Pogledaj cijelu verziju : Grafičke Kartice
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
Svinjoguz
03-09-2007, 19:33
Čuo sam da se HD2900XT jako poboljšal sa zadnjim driverima, pa jel mi netko ukratko može reći dal se kartica može nositi sa GTX-icom, ili još bolje ako ima neki review te kartice sa zadnjim driverima.
Čuo sam da se HD2900XT jako poboljšal sa zadnjim driverima, pa jel mi netko ukratko može reći dal se kartica može nositi sa GTX-icom, ili još bolje ako ima neki review te kartice sa zadnjim driverima.
Negde sam bookmarkiral celi review pa sad nebrem najti...^^ Imaš tu -> http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.htmlSperformanse u Bioshocku. Malo je podbacila u DX10 ali brijem da je to zato ejr je igra izašla prije drivera.
Svinjoguz
04-09-2007, 12:10
Negde sam bookmarkiral celi review pa sad nebrem najti...^^ Imaš tu -> http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.htmlSperformanse u Bioshocku. Malo je podbacila u DX10 ali brijem da je to zato ejr je igra izašla prije drivera.
Opa jebeno, prema ovome ni HD 2600XT nije loša kartica...sve u svemu not bad.
Scuderia
04-09-2007, 15:12
bah citaamu bugu 2600XT je oko 1100kn a performase ko 8600
vidi vraga kad sam ja pitao za hd 2600 xt ispo sam budala da ja nisam normalan itd.... :)
a kartica ja fakat mrak kaj se tice omjera cjene i performansi.
šogor baš treba uzet e6750, 2 gige dominatora,asusovu plochu sa p35 čipsetom i hd 2900 baš me zanima score u marku o6 :)
samo da pitam jel itko spajao kartice u crossfire?
zato kaj brijemo probat spojit u crossfire x1950 pro sa hd 2900 xt pa me zanima jel imo ko slična iskustva?
dali bi to opche moglo ich zajedno je su dosta drukčije kadtice al brijem da bi trebalo.
Tu se radi o jednoj igri... X1950GT je još uvijek bolja kupnja naspram HD2600XT i 8600GT. (sve tri su između 800 i 900Kn).
Tu se radi o jednoj igri... X1950GT je još uvijek bolja kupnja naspram HD2600XT i 8600GT. (sve tri su između 800 i 900Kn).
ej si spajo kad kartice u crossfire?
ili 7900 gs koja je isto odlican izbor za 900 kuna.
ej si spajo kad kartice u crossfire?
Ja baš nisam ATI fan... Imal sam prije X1900CF edition ali nikak se nisam uspel dočepat još jedne pa da i to sprobam...
Pa kolko čitam ljudi bilo da su kupili X1950GT ili HD2600XT (po dva komada) i napravili XF su poprilično zadovoljni...
ali owo bi trebo bit heben combo 2900 xt + x1950 pro bash se pitam samo me hebe oče bit dovoljno šogorovo napajanje antec 480w za x1950,2900,cod e6750,2gige rama...
edit : gledo sam baš na amd-ovoj stranici pasat če si grafe samo da antec izdrži,danas dolaze djelovi nemogu dočekat neka se 8800 ultre dobro paze danas :rotfl:
Unknown_Hardware
11-09-2007, 13:14
ali owo bi trebo bit heben combo 2900 xt + x1950 pro bash se pitam samo me hebe oče bit dovoljno šogorovo napajanje antec 480w za x1950,2900,cod e6750,2gige rama...
edit : gledo sam baš na amd-ovoj stranici pasat če si grafe samo da antec izdrži,danas dolaze djelovi nemogu dočekat neka se 8800 ultre dobro paze danas :rotfl:
nisam znao da se različite serije grafa mogu spajati na crossfire :D
ne trudi se uzalud,namjerno sam ostavio post da stoji i nisam zelio komentirati.
Kak je samo siguran,,,ima dobar ego....a neka se dečko veseli :wink:
umm.. naravno da mogu.. samo je jedna morala biti crossfire edition, a druga je mogla bit obična
http://ati.amd.com/technology/crossfire/charts.html
7. What happens when your CrossFire Edition card and and a compatible standard Radeon (CrossFire Ready) graphics card have different clock speeds?
A. Both cards will continue to operate at their individual clock speeds. Ideal performance is gained by properly matching cards.
da stvar bude bolja, jednu nvidia grafu je moguće natjerat da radi u SLI sa jednom radeonkom :D
I nije to sve. Novi nVidia čipseti s integriranom grafikom mogu se natjerati u SLI s ADD-on grafičkom. Znači jedan GTX i integruša mogu raditi u SLIu...
uglavnom.. ismijali ste čovjeka bezveze.. i to vas dvojica od kojih sam ipak očekivao malo bolje poznavanje hardwarea
ok ,ajde da nisam nesto slicno vec procitao ali jebiga,pogrjesiti moze svatko nije bas uobicajno mjesati dvije razlicite grafe.Uglavnom mislio sam da je moguc jedino crossfire od razlicitih grafi iz iste generacije nikako npr 2900 i 1900,ali misliti je drek znati.
