PDA

Pogledaj cijelu verziju : Mass Effect

Stranica : 1 [2] 3 4 5 6

RayDX
24-06-2008, 05:41
Ja sam završio igru :( ŽELIM DA TRAJE JOŠ :cry:

ScorpiuS
24-06-2008, 07:19
Dolaze ti nastavci tako da ćeš doć na svoje.

RayDX
24-06-2008, 07:32

Ma nastavci su udaljeni svjetlosnim godinama... Ja bih sad igrao... Jednostavno mi se ne sviđa odluka dizajnera da nakon glavnog storylinea se završi igra... A ima milijun side questova koji bi mogli barem negdje 20-30 sati zabave dati.

keko
24-06-2008, 09:36

Ma nastavci su udaljeni svjetlosnim godinama... Ja bih sad igrao... Jednostavno mi se ne sviđa odluka dizajnera da nakon glavnog storylinea se završi igra... A ima milijun side questova koji bi mogli barem negdje 20-30 sati zabave dati.

pa onda prvo riješi side questove

RayDX
24-06-2008, 09:54

pa onda prvo riješi side questove

Ma kako ne shvaćate, nije to problem... Igra je poprilično linearna, a stvarno je imala potencijala kao open-ended world. Ali dobro... Što je, tu je.

keko
24-06-2008, 10:23
što je linearno,kad otkriješ councilu da je saren izdajica,dobiješ 3 planeta na koje moraš ići kao glavni storyline,pa zar baš moraš odmah ići na te planete,pa putuj prvo po okolnim sistemima

RayDX
24-06-2008, 11:25
što je linearno,kad otkriješ councilu da je saren izdajica,dobiješ 3 planeta na koje moraš ići kao glavni storyline,pa zar baš moraš odmah ići na te planete,pa putuj prvo po okolnim sistemima

Ali to nije bitno kad svejedno na kraju dođe na isto... Probao sam milijun mogućnosti, uvijek dođe na isto... Ali storyline je odličan. Sve 5.

Domy
24-06-2008, 11:53
Nikad nisu najavljivali nelinearnost,najavljivano je samo da će odluke imati utjecaja na nekim mjestima. I imaju.
2 završetka glavne priče su dosta,pod uvjetom da ispune obećanja za ME2 tj.da će se priča i događanja nastaviti direktno na naše izbore.
I to ne u stilu kotora gdje na početku dvojke "biraš" kaj je bilo,ali to zapravo i nema nikakva utjecaja na svjetove koje posjetiš,osim u par sitnica.

Bishop_45_(2)
24-06-2008, 12:59
Koje bi bilo programersko rijesenje da se igra nastavi na tovje odluke iz proslog nastavka ? c/p savegama, ali kako to izvesti na xbox/ps3 ? Mislim da je lakse samo im staviti da biras.

Mika
25-06-2008, 12:04
Prebacio sam post u pomagaj brate

Tsumetai Ryujin
25-06-2008, 12:25
Nema razloga zasto nebi mogao pitati neko pitanje vezano uz igru u temi te igre. Mika, nisi napravio nista krivo, pogodio si temu.

Mika
25-06-2008, 12:44
Ima pitanje u pomagaj brate... pa kad bi mi netko odgovorio :pray: :pray:

Nodakim
25-06-2008, 12:59
ja sam trenutačno na ferusu i imam problem s colonistima...kao imam granate i s njima trebam onesposobiti inficirane ljude,ali ja nemam dovoljna granat....any1?

kikl0p
25-06-2008, 13:48
pobij ostale

keko
25-06-2008, 13:50
ja sam trenutačno na ferusu i imam problem s colonistima...kao imam granate i s njima trebam onesposobiti inficirane ljude,ali ja nemam dovoljna granat....any1?

te granate ti nisu ključne za prohod misije,ako si bad lik,slobodno pobiješ sve koloniste(to sam ja napravio :P )

Toxic
25-06-2008, 17:12
A mozes ih onesposobiti i sa melee napadom...priblizis mu se i lijevi klik ;)

Nodakim
25-06-2008, 23:09
Mass Effect=K.O.T.O.R. bez lightsabera

Bishop_45_(2)
26-06-2008, 00:49
Mass Effect=K.O.T.O.R. bez lightsabera

I sad u muklo doba noci, ja od topline ne mogu spavat, pa naletim na ovakav post... ujebote odmah infarkt.

Da je barem pola od onoga sto gore pishe, ja bi bio sretan.

Nodakim
26-06-2008, 14:59
erm....totalka je isto...

whiskey
26-06-2008, 15:49
erm...Ako imaš mozak kasno procvalog bocvanskog bušmana...

Tsumetai Ryujin
26-06-2008, 16:13
erm... isto je... a kolko ja znam, nemam mozak kasno procvalog bocvanskog busmana...

whiskey
26-06-2008, 17:08
erm... Normalno da nije isto. Ista je samo izvedba kretnji lika i izvedba dijaloga. Sve ostalo nema veze sa kotorom i sw univerzumom. Isto ka šta mnogi bušmani govore da je fallout 3 oblivion s puškama. Takve izjave su izvan svake pameti.

Nodakim
26-06-2008, 19:26
erm...u 3 sekunde sam se sjetio 3 slicnosti....mi sada ne govorimo o slicnosti univerzuma nego o igrama...

whiskey
26-06-2008, 21:30
Strašno...

Miles
27-06-2008, 00:28
Odhebajem ovu igru dok ne izađe patch da sredi onaj prokleti overheat. U dva sata kolko sam danas igrao, sat i po je otpao na prolazak jednog te istog dijela.
Pas mater.
Odoh igrat DBZ prek emulatora.

Aral
27-06-2008, 08:08
Dobar je overheat, samo sejvas, izadjes i loadas...meni radi, iako mi se to dogodilo u zadnjih pola sata igre, jednom ili dvaput, nista posebno. A kad smo kod toga, jucer sam je prosao...ono, igra je odlicna ali sam kraj je tako maestralno odradjen da ne povjerujes, cak i tad imas izbore koji ce utjecat na kraj igre, savrseno odradjeno...i naravno tako je divno pripremljen teren za drugi i treci nastavak da je to divota. Zadnjih pola sata te igra totalno drzi na rubu!

Tsumetai Ryujin
27-06-2008, 08:58
Slazem se sa svime sto si napisao... Osim uvodne recenice: "Dobar je overheat, samo sejvas, izadjes i loadas...". Kako to moze biti dobro kad moras radit nesto sto nije ispravno napravljeno?? Isto kao da kazes: Dobra je jedinica u skoli, samo sjednes i naucis i dobis dva...

Toxic
27-06-2008, 10:32
Mozda je mislio da nije tako strasan bug kao neki drugi

whiskey
27-06-2008, 11:33
Jednostavno pripaziš da se oružje ne overheata.

radeoN
27-06-2008, 12:20
mogli bi malo popraviti texture u igri
ja stavim texture na high ili ultra high a one izgledao nako na low

Tsumetai Ryujin
27-06-2008, 13:21
Jednostavno pripaziš da se oružje ne overheata.

Probaj paziti sa Explosive rounds X... ko sto sam reko, dok ne srede taj bug, ovaj upgrade je beskoristan...

snowblind
28-06-2008, 10:19
mogli bi malo popraviti texture u igri
ja stavim texture na high ili ultra high a one izgledao nako na low

ja imam isti taj problem, iako mi piše da su texture na high katastrofalno izgledaju, pogotovo u daljini

whiskey
28-06-2008, 10:21
Imaš kombinacije sa modovima protiv overheata dok explosive rounds i nisu toliko potrebni jer su sve borbe vrlo jednostavne. Sve u svemu, jedan bezazleni bug koji bi probleme moga stvarat samo bušmanima.

Tsumetai Ryujin
28-06-2008, 18:37
Na kojim si ti tezinama igrao? Probaj na insanity...

Aral
28-06-2008, 20:20
Mozda je bug, mozda nije, neznam. Velim vam, jednom mi se overheatalo i to prakticki pred sam kraj, da ne spoilam sad gdje. Jednostavno sam izasao, loadao da vidim jel ce bit sve ok i proradilo je, fakat nikakvih problema. Kroz cijelu igru mi se mozda 2-3 pute overheatalo ali nikakavih problema nije bilo, nisam htio od buhe radit slona. S obzirom kaj se je sve dogadjalo sa igrom ovo je mila majka, skoro pa nista.

Deadwalker
30-06-2008, 11:16
Mozda je bug, mozda nije, neznam. Velim vam, jednom mi se overheatalo i to prakticki pred sam kraj, da ne spoilam sad gdje. Jednostavno sam izasao, loadao da vidim jel ce bit sve ok i proradilo je, fakat nikakvih problema. Kroz cijelu igru mi se mozda 2-3 pute overheatalo ali nikakavih problema nije bilo, nisam htio od buhe radit slona. S obzirom kaj se je sve dogadjalo sa igrom ovo je mila majka, skoro pa nista.

to se i menii desilo pred kraj igre...isto napravil sam load i sve ok...ma to je jedan sitan bug, ma nista, s obzirom da je igra konverzija...malo tko radi danas dobre konverzije...

Domy
01-07-2008, 12:09
E pa ak ti je problem pred sam kraj,zaboravi explosive rounds općenito, nego nabavi tungsten rounds,nemrem reć da sam vidio više od VII,al +40% dmg vs synthetics je sasvim dobro. To i frictionless materials X i treći mod po izboru (npr combat optics X) i neće ti se NIKAD overheatat (osim ak ti neko ne baci overload...) Znao sam na assault rifleu držat bez prestanka pucanje 2 pune minute i jedva da se toplina malo digla.

