elfovima, onak uobičajeno, plav je, peder je, ovog su još načinili i ciganom >.>

Arbiter of Change
12-12-2009, 19:30
Ali zato dobro backstabba... oh, wait - Rogues do it from behind. :)

ScorpiuS
12-12-2009, 19:58
Ali zato dobro backstabba... oh, wait - Rogues do it from behind. :)
I'VE SEEN THEM DO IT FROM ABOVE!!!

Arbiter of Change
14-12-2009, 00:51
DA:O je dobio nagrade za RPG godine i najbolji PC naslov godine na VGA-u. :)

Aral
14-12-2009, 07:57
Pa to je onak bilo i za očekivat. Sviđa mi se to :)

Tsumetai Ryujin
14-12-2009, 08:56
DA:O je dobio nagrade za RPG godine i najbolji PC naslov godine na VGA-u. :)

Tuzno je ustvari da je neki port sa Konzole dobio nagradu za PC naslov godine...

Aral
14-12-2009, 09:29
Pa kad nema niti jednog naslova koji se radi exluzivno za PC. Svatko je svakome danas port, nema tu kaj bit žalosno :)

hansi
14-12-2009, 09:56
[quote="Arbiter of Change":pukqs5cb]DA:O je dobio nagrade za RPG godine i najbolji PC naslov godine na VGA-u. :)

Tuzno je ustvari da je neki port sa Konzole dobio nagradu za PC naslov godine...[/quote:pukqs5cb]
Ček, o ćemu ti pričaš? Dragon age origins port sa konzole. Hahahaah, znači svaka igra koje ima na konzolama i pc-ju je port sa konzole? Dajte molim vas, prekinite ove nebuloze.

Aral
14-12-2009, 10:38
Rađen je paralelno za sve tri platforme al mislim da ga to ne čini portom.

hansi
14-12-2009, 10:50
Ne, ne čini ga portom. Dragon age origins je u prvom planu za pc-a, a konzole su samo da bi se nagrnilo para. Na pc-u ima bolju grafiku, taktički stil igranja, teži je, daleko je bolje napravljen.

Rang€r
14-12-2009, 14:28
dragon age za konzole je port s PCja :D

ScorpiuS
14-12-2009, 14:34
Nije DA portat sa ničeg na ništa Rang€r! Pararelno je rađen za svaku platformu posebno.

Arbiter of Change
14-12-2009, 18:20
Je, samo što je PC verzija bila odgođena za više mjeseci kako bi se sredila konzolaška verzija.
Inače, nisam još završio, praktički nisam ni stigao igrati ništa tako da mi zadnji tjedna dana samo stoji na kompu i čeka defragmentiranje. :)

Aral
14-12-2009, 18:51
Nisi jedini, ni ja ga još nisam prošao :eyebrows:

ScorpiuS
14-12-2009, 18:56
Čudni ste vi ljudi

Feanor
14-12-2009, 20:26
Je, samo što je PC verzija bila odgođena za više mjeseci kako bi se sredila konzolaška verzija.
Inače, nisam još završio, praktički nisam ni stigao igrati ništa tako da mi zadnji tjedna dana samo stoji na kompu i čeka defragmentiranje. :)

Nisi jedini, ni ja ga još nisam prošao :eyebrows:

Ni ja isto :D , ostaju mi još dwarfi i landsmeet, samo što mi nekako taj ME 2 dolazi prebrzo, (p)a moram igrat ME opet zbog sejvova...

Xero
14-12-2009, 20:34
Mass Effect možeš proć za 2 dana odnosno petnajstak sati ja sam ga prošo za 20 jer sam napravio skoro sve side questove i jedan DCL.

Feanor
14-12-2009, 20:36
Ja igram igre 1,5 do 2 sata dnevno, ako i toliko, tako da....

Xero
14-12-2009, 20:40
Pa neigram ni ja 7 sati dnevno 4 dana sam prelazio ME , ali samo kažem da se može za 2 dana preć.

