Pogledaj cijelu verziju : Grafičke Kartice
Stranica :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
I kaj mi onda preostaje sa AGP-om? Sve kaj sam tražio više manje su GPU. A kaj fali GIGABYTE Radeon 9600Pro, 128MB DDR, TV-out, DVI-out, AGP 8x, retail ? Ili dajte neki link s velikim izborom grafičkih
goGAMERo
01-10-2006, 15:05
I kaj mi onda preostaje sa AGP-om? Sve kaj sam tražio više manje su GPU. A kaj fali GIGABYTE Radeon 9600Pro, 128MB DDR, TV-out, DVI-out, AGP 8x, retail ? Ili dajte neki link s velikim izborom grafičkih
Ona je slaba za novije igre... Neznam fakat X1300 PRO je najbolji izbor do 500-600 kn, potraži u ve-millu!
ako trayis samo privremeno rjesenje dok ne skupis za neku jacu grafu onda ce ti 9600 poslužit ja ju imam i moyes skoro sve igrat
GrannyKiller
01-10-2006, 15:41
ako trayis samo privremeno rjesenje dok ne skupis za neku jacu grafu onda ce ti 9600 poslužit ja ju imam i moyes skoro sve igrat
ali on koliko sam skužio ne traži privremeno rješenje...
ispod X1300Pro nikako.
nejbolje je možda da potražiš polovnu GF6600 za AGP....ne bi trebala bit skupa.
Kolko je ta x1300pro i di se mogu vidit informacije od nje?
GrannyKiller
01-10-2006, 16:24
evo, mislim da je ovo najbolji izbor http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=21541&Provjera=632953200548626384
skupi još tih 47 kn i kupi si ovo....
evo, mislim da je ovo najbolji izbor http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=21541&Provjera=632953200548626384
OK uzimam tu,hvala na savjetima,nadam se da nisam se zajebo :)
goGAMERo
01-10-2006, 20:55
Sa tom grafom u igrama kao FEAR, Oblivion... ocekuj na medium detaljima PRIHVATLJIV FRAMRATE i 800 x 600 rezoluciju!
GrannyKiller
01-10-2006, 22:09
Sa tom grafom u igrama kao FEAR, Oblivion... ocekuj na medium detaljima PRIHVATLJIV FRAMRATE i 800 x 600 rezoluciju!
što je za 600 kn super :) eh, da ima 7300GT za AGP, bila bi odličan izbor...
Sa tom grafom u igrama kao FEAR, Oblivion... ocekuj na medium
detaljima PRIHVATLJIV FRAMRATE i 800 x 600 rezoluciju!
što je za 600 kn super :) eh, da ima 7300GT za AGP, bila bi odličan izbor...
ma dobra je i ova,a softver je bogat :D dve igre :D
ja sam karticu slicnu toj nabavio za 270kn
g@mer4life
01-10-2006, 22:31
ti uspoređuješ 6600 sa 9600......pa di ti je pamet :? (premda da je nikad nisi niti imao)6600 JE PUNO JAČA OD 9600
GrannyKiller
01-10-2006, 22:41
ti uspoređuješ 6600 sa 9600......pa di ti je pamet :? (premda da je nikad nisi niti imao)6600 JE PUNO JAČA OD 9600
6600GT je jača od 9800Pro...6600 je malo slabija od GT
rekoh slicnu a ova nije bas tolko puno jaca ima 50mhz vise neko ova moja a ova moja nova kosta isto oko 600kn znaci da su slicne
g@mer4life
01-10-2006, 22:46
rekoh slicnu a ova nije bas tolko puno jaca ima 50mhz vise neko ova moja a ova moja nova kosta isto oko 600kn znaci da su slicne
otkad cijena određuje jačinu nekoga proizvoda :? 6600 je slabija od 6600GT zbog sporije memorije al uz malo oc se može približiti 6600_GT
GrannyKiller
01-10-2006, 22:56
snaga se ne mjeri u megahercima...6600 je jači ČIP (nv43)!
znam da je jaca al su blizu
g@mer4life
01-10-2006, 23:04
ne bash 6600 je podosta jača
GrannyKiller
01-10-2006, 23:26
kako u kojim testovima...nekad je samo malo, a nekad je duplo jača.
rekoh slicnu a ova nije bas tolko puno jaca ima 50mhz vise neko ova moja a ova moja nova kosta isto oko 600kn znaci da su slicneotkad si ti postao PC ekspert :?
rekoh slicnu a ova nije bas tolko puno jaca ima 50mhz vise neko ova moja a ova moja nova kosta isto oko 600kn znaci da su slicneotkad si ti postao PC ekspert :?ucim evo recimo u razredu se ja najbolje kuzim u hardware a i medu frendovima
bez uvrede,onda moš mislit kakav ti je razred,btw prvo nauči sebi sastavljat konfe,proučavaj grafe,klokaj ih (nek ih spališ,al barem ćeš nešt naučit :) )
a tek onda preporučuj drugima,barem sam tak ja išao
CROGAMERR
03-10-2006, 17:33
Evo ovako posto sam ja dobio novu grafu x1950xtx brat je malo zavidan pa bi tia kupiti nesto novo, skupia je dosta para pa da vidim sto vi kazete,ja sam mu preporucija istu kao i moju jer je stvarno odlicna,ali sam ipak tia cuti malo i vase misljenje!!!!!
g@mer4life
03-10-2006, 18:08
Evo ovako posto sam ja dobio novu grafu x1950xtx brat je malo zavidan pa bi tia kupiti nesto novo, skupia je dosta para pa da vidim sto vi kazete,ja sam mu preporucija istu kao i moju jer je stvarno odlicna,ali sam ipak tia cuti malo i vase misljenje!!!!!
ono najvažnije nisi rekao....koliko para ima
Prince-Artas
03-10-2006, 18:16
ja bih mu preporučio da čeka dx 10 a dotad nek se igra na tvom kompu
bez uvrede,onda moš mislit kakav ti je razred,btw prvo nauči sebi sastavljat konfe,proučavaj grafe,klokaj ih (nek ih spališ,al barem ćeš nešt naučit :) )
a tek onda preporučuj drugima,barem sam tak ja išaod apriznajem u razredu su vecinom n00bovi a grafu sam si vec clocko do kraja
Sto znaci Gddr 3 i jel to dobro?
g@mer4life
03-10-2006, 20:12
to je jako brzan memorija i ako je iamš na grafi onda je to super
CROGAMERR
03-10-2006, 22:06
ovako ima 4800 naku pa mozda uzme 7950gx2,i sto sam jos tia reci ti si reka da gddr 3 jako brza memorija ,onda je moja gddr 4 odlicna, svi mi nekako govore da sam pogrijesia sto sam uzea x1950 xtx!!!!! sto ti misli jeli to dobar izbor???????
GrannyKiller
03-10-2006, 23:02
ovako ima 4800 naku pa mozda uzme 7950gx2,i sto sam jos tia reci ti si reka da gddr 3 jako brza memorija ,onda je moja gddr 4 odlicna, svi mi nekako govore da sam pogrijesia sto sam uzea x1950 xtx!!!!! sto ti misli jeli to dobar izbor???????
ajde ne slušaj previše šta ovi tupe... :wink: imaš grafu za koji bi većina nas dala bubreg :pray:
mislim da će ti buraz bit sretniji sa nekom ATi garfom, dobit će veći eye-candy, pogotovo sad kad je ATi jeftiniji.
X1950XTX, dakle tvoja je super, a i X1900XT je prejebena za pare (2100 kn), sad koliko se može potrošit, to ne znam...
to je jako brzan memorija i ako je iamš na grafi onda je to super
imam je.
gamer4ever
04-10-2006, 14:15
Evo ovako clock-ao sam moj grafulju (6800XT) sad je 335/725 temperatura mi je kad F.E.A.R-COMBAT 57-58 stupnjeva ! Dali je to u redu i mogu li je jos clock-ati???????????
P.S:Igrao sa fear 2-3 sata!!!
Prince-Artas
04-10-2006, 18:34
moja 6800le bez problema radi na 820 mema i 340 jezgra
Scuderia
04-10-2006, 19:12
Evo ovako clock-ao sam moj grafulju (6800XT) sad je 335/725 temperatura mi je kad F.E.A.R-COMBAT 57-58 stupnjeva ! Dali je to u redu i mogu li je jos clock-ati???????????
