Pogledaj cijelu verziju : Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
crnisokol
04-07-2014, 09:01
Pogledao Rise of the Planet of the Apes.
Neočekivano jeben film. Imao sam predrasude za film zbog onog Burtonovog smeća od prije desetak godina, ali u ovom novom nema ništa glupo i da se ono baš tučeš po glavi od nerealnosti.
8/10 i preporuka
Pravi ljetni blockbuster ako se mora ukalupiti u definiciju s prošle stranice.
sad možeš u kino na Dawn of The Planet of The Apes...navodno je bolji od Rise u svemu
sad možeš u kino na Dawn of The Planet of The Apes...navodno je bolji od Rise u svemu
Misliš li na Planet majmuna: Revolucija?
o jebemti koji prijevod naslova
crnisokol
04-07-2014, 16:50
Misliš li na Planet majmuna: Revolucija?
o jebemti koji prijevod naslova
a valjda...nisam znao kak su ga naši preveli
crnisokol
06-07-2014, 13:16
Moonrise Kingdom
496
simpatičan filmić, malo dosadnjikav no kraj je dosta dobro izveden
6,5/10
Windwalker
06-07-2014, 14:12
Gledao sam jedan film od tog Andersona.
Nikad više.
Duke v2.0
06-07-2014, 14:53
Gledao sam jedan film od tog Andersona.
Nikad više.
Jel ti možeš niže pasti u ukusu na svim frontama, od igri do filmova ?
Šindlerova lista
Dobar je, brzo prođe tih 3 sata što ne mogu reći za puno filmova
Windwalker
06-07-2014, 14:59
Jel ti možeš niže pasti u ukusu na svim frontama, od igri do filmova ?
Niže od tebe ne mogu.
Al fakat su Andersonovi filmovi negledljlivi. Rekao bih da su za art forsere, ali nisu toliko underground. Znači samo negledljivi.
Ni meni njegovi filmovi ne leze. Doima se kao kreativan filmas i dosta je hvaljen, ali ne znam... jednostavno mi ne odgovara njegov stil.
Kakav je ovaj zadnji Hotel budapest?
Nisam jos gledao, ali kazu da mu je to mozda najbolji film. Dobre kritike je pokupio. I Jeff Goldblum glumi.
Fantastičan, nema ni jedne loše stvari u cilom filmu, sve je točno onako kako treba biti, možda mi je Moonrise Kingdom malčice draži, al on je možda malo specifičniji, dok na The Grand Budapest Hotel teško da bi iko mogao pronaći zamjerku.
Malo su mi dosadni njegovi filmovi. Jesu kvalitetni i kaj ja znam nekako drugačiji, posebniji ali atmosfera mi je nekak dosadna.
Izgubljeni_v2.0
06-07-2014, 19:10
Fantastičan, nema ni jedne loše stvari u cilom filmu, sve je točno onako kako treba biti, možda mi je Moonrise Kingdom malčice draži, al on je možda malo specifičniji, dok na The Grand Budapest Hotel teško da bi iko mogao pronaći zamjerku.
Vidi se da nisi baš aktivan na forumu hehe.
A mogu u rangu youtube komentara.
Mene je malo smetalo što je stilski toliko sličan njegovim prijašnjim filmovima. Išao sam gledati Budapest Hotel bez da sam znao išta o njemu i već sam nakon prvih par minuta pomislio - "huh, ovo me jako podsjeća na Moonrise Kingdom i Fantastic Mr Fox". Nije da je to neka velika zamjerka jer je film prilično dobar, ali mi nekak fali svježine koje je imao Moonrise Kingdom.
crnisokol
07-07-2014, 08:42
Pitch Perfect
497
dobar
7,5/10
Conan the Destroyer
A ono, solidan. I dalje dobra akcija, ali daleko od genijalnosti prvog filma. Ovaj lopov suputnik je prilično naporan i nepotreban comic relief.
Kostolomac
10-07-2014, 23:32
Sabotage
http://www.impawards.com/2014/posters/sabotage_ver7.jpg
Meni jako dobar film, interesantna radnja sa puno krvi. Kome se ne svidi, pipica. 4/5
Mrazomor
11-07-2014, 00:00
Conan the Destroyer
A ono, solidan. I dalje dobra akcija, ali daleko od genijalnosti prvog filma. Ovaj lopov suputnik je prilično naporan i nepotreban comic relief.
zato je subotai bog
http://youtu.be/v9d09JLBVRc
:pray::rotfl:
Hoce li ovaj Onion ikad prestat rulati
Kvragu, sad moram pogledati sve njegove kritike. Tip je pravo osvježenje :D
http://www.youtube.com/watch?v=ZIy_uLF6xI8
rula lik
Duke v2.0
12-07-2014, 10:25
https://www.youtube.com/watch?v=AYW9htw1DAw&feature=player_detailpage
hahaha
Znao sam da nisam jedini kojemu je Planet majmuna smeće.
A inače i ne pljujem filmove, ali na onoj sceni u Rise of the Planet of the Apes kad majmuni bez problema razbe vojsku i prođu most.. onda ne znam kako itko taj film može shvatiti ozbiljno. (makar to bio film o MAJMUNIMA.)
Zašto misliš da je potrebno film shvatiti ozbiljno kako bi bio kvalitetan? Po tom kriteriju ni jedan film ne bi bio kvalitetan osim onaj koji je snimljen po istinitom događaju i to skroz suhoparno, bez umjetničke slobode. U kontekstu tog filma majmuni su mogli razbiti policiju, jer je majmun fizički jači od čovjeka a u tom filmu i približno jednako inteligentan.
Baš sam očekivao to pitanje, ma jednostavno me taj film užasno iritirao dok sam ga gledao. Prvi dio filma je sve bilo OK, ali kasnije jednostavno nisam mogao biti uživljen u tu priču.
Ovo zadnju rečenicu si dobro rekao, bili su majmuni fizički jači i jednako inteligentni, ali ljudi su opet imali oružja, i onda još ona scena kad se ona gorila bacila u helikopter, to mi je već postalo humorno. I uza sve to, majmuni na kraju odu u onu šumu i ljudi ih samo puste na miru. Heh.
Čak i za mene, kojemu je nešto najljepše pogledati filmove s alternativnom stvarnošću ili bilo kakvim nadrealnim temama, ovo je bilo previše.
Na kraju dana, to su ukusi i skroz je normalno da je nekome to dobar film, ali meni, eto, stvarno nije.
crnisokol
12-07-2014, 15:42
meni je Rise of The Planet of The Apes među najboljim filmovima snimljenih zadnjih pet godina
to što si naveo me nije smetalo, mada razumijem da neke smeta (mog starog recimo)
Zadnjih pet godina je izašlo gro boljih filmova. Film je solidna reciklaža i niš više od toga. Verzija iz 68. je bolji film.
Drago mi je što je ovo čak i bilo par solidnih redaka normalne diskusije, obično takve stvari brzo prerastu u besmislenu raspravu koja na kraju više nema nikakve veze s temom.
Pogledat ću kad tad Rise, možda me iznenadi.
crnisokol
12-07-2014, 18:06
Zadnjih pet godina je izašlo gro boljih filmova. Film je solidna reciklaža i niš više od toga. Verzija iz 68. je bolji film.
meni je prva polovica filma bila perfektno izvedena i uspjeli su stvoriti emotivnu povezanost s Caesarom, gdje sam potpuno navijao za njega...također Serkisova izvedba je briljantna - kad on radi motion capture konačni rezultat izgleda uvjerljivo, realno, prirodno - onako kako bi i trebao izgledati...specijalni efekti su toliko dobri da mi je bilo teško povjerovati da su baš svi majmuni CGI...drugi dio je malo slabiji i malo nategnut, i tu sad ovisi koliko ti smeta ta nerealnost...
što se tiče originala - to mi je sveukupno tek ok film s jednim od najboljih ''WTF?'' završetaka...
Windwalker
12-07-2014, 18:09
Drago mi je što je ovo čak i bilo par solidnih redaka normalne diskusije, obično takve stvari brzo prerastu u besmislenu raspravu koja na kraju više nema nikakve veze s temom.
Pogledat ću kad tad Rise, možda me iznenadi.
A o kojem filmu si ti točno pričao?
što se tiče originala - to mi je sveukupno tek ok film s jednim od najboljih ''WTF?'' završetaka...
Taj WTF završetak je najbolji u povijesti filma, naravno kod prvog gledanja i bez ikakvoga predznanja.
SharpDressedChevap
12-07-2014, 18:31
Baš sam gledao to sinoć. Neloš film, ništa posebno iskreno. Efekti su bili začudo dobri.
Išo bi gledat neki film u cinestar za par dana, dvoumim se između kako izdresirati zmaja 2 i transformersa. Što preporučujete, što je bolje?
A o kojem filmu si ti točno pričao?
Joj, krivo sam napisao. Ma stalno mi se u glavi vrti kao da se novi zove Rise, a stari Dawn.. Pa sam pomiješao. Dobro si uočio.
beba nema zvečku
14-07-2014, 11:58
ciklus Bergmanovih filmova na trećem je baš super.
Da_killah
14-07-2014, 12:17
koga zanima, sutra u cinestaru svi filmovi(osim pretpremijera) po 10kn. nije neki izbor, ali da se nešto nać...
Trebali su do kraja 8. mjeseca stavit takve cijene. Preko ljeta su ljudi na godišnjem i praznicima, pa bi tako mogli imat publiku čitavo to razdoblje.
Duke v2.0
15-07-2014, 20:53
koga zanima, sutra u cinestaru svi filmovi(osim pretpremijera) po 10kn. nije neki izbor, ali da se nešto nać...
Bio u Areni vidjet jel ima kaj, sve predstave rasprodane :D Dobro kaže viking, trebali bi ovo rastegnut na ova dva mjeseca i svaki dan bi bili puni.
Da_killah
15-07-2014, 23:29
istinu zbori. bome i u rijeci su bile gužve, ja pogledao Begin again, čisto ok glazbena dramedija i Edge of tomorrow konačno, ugodno iznenađen, dosta dobar mi je bio
U Splitu bilo skoro sve rasprodano pa smo rekli teti na kasi da da kartu za šta je god ostalo i dobili 2 sidala u drugom redu za Begin Again :) Meni isto fora film, simpatičan i čak me Keira nije toliko nervirala ka inače.
I stvarno je komično vidit dvoranu čitavu punu na ovako random film :D
Sljedeći put odite zamijeniti staro željezo za karte za kino.
ghPzrBdl8P8&list=RDghPzrBdl8P8#t=20
Ovo san naša na onom Onion youtube kanalu. Hehe.
Joe
Odličan film sa odličnim Cageom. Podsjeća na Mud s time da mi je i bolji od njega. Šteta propustiti...
crnisokol
19-07-2014, 08:35
The Hunger Games
511
dobra ekranizacija knjige, mada je redatelj izostavio dosta ''sitnica'' koje bi film učinile smislenijim s više dubine - jednostavno boljim...