A kaj se buga tiče,nije mi se nijednom desio,unatoč čestim overloadima

Miles
01-07-2008, 12:54
Imaš kombinacije sa modovima protiv overheata dok explosive rounds i nisu toliko potrebni jer su sve borbe vrlo jednostavne. Sve u svemu, jedan bezazleni bug koji bi probleme moga stvarat samo bušmanima.
Nije samo stvar s modovima, nego ti se može dogoditi da neprijatelji upotrijebe sabotage, što se meni često događalo. To može biti jako iritantno ako si sentinel i overheata ti se pištolj, i još pogotovo ako igraš na hardcore ili insanity težini.
I da, bušman sam. :roll:

Tsumetai Ryujin
01-07-2008, 13:21
Aj napokon netko ko je igral na tezem od normala -.-'...

jux
01-07-2008, 14:10
ima je za pc nisam je nabavio ali mislim da hocu jer je rpg godine :bravo:

whiskey
01-07-2008, 15:37
@Miles

Onda loadaš bušmane. :)

@Tsumetai Ryujin

I da na toj težini igram nebi mi smetalo previše. Sezoned gamer over here:)

Tsumetai Ryujin
01-07-2008, 16:46
Krafne odi prodavat nekom drugom, ocu vidjet ss tvojeg lika kako se bori sa sarenom na "Insanity" i bez sifri i kojekakvih photoshop slika... Price odi prodavat nekom drugom. I nemoj mi sad za dva tjedna doc sa ssom jer znam kolko ti treba da bi presao insanity.

whiskey
01-07-2008, 20:17
Don't make me angry. You wouldn't like me when i am angry... Planiram ponovo zaigrat i uzet cu tu težinu i kad pobjedim sarena napisat cu to tu i morat ces mi virovat. Btw prvi put san ga nagovorija na suicid, onog nemutiranog :)

RayDX
02-07-2008, 10:42
Ajme, po 6. put sam se naježio na ending scene... Ajme kako je dobra igra :pray: :pray: :pray:

keko
02-07-2008, 11:01
ma igra je legenda,jedva čekam drugi dio :thumbs2: :thumbs2: :thumbs2: :thumbs2: :thumbs2:

miska10
06-07-2008, 09:35
Igra je zakon...al nist ne kuzim.......
Sniper---kak zumirati, nemrem....???
Kako koristiti onu moc, paraliza il sto.....????(izabrao sam vanguad)
Moze se skakati??

ScorpiuS
06-07-2008, 09:41
Ako ništa nekužiš kako to da ti je igra zakon???

bezimeni
06-07-2008, 09:51
Da li igra ima jednostavan ili kompliciran gameplay.Ako je jednostavno napredovanje kroz igru (bez hrpe dialoga koje baš treba čitati) kupio bi igru jer trenutno baš i nisam raspoložen za tvrdokorni rpg.

Tsumetai Ryujin
06-07-2008, 11:15
Gameplay nema nikakve veze sa kolicinom dijaloga u igri. Ako ti dijalog smeta, onda se drzi igara tipa Crysis i Call of Duty, tuzno... Mass Effect je igra koju se definitivno isplati kupiti.

@miska
Snajperom zumiras isto kako i sa svakim drugim oruzjem i ne moze se skatati, a za vanguarda neznam jer nisam igral sa njime.

mravojed20
06-07-2008, 11:28
Da li igra ima jednostavan ili kompliciran gameplay.Ako je jednostavno napredovanje kroz igru (bez hrpe dialoga koje baš treba čitati) kupio bi igru jer trenutno baš i nisam raspoložen za tvrdokorni rpg.

Igra ima BRDO dijaloga, stvar je u tome što ih ne moraš čitati jer je apsolutno svaka linija teksta izgovorena. Ne moraš ih ti slušati, ali propustit ćeš odličnu priču. Sama akcija je brza, imaš osjećaj kao da i ne igraš RPG.

bezimeni
06-07-2008, 11:34
@ Tsumetai Ryujin ...O.K. budem ju kupio samo da ne dobijem naslov poput Gothic 3 ili Hellgate: London koji su bili dizani u nebesa na ovome forumu od nekih rpg fanova jer po meni je upravo to tužno a ne Crysis ili COD 4.Kada dođem umoran s posla najmanje mi trebaju neki dugački i dosadni dijalozi ili suhoparan gameplay.Ako je igra igriva poput jednog KOTOR-a ne vidim problema da ne uživam u njoj.

@mravojed20 kao i uvijek susretljiv i tolerantan :thumbs2: .Kupujem već sutra.

Tsumetai Ryujin
06-07-2008, 12:46
Mass Effect ce ti se onda svidati jos vise od KotORa upravo zato jer je sav dijalog izgovoren, ukljucujuci i onaj dio kojeg tvoj lik treba reci, za razliku od KotORa, a isto tako za razliku od KotORa svi pricaju na engleskom. A sto se tice akcije, ako igras na malo tezem, recimo na veteranu, akcije ce bit sasvim dovoljno i neces ju brzo proc. U svakom slucaju ti ne bih preporucio lakse od normala.
Hellgate se neda usporedivat sa Mass Effectom jer mu nije ni do gleznja (za gothic neznam jer ga nisam igral).

miska10
06-07-2008, 17:37
znam...ali ne mogu zumirat...neznam zakaj, nije valjda skill??' kako cu doc do viseg skilla ak ne mogu pucat..mislim priblizit, a isto tako i s assault oruzjem....mozda zato jer igram s vaguard(pise samo pistols te shotguns, pos info o vanguard, a imam sva oruzja), a ne soldiier???? nez.....

Magnus
06-07-2008, 20:47
Čuo sam dosta pozitivnih stvari o ovoj igri, moga bi je stvarno nabavit...

Koliko je potrebno sveukupno vremena da se prođe igra? I koliko je linearna? Jeli recimo postoji samo jedan pravi put do cilja, ili imaš više mogućnosti za izvršit zadatak?

ScorpiuS
06-07-2008, 21:05
Jako se brzo prođe, a linearna malo jest. Ipak možeš birat koju ćeš sljedeću misiju obavit i imaš hrpu side questova.

NOMAD
07-07-2008, 14:11
bas danas popodne idem po mass effect!! :D

Megger
07-07-2008, 15:32
Igra je stvarno ok.. donekle ta sloboda putovanja te drzi zainteresiranim... Nadam se da ce KOTOR bit jos bolji..

Tsumetai Ryujin
07-07-2008, 19:22
Trebam vasu pomoc, ocu ispocetka zaigrati Mass Effect, ali sa drugom klasom. Dvoumim se izmedu Adepta (biotic) i Engineera (tech). Najrade ne bih sa niti jednim jer mi nit jedna ne pase, ali mi se neda ponovo sa Soldierom prelzit...

miska10
07-07-2008, 20:21
Ja sam igrao sa vaguard, ali mi ne pase...jer mozes koristit samo pistols and shotguns....hebes bionic powers....jer tvoj squad ima te moci pa je nepotrebno......Soldier je po meni najbolje, ja trenutno igram s njim....

bezimeni
09-07-2008, 19:06
Kupio,instalirao i oduševio se.Igra je interaktivni film a baš takve igre volim.Jako igrivo sa super zanimljivim dijalozima.Jako zanimljiva priča.Jedino tek solidna grafika osim samih likova koji izgledaju odlično.Ide sve na high na mome kompu, izvrsno u samoj igri sa tek ponekim malim trzajem kod filmova unutar igre, ali zanemarivo.Jako dobra igra.

Bara
09-07-2008, 22:59
Ja sam je prešao, u 2 dana. Glavni quest traje 12 sati. Igra je kao RPG fenomenalna. Zadivljujuća te jako filmska priča glavni je adut igri. Za igru nemam riječi, i ostavila mi je veliku dvojbu u vezi je li bolji Mass Effect ili Oblivion.

CHOLIK
09-07-2008, 23:01
Igra je odlična,pravi rpg,ali me smeta konzolaško upravljanje,koje je malo sređeno i nemogućnost skakanja

Bara
10-07-2008, 07:37
Jeli itko od vas u Mass Effectu uspio odraditi onu scenu kada ,, pa,,aaaa,, vi i još netko prakticirate spolni odnos. Ja sam to uradio sa ženskim likom i sa narednikom Kaidanom. I još sa ženskim liko i sa Liarom. Vidi se jedna guza, poljubac i to je to. Al je opet cool!

D.E.M.O.
12-07-2008, 10:20
pitanje u vezi igre.. dok igram cijelo vrijeme mi je slika onak.. ko kada gledam film na programu koji ne primam bas savrseno... znate sto mislim :/ nekako zrncasto. povecao sam rezoluciju i taj efekt svejedno ostaje. susreo sam se stime kod igara i mogu reci da me strasno iritira :[ moze li se to kako maknuti?

Tsumetai Ryujin
12-07-2008, 10:22
Ides u opcije i tamo bi negdje trebao naci "Film Grain" i to trebas iskljuciti.

RayDX
12-07-2008, 20:39
pitanje u vezi igre.. dok igram cijelo vrijeme mi je slika onak.. ko kada gledam film na programu koji ne primam bas savrseno... znate sto mislim :/ nekako zrncasto. povecao sam rezoluciju i taj efekt svejedno ostaje. susreo sam se stime kod igara i mogu reci da me strasno iritira :[ moze li se to kako maknuti?

To je zapravo fora element koji mu daje onako filmski osjećaj. Inače, to je implementirano u PC verziji da prikrije greške kod sjena jer UE3 ima maleckih problema kod ME.

bornathepicek
12-07-2008, 22:21
Znam da je ovo vjerojatno napisano u topicu, al ajde da pitam.
Taj Mass Efect je nesto slicno ko KOTOR(prije borbe se sve zaustavi i onda ti pol sata mozgas kaj ces napravit)?

