Pogledaj cijelu verziju : SLIKE AUTA OD FORUMASA PC-PLAYA
Stranica :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
Naravno, to su sasvim različiti proizvođači tak da ono, stvar je osobnog izbora, zato i kažem za sebe da mi se ta Ibiza baš i ne sviđa previše. Ibiza prije ove mi je bila ok, ova sad ima previše kosih linija. 207 više ima blage, zaobljene linije, kakve i inače fura peugeot filozofija. Mislim, vozio bi ja i Ibizu, al ne bi bio 100% zadovoljan. Ipak, Ibiza i Seat općenito kao više furaju nekakav sportski štih, koji je ili više ili manje uspješan. Imam osjećaj da Seat u zadnje vrijeme još traži što bi sa dizajnom, kao da nema skroz definirane smjernice budućeg razvoja. Više mi se zbog toga ne sviđa, a ne zbog dizajna. Ipak, i u mojoj familiji se vozio Seat :)
Niko Bellic
05-12-2010, 14:30
Meni npr. Ibiza totalno owna Corsu, kojoj je jako slična. Nova Corsa mi je jedan od najružnijih malih auta ikad. Izgleda kao debelo jaje.
Meni je od tih manjih auteka nekako najljepša KIA Pro Ceed. To bi volio imati.
http://images.autoexposure.co.uk/AETA71167/AETV86536452_1b.jpg
http://cdn.motors.co.uk/d/used-photos/44991/400x/0/0/PK08WTP.jpg
Nego, anegdota... Prije cca godinu dana si je susjed kupio Pro Ceed i otišao ugraditi plin kod ovlaštenog KIA servisera. Naravno, nakon ugradnje, serviser si je sjeo u auto i išao ga isprobati (mora ga testirati)... Tamo kod Jarunskog mosta je lik napravio totalku na autu :( Na kraju nije dobio novi Pro Ceed već mu sada pred zgradom stoji Opel Corsa. Ne znam kak se to dogovorio, nebi nikada pristao na ništa drugo nego novi Pro Ceed :(
Niko Bellic
05-12-2010, 14:59
Prosid je i meni fora, najbolje perla bijeli sa crnim felgušama. Fora mi je i kak se ime izgovara - prosid. xD
http://img27.imageshack.us/img27/8696/fd59wma.jpgShttp://img406.imageshack.us/img406/8696/fd59wma.jpgShttp://img709.imageshack.us/img709/8696/fd59wma.jpg
Btw. Žao mi servisera... :(
Serviseru ništa, auto u totalki. Da, i meni je bijeli najljepši, plavi sam stavio pošto prati plavi trend kroz ovu stranicu :D
Damn :(
Inače Bartuc, Pro Ceed nikak nije manji autek, to je kompaktna klasa, "manji" auti su ko ovaj moj, 4m dužine, a ovi manji su C1, 107, Aygo i sl. Pro Ceed (i Ceed) su već veliki auti, odnosno spadaju u kompaktnu klasu, a to je ipak bliže 4,3-4,4 metara ;) Inače, frend mi ima bijeli pro ceed, predivan auto izvana, iznutra malo manje zbog materijala al ajde, koreanci napreduju samo tako. Ja sam trebao uzet pro ceed al mi se nije dalo čekat više od pola godine do izlaska na naše tržište pa sam ubo 207-icu.
Meni je to manji auto, klasa Leona :D Tvoj mi je malecki auto, C1 mi je wtf nezgrapno beskorisna klasa, a Smart mi je smiješna klasa. Čak imam dogovor sa starime, kad god vidimo da netko vozi Smart, uperimo prst u njega i smijemo se, tako da čovjeku još više sjebemo komplekse zbog kojih vozi takvo smeće od auta :D
Kostolomac
05-12-2010, 16:28
On bar može između stupića parkirat!
Da, a Smart košta više od tvog Toleda :) A Leon je već poprilično velik auto. Ovi manje auti, oko 3,5m su mi bezveze al su super za grad, ova moja klasa od 4m owna aute od 4,5m od prije mnogo godina kaj se tiče ponude prostora a kompaktna klasa je već ozbiljan auto. Sve ovo preko 4,7m mi je već preveliko. Zato se najviše guštam na auto tipa nova Opel Meriva, do want.
cham3leon
05-12-2010, 17:40
Aral, Pežo ti je super sa tom plavom bojom i rolom otraga, ali meni taj 207 i cijela ta serija ne izgleda nimalo lijepo. Ogromna prednja maska mi je ružna, mada je otraga prekrasan.
Ne vidim preveliku poantu u Smartu. Kudikamo je bolje kupiti skuter, sa Smartom isto nećeš moći uparkirati kamo bi parkirao neki veći auto, niti ćeš se moći probiti kroz gužvu.
Da, ni meni se baš pretjerano u početku nije sviđao taj njihov prednji dio, pogotovo na 307 nakon kaj su je redizajnirali. S vremenom sam se naviknuo, sad mi je dobar :)
McPingvin_v2.0
06-12-2010, 01:54
http://img.virovitica.biz/oglasi/upload/171a.jpg
Puj, jebo majku svoju.
Da, a Smart košta više od tvog Toleda :)
Da, košta kao pravi auto.
Blek_Stena
06-12-2010, 12:40
Novi proton koncept (http://paultan.org/2010/12/02/proton-jebat-concept-inspired-by-the-lancer-evolution/)
Protonova verzija Evolutiona..
Hebo me pass kupio bi ga samo zbog imena! :D
Blek_Stena
06-12-2010, 12:43
Hmmm.. forum mi neda da mi pise pravo ime u linku pa kad otvorite link izmjenite dragat u jeba.t (bez tocke) :)
Systematic Reverse
06-12-2010, 12:48
:rotfl:
Niko Bellic
06-12-2010, 12:53
Bolje bi bilo da se zove Proton Draga.
Uživo s mjesta nesreće, u kvartu kod placa,
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/th_Fotografija0229.jpg (http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Fotografija0229.jpg)
klik na sliku
Lik je malo krivo proračunao brzinu i kut drifta u zavoju. Plus, cesta je skliska ko led. Damn.
Kako ne znaju da će stup uvijek pobijediti.
Da_killah
07-12-2010, 16:56
tip je vjerojatno vidio onaj paulaner znak gore pa ga je zaokupilo
inače, impreza
ZOqg3BfKbZs&feature=related
cham3leon
07-12-2010, 17:14
Vidio već, kako se slovenci znaju zabavljat po zimi :pray:
Kupite novi Auto Klub, imate jedan kalendar unutra...ja sam upravo svoj primjerak kupio.
:)
dM2yZFEvvLQ&feature=topvideos
:pray: :pray:
McPingvin_v2.0
20-12-2010, 20:11
T0FjntOZV58
cham3leon
20-12-2010, 20:15
Ralica :pray: :pray: :pray:
A kaj je najbolje video je nov, uploadan prije par dana, strašno.
Inače, sad sam pao malo u depru, frend kupuje novog Megana RS, Cup verziju sa još par dodatnih gluposti. Damn, da mi je imat love. Al ajde, bar će me profurat :)
Niko Bellic
20-12-2010, 20:21
Sta ce mu to sranje kad Clio Sport owna taj drekec RUZNI!
McPingvin_v2.0
20-12-2010, 20:27
Bilo koji clio ne owna apsolutni ništa :)
Kostolomac
20-12-2010, 20:32
Inače mi se općenito ne sviđaju francuski auti, ali Clio Sport je zakon :)
Bome je i ovaj novi Megan kul.
7zMH1u4QhRU&feature=player_embedded#at=44
Sta ce mu to sranje kad Clio Sport owna taj drekec RUZNI!
Reci ti kaj hoćeš al novi Megane izgleda predivno, pogotovo Coupe i sad ova RS verzija. Clio je lijep, al nema tu kaj tražit. U biti, taj auto s toliko toga dolazi u serijskoj opremi da je praktiči sam po sebi best buy u klasi. Iako, ja bi rađe izabrao Focusa RS.
Niko Bellic
20-12-2010, 20:46
Meni je UZASNO RUZAN. Cak mi je i Dacia Logan ljepsa.
cham3leon
20-12-2010, 21:05
Dizajn je predivan, u svakom slučaju odličan, ali meni to ne spada među bitne značajke auta.
Sjećam se epizode top geara u kojoj su testirali novi Clio Sport ili RS ili kako se već zove. Sve to skupa fantastično izgleda i zvuči ali auto se u zavojima pretvara u trokolicu.
Meni je UZASNO RUZAN. Cak mi je i Dacia Logan ljepsa.
Onda sory al moraš ić na pregled očiju, jer očito s tobom nešto nije u redu. To kad kažeš da je govno ljepše od janjetine :) Znam da furaš neki osobni hejt prema njemu i to je ok. Ja evo mrzim Golfove.
McPingvin_v2.0
20-12-2010, 21:32
Ja ne mrzim aute, samo škode.