Uglavnom ima li neki test te limunade od npr sli 8800 gtx i neke integrirane grafe ili dvije atice iz razlicitih kategorija.Bas me zanima dobitak ili nedostatak u odnosu na "klasicni" sli ili crossfire .Sto konkretno obradjuje druga grafa ,samo AA i AF ili preuzima i neku fiziku i ima li koja igra optimalizirana za neki "sli" izmedju 8800gtx i integrirane graficke.
http://ati.amd.com/technology/crossfire/charts.html
tu ti je tablica kompatibilnosti radeonki..službena varijanta.
dok sli zahtijeva identičan čip, radeonka je puno fleksibilnija
crossfire radi na principu šahovnice. podijeli ekran u sprajtove od 32x32 pixela, i onda podijeli jednoj grafi parne, a drugoj neparne kvadrate
u principu bi trebao biti isti osnovni čip gore, znači ista serija. ali sa modificiranim drajverima se može natjerat recimo 2900 da radi grafiku, a 1900 da radi fiziku. drajvere sam vidio na guru3d, ali mislim da je svaka situacija zahtijevala dodatnu modifikaciju, ovisno o kombinaciji kartica.
sli geforce+radeon ne funkcionira u 3d aplikacijama. u primarni slot se upikne geforce, u sekundarni slot se upikne radeonka. forsira se sli preko drajvera, pri čemu se dobije još jedan vga izlaz, tako da je moguće spojit 3 monitora na komp. u principu nema koristi, osim ljudima kojima prate neke statistike obrade podataka pa im je guba imat tri monitora :D. jeftina zamjena za matrox triplehead (koji košta ko kod sv. petra kajgana)
Drugi rijecima Blacky bu morao koristiti modificirane drivere kako bi natjerao da mu proradi 2900xt+1950 pro.Mrak.Ima neka tablica gdje se takva limunada pokazala u praksi posto sam ja vise prakticar a manje teoreticar.Kak to radi u igrama,ono broj fpsa u odnosu na dvije 1950 pro.
evo.. zadnjih dva sata prekapam atijevu bazu
http://ati.amd.com/technology/crossfire ... ssFire.pdf (http://ati.amd.com/technology/crossfire/physics/Asymmetric_Physics_Processing_with_ATI_CrossFire.p df)
izgleda da tvornički drajveri uredno podržavaju asimetričnu raspodjelu poslova.. primjer u pdfu.. x1900xtx radi rendering, a 1600pro radi fiziku
instlirao sam nove ati drivere i nemam slike u codu Oo
instlirao sam nove ati drivere i nemam slike u codu Oo
reinstall?
evo.. zadnjih dva sata prekapam atijevu bazu
http://ati.amd.com/technology/crossfire ... ssFire.pdf (http://ati.amd.com/technology/crossfire/physics/Asymmetric_Physics_Processing_with_ATI_CrossFire.p df)
izgleda da tvornički drajveri uredno podržavaju asimetričnu raspodjelu poslova.. primjer u pdfu.. x1900xtx radi rendering, a 1600pro radi fiziku
ajde svaka cast na trudu.
Marmelada
12-09-2007, 19:23
HITNO!!!!!!!
EJ BOK SVIMA.IMAM PITANJCE.JEL BOLJE SPARIT DVIJE ATI RADEON X1950 PRO ILI UZET JEDNU NVIDIU 8800GTS ILI TAKO NESTO???????????????????????????????????????
Svinjoguz
12-09-2007, 19:26
HITNO!!!!!!!
EJ BOK SVIMA.IMAM PITANJCE.JEL BOLJE SPARIT DVIJE ATI RADEON X1950 PRO ILI UZET JEDNU NVIDIU 8800GTS ILI TAKO NESTO???????????????????????????????????????
Samo jednu 8800GTS 320Mb.
Ta grafa je brža nego dvije X1950 u CF-modu.
Marmelada
12-09-2007, 19:28
hvala.
I zapamti...uvijek bolje jednu jaču nego dvije slabije....zbog performansi,manje problema(neke ifre ne podržavaju sli-kao npr novi MOH),manja potrošnja struje,više mjesta u kučištu.
I zapamti...uvijek bolje jednu jaču nego dvije slabije....zbog performansi,manje problema(neke ifre ne podržavaju sli-kao npr novi MOH),manja potrošnja struje,više mjesta u kučištu.
ovo za perfomanse si u krivu ali nema veze,neda mi se dokazivati linkovima vec sam ljepio slicne postove.
I zapamti...uvijek bolje jednu jaču nego dvije slabije....zbog performansi,manje problema(neke ifre ne podržavaju sli-kao npr novi MOH),manja potrošnja struje,više mjesta u kučištu.ne bih se složio
2x 7900gtx u SLI su 50-80% jače nego jedna 8800GTS 640MB (osim u oblivionu valjda, tamo niš ne radi normalno)
a meni je kao vlasniku 7900gtx-ice puno jeftinija varijanta kupit za 1200kn rabljenu 7900gtx i uparit ih, nego kupit 8800gts 640 koja košta 2 i pol soma
a ionako nemam namjeru prelazit na vistu još minimalno godinu dana.. konačno sam si posložio komp kak se spada, ne pada mi napamet sad sve ispočetka
Karlo_from_Bjelovar
12-09-2007, 20:36
a ionako nemam namjeru prelazit na vistu još minimalno godinu dana.. konačno sam si posložio komp kak se spada, ne pada mi napamet sad sve ispočetka
moj tip covjeka... :pray:
I zapamti...uvijek bolje jednu jaču nego dvije slabije....zbog performansi,manje problema(neke ifre ne podržavaju sli-kao npr novi MOH),manja potrošnja struje,više mjesta u kučištu.ne bih se složio
2x 7900gtx u SLI su 50-80% jače nego jedna 8800GTS 640MB (osim u oblivionu valjda, tamo niš ne radi normalno)
a meni je kao vlasniku 7900gtx-ice puno jeftinija varijanta kupit za 1200kn rabljenu 7900gtx i uparit ih, nego kupit 8800gts 640 koja košta 2 i pol soma
nisam siguran da ces ostvariti takve perfomanse zbog procesora kojeg imamo ,bojim se da je usko grlo ,ali podrzavam kupnju ako nista drugo barem ce ti minimalni broj fpsova biti daleko visi nego sada a koga je zapravo briga za maksimalni broj kada ga se tak i tak ne skuzi ljudskim okom ,nismo orlovi.
nisam siguran da ces ostvariti takve perfomanse zbog procesora kojeg imamo ,bojim se da je usko grlo ,ali podrzavam kupnju ako nista drugo barem ce ti minimalni broj fpsova biti daleko visi nego sada a koga je zapravo briga za maksimalni broj kada ga se tak i tak ne skuzi ljudskim okom ,nismo orlovi.
