Pogledaj cijelu verziju : S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Stranica :
1
2
3
4
[
5]
6
7
Svaki faction ima nekog neprijatelja.
Ako se pridružiš freedomu , onda te duty mrzi :P
###DK### me prestigao :s
A je mogu poslije izaci iz factiona pa da ponovo budem neutralan :) , ako ne koji je najbolji faction
###DK###
05-01-2009, 21:53
A je mogu poslije izaci iz factiona pa da ponovo budem neutralan :) , ako ne koji je najbolji faction
Nisam siguran možeš li izaći.
Ako hoćeš biti što neutralniji, onda odaberi Stalkere.
Neprijatelj si samo s Banditima. Bolje to nego biti neprijatelj Freedomima ili Dutyevcima. (bar ja tako mislim :D )
Ne mozeš izaći iz factiona , ali mozeš se pridružiti drugom.
Kada sam prvi puta igrao , prvo sam se pridružio freedomu , pa stalkerima pa duty jer me zanimalo kakve armore dobijem.
Što kasnije u igri se pridružiš nekoj udruzi , bolji ćeš armor dobiti.
###DK###
05-01-2009, 22:27
Imam i ja jedno pitanje.
Ima li u igri ikakav artefakt koji ne zrači?
Ja sam naletio samo na jedan, i to onaj kojega treba odnijeti onom starcu.
Kad nosim bilo koji osim toga, počnem gubiti health zbog radijacije.
Mislim da ima onih koji imaju suprotan efekt od radijacije,znaci ponistavaju ju je.
Pa što ako malo zrači? :D
Kupi addon za armor protiv radijacije , poništi ti efekt artifacta i još malo ublaži kad uđeš u polje radijacije.
###DK###
06-01-2009, 11:37
Pa što ako malo zrači? :D
Kupi addon za armor protiv radijacije , poništi ti efekt artifacta i još malo ublaži kad uđeš u polje radijacije.
Mogao bih i tako. :D
Naišao sam čak i na artefakte koji samo zrače, a ne daju ništa pozitivno.
Dobro pa su uvijek dobri za prodavanja. Dobiješ novaca na pretek. :D
Deadwalker
27-01-2009, 11:28
evo, igram igru po drugi put i nemrem vjerovat kolko je to cudo zarazno. Jucer/danas sam ga igral do 3h u noci. Sa slusama na glavi i u mracnoj subi, bas sam se uzivil :D
http://img34.imagevenue.com/loc799/th_52107_xrEngine_2009-01-27_01-36-38-92_122_799lo.jpg (http://img34.imagevenue.com/img.php?image=52107_xrEngine_2009-01-27_01-36-38-92_122_799lo.jpg)
hm, jadnicak, nije mogao znati sta ce mu se desiti :D
Igra sa definitivno najboljom atmosferom, kako mi je sada izazvala nostalgiju ova slika, sada bih i ja Stalku :), ali jedna stvar me odbija, izbacivanja na radnu površinu svakih 2 sata :(
Deadwalker
27-01-2009, 12:32
hm, to se meni ne događa. Samo instaliraj zadnji patch i nebi trebalo biti nikakvih problema :wink:
Nego jedno pitanje za iskusnije stalker igrace...se može uopce onaj snajper Vintar upgredati? Nasao sam jednog ali ga mogu samo popraviti. Inace, kako je vec bezimeni rekao prije...svijetleci metki i ultra preciznost. Milina :D
Ja sam ga imao i upgradeao, bar mislim! :) Možda sam ga zamjenio sa nekom drugom puškom ali 99 % ti se može upgreadati. Samo trebaš nać odgovarajućeg merchanta, a ima ih dosta...
Sony Ericsson
27-01-2009, 14:39
hm, to se meni ne događa. Samo instaliraj zadnji patch i nebi trebalo biti nikakvih problema :wink:
Nego jedno pitanje za iskusnije stalker igrace...se može uopce onaj snajper Vintar upgredati? Nasao sam jednog ali ga mogu samo popraviti. Inace, kako je vec bezimeni rekao prije...svijetleci metki i ultra preciznost. Milina :D
moze se, samo sto ga ne mogu svi mehanicari nadogradit probaj malo okolo od jednog do drugog...
ili se probaj pridruzit u neki faction pa ti njihovi mehanicari imaju vise opcija...
Da, upravo sam to i ja rekao :)
Deadwalker
27-01-2009, 14:42
aha, tnx na pomoci, vec sam se splasil...puska je prava milina za odstrijel, jos dok je je malo pojacam, ufff 8)
P.S evo malo ugođaja iz zone. Možda nekoga potaknem da ponovo krene u akciju... :wink:
http://www.imagesforme.com/out.php/t327414_xrEngine2009012713283873.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/327414_xrEngine2009012713283873.jpg)http://www.imagesforme.com/out.php/t327413_xrEngine2009012713242992.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/327413_xrEngine2009012713242992.jpg)http://www.imagesforme.com/out.php/t327412_xrEngine2009012713211344.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/327412_xrEngine2009012713211344.jpg)
ScorpiuS
27-01-2009, 15:20
Mene nećeš potaknut da idem opet igrat, jer je ja tek prvi put instaliram ovih dana.
P.S. Linkovi ti ne rade
Sony Ericsson
27-01-2009, 15:22
da, samo se thumbovi vide. klik na njih ne daje vece slike :wink:
Deadwalker
27-01-2009, 15:24
cudno, meni radi sve normalno... :?
The Jackal
27-01-2009, 15:25
Meni isto rade :?
Hidraulicar Kreso
27-01-2009, 18:42
koji patch treba da bi igra radila normalno bez crashanja, jer sam se opet zaželio Chernobyla.
Pretpostavljam zadnji, ali ako si se zaželio chernobyla ja bih se vratio na chernobyl. Veliki sam fan stalkera ali sa clear skyom su malo previše požurili, dok na chernobylu imas i onaj oblivion mod koji ispravlja svaku greškicu u igri...
Hidraulicar Kreso
27-01-2009, 18:49
ali CS mi se čini nekako bolji...
The Jackal
27-01-2009, 18:50
Pretpostavljam zadnji, ali ako si se zaželio chernobyla ja bih se vratio na chernobyl. Veliki sam fan stalkera ali sa clear skyom su malo previše požurili, dok na chernobylu imas i onaj oblivion mod koji ispravlja svaku greškicu u igri...
U vezi tog oblivion mod-a. Di ima to za dwnld?
Sony Ericsson
27-01-2009, 18:52
http://stalker.filefront.com/file/Obliv ... 1005;93039 (http://stalker.filefront.com/file/Oblivion_Lost_22_for_1005;93039)
Hidraulicar Kreso
27-01-2009, 18:58
ovaj mod se čini jako dobar, mislim da ću se ja vratiti na SOC, a onda na CS
The Jackal
27-01-2009, 19:01
Ja moram imat 1.005 patch?
demetrius
28-01-2009, 11:07
ima više završetaka??je duži od černobila,u njemu sam se razočarao jer sam vidio najgluplji kraj di padaju matice po meni umjesto zlata,a da nisam sve questove rješio ni streloka ubio.
Deadwalker
28-01-2009, 11:14
Pa ono, meni je gameplay bolji u CS-u, jedino možda sto je CS kraci, al to opet zavisi kako igras. U CS-u su uveli upgrade oruzja, armora, popravljanje istih, nekoliko frakcija kojima se možeš i ne moras pridruzit te jos bolju i stravicniju atmosferu ukoliko posjedujes mrcinu od racunala. Prije igranja obavezno stavi zadnji patch i nebi smio onda imati nikakvih problema glede bugova. Uglavnom, ova igra je FPS godine te bi bio grijeh da ga propustis. Imas moju preporuku :wink:
ScorpiuS
28-01-2009, 12:41
Taman sam izašao iz Swampsi i sad sam ondje ispred vojske i uvijek me ubiju. Jesam li možda propustio neki gala armour na početku ili šta?
mravojed20
28-01-2009, 12:49
Igra je iritantno teška, tak da se navikni..
