PDA

Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age: Origins

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14

Bartuc
07-01-2010, 20:11
Jebeno izgleda :pray: Puno je lakše napraviti dobru žemskinju nego lika u ovoj igri, frajeri su ružni kao da su ih tukli palicom ružnoće +3 :(

Ja sam upravo prešao oba DLC-a - Stone Prisoner i Warden's Keep. Sada idem vjerojatno u Brecilian Forest. Redcliffe je bio pljuga, možda je bolje prvo preći njega na solo Nightmare pa tek onda u Circle of Magi. Redcliffe nema niti jednog "uber" bossa dok ih CoM ima hrpu (nekoliko Desire Demona, Revenant, 4x Sloth i Uldred). Taman u Redcliffeu dobiješ level ili 2 tako da ti je CoM lakši.

Desire Demoni su zajebani, stalno bacaju Cone of Cold i Winter's Grasp, radi ogroman damage i još te zaledi. Moraš izdržati da potroše manu i tek onda si koliko toliko siguran (pošto još nemam onaj Megabane Poison koji posuši magea).

Tu koljem Rage Demona u Warden's Keepu - 8P9gmHk6t8M

- bježanje do vrata mi je taktika xD Dok mu HP padne na određeni dio prizove 2 vatrena demona i još likova da ga Healaju :shock:

8P9gmHk6t8M

Arbiter of Change
07-01-2010, 20:25
Daj snimi kako se boriš protiv neprijatelja u Denerimu kad uzmeš one side questove pa kad ima pun prozor bandita u uličicama. Već si dokazao da si dobar 1v1 sa bossovima, a mene zapravo najviše zanima kako središ stvari kad se boriš protiv više neprijatelja istovremeno... koji te napadaju, naravno.

Rang€r
07-01-2010, 20:26
isto ko i bosseve, našopat će se đubre potovima, da mi znat kak joj je kad piša

baldrick_
07-01-2010, 20:47
Baš mi je to falilo u DA više gray wardena baš me zanima dal će soldiers peak utjecat nekako na ekspanziju možda bude nekaki outpost možda čak i središte novih gray wardena onda će baš dobro doć taj gray warden commander armor :P
čisto sumnjam da će da utiče, ekspanzija se nastavlja nekolko meseci po završetku originala, tako da igrač nije odigrao soldier's peak dlc, morali bi da prave sasvim novo područje.. ne verujem da im to pada na pamet. jedino da naprave tako da, ako igrač nije završio ili kreće od početka u awakening, da je neko drugi očistio soldier's peak.

Bartuc
07-01-2010, 20:54
Daj snimi kako se boriš protiv neprijatelja u Denerimu kad uzmeš one side questove pa kad ima pun prozor bandita u uličicama. Već si dokazao da si dobar 1v1 sa bossovima, a mene zapravo najviše zanima kako središ stvari kad se boriš protiv više neprijatelja istovremeno... koji te napadaju, naravno.

Budem snimio dok dođem do tamo. Uglavnom imaš par taktika. Možeš ih klati s leđa pomoću Combat Stealtha, kada te okruže skineš ih 2 komada sa Dirty Fighting i Riposite te možda još par sa jednom bombicom i opet odeš u Stealth mode. Ta taktika pali kada si ti predator, a esencijalna je kada se nađeš u zasjedi pa nemaš element iznenađenja. A druga taktika je ako neprijatelj ne zna za tebe ili se možeš dovoljno udaljiti, onda ih mamiš po 2-3 sa Bowom. Možeš se boriti odjednom i sa njih 20 (bubam), ali onda moraš silovati bombe, one rade ogroman damage i imaju veliki AoE. Također je važno imati poison sa stun efektom, ne stuna često ali kada stuna si happy :D

PS: Zamke ne koristim često ali nisu loše, puno su mi pomogle u Redcliffe Castleu tamo gdje su Mabari i vukovi. Overwhelm ti je najveći neprijatelj.

baldrick_
08-01-2010, 05:05
zanima ne nešto u vezi main hand i offhand... koristim dva bodeža, imam jedan koji po svim karakteristikama bolji od drugog, kad stavim taj drugi, piše mi da imam veći damage?! kako to? zanima ceo taj princip funkcionisanja main hand i off hand, kako se to računa damage, itd.

Arbiter of Change
08-01-2010, 11:03
Pročitaj ovaj link. Ukratko, off-hand oružje ti nema damage koji piše na samom oružju dok se zapravo ne uvježbaš.
http://dragonage.wikia.com/wiki/Dual_Weapon_Talents

fear
08-01-2010, 13:38
Evo pitanjce,zanima me koji vam je one handed sword s najvećim dmg-om kojeg se našli, zato jer sam našao onaj meteorit i zatim sam dao iskovati mač pa me zanima dali ga je još netko našao i kolke su šanse da ga nađem pri ponovnom prelasku igre.

Insert
08-01-2010, 14:01
Evo pitanjce,zanima me koji vam je one handed sword s najvećim dmg-om kojeg se našli, zato jer sam našao onaj meteorit i zatim sam dao iskovati mač pa me zanima dali ga je još netko našao i kolke su šanse da ga nađem pri ponovnom prelasku igre.
Ja ga maloprije slučajno našao (meteorit). Tijekom prvog prelaska nisam naletio na njega.
Kakvo ono dijete spominju ljudi kraj meteora? Je li to referenca na supermena ili ima neki quest kasnije?

Bartuc
08-01-2010, 15:12
Ovako se to radi 8) :D 3 komada xD

http://i49.tinypic.com/waggg0.jpg

http://i49.tinypic.com/votm6e.jpg

http://i48.tinypic.com/2is88dt.jpg

ScorpiuS
08-01-2010, 15:20
Zašto si razbacao talente prko cijele trake?

baldrick_
08-01-2010, 15:32
Pročitaj ovaj link. Ukratko, off-hand oružje ti nema damage koji piše na samom oružju dok se zapravo ne uvježbaš.
http://dragonage.wikia.com/wiki/Dual_Weapon_Talents
ja imam sve ove talente nabudžene, nego mene zanima konkretno off hand i main hand formule, i razlike između njih.

Bartuc
08-01-2010, 15:38

Tako da mi je preglednije. Trenutno je prazna ali zna u njoj biti još 1 otrov, 2 vrste bombica i 1 zamka, pa se to popuni. A i uskoro dolaze talenti od specijalizacija (njih 2) pošto sam gotovo sredio glavne talente...

Nego, ono sa rupom od meteora je Easter Egg - Superman. Ali još nikada nisam naišao na taj meteorit što spominjete, valjda su male šanse da se aktivira taj encounter.

Rang€r
08-01-2010, 15:40

odjelio ih je, prva dva dps, zatim disableovi, stealth, sustained, poison, bombe, potovi

Bartuc
08-01-2010, 15:43
odjelio ih je, prva dva dps, zatim disableovi, stealth, sustained, poison, bombe, potovi

Dobro oko :friends:

Lakše se snaći kada napraviš razmak između tih skupina. Nego, sada sam blizu ruševina, morao bi prvo Juggernauta naći ali se bojim Revenanta :D

ScorpiuS
08-01-2010, 15:56
Be afraid, be very afraid! :D
Znam da su meni poginuli likovi iz skupine dok sam ih ubijao.

Bartuc
08-01-2010, 16:37
Najgori su ti neprijatelji koji su imuni na stun efekte - Revenant, Desire Demon, Rage Demon i sl. Protiv njih nemam neku razvijenu taktiku osim prsa o prsa, a sa Revenantom je to strašno teško pošto radi ogroman damage. Možda bi i oni bili lakši kada bi imao L4 Stealth, ovako nemreš otići u Stealth mode ispred crvenog neprijatelja. Zajebano.

Bartuc
08-01-2010, 20:50
LoL? LoL! :rotfl:

xd0HIXXEHzgS- Arcane Pussy

Zmajić na ulazu je bio zajeban, Overwhelma te i mrtav su u 2 ugriza. Moraš ga ubiti full brzo da ne iskoristi Overwhelm. Stavio sam mu 3 zamke na ulaz i kad mi je prišao sam još hitio bombu, tu mu je već pala trećina HP-a, nakon toga prsa o prsa i zadnja bomba :( Jebenica.

ScorpiuS
08-01-2010, 21:09
Abuseaš nesavršeni AI. There is no glory in that!

Neven <R>
08-01-2010, 21:30
Ček je'l ti se lik brže levela ako nema drugih party membera? Ako ne, onda stvarno svaka čast :pray:

Grim
08-01-2010, 21:33
Inače Bartuc, ne shvaćam zašto ideš tek sada kod elfova, oni su najlakši za obaviti, to si trebao prvo, zar ne?

la50
09-01-2010, 15:14
@Bartuc svaka ti čast,samo sa jednim likom prelazit igru(preludo),to možeš samo ti :D

Arbiter of Change
09-01-2010, 15:21
RtO još nije izašao, svatko tko tvrdi drugačije će biti warnan zbog piratije. :eyebrows:
Osim ako nije crveni, njih se bojim.

Nodakim
09-01-2010, 15:22
Odgođen je :D

Rang€r
09-01-2010, 15:26
aral pm pls :>

Inače Bartuc, ne shvaćam zašto ideš tek sada kod elfova, oni su najlakši za obaviti, to si trebao prvo, zar ne?

meni su oni poslje dwarfova najteži, pogotovo sad drugi prelazak, imam same meleere, vajpo me taj peder :(

Nodakim
09-01-2010, 15:30
RtO još nije izašao, svatko tko tvrdi drugačije će biti warnan zbog piratije. :eyebrows:
Osim ako nije crveni, njih se bojim.

Svi se mi bojimo velikih crvenih :)

Eeee da,Aral pm...

hansi
09-01-2010, 15:42
Sada sam stao kada trebam ubit onog vukodlaka, njihovog glavnog. Kada me zatraže oni elfovi iz nekog kampa koje su napali vukodlaci. Trebam donjeti srce tog glavnog njima. Tek sam ušao u onaj dvorac koji ima par katova. Ide mi dosta dobro, igram na easy, jer se ne razumijem baš u igru. Nekako mi je strano, nisam igrao puno rpg-ova, a i neznam baš dobro taktizirati. Do kraja igre se totalno naviknem i uvježbam pa idem na normal. U igri su mi zasada ona redheadica, sten, alistair i ja. Cucak čeka tamo ( mabari). Prije ovoga sam bio samo u onome selu gdje na početku, na ulazu budu neki lopovi, pa ih ucmekam ko lude. Moj lik je Dalish ( mislim) Elf. Rogue, zove se Legolas ( :D ). Ciljam na archera, dosta mi dobro ide.

Bartuc
09-01-2010, 16:05
Ček je'l ti se lik brže levela ako nema drugih party membera? Ako ne, onda stvarno svaka čast :pray:

Isto se levela ako si sam i ako imaš full party. To možeš skužiti i po tome da se levelaju i neaktivni NPCi u kampu.

U Circle of Magi možeš dobiti do 21 pointova u atributima. To nije mali boost u snazi lika (+4 STR, +4 DEX, +5 CUN itd.). Nakon njega je Redcliffe totalna pljuga, tako da odeš tamo po level ili 2., nakon njega sam mogao u Brecilian Forest ali sam rađe išao DLC-e riješiti pošto su tu negdje po težini.

Brecilian je odlično odredište za Roguea, ima ODLIČNIH recepata za bombe, otrove i zamke, nađeš pre brutalan Bow itd. Jebenica. Jedino su Shadow Warezwolfi pre pre zajebani, drito iz Stealth moda ti skoči u Overwhelm i gotovo te prikolje na podu, a kad se jedan digne sa tebe odmah drugi skaće u Overwhelm. Ludnica :D

Looky
09-01-2010, 20:02
LoL? LoL! :rotfl:

xd0HIXXEHzgS- Arcane Pussy

Zmajić na ulazu je bio zajeban, Overwhelma te i mrtav su u 2 ugriza. Moraš ga ubiti full brzo da ne iskoristi Overwhelm. Stavio sam mu 3 zamke na ulaz i kad mi je prišao sam još hitio bombu, tu mu je već pala trećina HP-a, nakon toga prsa o prsa i zadnja bomba :( Jebenica.

isto tako sam ga i ja ubio doduše na normal,ali sa mageom,neće ti doć blizu i neće summonat one skeletone ...

Rang€r
09-01-2010, 20:07
baš ste lame tako exploitat igru, not epic, not at all :(

Bartuc
09-01-2010, 21:06
@Ranger, treba ti 4 lika da makneš wardove sa tog "bossa", sam nemreš drugačije nego pomoću Bow-a. Čim mu se približiš, on se teleportira na novu platformu, a moraš ga ubiti da možeš napredovati. Tako da nije exploit već jedina solucija...

Bartuc
10-01-2010, 00:04

Evo, samo za tebe :friends:

Veća slika - DYk5mggafuE

DYk5mggafuE

Build je počeo briljirati. Prvi put sam igrao Cunning Rogue i on je genijalan za Party pošto radi najveći DPS u igri i imaš tenka koji vuče neprijatelje na sebe, a sada za solo prelazak igram Dexterity Rogue tako da imaš defense i attack do neba visok. Hit Rate ti je debelo iznad 90%, a tebe je dosta teško udariti zbog visokog defensea (neprijatelj mora imati visok attack da te udari). Najveći problem su ti archeri, oni imaju dosta visok attack rate tako da te često pogode. Oba builda su genijalna, ali svaki se koristi na svoj način.