Wizard
14-12-2009, 20:51
Ma izgubim svako par dana volju za igrat pa mi se vrati i tako, al prec cu kad tad nema zurbe

Arbiter of Change
14-12-2009, 22:17
... (p)a moram igrat ME opet zbog sejvova...
Kao da si čitamo misli, prvenstveno jer nemam više stare save-ove. :)

Aral
14-12-2009, 23:14
Ma, ja sam počeo igrat ponovo MA al sam skužio da nema smisla, rađe budem počeo dvojku fino ispočetka i bok. A za promjenu bi mogao i malo odigrat DA, dwarf dio i potraga za nakovnjem ^^

Feanor
15-12-2009, 11:57
... (p)a moram igrat ME opet zbog sejvova...
Kao da si čitamo misli, prvenstveno jer nemam više stare save-ove. :)

Format preko BIOS-a je majka svih zaheba, diskovi su mi bili drugačije oslovljeni nego pri podignutom sistemu. :(

ScorpiuS
15-12-2009, 15:07
Ja ću ME još jednom tako da imam 3 sejva! :D Imam što da radim preko zimskih praznika :D

Arbiter of Change
15-12-2009, 15:13
Dobro, da nastavimo sa DA temom. :)

Šteta mi je samo što koncept Lyrium ovisnosti ipak nije ostao u konačnoj igri kao što se devsi planirali. Bilo bi zanimljivo i gimpalo bi Magove jer su ovako malo OP kad mogu samo trusiti potionse i ostati aktivni.

Aral
15-12-2009, 15:22
Čuo sam da su pričali i pisali o tome al čini se da u igri od toga niš...šteta, bilo bi fakat zanimljivo :)

ScorpiuS
15-12-2009, 15:50
Pa ionako mageovi uzimaju lyrium svaka 2 minuta.

Rang€r
15-12-2009, 15:53

Šteta mi je samo što koncept Lyrium ovisnosti ipak nije ostao u konačnoj igri kao što se devsi planirali. Bilo bi zanimljivo i gimpalo bi Magove jer su ovako malo OP kad mogu samo trusiti potionse i ostati aktivni.

wut? :/

he da, oče bit šta od multiplayera na kraju, zna neko neš?

Maloki
15-12-2009, 17:18
Lyrium stvara ovisnost.

I što će ti pobogu mp u ovome? Po meni bi to samo uništilo igru.

Rang€r
15-12-2009, 18:26
da se mogu igrat s prijateljima.

nebi uništilo igru, da još ubace random loot ownalo bi

Maloki
15-12-2009, 18:34
Uništilo bi.
DA:O jednostavno nije MP igra.

Btw:
http://bestof.ign.com/2009/pc/best-story.html
http://bestof.ign.com/2009/pc/best-role ... -game.html (http://bestof.ign.com/2009/pc/best-role-playing-game.html)
http://bestof.ign.com/2009/pc/pc-game-of-the-year.html

Grim
15-12-2009, 18:38
Heh, očekivano. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/bozic_shy.gif

ScorpiuS
15-12-2009, 18:52
A zašto ne napravit nekakav co-op Maloki?

Windwalker
15-12-2009, 18:52
Best roleplay - OK
GotY - OK
Ali story... teško. Istina, nisam puno ovogodišnjih igara igrao, ali općenito, priča je lošnjikava i 100 puta prožvakana.

Feanor
15-12-2009, 18:53

Ili da su napravili veću povezanost Magea sa Fadeom i o tome kako je kod mageova Fade kao lucidan san, a kod drugih klasa(osim patuljaka koji ne sanjaju u fadeu) nekontrolabilan. Ipak Grey Wardeni se u Fadeu susrećusa Archdemonom po prvi puta, pa bi bilo fora da Mageovi mogu taj dio donekle kontrolirati...

Wizard
15-12-2009, 19:15
Sto lyrium ne stvara ovisnost samo kod nemagova, znam da templari ga koriste da mogu rijesit magove pa postanu ovisni bilo je o tome price

Feanor
15-12-2009, 19:22
Ne, templari su ti kao psi za pronalazenje droge, napravili bi ih ovisnima o Lryumu da bi ga nakon ubijenog maga dobili kao nagradu...

Rang€r
15-12-2009, 19:43
Ne, templari su ti kao psi za pronalazenje droge, napravili bi ih ovisnima o Lryumu da bi ga nakon ubijenog maga dobili kao nagradu...

:pray:

truth xd

nego, da co-op, na taj mp sam i mislio, ne pvp i te pičke materine, več neš diablo-like...

Maloki
15-12-2009, 19:48
Co-op i može proć, ali osobno ga ne bih prakticirao.
Takve igre mi je jednostavno bolje igrati solo :)

Wizard
15-12-2009, 20:38
Meni bi bilo fora u coopu s 4 igraca u grupi, je da bi promjenilo izgled borbe al bilo bi fora

Rang€r
15-12-2009, 20:44
bilo bi mmo like, što nije nužno loše, mmo s dobrom pričom i rpg elementima, mada od mmo drugo m ne vrjedi al kgj

