PDA

Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age: Origins

Stranica : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14

Outmind
14-11-2009, 23:31
Tolkien se okrece u grobu kad vidi kako dragon age kopira Lotr knjige. lol.

Milijuni šamana, druida, i kojekakvih drugih mudraca bi se isto tako mogli okretat u grobu na tolkeinov rad. Pa nije on izmislio legendu ffs...

Praetorian
14-11-2009, 23:33
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

la50
15-11-2009, 01:10
A lol ja sam daleko daleko od svih vas u pričama itd.Jedanaesti sam lvl,do maloprije sam bio u Fereldenu,igru sam igrao 16 sati(sve ukupno) i došao do Undergrounda(tamo sejvao i ošo gledat Portugal-BiH),piše mi da sam prešao 15% igre.
Btw na kojem ste vi lvl u ubili onog dragona iznad Heavon Villagea(ja ga nemogu ubit xD)?

bananac
15-11-2009, 01:24
ja sam probao al nisam uspio :D
lik mi se teleportira na glavu i skine pol helta citvaom partiju
probao sam ih i razmaknuti al onda radi neki massive attack sto radi aoe dmg...
probat cu na vecem lvlu, sad sam 12.

zna li netko od koga se moze naucit blood mage specijalizacija? nadam se da nije od jovana jer sam ga poslao u zatvor :D

Sgt. Bull
15-11-2009, 01:31
Kada spašavaš onog Connora (quest je Arl of Radcliffe, nešto tako, ugl. ideš u onaj Radcliffe dvorac) uči češ u Fade i tu češ imati izbor ili da ubiješ demona ili da te on nauči zauzvrat ga ti etc da dalje ne spojlam :D Samo pazi da izabereš tu opciju za ulazak u Fade, jer imaš i neke druge opcije. Ali si ti poprilično daleko od toga dijela.

la50
15-11-2009, 01:34
Da wtf ja potrubio lol i vidi zmaj se na meni stvori,svi odlete 5 metara od njega,a on čupa,grize,uhvati pa te baci 15 metara od sebe.Od kad sam ušao u svijet malih ljudi svi mi se čine isti,xD.Svi su iste visine i svaki 3 ima istu bradu,ili se to meni čini.
Onog Jovana sam posalo u Circle of Magi,su blood magevi najjači magevi?

@ Sgt. Bull moguće je da je bananac prešao to....

Sgt. Bull
15-11-2009, 01:42
Zmaja je poprilično lagano ubiti, samo treba imati dobru ekipu. Ja sam lično išao sa dva tanka i dva magea. Ja sam dmg. mage, izmaxani su mi primal spelovi, drugi mage je healer (spremite tonu lyrium potova i poluticea). Tankovi su Sten i još netko mi je bio, al' se ne sjećam. Ugl, Wynne je bila healer, koristila je potove čim joj spadne mana ispod 50% i healala je ako kome spadne health ispod 50%. Odmaknite mageove što dalje jer zmajčuga ima aoe napade i držite fige. I pod obavezno ako niste primal mage vodite Morrigan jer ima Cold spellove.

Kostolomac
15-11-2009, 01:47
Završio igru poslije 60-tak sati. Što reći nego prelijepo i epsko iskustvo, svaka čast Biowareu. Sljedeći put ću se nakrcat DLC-a i onda još jednom s guštom preć igru :D

Aral
15-11-2009, 03:10
Pa, došao izvana...odoh igrat :D

Omg kaj radi kombinacija Blizzarda i Tempesta...još kad otključam Inferno; megaepic :pray:

Rang€r
15-11-2009, 03:42
igram igru od 11h.. evo sad presto prije 10 minuta. nije loša

Aral
15-11-2009, 04:28
Ja idem spat, nemrem više. Obavio quest u mage toweru, popodne nastavljam.

Tsumetai Ryujin
15-11-2009, 05:19
Kolko je vazano imati rogue-a u partyu? Jel ga se isplati imati samo radi loota kojeg pokupi iz zakljucanih skrinja i tudih dzepova? A da bi se i razvile te vjestinje lockpickanja i pickpocketanja trose se pointsi koji bi mogli ici negdje drugdje... u neke skillove koji bi vise koristili u igri?

Leliana je u kurcu jer vec ima kojih pet talenta u archeryu, a Zevran je pak u kurcu jer nema niti jedan point u lockpickanju i pickpocketanju... A pak mi se neda igrati sa glavnim likom kao rogue... jer ocem igrati kao mage...

I zato me zanima, kolko propustam ako nemam lockpicking u partyu... se netko moze sjetit koje je dobre stvari nasao u nekim zakljucanim skrinjama??

(ta rogue klasa je kompletno zasrana)

Aral
15-11-2009, 11:09
Iskreno...ja ih niti nemam u grupi. Kad gledam omjer damagea koji mi je Leliana radila bio je samo 6-7% udjelu u odnosu na cijelu grupu. Možda i oni nisu primarni damageri al ipak. Sa Zevranom pak, nisam stigao previše vidjet al njegov dual sword bi mogao možda dobro doć negdje. Al nema deft hands uopče kad ga dobiješ i to je kajla, tak da mi je većina chestova ostala pod ključem.

Možda neš krivo radi al ne bi bilo loše ima uvijek nekog rangera u grupi, pa oni su uvijek bili bad ass.

Rang€r
15-11-2009, 11:42
moj char, rogue, trenutno samo ranger specc, ima neki postatak isti ko morrigan, s tim da sa arrow of slaying 1 hitam sve moguće i nemoguče osim bossova, onak stavim da casta arrow of slaying na najjačeg, morigan baca winters grasp i hex za to vrijeme, gg.

u partyu su mi još alistair i leliana/zevran, sa lelianom sam se sjebo, jer sam imo dobre daggere, pa sam joj utrošio par poena na dual wielding, a mogo sam u archery ili rogue skillove. s alistairom idem na tenka al to baš ne funkcionira, ubiju ga bez jebiga čim se malo više njih stvori oko njega, i onda samo fali da ga neko stuna il neki qrc da pot nemre popit i gotov je, pokušavam mu sad nabit str. na 38 za blood dragon armour, bar će izgledat kul ak niš drugo :D

nego koji qrc je s morrigan, ja štagod napravim ona dissaprova, bilo to ignoriranje drugih, omalovažavanje, a kad je pomaganje u pitanju onda tek pizdi >.>

Grim
15-11-2009, 11:44
Kako mrzim Dwarfove, joj, ubijam se od dosade u ovom questu sa Dwarfovima (Orzammar), jedva čekam da završi da mogu nastavit s main questom. :(

Tyrion
15-11-2009, 11:59
Witcher je po meni bio jedan od najgorih RPGeva te godine,prilično nezanimljiv i generičan.

+totalni grindfest

Aral
15-11-2009, 12:21
Kako mrzim Dwarfove, joj, ubijam se od dosade u ovom questu sa Dwarfovima (Orzammar), jedva čekam da završi da mogu nastavit s main questom. :(
Meni je pak tamo bilo zanimljivo, ali sam zato puko u mage toweru sa sloth deamonom, koma.

Inače, i ja nabrijavam Alistaira da mu stavim blood dragon armour ^^ Moj party je tri magea i alistair :D Morrigan ću maknut čim dobim Oghrena.

Tsumetai Ryujin
15-11-2009, 12:22
/c

Ma zajebi ti Roguea.... zasrali su ga i to do kraja... sad sam cito na razno raznim forumima i ljudi se zale na iste te probleme, sva sreca pa (tako sam procitao na forumima) u zakljucanim chestovima su uvijek najobicnije stvari... Za razliku od recimo NWN u kojem nisi smio proci niti jedan zakljucani chest jer je uvijek bilo nesto dobro u njemu... ...

Krecem ispocetka i sad cu ici sa Alistarom, Shaleom i psom... a ja kao Spirit healer... valjd mi se nece opet zbugat igra...

Xero
15-11-2009, 12:28
Ja sam si nabavio golema i blood dragon armor pa mi sad niko ništa ne može :D Alistar mi nosi grey warden commander armor , ali njega uopće ne koristim pa je to zbog izgleda uglavnom. Bio sam došo do zadnje bitke , ali sam loado sejv jer mi se nije sviđalo kako je sve ispalo sad sam na lansmeetu i postavić ću sebe za kralja.

la50
15-11-2009, 13:03
Meni je jedino tu zanimljiva bila "arena" ili ti Proving na kojem sam predstavljao Lorda Harrowmounta(vjerovatno sam mu krivo napisao ime ali oni koji su bili tamo znaju).
Daj kad će završiti onaj čit-čet među onim ninđama da mogu s Lordom popričat.
Btw ubio sam tamo vrijeme još tražeći one Nugove(jedno njih 4 sam našao)xD,a u onom Dust Townu sam vidio dva ubijena :P.

