Pogledaj cijelu verziju : Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Bas steta , neznas kakve dogodovstine i zanimljivosti propustas.
http://farm8.staticflickr.com/7048/7009624669_c8423f33ce_z.jpg
Drive
To je definitivno jedan od onih filmova koje treba pogledati i shvatiti ih. Nije sve servirano ravno na pladnju, nije "mindless action" film i nije neki jeftini i prožvakani koncept sa isto tako jeftinom i prožvakanom egzekucijom.
Film u kojemu Ryan Gosling glumi tipa kojega doslovno znamo samo kao "The Driver" i isto tako film u kojemu su njegove facijalne ekspresije pravo blago i koje pokazuju likov uprising, downfall i ostalo. Ekspresije, ne riječi.
U svakom slučaju, film u kojemu motion picture doslovno govori više od riječi glavnoga lika. Niti jedan dijalog nije slučajan. Ubačen samo kako bi popravio filmovu minutažu. Svaki ima neki smisao.
Da ne bi ispalo da samo hvalim film, jedini problem koji sam imao jest eventualno adaptacija na upravo takav stil filma, koja je isto tako brzo prošla.
Bryan Cranston je ukrao svaku scenu u kojoj je bio, jer, ipak je on Heisenberg.
Film koji bih nakon par sati mogao opet pogledati, čisto kako bih obratio pažnju na neke detalje koji su mi promaknuli prvi put.
7.5/10
(možete dignuti za jednu ocjenu, nije problem)
Nije Heisenberg nego je Hal.
Izgubljeni
21-08-2013, 08:48
Moram i ja taj Drive napokon pogledat.
Nemoj ni ovo propustiti
Eh45O6mcb-o
nOPZURubLyU
Film je orgazam.
StormCr0w
21-08-2013, 09:42
Probao pogledat The Conjuring.
Odustao na pola filma. Sranje.
Only God Forgives gledam čim izađe na DVD.
Inače, film je bio popljuvan u Cannesu. Pokazuje koliko su profesionalni i intelektualni ti smradovi tamo.
Duke of Earl
21-08-2013, 09:59
Kaj sereš, još ga nisi ni pogledao.
Po samom prikazivanju end creditsa film je bio booan.
Što serem?
Niti za ne znam kako loš film ne bih nakon prikazivanja išao direktoru u lice booati za trud i vrijeme koje je uložio u produkciju toga filma.
Film je smece i s razlogom je popljuvan
Duke of Earl
21-08-2013, 10:50
Po samom prikazivanju end creditsa film je bio booan.
Što serem?
Niti za ne znam kako loš film ne bih nakon prikazivanja išao direktoru u lice booati za trud i vrijeme koje je uložio u produkciju toga filma.
Zašto nebi booao ako je film užasno loš ? Jel postoji neki zakon protiv zviždanja filmova na Cannesu ?
Zato što je to odraz seljačina i ljudi koji ne poštuju tuđi rad. Ako mi se ne sviđa film, u redu, ali takav "ugledan čovjek" da to radim sigurno nisam.
Joj jedva čekam da ga pogledam, čim film izazove ovakve raspravice odma znam da barem nešt' dobro u njemu ima.
Zato što je to odraz seljačina i ljudi koji ne poštuju tuđi rad. Ako mi se ne sviđa film, u redu, ali takav "ugledan čovjek" da to radim sigurno nisam.
Opasno si blizu onom "ako ti je igra losa napravi ti bolju"
Pa to booanje je najnormalnija stvar na većim festivalima.
Booali su tree of life? A valjda i ta publika nes zna.
Opasno si blizu onom "ako ti je igra losa napravi ti bolju"
Ne, nije. Booanje je nekulturno. Simple as that.
Izgubljeni
21-08-2013, 13:03
Nemoj ni ovo propustiti
Eh45O6mcb-o
nOPZURubLyU
Film je orgazam.
Da, planiram i to nakon Drivea pogledat. Ne obazirem se na kritike, vidjet ću sam :D.
StormCr0w
21-08-2013, 13:13
Pametno.
Elysium
Priča je prosječna, sve ostalo je vrh - akcija, efekti, zvukovi, čak i kamera nije pre kaotična (zapravo je za današnje standardne vrhunska), sočne smrti (mesaaaa), SF elementi tipa oružja, letjelice, roboti, baš je sve na mjestu. Sam "Elizej" totalno budi Mass Effect štimung, samo Reaperi fale da ga napadnu :D
Po meni uvjerljivo najbolji SF godine. Svaka čast Supermanu, Iron Manu i Pacificu, svaki rula na svoj način, ali Elysium ih dere na svim poljima (osim u epičnosti kod Pacific Rima :D)...
9,8/10
Iron man 3 je žešće sranje. Nikao da odem pogledati Elysium a fan sam Districta 9. Nekako su me uspavali komentari o prosječnosti ovog filma :( .
Magic Magic
0/10
Film je ocajno sranje , nemojte ni pokusavat gledat.
MILF hunter
22-08-2013, 15:21
Michael Cera je u filmu tako da mu ne bih dao priliku ni da drži 9.5 na imdb.
The Great Duck
22-08-2013, 15:27
Ja ću ga gledat čisto da vidim koliko je loš. Da ga poslije mogu popljuvati kako spada. :D
Windwalker
22-08-2013, 15:38
Kolko sam skužio, on je ljigavi psihopat u tom filmu.
Tako da mu je to možda i najbolja uloga, jer tu i treba biti iritantan.
Michael Cera treba biti u remekdjelu koji će imati 11/10 na IMDB-u da me natjera da zaboravim na Scotta Pilgrima.
Iron Man 3
Isee koje njesra od filma. Pčetak je još kolko na razini, mislim nije bajan i očaravajuć, ali da se gledat, Mandarin super negativac, prejebeno odglumljen. I onda scena kad se otkrije tko on zapravo je -.-' wtf
nemogu vjerovat da su ismijali jednog od glavnih negativaca Marwel univerzuma. To isto onda mogu ocekivat i sa Green Goblinom, Dr.Doom i sličnim. Nebi me ni smetalo da Mandarin kroz cijeli film bio prikazan samo kroz prijetnje.
Nadalje scena kad Peppers padne u vatru i sva roba netaknuta, ok razumijem, nije se htjela skinut, ali takve stvari jednostavno nemoš a ne zamijetit, film se previše bavi Starkovom psihologijom dali da ostane Iron Man i što to njega u životu zaista zanima bla bla bla
sve u svemu sprdnja od filma, cak ni odjavna scena nije bog zna kaj, dosado i sigurno ga necu gledat opet.
2/10S samo zbog CGI efekata, jer budimo realni Mark 42 je cool
Iron Man 3 najbolji film u cijelom tom Marvelovom ciklusu.
Idem ga gledat za pola sata pa odlučim.
Pogledo sam ga i ja.
Moram rec da me ugodno iznenadio i cini mi se kao lijep , drugaciji i zanimljiv kraj trilogije.
Iron Man neće biti trilogija..
A dobro , cinilo mi se tako.
Ma sve pet, to ti kažem, onako, informativno. :)))
Pogledao sam i ja Iron mana. Malo bolje od dvojke, ali jedinica je još uvijek za koplje zabavnija od ova dva. Dio s Mandarinom je bio zabavan, ali cijeli taj zaplet je apsolutno bezvezan. Al i prošla dva IM-a su imala jadne i nepamtljive negativce.
Windwalker
23-08-2013, 23:51
Meni je Kingslyjev lik jedan od najpamtljivijih u svim superhero filmovima.
Aha, rula lik. Da se ignorira cijelo ono rušenje kuće, borba u malom gradiću, dio sa avionom i završni fight sa svim suitovima i dalje bi bio najbolji Marvelov film (uz X2 i The Last Stand) samo zbog Kingsleyjevog lika.
eksept
Kingsley nije bad guy
Film je smeće, sve osim Kingsleya a to je debelo pre malo. Ne može jedna epizodna uloga izvući film. Dijelovi sa klincem su suvišni i loše odglumlljeni, nikakve emocije. Humor osim Kingsleyovog je postao užasno naporan. Efekti ništa posebno i već izlizano. Glavni negativac nezanimljiv.
Debela dosada a pola filma je faceplam.
Samo nemoj reći da ti je dvojka bolja.
Je, iako je duplo lošija od jedinice. Ali trojka je dno.
To ste vi svi samo ljuti zbog Mandarina, film je odličan blockbuster.