Tsumetai Ryujin
12-07-2008, 22:29
Mass Effect je duhovni nastavak KotORu tako da mu je uzasno slican u svim pogledima, a to ukljucuje i pauziranje igre. Ali, da postoji ali, ali nema automatskog pauziranja jer Mass Effect nije baziran na potezima vec normalno igras. Znaci ti pucas kad oces. Mozes svojim likovima narediti koja ce im sljedeca akcija biti (koje oruzje da uzmu, koji skill da bace, koga da napadnu, kamo da idu...), ali to ce biti SAMO sljedeca akcija, nista dalje od toga.

keko
13-07-2008, 15:40
ma igra je odllična,ODLIČNA,samo me smeta što su moji companioni ponekad malo.....mutavi

Deadwalker
13-07-2008, 19:37
ja sam prezadovoljan igrom...još je kanim jednom proć sad u razdoblju između ispitnih rokova...

bornathepicek
13-07-2008, 19:43
Mass Effect je duhovni nastavak KotORu tako da mu je uzasno slican u svim pogledima, a to ukljucuje i pauziranje igre. Ali, da postoji ali, ali nema automatskog pauziranja jer Mass Effect nije baziran na potezima vec normalno igras. Znaci ti pucas kad oces. Mozes svojim likovima narediti koja ce im sljedeca akcija biti (koje oruzje da uzmu, koji skill da bace, koga da napadnu, kamo da idu...), ali to ce biti SAMO sljedeca akcija, nista dalje od toga.
Nista onda nebum nabavljo, jer sam ja mislio da je to Oblivion(u kojem imas ekipu) samo sto nemas maceve maceove itd. neg gunove i da rokas iz prvog lica.Mislio sam da je ko neka mjesavina FPS i RPG-a.Steta...

ScorpiuS
13-07-2008, 20:23
Nije mješavina RPG i FPS nego RPG i TPS.

D.E.M.O.
14-07-2008, 06:32

To je zapravo fora element koji mu daje onako filmski osjećaj. Inače, to je implementirano u PC verziji da prikrije greške kod sjena jer UE3 ima maleckih problema kod ME.
kontao sam da je iz takog nekog razloga :D

Ides u opcije i tamo bi negdje trebao naci "Film Grain" i to trebas iskljuciti.
thx :)

Mika
14-07-2008, 12:27
meni jedina zamjerka, igru sam prešao danas, hvala svima na savjetima u pomagaj brate, loša kontrola makoa. Možda je i to u meni, ne znam kako je kod vas. to jedino. ispričavam se ako ste to već komentirali.

Nodakim
14-07-2008, 13:33
Nista onda nebum nabavljo, jer sam ja mislio da je to Oblivion(u kojem imas ekipu) samo sto nemas maceve maceove itd. neg gunove i da rokas iz prvog lica.Mislio sam da je ko neka mjesavina FPS i RPG-a.Steta...

vidiš nekima je šteta a nekima Praise The God!!!!1

bornathepicek
14-07-2008, 21:57
Nije mješavina RPG i FPS nego RPG i TPS.
Aha fora onda si mozda nabavim
Skinut cu si neki trial, pa cu onda vidit ocu li je kupit.

Mika
15-07-2008, 08:27
Ima kakav dodatak za mass effect? Koliko sam shvatio Bring down the sky je samo za xbox 360?

Windwalker
15-07-2008, 22:57
Bilo mi dosadno, a imao sam love, pa sam kupio ovu igru i sutra počinjem igrati.

Nego, jel mi može netko objasniti čemu služi Disc2 koji se dobije uz igru, ili je to samo za sinkronizaciju na druge jezike?

Sybelius
16-07-2008, 10:12
Disck 2 ti je samo lenguage pack.! , kao sto si i skuzio!

Usput jesu li to uklonili onaj moronski limit sa instalacijama?
Ako jesu i ja kupujem original , ako nisu onda nista.

m374L#34d
16-07-2008, 15:04
Ima kakav dodatak za mass effect? Koliko sam shvatio Bring down the sky je samo za xbox 360?

Bring Down the Sky ima i za PC i moze se skinuti sz BioWare-ovog sajta nakon sto registrujes svoju igru.

keko
17-07-2008, 16:32
a šta je to bring down the sky?

Tsumetai Ryujin
17-07-2008, 16:37
Ekspanzija kojom dobivas jos par misija... i jos neke sitnice ako se ne varam, pogledaj na sluzbenim stranicama, tamo ti pise...

GeForce
18-07-2008, 12:55
Kad sam počeo igrati igru bila mi je totalno čudna ali kad sam je prešao igra mi je jednostavno bila jedna od boljih kojih sam igrao.Inače ono što me tako iznenadilo kod igre je kompletna dorađena priča,napravljene rase,izgled i kompletne galaxije da se toliko puno išlo u detalje,na manje više detaljima koje su u drugim igrama sporedna stvar.Opcije tipa nadogradnje oružija sila i ostaloga su sstvarno super,a svijet sam po sebi je isto tako ljepo napravljeno,....sviđa mi se još kod igre što se može igrati kao čista pucačina,ili kombinacija.Jako dobra igra sa predobrom kompleksnom pričom razrađenmom u najmanji detalj....stvarno super igra....

NOMAD
18-07-2008, 14:19
slazem se, preso sam je neki dan sa soldier klasom, sad razmisljam da idem s nekom drugom klasom na tezoj razini!!

GeForce
18-07-2008, 16:12
da još jedan plus igru se može prijeći na milion načina jer svaka rasa je posebna i volim igre gdje svaki tvoj potez određuje kako će teći radnja....vidi se da se netko baš trudio oko ove igre..da nije ispljunta samo na brzaka...

ScorpiuS
18-07-2008, 17:05
BioWare je i poznat po kvalitentim RPG-ovima.

Windwalker
22-07-2008, 17:03
:cry: Prešao.

Priča je predobra, dostojna KOTORa, samo prekratka (Iako je igra duga ako se prelaze svi oni dosadni side-questovi. Oko njih su se trebali više potrudit, jer nisu niti blizu KOTORu, pa niti Witcheru.).
Kad će dvojka???

:) Ali idem sad još jednom na većoj težini.

Jel imate neku klasu za preporuku, a da je dosta različita od Soldiera, no da rastura.

W3DR4N
22-07-2008, 17:53
Engineer rastura. Sve se bazira na granatama.

Bishop_45_(2)
23-07-2008, 01:18
Postoji li kakva razlika igram li s onim defaultnim army seljakom, ili custom appearance likom (koji takodjer imaju jedan previshe army look :( ) ?

Tsumetai Ryujin
23-07-2008, 08:14
Samo u izgledu... u nicem drugom.

MTF*
23-07-2008, 11:01
jucer zapoceo, odradio 5h u komadu ^^
mogu samo reci da sam isprva bio skeptican, no igra je fenomenalna, stvarno me odusevila!
nakon solidera sigurno cu opet preci s nekim drugom likom i vecom tezinom!

RayDX
23-07-2008, 11:51
Moj drugi prijelaz preko igre, nisam ni zašao uvelike u priču, a imam negdje oko 20-ak sati igre...

MTF*
24-07-2008, 21:07
spoiler

daklem, sad sam preso dio kad sam biro izmedju williams i lika...budala sam ostavio ash, mislio sam da cemo se vratit po nju...jos to nemrem prebolit, bila mi je najbolji vojnik, najskuplja oprema i sve :(

Windwalker
25-07-2008, 21:56
spoiler

daklem, sad sam preso dio kad sam biro izmedju williams i lika...budala sam ostavio ash, mislio sam da cemo se vratit po nju...jos to nemrem prebolit, bila mi je najbolji vojnik, najskuplja oprema i sve :(

Ja sam odmah shvatio da će se vjerojatno nešto takvo dogodit, pa sam odlučio nju spasit.

Pa loadaj si save prije i 'ispravi' odluku.

MTF*
25-07-2008, 22:41
znam da sam htio, ali je bila neka caka, mislim da sam bio overwriteao taj sejv il tak, znam da sam bio nes sjebo...
jebiga, morat cu opet prec igru :D

btw. a bas se cinila ko "laka" cura xD

RayDX
26-07-2008, 10:29
znam da sam htio, ali je bila neka caka, mislim da sam bio overwriteao taj sejv il tak, znam da sam bio nes sjebo...
jebiga, morat cu opet prec igru :D

btw. a bas se cinila ko "laka" cura xD

Liara je bolja :D

=PcP=F@N
26-07-2008, 20:38
igra je super
pravi blockbuster

Tsumetai Ryujin
31-07-2008, 07:15
Update 1.01

* added some infrastructure support for additional downloadable content
* updated the image of the Batarian race in the codex
* fixed an issue where the center channel for hardware audio wouldn't play
correctly sometimes
* fixed an issue where the hardware mouse pointer would disappear when first
selected
* fixed an issue where Shepard did not auto-crouch when entering cover in some
places
* fixed a tool-tip indicating a game restart is needed before enabling hardware
or software audio if the option was changed
* fixed an issue where ambient conversation would not be heard from rear
speakers sometimes
* fixed a text string to make it clearer on how to exit a vehicle
* fixed a text string so the tool top for dragging the map is clearer in French
languages builds

Mass Effect Configuration Utility

* fixed a crash running on certain multi-core AMD systems
* fixed an issue where video RAM was not being reported properly on certain
cards

LINK na patch. (http://www.gamespot.com/cgi/chkpt.php?s=6195179&c=patch_ftp_944902&site=1&u=http://download2.gamespot.com/sd/b9PJC4qUWy_PDeLuRUDcgJDX2GTCZFquzkjUQ3qnoA72-gGjuMVxjO1Vt4dLteNrDY3k6eMm92i8JLZnQT6PPqDwjlfvtyB W/d3/gsc/rpg/masseffect/MassEffect_EFIGS_1.01.exe)

ScorpiuS
31-07-2008, 07:23
[quote="Tsumetai Ryujin"]
Update 1.01
* fixed an issue where Shepard did not auto-crouch when entering cover in some
places

Kako me to jednom zahebalo.

=PcP=F@N
31-07-2008, 10:58
hvala na patchu ;)

radeoN
31-07-2008, 11:19
glavne probleme nisu rijesili

Miles
31-07-2008, 20:04
Baš, poput prokletog overheata. Igra je na čekanju dok to ne riješe.

=PcP=F@N
31-07-2008, 22:48
a koji su to glavni problemi?
overheat je prava stvar!- to nece ni rjesavat ..to je napravljeno da pazis kako pucas..