Kostolomac
15-11-2009, 14:28
Nug-herderu :P

@Xero
Znači, možeš sebe postavit kao kralja? Jer sam u prvom prelasku stavio Alistaira. Onda ću u drugom definitivno sebe postavit 8)

Xero
15-11-2009, 14:30
Samo, ako imaš human noble origin možeš postat kralj.

Kalhant
15-11-2009, 14:43
nego koji qrc je s morrigan, ja štagod napravim ona dissaprova, bilo to ignoriranje drugih, omalovažavanje, a kad je pomaganje u pitanju onda tek pizdi >.>

Bas sam ju jucer digao na +100. Zenska je dosta simpaticna kada si dobar sa njom.
btw. Jel je dobra kombinacija za rogua assassin + duelist?

Duke of Earl
15-11-2009, 14:57
btw. Jel je dobra kombinacija za rogua assassin + duelist?
Najbolja. Ja ju koristim. Makar duelist skillove nisam ni kupovao, uzeo sam ga zbog bonusa na dexterity, Assassin skillovi su mi puno korisniji. Lik mi je 18 lvl., svaki udarac sleđa ili s boka je critical koji udara 40-50 dmg, i to jako brzo.

Insert
15-11-2009, 15:04
trenutno mi je zadatak ispitati vlasnika gostionice pokraj jezera. popričam s njim i ništa mi ne kaže, izađem vani pa me napadnu neki banditi, nakon toga se vratim opet u gostionu, vlasnik mi zahvali i ne kaže mi ništa o liku kojeg tražim (iznad njega mi i dalje stoji quest indicator, ali ga ne mogu pitati ništa u vezi s questom)

Xero
15-11-2009, 15:06
Vrati se u Genitivijevu kuću u Denerimu i provjeri stražnju sobu.

Insert
15-11-2009, 15:11
Vrati se u Genitivijevu kuću u Denerimu i provjeri stražnju sobu.
Ne znam uopće zašto nisam pogledao kad me onaj odgovarao :D

Xero
15-11-2009, 15:23
Ja sam ga samo htio opljačkat , a na kraju sam si uštedio put ko kaže da se zločin ne isplati :D

la50
15-11-2009, 15:58
E ljudovi jel mi netko može dat hint di nać token za uć u skrovište Jarvie?

Xero
15-11-2009, 16:01
Uđi u onu kuću na kraju dust towna tamo će te napast banditi pa s njih lootaj token.

bananac
15-11-2009, 17:20
Od koga mogu naucit blood magic specijalizaciju?

Maloki
15-11-2009, 17:27
Redcliff quest line, desire demon.

Arbiter of Change
15-11-2009, 17:47
Situacija u Redcliffu (da, tu sam tek, nemojte se smijati) je bila zanimljiva... šteta što je sva milicija postala bivša u toku akcije.
Je li skriptirano da Murdock umre ili ga se može spasiti? Ima kul brčine pa me zanima. :)

bananac
15-11-2009, 17:48
Redcliff quest line, desire demon.

tog lika sam ubio, znaci vise nemam od koga naucit?

Xero
15-11-2009, 17:49
Može se spasit brkatog.

Kostolomac
15-11-2009, 17:56
Situacija u Redcliffu (da, tu sam tek, nemojte se smijati) je bila zanimljiva... šteta što je sva milicija postala bivša u toku akcije.
Je li skriptirano da Murdock umre ili ga se može spasiti? Ima kul brčine pa me zanima. :)
U onoj napuštenoj trgovini ima puno ulja, onda predložiš Murdocku da ga milicija iskoristi. Vjerojatno to dosta pomogne.Barem je meni preživio :)

la50
15-11-2009, 18:10
Ej ja sam one bandite u Dust Townu pobio ali opet nemogu uć u skrovište,kako izgleda taj token,nemam pojma,ima ko neki drugi hint?

Xero
15-11-2009, 18:10
Jesi pričo s prosjacima ?

Arbiter of Change
15-11-2009, 18:13
Spoiler tag, use it.

@Kostolomac;
Jesam, ali to ionako iskoriste vitezovi na svojoj strani. Ništa, valjda ih se previše nakupilo na njemu, čisto slučajno zbog AI-a.

la50
15-11-2009, 20:32
Jesam,ženska pijandura mi je rekla da ima tih vrata svuda po lower citiju.A onaj trgovac u kući mi je rekao di su ta vrata koja vode u to sklonište ali kad god ja dođem do njih uvijek jedne te iste gluposti mi budu.Token taj sam tražio po inventoryu ali ga nemogu nać...

vjever_masni
15-11-2009, 21:37
aaa doso sam do one zenske Jarive, vec pol sata ju pokusavam ubit al nemogu

Arbiter of Change
16-11-2009, 00:22
Evo poginuo prvi put, a ubile su me đukele neke.
Tako mi i treba kad ne zamijenim luk za mač i zaletim se u bliski okršaj... u tunelu. :)

Aral
16-11-2009, 07:12
Kaj se strijele ne odbijaju od zidova kao u mw2 noževi? :D

Aral
16-11-2009, 10:48
Omg imam golema u party-u :pray:

http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Screenshot20091116104439477.jpg

Kostolomac
16-11-2009, 11:29
Šale ftw! :D

Aral
16-11-2009, 11:47
Hehehe da da :D I pametni su mu komentari :rotfl:

Inače je lud, warrior po skillu al ima 3 moda u kojim djeluje, tipa offensive, defensive i support. Lud skroz.

vjever_masni
16-11-2009, 12:32
de lol kak dobit ljude u party ja imam sam onu zensku, templara i psa

Outmind
16-11-2009, 12:35
Pa ono, istražuj uokolo, prati ptiču i doći će sami od sebe... a sten ti je u onom prvom selu, kak si njega fulao nije mi jasno.

BTW, pitanje vezano iz shale-a:

Dali on ima iste sposobnosti kao golem iz fade-a u circle questu? Ako da, onaj aoe stun je zakon!

Xero
16-11-2009, 12:38
Ima samo drukčije izgledaju ikone.

vjever_masni
16-11-2009, 12:38
lol pol ovih sa slike sam ubio
e a di se nalazi ona zenska s lukom i strijelom?

Arbiter of Change
16-11-2009, 12:39
Kaj se strijele ne odbijaju od zidova kao u mw2 noževi? :D
Vijugavi tunel sa puno skretanja i krepa, a strijele nisu navodećeg tipa. :)

Xero
16-11-2009, 12:42
Ženska sa lukom i strjelom ti je u Lotheringu u tavrenu.

vjever_masni
16-11-2009, 12:47
aw Lothering mi unisten, jel ima netko kog mogu pokupit al da nije u Lotheringu, i onu zensku sa slike sam ubio ( ona sto ima kuglu )

Herr Schnitzel
16-11-2009, 12:49
Kako vam se zove mabari? Moj se zove Hammer.^^
Fagballs.

Xero
16-11-2009, 12:49
Xero se zove.

la50
16-11-2009, 12:52
Haha,vjever_masni kolje sve oko sebe.
Btw ja Stena nisam ni htio oslobađat jer mi se ne sviđa....

Xero
16-11-2009, 12:54
Sten je gej.

vjever_masni
16-11-2009, 12:54
Haha,vjever_masni kolje sve oko sebe.

haha, da kad sam onog malog ubio ( onaj opsjednuti ) templar mi srao u kampu pa sam i njega htio ubit al izgleda da ga ne mogu

Xero
16-11-2009, 12:55
Kad je Alistar kraljev sin on je bitan njega tek na kraju igre možeš ubit.

Outmind
16-11-2009, 12:56
aw Lothering mi unisten, jel ima netko kog mogu pokupit al da nije u Lotheringu, i onu zensku sa slike sam ubio ( ona sto ima kuglu )

Ček, imaš samo morugan, i alistera a ubio si wynn... ajd dobro. Onda ti ostaju patuljak kojeg pokupiš kad za njih ideš delat quest, i jedan extremno anoying asassin koji će se sa tobom susresti naokn kaj riješiš dio glavnog questa

vjever_masni
16-11-2009, 12:57
aj recite lokacije od svih party membera koje mos nac ocu nekog umjesto psa, ne mogu ubit neku zensku ( neka dwarf )

Aral
16-11-2009, 13:01
Garo

Domy
16-11-2009, 13:19
aj recite lokacije od svih party membera koje mos nac ocu nekog umjesto psa, ne mogu ubit neku zensku ( neka dwarf )

Leliana i Sten su u Lotheringu (koji je uništen nakon šro riješiš jedan od main questova), Shale je DLC, Wynne je u Circle toweru, Oghren je u Orzammaru, Zevran se 'pojavi' nakon što riješiš jedan od main questova. Ima još jedan dosta kasno u igri,al to bi ipak bio preveliki spoiler

Insert
16-11-2009, 14:15
Sten je najlegendarniji lik u igri. Većinu vremena šuti, ali kad progovori... :pray:

Forbs
16-11-2009, 14:33
Sten je najlegendarniji lik u igri. Većinu vremena šuti, ali kad progovori... :pray:

Kad progovori obicno mi dode da ga zakoljem.

kvakomekiki
16-11-2009, 14:59
koje je najbolja specijalizacija za dual-weapons warriora?

