Log in

Pogledaj cijelu verziju : Grafičke Kartice

Stranica : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

goGAMERo
28-01-2007, 14:00
7900 GS sa 512 ram-a je daleko od marketinškog trika, ako vas zanimaju rezolucije kao 1600 x 1200 i više! :)

NITROS
28-01-2007, 15:48
s obzirom da memorija na 7900gs ionako nije ograničavajući faktor, to što ima 512 mb ništa ne znači osim markentiškog trika...

Istina, ali 7950GT iskoristi tih 512MB. Pogotovo na velikim rezolucijama.
Gledaj covjek na pcekspertu je kupio 7900GS sa 512MB. Nije se clockala, bila je spora, prodao ju je i kupio 7900GT sa 256MB. Puno vise se dala clockati, stabilnija i ukupno vise FPS-a pa si ti misli

Om3G@
28-01-2007, 17:37
s obzirom da memorija na 7900gs ionako nije ograničavajući faktor, to što ima 512 mb ništa ne znači osim markentiškog trika...

Gledaj covjek na pcekspertu je kupio 7900GS sa 512MB. Nije se clockala, bila je spora, prodao ju je i kupio 7900GT sa 256MB. Puno vise se dala clockati, stabilnija i ukupno vise FPS-a pa si ti misli

To je stvar do proizvodjaca - - ugradi se manje brze memorije ili vise spore memorije... BTW, sta je tu cudno kad se ta praksa primjenjuje vec niz godina.

Cali
28-01-2007, 17:38
@ nitros

da pa to upravo potvrđuje ono što sam rekao. kod 7900gs je gpu ono što ju ograničava, tako da se stavi i 1 gb rama ne bi puno pomoglo. 7950gt naravno ima koristi od više rama, jer je sam po sebi značajno moćniji čip (više frekvencije, 24 pipea).

@ gogamero

vjeruj mi, kupi 7900GT sa 256 mb rama, i daleko bolje ćeš performanse imati na bilo kojoj rezoluciji nego sa 7900GS i 512 mb rama na njoj.

kad bi tako bilo, onda bi i 7900GTX koja ima 512 mb rama bila u rangu sa 7900Gs sa 512 mb rama, što naravno nije točno.

pa još je i stara 9600XT sa 128 mb rama bila daleko bolja kartica nego 9600XT sa 256 mb sporog rama...

NITROS
28-01-2007, 17:45

To je stvar do proizvodjaca - - ugradi se manje brze memorije ili vise spore memorije... BTW, sta je tu cudno kad se ta praksa primjenjuje vec niz godina.
GOvorim o gainwardu znaci povecani takt memorije i jos je slabija

Om3G@
28-01-2007, 17:49

Daj link gdje si to nasao!

NITROS
28-01-2007, 18:01
[quote=Cali]s obzirom da memorija na 7900gs ionako nije ograničavajući faktor, to što ima 512 mb ništa ne znači osim markentiškog trika...

Daj link gdje si to nasao![/quote:18ss23gl]

Neda mi se sad traziti, ali pogledaj na linksovom forumu.

Om3G@
28-01-2007, 20:05
[quote=Cali]s obzirom da memorija na 7900gs ionako nije ograničavajući faktor, to što ima 512 mb ništa ne znači osim markentiškog trika...

Daj link gdje si to nasao!

Neda mi se sad traziti, ali pogledaj na linksovom forumu.[/quote:3eo3ygqg]

Ovak, ne znam sad taktove, tj. koja je razlika izmedju modela sa 256 i 512 MB memorije, ali cu ti objasniti!

Ne znam kako si upucen u graficke kartice, ali moras znati da veca kolicina memorije ukoliko nije potrebna igri ni ne ubrzava niti usporava cijeli sustav i igre. Uvijek je razlika izmedju 256 i 512 MB modela bila maksimalno 1-2% ukoliko se radilo o istom tipu grafickih kartica pod uvjetom da rade na istom taktu. E sad, kako se radi o 512 MB modelu koji jos k tome ima brzu memoriju od 256 MB modela, jednostavno je nemoguce da 512 MB model ima slabije performanse - - jedino u okolnostima da 512 MB model ima za 50 MHz brzu memoriju, onda to nije neki faktor brzine i jednostavno su ima onda performanse jednake... A sad onaj ko je to napisao da je 256 MB model brzi od 512 MB modela sigurno je ljubomoran na to sto nije imao love za 512 MB model i izvlaci se na to da je njegova kupovina najbolja...

BTW, to bi korektno znacilo da ako ja nemam love za GeForce 8800 GTX, onda je on slabiji od moje GeForce 6600 GT kartice...
To je tu na forumu problem: previse je subjektivnosti, a objektivnosti mrvica - - samo primjer kukavica koji se ne mogu pomiriti sa time da nemaju nesto trenutno najbolje iz svoje klase!

Cali
28-01-2007, 20:12
imaš nekoga konkretno na umu omega?

Om3G@
28-01-2007, 20:16
imaš nekoga konkretno na umu omega?

Pa i ne bas, samo sto znam ovak puno ljudi koji se tak ponasaju. Npr. kad je bio Radeon 9800 Pro aktualan, jedan lik ga je kupio. A kad je nakon jedno pola godine izasao 9800 XT, onda je on tvrdio da je na netu vidio kako je XT slabiji od Pro i ta sranja - - kuzis, ima ljudi koji se boje da vise nemaju dobre stvari i to se boje prihvatiti... Takav je npr. i moj stari - - bitno je da je njegov Celeron 1.3 GHz (kada je imao laptop, a ja Pentium 4 2.66B) govorio kako je njegov proc u dosta toga bolji od mog i tak.

NITROS
28-01-2007, 22:33
Ovak omega gledaj. vecina kartica koja su srednja i niza klasa a imaju povecanu memoriju (256MB i 512MB) imaju losije memorijske chipove odnosno ili DDR2 memoriju ili DDR3 memu sa niskim taktovima. Tak da itekako usporava. Ako si mislio na mene sto se tice subjektivnosti. Imam 7900GT i nemoze mi nitko tvrditi da 7900GS bolja, a ako cemo vec o tome da je meni zao, mogu si iz svoje ustedevine priustiti puno jacu grafu odnosno 8800GTX, ali smatram da je to bacanje novca.

Om3G@
29-01-2007, 11:19
Ovak omega gledaj. vecina kartica koja su srednja i niza klasa a imaju povecanu memoriju (256MB i 512MB) imaju losije memorijske chipove odnosno ili DDR2 memoriju ili DDR3 memu sa niskim taktovima. Tak da itekako usporava. Ako si mislio na mene sto se tice subjektivnosti. Imam 7900GT i nemoze mi nitko tvrditi da 7900GS bolja, a ako cemo vec o tome da je meni zao, mogu si iz svoje ustedevine priustiti puno jacu grafu odnosno 8800GTX, ali smatram da je to bacanje novca.

Gle, ja sam vec napomenuo da je to sa memorijom ta situacija, ali ako memorija radi na istom taktu kao i kod modela sa manje memorije, performanse su iste, a tu se cak spominjalo da memorija na modelu sa vise memorije radi na visem taktu tak da je jednostavno nemoguce da ima slabije performanse!

BTW, ja znam da je GF7900GT brza od 7900GS!

NITROS
29-01-2007, 11:41

Gle, ja sam vec napomenuo da je to sa memorijom ta situacija, ali ako memorija radi na istom taktu kao i kod modela sa manje memorije, performanse su iste, a tu se cak spominjalo da memorija na modelu sa vise memorije radi na visem taktu tak da je jednostavno nemoguce da ima slabije performanse!

Eto to opet nije istina. Meni mema radi po defaultu na visem taktu od obicne 7900GT jer je golden sample. Finta je u tome da memorija je 1.4ns dok kod 7900GT sa 256MB je mema 1.8 ili 2.0ns
Moja memorija ima puno vecu propusnost od obicnih 7900GT i s time ima skoro iste perfomanse ko i 7900GTX. S druge strane idemo teoretski
imas 7900GT sa 256MB i 7900GT sa 512MB memorija radi na istim taktovima potpuno isti datum proizvodnje chipova. Otvoris igru ili rendendiras nesto u 3D maxu na rezoluciji 1600x1280 sa svim mogucim dida midama tipa AA. Koja ce grafa brze raditi ?? Pa naravno ona sa 512MB jer ima mogucnost primiti veci broj podataka u sebe, dok kod 256MB grafa se bude zagusila pa mora prazniti svoj spremnik pa onda opet ga puniti sa podacima. Znaci sve u svemu ako su potpuno iste brzine chipovi i razlika je dvostruko veca u MB-a ona sa vise memorije ce i brze raditi. Naravno pri manjim rezolucijama je razlika manje primjetna ali postoji.

Cali
29-01-2007, 12:16
imam osjećaj da obojica govorite istu stvar ali se ne kužite... uostalom same nanosekunde ne znače propusnost. većim taktom na određenoj sabirnici ostvaruje se veći memorijski bandwith. što memorija ima niže latencije, to može ostvariti viši takt. međutim ako 1.4 ns memorija radi npr. na 1ghz i ako 2ns memorija radi na 1 ghz, one imaju potpuno istu propusnost pod uvjetom da rade na istoj sabirnici.

da rezimiram, ono što je bitno je takt i sabirnica... što manja vrijednost ns na memoriji to se može postići viši takt.

NITROS
29-01-2007, 12:41
imam osjećaj da obojica govorite istu stvar ali se ne kužite... uostalom same nanosekunde ne znače propusnost. većim taktom na određenoj sabirnici ostvaruje se veći memorijski bandwith. što memorija ima niže latencije, to može ostvariti viši takt. međutim ako 1.4 ns memorija radi npr. na 1ghz i ako 2ns memorija radi na 1 ghz, one imaju potpuno istu propusnost pod uvjetom da rade na istoj sabirnici.

da rezimiram, ono što je bitno je takt i sabirnica... što manja vrijednost ns na memoriji to se može postići viši takt.

da ispalo je sad krivo ko da ja tvrdim da manje ns znaci i veca propusnost. Krivo sam se izrazio.

Prince of Persia freak
29-01-2007, 15:07
Di ima za kupit 7900 GS? Ne mogu je nać na području Karlovca, a ne želim slučajno kupit neku fušersku verziju.

Bartuc
29-01-2007, 18:52
Plati kartu do zagreba cca100kuna i kupi si je u zgb-u!!!

NiX4tHeG@M3R
29-01-2007, 18:52
đe mil

Alan Ford
29-01-2007, 19:26
Plati kartu do zagreba cca100kuna i kupi si je u zgb-u!!!

vidi hg šrot,ve-mil,comel a avo iz vemila ti sigurno naruče grafu koju želiš i oni ti je dobiju iz zagreba :wink:

Om3G@
29-01-2007, 19:35

Eto to opet nije istina. Meni mema radi po defaultu na visem taktu od obicne 7900GT jer je golden sample. Finta je u tome da memorija je 1.4ns dok kod 7900GT sa 256MB je mema 1.8 ili 2.0ns
Moja memorija ima puno vecu propusnost od obicnih 7900GT i s time ima skoro iste perfomanse ko i 7900GTX. S druge strane idemo teoretski
imas 7900GT sa 256MB i 7900GT sa 512MB memorija radi na istim taktovima potpuno isti datum proizvodnje chipova. Otvoris igru ili rendendiras nesto u 3D maxu na rezoluciji 1600x1280 sa svim mogucim dida midama tipa AA. Koja ce grafa brze raditi ?? Pa naravno ona sa 512MB jer ima mogucnost primiti veci broj podataka u sebe, dok kod 256MB grafa se bude zagusila pa mora prazniti svoj spremnik pa onda opet ga puniti sa podacima. Znaci sve u svemu ako su potpuno iste brzine chipovi i razlika je dvostruko veca u MB-a ona sa vise memorije ce i brze raditi. Naravno pri manjim rezolucijama je razlika manje primjetna ali postoji.