Arbiter of Change
15-12-2009, 20:50
Niste shvatili poantu - Dragon Age se ne vrti oko loot-aS(ovaj, bar se ne vrti TOLIKO i naginje prema drugim elementima, jer u današnje vrijeme je jako teško napraviti dobar RPG (dokaz A: Witcher - ljudi su bitchali kako nema dovoljno oklopa i oružja) koji nema u sebi loot sistem jer su si loot whores, ne mislim na ljude iznad, utuvili u glavu da su dungeon crawling i grindanje opreme vitalne stvar koje SVAKI RPG mora imati), a i sam MP bi razvodnio interakciju sa pričom i otežao donošenje konkretnih odluka bez da ste svi već jedanput prošli igruS(kako ćeš odlučivati što napraviti u razgovoru kad imaš 2 munjare koje samo žele ubijati/sodomizirati sve što se kreće?). I još jedna vitalna stvar, a to je da ne možeš kreirati custom party (kao u već spomenutim igrama) već samo jednog lika, a svi znamo da ljudi žele igrati sa svojom kreacijom.

Neven <R>
15-12-2009, 20:57
Ne znam, meni je Baldur's Gate bio suludo zabavan u multiju, jedini je problem što u DA priča previše ovisi o NPC-evima.

Wizard
15-12-2009, 21:24
Ma sto mjenjat ako je dobro, da bi interakcija s npcovima i sl. bilo tesko izvedivo, i neznam u cemu je u lootu problem, po meni ima previse loota u dao, neznam uvik me to smetalo, al stas

Rang€r
15-12-2009, 23:14
nemora ni bit random loot, al za interakciju bi se sigurno našlo rješenja, to ću vjerojatno i sam nač rješenje sad kad legnem, a nemog spavat...

najjednostavnije bi bilo kad nebi bilo pauze, svaki bi generiro vlastitog lika koji se stvori u ostagaru, na lv2/3, ak nema 4 igrača, koja bi tvorila full party, uvjek se može uzet neko od NPCjeva... ma ono da biloko zadužen za igru, sjedne i razmisli jedno popodne našo bi rješenje za svaki problem što se mpa tiče

Wizard
16-12-2009, 00:52
Ma nepotreban je mp, sto se zamarat s njime

Arbiter of Change
16-12-2009, 01:04
najjednostavnije bi bilo kad nebi bilo pauze, svaki bi generiro vlastitog lika koji se stvori u ostagaru, na lv2/3, ak nema 4 igrača, koja bi tvorila full party, uvjek se može uzet neko od NPCjeva... ma ono da biloko zadužen za igru, sjedne i razmisli jedno popodne našo bi rješenje za svaki problem što se mpa tiče
Gle, možeš ti na svaku igru naknadno prikrpati MP, ali time ubijaš ono nešto bitno što su developeri htjeli napraviti u SP-u (ili obrnuto kod nekih igara) bila to komplicirana priča ili čisto gameplay sa zanimljivim NPC-evima, a da ni ne spominjem kako dijeliš resurse pri izradi igre (BioWare je i odustao od MP-a jer su se željeli fokusirati na SP element). BioWare nije htio ponuditi osakaćenu verziju SP-a za igranje u MP-u.

Da, znam da je to tebi vjerojatno čudo, ali samo zato jer MP postoji kod neke igre ne znači da bi on i bio čemu.

ScorpiuS
16-12-2009, 07:34
Osim toga, jedini RPG koji moeš igrat na netu je MMORPG, a kad pogledaš WoW i usporediš ga sa DA, onda vidiš da su zapravo online RPG-ovi cijeli osakaćeni, za razliku od onih SP.

Rang€r
16-12-2009, 20:09
oke je to da su se oni fokusirali na sp, al nema ni half life npr. multiplayer, al "od njega je napravljen cs" mada to nisu napravili dečki iz valvea, ugl. jednom expanzijom koja bi se fokusirala na dodavanje multiplayera, to bi se sasvim dobro ukomponiralo kad bi neš smislili... bleh dobro je i ovak kak je...

Maloki
16-12-2009, 20:23
Usporedba ti je bezveze, osim ako želiš poseban multiplayer mod za DA:O koji mjenja cijelu mehaniku igranja i dodaje potpuno novu kampanju.

ScorpiuS
16-12-2009, 20:47
oke je to da su se oni fokusirali na sp, al nema ni half life npr. multiplayer, al "od njega je napravljen cs" mada to nisu napravili dečki iz valvea, ugl. jednom expanzijom koja bi se fokusirala na dodavanje multiplayera, to bi se sasvim dobro ukomponiralo kad bi neš smislili... bleh dobro je i ovak kak je...
Ali shvati da nam MP nije potreban, igra je napravljena za SP i pretvaranje toga u nekakav MP bi bilo masakriranje same igre.

