Pogledaj cijelu verziju : Crysis
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
MasaKrisT
22-11-2007, 12:42
ja ga tjeram na medium/high na 1024*768 bez beda.
GrimReaper
22-11-2007, 12:45
ja ga tjeram na medium/high na 1024*768 bez beda.
sve je na default? vjerovatno imas dobro optimiziran komp
Ma postoji jos jedna sitinica a to je da nemamo svi iste kriterije sto se igrivosti tice.
Ja sam bas jucer zavrsio igru i moji kriteriji su takvi kakvi jesu...igra mi na medium izgleda prosijecno. Komp mi je slozen i optimiziran do yaya i kao sto sam rekao imam 8800 gtx i core2 duo i bla,bla... I moji kriteriji su da takvi da mi na tom racvunalu sa svime na high i rezi 1689x1050 frame rate ne smije padat ispod 30... sve ostalo je losa optimizacija i bok... Ak se neda igrat na prosijecnim danasnjim konfiguracijama onda ju nisu jos neko vrijeme trebala ni izdat...to je sto se mene tice
Kao sto rekoh vrti se to meni i u 50-60 fpsova bez beda pa recimo u borbi s onim bosom u predpredzadnjoj misiji frame nije padao ispod 30. A u onoj debilnoj planini bio je jako cesto ispod 25 sto me frustrira kad znam koliko sam pljunuo za komp. A
Svi koji niste zavrsili igru sretno s krajem...ona borba na brodu je opako zahtijevna zna mi past i na 20 na sekundu dvije...
Znam da je u neku ruku glupo sto se jadam i znam da vecina ne moze niti pokrenut Crysis ali fora je bas ta ako sam dao 25000 kn za fuckin pilu hocu da mi sve leti i kraj...
ma kaj brijes... ako CHOLIKU radi na AMD Athlon 3000 64bit,1GB ram,ATi X1600pro sa 25 fps na medium... onda ce i tebi Jerry radit savrseno na medium, doduse sa shaderima na low....
Ili ako mom frendu radi na AMD 2600+, 756MB DDR, Nvidia 7600GS, na low onda naravno da ce i njemu raditi!!!!
MA moja konfa je nVidia geforce 7600 gs,1.5 gb ddr2 ram,P4 3.00 gh,400 w napajanje,Xp sp 2,...
Dyslexia
22-11-2007, 14:41
Ma postoji jos jedna sitinica a to je da nemamo svi iste kriterije sto se igrivosti tice.
Ja sam bas jucer zavrsio igru i moji kriteriji su takvi kakvi jesu...igra mi na medium izgleda prosijecno. Komp mi je slozen i optimiziran do yaya i kao sto sam rekao imam 8800 gtx i core2 duo i bla,bla... I moji kriteriji su da takvi da mi na tom racvunalu sa svime na high i rezi 1689x1050 frame rate ne smije padat ispod 30... sve ostalo je losa optimizacija i bok... Ak se neda igrat na prosijecnim danasnjim konfiguracijama onda ju nisu jos neko vrijeme trebala ni izdat...to je sto se mene tice
Kao sto rekoh vrti se to meni i u 50-60 fpsova bez beda pa recimo u borbi s onim bosom u predpredzadnjoj misiji frame nije padao ispod 30. A u onoj debilnoj planini bio je jako cesto ispod 25 sto me frustrira kad znam koliko sam pljunuo za komp. A
Svi koji niste zavrsili igru sretno s krajem...ona borba na brodu je opako zahtijevna zna mi past i na 20 na sekundu dvije...
Znam da je u neku ruku glupo sto se jadam i znam da vecina ne moze niti pokrenut Crysis ali fora je bas ta ako sam dao 25000 kn za fuckin pilu hocu da mi sve leti i kraj...
Je istina sa ovime se totalno slazem svaka cast. Igra je jako lose optimizirana Meni je recimo demo bolje radio usprkos onome cijela igra ce uvijek bolje radit od Demoa. Inace za tjedan dana izlazi prvi patch nadamo se da ce se popravit FPS svima. JJer stvarno ovako je odvratno Mislim ja igram igru medium/high i vrti nekad 45 fpsa nekad padne do 25 ali vecinom je oko 32 fpsa. A to je sve znak lose optimiziranosti. Ljudima sa 8800 gtx icama igra trza koja glupost mislim to su stvarno usrali. Ali ovako igra je savrsena samo jedna velika zamjerka optimiziranosti. Nadam se da ce patchevi to popravit.
GODSKILLER
22-11-2007, 19:47
Znači tebi s 1950GT radi na midium-high?
Budući ja imam tu grafu+e6750+2GB...znači bude išlo ko i tebi?
Ja bum si isto sad kroz par tjedana nabavio x1950 + cijelu novu konfu. Zanima me samo može li netko postati kako crysis izgleda sa svim detaljima na high u dx9 izvedbi u odnosu na dx10 na high?
Ja bum si isto sad kroz par tjedana nabavio x1950 + cijelu novu konfu. Zanima me samo može li netko postati kako crysis izgleda sa svim detaljima na high u dx9 izvedbi u odnosu na dx10 na high?
DirectX 9 - High postavke
DirectX 10 - Very High postavke
DirectX 9 - High postavke
DirectX 10 - Very High postavke
A-ha, onda bum ga valjda mogao na high pogoniti.
P.S. Vjerojatno će pcp u novom broju objaviti demo. Ovisno o performansama koje ću imati u demo-u, mogu li se nadati boljooj ili lošijoj optimizaciji ucijeloj igri?
na mojoj 8800GTS i na 3,2gb rama...optimizira mi sve na medium na 1280x1024...držim 2-3 stavke na high i AAx2....malo trza al jbga
bolje izgleda :wink:
jebeš takve igra za koje ti treba konfa od 40k+ kuna----
Dyslexia
23-11-2007, 00:22
Znači tebi s 1950GT radi na midium-high?
Budući ja imam tu grafu+e6750+2GB...znači bude išlo ko i tebi?
Da radit ce ti beze beda, kao i meni ja isto imam 2 gb rama samo ti imas proc malo jaci ali nema to neke razlike. Isto ces igrat kao i ja.
Negdje sam na ovoj temi vec ostavio post kako je igra genijalna bla bla,ali nakon što sam je zavrsio (dvaputa), mijenjam misljenje.Igra je dobra samo prvih par nivoa(sa zutima),kasnije se pretvara u jedan bezvezni fps.A kraj je sve samo ne napet.A druga stvar jesu bezobrazno visoki zahtjevi,ljudima sa novim pc-ima igra zna zatrzati,a ovi sa imalo starijim masinama muku muce na 800*600.Jednostavno je lose optimizirana.I zato palac dolje EA&Crytek!
Nadamo se da ce Farcry 2 biti puno bolji...
Slazem se igra nije ni blizu onome sta su najavljivali,vec prosjecan fps koji bas nije tolko ni zabavan ak nemas uber komp
Upravo to, igra je čisti prosječan fps sa vrhunskom grafikom, koju opet gaze nevjerojatno veliki hardverski zahtjevi, te zvjerska neoptimiziranost.
Zaključak: Ne opravdani hype, dokaz je kako EA gamesu teško uspijeva...
Slazem se igra nije ni blizu onome sta su najavljivali,vec prosjecan fps koji bas nije tolko ni zabavan ak nemas uber komp
Problem je t u tome kaj to zapravo nije igra nego benchmark / techdemo koji će nas služit 2-3 godine u tu svrhu...
goGAMERo
23-11-2007, 17:36
Ovo mi je najuspješniji topic, mogli ste mi lijepo poslati jedan quad core cpu i tri puta po 8800 ultra clockane maximalno i tekući dušik :shock: :-x :yuck:
RIPtheREAPER
23-11-2007, 18:18
Ovo mi je najuspješniji topic, mogli ste mi lijepo poslati jedan quad core cpu i tri puta po 8800 ultra clockane maximalno i tekući dušik :shock: :-x :yuck:
Aj ne :D
Dyslexia
23-11-2007, 21:49
Upravo to, igra je čisti prosječan fps sa vrhunskom grafikom, koju opet gaze nevjerojatno veliki hardverski zahtjevi, te zvjerska neoptimiziranost.
Zaključak: Ne opravdani hype, dokaz je kako EA gamesu teško uspijeva...
Slazem se u potpunosti
Citao sam na http://www.itx.baSstranici testirali su Crysis
Za one kojima se ne da ic na stranicu:
Pokušali smo igrati Crysis na DirectX 10 platformi na mašini sa 4GB RAM-a i Vista 64 bit OS-om, te smo saznali da na high ili very high postavkama, čak ako je rezolucija 1024x768 ili 1280 1024, ne možete dobiti više od 20FPS. Koristili smo najbolju karticu na tržištu, 8800 Ultra overclockana na 655MHz i još uvijek je prosječni FPS bio 16.5 FPS. Probali smo isključiti ASAA i Aniso filtere ali to nije pomoglo.