7/10
crnisokol
20-07-2014, 08:34
Winter's Bone
512
odličan film...zanimljiv, napet, atmosferičan, pomalo dokumentaristički...svi glumci dobri do odlični...glazba, ili bolje reći zvukovi su savršeno uklopljeni u film...
8,5/10
crnisokol
21-07-2014, 08:39
I Am Number Four
514
knjiga mi je bila ok, no ovdje su fakat uspjeli uprostiti stvar...priča donekle uglavnom prati knjigu, a ono što je promijenjeno je totalni promašaj...gluma je osrednja...efekti variraju, uglavnom solidni no ima jedna scena koja je izgledala očajno loše, a i ona čudovišta su premala...no glavni problem su negativci koje su skroz upropastili i od krvoločnih mačevaoca napravili standardne SF vojnike...
4,5/10
crnisokol
24-07-2014, 08:44
Fish Tank
521
film u kojem je sve relativno dobro odrađeno, nemam većih zamjerki na ništa no opet ništa nije nit posebno dobro ili interesantno...nakon pola sata postane malo dosadnjikav no pred kraj ima odličnih i napetih 10-15 minuta koji ga spašavaju...
6,5/10
King of Kong
Još jedan odličan dokumentarac vezan uz arkadne igre. Tko bi očekivao toliko drame oko high score u Donkey Kongu.
Billy Mitchell je baš seronja, prije sam mislio da lik glumi taj superstar akt ali ozbiljno je toliko arogantan :)
Dawn of the Planet of the Apes
Super film, mnogo zadovoljan.
Duke v2.0
24-07-2014, 14:38
Rane i Dom za Vešanje, oba 9/10. Nadoknađujem propušteno sa ex-yu područja.
King of Kong
Još jedan odličan dokumentarac vezan uz arkadne igre. Tko bi očekivao toliko drame oko high score u Donkey Kongu.
Billy Mitchell je baš seronja, prije sam mislio da lik glumi taj superstar akt ali ozbiljno je toliko arogantan :)
Nikako da pogledam to...
crnisokol
26-07-2014, 08:48
Edward Scissorhands
524
zanimljiva ideja o čovjeku s škarama umjesto ruku, Burton je to zanimljivo prikazao mada je mogao ići na nešto drugo a ne na sto puta viđenu ljubavnu priču...jedino mi Winona Ryder nikako nije za ovakav tip uloge - loš casting
7,5/10
i jedan crno-bijeli, za W1k1n6a
Beauty and The Beast
525
prilično dobra interpretacija bajke, fantasy elementi izgledaju iznenađujuće dobro za vrijeme kad je film snimljen...kraj mi se nije baš dopao, no uglavnom je dobar film
7,5/10
http://www.fanbolt.com/wp-content/uploads/2014/04/transcendence.jpg
+ Paul Bettany
+ poneki lijep kadar
- sve ostalo
Seriously, ocjene su po raznim siteovima i od raznih kritičara sumnjivo niske. Reko' pa ne može biti tako blesavo? A u vražju mater, može.
Mnogo je tu čudnih stvari. Ne čudnih u nekom intrigrantnom smislu, nego jednostavno blesavih. Od početničkih grešaka u naraciji (navodno je narator lik Paula Bettanyja, ali očigledno vidimo i scene s kojima njegov lik nije imao nikakve veze), potpune konfuzije po pitanju good guy-bad guy i ikakve motivacije ijednog lika (jesu teroristi good guysi? nisu? ne ček, jesu! da, da, Will je bad guy! ne, ček, očigledno nije, pa upravo ih je spasio! tko je sad ovo? AHA to je pravi bad guy? ne, ček, ovo je good guy? ZAŠTO OVI LJUDI RADE TE STVARI?!)... pacing je grozan, film je gotovo dosadan kao Godfather trilogija (huehue).
Johnny Depp glumi (samog sebe?) cca 15 minuta u filmu - i već ti ga je dosta - a nakon toga je voiceover.
Paul Bettany jedini ima nekog smisla u svemu ovome, a ostali likovi su baš svi filler context (Morgan Freeman za voiceover jednog jedinog pisma). Evelyn (Rebecca Hall) je lik koji je imao potencijala, ali nekako je uspjela biti totalno under the radar. Mislim da sam u jednom kadru vidio cameo pojavu Elona Muska? Ah, zbilja jest. (https://www.youtube.com/watch?v=167CsFWbzb4)
Pfeh, bedara :(
2/5
Ni dvojku ne zasluzuje , film je cuspajz lososti.
Windwalker
27-07-2014, 20:26
Znam da je još jako rano i da će se promijeniti, ali ovo je zasad stvarno impresivno:
http://www.rottentomatoes.com/m/guardians_of_the_galaxy/
The Amazing Spiderman
1/10
Još jedan negledljiv superhero film.
Toliko je loš da je još gori od onog Tobey užasa.
Možda da zamole Nolana da napravi nešto vrijedno tog lika. Totalno nepotreban reboot solidnog Raimievog serijala.
Izgubljeni_v2.0
27-07-2014, 21:37
Taj serijal je trebalo dati u ruke onom tipu što je radio prva dva X-Mena.
Misliš onog istog što je napravio i ovaj zadnji X koji je malo bolja limunada...
Izgubljeni_v2.0
27-07-2014, 21:49
Neznam kakav je taj zadnji ali prva dva su bila zakon.
Windwalker
27-07-2014, 23:55
A zadnji još bolji.
crnisokol
28-07-2014, 08:37
Machete Kills
527
teška trešina..priča bezveze, no glumci su mi svi bili dobri u svojim ulogama i većinom je zabavan film..najave s Machete Kills In Space su mi najbolji dio filma
6/10
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e3/Need_For_Speed_poster.jpg/220px-Need_For_Speed_poster.jpg
"Racers should race, cops should eat donuts!"
Ovo je već akademski materijal. Ovo je ili najdebilniji film u povijesti ili neshvaćeni uradak genija.
Fantastično nešto. Ne znam što mi je najjače u filmu; mislim, ima hrpa toga što je zaslužuje da bude opisano u blokovima teksta, ali fuck nemam volje sad...
5/5
E sad se moraš opravdati, po čemu je to remek djelo?
Mislim, film je naravno 0/5, ali ima nešto nevjerojatno u svemu tome... mislim da nisam vidio film u kojem "good guysi" rade TOLIKO loših stvari i odluka.. mislim, isuse kriste, svi, SVI su jebeni moroni koji čitav film nisu ni jednu legalnu ili moralno ispravnu stvar napravili :pray: grozno nešto, scenaristi (mislim da su dva brata retarda) kao da imaju 13 godina pa im je palo na pamet neki teen angst isprdak napraviti, a redatelja valjda boli briga, kao i Michaela Keatona koju su tu samo zbog novca ^^
http://www.beliefnet.com/columnists/moviemom/files/2014/04/under-the-skin-movie-poster.jpg
Under the Skin je film u kojem, između ostalog, češki turist spasi lokalnog stanovnika od utapanja; odnosno science fiction film.
Scarlett u ne-baš-tipičnoj ulozi .. ermm.. nečega.. iako u filmu nije nikad izričito objašnjeno, a s obzirom da je zapravo ekranizacija knjige, onda se da zaključiti da se radi o nekakvom alienu koja zavodi ljude i ... nešto im radi. Uglavnom muškarce, jer ipak je teško reći ne tim usnama, nosiću i čvrstim grudima. Dapače, ako izdržite do pred kraj filma, možete je vidjeti ko' od majke rođenu, uključujući i ukusno podbrijanu pič'cu (http://i.imgur.com/8DfyTgY.gif).
Spor, nekonvencionalan film. Dijaloga gotovo ni nema, a ako se i pojavi nemate pojma što ti ljudi govore jer su jebeni Škoti. Gledao sam bez titlova. U biti, naracija ni ne zahtjeva dijalog, film je čisto vizualno i "emotivno" (ne volim koristiti tu riječ u ovakvom kontekstu, al ajd) dočaran, baš kako treba.
Fotografija je mjestimično (namjerno) grozna, kao da je snimana fiksnim telefonom, da bi par minuta kasnije svjedočili nečem što jedino mogu opisati kao prokleto impresivni kadrovi.
Glazba je čudna, neugodna; čitava atmosfera je zbunjujuća i čitavo vrijeme je jasno da nešto jednostavno nije u redu.
I kolač! Scena s kolačem je super. Ima i višnju gore i sve.
4/5
Windwalker
29-07-2014, 19:55
Under the Skin je film u kojem, između ostalog, češki turist spasi lokalnog stanovnika od utapanja; odnosno science fiction film.
E sad moram pogledat, iako ostatak zvuči ko pretenciozno smeće.
Duke v2.0
29-07-2014, 20:08
Dobro izgleda film. Nisam mogao ne guglat golu Scarlett, ispada da izgleda savršeno i s odjećom i bez nje :D Iako razočarano primjećujem da uz svaku sliku i post vezan za to dolazi komentar, pretpostavljam basement virginosa, kako su razočarani njenim "assetima".
Duke v2.0
29-07-2014, 20:10
E sad moram pogledat, iako ostatak zvuči ko pretenciozno smeće.
Ako nešto ne razumiješ ili ti je dosadno, to ne znači da je pretenciozno smeće.
Windwalker
29-07-2014, 20:15
Znači.
Iako ne uvijek.
Recimo, Godfather je dosadan, al nije pretenciozno smeće. Nego samo dosadan, meh film.
Deadwalker
29-07-2014, 21:33
http://www.beliefnet.com/columnists/moviemom/files/2014/04/under-the-skin-movie-poster.jpg
Scarlett u ne-baš-tipičnoj ulozi .. ermm.. nečega.. iako u filmu nije nikad izričito objašnjeno, a s obzirom da je zapravo ekranizacija knjige, onda se da zaključiti da se radi o nekakvom alienu koja zavodi ljude i ... nešto im radi. Uglavnom muškarce, jer ipak je teško reći ne tim usnama, nosiću i čvrstim grudima. Dapače, ako izdržite do pred kraj filma, možete je vidjeti ko' od majke rođenu, uključujući i ukusno podbrijanu pič'cu (http://i.imgur.com/8DfyTgY.gif).
Spor, nekonvencionalan film. Dijaloga gotovo ni nema, a ako se i pojavi nemate pojma što ti ljudi govore jer su jebeni Škoti. Gledao sam bez titlova. U biti, naracija ni ne zahtjeva dijalog, film je čisto vizualno i "emotivno" (ne volim koristiti tu riječ u ovakvom kontekstu, al ajd) dočaran, baš kako treba.
Fotografija je mjestimično (namjerno) grozna, kao da je snimana fiksnim telefonom, da bi par minuta kasnije svjedočili nečem što jedino mogu opisati kao prokleto impresivni kadrovi.
Glazba je čudna, neugodna; čitava atmosfera je zbunjujuća i čitavo vrijeme je jasno da nešto jednostavno nije u redu.