Rang€r
17-12-2009, 14:22
Ali shvati da nam MP nije potreban, igra je napravljena za SP i pretvaranje toga u nekakav MP bi bilo masakriranje same igre.

shvatio sam, ovdje nema nikake slobode mišljenja kvragu :(

Arbiter of Change
17-12-2009, 21:01
Naravno da nema. :)

Inače, 1.02a je vani i samo sređuje Rally problem koji je prouzrokovan prethodnim patchem.

Wizard
17-12-2009, 22:19
Ja ga nisam stavia, nezelim da mi nerfa maga, kad odigram s magom onda cu patchat :)

Kostolomac
17-12-2009, 22:46
@Wizard

Tko se zaljubio u svojeg oupi mejđa i ne sviđa mu se nerf-bat kojim su mejđevi pretučeni, ali ipak želi patch 1.02, neka skine ovaj mod:
http://social.bioware.com/project/1243/
Uživajte :)

R@pt0r
17-12-2009, 23:22
Ček ja ne kužim o kakvom se točno problemu radi. Može li mi netko pojasnit?

Wizard
18-12-2009, 00:11
A posteno su nerfali op-ane magove pa zato prelazim sad s magom i kad predjem onda instaliram patch i igram s novim likom

Aral
18-12-2009, 01:04
Počeo igrat sa dwarfom...nabijem ti dwarfovske spletke, popizdio sam :eyebrows:

SkunK
18-12-2009, 11:24
Ja ću danas početi igrati, inače dali vam se instalirala Nvidia Physx i to na particiju gdje je OS? :D

Aral
18-12-2009, 11:46
Ne, ja lupim cancel. Već imam instaliranu, po defaultu di treba.

SkunK
18-12-2009, 12:08
Lupiš cancel usred instalacije? :D

Aral
18-12-2009, 12:14
Ma ne, mislim za Physx, već imam instaliranu a glupo je svaki put ponovno tak te traži. A DA imam na jednoj od particija, neznam točno kojoj xD

SkunK
18-12-2009, 14:03
Ma ne, mislim za Physx, već imam instaliranu a glupo je svaki put ponovno tak te traži. A DA imam na jednoj od particija, neznam točno kojoj xD

Pa u tome i je stvar, dok traje instalacija Dragon Agea : Originsa onda ti ga u sklopu njega instalira.

Aral
18-12-2009, 14:23
Aha xD Ma zaboravio sam već, davno sam ga instalirao. Neke igre te traže naknadno, neke ne pa ono. A kaj te to tak muči inače? ^^

Maloki
18-12-2009, 14:35

Ja sam se kidao na "Gorim, why is this man talking to me?" opcije u dijalozima :)

ScorpiuS
18-12-2009, 14:54

Pa u tome i je stvar, dok traje instalacija Dragon Agea : Originsa onda ti ga u sklopu njega instalira.
A koja je uopće korist od te stvari u igri?

Aral
18-12-2009, 14:57
Ja sam se kidao na "Gorim, why is this man talking to me?" opcije u dijalozima :)
A ne, umro sam :rotfl:

@ScorpiuS: Ubi me ak znam ^^

Arbiter of Change
18-12-2009, 15:54
@ScorpiuS:
When in doubt, Google or Wiki.
http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX

Ja ću obavezno morati proći igru i kao Dwarf Noble.
Mislim da je povratak na političku scenu Orzammara kasnije prejak, posebno kad se opet vidiš s bratom. :)

ScorpiuS
18-12-2009, 16:16
@Arby, ma znam ja šta je PhysX, mene zanima kaj to koristi u igri. Ja nisam vidio nikakvu fiziku, sve animacije.

Maloki
18-12-2009, 17:47
Može li mi netko objasniti po čemu je to priča Dragon Agea slična LotR-u?

Aral
18-12-2009, 18:16
Ko se pak toga sjetio? Anytime biram DA ispred ljotra.

Windwalker
18-12-2009, 18:24
LotR >>> DA:O
Što se priče tiče, naravno. I likova.

U ničemu drugome se ne mogu uspoređivati, buduću da ne postoji kvalitetan LotR RPG usporediv s Dragon Ageom.