Iron Man - Uzeli mu arc reactor i napravili veće odijelo.
Iron Man 2 - Napravili svoj arc reactor i napravili veće odijelo.
Iron Man 3 - Osmislili novi virus i uništili njegova odijela.
Ukratko, da ne trošim previše nepotrebnih riječi - dvojka je smeće.
Prebrzo napravljen nastavak koji je bio loš, nezanimljiv, ništa novoga nije donio osim što nas je upoznao sa Black Widow kako bi mogla biti u Avengersima.
Sonic_Moronic
24-08-2013, 10:06
Dvojka je bolja od jedinice.
Kostolomac
24-08-2013, 13:33
OblivionS- super sountrack. Olga <3 8/10
Hansel & GretelS- jako zabavan film. Famke & Gemma <3 8/10
Kostolomac
25-08-2013, 01:40
RedemptionS- Statham u netipično dubokoj ulozi koju je odradio odlično. 8/10
Now You See Me
Srednja žalost, može se pogledati ali ne očekujte neku zabavu.
6/10
42
Sasvim solidno. Odlična uloga Harrison Forda.Gledati
7/10
The Great Gatsby
Odličan, vizualno originalan i maštovit. Ništa manje nisam ni očekivao od Baz Luhrmanna.
8/10
Kostolomac
26-08-2013, 00:15
Pain & GainS- bizarno odličan. 5/5
The Great Duck
27-08-2013, 00:34
League of Extraordinary Gentlemen
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/53/The_league_of_Extraordinary_Gentlemen_movie.jpg
Nenormalno podcijenjen i nepravedno popljuvan film. Zabavan pustolovni akcić koji je i dosta bolji od nekih sličnih filmova koji su bili bolje prihvaćeni od kritike (kao da to išta znači, lol).
Voyage to the Bottom of the Sea
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/34/Voyage_to_the_Bottom_of_the_Sea_1961.jpg
Nije loše, al opet, kroz pola filma me brat ometao, vikao i skakao po meni, tako da ga paš nisam uspio doživiti kako spada. Baš bih mogao pogledati još koji SF iz tog razdoblja.
7/10
Duke of Earl
27-08-2013, 00:55
League of Extraordinary Gentlemen
Nenormalno podcijenjen i nepravedno popljuvan film.
lol, film zbog čije je lošosti Sean Connery odustao od glume nakon jebenih 50 godina snimanja filmova. Čak ga ni Zardoz (http://www.danvelazquez.com/wp-content/uploads/2012/06/zardoz.jpg)Snije uspio natjerati na taj potez.
Cudo kako je uopce i snimljen s obzirom da se posvadjao s reziserom na mrtvo ime
Duke of Earl
27-08-2013, 01:05
Neznam, ja taj film nijednom nisam uspio pogledat do kraja u tih par puta što sam ga ulovio na telki, a kamoli da mi je palo na pamet da ga ciljano idem skidat i gledat nakon toga. Dosadno bezlično govno.
Windwalker
27-08-2013, 01:09
Sasvim ok film.
The Great Duck
27-08-2013, 01:40
[quote="The Great Duck":2fz7lqqi]League of Extraordinary Gentlemen
Nenormalno podcijenjen i nepravedno popljuvan film.
lol, film zbog čije je lošosti Sean Connery odustao od glume nakon jebenih 50 godina snimanja filmova. Čak ga ni Zardoz (http://www.danvelazquez.com/wp-content/uploads/2012/06/zardoz.jpg)Snije uspio natjerati na taj potez.[/quote:2fz7lqqi]
Zardoz me razočarao skroz. Očekivao sam nešto tipa Mad Max ili Planet majmuna, a na kraju je ispalo nešto kao osrednja verzija nekog filma braće Coen. Al ipak, ima Seana u vjenčanici, tako da dobiva prolaznu ocijenu.
Također, Connery je imao 73 godine kad je ovo snimio. U vrijeme Zardoza je imao 44 godine. Nekako imam osjećaj da je baš tih jebenih 50 godina snimanja filmova bio jedan od glavnih razloga.
Sonic_Moronic
27-08-2013, 07:11
Meni isto jako loš film, kao uostalom sva taj viktorijanska/steampunk sranja.
Koji vam je??? LXG i The Avengers su jedni od Connery-evih najboljih filmova! IKAD! Hrid je blizu!
LXG je gg, to Duke i Xarabas imaju vrlo specifičan ukus :D
The Great Duck
27-08-2013, 13:31
Meni je LXG bolji od Avengersa. Ovih Marvelovih, onaj remake britasnke špijunske serije nisam gledao.
Više manje sve je bolje od Marvelovih Avengersa.
Windwalker
27-08-2013, 16:03
Nije.
Horny Devil
27-08-2013, 20:59
Pogledao Phantasm 1-4.
Low budget i trashy, ali sve u svemu zabavan serijal. Eto mu sedmicaSza trud.
Voyage to the Bottom of the Sea
Nije loše, al opet, kroz pola filma me brat ometao, vikao i skakao po meni, tako da ga paš nisam uspio doživiti kako spada. Baš bih mogao pogledati još koji SF iz tog razdoblja.
7/10
Probaj ovaj
http://i.imgur.com/Vrw7dBJ.jpg?1
MILF hunter
27-08-2013, 21:52
I Forbidden Planet neka pogleda.
MILF hunter
29-08-2013, 00:48
Cinema Paradiso, 8/10
The Legend of 1900, 7.5/10
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/04/Blue_Valentine_film.jpg/220px-Blue_Valentine_film.jpg
Ljubavna drama .
Film naizmjenice prikazuje sadasnje stanje braka i ono sto se dogadjalo kad su se tek upoznali. Lijep kontrast. Sirov film.
Preporuka za nekog ko pati na takve filmove . Stvarno neznam kakvu bih mu ocjenu dao , isao sam ga gledat sa namjerom da se malo isplacem al nista :(.
+ za ovu ljepoticu ( nema srama u filmu ;) )
http://media.npr.org/assets/img/2010/12/28/blue_valentine_3695_wide-d1595bc541761b2803ce36724483e55101b78eeb-s6-c30.jpg
Tak da ako iko ima kakav film na koji bi se mogo isplakat bio bih zahvalan :D
E i ja bi htjela neki film na koji se može isplakat, thank you. Also, jel' i Gosling nema srama u filmu?
Hmmm, ako se dobro sjecam jednom mu je guzica prikazana na sekundu i pol.
Sad sam bas skuzio da sam nenamjerno pogledo gro njegovih filmova u zadnje vrijeme. Il je stvarno aktivan sto se tice glume :D
Kostolomac
29-08-2013, 09:14
The Usual SuspectsS- napokon pogledao ovu divotu od trilera. 5/5
ElysiumS- čoeče kako mi je onaj Kruger bio smiješno iritantan xD 7/10
Film za ispustiti dušu je svakako Hachi: A Dog's Tale. Ja sam ga pogledao jednom i nema šanse da ga više ikada gledam. Čisti horor. Drugi stvarno dobar film je The Notebook. Meni je bio prilično sentimentalan iako je klišej.
S3G3fILPQAU
Y6U7mAnPtw4
Gledala sam oba :( Mislim da više od polovice Hachija nisam mogla upće gledati kolko sam plakala, a Notebook je isto dobar.
Još netko neki prijedlog? Green Mile gledala, to tek više nikad neću. Ne mogu taj emocionalni slom ponovno proživjet haha.
Duke of Earl
29-08-2013, 09:29
Grave of the Fireflies (http://www.imdb.com/title/tt0095327/)Sje mene slomio nakon puno godina neplakanja na filmove. I sad mi se plače kad se sjetim :(
A mini su još jako dobri Pay It Forward, I Am Sam, Brokeback Mountain, Marley & Me, The Family Man, Stranger Than Fiction, Forrest Gump, The Terminal, Cast Away ...Svi su tragični ali ni jedan nije u kategoriji Hachija. Taj film bi trebalo zabraniti ili staviti neko upozorenje za one sa slabim srcem.
Gledala sam oba :( Mislim da više od polovice Hachija nisam mogla upće gledati kolko sam plakala, a Notebook je isto dobar.
Još netko neki prijedlog? Green Mile gledala, to tek više nikad neću. Ne mogu taj emocionalni slom ponovno proživjet haha.
http://www.imdb.com/title/tt2106476/?ref_=fn_al_tt_1
Zaboravi sam i odlični The Wrestler . Nije nešto za plakanje ali je istinski tužan. Fenomenalan film.