Nego, ovo u Denerimu je lagano, ne znam zašto si baš to naveo da snimim :D Ima daleko daleko daleko težih borbi gdje moraš puno puno više taktizirati nego protiv bijednih bandita :P

PS: Sada sam riješio gotovo sve side questove u Denerimu i uskoro idem u Orzammar. Već sam zapravo bio tamo, išao sam po Rose Thorn Dagger i na kraju potrošio pare na Lifegiver prsten pošto mi više znači preživljavanje nego bolji damage. I slučajno sam u Circle of Magi išao gledati što ima Quartermaster i naišao na najjači belt koji sam vidio. Iskeširao sam nešto iznad 100g za njega, a taman po drugi put skupio za Rose Thorn :D

Looky
10-01-2010, 00:19
Jel mi možeš u private massageu ili samo tu odgovoriti kako si ga tocno razvijao(cunning build) jer sam sad ponovo poceo sa rogueom i planiram ga ono str do 20 radi armora(ne armor rating,neko radi oklopa,odjece.. (: ),dex do 36,i dalje piči u Cunning...ono coup de grace što prije,lethality ... jel to otprilike to ili ... ?

Bartuc
10-01-2010, 00:49
Za Cunning Build ti treba 30 DEX-a osim ako planiraš koristiti 2 Short Sworda što bi bio zločin pošto su 2 Daggera najjače oružje u igri sa Cunning Buildom. STR do 20 zbog armora. WIS, MAG, CON apsolutno NIŠTA. Eventualno možeš staviti WIS do 20 ako vidiš da ti fali Stamine za jedan dodatan potez usred borbe.

Specijalizacije su obavezno Assassin i Bard. Duelist zaobiđi u širokom luku, on je za DEX build dobar pošto doda +10 na attack i deffence. Bard ima treći talent po redu - Song of Curage koji daje ogromne bonuse zbog visokog CUN i to neka ti je aktivno nonstop, zajedno sa Momentumom. Ranger specijalizacija je smeće za DW roguea, ona je dobra eventualno za Archera. Assassin je odličan, prva 2 talenta su must have, kasnije ga maxaš. Mark of Death bacaš obavezno na Bossove ili jače neprijatelje.

Evade i Fegin Death zaobiđi u širokom luku, beskorisni talenti. Lethality, Combat Movement i Coup De Grace su MUST HAVE. U Dual Wield odjeljku ideš samo do Dual Weapon Expert (3), do Reposite (2) i do Momentuma (3), iza toga se ne isplati.

Ako igraš solo, onda ti je Stealth MUST HAVE i to se prvo razvija. Ako igraš sa družinom, onda ti Stealth niti ne treba.

To to je, onako okvirno. Ima neprijatelja koje ćeš fulavati zbog niskog DEX-a ali ćeš raditi brutalan damage. Manjak DEX-a možeš kompenzirati tako da imaš u družini Warrior Championa sa Rally+Motivate talentom.

PS: Ja sam upravo kupio The Rose's Thorn Dagger :pray: Ostalo mi je 9 zlatnika :D

EDIT: Krivo sam rekao, treba ti 30 DEX-a zbog Daggera. Prepravio sam gore.

la50
10-01-2010, 00:53
Omg Bartuče kad vidim tebe kako uživaš u igri i kako je razvaljuješ pitam se "bože ja sam sa 4 nas u partyu na easy jedva prešao igru a on rastura sa jednim likom",i onda još skužim da si ti taktičar boli glava i sad brijem da si neki ekstra pametan lik a da sam ja pglu ko stup...

Bartuc
10-01-2010, 01:07
Ma kaj bi bio glup :D Meni je RPG Bog među žanrovima i obožavam ga, pogotovo ovakav RPG koji me koliko toliko podsjeća na legendarnog Baldura kojega sam gotovo doktorirao koliko sam ga puta prešao. Samo mi je tamo bio solo nešto teži nego u Dragon Age-u pošto ipak ima malo žešća pravila.

@Looky, još jedna napomena. Imati ćeš viška pointova za talente i nemoj ih stavljati tek toliko da popuniš Dual Wield ili Rogue granu, rađe razvij Archery do Arrow of Slaying talenta koji ti može biti uber koristan kod Boss bitki (zmajevi i sl.). I niti pod razno nemoj uzeti Evade skill. Ja sam ga uzeo pošto je po opisu savršen, na kraju sam se grizao zbog toga. Evade radi točno ono što piše, svako malo izbjegneš napad ali nakon toga kao da se isključi AI od lika. Izgubi napad koji je u tom trenutku radio i ostane stajati dok se ostali bore, pa ga moraš primiti i slati opet na neprijatelja. Katastrofa. Da ne kažem kako je ranjiv dok on stoji nakon što blokira napad :-x :D

la50
10-01-2010, 01:13
Kako bi samo volio sad još koji put preć igru a da se ne moram sad prcat sa fre spejsom na disku i štekanjem igre...vratit ću se ja u ovu temu kad bude zamrla a ja si budem kupio novi komp.

Insert
10-01-2010, 01:59
Je li moguće solo proći onaj nevidljivi most (urn of sacred ashes)?

Rang€r
10-01-2010, 02:16
lol ne, jedino ak igraš dwarfa pa da te neko baci...

btw ak ste vodili oghrena, kad dođete do mosta kaže neš u stilu "finally no1 says anything 'bout dwarf tossing" :pray:

Looky
10-01-2010, 11:54
puno hvala bartuče,točno to sam mislio,jedino sam mislio uzet duelista zbog ovih +10 na attk i def ako se ne varam i dex dizati na 36 ali skuzih da si u dualu treeu nebudem dizal na 4 granu nis jer kazes da je beskorisno (: znači bard > duelist
hvala

la50 ja se isto prcam s igrom,zapravo je to sad predigra ( 3:]S) jer sredinom sječnja nadograđujem komp pa cu onda tek uživati u igri... medimum bez antianalisinga sux :( onak su mi texture sve točkaste ko u starim cinematic videima i trailerima :S

Bartuc
10-01-2010, 12:42
Je li moguće solo proći onaj nevidljivi most (urn of sacred ashes)?

Nije mi dao vrag mira pa sam išao prvo Urn qurst riješiti, pa tek sada idem u Orzammar :D Dobiješ "privremeni" party - 3 Ash Wratha.

http://i49.tinypic.com/i5rcj6.jpg

@Looky... Možeš uzeti Duelista ali od njega dobiješ SAMO +10 attack i +10 defence pošto su 2. i 4. talent gotovo beskorisni (4. je još OK). Dok Song of Curage diže Attack, Damage i šansu za Critical Hit na temelju Cunninga. Pošto ćeš na kraju imati cca 80-90 cunninga, dobiti ćeš cca +10 Attack, +6 Damage i +11% na Critical :pray: Drugim riječima, Duelist bi ti donjeo samo +10 na defence što ti ne znači puno jerbo će on tako i onako biti relativno niski u CUN buildu.

Rang€r
10-01-2010, 13:28
lol ovi wraithovi su zakon... kakav ti je to armor btw? :S

ScorpiuS
10-01-2010, 13:29
Vidim da možeš Ash upgradeat, kakve imaju skilove?

Xero
10-01-2010, 13:31
To valjda nosi kad se ne bori tako sam ja u Oblivionu dok šetam po gradu nosio neki jadan oklop koji ne pruža skoro nikakvu zaštitu , ali izgleda kul pa onda kad se borim s nekim nabacim heavy armor :D

Bartuc
10-01-2010, 13:36
@Ranger & Xero, nope, to je robe koji je za DEX Roguea bolji od većine armora u igri (do Felon's Coata i Drake Armora) :D Kod DEX Roguea ti nije bitan Armor Rating pošto on samo umanjuje štetu, bitan ti je Defence Rating zbog kojega te neprijatelj teško udari, a ovaj robe nosi solidan bonus na defence :P Jedino sam kacigu prestao nositi pošto su pre ružne, sve mi je grdo gledati žemskinju sa kacigom na glavi...

@ScorpiuS, isto kao i Mage. Morao sam ići baciti oko u nadi da imaju neke unikatne skillove ali ništa od toga :D

Rang€r
10-01-2010, 13:40
možeš napisat ime robea i šta konkretno daje? :>

Bartuc
10-01-2010, 13:50
možeš napisat ime robea i šta konkretno daje? :>

Senior Enchanter Robe: +6 defence, +2 willpower, +2 magic. +6 defence ti je ekvivalent +6 dexterity-u. Robe nosi Wynee dok se priključi party-u.

Trenutno imam oko 30g ako se ne varam, još mi fali 50-60g za Felon's Coat koji je pre savršen. Njega sam imao i sa CUN buildom. Daje +6 DEX, +9 Defence, +4 Armor, +2 Combat Stamina Regen, +15% Physical Resistance :pray: :pray:

EDIT:

Ja i moj Party :D

http://i45.tinypic.com/2igzyuf.jpg

Rang€r
10-01-2010, 14:06
kak vi svi imate tak puno novaca? :/

ja ak bi tjekom jednog prolaska 500 sovereigna nakupio super bi bilo..

Arbiter of Change
10-01-2010, 14:08
Evo, samo za tebe :friends:

DEX power, Isse. :)
Zanimalo me jer nisam računao da ćeš si već tu nabildati DEX na 80, tj. da te praktički ne ne mogu pogoditi više. Sad je samo smooth sailing.

Inače, kako zgrnete pare?

Xero
10-01-2010, 14:13
Kako "zgrnavanje" u jednom playtroughu bi trebo nakupit oko 150 zlatnika i to čak ni netrebaš radit nešta puno side questova.

Bartuc
10-01-2010, 14:15
Iskreno, mislio sam da ću imati para ko dreka pošto sam solo - samo sebe opremam. Na kraju qurac, samo Rogue oprema za solo prelazak košta cca 450g :shock: Još si nisam niti jednu Skill/Talent knjigu priuštio pošto samo štedim za opremu.

Uopće ne znam da li ću skupiti za koju knjigu pošto su mi i Rune prioritet. Čak možda ne odem niti po Drake Armor, on me košta 30g, a Dragon Armor ne mogu brijem tako dobro prodati da si vratim pare. Mislim da nije loše investirati u Skill za krađu para.

Što se skupljanja tiče, sve pokupim i sve prodam, izrabljujem gdje mogu (Persuade/Intimidate) i sl. Najbolji quest ti je u Orzammaru, kupiš onaj Lyrium za 40g (s Persuade, inače je 50g), prodaš ga u CoM za 65g i još se vratiš po nagradu od 25g :D Čista zarada - 50g, a samo putuješ simo tamo :pray:

EDIT:

Evo upravo sam switchao na prijašnjeg lika i piše da sam potrošio 701g, a u inventaru imam još 71g. Tako da, ako me matematika ne vara, mislim da sam skupio 772g do kraja igre :pray:

Aral
10-01-2010, 14:37
@Bartuc: U, kak imaš fensi šmensi party. Alistair je novi švarceneger :) Ili još bolje Šten xD

Looky
10-01-2010, 14:43
Bartuče mučo mučo thanks,caaar si,odsad se samo tebi obracam za buildove :D

ScorpiuS
10-01-2010, 14:47
Očito BioWare nemože bez faila u sistemu trgovanja. U ME možeš zaradit lude pare tako da prodavaš stvari onoj doktorici na Citadelu koju spasiš, a kupuješ ih nazad od bilo koga drugoga. Sad neznam dali to oni najmerno bace da možeš nešto love exploitat ili zaista slučajno.

Bartuc
10-01-2010, 15:06
@ScorpiuS, gdje je u Dragon Ageu exploit sa parama? Ako ciljaš na ono sa Lyriumom što sam spomenuo, to nije exploit već quest u kojem možeš izmanipulirati likove ako imaš dovoljno dobar Coercion skill.

@Looky, nemaš na čemu i drugi put.

Evo pala je Jarvia, filmek se uploadao, koga zanima... PS: Bez iti jednog potiona :P

Veća slika - rd_eq-eDgzU

rd_eq-eDgzU

baldrick_
10-01-2010, 15:14
namerno, gomila trgovačkih simulacija funkcioniše po istom principu.. kupiš jeftino, prodaš skupo.

ScorpiuS
10-01-2010, 15:44
Da, ali je u RPG-u inače pravilo da kupiš za 500 a prodaš za 50.

Bartuc
10-01-2010, 15:54
O da, još jedan je pao 8)

http://i49.tinypic.com/2a8rimv.jpg

PS: Uskoro (ne danas, sredinom tjedna) ću doći do Brankice, baš me zanima ta bitka, brijem da će biti paklena...

ScorpiuS
10-01-2010, 15:59
Kasnije (ako nisu već) će ti Ogrei padat u dva zamaha

Bartuc
10-01-2010, 16:09
Da, to su oni bijeli (normal), ovi žuti su još uvijek brutalni, a crveni da ne govorim. Baš sam malo prije prikalo Ogre Alfa crveni, zajeban je za poluditi. Samo te Ram + Grab i gotova igra :cry:

Bartuc
10-01-2010, 17:02
Istekao mi EDIT :(

Evo bitke protiv Revenanta, postali su mi i oni lagani. Nešto ih je teže udariti ali bome je i njima teško mene udariti :D

RII_a6GJQP4

RII_a6GJQP4

Looky
10-01-2010, 17:08
zanima me ovo šta ga paralizira svako vrijeme,ovaj krug šta se stvori oko njega,jel to neki poison,rune ili oruzje ima takav special effect ? jer znam da mage ima takvu magiju a pošto ti soliraš ....