P.S:Igrao sa fear 2-3 sata!!!
možeš
ovako ima 4800 naku pa mozda uzme 7950gx2,i sto sam jos tia reci ti si reka da gddr 3 jako brza memorija ,onda je moja gddr 4 odlicna, svi mi nekako govore da sam pogrijesia sto sam uzea x1950 xtx!!!!! sto ti misli jeli to dobar izbor???????kako mozes tako srati daj odjebi s tom karticom svi smo skuzili da je nemas pa nisi ni pogrjesio
gamer4ever
04-10-2006, 20:29
dobro priznajem iman ovu konfu koju vidite i to je to ali namjeravam kupiti neku grafu !!!!!!!!
dobro priznajem iman ovu konfu koju vidite i to je to ali namjeravam kupiti neku grafu !!!!!!!!ma nemoj mi reci znaci nemas tu grafu i ti si CROGAMER a sto sam ja odmah rekao a niko mi nije vjerovao e pa sad se vidi ko je bio u pravu 8)
CROGAMERR
04-10-2006, 20:37
dobro priznajem iman ovu konfu koju vidite i to je to ali namjeravam kupiti neku grafu !!!!!!!!ma nemoj mi reci znaci nemas tu grafu i ti si CROGAMER a sto sam ja odmah rekao a niko mi nije vjerovao e pa sad se vidi ko je bio u pravu 8)
ok malo sam lagao...a sad reci mi koja bi mi bila normalna temperatura na grafi sad mi je oko 57,sta bi bilo da je 70??????????
ok malo sam lagao...a sad reci mi koja bi mi bila normalna temperatura na grafi sad mi je oko 57,sta bi bilo da je 70??????????nisam bas siguran pricekaj da dode GK ali mislim da j-nije bas dobro
Scuderia
04-10-2006, 20:44
57 na granici OK...a 70 je puno
CROGAMERR
04-10-2006, 20:52
ok znaci da je ne clockam vise!!!!!!!!!!!!!!
P.S: moze jedno pitanje dali mogu u potpis staviti sliku???????
Scuderia
04-10-2006, 20:54
kolkaj dok ne počne bacat artefekte....nemoj dizat napon...jer ak ne dižeš napon temperatuzra će ići gora za max 1-2 C
CROGAMERR
04-10-2006, 20:56
[quote="g@mer4life_":2esx8v5f]57 na granici OK...a 70 je puno
kolkaj dok ne počne bacat artefekte....nemoj dizat napon...jer ak ne dižeš napon temperatuzra će ići gora za max 1-2 C[/quote:2esx8v5f]
znaci dizem samo "MEMORY CLOCK"
odgovori mi na p.s od proslog pitanja
[/quote]
odgovori mi na p.s od proslog pitanja[/quote]
mislim da ne,jel sam ja stavio i moro micat :wink:
[quote="g@mer4life_":10tx8fat]57 na granici OK...a 70 je puno
kolkaj dok ne počne bacat artefekte....nemoj dizat napon...jer ak ne dižeš napon temperatuzra će ići gora za max 1-2 C
odgovori mi na p.s od proslog pitanja[/quote:10tx8fat]ne dizes oboje ali dizes po 2mhz oboje ili jedno po jedno i skeniras od artefakta i dok nisi gotov nemoj si podesit da ti se taj program na kojem ocas digne s windowsima jes ako previse dignes sve ce ti otic k vragu
CROGAMERR
04-10-2006, 21:05
[quote="g@mer4life_":3lcmrgye]57 na granici OK...a 70 je puno
a kako da ga testiram od artifakta??????????????
odgovori mi na p.s od proslog pitanjane dizes oboje ali dizes po 2mhz oboje ili jedno po jedno i skeniras od artefakta i dok nisi gotov nemoj si podesit da ti se taj program na kojem ocas digne s windowsima jes ako previse dignes sve ce ti otic k vragu[/quote:3lcmrgye]
a kako da ga testiram od artifakta??????????????
CROGAMERR
04-10-2006, 21:06
odgovori mi na p.s od proslog pitanja[/quote]
mislim da ne,jel sam ja stavio i moro micat :wink:[/quote]
kako si ti stavia to prince of persia??????
koji program koristis? ja sam dizo s atitoolom i bio je za stisnut search for artefakt
Scuderia
04-10-2006, 21:12
koji program koristis? ja sam dizo s atitoolom i bio je za stisnut search for artefakt
omg...lolllll..pa jednostavno pokreneš neku igru i vidim ak ima artefekat smanjiš malo i to je to
CROGAMERR
04-10-2006, 21:12
Ja dizem sa riva tunerom i ispod mi pise test prije nego sto potvrdim koliko cu dizati stisnem to i kao da sam stisao refresh i onda je sve normalno!!!!!!!!!!!! jeli to to!!!!!
odgovori mi na p.s od proslog pitanja
mislim da ne,jel sam ja stavio i moro micat :wink:[/quote]
kako si ti stavia to prince of persia??????[/quote]
to kožeš to imas na http://ubanimator.com/S tam si izaberi koju češ i onda upload u http://imageshack.us/, a valda znas postupak :wink:
CROGAMERR
04-10-2006, 21:16
Ja dizem sa riva tunerom i ispod mi pise test prije nego sto potvrdim koliko cu dizati stisnem to i kao da sam stisao refresh i onda je sve normalno!!!!!!!!!!!! jeli to to!!!!!
Evo stavia sam ovako: core clock 325
memory clock 820
Upalio FEAR COMBAT I SVE U REDU!!!!!!!!!!
Ja dizem sa riva tunerom i ispod mi pise test prije nego sto potvrdim koliko cu dizati stisnem to i kao da sam stisao refresh i onda je sve normalno!!!!!!!!!!!! jeli to to!!!!!ne ,gle dices memori cloc za 2mhz i proc cloc i stisnes da ti to stavi kad to potvrdis onda ti se graficka tak digne onda pokrenes taj test ako vidis neke zute tockice ili nesto cudno na ekranu onda smanjis ako ne dizes i dalje ali prije pokretanja skenera za artefakte uvjek prvo stisnes set clock i tako ides dok ti se ne pojave artefakti kad se pocnu pojavljivat samo smanjis na zadnju vrjednost na kojoj ih nije bilo i to je to
memory clock 820
Upalio FEAR COMBAT I SVE U REDU!!!!!!!!!!nemoj pokretat igru nego prvo pokreni skener za artefakte pa ako je sve u redu onda odes vidit rezultate u 3dmarku ili nekoj igri
CROGAMERR
04-10-2006, 21:20
Ja dizem sa riva tunerom i ispod mi pise test prije nego sto potvrdim koliko cu dizati stisnem to i kao da sam stisao refresh i onda je sve normalno!!!!!!!!!!!! jeli to to!!!!!ne ,gle dices memori cloc za 2mhz i proc cloc i stisnes da ti to stavi kad to potvrdis onda ti se graficka tak digne onda pokrenes taj test ako vidis neke zute tockice ili nesto cudno na ekranu onda smanjis ako ne dizes i dalje ali prije pokretanja skenera za artefakte uvjek prvo stisnes set clock i tako ides dok ti se ne pojave artefakti kad se pocnu pojavljivat samo smanjis na zadnju vrjednost na kojoj ih nije bilo i to je to
memory clock 820
Upalio FEAR COMBAT I SVE U REDU!!!!!!!!!!nemoj pokretat igru nego prvo pokreni skener za artefakte pa ako je sve u redu onda odes vidit rezultate u 3dmarku ili nekoj igri
ja mislim da je sad u redu
rezultati u 3d marku bi trebali biti bolji jeli tako?????
usporedi prijasnji rezultat u 3dmarku i sadasnji pa ces viidit kolko si dobio ja sam nakon oca doobio nekih 200 bodova
Ovako da objasnim. Prvo sto morate napraviti kod clockanja pogledati koliko graficka ide. To pogledate na nekom poznatijem forumu. Kada lijepo imate te informacije. Priblizite se tom clocku za nekih 30mhz i testirajte. I onda lijepo dizite takt, ali pazite ako nema artefakta to ne znaci da je graficka stabilna.
CROGAMERR
04-10-2006, 23:16
Ovako da objasnim. Prvo sto morate napraviti kod clockanja pogledati koliko graficka ide. To pogledate na nekom poznatijem forumu. Kada lijepo imate te informacije. Priblizite se tom clocku za nekih 30mhz i testirajte. I onda lijepo dizite takt, ali pazite ako nema artefakta to ne znaci da je graficka stabilna.
AKO NEMA ARTEFAKTA I TEMPERATURA SE NEDIZE ONDA ZNACI DA JE SVE U REDUU???????????????
