Stranica 175 od 210 PrvaPrva ... 75125165173174175176177185 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 5.221 do 5.250 od 6298

Tema: Serije

Administrator You have been warned W3DR4N's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005
    Moja je kuća na kraju sela, tu zorom dođem, a odem s noći, pa pijem vina crna i bijela...

Re: Serije

Ja više neću plaćati davanja državi. Ne mogu kao svi normalni političari kupovati skupe aute i farbati tunele, već moraju bacati lovu na toliko beskorisne stvari kao što je Marijanovicevo obrazovanje.

Super Moderator Fight fire with fire marijanovic's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005

= Citat = Izvorno postao Izgubljeni_v2.0 Pregledaj post
    Daj prvo ne izmišljaj činjenice. Radni staž dobiješ godinu dana kao i novu kvalifikaciju u radnu knjižicu preko stručnog ispita kojeg polažeš na kraju ugovora. Tih 1600kn će sad biti 2400kn tako da to više nije toliko ni loše. Drugo ta mjera nije zamišljena da ti osigura stambeno stanje nego kao odskočna daska (ili barem kao nekakav pomak) prema pravom poslu kojeg ti očito nemaš. Kad već nakon pola godine-godinu vidiš da nemožeš naći posao ta opcija uopće nije loša. Pa posao ti naravno ne garantira nitko ali postoji mogućnost da tu ostaneš nakon toga. Znam iz prve ruke da je PBZ tako uzeo 11 vježbenika i sve ih ostavio, pa ljudi sad imaju dobar posao s normalnom plaćom.

Pa normalno da radim i dobar dio plaće ostavim doma, a onda ostatak trošim na svoje hireve i svakodnevne troškove. Daj ne vjerujem da se hvališ kako si krvavo radio punih 3 mjeseca lol. Što si to konobario sezonski ili nešto tako? Kako sad živiš, pa ono da meni uletiš daj mi za piće/pojest/kartu za tramvaj ili na što već trošiš svakodnevno pa uzeo bi tu tipkovnicu i dobro te opizdio svaki put kad bi me pitao za nešto.
    Ne izmišljam. Radni staž ti ne vode (osim ako se nije što mijenjalo zadnjih dana). Kvalifikaciju ne dobiješ nikakvu po završetku. Možda misliš na polaganje državnog ispita i upisu istoga u nepostojeću radnu knjižicu (radne knjižice su ukinute!)? Državni ispit polažeš samo ako si to "stručno usavršavanje" odradio u nečem državnom (npr općina, županija, ...) i to ti služi samo za zapošljavanje u nečem državnom koje državni ispit ima kao uvjet. Ako stručno osposobljavanje odrađuješ kod privatnika, nema državnog ispita. To što su s 1600 povećali na 2400 je super, nikada ni nije trebalo biti 1600 trebalo je biti barem kao minimalac. A za ovo što navodiš kao "Drugo ta mjera nije zamišljena da ti osigura stambeno...", ne mogu zaključiti jesi li retardiran ili ograničen. Normalno da nije zamišljena da ti osigura stambeno stanje ALI nije zamišljena ni kao mjera koju možeš koristiti na drugom kraju države. Super je za recimo zagrepčane, ali nije ostvariva za recimo nekog iz Virovitice ako u Virovitičkom području ne postoji tvrtka koja tog nekog može primiti na usavršavanje zbog nedostatka mentora. Ne možeš otići iz Virovitice zaposliti se preko te mjere u Zagrebu jer si tih godinu dana u Zagrebu NEMAŠ kako isfinancirati - ni 1600 Kn mjesečno ni 2400 Kn mjesečno NIJE dovoljno za to ako nemaš tamo vlastiti stan, kuću ili nešto slično. I još nešto, to stručno usavršavanje ti se ne nudi samo, istina je da si ga sam moraš osigurati (sam naći firmu, sam izmoliti firmu da uopće raspiše natječaj itd) a za to trebaju veze. I to je bezveze.

Konobario sezonski? Da. Točno to. U hotelu s 4 zvjezdice. Od 05.06. do 27.10., skoro 5 mjeseci staža odrađenih u 3 mjeseca. Imam dovoljno do pronalaska posla ili u najgorem slučaju do iduće sezone.
    Moj YT kanal | Komp i periferija | Mob: OnePlus 6
    I'm running out of boxes to think outside of.