Bartuc
10-01-2010, 17:12
To ti je Must Have Rune :pray:

Trenutno imam u svakom bodežu po 1 Journeyman Paralyze Rune, jedva čekam da nađem/kupim Grandmaster verziju :D

Looky
10-01-2010, 17:20
oke,mislih da je rune,a ono još sam u djelu igre di imam jednog "Enchanted Daggera" koji droppa u Korcari Wildsu od onog Alphe i obični,tako da se ne opterecujem runama,kad kupim/nađem neki dostojan dagger onda ...
opet hvala :D

Boskre
10-01-2010, 22:22
Veliki pozdrav ekipi !
Nabavio igru prije 3 tjedna instalirao i kao totalni RPG ovoga tipa Newb kiksao uzduž i poprijeko. Poceo kao human noble warrior tank pokušao igrat solo na normal: kao Ai ce odrađivati party support ALI ajme muke i bruke krepo restart ...crko ,poginio ,umro ,ubili me ,priklali ,zaklali ,zatukli ,ražanj ,kolac ,kolinje cccc i tako ....
Uninstalirao igru i ....
Prije 3 dana instalirao nanovo sa Dlc i sa zadnjim patchem (razlog ne nisam mazohist) pročitao ovaj thread od 1-155 and counting ,Vidim da ljudi soliraju ovo (Bartuc) bravo majstore. Tražio na netu informacije i tako idemo probati ponovo...
Što sam uspio skužit :
Kako zaradit nešto golda
Kako otprilike podesiti Ai te addon Advanced Tactics 2.8 koji to sve još poboljša.
Neću ni pokušavati biti tank uzet ču 2h ili dual wield warrior a ostatak 2 mages 1heaal 1 dmg deal (Najlakše za početnika kažu ...)
Kako resetat talente i specijalizacije,
Beauty makeup likova da izgledaju kao u traileru te da isti skidaju helmet a stave ga opet kad ulaze u borbu...
Sad ce Alistar biti tank a ja dual wield warrior ili 2h.
I eto da vas pitam par stvari.
1. Gdje se mogu pogledati preporučeni builds za tanking warriora ,2h warriora ili dual wield te preporučene specijalizacije za iste te preporuke za rune?
2. Pogledao na netu par videa o AI party setupu imate li vi kaku preporuku ili link za isti ? Želja mi je što manje se prebacivat iz lika u lika a opet igrat na normal difficulty i što manje pauzirati u non boss fights.

Eto toliko za sada od mene.

Bartuc
11-01-2010, 00:14
@Boskre...

Kao Warrior imaš par odličnih mogućnosti:

1) Solo play - Two Handed Sword Warrior, Templar + Reaver, najvažniji talenti Indominable i Devour
2) Alistair ili Shale u ulozi tenka - ti si Two Handed Sword ili Dual Wield Worrior, Berserker + Champion.
3) Sten ili Oghren u ulozi DPSa - ti si Tenk Warrior (Sword and Shield), Champion + Templar

Ako ideš sa Alistairom (Tenk - Champion + Templar) kako si rekao, onda bi osobno ovako složio...

1) Alistair = Tenk
2) Morrigan = DPS Mage
3) Wynee = Healer Mage
4) Ti (Berserker + Champion ili Berserker + Reaver)

Alistairu dižeš STR da može nositi opremu, ostalo uglavnom u CON. Lik će raditi zanemarivo mali damage ali će zato biti ono što mora biti, tenk. Morriganici dižeš WILL tako da ima dovoljno mane za par uzastopnih damage spellova, ostalo u MAG za jačinu spellova. Wynee dižeš MAG tek toliko da možeš uzeti spell, ostalo sve u WILL tako da ima dovoljno mane za healanje.

Ti si u ulozi DPS Warriora (DPS - damage per second) i moraš biti sposoban napraviti ogroman damage u što bržem vremenu. Two Handed Sword (THS) radi velik damage ali je spor, Dual Wield radi manji damage ali je toliko brži da zapravo radi dosta veći damage nego THS. U oba slučaja dižeš STR u nebo (pošto si Warrior), u DEX staviš samo ako vidiš da počinješ pre često fulavati metu, a ostalo zanemariš osim ako ti treba za neki skill ili ako ti fali stamine.

Kao Dual Wield Warrior idi na Dual Wield Mastery pošto ti je cilj nositi 2 Long Sworda, NE 2 Daggera pošto nisi Rogue.

Taktika ti je da Alistair vuče sve neprijatelje na sebe (Threten i Taunt), a ti neprijatelje Flankaš sa leđa. Magovi znaš za što služe :D

Jebiga, šturo je to napisano ali možda ti pomogne.

PS: Faliti će ti Rogue za škrinjice, ali jebiga, kaj je tu je... Jedino da uzmeš Lelianu umjesto Morrigan. Onda bi ti svi članovi bili dobrog karaktera i fino se slagali...

PPS: Onda bi Leliani razvio Archery granu, pre jebeni su lukovi i strijele :pray:

crnisokol
11-01-2010, 11:20
@boskre

kako izvedeš da likovi stavljaju helmet samo kad ulaze u borbu?...meni stalno nose kacige

la50
11-01-2010, 11:34
E imam ja jedno pitanje,ja sam baš čitao i pitam se jesam li ja napravio fail.Dakle pointse sam trošio na STR i povećanje healtha,tako da bi 2 pointa dao str a jedan heltu,bio sam samo berserker jer...nemam pojma zašto,valjda sam čuvo pare za neko extra oružije koje nisam nikad ni našao za kupit.
Sad razmišljam znači mogao bi human/warriora uzet ovog što si ti rekao sa dva weapona tj mača,ako uzmem njega,kako bi si trebao dizat pointse,koje bi talente trebao uzet kako bi bio bolji nego sa failom s kojim sam prvi put prešao igru?

Bartuc
11-01-2010, 12:04
Ne znam koliko si fulao. Uglavnom je samo tenku potreban CON, ali ako sa svojim warriorom nisi prešao recimo 20 CON, onda nisi puno fulao pošto je 20 sasvim solidno. Možeš recimo CON i WILL staviti na 20 tako da imaš dovoljno Stamine za više poteza i dovoljno HP-a da možeš biti "off tank", sve ostalo u STR. U DEX samo ako vidiš potrebu za time, a u MAG ništa.

Ako igraš sa družinom onda niti nemreš puno fulati pošto igra ima sasvim dovoljno prostora da izgradiš dobrog lika. Uvijek te party izvlači pošto kraj sebe imaš još 3 lika koji mogu čuda raditi.

Dual Weapon je podosta bolji od Two Handed Weapona što se damagea tiče. Recimo možeš staviti 6 umjesto 3 rune, radiš nešto manji damage po udarcu ali si puno brži itd. Ali je zato THW Warrior imun na Knockdown i Stun sa svojim Indomitable talentom, a to puno znači u ovoj igri pošto kada te stunaju vrlo vjerojatno si mrtav.

la50
11-01-2010, 12:08
Hvala na savjetima Bartuc :D.

Bartuc
11-01-2010, 13:12
Nema na čemu.

Nego, nagodio sam se sa vragom i dobio 25g :pray: Sada imam cca 110g, a to znači da imam dovoljno i za Felon's Coat i za Drake Armor 8) Idem prije Brankice u Denerim po Felona. Na kraju mi ostane za kupiti samo još jedan prsten od 50g, grandmaster rune i knjige za attribute, skillove i talente (sve zajedno cca 100g, valjda će se skupiti) :pray:

Insert
11-01-2010, 13:55
Nego, nagodio sam se sa vragom i dobio 25g :pray:
Pojasni malo. Neki random encounter ili šta?

Rang€r
11-01-2010, 14:02
ne več onaj quest u deep roadsima, što nalaziš naokolo neke neke djelove tijela... ugl. kad skupiš sve djelove odeš do markera di je neki altar, summonaš vraga i možeš ga pustit da radi šta ga volja pa dobiš, e sad to je malo sjebano, ja sam dobio 30g a bartuc kaže da je dobio 25 :/

ak ga se odlučiš ubit nemam pojma šta bude, nisam se htjeo klat s njim jer su mi svi bili na pol helta, još izubijani i bez stamine, a oko 11. lvla sam bio >.>

keko
11-01-2010, 14:14
To je u Aeducan Thaigu?

Boskre
11-01-2010, 14:57
PS: Faliti će ti Rogue za škrinjice, ali jebiga, kaj je tu je... Jedino da uzmeš Lelianu umjesto Morrigan. Onda bi ti svi članovi bili dobrog karaktera i fino se slagali...
PPS: Onda bi Leliani razvio Archery granu, pre jebeni su lukovi i strijele :pray:
Zanimljivo i ja sam malo razmišljao o toj opciji u wow-u sam bio rogue ...
Ali neznam vidjet ču ovisno kako če mi ići.

@boskre
kako izvedeš da likovi stavljaju helmet samo kad ulaze u borbu?...meni stalno nose kacige
Addonovi koje momentalno koristim su :
Character Respecialization : Allows the player to reset the attribute, specialization, spell, talent and skill points of any party members.
Sacred Ashes CG Faces S: This mod swap the original faces of Leliana, Sten and Morrigan to ones that look more like those they have in the Sacred Ashes trailer.
S Helm Removal S : Equipped helms are removed when out of combat and re-equipped automatically when entering a fight.
Advanced Tactics 2.8 S : This mod fix various bugs in tactics system, party members behaviors and AI

Modove možeš nači na http://www.dragonagenexus.com/downloads/top/
http://social.bioware.com/browse_bw_projects.php

Bartuc
11-01-2010, 16:06
@Insert, ono što Ranger reče. Prvi put sam ga ubio ali ne dobiješ ništa, samo nešto XP-a. Bolje mi je uzeti 25g pošto mi treba :D Lik je uglavnom isti Uldred, po dizajnu, napadima i snazi...

Xero
11-01-2010, 16:14
Sad ću napravit novog lika dual wiled warriora neću nosit massive armor da nedobijem previše fatigue ajd Bartuče daj neki build može i na pp.

Bartuc
11-01-2010, 16:53
Dual Wield Warrior

Attributi:S- (napomena - riješi Circle of Magi prvi, tamo možeš dobiti 21 attribut point)

STR - sve
DEX - 36
WILL - <= 20
MAG - 0
CUN - 16
CON - <= 20

Skillovi:

MAX Combat Training
MAX Coercion
MAX Survival (na kraju)

Talenti:

Dual Wield odjeljak:

- Dual Weapon Mastery - (nosiš 2 mača)
- Dual Striking & Riposte - (Dual Striking ti je UVIJEK uključen, Riposte je odličan Stun Skill), dalje ništa
- Dual Weapon Sweep, Flurry, Momentum - (Momentum je UVIJEK uključen, Flurry ne koristiš, DWS zna biti vrlo koristan)

Warrior odjeljak:

- Powerful, Threaten, Bravery
- drugu granu za početak ne diraš, ako ti na kraju ostane pointova, onda je maxaš.

Specijalizacije:

Ovisi tko ti je u Party-u. Pošto si ti DPS Warrior, vjerojatno ćeš imati Alistaira ili Shalea kao tenkove. Ako uzmeš Alistaira, njemu daj Templar + Champion, a sebi Berserker + Champion. Berserker ti daje odličan boost u damage, a Champion ima odličan Warcry ako te neprijatelj okruži.

Berserker odjeljak - prva 3 talenta (Berserk, Resiliance i Constraint)
Champion odjeljak - maxaš ih sve

Na 19. levelu ti je lik praktički gotov i možeš si pumpati onu drugu granu od Warrior klase. Pošto ne igraš solo, u oružja si stavljaj Elemental Rune za boost u šteti i eventualno Paralyze Runu pošto je odlična.

Boskre
11-01-2010, 17:05
@bartuc
Ma svaka ti cast :bravo:za warrior talente puno če mi olakšati.

Daj molim te još neki build za rogue koji je dio tima a ne solo play i eventualno za healing mage ,ma daj i za dmg mage te koji detalj za dobrog tanking warriora (kad ih koristiš u patiju).

A molba vrijedi i za ostale iskusnije članove u ovoj igri. Podjelite zrna znanja sa nama Newbovima o buildanju likova i njihovih talenata , specijalizacija ili dajte koji dobar link!

Xero
11-01-2010, 17:06
Puno hvala :pray:
Mogo bi čak probat solo naravno ne na nightmare nego na normal , ali onda ću propustit puno dijaloga između likova. Evo već sam smislio i koji ću gear koristit:dual wiled Keening Blade i Starfang, Keening Blade jer je kul i ima veliki damage , a Starfang zbog dexterity i armor penetration. Uzet ću si Wade's Superior Dragonscale Armor Set , a onaj "nakit" još ne znam valjda će bit nešta dobro u ovom novom DCLu.