AKO NEMA ARTEFAKTA I TEMPERATURA SE NEDIZE ONDA ZNACI DA JE SVE U REDUU???????????????pa valjda
Scuderia
05-10-2006, 05:25
AKO NEMA ARTEFAKTA I TEMPERATURA SE NEDIZE ONDA ZNACI DA JE SVE U REDUU???????????????
da onda možeš dizati još više
MeanBoss
05-10-2006, 18:39
ovako....danas sam kupio Point Of View 7900GS.....1700kn....and guess what......u bundle-u sam dobio KUR** da izvinite....dobio dva kabla i to je to....!!!razočaran sam maximalno...... :kill:
Scuderia
05-10-2006, 18:42
ovako....danas sam kupio Point Of View 7900GS.....1700kn....and guess what......u bundle-u sam dobio KUR** da izvinite....dobio dva kabla i to je to....!!!razočaran sam maximalno...... :kill:
ja sa svojoj point of view dobio isto nish
pa dal vi kupujete grafu zbog bundlea? šuti i uživaj u super grafi za malo para! best buy!
GrannyKiller
05-10-2006, 18:44
pa dal vi kupujete grafu zbog bundlea? šuti i uživaj u super grafi za malo para! best buy!
a igre nabavi znaš već gdje... :) :oops:
Prince-Artas
05-10-2006, 19:11
drugi put uzmi leadtek ili msi :wink:
Bishop_45
05-10-2006, 20:35
he yse isplati kupiti neku od ovih novih grafichih pa ih clockati; ili da ipak cekam DirectX 10 ???
Scuderia
05-10-2006, 20:56
he yse isplati kupiti neku od ovih novih grafichih pa ih clockati; ili da ipak cekam DirectX 10 ???
ja bi na tvom mjestu čekao 1 mjesec pa tad ubo DX10 grafu..
koliko para imaš za grafu
Bishop_45
07-10-2006, 00:07
cuj imam 6k kuna; ali namjeravam kupiti G15 (keyboard), MX Revolutions (miš), i monitor, s obzirom da G15, i MX Revl..., zajedno kostaju oko 1k kn, ostaje mi 5k kn na grafu i monitor, tako da ce monitor vjerovatno pricekati ..., pogodnije vrijeme !!!
cuj imam 6k kuna; ali namjeravam kupiti G15 (keyboard), MX Revolutions (miš), i monitor, s obzirom da G15, i MX Revl..., zajedno kostaju oko 1k kn, ostaje mi 5k kn na grafu i monitor, tako da ce monitor vjerovatno pricekati ..., pogodnije vrijeme !!!
Smijem pitati za sto ces ti koristiti revolution ???
Radis sa bazama podataka ?? NE
Radis li sa ogromnim kolicinama teksta?? NE
Radis li u velikim PDF stranicama ?? NE
E onda ti revolution je cisto bacanje novca. On je napravljen za ljude kojima treba velika brzina listanja stranica. I kolko vidim ti kupujes G15 znaci gamersku tipkovnicu i uredski mis:))
Mislim da to nejde zajedno. Ako ti se bas trosi lova kupi G5, ili MX518, revolution ti netreba. Ako sam gore nesto zahebal u vezi sa tvojim radom. Duboka isprika onda kupuj revolution, ako nista od gore navedenog ne koristis ne isplati ti se kupovati
AAAAAAAAAAAAAAAAAA
ne kupovat G15 ni u ludilu!!!
ne kažem da je tipkovnica loša,i sam ju imam, ali ne vrijedi tih novaca.
kad bih imao cca 600 kn za potrošit lista bi ovako izgledala:
...
n-1. dati prosjacima
n. kupiti g15(da ju nemam)
stvarno,tipkovnica je super(traži malo navikavanja,recimo "<" dobiješ sa altgr + ,)ali prvo razmisli jel ti treba backlight,media control,lcd ekran i 18x3 programibilnih tipki...
tipkovnice sa backlightom imaš i za 200 kn,lcd nije pretjerano koristan a što se tiče programiranja koristim 4 tipke.
jedna za winamp a tri ispisuju poruke u doti :)
dakle,neku tipkovnicu za 200 kn,mx518/g5 i neki lijepi lcd/strpis se do 8.11. kada izlaze dx10 grafe koje će biti cjenom oko 3700kn(i nvidia i ati)
od monitora ti preporučam samsung 19" lcd,koji god da uzmeš bit će dobar.
isuse,pa budi sretan...ja kupio od club3d-a 7800gs i dobio sugavi colin macrae rally i neki panda adventures...mislim,za takvu grafu sam trebo dobit nest zahtjevnije...zamisli,kupis 7950gx2 i dobijes pacmana ili barbie,tak nest....isuse...budi zadovoljan,tvoja 7900gs postize 8000 3dmarka 2005....stroj.
A pogledaj ja dobio samo bon za igru i nista vise. A pogledaj kolko kosta grafa. Gainward grafe su jedne od najjacih grafa na trzistu, a pogledaj kaj imaju za bundle.
Prince-Artas
07-10-2006, 21:37
A pogledaj ja dobio samo bon za igru i nista vise. A pogledaj kolko kosta grafa. Gainward grafe su jedne od najjacih grafa na trzistu, a pogledaj kaj imaju za bundle.
a jebiga :) ipak kad bih uzimao novu grafu dobar bundle bio bio jedan od kriterija
GrannyKiller
07-10-2006, 22:30
AAAAAAAAAAAAAAAAAA
ne kupovat G15 ni u ludilu!!!
ne kažem da je tipkovnica loša,i sam ju imam, ali ne vrijedi tih novaca.
kad bih imao cca 600 kn za potrošit lista bi ovako izgledala:
...
n-1. dati prosjacima
n. kupiti g15(da ju nemam)
stvarno,tipkovnica je super(traži malo navikavanja,recimo "<" dobiješ sa altgr + ,)ali prvo razmisli jel ti treba backlight,media control,lcd ekran i 18x3 programibilnih tipki...
tipkovnice sa backlightom imaš i za 200 kn,lcd nije pretjerano koristan a što se tiče programiranja koristim 4 tipke.
jedna za winamp a tri ispisuju poruke u doti :)
dakle,neku tipkovnicu za 200 kn,mx518/g5 i neki lijepi lcd/strpis se do 8.11. kada izlaze dx10 grafe koje će biti cjenom oko 3700kn(i nvidia i ati)
od monitora ti preporučam samsung 19" lcd,koji god da uzmeš bit će dobar.
čuj, kako kome, ja u Photoshopu koristim 40+kombinacija na G tipkama. lcd je koristan...ima razno razne pluginove za programe (meni je najkorisniji za Trillian), ali opet, kako kome.
tipkovnica je jednostavno odlična, no pitanje je da li ti stvarno treba. dobro razmisli o tome. meni treba i ne mogu si zamislit rad bez nje...
uzmi Saitek Eclipse keyboard, jedini pravi nedostatak u odnosu na G15 je što nema LCD i multimedija tipke.
šta se miša tiće, Mx518 je predobar, ne vidim potrebu za G5...
od monitora je trenutno sve ispod 20" nekako pljuga za uzimat, kada 20" ekrani naveliko pojeftinjuju...preporuka Samsung 205BW, 203B ili ako igdje možeš nabavit LG L204WT. to ti je sve skupa neki 3400-3600kn max. ostaje ti 2500 kn za grafičku i to sačekaj DX10.
čuj, kako kome, ja u Photoshopu koristim 40+kombinacija na G tipkama. lcd je koristan...ima razno razne pluginove za programe (meni je najkorisniji za Trillian), ali opet, kako kome.
tipkovnica je jednostavno odlična, no pitanje je da li ti stvarno treba. dobro razmisli o tome. meni treba i ne mogu si zamislit rad bez nje...
uzmi Saitek Eclipse keyboard, jedini pravi nedostatak u odnosu na G15 je što nema LCD i multimedija tipke.
šta se miša tiće, Mx518 je predobar, ne vidim potrebu za G5...
od monitora je trenutno sve ispod 20" nekako pljuga za uzimat, kada 20" ekrani naveliko pojeftinjuju...preporuka Samsung 205BW, 203B ili ako igdje možeš nabavit LG L204WT. to ti je sve skupa neki 3400-3600kn max. ostaje ti 2500 kn za grafičku i to sačekaj DX10.
pa ok,to sam i rekao,neka DOBRO razmisli jel mu treba sve to,jer 600 kn nije malo,pogotovo za krivu stvar ;)
Kaj vi mislite bude DX10 za AGP grafičke?
Dajte e-mail od nvidie da ih pitam na službeni stranici nema e-maila.
Prince-Artas
08-10-2006, 16:32
mislim da neće bit dx10 za agp
Kaj vi mislite bude DX10 za AGP grafičke?