Škoda je auto. Ostalo su sve auti koji to pokušavaju bit.
McPingvin_v2.0
20-12-2010, 23:16
http://rlv.zcache.com/cool_story_bro_ism_tshirt-p235474010198258378qzj3_400.jpg
SharpDressedChevap
20-12-2010, 23:22
Otac ima Škodu Fabiu, ofc. mjenjali lambdu sondu zadnje ljeto i ajde, sad je ok. Neznam, totalno mi simpa izgleda. A Octavia mi je prejebena... :P
Škoda je auto. Ostalo su sve auti koji to pokušavaju bit.
Ti si čoek. :pray:
Inace, cim polozim, stize mi Skoda Fabia, osnovna, po uber niskim cijenama, posto sad PIK-u izlaze iste takve i dobivat ce nove. A i trebat ce mi posto cu studirat u Rijeci najverovatnije.
Stari već ima drugu octaviju, kupio prvu liniju, čim došla nova zamijenio za novu, radi bez greške. Kvalitetna završna obrada, čvrst auto ko tenk, ogroman prtljažnik i sve, fakat ne vidim kaj fali autu. Osim kaj su prema njemu urođene neutemeljene predrasude. Treba se samo sjetit kaj je Škoda bila prije drugog sv. rata i kaj su joj napravili za vrijeme rata, šteta. Ali, sve se posložilo kak treba i to je danas auto sa jednim od najvećim ratingom zadovoljstva i pouzdanosti među kupcima. Štoviše, čak sam sretan što više nije jeftina kak je prije znala bit, dobro da je VW ugurao prste u nju. Da imam 200k kuna, plava Octavia RS, po mogućnosti karavan, umro bi sretan nakon toga. Tko zna, možda se jednog dana i ostvari ta želja.
A sve ostale priče protiv baš i nemaju neki dodir sa realnošču al ljude vesli pljuvat, ista stvar je i sa drugim markama. Svatko si nađe svoju marku ili model koji će mrzit, najčešće iz neutemeljnih razloga ili osobnog hejta, što je normalno :)
McPingvin_v2.0
21-12-2010, 10:40
Nemam ja ništa protiv škoda (osim imena, boga ti koji retardluk), nego što je dosta vozača koji vozi iste nenormalan.
Često mi se to događa i s vozačima clia, doduše.
:) When you put it that way...i ja sam imao par ludih susreta. Među jednima je i moja teta u feliciji.
Da_killah
21-12-2010, 11:49
i moj stari je govorio "bježi od škode i od renoa četri, ljudi koji to voze su ludi" :D
clio je valjda nasljednik katrice hehe
cham3leon
21-12-2010, 13:55
Moj stari je tako govorio za ljude čija silueta kad voziš iza njih odaje da nose šešir.
Systematic Reverse
21-12-2010, 15:19
šta ste toliko zapeli za skodu..
nemam nista protiv nje, ali nevidim zbog cega je bolja od ostalih auta u istoj klasi?
Pa nije bolja, samo nije ni lošija. Vjerujem da su današnji auti svi tu negdje, proizvodni procesi i završna obrada su se unazad par godina dosta unaprijedili, stoga svakom generacijom dobivamo sve bolje i bolje aute. Škoda ima (je imala) samo nezasluženu "lošu" reputaciju kao nepouzdan ili neznam kakav auto a sve zaslugom drugog svj. rata koji ju je doveo na rub propasti, s obzirom na ono što je bila prije.
Systematic Reverse
21-12-2010, 15:30
igzekli.
nije ni bolja ni lošija.
sve je to tu danas.
apsolutni agree :thumbs2:
Pa da, stvar je samo osobnog izbora ili nešto što te veže za prošlost. Par kvarova tu i tamo nisu nikakve referenca da je auto loš.
SharpDressedChevap
21-12-2010, 22:53
Evo ovakav je škodilak mog oca
http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/3064/3064426-skoda-fabia-1-4-mpi-50-kw-1.jpg
Baš smo nekidan ja i otac pričali, da imamo love uzeli bi ili ovu noviju Octaviu ili Mazdu 6 (a meni su oba auta predobra al Octavia je ipak Škoda... :D)
blood4me
21-12-2010, 22:58
zaboravio si zatvorit haubu ili to tak normalno ima toliko lufta? o.o
SharpDressedChevap
21-12-2010, 22:59
Ma nije to naš, samo je to ova boja i ovaj model, 1.4 MPI. Ali sve osim ratkapa je isto. :)
Niko Bellic
21-12-2010, 23:14
Baš smo nekidan ja i otacSpričali, da imamo love uzeli biSili ovu noviju Octaviu ili Mazdu 6 (a meni su oba auta predobra al Octavia je ipak Škoda... :D)
Ne, ne i ne... Uzeo bi to tvoj tajo u solo aranžmanu. Baš ti imaš para za takav tutač. xD
Inače, da imam viška para i da ga nisam škrt redovno održavat i tankat, uzeo bi si...
http://img338.imageshack.us/img338/513/38420005.jpg
...ovakvu ljepoticu, potpuno identičnu ovoj na slici. Prelijep tutač!
Systematic Reverse
21-12-2010, 23:34
ufff
mrcina!
SharpDressedChevap
21-12-2010, 23:38
Normalno da ne bih ja plaćao. Ali se mene pitalo za boju molit ću lijepo :D Tad sam još bio malen ali eto, i ja imam utjecaja na to. Bez moje i bratove suglasnosti nema kupnje... :D
Ima tu i majčca utjecaj... zbog nje nismo uzeli hrpu boljih auta nego Fiat Regatu :s A kasnije smo to prodali susjedu i kupili Škodu Fabiu koja nas vjerno služi već 10 godina :D Ali što se mene tiče, da sam ja na njegovom mjestu uzeo bih Octaviu (još da imamo love, eh).
Normalno, tu bih se dvoumio između Mazde 6 i Opel Insignie, al eto.
Btw. ova novija Fabia mi je ružna, izgleda ko degradirana verzija.. nečeg.
Niko Bellic
21-12-2010, 23:41
Insignia je mrak auto. :thumbs2:
SharpDressedChevap
21-12-2010, 23:45
Reko je otac da nije nikad vozio išta slično, vratio se kući sav sretan i tužan jerbo ga nije mogao priuštit :)
+1
Također, slika iznad samo u plavoj boji. Skoda Octavia RS-P: Unique Australian Skoda Revealed (http://www.themotorreport.com.au/40789/skoda-octavia-rs-p-unique-australian-skoda-revealed). Malo stariji članak, al provjerite prtljažnik :pray: Brijem da bi stvari gurao oko toga :)
Svoj život sam posvetio da je imam jednog dana ( ne istu ovu iznad, nego RS obićnu), samo naravno ne ovu liniju nego neku novu koja će doć. S obzirom kolko je prva linija Octavie bila na tržištu, pa su izbacili Tour kad je došla druga generacija, pa sad ta druga ima Tour jer je doša redizajn, odnosno ovaj gore na slici koji je aktualan. Jedva čekam da izbace novu, baš me zanima kaj će smislit.
Inače, da sam još dublje džepa...Superb. Twin door sistem, puuuuno mjesta odostraga i naprijed, auto je krstarica. Fascinirala me završna obrada, vrata su dvostruko brvljena i još imaju nekakve gume sve oko, kad zatvoriš vrata čujeć tak duboki bump da imaš osjećaj da možeš potopit auto i niš ne bi prošlo.
Obožavam kod novih auta rukom prelazit preko svake linije, opipat kvalitetu materijala, izvedbu...to stvarno puno govori o bilo kojoj marki automobila. Zato me prodavači uvijek čudno gledaju zašto preispipam cijeli auto xD
cham3leon
22-12-2010, 10:06
Preglomazno da bi bilo sportski auto.
Systematic Reverse
22-12-2010, 11:43
indeed.
sviđa mi se više nego ove skode bre!
Preglomazno da bi bilo sportski auto.
Meni netreba auto za ganjanje, nego da znam da imam 200 konja pod haubom, da izgleda super i naravno da mogu povuć kad treba, nije da je baš toliko ogroman, inače ne bi radili takve aute s takvim "pedigreom". Moja 207-ica je teža od Octavie od starog lol. Nije sve u ganjanju i jurenju, sigurno neću driftat s njime. Bottom line, da hoću jurilicu kupio bi za iste novce nešto manje i ganjao se.