Rang€r
11-01-2010, 17:58
bilo bi ti još i korisno ak češ ič ko što ti je bartuc napiso, stavit 2 poena za indomitable, al to je neprovjereno tak da neznam kak bi funkcioniralo :/

Maloki
11-01-2010, 18:33
Attributi:S- (napomena - riješi Circle of Magi prvi, tamo možeš dobiti 21 attribut point)

STR - sve
DEX - 36
WILL - <= 20
MAG - 0
CUN - 16
CON - <= 20

Ovo me zbunjuje, pojasni mi molim te :)

Boskre
11-01-2010, 19:19
Addonovi koje momentalno koristim su :
Character Respecialization : Allows the player to reset the attribute, specialization, spell, talent and skill points of any party members.
Sacred Ashes CG Faces S: This mod swap the original faces of Leliana, Sten and Morrigan to ones that look more like those they have in the Sacred Ashes trailer.
S Helm Removal S : Equipped helms are removed when out of combat and re-equipped automatically when entering a fight.
Advanced Tactics 2.8 S : This mod fix various bugs in tactics system, party members behaviors and AI

Modove možeš nači na http://www.dragonagenexus.com/downloads/top/
http://social.bioware.com/browse_bw_projects.php

Sory što quotam sam sebe ali nisam našao edit :( na svom postu.

@crnisokol

Trebače ti još i
DAModder - Premiere DA Mod ManagerSIs the awesome Dragon Age Mod manager from Beyond Ferelden. It has been in heavy development for the past ouple of weeks.
Ovo je must have...za modanje!

Bartuc
11-01-2010, 19:21
@Maloki, 0 = ništa ne stavljati u Magic :D

@Ranger, Indomitable možeš koristiti samo kao Two Handed Weapon Warrior.

@Boskre... brzi "vodič" da ne pišem puno... Vrijedi samo ako ih imaš oba u party-u (npr. Wynee + Morrigan ili jedna od njih + PC Mage). Ako ih nemaš oba, onda ti treba Mix između Damage i Healer maga, to si sam izmiksaj :P

PS: Dolje su moji odabiri spellova, možda ima boljih ali meni su ovi nekako najbolji. Recimo još nije loša Sleep grana ali nije esencijalna.

Healer MageS- Magic dovoljno za spellove, sve ostalo u Willpower tako da ima hrpu mane za healanje/buffanje. Specijalizacije su Spirit Healer + Bloodmage ili Spirit Healer + Arcane Warrior. Must Have Spellovi - Mind Blast, Heal, Group Heal, Life Ward, Revive, Heroic Offense, Heroic Aura, Heroic Defense, Force Field, Telekinetic Weapons, Crushing Prison, Misdirection Hex, Paralyze i Mass Paralyze.

Damage MageS- Willpower dovoljno da imaš dosta mane za borbu, sve ostalo u Magic tako da su spellovi razorniji. Specijalizacije su Spirit Healer + Bloodmage. Must Have Spellovi - Mind Blast, Heal, Group Heal, Revive, Life Ward, Winter's Grasp, Frost Weapons, Cone of Cold, Blizzard, Force Field, Crushing Prison, Stone Fist, Fireball, Tempest, Blood Wound.

- Blood Wound ti je najjači spell u igri. Dođe ti nešto kao Mass Crushing Prison :D
- ako ti ostane prostora, uzmeš si Spell Might pošto je Storm of the Century pre pre jeben :D (castaš spellove ovim redom - Blizard + Spell Might + Tempest)

Roguea i tenka sam opisao na prethodnim stranicama...

Rang€r
11-01-2010, 19:28
@Ranger, Indomitable možeš koristiti samo kao Two Handed Weapon Warrior.

kak to misliš? moraš nosit 2hander ili? :/

Xero
11-01-2010, 19:30
Da.

Bartuc
11-01-2010, 20:10
Pala je Broodmotherica 8)

Nemojte gledati SS-ove ako još niste vidjeli kako ovaj Boss izgleda!

http://i48.tinypic.com/330abr8.jpg

http://i50.tinypic.com/108ej48.jpg

http://i49.tinypic.com/ieqo1l.jpg

ScorpiuS
11-01-2010, 20:23
Sigurno si se sa njom malo zabavio.

Bartuc
11-01-2010, 20:28
Ubio sam je iz trećeg pokušaja bez iti jednog Health Potiona. Samo bedak nisam snimio filmeka ali imam save prije bitke pa ću reloadati i ponovno je satrti za youtube, ako ću imati volje :D

Žena ti apsolutno ništa ne može, ali ima Grab Attack koji je insta kill :yuck: Ako te ne zgrabi, na konju si.

EDIT: Evo rasturio sam je po drugi put, filmek se šrinka pa ću ga uploadati. Ali ovaj put nije tako savršeno, popio sam 2 ili 3 potiona :(

Rang€r
11-01-2010, 21:09
lol čudim se na prvom skrinu di si i šta joj je to crveno na glavi :pray:

baldrick_
11-01-2010, 23:12
To je u Aeducan Thaigu?
nije u aeducan, il je ortan il u caridin's cross.. a, ako nije tamo, onda je u wowzamaru.

Bartuc
11-01-2010, 23:13
Evo snimke klanja Broodmotherice...

Veća slika - HPC6hEGa_jE

HPC6hEGa_jE

baldrick_
11-01-2010, 23:15
U DEX samo ako vidiš potrebu za time
zar nije tenku bitno da može da izbegava dobro udarce? tj. kontam da može i dex zbog toga, a i druga varijanta konstitucija, pa da ga pogađaju, al da mu to ne šteti mnogo..

Bartuc
11-01-2010, 23:21
Inače je tenk netko u masivnom armoru, buffan da boli glava i sa hrpom HP-a tako da može upiti sve što na njega pošalješ. DEX bi bio odličan za Tenka pošto ga nitko nebi mogao udariti ali ako želiš ostati u RPG duhu onda ideš na CON. Razvijati tenku DEX do neba je kao da Magu ideš razvijati STR do neba ili Rogueu MAG... Može se ali nije to to :D

hansi
11-01-2010, 23:25
Može brzo nekakav build. Htio bih nekakvog jakog dwarf warriora. S njime bi DPS-a i djelomično tankao. Alistair će primarno tenkati, ona crna ženska, ne mogu se sjetiti kako se zove će biti kompletni DPS mage, ima da ubija. Za 4. neznam. Možda Lelianu za healera? Uglavnom, došao sam do onog djela kada trebam pobiti onog glavnog vukodlaka i uzeti njegovo srce, ali čim je dođao onaj zmaj pao sam ko beba.S6 puta sam pokušavao, ostane mu dosta healtha. Onog čudnog nepričljivog velikog, kao tank/dps, neznam kako se zove uglavnom, onaj kojega zarobe u onom selu jer je kao pobio neke obitelji, pa ga trebam osloboditiSsam stavio naprijed, pobacao neke magije, prvi i drugi spell za nekakav jaci attack, allistaira da ga tuce stitom, lelianu i sebe da sa strane strijelama ubijamo boga u njemu. Ja doduše, napravim dosta dmg-a sam, udarim par puta crippling shoot, dirty fighting, rapid fire, pa onda aim i tako to...
Dakle, trebao bi mi nekakav build za Dwarf Warriora, želim da bude two handed, nešto za alistaira da tenka, lelianu da heala ( ako može, neznam) i onu crnu da bude totalni dmg deal mage. Hvala.

Bartuc
12-01-2010, 00:37
Leliana ti je Rogue, ona ne može Healati ali od nje možeš napraviti Boss killera sa lukom i strijelom. Pošto ćete ti i Alistair biti Warriori, treba vam još 1 Rogue i 1 Mage. Moj savjet za Party bi bio - Ti, Alistair, Wynee/Morrigan i Leliana s time da bi prednost dao Wynee pošto je daleko daleko bolja od Morrigan (Morrigan je Shapeshifter - potpuno beskorisna škola magije, dok je Wynee Spirit Healer iliti najbolja škola magije).

Alistaira bi stavio kao Tenka (Sword + Shield ; Champion + Templar), Wynee bi napravio Damage/Healer mix (Spirit Healer + Blood Mage), Lelianu kao Archera (Bard + Ranger). Leliana će ti micati zamke, otvarati škrinjice i vrlo vjerojatno biti glavno oružje protiv Bossova.

- Alistaira sam opisao stranicu ili dvije prije...

- Wynee - otprilike ravnomjerno stavljaš na MAG i WILL s time da nešto više ide u WILL. Od Spellova bi uzeo - Mind Blast granu, Cold granu, Heal, Group Heal, Revive, Life Ward, Blood Wound (od Blood Mage specijalizacije), Fireball i Paralyze granu.

- Leliana - 20 STR, 22 CUN, sve ostalo DEX. WILL prema potrebi... Razviješ čitav Archery, čitav Ranger set, talente za otključavanje brava, Combat/Master Stealth ako smatraš da je potrebno, a Bard talente tek na kraju. Najvažniji talenti su ti Scattershot i Arrow of Slaying (Boss Killer)...

- Ti - stranicu ili dvije ispred imaš i Dual Wield Warrior i Two Handed Weapon Warrior.

hansi
12-01-2010, 00:57
Gdje da nađem Wynee?

hansi
12-01-2010, 01:06
Oke, našao sam si perfektnu igru. Planiram proći igru sada sa tim stvarima što si mi ti preporučio, a drugi put soloam sa human ženskom rogue. Hvala ti, od velike si mi pomoći. :bravo:

Arbiter of Change
12-01-2010, 10:42
Ti bi da ti Bartuc slaže buildove (<3), a prvi put uopće igraš igru? Gledaj, custom uber buildovi su ti ili za veće težine ili ako planiraš neke specijalne pothvate (solo ili duo), za obično igranje (full party, medium) se ne trebaš brinuti toliko jer ti ne treba 1-man army. Samo se ravnaj nekim zdravim razumom i logikom (warriorsima treba STR/DEX/CON, fokusiraš se na jednu borbenu granu, itd).

Bartuče, vidiš što činiš mladeži? :(

Forbs
12-01-2010, 11:08
Razmisljam dali da krenem ponovo igrat...Ma bolje da dlc zavrsim :D

Boskre
12-01-2010, 11:53
Ti bi da ti Bartuc slaže buildove (<3), a prvi put uopće igraš igru?
Bartuče, vidiš što činiš mladeži? :(

Hehe majstore tebe nisam duže vidio da postaš.
Malo Bartuc malo čitanja ovog threda malo nekih drugih DAOe siteova ,par addonova i NAPOKON igra izgleda i radi onako kako sam želio!
Dakle jako malo prelazim iz lika u lika Ai sad vrhunski odrađuje party suport a ja guštam u 2h warriorici!
Igram na normal ali možda dignem na Hard jer za sad ide super (znam da je igra lakša sa najnovijim patchem pa je možda i to pomoglo.)

S obzirom da sam je uninstalirao prije par tjedana nakon sloma živaca (pogledaj str 155 sa detaljnijim pojašnjenjem) sad baš uživam!
Znam da se neki od vas groze beauty addonova i drugih sitnica kao helm removal nakon borbe te resetiranja svih talenata i specijalizacija bilo kad u igri!

Ali ovo ipak Role-playing game a nas " Sto ljudi dvista pari očiju! "
Želim da mi je lik sexy female killer machine i da party više radi bez moga supporta i napokon to tako i radi :)

P.S. Zašto ovaj thread nije zasebni pod forum group mislim 157 stranica and counting... a kad ga tražiš nakon što dođeš na početnu stranicu foruma ...
Ma tu je negdje di sam ga ono našao...Novi korisnici ga mogu nači samo ako nalete na njega saSxenon svjetlima na autu + maglenke...moderatori ,moderatori... :nonono: dobronamjerna kritika :)

Uskoro postam koju sličicu iz igre.

crnisokol
12-01-2010, 12:31
Gdje da nađem Wynee?

Circle of Magi

Xero
12-01-2010, 13:41
Kako da započnem Unbound quest zanima me jer hoću nabavit Keening blade što prije mogu , a kada sam ga prije napravio pojma nisam imo kako sam ga dobio samo mi se stvorio u journalu.

baldrick_
12-01-2010, 14:17
ne znaš kako jer nisi čitao codex.. dobijaš quest nalaženjem beleški raznih mrtvih likovi koje nađeš tokom igre.

Arbiter of Change
12-01-2010, 14:17
Hehe majstore tebe nisam duže vidio da postaš.
Malo Bartuc malo čitanja ovog threda malo nekih drugih DAOe siteova ,par addonova i NAPOKON igra izgleda i radi onako kako sam želio! Znam da se neki od vas groze beauty addonova i drugih sitnica kao helm removal nakon borbe te resetiranja svih talenata i specijalizacija bilo kad u igri!

Želim da mi je lik sexy female killer machine i da party više radi bez moga supporta i napokon to tako i radi :)
A eto, nisam baš igrao nešto ovih dana, a i malo sam van Bartucove lige kad su buildovi u pitanju (jednostavno ne posvećujem toliku pažnju tome i više igram zbog priče, bar kad su SP RPG-ovi u pitanju). Što se tiče modova, daleko od toga da sam ja protiv njih (TES serijal, hell yeah), ali stvar je u tome da se ja držim settinga igre tako da neki moddovi nikada neće na moj komp, a ove ostale čekam finalne verzije i tako to. :)

Usput, Alley of Murders (http://social.bioware.com/project/1398/)Sće uskoro izaći (full VA).