Miles
31-07-2008, 23:31
overheat je prava stvar!- to nece ni rjesavat ..to je napravljeno da pazis kako pucas..
Po stopedesetmiljunti put, pod overheat mislim na bug zbog kojeg se overheat ne smanjuje i zbog kojeg je na na hardcore težini potrebno podesiti Quick Save i Quick Load na lijevu i desnu tipku miša.

GeForce
01-08-2008, 10:38
mene je ubijala stvar i to jedan ogroman bug kad pucam i oružije mi se pregrije,ostane pregrijano i neće se ohladiti,.moraš cijelu igru opet loadati.strašno iritantno.

radeoN
01-08-2008, 11:06

jesi li mozda primjetio "probleme" sa texturama (neke texture na ultra detaljima izgledaju kao na low)

miska10
02-08-2008, 18:12
Jeli itko od vas u Mass Effectu uspio odraditi onu scenu kada ,, pa,,aaaa,, vi i još netko prakticirate spolni odnos. Ja sam to uradio sa ženskim likom i sa narednikom Kaidanom. I još sa ženskim liko i sa Liarom. Vidi se jedna guza, poljubac i to je to. Al je opet cool!

Ja nisam jos......neznam kako....treba ono charm i to imat do kraja ili sta???? Ili se ti mora posrecit jednostavno..??....

RayDX
02-08-2008, 18:18
Je l' vi igrate Mass Effect zbog intezivne priče, odličnog dizajna i gameplaya koji nudi prelijep SF svijet ili zbog loših "pornića"?

miska10
02-08-2008, 18:20
haha.....pa hebiga...pitam samo.....cisto da vidim......

radeoN
02-08-2008, 18:22
Je l' vi igrate Mass Effect zbog intezivne priče, odličnog dizajna i gameplaya koji nudi prelijep SF svijet ili zbog loših "pornića"?

Kakav pornić,ono jedna scena

miska10
02-08-2008, 18:23
igru sam vec prosao....sa soldierom...i sad igram sa adeptom......ispocetka.....pa sam htio samo da vidim....cisto bezveze.....mislim ne igram ispocetka zbog toga...naravno da ne.....

radeoN
02-08-2008, 18:24
mislim da sam negdje vidio da je izasla druga knjiga

EDIT: http://masseffect.bioware.com/galacticc ... nsion.html (http://masseffect.bioware.com/galacticcodex/ascension.html)

ScorpiuS
02-08-2008, 21:28
A sad se po igrama i knjige pišu... Nevjerovatno.

Windwalker
02-08-2008, 21:52
Pa već odavno se pišu knjige po igrama.
Diablo, Halo,...

begedinnikola
02-08-2008, 22:01

jesi li mozda primjetio "probleme" sa texturama (neke texture na ultra detaljima izgledaju kao na low)

Slazem se za overheat, a za ovo drugo se i meni cini da ima bug. Nije bas da izgledaju ko na low, ali je uocljiva razlika u kvaliteti nekih tekstura (odore i lica nekih likova, pogotovo turianaca)

Btw, jucer sam zavrsio igru, PREDOBRO. Sad slijedi Devil May Cry IV...

radeoN
03-08-2008, 11:12

zapravo igra je napravljena prema prvom dijelu knjige

ScorpiuS
03-08-2008, 18:37

zapravo igra je napravljena prema prvom dijelu knjige
Aha, znači igra nema FILMSKI razrađenu priču nego NOVELSKU.

MTF*
03-08-2008, 22:02
a ne kuzim bas u potpunosti taj overheat...nekad kad mi dodje do overheat se samo ohaldi, tj odma spusti onaj nivo na 0 i sve 5...
nekad mi se totalno overheata i nemrem opce koristit wepon jebote, ne odmrzava se :o
i jos nes, kao solider na nekim createovima sam imao too low decryption, kak taj skill povecat? kad si technic neki ili?

Toxic
03-08-2008, 22:51
To za owerheat je bug...save/load pomaze.
Za decryption...stavi u party neke od tech likova kao ona quarianka (cini mi se da je tako)Tali. Ne moras ti imati high decryption za to ;)

Windwalker
03-08-2008, 22:52
Moraš sa sobom imati lika koji ima visoki decryption.
Dakle, Tali, Garrus ili Kaidan.
Ili moraš ti biti technician.

The Boz
03-08-2008, 23:08
Čitam ovaj thread i umirem od smijeha... Overheat bug, galaxy map bug, no-save bug... Koliko li vas ima da krekate igru, to je nenormalno...

Rang€r
03-08-2008, 23:16
ja ju nisam kreko :)

GeForce
04-08-2008, 00:52
Čitam ovaj thread i umirem od smijeha... Overheat bug, galaxy map bug, no-save bug... Koliko li vas ima da krekate igru, to je nenormalno...

Dobro došo u hrvatsku :pray: :wink: :thumbs2:

a samo sam čekao da netko više komentira to haha :D

=PcP=F@N
04-08-2008, 10:30
a gle ako cemo biti relani i istiniti tu se 90% vas pravi da ima orginale a svi znamo sta je i kako je

ja isto naravno imam mass effect orginal i super je igra

sva sreca imam placu od 30 000 kn pa mi mjesecno ostane 2000-3000 kn za igrice i sa veseljem ih dajem na nesto kao sto su igre i super se osjecam,to preporucam i vama

aha,kako da ne

W3DR4N
04-08-2008, 10:48
Ne povlači lažni moral. Ako nemaš za igre, ili nedaš, nemoj igrati. Osnovnoškolska je to matematika.

Miles
04-08-2008, 11:33
Overheat bug nema veze s crackom.
http://masseffect.bioware.com/forums/vi ... pic=634345 (http://masseffect.bioware.com/forums/viewtopic.html?forum=127&topic=634345)

=PcP=F@N
04-08-2008, 11:40
Ne povlači lažni moral. Ako nemaš za igre, ili nedaš, nemoj igrati. Osnovnoškolska je to matematika.

dabome,vidis da igram
znaci da imam i dajem
svi znamo da je piratstvo zabrenjeno i bolje se s time ne igrati

GeForce
04-08-2008, 12:30
lol pirastva će biti uvijek i ama baš nikad neće to prestati i pogotovo u hrvatskoj jer u hrvatskoj nikog nezanima piratstvo...i neželim kupovati original igre dok god oni nenaprave normalne cijene.600 i 500Kn a igru nije normalno koja traje 3 ili 5 dana igra....kad cijene budu 200Kn i tak nešto onda neće ni piratsva biti tako puno.

W3DR4N
04-08-2008, 12:57
Imate opomene vas dvojica.

=PcP=F@N
04-08-2008, 14:44
das mi opomenu sto ti kazem istinu da je hrv prepuna piratstva?

imas sluzbene podatke pa pogledaj stopu piratstva a pricu o tome kako toga u hrv nema mozes u vrticu prodavat

ako te to vrijeda mozes mi slobodno i ban dati

GeForce
04-08-2008, 17:06
svi znamo da je piratsvo u hrvatskoj mislim treće u svijetu proglašeno ali ovo nije mjesto za to..zato smo dobili opomenu i opravdna je.sorry pozz

The Boz
04-08-2008, 23:40
...a vi vidim niste pročitali pravila foruma... razumijem vas, jer su pravila vrlo skrovito postavljena NA SAM VRH FORUMA, pa se ne vide..
Opomene ste zaslužili jer uporno ne prestajete pričati po blagodatima piratstva... Ako nastavite, idete na hlađenje.

Arbiter of Change
08-08-2008, 08:22
Nego ono, gledao sam nekoliko filmića i kretnje likova mi se čine nekako... trome?
Čini li se to meni ili nema trčanja van borbi (vidim da tamo ima neki sprint)?

GeForce
08-08-2008, 08:56
Nego ono, gledao sam nekoliko filmića i kretnje likova mi se čine nekako... trome?
Čini li se to meni ili nema trčanja van borbi (vidim da tamo ima neki sprint)?
šališ se :)
pa kretanje likova je toliko BOLESNO naprvljeno da kad sam je igrao nisam vjerovao.neznam što misliš pod ovime...

Tsumetai Ryujin
08-08-2008, 11:15
@Arbiter
Kretnje likova su po meni bez ikakve zamijerke.
Sto se tice sprinta, da, na zalost nema sprinta izvan borbe, a ako se dobro sjecam, nisi mogao ni u borbi uvijek sprintat. Sve ovisi o poziciji tvojih neprijatelja.

Arbiter of Change
08-08-2008, 18:02
OK, zahvaljujem. ;)
Trebam pod hitno srediti par dana bauštele pa da bar skupim za neku hardveriju i igru.

S.aRt
11-08-2008, 19:35
pozdrav

evo samo da ukratko dam svoj osvrt na igru.

Mogu reći da me igra ugodno iznenadila trudom autora...navikao sam, kao i većina RPGaša, da čitam redove i redove teksta umjesto da ga slušam...razgovori su dakle kao kamen sa srca, a kvaliteta govora i glume je "holiwudska" ;P Samo me strah da mi se više niti jedan RPG neće sviđati samo zato što nema interaktivne razgovore umjesto hrpe texta

Nadalje sistem borbe je jako dobro izveden, taktički shooter je bio pun pogodak u ovom slučaju, a utjecaj statova na borbu mi je definitivan plus. No more Rambo-rush :P Uostalom u KOTORu mi se jedna stvar gadila...turn-based borba...fuj >.< ...ovdje su, po meni, napravili odličan iskorak od KOTORa i napravili sasvim novo iskustvo.

Nadalje priča sama po sebi je klišej, i već viđena varijacija varijacije, ali način na koji je implementirana i način na koji likovi utječu na nju čini ju zanimljivom i osvježavajućom. Iskreno sam, kad sam pročitao PC PLAY rec. pomislio "Super, još jedan go kill the bad guy and save the universe naslov." no promijenio sam mišljenje. Jednako tako su mi dobro riješili ime gl. lika. Nema više John Doe likova iz starih RPGova gdje, bez obzira kakvo ime imaš, uvijek ćeš biti "Wanderer", "Hero", "Mofo". Mali ali slatki detalj.
U grafiku neću previše ulaziti, samo ću reći da mi se jako dopada iako je "stari" Unreal 3 engine. Jedini propust su dinamične sjene, nedovoljna ispoliranost uništava gušt, no one nisu ni toliko bitne.