I kolač! Scena s kolačem je super. Ima i višnju gore i sve.
4/5
Pogledao to, film mi je onako bio gomila... nečega. Sve dosta nepovezano, besmisleno, presporo, previše slučajno, no opet, vrlo dobar uradak ako se gleda čisto iz nekakve "film po struci" strane. Dosta mi se dopalo kadriranje u pojedinim situacijama, bizarnost je imala svoje gg momente, glazba me u onim "zavodničkim scenama" jako podsjećala na psihodeliju Odiseje u svemiru. Al' ajd, nisam mislio da će se Scarlett upustiti u takve projekte, gg je to.
btw ja sam mislio da je onaj deformirani lik u filmu glumac s maskom koju su eventualno animirali preko CGI-a (baš na momente tako izgleda).
A kad ono zbilja lik takav... (http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/03/29/article-2592254-1CAAF6BF00000578-349_634x477.jpg)
btw ja sam mislio da je onaj deformirani lik u filmu glumac s maskom koju su eventualno animirali preko CGI-a (baš na momente tako izgleda).
A kad ono zbilja lik takav... (http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/03/29/article-2592254-1CAAF6BF00000578-349_634x477.jpg)
Horny Devil
29-07-2014, 22:12
Pogledao konačno nove X-Mene. It's alright.
Znači.
Iako ne uvijek.
Recimo, Godfather je dosadan, al nije pretenciozno smeće. Nego samo dosadan, meh film.
tvoja retardacija i njen rast iz dana u dan je zapanjujuća
Windwalker
29-07-2014, 23:25
Baš si mi falio.
http://37.media.tumblr.com/4e35a5f0be22d78f65662087b5a089b3/tumblr_n5w6ke4FU91qzpofdo1_500.jpg
Đizus...
Dakle priča o liku koji jednog dana shvati da negdje postoji njegov dvojnik i pokuša ga kontaktirati. Stvari krenu nizbrdo kad ... ermm... se nešto dogodi? Ne, ne dogodi se ništa, stvari su bile nizdbrdo u početku i nizbrdo su na kraju, ništa se ne dogodi.
U slučaju Enemyja, teško je indentificirati granicu između nekakvog artsy promišljanja i pretencioznog monologa. Film je umnogome jedna velika metafora, tako da ovi koji očekuju neki kontroverzni ili napeti triler mogu slobodno zaobići stvar i ostaviti film na obdukciju poklonicima Davida Lyncha i sličnih.
Hrpa je "WTF ENDING", "omg stupid", "whatthefuckdidijustwatch" tema po forumima i netu, al nije baš tako kriptičan film, ajd. Fotografija je lijepa, mada konstatni mutno-blatnjavi overtone zna biti zamoran. Ono što je definitivno zamorno u filmu je dijalog i neshvatljivo grozničava režija (ne grozna nego grozničava, ono kad te puca visoka temperatura pa ne razlikuješ vlastitu sestru od susjedovog psa).
Da pojasnim - čitav dijalog se temelji na mucanju (dva) glavna lika.
- Reci, što nije u redu?
- Uh, ja.... ja..... uh ..... eh..... heh.... ja
- Š....?
- (disanje)
- (gledanje)
- (disanje se intenzivira)
- ......
Likovi su nesnosno dosadni, zabrinuti, zbunjeni, pogubljeni... Ne znaju složiti smislenu rečenicu, ponašaju se potpuno neprirodno. U neku ruku to ima obrazloženje "između redaka", ali jebemu.. Pa ne možeš mi sat ipo vremena prikazivati ISTU SCENU bez imalo razvoja ičega. Put it this way - umjesto da ide od zapleta do vrhunca, film se čini kao POSLJEDICA nakon vrhunca; kao da je stvar već bila razrješna još prije početka filma, a mi gledamo umorne i nezainteresirane posljedice. Nezz, teško je objasniti... užasno uglavnom :(
Enivej, pametna premisa izmrcvarena napornim dijalogom i letargičnom režijom :(
2.5/5
Film je odličan. Objašnjenje za one koji možda nisu nešto razumjeli.
https://www.youtube.com/watch?v=v9AWkqRwd1I
Windwalker
30-07-2014, 18:12
Enivej, pametna premisa izmrcvarena napornim dijalogom i letargičnom režijom :(
2.5/5
U potpunosti se slažem.
Napokon netko tko ne viče da je film odličan jer je kakti pametan.
A u biti je mutna, siva dosada ničega.
Slažem se za Enemy. Pogledao sam i to objašnjenje poslije, malo je razjasnilo stvari, ali svejedno meh film.
Nije mi ostavio baš neki dojam da bi ga rado još jednom pogledao, kao što obično bude kada pogledam dobar triler.
Horny Devil
30-07-2014, 18:47
Pogledao Edge of Tomorrow. Solidan film.
Duke v2.0
30-07-2014, 19:14
Nisam gledao Enemy, ali frend čiji ukus cijenim kaže da mu se svidio, jer se nije trudio shvatiti priču nego ga je gledao kao nekakvu ekranizaciju Kafke, znači opresivna atmosfera i potpuna nemoć glavnih likova koje neznaju što im se točno događa. Doduše, film je gledao potpuno sam u kinodvorani jer je taj dan igrala hrvatska na svjetskom, pa kaže da mu je to iznimno podiglo takav dojam :D
Windwalker
30-07-2014, 19:15
Tebi je i Kum dosadan.
Je, ali Enemy je puno dosadniji.
Worthaur
31-07-2014, 17:14
Guardians of the Galaxy 10/10
Horny Devil
31-07-2014, 20:12
Pogledao Maximum Overdrive. Teška debilana. Dakle, 10/10, must see.
Duke v2.0
31-07-2014, 20:32
Pogledao Maximum Overdrive. Teška debilana. Dakle, 10/10, must see.
Ovo bi ti trebalo objasniti sve:
"Stephen King, being a former cocaine addict, later admitted that he was "coked out of my mind" the entire time he was making this picture and often didn't know what he was doing. He remarked that he'd like to try directing again someday, this time sober. "
https://www.youtube.com/watch?v=ggWS4tTzs60
hahaha čak je i na traileru očito
Upravo sam pogledao Guardians Of The Galaxy, neznam kad sam bolji i smiješniji film pogledao, totalno iznenađenje uz fenomenalnog Crisa Pratt. Bio u Imaxu, obavezno pogledati!
Duke v2.0
31-07-2014, 20:51
Imao sam velika očekivanja za taj film, ali sad sam malo zabrinut.
Jel taj film zahtjeva nekakvo poznavanje Marvelovih stripova/drugih filmova za uživit se?
Ne, svi filmovi su napravljeni da svatko može uživat uz par referenci koje će fanovi skužit ali ne kvare užitak.
Duke ne brini, i Aralu se zna zalomit.
Guardians of the Galaxy 8/10
Svega i svacega, šareno i veselo, razbacano i nerazbacano. Kaos, al pozitivan kaos ipak :)
Sad mi još preostaje samo igrat sa Star Lordom i Rocketom u Marvel Heroesima.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/7a/The_Good,_the_Bad,_the_Weird_film_poster.jpg
Već duže vremena mi na hardu stoji ovaj korejski trip u akcijsku western komediju. Odugovlačio uglavnom zbog čudne premise i zbog činjenice da je jako teško doći do kvalitetne kopije (ova koju sam gledao je neki low quality rip, povremeno mutne slike ili čudnih titlova). Apparently, postoje i dvije verzije filma koje se razlikuju u završetku (ja sam gledao korejsku, a ne "international" verziju). Eto napokon pogledao i ... ermm... jebeno iznenađen :D
Radi se dakle o westernu inspiriranom klasikom od Sergia Leona, ali nije konkretno remake. Radnja je jako slična, tri odmetnika saznaju za kartu na kojoj je označeno skriveno blago jednog od kineskog cara negdje u Mandžuriji, 1930-ih, kad je Koreja bila pod vlašću Japana. Njih troje se naravno natječu i nadmudruju da bi došli do blaga, a kad napokon dođu, kao i u originalu, dođe do famoznog mexican standoffa.
Ono u čemu me film totalno oduševio su užano bogata i slikovita scenografija (na momente se zapitaš koliki su budžet za ovo imali), mjestimično fantastični potezi kamere (prijelazi iz crane shota u hand-held), dobra kemija među likovima i jednostavno taj neki šarmantan i unikatan "post-western" štih kojeg filma ima.
Bilo bi super da je završnica malo "jača". Možda je u onoj drugoj verziji filma takva, ne znam. Svejedno, odličan, zabavan, originalan način za ubiti 2 sata uz nesvakidašnji setting i odličnu glazbu (https://www.youtube.com/watch?v=nKYNqfx2ahc) :D
4.5/5
http://wegeekgirls.files.wordpress.com/2014/06/guardians-of-the-galaxy-banner.png
Pobojao sam se da će biti smor kao Avengers.
Nope, ovo je druga spika, ovo je super :D Jedini minus ide na činjenicu da bad guy(s) nije praktički nimalo razrađen.
4.5/5
crnisokol
05-08-2014, 09:19
Stoker
534
čist ok za jednom pogledati...vidi se da redatelj zna svoj posao - kadriranje, tempo filma, stvaranje atmosfere...no radnja/scenarij je tek osrednji, a ni glumci se uglavnom nisu nešto iskazali - nisu loši no očekivao sam više
7/10
FILTH
Neka škotska verzija The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans. James McAvoy je odličan glumac a ovdje je razvaliuo, slično kao i Nicolas Cage. Svakako gledati, pogotovo ako su vam dosadili šablonski filmovi. :thumbs2:
Kostolomac
06-08-2014, 00:20
American Psycho - napokon ga pogledao. I napokon kužim odakle ona Baleova slika sa sjekirom. Stvarno je luđak. :D
Bushido Man - fora film o majstoru borilačkih vještina koji putuje po Japanu tražeći dostojne protivnike i njihove borbene scrollove. Kraj je legendarno opičen. :pray:
crnisokol
06-08-2014, 08:59
morao bi i ja konačno taj American Psycho pogledati...
http://i.imgur.com/YXaQO6f.jpg
Lanjska suradnja Brit Marling i Zala Batmanglija je nekome provokativna, a nekome naivna triler-drama o agentici koja inflitrira radikalnu aktivističku skupinu "The East". Na zadatku je da identificira članove i omogući da se skupina raspadne, jer ti aktivisti rade probleme korporativnim megalomanima koji (you guessed it) su prijetnja prirodi, jednakosti, životinjama, feministima itd.
Režirano je sasvim dobro, nema praznog hoda. Smeta me povremena naivost cijele stvari, hipiji, veganski mokri snovi i to. Minus na scenu seksa u šumi koju vidiš već od prve minute filma, a plus na kraj koji je ipak.. kompromisan (da ne spoilam nešto).