Testnu mašinu pokreću dva Athlon FX 74, 3GHz dual core CPU-a sa 4GB memorije, Geforce 8800 Ultra, i nevjerovatno je da ova konfiguracija ne može vrtiti Crysis čak ni na pristojnim rezolucijama. Pretpostavljamo da je za to kriv Nvidijin 64 bitni Vista drajver.
Instalirali smo isti demo na Win XP i podigli FPS sve do 36.5, što je dovoljno za „ugodnu“ pucnjavu, i dva puta je bolje od našeg prethodnog rezultata.
Ako nemate Vistu 32 bit uzmite Windows XP - izgleda isto a radiće bolje.
Uglavnom svi znamo da je demo bolje radio od cijele igre. Inace igra je prosjecan fps samo sjebali su kraj je bezveze sad moramo cekat drugi nastavak Crysisa. Ljudi su kupovali nove pile da bi mogli igrati ovu igru i vidi sada sranje. Ja mislim da smo do sada svi naucili da vise netreba vjerovati velikim naslovima. Uvijek bude razocaranje zato sto oni moraju izdavat igru prije vremena. Umjesto da igru ostave mjesec dana duze u proizvodnji i poprave bugove, bolje ju optimiziraju, da poprave sve propuste. Ali ne pare su bitne. Inace igru sam preso i sve je bilo super ali dodem do kraja igre i sad ono osto sam paf ono koji k.... igra nema kraj.
Isuse ja zamracio uglavnom sjeb...
sumnjam mogu li je pokrenuti na uber very mega low... :(
Dyslexia
23-11-2007, 22:08
Kakvu pilu imas
Znate što ja mislim o svemu tome. Igra je jednostavno izašla pre rano. Trebali su je tek sada najavit pa je izdat za nekih 2 godine zar ne, kad je toliko zahtjevna bem mu. Eeeee onda bi to bilo već nešto, jer bi onda imali svi kompove taman da igramo taj fakani CRYSIS na min 30 fpsa barem. Nadam se da me kužite. E sad šta je je oni koji imaju uber kompove ce uživat, a oni koji nemaju ili će čekat novi komp, s time da puste Crysis sa strane, pa ga tek zaigraju kada to budu mogli kako treba, ili će igrat na slabijoj grafici što za mene nije to. Znam da nije sve u grafici ali Crysis je druga priča. Ta igra je bila najočekivanija samo radi grafike, fizike...
Sad se možemo samo nadat da će se Crytekovci malo trgnut (malo puno!) i napravit par zakrpa, patcha sa kojima će se sve to sredit i tako nam omogućit ugodno igranje. Eto to je što ja mislim o svemu tome.
GrimReaper
23-11-2007, 22:58
nije stvar u zahtjevnosti nego neoptimiziranosti..ako ultra nemre vrtet kak spada a jace grafe nema onda fakat
nije stvar u zahtjevnosti nego neoptimiziranosti..ako ultra nemre vrtet kak spada a jace grafe nema onda fakat
A znam da, tu sam malo za*ebo. Ali kad smo već kod toga, i da je optimizirana mislim da nebi neš puno puno bolje radila ni sa ultrom. I da, nije bzvz next gen igra. Da je recimo igra izašla za godinu dana, kako sam to već govorio, onda bi se mogli pomirit s tim da se niti na ultri ne vrti kako treba. Zar ne
GrimReaper
23-11-2007, 23:35
pa igra ce i na hardwareu koji ce izaz radit isto(osim ak je nepokrpaju)...
na kvadu šteka a ne koristi ni dual core kak spada... znaci i da ima 32 jezgre opet isto..grafa isto tak..ultra je premocna za crysis a ne radi bolje na njoj nego recimo na gtx koje su najmocnije grafe na tržištu
Rex Regis.cro
23-11-2007, 23:46
Ma fak det šit. Još je nisam igrao pa ne znam za gameplay ali igra je neoptimizirana za popizdit. Sjećam se vremena kad sam imao 64MB grafulju kada je došao Doom 3 i Far Cry. Moj prijatelj je imao onu ATi x800 koja je tada bila najjača i progutala mu je grafulja Doom 3 i spljunula ga van i tako još 3 puta. Raptor koji je postao iznad imao je 128 grafulju i vrtio je Doom 3 bez po' muke. Ja sada kupim 8800GTS s 640 MB i meni neka tamo fakin' igra šteka jer su pizdeki iz EA Games-a natijerali Crytek da sklepaju igru brže neg su oni htjeli! Ma nek si oni ljepo zabe Crysis u pak, ne ide ta igra na moj PC sljedećih godinu dana, ja čekam Far Cry 2 od Ubisofta.
scorpion667
24-11-2007, 00:21
Mozda je najzalosnije sto ce neki sa raznim radeonima x1950, nvidia 7900 itd. igrati na istim detaljima kao ja i imat ce kojih 10ak fpsova vise, a vidite u potpisu koja je u mene grafulja.
EDIT: Maloprije sam probao UT3. `em lijepo izgleda, `em leti. ma cudo je igra. Okanite se crysisa i zaigrajte UT3. savrseno optimiziran i savrseno igriv (osjecam se kao da me lansirao nazad u davnu 1999-tu). Ma zakon!!! Tako je lijepo kad EA nema veze s nekom igrom 8)
Dyslexia
26-11-2007, 16:17
hej gdju su moji postovi koje sam postao maloprije
meni crysis radi na 1280x1024 detalji na low osim fizika na high, i imam 40fpsa, ode i do 60...
dok u cod4 sa 1280x1024 AA off, low sve, imam jedva 40 i pada na 20...
eto, cisto usporedbe radi... -.-
GrimReaper
26-11-2007, 18:03
meni crysis radi na 1280x1024 detalji na low osim fizika na high, i imam 40fpsa, ode i do 60...
mogo si barem konfu navest :)
igra mi je na demo bila super, jedva cekam, al sto sada dalje igram to mi je prosjecnija.
recite sta ocete al meni je far cry bio gust odigrat od pocetka do kraja, a ovdje mi se nekak gust gubi nakon prvog nivoa.
Igram na normal, al najjace mi je kada moram lika pogodit 734 puta da bi pao, a cima se kao da ga bockaju komarci.
U glavu pada od prve, naravno, al ovo nekad zna biti smjesno, prije bih pomislio da se radi o bugu, u biti to i mislim :D
Jel ima kakav mod za nosenje vishe oruzja. Sori nisam pratio dugo post.
mogo si barem konfu navest :)
7900GT XFX 256mb
2x512 mb corsair 800mhz
4200+
str33t6l0w
26-11-2007, 20:11
hej gdju su moji postovi koje sam postao maloprije
plavušo... čitaj malo po ostatku foruma pa ćeš skontat da je server bio fucked up i da je stavljena stara baza... tj. forum je vraćen u nazad nešt sitno...
Neznam da li je bilo ali su došli modovi za Ragdoll Physics & Decals on Dead Enemies tako da možete vidjeti rupe od metaka u mrtvim protivnicima ili se nabacivati njihovim mrtvim tijelima po podu.Evo linka:
http://www.incrysis.com/index.php?optio ... iew&id=571 (http://www.incrysis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=571)
Ljudi pricate gluposti, a polovica vas nije igrala igru. Vrtim igru na mid na 1280x1024 (tako mi je igra odredila) i sve bez beda. Ne steka nist, i fakat lijepo igra izgleda :)) Sad neznam za full detalje, ali to me niti ne zanima kad ne mislim novi komp jos dugo kupiti.
ako slucajno neko nadje link za novi patch kad izadje neka posta na ovaj topic! :pray:
Lord Myrkul
28-11-2007, 11:54
vrti mi se na low bez ikakvog problema, na midium zna stekat, a ne znaci mi puno da vidin sjene od stabala. btw vec mi je dosadia
BingBang
28-11-2007, 12:28
kako da unistim ovo sranje na kraju..nece da puca iz onog super oruzja sto se tek testira..
http://i145.photobucket.com/albums/r213/arminbanovici/untitled-15.jpg
Freedom Station
28-11-2007, 13:26
gadaj ga rpg-ovima , minigunom, i ostalim "obicnim oruzijem", a tac-gun ti sluzi za neprijatelja posli ovog na slici...ovaj je bebica naspram onome sta ti dode posli njega....
BingBang
28-11-2007, 13:48
a jebote..ja sam kontao da je ovo zadnji...a izgadjao sam ga po tijelu i nista mu vise nebude kadpucam po tijelu...tijelo mu vise ne sija..mislim na stomak,glavu isl..jel sada noge treba
BingBang
28-11-2007, 14:08
nema sanse da se ovo moze preci..potrosio sam svo oruzje na ovo govno i njemu nista..i dalje se normalno ponasa..nema metka oko mene vise..sve sam pokupio,sve ispalio na njega i njemu nista.. :twisted:
kako da unistim ovo sranje na kraju..nece da puca iz onog super oruzja sto se tek testira..
http://i145.photobucket.com/albums/r213/arminbanovici/untitled-15.jpg
Vjerojatno zato sto je ispaljivac takticke nuklearke ipak MALCICE presnazno oruzje za ovu megalignju :)
da lol ne gadas tog Huntera s tim gunom vec njega ubijes Rocket launcherima a kasniije ce doc jos jedan malo veci njega pwnas s tom nuklerakom
Prince-Artas
28-11-2007, 16:51
brat nabavio igru
mislim da će lijepo ić na medium
brat nabavio igru
mislim da će lijepo ić na medium
Mislim da hoće! Držim ti fige :)
Dyslexia
28-11-2007, 22:52
Ma super je igra, zadnja koljaza je odlicna samo rokas non stop. Znate da je Crysis trilogija , znaci bit ce 3 dijela igre.