Dajte e-mail od nvidie da ih pitam na službeni stranici nema e-maila.
jako teško...
goGAMERo
08-10-2006, 17:08
Pa prelazak na PCI-e je sve više jeftiniji i jeftiniji... :wink:
istina
btw,jeli
ova konfa dobra s ovom grafuljom za gaming,i bih li mogao ove novije igre igrat:
# AMD X2 3800 dual core
# 1 GB DDR2
# HDD 160 GB SATA2
# VGA PCle X1300PRO 256MB
# monitor Samsung 19" TFT 940N, fast 8 ms
mogao bi igrati novije igre,ali ne baš u dobrim detaljima...
skupi još malo para za bar neku 1600 ili 7600
istina
btw,jeli
ova konfa dobra s ovom grafuljom za gaming,i bih li mogao ove novije igre igrat:
# AMD X2 3800 dual core
# 1 GB DDR2
# HDD 160 GB SATA2
# monitor Samsung 19" TFT 940N, fast 8 msnaravno da bi meni na ovoj konfi u potpisu s 256RAM-a FEARcombat leti na 800*600
istina
btw,jeli
# AMD X2 3800 dual core
# 1 GB DDR2
# HDD 160 GB SATA2
# monitor Samsung 19" TFT 940N, fast 8 msnaravno da bi meni na ovoj konfi u potpisu s 256RAM-a FEARcombat leti na 800*600
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
meni i UT2k4 leti na 800x600 na radeo 9000mobility pa se nehvalim sa time :D
goGAMERo
08-10-2006, 18:53
istina
btw,jeli
# AMD X2 3800 dual core
# 1 GB DDR2
# HDD 160 GB SATA2
Imam otprilike sličnu konfu. tj. slabiji proc. i igram fear na 800 x 600 i high, može komtno i na većoj rez, ali ja to radi samih performansi na netu!
a jeli moš obliviona igrat ?
daćese,ali ja bi radije pričekao mjesec dana...
8.11. izlaze dx10 grafe(high end),pa pretpostavljam da će cijena dx9 grafama pasti...
Prince-Artas
08-10-2006, 19:13
11.8.Sizlaze dx10 grafe(high end),pa pretpostavljam da će cijena dx9 grafama pasti...
misliš valjda 8.11
11.8.Sizlaze dx10 grafe(high end),pa pretpostavljam da će cijena dx9 grafama pasti...
misliš valjda 8.11
fala na ispravku
Prince-Artas
08-10-2006, 20:57
np
GrannyKiller
08-10-2006, 20:57
istina
btw,jeli
# AMD X2 3800 dual core
# 1 GB DDR2
# HDD 160 GB SATA2
više bi dobio da uzmeš obični A64 3000+ i za razliku u cijeni GF 7900GS
goGAMERo
08-10-2006, 21:00
High detalji i 800 x 600, ukoliko ti se to ne sviša, možeš bez problema na medium i 1024 x 768 ali da staviš grass distance na 0
Prince-Artas
08-10-2006, 21:01
High detalji i 800 x 600, ukoliko ti se to ne sviša, možeš bez problema na medium i 1024 x 768 ali da staviš grass distance na 0
bolje je ovo drugo
istina
btw,jeli
# AMD X2 3800 dual core
# 1 GB DDR2
# HDD 160 GB SATA2
NHF Jerry ali cini mi se da cu pre ja kupiti Mazdu RX-8 nego ti novi komp :) ... mislim stvarno ti se oteglo sa tim ...
istina
btw,jeli
# AMD X2 3800 dual core
# 1 GB DDR2
# HDD 160 GB SATA2
NHF Jerry ali cini mi se da cu pre ja kupiti Mazdu RX-8 nego ti novi komp :) ... mislim stvarno ti se oteglo sa tim ...
oho,vidim da ima i ljudi sa ukusom na ovom forumu :D
gledaj rekao sam vam prije 15-20 dana da ću kupit komp i još smišljam konfu i takva sranja,no lovu imam dakle sam treba složit nešta i ovu konfu ću najvjerovatnije uzet
GrannyKiller
08-10-2006, 21:38
gledaj rekao sam vam prije 15-20 dana da ću kupit komp i još smišljam konfu i takva sranja,no lovu imam dakle sam treba složit nešta i ovu konfu ću najvjerovatnije uzet
koliko para imaš i šta ti sve treba...da te znam malo savjetovat :wink: ak hoćeš naravno...
javi mi se na icq :)
granny te oće zahebat :D
Atlon x2 3500+ - 800kn
MSi K9NMG2-FID - 670 kn
1 GB DDR2 PQI - 1000 kn
GAINWARD 7900GS BLISS - 1850 kn
HDD MAXTOR 200GB - 550 KN
neka dvd pržilica - 300 kn max
ovo sve zajedno je nešto preko 5k...
ali da ga jebeš,malo je u banani...kad se vratim iz škole budem opet...
ne treba mi tolki hard disk 160 GB sasvim dovoljno
A jesi li ti kontao ubaciti i monitor u tih 5500kn ili je to samo za kuciste ?
monitor LCD,ma ona konfa na prijašnjj stranici tu uzimsm dry ljudi
monitor LCD,ma ona konfa na prijašnjj stranici tu uzimsm dry ljudi
Da pogodim : to je vec slozena konfiguracija, a tebi se ne da traziti komponente odvojeno i sastavljati. Priznaj :) !
8.11. izlaze dx10 grafe(high end),pa pretpostavljam da će cijena dx9 grafama pasti...
Vjerojatno hoce. Ali cak se mozda dogodi, ako bude DX10 grafe bile super znaci ako nece imati puno bugova, da izbace van 7xxx seriju van
Je istina složena je konfa,samo bi ja nešta izmjenio na preporuku,ali ipak neću ništa mjenjat,jer nemam loveve da nešt oduzimam prelazim dodajem
GrannyKiller
09-10-2006, 14:07
Je istina složena je konfa,samo bi ja nešta izmjenio na preporuku,ali ipak neću ništa mjenjat,jer nemam loveve da nešt oduzimam prelazim dodajem
već sam to rekao...puno ćeš više profitirat ako uzmeš Single Core proc, ala A64 3000+ i GF7900GS za razliku u cijeni. ovako češ imat ultra jak dual core proc, a grafa će umirat kad pokreneš FEAR i ostalo...je da je dual core budućnost, ali ti je pametnije sad uzet slabiji proc i bolji grafu, a kasnije dokupit A64 X2, više ćeš se naigrat :wink: ionako je većina igara danas još uvijek single-core (osim nekih iznimaka...).
je li se sada isplati uzet novi komp
DrunkyDuck
09-10-2006, 21:57
Ako pitas za sebe, ne jos.
A i inace ne jos, odgovor ti je par postova gore:
ja bi radije pričekao mjesec dana...
Strpi se malo.
goGAMERo
10-10-2006, 12:27
NVIDIA HAS finally announced when and where it will launch the G80 graphics processor, to be known to the world as GeForces 8800 GTX and GTS (yes, return of the famous GeForce2 marking).
The company will also relaunch its nForce5 chipset for Intel, under the new names 650i SLI (ex-570 Intel Edition) and 680i SLI (ex-590 Intel Edition). Both chipsets feature new NorthBridge chip, which was long overdue.
The company has held a GeForce LAN event to launch its next-gen products over the past two generations - since NV40 (GeForce 6800) debuted in front of 300 gamers. This was followed by a US "GeForce LAN 2" event for the launch of the GF7800 in front of 400 gamers. A European event was held in Paris.
This year, the firm's GeForce LAN 3 is set on 7th and 8th of November in "Bay Area", which means either in San Francisco or in one of smaller convention centres in the Valley. The launch of 8800 will happen in front of 600 gamers and a small horde of journalists, industry analysts and partners.
Unsurprisingly, the event is sponsored by Intel Corporation, followed by Antec, Tagan and Thermaltake.
već sam to rekao...puno ćeš više profitirat ako uzmeš Single Core proc, ala A64 3000+ i GF7900GS za razliku u cijeni. ovako češ imat ultra jak dual core proc, a grafa će umirat kad pokreneš FEAR i ostalo...je da je dual core budućnost, ali ti je pametnije sad uzet slabiji proc i bolji grafu, a kasnije dokupit A64 X2, više ćeš se naigrat :wink: ionako je većina igara danas još uvijek single-core (osim nekih iznimaka...).
imas pravo,a te igre koje koriste dual core se mogu nabrojat na prste...
je li se sada isplati uzet novi komp
ne...cekaj dx10 i novi chipset...najbolje tamo oko bozica,kad budu neki popusti.tad ja kontam.
jel ovo dobra grafulja za gaming mozda?