Grim
18-12-2009, 18:27
Mislim ono, LOTR je knjiga, a DA:O igra, kako to možete uspoređivat, normalno da je LOTR bolji po svakom aspektu priče. :(

Aral
18-12-2009, 18:30
Sva sreća pa im igre nisu bolje :rotfl: Ah, ne volim lotr...no to je druga priča :)

ScorpiuS
18-12-2009, 18:47
A kaj niste primjetili da BioWare radi priču na isti recept u DA i u ME?
Pridružujete se elitnoj skupini vojnika (Spectre/Grey Wardens)
Ultimativni neprijatelj (Geth, Reapers/Dark Spawn) se pojavi i želi sve ubit i osvojit
Imate lika koji vas ometa u napredovanju, a nemože te mu ništa jer je na višoj poziciji/poznatiji/ima veliku reputaciju (Saren/Loghain)
Nakraju sve svladate i postanete najveća faca u galaksiji/kraljestvu

Wizard
18-12-2009, 18:52
Ma nije tu volim nevolim, nemore neka prica napravljena za igru mjerit se s knjizevnim remek djelom, normalno da dao ima posudjene stvari iz tolkienova svijeta, koji ozbiljan fantasy nema, al to je svakako plus za dao

I slicni su po recimo rasama, razvoj rasa je dosta slican kao u lotr, kako je koja nastala i koju je ulogu imala

@ScorpiuS A sto minjat koncept koji valja, vecinom fora je biti mali pa se uzdignit :) ipak je na kraju cilj napraviti zabavnu igru, ne duboku pricu

Aral
18-12-2009, 19:01
Ultimativni neprijatelj (Geth, Reapers/Dark Spawn) se pojavi i želi sve ubit i osvojit
Imate lika koji vas ometa u napredovanju, a nemože te mu ništa jer je na višoj poziciji/poznatiji/ima veliku reputaciju (Saren/Loghain)
To da, čak se i codex isto zove u ME kao i u DA, ima puno sličnih stvari al to je razumljivo ^^ Ipak, više preferiram sf.

Ma nije tu volim nevolim, nemore neka prica napravljena za igru mjerit se s knjizevnim remek djelom, normalno da dao ima posudjene stvari iz tolkienova svijeta, koji ozbiljan fantasy nema, al to je svakako plus za dao
A gle, nekom je sumrak saga ili heri poter remek djelo pa opet...govori za sebe.

vjever_masni
18-12-2009, 19:13
kako stavim magije u onaj dole bar (munje, ono za zaledit, i to) :rotfl:

Insert
18-12-2009, 19:17
kako stavim magije u onaj dole bar (munje, ono za zaledit, i to) :rotfl:
Otvoriš spellbook i odvučeš ih u taj bar (držiš lijevi klik dok vučeš).

Grim
18-12-2009, 19:53
Sva sreća pa im igre nisu bolje :rotfl: Ah, ne volim lotr...no to je druga priča :)
Lord of The Rings Battle For The Middle Earth i 1 i 2 dio rulaju, apsolutno. Ne usudi se pljuvati po tome.http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/bozic_shy.gif

vjever_masni
18-12-2009, 21:29
bas vidio ovo pa ak je bilo soz

http://www.net.hr/seks-i-veze/page/2009 ... 64006.html (http://www.net.hr/seks-i-veze/page/2009/12/09/0064006.html)

:D

ScorpiuS
18-12-2009, 22:06
Gađenje i mržnja? Zašto pobogu? Pa živimo u 21. st.!

Insert
19-12-2009, 09:31
Ja nisam vidio ništa više nego u 12+ filmovima.

Windwalker
19-12-2009, 11:27
Kakvo gađenje? Pa niko im nije reko da jebu tog elfa i gledaju tu animaciju.
Sami su si krivi.

GeraltofSmeg
19-12-2009, 12:46
To da, čak se i codex isto zove u ME kao i u DA, ima puno sličnih stvari al to je razumljivo ^^ Ipak, više preferiram sf.

A gle, nekom je sumrak saga ili heri poter remek djelo pa opet...govori za sebe.
Ilitiga Spectre/Jedi/Grey Warden
Geth/Darkspawn/Sith
Saren/Loghain/Malak

Arbiter of Change
19-12-2009, 12:56
Kasnite, ja sam već odavno to govorio ali nitko nije slušao tada. Sve novije BioWareove igre su na istu formulu. :)
Iritira me što još nisu ništa rekli o tome kad izlazi Return to Ostagar. Krivim konzole jer je vjerojatno opet tu zastoj (nisu dobilo patcheve još i slično).

ScorpiuS
19-12-2009, 12:59
Čudno mi je to malo. Kada su DLC ovi za PC u kašnjenju onda ih svejedno izbace na konzole, a kada je stvar obrnuta onda ne izgace za PC DLC. :(

Maloki
19-12-2009, 15:33
Vidim sad na Game.co.uk posebna akcija, DA:O 16.98 funti.
http://www.game.co.uk/PC/RolePlaying/~r ... e-Origins/ (http://www.game.co.uk/PC/RolePlaying/~r339431/Dragon-Age-Origins/)

Ako se ne varam već su neki ljudi kupovali od njih i dostavljaju u Hrvatsku, tako da eto odlične prilike onima koji još nisu kupili igru.