P.S. Zašto ovaj thread nije zasebni pod forum group mislim 157 stranica and counting... a kad ga tražiš nakon što dođeš na početnu stranicu foruma ...
Ma tu je negdje di sam ga ono našao...Novi korisnici ga mogu nači samo ako nalete na njega saSxenon svjetlima na autu + maglenke...moderatori ,moderatori... :nonono: dobronamjerna kritika :)
Jer ne treba jer nas, unatoč dobroj raspravi, zapravo jako MALO raspravlja o igri... i ono, jedna dobra nam dobro služi.

baldrick_
12-01-2010, 14:19

hteo sam da kažem da se role playing odnosi na tvoje ponašanje što se priče tiče, a ne gameplaya.. ali onda sam se setio da možda igraš lika koji nije lider ili mu je mrsko da naređuje drugima, pa onda nećeš da izdaješ naredbe.

nego, meni borba sa pauziranjem i izdvanjem komandi baš do jaja.. mnogo bolje nego samo jednog lika da kontrolišeš. my 2 cents.

baldrick_
12-01-2010, 14:22
- Leliana - 20 STR, 22 CUN, sve ostalo DEX. WILL prema potrebi... Razviješ čitav Archery, čitav Ranger set, talente za otključavanje brava, Combat/Master Stealth ako smatraš da je potrebno, a Bard talente tek na kraju. Najvažniji talenti su ti Scattershot i Arrow of Slaying (Boss Killer)...

arrow of slaying boss killer zato što pravi mnogo veliki damage ili nešto drugo? pitam jer samo vodio dugo lljiljanu, sad sam je izbacio zbog ogrena, a nisam primetio da je nešto korisna u borbama (koristio sam je za obijanje, za zamke i za seks), mada i nisam isprobavao arrow of slaying na bossovima, više sam ga koristio da uništim protivnike koji su zaleđeni.

Rang€r
12-01-2010, 14:54
ja sam na prvom prolasku lelianu stavio za totalnog roguea, dakle neka vrsta jack of all trades but master of none... ugl. se služila daggerima a tu i tamo bowom, dok sam ja bio uberwtfpwner s rangericom <3

Bartuc
12-01-2010, 14:56
Ja nikako da poprčim Leilanu, već je na 96% i još neda pičke :(

Arrow of Slaying radi jebački damage, ali bitnije je to da su lukovi i strijele full jako oružje, pogotovo ako neprijatelju ne dopustiš da dođe do tvog Archera (glavna zadaća od Tenka). Arrow of Slaying ti daje autmatski Critical Hit + Bonus Damage koji ide po ovoj formuli - [Critical Hit damage]S+ 25 * [(Razlika u levelu između tebe i neprijatelja) ^ 2]. Uglavnom radi 200-250 damagea no zna se zalomiti i da napravi 500+ damagea, ovisi koga gađaš... :D

Nego, pala je i Brankica 8)

Veća slika - Hy7VOcWWs9A

Hy7VOcWWs9A

pehlinac
12-01-2010, 21:07
Svaka cast, ja sam se mucio sa 4 lika :?. Negooo, meni je ovo bio vjerovatno najtezi rpg koji sam igrao, mozda sam samo izasao iz forme, ali neki fajtovi su stvarno bili strasni :twisted:. Ili sam potpuno profulao nacin igranja :D

SkunK
12-01-2010, 21:51
Neznam ako ste skuzili, no ako recimo imate kacigu na glavi i krenete s nekim pričati - pokaže se animacija no bez kacige na glavi :D

Bartuc
12-01-2010, 22:15
Danas sam bio vrijedan...

1) Rogue vs. Gaxkang the Unbound

- slovi kao jedan od najtežih ako ne i najteži neprijatelj u igri. Pao je od prve :D Nabubao sam se sa Spell Resist opremom i popio Great Ice Salve prije bitke, bez toga je vjerojatno nemoguće za solo lika.

Veća slika - cwIYx7ARyQM

cwIYx7ARyQM

2) Rogue vs. Flemeth

- pala je iz trećeg pokušaja samo zato što sam 2x probao direktno prsa o prsa, a to tako neide protiv zmaja xD

Veća slika - TXfHqaVtw8M

TXfHqaVtw8M

3) Rogue vs. High Dragon

- pao je od prve, ista taktika kao i kod Flemeth. Bio bi i lakši da sam imao Superior Wade Drakeskin Armor. Fulao sam 2 Drakea tako da su mi falile 2 ljuske za taj armor, a s njime bi bio valjda imun na vatru.

Veća slika - T43lyB98924

T43lyB98924

@ScorpiuS, se polako pretvaraš u prah? :D

PS: Na kraju sam imao dovoljno para za SVE. Kupio sam svu opremu, sve recepte koji mi trebaju, sve skill/talent/attribut knjige i sve extra sastojke za bombe i potione. Tako da nema frke... Sada sam blizu Landsmeeta...

Windwalker
12-01-2010, 22:19
Igraš solo, prolaziš sve, i uspiješ fulati 2 drakea?

Pa ako već tjeraš maksimum iz igre, zašto ne pretražiš sve?

Bartuc
12-01-2010, 22:21
Igraš solo, prolaziš sve, i uspiješ fulati 2 drakea?

Pa ako već tjeraš maksimum iz igre, zašto ne pretražiš sve?

Imam ispriku :D

U prostoriju sam ušao u Stealth modu pa se nisu generirali. Nakon High Dragona sam se vratio u prostoriju sa jajima bez Stealtha i napala su me 2 žuta Drake-a :P

PS: Flemeth i High Dragon lagano zaštucaju pred kraj pošto sam bedak okidao SS-ove dok se snimalo :D

http://www.imagesforme.com/upload/ca08680a.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/f616ff80.jpg

http://www.imagesforme.com/upload/7a121aed.jpg

Maloki
12-01-2010, 22:41
Aj daj popis opreme i poslikaj character sheet, baš me zanima kakva je točna situacija :)

Bartuc
12-01-2010, 22:50
Mislio sam napraviti kratki vodič sa ovim buildom dok završim igru (do kraja tjedna), osim ako ti se žuri? :D

Maloki
12-01-2010, 22:52
Ma ustvari me samo zanima armor, ovo ostalo mi je čist' informativno ^^

Aral
12-01-2010, 22:55
Fora Bartuc al niš specijalno, ne sviđa mi se da solo prelaziš pa ono ^^ To ko da igram Diablo sa još 6 companiona xD

Bartuc
12-01-2010, 22:59
Evo opreme:

Felon's Coat - primarni armor
Drakeskin - za zmajeve (fire resist)
Red Jenny Seekers - rukavice
Bard's Dancing Shoes - čizme
The Rose's Thorn - primarni dagger
The Edge - sekundarni dagger
Lifegiver - prsten
Key to the City - prsten
Magister's Shield - amulet

... Ostalo ću u vodič potrpati.

Nego, moram priznati da mi je solo igra zabanvija nego sa party-em. Mada je prvi put obavezan prelazak sa družinom zbog dijaloga :pray: U solo prelasku drito upoznaš prednosti i mane talenata, klasa, specijalizacija itd., moraš si skužiti lika jerbo inače nebu dobro :D Da mi ne počinju ispiti uskoro, ziher bi išao zarolati solo Warriora :D Ali to ću morati odgoditi do daljnjega.

PS: Neopisiv je osjećaj sreće kada solo satreš nekog uber neprijatelja :D

Aral
12-01-2010, 23:00
Al moram ti priznat neš, svima kojima to kažem čeljust pada do poda :)

Bartuc
12-01-2010, 23:03
@Aral, zapravo je full teško do 15. levela, kasnije postaje sve lakše i lakše. Sada mi je zapravo već i pre lagano te jedva čekam crvenog neprijatelja :D

Maloki
12-01-2010, 23:09
A tko ti je ubio ova 4 neprijatelja? :)

Bartuc
12-01-2010, 23:12
Baš se i ja to pitam, tek sam malo prije skužio da brojke ne štimaju :?

Valjda bug u brojanju pošto su svi likovi od početka isključeni (ako ih netko i napada, oni samo bježe okolo dok ne umru). A i pisalo bi 99% damage jerbo ti i najmanja sitnica pokvari taj count. Čak ne smijem koristiti Tainted Blade talent jerbo se i on broji kao Party Damage :o

PS: Znam, brijem da je to u kampu dok te napadnu nakon Urne. Tamo nemaš kontrolu nad družinom!?

Maloki
12-01-2010, 23:18
Da, lako moguće.
Trebao si ih sve potjerat iz kampa :)

Bartuc
12-01-2010, 23:20
Bilo mi je žao, ne znam zašto ne mogu biti zao u RPG-ovima. Počne me gristi savjest kao da je RL, a ne RPG :D

Xero
12-01-2010, 23:22
I mene htio sam ovog novog lika igrat ful zlog , ali jednostavno ne mogu.

Maloki
12-01-2010, 23:24
Ja sam htio ubit magove, ali nisam se uspio natjerat.
Vidjet ću hoću se uspjet natjerat pobit sve vilenjake pa da mi se vukodlaci pridruže.

Bartuc
12-01-2010, 23:26
Čopiš si vukodlake (ako se može) i Goleme tako da se pridružiš Brankici.

Maloki
12-01-2010, 23:28
Ma ne vjerujem da ću se pridružit Brankici, to se neću nikako moći natjerati.

Neven <R>
12-01-2010, 23:30
Spoiler tag je zakon, koristite ga.

Nodakim
12-01-2010, 23:31
Nema baš previše smisla spoiler tag kada je multi choice i multi ending igra ergo nema ti šta spoilati...

Neven <R>
12-01-2010, 23:35
Svejedno su meni spoilani elementi priče i odabiri koji se mogu donijeti, a do kojih ja nisam stigao u igri.

flander
13-01-2010, 11:51
nisam krenul igrat ovo pa me zanima jedna stvar ?

to je čisti SinglePLayer ? Pitam zato kaj sam videl da ima neka grupa, jel to nužno igrat sa više igraća od jednom ili sam ja to vidio filmeke i screenove koji su igrani u co-op ?

Windwalker
13-01-2010, 12:21
Bilo mi je žao, ne znam zašto ne mogu biti zao u RPG-ovima. Počne me gristi savjest kao da je RL, a ne RPG :D
Erm, igraš s ženskom!!!

Insert
13-01-2010, 13:51

to je čisti SinglePLayer ? Pitam zato kaj sam videl da ima neka grupa, jel to nužno igrat sa više igraća od jednom ili sam ja to vidio filmeke i screenove koji su igrani u co-op ?
Nema multiplayera. A što se tiče grupe, imaš svog glavnog lika uz kojeg možeš voditi još tri npc lika. Baldurs gate sistem, samo s manjim brojem likova.

Bartuc
13-01-2010, 13:59
Pala je i Ser Cauthrien, od prve :P

8xAWm1vtPTY

Upravo stojim pred vratima i spreman sam krenuti na Landsmeet, bliži se kraj :( Počeo sam pomahnitalo trošiti pare, a mislio sam da neće biti dosta :D

Rang€r
13-01-2010, 14:05
uopče se nesječam da sam ubio tog gaxanga il kak se več zove, al sad s warriorom pada pod must :>

Bartuc
13-01-2010, 14:18
Da, kod njega je Keening, samo ne znam da li je pre težak ako su ti likovi niskog levela. Lik ti je zapravo Revenant ali sa magijama (Lich :D), a to znači da ga je teško udariti te dok god fulavaš on te kolje sa brutalnim magijama... Ice Salve i Cold Resist itemi su obavezni, a Spell Resist je poželjan jerbo možeš izbjeći najzajebanije magije poput Misdirection Hexa i sl.

PS: Ja sam koristio i Magebane Poison, tako da sam mu polako uništavao Manu i time mu smanjio spektar spellova :D

flander
13-01-2010, 14:26

Nema multiplayera. A što se tiče grupe, imaš svog glavnog lika uz kojeg možeš voditi još tri npc lika. Baldurs gate sistem, samo s manjim brojem likova.

aj super, jel sam mislil da moraš igrat sa više likova, a to mi zna bit ponekad naporno

Rang€r
13-01-2010, 14:36
:roll:

Bartuc
13-01-2010, 14:54
Haha, upravo sam umro od smijeha na Landsmeetu :rotfl: :pray:

Založio sam se da budem kraljica uz Alistaira i lik kaže nešto u stilu: "U ovom trenutku se inače probudim ili se probudim zato što sam zaboravio odjeću pa mi se ljudi smiju."...

- nebi bilo smiješno da lik nije došao GOL na Landsmeet :rotfl: :rotfl: :pray: (Svi NPC-i su mi goli) xD

Genijalno se poklopilo :D

Insert
13-01-2010, 14:58
Založio sam se da budem kraljica uz Alistaira
Jel to moguće uopće, i koji su preduvjeti (osim toga da ti je lik ženskog spola)

Bartuc
13-01-2010, 15:16
Mislim da je to jedini preduvjet. Nisam 100% siguran.

Nodakim
13-01-2010, 17:34
Human noble...

hansi
13-01-2010, 22:21
Igram sada sa Woman Human Warrior. Idem na 2x oni kratki mačevi. Završio sam onaj prvi dio i sada sam došao u Ostagar, taman sam upoznao Alistaira. Zanima me gdje ću prvo naći te kratke maćeve. Also, imam SVE one dlc-ove, dodatnu opremu i to. Power of teh internetz 8) . Čim si razvijem dovoljno DEX stavljam dragon armor. Onaj jaki, što izgleda mnogokulno :D. Inače, imam jedan ogroman problem. Imam patch v1.02, neznam jeli to patch v1.02a . Naime, niti jedan od mojih party membera me ne prati kada hodam. Oni ostanu i nikako da se pokrenu. Nije mi jasno. I kada ih sve odaberem i počnem hodati ništa. Samo ih mogu pokretati tako da desnim klikom odredim lokaciju ili da ih svakog posebno sa WASD pokrećem. Ima netko riješenje za ovaj problem?

