Pogledaj cijelu verziju : Mass Effect
Well, upravo sam završio igru kao Paragon, koristio Wrexa i Garrusa u zadnjem okršaju (Garrus je bio beskoristan, Wrex je samo tu i tamo gubio štitove no ništa strašno, radio je veselje, kao i uvijek) i moram reći da je šteta što igra ne dopušta nastavak igranja nakon što se prijeđe main quest. Nisam stigao obaviti nekoliko side questova prije kraja no neka, imamo što raditi kad budemo drugi put prelazili igru. Isto tako, ne vjerujem da ću ju moći prijeći kao Renegade. Volio bih to ali moj Infiltrator nekako nije mogao biti oštar prema ljudima oko sebe (well, osim one scene kad upuca onog tipa ravno u bulju), ali sam svejedno dobio Paragon bodove. Jednostavno se ne mogu natjerati da odaberem Renegade opcije u razgovorima...
Eh da, završio sam na 29. levelu što je učinilo zadnju makljažu zanimljivom (siguran sam da bi bila lakša da sam bio viši level, ali ovo je bilo zabavno).
Usput, možda je spomenuto, ali iz nekog razloga sam morao reloadati sejv jer su mi tijekom borbe sva 4 oružja završila u trajnom overheat modu.
Ah well, regat ću igru i skinuto 1.01a i BDtS ili kako se već zove igra kad ju budem uskoro ponovno prelazio.
Samo 29. level :o Pa ti nisi pola igre prešao :D Ja se ne trudim levelupati, a leveli pre brzo dolaze.
Nego, ja ću se potruditi biti Renegade sada nakon ovog prelaska, jednostavno moram pošto želim vidjeti kako se igra mijenja, a i želim imati Renegade save pošto ću ziher ME2 preći nekoliko puta, pa da imam različite početne točke.
Dobro da imam sve save-ove za svaki put kada sam igru odigrao, da ne trebam prelazit ponovo za ME2. :D
Možda i nisam, ne mogu znati uzevši u obzir da mi je ovo prvo ozbiljno prelaženje. Drugi put će biti bolje, no definitivno se ne mogu natjerati na renegade stranu. Ne leži mi. Ono što mi je sad bitno je dokopati se nastavka jer želim vidjeti nastavak priče. Mass Effect definitivno ima najkulnije cut scene u povijesti i očem ih vidjeti još. I nekako mi sad prvi dio neće biti tako...uzbudljiv kao prilikom ovog prelaženja jer sad znam kako stvari završavaju.
Eh da, Udina je izvisio, smrad nezahvalni. :D
Ja neznam o čem vi pričate, ja sam 45 lvl a nisam ni prešao još igru (po drugi put, bez BDtS, evo ću ga sad instalirat), imam patch 1.01 (bez 'a', koliko sam skužio taj 1.01a ide uz BDtS).
Praetorian
09-08-2009, 19:31
Krenuo ja igrati Mass Efect po prvi put žalosno ali istinito, igra je stvarno pravi biser među igrama trenutno sam level 17 i idem na renegade stranu crta mi je već negdje na pola.
Sljedeći put kad budem igrao, budem išao kao i dosad (manje-više) s time da ću ovaj put odabrati Ashley na Virmireu. Upravo sam se sjetio da sam propustio iznimno...bitan dio igre u kojem je ista ključni dio. Doduše možda bi i asari ženka (ako ju možemo tako zvati) mogla poslužiti svrsi. ^^
Hahaha :D Ja nemrem vjerovati, imam madafaking 9'999'999 creditsa :rotfl: Došao sam do limita, nema dalje :D Nemam na kaj trošiti pošto sam već kupio svu najbolju opremu, jedino da idem opremati sve likove ali mi se to ne da pošto planiram do kraja odigrati sa Liarom i Tali u ovom prelasku.
Sada sam 46. level i idem upravo na Virmire. Riješio sam dodatne Side Questove koji se pojave nakon Ferosa.
Onak, 10 milijuna? Završio sam igru sa pola milje. Gawd, moram ponovno početi i ovaj put polako igrati. Ah well, uskoro će godišnji. :D
ScorpiuS
09-08-2009, 20:32
U drugom sam prelasku (sa drugim likom) prešao igru sa 2.7 milja, a u prvom sa samo 500k, nisam tada bio previše interesiran u sidequestove.
Onak, što više razmišljam to imam gori osjećaj da sam zapravo prošao najmanji dio igre koji sam mogao prijeći. Primjerice - potpuno sam zaboravio na gore spomenutu scenu...da.
Ja imam 6.942.269 credits-a, s time da sam znao i kupit pokoju stvar.
Ono što je bed sa novom opremom je što čini neke stvari puno lakšima što nije nužno i dobra stvar. Igrao sam na nekakvoj srednjoj težini i dobar dio igre sam prelazio sa osnovnom opremom i bilo je zabavno. Skrivanje iza zidova, paljbe po neprijateljima dok si skriven, općenito sam morao više taktizirati...kasnije, kako sam kupovao novu opremu shvatio sam da neću puno zdravlja izgubiti ako se neki put zaletim i poubijam sve što se kreće. Istina, ono veselje na kraju kad moraš hodati po vanjskoj strani određenog mjesta i rokati po gethovima je bilo poprilično teže zbog turreta koji su rokali rakete kao da nema sutra, ali opet, ne preteško. Morat ću dići razinu težine sljedeći put.
Usput, zake su sve rase u igri napisane malim početnim slovom? Jedino su Reaperi i još 2-3 rase napisani pravilno ali i to im nisu prava imena pa se ne računa.
@Hellboy, ja sam kupio svu Master Spectre opremu i jebački Heavy Armor pa sam si umislio da sam besmrtan :D Na kraju sam bio leš 46-og levela sa svom tom opremom :( Prokleti Huskovi u uskim prostorijama rasturaju ko nitko. Istina da je lakše kada si dobro opremljen, ali i dalje ima izazova.
S tim da sad igram na Veteran, nakon toga još 2 prelaska na Hardcore i Insanity. Samo ih prvo moram otključati. Baš me zanima kako će na Insanity biti, sto posto jebenica :D Adepta si ostavljam za najvišu težinu pošto je najjači lik.
Ja isto igram na Veteran, ali sa Adeptom, uopće nije teško, sada sam neki 18 lvl.
Sa Vanguardom ću igrat na Insanity, jer njega još nisam probao, a Adepta ne želim ponovo uzimat, kao i ono što sam već uzimao. :D
Infiltrator je na Veteranu prilično easy mode. Uopće nisam koristio drugo oružje osim pištolja i snajpera i čak sam i snajper smanjeno koristio jer je prilično nezgodan dok se ne specijaliziraš za njega i nabaciš nadogradnju. Moram dobro razmisliti koju klasu ću koristiti nakon ove i polako SVE odigrati. :D
###DK###
10-08-2009, 07:56
Sa Sentinelom i nije zgodno. Da nema Throw i Lift sposobnosti, ne bih ništa s njim mogao.
Doduše, nije ono ni teško ako se ne zalićeš u borbe. Samo izdaljeg udaraj i gotovo.
Samo je zeznuto kad se Krogan zaleti na tebe.
Zato je Wrex tu da primi takve u svoj zagrljaj. Hell, zaustavlja i Geth destroyere u punom naletu. :D
Inače, malo sam razmišljao o kompoziciji sljedećeg tima - Wrex ostaje sigurno, ali ne znam koga staviti uz njega. Ashley mi se čini oke u borbi, Garrus se pokazao ne tako korisnim, barem ne u zadnjoj makljaži a sa ostalima nisam ni igrao (as in uopće).
S kojom klasom misliš igrati? Možda ti pomogne ono što sam ja planirao par stranica prije...
Soldier (Veteran)
+ Tali
+ Liara
= Combat + Tech + Biotic
Infiltrator (Hardcore)
+ Wrex
+ Ashley
= Combat/Tech + Combat/Biotic + Combat
Adept (Insanity)
+ Garrus
+ Wrex
= Biotic + Combat/Tech + Combat/Biotic
Tim redom sada prelazim, tamo negdje za 2-3 dana počinjem sa Infiltratorom pošto sam pred kraj Soldier verzije. S time da ću razmisliti da si sa Infiltratorom uzmem Kaidana umjesto Wrexa tako da isprobam gameplay sa apsolutno svim mogućim članovima squada. Kaidan možda je pičkica, ali fora je iz tog razloga što je to onda Pure Human Party :D Od početka igraš sa istim timom, cool.
A za kraj mi onda ostane sveto trojstvo. I Garrus i Wrexy su jebeni pošto predstavljaju najzanimljivije rase, a bome su i tenkovi. Garrus ne toliko ali je lik Infiltrator, tako da mi pokrije sve Tech skillove koje trebam. Čak ću možda biti ženski Šepard (Čoban), tako da imam 2 big bad-a iza sebe 8) Krhka curica sa sve gorile :D
Inače, za Liaru sam se prevario totalno. Ženska je brutalno jaka i sa njom u partyu nemreš fulati. Totalno onesposobi neprijatelje sa svojim Bioticsima tako da su ti praktički SVE bitke pre lagane. Singularity talent je vjerojatno najbolji talent u igri. Baciš ga među neprijatelje i pola sobe posiše u jednu točku. Dalje samo rešetaš ili granadiraš likove :D Pre genijalno, pištolj je uopće ne usporava pošto su Bioticsi bitni. A i Throw gotovo instant ubije neprijatelja.
Mhm, već sam igrao sa Infiltratorom i veći dio igre sam prešao sa Ashley i Wrexom. Čudno, nisam uopće vidio taj tvoj savjet da tako kombiniram stvari. Enikejs, ne znam, htio bih probati sa Soldierom opet ali ovaj put uz Wrexa i dunno... Garrus mi se ne sviđa u borbi. Liara ili Ashley će ići u tim.
Glavno da imaš Techa sa Master Decryption i Electronics talentima, biotica sa Throw, Singularity, Barrier i Lift talentima i nekoga tko može primiti i dati puno damagea.