Ovo je više za familiju, da me ekipa vidi sa ženom (i s vremenom i djecom unutra), te kako furam auto koji pomalo "odudara" od ostalih na cesti, to je sve. I naravno, da moja osobna satisfakcija bude nevjerojatno zadovoljena. Gledam ovakav auto (i ne samo taj, nego i slične) jer mislim da će to u neko buduće vrijeme biti u mom cjenovnom razredu kupovnih mogućnosti. Da sanjarim, onda bi tu poćeo bacat svakakve aute :)
@Systematic Reverse: A joj, nemreš uspoređivat dizajn od Isignie i Škode, prevelika je razlika. I meni je Insignia naravno ljepša, pogotovo Sports Tourer OPC, ali opet, to je sve stvar osobnog mišljenja. Frendu se npr. sviđa al nemože smislit on felge na insigniji opc :)
Ajmo malo smijeha, žena za volanom :D
Eidy0Sc0O9E&feature=player_embedded
McPingvin_v2.0
22-12-2010, 13:28
Pa ti vozi terenac bez 4X4 pogona :)
Meni su mazde vrh... Samo daju premalo opreme za svoju cijenu. Prije par tjedana sam vidio novu mazdu 3, 130k kuna, prekrasan auto... I za 130k kuna nema alu- felge u opremi :(
Niko Bellic
22-12-2010, 13:39
Kia Pro 'Ceed ima 17" alu i 7 Jahre jamstvo. I ljepsa je od Mazde 3. I dolazi iz Koreje. Ou jea!
Moja je bila skoro...falilo je jedno pola godine al mi se nije dalo čekat :)
Blek_Stena
22-12-2010, 14:41
Ako bi vec morao uzeti karavana onda bi to bilo ovo :D
5YvRcS8UD-Q
Ma prebolesno. Btw. poznat mi je ovaj lik od nekud, samo neznam di sam ga već vidio...
Škoda mi izgleda brutalnije.
Niko Bellic
22-12-2010, 20:50
Bilo bi fora furat samo nabrijane karavane. Octavia, Legacy, 159, Insignia...
A ne :) Meni osobno su neki karavani ljepši od limuzina. Sjećam se kad sam jednom prilikom vidio Octaviu RS karavan (slučajno je opet octavia :) ), crvenu, spuštenu sa bijelim felgama. Ono, instantni hard on. A da ne pričam o ostalim karavanima...Legacy izgleda da se smrzneš.
blood4me
22-12-2010, 21:18
Moj stari vozi mercedes viana.. obozavam takve aute <33
Praetorian
22-12-2010, 21:24
Sutra idem po polovnog Fiata Punta (2003 godište, plavi), jedva čekam, nebum mogao spavat noćas.
blood4me
22-12-2010, 21:32
Sutra idem po polovnog Fiata Punta (2003 godište, plavi), jedva čekam, nebum mogao spavat noćas.
Hahaaa.. moja baba ima jednog takvog.. isto plavog.. nezz koje je godiste..
Ali ima i jednog bijelog ^^ XDXD
(da.. dosadno mi :( )
Praetorian
24-12-2010, 11:27
Evo moj auto Fiat Punto (slika nije moja, ali auto je isti, moj je samo malo više plavi)
http://img836.imageshack.us/img836/2502/30237fiat1.jpg (http://img836.imageshack.us/i/30237fiat1.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Koja je razlika za vozit od Yuga, volan je prelagan, mogu jednom rukom zakretat. Ima još opcija za uključit City, onda je volan tako osjetljiv da mogu s prstom okretat.
Systematic Reverse
24-12-2010, 11:37
welcome tu the servo mode :d
ja svoju astru prakticki sa jednim prstom volanam..
cham3leon
24-12-2010, 11:51
Opel ima užasno mekane volane. Uopće nemaš povratne sile kad voziš. Po gradu je to možda ok, ali za otvorenu cestu je bezveze.
Praetorian
24-12-2010, 15:01
welcome tu the servo mode :d
ja svoju astru prakticki sa jednim prstom volanam..
Hvala, baš sam pokušo uć u dvorište iz mrtvog kuta ide ko od šale, dok sam s yugom umalo plot zakvačio, i snjim ne mogu zać u dvorište iz mrtvog kuta nikak, jer kad prejako namotam onda mi nekad auto neće ni krenut, nešt puca u mjenjaču.
Systematic Reverse
24-12-2010, 15:38
Opel ima užasno mekane volane. Uopće nemaš povratne sile kad voziš. Po gradu je to možda ok, ali za otvorenu cestu je bezveze.
nije bezveze za nista.
lako se naviknes.
kasnije uzivas kad shvatis da mozes bilo kako zapravo volanat..
Praetorian
24-12-2010, 15:55
Ima moj prijatelj opela, malo sam ga vozio, i ono stvarno možeš svakak s volanom, nije uopće mekano, malo kad se navikneš daju se lijepi manevri radit :)
cek ti si punoljetan? lol ja sam mislio da ti imas nekih 13 godina koliko sam uspio zakljucit iz tvojih postova,respect za puntacha
cham3leon
24-12-2010, 18:20
nije bezveze za nista.
lako se naviknes.
kasnije uzivas kad shvatis da mozes bilo kako zapravo volanat..
Ma mogu ja i na Mazdi jednim prstom volanat, ali osjetim nekakvu povratnu reakciju. Tako imam neki osjećaj dok vozim. Čini mi se da bih na Opelu prešao preko rupe da ništa ne osjetim na volanu.
Da_killah
24-12-2010, 18:57
kad astru potegnem preko 130, volan se trese sve u šesnajst :D
Praetorian
24-12-2010, 19:56
cek ti si punoljetan? lol ja sam mislio da ti imas nekih 13 godina koliko sam uspio zakljucit iz tvojih postova,respect za puntacha
20 imam.
Neznam koliko ti imaš, ali bi ti dao 15/16, zbog bezobraznog ponašanja. Kad je onaj tip pitao za Crysis meni sve neugodno bilo kak si mu ti odgovorio. Takav sam i ja bio s toliko godina. Možda se varam u vezi tebe.
20 imam.
Neznam koliko ti imaš, ali bi ti dao 15/16, zbog bezobraznog ponašanja. Kad je onaj tip pitao za Crysis meni sve neugodno bilo kak si mu ti odgovorio. Takav sam i ja bio s toliko godina. Možda se varam u vezi tebe.
Ma ti si jedan lažov, ja tebe pamtim cijelo vrijeme kao lažova i kao jednog od vodećih falsifikatora svega... =PP
Praetorian
25-12-2010, 10:57
Shaka sretan Božić.
Ja bi htio nabaviti jednog tenka od 16 tona kao lik u Californiji što ga je ukrao, kada mu policija nije mogla ništa s ničim, a on se samo vozao preko drugih auta i kroz kuće, dok nije zaglavio. :pray:
msPrOIAVUZo
Inače, tko sve voli Mitsubishi 3000GT?
Blek_Stena
05-01-2011, 07:56
Kakvo je to pitanje!? :)
Evo jedan od frenda.. Prodaje se trenutno :cry:
http://i195.photobucket.com/albums/z214/vjekoddesigns1/IMG_0317.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z214/vjekoddesigns1/IMG_0321.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z214/vjekoddesigns1/IMG_0322.jpg
http://i195.photobucket.com/albums/z214/vjekoddesigns1/IMG_0327.jpg
TT :gitara:
Zašto bi prodavao takav auto? :(
Niko Bellic
05-01-2011, 08:46
Ako taj lik proda taj auto, onda je najveci blesan u svemiru. Aral, prodavaj pezo i trk u ST po 3000GT!
Btw. Koliko uopce mozes dobit za pezo?
Btw. Koliko lik trazi za 3000GT?
Pih, tko bi to regao, održavao i tankao :)
Niko Bellic
05-01-2011, 09:14
Bas to. Moj susjed je imao M3 kockicu full sredjenu, zadnja godina kockica linije. Samo jedna guma s felgom je kostala oko 1000 eura. Trebao sam ga slikat dok ga nije prodao. Doslovno je imao na njemu par milimetara unutar blatobrana, a siru gumu u zivotu nisam vidio. Auto je ubrzavao tako brutalno da si imao osjecaj da si prosao kroz sic i sjedis na zadnjoj klupi. Imao ga je samo jednu sezonu. Tehnicki i tablice su ga trebali ispast toliko puno da bi ga stari kroz balkon izbacio iz kuce, pa nije imao drugog izbora nego da ga proda i padne u depresiju.
Ljudi za 3000GT obično traže od 21k do 330k KN. Srednja vrijednost je nekih 100k KN, ovisno o mnogo čemu. Na prvom mjestu broj vlasnika (4. vlasnik je dobar 3000GT prodao za 21k KN), godini i verziji, onda slijedi motor, 4 cilindra ili 6 cilindara, pa turbina i ostale tehničke kerefeke, i na kraju su dodaci poput kožnih sjedala, veliki bass u bunkeru, itd.
3000GT je pravljen u nekih 407 000 primjeraka, i ja si ga planiram polovno nabaviti, samo da ubodem neki posao i skupim pare, a sudeći da sam štedljiv, velika je vjerojatnost da ću u tome i uspjeti. ^^
Praetorian
05-01-2011, 10:19
Kakvo je to pitanje!? :)
Evo jedan od frenda.. Prodaje se trenutno :cry:
TT :gitara:
Ja nebi ovakav auto kupovo jer troši way to much goriva, i popravci su preskupi. Ali dobro onaj tko i ima takav auto je i bogat pa mu je svejedno.