Windwalker
19-12-2009, 21:12
Napokon sam danas završio igru.

Kraj je pomalo epski. Onako, prijatelji se opraštaju s tobom (osim glupe Morrigan koja ode nakon što sam odbio njenu nemoralnu ponudu), i pripremate se za zadnju borbu.

I mislim ja, sad još zmaj i to je to, ali ne... još stotine darkspawna i otezanja, da sam u potpunosti uspio zaboraviti epski ugođaj oproštaja.

Kad sam napokon došao do zmaja, pao je bez imalo muke, iako nisam imao Cone of Cold (budući da je Morrigan otišla).

Onda sam herojski žrtvovao svog lika i učinio Alistaira kraljem.
Sprovod je bio dobar, častan.

Sve u svemu, mislim da je bolje što sam dobio ovakav kraj, više je herojski i epski.

Jedino ne znam kako će napraviti dvojku. Nadam se da će je baciti u puno kasniji vremenski period, ili udaljeno kraljevstvo, budući da odlučuješ o sudbini skoro svakog lika iz partyja, a i o vođi kraljevstva, tako da bi bilo glupo da naprave samo jedan kraj kao canon.

Vidjet ćemo.

Xero
19-12-2009, 21:27
Stvarno ne shvaćam kako neko može odbit tu "nemoralnu" ponudu koji je smisao igrat igru , ako na kraju umreš ? Zato sam ja ljepo prihvatio ponudu i posto kralj mislim da je to ipak malo bolje od ljepog sprovoda.

Windwalker
19-12-2009, 21:34
Ne! Ovako je herojskije.
A i ne želim donositi vražja stvorenja u svijet, kako je Flemeth zamislila (i nju sam koknuo, bez brige).

Jel bi Gladiator bio onako dobar i epski da on na kraju preživi? Ili Braveheart?

Odigrat ću ja to opet, kad tad. Onda ću složit nekog mutnog roguea koji će opaliti Morrigan par puta, izdati Alistaira, te prevariti cijelo kraljevstvo i postaviti sebe za kralja.

Xero
19-12-2009, 21:38
Odigrat ću ja to opet, kad tad. Onda ću složit nekog mutnog roguea koji će opaliti Morrigan par puta, izdati Alistaira, te prevariti cijelo kraljevstvo i postaviti sebe za kralja.S :thumbs2: Točno tako sam i ja odigro samo što nisam igro roguea nego warriora.

Windwalker
19-12-2009, 21:47
Odigrat ću ja to opet, kad tad. Onda ću složit nekog mutnog roguea koji će opaliti Morrigan par puta, izdati Alistaira, te prevariti cijelo kraljevstvo i postaviti sebe za kralja.S :thumbs2: Točno tako sam i ja odigro samo što nisam igro roguea nego warriora.
Inače uvijek prvi put moram odigrati kao good guy.
Sve osim Witchera i Mass Effecta, gdje su glavni likovi previše definirani. Njih uvijek odigram na potpuno isti način.

SSam
19-12-2009, 23:29
Igram sa rogue klasom i ne znam kako backstabati neprijatelja. Može pomoć?

EDIT: I još jedno pitanje u vezi različitih originsa. Da li se promjenom origina mijenja samo početak igre ili ima još nekih elemenata koji se mijenjaju kroz igru? Nije valjda da moram preći 6 puta čitavu igru kako bi sve vidio.

Horny Devil
19-12-2009, 23:33
Ukljucis stealth, dodes protivniku s leda, napadnes nekim melee oruzjem. Ako udarac pogodi, to bi trebalo biti to. Cak i ako ne koristis stealth, napadi s leda s rogue-om bi trebali imati neke bonuse.

SSam
19-12-2009, 23:37
Znači bez stealth talenta nema backstaba. Mislio sam da je bitno samo da si neprijatelju iza leđa pošto sam nešto čitao da ga možeš backstabati više puta za redom. Hvala ti! Može još samo molim vas odgovor na edit iz prethodnog posta.

Kalhant
19-12-2009, 23:43
Ovisno o originima ljudi ce ti se drugacije obracati u nekim situacijama.
Sto se tice backstaba bitno je da dodes direktno iza neprijatelja i stalno ce raditi backstab. Krug ispod neprijatelja ima neku oznaku (ne sjecam se tocno koja) gdje trebas stajat da radi backstab.
Stealth ti daje jedino 100% critical na prvi napad.