Čekam Fallout da vidim kako će ispasti, iako više preferiram ovakve RPG kakav je Mass Effect, novo i osvježavajuće. Ova igra je vrijedna Biowareove reputacije što se tiče RPGova i mora biti na polici uz velikane poput Baldur's Gate-a, KOTOR-a i Fallouta.

ScorpiuS
11-08-2008, 19:41
Ne bih se u potpunosti služio s tobom, iako je ljep osvrt. Stvar je u tome što većina DANAŠNJIH RPG-ova ima sete snimljenog voice overa, a ne samo Mass Effect.

Nodakim
11-08-2008, 19:45
pa je slažem oko svega osim kotora...

S.aRt
11-08-2008, 19:59
Ne bih se u potpunosti služio s tobom, iako je ljep osvrt. Stvar je u tome što većina DANAŠNJIH RPG-ova ima sete snimljenog voice overa, a ne samo Mass Effect.

Istina, no nisam odigrao niti jedan ovako dobro odrađen i pokriven...dosta ih još ima 3-6 rečenica koje biraš po želji, bez voiceovera(pritom mislim na gl. lika ne na NPCove) :wink:

ScorpiuS
11-08-2008, 21:21

Istina, no nisam odigrao niti jedan ovako dobro odrađen i pokriven...dosta ih još ima 3-6 rečenica koje biraš po želji, bez voiceovera(pritom mislim na gl. lika ne na NPCove) :wink:
Zaigraj The Witcher i nikad više se nećeš bunit zbog previše čitanja u RPGovima.

Arbiter of Change
11-08-2008, 22:00
Evo gledam kutiju pored sebe i još nisam instalirao igru... vjerojatno sutra, sada sam krepan.
Stvarno mi je drago čuti da ima odličan VA - nisam igrao previše igara dobrih u tom odjelu još od Bloodlines-a.

R@pt0r
12-08-2008, 06:08
Ma i ja nikako da zaigram Mass Effect kako treba. Uvijek počnem i prekinem pa opet nakon par dana itd. Uvijek me neš prekine il' neko. Uhh
Al igra mi se dokle sam došao jako sviđa, atmosfera je :pray:
Baš se uživiš... oni zvukovi... ma sve.

S.aRt
12-08-2008, 06:57
Zaigraj The Witcher i nikad više se nećeš bunit zbog previše čitanja u RPGovima.

Nisam još, nažalost, al čujem da je izvrsna.

No, jel netko igrao ME: Bring down the sky? dodatnih 5 sati igre, no zanima me ima li kakvih promjena?

Arbiter of Change
12-08-2008, 09:12
Instaliram dok ovo pišem... prokleto multilanguage izdanje - bojim se i misliti koliko će mi mjesta zauzeti na hardu.

streetrace777
12-08-2008, 09:16
12GB ako se ne varam :)

Arbiter of Change
12-08-2008, 09:56
Ouch...
Evo ću početi sa Engineerom čini se (sirova snaga Soldiera me nije baš privukla, a Bionics mi se čini kao nešto što bi mogao probati kad se malo uvježbam).

S.aRt
12-08-2008, 10:04

mislim da je 15-ak...no, tu negdje je :D

@Arbiter: Infiltrator mi se jako svidio, Tech+Štemer...pogotovo sa snajperom kad ga malo "nabildaš"...Bionici su fora iako nisam nikad igrao čistog bionica, samo Vanguarda (bio+Soldier)
Treba vremena da se navikneš na moći al kad krene onda nema zaustavljanja ;P

R@pt0r
12-08-2008, 10:04
9.89GB, kod mene.

Arbiter of Change
12-08-2008, 10:15
@Arbiter: Infiltrator mi se jako svidio, Tech+Štemer...pogotovo sa snajperom kad ga malo "nabildaš"...Bionici su fora iako nisam nikad igrao čistog bionica, samo Vanguarda (bio+Soldier)
Treba vremena da se navikneš na moći al kad krene onda nema zaustavljanja ;P
Nisam odmah htio hibridnu klasu jer prvo želim probati ove standardne klase, ali Infiltrator je i mene zanimao kad sam ga vidio tako da ću vjerojatno kasnije probati s njim, možda.

Windwalker
12-08-2008, 11:04
Da, oko 10GB. Nemoraš instalirati ostale jezike s drugog DVD-a.

Arbiter of Change
12-08-2008, 12:35
Igrao malo... wow kod prezentacije (premda sam ugasio onaj movie filter - ometajuće) i, bar za sada, varijacija u razgovorima (vidim da već na 1. misiji možeš utjecati na razgovor ovisno o tome jesi li ulagao u persuade/intimidate) je prisutna i sviđa mi se. Voice acting je definitivno na razini (lip sync ljudi, lip sync kažem) i posebno mi se sviđa što se stvarno poradilo na glasovima rasa, a ne da su im samo stavili "obične" ljudske (Turijanci su predobri sa onom malom dozom syntha u glasu). Borbe su doista dinamične, ali koliko sam vidio AI suboraca nije baš nešto razvijene aka. treba ih voditi većinu vremena.

Isplatilo se kupiti, stvarno je. :)

S.aRt
12-08-2008, 14:33
Da, AI je malo...loš
nadam se da će napraviti nešto s time, patch il nešto :/
no, pauza i dirigiranje kud da se kreću pali uvijek. Samo fale fensi znakovi rukama u vojničom stil za potpuni gušt :D

ScorpiuS
12-08-2008, 14:40
Sad su napredni ne treba im fensi latenje muha, osim toga zašto bi trošio vrjeme na rukovne znakove kad pred tebom stoji desetak bad ass alijena sa sa puškama veličine poluosovine šlepera.

S.aRt
12-08-2008, 15:17
Zato što je vojni standard bez obzira bili u 21. ili 26. stoljeću? :P

Samo kažem što bi meni bilo fora...sitni detalji čine razliku.

Arbiter of Change
12-08-2008, 15:22
no, pauza i dirigiranje kud da se kreću pali uvijek. Samo fale fensi znakovi rukama u vojničom stil za potpuni gušt :D
Da, to bi bilo odlično (sjećam se da je SW: Republic Commando to imao i baš je bilo atmosferično).
Još nešto što mi je zapelo za oko je shema kako svi isto nose oružja, bez obzira na rasu (posebno Krogansi koji izgledaju kao da im je netko priljepio igračke za leđa koliko su male puškice).

S.aRt
12-08-2008, 15:58
[quote="S.aRt":1nvfcnve]
Da, to bi bilo odlično (sjećam se da je SW: Republic Commando to imao i baš je bilo atmosferično).
Još nešto što mi je zapelo za oko je shema kako svi isto nose oružja, bez obzira na rasu (posebno Krogansi koji izgledaju kao da im je netko priljepio igračke za leđa koliko su male puškice).[/quote:1nvfcnve]

To bi se donekle moglo objasniti tako što sve rase imaju standardiziran sistem odjela...ili su autori bili lijeni :P

U svakom slučaju nije mi neki propust

Arbiter of Change
13-08-2008, 11:57
Bagra jedna. :D

Nego ono, šteta što ne možeš na sve planete sletjeti, ali onda opet i nije neka velika šteta kad se pogleda koliko su repetativni (riješio sam 3-4 Assignmentsa po planetima i uglavnom sve isto). Još nisam posjetio niti jedan od one 3 lokacije važne za glavnu priču. Jedino mi je onaj Assignment sa Biotic teroristima bio zanimljiv jer sam 2 puta poginuo dok ih nisam sve odriješio života zahvaljujući managmentu tima.

RayDX
13-08-2008, 12:47

Nego ono, šteta što ne možeš na sve planete sletjeti, ali onda opet i nije neka velika šteta kad se pogleda koliko su repetativni (riješio sam 3-4 Assignmentsa po planetima i uglavnom sve isto). Još nisam posjetio niti jedan od one 3 lokacije važne za glavnu priču. Jedino mi je onaj Assignment sa Biotic teroristima bio zanimljiv jer sam 2 puta poginuo dok ih nisam sve odriješio života zahvaljujući managmentu tima.

igri.ca owna :gitara:

S.aRt
13-08-2008, 13:56

aono...mjesec je jedina jako dobra mapa po meni, dobiš ju nakon nekog x-tog levela, dunno...ostatak je repetativan ali ima zanimljivih stvari po ovim anomalijama...tipa protheanska koogla, ruševine, itd...zabavno je i kad te iz zasjede napadnu geth-ovi ili kad ti onaj rozi crv "skoči na guzicu", Mako all the way :rambo:

Da su napravili nešto tipa freelancer (doduše i to je repetativno no da se poboljšat sistem, pogotovo s ovim što nam je ME pokazao) bilo bi dosta zanimljivije, no nikad ne znaš možda to čuvaju za duju 8)

Windwalker
13-08-2008, 15:19
Da, ti side questovi su previše repetetativni i dosadni (mislim da nigdje nisam vidio dosadnije, osim možda u GW-u).

Ali je zato glavna priča genijalna, i isplati se svake lipe (iako je prekratka).

Nodakim
13-08-2008, 16:25
assasins creed?
i GW nema dosadnije side questove :evil:

Windwalker
13-08-2008, 17:06
assasins creed?
i GW nema dosadnije side questove :evil:

Pa, nisu dosadniji, nego podjednako dosadni.

Odi od jednog tipa do drugog, a nagrada 500exp-a.

AC nisam igrao.

Slayer
13-08-2008, 17:15
AC rules a mass effect pwned it

*mass effect se nemoze opisat rjecima... mora se probat*

Sheppard, onaj mercanery i ona zena tali nesto su najbolji tim :)

amirix
13-08-2008, 17:50
igra je bolesna_zarazila me__zbogom stvarnosti :toilet:

S.aRt
13-08-2008, 18:01

Ovisi koju klasu biraš...ako uzmeš mainstream soldiera T'Soni i Wrex su dobar kombo jer su oboje biosi a Wrex je srednje-dobar borac.