Sa Soldierom ti je lagano monoton gameplay. Čak i kažeš da si sa njime već igrao, tako da bi rađe na tvom mjestu uzeo Adepta sa Assault Rifle bonus talentom. To ti dođe kao najjača klasa u igri pošto imaš najfleksibilnije oružje, Light Armor nije gotovo ništa lošiji od Heavy Armora, a imaš i Barrier talent koji upije do 1000 damagea te uz to imaš crowd control talente.
Ali ako ideš na Soldiera i Wrexa, onda ti treći lik mora OBAVEZNO biti ili Garrus ili Tali ili Kaidan pošto MORAŠ imati Tech skillove. Bez njih nemreš otvoriti niti jedan ormar u igri. Liara ti ima Electronics talent ali joj fali Decryption.
PS: I da, Tali ti je strašno brutalna te je uz Wrexa i Liaru najjači NPC u igri. Ashley je tenk, ali samo to, dok su ova 3 navedena i tenkovi i support uniti u jednome. Tali ti ima svoj Quarian skill koji joj daje ogroman boost na Shieldove.
Chieftain
10-08-2009, 11:48
ovako neznam dal je vec bilo pitanje, mene zanima dal ovi saveovi koji ce se moci prebacit na Mass Effect 2 trebaju biti neke odredene verzije ili to nema veze?
Vjerojatno nema veze. Mislim da ti save diktira samo početak priče i par susreta sa bivšim likovima. Ništa više.
Kako mi je Joker (pilot Normandy) predobar lik, bas je kul, tako kulan da kulniji nemože biti. :pray:
I da li ćeš imati Rachnie na raspolaganju prilikom zadnje bitke i sl. :D
@GrimTheReaper
Jockeru daje glas onaj Oz iz Buffy iliti sin od Doctor Evil-a iz Austin Powersa :D Loš glumac, ali je dobro odradio VA u ME-u. Odmah sam lika skužio kada je prvi put progovorio, ali tek sam prije par dana provjerio da li je to stvarno on :D
Kada s Jokerom porazgovaram o njegovoj bolesti, itd. mislim da je on lik koji je najvise izrazio emocije u igri, lik popizdi xD.
Liara je dosadna, užasno, vise volim razgovarat s Ashely ili sa Wrexom jer mi se cine, pa, realniji.
Praetorian
10-08-2009, 20:24
Ja sad rješavam side questove idem po planetima ima ih puno, najbolji likovi su mi nekak Ashley i Wrex, jos nisam kupio ni jedno odijelo ili oružje jednostavno mi nije potrebno da se dosta dobrih stvari naci gratis.
@Rider on the Storm:
Ashely mi je kulnija, i zabavnija, i more hot, ipak je human. :D
Praetorian
10-08-2009, 20:26
Men je Wrex kulan, koje on provale ima zakon je
Ja imam save s Liarom i save s Ashley, tako da cu obadvoje. :D
Mmmmm...ja čuvam Ashley za nešto posebno kasnije. :D
Enikejs, počeo sam sa Soldierom rollati. Igram polako, rješavam što više side questova mogu, Wrex i Ashley me prate u stopu (Zabavan tim mogu reći. Istina, sakamo u otvaranju sranja, ali kog briga, razbijemo sve što se miče. Opremu ću kupiti. :D), jedino što još nisam napravio jest regao igru i skinuo BDtS. Ne znam koliko je veliko to sve skupa i samim time ne znam koliko će mi vremena oduzeti. A opet morat ću jer me lagano počinje živcirati overheatanje oružja koje ostaje sprženo nakon toga.
I da, otkad je Seth Green loš glumac? Lik razvaljuje. :D
Meni je lik bezveze, beživotan :(
Nego, kako ćeš kupiti opremu kada ti treba Electronics i Decryption da dođeš do para :D Ustvari i ne treba ako se misliš osloniti na istraživanje materijala, ali masne pare tek dolaze na visokom nivou. Meni je na 40+ levelu dolazilo preko 30'000 creditsa po materijalu :D
Inače, ja sam isto dobar sa Ashley u ovom prelasku pošto sam u prošlom zeznuo stvar i morao biti "dobar" sa Liarom :D Nadam se da ovaj put nisam ujebao. Koliko sam skužio, prvi put sam zeznuo stvar zato što kada me Ashley pitala da li ima nešto između mene i Liare, nisam to opovrgnuo, tako da je sve propalo u vodu. Moraš paziti što pričaš :(
Neka, ne žurim se da dobijem phat lewt. Zasad guštam i idem polako. Jako, jako polako. Trebalo mi je nekoliko sati da se maknem sa Citadela. :D
Ja si za kraj čuvam čitav Codex, još ga nisam niti jednom otvorio :D Prvi put sam sve preslušao i pročitao, ali malo po malo, ovaj put ću sjest i ako treba 2 sata slušati i čitati taj Lore :pray:
Nisam ga ni ja još otvorio. Svako malo dobijem novi entry i jedva odoljevam da ga otvorim i onda jednostavno zaboravim na njega. A stalno mi blinka u meniju kad pauziram. XD
Ja si za kraj čuvam čitav Codex, još ga nisam niti jednom otvorio :D Prvi put sam sve preslušao i pročitao, ali malo po malo, ovaj put ću sjest i ako treba 2 sata slušati i čitati taj Lore :pray:
Ja isto, bas je dobar. :pray:
Je, sviđa mi se što i Codex ima VA. Ne sve, ali dobar dio. Puno bolje nego da sve moraš čitati.
Ne samo da je bolje od čitanja nego ako su se već potrudili napraviti VA, onda ga vrijedi i iskoristiti. Ionako je narator napravio fenomenalan posao. Besides, lijepo je znati kako se izgovaraju imena nekih stvari. :D
Prešao sam je :cry:
Kako je igra prokleto spektakularna. Pre pre genijalno :D
Na kraju sam bio 50. level, imao preko 700HP-a, preko 9 milijuna creditsa itd. Pojebao sam Ashley, izabrao kapetana ( :P ) itd.
Samo mi nije jasno zašto nisam dobio Asari achivement!? Quarian jesam, ali Asari nisam :cry: Ali jebiga, kaj je tu je. Uskoro krećem iznova sa Infiltratorom na Hardcore 8)
EDIT:
Odlučio sam uz Infiltratora furati Kaidana i Ashley, do trenutka kada će Ashley morati poći ( :( ), a umjesto nje, do kraja igre ide Wrex. Ili Garrus ako Ashley slučajno kokne Wrexa pošto mislim biti zao :evil:
Onak, meni je Wrex jedini član ekipe kojeg ne želim mijenjati. Drugi član ekipe je podložan promjenama ali Wrex ne ide nikamo. D:
Praetorian
11-08-2009, 16:04
Evo sad sam ubio vrexa htio mi je omesti misiju steta bio je zakon
Windwalker
11-08-2009, 16:46
Evo sad sam ubio vrexa htio mi je omesti misiju steta bio je zakon
Znaš, možeš ga i odgovoriti od toga, pa bi i dalje bio zakon.
:rotfl:
Ja se trudio svim silama da ga spasim i da mi ostane u timu a ovaj ga sam rokne.
Kod mene nije bilo opasnosti, na kraju sam imao Charm 12 tako da je i Saren obavio dio posla za mene ( :P ). Pošto kod RPG-a više cijenim social skills, onda uvijek prvo razvijem njih. Tako da sam uvijek stavljao na Charm, pa tek onda na combat skills. Jebiga, mnogi će reći da je to bezveze utrošenih 8 pointova ali meni nije, niti jedna igra nije toliko teška da bi te combat skill kočio, ali bez social skillova gubiš dosta velik dio igre kroz dijaloge koji i jesu najsvijetlija točka ME-a.
Baš to, baš tako sad igram. Tek sam došao po asari žensku nakon što sam obavio tonu side questova i Charm mi je već na 8 (igram sa full Paragon likom, ni boda u Renegadeu) i već je sada puno toga drukčije, osobito kad dobiješ plavu opciju u razgovoru. Tako sam primjerice mogao nagovoriti lučke radnike kod Fista da odu negdje drugdje umjesto da sam ih poubijao. :D
Praetorian
11-08-2009, 19:21
:rotfl:
Ja se trudio svim silama da ga spasim i da mi ostane u timu a ovaj ga sam rokne.
Kad idem na renegade pa sam ga zato zbog pointsa, inace wrex mi je najbolji lik.
Možeš svejedno doći do full Renegade lika i bez Wrexove smrti. Zaslužio je bolje od toga da bude upucan u toj situaciji. :(
@Hellboy
Da, imaš brdo tih opcija kasnije. Čak možeš spriječiti masovne pokolje, dobiš i Achivement za to, da pomoću social skilla riješiš nemoguću situaciju bez krvoprolića :D Ja sam isto imao full plavi bar, niti jedan jedini point Renegadea. Ali imao sam 1 point u Intimidate, to dobiješ sa Spectre statusom. Nakon što mi je bio bar do kraja napunjen, još sam dobio preko 50 Paragon bodova kroz razne odluke i questove. Tako da nije teško doći do kraja.
Ali na tom polju nitko neće dobiti Vampire Bloodlines. Tamo je social skill bio strašno izražen, isto kao i discipline koje koristiš u razgovoru. Fakat si imao brdo različitih opcija kako voditi razgovore. Pre savršeno.
Praetorian
11-08-2009, 19:43
Osto sam bez Ashley :shock:
Kaj si je ostavio na Virmireu? I ja bum isto, i to kroz oba sljedeća prelaska :evil: Prvo bum uzeo Kaidana zbog bonusa za Adepta (+10% na cooldown Throwa i Lifta), a drugi put ću ostaviti Kaidana da ga izjebem.
Osto sam bez Ashley :shock:
Wait, kada biraš Kaidana i Ashley ti si izabrao Kaidana... i jos si prije toga Wrexa ubio.
Dude, that's not cool.