Ne sjecam se da sam pustio suzu na neki film u zadnjih 10 godina al zivim u Bosni pa je sasvim razumljivo
Inace ovaj doc je sasvim ok http://www.imdb.com/title/tt1152758/
(ne googlati film prije gledanja istog, osim imdb opisa ofc)
Sickmanno1
29-08-2013, 10:12
Ja sam poprilično pičkast pa sam čak pustio suzu i na kraju Armageddona :(
Meni se čini da je ovaj Hatchi tužan samo zato što je pas sladak.
beba nema zvečku
29-08-2013, 10:14
Grave of the Fireflies (http://www.imdb.com/title/tt0095327/)Sje mene slomio nakon puno godina neplakanja na filmove. I sad mi se plače kad se sjetim :(
ima ga na youtube, zvuči zanimljivo.
ovaj film ima drugačiju temu od groba, al mene je dirnuo u dušu
iVbnt4vQE6w
StormCr0w
29-08-2013, 10:17
Mene je strah gledat taj film.
Meni se čini da je ovaj Hatchi tužan samo zato što je pas sladak.
Pogledaj film ako imaš muda.
MILF hunter
29-08-2013, 10:58
Uh, ovo je istina. Uvjerljivo najtužniji film koji sam gledao.
Gledala sam I Am Sam, uz njega sam isto plakala k'o kreten...al' dobro, možda sam ja pičkica. 5 cm per second je odličan anime, nisam plakala al' stvarno je dirljiv.
Ovo što je dugi još naveo sam više manje gledala. A Hachi uopće nije tužan jer je pas sladak, da je najružniji na svijetu bi plakala, ne znam, užas mi je sama pomisao na to, sad mi se plače hahah.
Ovaj Grave of the Fireflies ću pogledati, a ovaj dokumentarac Kid A, thanks što si me podsjetio, imam ga bukmarkano još odavno. The Hunt ću isto pogledati.
Hvala svima.
p.s. plakala sam i ja na kraju Armaggedona, al' dobro, ja sam plakala i na Titanic. Možda nisam zahtjevna što se tog tiče :D
StormCr0w
29-08-2013, 18:44
http://www.mandatory.com/2013/08/26/why ... ever-made/ (http://www.mandatory.com/2013/08/26/why-predator-is-the-greatest-movie-ever-made/)
ISTINA
Sonic_Moronic
29-08-2013, 19:50
xdQnlapI4ls
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/95/Predator_Movie.jpg
To je to; najbolji film ikad (http://www.mandatory.com/2013/08/26/why-predator-is-the-greatest-movie-ever-made/)Sje eksplozija muškosti, bez suvišnih gluposti tipa objašnjavanje priče, likova, lokacija ili ičega uopće osim bicepsa, žvakanja duhana, metaka, eksplozija i još metaka.
Iza naizgled blesave radnje krije se naravno pametno upozorenje o kraju muškosti, ugrožavanju dominacije penisa, inflitraciji homoseksualnosti i prokletoj emancipaciji žena.
Savršeno.
5/5
To i Commando. Mislim da nikad nisam imao toliko dubokouman razgovor o nekom filmu nego kad smo Babich i ja analizirali komandosa, scenu po scenu.
Arbiter of Change
30-08-2013, 22:06
Mene uvijek ražalosti kad ljudi imaju onaj "haha, to su samo glupi akcijski filmovi, 1/10" stav. Odlično složeni filmovi.
DILLON!
Sonic_Moronic
30-08-2013, 22:17
Sad sam se baš sjetio kad sam ja nešto brijao prije par godina kako akcijski filmovi objektivno ne mogu biti dobri, bilo je vezano uz Predatora. Sram me linkat.
No da, nekima su akcići zakon dok su djeca a kasnije su dosadni, meni je bilo obrnuto. Svake godine sve više uživam u filmskoj koljačini.
Crnjo koji si usred bitke brije potpuno golo lice <3
Duke of Earl
30-08-2013, 22:48
To i Commando. Mislim da nikad nisam imao toliko dubokouman razgovor o nekom filmu nego kad smo Babich i ja analizirali komandosa, scenu po scenu.
Čak mi je Commando malo bolji od Predatora. Jedan od najboljih filmova ikad, neovisno o žanru. Mislim da sam ga svojevoljno pogledao oko 10-15 puta, znam većinu one-linera napamet.
The Great Duck
30-08-2013, 23:48
Sad sam se baš sjetio kad sam ja nešto brijao prije par godina kako akcijski filmovi objektivno ne mogu biti dobri, bilo je vezano uz Predatora. Sram me linkat.
No da, nekima su akcići zakon dok su djeca a kasnije su dosadni, meni je bilo obrnuto. Svake godine sve više uživam u filmskoj koljačini.
+1
Doduše, kao klinjo ih i nisam baš gledao, mater i otac me uvjerili da su to gluparije, pa sam u to vrijeme uglavnom gledao komedije - žanr koji me danas rijetko kad privuče.
Premda, moram reći da uglavnom ove stare gledam. Otprilike od 2000. nadalje su uglavnom neki bezvezni akcići (uz par iznimaka poput Taken). :(
Duke of Earl
30-08-2013, 23:50
Otprilike od 2000. nadalje su uglavnom neki bezvezni akcići.
Expendables 2 ih sve izvlači. Prvi je podosta grozan, ali u drugom su shvatili kakav film trebaju napraviti i uspjeli su u tome.
Jel to onaj dio u kojem Stallone zafitilji motor u helić? Lol.
Expandablesi su užasno loši jer se bolesno trude imati atmosferu akcića osamdesetih koji se uopće nisu trudili da bi bili savršeni.
Deadwalker
31-08-2013, 10:36
Meni je dvojka bila sasvim ok, jedinicu nisam ni gledao.
MILF hunter
31-08-2013, 11:45
The Expendables 2 i Rambo od novijih i to je to.
Star Trek Into Darkness, 7/10
Iron Man 3, 6/10
Zadnji Rambo pojede sve te akcijske hitove. Eventualno mu je Predator ozbiljna konkurencija.
MreMdgEbk9o
Windwalker
31-08-2013, 12:48
I Dredd rula.
Duke of Earl
31-08-2013, 15:32
Da, Rambo IV je genijalan, zapravo vrhunski anti-ratni film.
On je u stvari genijalan na više nivoa. Ne pamtim, ponavljam ne pamtim ni jedan film u kome ima toliko relaistično prikazanog mrcvarenja, nabadanja djece na bajonetu, pedofilije, genocida i klanja a da nakon devedeset minuta izađeš iz kina zadovoljan, dobro zabavljen i sa osmjehom na ustima :D . Jednostavno nevjerojatno i to govorim bez imalo sarkazma. Stallone gledatelju pruža odlično balansiranu katarzičnu zadovoljštinu poput dobre utakmice, u kojoj tvoj tim pobjeđuje u zadnjoj sekundi.
http://swotti.starmedia.com/tmp/swotti/cacheDGHLIGL0YWXPYW4GAM9IRW50ZXJ0YWLUBWVUDC1NB3ZPZ XM=/imgthe%20italian%20job5.jpg
The Italian Job (2003)
Ako netko slučajno nije pogledao do sad, radi se o grupi pljačkaša koji maznu 35 milijuna $ u zlatu, ali ih jedan od članova iza, ubije vođu i pobjegne. Godinu dana kasnije, pronalaze ga i planiraju kako će mu se osvetiti, uz pomoć pokojnikove hot kćeri.
Dosta klišeja, ali nezz, možda to i nisu bili klišeji u 2003., haha. Osobno volim te filmove o pljačkama, pa mi je ovaj bio sasvim ok. Nisam imao neka očekivanja, film sam ustvari gledao "na poslu" kad nisam imao šta raditi, ali me zabavio i vrijeme mi je brže prošlo. I da, Stathama isto volim, tako da je i to plus.
Nekih 6-7/10.
Original je daleko bolji i legendarniji film.
Nisam ni znao da ima, pogledat cu, tnx. :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1b/Mud_poster.jpg
Dobar; lijepa fotografija i ugođaj južne američke vukojebine. Uloge na mjestu. Malo mi se prizaspalo negdje na 2/3 filma, ali valjda zato što je popodne kad me uvijek fjaka uhvati...