Scorpa, ja sam taj dio ponavljao oko 20 puta, ubijaju te malo pre dobro... :) Onda sam se raskalašio, uzeo pušku i poubijao cijelu bazu, te se obogatio toliko da mi bude dosta za kraj igre, ali..., vidjet ćeš, novci lako nestanu :)
ScorpiuS
28-01-2009, 14:42
Scorpa, ja sam taj dio ponavljao oko 20 puta, ubijaju te malo pre dobro... :) Onda sam se raskalašio, uzeo pušku i poubijao cijelu bazu, te se obogatio toliko da mi bude dosta za kraj igre, ali..., vidjet ćeš, novci lako nestanu :)
Ja sam se već skupio 7k, ali ja njima ništa nemogu sa Hunting Rifleom :(
Doć će poslije puškica ne boj se, ali ja sam uvijek nosio pištolj, dvocjevku, i jednu rašetaljku i to sve do kraja unaprijeđeno..., ali još je bilo dosta teško, igra je stvarno teška. I samo nešto, ovo nije spoiler nego savjet, prije nego što odeš iz cordona u garbage, spremi svu lovu... ako možeš, nisam sada siguran :)
Deadwalker
28-01-2009, 17:12
Taman sam izašao iz Swampsi i sad sam ondje ispred vojske i uvijek me ubiju. Jesam li možda propustio neki gala armour na početku ili šta?
tu ti ide posebna taktika. Znaci kad izađeš iz tunela cilj ti je ici dolje pa lijevo. E sada, prvo se zatrcis niz brijeg do velikog kamena ili sta vec, vidjet ces. Onda tamo budi skriven pola minute dok ti se stamina ne obnovi pa se zatrci opet dolje i dođi iza drveta. Dalje ides polako natraske hodajuci i pazi da budes iza drveca(moras mijenjati drva kao zaklon jer ona s nekim vremenom postanu propusna za metke). I tako sve dok ne odes van njegova dometa strojnice i onda mozes dalje normalno. Sad na pocetku ti se nema smisla sukobljavat s njima jer ces biti samo laki plijen. A poslije, dok ces imati Vintara i dobar armor uvijek ti ostaje opcija za slatku osvetu, hehe. Nadam se da sam pomogao... :wink:
ScorpiuS
28-01-2009, 18:40
Pobjego sam im, ali prije nego sam pročito tvoj savjet. Znao sam da bi koristilo koristit okolinu za zaštitu, ali stabla nisu puno pomogla. Malo me posrećilo tako da sam pobjego u punom šprintu sa samo jednim metkom zabijenim u šupak.
Meni je pomogla samo jedna stijena, i puno, puno sreće od moje puškice koja je nekako bila jako precizna i nije se puno drmala, hvala ti!!!!
ScorpiuS
31-01-2009, 16:34
Imalo. Ok kalaša sam napravio pljucu i pol. Radi ogromne, preciznija od Vintara. Nego ako mi netko može objasnit što točno dobijam poboljšavanjem muzzle velocitya (flatness).
The Jackal
31-01-2009, 16:39
Sorry na oftopiku al mi treba quick help.... za Običan stalker Oblivion lost mod. Da ga instaliram kaže mi da moram promijenit kod game data lajne dvije na true... sad.. KOJE?
$app_data_root$=true|false|C:\|Documents and Settings\All Users\Documents\STALKER-SHOC\
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
$game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\
$game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\
$game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\
$game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\
$game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\
$game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\
$game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\
$game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\
$game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\
$game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\
$game_config$ = true| false| $game_data$| config\
$level$ = false| false| $game_levels$
$game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
$logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\
$screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\
$downloads$ = false| false| $app_data_root$| downloads\
$mod_dir$ = false | false | $fs_root$ | mods\
Joj otkad ja cekam neki mod za ovu igru, jos je nisam preigro. Jel ima neki dobar da skinem izgleda da oblivion nece bit za ovaj nastavak.
Hajd ako ima neki dobar molim vas neka neko da link da i ja malo otputujem do chernobyla :rambo:
bezimeni
01-02-2009, 16:43
Zbilja ti ništa ne treba od modova da bi uživao u ovoj igri .Stavi na najteži nivo i polako guštaj u svakom koraku.
Deadwalker
01-02-2009, 20:52
Slazem se. Sad sam si nabavio Vintara, malo upgredao i tek sam sada osjetio uzitak napucavanja. Bemti, ta puska je za prste polizat :D ...kupil sam si i onaj Seva suit i malo upgredal također. Covjece, sad i nitko nist nemre, hehe :D
Hajd vala ak je tako, da onda zasjedem :ekipa:
ScorpiuS
02-02-2009, 20:13
Slazem se. Sad sam si nabavio Vintara, malo upgredao i tek sam sada osjetio uzitak napucavanja. Bemti, ta puska je za prste polizat :D ...kupil sam si i onaj Seva suit i malo upgredal također. Covjece, sad i nitko nist nemre, hehe :D
Reci mi jesam li predugo igro Clear Sky.
My inventory:
Exoskeleton (apgrejdan) - vrijedi 110000RU
Kalaš (apgrejdan do maksa) - vrijedi 31000RU
4000 municije za kalaš - <enter value here>
Bubble - vrijedi 18000 ili 12000
40 First Aidi, 10 Army First Aidi, 3 Scientific First Aidi
30000RU
Mogu nosit 100 KG, my brother
Sony Ericsson
02-02-2009, 20:24
kalaš ti je bezveze
ScorpiuS
02-02-2009, 21:21
kalaš ti je bezveze
Excuse me, ali taj kalaš je precizniji od Vintara, a radi štetu epskih razmjera. Odličan je i za close quarters borbu i za snajping još i bolji. Uglavnom ubijem skupinu bandita sa njih od 5 bandita sa 5-6 metaka, a ako želim zabavu onda im bacim granatu i odem njima i Let The Good Times Start :killyou:
My inventory:
30000RU
To ja zovem superiornost kada se radi o S.T.A.L.K.E.R.-u. Vidiš Scorpa, takav sam i ja isto imao inventory, carevi smo...
Razzarach
02-02-2009, 21:23
:(
izgubio sam cd key :-x
zapravo cjelu kutiju :)
ima ko cd key.... na pm
ScorpiuS
02-02-2009, 21:50
<censored>
olololol! Bolje ti editaj post ako moeš dok admini ne vide. ;)
IGoR_2803
02-02-2009, 22:01
da, bravo, a ti ga onda citiraš... :thumbs2: uostalom, ne radi ništa protiv pravila, čovjek je izgubio cd key, mozda mu netko želi pokloniti svoj pa mu se javi na PM...
ScorpiuS
02-02-2009, 22:10
da, bravo, a ti ga onda citiraš... :thumbs2: uostalom, ne radi ništa protiv pravila, čovjek je izgubio cd key, mozda mu netko želi pokloniti svoj pa mu se javi na PM...
Auuu, priznajem, ujebo sam. Ali ipak, za igranje offline mu koliko ja znam netreba.
Deadwalker
03-02-2009, 09:34
My inventory:
30000RU
ovako, armor je normalno i vise nego dobar, ja ga jos nisam dobio. Kalas, e sad, do kraja upgreada puska je ok, al ipak mislim da do kraja upgreadani Vintar cuda cini. K tome, ja jos imam isto jednu strojnicu(neznam tocan naziv, nisam vec igral tjedan dana minimalno) koja je također upgreadana do kraja i jako lijepo masakrira. Municija, first aidi, to se sve kroz vrijeme jako nakupi. Al ono, nisi los :D
Ja vec nazalost nisam igrao igru vise od tjedan dana posto me obveze na faksu koce, al ono, sutra imam zadnji ispit pa se ponovo bacam u akciju :)
ScorpiuS
03-02-2009, 09:59
My inventory:
30000RU
ovako, armor je normalno i vise nego dobar, ja ga jos nisam dobio. Kalas, e sad, do kraja upgreada puska je ok, al ipak mislim da do kraja upgreadani Vintar cuda cini. K tome, ja jos imam isto jednu strojnicu(neznam tocan naziv, nisam vec igral tjedan dana minimalno) koja je također upgreadana do kraja i jako lijepo masakrira. Municija, first aidi, to se sve kroz vrijeme jako nakupi. Al ono, nisi los :D
Ja vec nazalost nisam igrao igru vise od tjedan dana posto me obveze na faksu koce, al ono, sutra imam zadnji ispit pa se ponovo bacam u akciju :)
Sad sam sve bandite poklao. Statistike su: 1. Stalkers 275 (moja frakcija), 2. Duty 250 i nešto, 3. Freedom također 250 i nešto, 4. Clear Sky 120, 5. Renegadesi 20, 6. Bandits 0
Enivej, još mi nitko nije reko što radi muzzle velocity.
Razzarach
03-02-2009, 14:12
Auuu, priznajem, ujebo sam. Ali ipak, za igranje offline mu koliko ja znam netreba.
pa treba mi za offline
niko mi nece poklonit , ali ako zna neki site di.......
Sony Ericsson
03-02-2009, 15:01
ja sam offline bez cd-keya igrao
kad te tijekom instalacije pita cd-key samo upri da ide dalje
Razzarach
03-02-2009, 15:21
i onda kad pokrenem mi izbaci da moram instalirat neki driver
josip_kraš
03-02-2009, 16:51
igram i ja cs, ali igra je stvarno prokleto teška, uostalom kao i shadow of chernobyl, imam 10000 i nešto rubalja, imo sam 18000 ali su me napali kretenski banditi i ostavili bez kinte.imam ac-96, s nekim scopeom, i grenade launcherom.
ScorpiuS
03-02-2009, 16:57
igram i ja cs, ali igra je stvarno prokleto teška, uostalom kao i shadow of chernobyl, imam 10000 i nešto rubalja, imo sam 18000 ali su me napali kretenski banditi i ostavili bez kinte.imam ac-96, s nekim scopeom, i grenade launcherom.
Ja taj grenade launcher nikad nebi stavio. U svakoj igri je jako moćan, a u STALKERU je slabašan potpuno. Kao i granada.
###DK###
03-02-2009, 17:04
Ja ga nikad nisam ni stavljao.
Kad bude potrebno, jednostavno bacim granatu.