To što ti govoriš nema veze s ovim što je čovjek pitao?Jer on nema nijednu grafu,,,a ti pričaš da več jednu imaš..to je prvo..druga stvar je ta da sam ti objasnio kakva je situacija sa sli-jem...a treča stvar ti dečko nemaš podršku za dx10!
a. neću igrat medal of honor
b. ne treba mi dx10 jer ostajem na win-xp
i ja mislim da su dvije 7900gtx kartice bar 45% ili više jače od 8800gts,ako nemisliš igrat na dx10 onda je ok,inače u kompu imam dvije stare pixel view nvidie 6800gs 256mb ddr3,256bit (475-1100) overclockirane na (525-1225)mhz inače sve igre na dx9 osim ovih zadnjih naslova rade vrlo dobro,tako da nemaš frke sa 7900gtx
GrimReaper
14-09-2007, 21:56
a. neću igrat medal of honor
b. ne treba mi dx10 jer ostajem na win-xp
po pricanjima drugih iduce zakrpe za xp ce imat podrsku za dx 10
Da ali mu to neče pomoći jer mu grafa ne podržava dx10 :wink:
po pricanjima drugihSiduce zakrpe za xp ce imat podrsku za dx 10kojih to drugih?? kad microsoft tvrdi da neće
a da ne duljimo.. zašto microsoft neće izdat dx10 za winXP ?? jer im nitko onda ne bi kupio Vistu.
Ako se ne varam Microsoft je izjavio da dx10 dolazi na XP, ali će zato dx10.1 biti striktno rezerviran za Vistu!
GrimReaper
14-09-2007, 22:34
al ionak necemo kupit vistu pa.. nek barem jos pokoji xp prodaju :rotfl:
EDIT:
Ako se ne varam Microsoft je izjavio da dx10 dolazi na XP, ali će zato dx10.1 biti striktno rezerviran za Vistu!
na to sam ciljao
Koliko ja pratim situaciju sluzbeno dx 10 na xp nece ,neki entuzijasti pokusavaju to ubaciti u xp ali navodno im bas i ne uspjeva.
Ovdje ima nešto info-a -> http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35110
Ali ne znam kaj da mislim o tome!? Vjerujem da bu izašla podrška za XP, samo ne znam gdje sam to čitao...
Part 2 -> http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=26220
mda.. fuad abazović iz inquirerea.. dva članka, napisana 2005-e i 2006-e
dx9.0L je glupost. L je oznaka za Longhorn. iz toga se razvio dx10.
i opet
Will DirectX 10 be available for Windows XP? (http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/bb219721.aspx#Will_DirectX_10_be_available_for_Win dows_XP)
No. Windows Vista, which has DirectX 10, includes an updated DirectX runtime based on the runtime in Windows XP SP2 (DirectX 9.0c) with changes to work with the new Windows Display Driver Model (WDDM) and the new audio driver stack, and with other updates in the operating system. In addition to Direct3D 9, Windows Vista supports two new interfaces when the correct video hardware and drivers are present: Direct3D9Ex and Direct3D10.
Since these new interfaces rely on the WDDM technology, they will never be available on earlier versions of Windows. All the other changes made to DirectX technologies for Windows Vista are also specific to the new version of Windows. The name DirectX 10 is misleading in that many technologies shipping in the DirectX SDK (XACT, XINPUT, D3DX) are not encompassed by this version number. So, referring to the version number of the DirectX runtime as a whole has lost much of its meaning, even for 9.0c. The DirectX Diagnostic Tool (DXdiag.exe) on Windows Vista does report DirectX 10, but this really only refers to Direct3D 10.
microsoftu je totalno neisplativo radit dx10 za winxp. na ovaj način smo svi prisiljeni kupovat nove kompove, ili barem nove grafičke
IT'S ALL 'BOUT THE BENJAMINS!
ma malo previše u microsoftu fantaziraju,nek onda naprave dx10 za sve kartice od 128mb pa nadalje,pa ce im kupovat vistu,a ne samo hdx2000>i gf8000>
GrimReaper
15-09-2007, 08:28
ma ja mislim da ce kad tad staviti u xp, pa nisu ni oni glupi...
osim ako ne pocnu uskracivati da se najnovije igre uopce ne mogu igrati na xp (tako bi sve prebacili na vistu)
ja cu se radije igrat u xp dx 9 nego da mi u visti cuka posto je vista sama po sebi zahtjevan OS, a bogme nije ni pokrpan
@Gwin, hvala na iskopanom infou! Stvarno sam se nadao da dolazi podrška za XP jer sam negdje čitao da se dx10 seli na XP, a dx10.1 dolazi za vistu pošto nisu zadovoljni dx10 rezultatima!? Ali da me ubiješ ne znam di sam to pročitao!
No uglavnom, nije mi niti bitno jer nemam dx10 grafu, a vrlo vjerovatno je nebum niti imao još godinama :D
ma ja mislim da ce kad tad staviti u xp, pa nisu ni oni glupi...vidim da uopće nisi pročitao moj zadnji post.
dx9 i dx10 nisu bazirani na istim tehnologijama, te samim time nisu kompatibilne verzije.
zbog drukčijeg razvoja, jer je dx10 rađen za vistu, nije ga moguće prilagoditi za xp jer xp jednostavno nema određene subrutine koje su potrebne za vrtit dx10
mravojed20
15-09-2007, 09:08
Šta znači ovo da će dx 10.1 imati "mandatory 4xAA"?
Šta znači ovo da će dx 10.1 imati "mandatory 4xAA"?