Ti ocito nisi citao moje postove!
:o

Om3G@
29-01-2007, 19:38

da ispalo je sad krivo ko da ja tvrdim da manje ns znaci i veca propusnost. Krivo sam se izrazio.

To ja Nitrosu pokusavam objasniti, al decko ne cita moje postove i bezveze pise nesto sto nema veze sa kilom kruha!

NITROS
29-01-2007, 19:39
[quote=NITROS]Ovak omega gledaj. vecina kartica koja su srednja i niza klasa a imaju povecanu memoriju (256MB i 512MB) imaju losije memorijske chipove odnosno ili DDR2 memoriju ili DDR3 memu sa niskim taktovima. Tak da itekako usporava. Ako si mislio na mene sto se tice subjektivnosti. Imam 7900GT i nemoze mi nitko tvrditi da 7900GS bolja, a ako cemo vec o tome da je meni zao, mogu si iz svoje ustedevine priustiti puno jacu grafu odnosno 8800GTX, ali smatram da je to bacanje novca.

:o[/quote:314yncgc]

Evo da ti podebljam i povecam. Kuzis sad ?

Prince of Persia freak
29-01-2007, 19:40
Naručio sam preko HG Spota, u početku su rekli da nema, pa su rekli onda da mogu naručit. :D

Om3G@
29-01-2007, 19:46
[quote=NITROS]Ovak omega gledaj. vecina kartica koja su srednja i niza klasa a imaju povecanu memoriju (256MB i 512MB) imaju losije memorijske chipove odnosno ili DDR2 memoriju ili DDR3 memu sa niskim taktovima. Tak da itekako usporava. Ako si mislio na mene sto se tice subjektivnosti. Imam 7900GT i nemoze mi nitko tvrditi da 7900GS bolja, a ako cemo vec o tome da je meni zao, mogu si iz svoje ustedevine priustiti puno jacu grafu odnosno 8800GTX, ali smatram da je to bacanje novca.

Evo da ti podebljam i povecam. Kuzis sad ?[/quote:16h5oqgo]

Jebo te, jesi ti svjestan o cemu smo mi pricali. Poceli ste sa time kako ste citali da je 7900 GT sa 512 MB sporiji od 7900 GT sa 256 MB s time da jos 512 MB model ima visi takt memorije, a ja sam kroz nekoliko postova objasnjavao kako je to nemoguce... a ti si se meni odjednom ubacio kako ti imas 1.4 ns memoriju na svojoj kartici, sto nema veze ni sa cime!!!!

Bartuc
29-01-2007, 19:49
A joj dećki moji koji ste vi d....i :-)

Pa kaj se prepucavate oko tih gluposti. Nađite si testove na netu i neka brojke pričaju za sebe!!!

Hvala bogu na netu možeš naći test svega i svačega.

Hajte KISS and MAKE UP!!! :-)

NITROS
29-01-2007, 19:51
[quote="Om3G@":1g0m32yt][quote=NITROS]Ovak omega gledaj. vecina kartica koja su srednja i niza klasa a imaju povecanu memoriju (256MB i 512MB) imaju losije memorijske chipove odnosno ili DDR2 memoriju ili DDR3 memu sa niskim taktovima. Tak da itekako usporava. Ako si mislio na mene sto se tice subjektivnosti. Imam 7900GT i nemoze mi nitko tvrditi da 7900GS bolja, a ako cemo vec o tome da je meni zao, mogu si iz svoje ustedevine priustiti puno jacu grafu odnosno 8800GTX, ali smatram da je to bacanje novca.

Evo da ti podebljam i povecam. Kuzis sad ?[/quote:1g0m32yt]

Jebo te, jesi ti svjestan o cemu smo mi pricali. Poceli ste sa time kako ste citali da je 7900 GT sa 512 MB sporiji od 7900 GT sa 256 MB s time da jos 512 MB model ima visi takt memorije, a ja sam kroz nekoliko postova objasnjavao kako je to nemoguce... a ti si se meni odjednom ubacio kako ti imas 1.4 ns memoriju na svojoj kartici, sto nema veze ni sa cime!!!![/quote:1g0m32yt]

A ja tebi kazem da visak memorije, ako radi na istim taktovima nije na odmet. Druga je stvar sto vecina proizvodaca stavlja sporiju memoriju na modele srednje ili nize klase.

Bartuc
29-01-2007, 19:53
GLEDAJ OVE BROJEK I PLAČI:

http://www23.tomshardware.com/graphics. ... &chart=196 (http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=516&model2=582&chart=196)

Eto brojke vrjede tisuću i jednu riječ.

Znam da nema veze s ničim al vam hoču pokazat da je SLI totalno smeče!!!!!!!!!!!!!!!!

Dvije spojene kartice nikad nebuju jače od prve sljedeće po jačini koja nije u SLI modu!!!

NITROS
29-01-2007, 20:13
http://www23.tomshardware.com/graphics. ... &chart=215 (http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=516&model2=582&chart=215)

eto sad pogledaj :))

Bartuc
29-01-2007, 20:45
Dobar :-)

Sam kaj je to meni full glupo. Daj razmisli malo, npr. spojiš dvije 7600GS u SLI i misliš da si ugrizel magarca za jaja (figurativno :-)), a na kraju dobiješ slabiji proizvod od jedne 7600GT.

Evo link: - sam se razbacujemo s tim linkovima al kaj kad je gušt :rotfl:

http://www23.tomshardware.com/graphics. ... &chart=196 (http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=516&model2=582&chart=196)

Brijem da je taj SLI qurac!!!

PS: Jel izašla koja igra kaj koristi Dual Core procesore??? Jel x2 4200+ slabiji u igrama od recimo običnog 64x 3800+??

GrannyKiller
29-01-2007, 21:52
PS: Jel izašla koja igra kaj koristi Dual Core procesore??? Jel x2 4200+ slabiji u igrama od recimo običnog 64x 3800+??

SLI nije baš qurac...kada dođe do zahtjevnijih scena, posluži.

šta se DC proceva tiće, za mjesec dana bi slika mogla biti skroz drugačija...

kulamasta
29-01-2007, 22:02
SLI moze posluziti u nekim slucajevima, ustvari, SLI donosi odredjene pomake u brzini.
Druga je stvar koliko je sam SLI financijski isplativ. Moje je misljenje da apsolutno nije.

Cali
29-01-2007, 22:33
slažem se... puno struje, velika temperatura, puno para... za dobitke koji su slični kupovini jače grafičke...

to po meni ima smisla jedino ako netko ima puno novaca, pa onda upari trenutno 2 najjače kartice jer nema jače solucije od 2 najjače...

NITROS
29-01-2007, 22:42
slažem se... puno struje, velika temperatura, puno para... za dobitke koji su slični kupovini jače grafičke...

to po meni ima smisla jedino ako netko ima puno novaca, pa onda upari trenutno 2 najjače kartice jer nema jače solucije od 2 najjače...

Ljudi ja znam da SLI nije namjenjen igracima vec ljudima koji nemaju dovoljno novaca za profesionalne graficke kartice pa kupuju SLI da mogu prikazivat sliku na vise od 2 monitora

29-01-2007, 23:07
Je li 6600GT ima 128 ili 256 bitnu sabirnicu.

Scuderia
29-01-2007, 23:09
Je li 6600GT ima 128 ili 256 bitnu sabirnicu.

128

+1

Om3G@
29-01-2007, 23:41
Po meni SLI nikada nije bio isplativ. Recimo kad su se pojavile GeForce 6600 GT graficke kartice, onda su ih svi uparivali, dok se za istu lovu mogla dobiti GeForce 6800 GT kartica koja je imala odlicne performanse, odnosno, dosta bolje od GF6600GT SLI-a...

NITROS
29-01-2007, 23:45
Gledajte decki mozemo otvoriti debatu tj. novi topic o SLI ako hocete, ali sada smo ovdje vec zaglibili u offtopic. Jos samo da kazem jednu stvar. Kao sto rekoh profesionalna graficka kartica kosta izmedu 7000-10000kn i nekome tko tek ulazi u profesionalne vode a nema novaca za takve kartice rade ce kupiti SLI da bi mogao imati pogled na vise monitora.

Om3G@
29-01-2007, 23:48
Gledajte decki mozemo otvoriti debatu tj. novi topic o SLI ako hocete, ali sada smo ovdje vec zaglibili u offtopic. Jos samo da kazem jednu stvar. Kao sto rekoh profesionalna graficka kartica kosta izmedu 7000-10000kn i nekome tko tek ulazi u profesionalne vode a nema novaca za takve kartice rade ce kupiti SLI da bi mogao imati pogled na vise monitora.

To svi znaju, ali ima i jeftinijih modela profesionalnih grafickih kartica, a nVidia sve vise radi razliku u OpenGL driverima u korist profesionalnih grafickih. A i da ako zelite pogled na dva monitora, ne trebate nikakav SLI, samo kupite graficku sa dva DVI konektora!

30-01-2007, 12:36
Kada bi dvi 6600GT stavio u SLI dobio bi skoro duplo bolje perfomanse.

Bartuc
30-01-2007, 13:10
Nemora biti, možda je taj SLI trenutno sranje, moždu bu bolji kad buju izlazile igre optimizirane za SLI. U nekim testovima je SLI primjetno bolji a u drugima je http://www23.tomshardware.com/graphics. ... &chart=196 (http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=539&model2=540&chart=196)

Bumo vidli do kraja ove godine kakva nam iznenađenja spremaju igre :-)

goGAMERo
30-01-2007, 13:42
Di ima za kupit 7900 GS? Ne mogu je nać na području Karlovca, a ne želim slučajno kupit neku fušersku verziju.

Trkni do ZG-a i kupi u Info gami 7900 GS za 1.271,84 Kn

Om3G@
30-01-2007, 15:56

Znas li ti sto je DVI? To uopce ne utjece na performanse graficke...

ivan
30-01-2007, 15:58

Znas li ti sto je DVI? To uopce ne utjece na performanse graficke...

on nije mislio na priključak za monitor nego na broj... dvi=dvije(2)

Bartuc
30-01-2007, 16:30
He he Om3G zbog ovoga se isplati biti živ!!!

Ovako se nisam nasmijao otkako su mi dedu živoga zazidali!!! :-)

Kiklop
30-01-2007, 18:03
danas mi je dosla N7600GS ja mislio da ce mi sve igre letit kad ono skoro iso stekaju 3d Markt score mi je samo 2500 a na staroj mi je bio 1700 (9600xt) i dark messiah mi je opet neigriv na bilo kojim postavkama instaliro sam drivere i sve al mi je grafa nekako pre slaba jel to takva grafa il je nesto drugo :(

kulamasta
30-01-2007, 18:11
7600 Gs ti je u rangu po prilici 6600 Gt, sto je u svoje vrijeme bila ful kul kartica ali ju ipak vrijeme polako gazi...

Bartuc
30-01-2007, 18:33
Nebi ti smjelo tako raditi. Meni 7600GS rastura Dark Messiah (1024x768 uglavnom sve na high).