Inače, sve se lako riješi s Vintorezom. :)
josip_kraš
03-02-2009, 17:20
Ja taj grenade launcher nikad nebi stavio. U svakoj igri je jako moćan, a u STALKERU je slabašan potpuno. Kao i granada.
nisam ga isprobao u borbi. :(
Enivej, još mi nitko nije reko što radi muzzle velocity.
mislim da ili utječe na brzinu kojom se izbacuje metak ili na max borj ispaljenih metaka po minuti.
inače, Vintar je zakon, uparen sa onim Black Kiteom, i TRS-om, trenutno sam stao tamo kad trebaš poslije Yantara mač barikadu stalkera dok ti bježi strelok; vintar čini čuda :)
###DK###
03-02-2009, 19:22
Ja sam tu uletio s vrlo malo metaka i onih paketa koji obnavljaju health.
Izgubio par puta, pa se odlučio vratiti da kupim još metaka i health paketa.
ScorpiuS
03-02-2009, 21:59
Ja sam ih svih poklo, a jedva da sam paket energije potrošio. Igra je 10x lakša kada imaš dobro ranged oružje.
Deadwalker
03-02-2009, 22:07
slazem se. U Stalker-u se stvari puno lakse rjesavaju iz velike daljine tako da dobar snajper i headshot bitno olaksavaju igranje :wink:
###DK###
03-02-2009, 22:19
Ja sam ih svih poklo, a jedva da sam paket energije potrošio. Igra je 10x lakša kada imaš dobro ranged oružje.
Najmrže su mi bile granate.
Čim stanem na neko dobro mjesto gdje me ne mogu tako lako pogoditi, oni mi ubace granatu.
Onda, i ako te malo zakači, prokrvariš.
A dakako, ako nemaš zavoja, tu nastaje problem.
Poslije kad sam nabavio par zavoja i metaka, nije bilo problematično. :D
Sony Ericsson
03-02-2009, 22:23
samo skupi cetrdesetak zavoja i dvadesetak first aid kitova i nes imat problema
ScorpiuS
03-02-2009, 22:47
[quote="###DK###":20ni1p0u]Ja sam tu uletio s vrlo malo metaka i onih paketa koji obnavljaju health.
Čim stanem na neko dobro mjesto gdje me ne mogu tako lako pogoditi, oni mi ubace granatu.
Poslije kad sam nabavio par zavoja i metaka, nije bilo problematično. :D[/quote:20ni1p0u]
Ili nabaviš Artifakt za krvavljenje, a onda možeš slobodno prodati sve svoje zavoje.
Sony Ericsson
04-02-2009, 14:30
e, da :pray:
kako sam zaboravio taj artifact.
sa nadogradjenim SEVA suitom i tim artefaktom si skoro nepovrediv
ScorpiuS
04-02-2009, 14:42
e, da :pray:
kako sam zaboravio taj artifact.
sa nadogradjenim SEVA suitom i tim artefaktom si skoro nepovrediv
Taj artifakt i Exoskeleton i slobodno se možeš šetat između Moonolitha na Chernobyl NPP.
###DK###
04-02-2009, 16:00
Preko vikenda ću ga ponovo početi prelaziti. :)
ScorpiuS
04-02-2009, 18:27
Preko vikenda ću ga ponovo početi prelaziti. :)
Probaj na hard ;)
Ja sam na hard došao do onog hodnika gdje moraš trčati s jedne strane na drugu (limansk), i ponestalo mi medkitova. Početi ću ponovno i ovaj put se priključiti Duty.
###DK###
04-02-2009, 21:06
Ja ću ovaj put Freedomu.
Već sam se priključivao Dutyu i Stalkerima, tako da je sad vrijeme za promjene. :D
Inače, Freedomi su mi uvijek bili najdraži, kako u prvom, tako i u ovom dijelu.
ScorpiuS
04-02-2009, 21:43
Ja ću ovaj put Freedomu.
Već sam se priključivao Dutyu i Stalkerima, tako da je sad vrijeme za promjene. :D
Inače, Freedomi su mi uvijek bili najdraži, kako u prvom, tako i u ovom dijelu.
Ako želite izazove priključite se banditosima. Ja ću to lepo uradit sljedeći šut kad budem igral. Dovest ću svoje drage banditose na vrh ljestvice! Samo kad bi im mogao kupit pristojno oružje. :(
Kako napreduješ u igri tako tvoja banda dobiva bolja oružja.
Moji freedomovci su uokolo nosili nabrijane vintare :)
ScorpiuS
04-02-2009, 21:58
Kako napreduješ u igri tako tvoja banda dobiva bolja oružja.
Moji freedomovci su uokolo nosili nabrijane vintare :)
Zbilja? Nisam primjetio na mojim Stalkačima, ali sam primjetio da neki Fredomci imaju neke puno bolje pljuce nego na početku.
da. granate su katastrofa, lagano te pogode sa 50 metara, dok si u zaklonu iza kamena, klečiš, i ode ti sav health... prilično je naporno
ScorpiuS
05-02-2009, 15:53
da. granate su katastrofa, lagano te pogode sa 50 metara, dok si u zaklonu iza kamena, klečiš, i ode ti sav health... prilično je naporno
Mogao biš ti nabaviti bolji armour.
Enivej, ako vam granate smetaju ljepo slušajte vaše neprijatelje i prije nego što bace granatu trebali bi reć nešto poput "Granata"
Kažu "taste my grenade!"
:rotfl:
ScorpiuS
05-02-2009, 17:58
Kažu "taste my grenade!"
Pa što. Neki kažu "Here's a token of my gratitude" :rotfl:
demetrius
07-02-2009, 14:06
jučer počo igrat stalkera,je ko probo mod da se mogu voziti auti u igri??
ScorpiuS
07-02-2009, 15:15
jučer počo igrat stalkera,je ko probo mod da se mogu voziti auti u igri??
Jesam ja i jako je nestabilan. Nisam probao taj mod u SoC-u pa nisam znao što da očekujem, ali...
Zabij se sa tim autom u najmanjeg peseka i auto eksplodira, idi s njim u novi prostor i stvorit ćeš se u zraku. Vozit to auto je ruski rulet.
demetrius
07-02-2009, 17:30
super je igra,stavio samo moda za nosivost ruksaka sad mi je 5 tona,imaš još neki pametan mod??
ScorpiuS
07-02-2009, 17:42
super je igra,stavio samo moda za nosivost ruksaka sad mi je 5 tona,imaš još neki pametan mod??
Imaš cheat mod, možeš skakat 30 metara u zrak i šprintaš brže od formule jedan, a nikad se ne umaraš.
Sony Ericsson
07-02-2009, 18:54
zaboravio si onaj za beskonacno municije i healtha
ScorpiuS
07-02-2009, 21:55
Ma kakav ti je gušt igrat igru sa čitovima? :thumbs1:
Razzarach
07-02-2009, 22:15
još ove za unlimited stvari za nosit kužim
al čemu koristit godmode
###DK###
07-02-2009, 22:18
Skoro pa nikad ne koristim cheatove.
Prvenstveno zbog toga što nemam živaca tražit to na internetu.
A jedini mod koji sam koristio u igri je Oblivion Lost u Stalkeru. :)
Sony Ericsson
08-02-2009, 11:38
Ma kakav ti je gušt igrat igru sa čitovima? :thumbs1:
da, nije toliko teska igra da se ne mozebez cheatova
iako stavis samo taj mod za nosivost to vise nije taj osjecaj
demetrius
08-02-2009, 12:08
Skoro pa nikad ne koristim cheatove.
Prvenstveno zbog toga što nemam živaca tražit to na internetu.
A jedini mod koji sam koristio u igri je Oblivion Lost u Stalkeru. :)
ima na strategyinformeru,ima cheatove za oružje mislim cheatove koji dodaju još oružja,mrzim ostavljat stvari za sobom treba sve od ubijenih pokupit i poslije fino prodat,i u falloutu sam isto imao poveći ruksak.
Razzarach
08-02-2009, 12:12
opet ja i izgubljeni fajlovi :(
ima li netko
d3dx9_37.dll fajl
može ga neko uploadat
neš sam prčko po fajlovima pa sam ga negdje izgubio
demetrius
08-02-2009, 12:18
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... l?d3dx9_37 (http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_37)
Razzarach
08-02-2009, 12:22
puno hvala
demetrius
09-02-2009, 15:26
ok je clear sky ali što je clear sky prvom stalkeru??nastavak,expanzija,ovo pitam jer gledam iste ljude na istim lokacijama na istoj mapi uz dodane nove lokacije i nove ljude na istoj mapi,kolko ima završetaka??nadam se 1,ili 3 ko recimo u deus exu ali di na kraju igre odlučuješ koji ćeš završetak imat,ne ko meni u prvom stalkeru padale matice po glavi i kraj
Sony Ericsson
09-02-2009, 15:34
ovdje imas 1 zavrsetak, a radnja se dogadja neposredno prije shadow of chernobyl
dakle, ovo je prequel
ScorpiuS
09-02-2009, 18:01
ovdje imas 1 zavrsetak, a radnja se dogadja neposredno prije shadow of chernobyl
dakle, ovo je prequel
Jep, tačno jednu godinu prije. Glavni lik u CS ganja glavnog lika u SoC. Zbog toga sad tražiš artifakte pomoću uređaja, jer je radijacija bila jača tada.
demetrius
13-02-2009, 11:00
znači prije shadow ali poslije nukelarne explozije jer kad ste rekli da se radnja odvija prije mislio prije explozije,sad fino ubacio mod da svi trgovci prodaju svu opremu i artefatke koji se mogu naći u igru a koje nebi našao,obukao,pucao da sam igro bez toga,samo imam premlao novaca,zna netko neki cheat??tražio po netu ali nisam ništa našao,jesam neki tariner za ali ne radi.