Ne mora biti nužno bogat. Ako je 4-takni onda troši kao i svaki drugi auto, a ako je 6-takni onda vuče puno više. Isto tako ako za registraciju hoćeš da ti piše 3000GT moraš iskesiti dodatnih 7k KN na registraciju, ali to nije nužno. A za djelove si u pravu, ipak je taj auto star 20 godina i pravljen je sportski, ali je i kvalitetan, pa ima razloge da mu dijelovi budu skupi.
kakav je to 6-taktni motor?
moze neki info ili objašnjenje?
stvarno nisam upoznat s tim pojmom...
Blek_Stena
05-01-2011, 15:39
Bas to? 6 taktni? O_o wtf..
Sto se tice ovog gore..
http://www.njuskalo.hr/auti/mitsubishi- ... las-679002 (http://www.njuskalo.hr/auti/mitsubishi-3000-gt-v6-24v-tt-oglas-679002)
Prodaje ga jer uzima nesto jos brutalnije.
To je auto koji nije namjenjen da bude "prvi" auto, tj auto kojim se vozis svaki dan.
Toje auto za gustanje. I ne trebas biti bogat da bi ga imao.
Samo treba poznavat prave ljude (sto se tice servisa i nabavke rezervnih dijelova).
Blek_Stena
05-01-2011, 15:44
Jos jedna stvar 3000GT nije nikad dolazio sa 4 cilindra.
Motor je nutra 6G72.
mislio je 4 i 6 cilindara...
pametnjakovicu...
xD
mislio je 4 i 6 cilindara...
pametnjakovicu...
xD
znam ja sta je mislio, misliti je govno znati...
i ne postoji 3000GT s 4 cilindra, tak da neznam sta to uopšte spominje :)
osim ako nije sta prčkano po njemu
pa baš je prckano po njemu...
pametni pimp:
[16:44]Sbecks: jebo te 6 taktni micubisi :D
[16:44]Szeryx: xD
[16:44]Szeryx: hahaha
[16:45]Szeryx: imam ja 4-taktnu kosilicu :D
[16:45]Sbecks: uuuu
[16:45]Szeryx: i 2 taktnuuu
[16:45]Szeryx: :P
[16:45]Szeryx: proooo
[16:45]Sbecks: i sad ugradi dvotaktnu motorku na nju
[16:45]Szeryx: ahhhaha
[16:45]Sbecks: i imas 6 taktu kosilicu motorku :D
[16:45]Szeryx: ahahhaha
[16:45]Szeryx: :D
Imaš i sa 4 cilindra, imaš i samo s prednjom vučom, itd., ali da, ima ih tek par primjeraka koji su prvi pravljeni, dok ga nisu usavršili, i 4-takni nitko neće prodati, jer vozi za bagatelo, tako da ne možeš meni prosipati te fore, jer znam o tom autu dosta, ipak je to moj najomiljeniji auto. :D
@Koliko znam u Zagrebu imaju samo na dva mjesta njegove dijelove. Ima ih u Mitsubishiju koji nije licensiran, i u Subaru.
@Fora ti je jednostavna, recimo motori imaju 2-takni, neki jači motori imaju u 4-takni, dok normalni auti imaju 4 takni, a 6 takni se dijeli na više njih, jedan od popularnijih je V-Boxer koji ima cilindre smještene u "V". Postoje i više takni od 6. Da sada ne pričam o tome, tebi kao laiku za motore mogu jednostavnije pojasniti razlike.
Ovako, jednostavno. Imaš spremnik s gorivom, cilindre i svjećice na svakom cilindru.
Iz spremnika gorivo ide u cilindar, kada dođe u njega, cilindar je u gornjoj poziciji, zatim se zatara, kada cilindar ide dolje, tada se svjećica zakreše i sve što je u cilindru (gorivo) se zapali, napravi se tlak/pritisak i tjera cilindar prema dolje kako bi okrenuo osovinu, otvara se ispušni ventil i dimovi izu van. Zatim cilindar od okretnog momenta ide opet gore i proces se ponavlja.
To je toliko brzo, da se mjeri u okretima, opisao sam ti samo jedan okretaj, onda možeš zamisliti kada ti motor radi na recimo 5 000 okretaja.
Kod dizelaša nema svjećica, već se nakon punjenja cilindra benzin samozapali od pritiska koji ga pritisne, pa se dizelaš lako prepoznaje po lupanju.
Ako na to staviš turbinu, ili ti ga turbo, on ima učinak da se ispušni plinovi iskoriste. Znači kada plinovi idu vani, oni zakačaju lopatice turbine i preko osovine s druge strane druga lopatica tjera više benzina u cilindre. Tako se dobije snaga, veća temperatura, itd.
Znači, motor ima cilindre pomoću kojih okreće osovinu. Ako motor ima dva cilindra, onda se za njega kaže da je dvotakni.
VIše cilindara, jači motor, međutim razlika je još u vučenju goriva, svakim okretom se puni pola cilindara od njegovic sveukupnih brojeva. Znači 4-takni motor, puni dva cilindra, pali ih, zatim puni druga dva i pali ih, i tako se proces ponavlja. Jednostavno rečeno, više takni vuče više goriva, jer iz rezervara ne ide u 2-takni, već recimo isti taj spremnik za gorivo mora pumpati 6 cilindara, zato vuče više benzina.
Moj frend ima BMW-a 6-taknog, zadnji pogon i odmah se može osjetiti njegova snaga sa 100 KM/H u zavoju od 60° kako izvlači. Na tehničkom fakultetu ga je na parkiralištu slučajno okrenuo za 180°, zadnji pogon, skretanje od 45°, mrvicu je stisnuo gas i auto je sa takvim motorom poludio i zaokrenuo se u mjestu za 180°. Tako da 6-takni motori nisu jednaki na prednjoj, zadnjoj i 4WD vuči.
3000GT ima većinom pogon na sva 4 kotača s omjerom 40% na prednje i 60% na zadnje, što je super balans protiv klizanja. S pogonom na 4 kotača se ne može driftati i izvoditi slične stvari paljenja guma.
Kod prednjeg pogona zadnji dio može plesati, pa se lakše kližu na kiši i lakše se gubi kontrola u zavoju.
Pogon na zadnjim kotačima je idealan za utrke i startne aute, međutim takvi auti lakše gube kontrolu pri velikoj snazi u zavoju.
Tako da je pogon na 4 kotača najbolji, najbolje drže cestu i imaju najveću aksceleraciju.
Niko Bellic
05-01-2011, 17:26
Kewl C. Naucio sam nesto novo. E da, jely bolje u zavoju kad prebrzo udjes u njega pustiti gas, skrenuti i dodati gas ili samo dodati gas i skrenuti?
Blek_Stena
05-01-2011, 17:29
Ja ne vjerujem da si ti sve ovo isro sad.... sa duznim postovanjem...
Niko Bellic
05-01-2011, 17:33
Go, go, go! FIGHT!
Dajte mi sad jos samo odgovorite kad auto jace cupa u zavoju. Kad pustis, skrenes, pa dodas gas ili kad skrenes, pa dodas gas?
Blek_Stena
05-01-2011, 17:37
Ja ne znam gdje bi poceo.. od toga dase taktovi odredjuju po cilindrima.. da turbina tjera benzin u cilindre... i takve stvari.. ja jednostavno nemrem vjerovat.. :D
Ko da sam babu pital kak radi auto.. strasno..
A ovo kaj ti pitas.. pa to nema pravila, puno tu faktora utjece.. po osjecaju.. ovisi kak ti gume drze, koji pogon itd..
Blek_Stena
05-01-2011, 17:41
nemrem vjerovat da cu ovo stavit ali evo...
4 taktni motor (cetverotaktni ciklus) ti je ovo:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/4StrokeEngine_Ortho_3D_Small.gif
1. TAKT – usisavanje zraka
2. TAKT – kompresija i paljenje
3. TAKT – izgaranje i ekspanzija (radni takt)
4. TAKT – ispuh i istiskivanje plinova
Ne odreduju ga clinidri..
Evo jos malo osnove tehnickoga..
Motori sa unutarnjim izgaranjem se dijele na dvotaktne ili cetverotaktne..
Dvotaktni:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/Two-Stroke_Engine.gif
1. TAKT – izmjena medija i kompresija
2. TAKT – izgaranje i ekspanzija (radni takt)
osvetnik_sch3l3
05-01-2011, 17:43
Go, go, go! FIGHT!
Dajte mi sad jos samo odgovorite kad auto jace cupa u zavoju. Kad pustis, skrenes, pa dodas gas ili kad skrenes, pa dodas gas?
u pravilu se prije zavoja usporava i kroz isti se ubrzava kako bi se automobil opirao centrifugalnoj sili.
pogodi putanju i gass
@Niko, na drugoj polovici zavoja dodaj gas. Znači na izlazu iz zavoja.