Praetorian
11-08-2009, 20:08
Jedva cekam da predem na renegade pa se bacam na paragon, bas me zanimaju krajevi i sa jednom i drugom stranom. Sad ce bit tesko bez Ashley i Wrexa bili su mi najbolji, ali odluke su i car igre ima puno odluka sto mi se svida.
To što si izabrao prvi put Ashley da umre, a ne Kaidana ti ne donosi renegade bodove, nego te samo čini više gay. :D
Praetorian
11-08-2009, 20:16
Odabro sam Kaidana jer sam mislio da ce poginut izgleda da sam se prevario.
ScorpiuS
11-08-2009, 20:24
Kad sam odabrao Ashley na Virmireu umjesto Kaidana i spasio je, bude jedna cutscena, gdje vidiš Kaidana kako gleda u Normandy koji odleće sa Virmirea, meni se čini da je Kaidanu u tom trenutku prošlo kroz glavu: "Fuck, I wish I was a girl" i onda počme bijesno mlatit po gethovima, meni je to bio facepalm situation.
"Fight hard Lieutenant, die proud." To mi je najjača rečenica na Virmeiru, ofc. tu spadaju i Soverignove rečenice, no njih je puno :)
Sovereign je klasa za sebe. Kad prvi put čuješ onu njegovu: "I am the vanguard of your destruction" prođu te trnci. :D
Sovereign je klasa za sebe. Kad prvi put čuješ onu njegovu: "I am the vanguard of your destruction" prođu te trnci. :D
:pray:
"We have no beginning, no end. We are infinite" Također jedna od boljih :)
ScorpiuS
11-08-2009, 22:40
Sovereign: "Organic life is nothing but a genetic mutation; an accident. Your lives are measured in years, and decades. You wither, and die. We are eternal: the pinnacle of evolution and existence. Before us, you are nothing. Your extinction is inevitable. We are the end of everything."
Tu sam napamet naučio
Nabildao sam si charm, vratio Wrexu obiteljski oklop. Wrex ostaje kad dođem do Virmirea. No ono što me trenutno muči jest - neću se moći odlučiti koga ću ostaviti tamo kad kucne trenutak. I Ashley i Kaidan su mi postali dragi. Damn you Bioware...zašto nije Udina mogao aktivirati veselje dok mi odlazimo...
Kad sam odabrao Ashley na Virmireu umjesto Kaidana i spasio je, bude jedna cutscena, gdje vidiš Kaidana kako gleda u Normandy koji odleće sa Virmirea, meni se čini da je Kaidanu u tom trenutku prošlo kroz glavu: "Fuck, I wish I was a girl" i onda počme bijesno mlatit po gethovima, meni je to bio facepalm situation.
Ja sam spasio Ashley , a nisam vidio tu cutscena :?
Onak, imaš milijun cutscena i sumnjam da možeš 2 puta proći igru na isti način osim ako baš ne pamtiš svaku odluku i prenosiš ju sljedeći put. Jedan izbor koji prije nisam napravio kad sam igrao mi je dao pristup Asari stvarčicama koje će mi biti iznimno korisne. Trenutno sam level 16, imam još tonu dijelova main questa no sve je na čekanju jer radim sve i jedan side quest koji nađem. :D
Praetorian
13-08-2009, 12:29
Sta mi se desilo sa oruzjima na svakom pise overheat i ne hladi se sta da radim?
Praetorian
13-08-2009, 12:39
Rijesio sam problem :D
Na Noveriji sam, level 23, obavio sam hrpetinu side questova prije Noverie i nadam se da čem ih dobiti još kad obavim što moram na istoj.
Praetorian
14-08-2009, 15:24
Presao sam igru kako me je namucio saren, nisam spasio senat :evil:
Presao sam igru kako me je namucio saren, nisam spasio senat :evil:
Ehm, senat, misliš Council? :D
Meni je bilo žao pustiti Destiny Ascension da nastrada. I vjerojatno ću to pooviti kad dođem do te odluke.
ScorpiuS
14-08-2009, 17:33
To je običan brod, ngradit će se novi, u njemu su predvodnici galaksije, odabrat će se novi...
Ne moraju zauzeti council, ovisi o tvom izboru.
Nekako mi je čudno vidjeti prazno Kaidanovo mjesto, bilo na brodu ili u odabiru članova tima. Još uvijek mislim da bi bilo bolje da smo mogli povesti Udinu i onak, slučajno ga ostaviti tamo. :D
Da, mene jebe to što sam mislio odigrati sa Infiltrator + Ashley + Kaidan sada na Hardcore ali bad kaj kasnije moram nekoga odbaciti :( Nije fer :(
Meh, ja uopće nisam koristio Kaidana u akcijama, ali sam poslije svake razgovoarao sa svakim članom posade i postao mi je simpatičan. Onak jučer nakon Virmirea idem popričati s njime i naletim na prazno mjesto. :(
Inače, još mi ostaje Feros, nadam se da ću dobiti još side questova jer sam dosad obavio stvarno ogroman broj istih, čak sam dobio i obavio quest sa biotičkim teroristima i ludim znanstvenicima. 24 paragon boda jer nije bilo ni jedne žrtve. :D
Paragon mi je na 100%, level 36 sam, pokupovao sam tonu kewl opreme za Wrexa i Ashley (i sebe ofc) i stvarno se nadam da ću negdje dobiti još side questova.
Ja sam otišao po Liaru i nakon toga posjetio apsolutno sve planete i riješio sve side questove koji se mogu riješiti. Onda sam otišao na Noveriu i ne sjećam se točno, ali mislim da nisam dobio ništa novo od side questove nakon nje, ali nakon Ferosa sam dobio još side questića i koliko se sjećam, nisu bili mali. Nakon toga na Virmire i tu igra završava što se Side Questova tiče.
Mhm, posjetio sam milijun planeta, ide mi na živce kako su ih napravili generički. 2 anomalije, jedna ruševina i eventualna baza ili nekakva ruda. I naravno sve baze su izvedene jednako iznutra. Ulaziš, skrećeš lijevo, prolaziš kroz dvoja vrata i počinje zabava. :(
Da, pre loše je sve to izvedeno i uglavnom samo zbog toga mi je za 2 ocjene ispod Witchera :D
Eh da, ne možemo sletjeti na Zemlju? Kakva je to glupost? Očem vidjeti moj rodni kraj u tako dalekoj budućnosti. :D
Može se sletit na Mjesec i onda gledat u Zemlju.
Uz malo truda se može nać Hrvatska na "globusu".
ScorpiuS
16-08-2009, 11:11
Eh da, ne možemo sletjeti na Zemlju? Kakva je to glupost? Očem vidjeti moj rodni kraj u tako dalekoj budućnosti. :D
Imaš jednu sliku planeta Zemlje kad ga odabereš i to ti je dosta :D
Aj bar smo mogli na Mjesec :D
http://www.imagesforme.com/out.php/t640198_3d196f785408b09b0d891d7c40cabac41e03c2ec.p ng.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/640198_3d196f785408b09b0d891d7c40cabac41e03c2ec.pn g.jpg)http://www.imagesforme.com/out.php/t640200_cecdd3a762ec857aff193f4ca589605437864b3f.p ng (http://www.imagesforme.com/show.php/640200_cecdd3a762ec857aff193f4ca589605437864b3f.pn g)http://www.imagesforme.com/out.php/t640201_3f6c62d8b7ab4a0a2f57a02f83a64b7ed3c1b27a.p ng (http://www.imagesforme.com/show.php/640201_3f6c62d8b7ab4a0a2f57a02f83a64b7ed3c1b27a.pn g)http://www.imagesforme.com/out.php/t640203_8b18ec6ada801ef6efe6ba813f92cd4999dec7ec.p ng (http://www.imagesforme.com/show.php/640203_8b18ec6ada801ef6efe6ba813f92cd4999dec7ec.pn g)
ScorpiuS
16-08-2009, 12:14
11.4 miljardi stanovnika??? Dobro bi nam došao jedan svjetski rat :(
22. stoljeće je, 11.4 milijarde je relativno mala brojka :)
@R@pt0r, kak su ti tak ružno ispali SS-ovi? Kaj si ne isključiš Motion Blur, meni je to u apsolutno svim igrama pre odvratan efekt :D
Hmm, pa neznam, meni se sviđa blur :)
Aj baš idem probat bez. Da vidim...
Edit:
Jedini plus bez Motion Blura je što je oku ugodnije. Slažem se da u nekim igrama znaju pretjerat sa blurom da te oči zabole i zna izlgedat ružno, al u Mass Effectu mi ne smeta, izgleda cool :D
Na slici to izgleda ružnije nego u pokretu.
Bez:
http://www.imagesforme.com/out.php/t640685_meffect20090816182528.png (http://www.imagesforme.com/show.php/640685_meffect20090816182528.png)
Sa:
http://www.imagesforme.com/out.php/t640682_meffect20090816182457a.png (http://www.imagesforme.com/show.php/640682_meffect20090816182457a.png)
Meni je baš oke sa motion blurom. Jedino što sam si isključio film grain jer nisam ljubitelj šuma na slici koju gledam makar efekt bio tu namjerno radi movie-like efekta.
Ja isto isključim Film Grain u svim igrama gdje ga ima. Budem dao šansu još jendom ME-u sa Motion Blurom, morti mi se svidi. Znam da mi u FPSu to ne paše pošto ometa akciju, dok u Burnout Paradise i NFS ne izgleda totalno loše, ali je opet lagano ometajuće.
U burnoutu samo pojačava osjećaj brzine (ako se igra iz frontalne perspektive kako bi se i trebalo igrati :D).
Genijalna igra. Glavne misije su super napravljene isto kao i likovi. Muzika mi je tak dobra da se naježim. Ono kaj mi je fakat super je ona knjiga ili kaj već di ti sve piše i govori :). Jedino što mi smeta su one planete koje su malo glupavo napravljene jer sve je na istu foru i to što ima samo jedan DLC. Mogli su se malo bolje potrudit oko toga. Igrao sam kao ženska i soldier sa Tali i Wrex kao popratnim likovima i naravno good guy. Kad sam morao birat između Ashley i Kaiden izabrao sam Ashley (Kaiden mi ide na živce masovno). I da Liaru sam izabrao umjesto Kaiden-a za ljubavnu vezu (kao što rekoh tip mi ide na živce).