Da ponovim, ja imam:

XP 2500+ Barton
1024Mb A-Data (400MHz)
ASUS 7600GS (500/800 MHz)
Seagate 40Gb

Kadkad dignem clock na grafulji na 545/1000, radi savršeno stabilno, dobim 1000 bodova u 3DMark03 i sve mi radi za 5-7 FPS-a brže!!!

Na tom stroju vrtim:

1) Oblivion - 1024x768, detalji između medium i high, kadkad zna zatrzat al ne često.
2) FarCry - 1024x768, sve na high bez trzanja
3) HOMM 5 - 1024x768, detalji na medium, na zadnjem nivou trza jako :-)
4) Prince of Persia 1,2,3 - 1024x768, sve na high bez trzanja
5) Dark Messiah - 1024x768, detalji uglavnom na high, zatrza na većim bitkama.
6) SWAT 4 - 1024x768, sve na high bez trzanja
7) Call of Duty 2 - 1024x768, sve na High, rjetko kad zatrza.
8) Half Life 2 - 1024x768, sve na high bez trzanja

Uglavnom poprilično sam zadovoljan. Moguće da mi niš ne trza jer mi je komp svaki drugi tjedan svježe formatiran i optimiziran za najbolji rad!!!

Često ga formatiram jer je komp prilično loš i mora mi biti u top formi za sve te novije igre!!!

EDIT: Zaboravih još spomenuti:

NFS Most Wanted i Carbon, 1024x768, sve na high + AA bez trzanja.

U Prince of Persia ima uključen AA i sve radi ko podmazano.

Neznam dal je to dobro al jebiga: 3D Mark 2003 - 5900 bodova (ne clockana)

Čekam da prođe ovaj mjesec pa skidam 3D Mark 05 & 06

goGAMERo
30-01-2007, 18:33
danas mi je dosla N7600GS ja mislio da ce mi sve igre letit kad ono skoro iso stekaju 3d Markt score mi je samo 2500 a na staroj mi je bio 1700 (9600xt) i dark messiah mi je opet neigriv na bilo kojim postavkama instaliro sam drivere i sve al mi je grafa nekako pre slaba jel to takva grafa il je nesto drugo :(

Dark Messiah mora biti igriv s tom karticom, jebote, pa ona je samo 10 - 15% sporija od 7600 gt modela, koliko znam...

Ako sam ja sa x1300 pro povukao messiah na high, vala moraš i ti moći! Jesi li instalirao drivere kako spada, očisti driver cleanerom stare ati drivere!

30-01-2007, 18:40

Samo 2500 odova.Ja sa svojom 6600GT ne oc-anom dobijem 3900 a kada je oc-am dobijem 4200 u 3d marku 05.

Kiklop
30-01-2007, 18:43
bojim se da je do rama jer imam 768, 222 ddr
ili ja imam neki sugavi model sa DDR memorijom neki N7600GS
a drivere sam instaliro ove koje sam dobio s karticom

kulamasta
30-01-2007, 19:17
Jesi skinuo prethodno drivere od 9600 dole?

Bartuc
30-01-2007, 19:19
To ti je to, nikad nemoj drivere kaj dobiš instalirati. 7600GS ti je imala malih problemima s starim ForceWare driverima al sad je sve OK. Imaš drivere na PCPlayu ili skini najnovije ForceWare drivere s neta.

Memorija na grafičkoj nije loša, imaš DDR2 memoriju na njoj, nije neka sreća ali nije niti loša, ja imam isto tu memoriju (nisam pazio na to, trebao sam tražiti neku sa DDR3 memoriom).

Moguće je da te i rami koće jer ti je preporućeno uvjek imati barem 1Gb rama za ugodan gameplay jer ti uvjek windowsi popiju oko 200Mb!!!

Kiklop
30-01-2007, 19:25
Jesi skinuo prethodno drivere od 9600 dole?jesam
al ne kuzim na kutiji i svugdje mi pise da imam DDR memoriju i neznam di da pogledam taktove u 3d marktu nema ni u everestu
kak se zove onaj program za ocanje nvidia grafickih?

omg sad sam probo far cry na med 800x600 rezi u sumi kad nema nikoga 40fps max kad dode do pucanja s 2-3 lika spusta se i do 15 :cry: fps

Bartuc
30-01-2007, 19:33
Slušaj me, snimi si nove drivere, si možda pomoslio na to da je Dark Messiah noviji od tvoje grafulje i njenih orginal drivera. Uvjek moraš imati svježe drivere.

Program se zove CoolBits, da dođeš do njega moraš prčkat malo po registriju:

Start-run-regedit-hkey.local.machine-software-nvidia-global-nvtweak-

unutra napraviš novi DWORD value, nazoveš ga CoolBits, klikneš ga 2x i staviš heksadecimalni broj 3!!!

Pokreneš Nvidia control panel, 3d options, promjeniš view gore u izborniku i sad češ vidjeti novi izbornik OVERCLCKING.

Bartuc
30-01-2007, 19:38
Meni je clock na 545/500 iliti na 545/1000, ovaj drugi broj množiš s 2.

Ajd skini drivere, clockaj, probaj pa nam javi kak ti radi!!!

Najvažnija stvar i u NAJjačem kompu ti je ta da ima uvjek svježe (najnovije) drivere instalirane!!!!! Da je čist od spywarea, adwera, malwera, virusa tj. svega štetnoga.

Posjeti i ovaj link, prouči ga i primjeni ga, vjeruj mi pomaže (jako pomaže):
http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/OptimizeXP.html

Kiklop
30-01-2007, 19:45
instaliro sam ponovo drivere sa zadnjeg pcp dvd i isto je i na Far Cry mi se pojavljuju neki artefakti u vodi sad cu stavit sliku
daj mi neki program za ciscenje starih drivera sa kompa mozda mi jenesta ostalo
http://img443.imageshack.us/img443/8638/farcry2007013019382000bo5.th.png (http://img443.imageshack.us/my.php?image=farcry2007013019382000bo5.png)

Bartuc
30-01-2007, 19:50
Da to ti je fora sa FarCry-em, 7600GS nemre vrtit vodu na max detaljima, ak se ne varam moraš je staviti na medium!!! Neznam zakaj?!?!

Što se tiće čišćenja drivera, nemam pojma. Ja ak nekaj želim totalno maknuti odem u registri i brišem :killyou:

EDIT:

I meni je indentična voda bila, da pogodim na max detalje si je stavio :)

Smanji to na high ili medium i bit će dobro!!!

rave_or_die
30-01-2007, 19:54
evo da ne otvaram novu temu mozete li i rec na koliko je najsigurnije overclockat graficku karticu ge force 6600 da nebude kakvih sranja sad mi je na:Core Clock 300,Memory Clock 500.

Kiklop
30-01-2007, 19:55
da al kad stavimna max i smanjim vodu isto mi frame ratepada jako na nekih 20fps kad se puca
i dark messiah mi j ako steka

Bartuc
30-01-2007, 19:57
Prvo klikni da ti nađe optimalnu frekvenciju i odonuda diži po 5 MHz-a dok ti ne zabloka komp. Kada zabloka resetiraj ga pa smanji za kojih 10 MHz-a od one frekvencije gdje ti je zablokala i to ti je to!!!

Odo ja gleadat rukomet, čujemo se za čuku i po!!!

EDIT ZA KIKLOPA:

Neznam, bumo vidli ak ti se javi NITROS ili Kulamasta ili neko s nekom dobrom ideom, ja sam ih sve potrošio. Sam znam da meni radi savršeno!!!

rave_or_die
30-01-2007, 20:10
Prvo klikni da ti nađe optimalnu frekvenciju i odonuda diži po 5 MHz-a dok ti ne zabloka komp. Kada zabloka resetiraj ga pa smanji za kojih 10 MHz-a od one frekvencije gdje ti je zablokala i to ti je to!!!

EDIT ZA KIKLOPA:

Neznam, bumo vidli ak ti se javi NITROS ili Kulamasta ili neko s nekom dobrom ideom, ja sam ih sve potrošio. Sam znam da meni radi savršeno!!!
ovako ja sam radio sa riva tunerom i optimalne frenkfencije su bile :Core Clock 300,Memory Clock 500 i sad poceo sam 10 po 10 obadvoje dizat i islo je kad doslo do Core Clock 390,Memory Clock 590 i nije mi se komp blocko nego mi je javilo kad sam stavio te frenkfencije i testo to da nemoze graficka podnijet valjda si mislio na to da blokira i smanjio sam na Core Clock 380,Memory Clock 575 i kad sam opet testo sve je bilo u redu i od sada mi je ta Core Clock 380,Memory Clock 575.Oce li mi se vidjet napredak u fps u igrama znacajan ili ne i moze li ovo ostetit graficku ili je nekako oslabit?

30-01-2007, 20:28

EDIT ZA KIKLOPA:

ovako ja sam radio sa riva tunerom i optimalne frenkfencije su bile :Core Clock 300,Memory Clock 500 i sad poceo sam 10 po 10 obadvoje dizat i islo je kad doslo do Core Clock 390,Memory Clock 590 i nije mi se komp blocko nego mi je javilo kad sam stavio te frenkfencije i testo to da nemoze graficka podnijet valjda si mislio na to da blokira i smanjio sam na Core Clock 380,Memory Clock 575 i kad sam opet testo sve je bilo u redu i od sada mi je ta Core Clock 380,Memory Clock 575.Oce li mi se vidjet napredak u fps u igrama znacajan ili ne i moze li ovo ostetit graficku ili je nekako oslabit?

Clockaj sa power strip.Ja sam stavio svoju 6600GT da radi na 550/1190 i radi super.ali kada oc-am u rivatuner onda nemogu satvit na 550/1190.Mislim da ti osteciva grafu ali malo.kada moja nije dosada crkala nece valjda ni tvoja od jednog oc-anja grafe.

rave_or_die
30-01-2007, 20:33

EDIT ZA KIKLOPA:

Clockaj sa power strip.Ja sam stavio svoju 6600GT da radi na 550/1190 i radi super.ali kada oc-am u rivatuner onda nemogu satvit na 550/1190.Mislim da ti osteciva grafu ali malo.kada moja nije dosada crkala nece valjda ni tvoja od jednog oc-anja grafe.
a koliko ti vec stoji na toj clockanoj frenkfenciji ?

30-01-2007, 20:39
[quote=Bartuc]Prvo klikni da ti nađe optimalnu frekvenciju i odonuda diži po 5 MHz-a dok ti ne zabloka komp. Kada zabloka resetiraj ga pa smanji za kojih 10 MHz-a od one frekvencije gdje ti je zablokala i to ti je to!!!

EDIT ZA KIKLOPA:

a koliko ti vec stoji na toj clockanoj frenkfenciji ?[/quote:1a56rp1w]

dugo vremena.bila je radila na 580/1170 pa sam procito sto je manja gpu frekfencija a veca frekfencija memorije da se dobivaju bolje perfomanse u igrama.A inace kad je ne oc-am radi na 525/1050.Moj rođak 6600 sa 300/500 digo na 550/1300 i radi mu ok(ovo nemorate vjerovat ali je istina i nije mijeno hladnjak).

rave_or_die
30-01-2007, 20:45
poslo sam ti PP

Kiklop
30-01-2007, 20:46
BARTUC jesi ti uzo ovu grafu od ASUSA
N7600 / HTD / 256M, GF7600GS, AGP8x, 256MB DDR 128-bit DDR, VGA, 2nd VGA, DVI-I, HDTV, engine clock 450MHz, memory clock 500MHz, RAMDAC 400MHz, max resolution 2048x1536

mislim da imamo iste grafe

Bartuc
30-01-2007, 21:29
Ja imam ovu:

http://www.diskont24.com/products/P3/36081/2

EDIT:

Na kompu imam sljedeće drivere (ak ti to kaj pomogne):

Nvidia 5.10 (nForce 2 platforma)
AVRack 3.92 (audio)
ForceWare 93.71
svi windows updateovi!!!