Blek_Stena
05-01-2011, 17:56
C daj mi molim te objasni ovaj V-boxer xD
E ja cu se raniti majkemi...
Blek_Stena
05-01-2011, 18:05
Dečec a kaj tebe muči? :)
Koja rasprava :pray:
@C: :pray:
Blek_Stena
05-01-2011, 18:07
Ja se stvarno ispricavam sto sam te povrijedo sa svojim komentarima.
Evo necu vise... majkemi..
Da stvarno cesto postam ovdje.. A i vidim ti si jedan od starih forumasa pa sve znas :)
@Blek_Stena - Ne seri i ne pravi se pametan, jer ne pričamo o stoj stvari. 12 takni, ja govorim da je 12 nataknutih cilindara na sovinu, a ne da nešto radi po proceduri u koracima. Razlika je velika i zato se ne pravi pametan.
Ja sam davno završio tu školu, i radio sam na turbini koja je velika koliko i jedna kuća, a motore i sve vezano za njih sam imao 5 8) ...reći ću ti samo jedno, odjebaus.
P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Boxer_engine
@Niko Bro - Sa zadnjom vučom ti je najbolje pustiti gas, ući u zavoj i pred kraj zavoja ga malo dodati da se izvučeš iz zavoja. Ako budeš pod gasom, lako se možeš okrenuti za 180°, jer zadnji kotači će tjerati auto naprijed, dok će prednji ići lijevo ili desno, pa može doći do odličnog balansa za izgubiti nadzor nad vozilom. Sama pomisao, zadnji kotači voze neprijed pod gasom, a prednji su zaokrenuti lijevo/desno, odmah ti može proći kroz glavu da će na kraju prednji kotači stojati u mjestu, dok zadnji dio auta kruži oko prednjih.
Za prednjom vučom je isto tako, samo blaže za zavoje, neće ti se okrenuti za 180°. Isto pustiš gas, uđeš u zavoj, i pred kraj zavoja dodaš gas da se izvučeš iz njega. Ako prerano dodaš gas, znači do pola zavoja, max. što ti se može dogoditi jest da ti skreneš lijevo, prednja vuča vuče auto, tako da ti se samo zadnji kraj auta može zaletiti i zadriftati. U glavnom, prednja vuča je sigurnija od zadnje, ali zadnja je jača. :D
A s pogonom na sva 4 kotača, ma to uđeš pod gasom u zavoj, sve što ti se može dogoditi jest da završiš na suvozačevom mjestu. :D
Blek_Stena
05-01-2011, 18:12
Na osovinu je nataknuto? :D Koju poluosovinu?
Vidim da si tata mata od zanata i da nema smisla ulazit u ove pametne rasprave :)
Sam si ti nataknjivaj cilindre :D
Na osovinu je nataknuto? :D Koju poluosovinu?
Vidim da si tata mata od zanata i da nema smisla ulazit u ove pametne raspraveS:)
Sam si ti natanjivaj cilindre :D
Tko je ono mene pitao za Boxera?
Ajde mali tišina, idi čitaj V-Pepeljugu.
Blek_Stena
05-01-2011, 18:17
Hehe zakon si :)
Nego posto vidim da se i u mitsubishije kuzis.. znas sta je ovo? :)
http://i300.photobucket.com/albums/nn2/Blek_Stena/Stvaranje%20Colta%20GTTi/IMG_5773.jpg?t=1294247819
Niko Bellic
05-01-2011, 18:19
FIAT 131 Abarth > odite gledati na YouTube
Može kava dok čekam?
To bi trebao biti 4G61 motor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Sirius_engine#4G61
Blek_Stena
05-01-2011, 18:25
E stari puno jos moras googlati :)
Kakva 61.. taj je u garazi... Mogao si samo po ovih 2000 zakljuciti da nije 1.6 al dobro..
E sad posto sam ja samo balavac koji je slozio 4G63T u Colta ne smijem se igrati sa vama :(
Btw. jel to netko ovdje miješa cilindre i taktove? Wtf, ovo će promijeniti teoriju o motorima :)
Systematic Reverse
05-01-2011, 18:29
ma vi ste totalni kebabi..
E stari puno jos moras googlati :)
Kakva 61.. taj je u garazi... Mogao si samo po ovih 2000 zakljuciti da nije 1.6 al dobro..
E sad posto sam ja samo balavac koji je slozio 4g63T u Colta ne smijem se igrati sa vama :(
Sve je to ista serija motora, zato sam ti dao link.
4G61Sili 4G63.
@Ne mješa nitko cilindre i taktove, ali je bilo nesporazuma pošto sam ja to htio dočarati laiku.
@E, dobar je kebap, ali ćevapi su bolji.
Blek_Stena
05-01-2011, 18:32
Hvala sta si mi dao link stavno nebih znao :)
A izmedju 4G61 i 4G63 turbo je malo veca razlika :)
Nis, kolko got ovo bilo poucno sve moram ic, sretno googlanje :)
Pozdrav od laika :thumbs2:
Znam da je razlika velika, ali motor kao motor je isti, samo druga verzija, poboljšan do ibera. Možda bi bolje bilo da sam rekao da je to 4G6# motor?
Systematic Reverse
05-01-2011, 18:35
mozda!
iako bi bilo jos bolje da si mozda rekao 4G6* motor.
jer
* > #
Pametno. Ali mislim da je najbolje samo 4G6 ili 4G.
Niko Bellic
05-01-2011, 18:40
Kakav ti je to avatar? Podsjeca me na lignju.
Jel' mu motor bolji od 4G63 sa turbom?
@Moj avatar? Ma ne, u mojem avataru je lignja već ispržena.
@Blek_Stena - Vidim da gledaš ovu temu. Jesi mu produvao dizne i zagrijao svjećice? Kako piči? Zašto ga ne sastaviš nazad, pa prođikaš?
Otišo Blek Stena vozit svoj TJUNIRANI auto haha
http://i58.photobucket.com/albums/g244/SneakySmiley/ban.jpg
ISUSE BOŽE, ŠTO OVAJ C IZVALI I OSTANE ŽIV, JA NEVJERUJEM, majko mila :(
zašto, ali zašto pobogu?
cilindri spojeni na osovinu? sta ti imas cilindar od par metara koji ide direkt na kardan ili čak u diferencijal? daj frende obuzdaj se, vidim brdo teksta i bla bla nabrajanja, ima tu gro propusta u tvom opisu rada motora ali došao sam s treninga i mrtav umoran sam, sve se bojim da ne razlikuješ okasti od viličastog ključa :s
onda dalje, dijelovi se ne kupuju nikako kod ovlaštenih trgovina itd jer je to preskupo, imaš lokalne dilere autodijelovima/vozilima, otpade itd, nadalje meni najpoznatiji d-i-l-e-r za mitsubishije je jedan čovjek iz virja kraj đurđevca i znam da za 4x4 vozila ima dosta toga, vjerovatno takvih ljudi ima po cijeloj državi i zgu koji su specijalizirani za neki auto i imaju dijelove za to...
Znači, motor ima cilindre pomoću kojih okreće osovinu. Ako motor ima dva cilindra, onda se za njega kaže da je dvotakni.
imam samo dvije rijeci, klipnjača i radilica :)
ja imam motor s jednim cilindrom, jel on jedno taktni motor? nezz, svi mi govore da motorka koju koristim da je dvotaktna i da u nju ide mješavina goriva, a ima samo jedan cilindar? kako to sad?
sad razumiem zasto si naglasak na RADIO na velikim turbinama jer si ocito izvalio nesto tipa da kubikaža motora se određuje po velicini motora pod haubom ili nesto slicno jel?
jos mi je puno toga proslo kroz glavu citaju tvoje postove, ali stvarno, šok i nevjerica :D
ali neka, vec sam navikao od tebe na ovakve provale u doti ili napajanjima za kompove i hibridnim komponentama :D
sve najbolje C :bravo:
osvetnik_sch3l3
05-01-2011, 22:57
bananas,
sto mi je predivan onaj nissan gt,
kako mu je izvedeno skretanje zadnjim kotacima i koliko to zapravo ima "smisla" (pretpostavljam povecajne tezine i broj potrosnih dijelova )?
Pimp bote šuti jer si kreten.
sori frende sto nemam 6 taktni v boxer s spojenim klipom na osovinu
Kia Optima Hibrid: maksi luksuz - mini potrošnja (http://www.slobodnadalmacija.hr/Auto-moto/tabid/90/articleType/ArticleView/articleId/121985/Default.aspx)
http://i.imgur.com/jzSJn.jpg
http://i.imgur.com/dXZXi.jpg
A ne bi je kupio :pray: Plus, tu je još novi Sportage. Kia owna lagano.
Pimp klinče, pitao si nešto i ja sam ti objasnio kao laiku, da bi i djete koje ne zna još ni pričati kako treba shvatilo. I onda se ti počneš kurčiti jer si progooglao i saznao i umislio si da si inžinjer za motore i da znaš više od mene. Ne kažem da nisi u pravu, ali kao što sam već rekao, govorimo o dvije različite stvari koje ti ne možeš shvatiti, jer si glup.