4/5
Sonic_Moronic
01-09-2013, 11:20
Maratonirao Back to the Future.
Dosad sam ih samo na TV-u vidio napreskokce, ali ovako zaredom ne možeš stati. :)
Drugi mi je nekako najslabiji, ali prvi i treći su oba odlična, sve skupa super trilogija, baš zabava.
The Great Duck
01-09-2013, 12:10
Meni je drugi najdraži, vjerojatno jer je najosamdesetastiji od sva tri dijela.
The Green Mile
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/ce/Green_mile.jpg
Uff, ne sjećam se kad sam zadnjii put gledao ovako dobar film. Traje tri sata, i tijekom cijelog trajanja nijednom nije dosadan. A i glumačka postava je odlična - Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, James Cromwell, Barry Pepper, Sam Rockwell, William Sadler, Graham Greene, Michael Jeter, Gary Sinise i Harry Dean Stanton.
10/10
Odličan je to film, klasik. Sam Rockwell je praktički ukrao film. Najdomljiviji lik.
StormCr0w
01-09-2013, 18:26
Ne budi alternativan.
Emperor
OQyLmkZm5XU
Svidio mi se, i naučio sam nešto iz povijesti, pod uvjetom da je film povijesno točan.
Preporuka.
MILF hunter
01-09-2013, 23:28
The Best Offer, 7/10
The Hunt, 8/10 :thumbs2:
Windwalker
01-09-2013, 23:51
Htio bi pogledati taj The Hunt, ali baš sam završio s Hannibalom, pa bi mi bilo čudno.
Za kojih par tjedana ću, ak se sjetim.
Windwalker
03-09-2013, 02:06
The Conjuring
Ajmo uzet Poltergeist, Exorcist, s daškom Insidiousa, Sinistera, Birdsa, zmiksat sve zajedno, i evo Conjuringa - najstrašnijeg filma desetljeća za kojim teenagerke uzdišu i daju mu desetke na imdb-u.
Naravno, bezira se na stvarnim događajima.
Ima čak dva bu efekta (kad se vrata zalupe, i kad se vrata zalupe malo jače).
Ima i happy ending.
What's not to like?
Neznam, sve je dosadnjikavo, već viđeno, ni malo strašno niti jezivo, a kak ide prema kraju postaje sve više besmisleno, do tog happy enda.
Redatelj mi je inače ok, ima tri dobra filma, ali ovaj mu je promašaj.
Stvarno ne shvaćam zašto ga nazivaju mesijom horrora desetljeća i daju mu onako visoke ocjene.
Čak je i glupi Sinister bio malo jeziviji.
4/10
StormCr0w
03-09-2013, 13:33
Previsoka ocjena.
http://blog.indiereign.com/wp-content/uploads/2013/04/The-Great-Gatsby-Movie-2013.jpg
Jako pozitivno sam iznenađen ovim filmom. Prvo, nisam uopće znao da je ljubavni film, jer inače ne gledam takve, al to mi uopće nije smetalo tokom filma. Fotografija je fantastična, techno muzika se komično slaže sa settingom i film inače odaje neki dojam magičnosti.
Leonardo odličan, iako me je počeo živcirati svojoj opsesivnošću pri kraju. Toby Maguire začudo vrlo simpatičan u filmu. Radnja te uvuče i nije nužno toliko predvidljiva.
Možda sam još pod dojmom i treba mi još jedno gledanje, ali nekad zasad stoji
10/10
Jedini film kojem bi dao tu ocjenu, osim naravno LOTR trilogije koju ništa ne može dostići.
McPingvin_v2.0
03-09-2013, 15:37
Wat.
Sickmanno1
03-09-2013, 18:41
Ke?
crnisokol
04-09-2013, 09:30
Thank You For Smoking
http://4.bp.blogspot.com/_tsyw05Taa84/S8ZusqytD9I/AAAAAAAAABU/jbxs5wzLDyg/s320/Thank-You-For-Smoking-DVD.jpg
7/10
Sickmanno1
04-09-2013, 10:56
Slažem se sa ocjenom. I ja ga gledao neki dan po prvi put i sasvim dobar film.
crnisokol
04-09-2013, 14:27
Eckhart mi je bio odličan u glavnoj ulozi...a dok sam vidio da W. H. Macy glumi predsjednika prasnuo sam u smijeh - navikao sam ga gledao kao Franka Gallaghera u Shameless :D
Je gledao tko Riddicka, se isplati gledat u kinu?
crnisokol
05-09-2013, 09:52
The Hanging Garden
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51FPHAWWEAL.jpg
pomalo dosadno
4/10
Prijedlog, ajd napišite barem rečenicu 2 o žanru i zašto je ocjena takva, da ne moram guglat svaki :)
MasaKrisT
05-09-2013, 11:24
Now you see me
http://www.imdb.com/title/tt1670345/
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcST0q3Sw-Nr-pFwfhJouoNRSS7w9HqJlxH6uNh9wuZ1AykXbJMXWA
Nisam pratio najave za ovaj film, ostao sam ugodno iznenađen. Pušim filmove gdje su spletke i obmane glavna tema( Oceanovih 11,12,13, The Prestige, 21 itd... ako netko zna još takvih kvalitetnih nek slobodno sugerira) tako da mi je ovo sjelo kao budali šamar. Vizualno jedan od ljepših filmova, glazba ne zaostaje, uloge odlično podijeljene. Imam samo dvije malu zamjerke ali ima veze sa spoilerom pa prešutim. (jedna je vezana uz radnju, a druga da smrdi na nastavak?)
Uglavnom 8.5/10
Lord Ragnarok
05-09-2013, 15:14
druga zamjerka je na mjestu, al prvu ne kuzim, napisi
Taj film je sranje u boji, doslovno. Hrpa klišeja, nedorečene radnje te kraj koji je jedan od lošijih ikada. Kao da su slagali jednu nebulozu na drugu.
Death By Sexy
05-09-2013, 16:36
Da, fakat je loš film. ;(
MasaKrisT
05-09-2013, 16:41
druga zamjerka je na mjestu, al prvu ne kuzim, napisi
To što se od prve sekunde, kad Morgan kaže čime se bavi, zna da će najebati. Druga je što se dosta rano može očekivat da je glavni djud iz FBI iza svega, al ajd to bar nije sigurno :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2f/Dark_fury_cover.jpg
Među-nastavak koji je radnjom između Pitch Blacka i Chroniclesa (onog s Necromongerima), mada nema neke pretjerane poveznice ni s jednim od to dvoje osim činjenice da se pojavljuju neki zajednički likovi.
Fora je inače, animirano ok (mješavina crteža i CGI), taman brutalno. Jako je kratak (pola sata), mogli su ipak još 10-15 minuta utrošiti na povezivanje radnje..
3/5
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4b/Rec_poster.jpg
Španjolski hororac koji je valjda jedan od glavnih krivaca za poplavu nedavnih found footage filmova.
Sam film je uglavnom smećast; počne dobro - reportaža o vatrogascima koji jednu večer dobiju zadatak da interveniraju u nekoj stambenoj zgradi u kojoj se dogodio nekakav napad/nesreća. Naravno, očekivano, priča je o nekom virusu-ili-štogod koji ljude pretvara u zombije i onda ovi grizu, oni drugi bježe, kamerman rastura u preživljavanju iako nosi 20 kila opreme na sebi, smisla nema, priča je stupidna, impresivnih kadrova jedva da ima (praktički jedino predzadnji kadar u gotovo potpunom mraku) itd... Bleh.
2/5
Windwalker
05-09-2013, 23:25
Drugi onda nemoj ni pokušavati.
Prvi je još donekle ok, ali drugi čisto smeće.
MasaKrisT
06-09-2013, 02:44
Prvi odličan, drugi prosjek. Ako pričamo o španjolskim verzijama.
Stvarno ne znam kako tako mala ocjena, jedinica je jedan od najnapetijih zombie horora. Zadnjih 10 min filma je :o
Death By Sexy
06-09-2013, 07:45
The Frozen Ground
Nezz zakaj sam to išel gledati... Nekakav triler (makar nije ništa zapravo). Glume Nikola Skejđ i Džon Quzek. Ništa se puno ne desi, odmah se sve zna, nema napetosti, dijalozi su koma. Kamera i scenografija su ok.
5/10
Da, REC rula, Aerial se valjda skrivao ispod stola pa nije vidio pol filma.