Sony Ericsson
13-02-2009, 13:32
kakav ti je gust sa cheatovima?
provjeri koja ti je verzija trainera, treba ti trainer koji e poklapa s tvojom verzijom igre
ScorpiuS
13-02-2009, 15:25
provjeri koja ti je verzija trainera, treba ti trainer koji e poklapa s tvojom verzijom igre
Pogledao sam ja malo na netu i sa mojom 1.05.08 verzijom. Jedini koji radi ćeš vjerovatno nać na Cheats Happens, ali tu moraš platit članarinu za skinut to.
Sony Ericsson
13-02-2009, 17:48
novije igre su napravljene da se mogu proci bez cheatova
demetrius
13-02-2009, 18:11
Pogledao sam ja malo na netu i sa mojom 1.05.08 verzijom. Jedini koji radi ćeš vjerovatno nać na Cheats Happens, ali tu moraš platit članarinu za skinut to.
već sve vidio,ne cheatam ja da bi mogo proći igru,nego mi je žao da ako ne chetam neću isprobati sva odjela,pucati iz svih oružja,i nositi sve artifakte.
ScorpiuS
13-02-2009, 18:37
novije igre su napravljene da se mogu proci bez cheatova
U potpunosti se slažem! Sve moderne igre su lake da lakše nemogu biti.
A što se tiče korištenja čitovaja ih nikad ne koristim dok prvi put prelazim igru. Ako je igra free-roam ona ih koristim poslje prijelaza ili dok ne radim ništa ozbiljno.
Ja sam u S.T.A.L.K.E.R.-u bio toliko bijesan kada su mi banditi uzeli svu lovu nakon odlaska u Garbage, pa sam se poslužio trainerom i uzeo novca. Ali onda su me opet opljačkali pa sam isključio trainer i jednostavno pobio sve glupe bandite, cheatovi sucksaju, ja ih nikada ne koristim.
ScorpiuS
14-02-2009, 15:11
Ja sam u S.T.A.L.K.E.R.-u bio toliko bijesan kada su mi banditi uzeli svu lovu nakon odlaska u Garbage, pa sam se poslužio trainerom i uzeo novca. Ali onda su me opet opljačkali pa sam isključio trainer i jednostavno pobio sve glupe bandite, cheatovi sucksaju, ja ih nikada ne koristim.
A ja sam imo save prije nego što sam ulizao u taj podrum i pogodi što sam napravio. Izbacio sve sa sebe i ulizo unutra. Uzeli mi 300 RU i ja se vratio gore i sva me oprema čeka tu gdje sam je i ostavio. :D
Pa to je prava stvar... samo što ih ja nekako sretnem uvijek bogu iza nogu i nisam saveao pa mi uzmu sve :)
ja sam malo dalje od situacije koju navodite, otišao sam do duty-a, i u one proklete tunele, al mi konstantno nedostaje medpacova, imam ih 2-3 što je uvijek premalo, a para nemam. advice? :D
Sony Ericsson
14-02-2009, 16:59
igraj u swampsima dok ne nabavis dovoljno medpackova (10-20 medkita i 30-40 zavoja) onda pokusaj ostati na tom broju
problem je sto ljudi odmah srljaju naprijed bez istrazivanja
igraj u swampsima dok ne nabavis dovoljno medpackova (10-20 medkita i 30-40 zavoja) onda pokusaj ostati na tom broju
problem je sto ljudi odmah srljaju naprijed bez istrazivanja
je sad da ću se vraćat tamo, taman sam dobio pristojno oružje u upgradeao ga :(
Meni nisu problem medpackovi nego vraziji zavoji, svaki put kada me malo rane krvarim i moram koristit...i tako mi nestanu svi, je ima neki artifakt koji ima neki efekt ko npr -100% bleeding
Sony Ericsson
14-02-2009, 17:53
nemoj previse koristit zavoje, tek nakon bitke
artefakti postoje sad ne znam tocno gdje i koji
ScorpiuS
14-02-2009, 18:02
Meni nisu problem medpackovi nego vraziji zavoji, svaki put kada me malo rane krvarim i moram koristit...i tako mi nestanu svi, je ima neki artifakt koji ima neki efekt ko npr -100% bleeding
Imaš jedan artifakt. +60% Bleeding on ti smanjuje krvavljenje, ali puno nisami gro pa ti nemogu reć gdje, kad i zašto, ali shvati da se artifakti stvaraju nasumično, pa ondje gdje se meni pokazao nemora značit da će se i tebi.
Sony Ericsson
14-02-2009, 18:05
nije, u clear sky-u su artefakti uvijek na istim mjestima ali losi detektori ne mogu naci neke vrste artefakta!
i, da artefakti se ne respawnaju.
demetrius
15-02-2009, 16:24
kolko mi je pametno pridružiti se vojsci i pokositi sve ostalo???
Sony Ericsson
15-02-2009, 17:33
ne mozes se pridruzit vojsci, nisu joinable faction :D
Ali zato možeš banditima , prvi puta kad uđeš u garbage. Onda su ti sve ostale skupine osim renegade enemy.
Sony Ericsson
15-02-2009, 18:32
pa, zar ti renegade nisu uvijek enemy?
majstoro2
16-02-2009, 10:46
mrzim snorkove
kako me nerviraju
kad me napadnu dodje mi da se ubijem
demetrius
16-02-2009, 11:34
ja počeo ispočetka ,a master težini uz trainer tako da imam 8 miljon arubalja i nosivost 5tona,fino svu opremu imam ispočetka i sve artifakte,još moram nemi mod skinuti da mi oteža igru recimo ovaj
http://www.strategyinformer.com/pc/stal ... 26927.html (http://www.strategyinformer.com/pc/stalkerclearsky/mod/26927.html)
ScorpiuS
16-02-2009, 13:17
ja počeo ispočetka ,a master težini uz trainer tako da imam 8 miljon arubalja i nosivost 5tona,fino svu opremu imam ispočetka i sve artifakte,još moram nemi mod skinuti da mi oteža igru recimo ovaj
http://www.strategyinformer.com/pc/stal ... 26927.html (http://www.strategyinformer.com/pc/stalkerclearsky/mod/26927.html)
Kupiš Exoskeletona i nabiješ par artifakata na njega poput smanjenja krvavljenja i povećanja energije, kupuješ sve medipackove kod trgovaca i spreman si za cijelu igru. Nije neki problem kad si tako se nafriziro! :D
Ne samo da nije problem nego onda nije ni zabavno...
Sony Ericsson
16-02-2009, 14:24
istina, ali demetrius zadnih par stranica drobi o cheatovima :thumbs1:
ScorpiuS
16-02-2009, 15:40
istina, ali demetrius zadnih par stranica drobi o cheatovima :thumbs1:
Pa nema ničeg lošeg u čitovima. Ljepo prijeđeš igru bez njih (GTA SA je iznimka) i onda drugi put prelaziš sa čitevima vidiš sve kako je dobro i lako sa njima.
The Jackal
16-02-2009, 20:06
Zašto bi bio GTA SA Iznimka?
ScorpiuS
16-02-2009, 20:13
Zašto bi bio GTA SA Iznimka?
Zato što sam njega prošo prvo sa čitovima, a onda bez njih! ;)
The Jackal
16-02-2009, 20:17
Aha. Sorry.
Mislio sam da si jedan od onih kaj nemreju preć GTA (bilo koji) bez čitova. Pa pobogu GTA spada pod najlakšim igrama
demetrius
19-02-2009, 22:02
please neka mi netko na pm da sejvanu poziciju desert hospital??,jer mi se najadanput ruši igra prije nije.
Evo i ja napokon instaliro i zapoceo avanturu. Ma odmah sam se iznerviro, sve mi je nesto zbrkano u ovom clear sky-u. Dobijem neki zadatak i dok idem prema njemu sa svih strana se javljaju neki podzadaci, odbraani ovaj kamp, pa onaj, ma lijecem po onoj mapi ko lud, kud ti kampovi nisu ni na istom smjeru mog zadatka, nemozes sve da pohvatas.