Ja ću tebe staviti na ignore, tj. gnjavatora, tako da neću vidjeti više tvoje postove jer si idiotska maskota ovog foruma.
SharpDressedChevap
06-01-2011, 12:47
Izgleda mi nekako... prefuturistički. A i interijer izgleda nekako preplastično.
Praetorian
06-01-2011, 14:04
Šta Kia još proizvodi aute :rotfl:
Kostolomac
06-01-2011, 14:06
Čemu taj komentar? =/
Praetorian
06-01-2011, 14:07
90 tih sam viđao Kie od tad skoro pa ni jednu )
Onda živiš u nekom selu u ličkoj zabiti. Kia ima na cesti više nego ikad.
Praetorian
06-01-2011, 14:17
Sisačko-Moslavačka županija, ugl. nesjećam se kad sam zadnji put vidio Kiu.
SharpDressedChevap
06-01-2011, 14:25
Kia Shuma jedno od brojnijih auta ovdje :s
Ja Kiu isto ne viđam često, ali ima ih nekolicina, ne znam koja točno, ali neka malena, liči na onu malu Hondu Civic.
kia cee'd, ima ih podosta po cesti =)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... %C3%9F.JPG (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Kia_pro_cee%27d_CRDi_Carrarawei%C3%9F.JPG)
pa ja sam iz siska pa ih vidjam... :D
od frenda stari ima ceed, frendice ima sorento...
i jos ih vidjam....
ne znam jesi bas sisak ili okolica?
Niko Bellic
06-01-2011, 16:55
Ajde radije pogledajte ovo... http://www.flickr.com/photos/antsphoto/page1/S...316 stranica bolesno dobrih i ultra rijetkih automobila.
Praetorian
06-01-2011, 19:29
pa ja sam iz siska pa ih vidjam... :D
od frenda stari ima ceed, frendice ima sorento...
i jos ih vidjam....
ne znam jesi bas sisak ili okolica?
Kutina :D , kažem prije sam ih viđao sada jako rijetko.
A koja komedija :rotfl:
Handling A Ticket FAIL (http://failblog.org/2011/01/11/epic-fail-video-handling-a-ticket-fail/)
Nova Honda Civic
http://i.imgur.com/mYBrq.jpg
http://i.imgur.com/hCR8E.jpg
Praetorian
19-01-2011, 15:52
Lijepa pila.
Ja sam prije tjedan dana na svom Fiatu mijenjao brisače (metlice za prednje i gumicu za zadnji), kupio sam od BOSCHA za 150 kn, kak sad brišu, ja sve nisam vjerovao. Odma prvi put kad pređu preko stakla bude čisto i suho. Dok kod mog starog na Yugu moraju brisači par puta proć da bi se nešto osušilo.
lijršs honda...kolko pa dode??da si covijek ode kupit jednu :) :)
Eto, taman kad me nema na forumu, C ragea i govori okolo da su svi deca, neshvacajuci da stena ima preko 25 :DD
btw.
kako stvari stoje, kad polozim stize Fabia!! Polovna, fkors
Interceptor
19-01-2011, 20:51
Što ne kupiš auto kad već budeš položio?
Praetorian
20-01-2011, 11:17
Eto, taman kad me nema na forumu, C ragea i govori okolo da su svi deca, neshvacajuci da stena ima preko 25 :DD
btw.
Super, nezz ja baš ne volim Škode, kad sam vozio od kuma imam ojećaj kao da sam u sepetu, a mislim da sam normanlo velik 1.83, jednostavno mi je u autu preduboko.
Marka auta nema veze sa veličinom auta. I u rijetko kojem autu danas ti je tijesno naprijed, jer je sve podređeno vozaču i suvozaču.
Stari mi radi u PIK-u, i u firmi mu izlaze 3 Stare skode fabie, i dolaze nove, taman taj mjesec kad bi trebao zavrsit sve, tako da ju dobijem po relativno dobroj cijeni, a auti su ocuvani maksimalno.
@Prae
Meni dvometrasu je auto perfektan! :D
SharpDressedChevap
20-01-2011, 12:40
Ta Fabia je zakon. Evo već nekih 9 godina naša i dalje ide dobro, samo se jednom shebala lambda sonda :D
Stari mi radi u PIK-u, i u firmi mu izlaze 3 Stare skode fabie, i dolaze nove, taman taj mjesec kad bi trebao zavrsit sve, tako da ju dobijem po relativno dobroj cijeni, a auti su ocuvani maksimalno.
@Prae
Meni dvometrasu je auto perfektan! :D
firmini auti ocuvani maksimalno?
Pričaš o meni?
Stena je odrastao čovjek i dobar je (moja greška je što sam pisao postove ispod njegovih, koji nisu bili upućeni njemu, pa se u vrijedio), ali ovaj forum je pun klinaca.
Kada kažem klinac, ne mislim da nema puno godina, već u glavi nije sazrio, može čovjek imati i 40 godina, ali ako još u glavi nije sazrio, klinac je kako god okreneš, poznajem hrpu takvih, gdje je doslovni klinac od 15 godina prije sazrio nego čovjek od 40.
Dolazim is slovenije pa ne pišem dobro hrvatski ali nadam se da me čete razumijeti!
C vidim da si majstore, pa me zanima ako mi možeš kazat kakav motor ima Lancia delta intergrale ona od martini racinga, kolko ima cilindra, takta, konjske snage na kojima okretajima radi itd....i koja firma je pravila tuning na motorima!
Hvala!!
Aha
Niko Bellic
22-01-2011, 16:30
Dolazim is slovenije pa ne pišem dobro hrvatski ali nadam se da me čete razumijeti!
C vidim da si majstore, pa me zanima ako mi možeš kazat kakav motor ima Lancia delta intergrale ona od martini racinga, kolko ima cilindra, takta, konjske snage na kojima okretajima radi itd....i koja firma je pravila tuning na motorima!
Hvala!!
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=40854 (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=40854)
Systematic Reverse
22-01-2011, 18:52
Aha
jeje..
znas kako ljudi vole cuvati aute za koje ih boli kurac..
tbh ni ja ga nebi cuvao.
Interceptor
22-01-2011, 18:57
JA nemam auta :twisted:
imacu ga kad polozim za cetri godine :boohoo:
[quote="Gu$ht3r":dbi1qwc3]firmini auti ocuvani maksimalno?
Aha
jeje..
znas kako ljudi vole cuvati aute za koje ih boli prozor..
tbh ni ja ga nebi cuvao.[/quote:dbi1qwc3]
Ovdje se kontrolira sve to skupa, tako da nemam brige :)
A onaj ugašeni čik ispod sjedala u kutu?
Blek_Stena
24-01-2011, 11:09
[quote="Gu$ht3r":3uc6w048]firmini auti ocuvani maksimalno?
Aha
jeje..
znas kako ljudi vole cuvati aute za koje ih boli prozor..
tbh ni ja ga nebi cuvao.[/quote:3uc6w048]
Pa znas onu dobru staru...
Koji auto ide najbrze po makadamu?
.. Sluzeni! :D
Systematic Reverse
24-01-2011, 11:39
:)
Službeni*
da te fixam :p
Blek_Stena
24-01-2011, 12:01
Ah da, pardon :)
http://i.imgur.com/3KQKe.png (http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-kako-na-cesti-izgleda-hrvatski-elektricni-trkaci-bmw/534909.aspx)
Koji auto :pray:
Blek_Stena
26-01-2011, 09:36
Znam Rimca, pratim njegov auto od pocetka :)
Lik je car..
Svasta nesto novo se kuha u garazi kod njega :)
http://i1003.photobucket.com/albums/af153/CroDriver/VST%20conversions%20BMW%20bi%20moto%20electric%20c ar%20project/IMG_0889.jpg
http://i1003.photobucket.com/albums/af153/CroDriver/VST%20conversions%20BMW%20bi%20moto%20electric%20c ar%20project/IMG_0890.jpg
http://i1003.photobucket.com/albums/af153/CroDriver/VST%20conversions%20BMW%20bi%20moto%20electric%20c ar%20project/IMG_0822.jpg
Zvao me stari baš, bio je na tehničkom na Jankomiru, i vidio je parkanu novu 508-icu :pray: Naravno, odmah ju je uslikao, baš me zanima kak izgledao "uživo". Valjda će se i na cestama počet pojavljivat uskoro....do want.