Dyslexia
28-11-2007, 23:27
Oće meni radit!???
Da bez beda skini si samo ati 7.11 driver sa njihove stranice i igras sve na high jedino stavis SHADERE na medium i SHADOWS na low. I nemas frke ja sam tako preso cijelu igru.
Uzivat ces!!
fenomenalna igra, ali moram priznat da se ne isplati igrat ispod 1024x768 i medium postavki... jednostavno to nije to.
Dyslexia
29-11-2007, 01:58
fenomenalna igra, ali moram priznat da se ne isplati igrat ispod 1024x768 i medium postavki... jednostavno to nije to.
Potpis za ovo. Istina ako se igra na manjim detaljima i rezama od ovog, nije vise to to igra onda gubi svoj štih.
Potpis za ovo. Istina ako se igra na manjim detaljima i rezama od ovog, nije vise to to igra onda gubi svoj štih.
A zašto gubi svoj štih? Pa zato što je grafika najača karika igre, te ako nemaš u čemu i s čim uživati u tom pogledu...igra propada...
-20% igri odma...ja je ne bi ocjenio sa više od 80 - 85%...jer je igra prosjek
BingBang
29-11-2007, 09:14
ljudi..sta je ono ogromono na kraju..zivotinja,cudoviste,vanzemaljac..ono nelici ni na sto...kako da g aubijem..nece ni na njega da puca iz onog super oruzja..
rofl omg radi mi crysis :rotfl:
ljudi..sta je ono ogromono na kraju..zivotinja,cudoviste,vanzemaljac..ono nelici ni na sto...
Mozda zato sto je vanzemaljski brod :)
kako da g aubijem..nece ni na njega da puca iz onog super oruzja..
Ne smijes sejvat ni quicksejvat za vrijeme tog checkpointa. Bug neki valjda.
Matilda Mother
29-11-2007, 20:06
meni ne pada ispod 30 fps-ova sa svim na high na 1280X768.
igra izgleda prekrasno, al šta joj to vrijedi kad kao igra saka^^.
lonelyeagle2005
29-11-2007, 20:54
@BingBang
samo saspi dosta olova u njega,pasce posle odredjenog vremena.
Prince-Artas
29-11-2007, 23:10
evo igre kraj mene al neda mi se instalirat, nemam baš mjesta na hardu pa me zanima koliko zauzima instalacija
12 gb
Inace ja sad igram demo s PCPlay cd-a, fora igra iako nije bas na "Moju tematiku" al ok...necu vuci na max detaljima nazalost :D
Prince-Artas
29-11-2007, 23:29
očekivano, al sad mi se neda čistit hdd
S čim se vataju i đe se spremaju skrinovi?
btw, uskoro planiram nabaviti novu kantu, pa se sada još zezam mal na staroj i eto idem ja pokrenuti crysis XD :
Dvaputkliknem na ikonu
Crna slika
Onda oho vidi reklame XD, pa ja mogu ući u igru
I onda menu, kreiro profile
Ošo vidit jel mogu spustiti detalje još niže, al ne mogu
Starto singleplayer i onda je bila crna slika XD
Zatim se začudo pojavila animacija i nakon toga pogađajte => crna slika
Zatim se pokrenuo loading, mogu reći da je brzo došlo do 100%
Ali na 100% stoji jedno 10 min (rofl)
Nakon toga POGAĐAJTE => crna slika XD
Onda bijela slika
Pa crna slika opet
I onda je došlo do igre nekako
Ne vozi baš najlijepše, ali sam se malo zezao, rušio drveće i tak
Al i na low izgleda odlično moram priznati :)
btw kada čujete kantu usrat će te se...te čuditi kak ja mogu uopće podič tu igru :rotfl:
Intel celeron 2,55 GHz, POZORNOST=> uzrok tolikih loadinga i laga 256 MB RAMSnisam ih nadograđivao jer mi se ne isplati i tak uskoro kupujem novu kantu...grafa radeon 9550 128 MB VGA...
:pray:
Lol tvoja ultra kanta :pray: :pray:
Zvuči čudno ali ta kanta goni sve, čak mi cod4 ni ne šteka (ona mrvica na poetku se ne broji hehe) :)
mravojed20
30-11-2007, 09:51
Uvjerljivo najgora kanta na forumu. :D
Evo ja isto bi trebao uskoro kupiti nvu kantu pa baš da vidim igru u punom sjaju,gemplej mi je super ionako.
Uvjerljivo najgora kanta na forumu. :D
sve pršti od mog ponosa 8)
hm... meni izgleda užasno... pogotovo ako imaš lcd. ali zato high klade valja, pa kad kupiš novu kantu vidjet ćeš što je odlično
hm... meni izgleda užasno... pogotovo ako imaš lcd. ali zato high klade valja, pa kad kupiš novu kantu vidjet ćeš što je odlično
vjerujem :)
jučer se dogodilo čudo na mom kompu!!!!! Kupio ja pcplay i pročitao ga. uzeo dvd i pogledao šta ima na njemu. Instalirao proshit i očekivano-slideshow. Instaliram ja crysis i mislio da će mi se komp restartat. Kad ono ide. Sve na low a imam radeon 9550 128 mgb,gigu rama,pentium 4 2.8 ghz. play game. Počne loading. sad očekujem isto slideshow kad ono sve ide lijepo. I u akciji protiv koreanaca. Nisam mogao vjerovati.Crysis radi na prastaroj grafi
Lord Jambrek
30-11-2007, 19:23
Igra je optimizirana do bola, meni skroz lijepo radi, zatrza malo nakon loadinga, ali radi mi super, još kad piknem dvojezgrenjaču i još gigu rama, bit će super
Evo mod koji je zabranjen od Cryteka
Mod dodaje vise krvi :kill: realnije rupe od metaka :killyou:
i ragdoll na mrtvace :D
Deveti post po redu.
-> Link <- (http://www.overclock.net/video-game-news/264047-incrysis-crymod-enable-ragdoll-physics-crysis.html)
hf 8)
to je to kaj mi treba...
daj reci, samo to stavim, dalje igram SP normalno ali s vise krvi?
Windwalker
30-11-2007, 22:49
Probao sam demo i nisam mogo vjerovati.
Sve mi na low super radi i još bolje izgleda od bilo koje druge igre koju sam igrao (osim Obliviona, s njim je u rangu).
goGAMERo
03-12-2007, 16:07
Želim znati tko mi je obrisao post, gdje sam rekao da je Crysis ništa više no puka prezentacija koja u svemu liči na Far Cry!?
Sgt. Bull
03-12-2007, 16:10
Želim znati tko mi je obrisao post, gdje sam rekao da je Crysis ništa više no puka prezentacija koja u svemu liči na Far Cry!?
viewtopic.php?t=18526 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=18526)S :roll:
mravojed20
03-12-2007, 16:12
Pa zbrisano je dosta postova po cijelom forumu,vjerojatno zbog one greške pred par sati.
I ne, Crysis jede Far Cry za doručak,po svemu. Crytek je uspio stvoriti igru koja ima dobar gemplej i priču i grafiku.
Imam konfu(onako ugrubo):
P4 2,8 ghz
1gb ram
GeForce6600gt
i nisam jos probao crysis pa me zanima bi li mi radio na komp i otprilike na kojim postavkama,pa ak neko ima slicnu konfu i igra ga neka mi kaze.
Thanks!:)
Lord Jambrek
03-12-2007, 17:19
El postoje kakve optimizacije, patchevi...?
Dyslexia
03-12-2007, 18:30
El postoje kakve optimizacije, patchevi...?
Optimizacije nepostoje osim sto novi driveri za graficke su bolje optimizirani i Crysis bolje radi evo ja sam sa ati 7.11 driverima dobio 20 fpsa vise. A za par dana treba izac prvi patch.
omfg, jel ima kakav takav driver za nvidiu?
20 fps samo zbog drajvera ..mogu rec samo wow
GrimReaper
03-12-2007, 20:55
ma da se crysis pristojno dotjerat samo da su turci više marili..nadam se da ce se nastaviti poboljšavat framerate kroz raznorazne fixeve
Kaj mislite, hoću li ga sa hd 3870 i e6750 moć vrtit komotno na high u dx9 izvedbi'
Kaj mislite, hoću li ga sa hd 3870 i e6750 moć vrtit komotno na high u dx9 izvedbi'naravno ak ga lik vrti na high s 8600GTS
Fora, sutra naručujem komp, samo ne znam kad će radeonka stić u vemil...