Tsumetai Ryujin
25-08-2009, 09:54
Evo nakon godinu dana izdali patch: PATCH (http://masseffect.bioware.com/me1/pc/updates/index.html)
Na zalost cemo i dalje morati igrati sa overheat bugom. Nigdje nisam naso da su to sredili sa ovim patchem...
Bolje ikad nego nikad. Dobro je to, barem se brinu o igračima. A ne ko neki izdaju igru pa community mora sam radit patcheve :rotfl:. Taj overheat bug je ono zagrije se pa se ne hladi nego moraš na load ić? Taj bug mi fakat ide na živce.
Arbiter of Change
07-11-2009, 19:44
Za one koji nemaju igru, a žele se pripremiti za nastavak: Mass Effect upola jeftiniji preko Steam-a, samo kroz ovaj vikend.
http://store.steampowered.com/app/17460/
Arbiter of Change
20-12-2009, 20:12
Evo ja igram opet malo i tek sam sada pri tko zna kojem prelasku našao fix za Garrusovo mutno lice koje me oduvijek iritiralo. :)
I ja počeo danas baš, a moram primjetit da sam isto tek sad skužio da Garuss ima mutno lice, idem nać taj fix.
Za one koji nemaju igru, a žele se pripremiti za nastavak: Mass Effect upola jeftiniji preko Steam-a, samo kroz ovaj vikend.
http://store.steampowered.com/app/17460/
U Algoritma je 120kn box edition, hell yea....
ScorpiuS
20-12-2009, 22:25
Bolje ikad nego nikad. Dobro je to, barem se brinu o igračima. A ne ko neki izdaju igru pa community mora sam radit patcheve :rotfl:. Taj overheat bug je ono zagrije se pa se ne hladi nego moraš na load ić? Taj bug mi fakat ide na živce.
Meni se pljuca ohladi, ali nakom 10-20 sec, nikad nisam morao loadat novo.
Evo i ja je igram intenzivno(2h - 3h dnevno :D ) zadnjih par dana, izvršavam one dosadne side questove nakon citadele, želim da mi lik bude što kompletniji za ME 2, igram kao Vanguard(prvi puta sam igrao kao soldier) i moram priznati da nije loše, jer sam kao i soldier većinom koristio shotgun kako nije toliko loš na velike udaljenosti, a sa dobrim upgradeovima radi prilično velik dmg + bionic moći ftw...
Jedini problem je što kao vanguard nemogu koristiti heavy armoure, ali nvm, šibam je na medium uz česta loudanja.
Arbiter of Change
20-12-2009, 23:53
Ja kao Infiltrator prvi put. Obojica ćemo štemati Medium Armor. :)
Samo me zanima ima li tko kakve praktične savjete za snajpere u igri? Mislim, do sada ih nikada nisam osobno koristio, ali teško je smiriti ciljnik. Ni čučanje ne pomaže... ima li nešto ala Diazepam (MGS style) ili se oslanjam na sreću?
Deadwalker
20-12-2009, 23:59
Ja sam ti presao igru s Infiltratorom. Genijalna klasa, posebice dok kasnije razvijes skill za snajpera i dobis uz elite klasu Commando poseban "execution skill"^^
U pocetku je malo teze igrat s snajperom jer je dosta neprecizan pa probaj onda vise koristiti pistolje(koji su takoder kasnije genijalni za koristenje 8) ). Malo pomaže ako cucnes, ali nista pretjerano. Najvise ti tu utjece onaj skill bar koji moras punitit kako rastu leveli. Uglavnom, nedostatak heavy armora neces osjetiti a kasnije je ta klasa je pravi own. Iz daljene radis prave executione, a iz blizine sameljes protivnike sa pistoljima.
S tom klasom cu igrati i dvicu^^
Ma ja sam puknuo na Soldiera, postao Spectre, dobio Normandy i sad kreće velika pustolovina. Još ću razmislit dal ću koristit save ili ne, tak cu dvojku prelazit preko nekoliko puta pa nije nikakav problem. Još mjesec dana, joj kako će dvojka negdje rulat.
Počeo i ja sa Vanguardom (Earthborn, Sole Survivor) na Veteran modu.
Ah, nakraju ćete mene natjerat da popustim, moram se oduprijet. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/b_ae.gif
I am the Mass Effect. You must play me. Resistance is futile.
:)
Tako ga dugo nisam igrao od zadnjeg prelaska da sam pol priče zaboravio xD
Totalno sam zaboravio koliko su me živcirale ovi glupi side questovi i nedostatak poštenog inventorija prilikom kupovine i prodaje stvari. :? Ali nema veze, trudim se zanemarit nedostatke, što je jako teško ako si praktički RPG only igrač, zato i nisam prošao Stalkera do kraja iako sam došao jako blizu Chernobilu.
Arbiter of Change
21-12-2009, 13:14
@Deadwalker:
Zahvaljujem. Samo se nadam da će u igri stvarno i biti prilika za snajperisanje (kažem jer u prethodnim prelascima nisam nikada naišao na situaciju pri kojoj sam pomislio "ovdje bi baš bilo dobro imati snajper"). :)
@Feanor:
Iskreno, ja bi ignorirao sidequestove ako ti idu na jetru (kad već ionako ne utječu na ništa), ali problem je što iz njih iz možeš dosta love i opreme izmusti tako da postanu obavezni. Gadovi. Inače, UI pati od konzolitisa u istoj mjeri kao i Oblivionov, ma koliko ga je EA bar nešto prilagodio PC korisnicima. Jednostavno je nezgrapan... i nema miša, ptuj.
Deadwalker
21-12-2009, 13:55
A cuj, ovisi od levela do levela. Recimo, snajper jako dobro dode na onom planetu gdje se na kraju baci nuklearka te na samom kraju igre, dok na ostalim planetima se isto moze dosta dobro iskoristiti, al dakako, posto je rijec vecinom o "skucenijem" level designu, pistolji su bolja opcija. Sve u svemu, klasa je barem za mene ispala predobra te kao sto rekoh, s njom igram i dvicu :)
Hmmmm radim na principu, odradi sve side questove i onda navali na Main questove dok mi ne uvale još side questova. Jeli tko zna di mogu kupit dozvolu onom lignjastom tipu što propovjeda svoju vjeru po ulici, i odakle dolazi onaj signal u Wardsima kojeg trebam dekodirati???
Da, inventory i ti side questovi su mi toliko išli na jetru da je to za popizdit...i još mi idu, upravo ga igram. Nadam se da će dvojka napravit nešto bolje po tom pogledu.
Arbiter of Change
21-12-2009, 14:45
Hmmmm radim na principu, odradi sve side questove i onda navali na Main questove dok mi ne uvale još side questova. Jeli tko zna di mogu kupit dozvolu onom lignjastom tipu što propovjeda svoju vjeru po ulici, i odakle dolazi onaj signal u Wardsima kojeg trebam dekodirati???
Mislim da je u prolazu između C-Seca i Wardsa (ovisno u kojoj si fazi zadatka). Moraš pješačiti tamo jer nema bus stanice. Jesi našao Keeperse sve? :)
Hanaru moraš ponuditi da ćeš mu kupiti dozvolu, tj. daš mu pare. Ako ga ne možeš uvjeriti da odustane već.
@Aral:
Nekako sumnjam, ali budući da su svi screensi do sada bili iz konzolaške verzije možda ima nade... ali sumnjam. Ovo je konzolaški naslov po dizajnu, ipak.
Ma da, znam...ahhh. I nikad mi nije bilo jasno kolko onih omni-gelova možeš dobit kad recikliraš iteme. Kolko sam ja skužio zasad, četiri. Za kasnije neznam. I to nigdje prokleto ne piše. Zašto za PC usere ne naprave inventory tipa DA, tak neš, samo da je više sf naravno :)
Evo skitam se po Luni za sada heheh, vraćam se u Citu čim završim quest, nego još jedna stvar mi je bila zanimljiva,svi su se bunili kako je igra kratka samo 12-15 sati, ja sam prešao samo jedan main quest nakon Citadele(išao sam po Lianu) i već imam 11h gameplaya, što me dovodi do zaključka da ljudi jednostavno neznaju uživati u RPG-ima.
Ja stanem u Wardsu pa se divim pogledu, pa gledam o čemu pričaju ljudi/alieni s kojima nemozes komunicirati, čitam one pizdarije o planetima kad posjećuješ druge galaksije, čitam codex, po 20 minuta se odlučujem koji dodatak da stavim na pušku/armour, mislim sve je to dio iskustva te igre i zanemariti bilokoji dio je čista pljuska proizvođačima igre koji su se ubijali da to napišu ili izprogramiraju..
EDIT: ostalo mi je još 4-5 keepera za pronaći, morat cu se potrudit kad se vratim na Citadelu, jedini problem je što sam već pozaboravljao koje sam našao a koje ne, kad neznam di se svi nalaze pa nemogu to sistematski odraditi..
EDIT 2: Ja sam bio uvjeren da se dozvola mora kupiti u requisitions uredu u C-Sec Academyu, tako da i nisam pričao sa lignjom/Hanarom...
Ma tak i ja igram, sječam se da sam pol gameplaya u DA proveo čitajući codex ^^ Tak i MA.
Šteta što nisu napravili da imamo dvije ili tri misije zajedno sa Nihlusom prije nego što su ga ubili, on mi je totalno guba.
Nihilus je kul i definitvno su trebali napraviti barem tutorial di te on kao prati na par misija da vidi dali bi bio dobar spectre.
Ili mozda cak DLC di igraš s njim ili Sarenom(heheh) na nekim ultra cool spectre misijama za koje čuješ tokom igre...
Glupi developeri ništa neznaju :?