Kostolomac
16-11-2009, 15:15
Ako ideš na DPS onda Berserker, ako želiš biti anti-mage onda Templar.

Kad malo bolje razmislim, moj lik (Berserker/Champion) je zapravo bio preslika Conqueror klase sa Carnage buildom iz Age of Conan :D

Arbiter of Change
16-11-2009, 15:16
Najjači citat: "... No". :)

Inače, sad mi se otključalo čitavo novo riješenje u Redcliffe Castlu samo zato jer sam Mage i jer nisam ubio onog lika. Smexy.

Aral
16-11-2009, 15:35
Da, evo ja sam uprao nogom stupio tamo, mage sam.

Fora je kak nađeš svog frenda u tamnici dolje...malo je bio zločest jer se igrao sa malim djetetom xD

Kalhant
16-11-2009, 16:18
Evo kupio sam igru. :D
Slike
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_70c99c90.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/794497_a1.jpg)http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b06b988e.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/794498_a2.jpg)
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_95b738e9.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/794499_a3.jpg)http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_65e9bfda.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/794502_a4.jpg)

Nodakim
16-11-2009, 16:22
Odličan dizajn kutije i mape.

Arbiter of Change
16-11-2009, 16:25
@Aral:
Ajde, pokajao se valjda. :)
@Kalhant:
O, CE? Dobar... je li karta na standardnom papiru ili finijem?

Inače, zanimljivo je da su ovdje melee neprijatelji puno opasniji od magic orijentiranih, za razliku od BG2 gdje je bila obrnuta situacija (i ne Bartuče, nemoj mi sada uletjeti s nekim svojom game-breaking buildom koji čini magiju u toj legendarnoj igri zaboravljivom... ovdje pričamo mi normalni ljudi) i gdje su te, recimo, Lichevi mogli žestokoSPWN-ati magijama ako nisi pripremljen bio. :)

Osim ako naravno nemaju neki opasni Magovi koje ja nisam vidio još.

kvakomekiki
16-11-2009, 16:33
Ako ideš na DPS onda Berserker, ako želiš biti anti-mage onda Templar.

Kad malo bolje razmislim, moj lik (Berserker/Champion) je zapravo bio preslika Conqueror klase sa Carnage buildom iz Age of Conan :D
Kakav je reaver meni se cini mocan.

Kalhant
16-11-2009, 16:35
Karta nije na papiru vec na platnu. Solidne kvalitete, nista ekstra, ali definitivno stvara veci wow efekt.

Duke of Earl
16-11-2009, 16:37
Inače, zanimljivo je da su ovdje melee neprijatelji puno opasniji od magic orijentiranih, za razliku od BG2 gdje je bila obrnuta
Neznam baš, meni su mageovi daleko opasniji u ovoj igri od melee likova i uvijek sav fokus usredotočim na njih ako se nalaze u grupi protivnika. Kad spiči jedan fireball, i svi likovi ostanu na 40 % healtha, nije mi baš svejedno. Još ako ih je više, u par sekundi mogu razorit cijeli party.

Sgt. Bull
16-11-2009, 16:51
@AoC:Duke je u pravu. Posebno ako je neki jači lik, recimo onaj lik u Alienageu, jednim Winter Graspsom mi je oduzimao više od pola HP-a.

Arbiter of Change
16-11-2009, 16:57
Ah... onda sam ja njubara još. Jer ono, svi casteri koja sam ja do sada sreo su bili nikakvi, doslovno samo light show. :)

Niko Bellic
16-11-2009, 17:00
Tek sam instalirao igru, ali nemam ju baš vremena igrat do vikenda. Dajte mi par savjeta onak nabrzinu...

Horny Devil
16-11-2009, 17:34
Zavrsio igru prije par minuta. Prilicno je dobra, ali ocekivao sam vise quest-ova, a manje borbi. Ali svejedno, mogla bi pokupiti GOTY titulu.

Feanor
16-11-2009, 19:28
Ovako svi koji imate problema s laggom igrom, probajte prije nego sto pocmete igru disableati sound tamo u configure alatu PRIJE početka igre. Ako igra počme vrtit kao što spada na pristojinm konfama današnjice znači da vam se igra kad je enablean sound ''kači'' sa Realtek driverima pa ih probajte uninstalati i onda instalirati microsoftove HD drivere :D Nadam se da sam pomogao.

EDIT:

Kako vam se zove mabari? Moj se zove Hammer.^^
Fagballs.

Mislio sam ga nazvati Cujo :D , ali se na kraju zove Mutts...

Aral
16-11-2009, 19:32
Blood Dragon Armor set na mageu, epic :pray: I samo 20% penatly, bez upaljenih special skillova od arcane warriora, ak su upaljeni onda se penalty diže na nemalih 70% al tad sam bog i batina za svakog. Uglavnom, unstoppable mean machine sam :D

http://lookpic.com/i/62/YKMQnssp.jpeg

Feanor
16-11-2009, 19:32
:P To nije mage... mislim je mage, ali nije ako me shvaćaš.

Aral
16-11-2009, 19:35
Pa ono, da, kužim te. Po izgledu možda nije al po clasi je. Ovo je svojevrsni battle mage :D Velim, nema mi ravna. Kad im nabacim kombinaciju spellova mogu sam plakat :evil:

Sgt. Bull
16-11-2009, 19:55
Počeo igru iznova sa Dwarf Noble Dualwield warriorom. Strah me onog ogrea kako preći, sa mageom sam se napatio k'o stoka.

Insert
16-11-2009, 19:56
Maloprije se zaletjelo nekih dvadesetak darkspawna na mene, ja opalim sa Morrigan AOE što ih sve zaledi (primal, 4 po redu ice napad) i električni AOE (Primal, treći po redu electricity napad). Samo staneš i gledaš kako padaju. Pošto je moj lik warrior, Morrigan mi je daleko najkorisniji party member. Magovi su itekako overpowered.

Počeo igru iznova sa Dwarf Noble Dualwield warriorom. Strah me onog ogrea kako preći, sa mageom sam se napatio k'o stoka.
Ja sam tog ogrea oborio s prve, pobio mi je sve osim mog dwarf warriora (two handed).
Kasnije se u nekim situacijama sam boriš protiv ogrea ili protiv više njih...

Sgt. Bull
16-11-2009, 20:01
Maloprije se zaletjelo nekih dvadesetak darkspawna na mene, ja opalim sa Morrigan AOE što ih sve zaledi (primal, 4 po redu ice napad) i električni AOE (Primal, treći po redu electricity napad). Samo staneš i gledaš kako padaju. Pošto je moj lik warrior, Morrigan mi je daleko najkorisniji party member. Magovi su itekako overpowered.

Ja sam tog ogrea oborio s prve, pobio mi je sve osim mog dwarf warriora (two handed).

Znači lakše je nego sa mageom... toliko o tome kako je lahko igrati sa mageom.
A kombinacija o kojoj ti govoriš je Blizzard i Tempest. Meni je draže Grease + Inferno + Blizzard i na kraju Fireball. Da vidiš kako onda padaju :D
Magovi su daleko od overpowereda. Dva udarca i najslabijeg Darkspawna i mrtav si. Još ako nemaš potova ili imaš one lesser... Mrtav si =P

Insert
16-11-2009, 20:04
toliko o tome kako je lahko igrati sa mageom.
Dobro, to je sam početak igre.

vjever_masni
16-11-2009, 20:18
Kad udes u igru tam lijevo u donjem kupu pise "logged out/in" il tak nest, za sta to sluzi?

16-11-2009, 20:47
Recite mi iskreno...jel igra valja? Jel vrijedna skidanja?

Nebi da puno fulam, al da li je blize dungeons and dragonsima ili wowu ?? :)

Arbiter of Change
16-11-2009, 20:53
NWN, spora i taktička borba... ne preporučam ti. :)

I da, tresnem teškim i tupim objektom onoga tko ovo usporedi sa WoW-om. Znate zašto mase to misle? Ne znate?
Jer obje igre imaju cooldown na sposobnostima.

vjever_masni
16-11-2009, 21:24
yea imam nekog bajca u timu, "Oghren"

16-11-2009, 22:06
NWN, spora i taktička borba... ne preporučam ti. :)

I da, tresnem teškim i tupim objektom onoga tko ovo usporedi sa WoW-om. Znate zašto mase to misle? Ne znate?
Jer obje igre imaju cooldown na sposobnostima.