Znači da će po defoultu izgledati kao da koristi 4xAA... grafika bu bila uglancana :D
PS: Nemoj me držati za rječ, ja sam to zaključio po direktnom prjevodu rječi -> mandatory -> obavezan, punomočan...
mravojed20
15-09-2007, 09:22
To sam i ja mislio samo nisam bio siguran pa nisam htio reći pred svima da ne bi slučajno ispao konj :D :D
Zato se ja žrtvujem za puk i ispadam konj :D
Nego, daj zamisli kakve buju to grafe bile ako sam u pravu! Moraju biti dovoljno jake da vrte naslove sa konstantnim AA što je velika stvar! Ostaje nam da čekamo da izađe pa da vidimo koliki sam konj zapravo :D
Zato se ja žrtvujem za puk i ispadam konj :D
Nego, daj zamisli kakve buju to grafe bile ako sam u pravu! Moraju biti dovoljno jake da vrte naslove sa konstantnim AA što je velika stvar! Ostaje nam da čekamo da izađe pa da vidimo koliki sam konj zapravo :D
mislim da su to pozitivne promjene jer ce u neku ruku standardizirati graficke postavke a time i optimalzirati ili natjerati programere na dodatno poliranje samih igri.Mozda dozivimo nekakvu graficku standardizaciju slcno kao na konzolama a time i manje glavobolja za pc gamere koji jednostavno ne zele prepustiti mis i tasaturu i zamjeniti ju gamepadom.Osobno sam na velikoj vagi.Kupio sam 32" hdtv i nisam pametan,pricekati jos jedno godinu dana i kupiti ps3 i gustati iz kreveta ili ulagati u stroj i gustati u pc igrama .Po meni ne postoji idealna solucija koja bi bila isplativa i zabavna istovremeno,jer iskreno lagano sam "umoran" od konstantnog ulaganja u nove strojeve a ova gaming groznica nikako da popusti unatoc stazu duzem od 20 godina.Jednostavno postalo mi to nacinom zivota jednako kao i gledanje televizije,filmova ili slusanje muzike...
Kada bi barem stalo sa dx 10.1 na jedno 5 godina,mislim da smo polako dosli do granice kada nam bolja grafika i ne treba,ovo sto dolazi je jednostavno fenomenalno i prije jedno 5-6 godina totalno nezamislivo.
Slažem se! Koliko god sam protiv konzola iza PSX-a (:D), toliko bi htjeo zamjeniti komp sa tom tvojom soluciom! Ali na PS3 nemreš uživati u igrama poput STALKER-a tak da mi još uvjek ta vaga ne štima!
PS: Za 5-6 godina se bumo smijali ovoj današnjoj grafici isto kako se sada smijemo onoj prije 5-6 godina! Tehnologija bu konstantno išla dalje! Već sada postoje neke igre koje rade na tipu holograma (za PS3) i to je izvrstan početak za napredovanje te tehnologije! A zamisli si jednog dana kad buš mogao uč u svjet Stalkera i imati potpunu virtualnu realnost oko sebe... siguran sam da će prije ili poslje doć do te mjere!
GrimReaper
15-09-2007, 10:15
al jednom ce morati doci do standarnizacije u grafici, to ce biti ono kad lupis glavom u plafon...
ono sto vidimo ocima je najrealnija grafika, dakle limit postoji
Planiram uzet HD 2600XT, recite mi kolko je bolja od X1950PRO i dali vrijedi te pare...
Planiram uzet HD 2600XT, recite mi kolko je bolja od X1950PRO i dali vrijedi te pare...
nije bolja,gora je i to dosta ako ju kupujes za igre a ako ju kupujes za multimediju onda je puno bolja zbog manjeg opterecenja procesora kod reprodukcije hd materijala.
jel ima koja kartica oko 1k Kn da podrzava DX 10 i da je bolja od x1950?
jel ima koja kartica oko 1k Kn da podrzava DX 10 i da je bolja od x1950?
nema,ni blizu,prva bolja kosta 1900 kuna 8800gts.
http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=318 (http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=858&model2=725&chart=318)
ima li gdje koji topic koji objasnjava sto radi AA i AF jer s takvim mocima jos nisam susreo :kill:
ima li gdje koji topic koji objasnjava sto radi AA i AF jer s takvim mocima jos nisam susreo :kill:
http://en.wikipedia.org/wiki/AntialiasS
http://en.wikipedia.org/wiki/Anisotropic_filtering
http://en.wikipedia.org/wiki/AntialiasS
http://en.wikipedia.org/wiki/Anisotropic_filtering
fala ali ima li to objasnjeno negdje za nas smrtnike?
Edit: kuzim samo AA
@Slayer
Prouči si ovu temu -> viewtopic.php?t=11329 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=11329)
Ima odličnih stvari, a među njima i ono kaj tebe zanima!
PS: Bum dobio Avatar? :cry:
ajd sad cu pocet posto nemrem cs3 otvorit ( u .uif formatu je ) :( , napravit cu onda u csu
Kaj se tiche onog komba sa 2900 xt i x 1950 pro ultimate saznat chu za vikend, ta konfa nije moja vech od mog shogora, x1950 je sad nakraju završila kod njega na poslu pa che ju dofurat za vikend samo da vidimo score u marku 06
Konfu je složio prije tek tjedan dana , imali smo poteškoća zato kaj stari Antec nije imo pci-ex konektor pa 2900 xt nije htjela radit pa je uzo novi antec od 650w.
Nije me bilo podosta na forumu mutavi susjed je mjenjo krovište i počupom kablove od telefona, nisam immo fiksni telefon ni internet gro dugo :-x
I tak ja gledam kak papak radi cca 10000 marka 06 sa 2900 i chekam svoju plachu :D
Neka testira prvo samo sa 2900, pa tek onda sa obje! Tak da vidimo razliku u performansama! Stavi screenshot narvno :D
Može nema beda ak je sad 10000 marka mora bit hebenih 17k barem nadam se.
Samo sad ja chekam plachu nechu uzet josh grafu nechu imat dovoljno love pas mater al uzimam 2x 512 ddr2 na 667 (sad imam 2x 512 Transcrend) vjerojatno take ms samo zato kaj chu dobit hebeno dobar popust(valjda che mi 3 gige bit dosta) i razerovu dvostranu podlogu a grafa na sljedechoj nadam se nekoj 2900 pro samo da nebude preskupa jel zna ko otprilike kaj o 2900 pro $ ?