Arbiter of Change
22-12-2009, 08:12
Definitivno. Nihilus je trebao biti Jiub Mass Effecta s obzirom da je 1. Turianac kojeg vidiš, tj. prvi vanzemaljac, a da ni ne spominjem kako ima smisla da bi ti trebao obavljati misije za Spectre kandidaturu 1-na-1 s njim bez da potežeš čitav Alliance tim u sve to.
Iako, uvijek sam se pitao zašto su baš njemu dali ime Nihilus. Bolje da su obrnuli Nihilus i Saren, imalo bi više smisla čisto zbog evil faktora. :)
Definitivno. Nihilus je trebao biti Jiub Mass Effecta s obzirom da je 1. Turianac kojeg vidiš, tj. prvi vanzemaljac, a da ni ne spominjem kako ima smisla da bi ti trebao obavljati misije za Spectre kandidaturu 1-na-1 s njim bez da potežeš čitav Alliance tim u sve to.
Iako, uvijek sam se pitao zašto su baš njemu dali ime Nihilus. Bolje da su obrnuli Nihilus i Saren, imalo bi više smisla čisto zbog evil faktora.S :)
Ljudi i njihove predrasude da Alienske kulture moraju biti slične našim :D , iako da, Nihilus bi savršeno pasalo za negativca.
EDIT: Jiub nije dovoljno exploitan u Morrowindu, osim njegovog sexy, sexy glasa...
ScorpiuS
22-12-2009, 14:31
Kako možete reći koje ime više leži kome? To je jedan subjektivan osjećaj, meni su oba imena lagano negativna, s tim da mi Nihilus zvuči nekako plemićki.
Kako možete reći koje ime više leži kome? To je jedan subjektivan osjećaj
Dao si odgovor na svoje pitanje.
Upravo nabavih orginal za 100 ćuna fakjea...
Arbiter of Change
23-12-2009, 12:17
Kako možete reći koje ime više leži kome? To je jedan subjektivan osjećaj, meni su oba imena lagano negativna, s tim da mi Nihilus zvuči nekako plemićki.
Ali mi smo RPG veterani, mi znamo. :)
@Feanor:
Hvališ se nakon starog zločina, a period zastare još nije prošao. :(
Hahahah, ali sad mi nemozete nista sad imam original :D , eh da i instalirah Bring Down the Sky pa se nadam da tu ima bar 2-3 sata (kvalitetnog) gameplaya.
EDIT: @Arbiter- morao sam čekati da mi uplate stipendiju :(
EDIT: Zadnju :( :(
Arbiter of Change
25-12-2009, 10:55
Life is hard. :)
Inače, samo sam spasio Liaru i do sada se zabavljao ekskluzivno samo side questovima, a već sam natukao ~14 sati igre. Inače, BdtS vam može dati predobru nagradu na kraju i možete birati koju ćete (možete čak i uvjeriti lika da vam da svoj mega-uber Omni Tool (no pun intended)). Jedina stara zamjerka mi je što Liara nema vlastite (Asari, jel'te) oklope nego koristi ljudske... i trebao bi Wrexu naći novi oklop, još poteže onaj prvi.
PS.
Dobar je BdtS, prema kratak. Borbe su OK i imaš jednu veću odluku za napraviti.
Je dobar je jako taj armor koji dobiješ u Bdts mislim čak da je jedan od najboljih u igri jedino je colossus bolji.
Ja sam odmah išao na plavu opciju(Charm,da mi da omni tool) pa mi je dao samo omni tool -.-' , kasnije sam pročitao da ga možeš prvo pitati da ti da armor i onda kasnije još iznudit omni tool.
I generalno kad iskoristiš charm bude kraj razgovora ili si uspio ili nisi :-/. Eh, da i inače digao sam si charm do kraja, i digao sam si onaj skil da mogu koristit medium armore, ali još nisam našao ni jedan dobar medium armor a lvl 44 sam, 18h i 30min igre, i sad sam u cidateli, a Normandija mi je uzemljena i nedaju mi da idem na Ilos.
Mislim da sam možda još par sati od kraja.
@Arby- Level upanje ide progresivno umjesto regresivno u Mass Effectu za razliku od drugih rpg-a, prvih 20 lvl-a je bila muka, kasnije se i ne osvrneš i već imaš 4x levela.Eh i da fale mi još dva keepera za pronaći i nešto minerala i par onih ratnih ogrlica i to je sve. Moram još i dodati da je borba na višim levelima puno zanimljivija, brža i rekao bih lakša(osim par izuzetaka di sam po 5-6 puta loadao)
Ima puno dobrih medium oklopa u igri neki su bolji čak i od heavy oklopa najbolje ti je samo stalno provjerivat kod requisition officera dal ima colossus oklop samo sejvaš prije nego što odeš do njega i onda , ako nema ono šta si tražio relodaš.
Nisam exploiter(osim u falloutu 2 kad sam je odlučio proći jednom s bozarom) tako da......
Arbiter of Change
25-12-2009, 13:46
Ima puno dobrih medium oklopa u igri neki su bolji čak i od heavy oklopa...
Ovo, posebno za Wrexa mid-game.
@Feanor:
Tako sam se i ja prvi put bio zaje zaje kad sam odmah plavo uzeo, ali sam kasnije reloadao, ma koliko borba ranije bila naporna. Ovo što kažeš je istina jer kasnije čisto imaš više mogućnosti u borbi, a ne samo 1-2 pa pucaj dok ne umru (što na hardcore nije baš pametna taktika). Jedini problem je što neki imaju problema ako nemaš sreće/para pa nemaš ni oklopa (koje dosta rijeđe pronalaziš u usporedbi sa oružjima i shitfuck brojem upgradesa za iste).
Najbolja (Spectre) oprema ti se otključa kad ispuniš ovo ispod, premda Xerova taktika za oklope nije baš exploitanje. :)
kad zaradiš 1 milijun i kad si level 50.
I koliko god mi je bilo dosadno igrat s Vanguardom na početku sad mi je toliko zanimljivije nego sa soldierom s kojim je igranje uvijek istog tempa. Iako me živcira malo to što samo mogu koristit shotgun i pištolj tako da mi je far distance combat nepoznanica, a opet vanguard nema toliko healtha na početku da bih mogao rushati na neprijatelje i pucati ih s 2 metra.
Sad sam totalno imba,prvo bacim throw i ono za smanjivanje healta i shielda, pa se zaletim se u rulju pucam dok mi ne spuste health, iskoristim healanje i odmah iskoristim da mi se sve moći resetaju ukljućujući i healanje(-30% na preciznost, što mi i nije bitno pošto sam na metar od neprijatelja) i onda ih dokrajčim, a ako mi opet spuste health mogu se opet healat.
Vanguard je zakon još se nemogu odlučit dal ću u dvojci igrat Vanguarda ili Soldiera kod guarda mi fali assault rifle i heavy armor , a u dvojci vjerovatno neće moć koristi ni rocket launcher , ali ipak su biotic moći mnogo overpowered.
Arbiter of Change
25-12-2009, 20:07
Inflitrator, specijalizacija Commando, level 24. Fokusirao sam se na oružja tako da mi tech warfare nije baš jača strana, ali zato razvaljujem pištoljem i snajperom sad kad sam ih upgrejdao, a nisam još ni počeo propisno ulagati u Commando skill (na kraju daje 25% kraći cooldown na Assassination i Marksman (uz 21% više štete sa svimSoružjima), skillsi koji su mi iskreno jedini potrebni ako igram pametno + tu i tamo koji Shield Overload).
Još samo da su NPC-evi pametniji i da imaju bolji pathfinding i bio bi na konju. :)
Eh da inače meni je specialization Shock Trooper, u tom trenutku igrinog stadija mislio sam da ću više profitirati sa većim healthom i smanjenjem chargea za adrenaline burst, nego sa jačim biotičkim moćima pa da uzmem Nemesisa.
Na kraju krajeva shock trooperi su superiorni u borbi sa ''mašinama'', robotima jelte, a guess who are te biggest enemies in the game... Geth.
EDIT: Iako ime specijalizacije Nemesis definitivno pridonosi većem coolness faktoru. :?
Arbiter of Change
25-12-2009, 20:37
Eh da inače meni je specialization Shock Trooper, u tom trenutku igrinog stadija mislio sam da ću više profitirati sa većim healthom i smanjenjem chargea za adrenaline burst, nego sa jačim biotičkim moćima pa da uzmem Nemesisa.
Na kraju krajeva shock trooperi su superiorni u borbi sa ''mašinama'', robotima jelte, a guess who are te biggest enemies in the game... Geth.
EDIT: Iako ime specijalizacije Nemesis definitivno pridonosi većem coolness faktoru. :?
Nemesis je dobar, ali po meni nema dovoljan bonus na Bioticse da bi se isplatio pored Shock Troopera koji ti daje daleko važnije bonuse na health i otpornost na štetu... bar gledano sa Vanguard stajališta, za Adepta je Nemesis bogom dan. Da vidiš koje tek bonuse Soldier ima ako si Shock Trooper... živina postane prava. :)
Nemesis je dobar, ali po meni nema dovoljan bonus na Bioticse da bi se isplatio pored Shock Troopera koji ti daje daleko važnije bonuse na health i otpornost na štetu... bar gledano sa Vanguard stajališta, za Adepta je Nemesis bogom dan. Da vidiš koje tek bonuse Soldier ima ako si Shock Trooper... živina postane prava.S :)
Evo baš sam gledao na http://masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect_WikiSi čudom sam se čudio
Rank 12: Health +28%, Damage Protection +16%, Adrenaline Burst Specialization + Immunity Specialization
ScorpiuS
25-12-2009, 21:14
Heh, ja sam se fakat dobro nasmijao kada mi je odjednom iskočio prozor u kojem bi morao odabrat specializaciju za svog biotica. Kao da već nije bio dovoljno moćan. :D Išao sam sa Nemesisom jer ionako iskačem pred neprijatelje ko lud.