Joj ljudi kako se vi snalazite, ja ovo nesto ne kontam, a da mi bi da to valjano odigram, jer volim da istrazujem svaku bazu. Ovdje to izgleda nije moguce jer me stalno nesto pozuruju :kill:
Sony Ericsson
20-02-2009, 09:26
u pocetku je malo komplicirano, ali se brzo snadjes.
a ta obrana kampova ti nije prioritet, barem za sad.
brani samo one koji su ti usput
ScorpiuS
20-02-2009, 14:14
u pocetku je malo komplicirano, ali se brzo snadjes.
a ta obrana kampova ti nije prioritet, barem za sad.
brani samo one koji su ti usput
Ma ja sam svih bravio ili bi barem sa daljine gledo sa kanoćalem pa bi samo došo da skupim municiju. :D
Ovo je nesnosljivo zajebana igra, ma ovi ljudi koda su od celika napravljeni. Hej ba, unesem mu se u facu i opalim sa sacmarom dva metka i on nista, pa nema smisla stvarno.
Onaj ulazak u cordon sam jedva odradio, kad nisam monitor razbio, na stolu mi nema nista sve je na podu :killyou:
Pa iste su baze kao i u prvom stalkeru, ja mislio bice druge al dobro, realno je jer se radnja i desava na jedom mjestu :thumbs2:
Ma da mi bi nac neku optiku sacma ne valja nista.
I kako se barata onim sranjem od detektora, ja jos ni jedan artefakt nisam naso, ne kontam to nikako.
Sve u svemu dobra je igra, malo je radnja cudna, al dobro je.
ScorpiuS
20-02-2009, 16:29
Ovo je nesnosljivo zajebana igra, ma ovi ljudi koda su od celika napravljeni. Hej ba, unesem mu se u facu i opalim sa sacmarom dva metka i on nista, pa nema smisla stvarno.
Onaj ulazak u cordon sam jedva odradio, kad nisam monitor razbio, na stolu mi nema nista sve je na podu :killyou:
Pa iste su baze kao i u prvom stalkeru, ja mislio bice druge al dobro, realno je jer se radnja i desava na jedom mjestu :thumbs2:
Ma da mi bi nac neku optiku sacma ne valja nista.
I kako se barata onim sranjem od detektora, ja jos ni jedan artefakt nisam naso, ne kontam to nikako.
Sve u svemu dobra je igra, malo je radnja cudna, al dobro je.
Kad dobiješ novi detektor onda ti se isplati tražit i cijelo vrijeme dok samo šetaš okolo drži taj detektor upaljen. Ja ti preporučujem da uzmeš Hunting Rifle dok ne ubiješ nekoga sa nečim automaskim.
Joj nabavio sam automasku i imam 1300 metaka, merak pravi. Smo puno mi se crasha ova igra, a imam patch 1.5.7, i ima bugova silu jednu. Uzeo sam zadatak od nekog vojnika, bio vozac komandiru pa sad zivi pod mostom :wink: , da mu donesem neki pad a to je na onoj pruzi skroz na kraj ima neki tunel, ja dodjem do ulaza al kad pokusam uc, slika pobjeli i vrati me nekoliko metara opet ispred ulaza i sve tako. Kod trgovca nisam mgo da uzmem suit iako imam love, prava drama. :ekipa:
ScorpiuS
20-02-2009, 22:34
Joj nabavio sam automasku i imam 1300 metaka, merak pravi. Smo puno mi se crasha ova igra, a imam patch 1.5.7, i ima bugova silu jednu. Uzeo sam zadatak od nekog vojnika, bio vozac komandiru pa sad zivi pod mostom :wink: , da mu donesem neki pad a to je na onoj pruzi skroz na kraj ima neki tunel, ja dodjem do ulaza al kad pokusam uc, slika pobjeli i vrati me nekoliko metara opet ispred ulaza i sve tako. Kod trgovca nisam mgo da uzmem suit iako imam love, prava drama. :ekipa:
Utmi kalašnjikov i napravi od njega snajper. Nenadjebivo, a i ja sam igro sa .07 patchem i nisam naišao na nijedan bug osim 2-3 rušenja.
To nije bug anatom.. to je takva "teleport" anomalija.
U nju možeš ući kroz drugu takvu koja se nalazi u blizini.
###DK###
20-02-2009, 23:51
@ anatom.
Artifakti ti se najčešće nalaze pored anomalija.
Kad budeš blizu anomalije, uključi detektor, i kada dođeš do artifakta, prikazat će se pred tobom.
demetrius
21-02-2009, 16:56
tu sam se i ja mučio,čito na forumima točno znam di moraš uć :D :D ,ko što su ti rekli u anomaliju koja ti je u blizini.
Sony Ericsson
21-02-2009, 17:09
tocnije (SPOILER):na mostu - okrugla
Hvala ljudi, evo sad opet pokusajem. Ma trebam kupit kakvo odjelo ovo sam totalno istrosio, raspalo se :)
Sto se detektora tice, nema sanse da ga upali, ne znam sto.
ScorpiuS
22-02-2009, 21:25
Hvala ljudi, evo sad opet pokusajem. Ma trebam kupit kakvo odjelo ovo sam totalno istrosio, raspalo se :)
Sto se detektora tice, nema sanse da ga upali, ne znam sto.
Možeš ga, ma moraš ga popravit kod najbliže baze sa mehaničarom.
Kupio sam odljelo, alaj sam se napjesacio, sve od onog dijela gdje banditi uzmu pare pa do clear sky baze da odem po 2000 RU falilo mi za odjela. I nazad, svunoc sam pjesacio, vratio se nazad u svitanje zore :)
I opet u akciju. Sad sam prvi put naso vintara, al nemam metaka pa ga cuvam. Puska me zajebaje kuje pa to je za neizdrzat. Izleti neko pred mene ja da ga zveknem ona zakuje, milina, i cojk me rokne :cry:
Al dobro je, jedino jos nisam ocima vidio artefakta zato sto mi ne radi ono sranje sto trazi, nesto ne mogu da ga ukljucim. Al nema veze moze i ovako. Nemam ni banke vise sve sam potrosio na odjelo, ostalo i 5 RU i to mi banditi pokupili sad sam svorc. Pocecu se kockat, nebil sta zaradio :friends:
soryy za dva posta, zenuh se
ScorpiuS
23-02-2009, 13:58
Kupio sam odljelo, alaj sam se napjesacio, sve od onog dijela gdje banditi uzmu pare pa do clear sky baze da odem po 2000 RU falilo mi za odjela. I nazad, svunoc sam pjesacio, vratio se nazad u svitanje zore :)
I opet u akciju. Sad sam prvi put naso vintara, al nemam metaka pa ga cuvam. Puska me zajebaje kuje pa to je za neizdrzat. Izleti neko pred mene ja da ga zveknem ona zakuje, milina, i cojk me rokne :cry:
Al dobro je, jedino jos nisam ocima vidio artefakta zato sto mi ne radi ono sranje sto trazi, nesto ne mogu da ga ukljucim. Al nema veze moze i ovako. Nemam ni banke vise sve sam potrosio na odjelo, ostalo i 5 RU i to mi banditi pokupili sad sam svorc. Pocecu se kockat, nebil sta zaradio :friends:
U Clear Skyu je fušt hodat preko velikih udaljenosti iz nekog razloga!
A neznam koliko ste vi voljni varat (u neku ruku to jest varanje), ali brije nego što uđete u onaj podrum gdje vas banditi pokradu možete izbacit sve sa sebe i onda uć. Kad vas opelješe i uzmu lovu samo se vratite po to i skupite. Osim toka, kasnije u igri je moguće nać te bandite u Garbageu i ubit ih te im uzest sve što su vama uzeli + još nešto od ostalih.
bezimeni
23-02-2009, 16:36
Ja sam sve kompletno pospremio u sanduk koji se nalazio iznad tog podruma i tek onda ušao...naravno prvi puta sam popušio ali nije neka mudrost učitati raniju poziciju.Taj dio bi zamjerio kao najveću manu u igri.
ScorpiuS
23-02-2009, 17:40
Ja sam sve kompletno pospremio u sanduk koji se nalazio iznad tog podruma i tek onda ušao...naravno prvi puta sam popušio ali nije neka mudrost učitati raniju poziciju.Taj dio bi zamjerio kao najveću manu u igri.
Kad bi se napravio autosave poslje što se to dogodi stvari bi bile puno bolje, jer postoji šansa da je zadnji manualni save bio prije puno vremena.
Sony Ericsson
23-02-2009, 17:51
jos niste naucili sejvat :(
ScorpiuS
23-02-2009, 20:34
jos niste naucili sejvat :(
F5 je najčešći sejv koji ja radim.
###DK###
24-02-2009, 08:52
Ne sejvam baš često.
A kad su me banditi opljačkali, jednostavno sam se vratio u Garbage, pobio ih i vratio sve.
Sejvam jedino kad sam negdje gdje je jezivo, npr. Red Forest po mraku. :D
ScorpiuS
24-02-2009, 15:20
Ne sejvam baš često.
A kad su me banditi opljačkali, jednostavno sam se vratio u Garbage, pobio ih i vratio sve.
Sejvam jedino kad sam negdje gdje je jezivo, npr. Red Forest po mraku. :D
Reko bi da je mene posrećilo, jer sam došao u Red Forest po danu.