GrimReaper
03-12-2007, 21:08
ma moci ces cak i malo aa nafrnjit :)
Meni nikak nije jasno koji qurac oni taj aa i af uopće implementiraju u igre kad sa quad core procom i 8800 ultra sa svim tim uključenim neide iznad 25 fps...
Meni nikak nije jasno koji qurac oni taj aa i af uopće implementiraju u igre kad sa quad core procom i 8800 ultra sa svim tim uključenim neide iznad 25 fps...
evo kolega ako imate vremena sve vam u detaljćić piše
viewtopic.php?t=11329 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=11329)
Svinjoguz
03-12-2007, 21:18
krivi EA i prerano izdavanje igre
FORUMSKO PITANJE (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=18542)
Dyslexia
03-12-2007, 21:33
krivi EA i prerano izdavanje igre
Pa to sam ja jos u pocetku ove teme govorio. To rade sa svakim igrama zato sto oni moraju izdat na vrijeme da se dokopaju novaca i slave. Umjesto da ostave igru jos kojih tjedan dva u proizvodnji i dotjeraju sranja koja postoje. Ali ne bas njih briga da li ce mo mi moci igrat to ili ne. Bitno je da se prodaje, jer znali su da ce ljudi pokupovat sve cim Crysis dode do polica u trgovinama. Sve je to marketinski trik potpisan sa nvidiom. Na nvidinim grafa ma ce bolje radit ovo ono. A jos nisu ni izdali normalne drivere da se moze Crysis pristojno igrat. Ali zato je ATI izdao 7.11 drivere koju su uvelike poboljsali performanse u Crysisu. I svakim novim driverima Crysis ce bolje raditi. Plus jos kada izade patch koji treba popraviti hrpu Bugova i optimizirati igru.
daj svrsit cu ak dodje patch i driver za nvidiu koji bi drasticno poboljasao optimizaciju...
Dyslexia
03-12-2007, 21:43
daj svrsit cu ak dodje patch i driver za nvidiu koji bi drasticno poboljasao optimizaciju...
Ja preso igru sada cekam da dode patch pa da predem ponovno. Ali koliko sam citao izgleda da novi patch nece donijeti velike promjene u performansama. Ali vidjet cemo, nemojte me drzat za rijec
Koliko sam ja čitao patchu će trebat malo više od tjedan dana. Navodno jer je onaj Cevat Yeril dao otkaz tako neš. Ali će definitivno raditi na tome da ju optimiziraju. Overall performance kako kažu u Cryteku. Pa, ćemo vidjet.
Hidraulicar Kreso
03-12-2007, 21:44
ja ju ne igram dok ne kupim grafičku
ja ju neigram iz razloga sto kad idem igrat moram pogasit sve:
od widgeta, teme, object docka, msna, wmp, mozzile, pa kasnije opet palit...
ne da mi se to...
Hidraulicar Kreso
03-12-2007, 21:47
ne da mi se to...
ja to sve gasim čim se pokrenu winsi
mravojed20
03-12-2007, 21:51
Također, to mi je sasvim normalno, manje problema, igre bolje rade itd.
Hidraulicar Kreso
03-12-2007, 21:53
Također, to mi je sasvim normalno, manje problema, igre bolje rade itd.
to samo pogasim, bezveze da mi ždere ram i proc koji ionako nije nešto
SnowFlake
03-12-2007, 22:15
ja ju ne igram jer mi se ne da i jer ću radije igrati witchera,cod 4 ili dow...
Tsumetai Ryujin
03-12-2007, 22:38
ovaj post iznad svojeg bum ostavil samo kao primjer kakve komentare NE smijete stavljati na forum!!! SNOWFLAKE ZABOLI MENE I SVE OSTALE KAJ SE TEBI NEDA IGRAT CRYSIS!!!!
ako nemate nista pametnog za rec ond nemojte...
Dyslexia
03-12-2007, 22:40
ovaj post iznad svojeg bum ostavil samo kao primjer kakve komentare NE smijete stavljati na forum!!! SNOWFLAKE ZABOLI MENE I SVE OSTALE KAJ SE TEBI NEDA IGRAT CRYSIS!!!!
ako nemate nista pametnog za rec ond nemojte...
Ej ej, ma dobro nemojte se sada svadat. Covjek je samo rekao svoje misljenje. Sta ima veze svatko komentira.
Lord Jambrek
03-12-2007, 22:58
ne da mi se to...
Koliko ti se resursa troši inače standardno, koliko je memorije zauzet?
oko 30-40 % RAMa s time, uz msn i sva ta sranja 40-50%....
imam samo 1gb pa je tu problem...
nadam se da cu kupnjom jos 1gb rama dobit na performansama...
Lord Jambrek
03-12-2007, 23:06
oko 30-40 % RAMa s time, uz msn i sva ta sranja 40-50%....
imam samo 1gb pa je tu problem...
nadam se da cu kupnjom jos 1gb rama dobit na performansama...
joj kaj kenjaš jebote.
Ja imam Athlon 64 3700+ @2.2ghz
Nvidia 7800GT 400/1000MHz
1GB Kingmax DDR400
U idle-u mi je zauzeto na XP-u 193mb i crysis radi k'o curica.
Evo ovako uzimam novi pc primarno radi crysisa,cod4,hellgate london
i sad mi recite hocu li moci igrat crysis dx10 na high modu ako nista drugo sa rez 1024-768 s ovom konfiguracijom
c2d 3.0 ghz 1333fsb
asus 8800gtx 728 mb
asusova ploca maximus formula se
2 gb ocz ddr2 rama 1066 mhz
8) 8)
i sad mi recite hocu li moci igrat crysis dx10 na high modu ako nista drugo sa rez 1024-768 s ovom konfiguracijom
c2d 3.0 ghz 1333fsb
asus 8800gtx 728 mb
8) 8)
Jedva će ti radit na medium :D :rotfl:
Dyslexia
04-12-2007, 03:44
c2d 3.0 ghz 1333fsb
asus 8800gtx 728 mb
8) 8)
S tom konfom jedes malu djecu za dorucak DOSLOVNO 8) . Uzmi to i igras bez problema sve na high.
GrimReaper
04-12-2007, 06:40
ili stavi 8800gt umjesto gtx i igraš se 1-2% slabije sa 1800kn vise u džepu
Ma uzmi ti radije GTX ako si mozes priustit i uzivat ces u Crysisu premda ako si zahtjevan kao ja niti onda neces biti zadovoljan u potpunosti.
nvidia slijedeci mjesec gasi proizvodnju kartica sa G80 čipom (GTX,GTS 640,proizvodnja GTS320 je vec ugasena)
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... &Itemid=34 (http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4502&Itemid=34)
ukoro ce RV680 i D9E (9800gtx i gts)
tako da sada dati 4000kn za gtx dolazi pod veliki ?
bas sam s azureusom vuze skinul hd video o oruzjima... super izgleda, danas navecer bi ga trebal dobiti...
Hidraulicar Kreso
04-12-2007, 20:31
nvidia slijedeci mjesec gasi proizvodnju kartica sa G80 čipom (GTX,GTS 640,proizvodnja GTS320 je vec ugasena)
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... &Itemid=34 (http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4502&Itemid=34)
a eto, valjda će pojeftinit ove grafičke iz serije 8
Svinjoguz
04-12-2007, 22:24
a eto, valjda će pojeftinit ove grafičke iz serije 8
je pojeftinit ce, al ce bit sranje jer dolazi serija 9 ))
kao sta se pricalo, serija 8 je nahypeana serija koja je vrlo brzo zastarjela...
SAVJET:ne kupujte entry dx graficke koje pripadaju prvoj seriji koja podrzava novi dx10, gledajte performanse ne photoshoop skrinove :D
Joe_Strummer
04-12-2007, 23:16
Odigrao demo crysisa
Razočarao se vrlo
Fallout je bog naspram ovoga
Jedino što valja je fizika neprijatelja kada budu pogođeni
Odigrao demo crysisa
Razočarao se vrlo
Fallout je bog naspram ovoga
Jedino što valja je fizika neprijatelja kada budu pogođeni
Neću ništa reći ali :o :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
mravojed20
04-12-2007, 23:41
Stvarno ne kužim kakve veze ima Fallout sa Crysisom. Obje igre rulaju ali ihjednostavno nema smisla uspoređivati.
evo, i ja sam ga koacno dobil, al bacanje spareta i vesmasine 10 metri u zrak je bas cool...
ok je igra, al mi tutorial nije bas nest previse pomogel pa moram sve sam skuziti...
automatski je sve stavljeno na medium, al sam ja sve stavil na high i igra radi ko vurica... i prebolesno izgleda...
e, sad mene zanima ono o cemu se pricalo jos za crysis demo, neko tweakanje il kaj, pa ako ko ima volje, nek mi objasni postupak na pm...
Lord Jambrek
05-12-2007, 11:11
Može mi itko objasnit kako koristit grenade launcher attachment i one neke nove metke koje sam pokupio na misiji gdje moram uništit Anti Aircraft gunove.