Arbiter of Change
26-12-2009, 15:07
@Feanor:
A ne. Ono, imaš skoro dodatnu trećinu healtha na kraju, a da ni ne spominjem otpornosti uz to. :)
Usput, na kojim težinama igrate? Ja sam trenutno na hardcore i izgleda da postaje malo teže što se odmiče dalje igra, posebno kad neprijatelji počnu koristiti Immunity i slične sposobnosti koje uopće nemaju kad se igra na lakšim settinzima (ne samo oni Krogan Battlemasteri).
Igram na Veterain, nakon 30-35 lvl-a mi je postalo prelagano na medium, što se ne otključava hardcore tek kad prođeš igru na medium??
Hardcore otključaš kad prvi put završiš igru, a insanity kad na hardcore završiš.
nosferatu25
26-12-2009, 22:00
el može neko da mi objasni, pošto uzimam igru sutra, kako funkcioniše onaj aktivacioni sistem za igru, jel ja mogu samo 5 puta da je instaliram ili šta...?
Arbiter of Change
26-12-2009, 22:26
Igra je promijenila copy protection od vremena kad je izašla. Instaliraj, patchiraj i ne treba ti ni DVD više (bar meni ne treba, nešto što sam slučajno otkrio).
nosferatu25
26-12-2009, 22:43
:D haha, koliko sam ja zastareo XD nego, više nema tog bullshita oko 5 instalacija i to :D ?
Arbiter of Change
27-12-2009, 00:34
To je sa korisničke strane. Sa igrine strane je stvar promijenjena ovako:
After a rather hefty backlash from fans, BioWare has confirmed that the upcoming PC version of their hit RPG Mass Effect will feature an different version of SecuROM anti-piracy technology than first announced. Originally, BioWare revealed that the software would require users to validate their game every 10 days, meaning that an internet connection would be required to play the single-player-only game. The game will now feature a one-time only authentication process instead.
Inače, trenutno koristim Medium Armor - Mercenary V kao level 25. Posrećilo mi se i našao sam oklop, a još i izgleda sav kul onako grimizan. :)
Bilo bi konačno i vrijeme da počnem prolaziti priču polagano, još samo da nađem Wrexov stari oklop.
Ja sam pronašao sve keepere, još mi je od side questova jedino ostalo one ogrlice, prothean artefacts i minerali, i jedna misija di moram oslobodit neke bioticse ali moram pazit da znanstvenike ne poubijam.
Pa onda na Ilos...
ScorpiuS
27-12-2009, 12:55
Ja nikad isam uspio pronać sve minerale. Ali nije ni da sam pokušavao. :D
McPingvin_v2.0
27-12-2009, 13:29
Sad sam opet počeo prelaziti, ovaj puta s infiltratorom... I već na Eden Primeu nađem nešto što u prva dva prelaska nisam :pray:
Oni smuggleri ovo, ono.
ScorpiuS
27-12-2009, 14:19
Sad sam opet počeo prelaziti, ovaj puta s infiltratorom... I već na Eden Primeu nađem nešto što u prva dva prelaska nisam :pray:
Oni smuggleri ovo, ono.
Kako si njih fulao? Kabina im je veća od Sovereigna
Da, smugleri se odma vide. Očito si fulao kad si prvi put igrao. To nema veze koju klasu izabereš.
McPingvin_v2.0
27-12-2009, 15:12
Mah, vidio sam ja nju, ali sam ju ignorirao :>
Arbiter of Change
27-12-2009, 16:46
To ti ovisi i imaš li Persuade/Intimidate jer samo tako možeš izvući maksimum od njih. :)
ScorpiuS
27-12-2009, 17:32
Ja sam pri zadnjem prelasku uspio izvuć samo jedan pištolj, ali su mi prošli put dali i oklop.
McPingvin_v2.0
27-12-2009, 17:46
Meni su sve dali... Šta'š, bila je jedna ženska tamo, a jaa sam rekao: "Mala, ovo ono, ne?" i bila je moja.
Ček, ne, to je bilo jučer, ali ne samo u Mass Effectu... Hmmm...
Evo završih je baš sada, 21h gameplaya, i vecinu achievmentsa sam skupio, čak i completionist(odradio većinu queastova). Nego, kako sad dobijam bonuse od achievmentsa recimo da mi lik moze biti do lvl-a 60, da mogu dobit fancy armore kod inquisition officera jer imam milijun baksa...
ScorpiuS
27-12-2009, 18:41
21h gampleya? WTF??? Talk about speed!
Ja imam 8h gampleya a još nisam dobio Normandy
Main quest imaš samo na 4 planeta -.-'
Arbiter of Change
27-12-2009, 20:12
Koju si?
Ja sam plavu. :)
Same.
muKqetKAgLQ
EDIT:Koga si ostavio?
Ja Kaidena
McPingvin_v2.0
27-12-2009, 20:35
Jeb'o Consorticu i Ashley, ostavio Kejdena. Sori kompa, ali bar si otišao u smrt kao wingman.
Arbiter of Change
28-12-2009, 00:11
A hebiga, bar je sudjelovao u vrijednom pothvatu. :)
Inače, Virmire je vjerojatni najveći win od svih, prvenstveno zbog epic doze koju su mu dali (onaj Salarijančev je predobar), ali istovremeno i demonstrira jedan od ME-ovih problema: loš tempo. Nemoš' mi tako brzo prekinuti kad počne (rijetka) dramatična cut scena popraćena s dobrom glazbom. Treba to duže malo biti.
Salarijani su meni općenito predobri, bilo mi je žao što nismo imali jednog Salarian companiona.
Zato se ta greška popravlja u nastavku :)
Arbiter of Change
28-12-2009, 10:27
Također, iako im se tu i tamo zalomi koji normalan, a ne svi na fast-forwardu. :)
Inače, jeste li znali da postoji posebna misija za svaki background koji birate na početku (ono, Spacer, Colonist ili Earthborn) i da onaj psihološki profil utječe na neke kasnije misije isto kao i na Renegade/Paragon bodove?
Također, iako im se tu i tamo zalomi koji normalan, a ne svi na fast-forwardu. :)
Inače, jeste li znali da postoji posebna misija za svaki background koji birate na početku (ono, Spacer, Colonist ili Earthborn) i da onaj psihološki profil utječe na neke kasnije misije isto kao i na Renegade/Paragon bodove?
Jeli kod earthborn to ono sa Tera Firma-om???
EDIT: Salarijanci su mi previše smarty-pants, iako su mi oni Na Virmireu bili ok, manje filozofije više borbe hehhe, i know i'm sick...
ScorpiuS
28-12-2009, 11:35
Jel ima još neki muški kojeg mogu osim Kaidena? (ovo malo čudno zvuči :D )
BTW, 3 teme BioWare igara na vrhu liste Gaming Općenito podforuma, god damn it, dajte na novi podforum.
Deadwalker
28-12-2009, 11:40
Inače, Virmire je vjerojatni najveći win od svih, prvenstveno zbog epic doze koju su mu dali (onaj Salarijančev je predobar), ali istovremeno i demonstrira jedan od ME-ovih problema: loš tempo. Nemoš' mi tako brzo prekinuti kad počne (rijetka) dramatična cut scena popraćena s dobrom glazbom. Treba to duže malo biti.
Da, da. Onak lik ima onaj govor koji je fakat epic(jos glazba u pozadini :cry: ) i onda ga prekinu u sekundi. Mogli su jos malo produziti animaciju. :(
Za psiholoski profil sam znao, al za posebnu misiju ne. Damn, morat cu jos jedamput prelazit igru. Vidim ovdje da sam propustio neke stvari
Arbiter of Change
28-12-2009, 12:06
@ScorpiuS:
Ne, svi ostali su alieni, hebiga. :)
@Feanor:
Ne znam, ja sam bio Colonist, ali možda nije misija tipa da odeš na neki planet (moja se odvila u Citadelu, npr). Ima ovako manjih stvari za koje ne očekuješ da će imati ikakvog utjecaja osim toga što će neki NPC-evi reći, ali zalomi se tu i tamo koja dobra stvar.
Inače, sad mogu kupovati Spectre opremu. Hell yeah. Samo što se meni čini da je samo na meni bitno što nosim, ekipa se uvijek isto ponaša i generalno nije baš korisna. ME2... pobogu dajte bolji AI, tj. da party nije koristan samo zbog abilitesa (premda Garrus zna baratati snajperom, nešto što me iskreno iznenadilo).
Ja sam obavio questove i za Earthborn i za Colonist background.
Ako imaš spacer background navodno sa majkom pričaš tijekom questa.
Arbiter of Change
28-12-2009, 20:50
A koji sam ja lik - dođem na 50. level točno nakon borbe sa zadnjim bossom, de facto na samom kraju igre. Ali priznalo je barem. :)
Postoji samo jedan veliki problem koji me uvijek spriječi kad pokušam opet krenuti igrati, a to je Mako. Jednostavno, kontrole su teški užas i ne da mi se opet voziti po svim planetima. I stvarno, sav badass materijal je prerijetko razbacan po igri, ali kad ga ima onda ga ima.
Deadwalker
01-01-2010, 18:46
Mass Effect na Steamu za 3,75 eura (http://store.steampowered.com/app/17460/)
Vec sam se fakat previse strosil. Gifta mi to netko? :oops: (account je Deadwalker88, oduzim se nekako 8) )
Ja sam obavio questove i za Earthborn i za Colonist background.
Ako imaš spacer background navodno sa majkom pričaš tijekom questa.
Ne navodno, već je nužno :)
Ahern's Special Scenario je prokleto težak, morat ću se vraški potrudit da ga završim.
Deadwalker
02-01-2010, 20:55
Sad kad mi se ovo skine s Steama(hvala Pingu :oops: ), krecem u jos jedan detaljan prelazak. Ono, max level, rijeseno 99% questova itd. Taman cu zavrsit prije dolaska dvice. Sad sam u zadnje vrijeme primjetio da mi je dosta toga promaklo u prijasnjim prelascima
Arbiter of Change
02-01-2010, 21:08
Sve bi ja vas banao koji se hvalite starom piratijom. :)
Deadwalker
02-01-2010, 21:09
Tek sam se poceo oporavljati od recesije. Nemoj tako :P
Windwalker
02-01-2010, 21:50
Nemoj sa steama.