Asus ATI Fire GL X3 256 MB, AGP, Dual DVI-I, 256 bitna mem sabirnica
industrijski 3D grafički akcelerator namijenjen profesionalcima u CAD (Computer Aided Design) i DCC (Digital Content Creation) poljima računarstva. 12-pikselski paralelni cjevovodi
6 geometrijskih procesnih jedinica
12 pikselskih cjevovoda
32 bitna preciznost po RGBA kanalu
anti-aliasing scene
Dual DVI-I
Dual Link podrška (9 mpix digitalni ekrani)
OpenGL i DirectX 9 HLSL
128 bitna preciznost izračuna
256 bitna mem sabirnica
podrška za Win XP
Win 2000
Linux
Profesionalna tehnička podrška direktno od ATI-ja Najsažnija profesionalna grafgička kartica od ATI-ja
pise da je za cad a jel bi mogla biti dobra za gaming
kosta kojih 7000kn
Prince-Artas
12-10-2006, 21:03
Asus ATI Fire GL X3 256 MB
ne
Dal netko zna gdje mogu naci malo vise podataka o radeonu X1650pro , vidim da je u vise navrata netko spominjao tu karticu, pa me samo zanima gdje se na netu moze malo vise saznati o njoj i koje je vase misljenje o njoj ?....osim da je 7600GT bolja i isplativija grafa od nje jer to vec i ja znam :rotfl:
Prince-Artas
15-10-2006, 21:36
http://www.ati.com/products/RadeonX1650/index.html
Lord Jambrek
16-10-2006, 15:08
Ovako,clocknuo sam ASUS A9250 gamer edition,i zasad sve radi ok,al budući da je grafa starija,nema senzora za toplinu.Kako da onda znam jesam je previše clocknuo da odjednom ne rikne ? Neutral Neutral Neutral
uzmi toplomjer i zapikni ga ispod coolera, to je moj frend napravil(inače teški idiot) :rotfl:
Lord Jambrek
16-10-2006, 15:11
industrijski 3D grafički akcelerator namijenjen profesionalcima u CAD (Computer Aided Design) i DCC (Digital Content Creation) poljima računarstva. 12-pikselski paralelni cjevovodi
12 pikselskih cjevovoda
anti-aliasing scene
Dual DVI-I
OpenGL i DirectX 9 HLSL
256 bitna mem sabirnica
podrška za Win XP
Win 2000
Linux
Profesionalna tehnička podrška direktno od ATI-ja Najsažnija profesionalna grafgička kartica od ATI-ja
kosta kojih 7000kn
definitvno ne. Ja na poslu imam takvu karticu i to je isključivo za 3d programe tipa cad, 3d studio max... a za te pare si možeš piknut čak jednu Nvidia 8800GTX ili dvije iz 7 serije.
Ja sam sa svojom grafickom ati radeon x1900 gt zadovoljan,dlaje 2 gb ram i 2 procesora sa 3.00 GHZ.
concorde ili boeing?
ma za onu karticu je bilo samo informativno
nisam lud da za komad hardveraja dam 7000 kn
12 pikselskih cjevovoda
anti-aliasing scene
Dual DVI-I
OpenGL i DirectX 9 HLSL
256 bitna mem sabirnica
podrška za Win XP
Win 2000
Linux
kosta kojih 7000kn
definitvno ne. Ja na poslu imam takvu karticu i to je isključivo za 3d programe tipa cad, 3d studio max... a za te pare si možeš piknut čak jednu Nvidia 8800GTX ili dvije iz 7 serije.
Moze jedno pitanje ?? A kako ti znas cijenu 8800GTX ??
Prince-Artas
17-10-2006, 18:25
nikako, ali ja mslim da 8800gtx neće koštati ni približno 7K kn, možda 4-5K kn
preporuke tražim za grafu do 1100 čuna preferiram ATIjeve
agp or pcie ?
kako tak brzo naserete posst,a ne date nikakve informacije !
ako ti treba za gaming,bolje uzmi Nvidijin 7600GS
http://links.hr/index.php?option=artikl ... 51.803.226 (http://links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180303&id_artikl=051.803.226)
ovaj je leadtek
http://links.hr/index.php?option=artikl ... 51.803.222 (http://links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180303&id_artikl=051.803.222)
ova gainrdowa
http://links.hr/index.php?option=artikl ... 51.803.221 (http://links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180303&id_artikl=051.803.221)
a ova od MSI-a.ja osobno preporučujem leadtekovu :wink:
to je bilo od nvidije,no pošto prefferiraš ati...
ova x1650 ica nije loša (DDR3 mema)
http://links.hr/index.php?option=artikl ... 51.806.194 (http://links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180603&id_artikl=051.806.194)
moja preporuka za gaming ti je Leadtek 7600GS ona prva
a šta misliš o Atijevoj radeon 9550 256 mb 128 bit TV out, DVI...
NJUsad iman jeli ona dobra za igranje novijih igara platija san je tada 600 kn :fof:
goGAMERo
20-10-2006, 12:34
Što mislite dali će se cijena 7900 čipa spuštati?
Dali uzeti 7600 GT ili čekati pad cijena 7900 GT kartica?
Scuderia
20-10-2006, 15:23
psat će cijena svih DX9 kartuša kad dođe DX10...
a najboje ti je uzeti 7900GS
GrannyKiller
20-10-2006, 16:46
čekaj da dođe 7900 GTO. to ti je downclockana 7900GTX po vrlo niskoj cijeni :wink:
čekaj da dođe 7900 GTO. to ti je downclockana 7900GTX po vrlo niskoj cijeni :wink:
mislim da je vani oko 250$ ili čak i više, što je kod nas >2000kn....
pa se meni čini isplativiji izbor neka 7900GS ;)
Trebao bih neku PCI grafu do 1500 kuna, da vrijedi te pare planiram je promijenit u nekom 1 ili 2 drugom mjesecu za neku dx10
OFFTOPIC: VAŽNO imam carnet dial up vezu i modem mi nonstop sere taj je.... error ja mislim da je 678, nisam siguran, uglavnom piše the remote computer was not connected. još nešto na net mi se ipak spoji ali nakon što pokušam nekih milju puta, znam da je offtopic ali bi vas molio da mi odgovoriti i na to pitanje dok sam još na vezi.
kako bi mogo rješit taj problem sa modemom probo sam sa novijim i starijim driverima ali ne ide...PLEASE HELP
Trebao bih neku PCI grafu do 1500 kuna, da vrijedi te pare planiram je promijenit u nekom 1 ili 2 drugom mjesecu za neku dx10
OFFTOPIC: VAŽNO imam carnet dial up vezu i modem mi nonstop sere taj je.... error ja mislim da je 678, nisam siguran, uglavnom piše the remote computer was not connected. još nešto na net mi se ipak spoji ali nakon što pokušam nekih milju puta, znam da je offtopic ali bi vas molio da mi odgovoriti i na to pitanje dok sam još na vezi.
kako bi mogo rješit taj problem sa modemom probo sam sa novijim i starijim driverima ali ne ide...PLEASE HELP
ako ti nije problem dodat još 100kn, uzmi 7900GS u ve-milu....
ako je onda 7600GT
od gainwarda 7900gs u ve-milu
Jel to vrijedi dat te pare :| :|
Scuderia
26-10-2006, 09:50
od gainwarda 7900gs u ve-milu
Jel to vrijedi dat te pare :| :|
koliko točno košta
goGAMERo
26-10-2006, 13:20
http://img61.imageshack.us/my.php?image=3320068800gtxb1uy2.png
Jeste to vidili! :shock:
Jesi siguran da to nije nekakva montaža!? Jer kod nas na forumu o motorima zna često bit "novih modela" iz photoshopa... :?
Inače,zanimaju me malo vaša iskustva i mišljenja.... 7950GX2 ili X1950XTX!? Ja brijem da bi uzeo Ati-a iako sam nekako uvijek više volio Nvidiu...
GrannyKiller
26-10-2006, 14:19
Jesi siguran da to nije nekakva montaža!? Jer kod nas na forumu o motorima zna često bit "novih modela" iz photoshopa... :?
Inače,zanimaju me malo vaša iskustva i mišljenja.... 7950GX2 ili X1950XTX!? Ja brijem da bi uzeo Ati-a iako sam nekako uvijek više volio Nvidiu...
ako ćeš uzimat, definitivno X1950XTX...
puno je razloga zašto nju, da sad ne nabrajam...
a ovaj grafikon gore...LOL!!! :rotfl: 12000 bodova okruglo? lol!
koliko točno košta[/quote]
Gainward BLISS 7600GT, GF 7600GT, 256MB, PCI-E, TV-out, DVI 1.218,78
ili ovo
Gainward BLISS 7900GS, GF 7900GS, 256MB, PCI-E, TV-out, DVI 1.718,98
sve iz ve-mila
7900GS je odlična grafa još bolje cijene! ako imaš para, uzimaj!
Kostolomac
26-10-2006, 21:12
http://img61.imageshack.us/my.php?image=3320068800gtxb1uy2.png
Jeste to vidili! :shock:
ma daj, kako su zaokružili brojeve... pa nemoj tako lakovjeran bit :wink:
jeli valja graficka geforce 7300GT.