Izgubljeni
05-12-2007, 13:14
evo taman demo instaliram... pa da vidimo na sta to lici.. inace koliko full verzija igre zauzima mjesta
mravojed20
05-12-2007, 13:15
Psiću koji komp imaš,kupujem novi pa me zanima :D
Izgubljeni
05-12-2007, 13:50
meni igra leti (konsatno 25-30 FPS-a) na 1024x768 sve high, samo AA je off
igra je ok, vidit cemo sa full verzijom, demo sam malo igrao al pari mi ok igra, sad nemam vremena, vidit cu jos kasnije
Konfa je: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000+, 2GB RAM, Radeon 1950 Pro
GrimReaper
05-12-2007, 13:51
meni igra leti (konsatno 25-30 FPS-a) na 1024x768 sve high, samo AA je off
igra je ok, vidit cemo sa full verzijom, demo sam malo igrao al pari mi ok igra, sad nemam vremena, vidit cu jos kasnije
kakvu konfu imaš?
Psiću koji komp imaš,kupujem novi pa me zanima :D
MBO: Gigabyte P35-DS3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN
CPU: Intel Core 2 Duo E4500 BOX, 2×2.2 GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB
RAM: DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax x2
VGA: Leadtek GF 8800GTS, 640MB, PCI-E, TV-out, 2 x DVI
HDD: Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200
Optika: NEC AD-7170BKSA, SATA
Kućište: Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100, bez PS, crno, USB, Fire wire, 2×120mm fan, airduct, 1×cd cover
Napajanje: Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
Evo stigli novi driveri. I kao piše: Increased SLI performance in Crysis (official Crysis patch must also be installed)
Pa valjda bi sad trebao i patch.
Evo imate ovdje pod [Newest Downloads]S
http://downloads.guru3d.com/
KingTomy
05-12-2007, 16:19
pičim igru na high, 16x aa...na početku prva 4 lvla mi je savršeno išlo a sve kasnije i kasnije malo malo pa trza! Tako da sam na kraju morao maknuti aa da bih normalno igrao! :o
reza mi je 1680x1050
a i dopizdila mi je malo igra sad sam u onom alien brodiću (core)...taj level je tako mutav da mutaviji ne može biti....lol nedostaju mi koreanci.
:)
nadam se da smijem postavit nekoliko pitanja: :D
1. je igra tko online (gdje se igrate)
2. ako tko igra je može reć koliko prometa stvara
(ak se igra recimo 2 sata)
3. dali 5gb more bit dovoljno
4. dal vrijedi igrat online
hvala
nadam se da je razumljivo :shock:
nadam se da smijem postavit nekoliko pitanja: :D
1. je igra tko online (gdje)
2. ako tko igra je može reć koliko prometa stvara
(ak se igra recimo 2 sata)
3. dali 5gb more bit dovoljno
4. ak se igra online je vrijedi igrat
hvala
1. Da (svugdje)
2. Nisam siguran,a li sigurno puno...
3. Ovisi koliko planiraš igrati
4. Zasigurno trenutno moćeš naći puno zabavnije igre za MP, primjer CoD4
Iako je crysis sa svojom fizikom odličan u MP....
Bishop_45_(2)
05-12-2007, 20:42
:o WTF dude, sada bi se dalo prigovarati, ali mi se neda...... tako da cu samo reci TF2S!!!
Ni6hTyX :nonono:
Onak, fora i dosadna. pa mi dosadi, pa mi je opet dobra 8)
Dyslexia
06-12-2007, 15:26
Ma Crysis je premocna igra. Nabija mi adrenalin kad ju igram stalno neka koljaza. Pogotovo ono kad lebdite u onom alien brodi oni efekti uf premocno pa ona alien pljuca, pa nano odijelo preludo, oruzja fantasticno napravljena nema zamjerke toj igri, normalno osim optimiziranost ali sve ce se to poravit kad patch dode. Ma nema igre koja je ravna Crysisu. Koja igra jos ma takve efekte kao Crysis neznam ali jedno znam da nisam dugo igrao ovako dobru igru.
:o WTF dude, sada bi se dalo prigovarati, ali mi se neda...... tako da cu samo reci TF2S!!!
Ni6hTyX :nonono:kaj ti nije jasno
to koja je bolja je subjektivno ali opet puno vise ljudi igra cod4 pa ak ti to nis ne govori
Odigrao ja demo na low postavkama(više ni ne mogu).sad me samo zanima jel cijela igra zahtjevnija nego demo ili je optimiziranost ista?
sve ti je isto
ali sada ce prvi patch
evo konacno sam malo zapel za crysis, prvu misiju sam 3 put prelazil, al mi se igra ne svidja bas pretjerano...
pa liku treba 15 metka da ga ubijem, a puno lakse je pretrcat pored svih il s cloakom se prosuljat, a neprijatelja je mali milion...
mravojed20
06-12-2007, 21:25
ma to je dosta glupo,izgleda ko bug,to bi trebali malo ispolirati. Kad pucaš u kratkim rafalima od kojih svaki pogodi, debilno je vidjeti kako se korejci trzaju ko retardirani i jedva reagiraju na metke. To mi je jedina zamjerka,po onom šta sam u demou vidio.
Dyslexia
07-12-2007, 00:49
Evo citao sam da Crytek naporno radi na izbacivanju novog patch-a kažu da bi patch trebao ubrzati igru, naročito na sistemima sa Nvidia karticama i Vista 64 bit operativnim sistemom.
Patch se očekuje u idućih par dana, ali nikad se ne zna mozda ce i kasniti. Jedini veliki problem je što je većina igrača već završila igru, jer ako ste iskusan igrač i imate vremena, možete je završiti za dan ili dva.
Vista 64 bit sa 4GB memorije pomaže po pitanju performansi, ali novi patch bi trebao popraviti i ubrzati igru.
IGoR_2803
07-12-2007, 00:56
Evo citao sam da Crytek naporno radi na izbacivanju novog patch-a kažu da bi patch trebao ubrzati igru, naročito na sistemima sa Nvidia karticamaSi Vista 64 bit operativnim sistemom.
:friends:
Jedini veliki problem je što je većina igrača već završila igru, jer ako ste iskusan igrač i imate vremena, možete je završiti za dan ili dva.
još je nisam ni nabavil tak da mislim da je sad pravo vrijeme... :wink:
scorpion667
07-12-2007, 02:05
Na kraju krajeva, kad se sve zbroji, crysis i nije toliko los. cak je zabavan. al nije zasluzio onako visoke ocjene. mozda najvise 90%
ma to je dosta glupo,izgleda ko bug,to bi trebali malo ispolirati. Kad pucaš u kratkim rafalima od kojih svaki pogodi, debilno je vidjeti kako se korejci trzaju ko retardirani i jedva reagiraju na metke. To mi je jedina zamjerka,po onom šta sam u demou vidio.
Koristi strelice za uspavljivanje
i ak ga pogodis sa strelicom u glavu malo si cucne i nastavi pucat po tebi, tak da je to visak u igri...
Na kraju krajeva, kad se sve zbroji, crysis i nije toliko los. cak je zabavan. al nije zasluzio onako visoke ocjene. mozda najvise 90%
istina, prvenstveno mu zamjeram kratkoću... da je dugačak otprilike kao i far cry ne bi bilo beda. ovako... i bilo bi bolje da nije gfw naslov te da forsira vistu za dx10 a na visti ide 50% sporije u odnosu na xp.
Dyslexia
07-12-2007, 15:01
istina, prvenstveno mu zamjeram kratkoću... da je dugačak otprilike kao i far cry ne bi bilo beda. ovako... i bilo bi bolje da nije gfw naslov te da forsira vistu za dx10 a na visti ide 50% sporije u odnosu na xp.
Ma da jesi lud na visti jedino moze ici brze ne sporije. Frend ima vistu i radi mu super Crysis. Dobro on ima 8800gts ali radi mu igra sve na high.
lol, da ima smisla vista je zahtjevnija i zdere vise rama pa je logicno da i igre na njoj brze rade
Igra je kratka jer je zamišljena ko epizode...
bonesplitter
07-12-2007, 17:26
Ewo taman sam kupio igru CRYSIS i nemogu preci neki lvl,jer sam noob ali ima mi previse korejaca jeb** im mater!!!Dode mi alien i killa me,a ionako nisam igrao vec 2 dobre god,jer nisam imao vremena za igre,dosta...(protres glavom),meni se jako dojmila igra crysis,ali jedva cekam kad da izade patch,a ako vec netko ima mozda moze dati link odakle je skinuo?? :roll: :killyou:
Ewo taman sam kupio igru CRYSIS i nemogu preci neki lvl,jer sam noob ali ima mi previse korejaca jeb** im mater!!!Dode mi alien i killa me,a ionako nisam igrao vec 2 dobre god,jer nisam imao vremena za igre,dosta...(protres glavom),meni se jako dojmila igra crysis,ali jedva cekam kad da izade patch,a ako vec netko ima mozda moze dati link odakle je skinuo?? :roll: :killyou:
a ništa... kad ne ide... konzola - god :cry:
makar, izbjegavaj to... :)
a ništa... kad ne ide... konzola - god :cry:
makar, izbjegavaj to... :)
Ja sam to morao uzeti u onom nesretnom levelu u brodu kad lebdis, nisam mogao drugacije, vani ide ko podmazano, a u brodu padne na 10 FPSa i ne mogu pogoditi ona leteca stvorenja od stekanja. ubili su me 35 puta dok nisam zavsio nivo :D
lol, da ima smisla vista je zahtjevnija i zdere vise rama pa je logicno da i igre na njoj brze rade
aj ti to nekima objasni :rotfl:
Ej ljudi,meni je frend rekao da je igra dobra ali da dio igre di ubijate aliene glup do jaja da uništava igru.Dali je to istina ???
mravojed20
07-12-2007, 22:56
A mislim stvarno e,pogledajte ovo do kraja:
PSI9nvIXaF4
PSI9nvIXaF4
isuse... ajme majko... :twisted: :twisted: :kill: konfa od 20k+ kuna i na 30 frameova
Ogg The Dogg
08-12-2007, 00:45
Ej ljudi,meni je frend rekao da je igra dobra ali da dio igre di ubijate aliene glup do jaja da uništava igru.Dali je to istina ???
da, meni su elieni unistili igru. ono, od savrsenog predatora postanes kukavica koja vata priliku da opuca metak i sakrije se. i da, igra je fuckin prekratka!