Quzek
Bokte pola sata sam razmišljao tko je sad to XD
Death By Sexy
07-09-2013, 15:48
:D
A lik mi je ok glumac inače, al tu je tolko promašen da je to strašno. Odvratno nešto.
The Kings of Summer
Odličan feel good film. Neću niš pisat o filmu jer lako odete na imdb, a rađe nemojte, samo ga pogledajte. Predivno snimljen, malo baca u nostalgiju i dosta je smiješan.
Preporuka.
9/10
Kostolomac
07-09-2013, 16:25
E, na to sam naletio jučer na imdb-u, radnja izgleda jako simpatično.
MILF hunter
07-09-2013, 23:13
World War Z, 6/10
Now You See Me, 5/10
Death By Sexy
08-09-2013, 07:19
WW Z
7/10
Moram priznat da sam bio oduševljen prvih pola sata filma! Ostalo je meh, al gledljivo. Možda je sve ovo rezultat toga da sam imao loša očekivanja od filma. Uglavnom, nije loše.
Sad da idem uspoređivati s knjigom, a na početku filma piše da je based on... E, onda 1/10.
Svjetski rat Z
Koju novost film donosi u svijetu zombija?
Brzi su.
Nemam nekih drugih komentara. Nije me previse odusevio al nisam ni spavao dok sam ga gledao. Tak da cist oke film za ubit vrijeme.
MILF hunter
08-09-2013, 12:36
Brzi su i u Dawn of the Dead remakeu. A ako se dobro sjećam, i u 28 Days Later... Nema novosti :)
Izgubljeni
08-09-2013, 12:38
World War Z
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/World_War_Z_book_cover.jpg
Kao i većini mi je ok film. Nikakav spektakl al ok film za ubit vrijeme. I tih prvih pola sata je baš odlično bilo, šteta što ostatak nije bio na toj razini. Najviše me zasmetao pretjeran CGI, dosta klišej scena i nezanimljivi/drveni likovi. Atmosfera je na momente napeta i baš super pogođena. Neko se požalio da nema dovoljno gorea, pa meni je bilo taman. Onako kad nekoga idu gricnit poštrca taman dovoljno, neznam kome je sad u interesu gledat neki shot kako sad detaljno trgaju nekog jadnika na ekranu. Jedino mi je žao jer je moglo to i puno bolje ispast, al eto i ovako je ok.
7/10
Drive
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/13/Drive2011Poster.jpg
Pretenziocno, naporno i dosadno. Možda sam jednostavno imao prevelika očekivanja nakon tih samih pohvala. Par scena mi se svidjelo, al ono svaka scena traje barem pola minute duže nego šta bi trebala. Bernie je odličan lik i Cranston je dobro odradio svoj posao, al Gosling mi nije toliko dobro sjeo. Ona scena u baru kad mu onaj frajer priđe i on mu zaprjeti, ja sam se zamalo prosuo od smijeha. Sve je to bilo previše forsirano i film traje 40 min više nego šta je trebao.
4/10
StormCr0w
08-09-2013, 12:44
Muh Oscar ;_;
Ma film je pretenciozna debilana, a ne art kakvim ga ljudi prozivaju.
Only God Forgives je onda -4/10
Bas definicija pretencioznog kvazi art prosera
Film je odličan kao i Only God Forgives. Filmovi koji se ne zaboravljaju u hrpi generičkog smeća.
fxYjFNh_aIA
Anarion.Umarth
08-09-2013, 13:02
Film je odličan kao i Only God Forgives. Filmovi koji se ne zaboravljaju u hrpi generičkog smeća.
fxYjFNh_aIA
"much like my prometheus explained video"
Pokopa je sam sebe...
Izgubljeni
08-09-2013, 13:06
Onda definitvno neću gledat Only God Forgives :D, s druge strane evo što ja mislim o art filmovima i umjetnosti općenito. (https://www.youtube.com/watch?v=xX0IdQ612yg)
Nemam pojma tko to Drive naziva art filmom kada sa art filmovima nema nikakve veze. A ovi kojima je pre pretenciozan i ne znam šta sve ne neka pogledaju Only god forgives. Film napravljen bez ikakve ideje sa forsiranom simbolikom bez ikakvog konteksta. Sigurno ga nikad neću zaboraviti jer ne znam jesam li u životu gledao dosadniji i naporniji film, a to dolazi od nekoga kome je Gerry (http://www.imdb.com/title/tt0302674/)Sodličan film.
Sne znam jesam li u životu gledao dosadniji i naporniji film
Probaj pogledat Tree of life.
A ovi kojima je pre pretenciozan i ne znam šta sve ne neka pogledaju Only god forgives.
nOPZURubLyU
Ako nisi pogledaj. Čovjek ga je solidno protumačio. Također pogledaj i
5TKEmF0dbC8
Edit;
Tree of life je takđer odličan film.
rofl koliko ces tih youtube explained linkat do kraja dana
Probaj pogledat Tree of life.
Išao sam ga jednom gledati ali me nešto bilo prekinulo. Trebao bih ga jedan dan do kraja pogledati, ali u tih sat vremena što sam vidio nije bio dosadan ni naporan.
Ako nisi pogledaj. Čovjek ga je solidno protumačio.
Što se OGF tiče pogledao sam taj video još prije, ali kao što sam rekao to je simbolika koja je sama sebi svrhom. Drive je isto bio prepun simbolike pa je ipak bila unutar nekakvoga konteksta. Unutar priče koju je Refn htio ispričati na svoj način. Kod ogf nemam takav dojam.
rofl koliko ces tih youtube explained linkat do kraja dana
Linkao sam samo dva + poduži intervju koji bi okorjelim filmofilima mogao biti zanimljiv. Gdje je problem?
Dreamer Deceiver
08-09-2013, 13:43
ja ne razumijem zašto je Drive pretenciozan? Jer ima spore scene s kojima postižu napetost prije nego šta budu brutalne scene? Šta vam je onda 2001 Odiseja ako vam Drive traje 40 min predugo?
Dokazano je da većina gledatelja odgojenih na novijim filmovima nisu u stanju pokloniti pažnju na scenu ako traje duže od desetak sekundi. Zato su većina današnjih filmova sa kadrovima od po nekoliko sekundi koji se nižu spotovski.
ja ne razumijem zašto je Drive pretenciozan? Jer ima spore scene s kojima postižu napetost prije nego šta budu brutalne scene?Šta vam je onda 2001 Odiseja ako vam Drive traje 40 min predugo?
Točno to. Cijeli stil kojim je drive rađen je tu namjerno i ide u korist pričanja priče. Radi njega je na kraju film mnogo efektivniji. Za primjer nepotrebnog i pretencioznog korištenja takvih fora pogledajte only god forgives. :D
Only God Forgives definitivno nije za širu publiku.
Kick Ass 2
O gospe uzasa. 3/10
Edit : zapravo ocjena vise zbog jedne dobre scene ( koja nema veze sa filmom ).
Logično s obzirom na prethodnik.
Prethodnik mi je drag zato jer su ljudi poceli ukazivat i na druge filmove sa tim "superherojima" . Defendor <3
Izgubljeni
08-09-2013, 14:23
Spore scene u Drive su u samo par scena efektivno iskorištene a to je kad Standarda natabače ona dvojca, tu je iskorišteno u svrhu drame i u onoj sceni prije shoouta u hotelu da se stvori napetost i tu funkcioniraju, u ostatku filma su bezvze pobacane i bespotrebne, nigdje više nije imalo smisla osim da se film produži.
Radnja je skoro pa nepostojeća, likovi drveni. Glavni lik je bezličan, o njemu znamo samo da je neki (mentalno zakinuti?) čudak koji je kasakader/radnik u garaži/getaway driver te me kao takvog nije nimalo privukao i nije me zanimalo što će se s njim desit. A još k tome nije dobro odglumio (kao šta sam naveo već ona scena u baru mi je bila za prosut se od smijeha, a ne efektivna). Robert De Niro u Taksistu glumi sličnog lika pa je neusporedivo bolje obavio posao. Ona scena u liftu je bila tako forsana da je to strašno.
Iskreno niko od vas nije naveo što vam se točno svidilo osim da film ima neku nepostojeću simboliku i link na nekog youtube lika koji vuče zaključke iz guzice. (to prepostavljam da objašnjava nešto tipa: "prelaz paleta boja iz tih u drugu predstavlja x stvar" ili nešto slično tome, jer mi se neda gledat 20min "objašnjenja" nekog filma koji mi je loš).