Ja bi ovakvog Pežoa :(
http://i.imgur.com/WmE4y.jpg
E sad baš :) Al dobro je da rade takve prototipove, od njih mogu pobrat pokoji detalj na modelima koji su na cestama ili koji će se tek pojavit.
http://www.jutarnji.hr/west-coast-custo ... n-/920923/ (http://www.jutarnji.hr/west-coast-customs-ozivjeli--cudoviste--iz-filmskog-hita--tron-/920923/)
:pray:
i ja bi novoga Pagani Huayra
http://gmotors.co.uk/news/wp-content/uploads/2011/01/Pagani-Huayra-21-650x466.jpg
AMG motor od 700ks...mhmmm
Blek_Stena
27-01-2011, 19:24
http://www.jutarnji.hr/west-coast-customs-ozivjeli--cudoviste--iz-filmskog-hita--tron-/920923/
Krapina :)
cham3leon
27-01-2011, 22:20
Jel samo meni neonke na autima izgledaju neukusno i gej?
blood4me
27-01-2011, 22:27
Da.
One tipa Konzum tuninga da, ali ove za for show aute je sasvim druga priča. Plus, ovo je efektno a neonke su inače na autima samo u izložbene svrhe. Neznam kak je vani, ali kod nas su zakonom zabranjene. Kako bilo da bilo, to je sastavni dio takvog auto stylinga.
cham3leon
27-01-2011, 22:40
Dobro, ajde, ovo neću komentirat, to je više ovako neki fora umjetnički projekt, ali kad ljudi zbilja tuniraju i uljepšavaju auto šta moraju raditi takav kič iz toga?
A da, tanka je granica između lošeg i dobrog ukusa :) Neki se možda žele isticat pa naprave obnuti efekt.
Nikad neću zaboravit kaj sam vidio u utorak, golf trojka, boja trula višnja, onak polu razvaljen al bitno da je spušten do poda, sa strane si je polijepio one blesave naljepnice a odostraga na bumperu, ispod tablice, OGROMNIM slovima piše "Bad boys drive bad toys". Došlo mi je da izađem iz auta i razrežem mu tu kramu.
cham3leon
27-01-2011, 22:48
Ti su najjači... Auto od 1000 kuna pa na njemu neke fensi felge i otraga rola da glasno prdi pa valjda sam sebi daje neki awesomeness.
Da, pravi riceri, nema šta. Svaki spojler, spulja i felga mu daju par dodatnih konja :)
McPingvin_v2.0
28-01-2011, 01:51
http://www.jutarnji.hr/west-coast-customs-ozivjeli--cudoviste--iz-filmskog-hita--tron-/920923/
Krapina :)
Upravo mi je to prošlo kroz glavu :)
Blek_Stena
28-01-2011, 11:17
Decki jel fukate kaj? :)
http://img405.imageshack.us/img405/3575/image001huj.jpg
Da_killah
28-01-2011, 13:21
:pray: :rotfl:
KJI9oURgZNw
lol, staro al dobro :)
Niko Bellic
01-02-2011, 00:15
Daj skuži ovo! :pray: :rotfl:
31SSz_8pVqQ&feature=related
McPingvin_v2.0
01-02-2011, 02:27
Erm? Farbao si je krov?
Lord Ragnarok
01-02-2011, 15:02
erm? do pola si ga je ofarbao?
Sama činjenica da ga farba tu di ga farba i na koji način ga farba je debilana sama po sebi.
Niko Bellic
01-02-2011, 17:03
Sama činjenica da ga farba tu di ga farba i na koji način ga farba je debilana sama po sebi.
Zaboravio si spomenuti i boju u koja ga farba... :rotfl:
Ja ne vjerujem da si ti sve ovo isro sad.... sa duznim postovanjem...
hahahaha, slučajno malo zalutao u ovu temu i nisam mogao vjerovati što sam pročitao :D
hahahahahaha koji hebeni car, ovo je presmješno.
C :pray: :pray: :pray:
Mater :pray:
http://www.jutarnji.hr/dodge-challenger ... ja/922985/ (http://www.jutarnji.hr/dodge-challenger-cult--kad-ovan-podivlja/922985/)
Bolje da ne mislim kaj bi bilo da imam takav auto :D
Kostolomac
05-02-2011, 13:17
Predivan je :'-)
Kupio novi Auto Klub, predobar je. Vozili 508, prikazali coupe 208 te roadster cabrio 208, spremni za 2013. Najviše auta u Hrv. je prodala žena iz Osjeka, čak oko 180komada, i to Chevroleta.
Ogg The Dogg
08-02-2011, 10:01
e ljudi pitanje: jel netko od vas bio testiran na droge od strane policije???
Systematic Reverse
08-02-2011, 13:50
šta te točno zanima?
Ogg The Dogg
08-02-2011, 14:10
mene su u subotu testirali. zanima me koje to droge testiraju. policajac koji je radio taj test nije baš bio pričljiv
Systematic Reverse
08-02-2011, 14:36
nisam ziher ali mislim da imaju testere na:
žižu, bijelo, c.rack, bombone, žuto, trip (lsd) i pcp.
pa jel' ti nisu nista rekli? si pozitivan/negativan?
Ogg The Dogg
08-02-2011, 16:22
test bio negativan. valjda sam mu bio sumnjiv zato sto mi je trestala glazba u autu i sto sam pusio cigaretu.
pito me jesam se voljan podvrgnut tom testu.
oso kod njega u auto, slinio 10 min neki stapic s vatom onda je on to umocio u neku tekucinu, tu tekucinu rasuo po nekoj plocici, stavio to u neki uređaj. uređaj je radio nkih 10-15 min i ispiso mu na papiric da mi je test negativan na sve droge. moro sam se potpisat na taj papiric i onda mi je vratio dokumente.
ugl, vrlo skup, dug i nepotreban proces
a policajcima je posa mucit neduzne ljude i navijace :S
Kostolomac
08-02-2011, 16:31
@Ogg The Dogg, kladim se da je cajkan tek dobio tu mašineriju, pa te štopao da isproba :P
nek on isprobava na sebi, a pusti ljude na miru.
A čuj, šta bi ti na njegovom mjestu, da primaš plaću za to i da moraš uloviti mjesečno par njih, a ulov je težak.
Human m0nst3r
10-02-2011, 16:14
Evo jedna novost u mom vozilu :)
http://img690.imageshack.us/img690/6375/dsc00628lg.th.jpg (http://img690.imageshack.us/i/dsc00628lg.jpg/)
http://img413.imageshack.us/img413/1149/dsc00629nx.th.jpg (http://img413.imageshack.us/i/dsc00629nx.jpg/)
http://img717.imageshack.us/img717/2725/dsc00630i.th.jpg (http://img717.imageshack.us/i/dsc00630i.jpg/)
http://img526.imageshack.us/img526/1883/dsc00631ux.th.jpg (http://img526.imageshack.us/i/dsc00631ux.jpg/)
http://img513.imageshack.us/img513/9904/dsc00632f.th.jpg (http://img513.imageshack.us/i/dsc00632f.jpg/)
http://img23.imageshack.us/img23/6048/dsc00512xb.th.jpg (http://img23.imageshack.us/i/dsc00512xb.jpg/)
http://img638.imageshack.us/img638/9493/dsc00513jn.th.jpg (http://img638.imageshack.us/i/dsc00513jn.jpg/)
:oops:
Niko Bellic
10-02-2011, 16:43
Predzadnja slika mi je najbolja, ali šta ti znači to FR? Fabia Racing ili kaj? Da to nije možda u nekoj vezi s oni Seat FR modelima? Objasni se please.
Human m0nst3r
10-02-2011, 16:44
Np, to su ti sicevi iz Ibize FR, znaci sporstki modeli seata. Pase na vodilice :)
Lord Jambrek
10-02-2011, 16:46
Predzadnja slika mi je najbolja, ali šta ti znači to FR? Fabia Racing ili kaj? Da to nije možda u nekoj vezi s oni Seat FR modelima? Objasni se please.
Full 'Rđavo prije :P
ili Fabia Ruglo, nezz :D
Fora kaj pašu sicevi, zakon. Moj pug je po defoltu dobio takve :)
Niko Bellic
10-02-2011, 17:36
Np, to su ti sicevi iz Ibize FR, znaci sporstki modeli seata. Pase na vodilice :)
Pogodio sam pogodio, tralalala lala! Daj mu još metni one distancere za felge da zasja u punom sjaju i dobije na stabilnosti!
Da, i da mu ovjes otiđe u vječna lovišta. Još bolje, nek stavi 19" felge pa nek mu fabija ide ko krepana mačka i nek mu potrošnja poraste za barem 20%.
Niko Bellic
10-02-2011, 17:52
Blablabla. Radije pogledaj ovo.
rJZAg2KL_FY&feature=related
Human m0nst3r
10-02-2011, 19:41
Niko distance necu jer to pogorsava handling a ne pomaze. Za handling stavljas anti roll bar, gewinde, tvrde selene itd itd i naravno ostanes bez bubrega na nasim cestama za 10km. Moj savjest -3,5cm wietec i 16 felge i to je to. Makar moram priznat da su ove OZ leggere bile one super ili ultra su fakat jebeno tvrde
Koliko godina (ili od koje do koje) vrijedi onaj zakon o mladim vozačima? I ubraja li se u njega još išta osim toga da moram imati 0 promila i ne smijem voziti iza 23h bez nadzora starijeg vozača. Položio sam prije 2 mj. pa me zanima.