Ja sam recimo kad sam igrao infiltratora najčešće uzimao Kaidena i Tali jer sam bio osrednji i u borbi i u Techu, kaiden je nadopunjavao biosima i borbom a Tali mi je davala bonus na Tech s kojim sam, jelte, otvarao sve moguće i nemoguće kante i kanistre.

Jedini, takoreć, bed bar što se dinamike tiče je ograničenje para i prebrzo skupljanje istih, nakon 30. lvla nema smisla uopće otvarat kontejnere osim za Colossus X heavy, medium i light oklop. Sve ostalo kupiš na Normandy-u

mravojed20
13-08-2008, 18:08
igra je bolesna_zarazila me__zbogom stvarnosti :toilet:
Baš, igram od jučer i ne mogu stati. Proveo sam nekih 2 sata samo na slušanju codexa, potpuno zaboravio da igram. Onda ona glazba na galaxy mapi, prekrasno. Dijalozi u igri jednostavno nemaju premca.

Jedina zamjerka je na čestu vožnju liftovima, sve ostalo je predobro.

ScorpiuS
13-08-2008, 19:10
Vožnja liftovima je, koliko ja znam, izlika za previše loadanja.

Nodakim
13-08-2008, 19:17

Ovisi koju klasu biraš...ako uzmeš mainstream soldiera T'Soni i Wrex su dobar kombo jer su oboje biosi a Wrex je srednje-dobar borac.

Ja sam recimo kad sam igrao infiltratora najčešće uzimao Kaidena i Tali jer sam bio osrednji i u borbi i u Techu, kaiden je nadopunjavao biosima i borbom a Tali mi je davala bonus na Tech s kojim sam, jelte, otvarao sve moguće i nemoguće kante i kanistre.

Jedini, takoreć, bed bar što se dinamike tiče je ograničenje para i prebrzo skupljanje istih, nakon 30. lvla nema smisla uopće otvarat kontejnere osim za Colossus X heavy, medium i light oklop. Sve ostalo kupiš na Normandy-u

ja sam kao inflitrator uzimao garusa i kadiana
just beacause of the opet coolnes

Arbiter of Change
13-08-2008, 19:32
Ja za sada uglavnom potežem Garrusa i Ashley (je da mi fali biotskih moćiju, ali preživi se, a ako zagusti Kaidan to the rescue). Konačno je vrijeme da nastavim sa glavnom pričom.

mravojed20
13-08-2008, 23:04
Toliko sam opčaran pričom i cjelokupnim settingom da uopće ne pazim kakva oružja imam, klase i to. Ovo je prva igra gdje mi je užitak jednostavno hodati od mjesta do mjesta.
A i nasmijao sam se već bar 20 puta, preblesave komentare likovi bacaju, humor mi baš odgovara.

Maloprije pričam s Garrusom i kaže kako je uobičajeno da Kroganci kupuju nove "testise" u nadi da će im to pomoći pri razmnožavanju.

It won't, but they still buy it. They will pay 10 000 credits for one, or 40 000 for full set.
Somebody is making a killing out there. :rotfl:

Nije doslovan copy paste, ali način na koji je to rekao je legendaran. Odlični voice actori, likovi su fenomenalno razrađeni.
Remek-djelo od igre.

Arbiter of Change
13-08-2008, 23:59
Išao kod one doktorice... konačno malo opake akcije (hey, sve je veći izazov kad vam je primarno oružje pištolj).

S.aRt
14-08-2008, 07:44
XD

Čekaj kad dobiješ MSG pištolj. Utter chaos XD

Evo baš sam jučer igrao na Hardcore s Garrusom i Liarom. Liara uništava sve onim bionxima. Nemrem ni pogodit neprijatelja već ju u zraku i leti na drugi kraj mape :D

Arbiter of Change
14-08-2008, 11:21
Isse, moram se malo uvježbati u davanju zapovjedi podanicima - zapeo na nekom tamo banalnom Assignmentu u sobi sa 6-7 terorista opremljenima bionicsima i tech opremom, a ja sa svojim malim... pištoljčićem. Vrex i Ashely brzo ginu tako da je vjerojatno nedostatak managmenta problem, iako se borba zapravo jako brzo završi (max 1 minuta).

Cthulhu
14-08-2008, 19:49
nisam ovo igrao a ni ne namjeravam,ne volim taj sf setting a i frend mi kaze da igra nije nista posebno.

Tsumetai Ryujin
14-08-2008, 19:59
Frend ti krivo kaze, a i iako ne volis sf setting preporucio bih ti da odigras... barem da posudis od prijatelja orginal pa da zaigras prvu misiju...

Slayer
14-08-2008, 20:13
igra je savrsena samo ima jednu mana kao i GTA SA, Jericho, AC, PoP

oni su poput dobrog filma... kad jednom odigras drugi put vise nikad nece biti isto...

Arbiter of Change
14-08-2008, 20:41
Iskreno, mene sav taj dijalog i ubija u pojam kad se sjetim da ga ponovno moram slušati kad počnem igru iznova - predobar je, a opet mi se ne sluša isto 2 puta. Bast0rdz, nisu mogli maknuti ono ograničenje od 150 predmeta u inventoriju. Šta smo mi ograničeni kao konzole pa moramo patiti od istih boljki?

Inače, posjetio Lunu i sredio onaj VI... prokleti kablovi i tko im ih je spajao. :)

mravojed20
14-08-2008, 23:06
Meni je igra čudo, najviše zbog settinga, ne fascinira me toliko SF nego svi ti planeti, opisi, detalji.

Baš sam i ja sad riješio VI na Mjesecu i ne znam..jednostavno taj filing kad sletiš na faking Mjesec i pogledaš okolo, pa vidiš Zemlju na nebu, a sve uz onakvu glazbu, ma neopisivo nešto, imerzivnost ove igre je nevjerojatna. Bit će jako teško ovo nadmašiti.

S.aRt
15-08-2008, 10:39
oni su poput dobrog filma... kad jednom odigras drugi put vise nikad nece biti isto...

Ne bih se složio s tobom...igra je napravljena da možeš igrati u nekoliko desetaka kombinacija i u svakoj ljudi malo drugčije reagiraju na tebe...ako si recimo izabrao Ruthless kao opis lika onda će ljudi znati da si pobio "xyz aliena tamo negdje" pa će ti se obraćati sa strahopoštovanjem...ako si, s druge strane, war hero, obraćaju ti se kao obožavatelji idolu, itd.

Sam način na koji razgovaraš vodi igru i možeš sam određivati kako se ljudi ponašaju prema tebi.

@Arbiter: ISkren da ti budem...nikad mi nisu dopizdili razgovori jer ima dosta opcija a svaka je u biti drugčija (osim nekim slučajevima kad u biti određuje samo Paragon/Renegade bodove)

W3DR4N
15-08-2008, 10:57
ja sam prvo igrao s defaultom, tj. johnom shepardom soldierom, da bih dobio uvid u igru kakav će imati većina, pretežno početnika koja pati od straha customiziranja lika ne bi li nešto pogriješili

za svoj gušt, uzeo sam badass biatchku, bionica, i igra je bila masu drugačija, već dolaskom u prvi grad

Slayer
15-08-2008, 11:10
ja sam si precarskog lika napravio ali isto soldier stavit cu sliku kad dodem kuci :)

Arbiter of Change
15-08-2008, 12:40
@Arbiter: ISkren da ti budem...nikad mi nisu dopizdili razgovori jer ima dosta opcija a svaka je u biti drugčija (osim nekim slučajevima kad u biti određuje samo Paragon/Renegade bodove)
Ne znam baš, koliko sam do sada vidio to su samo neke suptilne primjedbe, npr. drugačije admiral govori na početku igre ovisno o tome što si izabrao za povijest i to. Ali bar jedan replay je sigurno osiguran - ponovno ću odigrati samo ovaj put sa Renegade reputacijom.

btw, tko bi rekao da će baš Garrus, lik iz osiguranja ni manje ni više, biti "najmračniji" lik, ako je suditi po dijalozima? Možda ne baš mračan, ali definitivno više direktniji od ostalih likova (zanimljivo je da ne dobijaš Renegade reputaciju kad podržavaš njegove ideje, koje sve redom lome/savijaju pravila).

Inače, konačno stigao na Noveriju.

Slayer
17-08-2008, 01:09
evo fotosešn mog precarskog lika http://www.xfire.com/screenshots/371/

inače warhero i earthborn soldier

GeForce
17-08-2008, 01:44
nažalost nemam toliko vremena ali igru moš prijeći na 100 načina sa 100 likova sa 100 mogućnosti..
nemam vremena toliko ali zagrišeni luđaci ovo mogu igrati komotno pola godine

Arbiter of Change
17-08-2008, 08:16
Evo sam do sada natukao 20 sati, što je postignuće za next-gen igru, ali bojim se da se kraj bliži.
Andersonov "Eagle Punch" je precarski. :D

###DK###
18-08-2008, 13:31
Tek sam nabavio igru. Nadam se da će me zadovoljiti. :D

S.aRt
18-08-2008, 15:38
Evo neki dan sam prošao ekspanziju...ništa pretjerano dugo ni komplicirano iako ako idete s nižim levelom, razmislite si prije. Prošao sam na lvl 22 al s nekih 10-ak deathova (na hardcore-u naravno) i to sa Spectre opremom.

Dodaje par zanimljivih stvari u igru, tipa cijeli novi paragraf u kodexu o Batarijancima i njihovom odnosu za Ljudima. Sama igra nije odvojena već se samo preko glaktičke mape uključite unutra. Zanimljiv scenarij ima dobrano zeznutih dijelova, mine su jedan od njih, a da ne spominjem bioticse Batarijanaca i njihove alienske pse koji ti izjedu cijelu ekipu u sekundama.