Koju matičnu imaš, ja sam imao ogromnih problema sa grafičkom bez ovih Nvidia 5.10 drivera za nForce 2 platformu!!!

Kiklop
30-01-2007, 21:46
imam K7VT4A Pro maticnu al tvoja je DDR2 moja nije

Bartuc
30-01-2007, 21:50
Pa kupio si u diskontu 24 kaj ne??

Ja mislim da ne postoji uopče 7600GS sa DDR1 memoriom!!!

Ajd nađi tu kaj si ti kupio i stavi link na forum!!! (odi u diskont24, nađi grafu, klik na nju, kopiraj link)

EDIT:

Malo sam pogledo matičnu i nemoj se ljutiti al i nije neka sreća za AMD-a!!! Neznam dal ti možda ona radi sranja i poteškoće, nebi smjela imat toliki utjecaj na performanse.

Kiklop
30-01-2007, 21:54
mislim da vise nema ovakve u prodaji pa nema linka al pise samo ovo nema slike niti nicega

N7600 / HTD / 256M, GF7600GS, AGP8x, 256MB DDR 128-bit DDR, VGA, 2nd VGA, DVI-I, HDTV, engine clock 450MHz, memory clock 500MHz, RAMDAC 400MHz, max resolution 2048x1536

jbt kupio sam najvece smece od grafe kaj postoji :cry:

Bartuc
30-01-2007, 21:58
Ja imam ak ih sortiraš po cjeni uzlazno prvu poslje tvoje!!! Nemre bit toliko lošja ova tvoja!!! Brijem da je tvoja i serijski klokana jer po nekoj logici ona radi na 450/1000 po defaultu a moja na 400/800. Fakat neznam!!!!

EDIT:

Ili na 500/900 (tvoja), brijem da sam zajebo al u oba slučaja ima veče frekvencije od moje. Kaj je fakat moguće da postoji verzija sa običnom DDR memoriom i baš si ti nabasao na nju!!!

Kiklop
30-01-2007, 22:02
ma meni samo nije jasno kak su mi tak lose performanse na 3d MArktu i u igrama :cry: sad mi ispada da sam pljunuo 1000kn bezveze jer mogu igrat iste igre koje sam igro i s 9600xt samo na 5fps vise za sto se nije isplatilo dat 1000kn

Bartuc
30-01-2007, 22:07
Da to je fakat bed, jel moguća kakva zamjena??? Probaj nazvati Diskont24 da ti je zamjene sa ovom mojom mada teško da će to uspjeti!!!

Kad kupuješ nekaj novo nesmiješ se nikad zaletiti. Uvjek si pročitaj sve specifikacije i usporedi ih s drugim modelima, u krajnjoj liniji pošalješ specifikacije tu na forum i ljudi buju ti pomogli!!!

Edit:

Koj 3DMark imaš???

Kiklop
30-01-2007, 22:14
prolistaj par stranica prije pito sam i svi su rekli da to uzmem pa sam uzo
imam 3dmarkt05 onaj trail nemogu nista podesavat

Kiklop
30-01-2007, 22:15
prolistaj par stranica prije pito sam i svi su rekli da to uzmem pa sam uzo
imam 3dmarkt05 onaj trail nemogu nista podesavat

Bartuc
30-01-2007, 22:17
Ja nemam 05, skinul bum ga početkom mjeseca pa ču testirati grafulju!!

Dali mi može netko reći koja ATI RADEONICA može parirati GF 7900GS 256Mb a da su u istom cjenovnom ragnu???????? cca1500kuna

Cali
30-01-2007, 23:38
instaliro sam ponovo drivere sa zadnjeg pcp dvd i isto je i na Far Cry mi se pojavljuju neki artefakti u vodi sad cu stavit sliku
http://img443.imageshack.us/img443/8638/farcry2007013019382000bo5.th.png (http://img443.imageshack.us/my.php?image=farcry2007013019382000bo5.png)

patch 1.3 riješava probleme sa grafikom.

NITROS
31-01-2007, 09:55

patch 1.3 riješava probleme sa grafikom.

Ja isto imam te artefakte, i ono poludio vec mislio pa nije valjda grafa kriva smanjivao detalje sve slagao i nista. I onda sam prestao igrati :D

Kiklop
31-01-2007, 16:29
ok moze mi neko pomoc s postavkama grafickih drivera mozda tu treba nesto podesit a ja neam pojma kako jer nisam nikad imo nvidia grafu
http://img363.imageshack.us/img363/6384/nvidiawn3.th.png (http://img363.imageshack.us/my.php?image=nvidiawn3.png)
ovako je meni da ugasim ovaj anti alaising?

i jel sam trebo reinstalirat Direct X kad sam stavio novu graficku

Prince of Persia freak
31-01-2007, 17:05
Je li ova ista kao i ona 7900 GS ili ima neke razlika, jel bolja ili lošija?

VGA PCI-E EVGA, 7900 GS CO Copper Version, GeForce 7900 GS, 256 MB, tv-out, Dual DVI

Bartuc
31-01-2007, 17:40
Anisotropic filtering i antialiasing ti moraju biti na "let the application select", ak nemaš to u izborniku onda oboje isključi.

NITROS
31-01-2007, 20:34
Evo samo sam vam zelio pokazati koliko kostaju graficke za profesionalnu obradu. I zasto je izmisljen SLI

http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=129403&gr=129406

52000kn :))) eto mislim da sam bio jasan

Kiklop
31-01-2007, 21:31
jos nisam rjesio problem s grafom da nije mozda zbog proc i rama jel oni utjecu na frame rate
ocajan sam :(

GrannyKiller
31-01-2007, 21:38
Evo samo sam vam zelio pokazati koliko kostaju graficke za profesionalnu obradu. I zasto je izmisljen SLI

http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=129403&gr=129406

52000kn :))) eto mislim da sam bio jasan

O-M-G!! :o

goGAMERo
31-01-2007, 21:39
Jesi li sigurno dobro očistio stare drivere driver cleanerom? Jesi li instalirao adekvatne drivere za novu grafu ( 7600 GS), jesi li pokrpio patchevima!?

Kiklop
31-01-2007, 21:41
Jesi li sigurno dobro očistio stare drivere driver cleanerom? Jesi li instalirao adekvatne drivere za novu grafu ( 7600 GS), jesi li pokrpio patchevima!?najnovije drivere jesam stare nisam nesto posebno briso sam uninstall
i nisam krpo nista kad neznam koji program ima za brisanje starih drivera :(

Bartuc
31-01-2007, 22:01
Gledaj i rami i procesor su ti minus. Novije igre ti uglavnom zahtjevaju gigu rama, a i iz iskustva ti mogu reći da ono kaj ljudi pišu pod recomended (preporučena konfa) nije niti blizu dosta da bi igra glatko radila. Trebao bi imati gigu rama (optimalno) i barem najslabiji 64bitni AMD ili adekvatni pentium da bi iskoristio punu snagu grafičke. Ipak grafička je stara par mjeseci a 2200+ procesor je star preko 5 godina ak se ne varam.

Gle ja nemam puno jači komp od tebe tak da neznam u čemu je problem, imam proc 300MHz jaći (uglavnom neprimjetna razlika) i 256 rama više (nije to nekaj posebno). Fukat neznam!!!

Kiklop
01-02-2007, 22:47
da odnesem na servis?

Prince of Persia freak
02-02-2007, 15:33
Gdje mogu vidjeti ocjene mog kompa iz 3dmark06?

02-02-2007, 15:37
tako da ga sam izvrtiš....ili prvo naučiš kakvu grafu imaš pa pitaš onda kakav ima otprilike scor!

Bartuc
03-02-2007, 17:19
Moraš otiči OnLine i pogledati si rezultate, barem kolko ja znam!!!

Kiklop
03-02-2007, 17:26
jel postoji neka stranca di se mogu vidit rezultati iz 3d marka od odredenih graficki jer meni ono u 3d marku ne radi

Bartuc
03-02-2007, 17:48
Mora ti raditi. Odvrti 3dMark do kraja i kad ti izbaci rezultat tek onda odi na web (imaš link ili neš na prozoru s rezultatom). E sad neznam dal moraš biti registrirani korisnik ili ne al uglavnom registracija je besplatna!!!

Kad te spoji na net na vrhu ekrana možeš birati koj 3dMark želiš vidjeti i to ti je to!!! I da s ljeve strane klikneš na PROJECT SEARCH ak hočeš vidjet tuđe rezultate!!!

Kiklop
03-02-2007, 19:28
Mora ti raditi. Odvrti 3dMark do kraja i kad ti izbaci rezultat tek onda odi na web (imaš link ili neš na prozoru s rezultatom). E sad neznam dal moraš biti registrirani korisnik ili ne al uglavnom registracija je besplatna!!!

Kad te spoji na net na vrhu ekrana možeš birati koj 3dMark želiš vidjeti i to ti je to!!! I da s ljeve strane klikneš na PROJECT SEARCH ak hočeš vidjet tuđe rezultate!!!aj nek neko stavi link meni prijavi neki error kad stisnem na link

Bartuc
04-02-2007, 00:18
Kiklopče evo ti link, nadam se da bu ti radio!!!

http://service.futuremark.com/orb/projectsearch.jsp

Znači na vrhu (ispod banera) biraš koj 3dMark želiš i pod postavke upišeš koju konfu želiš vidjeti. To stavi na malo viši spektar jer ti ima jako malo rezultata za starije strojeve u 05 & 06!!!

I to ti je to!!! Uživaj!!!

Laku noć svima :boohoo:

Kiklop
04-02-2007, 12:08
ovo je iz riva tunera
$0100000000 Graphics core : NV4B/G73 revision B1 (12pp,5vp)
$0100000001 Hardwired ID : 0391 (ROM strapped to 0392)
$0100000002 Memory bus : 128-bit
$0100000003 Memory type : DDR (RAM configuration 06)
$0100000004 Memory amount : 262144KB
$0100000100 Core clock domain 0 : 401.142MHz
$0100000101 Core clock domain 1 : 401.142MHz
$0100000102 Core clock domain 2 : 401.142MHz
$0100000006 Memory clock : 249.750MHz (499.500MHz effective)
$0100000007 Reference clock : 27.000MHz

imam 3core clock frekfencije jel to znaci da imam ddr3 memoriju?

Bartuc
04-02-2007, 18:58
Ne znači ti to ništa, rađe si overclockaj grafičku preko CoolBitsa. To ti je skrivena opcija koja dolazi s driverima za grafičku!!!

Do nje dođeš ovako:

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Vide ... -Reg.shtml (http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/GeForce-Overclocking-CoolBits-Reg.shtml)

To skini i pokreni. Pročitaj upute kak doč do njega!!!

Prince of Persia freak
05-02-2007, 10:19
Ljudi, opet ja. Aj mi pomozite, nabavio sam novu grafu od Gainvarda Bliss 7600 GT Golden Edition. Otkad je imam, neke novije igre, Npr. Star Treck Legacy mi radi sve kak treba, performansi su super, grafika još bolja, no uvijek mi zašteka usred igre. To mi nije bilo sa starom grafom iako je bilo jako sporo. Instalirao sam najnovije drivere i direct X 9.0c.
No isti problem. Kada par puta zašteka ona je više ne mogu ni pokrenuti dok ne restartam komp. Pojavi se ekran i piše Debug or quit. Što god stisnuo izbaci me van.