Horny Devil
19-12-2009, 23:43
Izmjenio sam svoj prethodni post. U biti imas neku vrstu backstaba i bez stealth-a, ali sa ukljucenim stealth-om prvim udarcem radis vise damage-a(mozda critical, ali nisam siguran).

Origini mijenjaju pocetak igre te neke reakcije likova kasnije, ali nije toliko drasticna razlika.

EDIT: Prestigao me Kalahant.

SSam
19-12-2009, 23:48
Sva sreća, planirao jesam preći igru 3 puta (Human Rogue Noble, Elf Mage Magi i Dwarf Warrior Noble), ali 6 puta bi bilo već suludo :) Tako da ću ostala 3 origina preći samo početak.

Domy
20-12-2009, 00:48
Znači bez stealth talenta nema backstaba. Mislio sam da je bitno samo da si neprijatelju iza leđa pošto sam nešto čitao da ga možeš backstabati više puta za redom. Hvala ti! Može još samo molim vas odgovor na edit iz prethodnog posta.

S rogueom trebaš samo biti iza neprijatelja za backstab,ima posebna animacija uboda jednom rukom,nemreš ju fulat. Backstab će ići kolkogod si u dobrom položaju.
Stealth daje automatski critical.
Ima i talent kojim kut za backstab možeš proširit na 180 stupnjeva, za razliku od 90 koliko je područje je bez talenta (područje je označeno na krugu ispod neprijatelja),zove se Combat Movement.
Ostale klase kad udaraju straga dobijaju flanking bonus.

Kaj se origina tiče, svaki će imati nekaj unikatno u svijetu,neke likove koje otprije znaš,lokacije isto tako, reakcije na rasu i sl.,ali ništa jako bitno.
Npr dwarf trgovac u Denerimu (Gorim) je zapravo tvoj Second u Dwarf Noble originu i bude protjeran kao i ti, ima unikatnu reakciju kad te vidi i pojavi se u epilogu ako preživiš kraj

SSam
20-12-2009, 10:28
Onda mi stealth niti ne treba, taj critical mi nije bitan pošto i u standardnoj borbi imaš šansu za critical. Hvala.

Gwin
20-12-2009, 14:35
gotovo..

human noble, dual wield warrior, berserker, champion..
ono.. znao sam da morrigan odlazi u svakom slučaju.. ali sam se nadao da će barem leliana ostat i putovat sa mnom kak smo se dogovorili na pola igre.. a kad ono kuja ode u Chantry pazit na jebenu urnu..

Wizard
20-12-2009, 15:11
Onda mi stealth niti ne treba, taj critical mi nije bitan pošto i u standardnoj borbi imaš šansu za critical. Hvala.
ali iz stealtha je sansa 100%

Arbiter of Change
21-12-2009, 13:24
Ako ste pogledali DA:O launcher u zadnje vrijeme vidjeli ste da je BioWare unaprijedio funkcionalnost istog tako da je donji dio sada news banner koji izvještava o novim DLC-ovima i patchevima. Osjećam se ponosnim da sam to predložio, a BioWareov čovjek primijetio na forumu. :)

------

Inače, ako sumnjate u sposobnost Editora jedan je korisnik, kao popratni sadržaj za svoj mod, napravio i ingame cutscenu sa likovima iz Sacred Ashes CGI-a. Osobno mi glazba ide na jetru (fali epska nota), ali ovo je dobra reprezentacija onoga za što je Editor sposoban kad su cutscene u pitanju. Živo me zanima kakve ćemo stvari vidjeti kad se komuna navikne na alatku i počnu izlaziti pravi modovi.

Ingame cutscena (J7sfmEl7FAA)Si popratni mod (http://social.bioware.com/project/966/#details)

fear
21-12-2009, 20:49
Pitanje jedno

Jel netko zna zašto ona baba wynne napusti camp, neznam kaj sam zgriješio a ona mi je jedini healer :(

Horny Devil
21-12-2009, 21:13
Jesi li mozda unistio Urn of Sacred Ashes? To je zna otjerati iz grupe.

ScorpiuS
21-12-2009, 22:42
Sigurno je dala neko objašnjenje

Wizard
21-12-2009, 22:43
Ja danas 2x odigra onu scenu s biranjem kralja, nikako se odlucit, jel moguce zadrzat i alistera i onog debila generala?

Xero
21-12-2009, 22:50
General=Loghain ? Uglavnom ne možeš jedan od njih mora otić odnosno umrjet. Ja sam otjero Alistara.

Wizard
21-12-2009, 23:04
A nista icemo eci-peci-pec pa sta ispadne :)

crnisokol
22-12-2009, 10:01
jel se zna kad dolaze sljedeći DLC-ovi? (Return to Ostagar)

fear
22-12-2009, 10:50
Je uništio sam onu Urnu,uglavnom rekla mi je dabogda te darkspawni odnijeli.