Inače vozim mazdu 626 iz 98. (izašao i kupljen te godine), 90 ks, prešao nešto više od 190 000 km, garažiran. Nije se ništa kvarilo osim što je nedavno ABS prestao radit. Auto nije moj, nego od roditelja, naravno... jebiga, ipak trebam završiti sa obrazovanjem i naći posao da bih mogao imati svoj auto.
Human m0nst3r
10-02-2011, 20:40
Vrijedi ti zakon od 24 godine da si mlad vozac, do tada moras bit 0,0 promila, i ne vise od 102ks. I naravno ne smijes radit teze prekrsaje.
Blek_Stena
11-02-2011, 08:43
Osim ako nisi polozio po starom zakonu a jos uvijek nemas preko 24, onda te ne kaci :) Bio ja na sudu, znam iz prve ruke :D
A ovaj zakon da ne smijes voziti poslje 23h ti vise ne vrijedi.. I tu kaznu sam uspio pobrat.. pa su ga ukinuli :D
Systematic Reverse
11-02-2011, 09:18
ma ja polozio prije 3godine cca, i prakticki svaki dan vozim poslje 23h.
nikad me nisu jebali zbog toga :/
Blek_Stena
11-02-2011, 09:24
Pa kazem ti da je taj zakon bio na snazi niti godinu dana.. Ukinuli su ga prije.. ma ima vec i 2 godine..
Čim navršim 18, znači još pol godine, kupujem ovoga.
http://www.njuskalo.hr/image-w450/auti/bmw-serija-3-318-d-slika-2502301.jpg
cham3leon
11-02-2011, 11:15
Starci će ti bemburu kupit? Hm...
McPingvin_v2.0
11-02-2011, 13:14
Hoće, zato jer tako dobro crta (http://pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=1424777#p1424777)...
Hint: scroll dolje.
Morph_OS
11-02-2011, 13:24
Tata ima i za kazne? :rotfl:
Ta petica sigurno ima vise od 75kw. Ako vec ides krsiti zakon onda uzmi nesto jaci i pazi kako vozis :)
ma vidis da ocito ima cim ce i studirati za pilota na aeronautici, ocito ce mu i avion kupiti kasnije :D
Da_killah
11-02-2011, 14:04
znači sigurno vrijedi 0.5 za one koji su položili prije ljeta 2008.? dosta frendova je puhalo pa su im rekli da je do 0.5 dobro, al mislili smo da je to kao neka tolerancija i da se ne kažnjava do 0.5 bez obzira što si mladi vozač?
Morph_OS
11-02-2011, 14:12
Kako sam citao,nema veze kad si polagao. Do 24 god. si mladi vozac i vazi ti 0.0 .
Blek_Stena
11-02-2011, 14:42
Prvo. Ono gore nije BMW 5 nego serija 3 i ima 85kW.
Drugo. Ja sam rekao da te ne kaci zakon o mladim vozacima gdje pise da ne smijes voziti jaci auto od 100 konja, ako si polozio prije 6. mjeseca 2008 god. tj ako ti je isteklo onih 2 godine "probne" vozacke.
Policija ce ti vjerojatno napisati kaznu ali to se rjesava na sudu. Ako netkom treba sve za szd neka mi se javi, imam sve spremljeno :) I tamo te oslobode krivnje jer zakon ne moze vrijediti retroaktivno, tj da ti pobije tvoja stecena prava (to vam pise u ustavu RH.)
E sad.. sto se tice alkohola.. Za to nisam siguran da li se mozete na to izvuci da ste prije polozili.. Siguran sam za jacinu auta..
Ali po nekoj logici mislim da vrijedi isto.. jer si polozio, dobio 2 godine vazecu vozacku sa tim ogranicenjima, nakon toga dobio si normlanu vozacku gdje i mogao imati 0.5 promila. Nakon toga dolazi ovaj zakon da nemos imat 0.5 dakle na tebe se ne odnosi jer si polozio po starom zakonu i vec si "odradio" tu zabranu.
Po meni bi imalo smisla se zaliti i na to na isti nacin.
Al sad me to ne dira vise jer i onak imam prek 24 :)
Human m0nst3r
11-02-2011, 19:25
Morph os krivo. Ajmo da razsjasnim zakon stena malo si krivo objasnio. Nisi mlad vozac ako su ti one 2 probne godine prosle prije 6.mjeseca 2008 godine. Znaci ako si polozio u 7 mjesecu 2006, kaci te taj zakon do 24 godine, ako si polozio ko ja npr 16.4.2006 ne kaci te taj zakon. 0.5 Mozes isto tako imat prema tom datumu a ne godinama i prema tome se racuna kad dodes na sud. Ali zakaj uopce pitate za jebeni alkohol? Boli mene kurac za murju, ali tari moj sudari se sa nekime i da je on kriv, opet si ti kriv jer imas alkohola u krvi, a kasko ce ti onda kurcinu pokrit a ne stetu.
evo ja sam mladi vozac po svim mjerilima, i 2x su me zaustavili s nekom minornom kolicinom, jednom je to bilo 0.17 a drugi puta 0.25
i samo su me pustili i kažu sve 5, znaci da ni neki policajci vise neznaju kakav je zakon ni ista :D
dosta ovisi o raspolozenju murjaka :D
Morph_OS
11-02-2011, 20:58
Nisam znao. :D
A ovo s cipelicima je istina.
Nece mi stari kupit auto.
Sam cu si ga kupit. Vec dve godine radim i stedim, da bi mogo kupit auto koji zelim.
Sto se tice pravila 100ks, to me nezanima. Svi mi frendovi imaju auto od +100ks, i nikad ne dobe kaznu. Moze se izvlacit na bilijun nacina.
lol ti nemas pravo glasa vise ovdje =P...e i da nemoj krasti vise tude crteze i nemoj bacat krafne NHF...lol
Niko Bellic
11-02-2011, 21:23
Jel ti znaš koliko te uopće jedan takav BMW košta godišnje?
Jel ti znaš koliko te uopće jedan takav BMW košta godišnje?
izgleda da nezna,jer bmw je jedan od najskupljih auta za odrzavanje u hrv,skuplji i od mecke =)
ulje ti za njega dode cca 120kn/L,a ide jedno 6L u njega...=) a di ti radis molim te mi reci kad ides u skolu jos? mora da si neki uber djak =)
Radim kod starog u firmi svaki dan 4 sata i zadovoljan sam placom.
Taj auto kosta oko 50k, necu uspit tolko skupit, al stari mi je reko dodat 15k.
Gle, stari mi je rus, al je zivot proveo u njemackoj. Tamo te starci kad zavrsis srednj tjeraju da radis nadjes stan i snalazis se u zivotu. Tako je meni stari reko. Ak ocu auto nek si zaradim za njega i da nakon srednje selim.
Forengner
11-02-2011, 21:35
Gle, stari mi je rus, al je zivot proveo u njemackoj.
Koji kombo.Jel sluzio u NVA?
LOL,ja sam zivio u njemackoj takoder,nije bas tako kako ti velis,nego te starci tjeraju da ides na daljnje skolovanje i nakon toga da se zaposlis kao covjek a ne da si ides kupit BMWa...da je tako u njemackoj,njemacka ne bi bila velesila nego nesto tipa hrvatska...
Forengner
11-02-2011, 21:37
Ma Rusija <3 Best time of my life.
Da ne pominjem da je boravak u Rusiji znacajno uticao na dalji tok mog zivota.
Nisam tako reko. Naravno da te tjeraju na skolovanje, al i da se snalszis u zivotu.
Niko me netjera da kupim bmw, odnosno auto. Ja to sam zelim, i nadam se da cu moc imat.
a cek tsare, ti si srbin, tj zivis li u srbiji ili hrvatskoj?
jel srbija ima ovakve zakone ili drugacije?
mislim da ovo o snazi auta vrijedi smao kod nas
i imam jedno pitanje, npr frend koji živi u švici dolazi ovo ljeto kod mene na more, ima 19god i vozi golfa r32, to ima mnogo vise od dopustenih 100ks, jeli on to smije voziti po hrvatskoj?
Smije. To vrijedi samo za one s hrvstskom vozackom.
i imam jedno pitanje, npr frend koji živi u švici dolazi ovo ljeto kod mene na more, ima 19god i vozi golfa r32, to ima mnogo vise od dopustenih 100ks, jeli on to smije voziti po hrvatskoj?
a stari mu 100% radi na baušteli =)
a stari mu 100% radi na baušteli =)
...da bi mu sin mogao voziti golfa od 250 ks :(
ili je ovo:
P_4Iu76GDi8
Niko Bellic
12-02-2011, 00:21
Nema auta do auta koji si sam kupiš, pa makar to bio...
I8YSNJLrzgU
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.