Duke of Earl
08-09-2013, 14:35
Meni je bio dobar isključivo zbog tog nekog unikatnog stila i atmosfere (i jebenog soundtracka). Iskreno, nisam primjetio ni obraćao pažnju na nikakvu simboliku niti tražio "explanation" videe nakon gledanja.
Dreamer Deceiver
08-09-2013, 14:43
Spore scene u Drive su u samo par scena efektivno iskorištene a to je kad Standarda natabače ona dvojca, tu je iskorišteno u svrhu drame i u onoj sceni prije shoouta u hotelu da se stvori napetost i tu funkcioniraju, u ostatku filma su bezvze pobacane i bespotrebne, nigdje više nije imalo smisla osim da se film produži.
Radnja je skoro pa nepostojeća, likovi drveni. Glavni lik je bezličan, o njemu znamo samo da je neki (mentalno zakinuti?) čudak koji je kasakader/radnik u garaži/getaway driver te me kao takvog nije nimalo privukao i nije me zanimalo što će se s njim desit. A još k tome nije dobro odglumio (kao šta sam naveo već ona scena u baru mi je bila za prosut se od smijeha, a ne efektivna). Robert De Niro u Taksistu glumi sličnog lika pa je neusporedivo bolje obavio posao. Ona scena u liftu je bila tako forsana da je to strašno.
Iskreno niko od vas nije naveo što vam se točno svidilo osim da film ima neku nepostojeću simboliku i link na nekog youtube lika koji vuče zaključke iz guzice. (to prepostavljam da objašnjava nešto tipa: "prelaz paleta boja iz tih u drugu predstavlja x stvar" ili nešto slično tome, jer mi se neda gledat 20min "objašnjenja" nekog filma koji mi je loš).
Zašto je meni film dobar?
+ način snimanja i kadriranje
+ glazba
+ atmosfera
+ gluma, da čak i bezlični gosling mi je super odglumio "misterioznog" kaskadera.
+ izvedba "klišejne" priče šta potvrđuje moju tezu da nije bitna orginalnost priče kao šta je bitna izvedba
@izgubljeni
Nedovoljno opširno gledaš na film. Priča je veoma jednostavna i glavni nositelj filma je stil kojim je ona ispričana i to jednostavno ili ima efekta na tebe ili nema. I o tome se sve radi. Nema ništa tu pretjerano pretenciozno jer Refn ovdje ne pokušava pokazati smisao života nego jednostavno priča jednostavnu priču na malo drugačiji način. Eto meni je upravo zbog toga jer se malo toga dogodi u prve 2/3 zadnja trećina bila izrazito moćna i nakon pogledanog filma mogu lako shvatiti zašto je to tako napravljeno.
Ali mislim smiješno mi je da se ovakve rasprave vode o ovome kada je ovo daleko od bilo kakvog ekstremnijeg korištenja sporijeg tempa u filmovima.
MILF hunter
08-09-2013, 15:07
Živo me zanima šta bi neki ovdje rekli nakon gledanja filmova tipa The Hours, Andrei Rublev, There Will Be Blood, Dogville, Odiseja itd. :) Meni je Drive jednostavno proletio.
Bas to , gledaj koji se k ovdje dogadja. Pogledam film, reko super ubio sam par sati , nije bilo dosadno. Idem pojest nes.
A ovdje se trgate oko nicega , bas mi je drago da nisam citao ovakve rasprave prije neg sam ga gledao.
Živo me zanima šta bi neki ovdje rekli nakon gledanja filmova tipa The Hours, Andrei Rublev, There Will Be Blood, Dogville, Odiseja itd. :) Meni je Drive jednostavno proletio.
Al ti filmovi imaju pricu koja ce te drzat prikovanim za ekran sve vrijeme :(
Izbaci slow motion tupog gledanja likova jednih u druge iz Only God Forgives i dobijes film od svega 20 minuta
EDIT
Cisto da naglasim, Drive mi je bio sasvim ok al ovaj drugi je boze sacuvaj
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/50/Robocop_film.jpg
Zakon. Valjda sam ove akcijske klasike gledao tako davno da sam zaboravio kako su dobri.
4.5/5
Windwalker
08-09-2013, 16:32
Drive je 9/10.
I gotovo.
Zakon. Valjda sam ove akcijske klasike gledao tako davno da sam zaboravio kako su dobri.
4.5/5
Paul Verhoeven je u to vrijeme rasturao.
Imali smo nedavno istu raspravu o Drive i OGF.
Onome tko shvati te filmove bit će ok, nekima su loši i gotovo.
Pored tolikih generičnih ispljuvaka, ne može se krivit ljude ako ne prepoznaju dobar film poput Drivea.
Dreamer Deceiver
08-09-2013, 20:09
definitivno moram pogledat OGF, ako niš, zbog dobre kinematografije i glazbe :D
Izgubljeni
08-09-2013, 21:02
Nema se tu što shvatit, film ne traži dublja značenja. Neke dvosmislene scene su bile lijep detalj, tipa kad Driver ispruži ruke i kaže: "My hands are dirty", a Bernie mu odgovori "so are mine". I ona shootout scena mi je isto upala u oko, stvorio se lijep suspense prije i onda shootout, odlično odrađeno. Soundtrack je također dobar, al meni je to sve bilo previše forsano, oduženo i naporno. Opet svi samo trabunjaju, eee moraš shvatit taj film, deceiver je jedini napisao zašto mu se sviđa. A što se tiče atmosfere možda je nekom to super, al meni je tmurna,mrtva i depresivna i nije mi niti najmanje sjela. Ako je film drugačiji ne znači da je automatski dobar, neko ošiša pola glave i opitura je u razne boje da bude "drugačiji", al je svejedno cirkusant u očima prosječnog građana povrh 18 godina.
Da ne ispadne da mi je samo radi sporog tempa evo ti moja 2 top filma: Godfellas i Apocalypse Now. Totalno dva različita žanra, a svaki mi je fenomenalan na svoj način. Ugl neda mi se više pisati, ako je nekom film super a ludilo, meni je bio bezvezan, samo čitajuči ovdje pohvale nadao sam se nečem dobrom.
Niko Bellic
08-09-2013, 21:11
Only God Forgives je najgori film u svemiru.
We're the Millers
Odlična komedija, fino smo se nasmijali.
8/10
R.I.P.D.
Krš od filma...
Krš/10
SGodfellas i Apocalypse Now. Totalno dva različita žanra...
Goodfellas,a ne Godfellas i Apocalypse Now su dvije drame...volis drame.
Dreamer Deceiver
08-09-2013, 22:46
Nema se tu što shvatit, film ne traži dublja značenja. Neke dvosmislene scene su bile lijep detalj, tipa kad Driver ispruži ruke i kaže: "My hands are dirty", a Bernie mu odgovori "so are mine". I ona shootout scena mi je isto upala u oko, stvorio se lijep suspense prije i onda shootout, odlično odrađeno. Soundtrack je također dobar, al meni je to sve bilo previše forsano, oduženo i naporno. Opet svi samo trabunjaju, eee moraš shvatit taj film, deceiver je jedini napisao zašto mu se sviđa. A što se tiče atmosfere možda je nekom to super, al meni je tmurna,mrtva i depresivna i nije mi niti najmanje sjela. Ako je film drugačiji ne znači da je automatski dobar, neko ošiša pola glave i opitura je u razne boje da bude "drugačiji", al je svejedno cirkusant u očima prosječnog građana povrh 18 godina.
Da ne ispadne da mi je samo radi sporog tempa evo ti moja 2 top filma: Godfellas i Apocalypse Now. Totalno dva različita žanra, a svaki mi je fenomenalan na svoj način. Ugl neda mi se više pisati, ako je nekom film super a ludilo, meni je bio bezvezan, samo čitajuči ovdje pohvale nadao sam se nečem dobrom.
E ovo za atmosferu, to je to. Nekome se sviđa nekome ne. I to je to. Meni je ona super sjela pošto ja volim takav tip atmosfere i filmovi bez nekakve radnje.