PSI9nvIXaF4
Ajme bože sačuvaj, koja MAŠINA još na XP-u sa DX9 i jedva ga drži iznad 30FPS-a LOOOOOOL. Po ovome svi bi trebali imat barem približnu konfiguraciju kao ovu koju taj lik ima, da bi mogao uživat u čarima Crysisa! LUDILO!
Hidraulicar Kreso
08-12-2007, 08:01
PSI9nvIXaF4
Ajme bože sačuvaj, koja MAŠINA još na XP-u sa DX9 i jedva ga drži iznad 30FPS-a LOOOOOOL. Po ovome svi bi trebali imat barem približnu konfiguraciju kao ovu koju taj lik ima, da bi mogao uživat u čarima Crysisa! LUDILO!
ne ludilo su te pare koje moraš istrest da bi uživao u igri, dobar će crysis biti i na low
Glasya Labolas
08-12-2007, 08:06
Meni jučer došla konfa: amd 4000+, 2gb ram, hd3870...
Prvo sam instaliro Crysis. Sve na high, 2xAA.
Netrza nimalo. Oko 30fpsa :)
Meni sve na low sa 6800xt na jedno 20fps
meni samo nije jasno kaj vam tolko znace ti fps-i, od kad imam novu konfu igram crysis na high, tu i tam malo zatrza uglavnom u animacijama, al to mi ne smeta, glavno da igra jako ljepo izgleda...
al zbilja mi je zal ovog s filmica, ipak je to uber komp...
KingTomy
08-12-2007, 11:08
Evo prešo ja crysis...lol...znam da je napravljen kao trilogija ali se sve odvije prebrzo...lol alieni samo dođu i prođu bar meni... :)
PSI9nvIXaF4
Jedna stvar je fly-by, a druga dok je akcija. Kod akcije je framerate uvijek niži kad se počne pucati i rušiti drveće...
I da, to je na DX9 XP... Tko zna što se događa na DX10... Ja sam probo na DX10 na Visti sa svojom konfom i moram reći da sam sretan ako je na 1280x1024 na high framerate igriv. Često kada počne akcija moram spuštat na 1024x768. Naravno, AA ne uključujem ni u ludilu...
Glasya Labolas, na kojoj rezi igraš, to je jako važno ? i dali na XP ili Visti ?
Ako mislite da je fly-by realno procjenjivanje performansi ( što nije uvijek ), onda si skinite ovo http://www.pctuner.net/download/scheda/513/9/
sad sam na misiji u brodu s gravitacijom...
mene boli glava, skroz zbunjeno...
prolazim kroz ona vrata na timer, i ne kuzim di treba...-.-
EDIT= neda mi se sve citat, recite sto treba upisat da vidim FPS ingame a da nije fraps?
Meni sve na low sa 6800xt na jedno 20fps
kako to. meni sa 6600GT detalji sve ono desno high, a ljevo shadow low, texture med, object high , i jos mi je nesto low. i aa 0. i igram na 19-22fps.
scorpion667
08-12-2007, 13:28
sad sam na misiji u brodu s gravitacijom...
mene boli glava, skroz zbunjeno...
prolazim kroz ona vrata na timer, i ne kuzim di treba...-.-
EDIT= neda mi se sve citat, recite sto treba upisat da vidim FPS ingame a da nije fraps?
Tu sam i ja bio zapeo. Kad prodjes oba vrata vidjet ces neke zute portale (gore se desne i lijeve strane). U desni nemozes uci, ali zato u lijevi mozes. Mozda ne uspijes uci odmah ali pokusavaj. nadam se da sam pomogao
fala, probat cu...
jel moze netko rec ovo za FPS?
HalF-DeaD
08-12-2007, 13:50
E jeste vi skužili da su ovi iz Cryteka pokupili cloak od Predatora :D
Baš sam gledao minimum system requirments i moram reći da će mi CRYSIS raditi jako,jako dobro.Svi detalji na high ili very high.
Baš sam gledao minimum system requirments i moram reći da će mi CRYSIS raditi jako,jako dobro.Svi detalji na high ili very high.
Yey, ajmo se sad svi kurčit:-)
Lord Jambrek
08-12-2007, 14:21
PSI9nvIXaF4
isuse... ajme majko... :twisted: :twisted: :kill: konfa od 20k+ kuna i na 30 frameova
Oćeš da ti objasnim zašto.
Ako nisi primjetio, crysisov fizički engine utječe na gotovo svaku stvarčicu, pogotovo lišće, pogledaj malo bolje i vidjet ćeš da se grmovi kreću, mnogo toga se može trgat, treba sve to izračunat, zato i je ta igra tako zahtjevna.
Neznam, za Crysis sam koristio ovaj benchmark i Fraps. Za UT3 znam da se sa F10 otvori konzola i upiše "stat fps". Pogledaj komande za konzolu za Crysis...
E jeste vi skužili da su ovi iz Cryteka pokupili cloak od Predatora :D
Pokupili su oni dosta stvari iz Predatora, pogotovo ona na pocetku sa onim vojnicima koji vise sa drveca. Malo me i muzika vuce na Predatorovu...
SnowFlake
08-12-2007, 17:00
sign
potpis,cijeli setting me vuće na predatora... :yuck:
goGAMERo
08-12-2007, 17:46
Cijeli Crysis je ponavljam čista prezentacija ilitiga benčmark koji liči na mnogo igara između ostaloga gotovo identičan Far Cry-u, te neke fore iz predatora
Windwalker
08-12-2007, 19:40
Cijeli Crysis je ponavljam čista prezentacija ilitiga benčmark koji liči na mnogo igara između ostaloga gotovo identičan Far Cry-u, te neke fore iz predatora
Ali je zato dobra prezentacija ili benčmark.
čudno je to kako crysis radi na radeon 9550 sve low bez trzanja, a nemreš sa dvije 8800 ultra u sli-ju na very high iznad 25 fps-a
odigrao demo, samo ću reći da je igra ista ko Far Cry što se tiče lokacije lvl-a i toga, mada moram pohvalit grafiku koja je hebena, užitak će biti igrat sve na ultra high jednog lijepog dana, sve u sve jako dobra igra koja se isplati odigrati samo zbog hebene grafike
Meni je demo odličan, ali ipak komp mi je preslab za tak šta, čekam novi...
Rušio sam drveće fakjea 8)
igro sam demo, sad bi trebo nabavit cijelu igru. mislim da će bit jedno fenomenalno gaming iskustvo.
Windwalker
09-12-2007, 13:13
Baš sam probao stavit demo na 1024*768, texture, objekte i fiziku na medium, zvuk na high :) , i sve ostalo a low, i dosta solidno radi.
Inače, komp mi je AMD Athlon64, 3000+, gigu i pol rama, Geforce 6600, pa mi je čudno kak tak radi.
Još mi i Windowsi :twisted: :twisted: seru (neki virus sam pokupil), a Crysis je igriv.
Kaj bu tek dok reinstaliram Windowse :twisted: :twisted: i očistim sustav?
Windwalker
09-12-2007, 13:37
Na low i 800*600 mi leti.
Na gore navedenom je igrivo (istina, ima zatrzaja i broj FPS-a nije velik, ali je igrivo).
Samo me čudi, jer sam očekivao slideshow na navedenim postavkama.
igra radi i na 512 mb rama
užitak će biti igrat sve na ultra high jednog lijepog dana
Kada će taj dan :)
šmrc... nadam se nadogradnji svoje konfe tokom slijedeće godine --> SLI bejbi...
MasaKrisT
09-12-2007, 15:54
sli je totalno neisplativ al ajde.
sli je totalno neisplativ al ajde.