Daklem, vrijedi downloadat i zaigrat. :)

Nodakim
18-08-2008, 16:49
daj link za tu ekspanziju ili sta vec

S.aRt
18-08-2008, 17:26
http://masseffect.bioware.com/galacticc ... ky_pc.html (http://masseffect.bioware.com/galacticcodex/bringdownthesky_pc.html)

trebate imati orginalni ME serial da bi dobili orginalni BDTS (Bring down the sky) cd-key koji vam je linkan na vašu orginalnu igricu...daklem nema posuđivanja frendovima :P

Enjoy :)

Arbiter of Change
19-08-2008, 09:15
Završio ovih dana... kraj je predobar (iako sam poginuo 2 puta u onoj jurnjavi prema C-građevini jer nisam imao pun štit na Mako-u), ali šteta što su sve prebrzo ispričali posebno jer su story orijentirani dijelovi jako dobri, kako u prezentaciji tako i u sadržaju. Bio sam lvl 44 na kraju, vjerojatno jer sam ignorirao par Assignementsa (želio sam vidjeti finale čim prije :)).

Veselim se nastavku.

S.aRt
19-08-2008, 09:36
odigrab BDTS ako već nisi...toplo preporučam jer je jako dobar assignment

Magnus
19-08-2008, 18:21
Imam problem s igrom, naime u međuscenama/filmićima mi zna ponekad jako zastajkivat slika, a često se čak zamrzne ekran. Dogodilo mi se par puta i na loading screenu ili neposredno nakon što pređem na drugu lokaciju

To se događa na istom kompu na kojem vrtim Crysis sve na high, relativno glatko: Pentium 4 3.00 GHz, Nvidia GeForce 8600 GT, 3 GB RAM, Windows XP

Pokušao sam smanjit texture details na medium, maknuo film grain i rezoluciju na 800x600.

Sa svim ovim grafika u međuscenama je na jako visokom nivou, pa pretpostavljam da mi grafička nemože to podnijet, iako Crysis može naprimjer. Inače igra ide relativno glatko. Što bi bilo najbolje smanjit/maknut od detalja da izgubim najmanje vizualno, a uspijem otklonit problem?

Arbiter of Change
19-08-2008, 18:25
Misliš svemirske scene? To se i meni događalo (kao da dolazi do neke ogromne pikselizacije), ali do dan danas nisam shvatio je li problem bio u codecsima ili u nećemu trećem. Mislim da nema veze sa konfiguracijom.

Nisam skinuo BdtS jer sam tada već bio izbrisao igru. :)

Magnus
19-08-2008, 19:04
Da, svemirske scene isto, ali najčešće usred dijaloga.

Arbiter of Change
19-08-2008, 19:07
E to ne znam... driveri za grafičku su novi? Konfiguracija iznad preporučene?

ScorpiuS
19-08-2008, 19:21
Sve radi sa tom grafičkom to ja mogu potvriti. Sumjam da su zastarjeli drajveri jer tko ima takvu konfiguraciju zna napravit update drivera. Mora da je ogreban disk ili neki fajl koruptiran ( :) , koruptiran, hehe).

Arbiter of Change
19-08-2008, 23:48
Čudno, meni je sve OK, a opet sam ima taj isti problem. Čak ni patch nije pomogao.

=PcP=F@N
20-08-2008, 10:38
najnoviji direct x ,najnoviji driver i mora raditi...

Cthulhu
20-08-2008, 11:27
danas ću ga nabaviti,kasnije ću vam reći dojmove

###DK###
20-08-2008, 11:47
Evo mojih dojmova - Fenomenalno.
Nisam imao pojma da je igra tako dobra.

Kristy
20-08-2008, 12:13
Istina, igra je fantastična. Nisam se odvajala 2 dana od nje :D Najviše volim osjećaj imerzije koji igra pruža... Atmosfera igre je jednostavno predobar, osjećaj veličine i dubine... Onaj codex je isto jako zabavan, provela sam par sati s njim. A moja Jane Shepard owna sve vaše Sheppije :P

Slayer
20-08-2008, 13:33
Istina, igra je fantastična. Nisam se odvajala 2 dana od nje :D Najviše volim osjećaj imerzije koji igra pruža... Atmosfera igre je jednostavno predobar, osjećaj veličine i dubine... Onaj codex je isto jako zabavan, provela sam par sati s njim. A moja Jane Shepard owna sve vaše Sheppije :P

:yuck: moj sheppard je bolji neg tvoj http://www.xfire.com/screenshots/371/Sevo pogledaj si

btw. ruska oruzja rulz ^^

###DK###
22-08-2008, 10:04
Upravo sam prešao igru.
Kraj je fenomenalan.
Valjda će raditi i nastavak.

Cthulhu
22-08-2008, 17:46
eh,malo sam ju odigrao i nije loša,možda nastavim jednom kad ne budem imao pametnijeg posla,btw witcher je 20 puta bolji

mravojed20
22-08-2008, 17:55
Ne uspoređuj ovako ekstremno različite igre, molim te ko boga, svima će lakše biti. Obje briljiraju u stvarima koje nude.

###DK###
22-08-2008, 17:57
Sad ponovo prelazim s inžinjerom.
Prvi put sam prešao s bioticom. :D

GeForce
24-08-2008, 11:14
prvi put kad sam prešao igrao sam čisti rambo stil..samo oružija,pucaj ubija killaj pownaj ownaj i slično.
ima neka vrsta playera koja skoro pa nemora koristit oružije nego samo te sile i magije i slične stvari....

###DK###
24-08-2008, 11:21
prvi put kad sam prešao igrao sam čisti rambo stil..samo oružija,pucaj ubija killaj pownaj ownaj i slično.
ima neka vrsta playera koja skoro pa nemora koristit oružije nego samo te sile i magije i slične stvari....

Biotic. Oni rukuju samo s pištoljem.
Većinu neprijatelja možeš poraziti samo tim silama i magijama ali ipak trebaš oružje.

Arbiter of Change
24-08-2008, 11:23
Zapravo, sve klase mogu rukovati svim oružjima, ali jedino mogu razvijati one određene, koje im opis diktira, i samo s tom klasom oružja imaju onaj RCLICK zoom... naravno, sačma će poslužiti kad neprijatelja ima zrnce healtha, a tebo se pištolj pregrijao.

MTF*
24-08-2008, 11:31
meni sve osim solidera cux, jer nisam fan tih biotic sranja, dolaze meni naoruzani likovi a ja njih nekakvim silama gadjam :(
to mi lose, ne snadjem se, radje sacma, sniper, assault i deri ^^

###DK###
24-08-2008, 11:39
Ja sad prelazim s inženjerom i puno mi je bolji od biotica.

m374L#34d
03-09-2008, 00:24
Stvarno jedna od najboljih igara u poslednje vreme.

Zasto nema vise space RPG-a?
Ne znam je li posle KotOR-a izasao neki kvalitetniji space-themed RPG.

P.S.: Zamolio bih admina da mi promeni ime u b4XT3r :D

narf
18-09-2008, 14:16
evo jedno banalno pitanje: kak se healam kad mi ponestane onih health packova? :D

Maloki
20-11-2008, 21:18
Oživljavam temu staru 2 mjeseca al jednostavno moram pohvalit igru. Dao sam 350kn za nju i nisam požalio, zbilja je odlična. Jedino malo smeta kaj sam ju prešo poprilično brzo (20 sati) ali to i nije nešto prestrašno s obzirom na to da ima ogroman replay value ^^
I da, Wrex mi je definitivno najbolji party member...

Tsumetai Ryujin
21-11-2008, 12:29
Imam par pitanja, kad birate armor, na sto obracate najvecu tj najmanju pozornost (damage protection, shields ili tech/biotic protection) i kod oruzja (overheating ili accuracy tj. trzanje oruzja) i koje talente dizete?

Bishop_45_(2)
21-11-2008, 12:44
pnormalno, prva stvar koju gledas jest da boja oruzja pashe s bojom armora! ... ccc

Deadwalker
21-11-2008, 13:51
Imam par pitanja, kad birate armor, na sto obracate najvecu tj najmanju pozornost (damage protection, shields ili tech/biotic protection) i kod oruzja (overheating ili accuracy tj. trzanje oruzja) i koje talente dizete?

kod armora gledam damage protection a kod oruzja overheating...

crowap
21-11-2008, 14:39
jedan od boljih rpg biowera...... dobro je sam šta je dost kratko...ima li kakve najave za sljedeći nastavak.... 8)

Death By Sexy
21-11-2008, 14:41
igra mi je sasvim solidna.. možda ju pređem

###DK###
21-11-2008, 19:30
Još samo trebam prijeći s vojnikom.
Prešao i s bioticom i inženjerom. :D

Maloki
21-11-2008, 20:11
Ja sa vojnikom prešo prvi put, sad igram kao adept na hardmodeu.

Arbiter of Change
21-11-2008, 23:13
Ironično, još ispadne na kraju da je sa vojnikom zapravo samo na početku lagano igrati, tj. dok se ne uhodaš u korištenje ovih ili onih moći (znam da je meni trebalo malo vremena dok sam nisam bio naviknuo na to da stvarno trebaš aktivno sudjelovati u relativno brzim i pomalo kaotičnim borbama), a kasnije jednostavno razvaljuješ sa ostale 2 klase (ili ostalim hibridima).

kod armora gledam damage protection a kod oruzja overheating...
Ja baš suprotno; štitove kod oklopa, a kod oružja preciznost (valjda jer sam bio tehno orijentiran pištoljaš, tako da sam si mogao obnoviti štitove, a sa pištoljima ionako nećeš tako lako overheat napraviti).

rade0N
22-11-2008, 08:21
po meni jedna od boljih igara ove godine
sad cekam drugi dio
jeli itko citao knjigu ?