3/5
http://www.graffitiwithpunctuation.net/wp-content/uploads/2012/08/Sound-of-My-Voice-e1346290148157.jpg
Također Brit Marling i Zal Batmanglij, samo godinu dana ranije :D
Ovo je već jako dobro. Jako jednostavan film u izvedbenom smislu, a jako kompliciran u sadržajnom... Riječ je o dvoje ljudi koji žele snimiti dokumentarac o nekakvom kultu ili sekti koja se potajno skuplja u nepoznatom podrumu, a koji vjeruju da ih predvodi Maggie (Brit Marling), koja tvrdi da je iz budućnosti, točnije 2054. godine.
Nema tu nekih posebnih kefereka s kamerom, scenom, svjetlom... totalni low budget, a opet ima nešto užasno intrigantno. Tragovi i insinuacije cijelog misterija su razbacani po filmu tako da treba obratiti pozornost na detalje, a i onda kad pohvatate dobar dio opet ostaje dilema što se dovraga točno događa.
Skroz mi je fora ovo.
4/5, možda i 4.5, nezz :D
Brit mi je skroz jaka u zadnje vrijeme; sasvim je solidna glumica, a kao scenaristica jako obećava (ova filma gore i Another Earth također).
crnisokol
07-08-2014, 08:26
Following
536
pogledao jučer na HRT3..čist solidan Nolanov uradak, mislim da mu je to redateljski prvijenac - tak da se dobro snašao
7/10
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/02/The_Amazing_Spiderman_2_poster.jpg
Film kojeg ljudi trebaju gledati unutar par dana od Guardians of the Galaxy da vide koliko je važno imati ujednačen ton u filmu i potpuno izbaciti nekakva emotivna dangubljenja ako žele napraviti film o superjunaku/junacima koji krše pravila fizike.
Jako jako jako neujednačen film; zabavna akcija - dosadna spika o obitelji - zabavna akcija - dosadna spika o vezi s curom - zabavna akcija - dosadna spika o obitelji - zabavna akcija - dosadna spika o vezi s curom .....
Mislio sam da je Electro čudan u početku, na kraju me uopće nije smetao; čak bi volio da je dobio više minutaže. Goblin je pomalo nezanimljiv, a Rhino je više neki easter egg nažalost.
Ima nekoliko scena koji su fakat odlične (tipa freeze-frame na stepenicama (https://www.youtube.com/watch?v=hE7P4YT_OuU) i posljednjih par kadrova borbe s Rhinom (https://www.youtube.com/watch?v=SyEyH7Gj5JQ)), ali se većina izgubi u moru praznog hoda i bespotrebnog trokeljanja o svemu-samo-ne-o-DAJTE-VIŠE-NEKU-BORBU.
2.5/5
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ee/Excision_poster.jpg
"Jope gledaš krv i nasilje. Uvik neka krv, bože, koja glupost."
Unatoč komentaru ukućana, preporuka :D
Ne znam, valjda sam slab na ove delightfully bizarre uratke.. The Loved Ones mi je na visokoj poziciji u srcu, a Excision mi je ostavio prilično dobar okus, mada ne toliko upečatljiv.
Dakle priča o pomalo čudnoj maturantici koja se ne slaže najbolje s okolinom ni sa svojom obitelji. Jedina osoba s kojom suosjeća je njena teško bolesna sestra. U nekoj zbunjenosti i nadi da će se dokazati, počne raditi gluposti i trollati učenike iz škole, vlastitu majku, susjede itd, što ubrzo krene malčice nizbrdo.
AnnaLynne McCord je odlična u ulozi nešto-nije-u-redu-s-njom Pauline, za čiju ulogu je osjetno poružnjena. Kad se ne nosi s teretom sredine u kojoj živi, Pauline u svojim snovima ima nekakve... jako... čudne epizode. Te sekvence snova su nešto predivno. Odvratno uglavnom, ali fotogorafija je predivna :D Inače je film lijepo sniman, mada tehnički ništa zahtjevno.
Nešto kao Carrie na gljivama.
Tamo negdje 3.5-4/5.
Windwalker
07-08-2014, 21:47
Dobar je to film.
Vrlo zabavna uvrnutost.
http://www.soundonsight.org/wp-content/uploads/2013/02/DreamHomePoster.jpg
Lai-sheung radi dva posla kako bi skupila novca za kupnju novog stana u luci Hong-Konga. Cijene su brutalne, vlasnici stanova su umišljeni elitisti, a Lai jednostavno ne može odustati od toga (iako ima jeftinijih stanova) jer je kao klinka zapela za takvu fix ideju i obećala si da će jednoga dana živjeti u jednom od famoznih nebodera s onu stranu luke... Kad joj ponestane legalnih ideja, baci se na malo radikalnije solucije :3
U početku pomalo konfuzan film zbog naracije koja se odvija na (barem) tri nivoa; kad je Lai bila klinka (80-te), kad živi s teško bolesnim ocem (tijekom 2004) i kad napokon krene u krvavu kupovinu stana (u jednoj noći 2007). Radnja se ne odvija kronološki nego skače iz jednog nivoa u drugi, tako da je cijelu sliku i priču praktički moguće posložiti tek pred kraj filma. Skroz mi se dopalo to jer motivacija i lik imaju neku dimenziju zanimljivosti tijekom cijelog filma.. nije da se "potroši" odmah u početku zbog suviše ekspozicije nego se polako gradi do kraja filma.
Zbog istog načina naracije također je dodatno probadajuće kad ulete scene nasilja. Ima nešto korejsko u ovome filmu :D Onaj sindrom "običnog" trilera koji se unutar pola sekunde pretvori u nešto nastrano kad ženi iz vedra neba doleti šarafciger kroz glavu. Scene ubijanja znaju stvarno biti mučne, a film progresivno napreduje od nekakvog shock valuea prema over-the-top satiričnoj krvavoj zabavi (mada nikad zapravo ne funkcionira kao komedija niti je moguće glavnog lika shvatiti na neki zabavan način). Palac gore za jednu od najboljih scena probadanja nožem :3
opet tamo negdje 3.5 ili 4 /5
crnisokol
08-08-2014, 12:27
a jesi zaredao s filmovima koji mi izgledaju dobro pa samo proširujem to-watch listu
Windwalker
08-08-2014, 14:58
Ok, zvuči zanimljivo.
Ak te zanimaju filmovi sličnog tipa, možeš provjerit i American Mary.
crnisokol
08-08-2014, 16:19
stavio i to na listu...iako ne gledam baš često filmove u zadnje vrijeme pa ne znam kad će to doći na red, češće odigram nešto na plejki, a ako i pogledam nešto onda je to češće serija nego film...
sad nemoj više ništa novo igrati da ti lijepo stoji 100 Games
crnisokol
10-08-2014, 09:18
Gangster Squad
538
Film čija priča je već viđena i to ispričana na bolji i zanimljiviji način. Likovima nedostaje dubine te samim time ni dobra glumačka postava koju su okupili ne dolazi baš do izražaja. Redatelj uopće nema osjećaja za tempo i neke scene su smiješno posložene, recimo kad u završnom obračunu počne slow-motion smrknulo mi se. Glazba je osrednja, ali veći problem je loše korištenje te glazbe - opet redatelj nema osjećaja za pravi trenutak u kojem bi glazba doprinijela atmosferi i pojačala dojam zbivanja na ekranu. Glumci su uglavnom odradili ok svoj posao, no kao što sam već napisao likovi su dvodimenzionalni i sam scenarij im nije dao prostora za bolji dojam. Na kraju mi je žao što se nije našao bolji redatelj koji bi iskoristio dobru glumačku postavu i napravio dobar film, ovako ispada osrednje ostvarenje.
6/10
crnisokol
12-08-2014, 08:47
American Hustle
539
Film je samo dobar. Očekivao sam više od ovih glumaca i redatelja. Priča je ok i solidno su izvedene te prevare i obmane i prevare u prevari, no ništa posebno. U biti da nema odlične glumačke postave dojam bi bio dosta slabiji, svi su svoje uloge dobro odradili, posebno Amy i Jennifer. Soundtrack ima dobrih pjesama.
7,5/10
Soundtrack ima dobrih pjesama.
mhm :3
https://www.youtube.com/watch?v=mAJ4-Ey7jBM
Before Sunrise, Sunset, Midnight TRILOGY (1995 - 2013)
Dugo sam skupljao hrabrost pogledati ovaj serijal. Nevjerojatno životan, pametan ...ma teško je naći prave riječi a da ne zvuči patetično. Ipak pretpostavljam da morate ući u određene godine kako bi vam se svidio. Mogu samo pretpostaviti koliko je fanova koji su odrastali i starili uz ovaj serijal. Opet razumijem ako će nekome biti ultra dosadan. Inače nisam fan romantičnih drama ( moj stari bi rekao ljubavni film ), radije pogledam romantične komedije ali ovaj serijal je puno više od toga.
7/10, 8/10, 9/10 ukupno 8/10
Gledati samo na vlastitu odgovornost :D
Pripremaš se za Boyhood? :D
Ja inače nisam gledao niš od te trilogije; kao kroničnog beta mužjaka me deprimira išta romantično xD
Taj Boyhood je prenapuhano smece, zgodna stvar u filmu je real time odrastanje dice koji su na kraju sve to katastrofalno odglumili. Inace film koji traje skoro 3 sata, dakle 3 sata loše glume i nezanimljive radnje. Donekle dobar soundtrack spašava dojam. Možda ce se nekom svidit, za mene 5/10
Pripremaš se za Boyhood? :D
Ja inače nisam gledao niš od te trilogije; kao kroničnog beta mužjaka me deprimira išta romantično xD
Ni neznam za taj film, moram provjeriti.
Inače ovaj serijal ti je šteta propustiti, trebao bi biti obavezna lektira za svakog filmofila. Daleko je of bilo kakvog šablonskog filma, bez patetike i klišeja, ne puca na sigurno...zbilja je odličan.
crnisokol
13-08-2014, 16:13
mhm :3
https://www.youtube.com/watch?v=mAJ4-Ey7jBM
ovo mi je super scena
https://www.youtube.com/watch?v=20sc40RDRP4
Guardians of the galaxy
Nikom nije zasmetao humor?
whatchu mean "zasmetao humor"? O_o
Meni je baš bija super. Nekako baren malo prirodniji i simpatičniji nego to inače biva u ovakvin filmovima.