Ovisi koja igra... U nekim igrama SLI jako povećava performanse... Kod UT trojke skoro dvostruko
khm...kod mene na AMD 3200+, 2GB RAM-a i 2x6600gt ide na low-medium i 800x600...(ovo gore je pretežno low...manje više je sve na low)
imamo slicnu konfu. ja imam jednu 6600GT a ti dvi. a moje su ti postavke u crysis 1024*768 reza. ona desna strana je na high sve. ljeva strana je texture med, object high, shadow low i jos mi je nesto med i low. i igram je na 19fps prosjek. moze se ljepo igrat. kako to da meni radi bolje neg tebi a ti imas sli?? cudno.
Crysis je hebena igra. Nemam cijelu ali sigurno ju nabavlja. Cim grafiku teram na very high, odmah je to nešt drugo. 8)
Grafika skoro ko u filmu, puno akcije, ali najbolje mi je weapon upgrade i suit controls :)
mravojed20
09-12-2007, 20:08
Evo ovaj video izgleda čudesno. ne,nema uber konfu,pogledajte opis sa strane.
Odgledajte obavezno do kraja.
Vidite šta lik radi:
YG5qDeWHNmkS
:pray: :pray: :pray:
Evo,meni solidno radi na medium sdam rendering na low
e da zaboravio sam i shadow
mravojed20
09-12-2007, 20:23
Još jedan video napravljen na sličan način,svaka čast
WLoe-_E4q8Q
e da zaboravio sam i shadow
I fizika high
e viš.To potvrduje da se mi neda razmisljat
bonesplitter
09-12-2007, 20:55
eto kad smo kod toga moja konfa je amd athlon 64 x2 4000+,giga rama,aTI radeon x1650 se 512 MB i radi mi sve na medium,jedino shadow i fizika na high i radi optimalno,kao na maslacu,tako da... :killyou: 8) :yuck:
[quote=Duh]e da zaboravio sam i shadow
I fizika high
:o[/quote:2nf5v376]
sam ti budi šokiran :D .Postam cim brze da te prestignem u postovima
[quote="Rider on the Storm":18rspe2m][quote=Duh]e da zaboravio sam i shadow
I fizika high
:o
sam ti budi šokiran :D .Postam cim brze da te prestignem u postovima[/quote:18rspe2m]
I dont think so!
Inace koji vam se dio sp najvise dopao[/quote:18rspe2m]
we will see tommorow.A sad natrag na crysis.Igra je po men iprosjecan nist posebno
U mp-u je kulj al se mi sp neda
U mp-u je kulj al se mi sp neda
Da mp je fora zboga nadogradnje oruzja
pomal oslici na cs
Maybe yes maybe not.Biti il ne biti.Marked il ne marked
7900GTX
1024x768, bez AA, medium postavke..
ovo je katastrofa. prvi drop i plaža su prošli oke.. s prosjekom od 30fpsa
ali neee.. drugi firefight u džungli i meni frejmovi padnu na 9.. i ostanu na 9 dok nisam prošao džunglu i izbio na onu prvu bazu. tam su se popeli na 11.
tu sam ja deinstalirao igru
7900GTX
ali neee.. drugi firefight u džungli i meni frejmovi padnu na 9.. i ostanu na 9 dok nisam prošao džunglu i izbio na onu prvu bazu. tam su se popeli na 11.
nekak mi je to cudno.Jesu li ti winsi u dobrom stanju?Nemas nepotrebnih procesa?
Zaledivac je najbolji.Zatim scar.
Bas hocu.Ne znam kakva su u MP-u akd mi lose vozi al su u SP-u najbolja
EDIT:Jos i snajp rula
Bas hocu.Ne znam kakva su u MP-u akd mi lose vozi al su u SP-u najbolja
I shot gun nekada, na pocetku partije SMG s red lightom
u stelth modu.Najbolje ej kad protivnika odnese 5 metara.I to je onda fizika
[quote=Duh]Bas hocu.Ne znam kakva su u MP-u akd mi lose vozi al su u SP-u najbolja
I shot gun nekada, na pocetku partije SMG s red lightom
u stelth modu.Najbolje ej kad protivnika odnese 5 metara.I to je onda fizika
Na zalost u mp-u DX9 nema toga :([/quote:5opmbjpi]
cega?
hmmmmm,ja sam to vidio sam u SP
7900GTX
cudno, ja sa 7900GT igram na 1280x1024, sve low osim fizike, imam oko 30fpsa... O.o
padne do 20, al ok je...
Aaaahhh...nema bolje od toga kada imaš dobar hardver i pucačinu sa predivnom grafikom.Ja igram sve na high,1280x1024,8xAA,i ide na najmanje 17 fpsa. :D
Predivno.
Dyslexia
09-12-2007, 22:20
Aaaahhh...nema bolje od toga kada imaš dobar hardver i pucačinu sa predivnom grafikom.Ja igram sve na high,1280x1024,8xAA,i ide na najmanje 17 fpsa. :D
Predivno.
A koliki ti je prosjek. Bolje si stavi na 1024*768 i znas kako ce ti radit.
Nema velike razlike dok mijenjam rezolucije,barem nisam primjetio u freamratu.Možda mi se poveća za 2-3 fpsa,za mene potpuno nebitno.Sve iznad 15 je za mene potpuno prihvatljivo.Jedna od dobrih stvari kada prelaziš na bolju grafičku. :)
Gdje si samo tu radeonku nabavio, ja svoju još čekam :-x
ma ne treba ti AA a dobit ces cvise FPSa...
bar po meni, ja bi stavio sve high, AA off i 1280x1024 da sam na tvom mjestu... ;)
cudno, ja sa 7900GT igram na 1280x1024, sve low osim fizike, imam oko 30fpsa... O.o
padne do 20, al ok je...
nemam ni najmanju namjeru igrat na LOW postavkama.. ima sasvim dovoljno igara koje imaju normalan kod.
nije sve u grafici.
pa isto mi je 1280x1024 i low i 1024x768 i medium...
otprilike mi je isti FPS...
Evo ja sa GF 7600gs, intel 2ghz dual core i 2 gb rama igram na 1280x1024, desni red pola high, pola medium, shaders i shadows low, texture medium, bez aa. prosjek 20fpsa, sad kad su dosli alieni oko 15...
IGoR_2803
09-12-2007, 23:14
Evo ja sa GF 7600gs, intel 2ghz dual core i 2 gb rama igram na 1280x1024, desni red pola high, pola medium, shaders i shadows low, texture medium, bez aa. prosjek 20fpsa, sad kad su dosli alieni oko 15...
ja neznam za vas, ali meni je to totalno neigrivo... barem 25, 30 fps, ali to je minimum minimuma. jednostavno ne volim kad ne ide fluidno... 8)
kripton32000
10-12-2007, 00:02
hm...meni ide na low-medium 800x600 na Athlonu 3200+, 2GB RAM-a i 2x6600GT...mislim da bi trebalo i bolje, ali mi se ne da zezati sa .ini fileovima...
2X 6600GT...lol to bi trebalo razvlacit na max pod 1024 najmanje. Ja 1nom 6600GT vucem sve skoro na max. AA je off, texture na medium, fizika na max, objetcs na max, shadows na low i shader na low. Sve drugo je na max i 1024 :killyou:
Mozda je do procesora...(vjerovatno)
Jes da je cudno, al voda kod mene bolje izgleda na low nego na high :D
Prince-Artas
10-12-2007, 00:04
gwin nemože sa 7900gtx na medium da ti ćeš sa jednom 6600gt na high :boohoo:
scorpion667
10-12-2007, 01:14
Evo istestirao sam postavke i stavio sam sve na high osim shader na low i shadows na low (rezolucija 1024x768) i igra radi identicno kao kad stavim sve na low (min 10fps- max 40). Al najgore je sto je kljucna postavka za izgled igre upravo SHADER QUALITY i cim to stavim na medium igra previse trza. Probao sam i sve na HIGH i rezolucija 800x600. dobivao sam 11 fps prosjecno, sto je nazalkost neigrivo, a igra stvarno prejebeno izgleda. Joj da mi je vidjeti kako tek izgleda na very high. Da mogu igrati na tim postavkama siguran sam da bih u crysisu uzivao puno vise.
Evo istestirao sam postavke i stavio sam sve na high osim shader na low i shadows na low (rezolucija 1024x768) i igra radi identicno kao kad stavim sve na low (min 10fps- max 40). Al najgore je sto je kljucna postavka za izgled igre upravo SHADER QUALITY i cim to stavim na medium igra previse trza. Probao sam i sve na HIGH i rezolucija 800x600. dobivao sam 11 fps prosjecno, sto je nazalkost neigrivo, a igra stvarno prejebeno izgleda. Joj da mi je vidjeti kako tek izgleda na very high. Da mogu igrati na tim postavkama siguran sam da bih u crysisu uzivao puno vise.
Ništa novo,tako je bilo i u demu.Nema neke prevelike razlike između high i very high,osim u freamrateu. :)
kak je igra glupa ja instaliram demo sve na low ali ono max low kaj može i imam jedva 1FPS :rotfl: jednom mi se spustilo do -25 i automacki me izbacilo iz igre :rotfl: :rotfl:
GrimReaper
10-12-2007, 12:57
haha - 25 pa kak to, valjda dok prođeš 3 metra u igri na 1fps onda ti stane i pocne unatrag sa -25 fps-a :rotfl:
1 korak naprijed 25 nazad
BLOODdemon
10-12-2007, 14:09
dal je istina da crysis radi 50% sporije na visti neg na xp-u
mravojed20
10-12-2007, 15:41
Ne znam dal je baš 50% sporiji ali da radi znatno sporije to je istina.