Kolega Pimp3k kaže da bi bila cca 2000 kuna -> +/- 200 kuna
EDIT: Rađe si zemi 2Gb rama nego 3Gb! Imal buš Dual DDR, a osim toga, vjerujem da nemreš iskoristiti niti 2Gb rama, a kamoli 3Gb!
facooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooo
e dugi daj si formatiraj mozak i smini si neki bolji operativni sustav možda i iskorstish taj svoj jadan hardware
facooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooS
ok,ovaj post ti necu pobrisati,dovoljno govori o tebi :wink: .
ma jadan si ko neznam šta da ti kažem opće nisi za uporedbu sa djetetom od 1 g
kad ti neko veli nešta kaj je istina nemožeš to podnjeti pa obrišeš post yea bravo dugi nemoj da drugi vidi iseeee
ma jadan si ko neznam šta da ti kažem opće nisi za uporedbu sa djetetom od 1 g
kad ti neko veli nešta kaj je istina nemožeš to podnjeti pa obrišeš post yea bravo dugi nemoj da drugi vidi iseeeeccc..koje dijete..
Bez komentiranja ovih postova!
@Blacky, vjerujem da ti kolega Dugi nije obrisao post bez razloga! Tražen je bann za tebe! Nemaš kaj javno vrjeđati moderatora!
O čem se ovdje radi?Zašto se brišu postovi?
O čem se ovdje radi?Zašto se brišu postovi?
ovaj puta nema veze sa tobom ali dobro ,budem udovoljio tvojoj znatizelji.
postao je post na post(a vec sam mu i ne samo ja objasnio da se postovi editiraju), stime da mu je u prvi post bio spam sa rjecima poput ku..., da bu kupio 3 gb rama isl. a drugi post je bio protiv mene,da koji sam ja kreten da neznam da se mogu kartice iz razlicitih serija koristiti za crossfire i da sam popio svu pamet ovog svijeta.Pobrisao sam ta dva posta i poslao mu poruku da ima opomenu od mene i da cu ako ponovi nekaj slicno traziti ban.Nakon toga je poslao ove tri poruke koje ne zelim pobristi zato jer sam zatrazio ban pa neka stoje dok se to ne razrjesi a lako se sve ovo pobrise nakon toga.
sry ali daj malo pogledaj stare postove pa ko se smijo na chiji rachun???(str 120)
tamo ste se i ti amd freak pravili pametni oko crossfire-a, pa sad kad tebi nest nepaše izbrišeš post
Ako ti nešto nije odgovaralo, moglo se riješiti na odraslije načine. Pošto za to nisi sposoban, nisi podoban za ovaj forum. Buh-buye!
ok, prije nego sto stavim nove windowse i poformatiram svaki disk, moram vas pitati nesta u vezi grafe. znaci, igre su mi sve usporene. Na Guild Warsu i CoD-u mi nestaju teksture. prije toga je prethodilo smanjenje fpsa. Uglavnom, onda sam stavio nove drivere. samo je gore. onda sam je ocisito kompletno od prasien i svega. nista. onda sam je sinoc izvadio i vrati-radila je. jutros opet ne radi. je li bi to onda bilo rjeseno sa reinstallom windowsa i ima li nesto na sto moram posebno pazit? komp sam skenirao sa kasperskyjem i nasao je samo jedan adware koji je obrisan.
graficka je x800xl, 3000+, 750 rama
imam jedan veći problem,frend je kupio polovnu grafičku od gigabyte-a 8800gtx za 1600kn,e sad tip mu je pokazao kako radi i sve to,ali su se dogovorili bez hladnjaka za tu cjenu nakon probe,dal neko zna ako se ikako može nabavit neki odličan hladnjak koji bi hladio memoriju i gpu,nakraju će bit da je to propla investicija ????????? :o
imam jedan veći problem,frend je kupio polovnu grafičku od gigabyte-a 8800gtx za 1600kn,e sad tip mu je pokazao kako radi i sve to,ali su se dogovorili bez hladnjaka za tu cjenu nakon probe,dal neko zna ako se ikako može nabavit neki odličan hladnjak koji bi hladio memoriju i gpu,nakraju će bit da je to propla investicija ????????? :o
Trenutno u hrvatskoj nema za kupiti sekundarnih hladnjaka za 8800 seriju.
ako neko vidi negdje kakav hladnjak od 8800gtx nek se javi,baš gledam najskuplje zalmane za gpu ali čini mi se da je to slabo,a kamoli za memorije ;(
Ima. U Linksu trenutačno ima novi Zalman VF1000 (nema Al modula za memoriju, ali dva paketa plavih zalmana bi taj posel odradila bez problema). A pošto Links drži TR hladnjake vjerojatno se može i naručiti HR-03+.
Ako frendu treba vodeno u Feniksu ima Zalmanov vodeni blok za 8800GTX/GTS.
Ima. U Linksu trenutačno ima novi Zalman VF1000 (nema Al modula za memoriju, ali dva paketa plavih zalmana bi taj posel odradila bez problema). A pošto Links drži TR hladnjake vjerojatno se može i naručiti HR-03+.
Ako frendu treba vodeno u Feniksu ima Zalmanov vodeni blok za 8800GTX/GTS.
E vidiš nisam znao..pa kad su to dobili??