Sony Ericsson
24-02-2009, 16:34
svejedno se moras motati tamo dulje od jednog dana ako nisi stvarno brz
ScorpiuS
24-02-2009, 16:37
svejedno se moras motati tamo dulje od jednog dana ako nisi stvarno brz
Jesam, ali sam ja tamo se po noći motao isključivo sa banditima.
Ja sam gotov poludio, pa puska mi se zaglavvi svako dva metka, nekad nemoze ni opucat nego moram nekoliko puta reload, pa nije zdravo nikako. Dodjem da opucam u nekog zombija i ona zakuje, cojk se okrene i rokne me, milina :-x
Vintar je dobar, al slabo municije ima za njega. Da mi bi nac neki snajper al da gadja ko lud, jer mi ova automaska iako ima snajper puno razbacije tako da neide gadjanje iz daljine. Artifakta jos ni jednog nisam naso, pojma nemam kako da ukljucim ovaj radar, dodjelim mu komandu al ne reaguje uopste. Zato sam vazda svorc sa parama. Usput, prikljucio sam se duty-u. Ja trazio od fridoma da me uclane, pa nesto seru, i onda odem do duty-a i lagano me prime. :rambo:
Tesko je do jaja, igram na veteran i ubise hljeb u men, ja u njih koda i ne pucam. Doso sam do onog dijela gdje primam sa onim doktorom istrazivacem, trazi da mu donesem neka dokumenta. Okolo je mocvara puna zombija i onih prikaza od zivotinja Al uspio sam mu donijet i sad sam sa duty-ovima uso u neki kamp i malo da ohladim, iznerviran sam skroz sa ovim kovanjem oruzja, dzaba sto je full upgradeovana.
Pozz svim stalkerasima, poceo sam pusit kutiju dnevno od kako igram ovo sranje, samo fali da se pocnem drogirat :friends:
ScorpiuS
25-02-2009, 08:10
Ja sam gotov poludio, pa puska mi se zaglavvi svako dva metka, nekad nemoze ni opucat nego moram nekoliko puta reload, pa nije zdravo nikako. Dodjem da opucam u nekog zombija i ona zakuje, cojk se okrene i rokne me, milina :-x
Vintar je dobar, al slabo municije ima za njega. Da mi bi nac neki snajper al da gadja ko lud, jer mi ova automaska iako ima snajper puno razbacije tako da neide gadjanje iz daljine. Artifakta jos ni jednog nisam naso, pojma nemam kako da ukljucim ovaj radar, dodjelim mu komandu al ne reaguje uopste. Zato sam vazda svorc sa parama. Usput, prikljucio sam se duty-u. Ja trazio od fridoma da me uclane, pa nesto seru, i onda odem do duty-a i lagano me prime. :rambo:
Tesko je do jaja, igram na veteran i ubise hljeb u men, ja u njih koda i ne pucam. Doso sam do onog dijela gdje primam sa onim doktorom istrazivacem, trazi da mu donesem neka dokumenta. Okolo je mocvara puna zombija i onih prikaza od zivotinja Al uspio sam mu donijet i sad sam sa duty-ovima uso u neki kamp i malo da ohladim, iznerviran sam skroz sa ovim kovanjem oruzja, dzaba sto je full upgradeovana.
Pozz svim stalkerasima, poceo sam pusit kutiju dnevno od kako igram ovo sranje, samo fali da se pocnem drogirat :friends:
Ma nije sve tako crno. Smanji težinu i sve će ići puno bolje! :D
<MC LORD>
01-03-2009, 11:15
nekužim igru-.-
ScorpiuS
01-03-2009, 13:51
nekužim igru-.-
Pa šta imaš kužit? Dali su ti pljucu i rekli: "Pucaj one koji pucaju u tebe"
I šta ti nije jasno? :D
Deadwalker
01-03-2009, 14:29
nekužim igru-.-
Pa šta imaš kužit? Dali su ti pljucu i rekli: "Pucaj one koji pucaju u tebe"
I šta ti nije jasno? :D
:rotfl: :rotfl:
jeli probao netko onu verziju stalkera iz 2004. koja se sada moze besplatno downloadat?
ScorpiuS
05-03-2009, 15:42
jeli probao netko onu verziju stalkera iz 2004. koja se sada moze besplatno downloadat?
No thanks, ja bi svoje živce zadržao za sebe.
vjever_masni
15-03-2009, 11:14
evo nabavio sam clear sky, pa me zanima koje patcheve da skinem, jel moram skidat i 1.5.03, 04, 05,...08 ?
probaj patchirat na sto noviju verziju, ne znam sad ima li patch koji te prebaci s 1.00 na najnoviju ili moras jedan po jedan :(
vjever_masni
15-03-2009, 11:31
ma za svaki slucaj idem ja 1 po 1 :D
ScorpiuS
15-03-2009, 11:35
Meni je sve radilo kada sam instalirao odmah 07 pa kasnije 08 i, osim jednog rušenja, nisam doživio nijedan bug.
vjever_masni
15-03-2009, 11:49
jel probo tko od vas mod za ljepsu grafiku, tipa natural mod za crysis, vidio sam na forumima znacajnu razliku u atmosferi i texturama. i svemu... pa evo stavio sam da se skida, ak netko hoce probat 196 mb
http://www.fileplanet.com/195559/190000 ... y-Mod-v1.0 (http://www.fileplanet.com/195559/190000/fileinfo/STALKER:-Clear-Sky---Jaco-CS-Graphics-Quality-Mod-v1.0)
ne znam, zahtjevna je dovoljno i ovako :D
vjever_masni
15-03-2009, 12:05
ne znam jel ima kakve razlike u zahtjevnosti, postat cu kad probam, ali u slucaju crysis nije bilo povecanja zahtjevnosti
ScorpiuS
15-03-2009, 12:11
Jep, probal sam. Frame rate mi nije pao, ali su ove teksture teže od igrinih pa treba više memorije.
vjever_masni
15-03-2009, 12:24
i jel razlika opaka ? xd
ScorpiuS
15-03-2009, 12:33
Nije razlika tolika koliko su oni ukazali na slikama, ali je primjetna.
vjever_masni
15-03-2009, 15:18
ScorpiuS,
ovaj mod za grafiku treba extractat u gamedata, a ja nemam gamedata folder pa sam ga napravio i u to extracto
jel tako i kod tebe ?
ScorpiuS
15-03-2009, 16:45
Ja sam odavno izbrisao igru pa sam zaboravio što treba napravit. Ali dobro si do sad napravio i sada malo guglaj jer treba promjenit jedan fajl u folderu igre iz false u true.
vjever_masni
15-03-2009, 22:04
sredio sam sve
Arbiter of Change
29-04-2009, 15:45
Izašao je novi patch: STALKER: Clear Sky - v1.5.09 Patch (http://www.gamershell.com/download_44312.shtml)
bezimeni
29-04-2009, 16:03
Nekak se bojim da bum morao odigrati ovaj nastavak po treći puta...ostale igre nisi ni do koljena ovom serijalu .
Ja bi ga volio odigrati, a žao mi je spuštati detalje do igrivog stadija :cry:
Želio bi ga odigrati u Full DX10 verziji i to u FullHD rezoluciji xD Ali jebiga :|
Želio bi ga odigrati u Full DX10 verziji i to u FullHD rezoluciji xD Ali jebiga :|
pa, ići će ti na toj konfiguraciji dosta dobro
Ne, neće ići.. moja grafa je malkoc jača od hd3850 512mb.Igram na medium + high texture te objects dynamic lightning na 1440x900. FPS ne pada ispod 40.
Ali kad dođem u limansk pred kraj igre (?) i sve one silne zgrade imaju negativan učinak na fps.
Onda je jedino što mi preostaje staviti na static lightning.
Constantine
29-04-2009, 19:52
Isto tako I ja,užasno mi se igra CS,ali jednostavno se ne mogu zadovoljit static lightingom ili necim slicnim.
Isto tako I ja,užasno mi se igra CS,ali jednostavno se ne mogu zadovoljit static lightingom ili necim slicnim.
Meni odlicno radi i igra je predobra, evo sada kada sam vidio temu za Call of Pripyat sam dobio potrebu da je ponovo odigram sta i hocu sutra kada mi dode napajanje :)
Deadwalker
30-04-2009, 07:55
Vidim, vidim, zivnule teme za oba Stalkera...ocito ne treba puno poticaja ljudima da ga ponovo pocnu igrati... :)
Da, to sigurno...i mene opet vuce nekak da igram :D Jos da nema tih nekih glitcheva bilo bi sve super ^^
Constantine
30-04-2009, 09:09
Sad razmišljam da ustedim novce i da kupim novu grafu samo zbog CS-a :)
Hidraulicar Kreso
30-04-2009, 10:09
ali Stalker i nije toliko zahtjevan ako ga ne misliš igrati na full detaljima, ugasi dynamic lightning i moće ćeš igrati, znam da je to glavno adut grafike, ai što ćeš, ako ne možeš onda ne možeš.
Constantine
30-04-2009, 10:37
Znam,ali ga zelim odigrat u punom sjaju.
Hidraulicar Kreso
30-04-2009, 11:44
e onda se pripremi na iskrcavanje veće svote novca na računalo, vjeruj mi.