Nisam ni gledao gameplay, samo slike...pa zato pitam...

OK hvala za info ;)

Rang€r
16-11-2009, 22:29

[quote="Sgt. Bull":1ajpb1sn]Počeo igru iznova sa Dwarf Noble Dualwield warriorom. Strah me onog ogrea kako preći, sa mageom sam se napatio k'o stoka.

Znači lakše je nego sa mageom... toliko o tome kako je lahko igrati sa mageom.
A kombinacija o kojoj ti govoriš je Blizzard i Tempest. Meni je draže Grease + Inferno + Blizzard i na kraju Fireball. Da vidiš kako onda padaju :D
Magovi su daleko od overpowereda. Dva udarca i najslabijeg Darkspawna i mrtav si. Još ako nemaš potova ili imaš one lesser... Mrtav si =P[/quote:1ajpb1sn]

meni na normal sa svojim rogueom na ogra niko nije poginuo, relativno lagan fajt, kajtam ga s alistairom i kasnije sa svojim rogueom dok ga ostali mlate, keks... sad neznam jedino ak ti igraš na nekoj težoj težini...

jedino što me dosad baš wipealo, tj. da sam ih odjebo i kasnije se vratio jači, su oni banditi u eastern brecilian forest, spawnaju se oko hermitovog šatora nakon što ga ubiješ, te revenant i ekipa kad disturbaš wardeove na gravestoneima, oni me i sad wipeaju..

baš me zanima oču izdurat do petka da ne probam igru, jedino što mi ovdje nedostaje, je ono sivilo iz witchera i posljedice, mislim da takav rpg ko witcher ljudi ne rađaju dvaput, al DA:O je definitivno meni jednak witcheru, teško je reč šta je bolje.. :)

Bartuc
16-11-2009, 22:29
...za razliku od BG2 gdje je bila obrnuta situacija (i ne Bartuče, nemoj mi sada uletjeti s nekim svojom game-breaking buildomSkoji čini magiju u toj legendarnoj igri zaboravljivom... ovdje pričamo mi normalni ljudi) i gdje su te, recimo, Lichevi mogli žestokoSPWN-ati magijama ako nisi pripremljen bio. :)

:(

Nema builda koji owna magove i Licheve u BG2. Ali zato protiv Licha summonaš Skeleton Warriora tako da Lich na njemu troši spellove, pa dok izgubi protekciju protiv magičnih oružja, onda kreneš sa tenkovima na njega (poželjno blunt) i rasturiš mu guzicu sa Clericom i Sunray spellom (lik je Undead Mage... Ne!?) 8) Naravno, tenkovi moraju imati Fire Protection i Buffove, te je dobro imati spreman True Sight :D

Ahhh da, to su bile igre, kada je svaki lik bio od neprocjenjive važnosti u partyu :cry:

Rang€r
16-11-2009, 22:36
pa i sad je svaki lik jebeno neprocjenjive važnosti, meni dođe da plačem što nema moda da bar 5 likova bude u partyu, jer ti imaš oko 10 mogučih likova a sam ih 4 nosit okolo :(

e da, baš sam skužio da sam ja izgleda jedini kome wynne nije preživjela, nisam ni previše davo pozornost njoj, bio sam malo popričo s njom u kampu sam je srala neki qrc o fadeu i chantryu, ide mi naživce kad ti neki likovi počnu filozofirat, onda je najbolje kad ih hladno odjebeš i morrigan nabaci komentar :D

Kostolomac
16-11-2009, 22:41
pa i sad je svaki lik jebeno neprocjenjive važnosti, meni dođe da plačem što nema moda da bar 5 likova bude u partyu, jer ti imaš oko 10 mogučih likova a sam ih 4 nosit okolo :(
Nema moda ali ima naredba za konzolu :P

Bartuc
16-11-2009, 22:45
Ma ja samo malo prčim AoC-a, pošto me stalno proziva :cry: :D

Kostolomac
16-11-2009, 22:47
Get a room! :P

Aral
16-11-2009, 22:55
Kod magea: Prvo Blizzard da ih zaledi, onda tempest da ih pošteno strese te onda fino Inferno, padaju ko stoka :D Naravno, to samo kad ima veća skupina, kod manjih grupica dobro funkcioniraju i "slabije" magije. Kolko mogu zasad vidjet mage rula big time. Na idućem prelazu igram sa dwarfom.

Xero
16-11-2009, 23:44
Jel samo meni kraj bezveze ? Samo trčim kroz grad i ubijam gadove jednim udarcem :( Jednostavno mi se neda to sve proč tako da sam igru mogo završit još u petek , a sad vjerovatno neću bit gotov do kraja tjedna , ali barem sam dobio blight-queller achivment na prvom playtroughu :D

Domy
16-11-2009, 23:57
Jel samo meni kraj bezveze ? Samo trčim kroz grad i ubijam gadove jednim udarcem :( Jednostavno mi se neda to sve proč tako da sam igru mogo završit još u petek , a sad vjerovatno neću bit gotov do kraja tjedna , ali barem sam dobio blight-queller achivment na prvom playtroughu :D

Pazi da se ne opustiš. Bijeli protivnici su lagani,da,ali pazi da te žuti i narančasti ne iznenade. Njihova snaga je u brojevima.

Uostalom,video s početka igre pokazuje wardene kak chargeaju hrpu darkspawna i ubijaju jednim udarcem,zar ne? :wink:

Xero
17-11-2009, 00:01
Ne smeta mi ubijanje jednim udarcem tolko kolko mi smeta nedostatak sadražaja i ponavljanje igra se pretvori u point and click avanturu nađi neprijatelja klikni ga i gledaj kako umire :( Ali nema veze cutscene su i dalje super sad moram očistit palace district i onda idem ubit archdemona.

Arbiter of Change
17-11-2009, 11:43
Situacija iz Redcliffa me sada odvela u Mage Tower i sada tamo imam rješavati slučaj... trebao sam se složiti sa starom, ali ne, moram ja biti pozitivac.

Feanor
17-11-2009, 11:47
Arby jel ti pomoglo disable-ane zvuka prije pokretanja igre u performansama??

Arbiter of Change
17-11-2009, 11:56
Nije, bar koliko sam ja vidio. Ništa, čekam patch.

@Bartuc:
To ja namjerno jer znam da kad god te spomenem replika ti je odmah jedno poglavlje iz spomenute teme. :)

Feanor
17-11-2009, 12:36
Izašao je 1.01b, ali samo popravlja grešku onima kojima igra neradi s 1.01a. Čeka se 1.02 koji ce navodno sredit dosta bugova i očekuje se tokom ovog tjedna.

http://social.bioware.com/game_patches.php

Windwalker
17-11-2009, 13:20
Opet imam probleme.

Dakle, ukucao sam kodove za golema i armor, ulogirao se, i sve se downloadalo.

Ali kako sad to instalirat?
Klikam ko lud, ali ništa.

Aral
17-11-2009, 13:32
bin_ship folder u glavnom folderu igre, aplikacija daupdater, pokreneš, selektiraš fajlove i install. Ak tak kod tebe ide naravno.

Inače, kakve Alistair ima oči ovdje :rotfl:
http://lookpic.com/i/468/txcaI6e4.jpeg

Arbiter of Change
17-11-2009, 13:53
Walkeru, tebe ova igra stvarno ne voli izgleda ili ne vidiš očigledno. :)

Svi službeni downloadsi ti se automatski sami instaliraju nakon što se skinu, manualno trebaš raditi samo za custom stvari (ili ako kradeš službene, khm khm). Slika pokazuje sve, samo što će ti se Stone Prisoner dosta dugo instalirati tako da nemoj pomisliti da je stao ili nešto, znam da ja jesam.

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_aa1b308b.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/796318_Untitled.jpg)

Windwalker
17-11-2009, 14:49
Ne, meni instalacija niti ne počne.

Rang€r
17-11-2009, 14:52
hau qrc pa tebe ova igra mrzi onda više od mene :(

ja još nemog prebolit što nisam fakin mapu dobio, i što nisam WK dlc dobio šareno na bjelo :(

Domy
17-11-2009, 14:53
Onda si stavi show hidden files u win exploreru,nađi application data na c-u u documents and settings\all users,ako se skinulo s neta instalacijski fileovi trebaju bit u bioware-ovom direktoriju.
U folderu same igre ima bin_ship i tamo pokreni daupdater, selektiraj fileove iz app.data i instaliraj

Xero
17-11-2009, 17:13
Jel mi može neko napisat kakve statse ima juggernaut oklop i dal mi se vrjedi vraćat u šumu po njega?