Uzmi u kutiji, da se jednog dana možeš unucima hvaliti.
Arbiter of Change
03-01-2010, 13:04
Tako je... ono, kutija ima 2 manuala, fak yeah. :)
@Maloki:
Ahern's Special Scenario? To iz Pinnacle Stationa?
Yep, zadnji zadatak, kad se riješi 8 osnovnih i 4 naprednih scenarija.
5 minuta treba čekati, a cijelo vrijeme se spawnaju novi neprijatelji.
Trenutak nepažnje i op, skinu me anti-tank gusari.
Inače, Pinnacle Station bi bio odličan u co-opu :)
ScorpiuS
03-01-2010, 15:47
Ja baš sad igram Pinnacle Station i nemogu nikako sredit ovaj nevjeroatno težak subterranean survival.
Survival mi je najlakši.
Subterranean sam prešao iz drugog pokušaja, treba pripazit na one bacače raketa jer su prokleto opasni.
ScorpiuS
03-01-2010, 16:49
Survival mi je najlakši.
Subterranean sam prešao iz drugog pokušaja, treba pripazit na one bacače raketa jer su prokleto opasni.
Prokleto su opasni, jedna raketa i mrtav sam. Tek sam 20-ti level.
A dobro, ja sam 40. i imam maxan barrier (Vanguard sam) pa im ipak treba malo više raketa da me ubiju.
Najbolje je kad se najednom pojavi njih 4, okruže me i bacaju rakete :)
Mislim da ću ostavit još malo pričekat sa Ahern' Special Scenario i završit ili Noveriu ili Virmire.
ScorpiuS
04-01-2010, 20:26
Baš sam sad malo vozio Makoa po nekim random planetima i naučio sam ga voljeti. Obožavam kad je energija reljefa jako velika, pa se mogu samo gore, dolje, gore, dolje... Sve to ludovanje nebi bilo moguće bez posebnog načina Makova ponašanja.
Jesam li jedini koji se obožava vozikat Makoom?
Valjda, jer ja trenutno pizdim kak to vozilo skače, kao da je na balonima i da ima neki turbo zračni ovjes. Al ipak, kad se navikneš nije tak loš :)
Arbiter of Change
04-01-2010, 20:34
Hoćem Mako v2 ili može GTFO što se mene tiče.
Ono, zabavno je i dobro na "normalnim" planetima, ali kad se kreneš verati po vrhovima koji nisu brda? Sterao bi ga u 3 materine, posebno kad se skotrljam dolje i razbijem kolo. Mako... /berserker rage. Ali ima bar jednu pozitivnu stvar - dobar je zaklon.
Mako me prokleto jako živcira, zbog njega nemam volje u potpunosti pretražiti svaki planet kako bih našao sve minerale.
Nego, imam jedan problem zbog kojeg ću poludit.
Naime, malo prije pokrenem igru, loadam zadnji save game i vidim da mi miš užasno lagga. Jednostavno se ne kreće normalno - pokreti su nekako "kruti", isprekidani i jako brzi. Smanjio sam osjetljivost miša ali ništa. Pomislio sam da mi je save možda corruptan pa sam loadao i prijašnje saveove i ostale charactere koje imam ali problem ostaje. Par puta sam resetirao igru te na kraju i PC, ali i dalje nikakvih rezultata. U svim izbornicima (main menu, codex, squad, inventory i ostali) radim sasvim normalno, ali u samoj igri ne.
Jel imao tko kakvih sličnih problema? Naletio sam na samo jedan upit na službenim forumima i to od prije 3 dana, ali nitko nije dao odgovor.
Deadwalker
06-01-2010, 16:44
Nisam nikada imao taj problem u igri. I sada prelazim ponovo i sve radi ko urica... :?
Pronašao riješenje - trebalo iskopčati bilo kakav dodatni kontroler (gamepad) iz računala.
Probao i radi.
A gamepad imam prikopčan od kad sam ga kupio i još niti jednom nisam imao problema s tim, ne znam zašto tako iznenada.
Trebali su izdati bar još jedan patch da pokrpaju sitne greškice koje sam i ja uočio tokom igre, ko witcher, igra je čisto savršenstvo sa 1.5 osim clippinga mača sa drugim oružjem -.-'
ScorpiuS
06-01-2010, 19:16
Zaklao Sarena, spasio Destiny Ascension i Council, odlučio sam ne odlučiti tko će zastupat čovječanstvo u Councilu
Borba sa dotičnim kretenom je bila nevjerovatno lagana, na levelu 53, Hardcore. Moji su ga biotici nonstop držali u zraku, nije mi ni štitove dirnuo.
Sada ću počet isponova sa female renegade engineer. Bit će to jedna jebeno fatalna žena. Vjerovatno ću obradit Liaru.
Završio Noveriu i Ahern's Special Scenario na Pinnacle Station.
Ostao mi je još svega jedan side quest (ne računam sakupljanje minerala - odustao sam od njih zbog prokletog Makoa), Virmire, Ilos i zadnja borba na Citadelu.
Nadam se da ću završiti igru do nedjelje.
Btw, nevjerojatno je zakon dizati Geth Colossuse sa Liftom :)
ScorpiuS
07-01-2010, 02:30
Btw, nevjerojatno je zakon dizati Geth Colossuse sa Liftom :)
Colossus? Jesi siguran? Ja ga nemogu dić u zrak. Samo Armature
Da, Colossusi su u pitanju.
Jel imaš maxan Lift?
ScorpiuS
07-01-2010, 09:59
Imam, ali možda nisam pokušao nakon što sam ga maksao.
Čim duže igram to mi se igra sve manje sviđa, neznam zašto. Valjda zato kaj sam je prešao već par puta a i jedva čekam da dvojka dođe :)
crnisokol
07-01-2010, 17:25
započeo ponovni prelazak da se pripremim za dvicu :D
Završio jučer kao Vanguard, Shock Trooper, na 52. levelu nakon 26 sati igranja.
Wrex je preživio, Kaiden je preživio, napumpao sam Liaru, spasio vijeće i postavio Andersona kao predstavnika ljudi.
Čak sam i Completionist Achievement ostvario.
Uglavnom, spreman sam za dvojku.
Btw, evo za Scorpiusa za slučaj da mi ne vjeruje :)
http://i109.photobucket.com/albums/n51/HY8R1D/MassEffect2010-01-0720-27-35-98-1.jpg
Morao sam smanjiti veličinu slike, nije mi baš želja ljepiti 1920*1200 slike na forum :)
ScorpiuS
08-01-2010, 14:08
Nisam ti rekao da ti nevjerujem.
@Maloki, jeli to neki speed prolazak. Ja sam sa Bioticom na 54. lvlu u 45 sati prošao. Pročitao sam cijeli Codex, detalje o planetima i jako sam često razgovarao sa posadom i sa ostalim ljudima uvijek cijelo stablo razgovora prođem.
Ja nisam čitao cijeli codex i čitao sam samo detalje o nekim planetima.
Codex sam i zadnji put pročitao tako da mi se ovaj put nije dalo, a detalji o većini planeta (osim onih vezanih uz neke questove) su dosadni.
Sa posadom sam nakon svake misije razgovarao.
U ovih 26 sati su uračunati i DLC-ovi :)
ScorpiuS
08-01-2010, 14:41
Jesi koristio onaj kompjuter u Ahernovom apartmanu? Ja sam dobio zakon stvar za Wrexa (Armour: Berserker X, Geth Armory, Assault Rifle: Plasma Rifle X) i neke odlične modove, ali nisam nikako uspio dobiti neki dobri Light Armour ni za human ni za quarian.
Ja dobio 10 Collosusa za Quariane,i 1 za Humane.(i to valjda nakon 100 pokušaja i realodanjem)
ScorpiuS
08-01-2010, 15:41
Ja sam pokušao nekih 20-ak puta
Konačno puknuo i oba dva dlc-a te sad fino sve prelazim, taman dok dođe dvojka.
Deadwalker
09-01-2010, 15:28
E di se mogu kupiti ti DLC paketi i koja im je cijena?
Prvi je besplatan(Bring Down The Sky),dok drugi(Pinnacle Station) košta mislim 3.99 eura(nisam siguran,ali nije puno) i link za kupnju ili free download ti se javi u onom autorun izborniku od igre.(tamo dolje ti piše cijena i ostale osnovne informacije)
Ili možeš otići na stranicu od Biowarea i tamo pogledati.
Deadwalker
09-01-2010, 16:54
Aha. Thx :thumbs2:
Omg kako predivno, kad dobite onu "kučicu" na Intai'seiu, koji predivan krajolik i unutrašnje uređenje apartmana, imaš feeling kao da si tamo. Prekul.
ScorpiuS
09-01-2010, 18:10
Istina, ja sam zaželio da tamo živim.
Jesi koristio onaj kompjuter u Ahernovom apartmanu? Ja sam dobio zakon stvar za Wrexa (Armour: Berserker X, Geth Armory, Assault Rifle: Plasma Rifle X) i neke odlične modove, ali nisam nikako uspio dobiti neki dobri Light Armour ni za human ni za quarian.
Dobio sam HMWP X pištolj, HMWA X rifle, Medium Colossus IX armor za Sheparda, Medical Exoskeleton X i još par odličnih weapon i ammo upgradeova.
Je da sam spičio nekih 4 milijuna kredita ali zadovoljan sam :)
I ne znam sad dal da počnem isponova sa istim likom i pokušam ga dovesti do 60. levela.
ScorpiuS
09-01-2010, 21:55
Ako si počeo od nule sa ovim likom onda ćeš ga jako teško dovest do 60. Ja sam istražio veliku većinu svemira i sve side-misije (pratio guide/walkthrough) i dogurao samo do 54.
Dobio sam HMWP X pištolj, HMWA X rifle, Medium Colossus IX armor za Sheparda, Medical Exoskeleton X i još par odličnih weapon i ammo upgradeova.
Je da sam spičio nekih 4 milijuna kredita ali zadovoljan sam :)
I ne znam sad dal da počnem isponova sa istim likom i pokušam ga dovesti do 60. levela.