Bartuc
05-02-2007, 10:28
Si je overclocko??? Neke igre su ti osjetljive na overclock pa ti rade sranja!!!

Možda je u igri problem!!! Kak ti ostale igre rade???

Si skinuo najnoviji patch za igru??? Kadkad ti zna izaći u patchu podrška za grafičke koje rade sranja u igri!!!

Si probal reinstall igre??? - krajnji slučaj!!!

Si dobro maknul drivere od bivše grafičke???

Prince of Persia freak
05-02-2007, 10:33
Overclocko je nisam, neću se s tim zaje*****.
U igri mislim da nije problem.
Patch i reinstall ne rade. Žao mi je jedino što si grafu sam nisam ugradio, pa neznam za stare drivere. Jesu uklonjeni ili nisu. Ima koji program za lako brisanje drivera. npr. da piše kada su installirani il neš slično?

dugi
11-02-2007, 14:31
HI,hi pa ovi su totalno pukli.Kliknite i pogledajte novu ATI "karticu"

http://www.vr-zone.com/?i=4622

ima pola metra i trosi "samo" 270W,mrak.

goGAMERo
11-02-2007, 14:36
Ja sam to vidio ima već tjedan dana, i još sam šokiran!

Lord Ragnarok
11-02-2007, 14:37
omg, koje dimenzije.... :o

Kiklop
11-02-2007, 14:55
bojim se da ce za ovo trebat posebno kuciste s napajanjem

Lord Jambrek
11-02-2007, 15:25
HI,hi pa ovi su totalno pukli.Kliknite i pogledajte novu ATI "karticu"

http://www.vr-zone.com/?i=4622

ima pola metra i trosi "samo" 270W,mrak.

Evo ovo je šaka u glavu svima koji su pljuvali po 8800, evo vam sada vašeg ljubimca. Kad naručiš grafu pošalju ti kamion da ti ju donesu i daju ti kleme da ju spojiš na trafostanicu da bi uopće radila. I to je ATi-jev odgovor Nvidijnoj "glomaznoj 8800 kartici"?

King tiger
11-02-2007, 15:43
Ovo nije normalno, oni pokusavaju napravit nuklearni reaktor ?

Cali
11-02-2007, 16:30
piše da će ipak biti retail verzija kraća, umjesto 12.4 na 9.5 inča.

NITROS
11-02-2007, 18:28
Covjece ko Wildcat karta :)))

Izgleda da ove godine mjenjam kuciste :D

Om3G@
12-02-2007, 23:17
Za mene je ATI jako inteligentan proizvodjac grafickih cipova. Oni za svoju novu liniju grafickih cipova ne moraju puno mijenjati, jer su cipovi sami po sebi dosta fleskibilni, a potrebno im je dodati samo bolju API podrsku...

Prince of Persia freak
16-02-2007, 14:46
Ljudi pomažite!!! Kupio sam Gaiward BLISS 7600GT za AGP i otad imam same probleme. U nekim igrama sve izgleda slomljeno, a neke mi prestanu raditi nakon otprilike 10 minuta pa moram restartat komp jer task manager ne pomaže da iziđem iz njih. Deinstalirao sam drivere i ponovo ih instalirao, najnoviji directx 9.0c instalirao, povećao overclock, smanjio overclock instalirao patcheve no ništa ne pomaže. Imate koju ideju, inače servis?

NITROS
16-02-2007, 14:49
Ljudi pomažite!!! Kupio sam Gaiward BLISS 7600GT za AGP i otad imam same probleme. U nekim igrama sve izgleda slomljeno, a neke mi prestanu raditi nakon otprilike 10 minuta pa moram restartat komp jer task manager ne pomaže da iziđem iz njih. Deinstalirao sam drivere i ponovo ih instalirao, najnoviji directx 9.0c instalirao, povećao overclock, smanjio overclock instalirao patcheve no ništa ne pomaže. Imate koju ideju, inače servis?

Si maknuo drivere od stare grafe ??

Prince of Persia freak
16-02-2007, 14:51
Jesam

Cali
16-02-2007, 14:56
driver cleaner, pa briši sve cabove....

Prince of Persia freak
16-02-2007, 17:35
Ponekad mi uspije izič iz igre, ali ako je opet pokrenem pojavi se natpis "Failed creating Direct3D device". Btw driver cleaner nije pomogo

Cali
16-02-2007, 17:56
sumnjam da je do kartice, prije je do windowsa... ali ovako je teško reći...

odi u start/run pa upiši dxdiag i tamo odi na d3d testove, pa vidi ako to šljaka...

Prince of Persia freak
16-02-2007, 18:07
Sve u redu to sam već odavno probao, kaj ja znam možda bi reinstall windowsa uspio? Samo me ljuti to što su te igre radile na staroj grafi samo što je sve bilo sporije.

16-02-2007, 21:23
I mene zeza dxdiag.

fukna
18-02-2007, 00:31
zanima me kakva je ova grafa ustvari i da li se isplati uzimati je jer imam 1000 kn za grafu i da li ce mi moci pokretati sve uredno? (na 1gb rama, athlon 64 3600+ itd.)?

VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon X1600 Pro LR, 512 MB, tv-out, DVI

128 bitno memorijsko sučelje
512 MB GDDR-3 memorije
PCI Express 16x
12 pixel procesora
4 texture jedinica
6 vertex procesora
Frekvencija jezgre 500 MHz
Frekvencije memorije 390 MHz
Rezolucija 2560x1600 Max
2xRAMDAC 400 MHz
2 x DVI sučelja sa HDCP podrškom
TV-Out and TV-In, HDTV-Out
ATI CrossFire podrška

Cijena 892,00 kn

Cali
18-02-2007, 04:00
loša je i ne isplati se. za oko 900 i kusur kuna imaš u vemilu leadtek 7600gt.

Bartuc
18-02-2007, 10:25

Istina, 7600GT je u svakom pogledu bolja od x1600PRO!!!

goGAMERo
18-02-2007, 10:42

Istina, 7600GT je u svakom pogledu bolja od x1600PRO!!!

Bolja je od 6800 serije, a kamoli jedne x1600 pro kartice!

18-02-2007, 10:52
bolja je i od x800xl a po specifikacijama baš i nije

Fragment Pipelines: 16
Vertex Pipelines: 6
Texture Units: 16
Raster Operators 16
Core Clock: 400 MHz
Memory Clock: 500 MHz (1000 DDR)

Dok 7600GT ima ( dakle kao x800gt)
Fragment Pipelines: 12
Vertex Pipelines: 5
Texture Units: 12
Raster Operators 8
Core Clock: 560 MHz
Memory Clock: 700 MHz (1400 DDR)

Om3G@
18-02-2007, 11:56
bolja je i od x800xl a po specifikacijama baš i nije

Fragment Pipelines: 16
Vertex Pipelines: 6
Texture Units: 16
Raster Operators 16
Core Clock: 400 MHz
Memory Clock: 500 MHz (1000 DDR)

Dok 7600GT ima ( dakle kao x800gt)
Fragment Pipelines: 12
Vertex Pipelines: 5
Texture Units: 12
Raster Operators 8
Core Clock: 560 MHz
Memory Clock: 700 MHz (1400 DDR)

Brojke nista ne cine. U pitanju je cista matematicka snaga. GeForce 7600 GT ima dosta jace jedinice za obavljanje operacija, a usto pogledaj jos i radne taktove.

Kiklop
05-03-2007, 14:53
zanima me dal je 52 C temp GPU normalna i dal mi se mozda zbog toga svako malo smrzavaju win na par sec i igre?
ta temp je kad igram cod2

05-03-2007, 15:29
za grafe je..ne brini.....moguče je....pogotovo ak si klokao!

Kiklop
05-03-2007, 15:40
za grafe je..ne brini.....moguče je....pogotovo ak si klokao!nisam nista klokao kuciste mi je otvoreno sa svih strana neki dan sam ispuhavo hladnjak od CPU i jos uvjek mi se pregrijava
znaci ovo nije normalna temp grafe????????

05-03-2007, 15:44
temp.grafe je normalna!

primjer:

http://www.cdrinfo.com/Sections/Article ... rature.png (http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Sources/I/Inno3D%207900GS/Images/GPU_temperature.png)

Om3G@
05-03-2007, 16:00
zanima me dal je 52 C temp GPU normalna i dal mi se mozda zbog toga svako malo smrzavaju win na par sec i igre?
ta temp je kad igram cod2

Temperatura je sasvim OK.

Cali
05-03-2007, 16:05
evo s obzirom da danas privremeno imam u kompu 7900GS (sutra stiže x1950xt), odvrtio sam 3dmark 05 i dobio 8458 markova.

kartica je gigabyte 7900gs sa zalmanom, tvornički ocana na 525/1440.

konfa u sigu...

Om3G@
05-03-2007, 16:12
evo s obzirom da danas privremeno imam u kompu 7900GS (sutra stiže x1950xt), odvrtio sam 3dmark 05 i dobio 8458 markova.

kartica je gigabyte 7900gs sa zalmanom, tvornički ocana na 525/1440.

konfa u sigu...

Jao da je meni jedna X1950XT...
Ovak se moram muciti sa svojom 6600GT, koja vise nema snage prditi...

05-03-2007, 16:16
ajd mi prodaj 7900gs.....i love nvidia :cry: ...and that card is monster...Samo treba znat s njom :D

mehekek
05-03-2007, 16:18
pa kakva je razlika izmedju 7900gs i x1950xt :o

05-03-2007, 16:19
ati vs nvidia.... :D

pa bolja je ati...snažnija....

mehekek
05-03-2007, 16:21
po toj logici kad bi planirao kupiti dx10 grafu bilo bi mudrije pricekat da ati da konkurenciju nividiji 8800gts 320mb????

Cali
05-03-2007, 16:54
to je x1950xt sa 256 mb, i košta u dućanu oko 1800 kn, a uzet ću je samo zato što je danas pala cijena poprilično, pa imam priliku je dobit za manje od 1400 kn...

jeftinija mi je od 7900gs i 1950pro, a obje pere samo tako....

uostalom... kad dođe dx10 igra koju budem htio igrat, onda ću kupit novu grafu.

imam ja još dx9 lektire... uostalom od atija je od ove jača još samo x1950xt i xtx sa 512 mb rama... ovo će biti dovoljno za sad....

mehekek
05-03-2007, 16:56
po toj logici kad bi planirao kupiti dx10 grafu bilo bi mudrije pricekat da ati da konkurenciju nividiji 8800gts 320mb????

aj pliz ogovorite :pray: :pray:

Om3G@
05-03-2007, 16:57

aj pliz ogovorite :pray: :pray:

Mislim da ne bi trebao cekati ako sad imas love. Jer tko zna kada ce R600 izaci - - po zadnjim informacijama, dolazi naprije krajem svibnja...

Om3G@
05-03-2007, 16:58
pa kakva je razlika izmedju 7900gs i x1950xt :o

Ogromna u korist ATI-ja!

Cali
pa ono ako mu gori pod nogama jer ima slabu grafu sad onda ok....

inače nema potrebe ukoliko sad ima neku dobru grafu.

mehekek
mogao bi se natjerat do 6 mjeseca

ali neznam dali je atijev proizvod biti bolji uz naravno istu cijenu kao i 8800gts :o

Om3G@
05-03-2007, 17:00
mogao bi se natjerat do 6 mjeseca

Pa koju sad grafu imas?
Ak imas nesto u rangu GF7600, onda se valja rastrositi.