Kostolomac
13-08-2014, 23:32
I ja ga večeras pogledao, meni je odličan. Groot i Rocket su super fora.
crnisokol
14-08-2014, 09:04
Red Desert
541
sveskupa osrednje, na momente dosadan, na momente zanimljiv...kraj je dosta dobar, gluma je pomalo čudna...dijelovi s psihodeličnom mjuzom su najbolji dijelovi filma
6/10
Humor je na razini 99% danasnjih humoristicnih serija.
crnisokol
15-08-2014, 08:15
Vive L' Amour
542
uff, ovaj put me razočarao HRT3...film je jednostavno dosadan, bez nekakve radnje, predugačak je...mislim da bi bolje funkcionirao kao dokumentarac...ajd glazba je ok i glumci su odradili dobar posao
4/10
Windwalker
15-08-2014, 13:34
O čovječe, pa ja po naslovu i posteru vidim da nije za gledanje.
crnisokol
16-08-2014, 09:38
a jbg..inače HRT3 većinom ima dobre filmove, a i imao je dobre ocjene po netu pa sam mu dao šansu...moraš tu i tamo naletit i na neko sranje
crnisokol
17-08-2014, 08:38
The King's Speech
544
Film koji je prilično jednostavan i predvidljiv po pitanju priče/radnje, no izvedba je odlična. Pogotovo bih istaknuo glumce koji su baš svi odradili odličan posao, a posebice Rush i naravno Colin Firth koji nosi cijeli film. Zanimljivo da se radi o prilično ozbiljnom filmu - povjesna/biografska drama no u par navrata me film uspio bolje nasmijati nego većina današnjih komedija. Redatelj je isto dobro odradio svoje, film ima dobar pacing, kad krene prema dosadnom odlično to razbije već spomenutim komičnim scenama. Glazba je isto dobro uklopljena u film.
8,5/10
mravojed20
17-08-2014, 08:58
Guardians of the galaxy.
Ne znam zašto ovaj film ima užasno govnaste trailere prema kojima djeluje kao žešći fors s random obojenim likovima, beskonačnom akcijom i GROZNIM humorom, budući da je sam film super ugodan i zabavan, i ima jako lijep soundtrack, humor je ok, drvo ono je baš simpatično, kraj zadovoljavajući, baš onako dobar film u žanru.
Inače bude obrnuto, trailer mega kul i pun sveg najboljeg, onda film bude govno. recimo Terminator Salvation.
The Raid 2
Najbolji " kung fu " film još tamo od Enter the Dragon. Imam mana, prerazvučen je, išlo se na neku epičnost te su forsirali kulne scene preko razine dobro ukusa, ali borilačka koreografija i brutalnost :pray:.
aj recimo 7,5/10, ipak to nije najbolja moguća verzija Bruce Leea.
crnisokol
21-08-2014, 10:44
Mean Streets
548
dobar je, no od Scorsesea očekujem više...
7/10
crnisokol
23-08-2014, 08:59
Bullets Over Broadway
549
ima Woody boljih filmova, ne znam čemu toliko visoke ocjene...jedino što je odlično su glumci ostalo osrednje
6/10
Kostolomac
26-08-2014, 00:59
Technotise - Edit i ja - napokon pogledao ovo. Zanimljivo je bilo vidjeti Beograd u budućnosti. Na neke stvari sam se pokidao. Uglavnom, ugodno iznenađen filmom. 4/5
Snowpiercer - jako interesantna tema i vrlo dobra izvedba. 4/5
Godzilla - omg presladak je sa svojim okicama i kratkom njuškom <3 Ako bude nastavak želim više nemani, a manje dosadnih ljudi! 4/5
crnisokol
26-08-2014, 08:43
A Good Day To Die Hard
553
najslabiji u serijalu, trebali bi prestat snimat daljnje nastavke
4,5/10
http://3.bp.blogspot.com/-fZsg_R2Y6jE/U46zcRVPhMI/AAAAAAAAVa8/Svp_Qdi8WJk/s1600/Rampage-2-Uwe-Bull-DVD-Artwork.jpg
Eto pogledao Rampage 2.
Baaaaah, razočarao se. Očekivao sam da će, sudeći po posteru, biti gro akcije i ubijanja članova kongresa, ali nema ništa od toga. Za razliku od prvog dijela koji je zbilja bio rampage, odnosno pobješnjelo ubijanje civila po gradiću, Rampage 2 je nekakav 90-minutni monolog o tome kako treba pobiti bogate ljude. That's it, lik većinu vremena provodi u sjedalici pred kamerom i samo melje kako treba ubiti te-i-te ljude. Ne ubije NIŠTA od toga, nego par potpuno nebitnih civila koji prolaze ulicom...
U početku mi se učinilo da će fotografija biti lijepa, jer je po svemu sudeći Uwe otkrio f/1.2 objektive, no stvar postane jebeno zamorna kad skužiš da je 70%+ filma close up faca koje nešto melju. Akcije je pre pre premalo.
"Filozofija" je komedija :D Dok se prvi dio uglavnom vrtio oko činjenice da je lik jednostavno puknuo i radi gluposti (i to je funkcioniralo), ovdje se sve pokušava opravdati nekakvim intelektualnim spikama kako su "bogati ljudi zli i treba ih pobiti". U jednom trenu se pojavi Uwe u cameo ulozi i kaže "wow this guy is right!".
Apsolutni vrh je završna scena u kojoj se pojavi neka mala djevojčica i ... er... i .... ok, pogledati film samo zbog apsurdne zadnje scene :D
1.5/5
http://clzimages.com/movie/large/4d/4d_d_70364_0_MysteriousSkin.jpg
Jako dobra drama o dvije naizgled nepovezane životne priče. Neil je dječak koji odrasta sa samohranom majkom, a kojeg seksualno počne zlostavljati trener baseballa. Brian, s druge strane, živi u obitelji na rubu razvoda, a jedne noći ugleda čudna svjetla na nebu i jednostavno nestane na par sati. Prateći njihov razvoj do adolescentne dobi, film prikazuje Neila kako se prilično autodestruktivno nosi s činjenicom da je zlostavljan, a Briana kako opsesivno traga za izvanzemaljcima.
Film ima nekakvu ugodnu atmosferu, unatoč činjenici da je tematika prilično sjebana. Ne ugodnu u nekom perverznom smislu, nego .. ne znam, nekako sanjiv feeling, kao da gledate snimku s nekog poluzaboravljenog ljetovanja. Fotografija i glazba su glavni "krivci"; film ima taj 80s/90s izgled saturiranih boja, lokalizirane rasvjete (na trenutke me podsjetilo na Spielbergove ranije filmove), a soundtrack je nenametljiv, ali efektivan shoegaze (Slowdive, Cocteau Twins..)
Very nice.
4/5
Windwalker
27-08-2014, 01:59
Dark Star
Kao 2001: A Space Odyssey, ali dosta bolje.
6/10
http://i.imgur.com/JRixYG9.jpg
Ok, nešto često u zadnje vrijeme nailazim na ovo pa reko idem da vidim.
Yep, ovo je pravo malo remek-djelce :D Taman kad sam pomislio da će film postati suhoparan dođe THE iznenađenje :D
Očekivao sam malo realniji raspletmislio sam da su sluškinje i vrtlar živi ljudi koji rade spačku samo da otjeraju bogate budale s njihovog bivšeg imanja, pošto nisam sve do kraja pohvatao foru. Neki dan sam baš pročitao The Fall of House Usher, primjetio neke sličnosti pa sam očekivao i sličnu funkciju likova odnosno, da sluge budu onaj racionalni alibi kojeg ima narator u priči, a Grace i djeca fantastični "storytelleri" kao Usher... skoro pa i je ispalo tako, ali... zakon :D
4,5/5
crnisokol
30-08-2014, 12:53
The Bling Ring
555
Prilično dosadan film u kojem su mi svi likovi skroz antipatični te sam jedva čekao da konačno policija reagira. Nisam upoznat sa stvarnim događajima na kojima se temelji film pa ne znam koliko je vjerno prenesana stvarnost, no trebale bi tu biti veće kazne za takve i poduži psihijatrijski tretman, a i roditelje bi trebalo pošteno kazniti. Režija je tek ok, od Coppole sam navikao na bolje. Gluma isto prolazno no ništa posebno. Ajd tu i tamo ima koja dobra pjesma. Sva sreća da je film dosta kratak i kraj kad ih konačno pohvataju je relativno zadovoljavajuć.
5/10
Horny Devil
30-08-2014, 19:57
Pogledao Švarcijevog Konana ponovno. Zakon i tako to.
crnisokol
31-08-2014, 09:00
Thelma & Louise
556
7/10
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTM5NTQ3MTYxN15BMl5BanBnXkFtZTcwODE2Nzk3OQ@@._ V1_SX640_SY720_.jpg
8/10 ugodno iznenađen
Taj film ti ništa ne valja.
neko mi mako sliku Steva Jobesa
http://mhsjb1997.files.wordpress.com/2013/08/jobs-movie-poster.jpg
crnisokol
01-09-2014, 08:13
Red Cliff
558
ili Dynasty Warriors: The Movie :)
poneki dijelovi su malo prerazvučeni no sveukupno i više nego dobar epski spektakl
8/10
beba nema zvečku
01-09-2014, 14:15
Höstsonaten (http://www.imdb.com/title/tt0077711)
valja
crnisokol
02-09-2014, 08:28
Bananas
559
najlošiji i najpretenciozniji Woodyjevih film koji sam dosad gledao...
4,5/10
Kostolomac
02-09-2014, 21:57
We're the Millers - izbjegavao sam pogledati ovaj film jer sam mislio da će sakati, ali me lijepo iznenadio. Stvarno dobra komedija. I Rachel je još uvijek hawt. <3
Horny Devil
04-09-2014, 19:06
Pogledao The Last Stand. Zabavan akcić.
crnisokol
05-09-2014, 17:56
The Hobbit: The Desolation of Smaug
560
9/10
Kostolomac
05-09-2014, 19:18
Fist of the North Star (1995) -uf koja trešina, suzu sam pustio.
Hodejegerne
Bio jučer u 23.30 na HRT1. Tko nije pogledao neka potraži reprizu. Odličan :thumbs2:
https://www.youtube.com/watch?v=pd_vR3aKCxI
The Fault in Our Stars
Ufff, zaobiđite u širokom luku, ne treba vam to u životu. Ili možda treba.
8/10
Boom clap the sound of my heart the beat goes on and on and on and on and
boom clap you make me feel good come on to me come on to me nooow
Godzilla 2014
0/10
Kata-fakin-strofa. Kao da se Flander pretvorio u film.
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
https://www.youtube.com/watch?v=qp2ppYB9fDo
Nikako da se zasitim ovog remek djela i hipnotizirajuče muzike Nick Cavea.
https://www.youtube.com/watch?v=Tc1-0NqjzSo
crnisokol
07-09-2014, 09:17
Dixie Chicks: Shut Up & Sing
563
imaju mi par dobrih pjesama pa rekoh da pogledam dokumentarac kad je već na telki...ispalo prilično dobro i zanimljivo
8/10
Conversations With Other Women
564
ok film s odličnim glumcima i zanimljivom split-screen tehnikom zbog koje je i malo teško popratiti sve na ekranu...
7/10
Montevideo, vidimo se!
Odličan, nisam ni očekivao ništa manje od Bjelogrdića.
The Imposter (2012) (http://www.imdb.com/title/tt1966604/)
Fenomenalan dokumentarac. Preporuka svima da pogledaju.
The Last Detail
Morati ću češće provjeravati HRT 3, odličan film kojeg sam tek sad prvi puta gledao.