Deadwalker
30-04-2009, 11:55
ja sam ga uspio nekak ukrotit na svojoj kanti. Ono, medium/high detalji, 1280*1024 reza, full dynamic lighting: 25-35 fps-a(konfa: amd dual core 3800+ x2, 3 gb rama, 8600gts). Sasvim igrivo...za full detalje treba ipak dosta jaci stroj
Arbiter of Change
30-04-2009, 12:01
Iskreno, meni je u Stalkeru uvijek bilo najvažnije nadreštiti lighting što više mogu jer upravo tu i najviše blista (no pun intended) njegov engine ako se mene pita.
###DK###
30-04-2009, 14:39
Ja sam kod sebe morao smanjiti lightning.
Doduše, nije mi puno falio. :D
D.O.M.I.
01-05-2009, 09:45
ovako, zapeo sam pred kraj igre, točnije task mi je find a way to chernobyl NPP, nakon što sam ubio onaj helić pred kraj neznam kuda dalje, na karti mi je ucrtano odredište i dođem na par metara od njeg al jednostavno nemogu preko ograde koja me spriječava :cry: help needed :|
###DK###
01-05-2009, 09:56
Malo pogledaj okolo.
Mislim da se prolaz otvori kada uništiš helikopter.
Ne znam točno gdje je, ali ako si uništio helikopter, samo malo potraži uokolo.
Uglavnom, koliko se sjećam, prolaz nije kroz nikakva vrata, nego je se nešto urušilo kada si uništio helikopter, tako da je tu otvoren prolaz.
D.O.M.I.
01-05-2009, 10:06
da prolaz kroz pod se otvorio, prošao sam kroz to, tamo sam sreo suborce, pobio par neprijatelja i nakon toga zapeo, jednostavno neznam kako do odredišta :|
D.O.M.I.
01-05-2009, 19:21
http://i39.tinypic.com/iwp5j4.jpg
evo kako slika pokazuje , po karti trebao bih samo ravno, no na nijedan meni poznat način ja tamo nemogu dospjet :/
pa, ideš valjda prema toj vatri tj. kroz taj prolaz. ne sjećam se da sam imao problema u tom dijelu
D.O.M.I.
01-05-2009, 21:30
nemogu do te vatre , ograda sa slike mi smeta a nemogu ju preskočit/uništit/zaobić :o
Možeš li se popeti na kat pa skočiti dolje preko te ograde?
Probaj na youtubeu naći video u kojem netko igra taj dio.
Snake shit
01-05-2009, 23:18
Koliko se sican tribas tu pricekati suborce da dodju i otvore vrata i onda ides dalje
D.O.M.I.
01-05-2009, 23:50
Možeš li se popeti na kat pa skočiti dolje preko te ograde?
Probaj na youtubeu naći video u kojem netko igra taj dio.
nemogu se popeti gore više,a na youtubeu nema video tako daleko u igri :/
suborci ne dolaze nego samo gore stoje na mjestu , a pod message mi piše kao da moram dolje dok oni zadrže neprijatelje :S
edit: bio je neki glupi bug, loadao sam dosta raniji save i ovaj put ekipa je raznjela tu ogradu :pray:
Constantine
04-05-2009, 17:33
Napokon sam poceo igrat CS,sve mi se sviđa,igra mi se dobro vrti na 1280x1024 rezoluciji,medium/low detalji i enhanced full dynamic lightining.Za sada izgleda predobro samo mi nije jasno kako skupljati artefakte iz anomalija s obzirom na to da te anomlij ubije kad krocis u nju.
Kako koja... kasnije dobiješ zaštitna odijela pa možeš bez problema hodat po anomalijama. Uostalom, artefakti obično nisu direktno u anomaliji nego malo sa strane pa ju uspiješ zaobići ako si vješt...
ScorpiuS
04-05-2009, 18:17
Nijedan artifakt nisam uspio nabavit bez da me ranila anomalija, ako se mene pita artifakti se nemogu uzet bez prolivanja krvi, vlastite.
Nijedan artifakt nisam uspio nabavit bez da me ranila anomalija, ako se mene pita artifakti se nemogu uzet bez prolivanja krvi, vlastite.
Mene skoro nikad ne rani anomalija, cvrsto ih izbjegavam, neznam kako ti to uspjevas:)
neke je moguće bez samoozljeđivanja
The Jackal
04-05-2009, 18:57
Ali to su većinom neki jadni artefakti. Ak očeš neki badass moraš malo i krvi prolit
Ali to su većinom neki jadni artefakti. Ak očeš neki badass moraš malo i krvi prolit
osim ako imaš badass odijelo i zaštitnu opremu
The Jackal
04-05-2009, 19:15
Treba imat para za to.. ja sam sve pare trošio na municiju i na Vodku. Sve ostalo sam kupio od neprijatelja.
uzmeš SEVA suit, nadogradiš ga do kraja i skupiš dobru kombinaciju artefakta koji ti sami healaju bleeding i hp...
tako sam barem ja napravio kad sam prelazio po treći put
The Jackal
04-05-2009, 19:23
thnx bum probao.
Anyway... jel ko prešao igru a da je sa sobom imao onu lovačku pučku koju već na početku imaš (ona ko sačmarica za natjecanja).
Meni ja ta puškica jednostavno :pray:
Zbog Trailera sam zavolio tu puškicu.
thnx bum probao.
Anyway... jel ko prešao igru a da je sa sobom imao onu lovačku pučku koju već na početku imaš (ona ko sačmarica za natjecanja).
Meni ja ta puškica jednostavno :pray:
Zbog Trailera sam zavolio tu puškicu.
Da, zakon je ali kasnije sam vukao samo do kraja nadograđeni Vintorez i neki malo bolji pištolj reda radi.
Sijaćam se kad bih noćio u bazi bandita pa bi se tamo natjecao u gađanju vrana...
The Jackal
04-05-2009, 19:28
Hm... postoji Big Ben pištać u CS? U običnom ima samo kao Easter Egg.
Hm... postoji Big Ben pištać u CS? U običnom ima samo kao Easter Egg.
Kakvi su mu statsi?
ScorpiuS
04-05-2009, 20:31
Zaboravio sam točno kakvi su, ali možeš ubit sa time šta želiš sa jednim metkom, ali iz udaljenosti ne veće od 10 m i dobiješ samo jedan san
er metaka.
...pre dobar mi je taj Big Ben u SoC-u...brijem da imam taj il neki slican u CS-u...ne sjecam se jer ga dugo nisam halo iz razloga sto sam stvarno daleko doguro u CS-u i potom naisao na neki bug u red forestu...taj me bug jednostavno toliko izivciro da nakon sto sam ugradio onaj novi hardware nisam vise ni instaliro CS- pokusao sam i sa druge strane red foresta proc(dakle radio sam cjeli krug, ali ipak,to mi je jos i pasalo jer sam iso prodat neke artifakte i osatle gluposti)... naime rijec je o bugu koji me je u trenutku kada sam dosao do jednog djela sume samo izbaci van... dakle probao sam sa obije strane deinstaliro igru, ponovo instaliro pacheve(i to sve jako oprezno)-- vise sam puta probavao iste stvari... ma bio sam ocajan, stvarno sam sve pokusao... uskoro budem opet probao, cuo da neki novi pach izaso... ovaj bum put probao provo nakon sto instaliram igru pro stavit save gamove u odredeni direktorij za iste, te onda nakon toga instalirat pacheve... tko zna mozda upali... ako nista budem lupio prethodni save game, pa ako taj bude delao sve cu ponovit, a ako ne trazit cu dok ne nadem pravi!!1 :-x
Sada instaliram ponovo CS. Je mi moze neko reci koje sve patcheve da instaliram?
Constantine
05-05-2009, 16:07
sve,dobro,mislim da se par zadnjih patcheva odnose samo na multiplayer.
Je ima neki artifakt u igri koji daje npr. -100% bleeding ?
Je ima neki artifakt u igri koji daje npr. -100% bleeding ?
koliko se ja sijećam, bleeding artifakti, čak i oni najslabiji ti potpuno zaustave krvarenje. samo je pitanje koliko će im vremena trebati
dakle -20% bi trebao duplo vise vremena nego -40% da zaustavi krvarenje. tako da su i najslabiji korisni... barem koliko se ja sijećam.
Ma oduvijek imam problema s tim vrazijim krvarenjem, potrosim sve zavoje, medpacove mi steta koristit. A zavoje ne kupujem jer su preskupi.
ja se samo sijećam da su mi se pri kraju igre i bleeding i health sami hilali tj. imao sam takvu kombinaciju artefakta i opreme
ScorpiuS
05-05-2009, 19:08
Ja također, ima jedan artifak -100% bleeding koji ti zaustavi krvarenje od granate kroz 1 s.
Constantine
10-05-2009, 12:02
Jel normalno da mi se igra loada jedno minimalno 15-20 minuta,prestrašno?
mravojed20
10-05-2009, 12:05
Naravno da nije normalno.
Constantine
10-05-2009, 12:16
Pa god tako zbugirane igre kao sto je stalker nikad neznas jel nesto u redu ili ne.