Ali ako mene iskustvo služi ti pajkovi za memu nisu dobri!
uzet će meko vodeno ili aktivno do 600kn da se ipak na kraju isplati jer više nema jamstvo,a platio ju je 1600+600 hladnjak i eto 2200kn mislim da će se isplatit,nova je oko 3800 ili 4000 ako se nevaram
Jedno pitanje, vjerojatno će zvučati i glupo
Postoje li eksterne grafičke kartice
Postoje prototipi, ali ih nisam vidio u prodaji.
http://hardocp.com/news.html?news=MjMzO ... V3cywsLDE= (http://hardocp.com/news.html?news=MjMzOTUsLCxobmV3cywsLDE=)
SnowFlake
25-09-2007, 20:32
Postoje prototipi, ali ih nisam vidio u prodaji.
http://hardocp.com/news.html?news=MjMzO ... V3cywsLDE= (http://hardocp.com/news.html?news=MjMzOTUsLCxobmV3cywsLDE=)
omg,za što bi to trebalo biti,aj dobro ovo je za laptope
:kill: hehe prek usb-a ce kao ic :D
Nisam nesto pratio scenu, pa me zanima da li je 8800GTS-ica jos best buy, i dali mi se isplati uzimat Leadtekovu?? (koliko mi se cini jos HD2900 nije "raspetljala" drivere)
Nisam nesto pratio scenu, pa me zanima da li je 8800GTS-ica jos best buy, i dali mi se isplati uzimat Leadtekovu?? (koliko mi se cini jos HD2900 nije "raspetljala" drivere)
svakako je za prihvatljiv 2000kn i niže jedna od boljih best buy primjeraka.
Tak je, i u mom mišljenju je best buy kartica na tržištu... ALI! Pričekaj izlazak 2900pro kartice, bit će limited edicija i bit će otprilike iste cjene kao i 8800GTS! Vrlo vjerovatno bu kartica debelo superiornija 8800GTS-ici, ali također samim time bu i direktna konkurencija istoj! Tak da vjerujem da bu izlaskom 2900pro kartice, cjena 8800GTS-ice pala... ///nemoj me držati za rječ, to je samo logično razmatranje situacije///
Hmm mene jos malo prca to sto sa Atijem nemam bas nekog dobrog iskustva, ovako opcenito, ali sa clockerske strane neke su pravi biseri... Ali dosta sada o tome, da li je stvarno ta 2900pro vise isplatljivija, jer kada vidim onu animaciju u igrama kao neku foru sa nVidiom, i to u 3-4 igre zaredom, jednostavno moj mali mozak nezna di ce. ;)
Hmm mene jos malo prca to sto sa Atijem nemam bas nekog dobrog iskustva, ovako opcenito, ali sa clockerske strane neke su pravi biseri... Ali dosta sada o tome, da li je stvarno ta 2900pro vise isplatljivija, jer kada vidim onu animaciju u igrama kao neku foru sa nVidiom, i to u 3-4 igre zaredom, jednostavno moj mali mozak nezna di ce. ;)
Ne brini za drivere od atija...čak su vrlo jednostavni ako staviš samo display driver bez control centera...Niti neznaš da imaš drivere :D ...Kaj se tiče igara sve je to marketing,a najviše se i zbog igara izdaju novi driveri da bi se ispravile sve moguče greške ukoliko ih ne ispravi patch igre.Imaj na umu da se proizvođaču npr ne isplati igru raditi samo za nvidu,več i za ati...jer opet igru može kupiti svatko a s druge strane lovu poberu od nvidie jer im je zaštitni znak..Pametno moramo priznati.
Da, ne smiješ gledati te reklame na početku! Istina, ako je igra "Ment to be played by nVidia" (kak već piše), u samome početku izlaska te igre postojali budu novi driveri od nVidie koji su malkoc spoliraniji za tu igru! Ali nedugo nakon toga budu izašli također i driveri za ATI pa bu i ona fino kucala u tim naslovima!
Što se tiče isplativosti, ako bu 2900pro iste cjene kao i 8800GTS, onda definitivno vjerujem da bu se daleko više isplatila za kupnju pošto kolega Pimp3k tvrdi da bu se čak mogla OC-ati na 2900XT verziju koja je direktna konkurencija 8800GTX-ici! Jedini bad je to kaj bu bila kako kažu limited edition i bojim se da bu se jako brzo razgrabila!
Ma to limited edition je s razlogom...Jedan od tih ti je već kolega rekel-to su hibridne grafe koje nisu uspjele na xt frekve pa se prodaju ko pro...i bude ih tolko kolko bude hibrida...a hibrida ima uvijek..bolje prodat nego bacit...a s druge strane limited edtion je namjerno stavljeno u naziv da se kupuje čim prije i u čim večim količinama.Znači opet je riječ o novcu.A to da se bude tak klokala nemora znaćit da bude baš tvoja tolko išla.Ne sumnjam da kvaliteta nebude na razini ali nekako mi to sve prelijepo zvuči da bi bilo istinito.
Meni također zvuči pre savršeno :D Mislim, dobiješ karticu koja je u roku od 5 minuta na razini 8800GTX, samim time i na razini 8800Ultra pošto je to isti drek i to za cca 2000 kuna!
A ono usporedba je ovakva:
2900pro = cca 2000 kuna
8800GTX = cca 4000 kuna
8800ultra = cca 5000 kuna
-> kolko je jeftinija, za duplo i više, a OC-em bi bila direktna konkurencija tim grafama! Nekako sumnjam, ali živi bili pa vidjeli :D
samo staviš atitool...automatic traženje max clocka...i čekaš...i čekaš :D
Ak bude tako kak se priča mislim da bude mi radila društvo u drugom pc-iju kojeg slažem...a taj pc bude bomba...crysis i full detalji :)
Kaj kupuješ novi komp?
Nemoj sam, reci koliko para pa ti složimo nekaj kak spada :P Šalim se :D
Kaj kupuješ novi komp?
Nemoj sam, reci koliko para pa ti složimo nekaj kak spada :P Šalim se :D
:rotfl:
oni si nemre sam :D daj AMD ti se kužiđš u HW uopće
jedva čekam 2900 pro a za božić dobivam novi pc i to sve priključujem na LCD TV sony 32 " :) :)
Meni također zvuči pre savršeno :D Mislim, dobiješ karticu koja je u roku od 5 minuta na razini 8800GTX, samim time i na razini 8800Ultra pošto je to isti drek i to za cca 2000 kuna!