Primer (2004) (http://www.imdb.com/title/tt0390384/)
Očekivano, nisan skužija apsolutno ništa.
Windwalker
14-09-2014, 16:55
Pretenciozno smeće.
The Signal 8/10
Ako vam je do dobrog trilera sa mindfuck radnjom look no further.
Windwalker
14-09-2014, 21:03
Ma je dobar my ass.
4/10
crnisokol
15-09-2014, 09:42
The Machinist
566
Prilično dobar i napet s odličnim Baleom, no dobar dio raspleta sam pogodio otpočetka pa me to malo razočaralo...
7,5/10
Mrazomor
15-09-2014, 10:00
Pretenciozno smeće.
glup sam ali kriv je film
The Machinist
566
Prilično dobar i napet s odličnim Baleom, no dobar dio raspleta sam pogodio otpočetka pa me to malo razočaralo...
7,5/10
Zanimljiv film. Brineš se za Balea dok gledaš, to ne može biti zdravo :D
Windwalker
15-09-2014, 15:17
glup sam ali kriv je film
Ne kažem da sam pametan, ali film je loš, nezanimljiv i pretenciozan.
Bez i jednog segmenta da bude dobar film.
AVGN Movie
Eh... Mislim da nitko nije očekivao neki strašan uradak, ali i kao B-akcić ovo je prilično loše. Humor je glupav, likovi forsani, jedino lajkam upotrebu modela.
Honeymoon (http://www.imdb.com/title/tt3177316/)
Neloš hororac, s nekoliko blago uznemirujućih scena. Početak je preljigav i jedva gledljiv.
Edge of Tomorrow (2014) (http://www.imdb.com/title/tt1631867/)
Vrhunski film. Po trailerima u kinu san mislija da je generično govno, na kraju ispa odličan.
marijanovic
21-09-2014, 16:45
Edge of Tomorrow (2014) (http://www.imdb.com/title/tt1631867/)
Vrhunski film. Po trailerima u kinu san mislija da je generično govno, na kraju ispa odličan.
Ne, ne može biti vrhunski jerbo na samom početku filma na karti Europe na mjestu Zagreba stoji Ljubljana a Hrvatska i Srbija su SPOJENE.
I ja sam ga gledao neki dan. Od mene bi dobio 7 da nije tog propusta, ovako ne znam jel za 5 ili 6 na IMDB.
Pa da, posljedica okupacije vanzemlajaca je upravo to. Zagreb je postao Ljubljana jer je ista razorena dok je se Hrvatska i Srbija spojile u jednu državu kako bi se zajednički borile protiv invazije. To je bio uvjet da dobijemo one mehaničke skelete. Zar to nisi skužio iz filma?
Marijanović, ostao sam bez riječi na tvoju količinu gluposti. Svaka čast.
Onda je to prvi puta da je nekome uspjelo.
Deadwalker
21-09-2014, 19:29
Jer Marijanović zna za nekakav random američki grad od milijun stanovnika u jednoj od njihovih država (na stranu s debilnošću samog koncepta argumenta). Dobro Weky kaže.
Meni je gg film - Tomek standardno dobro odglumio, Emily odlična, scenarij unatoč logičkim rupama sasvim ok, vizualno i kompozicijski vrlo dobro, vanzemaljci čak nisu najstandardniji klišej. Baš solidan SF uradak.
Prilično sa siguran da zna za Washington.
Ja sam siguran da frajer ne zna na karti full točno pozicionirati i obilježiti Latviju, Litvu, Estoniju, njihove glavne gradove i općenito te istočnoeuropske male države, a puno su mu bliže od Amerike. A opet je uvjeren da je nekome hrvatska bitna lol.
Onak film traje preko dve ćuke, ima zabavne likove, akciju i taj cijeli koncept aliena s time shiftom i frajer nađe najveću zamjerku da je u točno tri i pol sekunde Hrvatska obilježena od Ljubljane do Kraguljevca, pa nemoj ne jebat.
Zamisli da ti je šef u firmi :D
Takvi ljudi ne postaju šefovi. Previše pametuju za šefove.
marijanovic
21-09-2014, 23:04
Pa ne možeš mi za FILM u kojem se prikazuje karta nekog dijela svijeta NEKORISTITI pravu kartu toga dijela svijeta AKO film nije smješten u neku alternativnu stvarnost, paralelnu dimenziju ili nešto treće. Mene je kao Hrvata zasmetala ta njihova velika Srbija s glavnim gradovima Beogradom i Ljubljanom. Meni je to veliki propust u efektima, planiranju pa čak i cijelom projektu.
Vanzemaljci s "biološkim" timeshiftom, možeš misliti. Naravno da ništa nije objašnjeno (niti može biti, dakle više fantasy nego sf), a bome i glavni lik postaje sve jači tokom tih dana - da je ponovio još par puta na kraju bi se probudio mišićaviji od Švarcnegera i Stalona zajedno.
Naspram filma "Groundhog day" ovaj je 0, nije vrijedan ni spominjanja ponovljenog proživljavanja istoga dana.
Ali Hrvatska je bitna jer se tu snima Game of Thrones.
Pa ne možeš mi za FILM u kojem se prikazuje karta nekog dijela svijeta NEKORISTITI pravu kartu toga dijela svijeta AKO film nije smješten u neku alternativnu stvarnost, paralelnu dimenziju ili nešto treće. Mene je kao Hrvata zasmetala ta njihova velika Srbija s glavnim gradovima Beogradom i Ljubljanom. Meni je to veliki propust u efektima, planiranju pa čak i cijelom projektu.
Vanzemaljci s "biološkim" timeshiftom, možeš misliti. Naravno da ništa nije objašnjeno (niti može biti, dakle više fantasy nego sf), a bome i glavni lik postaje sve jači tokom tih dana - da je ponovio još par puta na kraju bi se probudio mišićaviji od Švarcnegera i Stalona zajedno.
Naspram filma "Groundhog day" ovaj je 0, nije vrijedan ni spominjanja ponovljenog proživljavanja istoga dana.
Kaj ako je Velika Hrvatska ali su Zagreb uništili vanzrmaljci?
Kostolomac
21-09-2014, 23:29
How to Train Your Dragon 2 (http://www.imdb.com/title/tt1646971/) - draža mi je jedinica, ali i ovaj je odličan. 5/5A Million Ways to Die in the West (https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0CBsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt2557490% 2F&ei=XE4fVN3BEoquPIL3gbgE&usg=AFQjCNGEMWkEL97272VXeyqfN_Chz9sbYQ&sig2=dWSDcxeMYaL4clQrkoRuPg&bvm=bv.75775273,d.ZWU) - slaba ocjena na IMDB-u, ali ja sam vrištao od smijeha. Jednostavne i efektne fore. 4/5Search ResultsTransformers: Age of Extinction (http://www.imdb.com/title/tt2109248/)Search Results
Transformers: Age of Extinction (http://www.imdb.com/title/tt2109248/) - predug i blesav film sa mutavim zapletima. Ali Optimus jaše T-Rexa i nema Šije Lebljufa, pa mu se oprašta. 3/5
Kostolomac
21-09-2014, 23:33
Hihihi ne znam ni kopipejstat kako treba. Jebale vas 2min za edit btw.
crnisokol
22-09-2014, 08:49
The Wolf of Wall Street
http://forum.pcplay.hr/attachment.php?attachmentid=569&stc=1
Što se tiče radnje ništa posebno no solidno izvedeno od strane Scorsesea. Glumci su odlični, pogotovo Di Caprio, glazba isto dobra. Kao komedija je jako zabavan kroz skoro cijelo trajanje od čak nekih 2 sata i 45 minuta što smatram priličnim uspjehom jer komedije obično traju sat i pol - i većina ih nema dovoljno dobrih fora niti za toliko trajanje.
7,5/10
McPingvin_v2.0
22-09-2014, 09:11
Ma šta si ti Hrvat? Di si bio '91. kad je grmilo?
marijanovic
22-09-2014, 10:43
91. sam bio tamo gdje je sada Srbija i bas zato mi se gadi ideja o spajanju.
Da, slušao sam grmljavinu o kojoj pričaš.
Deadwalker
22-09-2014, 11:13
Ma šta si ti Hrvat? Di si bio '91. kad je grmilo?
:D
Naspram filma "Groundhog day"
:pray:
http://i.imgur.com/4E5WB0h.pnghttp://i.imgur.com/4E5WB0h.png
http://i.imgur.com/4E5WB0h.pnghttp://i.imgur.com/4E5WB0h.png
The Great Duck
22-09-2014, 13:06
How to Train Your Dragon 2 (http://www.imdb.com/title/tt1646971/) - draža mi je jedinica, ali i ovaj je odličan. 5/5A Million Ways to Die in the West (https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0CBsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt2557490% 2F&ei=XE4fVN3BEoquPIL3gbgE&usg=AFQjCNGEMWkEL97272VXeyqfN_Chz9sbYQ&sig2=dWSDcxeMYaL4clQrkoRuPg&bvm=bv.75775273,d.ZWU) - slaba ocjena na IMDB-u, ali ja sam vrištao od smijeha. Jednostavne i efektne fore. 4/5Search ResultsTransformers: Age of Extinction (http://www.imdb.com/title/tt2109248/)Search Results
Transformers: Age of Extinction (http://www.imdb.com/title/tt2109248/) - predug i blesav film sa mutavim zapletima. Ali Optimus jaše T-Rexa i nema Šije Lebljufa, pa mu se oprašta. 3/5
Otkad je 6.2 slabo? :?
crnisokol
22-09-2014, 13:11
pa ako nešto ima manje od 6 na IMDB-u to je već loše, tak da je ovih 6,2 na granici prolaznog...
Mrazomor
22-09-2014, 14:08
jer je hrpa idiota koji drkaju na odredjeni film relevantna
99% ljudi tamo ce 'ladno filmu dat 1/10 ako ima nesto sto ne vole, ili 10/10 u slucaju doticnog izdrkavanja
game of thrones ima 10/10, to dovoljno govori
Ipak je u pitanju neki prosjek glasova bez obzira što neko smatrao o glasačima. Na kraju krajeva ništa nije reprezentativno ili relevantno ako to ne priznajemo kao takvo. Ali na kraju krajeva ipak ću na kraju više vjerovati zbiru takvih ocjena, pogotovo ako je riječ o velikom broju glasača nego nekom random liku sa foruma ili umišljenog filmskog kritičara.
Deadwalker
22-09-2014, 14:34
Slažem se načelno s dugim (statistički presjek obično je najbolji pokazatelj koliko nešto vrijedi, što god ljudi mislili o tome), no ako već gledam mišljenje o filmu, pročitam svakako par recenzija s metacritica gdje su ocjene argumentirane.
Ja ne gledam ni jedno ni drugo, ako mi je netko preporučio i/ili ako mi se čini zanimljivo onda pogledam.
Isto i sa glazbom i igrama i serijama i knjigama i stripovima.