SP1 za vistu i patch za crysis bi to trebali rijesit
Pa ja na svom kompu vrtim sve na HIGH osim shadere na MEDIUM i 1024x768 rezi bez AA. 15-20 FPS-a non-stop pa i više ali to ne brojim pošto je to samo kad gledam u pod kad želim neš pokupit :) , ili kad sam u nekoj prostoriji onda dođe i do 30 :D . Osim kad ima baš akcije, recimo na onom dijelu kad braniš onaj brod... Onda padne do minimalnih 10 FPS-a. Uglavnom kako vidite ja sam zadovoljan s tim 8)
Dakle što se mene tiče Hellboy bi itekako mogao igrat sve na high (neznam možda igra baš nije optimizirana za SLI). A pogotovo Gwin, on bi sa tom 7900GTX trebao bez beda vrtit na HIGH! To mi je full čudno. :?
Chieftain
10-12-2007, 17:58
Igrao sam ju kod frenda nešto malo i prilično sam zadovoljan i to je jedina igra koju sam s guštom igrao u zadnjih godinu i pol, da... čak mi je i od Bioshocka bolja. I može mi netko opisat kakav je MP i dal se isplati zbog njega kupit i kolko ždere Mb po satu?
mravojed20
10-12-2007, 18:25
LOOOOL :rotfl: :rotfl:
LJkCWQcZYKo
vre1ABXbMoM
Nešto slično se i meni jučer dogodilo! U igri mislim :D
je li je 7900GTX moze na max tjerat?
Izgubljeni
10-12-2007, 19:21
hahahahah :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nemoze :shock:
može u dx 9 sa xp
nightyx...na max 7900GTX?
ne bi islo...
Izgubljeni
10-12-2007, 20:09
može u dx 9 sa xp
da al to nije ''max'', to je ''samo'' high, jer max je very high koji je dx 10
kripton32000
10-12-2007, 21:18
Evo ti link kako ja drzim crysis namjesten
http://img223.imageshack.us/img223/4329 ... enumy1.jpg (http://img223.imageshack.us/img223/4329/6600gtcrysismenumy1.jpg)
AA je off a rezolucija je 1024
(nekad objects stavim na high, ovisi gdje se nalazim)
Ma da imam 2X 6600GT SLi... :twisted: :twisted: pozderem crysis lol na 1024 sve na max lol osim mozdaA opet AA lol :D
Trebao bih odgovor,nešto me zanima.Da li bi 2600Pro,P4 HT 3.0Ghz i 2 gb rama mogla ovu igru tjerati na high,1024x768 bez AA i AF na nekih 25-30 fpsa?Ja mislim da je to nemoguće.I drugo pitanje,kako mogu u ovoj igri uključiti AF,malo sam nov kod ATIja,kod Nvidie bih to sredio u njihovom control panelu.
Trebao bih odgovor,nešto me zanima.Da li bi 2600Pro,P4 HT 3.0Ghz i 2 gb rama mogla ovu igru tjerati na high,1024x768 bez AA i AF na nekih 25-30 fpsa?Ja mislim da je to nemoguće.I drugo pitanje,kako mogu u ovoj igri uključiti AF,malo sam nov kod ATIja,kod Nvidie bih to sredio u njihovom control panelu.
Kratko i jasno.
Za prvo pitanje: NEMA TEORIJE!
Drugo: Znam isto kao ti :)
hahahahah :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nemoze :shock:
nightyx...na max 7900GTX?
ne bi islo...
Daj ljudi koj vam je! Ako ja mogu sa 7600GT sve na HIGH samo shaderi na MEDIUM onda naravno da bi se sa 7900GTX moglo na MAX tj. sve na HIGH pod XP-om!
http://img223.imageshack.us/img223/4329 ... enumy1.jpg (http://img223.imageshack.us/img223/4329/6600gtcrysismenumy1.jpg)
Ma da imam 2X 6600GT SLi... :twisted: :twisted: pozderem crysis lol na 1024 sve na max lol osim mozdaA opet AA lol :D
umene su iste postavke ko u tebe samo sto je u mene jos object na high. i igram na 19fps min 15fps. konfe su nam slicne.
kripton32000
10-12-2007, 22:47
E pa sad kad nas je vise znaju sigurno da ide tako jako ;)
Ja svoju drzim na standradnoj 500/1002 jer imam stock cooler ali ga namjeravam zamjenit. Evo sad sam stavio na 531/1057 i temperatura je za sad 48' :D Sad cu uc u neku igru...nece valjda preko 85'
Koliko uopce moze izdrzat a da se ne pocne topit?
E pa sad kad nas je vise znaju sigurno da ide tako jako ;)
Ja svoju drzim na standradnoj 500/1002 jer imam stock cooler ali ga namjeravam zamjenit. Evo sad sam stavio na 531/1057 i temperatura je za sad 48' :D Sad cu uc u neku igru...nece valjda preko 85'
Koliko uopce moze izdrzat a da se ne pocne topit?
Samo ću ti reć da paziš da pri full loadu ne ide više od 80 °C!
Dosta o tome, vratimo se na Crysis!! :)
7900GTX
tu sam ja deinstalirao igruispravak netočnog navoda
išao sam maloprije updejtat antivirus i skužim da je zadnji full system scan odrađen u backgroundu, dok sam ja pokušavao igrat crysis..
sad je daleko bolji rezultat, bez antivirusa, full medium postavke 20-25fpsa
7900GTX
tu sam ja deinstalirao igruispravak netočnog navoda
išao sam maloprije updejtat antivirus i skužim da je zadnji full system scan odrađen u backgroundu, dok sam ja pokušavao igrat crysis..
sad je daleko bolji rezultat, bez antivirusa, full medium postavke 20-25fpsa
lol! zato ja isključim sve background programe prije igranja... Samo potrebne drivere pustim...
Svaki dan kada buljim u cryengine2 sve više primjećujem sve njegove čari, stvarno nevjerojatan engine.
imam nešto slabiji proc (3200+), 2 gige RAM-a i 2 6600gt...kombinacija low-medium i 800x600...nešto me koči...izgleda da imam nešto nepoželjno u sustavu... :?
Kolega moj imaš sigurno!
Svaki dan kada buljim u cryengine2 sve više primjećujem sve njegove čari, stvarno nevjerojatan engine.
Naravno kad ti radi na highest bez većih trzanja... Ali mnogima trza na highest settings a to za sobom vuče da moraš smanjiti efekte a jedan od tih efekta je i fizika koja je u ovoj igri jako važna...
ja igram high samo sjene i texture na medium i ide ljepo na 25 fps nekad skoci na 35 nekad malo padne reza je 1024x768
Vidite.. Upravo je to problem sa Crysisom... Da je većina ovog podforuma oko toga tko ga može na kojim postavkama vrtiti... Kao da se razgovaramo o 3D Marku... To je problem Crysisa... Jednostavno vas engine vuče od onoga što je u igri bitno...
Fio svaka čast, dobro si reko. trebale bi se držat spike o pojedinim djelovima u igri i kako preć neke a ne ovo . pogledam temu svaki dan i uvijek se isto vrti: mogu li pokrenut....., imam 15 do 20 fps-a... itd
kripton32000
11-12-2007, 19:36
Igra je odlicna...kako govorit o nekom problemu kad sam igru preso u 9h sati igranja u 1 danu 4 dana nakon sto je izasla 8)
Prvi nivo je najbolji, u demu se nisam mogo skidat :D al i sad kad radi fore loadam, kad ubijam vrijeme uvijek loadam prvi nivo Contact, rijetko neki drugi.
Hm....idem ja zavrsit ovaj Ghost Recon Advanced Warfighter :killyou:
Spora igra za popizdit lol al ajd moram :roll: Nije ni do noznih prstiju Crysisu 8)
Ugl. napokon kupujem jos 1gigu ram pa ce se lakse disat :wink:
uf šta je igra car!! :pray: :pray: danas dobio,,,prejebno ja i fizika i sve kad šamaraš strojnicom pa palme padaju...
neam rječi...
jest da je na low ali glavno da ide!!!
Instalirao sam danas demo, ali imam jedan problem, ako igru igram na medium, grafika mi je zeznuza, tj. svi objekti mi postanu prozirni, vidimo samo tlo po kojem hodam...taj problem jedino nestane kada stavim sve na high, nije da se žalim, ali povremeni twichevi me malo živciraju
jel neko zna kako ispravit daj problem
Fio svaka čast, dobro si reko. trebale bi se držat spike o pojedinim djelovima u igri i kako preć neke a ne ovo . pogledam temu svaki dan i uvijek se isto vrti: mogu li pokrenut....., imam 15 do 20 fps-a... itd
ovo je uglavnom benčmark igra... Ali ima svojih kvaliteta
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.