Feanor
17-11-2009, 17:20
Imam samo čizme i na njima mi je 5% less damage na sve vrste magije.Pa sad računaj što bi recimo mogao imati glavni dio oklopa :D

EDIT: tj ne less damage nego resistance.

Xero
17-11-2009, 17:23
Ne znam dal mi ga se vrjedi uzimat pošto sad koristim blood dragon chest plate,wadeove rukavice i čizme i onu bergenovu kacigu pa ne znam dal mi je juggernaut bolji.

kvakomekiki
17-11-2009, 17:27
Jel mi može neko napisat kakve statse ima juggernaut oklop i dal mi se vrjedi vraćat u šumu po njega?

10% resistance na svu magiju ima prsni oklop, rukavice i čizme po 5% resistance , a šljem +1 armor i 10 mental resistnace. isplati se ic po njega i puno je ljepsi od ostalih oklopa.

Xero
17-11-2009, 17:34
http://img266.imageshack.us/img266/9156/screenshot2009111419342.th.jpg (http://img266.imageshack.us/i/screenshot2009111419342.jpg/)
Ovo sad koristim ne izgleda ljepo , al imam preko 400 healtha :D
Stavio bi cjelu sliku , a ne thumbnail , ali mi se slika nešta nije pokazivala.

Arbiter of Change
17-11-2009, 18:03
Neće ti se nikakav poseban prozor otvoriti ili slično, ako na to misliš, već se instalacija obavljati u Download Progress tab-u.

Inače, dilema dilema - Blood Mage or not?
Što je najgore, ovo je navodno jedna jedina prilika u igri i utjecati će na poveći quest, a nisam gad da ovo napravim. :)

Feanor
17-11-2009, 18:10
Pi**a mu materina, kad disableam zvuk igra je čisto savršenstvo vrti u 60+ fpsova i ne trza upoce makar bilo 20 likova na ekranu i magea koji u isto vrijeme ispaljuju ''grafički'' zahtjevne magije. Kad uključim zvuk(a imam realtek hd onboard) igra postane lag fest. Probao sam sve moguce kombinacije realtekovih drivera i ništa. Sad ljudima kojima se to događa na Win 7 oni samo rollaju back svoje orginal microsoftove HD audio drivere i to je to, ali za na XP nema microsoftovih HD audio drivera tako da.... Oh đizas.

Nodakim
17-11-2009, 18:46
Neće ti se nikakav poseban prozor otvoriti ili slično, ako na to misliš, već se instalacija obavljati u Download Progress tab-u.

Što je najgore, ovo je navodno jedna jedina prilika u igri i utjecati će na poveći quest, a nisam gad da ovo napravim. :)

U Wardens Keepu dobiš par Blood Mage skillova kao fol,ako baš hoćeš. :D

Xero
17-11-2009, 19:49
Evo prošo igru posto kralj sve se ljepo završilo :D Jedino je Morrigan otišla :cry: , ali nema veze pronać ću ja nju u nastavku.

Arbiter of Change
17-11-2009, 21:05
U Wardens Keepu dobiš par Blood Mage skillova kao fol,ako baš hoćeš. :D
E da ja imam WK. Sve me mami onaj lik u kampu da ga nabavim, ali ne da mi se. :)

Rang€r
17-11-2009, 21:11
to su dakle od blood magea skillovi, a kak se dobiju? 2 skilla rezervirana za svaki arhetip?

ja imam ono da mi draina helt a pojacava dmg za x cunninga, to mi je malo mutavo, jedino sa rapid shootom bi bilo donekle korisno

Quiet Riot
17-11-2009, 21:23
Pi**a mu materina, kad disableam zvuk igra je čisto savršenstvo vrti u 60+ fpsova i ne trza upoce makar bilo 20 likova na ekranu i magea koji u isto vrijeme ispaljuju ''grafički'' zahtjevne magije. Kad uključim zvuk(a imam realtek hd onboard) igra postane lag fest. Probao sam sve moguce kombinacije realtekovih drivera i ništa. Sad ljudima kojima se to događa na Win 7 oni samo rollaju back svoje orginal microsoftove HD audio drivere i to je to, ali za na XP nema microsoftovih HD audio drivera tako da.... Oh đizas.
Probaj u dxdiagu smanjiti sound acceleration na basic.

Tyrion
17-11-2009, 21:32

Nemam pojma da li je kod mene bio bug ili nesto drugo, ali ja sam sejvao prije ulaska u fade, dogovorio se s demonom za blood magic cisto da vidim i nakon toga loadao i imao sam otkljucan jos uvijek blood magic :o

Aral
17-11-2009, 21:53
Ono kaj poberes u wardens keep dlc-u, odnosno u soldier's keep nije blood mage specijalzacija. To je bonus set skillova isključivo za dlc.

Xero
17-11-2009, 21:54
Da.

Rang€r
17-11-2009, 22:02
sad sam se sjetio, sljedeči prolazak igre, idem arcane warrior/spirithealer, dps, tenk, mage, isus, bog; sve u jednom, totalni ownage

bananac
17-11-2009, 22:02
Kad jednom otkljucas specijalizaciju ona ostane otkljucana i kad ides ponovo prelazit igru mos ju uzet cim dodes na lvl 7. Ofc pod ovjetom da ti lik ima tu specijalizaciju :P

Horny Devil
17-11-2009, 22:55
A na tu foru sam ja dobio arcane warriora na sedmom levelu. Igram od pocetka s mage-om.

Aral
17-11-2009, 22:56
Poludit ću u onoj sobi gdje moram pokupit ashes pa moram određenom kombinacijom sa likovima uključit one ploče na podu da mogu dobit prolaz preko provalije...grrrr

Kostolomac
17-11-2009, 22:57
Ako ti baš zadaje prevelike probleme, pravac jubito i tamo ima tutorial :P

Aral
17-11-2009, 22:59
Dobra ideja xD

Domy
17-11-2009, 23:19
Poludit ću u onoj sobi gdje moram pokupit ashes pa moram određenom kombinacijom sa likovima uključit one ploče na podu da mogu dobit prolaz preko provalije...grrrr

http://dragonage.gulbsoft.org/doku.php/puzzles/gauntlet

kikl0p
18-11-2009, 01:25
Kako kul u igri cak mogu ubit djete,lol onaj quest s onim opsjednutim klincem,mada mi igra cjelo vrjeme gura da ga ne ubijem i onda na kraju ona zena cmizdri, i imam opciju da ju maknem i ubijem klinca..i vidis lik onak udari zenu u glavu i s bodezom ubije klinca :shock: :pray:

Xero
18-11-2009, 01:46
This game got ballz.

Aral
18-11-2009, 01:48
Da xD I stavljaj spoiler tagove.

Inače, ubili vi ženu ili klinca, Alistair će pizdit ovak i onak, malo glupo. Ja sam ovaj put ubio klinca i time sam spljugao opciju za drugu specijalizaciju, Blood Magea. Al ipak, bio sam 12.lvl pa tu drugu secijalizaciju ne bi ni mogao dobit...možda da sam išao malo kasnije, da skupim potreban lvl. No, nema veze; bit ću samo arcane warrior i to je to, spirit healera možda stavim, tak imam Wynne koja je takav class.

Xero
18-11-2009, 01:51
Alistar je govno :(
Šta god napravim naljuti se , a neće primat poklone , ali ipak mi ga je bilo malo žao na kraju barem dok nisam skonto da je sa sobom ponio grey warden commander armor :(

Feanor
18-11-2009, 10:38
Probaj u dxdiagu smanjiti sound acceleration na basic.

Sve sam probao i ne funkcionira, jedino kad nema drivera ili je zvuk na off igra vrti kako spada.Valjda igra ima problema s Realtek driverima, a i nema opciju kao mass efect da se zvuk dobija softverski ili hardwareski.

Maloki
18-11-2009, 14:25
Stiglo i moje kolektorsko izdanje.

Rang€r
18-11-2009, 14:48
i ti imaš kartu da pogodim?

Maloki
18-11-2009, 14:59
Dobro si pogodio :)

Feanor
18-11-2009, 15:08
http://img109.imageshack.us/img109/1893/fuuuudragon.png

Trebalo mi je 5 minuta xD

Nodakim
18-11-2009, 16:50
Ono kaj poberes u wardens keep dlc-u, odnosno u soldier's keep nije blood mage specijalzacija. To je bonus set skillova isključivo za dlc.

Yep,ali ta 2 skila su zapravo Blood Mage skillovi koje dobiš od onog starog Wardena.