Maloki
22-12-2009, 11:29
Lol, ako želiš zadržati Wynne ne smiješ uništit Urnu jer je ona veliki vjernik ovo ono :)
A i općenito mislim da je puno isplatljivije sačuvati urnu i onda ubiti zmaja jer em ti ostane Wynne, em možeš pokupit dragon scale za zakon armor.

fear
22-12-2009, 11:33
Znao sam da je tu neka caka,zato sam saveao igru prije uništenja 8)

ali ako ne uništim urnu ne dobijem reaver class za warriora :thumbs1:

Windwalker
22-12-2009, 14:34
Znao sam da je tu neka caka,zato sam saveao igru prije uništenja 8)

ali ako ne uništim urnu ne dobijem reaver class za warriora :thumbs1:

Svaku klasu kad jednom otključaš, ostane ti zauvijek.

Dakle, uništi urnu, loadaj save prije uništenja, i budi good-guy ili što već jesi. A Reaver će ti ostati otključan.
Isto vrijedi i za kupovanje specijalizacija. Saveaj, kupi, pa loadaj. Dobiješ i specijalizaciju, i ostanu ti novci.

Forbs
22-12-2009, 16:35
Kreno rijesavati drugi zadatak od onog patuljka :D

Rang€r
22-12-2009, 21:23
Dakle, uništi urnu, loadaj save prije uništenja, i budi good-guy ili što već jesi. A Reaver će ti ostati otključan.
Isto vrijedi i za kupovanje specijalizacija. Saveaj, kupi, pa loadaj. Dobiješ i specijalizaciju, i ostanu ti novci.

baš si epic, tako exploitat igru :(

što se tiče onog ingame cinematice il koji qrc več je, onak okej, ipak je prvi koji je to napravio, al glazba je totalni promašaj, na pola sam isključio zvuk i upalio winamp...

Wizard
22-12-2009, 22:02
Da glazba je stvarno bezveze, treba je koristit glazbu iz igre ako nista drugo, al moglo bi to uroditi necim zanimljivim kad se nauce ti editori :)

SSam
22-12-2009, 22:32
Napravio sam si tako ružnog lika da planiram krenuti iznova. Nemam smisla kod dizajna lika pa jel ima neka stranica gdje mogu naći postavke kliznika za kreiranje zgodnih likova? Još sam i mislio da OK izgleda lik (koliko igra dopušta) dok nisam vidio Alistaira koji je pokraj mene maneken.

Molim vas pomoć, znam da je za mass effect bilo puno stranica sa odličnim postavkama za likove, a za dragon age ne mogu naći.

Rang€r
22-12-2009, 22:35
sigh :(

imaš onaj preset slide, di su manje više svi preseti dobri i koji ti k imaš 12 godina ko moj brat da 2h liku sređuješ nos i onda za 2 h kreneš ispočetka?

SSam
22-12-2009, 22:39
Ma preseti su očajni :) Ako ću igru igrati 50 sati, onda želim da mi lik izgleda što bolje :)

Da se ne zagubi.

Napravio sam si tako ružnog lika da planiram krenuti iznova. Nemam smisla kod dizajna lika pa jel ima neka stranica gdje mogu naći postavke kliznika za kreiranje zgodnih likova? Još sam i mislio da OK izgleda lik (koliko igra dopušta) dok nisam vidio Alistaira koji je pokraj mene maneken.

Molim vas pomoć, znam da je za mass effect bilo puno stranica sa odličnim postavkama za likove, a za dragon age ne mogu naći.

Xero
22-12-2009, 22:59
Možeš sa biowareovog socijalnog kluba skinit trailer edition mod tamo imaš jedan dobar preset samo trebaš frizuru promjenit i imaš lepojka.

Rang€r
22-12-2009, 23:06
il jednostavno napraviš female chara, to ti neb trebo bit problem uredit

Arbiter of Change
23-12-2009, 17:47
Tu ćeš se tek usrećiti kad vidiš dodatne stvari za namještanje šminke tako da ti cura ne ispadne kao da joj lice svakodnevno posjećuje Desanka Šakić. :)
Inače, vratio sam se u sedlo nakratko i igram opet. Zaustavio trenutni playthrough i napravio novog lika, Human Noble. Sad ću vidjeti melee stranu malo.

Aral
23-12-2009, 17:48
Poludit ću kod Branke, nisam očekivao da ću čak i par puta krepat kao mage. Očito je danak tome moja živčanoća :)