Cali
05-03-2007, 17:00
nadam se da će mi ovaj tagan biti dovoljan za tu x1950xt jer mi se sad baš neda kupovat novo napajanje....

mehekek
05-03-2007, 17:01
9600xt
ali spreman sam cekati atija ukoliko ce bit bolji

Om3G@
05-03-2007, 17:02
nadam se da će mi ovaj tagan biti dovoljan za tu x1950xt jer mi se sad baš neda kupovat novo napajanje....

Vjerujem da hoce. Ja oduvijek koristim Agrokor(tm) napajanja pa nista nikada nije riknulo.

Cali
05-03-2007, 17:03
da ali ti onda moraš cijeli novi komp kupiti ako hoćeš 8800gts....

1. napajanje ti je 100% preslabo to koje imaš za taj komp, a i 20 pinsko je...

2. ploča ti je agp - 8800 je pci-e. to povlači i...

3. novi procesor i ram.....

tako da.... razmisli malo....

Om3G@
05-03-2007, 17:03
9600xt
ali spreman sam cekati atija ukoliko ce bit bolji

Pa dobro, ali u medjuvremenu ce izaci novi Brothers in Arms, Ghost Recon i dosta igara...

Meni je prijelaz sa 9600XT na 6600GT bio nevjerojatan, a sad mi 6600GT dosta kaslje u svim igrama...

Cali
05-03-2007, 17:04

Vjerujem da hoce. Ja oduvijek koristim Agrokor(tm) napajanja pa nista nikada nije riknulo.

frendu isto napajanje gura 8800GTX, pa me to tješi....

mehekek
05-03-2007, 17:06
ali ja kupujem uz grafu i ovo:
PROCESOR: CPU INTEL Core 2 Duo E6600 2400MHz BOX, socket 775, 4Mb c., FSB 1066MHz, 64 bit, DualCore (dućan LINKS) - 2400KN

COOLER: ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro, socket 775 - 182kn

GRAFIČKA KARTICA: VGA BFG GF8800GTS OC 320MB PCI-E,Dual DVI,SLI ready (dućan po izboru) - 2500kn

MATIČNA PLOČA: a) MBO INTEL BAD AXE 2 D975XBX2KR-1.623,32 KN (links)
-
b) Gigabyte 965P-DS3 - 832kn, (Ve-Mil)

RAM MEMORIJA: 2x 1gb Kingmax 667 - 1088kn, Ve-Mil

NAPAJANJE: Seasonic 430w - 618kn :o

Cali
05-03-2007, 17:07
ah da... zaboravio sam....

onda u redu...

mehekek
05-03-2007, 17:11
samo neznam dali da pricekam radeona r600??
jer mi nije tolika žurba! :?

Cali
05-03-2007, 17:26
mislim da nema potrebe...

mehekek
05-03-2007, 17:27
i jos jedna stvar... sta mislite koliko ce past cijena 8800gtx do 6-7 mjeseca?? :o

lolac
05-03-2007, 18:05
ja mislim da ce past za nekih 1500 kn
ja imam x1650 xp graficku

Om3G@
05-03-2007, 18:38
i jos jedna stvar... sta mislite koliko ce past cijena 8800gtx do 6-7 mjeseca?? :o

Nisam siguran, ali za 6-7 mjeseci ce doci do nekog mini pojacanja u najvisoj klasi.. ali ocekuj do 1000 kn jeftinije, jer top modeli nikada ne padaju ispod 1000 kn.

mehekek
05-03-2007, 18:40
Pa dobro, ali u medjuvremenu ce izaci novi Brothers in Arms, Ghost Recon i dosta igara...
Dali ce 8800gts 320mb moci dobro ganjat te igre??? :o

05-03-2007, 18:44
normalno da da

Om3G@
05-03-2007, 18:46
Dali ce 8800gts 320mb moci dobro ganjat te igre??? :o

To su jos igre na Unreal 3.0 engineu pa ces se moci smijati svima nama koji nemamo GeForce 8... Uglavnom, nema te igre u narednih godinu i pol dana koju neces moci igrati na svim detaljima.

mehekek
05-03-2007, 18:48
a dali da uzmem verziju od 640mb ili 320?? :pray:

Cali
05-03-2007, 18:52
a dali da....

pa ovisi koliko para imaš... 320 mb je nešto sitrno sporija, po meni se ne isplati dat 1000 kn za 5-10 fpsa kad ih već imaš 60+...

Om3G@
05-03-2007, 18:58
a dali da uzmem verziju od 640mb ili 320?? :pray:

Evo iskreno: ako imas love, onda uzmi model sa 640 MB memorije. Uzmes zato jer je sad 256 MB u igrama onak dosta optimalno, a krajem godine polako ce dolaziti naslovi koji ce brijati na 512 MB...

Sa komercijalnog stajalista, ne isplati se dati 1000 kuna vise za model sa vise memorije, ali se isplati u nekakvim realnim krugovima...

Sad ovisi koliko si spreman dati love.

mehekek
05-03-2007, 19:01
tj. sad ovisi da ja imam prilike jefitnije nabavit tu od 640mb.. :rotfl: :rotfl:
bila bi oko 300kn skuplje od 8800gts 320mb

Om3G@
05-03-2007, 19:19
tj. sad ovisi da ja imam prilike jefitnije nabavit tu od 640mb.. :rotfl: :rotfl:
bila bi oko 300kn skuplje od 8800gts 320mb

Kad vec imas tu priliku, onda kupi model sa 640 MB memorije!

Cali
06-03-2007, 21:08
evo rezultati:

sapphire x1950xt 256 mb, konfa u sigu

3dmark05: 11042
3dmark06: 5810

oblivion na max radi bez problema, jedino rainbow six vegas na max detaljima tu i tamo padne na nekih 18 fpsa...

rezolucija 1280*1024 naravno....

Kiklop
06-03-2007, 22:24
el zna neko mozda zasto je meni mutna slika kad stavim malo vece reze sve iznad 1024x768 mije totalno mutno??????

Prince of Persia freak
07-03-2007, 11:44
koliki ti je monitor u incima?

Om3G@
07-03-2007, 14:02
evo rezultati:

oblivion na max radi bez problema, jedino rainbow six vegas na max detaljima tu i tamo padne na nekih 18 fpsa...

Rainbow Six: Vegas je stvarno mrcina. Za tu igru treba imati GeForce 8800.

07-03-2007, 21:14
evo rezultati:

Igra nije zahtjevna koliko je neoptimizirana....preskočite je baš zato!

goGAMERo
08-03-2007, 10:34
[quote=Cali]evo rezultati:

Igra nije zahtjevna koliko je neoptimizirana....preskočite je baš zato![/quote:1ug60ugj]

Apsolutno se slažem!

Om3G@
08-03-2007, 13:44

Igra nije zahtjevna koliko je neoptimizirana....preskočite je baš zato![/quote:1iwbo54k]

Ne znam jesi igrao igru. Ali ako jesi, vidjet ces da je zahtjevnost dosta opravdana sa mrvicom neoptimizacije.

dugi
08-03-2007, 16:00

Igra nije zahtjevna koliko je neoptimizirana....preskočite je baš zato![/quote:uikwy81p]

Bilo bi ju steta preskociti jer se radi o do sada najboljem Rainbow Six-u.Moja grafulja koja spada u nekakav srednji rang ju vrti sasvim zadovoljavajuce na 1280x1024 i to na srednje/visokim postavkama i to kroz kompletnu igru sve do samog kraja(kod one rakete) gdje vidno usporava ali i dalje ne trza.Da igra je jako zahtjevna ali vrijedi svake minute potrosene na nju.

Cali
08-03-2007, 17:38
evo nfs carbon mi ne pada ispod 45 fpsa, uglavnom oko 60. postavke sve na max (uključujući aa) na rezi 1280*1024...

driver je catalyst 7.2

platio sam ju nebiste vjerovali 1380 kn novu sa 2 god garancije... baš sam naletio na priliku i ubo samo tako...

08-03-2007, 20:54
[quote="Om3G@":1gdph37e][quote=Cali]evo rezultati:

Igra nije zahtjevna koliko je neoptimizirana....preskočite je baš zato![/quote:1gdph37e]

Ne znam jesi igrao igru. Ali ako jesi, vidjet ces da je zahtjevnost dosta opravdana sa mrvicom neoptimizacije.[/quote:1gdph37e]

na 8800 nejde kako treba..to sve govori...

Prince-Artas
08-03-2007, 21:23
nadam se da su u ona 3-4 patcha barem malo optimizirali igru

Om3G@
09-03-2007, 06:19
[quote="amd freak":33x69yan][quote="Om3G@":33x69yan][quote=Cali]evo rezultati:

Igra nije zahtjevna koliko je neoptimizirana....preskočite je baš zato![/quote:33x69yan]

Ne znam jesi igrao igru. Ali ako jesi, vidjet ces da je zahtjevnost dosta opravdana sa mrvicom neoptimizacije.[/quote:33x69yan]

na 8800 nejde kako treba..to sve govori...[/quote:33x69yan]

WTF??? Na 8800 ne ide kako treba???
Jesi ti normalan i jesi gledao testove?
GF8 kartice su redovito 2x brze od X1950XTX u toj igri.
A u 1920x1440+4xAA GF8 daje 23 fps-a, sto je jos uvijek igrivo s obzirom na postavke...
Malo se informiraj na netu.

09-03-2007, 12:39
pa ne mislim na igrivost....normalno da se može na njoj igrat kak treba...mislim na fps-ove....nije to to....neoptimizirano!

Om3G@
09-03-2007, 12:52
pa ne mislim na igrivost....normalno da se može na njoj igrat kak treba...mislim na fps-ove....nije to to....neoptimizirano!

Ali to ti je Unreal 3.0 engine i shader programi su jako dugacki. Da je igra neoptimizirana, onda bi i na GF8 radila usporenije nego druge igre, a ne da se jos poveca prednost.

Destroyer
13-03-2007, 15:29
evo rezultati:

rezolucija 1280*1024 naravno....S

Šta oš meni radi na Ati radeon x 1600 pro na maximumu, i
na lcd monitoru 19" a max. rezolucija je 1440 X 900

Om3G@
13-03-2007, 15:34
evo rezultati:

rezolucija 1280*1024 naravno....S

Šta oš meni radi na Ati radeon x 1600 pro na maximumu, i
na lcd monitoru 19" a max. rezolucija je 1440 X 900

Sta ti radi na maksimumu? Vegas? Nemoguce

Cali
13-03-2007, 17:39
ma pusti dijete nek se veseli.... 1600pro :)

/-/unter->
24-03-2007, 14:26
ako mi može neko dat link od nekog domaćeg dućana za 8800gts verziju od 640? :pray:

Gwin
24-03-2007, 19:17
http://www.nabava.netSje cross-search većine hrvatskih dućana info-opreme

najjeftinija 8800GTS sa 640MB

Poinf Of View GeForce 8800GTS 640MB + DARK MESSIAH OF MIGHT&MAGIC
2750kn
Acquisitum Magnum
http://www.adm.hr/

Gaas
03-04-2007, 11:16
e koja grafa za kakvih 600-800kn bi bila dobra zanima me sta je u tom rangu sada da valja, AGP normalno :)

Scuderia
03-04-2007, 19:08
e koja grafa za kakvih 600-800kn bi bila dobra zanima me sta je u tom rangu sada da valja, AGP normalno :)

za 900kn možeš nabavit 7600GT, sve ispod toga je neisplativo :wink:

Gaas
04-04-2007, 08:06
fala fala :)

Pimp3k
04-04-2007, 10:51
7600GT AGP modeli su oko 1200Kn. Za cca 700Kn možeš naći X1650 (aka X1600Pro) koji IMHO nije loš izbor.

mehekek
11-04-2007, 23:20
dajte mi molim vas direct link za graficku BFG 8800GTS 320MBSJer s ovim driveron nesto ne valja kojeg je dobio sa grafom!
hvala :pray:

NITROS
11-04-2007, 23:40
dajte mi molim vas direct link za graficku BFG 8800GTS 320MBSJer s ovim driveron nesto ne valja kojeg je dobio sa grafom!

http://www.bfgtech.com/8800GTSOC_320_PCIe.html

nisam te dobro skuzil, ak trebas drivere imas pri dnu stranice link na nvidia stranicu za skinuti.