A ono usporedba je ovakva:
2900pro = cca 2000 kuna
8800GTX = cca 4000 kuna
8800ultra = cca 5000 kuna
-> kolko je jeftinija, za duplo i više, a OC-em bi bila direktna konkurencija tim grafama! Nekako sumnjam, ali živi bili pa vidjeli :D
zar ne misliš da je atiju milije zaraditi 3200 kn, nego 2000? pa iz nekog razloga te kartice očito ne mogu postizati taktove 2900xt, pa onda su preimenovane u pro.
smatram da je malo pretenciozno tvrditi da će ta kartica moći parirati 8800gtx-ici, pogotovo kad ni 2900xt to ne ide za rukom, dapače, 8800gts joj diše za vratom... 3dmark mi nemojte spominjat, govorim o realnim aplikacijama - igrama.
yep...ali to je još tajna...za sad imam samo proc i da radi se o e6600,,,i jednoj boljoj oc matičnoj ploči.naravno nije ds3 nije ds4 nije asusica....pa se kopkaj kaj je :D
Inače mislim složit nekaj brutalno...proc sam isprobao več na ds3 i ide sa 2.4 na 3,4 na zraku bez beda....a pošto sljedeći tjedan dolazi vodeno malo budem ga masakriral kad sve složim...Za ram bum najvjerojatnije uzel balistixe jer idu dobro.A i na crno imam priliku uzet jednog raptora na 10000rpm-a...Za grafa budemo vidli kaj bude...nadam se da budu cijene pale.
Uglavnom mislim sve kompletno sam raditi sve postaviti i gotovo ništa nebude na tvorničkim vrijednostima.Sve kaj se bude dalo budem dizao.
:wink:
Bila su u ovom podforumu 2 linka na neke testove od 2900pro iz stranih država (da me ubiješ ne znam kojih) i na default taktovima je u svim testovima bila superiornija 8800GTS-ici, u jendom testu čak i bolja od 2900XT :D To su bili in game testovi!
A pošto se priča da grafa ima istu strukturu kao i xt verzija ali sa smanjenom frekvenciom, znači da joj samo OC fali da se popne na njenu razinu! A sad kak bu to funkcioniralo, to ja nemrem znati!
A što se tiče usporedbe 2900xt i 8800gtx, koliko sam skužio, sa zadnjim driverima se uspjela opako približiti 8800gtx-ici!
EDIT:
@AMD Freak, super, drago mi je kaj buš imal zvjerku napokon :D
bio je poljski site, pc-lab. koliko je takav neki site pouzdan, vrijeme će pokazati.
i na default taktovima je u svim testovima bila superiornija 8800GTS-ici, u jendom testu čak i bolja od 2900XTS:D To su bili in game testovi!
Kak može grafa sa istim gpu-om ali smanjenim frekvama imati bolji scor od iste grafe sa večiim taktovima-dosta večim :rotfl:
Nadam se da je vrlo pouzdan :D Nekak me svrbi da si je zemem ako bu ispunila očekivanja! Ali prvo bum si stavio računicu na papir tak da vidim isplati li se prelazak sa 7900gs na nju! Ipak, ako bu grafa došla recimo 2000 kuna, samim prelaskom gubim barem 1300 kuna, tak da moram prvo vidjeti da li se isplati takvo ulaganje!?
EDIT:
@AMD,Spa pronađi taj test pa pogledaj! U jenoj igri dere xt verziju za par FPS-a koliko se sjećam :rotfl:
DX 10 još nije na izvoru kak treba...jer se bude još razvijal a siguran sam da sad dx11 nebude tak brzo došel...A i znate kak se veli prvi mačići se bacaju u vodu.Dobra je 8800 serija samo nisam baš optimističan o dugotrajnosti.Najviše zbog dx10.1 ali i testovima crysisa...na kojem baš i ne vrte igru kak spada...a kaj bude tek sa novijim i zahtjevnijim naslovima.
A i tu si u pravu, nekak mi je glup prelazak sa odlične dx9 grafe na dx10 grafu kada je ajmo reč na izdisaju :(
Nadam se da je vrlo pouzdan :D Nekak me svrbi da si je zemem ako bu ispunila očekivanja! Ali prvo bum si stavio računicu na papir tak da vidim isplati li se prelazak sa 7900gs na nju! Ipak, ako bu grafa došla recimo 2000 kuna, samim prelaskom gubim barem 1300 kuna, tak da moram prvo vidjeti da li se isplati takvo ulaganje!?
EDIT:
@AMD,Spa pronađi taj test pa pogledaj! U jenoj igri dere xt verziju za par FPS-a koliko se sjećam :rotfl:
http://pclab.pl/art28806-3.html
nije bila na defaultu. :D
sačekaj da izađe hd 2900pro,a trebala bi izać još koja nvidia bar 8700gt to bi bio odličan izbor ispod 2000kn za sx10 :D
Dali itko zna kakve bi trebala imat performase ona hd 2600 xt sa 2x gpu i 1 gigom memorije Geumini nešto tako se zove , koliko če koštat i hoče li bit dobavljiva kod nas?
Dali je to opće isplativa solucija pošto dolazi hd 2900 pro?
Svinjoguz
30-09-2007, 11:11
Dali itko zna kakve bi trebala imat performase ona hd 2600 xt sa 2x gpu i 1 gigom memorije Geumini nešto tako se zove , koliko če koštat i hoče li bit dobavljiva kod nas?
Dali je to opće isplativa solucija pošto dolazi hd 2900 pro?
Bolje ti je uzet jednu 8800GTS ili HD 2900PRO, pošto su puno jače neg 2 2600xt..a i 2600xt imaju 128 bit sabirnicu..
hmm da to mi nejde u glavu zakaj srednja klasa nije još dobila 256 bitnu sabirnicu??
dam se kladit da che se i to promjenit sa revizijama 8600 i 2600
bilo bi ljepo vidjet neku hd 2650 xt sa 512 mb i 256 bitnom sabirnicom ja sam planiro uzet si sad MSI HD 2600 xt 512 ali ču je prvo istestirat - uzet ju sa posla na tjedan dana da vidim kak vrti igre , ali hd 2900 xt je prebolesna kartica jao da imam love za nju :(
Čekaj 8800gt ili sniženje 8800gts :D
Po vasem cijenjenom misljenju koju grafu mi je bolje uzeti ako planiram play games na 1024x768 ne na vise rez, imam c2d 3.0 ghz , poloca je asusova maximus formula se, 2gb ocz ram (1066).