Prince-Artas
01-11-2006, 23:25
zavisi šta tražiš, low end grafa
oce li bit dovoljno za nfs carbon
goGAMERo
02-11-2006, 20:23
oce li bit dovoljno za nfs carbon
I previše :)
Moće lijepo ići, ne boj se, engine je dobro optimiziran!
čak če iči i na moju Radeon 9250 jel ?
gamer666
06-11-2006, 16:24
koja je najbolja grafička u prodaji na hrvatskom tržištu
NiX4tHeG@M3R
06-11-2006, 16:39
x1950xtx i 7950GT*2
GrannyKiller
06-11-2006, 17:30
x1950xtx i 7950GT*2
prednost treba dati radeonki...neoprostivo je da kartica te klase (GeForce-ica) nema AA+HDR...
Prince-Artas
06-11-2006, 19:24
x1950xtx i 7950GT*2
prednost treba dati radeonki...neoprostivo je da kartica te klase (GeForce-ica) nema AA+HDR...
jebiga arhitektura im to nepodržava no i to će se promjenit s novom serijom, i ja dajem prednost atijevoj x1950xtx a ako misliš igrat na velikim rezama sa aa i af 7950gt*2 ili 7950gtx su no1
NiX4tHeG@M3R
06-11-2006, 20:01
x1950xtx i 7950GT*2
znam ali to su najjače grafe na našem tržištu jel da?
Prince-Artas
06-11-2006, 20:05
2* x1950xtx crossfire ili 2* 7950gtx quad sli - jačeg trenutno nema
Takve kombinacije ima mozda 1-2% gamera,totalno neisplativo i bacanje para.
NiX4tHeG@M3R
06-11-2006, 20:18
znam ali je najjače :fof:
i jel dobra ova grafa:
http://www.links.hr/index.php?option=ar ... 51.803.205 (http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.205)
znam ali je najjače :fof:
i jel dobra ova grafa:
http://www.links.hr/index.php?option=ar ... 51.803.205 (http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.205)
Nesplativo,za 1600 kn imas ovu moju( albatron 7900gs) koja je puno bolja od te za koju pitas.
a imaš i Point of View u ADM-u za 1512kn ;)
imam komp sa 1 Gb rama DDR400
AMD Athlon 3200+
GeForce 6600GT
NF4UK8AA matična
i sada kada bi stavio jos 1 Gb rama bili mi bolje radio NFS Carbon i koliko bi bolje radio.
NiX4tHeG@M3R
06-11-2006, 21:46
AMD Athlon 3200+
GeForce 6600GT
NF4UK8AA matična
i sada kada bi stavio jos 1 Gb rama bili mi bolje radio NFS Carbon i koliko bi bolje radio.
kaj će ti ja imam 1 gb rama i radi super swe na high!
AMD Athlon 3200+
GeForce 6600GT
NF4UK8AA matična
kaj će ti ja imam 1 gb rama i radi super swe na high!
Koju graficku imas.i meni je na high ali malo steka.Bili ista bilje radilo kada bi stavio.
GrannyKiller
06-11-2006, 22:55
AMD Athlon 3200+
GeForce 6600GT
NF4UK8AA matična
nebi niš bolje radio...nisam primijetio da je baš jako gladan memorije... :wink:
Ljudi ne razumijete da memorija sluzi samo za slanje podataka dvosmjernim putem CPU-RAM-CPU i tako stalno. Ona nije stalna kao kod hard diska, i prazni se svakim gasenjem racunala.
Znaci ako igra treba 512MB onda ona tolko treba. Stavis stick od 1024 mb ili 16terabajta igra ce jednako raditi, jer oba dvoje je dovoljno. Kuzite sto vam zelim reci.
Ljudi ne razumijete da memorija sluzi samo za slanje podataka dvosmjernim putem CPU-RAM-CPU i tako stalno. Ona nije stalna kao kod hard diska, i prazni se svakim gasenjem racunala.
Znaci ako igra treba 512MB onda ona tolko treba. Stavis stick od 1024 mb ili 16terabajta igra ce jednako raditi, jer oba dvoje je dovoljno. Kuzite sto vam zelim reci.
Nisi u pravu. Vecom kolicinom memorije dolazi se do stabilnijeg framerate-a i sto tako brzeg ucitavanja...
Imam jaaaaako puno iskustva u tome.
da, ali neki ovjde tvrde suprotno. :)
Nisi u pravu. Vecom kolicinom memorije dolazi se do stabilnijeg framerate-a i sto tako brzeg ucitavanja...
Imam jaaaaako puno iskustva u tome.
ne citas dovoljno. Ako je igri potrebno znaci ako koristi ajde 600mb, a ti imas 1024mb, windowsi su tu pa to je 800mb i ajde sada pogledaj. imas jos 200mb za ucitavanje mama i ostalih dida mida, sto je potpuno dovoljno.
Ovo za stabilniji framerate si u pravu, ali pogledaj on nakon dugog vremena bar tako mislim, kupuje jos jedan stick. Mislim da bi moglo doci do problema kompatibilnosti, a time i ne radi dual channel, pa opet opadaju perfomanse. tak da ....
Evo stigla nova igracka:http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=1130007
He,he samo 5 i nes sitno tisuca kuna.Dodajte tomu i novu przilicu pa ce vas samo te dve komponente kostati13 i nes sitno tisuca kuna.Eto za jedno 25000 kuna bi se dalo slozit posteno racunalo i to bez postenog monitora :rotfl:
He,he samo 5 i nes sitno tisuca kuna.Dodajte tomu i novu przilicu pa ce vas samo te dve komponente kostati13 i nes sitno tisuca kuna.Eto za jedno 25000 kuna bi se dalo slozit posteno racunalo i to bez postenog monitora :rotfl:
Nemoze za 25000kn jer moras jos 4 jezgreni proc iz intela sto je 8000kn pa 4GB DDR2 Meme to je 5000kn :)
Btw. ipak nisu samo lansirali sa vodenim hladenjem. Svida mi se igracka :))) vec sam se poceo paliti na nju :D ali sam si obecao do sljedece godine nema nista :rotfl: :rotfl:
Scuderia
08-11-2006, 20:32
Nemoze za 25000kn jer moras jos 4 jezgreni proc iz intela sto je 8000kn pa 4GB DDR2 Meme to je 5000kn :)
Btw. ipak nisu samo lansirali sa vodenim hladenjem. Svida mi se igracka :))) vec sam se poceo paliti na nju :D ali sam si obecao do sljedece godine nema nista :rotfl: :rotfl:
OMG,DX10 je vani :o ,doduše nije raspoloživo al je vani :friends:
goGAMERo
08-11-2006, 21:14
Ma dajte... 5200 kn, pa gdje je tu realnost :)
GrannyKiller
08-11-2006, 21:24
e ljudi, što je bolje 6600 ili 7100?
6600
btw
http://ve3d.ign.com/articles/744/744756p1.html
http://www.gainward.net/products/produc ... ucts_id=83 (http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=83)
to sam vidio u ve-milu...grda je :pray:
hebote nema grde i lijepe grafe vec kakvu sliku daje :DDDDD
daj je pogledaj kolika je, treba ti prikolica za šleper za nju
Si ti vidio kada wildcat kartusu :D
Ja sam vidio kutiju u kojoj dolazi, velika ti je jedan metar KUTIJA
KR1ST1J@N
09-11-2006, 19:19
preskupo makar je dx10 ali mislim 5k kuna za to to sad sigurno neču kupovat jeste vidli kolko je velko to čudo :shock:
zna li mozda itko koliko 3dmark 2005 i 2006 bodova postize 8800GTX?bas me zanimalo.
Burek_fr0m_SPACE
10-11-2006, 15:58
GeForce 8800 GTX
Price : $600
DirectX : DirectX 10, SM4
Transistors : 681M
Core speed : 575MHz
Stream processors : 128
Shader speed : 1.35GHz
Memory : 768MB GDDR3
Memory speed : 900MHz (1.8GHz DDR)
Memory interface : 384-bit
System Setup: Intel Core 2 Extreme X6800 @ 3.2GHz, EVGA nForce 680i SLI, 2GB Corsair XMS Memory (1GB x 2), 160GB Seagate 7200.7 SATA HDD, Windows XP Professional SP2, Graphics Drivers: Nvidia ForceWare 96.94
3D Mark 06 (1280x1024) : 10959
(članak sa Gamespot-a, http://www.gamespot.com/features/6161267/p-2.html)
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=122394 (http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=122394)
read and cry
sve je to lijepo...ali SLI :-x
inace je score izmedju 12k-13k
čoeče, kad sam vidio '06 score skoro mi je srce stalo, kad sam vidio '03 score skoro sam pao a kad sam vidio preko 90k bodova u '01 popizdio sam
BTW u natureu u '01 je navukao 1300 FPS-a - :o :shock:
da,zamisli....sta mislis da ti fear ide u tolko fps-a?