E btw. si dobio i majicu uz graficku ?

mehekek
12-04-2007, 08:34

http://www.bfgtech.com/8800GTSOC_320_PCIe.html

nisam te dobro skuzil, ak trebas drivere imas pri dnu stranice link na nvidia stranicu za skinuti.

E btw. si dobio i majicu uz graficku ?

sorry malo sam glupo napisao! to mi je grafa od frenda, i dobio je majicu, fora izgleda... za skoro svaki BFG proizvod dobis majicu

Om3G@
12-04-2007, 09:53
Sad se definitivno moram jadati mami da zelim tu majicu. A ima li od BFG-a neka akcija da se uz majicu dobije graficka?

12-04-2007, 09:54
BFG Ageia PhysX Accelerator
BFG Ageia Physx 128MB
BFG OC - The Gamers Choice
BFG Tech GeForce8800 GTX 768MB Water Cooled with 1/2” Fittings
BFG Tech GeForce8800 GTX 768MB Water Cooled with 3/8” Fittings
BFG Tech GeForce8800 GTX 768MB Water Cooled with 1/4” Fittings
BFG Tech GeForce8800 GTX 768MB Water Cooled with All Fittings
BFGGeForce8800 GTX 768MB
BFGGeForce8800 GTS 640MB
BFGGeForce8800 GTX OC 768MB **************NEW*************
BFGGeForce8800 GTS OC 640MB *********NEW************
BFG Geforce 7950GT 512MB
BFG Geforce7900GS OC 256MB
BFG Geforce7800GS OC 256MB
BFG Geforce7600GT OC 256MB
BFG Geforce7600GS OC 256MB
BFG Geforce7600GS OC 256MB ******Passive**** NEW
BFG Geforce7600GS OC 512MB AGP
BFG Geforce7300GT OC 256MB
BFG Geforce7300GS OC 256MB
BFG Geforce6600GT OC 128MB AGP ********NEW**********
BFG Geforce6600GT OC 128MB ********NEW**********
BFG 3DFuzion - Performance and value come together
BFG 3DFuzion Geforce7300GS 256MB
BFG 3DFuzion Geforce7300LE 128MB(supports 256MB)
BFG 3DFuzion Geforce6200LE 128MB(supports 256MB)
BFG 3DFuzion Geforce5500 256MB AGP ************NEW***********
BFG 3DFuzion Geforce5500 256MB PCI ************NEW***********

Uzmi jednu i dobiješ :rotfl:

Om3G@
12-04-2007, 10:02
Posebno kad mi se FX-ica 5500 broji pod "NEW"!!!
:rotfl:

Bilo bi onak OK da u iducoj seriji daju hlace, a za onda u jos iducoj gace i potkosulju i onda jos kasnije da dijele jakne.

Ili kad u Konikomu kupujes kompjuter da ti daju tri kile brasna i dvije kile francuske salate...

Mislim, ono, majica u bundleu graficke...

Pimp3k
12-04-2007, 12:03

Gdi ćeš bolje reklame. Kad mali amerikanac na drugome malom amerikancu vidi tu super cool, DFP majicu odmah poželi istu takvu.... A da bi ju dobio samo mora kupiti grafu za 400$.

12-04-2007, 12:07

Gdi ćeš bolje reklame. Kad mali amerikanac na drugome malom amerikancu vidi tu super cool, DFP majicu odmah poželi istu takvu.... A da bi ju dobio samo mora kupiti grafu za 400$.

Zašto svi auti...imaju svoj znak na autu???mercedes npr......naravno da se vidi i preserava..sponzorira još više......simple as hell....

Zašto su dijelili/dijele....majice uz wow:bc.....??.....simple....

Ali ako je super majica..lijepo izgleda zašto je ne nositi...??....

Member si kvalitete... :wink:

And know dosta offtopica jer ču brisat postove!

croWduh
15-04-2007, 16:09
Koja je bolja - Radeon 9600XT agp
ili
gf 6200 agp.

Molim vas bez onog obje su lose ili takvo, samo koja je bolja.

Hvala
Croduh

15-04-2007, 16:18
9600xt!

Destroyer
20-04-2007, 10:07
Imam Ati X1550 PRO sa 128 bitnom sabirnicom, 256 DDR2.
Kad instaliram DRIVERE i učitam CONTROL CENTER, onda odem
u 3d opcije i prikazuje error.
Nacrtan je znak od directx-a i prikazuje error.
Pokušao sam otići i na Anotropic filtering, i kad treba prikazat 3d objekt
opet napiše error.
Imam windows XP svježe formatiran sa svim driverima.
Instalirao sam igru F.E.A.R i igram, pa nakon nekog vremena mi zablokira. Pokušao sam Crtl+Alt+Delete i onda ga moram restarat.
Nikada nisam imao problem sa time, pa ne znam šta da napravim.
Molim pomozite! :pray:

20-04-2007, 11:18
Instaliraj netframework 2.0...pa direct x...najnoviji...znači ne 9.0c nego npr 9.0c april...drivercleanerom izbriši stare ati drivere....i tek onda instalaj najnovije ati drivere sa njihove stranice...

Ako to ne pomogne windowsi su u shitu!

mehekek
20-04-2007, 13:24
cujte, prijatelj mi ima problem sa 8800GTS 320mb, a problem je u tome da pola igara mu govore da ne prepoznaju video karticu a skinuo je najnovije drivere!!

dugi
20-04-2007, 13:32
cujte, prijatelj mi ima problem sa 8800GTS 320mb, a problem je u tome da pola igara mu govore da ne prepoznaju video karticu a skinuo je najnovije drivere!!

jel to onaj kome je i maticna crknula :rotfl:

Ako je, nakon promjene maticne da li je puknuo windowse na novo?

20-04-2007, 13:37
Koja je bolja - Radeon 9600XT agp
ili
gf 6200 agp.

Molim vas bez onog obje su lose ili takvo, samo koja je bolja.

Hvala
Croduh

6200agp jer mozes otkljucat cjevovode i tada je 6600 a 6600 je bplja od 9600xt(valjda)

mehekek
20-04-2007, 13:53

jel to onaj kome je i maticna crknula :rotfl:

Ako je, nakon promjene maticne da li je puknuo windowse na novo?

da, sad koristi xp!

20-04-2007, 16:13
U kojim to igrama prepoznaje a u kojima ne prepoznaje?

mehekek
20-04-2007, 17:51
prepoznaje splinter cell 3 ali ne i 4, ne prepoznaje PES 6 i nba 2007, i prepoznaje call of juarez! :wink:

20-04-2007, 17:55
Vidim da nisu prestare igre da nebi baš prepoznavalo.....a kako to točno misliš ne prepoznaje?

Destroyer
21-04-2007, 11:39
Instaliraj netframework 2.0...pa direct x...najnoviji...znači ne 9.0c nego npr 9.0c april...drivercleanerom izbriši stare ati drivere....i tek onda instalaj najnovije ati drivere sa njihove stranice...

Ako to ne pomogne windowsi su u shitu!

Sve sam to napravio, Imam sve nove drivere, čak sam skinuo nove s neta. Probao i dignit nove
windowse, probao sam i vistu i xp, pa sve isto.
Kažu da su servis packovi, ja mislim da nisu. Kakve veze imaju sp1 i
sp2 za Xp sa 3d opcijama u control centeru.
Ako ima netko da je imao slični problem, a proradila mu je grafa, molio bih da pomogne.
:pray:

mehekek
21-04-2007, 13:37
Vidim da nisu prestare igre da nebi baš prepoznavalo.....a kako to točno misliš ne prepoznaje?

jednostavno ne udje u njih i x puta pise "NO VIDEO CARD FOUND"

A dali je mozda rjesenje prelazak na VISTU??

21-04-2007, 13:41
pa jel igre rade???

mehekek
21-04-2007, 13:42
ove koje njemu ne rade meni doma rade!!

21-04-2007, 13:49
Neželim bit bezobrazan al mislim da pričaš lovačke.....ajd nabaci screenshotove da se uvjerimo...Ovo ti nije prvi put da pitaš tako nešt..Sorry al šta je je!

mravojed20
21-04-2007, 15:56

jednostavno ne udje u njih i x puta pise "NO VIDEO CARD FOUND"

A dali je mozda rjesenje prelazak na VISTU??

Ekipa koja ima directx 10 grafe često nailazi na to,mom frendu Oblivion ne prepoznaje grafu,pa je sve ručno stavio na max i igra..

NITROS
21-04-2007, 18:56
Pa niti meni ne prepoznaje grafu niti jedna igra, ne kuzim u cemu je problem staviti si postavke koje zelis.

21-04-2007, 22:12
Vidite kakva se sranja desavaju kada imate jaku grafu :)
Najbolje imat neku slabu i to je to.

NITROS
22-04-2007, 19:30
Monk banan za uvijek :))

evo topic otkljucan i ociscen od smeca izvolite postati :)

22-04-2007, 22:13
8500GT ili 7600GS.koju je bolje kupit.

22-04-2007, 22:18
moderniju!

bozzomfeeder
30-04-2007, 19:27

7600GT (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=1_217_4_213&products_id=3793&osCsid=2cbd340da8ecfd2d62fd38a389339b24)

Om3G@
02-05-2007, 13:54

7600GT (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=1_217_4_213&products_id=3793&osCsid=2cbd340da8ecfd2d62fd38a389339b24)

On je trazio graficku tom rangu. Ne znam zasto mu nisi napisao 8800 GTX...

02-05-2007, 22:14

To Om3G@!
Mogo mi je i napisat 8800ultra ili 2*8800ultra.

goGAMERo
03-05-2007, 14:13
Evo što me sada zanima. Ovako, planiram uskoro manji upgrade PC-a, nova grafa i još RAM-a. E sada me zanima isplati li se više kupovati 7900 GS, odnosno jeli u stanju dobro se vrtiti s ovako zahtjevnim i ne optimiziranim igrama kao što su recimo TDU, R6 Vegas, Supreme Commander... Imam nešto malo love, a u Ve-milu na akciji za jedno 1200 kn je ova od Point od View-a!?

8600 GTS me ne zanima jer je preslaba s obzirom na uloženi novac, 128 bita :(

Om3G@
03-05-2007, 14:48
Evo što me sada zanima. Ovako, planiram uskoro manji upgrade PC-a, nova grafa i još RAM-a. E sada me zanima isplati li se više kupovati 7900 GS, odnosno jeli u stanju dobro se vrtiti s ovako zahtjevnim i ne optimiziranim igrama kao što su recimo TDU, R6 Vegas, Supreme Commander... Imam nešto malo love, a u Ve-milu na akciji za jedno 1200 kn je ova od Point od View-a!?