Kostolomac
22-09-2014, 15:58
jer je hrpa idiota koji drkaju na odredjeni film relevantna
99% ljudi tamo ce 'ladno filmu dat 1/10 ako ima nesto sto ne vole, ili 10/10 u slucaju doticnog izdrkavanja
Koji si ti mali nadrkani internet ratnik. :D Odi baci drkicu ili nekako drukčije ispuši te dječje ventile.
@dugi, posve se slažem.
Izgubljeni_v2.0
22-09-2014, 15:59
Kad smo već kod preporuka, daj Maloki prepruči još koju seriju. Zasad si mi rekao za Parks and Rec i 30Rock, oboje sam pogledao i super je.
Hello Ladies, jedna sezona, ali odlična.
The Great Duck
22-09-2014, 17:59
pa ako nešto ima manje od 6 na IMDB-u to je već loše, tak da je ovih 6,2 na granici prolaznog...
Ne bih to baš gledao tako kad su stariji ili b-filmovi u pitanju; doduše, ovaj ipak ne spada u te kategorije.
Ja ne gledam ni jedno ni drugo, ako mi je netko preporučio i/ili ako mi se čini zanimljivo onda pogledam.
Isto i sa glazbom i igrama i serijama i knjigama i stripovima.
Isto, na IMDB-u ima dosta smećasto-do-osrednjih filmova s vrlo visokim ocjenama (Gravity, Dark Knight Rises, Avatar, Avengers), dok isto tako ima i dosta zabavnih filmova koji imaju ocjene oko 5 ili tako nešto.
Kad smo već kod preporuka, daj Maloki prepruči još koju seriju. Zasad si mi rekao za Parks and Rec i 30Rock, oboje sam pogledao i super je.
Jesi gledao Brooklyn Nine-Nine? Jedna od boljih novih serija, ovaj vikend kreće druga sezona.
I Boston Legal ak nisi, super serija.
Izgubljeni_v2.0
22-09-2014, 20:17
Falus tebi ne vjerujem i ovo izgleda užasno, al dat ću mu šansu. A Maloki Boston Legal sam dosta gledao dok je bilo na TV pred par godina, al da ti pravo kažem ne sjećam se ničega. Imam još par epizoda 30Rock, al ova zadnja sezona mi i nije nešt. Em mi je već malo dopizdila, em je općenito srozana kvaliteta. Taj Brooklyn bi mogao počet gledat.
Meni taj awkward tip humora paše, a serija ga je prepuna. Hello Ladies mislin.
Brooklyn je ok, a da 30rock su ipak držali sezonu dvije predugo. Its always sunny in Philadelphia je odlična, ako netko još ne zna.
Odgledao dva filma koja su duže na hardu.
In a world je priča o vokalnoj učiteljici koja spletom okolnosti postane nova zvijezda voiceovera za foršpane. Film je mix svega, od feminizma preko ljubavnih veza, odnosa oca i kćeri, života u sjeni uspješnih roditelja. Ali sve u svemu simpa film.
Leben des Anderen je bio drugi, jako dobar. Priča o agentu sigurnosne policije Istočne Njemačke 80-ih godina koji prisluškuje i nadzire mladi par. Preporuka.
EDIT: Od novijih serija mi je Silicon Valley bio fora, a odgledao sam i tri sezone Veep. Također zabavno.
E al ozbiljno koji je prozor sa te 2 minute za edit.
Tako je, zaboravih Veep, to obavezno pogledat.
Hello Ladies izgleda dobro + Stephen Merchent.
I dobro zbori Hex, Sillicon Valley i Always Sunny su odlični.
Sunny je sa zadnjom sezonom bio bolji nego ikad, baš me zanima kakva će bit deseta sezona.
Izgubljeni_v2.0
23-09-2014, 05:23
Neznam ko je taj tip iz Hello Ladies, al lik izgleda kao hipsterčina i ako dobro kužim po coveru i 2 rečenice opisa, serija se vrti oko njega nejeba. A Sunny sam pogledao sve osim zadnje sezone, al nekako mi se neda sad to. Brooklyn ću počet.
Od filmova u zdanje vrijeme samo pogledao reboot onog Planeta Majmuna iz 2011. More proći. Vidjet ćemo sad kakav je ovaj nastavak.
crnisokol
23-09-2014, 09:05
Isto, na IMDB-u ima dosta smećasto-do-osrednjih filmova s vrlo visokim ocjenama (Gravity, Dark Knight Rises, Avatar, Avengers), dok isto tako ima i dosta zabavnih filmova koji imaju ocjene oko 5 ili tako nešto.
pa uvijek imaš filmova koji su tebi super a većini ne valjaju i obrnuto..no općenito meni su Rotten Tomatoes i IMDB dobri pokazatelji (više RT nego IMDB)
i da, pogledao jučer Gravity...prilično dobar, tehnički fascinatan s nekoliko spektakularnih scena, gluma dobra, glazba/zvukovi odlično paše uz film i podiže napetost... 8,5/10 od mene
Neznam ko je taj tip iz Hello Ladies, al lik izgleda kao hipsterčina i ako dobro kužim po coveru i 2 rečenice opisa, serija se vrti oko njega nejeba. A Sunny sam pogledao sve osim zadnje sezone, al nekako mi se neda sad to. Brooklyn ću počet.
Od filmova u zdanje vrijeme samo pogledao reboot onog Planeta Majmuna iz 2011. More proći. Vidjet ćemo sad kakav je ovaj nastavak.
Stephen Merchant je nešto ala Ricky Gervais, mislin da su obojica čak radili na Office UK. Glume skupa i u Extrasima, isto odlična serija.
X-Men: First Class (2011) (http://www.imdb.com/title/tt1270798/)
Meh. Prije ovog san gleda davno neki x-men i bija mi je loš, ali kaže brat da je ovo reboot, da je puno bolji i ono, nije užasan, ali ništa posebno. Likovi su plitki dosta i većina moćiju je debilno, pogotovo onaj šišmiš tip, rofl. Kraj je isto blesav, ka ovi odluče sad ćemo se podilit u dvi skupine, vi ajte svojin puten, mi ćemo svojin i to je to. Nekako mi je prenaivno to izvedeno.
Guardiansi su mi naprimjer sto puta bolji i baš bi ih moga skinit pa opet odgledat. Kakav je ovaj nastavak x-mena iz 2014?
ovaj novi ti je isti takav, meh, vračanje u prošlost i pokušaj mjenjanja budućnosti, kraj je isto bezveze....2 i pol sata nimalo zabave
dok su mi recimo Transformersi bili ok, mada malo predugački
First Class je bio baš dobar zbog Xaviera i Magneta.
Pogotovo Magneto.
Windwalker
23-09-2014, 14:28
Zakon su i First Class i Days of Future Past i prva dva i donekle treći. A i Origins je ok.
Jedino novi Wolverine je dosadan i bezvezan.
No ako ti FC nije nešto, teško da će ti biti DOFP bolji.
crnisokol
28-09-2014, 08:38
Ran
http://forum.pcplay.hr/attachment.php?attachmentid=570&stc=1
malo sporog tempa, no prilično dobar film prema Shakespearovom Kralju Learu, meni bolji od knjige...
8/10
The Red Eye
http://forum.pcplay.hr/attachment.php?attachmentid=571&stc=1
sve u ovom filmu je dobro odrađeno - režija, gluma, scenarij, glazba...no opet isto tako se ništa niti ne ističe posebno...zanimljivo mi je bilo vidjeti Rachel McAdams u nečem drugom osim ljubića, i prilično je dobro odradila ulogu...
7/10
Windwalker
28-09-2014, 09:53
Sve prema Shakespearovim djelima je bolje od samih Shakespearovih dijela.
UP
Fenomenalno, najbolji animirani film koji sam gledao.
9/10
crnisokol
29-09-2014, 12:48
Cries & Whisper
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/58/Ciesandwhispers.jpg/220px-Ciesandwhispers.jpg
7,5/10
Windwalker
29-09-2014, 13:11
O bokte, pa kaj ti gledaš.
crnisokol
29-09-2014, 13:32
Hrt 3
Pogledao sam X-Man First Class da se podsjetim malo prije gledanja dvojke. Onako, prosječno. CGI je baš loš u nekim trenucima, tipa kod pretvaranja Frost, glavni bad guy mi skroz nezanimljiv i njegov plan graniči s parodijom, a većina ovih sporednih Eksmenova nije ništa bolja. Devil lik sa teleportacijom je jedini pamtljiv. Srećom pa su glave uloge odlične. Meni je McAvoy jedan od dražih "mlađih" glumaca (Odličan je u Filth ako niste gledali) i super odrađuje posao. Magneto je uz bok njemu i dominiraju u svakoj sceni u kojoj se pojavljuju. Sve u svemu ok origin priča, iako razočaravajuće sa nekog akcijskog aspekta.
Odgledao sam nakon toga i dvojku koja mi je ipak puno bolji film. Ok, time travel je plot hole sam po sebi, ali nebitno. Wolverine je ipak previše cool lik da bi X men film funkcionirao bez njega i zabavan je ko i uvijek. Ima i ovdje ponešto blesavih situacija tipa lebdenje sa jebenim stadionom i oni Sentineli iz 70-ih su prokleto smiješni, ali glumačka postava je još uvijek jako dobra, dodatno pojačana sa starijim verzijama Magneta i Xaviera, akcija je puno uvjerljivija i zabavnija, a sporedni X-meni su ipak ponešto zanimljiviji. Blink i onaj super brzi lik prvenstveno su jako jako cool.
Meni baš obrnuto. Prvi mi je bio svjež i zanimljiv dok je drugi forsiran i krajnje glup. Ima toliko nebuloza da se pol filma držiš za čelo. Da nema odličnog, ponavljam odličnog McAvoya bio bi negledljiv.
Izgubljeni_v2.0
01-10-2014, 20:25
Ovaj drugi o kojem pričate je Days of Future Past, jel da? Sad ga moram što prije pogledat.
Da taj.
@dugi
Meni je First Class ostao u sjećanju kao baš dobar, a sad me nekako razočarao kad sam ga gledao drugi put.
Windwalker
01-10-2014, 20:36
Oba su odlični.
crnisokol
04-10-2014, 14:09
Django Unchained
http://www.thewrap.com/sites/default/files/DjangoUnchainedInside2_0.png
prilično zabavan Tarantinov uradak, odlična glazba i gluma...par nepotrebnih scena no sveukupno je dobar...
8/10
Full Metal Jacket
Odličan. Fantastične su mi nagle promjene u samom tonu filma. Počne kao komedija praktički pa se dogodi scena sa sapunom koja je još šokantnija baš zato jer ne očekuješ da će biti takva, pa se opet prebaci u nekakav feel good mode koji završi scenom u zahodu. Dio u samom Vijetnamu možda je malo slabiji, ali nedovoljno da se film ne preporuči.
9/10
crnisokol
06-10-2014, 08:40
The Lady
http://www.cineworld.co.uk/assets/media/films/4867_poster_iphone.jpg
ok biografski film, no nekako dosadnjikav...