Aral
18-11-2009, 17:16
Hm, skillovi od Blood Mage su ovi:
Blood Mage Spells:
*Blood Magic
*Blood Sacrifice
*Blood Wound
*Blood Control

A ono kaj ti dobiješ u tom dlc-u su Power of Blood skill tree, a skillovi su Dark Sustenance i Bloody Grasp, dakle nemaju veze s ovim gore. To su specijalni skillovi u tom dlc-u.

Nodakim
18-11-2009, 17:28
Specijalni blood mage skillovi.(hint "Power of Blood")
Koje dobiš od jednog Blood Magea.
Koje je Blood Mage izmislio.
Koji imaju istu mehaniku kao Blood Magea skillovi.
Kriste dragi...
Halooo,jebeni kontekst.

Aral
18-11-2009, 18:45
A, to da jesu Blood Mage skillovi stoji, nisam skužio odmah jer mi je žena visila za vratom pa sam žurio pisat xD Mislio sam reć da su to specijalni blood mage skillovi, bonus u tom dlc-u ;)

Rang€r
18-11-2009, 19:09
Hm, skillovi od Blood Mage su ovi:
Blood Mage Spells:
*Blood Magic
*Blood Sacrifice
*Blood Wound
*Blood Control

A ono kaj ti dobiješ u tom dlc-u su Power of Blood skill tree, a skillovi su Dark Sustenance i Bloody Grasp, dakle nemaju veze s ovim gore. To su specijalni skillovi u tom dlc-u.

u onom opisu piše da se dobije 6 skillova, dakle svaki arhetip dobije druga 2, jer bilo bi tardano da mage dobiva bonus dmg na osnovu cunninga i gubi 10 helta svaku sekundu..

Xero
18-11-2009, 19:44
Kolko achievementsa imate ? Ja sam na jednom playtroghu skupio 42 od 87.

Grim
18-11-2009, 19:45
Imam 32 h igre zasada, ali čini mi se da nisam bome puno prošao. :D

Još sam u Orzammaru, obavljam zadatak za princa Bhelena. Ostale questove vezane za Blight (elfovi itd.) sam obavio.

Rang€r
18-11-2009, 19:46
ja apstiniram od igro do petka, samo sam ju danas bratu malo pokazo al to se ne računa kao igranje..

ja imam 28h prema xfu i čini mi se da sam puno prošao, doduše rangericu sam igro oko 20h, jer dost mi je vremena uzo 1. lik koji je trenutno na tower of ishyal questu..

Xero
18-11-2009, 19:48
Ja više ne znam šta bi radio nemam side questova , a prešo sam teko oko 40% igre :(
I da imam onaj traveler achievement što znači da sam pronašo sva "područija" u igri.

la50
18-11-2009, 19:49
Haha ni meni,imam jedno 26 h i oko 17% igre riješeno.Otkad je ove škole jako slabo kroz tjedan išta zaigram DA:O.

Arbiter of Change
18-11-2009, 19:57
Ja više ne znam šta bi radio nemam side questova , a prešo sam teko oko 40% igre :(
I da imam onaj traveler achievement što znači da sam pronašo sva "područija" u igri.
Originsi i uz njih vezane stvari.
100% dobijaš tek kad si riješio i otkrio ama baš SVE moguće u igri, sa svim kombinacijama.

Xero
18-11-2009, 20:03
Znam , ali ipak sam:prošo 2 origina, prešo igru jednom, prešo sve dclove koji su izašli, napravio questove za Shalea, Morrigan i Lilianu i napravio barem 15 side questova i još nemam ni 50% pređeno.

shane54
18-11-2009, 21:25
uh konačno gotovo, sad vraćanje u stvarni svijet :o :)

i jedno pitanje, jel još tko došao do levela 25? jer mislim da je tu level cap..

kikl0p
19-11-2009, 01:57
Nekuzim ono s otkljucavanjem chestova kad kliknem pise mi insufficient skill,onda rouge u paryju kaze da on to moze, i odaberem njega i kliknem i opet nemoze...

Kostolomac
19-11-2009, 02:03
Jer je i njemu skill premali.

Aral
19-11-2009, 10:17
Imam 32 h igre zasada, ali čini mi se da nisam bome puno prošao. :D
Još sam u Orzammaru, obavljam zadatak za princa Bhelena. Ostale questove vezane za Blight (elfovi itd.) sam obavio.
Preloše, ja sam izabrao Harrowmonta, onaj mali drkađija je idiot :D

cham3leon
19-11-2009, 10:51
Čitam malo one osvrte na generičnost, priču, etc.

Je li priča (skupa sa dijalozima i ostalim) otprilike kao ona iz NWN?

Horny Devil
19-11-2009, 11:05
Nisam igrao NWN, ali ako je i tamo radnja "zlo se nadvilo nad svijetom, a ti si jedan jedini koji ga moze pobijediti", onda da.

Arbiter of Change
19-11-2009, 11:55
i jedno pitanje, jel još tko došao do levela 25? jer mislim da je tu level cap..
Da, ali "normalan" konačni level je negdje 20-22 jer maksimum možeš postići samo grindanjem random encountera.
Nego, jesam li ja jedini koji misli da u igri ima malo previšeSquestova? Mislim, nije da se žalim, ali bokte journal mi je stalno pun. :)

Aral
19-11-2009, 12:12
Pa kaj je to loše? :D Meni je ok, tak tak, bolje da ima neg da nema. Plus, questovi su baš ok, ne računajuči one koje pokupiš sa chantry boarda jer su oni tu manje više da popune rupu.

Insert
19-11-2009, 14:03
Čitam malo one osvrte na generičnost, priču, etc.

Je li priča (skupa sa dijalozima i ostalim) otprilike kao ona iz NWN?

Priča je bolja nego u nwn 2.

Grim
19-11-2009, 15:05
Da, ali "normalan" konačni level je negdje 20-22 jer maksimum možeš postići samo grindanjem random encountera.
Nego, jesam li ja jedini koji misli da u igri ima malo previšeSquestova? Mislim, nije da se žalim, ali bokte journal mi je stalno pun. :)
Meni je uvijek skoro prazan pošto se prvo bacam na side questove pa onda na main quest. Jedino što mi smeta je višak love. :D

Arbiter of Change
19-11-2009, 15:07
Tako ću i ja... samo što ja nemam baš višak love. :)
Inače, o Isse mili, što je Denerim hardcore s onim okršajima po ulicama. Mislim, 15+ ljudi na nas 4. :)

Xero
19-11-2009, 15:24
To je još dobro kasnije te napadne 15 stražara svi u dragonbone oklopima okruže te s two-handed mačevima s leđa ti dođu rougovi , a iz daljine te gađaju samosrjelima :o

Grim
19-11-2009, 15:27
Nešto me uhvatilo i sada ponovo počinjem igru, poslije ću završit sa Warriorom, sada uzimam Mage uz specalizaciju Blood Magic (nadam se da zbog ovog neću imat problema) i Arcane Warrior.

Xero
19-11-2009, 15:28
Zdrav razum te uhvatio :wink:

Aral
19-11-2009, 15:32
Nešto me uhvatilo i sada ponovo počinjem igru, poslije ću završit sa Warriorom, sada uzimam Mage uz specalizaciju Blood Magic (nadam se da zbog ovog neću imat problema) i Arcane Warrior.
Nemreš fulat, to ja sad igram. Prvi prijelaz nisam prošao još kad sam igrao sa warrirom. Nažalost, sad kod mage sam zeznu fade pa nemogu bit blood mage, nego sam samo arcane warrior. No, nema veze, i ovako kikam ess ^^

Grim
19-11-2009, 15:36
Ak uzmem Blood Mage specalizaciju, ocu li zbog nje imate nekakav preobrat u prici (los)?

Aral
19-11-2009, 15:42
Pa mislim da ne, isto kak nemaš za ostale specijalizacije. Iako, Blood Mage je malo specifičan zbog same priče; al mislim da nećeš imat problema.

Nodakim
19-11-2009, 16:08
Ako otključaš na jednom karakteru blood magea,na svima si ga otključao i možeš ga automatski uzeti na 7. i 14. levelu gdje god bio.

Aral
19-11-2009, 16:20
Ako otključaš na jednom karakteru blood magea,na svima si ga otključao i možeš ga automatski uzeti na 7. i 14. levelu gdje god bio.
Ne kužim ovo?

GeraltofSmeg
19-11-2009, 16:22
Ne kužim ovo?
Party, to nije upitna rečenica, makni UPITNIK!

Aral
19-11-2009, 16:35
To jedino upitna rečenica i može bit al to sad nije bitno. Kaj je Nodakim mislio sa tom rečenicom? Pišite razumno, a ne da odgonetavam :D

Arbiter of Change
19-11-2009, 16:39
Ne moraš sa svakim novim likom otključavati svaku specijalizaciju iznova kad započneš igru već se prenosi.
Samo ne znam ima li kakve veze jesi li ulogiran ili ne, tj. je li account based... vjerojatno nije.