Grafe:
8800gt 1700 kn procesor bozicne cijene
8800gtx 2800 kn procesorS:pray:
GrimReaper
05-12-2007, 11:09
8800gt bez razmišljanja...:)
8800gt bez razmišljanja...:)
uzmi si hd 3870 bez razmišljanja za božić će stajat oko 1250-1500kn max
postoji li 8800 gt sa 256 mb?
postoji li 8800 gt sa 256 mb?
ja mislim da bi trebala postojat al jos nisam vidio u HR
e, imam 8800gts 640 mb i pise da je dx 10 ready, pa me zanima dal je moguce stavit dx 10 na xp?
ok, fala
znaci trebal bi preci na vistu??? a onaj windows xp black kaj izgleda ko vista? ni na njega nejde dx10?
znaci dx10 mogu samo na visti? onda mi treba jos 2gb rama... ah, i do toga bum dosel jednog dana...
nije problem za 2 gige rama , nego za vistu koja dode 4 puta i vise
e ljudi kupujem novi komp ovaj tjedan pa bi trebo pomoć,sve sam si već razjasnio koje djelove ću kupit samo me još grafička pati
imam dva izbora:
Gigabyte GF 8800GT, 512MB DDR3, TV-out, Dual DVI
ili
PEAK Radeon HD3870, 512MB DDR4, TV-out, Dual DVI
e ljudi ako mi možete pomoć javite i ako znate kakvu stranicu di mogu vidit testove tih dviju grafički bio bi jako zahvalan
Sickmanno1
09-04-2008, 19:23
Gigabyte 8800GT je bolja, bez ikakvog razmisljanja, a netrebaju ti ni testovi...al ak bash hoces, evo ti jedan random sa googla...
http://www.techspot.com/news/27877-ATI- ... y-out.html (http://www.techspot.com/news/27877-ATI-Radeon-HD-3870-vs-Nvidia-GeForce-8800-GT-the-numbers-are-finally-out.html)
8800GT!
ako kupuješ gigabyticu kupi onu sa Zalmanom a možeš kupit i ovu u Ve-milu ECS GF 8800GT, 512MB, PCI-E, TV-out, dual DVI 1.399 kn!
Esc ti je bolja jer ima odlični hladnjak i možeš dobro overclokirat!
ak imaš dileme oko kupnje ostatka kompa reci kolko para imaš i mi ti složimo.....
e, imam 8800gts 640 mb i pise da je dx 10 ready, pa me zanima dal je moguce stavit dx 10 na xp?
Ja ti isto imam xp black edition....directx provjeris u RUN aplikaciji i napises dxdiag , ja sam bil prije na visti al me dosta fakala sa novijim igricama jos nije sve kak treba...mozda sad i nabacim opet vistu sa SP1. Al treba jos malo pricekat jer casopisi pisu da ce xp sa SP3 raditi puno bolje nego vista sa SP1...??!!
8800GT!
ako kupuješ gigabyticu kupi onu sa Zalmanom a možeš kupit i ovu u Ve-milu ECS GF 8800GT, 512MB, PCI-E, TV-out, dual DVI 1.399 kn!
Esc ti je bolja jer ima odlični hladnjak i možeš dobro overclokirat!
ak imaš dileme oko kupnje ostatka kompa reci kolko para imaš i mi ti složimo.....
znači bolje da uzmem ECS GF 8800GT, 512MB, PCI-E, TV-out, dual DVI nego Gigabyte GF 8800GT, 512MB DDR3, TV-out, Dual DVI ?
Sickmanno1
09-04-2008, 22:37
Da..
a evo vam ostali djelovi pa komentirajte:
MB Gigabyte P35-DS3L, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN
Intel Core 2 Duo E4500 BOX, 2×2.2GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB
dvije DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax
HDD HITACHI HDT722516DLA380 160GB SATA300 7200rpm 8MB
e sad neznam da li ECS GF 8800GT, 512MB, PCI-E, TV-out, dual DVI ili Gigabyte GF 8800GT, 512MB DDR3, TV-out, Dual DVI
Mode Com midi tower Harry, bez PSU, USB 2.0, audio, 92mm fan, 2×cd cover, crno
Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan
to me iziđe oko 3500kn ako neš mislite da moram mijenjat javite samo da bude do 4000kn
Sickmanno1
09-04-2008, 23:00
sve 5, sto se mene tice nemoras nista mjenjati...jedino se zapitaj da li ti je dosta 160GB...
sve 5, sto se mene tice nemoras nista mjenjati...jedino se zapitaj da li ti je dosta 160GB...
za sad će bit dost,ko da je problem uzet još 160 ili 250 gb
Sickmanno1
09-04-2008, 23:43
Samo, dosta mi djeluje los taj hard...ja iskreno ne bi nista ispod ovoga...
HDD Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200
za 100kn vise imas 90gb veci, a i puuuno brzi hard...
bok ljudi, nov sam, i treba mi vase misljenje koju graficku trebam uzeti da bi mi se ovo moglo pokretati, trenutno imam ATI radeon HD2600: 256 MB DirectX 10.0-compliant video card or DirectX 9.0-compliant card with Shader Model 3.0 or higher (512 MB video card recommended) (see supported list)*, 3GB RAM-a ...
bok ljudi, nov sam, i treba mi vase misljenje koju graficku trebam uzeti da bi mi se ovo moglo pokretati, trenutno imam ATI radeon HD2600: 256 MB DirectX 10.0-compliant video card or DirectX 9.0-compliant card with Shader Model 3.0 or higher (512 MB video card recommended) (see supported list)*, 3GB RAM-a ...
Koliko si love spreman dat?
postaj ovdje:
viewtopic.php?f=6&t=16324&start=1275 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=6&t=16324&start=1275)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.