6/10
Majstori
http://www.moj-film.hr/data/movie/3379/3-majstori.jpg
u potpunosti ispunio očekivanja...u potpunosti predvidljiv, a što je najgore i skoro sve fore su predvidljive te zbog toga promašene...
4,5/10
Man from Nowhere
9/10
Baš mi je dobro sjeo. Akcija je zabavna, a borilačke scene poprilično krvave. Pretpostavljam da je donekle inspirirano sa Leon Profesionalac, ali ovdje odnos glavnog lika i klinke nije u prvom planu. Čak ne bi škodilo da je taj dio još malo više razrađen, ali ok.
crnisokol
13-10-2014, 12:15
Obrana i zaštita
http://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/Obrana.jpg
Redatelju/scenaristu bi zabranio daljnji rad u filmskoj industriji, a kamerman nek si popije koju rakijicu prije snimanja da mu se ne tresu ruke.
I do daljnjega domaće filmove gledam jedino ako mi netko od prijatelja preporuči neki. Ovako mi se čini da čim više nagrada pokupi to veće govno ispadne.
3/10
Meni je bio odličan, imao sam osjećaj kao da samu upao u tu obitelj...ono poznam ih nakon filma. Odgledao ga u dahu.
Da_killah
13-10-2014, 22:51
Obrana i zaštita
http://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/Obrana.jpg
Redatelju/scenaristu bi zabranio daljnji rad u filmskoj industriji, a kamerman nek si popije koju rakijicu prije snimanja da mu se ne tresu ruke.
I do daljnjega domaće filmove gledam jedino ako mi netko od prijatelja preporuči neki. Ovako mi se čini da čim više nagrada pokupi to veće govno ispadne.
3/10
baš sam čekao tvoju ocjenu, imao sam osjećaj da bi ga mogao gledat :D ja sam ga gledao prošle godine i isto mi je loš bio, a inače nemam baš problema s domaćom kinematografijom
crnisokol
15-10-2014, 10:57
2 Days In Paris
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e2/Two_days_in_paris.jpg/215px-Two_days_in_paris.jpg
relativno slabašno s dobrim glumcima...
5/10
crnisokol
17-10-2014, 14:42
Owning Mahowny
srednja žalost
5/10
Slender Man
17-10-2014, 14:48
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c4/Hellraiser_poster.png
Hellraiser 1, 2, 3
Inače ne gledam horrore, al ovdje mi se činila jako zanimljiva atmosfera. Neke scene su bolesne i mračne i jednostavno predobre i pamtljive. Da su takvi cijeli filmovi, to bi bio 10/10 horror. Nažalost, cenobiti i pakao su sporedna tema (bar u prva 2) a glavna priča je jako osrednja i generična. Zapravo, sve u svemu je film totalno generičan horror osim scena s Pinheadom i cenobitima koje su savršeno bolesne.
Treći film se odmakao dalje i Pinhead ide na killing spree i više to nije taj original feel. Tu je film još puniji klišeja. Ljudi su rekli ''prva dva klasici, dalje se razvodnilo i na kraju totalno govno''. Vrlo vjerojatno je ovo istina. Prva dva bi dao 7/10 (napominjem opet, neke scene su daleko iznad te ocjene) a trećem 6/10.
Windwalker
17-10-2014, 18:11
Pogledaj i Inferno (peti).
Dosta drukčiji, ali meni najbolji.
Ostale slobodno preskoči.
crnisokol
19-10-2014, 09:30
Despicable Me
http://4.bp.blogspot.com/_iXOMxV8Avi0/TDa4VfHqo2I/AAAAAAAACVY/7sNivP1FWeg/s1600/despicable-me.jpg
vizualno super izgleda, no sve ostalo je tek prosječno i dosta predvidljivo...
6,5/10
Last Year At Marienbad
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/0c/Marienbadposter.jpg/220px-Marienbadposter.jpg
nekakav eksperimentalni ćušpajz koji je na kraju čak ispao i ok...no većini ga ipak ne bih preporučio
6,5/10
Downfall
http://forum.pcplay.hr/attachment.php?attachmentid=576&stc=1
Film o posljednjim danima i kraju Adolfa Hitlera. Rusi se približavaju Berlinu, a on u svom bunkeru očajnički pokušava izvući asa iz rukava. Pretpostavljam da su one parodije puno popularnije od samog filma, ali dosta je dobar. Razlika između Hitlera kao privatne osobe i kao Fuhrera mi je bila dosta iznenađujuća, a ta slijepa lojalnost većine njegovih sljedbenika je odlično prikazana. Glavni lik odglumljen je fantastično, dominira u svakoj sceni u kojoj se pojavljuje pa mi je onih pola sata na kraju filma bez Hitlera izgledalo nekako prazno. Ima dosta pamtljivih scena, ali Ona sa gđom Goebbels i djecom je baš teška za gledanje. Sve u svemu, preporuka.
Lego Movie
http://forum.pcplay.hr/attachment.php?attachmentid=577&stc=1
Očekivao sam možda i malo više. Je da je film za djecu, ali mislim da se moglo ubaciti i boljeg humora. Igre su ipak bolje po tom pitanju makar nema uopće dijaloga. Utrpali su sve moguće i nemoguće vrste legića što se meni svidjelo. I super mi je izgled cijelog filma. One scene gdje se prikazuje voda ili para od legića možda izgledaju malo čudno, ali su dobro odrađene. Od likova Batman dosta odskaće i ne čudi me što će mu dati vlastiti film. Nije jedan od onih animiranih koji duže ostaju u sjećanju, ali sasvim solidno utrošenih sat i pol.
How to Train Your Dragon 2
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/af/How_to_Train_Your_Dragon_2_poster.jpg
Meni je bio slabiji od jedinice. Nepotreban čak. Prvi je bio jako zabavan, jednostavna topla priče bez puno komplikacija, s odlično odrađenim odnosom glavnog lika i njegovog zmaja i sa solidnim humorom. Ovdje je glavni bad guy skroz nezanimljiv, neke slučajnosti u filmu su bezvezne, jednostavno nema ono nešto što je imao prvi.
Godzilla 2014
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/10/Godzilla_%282014%29_poster.jpg
Dovoljno je pogledati trailer i mirni ste. Spojler, Bryan Cranston umre. I do tog trenutka je film sasvim zanimljiv. Nakon toga kad fokus prelazi na njegovog generic army guy sina, (koji je nekim čudom jedini vojnik koji je sposoban aktivirati atomsku bombu jer su svi drugi učili na digitalnom nečemu, a on jedini zna aktivirati analogno iako samo treba okrenuti ključ ili koji već kurac jebote glupi film), sve ode u 3pm. Redaju se scene sve jedna gluplja od druge i onda film završi.
Ljudi u ovom filmu su apsolutno nepotrebni. Jedino što rade cijeli film je omogućavanje "zločestim" monsterima da se najedu radioaktivnog materijala i dobe još snage. Dizajn tih monstera je razočaravajuć, ali barem je Godzzila ok.
Sve u svemu, isplati se pogledati prvih cca pola sata i zadnjih 20-ak minuta kad krene završni obračun. Sve između (preko pola filma) ne služi doslovno ničemu.
Windwalker
19-10-2014, 16:03
Nova Godzilla je smeće teško.
Bolji je Pacific Rim. Tam bar dobiješ kaj očekuješ, iako je film srednji prosjek.
crnisokol
21-10-2014, 09:22
Miss Pettigrew Lives For A Day
http://irisonbooks.files.wordpress.com/2012/11/miss-pettigrew-lives-for-a-day1.jpg
romantična komedija koja je dobra...ponajviše zahvaljujući odličnim glumcima - pogotovo Amy Adams i Frances McDormand, sama priča je uglavnom ok, a i glazba je odlična...
7,5/10
Slender Man
25-10-2014, 13:16
Pogledao sam u međuvremenu:
Hellraiser IV: Bloodline, Hellraiser V: Inferno
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTg4NTU4NDIxOV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjcxMjUxMQ@@._ V1_SY317_CR1,0,214,317_AL_.jpg
Bloodline je bio ništa posebno. Ima zabavnih momenata. Bilo je dobro ono kad su prikazivali povijest, bar onu iz 18. stoljeća. Ostalo je više-manje generic i nema se što posebno za nadodati.
Međutim, inferno mi je bio dobar. Najzanimljiviji glavni lik od svih dosad. Je da je pokvaren, ali ima nešto svoje i moš ga osjetit i dobro glumi. Šteta šta nema više Pinheada, ali po tome je bliži originalu, iako mi je najviše drugčiji od ostalih filmova.
Ovaj ima pristup nekog psihološkog horrora i to mi je stvarno pasalo. Film je rađen u stilu mindfucka, i da sam znao da je takav, gledao bih napušen, bilo bi pre šou.
Onaj twist (mada nije toliko nepredvidiv) i cijeli završetak su mi kul. Jednostavno dobar film.
Bloodlineu dajem 5.5/10 a Infernu 8/10.
Time ispada da mi je bolji od prva dva, al tek sam pogledao sve te filmove, treba mi vremena da mi sjednu kako spada.
Ostale ne vjerujem da mi se isplati gledati.
Windwalker
25-10-2014, 14:01
Ne trebaš dalje.
A za Inferno sam ti reko da je dobar.
crnisokol
26-10-2014, 09:52
Elysium
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/f9/Elysium_Poster.jpg/220px-Elysium_Poster.jpg
prilično dobar SF akcić...priča nije ništa posebno i malo je rupičasta no meni je dovoljno dobra za svu odličnu akciju...vizualno je film super napravljen, a i glazbena podloga je dobro pogođena...
7,5/10
We Bought a Zoo
https://lh5.ggpht.com/GPpsJzKE0V60R9U8pMVBwANoNEes6988uHv4fPHBaVcTzwl00a YZMetkNKJXbyPrMSSsVw=w300
dosta predvidljivo no dobro izvedeno s odličnom glumačkom postavom...ok obiteljski film
6,5/10
The General
http://media.filmschoolrejects.com/images/thegeneral-02.jpg
nisam gledao puno nijemih filmova no recimo jedan The Artist je daleko bolje ostvarenje...
5/10
Hercules 2014
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/09/Hercules_%282014_film%29.jpg
Iz nekog razloga sam mislio da će ovo biti priča o pravom Herculesu, a ne o liku koji ide uokolo po vojnim kampovima i prodaje oružje i oklope. Na pola filma kad su riješili glavnu priču su shvatili da im nedostaje još 40-ak minuta materijala pa su ubacili twist reda radi da se opet dobije razlog za koljažu. Ima možda jedan uspio pokušaj humora i maksimalno dvije zabavnije akcijske scene.
5/10
Windwalker
26-10-2014, 16:03
Slažem se.
I mene je razočarao.
Trailer jako prevari.
dovoljno je iz postera zaključiti ako glumi Dwayne Johnson da film nemože bit dobar ni u ludilu
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.