Aral
19-11-2009, 16:41
E pa to pitam. Ok onda, sad mi je jasno, tnx.

Domy
19-11-2009, 16:55
Profil ti se sprema offline tak da svi achievementi i otključane specijalizacije i sl postoje i ako igraš cijelo vrijeme bez logiranja na account

Arbiter of Change
19-11-2009, 17:07
Ah da, to objašnjava online profil koje se izgleda updejta samo onda kad mu se prohtje. :)

Inače, teaser sa službenog foruma.
http://social.bioware.com/forum/1/topic/9/index/232302

If I were a Dragon Age fan, I'd be visiting the site tomorrow for something...
Not that I'm saying, I'm just saying.

Carry on.

Grim
19-11-2009, 17:11
Evo prošao sam Mage origin, 2 h mi je trebalo. Da, ostajem s mageom, više mi se sviđa od warriora, iako izgleda totalno loše. :D

Rang€r
19-11-2009, 18:04
Ah da, to objašnjava online profil koje se izgleda updejta samo onda kad mu se prohtje. :)

Inače, teaser sa službenog foruma.
http://social.bioware.com/forum/1/topic/9/index/232302
[quote="Chris Priestly ":xtgct6f5]If I were a Dragon Age fan, I'd be visiting the site tomorrow for something...
Not that I'm saying, I'm just saying.

Carry on.
[/quote:xtgct6f5]

novi DLC, hell yeah :D

Kalhant
19-11-2009, 18:15
Nadam se da je patch posto me ovaj memory leak ubija u pojam. Nakon 20 min igre loading mi se popne na minimum 2 min.

Arbiter of Change
19-11-2009, 18:42
novi DLC, hell yeah :D
Yup, Return to OstagarSza $5... wait, what? :)
http://dragonage.bioware.com/addon/#

Duke of Earl
19-11-2009, 18:57
* To find the survivor play through Dragon Age: Origins until after the village of Lothering and Journey to Bann Loren's Lands along the Bannorn's northwest border.

Ček, znači da do tog dijela neću moć doć ako sam već završio s Lotheringom ?

Xero
19-11-2009, 18:59
Ne to znači da moraš zavšit Lothering prije nego možeš doć do tog djela.

Aral
19-11-2009, 20:21
Nadam se da je patch posto me ovaj memory leak ubija u pojam. Nakon 20 min igre loading mi se popne na minimum 2 min.
Da, definitivno. Katastrofa od čekanja. Stavim taj patch kad se vratim s faxa...al sumnjam da će kaj riješit.

Znači novi dlc...zanimljivo :D

Feanor
19-11-2009, 20:25
Kakve veze ima DLC sa patchem, to je samo dodatni content, bilo bi glupo da moraš platit 5 dolara da ti oni riješe probelme koji nisu trebali ni postojati.

Grim
19-11-2009, 20:35
Nisam naišao na taj problem. Lucky me. :D

Aral
19-11-2009, 20:39
Kakve veze ima DLC sa patchem, to je samo dodatni content, bilo bi glupo da moraš platit 5 dolara da ti oni riješe probelme koji nisu trebali ni postojati.
Pa kaj je to netko rekao? DLC je jedno, patch je drugo. A i jedno i drugo je dobrodošlo, sam kaj se jedno plača a jedno ne :)

Feanor
19-11-2009, 20:41
Pa nije izasao novi patch, samo DLC. PA me cudi kako svi pricaju da se nadaju da ce im poboljsat performanse.

Aral
19-11-2009, 20:44
Pa dobro, nije patch novi al ovaj 1.01b ili kak već je noviji od onog koji je bio 1.01a. A DLC je priča sama za sebe naravno ;)

Feanor
19-11-2009, 20:54
Jedino sto 1.0.1b popravlja je 1.01a tj. popravlja ga onima kojima dotični nije dao pokrenut igru.

Aral
19-11-2009, 20:56
Super, onda ga niti nemoram stavljat jer mi 1.01a radi. Nisam baš pratio info pa ono, tnx na infou.

Insert
19-11-2009, 21:18
Kakav memory leak? Ja nisam ništa primjetio u ovih 30-ak sati igre.

Aral
19-11-2009, 21:19
Ponekad zna jako jako duuugo loadirat...da poludiš.

Insert
19-11-2009, 21:25
Ponekad zna jako jako duuugo loadirat...da poludiš.
Zbog čega dolazi do tog problema?

Aral
19-11-2009, 21:27
Nemam pojma, barem zasad. Al znam da popizdim zbog toga :o

kikl0p
19-11-2009, 22:00
I meni se igra poprilicno dugo loada,nisam patcho.
Jel patch rjesava taj problem or what?

Sgt. Bull
19-11-2009, 22:03
Taj problem oko loadanja riješava se jedino restartom igre. Barem je kod mene tako, čim počne izlazim iz igre i opet ju pokrećem.

skitkid
19-11-2009, 22:13
jas prešo evo nisam imo nikakvih problema s loadanjem ni niš al dobro.
malo mi je kraj ne baš najbolji al dobro. :D

Kalhant
19-11-2009, 22:26
Takoder proso igru.
Sam kraj me podsjetio na fallout 2.
Ne palim igru dok ne izade patch. Poludio sam zadnjih par sati igre koliko je dug bio load. Doslovno sam uspio otic u kuhinju, popit sok, pojest 2 kolaca i vratit se, a igra se jos uvijek load-ala.

Arbiter of Change
19-11-2009, 22:30
Stvar je nasumična izgleda, i nije samo u dugim loadinzima nego ćeš jednostavno osjetiti pad performansi nakon nekog vremena.

keko
19-11-2009, 22:34
Jel tko imao na kraju probleme s abilitijima? Igram s mageom, i na kraju u Denerimu, stisnem da baci neki spell, nekad uopće ne reagira, a nekad kasni i po 10-15 sekundi.

Kalhant
19-11-2009, 22:46
Ma meni je cijela igra usporila jedno 200%. Popijem potion i onda cekam 5 sekundi da bi dobio manu/health, isto tako sa svim skillovima i spellovima.
Odigrat cu igru jos jednom definitivno, ali sljedeci put zelim uzivat, a ne zivcanit dok cekam :D .

Kako napravit da i alistair prezivi? Slozio sam se sa Morrigan da napravi onaj ritual. I svejedno mi je umro alistair :(

Xero
19-11-2009, 23:01
Alistar je najbolji tenk u igri.

Arbiter of Change
20-11-2009, 12:52
Što su ovi manualsi za otključavanje specijalizacija/dobijanje dodatnih bodova skupi. Ja sam se već do sada pitao što će ti lova uopće. :)

Grim
20-11-2009, 13:10
Što su ovi manualsi za otključavanje specijalizacija/dobijanje dodatnih bodova skupi. Ja sam se već do sada pitao što će ti lova uopće. :)
Eh da, zaboravio sam pitat, je se to uopće isplati kupit? :D

la50
20-11-2009, 13:36
Evo napokon jedan dan u tjednu a da sam prije škole malo odigrao.Nije mi se dalo ić u Deep Roads pa sam svrnuo do Circle of Magi i tamo sad pokupio onu healericu.Kad ubih onog Abominatona ja mislio evo sad će bit kraj questa ali ne,bem ti sloth demona.Sad sam u onom Fade u već oko dva sata...

Duke of Earl
20-11-2009, 17:00
Taktika za ubit Loghaina i njegove podanike kad Landsmeet pođe po zlu. Probao sam samo jednom, poprilično su me brzo satrali, Loghain mi jednim udarcem uspije ubit Moriggan :(

Tyrion
20-11-2009, 17:11
nek ti svi idu na njega a jedino na sto trosis manu s mageom je onaj freeze/ili neki drugi disable s cooldownom bliskim s duzinom trajanja

Insert
20-11-2009, 17:29
Trebam li za dlc-ove novog lika i podržavaju li svi nepatchiranu verziju?

Grim
20-11-2009, 17:36
Primjetio sam da je mageom puno lakše igrat nego s warriorom, natukao sam 6 h igre zasada s mageom i još me nijednom nisu ubili, igram na normal, razmišljam o tome da prebacim na hard. Sada je vrijeme za Blood Mage specijalizaciju, nadam se da valja, jer mi se čini najbolja od svih mage specijalizacija.

Još namjeravam uzet Arcane Warrior na 14 levelu. :D

Aral
20-11-2009, 17:54
Isti si ko ja ^^ I meni se čini da je lakše.

