Pa, ako je jedna stvar na ultra onda je to ultra.
ma ok, to su sad već krajnosti i isfuravanja šmrkavih balavaca... jasno da ako pola toga staviš na medium, a manji dio na ultra da je to pizdarija ali moje iskustvo s witcherom 2 nekoliko mjeseci nakon izlaska je takvo da mi je igra radila na najvišim postavkama sasvim lijepo ali s isključenim ubersamplingom... ubersampling je igru učinio neigrivom, a vjerujem da bi mi i danas na r9 290 isto drastično smanjio FPS...
ali to sam samo ja... ne patim na "lock 60 fps-ova", na iber-ultra-najverihigh detalje i tak to... ako igra lijepo izgleda i vrti se fluidno boli me kita za to...![]()
The fools, the fools, the fools, They have left us our Fenian dead, And while Ireland holds these graves, Ireland unfree shall never be at peace!
RAPALJE - wat zullen we drinken
Jebiga tih godinu dana sam imal stari komp pa tote ni nemrem znati ..
Mada kada sam zel ovu trenutacnu konfu sam stavil sve na max i sa time i radi bez beda na 60+ frejmica tak da ono sry dobro opitimizirano ...
Mada mi je jedino malo zal kaj u Witcheru 2 razlika izmedu Mid i Ultra po meni nije nekaj velika na FullHD rezi, kuzi se, ali ono nekak mi nije wouuuuuu ...
DOk mi je Deus Ex izmedu Mid i sve na max bil ono nebo i zemlja ..
i7-2600/Corsair H80/MSI P67A-GD65(B3)/Corsair Vengeance 16Gb (4x4)/Corsair Force 3 90Gb/WD Black 1Tb/MSI GTX660-Ti TwinFroz III 3gb /Corsair Carbide 500R/Seasonic SS-620GM/IIYAMA ProLite E2607WS/LG BD-ROM CH12/Razer DeathAdder/Logi Iluminated
Al uzmi sad ovaj primjer.
Na prošloj stranici je Dugi složio super komp za 7000 kuna, za Witchera 3. Ne znamo točno, ali hipotetski, jel misliš da bude taj komp u stanju vrtiti igru na svemu, ali ful svemu nabrijanom do kraja, na 1080 rezoluciji i 60 frejmova?
dugi je slozio smece komp jer je stavio jebeni fx 8320 koji je i sporiji i stariji od njega samoga
i hdd mu je smece i napajanje bi isao na nesto jace
za istu svotu procesor+ ovaj jebeni cooler stariji od pc play foruma uzme normalan i5 procesor
i opet izgleda lošije od witcher1
Nekakva poanta je valjda da nije isto DS na Ultra i Witcher 2 na Ultra, pa samo izdrkavanje da igraš nešto na ultra prozor znači. Valjda, ne znam.
Bilo kako bilo, Weky je sasvim u pravu i ne vidim ščuđavanje. Igrat nešto na najvišim mogućim detaljima (nek to bude ultra svejedno) podrazumijeva baš to. Sve moguće i nemoguće uključeno do samog kraja koliko ide. Ima li ikakve drastične razlike u samom grafičkom prikazu je manje bitno u ovom kontekstu.
Ako ovaj komp koji je Dugi postao ne može prvu igru za koju je slagan igrati na svemu max, onda u kurac i komp za 7000 kuna. Kak onda misli pokretati igre za 2-3 godine? Evo, iskeširaš 7000 kuna za medium detalje. Fakat moćno.
Što je to tebi maksimum detalja. Za mene je maksimum 4K rezolucija ako ju igra podržava ili "neka" od UHD rezolucija uz sve postavke dokle ide. Za takvo igranje treba komp od cc 12000 kn na više. Ovo što sam ja složio ili slično sa intel procesorom za sličnu lovu je za visoke detalje na full hd rezi. Znači ne za MAX što je danas dostupno.Također mogao se složiti komp sa jednom R9 280X i komp bi koštao soma kuna manje što bi sigurno bilo dovoljno za srednje/visoke detalje.
To je opet samo dvije tisuće kuna više od konzole za istu igru a dobije se multifunkcionalan uređaj i nećeš biti ograničen na socijalnih 30 fps-a u toj i drugim igrama. Dobrom djelu igrača je igranje na 30 fpsa ispod svakog minimuma i kao takvo skroz neupotrebljivo. Znači iskeširaš 4000 kn za konzolu, igru i jamstvo te imaš neupotrebljivu igraću platformu jer si osuđen na minimalne uvjete. Bojim se i pomisliti kako će to izgledati za 4-5 godina u usporedbi sa tadašnjim PC gaming mašinom sa sličnu lovu.
Da mi je vidit tog igrača kojemu je igranje na 30 fpsa ispod svakog minimuma.
PC master race populaciji. Zaboravio sam nadodati da je igranje FPS-a gamepadom također ispod svakog minimunma pa također imaš neupotrebljivu igraču platformu ako držiš do sebe
Konzola je dobra za platformere tipa super mario, malo nogometa ili poneki interaktivni film ako ne voliš gledati normalne filmove ko i svi normalni ljudi.
Pa kad sam ja PC elitist i ne želim se družiti sa konzolaškim pesantima. He,he. PC elitisti su iznad gaminga a to haklanje interaktivnih filmova na 25 fps-a ni nije gaming...ha,ha.