GeForce
22-11-2008, 12:10
po meni jedna od boljih igara ove godine
sad cekam drugi dio
jeli itko citao knjigu ?
hm knjiga ili igra?....stvarno se nemogu odlučiti :rotfl:

inače kod štita mi je najbitnije koliko je izdržljiv a kod oružija preciznost i pregrijavanje...meni žao što sam igru samo sa vojnikom (tj tetom vojnikom :) ) prešao...a nikako da uhvatim vremena da sa drugima prijeđem...

bezimeni
09-12-2008, 10:29
Primio sam se "posla " što se tiče ove igre .Dosta sam daleko odmakao i mogu je samo pohvaliti.Definitivno jedna os najboljih igara ove godine.Zarazna je i igriva , odlične grafike i super zanimljive priče.Igra mi je bolja od kotor-a a kotor mi je jedan od najboljih rpg-ova ikada.Samo da se ne završi prebrzo jer stvarno guštam u ovoj igri.

###DK###
09-12-2008, 13:48
Prešao sam sa svima na brzinu.
Nisam baš obavljao side questove.
Sad ponovo prelazim s bioticom ali sad obavljam sve osim glavnih questova. :D
Jbt, ovo je jedna od najboljih igara koje sam igrao.

Deadwalker
09-12-2008, 14:23
Jbt, ovo je jedna od najboljih igara koje sam igrao.

ma nemoj mi reci... :D
Fakat, ova igra je biser među rpg-ima, em je radnja super, em grafika, em gameplay...ma sve rula, jednostavno blockbuster igra. Nadam se da ce nadolazeci Dragon Age i Star Wars The Old Republic barem ostati na istoj razini kvalitete

Deamon
16-12-2008, 18:47
presao sam komplet cijelu igru i sve side questove,ali igra je po mom misljenju mogla biti puno bolja...
kratka je dosta,nisan je za k..ac,a i fali im planeta koji su nastanjeni,tj koji imaju gradove...
jedini planeti su oni 2 na kojima su glavni questovi,osim citadela...
i mogli su kraj promijeniti...
reaperi dolaze,shepard odlazi i kaze da ce se boriti sa njima...
mozda vidimo ostatak price na nastavku...
ali jedino dobro kaj nijedna druga igra ima je odlicna dubina price,glazba a ima i puno drugih stvari
(najbolje su mi povijest prothean-a koje doznate kad pricate sa holografom na zadnjem planetu)
i sex scena,odlicno...

###DK###
16-12-2008, 19:38
Imam jednu zamjerku.
Pomalo mi je dosadno vozati se s onim "autom" kad obavljaš sidequestove.
Uvijek jedno te isto. Pomalo živcira.

Maloki
16-12-2008, 20:23
Mako je fora, meni je baš zabavno vozikat se u njemu :)

bezimeni
03-02-2009, 06:56
Baš odigrao.Igra je jedna od boljih .Posebno bih istaknuo atmosferičnu muziku koja u nekim trenucima pretvori ovu igru u SF thriller u stilu jednog Blade Runner-a.Naravno i odličnu priču . 9/10.

ScorpiuS
01-03-2009, 20:31
Baš sam ovo počeo igrat da ne propustim priču nastavka.
Imam problem sa teksturama. Jako su loše, i na Ultra High mi se pojavljuju teksture niskih rezolucija.

Bara
01-03-2009, 21:08
Ajde ajde, ima igra mnogo boljki, nemoj se na teksturama zadržati. Kada je već i igraš zbog priče pokušaj obaviti koji side-quest, odlična je mass effect igra.

Insert
01-03-2009, 21:25
mozda probam ovo. toliko igara izlazi da ih nemrem sve pratiti

Xero
10-03-2009, 12:38
Igra je zakon sa velikim Ž , da sad izađe nastavak i da je isti ko original samo sa drukcijim misijama odma bi ga kupio :D :bravo: :thumbs2:

Gorila
10-03-2009, 23:15
Trebam par "hintova" za ovu igru, tutorial je jako loš i ništa nisam polovio. Oružja, zar nema municije? Pucaj dok se ne pregrije? Što je to omni gel i zašto me pita da li želim predmete pretvarati u taj omni gel? Kada mi ubiju suborca, on oživi, wtf? Igram sa Soldierom, zašto uopće nosi pištolj i te gluposti kada mu je dovoljan assault rifle koji ima neograničenu municiju? Dajte mi molim vas pomozite i objasnite tih par detalja. Dobro došao je i bilo koji drugi savjet za noob početnika :(

W3DR4N
10-03-2009, 23:29
Trebam par "hintova" za ovu igru, tutorial je jako loš i ništa nisam polovio.

Nema frke. Prvi RPG?

Oružja, zar nema municije? Pucaj dok se ne pregrije?

Bolteri, laseri, ovo ono. Nema potrebe za municijom jer je zapravo ista stvar skupljati municiju ili je imati beskonačno. Nepotrebno komliciranje igre.
Pregrijavanje je ipak taktički element da ne pucaš sumanuto čim vidiš buhu da je sletila sa zida.

Što je to omni gel i zašto me pita da li želim predmete pretvarati u taj omni gel?

Osnovna materija koja se koristi za popravljanje i rađenje stvari koje nam doista trebaju. Obično se uništavaju slabiji oklopi, oružja i oprema koju ne misliš koristiti.

Kada mi ubiju suborca, on oživi, wtf?

Oživi kad se situacija smiri, odnosno na kraju bitke. Kako bi igra izgledala da je gotov suborac do daljnjeg gotov. Jedan od osnovnih stvari RPG-a koju uzimamo zdravo za gotovo.

Igram sa Soldierom, zašto uopće nosi pištolj i te gluposti kada mu je dovoljan assault rifle koji ima neograničenu municiju?

Sve klase nose četiri različita oružja. Razlika u razornoj moći, preciznosti i dodatnim mogućnostima oružja ovisi o klasi i specijalizaciji oružja koju si usavršavao.

Dajte mi molim vas pomozite i objasnite tih par detalja. Dobro došao je i bilo koji drugi savjet za noob početnika :(

Savjeti
Igraj polako, istraži svaki kutak igre, čitaj i slušaj sve razgovore i uživaj u najboljoj igri u 2008. godini. :thumbs2:

Gorila
10-03-2009, 23:45
Puno ti hvala na savjetima. Nije mi prvi rpg, obožavam taj žanr ali mi je čitav taj stil potpuno nov i zbunjujuć :) Razgovori mi se toliko sviđaju da ću bar zbog njih odigrati igru sa guštom, iako mi za sada borba baš i ne leži. I nekako mi je čudan taj item management, nemaš klasični inventorij već je sve... čudno :)

Deadwalker
11-03-2009, 12:24
ma ono, glede invertory-a treba malo privikavanja i nemas brige. Fakat, dobro kaze W3DR4N, istrazi svaki kutak igre, nemoj zuriti jer je rijec o pravom igracem remekdjelu, prava space opera i po meni igra 2008. godine. Ako negdje zapnes, uvijek možeš pitati na forumu...uzivaj :wink:

bounce
11-03-2009, 14:26
Završio sam igru pa da komentiram... Igrao sam s muškim defaultom, nisam dirao postavke... Igra ima zanimljivu priču i napet borbeni sistem (iako loše napravljen sistem zaklona al ajde).. Glasovna karakterizacija je savršeno odrađena, grafika ne briljira ali ni ne izgleda nedobro :D Ali bla bla, to ste sve već čuli...

Loše strane igre? 1. Za jedan rpg, kratka.. 2. Misije na malim planetima su repetitvne, nemaštovite, a da ne govorimo o onim bazama gethova koja svaka izgleda skoro jednako, kao i brodovi... Malo se moglo poraditi na tome... 3. Očekivao sam nekako više rasa i raznolikosti od ljudi koji su napravili kotor...

ScorpiuS
11-03-2009, 20:47
Ehm, tek sam se sad sjetio. Ja sam iz zabave napravio ženskog lika i... Znate onu asari, Liaru? Daaaaaaaaa! :D

Grim
11-03-2009, 20:55
Mass Efect, genijalna igra. Ali nakon sto sam proso podosta i to sve detaljno rusenje Widnowsa mi je ubilo zelju za igranjem dalje....sada mi igra stoji na polici tugujuci iza CoD4 i DoW2 koji najvise igram.... neznam dali se isplati prelazit ponovo

cham3leon
11-03-2009, 21:08
Što je komično, imam ovu igru i nisam je ni isprobao. :|

bounce
11-03-2009, 21:11
Što je komično, imam ovu igru i nisam je ni isprobao. :|

da si dao tristotinjak kuna za nju, isprobao bi je.... :P

cham3leon
11-03-2009, 21:42
Ne, nego da sam dao k kuna za novu grafičku i napajanje, možeš se kladit da bi ju igrao. :P

ScorpiuS
11-03-2009, 22:09
Znam da postoje razlike u ukusima i sa svime toma, ali ovo je ipak previše. Kako netko nemože igru ni ne isprobati, a drugi (ja) igru igrati 8 sati u komadu.

cham3leon
11-03-2009, 22:12
Ma nije do ukusa, ja volim RPG-ove, Kotor-u ću podić spomenik jednog dana, ali sve se bojim kako bi mi ME radio na sadašnjoj konfiguraciji. S Falloutom 3 sam imao muke Đizsove koliko se rušio.

###DK###
11-03-2009, 22:37
Ehm, tek sam se sad sjetio. Ja sam iz zabave napravio ženskog lika i... Znate onu asari, Liaru? Daaaaaaaaa! :D

Zar stvarno bude jednako kao i kada odabereš muškog lika? :shock:

Gorila
11-03-2009, 22:50
Imam pitanje :)

Da li je pametnije prodavati suvišna oružja i armore ili ih pretvarati u omni gelove? Ja sam za sada sve prodao ali vidim da dobivam strašno malo creditsa za iteme pa me zanima koja je najbolja taktika?

Sada sam sletio na Citadel i sve detaljno pretražio i sa svima razgovarao ali su mi zaključani Wardovi. Predpostavljam da prvo ipak moram pratiti još malo main quest prije nego li pređem na side questove. Za sada imam 3 side questa, 2 iz terminala i 1 sam dobio od one plave cure :) Igra mi se jako sviđa, još uvjek se borim sa borbenim i ekonomskim sistemom te nekim sitnicama ali sve u svemu je igra odlična.