Bartuc
13-01-2010, 23:26
Stisni slovo H.

Xero
13-01-2010, 23:30
Evo par slikica mog super kul novog lika:
http://img64.imageshack.us/img64/8223/screenshot2010011315003.jpg
Ovdje pokazujem kako mi je velik mač....
http://img687.imageshack.us/img687/3494/screenshot2010011315001.jpg
A ovdje silujem čiku Ogra. I znam da su mi slike velike , ali glupo mi ih je bilo stavljat u thumb pa nek neki mod to napravi , ako mu smeta.

Da ne siluješ i forum dimenzijama slika ubacio sam spoilerse.
~Arbiter

hansi
13-01-2010, 23:42
Stisni slovo H.
Hvala puno. Sada je dobro. Nego, da se ponovim; Igram sada sa Woman Human Warrior. Idem na 2x oni kratki mačevi. Završio sam onaj prvi dio i sada sam došao u Ostagar, taman sam upoznao Alistaira. Zanima me gdje ću prvo naći te kratke maćeve.
Dakle, gdje to nađem, ili gdje mogu kupiti?

Xero
13-01-2010, 23:50
Kratki mačevi ? Misliš na Longsword ?

hansi
13-01-2010, 23:51
Da, to.

Xero
13-01-2010, 23:59
Pa imaš onaj iz origina , ali inače nema dobrih mačeva dok ne završiš Ostagar.

Bartuc
14-01-2010, 00:27
@Xero, igraš solo ili sa družinom? Kako si napravio da nema sučelja u SS-u?

@Hansi Kürsch, dugo će ti najbolji mač biti upravo Family Sword kojega nađeš u samom Originu. Također možeš u Ostagaru doći do Elven Messengera i ako imaš nešto Coercion skilla, nagovoriš ga da ti da solidan Long Sword od nekog viteza... Ali dosta će vremena proći prije nego ćeš moći koristiti 2 Long Sworda, na početku možeš koristiti eventualno Long Sword + Dagger, bar dok ne uzmeš Dual Weapon Mastery talent. I da, najbolje mačeve ćeš naći, tako da ne trošiš bezveze novce na kupnju mačeva. Novci su ti za prstenje/amulete/armor/rune/knjige/potione itd.

la50
14-01-2010, 08:20
@Xero, igraš solo ili sa družinom? Kako si napravio da nema sučelja u SS-u?
Ja mislim da stisneš n ili v,ali nisam siguran.

TheBorg
14-01-2010, 11:15
Mislim, bilo bi fer da napravite posebni forum za ovu igru... Razvojni plan za ovu igru je još 2 godine pa tko zna koliko će DLCa još bit...

baldrick_
14-01-2010, 15:15
lol, longsword kratki mač..

Xero
14-01-2010, 16:50
Da :D
V se stisne da se makne sučelje. Nego našo sam predobar longsword i dagger nisam zapamtio sve bonuse , ali znam da mač ima 11.20 damagea i 3 slota za rune , za dagger neznam kolki ima damage , ali isto ima 3 slota za rune i natpis: "in war victory in peace vigilance in death sacrifice" .

flander
14-01-2010, 17:25
krenuh i ja igrat

igram sa Elfom, city elfom da budem točan, warrior klasa, i za sada mi se igra dopada, klasičan RPG :D

došal sam do dijela kad treba ubit onog lika kaj vam je pilku otel dok ste bili na vjenčanju,sad sa nekim likom idem u tuđinstvo

opredjelil bum se na dual wield ^^

tolko do sada, javim se kad prvu aždaju ubim ^^

senad_986
14-01-2010, 19:06
Razmisljam da krenem po drugi put u avanturu, ali sad bih uzeo Full Evil Human Noble Rogue-a (prvi put sam izabrao Elf Mage-a i bio sam dobrica). U ekipi vjerovatno ne bih vodio magove (Shale, Sten, Oghren i ja). Zanima me da li je bolje da liku dam da kolje s dva bodeza ili kao sto Duncan ima, jedan mac i jedan bodez.
Kako cu igrati sa zlim likom, da li je moguce da kao zena preuzmem tron samo za sebe? Ako ne, onda cu sa muskarcem jer zelim da mi ovaj prelazak bude Ultimate Evil.

baldrick_
14-01-2010, 19:43
dva bodeža brža.

za dagger neznam kolki ima damage , ali isto ima 3 slota za rune i natpis: "in war victory in peace vigilance in death sacrifice" .
to ti je neki wardenovski bodež, to je kolko se sećam njihov moto..

Xero
14-01-2010, 19:48
Oh wardenovski je sigurno i to od jednog jako posebnog wardena :D I mač isto.

Grim
14-01-2010, 21:00
Bartuc, molim te postaj Skill Build pošto me zanima koje si skillove uzimao, ali nemam vremena čekat dok napišeš guide. :D

Boskre
14-01-2010, 21:17
Pozdrav ekipa!
Evo da se i ja javim i postam jedan screenshot.
Za sada Ja dual wield warrior (mala crna) Alistar tanka mage znate ko je (Angelina Jolie look alike) :) a rogue sam naša u baru još kad je rekla da ne bira muško žensko! Must have in party ...
Bartuc puno hvala za builds help! So far ,so good!
Počinjem Circle of Magi ....Završio sa Wardens keep i pokupio stone prisonera lvl 8 za sad još malo pa DinG!

http://i49.tinypic.com/28wjvwl.jpg

hansi
14-01-2010, 21:27
Ovako. Za sada sam ukrao Alistairu onaj warden longsword, koji je, nažalost, main hand kao i onaj moj osnovni, ali sam zato uzeo taj njegov pošto je malo jači, i stavio sam si u drugu ruku dagger. 1. Valja li to dok ne nađem neki drugi longsword?
2. Razvijam sam si strenght i dexterity. To valja? Pošto sam Žensko/Nisam u kuhinji/Human/Warrior/ tučem sa mačevima po jedan u svaku ruku.
3. Zanimame, kada mogu ići po onog kamenog, Shalea.

Sada sam pošao u korcari wilds, vidim ženska udari unaj spell za jaki udarac, aktiviram si da tučem sa obe ruke istovremeno i padaju kao boce.

Also, odmah sam si stavio kajiš, prstene i ostale kurce koje sam dobio sa originalnom igrom, odmah na početku ( h).

4. Na koju specijalizaciju dajoj idem? Templar?

5. razvijam si sada sve za longsword + dagger, tojest longsword + dagger, dagger + dagger, znači onaj jači udarac, ono da tuče saoba istovremeno i da je bolja sa tim. Možda da idem sa dva daggera? To valja? Ajd, malo me preporučite oko ovoga.

Bartuc
14-01-2010, 22:01
Filmek se uploada, a do tada...

http://i47.tinypic.com/23tmcte.jpg

@GrimTheReaper, vodič dolazi za koju minutu :D

baldrick_
14-01-2010, 22:10
kolko ljiljana ne izgleda ko ljiljana sa ovim modom što joj menja lice.. staro joj mnogo više odgovara, mislim na njenu ličnost, ovde mi deluje paljevinski.

Bartuc
14-01-2010, 22:51
kolko ljiljana ne izgleda ko ljiljana sa ovim modom što joj menja lice.. staro joj mnogo više odgovara, mislim na njenu ličnost, ovde mi deluje paljevinski.

Je, baš je odvratna na SS-u dok mi je original verzija najsexy NPC u igri.

Bartuc
15-01-2010, 00:25
Istekao mi edit...

Uploadao i procesirao se filmek (pad Archdemona) - 9i_n8uhr7Kk

9i_n8uhr7Kk

PS: Zinuo sam kada sam vidio koliko sam potrošio/skupio para u ovom prelasku :D

Potrošio = 932,5g
U inventaru = 82,9g

= Skupio = 1015,4 zlatnika :shock: :pray:

flander
15-01-2010, 00:40
jedina zamjerka na igru su predugi dialozi i to klikanje na ponuđene odgovore

ostalo je sve ok

Arbiter of Change
15-01-2010, 00:48
Očito nisi igrao NWN2 kad misliš da su dijalozi ovdje dugi. Stvar je u tome da sve ima VA pa se čini dužim nego što je. :)
Inače, slučajno pomogao Templarima u CoM... valjda sam prekasno aktivirao onu knjigu.

Maloki
15-01-2010, 00:49
Naravno da će ti to smetati kada si navikao na bjesomučno klikanje po neprijateljima u grindfestovima poput Diabla :)

flander
15-01-2010, 01:28
marš :D

ma pogledam ja sve to,preslušam, ali zna bit naporno :D

ScorpiuS
15-01-2010, 07:39
Slažem se, jer neki likovi stvarno sporo pričaju. Može biti iritirajuće kad ti tako netko sporo priča poslje teške bitke, kad ti se nabije adrenalin.

W3DR4N
15-01-2010, 08:56

Kak se zove taj mod?

Bartuc
15-01-2010, 09:18

ostalo je sve ok

Neeee :cry:

Pa to i je čar ovakvih RPG-a (Dragon Age, Mass Effect, Witcher...), bolje klikati na ponuđene odgovore nego na Mephista :D

la50
15-01-2010, 09:39
Meni je ovo jedini RPG u kojem sam uživao slušajući dijaloge :D.

flander
15-01-2010, 09:45
dajte molim vas :D

počne mi se spavat kad ih počnem slušat :D još k tome moj char ne prića a za kog boga sam na početku igre biral glas lol ?

la50
15-01-2010, 09:49
To samo da čuješ u borbi kako se dere na svoj party xD.

W3DR4N
15-01-2010, 09:50
Da ti veli kak nemre otvoriti škrinju. 8)

Aral
15-01-2010, 11:24
Dragon Age DLC Removed From Xbox Live (http://pc.ign.com/articles/106/1061144p1.html)

A lol...mislim ono :rotfl:

Rang€r
15-01-2010, 12:51

ostalo je sve ok

lol, a u wowu kao nisu, bude pun qrc texta koji zapravo i nemoraš čitat >.>

flander
15-01-2010, 13:14

ostalo je sve ok

lol, a u wowu kao nisu, bude pun qrc texta koji zapravo i nemoraš čitat >.>

da ali u WoW-u nema tog interaktivnog razogovra, pokupim quest i pičim dalje, jel ubiti u WoW-u svi side qvestovi koji jesu nemaju neku važnu ulogu sa galvnom pričom, dok recimo u DA:O svaki razgovor je vezan sa pričom, tako ako nešto preskočim i lupim bezveze odgovor mjenjam tok priče,valjda je tako...

baldrick_
15-01-2010, 16:30
pa, brate, što igraš rpg igru kad te smaraju dijalozi? ako ti je do taktičke borbe, uzmeš strategiju, ako ti je do akcije uzmeš pucačinu.. šta će ti rpg? ko da sam ja otišo na temu o cod-u i reko ''dobra igra, samo ima previše pucanja.''. precenjuješ igru, retko kad možeš da promeniš tok priče u sporednim razgovorima.

Kak se zove taj mod?
ne znam, ne koristim ja to, pominjao ga je neki lik na jednoj od prethodnih strana..

baldrick_
15-01-2010, 16:31
This title update introduced a previously undetected issue that causes specialization classes to not work correctly in Dragon Age: Origins

jel neko od vas što ste igrali dlc iskusio ovaj problem?

Boskre
15-01-2010, 18:46
Kak se zove taj mod?
Morrigan & Leliana Sacred Ashes Face Mod
by Endeavour1934
Na str 156 možeš vidjeti cijeli popis koji koristim osim CG faces koji je zamjenjen ovim modom! :thumbs2:

Rang€r
15-01-2010, 23:11
http://i49.tinypic.com/28wjvwl.jpg

lol sad baš gledam tu, kad bi leliani ofarbo kosu u plavo, izgledala bi ko duff iz gunsa.. uopče mi se nesviđa taj face inače, nit liči na lelianu iz sacred ashes cinematica

la50
15-01-2010, 23:33
Ajde nas koje znamo samo staru ljiljanu reci koja je sadašnja,lijeva il desna?

Rang€r
16-01-2010, 00:05
ovo te niš nisam skužio :/

pitaš ko je leliana na ovoj gore slici ili? ak da, najdesno je leliana

Kostolomac
16-01-2010, 01:06
Probajte ovaj mod za face, meni su bolje nego originalne: http://social.bioware.com/project/966/

Arbiter of Change
16-01-2010, 13:26
Što volim kad mi jedan party member krene za neprijateljem i dovuče za sobom čitavu hordu koja je čekala iza ugla. :(

Ništa, Dorf lands opet. Oghren mi je malo "meh" nakon što sam se navikao na Stena, ali može proći. I likvidirao Flemeth sa začuđujućom lakoćom, mislim da mi nikome nije health pao ispod 50% (uz healing naravno i bez neke exploiting taktike). Ako ništa drugo, barem sam imao priliku iskoristiti Yusaris malo.

Bartuc
16-01-2010, 13:29
Flemeth mi je nekako slabija od High Dragona, bar mi se čini!? Ali kako god, zmajevi su jedni od lakših Bossova u igri :( Trebali su ih napraviti daleko daleko brutalnije, tako da opravdaju ime igre...