Goodfellas mi nije baš neki spori tip filma, pošto se stalno nešto događa tamo, dok apocalypse now je spor samo onaj dio s francuzima koji bi uništava ukupnu atmosferu filma jer te totalno izbaci iz takta u kojem je ostatak filmao. Nije ona loša, dapače, odlična je ta scena, ali se ne uklapa u cjelinu. Da redux verzija nema taj dio s francuzima, film bi bio čista desetka. Tako je samo 9,5/10 :D
Izgubljeni
09-09-2013, 16:13
Pa baš sam htio reć kako je Godfellas film nabijem tempom i cijelo vrijeme se nešto događa, a Apocalypse Now je već dosta sporijeg tempa, pogotovo Redux verzija pa su mi oba fenomenalni filmovi.
Sickmanno1
09-09-2013, 16:24
Najbolji film, a već si 2 puta krivo napisao naziv.
( osim ako nemisliš na onu glenijalnu Futuraminu epizodu gdje je Bender Bog :D )
btw, Apocalypse Now je jeben film, ali je smješan nasprem Full Metal Jacketa :P
I Spit on Your Grave 2 6/10
U tragu jedinice samo još groteskniji nastavak u kojem mucenica preživi i osvecuje se brutalno. Scene su vrlo slikovite :)
MasaKrisT
09-09-2013, 18:30
Iron Man 3
http://www.imdb.com/title/tt1300854/
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d5/Iron_Man_3_theatrical_poster.jpg/220px-Iron_Man_3_theatrical_poster.jpg
Moglo je dosta bolje :( Dio sa klincem potpuno bespotreban, par "nelogičnosti", premalo borbe. 6/10
MasaKrisT
10-09-2013, 01:12
World War Z
http://www.imdb.com/title/tt0816711/
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhF3Ahrhe_55tVVZlIAM4CLzWcJm-lVcbaX1QeVOrRdTuVEOxNrA
Nisam neki ljubitelj zombie filmova tako da me ni ovaj nije oduševio. Hrpa nelogičnosti( ipak, pošteno je neočekivati logiku u ovakvom filmu), u dosta trenutaka prilično neuvjerljiva Bradova gluma( ne sjećam se lošije njegove uloge, eventualno Ahil.), zvučna podloga pamtljiva samo na par mjesta. Bar sam se nasmijao pošteno koliko zombiji vole udarati glavom u sve živo i kakve izraze lica imaju.
4/10
Dreamer Deceiver
10-09-2013, 08:03
( osim ako nemisliš na onu glenijalnu Futuraminu epizodu gdje je Bender Bog :D )
neznam, meni je FMJ odličan samo prvi dio. Ostalo nikako ne mogu pogledat do kraja.
Izgubljeni
10-09-2013, 12:07
Gle stvarno... hahaha, što se tiće Full Metal, to mi izgleda više kao ratni film, dok mi je Apocalypse Now radi drugih stvari bio dobar, a ne zbog settinga. Ugl da ne spamamo puno:
Argo
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e1/Argo2012Poster.jpg
Neda mi se puno pisat, ima par klišej scena al ništa šta puno smeta. Ostatak je školski odrađeno.
Ništa specijalno, solidan film za ubit vrijeme.
7/10
http://www.theatiner-film.de/th/wp-content/uploads/2006/01/cache.jpg
Nakon funny gamesa drugi susret sa Hanekeom (Počeo sam gledati White ribbon al kako je dosta kasno bio na tv-u zaspao sam na polovici)
Kao i u FG-u Haneke kroz relativno malo događaja i spor tempo stvara jako intenzivan i šokantan film.
Poigravanja time što je stvarno a što snimka također pridonose pomalo neugodnoj klaustrofobičnoj atmosferi i strahu.
8/10
PS Jel itko skužio neke sličnosti sa Lynchevim Lost Highwayom? U oba filma glavni likovi dobivaju snimke od nepoznate osobe radi kojih ih na kraju progone stvari iz prošlosti. Prezime Laurent se isto koristi u oba filma, rečenica "Dick Laurent is dead" je više puta izgovorena u LH-u a ovdje je to prezime glavnoga lika.
crnisokol
10-09-2013, 14:28
Auto Focus
http://images.moviepostershop.com/auto-focus-movie-poster-2002-1020210119.jpg
glavni lik je uspješan radijski voditelj koji dobije glavnu ulogu u seriji te postane vrlo popularan, te film prikazuje njegovo propadanje (obitelj, kasnije posao itd)...glavna prednost filma je odličan dvojac u glavnim ulogama (Kinnear i Dafoe), te je prava šteta što je redatelj poprilično podbacio, jer film postaje sve dosadniji prema kraju...i dok su likovi ispočetka zanimljivi i zanimalo me što će im se desiti, film je tako loše posložen da mi je na kraju bilo potpuno svejedno što će se desiti...
5,5/10
crnisokol
13-09-2013, 10:25
The Cabin In The Woods
http://hegeekshegeek.files.wordpress.com/2011/12/cabin-in-the-woods-poster.jpg
parodija horrora s prilično dobrom atmosferom kroz prvu polovicu filma, prema kraju postane ''over the top'' no ajd donekle prolazno...gluma, glazba i efekti solidno odrađeni, također sva sreća da su bili dovoljno pametni i nisu išli rastezat film na dva sata trajanja...
7,5/10
MasaKrisT
13-09-2013, 23:32
Oblivion
http://www.imdb.com/title/tt1483013/
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRYYwfZc4FPkEucGAYmjcmeuIIBEta_ lTLtk7nal0I2ItJvLrm
Jedina dobra stvar u ovom filmu su lijepo animirani droneovi. Sve drugo nema smisla.Od konstantno zbunjujuće Tomove face, nepostojeće glazbe do hrpe rupa u scenariju i preglupih scena.
Letjelica mu se ruši milijun na sat, on ju lupa šakom iznutra i popravi??Iduća scena izađe na tlo vidi sjebanog dronea kojeg mora popravit, ali ne, ne može to učiniti bez zoomane scene na svoju facu na koju stavlja NY šiltericu i žvaku u usta. Kojom poslije popravi dronea. Tužno, zaista.
Would not watch again. 2/10
The Great Duck
14-09-2013, 14:02
Dogville
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTkwNTg2MTI1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDM1MzUyMQ@@._ V1_SX214_.jpg
Gle čuda, jedan von Trierov koji mi je čak bio i ok. Mada nije bilo potrebno da ga radi kao kazališnu predstavu, al dobro.
6/10
Amadeus
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2f/Amadeusmov.jpg
Iskreno, moram reći da me razočarao. Unatoč redatelju i vrhunskoj glumačkoj postavi, koja je posao odradila na razini (pogotovo F. Murray Abraham), film je nekako dosadnjikav.
6/10
Parada
http://filmovisruba.files.wordpress.com/2011/10/parada_-_poster.jpg
Ok je, al zbilja overhypan.
7/10
Grown Ups
http://demonsresume.files.wordpress.com/2010/06/grownupsposter.jpg
Uf, ovo je kao Expendablesi (loše) komedije, s možda najgorim "komičarima" ikad na okupu. Užasno smeće, i pitam se što jedan Steve Buscemi radi u ovome. :( Al ipak će dobiti ocijenu više zbog par dobrih žena i odličnog soundtracka.
2/10
Bubble Boy
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTM3MzY5MDU3N15BMl5BanBnXkFtZTYwNjc2NjM5._V1._ SX335_SY475_.jpg
Ima par dobrih šala, al nije nešto. Ok za jednom pogledati i zaboraviti.
4/10
Death By Sexy
14-09-2013, 14:10
Grown Ups
Uf, ovo je kao Expendablesi (loše) komedije, s možda najgorim "komičarima" ikad na okupu. Užasno smeće, i pitam se što jedan Steve Buscemi radi u ovome. :( Al ipak će dobiti ocijenu više zbog par dobrih žena i odličnog soundtracka.
2/10
Hvala! Konačno neko normalan... Neki forumaši su davali 7+ ocjene ovom filmu, a uopće nije pitanje ukusa...
Više manje od svakoga sam čuo da je Grown Ups smeće. Nisam se ni trudio gledati.
Sgt. Bull
14-09-2013, 16:43
Od novijih sam gledao baš danas This is the endSi...
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjAE6ORp94zWPZNYBKtBAWlt1t1GVlf 5q3ITYWhuBysK4FX6Mg
1\5 Jedino što valja = Emma Watson i Michael Cera tj. način na koji... ode. Ostalo je jednostavno sranje.
Death By Sexy
14-09-2013, 17:25
Više manje od svakoga sam čuo da je Grown Ups smeće. Nisam se ni trudio gledati.