Grim
20-11-2009, 17:55
Ovaj put Stena mjenjam sa Alistairom. :D

Rang€r
20-11-2009, 21:12
jednako je lako, jedino što se sad iskusniji...

Trebam li za dlc-ove novog lika i podržavaju li svi nepatchiranu verziju?

ne i da

Windwalker
20-11-2009, 21:53
Čini se da sam se napokon pomirio s igrom.
Već me par dana nije iživcirala. :D

Nego, jel ima ko kakva iskustva s rogueima? Prvenstveno mislim na neke dual-wield tipove.
Jel mogu konkurirati warrioru?

Nodakim
20-11-2009, 23:21
Utiliyti(lockpick,stealth+backstab,traps) komenziraju više atributa za ulagati i neke nedostatke naspram Warriora.

bananac
20-11-2009, 23:23
a kakvi su archeri? nakon maga si mislim nekog rangera napravit, on summona pauka i to?

Nodakim
20-11-2009, 23:28
Nema takve podjele.
Warriori i Rougovi imaju osnovni talent archery,dok specijalizacija Ranger je neka vrsta Mage like summonera,a skillovi skoro pa isti kao oni od Shapeshiftera.
I bowova dobrih nema baš na preteke,ali se čini soldnim.

Arbiter of Change
21-11-2009, 00:35
Damage lukova se također masivno može poboljšati ako nađeš specijalizirane strijele tako da uvijek treba paziti na njih. I da, rougeovi imaju navodno neki bug se dexterity i daggerima, samo nek' se zna (ne doprinosi dovoljno bonus šteti, ili tako nešto).

Inače... dragons, huh?
Isse, što me razvalio onaj High Dragon, čak i brže od Thaxll'ssillyie iz BG2 (Shadow Dragon, jel'te) kad sam se 1. susreo sa živinom. :)

The Boz
21-11-2009, 00:42
Ja sam se razočarao kada sam otkrio da mi taj napušeni zmaj resista mind blast, paralyze, waking nightmare itd a padne na cone of cold tri puta.
Razočarao me BioWare generalno sa nedostatkom balansa :(

vjever_masni
21-11-2009, 10:18
eo zaigro i ja dragon age, i smeta me sto nema slobode kretanja, vec kad izades iz grada samo se mos teleportat iz jednog u drugi, jel?

u gradu sve izgleda dosta lijepo i atmosfericno ali outdoor je nekako lose napraqvljen, fali detalja, izgleda isprano i nije atmosfericno

likovi iz ekipe su dosta glupi.

u piocetku me smetalo sto je lik shy jer sam bas prije dragon agea igrao witchera, ali ajde prebolio sam to(i u witcheru fali malo slobode)

Xero
21-11-2009, 10:40
Kako misliš likovi iz ekipe su glupi ? Jel misliš da su glupi u borbi ili samo stalno pričaju gluposti ?

Grim
21-11-2009, 10:41
Isuse, u Denerimu u nekom shopu sam naišao na Reapers Vestment, predobri robesi, rulaju. :pray:

la50
21-11-2009, 10:50
To u Market Districtu?Onaj shop za Mageve.
Od onih drake skalova se može napravit dobar armor.Je ga tko radio,ja sam bio to dao Ljiljani.

bananac
21-11-2009, 10:52
Ja sam u Denerimu nasao predobar mac za arcane warrira, kod onog dwarfa.

neznam jel bug, al kad iskljucim combat magic na itemima mi i dalje pise da zahtjevaju magic umjesto str. kolko sam skuzio prema tooltipu spella ta zamjena vrijedi samo dok je spell aktivan

Xero
21-11-2009, 10:53
Ja sam od dragonbona napravio massive armor za svog warriora stvarno predobro izgleda i ima velik defense.

Horny Devil
21-11-2009, 10:55
Ja napravio medium armor od dragonbone-a za svog mage-a. Jako dobro.

Aral
21-11-2009, 10:56
Ja sam od dragonbona napravio massive armor za svog warriora stvarno predobro izgleda i ima velik defense.
Kod kojeg blacksmitha si ga dao napravit? Mage sam, pa ako to ima veze...

Horny Devil
21-11-2009, 10:57
Kod Wade-a u Market District-u.

Xero
21-11-2009, 10:58
Pa kod Wadea koga drugog samo prvo moraš ucmekat zmaja i to onog velikog.

Aral
21-11-2009, 11:05
Ima još dva-tri blacksmitha kod kojih možeš otić, ili koji bi to mogli napravit al kod njih se nemože, zato pitam. Kod wadea nisam ni išao nikad, odnosno još nisam stigao jer sam tek stigao u Denerim. Zmaja sam riješio već prije ^^

Xero
21-11-2009, 11:07
Wade je najbolji smith i ko plus još je i
gej

Horny Devil
21-11-2009, 11:08
True, true... :)

Aral
21-11-2009, 11:20
Da, sječam se nešto iz prvog prelaza :D Dobro, onda ćemo kod Wade-a.

Nodakim
21-11-2009, 11:22
Ja sam u Denerimu nasao predobar mac za arcane warrira, kod onog dwarfa.

neznam jel bug, al kad iskljucim combat magic na itemima mi i dalje pise da zahtjevaju magic umjesto str. kolko sam skuzio prema tooltipu spella ta zamjena vrijedi samo dok je spell aktivan

Upravo suprotno od toga piše u spell descriptionu.

Horny Devil
21-11-2009, 11:35

Nije bug, combat magic tako funkcionira, jednom kada ga imas uvijek se gleda magic umjesto strength-a.

Jubilarna 100. strana. :ekipa:

Arbiter of Change
21-11-2009, 12:26
100. strana... huzzah! :)
Od nedavno mi je nešto štekfest u Denerimu, treba defragmentirati vjerojatno.

la50
21-11-2009, 12:28
Jbt ja za ovog svog warriora/berserkera nemogu nikako nać nekakav dobar mač,bio sam našao mislim u Ruined Temple neki ali za arkein warriora.
Ja imam dwarfa u partyu ali neznam kako enchantmant,nek me netko prosvijetli.

Edit:AoC ja gdje god bio šteka(osim po noći),ali se može "trpit" zbog super igre :D.

Windwalker
21-11-2009, 12:32
Pa enchanmente ti stavlja onaj mladi patuljak koji je u party campu (uz starijeg patuljka trgovca), ako na to misliš.

vjever_masni
21-11-2009, 12:42
Kako misliš likovi iz ekipe su glupi ? Jel misliš da su glupi u borbi ili samo stalno pričaju gluposti ?
u borbi xd

Arbiter of Change
21-11-2009, 12:43
Tactics, use them.

vjever_masni
21-11-2009, 13:20
usam, ali uopce se sami ne sjete iskoristit health potion ili magije/poteze nego moram kliknit na lika i onda ga healat ili iskoristit neki potez a za to vrijeme moj (default) lik uspije krepat sa 15 health potiona :(

ogranicenost kretanja uzasno ubija kad uzmem u obzir kolko je igra najavljivana i hvaljena heh, ali preci cu je kako god

Grim
21-11-2009, 13:22
usam, ali uopce se sami ne sjete iskoristit health potion ili magije/poteze nego moram kliknit na lika i onda ga healat ili iskoristit neki potez a za to vrijeme moj (default) lik uspije krepat sa 15 health potiona :(

ogranicenost kretanja uzasno ubija kad uzmem u obzir kolko je igra najavljivana i hvaljena heh, ali preci cu je kako god
Kao sto je Arbiter rekao, tactics, use them. Sve se moze nariktat u taktikama.

The Boz
21-11-2009, 13:23
Nemože. Taktike su zakon, ali neke stvari nemreš s njima.

Arbiter of Change
21-11-2009, 13:25
Kakve veze mogućnost kretanja ima s tim koliko je igra hypana i hvaljena? Koliko ja znam, DA:O nikada nije bio reklamiran kao sandbox igra.
Rekao sam ti već, stvar je u taktikama, tj. možeš napraviti da lik automatski koristi potion kad mu health padne na 75/50/25%. Prouči ih malo.

@The Boz:
Ne možeš sve, ali sve to što ne možeš redovito već spada u specijalizirane manevre koji nisu uvijek primjenjivi... ili zahtijeva kooperaciju više likova.

kulamasta
21-11-2009, 13:27
Najbolje da se igra sama igra...

Grim
21-11-2009, 13:31
Nemože. Taktike su zakon, ali neke stvari nemreš s njima.
Spominjao je da mu smeta što companioni ne koriste potione sami, tactics. :D

Aral
21-11-2009, 13:58
Sa taktikama se može skoro sve riješit, zato su tu. Ja obično stavim kaj mi se pruža pa onda malo izmjenim, obično ono vezano za usage mana i health potiona. Jako korisna stvarčica, nema šta.