Arbiter of Change
16-01-2010, 13:31
Meni su zmajevi jako ovisni o sreći. Ako te odluče gricnuti odu ti tankovi kao od šale. :)

Xero
16-01-2010, 13:34
Nema lakih i teških bosseva sve ovisi o partyu meni je naprimjer Uldred bio ultra lagan , a ti kažeš da ti je bio jedan od težih bosseva tebi su zmajevi slabi , a meni je trebalo 15 pokušaja da ubijem High Dragona.

Maloki
16-01-2010, 13:37
Meni je High Dragon bio jedno 10 puta teži od Archdemona.

Bartuc
16-01-2010, 13:44
@Xero, i meni je Uldred bio lagan sa partyem :D Nemreš uspoređivati solo i party...

@AoC, kada te zmaj gricne, odmah uzmi maga i baci Cone of Cold. Ako se dobro sjećam, to prekine njegov napad.

@Maloki, da, Archdemon mi je najslabiji zmaj u igri. Onaj najmanji zmaj u Brecilian Forest mi je bio jedno 20x teži od svih ostalih zmajeva u igri (za solo). Njemu nemreš doći zguza, a gušter te overwhelma i mrtav si.

Arbiter of Change
16-01-2010, 13:46
Nisam koristio nikakav CC (CoC i slično) u borbi s njom. :)

Bartuc
16-01-2010, 13:49
Tak treba, Magovi su stvarno pre pre overpowered u ovoj igri. Čak i sa novim Patchom su ostali pre jaki, sve se bojim kakvi su bili prije 1.02 patcha :shock: Čitam da dosta ljudi igra igru potpuno bez magova tako da imaju izazova. Dovoljno da imaš 1 maga i izazov igre se smanji za 500% :(

Grim
16-01-2010, 18:17
Imam dojam da je Normal teži od Nightmare, jer Nightmare sada prelazim sa iznimnom lakoćom. :(

Looky
16-01-2010, 19:28
@Xero, i meni je Uldred bio lagan sa partyem :D Nemreš uspoređivati solo i party...

@AoC, kada te zmaj gricne, odmah uzmi maga i baci Cone of Cold. Ako se dobro sjećam, to prekine njegov napad.

@Maloki, da, Archdemon mi je najslabiji zmaj u igri. Onaj najmanji zmaj u Brecilian Forest mi je bio jedno 20x teži od svih ostalih zmajeva u igri (za solo). Njemu nemreš doći zguza, a gušter te overwhelma i mrtav si.

da cone of cold ili onaj sličan u istoj grani sam 1. po redu,kaj zaledi samo jednog...

Boskre
17-01-2010, 12:44
Probajte ovaj mod za face, meni su bolje nego originalne: http://social.bioware.com/project/966/

Par komentara sa te stranice za taj mod...

helifax
2010-01-06 7:33 AM
yupp this mode is dead for 1 month or so..hope it will revive in the future thou

flunkiman
2010-01-06 6:40 PM
LoL, I wrote him a message at his youtube channel. He deleted it without a comment. I asked him to give a statement if the mod is dead or not.
I begged him too. Well, seems like he doesn't care. The mod is dead.

Vicious
2010-01-12 4:12 PM
2 months since last update and last time the maker has been on this site. Mod's probably dead.
Pa da vam igra odjednom počela radit "čudno" !
Dobro provjerite najnovije komentare vezane uz neki mod prije uporabe friendly tip :thumbs2:
Dosta modera je na dragonagenexus aktivnija i modovi su bolji i učestaliji updates ali to vi sami procijenite!

Kostolomac
17-01-2010, 13:22
Meni sve uredno radi, a igru sam nakrcao modovima :)

Bartuc
17-01-2010, 13:24
Ja nisam stavljao modove, samo službene DLC-e. Nekako ne volim modove još od TES-a i to ne zato što su loši, već zato što provedem više sati na skupljanje/proučavanje modova nego na gameplay :D Nerijetko sam znao provesti po tjedan dana na skupljanje modova da bi mi se igra (Oblivion) zgadila nakon 1-2h igranja :( Onda mi bude žao zbog tih tjedan dana...

Arbiter of Change
17-01-2010, 13:30
Pa da vam igra odjednom počela radit "čudno" !
Dobro provjerite najnovije komentare vezane uz neki mod prije uporabe friendly tip :thumbs2:
Dosta modera je na dragonagenexus aktivnija i modovi su bolji i učestaliji updates ali to vi sami procijenite!
Ovaj... i?

Mod ne mijenja nijedan bitan element u igri i ako te zanimaju samo face morphovi onda ti je krajnje nebitno sve ostalo. Stvar sa DA:O je u tome da je moderski orijentiran prema modulima (isto kao i NWN igre), a ne ovim kozmetičkim alteracijama. Druga je stvar što će potrajati neko vrijeme dok ti moduli ne izađu sa svim fičrsima koje DA:O ima (VA, cutscene, itd).

Svi vise na Nexusu jer su piratizirali igru. :eyebrows:

Kostolomac
17-01-2010, 13:55
@Bartuc, znam kako ti je. Ali opet, to je jače od mene.
Za svaku igru koja je dovoljno dobra da ju krenem prelazit po drugi put potražim modove :)

Boskre
17-01-2010, 15:38
Ja nisam stavljao modove, samo službene DLC-e. Nekako ne volim modove još od TES-a i to ne zato što su loši, već zato što provedem više sati na skupljanje/proučavanje modova nego na gameplay :D Nerijetko sam znao provesti po tjedan dana na skupljanje modova da bi mi se igra (Oblivion) zgadila nakon 1-2h igranja :( Onda mi bude žao zbog tih tjedan dana...

Istina to što kažeš i ja sam dosta drugo tražio modove ali na sreču DaO mi je skroz ok osim tih par detalja koje sam modao .
Za to je kriv WoW tamo je sve počelo sa mojim modanjem nisi moga bit u guildi bez 5+ adonova i tako sam se navukao i sad svakoj igri nešto dodajem....
Ali reset specijalizacija i talent pointa je nešto što je i Bioware mogao sam staviti.

Bartuc
17-01-2010, 15:44
Da, taj reset bi dobro došao. Recimo Morriganici maknuti Shapeshift specijalizaciju, ili Alistaira pretvoriti u THW Warriora (Stena u Tenka) i sl.

osvetnik_sch3l3
17-01-2010, 15:45
instalirao igru,
poceo prelaziti sa human noble sword+shield,
zanima me samo koliko ce igri trebati da me osvoji.
pozdrav

Maloki
17-01-2010, 16:13
Da, taj reset bi dobro došao. Recimo Morriganici maknuti Shapeshift specijalizaciju
To definitivno.
Mislim da je shapeshift najgluplja specijalizacija u igri.

Feanor
17-01-2010, 16:40
Da, taj reset bi dobro došao. Recimo Morriganici maknuti Shapeshift specijalizaciju
To definitivno.

Ironično je da je izgledala najcool u teaseru...

osvetnik_sch3l3
17-01-2010, 18:33
upoznajem alistaira i jos 2 lika, odlazimo skupiti krv
onih ***** u jednom trenutko nailazim na lika koji baca fireball na nas,
prvim udarcem nam oduzme nekih 35% healtha, nakon toga upadam u zamku,
strijelci se obrusavaju na nas, mage baca jos 1 fireball i dok dodjemo do njih smo prakticki mrtvi,
moze savjet, prvi put igram DAO

Arbiter of Change
17-01-2010, 18:55
Raspršite se (svi ste warriori i onaj jedan rogue) dok se približavate spellcasteru, usput si upališ Shield wall ako ga imaš (što bi trebao imati, jer si kao s&b (sword n board) warrior određen za mjesto tanka, tj. apsorbiranje štete i zabavljanje neprijatelja dok ga party memberi kolju, savjet od fellow s&b warriora). Strijelci ti ne bi trebali biti problem osim ako se ne gangbangaju na jednog lika.

Bitke će ti trebati dosta microanja dok se ne uvježbaš, nemoj se oslanjati na "kliknem RCLICK sa svima i pustim ih da ubiju neprijatelja" jer, kao što si vidio, jedan spellcaster te može razoriti. Ključna riječ: raspršite se. Isto tako, neprijatelji će dosta puta krenuti ko fol u povlačenje pa nemoj slijepo za njima jer te u 90% slučajeva vode u zasjedu. I koristi zaklone (zid, stablo, itd) da se makneš strijelcima iz LoS tako da ti se približe i onda ih zakolješ.

osvetnik_sch3l3
17-01-2010, 19:01
hvala na savjetu, isprobam pa javim ishod

Arbiter of Change
17-01-2010, 19:09
Također, nemoj zaboraviti da svi možete equipati i koristiti lukove, što zna biti korisno.

Boskre
17-01-2010, 19:14
Završio Circle of magi ,Stone prisoner , Warden keep i eto me u Denerimu...
Ova igra je stvarno Ogromna puno priče, čitanja questova ,dijaloga ma nikad kraja... pogledaj playtime a tek lvl 12
http://i47.tinypic.com/15f3yiw.jpg

osvetnik_sch3l3
17-01-2010, 19:24
Također, nemoj zaboraviti da svi možete equipati i koristiti lukove, što zna biti korisno.

rijesio, moj lik uzeo luk, alistaira isturio naprijed da istrpi prve napade magijom, rouga poslao na strijlca, alistaira uz koristenje health potiona gurao prema mageu dok sam onog twohandera provukao iza samog magea i napao sa ledja

baldrick_
17-01-2010, 20:20
trebao si rogue iza maga, rogueovi su dosta jači kad biju od nazad zbog backstaba i valjda lakše postižu criticale.. nebitno, od nazad su jači. još jedno, magu što pre nabudži force field, pa to bacaj na protivničke magove.. dok ti pobiješ druge protivnike, magovi su disableovani.

Da, taj reset bi dobro došao. Recimo Morriganici maknuti Shapeshift specijalizaciju, ili Alistaira pretvoriti u THW Warriora (Stena u Tenka) i sl.
možda što se gameplaya tiče, al ubilo bi role play.

Insert
17-01-2010, 20:55
To definitivno.
Da može shapeshiftati u zmaja kao F... imalo bi nekog smisla.

ScorpiuS
17-01-2010, 22:13
A možda bi to bilo overpowered???

Arbiter of Change
18-01-2010, 01:40
Opet vi meni s tim (postovi su maknuti, tako da ne bi mislili da sam skrenuo i da pričam sam sa sobom).
Return to Ostagar još nije izašao.. i znam da imate PC verzije pa mi se nemojte izmotavati. :eyebrows:

Inače, igra postaje jedno x10 puta bolja nakon Landsmeeta kad ne moram putovati po svijetu i regrutirati bagru te prava priča napokon počne. Fak, čak me i uspjelo iznenaditi sa nekoliko stvari koje nisam predvidio, a da ni ne spominjem epic faktor.

Grim
18-01-2010, 08:46
Opet vi meni s tim (postovi su maknuti, tako da ne bi mislili da sam skrenuo i da pričam sam sa sobom).
Return to Ostagar još nije izašao.. i znam da imate PC verzije pa mi se nemojte izmotavati. :eyebrows:

Inače, igra postaje jedno x10 puta bolja nakon Landsmeeta kad ne moram putovati po svijetu i regrutirati bagru te prava priča napokon počne. Fak, čak me i uspjelo iznenaditi sa nekoliko stvari koje nisam predvidio, a da ni ne spominjem epic faktor.
Ehm, wut... http://dragonage.bioware.com/addon/rto

Ja tu nešto krivo vidim... ili?

U svakom slučaju, moj bed. :D

Worthaur
18-01-2010, 10:44
Return to Ostagar was announced on November 19, 2009 and was originally scheduled to be released during the 2009 holiday season. It was then delayed to January 5, 2010, at which time it was delayed indefinitely. It was released on the Xbox 360 on January 13, 2010, but withdrawn again due to bugs. It is currently not available on any platform and there is no release date.

Arbiter of Change
18-01-2010, 11:44
Ehm, wut... http://dragonage.bioware.com/addon/rto

Ja tu nešto krivo vidim... ili?

U svakom slučaju, moj bed. :D
Što, naravno, potvrđuje moje sumnje jer ne koristiš ugrađeni downloader (treba regovati igru) tako da ni ne znaš što je dostupno, a što ne. :(
Ovo je već drugi put da prolazite bez problema sa otvorenom piratijom, ništa gorom od pitanja za c.rack, idući put (ma tko bio) ne planiram biti blag.

Hell yeah. :eyebrows:

Bartuc
18-01-2010, 11:55

Samo šteta što onda traje još svega par sati :(

PoPQuIz:

Koja lokacija vam je najdraža, a koja najdosadnija u igri (i zašto ako vam se da pisati)?