Ja sam čak rekao da više neću postati na ovoj temi jer je nekoliko forumaša izjavilo da je odličan film. :/
Death By Sexy
14-09-2013, 17:37
Da, među ostalima. Ima ih više nažalost.
Grown Ups
Odlična komedija, većinu filma sam pucao od smijeha. Već duže vrijeme nisam gledao ovako dobru komediju, i ovako se dobro nasmijao.
I još jedan plus, je Salma Hayek. <3
9/10
Da Arala slusam za igre a Aeriala za filmove davno bi kvitao civilizaciju i otisao negdje zivjet u sumu
Izgubljeni
14-09-2013, 17:49
Da mi je znat kakvi su tek Grown Ups 2.
Death By Sexy
14-09-2013, 18:01
Wat. :O
Nemoj me zezat da postoji. Neću ni guglat. Uzet ću neke droge i pogledati to.
Zaradio je 16.3 milijuna prvi dan.
Izgubljeni
14-09-2013, 19:32
Wat. :O
Nemoj me zezat da postoji. Neću ni guglat. Uzet ću neke droge i pogledati to.
To je sad u kinima ili je bilo sad nedavno. Neznam zašto bi to itko gledao nakon prvog filma al ok.
MILF hunter
14-09-2013, 19:50
Ne bih se trudio ni s prvim kad bih vidio taj poster.
Meni inace rulaju tak ti utisci "film je smece ali ima xyz glumicu pa +1 na ocjenu"
Ono nek je samo u filmu
Grown Ups rula, pre dobar film, od početka do kraja savršena obiteljska komedija. Izvadite kišobrane iz guzice, sve će vam biti zabavnije nakon toga... :P
Sgt. Bull
14-09-2013, 20:59
Barutc jebote, ti zaboravio da si na pcplay forumu. Svratištu velikih mozgova.
MILF hunter
14-09-2013, 21:05
Ne kužim. Koji točno post je isprovocirao takav butthurt?
Sgt. Bull
14-09-2013, 21:07
Nijedan. To je samo moje đeneralno mišljenje da većina forumaša nema ukus ni za šta pa onda sere svima u patetičnim i (često) neuspješnim pokušajima da oplodi ostale svojim neukusom. Ono, ako se liku sviđa film i ako je njemu dobar i ako se on zabavio, koji kok mu vi imate išta srati?
Doduše još dva dana pa ni ovog foruma više neće biti... jipi kaj jej maderfaker.
Ja sam s curom gledao Grown Ups 2 za rođendan, jerbo ništa drugo u tu uru nije igralo. Najgora komedija ikad i jedan od najgorih filmova ikad.
Dreamer Deceiver
15-09-2013, 09:24
Ja sam zadnje gledao u kinu The Conjuring.
Možda najbolji horror koji sam gledao u zadnje vrijeme. Savršena atmosfera, dobra priča, dobri glumci i klišeji ne bodu toliko u oči.
StormCr0w
15-09-2013, 10:11
:pray:
Dobra.
Dreamer Deceiver
15-09-2013, 11:39
sam rekao šta krivo? Si pogledao koji bolji horror u zadnje vrijeme? (uz Insidius i Sinister)
Shaun of the Dead
8/10
Nema se tu šta reći, tko nije pogledao ovaj film neka to napravi odmah.
Sad idem na Hot Fuzz i onda The World's End.
Chupacabra
15-09-2013, 13:21
Potpis na Shaun of the Dead. Odlican. Simon Pegg mi se takoder vrlo svidio u Free Jimmyju
sam rekao šta krivo? Si pogledao koji bolji horror u zadnje vrijeme? (uz Insidius i Sinister)
Ja uzimam tvoju preporuku za The Conjuring, budući da su Insidious i Sinister uistinu 2 najbolja horora u zadnje vrijeme...
Sickmanno1
15-09-2013, 21:50
Gledao The Hangover part III.
Šta reći? Možda i najtužniji film koji sam pogledao ove godine. Mislim jedinica je bila sasvim pristojna komedija, koja je imala sve. Dvojka je bila čisti copy-past jedinice sa sitnim izmjenama, ali u globali se razlikovala isto koliko se i svaki Uncharted razlikuje. Ali trojka....ufff...valja su se trudili da naprave poveznice sa jedinicom tak da ispada da je ovo tamo 2008. godine bilo planirao kao trilogija...yeah moš mislit. Osim što film nema uopće hangovera (a samim time i ime filma nema smisla), sve je glupo i nesmješno.
Zapravo vrhunac filma je dok film završi.
2/10.
Pa vrhunac svakog od tri je dok završe.
Ja sam mislio da je vrhunac kad cura ima kurac.
StormCr0w
15-09-2013, 22:03
Дно
MasaKrisT
15-09-2013, 22:24
Xero je sluga sotone i treba ga izlupati penisom po čelu. Nešto si ciničan puno u zadnje vrijeme:)
Jebeš redovno? :P
StormCr0w
15-09-2013, 22:31
Nemože jebat ima 500 sati u DS.
Sve pičke vole Dark Souls. I ne znam što sam pogrešnao napisao.
MasaKrisT
15-09-2013, 23:23
Ništa, nekad si bio veseliji. Nostalgičan sam.
Duke of Earl
16-09-2013, 07:17
Pubertet puca :)
crnisokol
16-09-2013, 08:58
Lea i Darija
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/thumb/1/19/Lea_i_Darija_(2011).jpg/190px-Lea_i_Darija_(2011).jpg
ovo je čak ispalo relativno dobro..obično kod nas djeca-glumci ništa ne valjaju no ovdje su uspjeli dobiti čist ok izvedbe..priča je relativno zanimljiva, taman kad uvodni dio postane pomalo dosadan dolaze ustaše i protjerivanje židova te je film uspio zadržati moj interes do kraja...
6,5/10
Dreamer Deceiver
16-09-2013, 09:38
još jedan hrv film koji se dotiče nekakvog rata? dugo to nismo vidjeli
sickpetey
16-09-2013, 10:04
Reklo bi se da je ovdje samo zanimljivo kad se puca.
crnisokol
16-09-2013, 10:33
još jedan hrv film koji se dotiče nekakvog rata? dugo to nismo vidjeli
a najžalosnije je da nemamo jedan pravi ratni film :D
The Great Duck
16-09-2013, 10:48
Samo ako misliš na period od osamostaljenja. :D
Al stvarno, ljudi uvijek govore da su svi hrvatski filmovi o ratu, a ja se mogu sjetiti u vrh glave 4-5, s tim da tu računam i Brešana.
SharpDressedChevap
16-09-2013, 11:06
Ako nije rat onda je socijalna drama ili nešto takvo.
U pizdu materinu i oni i te teme.
Nek naprave akcijski film, triler, horror, bilo šta.
The Great Duck
16-09-2013, 11:13
To nema umjetničku vrijednost. :roll:
Za takve filmove moraš imati hrpu novaca ili moraš biti Tarantino i snimiti za šaku kuna. Dobro tu je još i Nicolas Winding Refn koji će za još maje novaca snimiti remek djelo. Bez obzira na to mogao bih nabrojati barem pet odličnih domaćih filmova koji se moraju pogledati.
Horny Devil
16-09-2013, 11:15
Kung fu filmovi Bore Leeja.
Nisam gledao jer zbilja nemam vremena za amaterizam, koji valjda pokušava biti sarkastično smiješan.
Dreamer Deceiver
16-09-2013, 11:27
To nema umjetničku vrijednost. :roll:
a ovo kao ima?
The Great Duck
16-09-2013, 11:30
Tako kaže "struka" i ministarstvo.
Joj, kak govorite ispada kao da se u Hrvatskoj nikada nije snimilo ništa osim socijalnih drama sa ratnom tematikom.
Arbiter of Change
16-09-2013, 11:51
Kad će Izbavitelj 2 više?
Imaš nešto relativno slično po atmosferi samo što nije hrvatski.
KrD50k_8BE4
Horny Devil
16-09-2013, 11:58
@Arby: Infekcija. Koliko sam čuo nije baš dobar.
Windwalker
16-09-2013, 12:28
Bez obzira na to mogao bih nabrojati barem pet odličnih domaćih filmova koji se moraju pogledati.
Nabroji. Možda koji i pogledam, ako već nisam.
Što je muškarac bez brkova?, Kako je počeo rat na mom otoku, Armin, Karaula, Metastaze...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.