Ja sam pak tamo dobio neki bolesni medium armor, brijem da ima tri slota za upgradeove, sick.
Deadwalker
10-01-2010, 12:57
Jel ima kakav utjecaj veća težina na prikljupanje experienca? Mislim ono, da na većoj težini dobiš vise experience bodova za isti quest...
ScorpiuS
10-01-2010, 13:24
Nope, veću težinu igraš samo da se možeš pohvalit i dobit fenci medalju. Barem ja nisam primjetio razlike, možda sam ja u krivu.
Kako vidim influence sa ostalim likovima? Ako to ovdje postoji.
e imam pitanje,igram vec 3-4 sata ME(prvi puta) i imam jako malo creditsa...jel to normalno ili? ne mogu nista kupit u ducanima a 13lv sam...
Ne brini, zasad ti je poanta sakupljat. Nabavi nekog da ti u ekipi ima electronics i decryption i samo odi po planetima izvan main questa, sakupljat ćeš više opreme nego što ćeš moć nosit. Sve kaj ti neće trebat prodaj ili razbij o omni-gel.
Novce ćeš trebat za HMW oružja kasnije, jer ih ne možeš nać u igri,samo kupit. Sve ostalo se može i naći i kupiti.
Uz to,postoji limit od čini mi se 10 000 000 creditsa koje možeš imat pa pazi da ne prodaješ kad budeš blizu limita.
Btw,oprema koju nalaziš je ovisna o tvom levelu tak da ne ispucaš baš sve planete na koje se može sletit već na ranim nivoima.
I nemoj kupovati ništa prije nego skupiš milijun credita tako da dobiš rich achivement i time otključaš HMW opremu.
Novci su kasnije najmanji problem :)
ScorpiuS
15-01-2010, 07:48
Ne treba mu miljun da kupi HMW nego samo da ta oružja može kupit na Normandyu. Uvjek se ta oružja mogu kupit u Requisition mastera.
@Shaka ako baž trebaš love, možeš iskoristit bug u igri dobit ga lako. Samo ćeš to morat ti sam nać.
Prešao jučer, trajalo je kraće nego kaj sam mislio. Valjda sam zaboravio kak je dugo trajao prijelaz prošli put kad sam igrao. Završio kao lvl 41. te pobrisao igru :)
Sve si nekak mislim da ću toj igri morat dat 2. šansu ak kanim igrat ma2. Nee znam, mene ta igra nekak besramnno podsjeća na kotor, i to me je odbilo. vidjet ćemo hoće li i ovaj put....
ScorpiuS
15-01-2010, 14:26
Sve si nekak mislim da ću toj igri morat dat 2. šansu ak kanim igrat ma2. Nee znam, mene ta igra nekak besramnno podsjeća na kotor, i to me je odbilo. vidjet ćemo hoće li i ovaj put....
Jel to loša stvar?
ej jel moze pomoc,dogodilo mi se da su mi oruzja sva overheated i nece se ohladit,kako da natjeram da se ohladi?
ScorpiuS
15-01-2010, 14:40
To ti je neslavni overheat bug. Samo loadaj prošli save.
To mi se dogodilo na zadnjem boss encounteru :D. Prvo sam istrosio sva oruzja (overheatao) i onda sam nastavio sam s shield barierom + warp :D
Windwalker
15-01-2010, 15:02
E, kad bi svaka igra podsjećala na Kotor, onda bi sve igre bile odlične.
Arbiter of Change
15-01-2010, 15:05
E, kad bi svaka igra podsjećala na Kotor, onda bi sve igre bile odlične.
Da. Osim toga da su obje igre SF, nemaju previše zajedničkog jer nisu isti tip RPG-a (kao što govorim, ME je TPS sa RPG elementima).
To sam ja oduvjek govorio.
Ajde, još jedna sličnost je što se na početku pridružuješ skupini elitnih boraca, što je na neki način postao BioWareov TM :)
Kako vidim influence sa ostalim likovima? Ako to ovdje postoji.
bump
Ne vidiš, nema toga.
Trebalo bi biti u dvojci.
Možda sama borba i nije, ali ona svemirska postaja, dijalozi s likovima itemi različite rase i to... jednostavno mi je to bilo pre slično.
ali ona svemirska postaja, itemi, različite rase i to
Nije ti malo na pamet da oboje to imaju jer su, vidi vraga, oboje SF? :)
Što se dijaloga tiče - ne kužim što te podsjećalo na KotOR, to što ima dijalog s likovima ili način na koji su dijalozi izvedeni?
Ako je ovo prvo onda si se malo zeznuo jer dijaloge nije izmislio KotOR :)
Ako je ovo drugo onda ne shvaćam kako te to podsjećalo na KotOR kada je sistem dijaloga u Mass Effectu potpuno drugačiji i puno jednostavniji (čak i prejednostavan možda) od onog u KotOR-u.
ScorpiuS
15-01-2010, 22:00
Jako je jednostavan, točno znaš na kojem mjestu stoju što treba pritisnut ako si dobar ili ako si zao.
Točno to..
Makar se tijekom razgovora više povodim za onim što mi u tom trenutku paše :)
Arbiter of Change
15-01-2010, 22:20
Jako je jednostavan, točno znaš na kojem mjestu stoju što treba pritisnut ako si dobar ili ako si zao.
Tako je jer su taj sistem namjerno napravili takvim, isto kao što i desna strana kruga vodi prema završetku razgovora.
Nije da mi je drago i da ih shvaćam, ali poanta je da je to namjerno takvo, a ne slučajno.
ScorpiuS
15-01-2010, 22:36
Pa normalno da nije slučajno. Ali meni bi bilo draže da su dijalozi raspoređeni nasumice tako da moraš skužit neke stvari i sam, a ne da ti igra sve servira na srebrnom platnju.
evo prosao igru nakon 18 sati i dosao do 35lv...vristi za jos jednim prelaskom =)
ScorpiuS
15-01-2010, 23:23
Ako si prešao nakon samo 18 h onda nisi puno side questova obavio. Puno ćeš bolje proći, ako u sljedećem prelasku malo više pažnje posvediš misijama koje nisu vezane za glavnu misiju.
Arbiter of Change
15-01-2010, 23:32
Čemu? Jedino ako mu je bitno koji je level za prenijeti u ME2 zbog goodiesa koje će tamo dobiti (pare, EXP i oprema su relativni zbog scaleanja). Mislim, igru možeš završiti sa minimalnim brojem sidequestova (kojih je 90% dosadno, da ni ne spominjem ono skupljanje resursa/predmeta) i isto ćeš dobiti iz nje, a možda će biti i veći izazov (znam da je meni uvijek prelagano na kraju kad se natankam Spectre đinđama).
Ne treba se zamarati ako neće. :)
Je da su side questovi repetativni i da su sve prostorije na svim planetima iste, ali meni je baš bilo zabavno riješavati ih :oops:
Jedino nisam našao sve minerale i sakupio sve one emlbeme i to jer mi je Mako jednostavno pilio živce.
Deadwalker
16-01-2010, 00:18
Čemu? Jedino ako mu je bitno koji je level za prenijeti u ME2 zbog goodiesa koje će tamo dobiti (pare, EXP i oprema su relativni zbog scaleanja). Mislim, igru možeš završiti sa minimalnim brojem sidequestova (kojih je 90% dosadno, da ni ne spominjem ono skupljanje resursa/predmeta) i isto ćeš dobiti iz nje, a možda će biti i veći izazov (znam da je meni uvijek prelagano na kraju kad se natankam Spectre đinđama).
Ne treba se zamarati ako neće. :)
Totalno se slazem. Te sidequestove se jedino rjesavaju ako ti je stalo nabijati levelup. Inace su totalno zamorni i dosadni za prelazenje.
Nadam se da ce ih u dvici bolje slozit
ScorpiuS
16-01-2010, 00:19
Mene je Mako često zabavljao, a i skupio sam sve što sam mogao skupit na planetima šta je bilo potrebno. Istina i meni dosade repetitivne prostorije u kojima se odvijaju side-questovi, ali mi je ipak bilo zanimljivo zbog nekog novog dijaloga ili slično.
Do sad sam primjetio samo da su rudnici isti na svim planetima.
Constantine
16-01-2010, 00:40
dati cu sutra jos jednu priliku mass effectu,igrao sam nesto malo kad je igra izasla ali me obijanje brava toliko naživciralo da sam odma isao na uninstall.
Deadwalker
16-01-2010, 00:44
ali me obijanje brava toliko naživciralo da sam odma isao na uninstall.
?
:?
:(
Constantine
16-01-2010, 00:50
ona misija na planetu nekom,odma na pocetku i bila je tamo neka građevina sa nekom bravom koja se treba hakirat.
ScorpiuS
16-01-2010, 09:07
Nije to baš nešto da te može naživcirat, barem mislim da nije
meni je decryption vrata i lockersa jedno od najboljih rjesenja u igrama tog tipa...bas je zabavno
crnisokol
16-01-2010, 09:59
obijanje brava te iživciralo?? :shock:
pa barem je jednostavno napravljeno...
evo ja polako napredujem...pokupio liaru i sletio na feros...
Ajde mi reci KAKO te to uspjelo naživcirat?
Pa jednostavnije od toga ne ide.
Ako ti se baš ne da na taj način to radit, par omni-gela iskoristiš i gotovo.
Constantine
16-01-2010, 12:51
Ajde mi reci KAKO te to uspjelo naživcirat?
Pa jednostavnije od toga ne ide.
Ako ti se baš ne da na taj način to radit, par omni-gela iskoristiš i gotovo.
polako,smirite se,neznam,vjerovatno sam bio živčan i nije mi bilo do rpg-a,sad idem instalirat igru,ok?
Arbiter of Change
16-01-2010, 13:23
Ne može, već si izbačen iz fan kluba. :)
Lagano je, samo koristi tipkovnicu i tajmiraj kretnje u smjeru vrtnje pregrada. Čekaj dok vidiš teže varijante.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.