ScorpiuS
10-05-2009, 13:48
Meni loading nove lokacije traje maksimalno 40s. Ali nevjerujem da ti se loadalo 15-20 min, nema objašnjenja za to.
Constantine
10-05-2009, 14:03
Ne nova lokacija nego na pocetku,kad otvorim igru i pokrenem last save prvo trebam cekat minutu dvije da se uopce pokrene loading screen i onda vise od 10 minuta cekanja da igra pocne.
ScorpiuS
10-05-2009, 14:28
Ne nova lokacija nego na pocetku,kad otvorim igru i pokrenem last save prvo trebam cekat minutu dvije da se uopce pokrene loading screen i onda vise od 10 minuta cekanja da igra pocne.
I igraš igru bez trzanja?
Deadwalker
10-05-2009, 14:35
nesto ti sigurno nije u redu. Meni je prvi loading trajao maksimalno minutu, al maksimalno :wink:
Constantine
10-05-2009, 14:55
I igraš igru bez trzanja?
Da,nisu neki detalji ali se vrti normalno.
Koje postavke bi od oka koristili na mašini iz mog siga pri 1280x1024 rezoluciji?
Constantine
10-05-2009, 15:43
Medium detalji,enhanced dynamic lightning,180x1024
Medium detalji,enhanced dynamic lightning,180x1024
može i veće negdje medium/high ili cak sve high ako je u DX9
Deadwalker
11-05-2009, 10:24
Koje postavke bi od oka koristili na mašini iz mog siga pri 1280x1024 rezoluciji?
pa ovako, sve ti ovisi kakvo osvjetljenje ukljucis(ono uzima najvise resursa). Naime, ja bi ti preporucio nize detalje, ali maksimalno moguce osvjetljenje jer upravo na tom elementu ti Stalker briljira.
Za tvoju konfu, kako rekose Constantine, medium detalji(to si jos na advance opcijama postelas, recimo stavis malo detaljnije teksture na onim sliderima, a smanjis visibility range - ono, igras se, trazis jednostavno, kak bi rekli trgovci "best buy" :D ) te enhanced dynamic lighting. DX10 nemas potrebe paliti jer je gotovo identican dx9(dobivas samo 2-3 stvari kao sto su mokre povrsine ili volumetricni dim), a imas jaci drop na perfomansama. I da, obavezno instaliraj zadnji patch, malo optimizira igru i sredi moguce bugove...
A na mojoj konfi, isto 1280x1024 rezolucija?
CPU Intel Q8200 Core 2 Quad 2.33 Ghz
MBO ASUS P5Q-E
DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ Reaper DC kit
Gigabyte GF 9800GT, 1GB DDR3
2x HDD WD 320YS 320 GB
PSU Chieftek 550W
Deadwalker
11-05-2009, 10:44
pa ono, neznam kakav monitor imas(citaj rezolucija), ali recimo da s tom konfom trebao elegantno imati maximum detalje i enhanced dynamic lighting. Za dx10 nisam siguran da li biti radio skroz glatko, al ono, probas pa vidis... :wink:
Hvala, vjerojatno ću je onda instalirati i dati joj još jednu šansu pri nižim detaljima. Prvi put me odbilo to što je nisam mogao na max igrati :D
... Smatram da ova igretina ne zaslužuje da je se igra na nižim detaljima ali pošto nemam izbora ...
A na mojoj konfi, isto 1280x1024 rezolucija?
CPU Intel Q8200 Core 2 Quad 2.33 Ghz
MBO ASUS P5Q-E
DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ Reaper DC kit
Gigabyte GF 9800GT, 1GB DDR3
2x HDD WD 320YS 320 GB
PSU Chieftek 550W
To se kurčiš? :D
Deadwalker
11-05-2009, 14:10
Hvala, vjerojatno ću je onda instalirati i dati joj još jednu šansu pri nižim detaljima. Prvi put me odbilo to što je nisam mogao na max igrati :D
... Smatram da ova igretina ne zaslužuje da je se igra na nižim detaljima ali pošto nemam izbora ...
vjeruj mi, zasluzuje. A ono, ja sam si uspio super postelati i igra mi je isla dosta dobro s vrlo prekrasnih prikazom. A o napretku u gameplay- da ne govorim. Stalker je apsolutni vrhunac za danasnji pojam FPS igre...grehota ne odigrati
pa ono, neznam kakav monitor imas(citaj rezolucija), ali recimo da s tom konfom trebao elegantno imati maximum detalje i enhanced dynamic lighting. Za dx10 nisam siguran da li biti radio skroz glatko, al ono, probas pa vidis... :wink:
Boldano=dx10
Full dynamic lightning=dx9
Moja preporuka,ako vam grafa nije dovoljna za dx10, igaj na objects dynamic lightning bolje nego na full, vizualna razlika ne skoro pa nikakva a performanse su nebo i zemlja.
Deadwalker
11-05-2009, 15:21
joj, naj me zajebavati. Imas enhanced dynamic lighting dx9 i enhanced dynamic lighting dx10. Pokreni igru pa vidi... :wink:
Joj sada nemam vremena da ponovo odigram... damn.... :(
OK, solidno mi radi na Enhanced Dynamic Lightning i Medium/High detaljima, ali mi je na granici fluidnosti...
Da li puno gubim s time da prebacim na Full Dynamic Lightnig i da li stoji ono što je Vex rekao da je bolje FDL preskočiti i odmah staviti Object Dynamic Lightning?
Evo ti screenshot iste scene na razlilčitim lightning postavkama pa se odluči.
http://www.tweakguides.com/ClearSky_5.html
ScorpiuS
12-05-2009, 05:56
Pih, skoro pa i nema razlike između DX9 i DX10, ali ipak su u DX10 puno bolje sjene.
Evo ti screenshot iste scene na razlilčitim lightning postavkama pa se odluči.
http://www.tweakguides.com/ClearSky_5.html
Bome, razlika je uglavnom u sjenama koje su kao i u gotovo svakoj drugoj igri katastrofalno loše.
Ne kužim to, svaka recenzija komentira u igrama sjene te ih uglavnom dižu u nebesa, onda instaliram hvaljenu igru i sjene izgledaju ko qurac u oko. Pa di gledaju ti recenzenti!? Kaj me briga ako se sjena realno mijenja promjenom osvjetljenja ako ista izgleda loše. Žalosno pa NE mogu navesti niti jednu igru sa dobrim sjenama :(
Na kraju se toliko razočaram u njih da ih redovito ugasim jerbo igre izgledaju mnogo ljepše bez tih isprdaka.
Uhmmm ... trebam pomoć.
Nedavno sam instalirao x64 vistu zbog 4 gige rama.
Na xp-u sam igram clear sky na 1440x900/medium-high i objects dyamic lightning pri nekih 50-60 fps avg , bez ikakvih trzanja, no sada stoji na 10-20 (!?)
Očito je neki problem u pitanju, no ja ne znam što bilo moglo izazvati toliki pad fps..
Driveri za grafu su 185.85.
Verzija igre je ista kao i na xp-u , 1.5.07.
Ikakav savijet je dobrodošao.
Hvala unaprijed..
Deadwalker
12-05-2009, 13:45
to je i kod mene bio problem. Naime, igra mi je na bilo kakvim postavkama radila poprilicno prelose(citaj 10 fps-a na nize). To sam rjesio tako da sam instalirao zadnji patch te na postavkama u nvidia control panelu pomaknuo slider s quality na perfomance. Istina, na tim postavkama ti se teksture ucitavaju tek par metara ispred tebe, al dobivas veliki boost u perfomansama. Probaj tako, drugo rjesenje neznam, stvarno :(
Koji bed... kupim novu matičnu, imam više rama , nadam se boljim performansama, makar malo a dobim šipak.. izgleda se vraćam na xp...
meni bi fps padao kad bi bilo jutro u igri, zbog nekakvih efekta sunca.
Deadwalker
12-05-2009, 13:56
Koji bed... kupim novu matičnu, imam više rama , nadam se boljim performansama, makar malo a dobim šipak.. izgleda se vraćam na xp...
ne trebas to tako crno gledat. To mi je bio jedino slucaj s ovom igrom, probaj se jos malo informirat po forumima.
Zapravo, pitaj jos Bartuca, on isto ima Vistu x64 te igra Stalker CS
:)
meni bi fps padao kad bi bilo jutro u igri, zbog nekakvih efekta sunca.
to je zbog efekta "Sun rays". Prejebeno izgleda, ali također ubija graficku. Mozes ga iskljucit ako oces...
to je zbog efekta "Sun rays". Prejebeno izgleda, ali također ubija graficku. Mozes ga iskljucit ako oces...
skuzio sam, ali trza samo kad je jutro u igri tj. od 7 do 9 sati. što je samo par minuta stvarnog vremena. smanji mi FPS sa otprilike 45 na 20.
Deadwalker
12-05-2009, 14:04
dobro, 20 fps-a je igrivo u svakom slucaju, ali efekt stvarno, kak bi se reklo, oduzima dah. Inace, Stalker je zapravo jedina igra radi koje bi uzeo high-end masinu jer grafika na full detaljima je :pray:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.