A čovječe ti si magistar, javi se na neki natječaj za Kanadu i sl. i odi tamo odraditi koju godinu. Možda ti se svidi pa i ostaneš. Mlad si, što te drži ovdje? Konobarenje je OK ali šteta godina provedenih na studiju, s druge strane šteta i mojih novaca koje sam kao porezni obveznik ulupao u tvoje obrazovanje ako odeš u Kanadu. Jebe lud zbunjenog.

Senior Member Respawned sorcerer Dylan11's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2014

Ma koja Kanada, vidiš da čovjek hoće da mu je radno mjesto u vidokrugu kuće, da ga jebala Virovitica.

Senior Member My way or the highway Hexfire's Avatar
    Datum registracije
    Apr 2011

= Citat = Izvorno postao Dylan11 Pregledaj post
    Ma koja Kanada, vidiš da čovjek hoće da mu je radno mjesto u vidokrugu kuće, da ga jebala Virovitica.
    Sigurno je radio u 4* hotelu u Virovitici.

Datum registracije
    Dec 2005
    Moja je kuća na kraju sela, tu zorom dođem, a odem s noći, pa pijem vina crna i bijela...

= Citat = Izvorno postao dugi Pregledaj post
    A čovječe ti si magistar, javi se na neki natječaj za Kanadu i sl. i odi tamo odraditi koju godinu. Možda ti se svidi pa i ostaneš. Mlad si, što te drži ovdje? Konobarenje je OK ali šteta godina provedenih na studiju, s druge strane šteta i mojih novaca koje sam kao porezni obveznik ulupao u tvoje obrazovanje ako odeš u Kanadu. Jebe lud zbunjenog.
    Pa vidiš da frajer izmišlja nekakve Kanade i Zagrebe. Frajer je za starce vezan pupčanom vrpcom.

Senior Member Small step for mankind Horny Devil's Avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

>Serije

Senior Member Respawned sorcerer Duke v2.0's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2014

= Citat = Izvorno postao Horny Devil Pregledaj post
    >Serije
    Uozbilji se, na PCP forumu smo.

Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Dec 2005

Ima li sniga u Zagrebu?

Datum registracije
    Dec 2005

Nema dobrih serija trenutno.

Senior Member You have been warned Maloki's Avatar
    Datum registracije
    Feb 2006

Brooklyn Nine-Nine je dobar.

Senior Member My way or the highway Neven <R>'s Avatar
    Datum registracije
    Nov 2005

Brooklyn Nine-Nine je dobar.
    +1

Sto se tice ovog strucnog osposobljavanja, kao netko tko je imao nesrecu to raditi 6 mj. (u govnu od firme doduse), mogu ti reci da je ta mjera jedna velika kurcina.

Kao prvo od toga se nemre zivjeti tako da automatski diskriminiras sve kojima treba novac za prezivljavanje nakon faksa pa njima smanjujes mogucnosti da dobiju posao u strucu jer oni naustrb toga moraju naci nesto sto se placa tipa konobarenje ili naprosto raditi jos jedan posao na crno/honorarno uz to. A i to je u idealnom slucaju kada govorim o poslovima u firmama gdje actually nesto naucis.

Kao drugo, ogroman broj tih oglasa je za drzavne pizdarije gdje ces ti realno drkati kurac godinu dana i nauciti 0 korisnih stvari, a na to da cete drzava nakon toga zaposliti mozes zaboraviti. Ovaj drugi dio oglasa su dobrim dijelom male firme koje muljaju na razne nacine za poticaje itd., tako da je postotak onih gdje je ta mjera efektivna vrlo malen.

Kao trece, razmisli da li zelis raditi u firmi kojoj je toliki problem zaposliti nekoga na barem minimalac jer osim ako radis na hiperkompleksnom poslu, ti ces nakon par mjeseci maksimalno poceti pridonositi toj firmi tako da nek te onda i plate kak spada. U svakom slucaju svakom ko razmislja o uzimanju takvog posla je da bjezite od toga ko vrag od tamjana osim ako:

a) dolazite u neku postenu firmu gdje stvarno mozete vjerovati ljudima i gdje su vec za stalno zaposlili par ljudi po tom programu
    b) nije vam bed zaraditi neku lovicu u drzavnoj upravi na 1 godinu i onda hop nazad na burzu

Datum registracije
    Dec 2005

Učlani se u vladajuću stranku.