GeForce 8600 GTS ti je jaka kao 7900 GS, samo sto jos ima podrsku za DirectX 10. E sad, ja ne kontam cemu to vas stalno zaljenje na 128-bitni kontroler, kada ima performanse nekih 256-bitnih modela. Vazna je logika. Tako da je GeForce 8600 GTS jedna jako dobra kartica.

goGAMERo
03-05-2007, 14:55

GeForce 8600 GTS ti je jaka kao 7900 GS, samo sto jos ima podrsku za DirectX 10. E sad, ja ne kontam cemu to vas stalno zaljenje na 128-bitni kontroler, kada ima performanse nekih 256-bitnih modela. Vazna je logika. Tako da je GeForce 8600 GTS jedna jako dobra kartica.

Po tvojoj procjeni kako će se to nositi s Crysisom, vjerujm da će 7900 GS kartica ostvariti solidne rezultate u DX9 modu naravno.

Om3G@
03-05-2007, 15:34

Po tvojoj procjeni kako će se to nositi s Crysisom, vjerujm da će 7900 GS kartica ostvariti solidne rezultate u DX9 modu naravno.

GeForce 8600 GTS ce se vrlo dobro nositi sa Crysisom, jer ima odlicne ALU-e, vjeruj mi. A nVidia je radila GeForce 8 seriju po uzoru na Crysis.. Jer to ti ide ovako: GeForce 8800 serija ce biti ona koja ce moci vrtiti Crysis na svim detaljima, sa svim mogucim filterima i rezolucijama, dok ce 8600 serija, ali posebno GTS biti ona koja ce moci vrtiti Crysis na svim detaljima, samo bez diranja dodatnih filtera i naravno, sve ce to biti u rezoluciji 1024x768 ili mozda maksimalno 1280x960/1024.

bozzomfeeder
06-05-2007, 19:54
[quote=goGAMERo]Evo što me sada zanima. Ovako, planiram uskoro manji upgrade PC-a, nova grafa i još RAM-a. E sada me zanima isplati li se više kupovati 7900 GS, odnosno jeli u stanju dobro se vrtiti s ovako zahtjevnim i ne optimiziranim igrama kao što su recimo TDU, R6 Vegas, Supreme Commander... Imam nešto malo love, a u Ve-milu na akciji za jedno 1200 kn je ova od Point od View-a!?

GeForce 8600 GTS ce se vrlo dobro nositi sa Crysisom, jer ima odlicne ALU-e, vjeruj mi. A nVidia je radila GeForce 8 seriju po uzoru na Crysis.. Jer to ti ide ovako: GeForce 8800 serija ce biti ona koja ce moci vrtiti Crysis na svim detaljima, sa svim mogucim filterima i rezolucijama, dok ce 8600 serija, ali posebno GTS biti ona koja ce moci vrtiti Crysis na svim detaljima, samo bez diranja dodatnih filtera i naravno, sve ce to biti u rezoluciji 1024x768 ili mozda maksimalno 1280x960/1024.[/quote:18fydigc]

a DX 9 mainstream kartice?

bozzomfeeder
06-05-2007, 19:56

Zato što većina GS-ica košta koliko i ova GT.

Zašto se toliko preseraješ? što sam ti ja skrivio?

Om3G@
06-05-2007, 20:02

Zato što većina GS-ica košta koliko i ova GT.

Zašto se toliko preseraješ? što sam ti ja skrivio?

Ne preseravam se, nego mi idu na zivce inace odgovori tipa: neko pita za neku graficku za 500 kn, onda se netko pojavi, kaze "de jos skupi 5000 kn i onda ces imati jacu graficku"... Volim preporuke koje se krecu u okviru pitanja. Takav sam, sry.

Minox
08-05-2007, 14:08
kao prvo pozzz svima na forumu a drugo imam jedno pitanje ;)

@ cali

do kolklo mogu oc-at svoju grafu iz siga ali sa
stock coolerom :)?

,tnx unaprijed

08-05-2007, 14:13

@ cali

,tnx unaprijed

To ovisi o puno faktora....tako da nemora bit isto kao i drugima....A i osobno mislim da nema potrebe tu grafu klokat...a uz to nebudeš baš puno dobio u performansama....gotovo se ne isplati!

Ako želiš pitat samo calija...imaš pm :o

Cali
08-05-2007, 15:06

@ cali

,tnx unaprijed

pa s obzirom da se kartica grije ko sam vrag, ne bih ti preporučio clockanje, a i smatram da ne biš dobio baš puno. stvar je u tome da su r580 vpu-ovi sami po sebi poprilično nabrijani već na stocku (625 mhz je puno, vjeruj mi), tako da dodatnim clockom može doći do pregrijavanja i nestabilnosti, a dobitak od par frameova je neznatan.

osim toga, ta kartica je dostatna na stocku za bilo koju igru na poprililčno visokim detaljima i rezi 1280*1024, tako da stvarno nema potrebe...

ja svoju nisam clockao, ali sam čitao po forumima da su neki uz dodatno hlađenje (vodeno, ili barem vf900) došli do nekih 690-710 mhz (ovisno o komadu)... sa stock coolerom takva kartica radila bi i na 100-tinjak stupnjeva, što svakako nije preporučljivo, a i proizvodila bi popriličnu buku, jer je cooler dosta glasan pri višim temperaturama.

sve u svemu - neisplativo.

Minox
08-05-2007, 17:13
ok onda je nebum ocal ;)
a caliu sam se obratio jer kad sam tek došao na forum i odmah u ovaj topic vidio sam da ima tu grafu u sigu,pa reko da ga pitam za savjet :)

Destroyer
11-05-2007, 16:17
Ako tko ima želju da kupi ati radeon x 1550 pro neka ne kupuje, imaju cijelu seriju s greškama. Ja sam kupio jednu, pa nije valjala. Poslali su mi nakon tj. dana drugu pa ni ta ne valja. po cijeloj hrvatskoj je ta serija koja ne valja.
Radije kupite nvidiju 7600 gs ili nešto u tom rangu.

DJ Ass Kicker
11-05-2007, 18:53
Radije kupite nvidiju 7600 gs ili nešto u tom rangu.

Cuo sam od ljudi da XFX radi najbolje GeForce kartice, cak sam cuo i da ih je u prosloj godini nVIDIA proglasila za najboljeg proizvodjaca GeForce kartica?

Istina ili ne?

Sto se tice cijena, bio sam u H2 shopu u Zagrebu prekjucer i XFX ima prilicno povoljne cijene grafickih kartica, pa ako tko zna nek mi odgovori na ovo?

Ja bi kupio GeForce 7600GS with HDMI od XFX-a pa dajte savjet da li da kupim? Da ili ne?

Bartuc
11-05-2007, 19:03
Ne znam dali Gainwar Bliss ima HDMI, ali je onda jedina 7600GS sa DDR3 memorijom zbog čega rula među tim karticama! Ona je jedini dobar izbor za 7600GS jer se može OC-ati do jačine GT verzije!

Razmisli o tome... XFX je odlična marka ali ne znaći da je uvijek najbolja! Tak je isto Gainward najbolji kod 7600GS zbog DDR3, Gigabyte je najbolji kod 7900GS zbog Zalmana itd...

FUXY
12-05-2007, 00:08
e a jel velika razlika u performansama izmedu 8600 i 8800Gts

12-05-2007, 08:09
pa ima je dosta!8800 je viši rang!

bozzomfeeder
14-05-2007, 01:06
e a jel velika razlika u performansama izmedu 8600 i 8800Gts

8800 JE CCA 100% jača

Nemesis
22-05-2007, 16:16
evo,izasao je radeon HD2900XT sa 512 MB.U HGSpotu cijena 3000kn!

mehekek
22-05-2007, 16:52
evo,izasao je radeon HD2900XT sa 512 MB.U HGSpotu cijena 3000kn!

da uspoređuju je s 8800GTS 640!! po testovima sam vidio da ju ATI u vecinu slucajeva dere u preformansama ali koljiko guta struje, koliko se zagrijava i koliko je bucna vidi se da je bolja solucija G80!!

Om3G@
22-05-2007, 20:12
Ja to ne gledam tako. Nikad nisam imao top komponente, cak sam uvijek imao komponente za koje se pricalo da su najbucnije/najlosije izradjene itd. Tako da mene te stvari ne diraju. Samo da su mi odlicne performanse. Preko dana ionako razvalim zvuk, a preko noci se sluzim slusalicama. Po meni je Radeon izvrstan izbor, iako nema ni pribliznu kvalitetnu anizotropnog filtriranja kao G8x serija.

Nemesis
24-05-2007, 14:53
da,a u ve-milu 8800gts 640 kosta 2800kn od leadteka.leadtek k tome jos ima i dobar bundle,a gledao sam testove na netu i 8800gts 640 je cak i brza od hd2900xt,iako radeon ima 320 stream procesora...ja sam uvijek bio uz nvidiu pa tako i ostaje.

24-05-2007, 14:58
najjeftinija 8800gts 320mb i deri...nemojte davat novce bezveze!

Nemesis
24-05-2007, 15:01
a dobro,ali doplata samo 400tinjak kuna i imas 8800GTS sa 640mb.mislim da bi 320-ki moglo nedostajati memoriju kasnije.ali to ne mora znacit da sam ja u pravu.

24-05-2007, 15:03
400kn je puno....a za budučnost ima vremena...onda kupiš neku još bržu seriju!

Pa ak češ igrat na normalnim rezolucijama tipa 1024 x 768...a ne 1600x1200 sa svime na full i 320 če ti biti dovoljno čak i za crysis!

Nemesis
24-05-2007, 15:06
da,problem je u tome.ja crysis zelim tjerat sve do yaya,a mislim da mi zato treba minimalno 8800GTS sa 640mb jer kontam ukljucit i aa i af.

24-05-2007, 15:08
onda rađe pričekaj crysis pa češ saznat šta ti treba sve za full....a do onda če se i cijene smanjit :wink:

Nemesis
24-05-2007, 15:12
pa bilo negdje na netu s cim je crysis tjeran.
hardver:ploca intelova,proc x6800,2 giga rama,8800gtx pri postavkama 1600x1200 4xAA,8xAF u prosjecno 50FPS-a.kolko bi sporije islo da se radi o procesoru E6600,a ne o X6800,s obzirom da je X6800 high-end proc?

24-05-2007, 15:15
pa e6600 naklokaš i letiiiiii...mogu nagađat....a vjerovatno malo slabije...iako ne puno!

Nemesis
24-05-2007, 15:22
pa namjeravam uzet novu kantu,kojom bi tjerao crysis do yaya.nesto kao ovo:ploca intelova sa nforcem serije 6,core2duo e6600,4 giga ddr2 na 667(OCZ),8800 GTS 640,hdd 320Gb,napajanje hiper type R,ostalo nije vazno.
zato pitam oce stekat sa e6600 iako i sam mislim da ne bi trebalo bit problema.sta mislite za kantu i sta bi vi uzeli?ili promijenili

24-05-2007, 17:05
trebao bi tjerat bez beda....zašto ocz rame???ma kingmax jeftini uzmi ako ne klokaš!!!za hard gledaj da je sata2 i da ima 16mb cacha!

Om3G@
25-05-2007, 11:56
Bilo bi fora kad bi radili top-modele sa TSOP memorijom... Sjecam se da sam jebo majku Gigabyteu jer nisu bili na moju Radeonku 9000 stavili BGA cipove pa mi je propao plan pretvaranja Radeona 9000 u 9000 Pro (tj. sa 250/400 MHz na 275/550).

Jopax
31-05-2007, 22:07
zna neko tocnu cijenu bfg 7900gs i gdje je ima kupit