Je li iko svoju grafičku pretvorio u quadro preko rivatuner.Imam GF6600GT i htio bi je pretvorit u quadro.Ako je netko neka mi objasni kako se to radi.
GrannyKiller
14-11-2006, 00:26
Je li iko svoju grafičku pretvorio u quadro preko rivatuner.Imam GF6600GT i htio bi je pretvorit u quadro.Ako je netko neka mi objasni kako se to radi.
mooolim?
goGAMERo
14-11-2006, 13:32
http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... f8800.html (http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gf8800.html)
Evo lijepog testa... mmmm, slinio sam dok sam čitao!
sve je to lijepo...ali SLI :-x
inace je score izmedju 12k-13k
clockana jedna !!!! kartica daje score 17000
LOLLLLLLLLLLLLLL covjece pa gdje si ti to procitao ???
LOLLLLLLLLLLLLLL covjece pa gdje si ti to procitao ???
Imam taj rivatuner.Moras nesto instalirat kada instaliras prebacis u quadro.restartiras komp i to je to.Valjda ti promjeni IDSetings grafe pa postane quadro.Napravit cu ja to pa sta bude.To sam procito na
http://www.cro-gaming.com
Pa sam pito jeli to iko radio.
da, moguće je ali samo sa određenim karticama, ne sa bilo kojom. moguće je npr. sa 6800 Ultra, jer je na njoj baziran određen model quadro kartice... 6600 se ne može modat u quadro.
da, moguće je ali samo sa određenim karticama, ne sa bilo kojom. moguće je npr. sa 6800 Ultra, jer je na njoj baziran određen model quadro kartice... 6600 se ne može modat u quadro.
Treba li mozda BIOS modat. Jer u ovo ne vjerujem da mogu quadro kartice dobit
da moda se bios, ali hardverski kartica mora biti identična quadro modelu, da bi se moglo modat u quadro. znači samo određeni modeli se mogu modat, ne bilo koji.
da moda se bios, ali hardverski kartica mora biti identična quadro modelu, da bi se moglo modat u quadro. znači samo određeni modeli se mogu modat, ne bilo koji.
Ako se moda BIOS nista od toga. To moze spizdit karticu.
Ja imam jednu 6800GT pa zato pitam :))) jer u kutiji skuplja prasinu
nisam siguran za 6800GT, ali s obzirom da ima isti čip, memoriju i pcb kao 6800 Ultra, možda je moguće. sa modanjem biosa nećeš spržit grafu. ako se stavi krivi bios, onda ćeš jednostavno vratit originalni.
ukoliko grafa ne daje više sliku, onda ćeš sa pci grafičkom ponovo modat na stari bios. samo treba u biosu od matične stavit initialize pci graphic first.
MindReader
14-11-2006, 19:23
Šta je bolje?
VGA PCI-E LEADTEK, WinFast PX7950 GT TDH, Geforce 7950 GT, 512 MB, tv-out, Dual DVI
LEADTEK, WinFast PX7950 GT TDH
- Clock rate: 550 MHz
- Memory Clock: 1400 MHz
- Chipset: GeForce 7950 GT
- Memorija: 512MB DDR3
- Bus Type: PCI-E
- Vrsta memorije: GDDR 3
- 256 -bit
- Dual Dual-Link DVI, HDTV
- HDCP capable
VGA PCI-E CLUB 3D ATI Radeon X1900 XTX, 512 MB, VIVO, Dual DVI
Memorija 512MB
Vrsta GDDR3
Sučelje 256BIT
GPU brzina 650 MHz
Memorija brzina 1550 MHz
DVI DUAL DVI
TV-Out Da
Video-in Da
Ramdac 400MHz
OpenGL 2.0
DirectX 9
PixelPipelines 16
s obzirom na to da nvidijina košta oko 2300 kn, a ati-ca košta oko 3400 kn
ati je nešto brži, ali se po meni definitivno ne isplati dati toliko više para za toliko malu razliku.
GrannyKiller
14-11-2006, 19:40
Šta je bolje?
pa bukvalno, bolji je ATi, ali daleka isplativija je nVidia.
umjesto ova dva, ja bih išao na X1900XT ili X1950Pro (ova zadnja donosi novu verziju Crossfirea, spajaju se sa Crossfire bridge-om, kao i Nvidia)
Dali bi ja mogao staviti uz 7900GT moju 6800GT u komp i dali bi komp radio ??? tj. koristio i ovu drugu graficku
GrannyKiller
14-11-2006, 19:53
Dali bi ja mogao staviti uz 7900GT moju 6800GT u komp i dali bi komp radio ??? tj. koristio i ovu drugu graficku
koliko sam upoznat sa SLI-jem, NE
Moze se pretvorit GF6600 u quadro.Rođak mi je danas svoju GF6600 pretvorio u Quadro FX 540
Na koliko radi 6800GT.
Na koliko radi 6800GT.
Ne sjecam se, znam da je od Gainwarda tak da je mala vece taktove.
Nisam mislio na SLI, nego dali bi komp radio za dvije grafe, ali tako da se koristi i druga
Lord Jambrek
15-11-2006, 10:35
EL ja za sli moram imat dvije potpuno identične kartice ili samo chip mora bit isti. Jer imam ASUS Extreme N7800GT. Dal ja sad moram kupit istu takvu grafičku ili mogu kupit naprimjer gainwardovu 7800gt i stavit ih u sli
FearLess
15-11-2006, 10:51
EL ja za sli moram imat dvije potpuno identične kartice ili samo chip mora bit isti. Jer imam ASUS Extreme N7800GT. Dal ja sad moram kupit istu takvu grafičku ili mogu kupit naprimjer gainwardovu 7800gt i stavit ih u sli
ja mislim da moras imati identicnu znaci negine ti jos jedna N7800GT
Lord Jambrek
15-11-2006, 11:04
ja mislim da moras imati identicnu znaci negine ti jos jedna N7800GT
a gdje da to nabavim. god dem
Ne, mozes imati kartice razlicitih proizvodaca, ali isti chip mora biti gore, i ista kolicina memorije.
FearLess
15-11-2006, 11:21
Ne, mozes imati kartice razlicitih proizvodaca, ali isti chip mora biti gore, i ista kolicina memorije.
upravu si sad sam nesto procitao
Cards from two separate retail companies will work together in SLI mode, but they must be the same GPU model (i.e. G70, G73, etc). The cards may have different BIOS revisions, different default clock speeds, or even different memory sizes. However, the faster card - or the card with more memory - will run at the speed of the slower card or disable its additional memory.
my bad
FearLess
15-11-2006, 12:37
exaMRJZGUmo
Best 3dmark score priceless
:D
exaMRJZGUmo
GG :)))))
ono za nitro oxigene nije istina. Kosta oko 1000$, a inace bolje je uzeti suhi led
Scuderia
15-11-2006, 17:25
exaMRJZGUmo
viewtopic.php?t=6050&start=75 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=6050&start=75)
kasno pališ :wink:
GeCube 9550 128 MB Interal DAC(400 MHz) DX9 VGA AGP 8x TV-OUT/DVI-I Dual display
Ali ipak još guli najnovije igre. :D
Koja je normalna temperatura grfx kartice dok niš ne delam na kompu a koja je dok igram neku igru? Tj. zanima me kak se kreču temperature od nezabrinjavajučih do zabrinjavajučih. Hvala unaprijed :roll:
Scuderia
19-11-2006, 18:41
Koja je normalna temperatura grfx kartice dok niš ne delam na kompu a koja je dok igram neku igru? Tj. zanima me kak se kreču temperature od nezabrinjavajučih do zabrinjavajučih. Hvala unaprijed :roll:
Ovisi koju točno grafu imaš
Nvidia GeForce 7600 GS 256MB
Dyslexia
19-11-2006, 22:54
Nvidia GeForce 7600 GS 256MB
30 - 40 stupnjeva ti je normalno a moze i preko malo u ljeti recimo ali ako ti pocne prelazit 80 stupnjeva trebao bi pocet razmisljat o boljem hladenju.
30-40?
ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali mi se to čini malo, jer sam neki dan složio komp sa 7300gs, i temperatura joj je bila u windowsima 57.
Dyslexia
20-11-2006, 15:10
Ja mogu sa sigurnoscu tvrdit jer mi frend ima 7600 gs i temperatura mu je 35 stupnjeva.Nista cudno,normalno bitno je i hladenje kucista.
bi li ista pomoglo kad bi stavio dva ventilatora u pci slot pa da pusu graficku.boli temp. bila manja.ima u ve-mil -u 70kn
NiX4tHeG@M3R
20-11-2006, 15:41
bi li ista pomoglo kad bi stavio dva ventilatora u pci slot pa da pusu graficku.boli temp. bila manja.ima u ve-mil -u 70kn
lol
rađe kupi ti jednog zalaman i puši ti se kurac!