Meni je najdosadniji Orzammar pošto je prepun Dwarfova :hangin: A najbolji su mi Redcliffe (planiranje bitke) i Circle of Magi zbog unikatnog štiha u Fadeu (shapeshift itd.) :pray:

baldrick_
18-01-2010, 13:37
fade najjači deo, baš je super što su se setili da ubace nešto malo drugačije.. a najbolji mi je zbog atmosfere, ko alisa u zemlji čuda.. pa onda mi je haven bio do jaja kad tek dođeš, pre nego što krene hack & slash.. nekako je mračno i misteriozno, kao lovkraftova priča, ali to ubrzo useru. slažem se za redcliffe, ali ni on ne ispunjava potencijal, svi se kao osećaju pred smrt, ali ja to nisam baš osetio.. bilo mi je nekako veselo. možda da nije bilo sunca.. a i onda kad dođe isolda je dobro jer se pitaš wtf se dešava.. fino pripovedanje. najgore delovi svi oni u kojima se samo tepaš.. brecillian forest (mada mi je tu do jaja ono drvo i pustinjak, oba su baš do jaja urađeno, i nekako me bilo stra od nji) - drugi deo šume - prvi sprat ruševina - drugi - gnezdo.. prvi sprat kule magova, pa drugi, pa treći, pa četvrti.. pa tek to u orzammaru - milion thaigi gde se samo biješ.. e da, tu je odličan deo, kad začuješ onu patuljanku kako nariče, jedan stih, pa kad se približiš drugi.. baš je do jaja. i broodmother isto. dosta me podsećaju na trinaestog ratnika neki delovi, taj sa broodmother kao ono kad se polako spuštaju sve više i više do legla majke vendola, pa haven kad tek dolaze u zemlji, a ono sve sivo, nema nikog.. priprema za bitku iz redcliffea bi, eto, baš mogla da se ugleda na onu iz ratnika, mora to mračnije..

Boskre
18-01-2010, 14:28
Ajme zašto baš uvijek kad sam u sred questa (čitaj sred p*** mat****) nemam potova liriuma ,heltha a ni reagents da nešto napravim...
Zmaj mi nad glavom trebam samo zatrubiti da dođe dolje da to "riješimo ka ljudi" a moj team krvare ,lomovi kostiju ,nema liriuma ,healing kitova a i maloj nestalo strijela !
E da i te strijele skupe ko sam vrag pa gdje nalaze te cijene...

Za sad najbolja lokacija Mage tower...

A što se tiče respeca skinio sam addon (ok ako sam chearter? Kriv san) I respecao sam ih jer nekad neki point ode krivo i eto koncentracija padne pa da me to kasnije ždere ? Nedam !
A i Mislio sam Wayne Zamjenit sa Morrigan nakon što je respecam (bolje razgovore sa Alistarom ima nego stara bakica...) A i bolje izgleda! Ko voli Milf nek izvoli < (Role play talk :thumbs2: )

baldrick_
18-01-2010, 15:51
nego, na forumu je piraterija zabranjena zato što neko može da vas tuži ako vidi da stavljate crackove? jel sigurno to da te firme baš motre neki hrvatski forum? čisto sumnjam da će da vas tužu samo zato što se priča o nečemu što nije još legalno izašlo, ako to baš strogo sprovodite, onda i trebaju muzičke teme strože da se kontrolišu, i to mnogo, jer se tamo često priča o albumima koji još nisu izašli.

Deadwalker
18-01-2010, 16:18
@baldrick
Forum je javno mjesto, ali ipak pod vlasnistvom Pcplaya i VIDA-a cija su pravila sasvim jasna. Dakle, bilo kakvi postovi u kojima na dalje vidim spominjanje piratije, crackova i sl. ce odmah biti brisani, a slijedit ce i prijava adminima te vjerojatno banovi. Barem sto se tice podforuma koje je kontroliram. Glede multimedije ako te sta smeta, imas gumbic da prijavis post koji eventualno krsi pravila foruma. A sad natrag na temu. Hvala

Arbiter of Change
18-01-2010, 16:37
Dead je sve rekao. Hej, trebamo održavati reputaciju nemilosrdnih modova. :)

Inače, završio igru (konačno). Kako ideš prema kraju to postaje sve bolja i bolja dok ne postane čista poezija, samo šteta što je ta zadnja etapa prekratka u usporedbi sa ostatkom igre (ako tvori više od nekih 10% čitave igre dajem glavu). I ono, moram se zapitati zašto sam se zamarao regrutiranjem vojski kad sam praktički samo sa partyem prošao sve na kraju.

Moram priznati da je bilo nekoliko prokleto dobrih srcedrapajućih trenutaka u igri, prvenstveno kad Alistair ode (Loghainu sam odlučio pokazati milost i iskreno mislim da je Alistair malo preburno reagirao), a da ni ne spominjem čitav epilog i oproštaje na kraju (kad se Sten nasmije). Zapravo, tek se u epilogu vidi koliko je igra "siva", a ne crno-bijela, prvenstveno jer nijedna odluka koju si napravio nije čisto pozitivne rezultate imala (npr, meni je CoM sada pod strahovladom novih Templara).

Fenomenalna igra i jedva čekam Awakening.

Deadwalker
18-01-2010, 16:41
Kak mi se cini, ja cu igrati prvi puta igru odmah i sa ekspanzijom. Planiram to kupiti konacno tamo za proljetni(uskrsnji) raspust. U prijevodu - soba, brza hrana, gazirani sok i uzivancija 10-ak dana. Valjda cu uspjeti onda izdurati igru do kraja.
Ja cu ovdje to fakat zadnji od forumasa odigrat. Jebi ga, recesija :(

Arbiter of Change
18-01-2010, 16:53
A šta ćeš.
I ja sam klipsao za ekipom ovdje jer nisam imao vremena (doslovno sam igru prolazio od nekoliko dana nakon izlaska pa do evo danas). :)

Ajme zašto baš uvijek kad sam u sred questa (čitaj sred p*** mat****) nemam potova liriuma ,heltha a ni reagents da nešto napravim...
Zmaj mi nad glavom trebam samo zatrubiti da dođe dolje da to "riješimo ka ljudi" a moj team krvare ,lomovi kostiju ,nema liriuma ,healing kitova a i maloj nestalo strijela !
E da i te strijele skupe ko sam vrag pa gdje nalaze te cijene...
High Dragon je izboran, ne trebaš ga ubiti (to je valjda jedan od razloga zašto je relativno težak). Strijele isto ne moraš kupovati jer ti one samo povećavaju osnovni damage (zapravo sam ih rijetko koristio osim za 1-2 bossa kod kojih je ranged bolja opcija od melee, a naći ćeš ih [strijela]Sdovoljno kroz igru). Zapravo, jedino što sam ja kupovao je materijale za potionse, otrove, bombe i dijelove setova/unique stvari kad ih nađem... kupovati običnu opremu je suludo jer je preskupa.

Bartuc
18-01-2010, 16:57
Samo na prodavanju strijela koje nađeš možeš zaraditi valja 50-ak zlatnika. Bolje jamiti te pare nego raditi +2 na damage :D

Arbiter of Change
18-01-2010, 17:18
A ne. :)
Eventualno sačuvati one koje sprječavaju spellcasting (jedine koje sam požalio što sam ih prodao kad sam naletio na Emissaryie kasnije).

Bartuc
18-01-2010, 17:24
E, a sada zamisli kada igraš solo i naiđeš na 2 Emissarya u istoj prostoriji :rotfl: Taman kreneš klati jednoga, a drugi baca Crushing Prison - game over :D

Insert
18-01-2010, 18:30
Moram priznati da je bilo nekoliko prokleto dobrih srcedrapajućih trenutaka u igri, prvenstveno kad Alistair ode (Loghainu sam odlučio pokazati milost i iskreno mislim da je Alistair malo preburno reagirao)
Loghain je puno pametniji od Allistara (tijekom konverzacija skontaš koliko je Allistar tupav iako je dobričina i čini se odaniji od Loghaina). Loghainova odluka da izda Cailana je također logična što također skontaš tek kasnije kad se prisjetiš razgovora s kraljem i gluposti koje je napričao.

baldrick_
18-01-2010, 18:58
moje pitanje je bilo u stvari zašto je piraterija zabranjena na forumu? iz moje poruke se dalo zaključiti da znam da je zabranjena, te da mi pojašnjavanje da je zabranjena nije potrebno.

Sgt. Bull
18-01-2010, 20:07
moje pitanje je bilo u stvari zašto je piraterija zabranjena na forumu? iz moje poruke se dalo zaključiti da znam da je zabranjena, te da mi pojašnjavanje da je zabranjena nije potrebno.
Zato što je zabranjena zakonom u Hrvatskoj, stoga ako ne želiš sukob sa zakonom koji bi doveo do gašenja foruma, praterija mora biti zabranjena i njeno spominjanje svedeno na minimum u protivnom PcPlay i onaj tko ih drži rizikuje velike kazne zbog nepoštivanja zakona. Jasno?

Arbiter of Change
18-01-2010, 20:08
@baldrick_:
Jer tako stoji u pravilima i to je dovoljno, a ovo nije pravo mjesto za pričati o tome. Otvori temu ili PM-aj admina nekog ako te zanima više.

@Insert:
Po meni je njegov najveći propust što se išao boriti protiv Blighta kao protiv konvencionalnoga neprijatelja.

Bartuc
18-01-2010, 20:48
Ja sam ga ubio, ima masnu kosu i veliki nos...

ScorpiuS
18-01-2010, 21:05
Ja sam ga ubio reda radi. Kroz cijelu igru me zajebava i sad bi on da preživi, meh, malo morgen

BTW, zar ne mislite da ste malo previše žestoki zbog piratije. Mislim nije da o treba proć neopaženo, ali ipak nije potrebno toliku prašinu dizat.

Grim
18-01-2010, 21:16
Ja sam ga ubio reda radi. Kroz cijelu igru me zajebava i sad bi on da preživi, meh, malo morgen

Također sam ga ubio zbog toga. Prvo me ostavi u Ostagaru da riknem, onda me proglasi krivim za to, pa napravi atentat na mene... nemože tako. :D

osvetnik_sch3l3
18-01-2010, 21:37
pozdrav svima, imam pitanje.
kako reorganizirati poredak svog tima tako da npr. stenov portret bude iznad moriganinog?

Grim
18-01-2010, 21:38
Kako biraš koga ćeš stavit u party (prvog, pa drugog, itd.) tako ti se slažu portreti, tako ako npr. prvo izabereš Stena, pa Morrigan pa psa, tako će biti portreti posloženi.

Insert
18-01-2010, 21:42

Također sam ga ubio zbog toga. Prvo me ostavi u Ostagaru da riknem, onda me proglasi krivim za to, pa napravi atentat na mene... nemože tako. :D
Ostavi wardene u ostagaru da riknu s priglupim kraljem koji je praktički dijete (Duncanova je greška što to ne može uvidjeti). Howe ga naloži da pošalje crowse na vas. Kasnije na landsmeetu lijepo vidiš da je čovjek razuman.

Arbiter of Change
18-01-2010, 21:53
Kako biraš koga ćeš stavit u party (prvog, pa drugog, itd.) tako ti se slažu portreti, tako ako npr. prvo izabereš Stena, pa Morrigan pa psa, tako će biti portreti posloženi.
Ne uvijek, meni se ponekad random poredalo, isto kao što bi se i osvjetljenje na portretima promijenilo. :)

Odluka da ostavim Loghaina živim je čisto politička i jer je lik jednostavno važan (spada pod one FAK YEAH! ličnosti), a da ni ne spominjem kako nije u krivu, samo što su ga vodile predrasude prema francuzima-wannabe i jer jer mislio da Blight može potuži konvencionalnom metodom, bez da je znao čitavu stvar sa Archdemonom i što treba da ga se ubije. Lik je OK kad kasnije razgovaraš s njim u kampu.

Domy
18-01-2010, 22:02
Nema random redoslijeda.

Onako kako ih staviš od početka,kada nitko nije označen, tako će bit.

Svaki put kad promijeniš samo jednog ili 2,onaj nepromijenjeni će skočit na 2.mjesto u poretku,a novi iza njega.

Kad dobiješ Stena,imaš bar Alistaira,Morrigan i psa. Ubacit Stena umjesto nekog znači stavit ga na kraj poretka.

Maloki
18-01-2010, 22:47
Meni je najdosadniji Orzammar pošto je prepun Dwarfova :hangin: A najbolji su mi Redcliffe (planiranje bitke) i Circle of Magi zbog unikatnog štiha u Fadeu (shapeshift itd.) :pray:
Meni je Orzammar možda čak i najbolji (uz Circle of Magi, naravno).
Dwarven politics > sve :)
Pogotovo mi je dobar Dwarf Noble Origin jer se baš možeš ponašati ko' razmazani plemić.

Bartuc
18-01-2010, 23:17
Morao bi preći ostale Origine prije nego sformasam komp nakon ME-a. Prešao sam samo 2 origina za sada...

Aral
18-01-2010, 23:19
Ja sam u biti prešao sve origine, i jednom cijelu igru te par puta pred sam kraj. Pomalo mi je već i dosadila, šteta.

Arbiter of Change
19-01-2010, 01:34
Zapravo,
pitam se kako će se Awakening nadovezati na moj stari save, ako će se uopće i nadovezati, a ne početi iznova, budući da se iz trailera da vidjeti kako je Alistair izgleda po defaultu postao kralj, ženidbom ili samostalno, dok se po mom kraju u DA:O navodno zapije u nekoj krčmi.

Feanor
19-01-2010, 01:36
Nego kako bi se trebao distribuirati taj Awakening, kao solo ekspanzija 150-200kn, u reizdanju DA:O-a sa orginalnom igrom i ekspanzijom + DLC, 400-tinjak kn, ili kao Downloadable content kojeg nemogu nabavit jer nemam tekućeg računa samo žiro...

Arbiter of Change
19-01-2010, 01:37
U zasebnoj fizičkoj kutiji, ali biti će dostupan i online. DLC-ovi su upitni, ali nekako sumnjam da će ih uključiti.