Dyslexia
20-11-2006, 15:44
nemoj to kupovat to je sranje rade kupi zalmana rokni ga na grafu i miran si.
Ti ventici sto se stavljaju da pusu u grafu su sranje DOKAZANO.
the_stup
20-11-2006, 16:07
evo da tu odma pitam jer sam lijen i neda mi se pretrazivati cijeli forum za slicno situaciju :-x
dakle:
imam bartona 3200+, 1GB ddr-a, abit nf7 ploca i trenutno 5900XT. pitanje je, je li mi se isplati kupiti 7600GT i koliko bi dobio sa takvim upgradeom? moze nekakva usporedba kakva je 7600GT naspram 6800GT recimo
hvala unaprijed :wink:
dobio bi puno. 7600Gt je nešto brža od 6800GT zbog novije arhitekture i visokih frekvencija gpu-a i memorije, unatoč 128 bitnoj sabirnici.
the_stup
20-11-2006, 16:14
znaci proc ne bi "gusio" graficku previse ? to mi je najveca briga
fala na brzom odgovoru :)
GrannyKiller
20-11-2006, 16:16
sve dok igre nisu optimizirane za dual-core, nemaš frke za proc... :wink:
the_stup
20-11-2006, 16:22
oke, fala puno. *trk do ducana* :)
javim vam rezultate neke kad nabavim
poz
goGAMERo
20-11-2006, 16:31
sve dok igre nisu optimizirane za dual-core,Snemaš frke za proc... :wink:
To bum bilo vrlo brzo!
Dyslexia
20-11-2006, 20:11
sve dok igre nisu optimizirane za dual-core,Snemaš frke za proc... :wink:
To bum bilo vrlo brzo!
Nebrinite se vec se radi na tome
nemoj to kupovat to je sranje rade kupi zalmana rokni ga na grafu i miran si.
Ti ventici sto se stavljaju da pusu u grafu su sranje DOKAZANO.
Stavio bi ja samo treba para.
E imam jedan problem, grafička. u nekim igricama mi se pojavljuju ko neke greške, ko da su likovi zgužvani il tako nešt. probo sam sve i reinstalirat windowse i drivere, i nosio na popravak jer imam garanciju. tamo mi kažu da sve radi. ja probam u 3d marku 05 i stvarno sve radi, upalim onaj demo u 3dmarku i tamo mi počne sranja radit, više mi je dosta ne znam koji joj je
može koji screenshot ili šta? ovako teško da ti možemo pomoći...
Burek_fr0m_SPACE
28-11-2006, 00:46
C:\Fraps\Railroads%202006-11-29%2000-41-05-43
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
EDIT : Sorry, al' moram se smijat... Ako to ipak nije bio neki čudan lapsus, onda trebaš znati da slike na forum možeš postovati samo s interneta, a ne sa svog diska. Što znači da sliku trebaš prvo uploadovati na neki site poput http://www.imageshack.us.
e pa nisam nikad ovo radio a i novi sam na forumu
Samo da pitam: Dal sta valjaju one grafičke bez ventilatora,mislim da su to one sa pasivnim hlađenjem?? Samo me zanima razmišljanja,jel sam neš komentiral u školi pa ono da pitam.
Burek_fr0m_SPACE
28-11-2006, 01:10
@nikky, jbg, sorry... Jesi skužio kako se radi sa imageshackom?
@flander, grafičke sa pasivnim hlađenjem su dobre ako imaš para da platiš tišinu, jer su takve skuplje od ekvivalentnih sa aktivnim. Ako se mene pita, malo zujanja nije prevelika smetnja za nešto bolje performanse.
http://www.picoodle.com/view.php?srv=img01&img=/6/11/28/f_cda810e8d571.jpg]http://img01.picoodle.com/img/img01/6/11/28/t_cda810e8d571.jpg[/URL]
Ev uspio sam stavit sliku. Ova je iz Sid Meier's Railroads. Ono neko crnilo se pojavljuje
pre mala slika,al kolko mogu vidit mislim da su to tzv. "poligoni" :wink:
evo da pomognem čovjeku pošto ima problema sa slikama: http://www.picoodle.com/view.php?srv=img01&img=/6/11/28/f_cda810e8d571.jpg
ovo je ozbiljan problem, izgleda da ti je grafička neispravna. provjeri da ti radi cooler na grafi i da se ne pregriava. ovo slobodno nosi na reklamaciju, jer je ozbiljan problem, i predstavlja neispravni gpu, ili pregrijavanje. artefakti preko cijelog ekrana... loše loše.
GrannyKiller
29-11-2006, 09:27
često znaju bit driveri u pitanju....događalo se i meni sa GTA VC i još nekim igrama...
očisti drivere sa driver cleanerom http://www.drivercleaner.net/, i instaliraj najnovije za svoju grafu...
evo da pomognem čovjeku pošto ima problema sa slikama: http://www.picoodle.com/view.php?srv=img01&img=/6/11/28/f_cda810e8d571.jpg
pa to je meni isto tako bilo,sam kaj kod mene nije bila grafička u pitanju nego matična,jel je moja matična mogla iči na 4x a grafička na minimalono 8x,tak da sam promijenio matičnu i sad dela. A pri jeoga sam i probavao razne stvari,mjenjat drivere,igru.....
Ja evo lud... :-x :-x :-x
Evo frend će si nabaviti 7900GT za 1400kn, rođo mu valjda živi u Italiji pa će mu on do dofurat u CRO. Ja mislim da je proizvođač XTX, ili tako nesto.
Blago mu se. :cry:
e pa nosio sam na reklamaciju i tamo mi rekli da radi. Problem je taj što oni to testiraju u 3d Marku, probo sam i ja radi al eto slika kaze sve.
http://www.picoodle.com/view.php?srv=img01&img=/6/11/28/f_cda810e8d571.jpg]http://img01.picoodle.com/img/img01/6/11/28/t_cda810e8d571.jpg[/URL]
Ev uspio sam stavit sliku. Ova je iz Sid Meier's Railroads. Ono neko crnilo se pojavljuje
Je li to najnovi Sid Meier´s?
Je li istina da se u ATI grafički moraju mjenjat svako malo driveri.
Prince-Artas
29-11-2006, 22:15
kako misliš jel istina, pa novi driveri donose dodatne optimizacije i ispravljaju bugove
da to je novi sid meier. Al ta sranja se ne pojavljuju svugdje npr. u Just Cause samo onak zaustavi igru na par sekundi i onda opet nastavi.
Prince-Artas
29-11-2006, 22:34
kome ovo baca ove artefakte u railrodsima? grafička mu je neispravana, isto tako je meni moja radila sa nekim igrama,(bila je žrtva lude struje)
kako misliš jel istina, pa novi driveri donose dodatne optimizacije i ispravljaju bugove
mislim ako nesnimis oceli ti se restartirat sam komp zbog drivera.kada se snimaju driveri jeli moramo izbrisat stare pa snimit nove ili mozes samo zamjenit za nove.
Prince-Artas
29-11-2006, 23:29
mislim ako nesnimis oceli ti se restartirat sam komp zbog drivera.kada se snimaju driveri jeli moramo izbrisat stare pa snimit nove ili mozes samo zamjenit za nove.
preporuča se izbrisat stare pa stavit nove, no ja jednostavno instaliram nove preko starih (nvidia driveri) i nisam dosad imao nikakvih problema
ima problem: grafičku sam nosio na reklamaciju u HGspot jer je tamo i kupljena. Oni sve grafičke testiraju u 3d Marku. A moja taj test prođe iako je neispravna. I kako da im dokazem da ne valja.
a kak ti znas da je neispravna ?? Pojavljuju se artefakti ili sto ?
icecoldkilla
30-11-2006, 10:44
moja graficka ATI RADEON 9550 :D
pa da pojavljuju se artefakti, imas sliku na prethodnoj strani
pa da pojavljuju se artefakti, imas sliku na prethodnoj strani
Je si li je overclocko.
Sorry ljudi šta vam se ubacujem u "razgovor",ali imam jedan problem Imam grafičku Ati Radeon 9550 i skinuo sam Ati tool .Overclockao sam je tako da sam dignuo GPU i memoriju za 1 Mhz, ali mi se nakon nekoliko dana takt smanjio za 1.5 Mhz(GPU) i 5 Mhz(memorija).Svaki put kad uđem u Ati tool,takt je smanjen za 1,5,odnosno za 5 Mhz,pa ako neko zna kako da to riješim neka kaže.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.