Senior Member Giant leap for forum crnisokol's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005

= Citat = Izvorno postao W3DR4N Pregledaj post
    Učlani se u vladajuću stranku.
    krivo, sad se treba učlanit u HDZ jer se bliže izbori...

Senior Member Small step for mankind Izgubljeni_v2.0's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2014

Pa dobro nećeš ići u ZG to tražiti jebote. Tražiš negdje na svom području, neznam o čemu briješ. Za otić dalje ti i treba ne samo pravi posao, nego i dobro plaćen, a ne neka mjera države. I radni staž se evidentira, onako neznam otkud ti da nije, to je jedna od boljki mjere, bar mi sestri uredno zaračunalo na već odrađeni radni staž. Ovo za tvojih zamišljenih 5 mjeseci rada gdje si radio zapravo 3 nemam komentara lol.

Ovo što Neven kaže više manje stoji, ali onako ako se već možeš odmah zaposliti negdje s normlanom plaćom onda nećeš to gledati, ako npr godinu dana vegetiraš bez posla mislim da je i to dobra opcija, a ta mjera je za to i namijenjena. To za državne uprave je istina, ali za privatne firme koje su tako uzimale sam čuo većinom pozitivna iskustva. Poneke ostavi, poneke ne. Nije baš da svi jedu govna nakon tog staža. Kao što sam rekao nije idealno, al bolje išta nego ništa.

I Brooklyn Nine-Nine rula. Čak je i oni iritantni tip iz Lonely Islanda simpa.

Datum registracije
    Dec 2005

Negdje na svom području = nema mentora = ništa od toga. Ovo za radni staž i ne-evidentiranje istoga je informacija s HZZ-a i s jednog od natječaja, iako to je informacija stara već oko godinu pa se to možda i promijenilo. A ovo o "zamišljnih 5 mjeseci rada gdje sam radio 3" - nema tu ništa zamišljeno, odradio sam sezonu od 05.06. do 15.09. i nakupio prekovremenih sati + godišnjeg taman dovoljno za preraspodjelu do 27.10.
    Radnog staža imam dakle 4 mjeseca i 20ak dana, toliko mi stoji i u digitalnoj radnoj knjižici i u mirovinskom.

Datum registracije
    Dec 2005

Prekovremeni nisu radni staž i nitko nije kreten da plaća doprinose još dva mjeseca samo da bi ti dobio staž rofl. Daj ne glumi.

I ovo za mentora si izmislio. Nikad to nisam čuo, znači izmišljeno. Jer znam jedan primjer da to nije tak.

Senior Member My way or the highway Neven <R>'s Avatar
    Datum registracije
    Nov 2005

Ovo što Neven kaže više manje stoji, ali onako ako se već možeš odmah zaposliti negdje s normlanom plaćom onda nećeš to gledati, ako npr godinu dana vegetiraš bez posla mislim da je i to dobra opcija, a ta mjera je za to i namijenjena.
    Mjera je namjenjena da radnika opeljesi za minimalno 15k kn u godini dana (koliko bi zaradjivao da umjesto toga radi na minimalcu) i drzavu za cca 30k kn. Naveo si sam primjer PBZ-a kojije je uzeo 11 ljudi. Ko da bi propali da su tih 11 ljudi placali godinu dana normalno, ko da ti ljudi ne bi naucili taj isti posao da nisu zaposleni pod tom mjerom i ko da je potreba za tim radnim mjestom nastala zbog te mjere. Stvarno ne vidim kakav benefit to donosi gospodarstvu.

Ta mjera jedino osigurava da dobar dio visoko obrazovanih koji ulaze u radnu snagu ne mogu prezivljavati od svog rada 1 godinu. Sa 2400kn ce se malo to poboljsati, ali princip je jos uvijek isti.

Na stranu sto marijanovic koji toliko naglasava svoju diplomu magistra racunarstva ne moze naci posao, to je apsolutno i 100% njegova krivica. Kao racunarac bi trebao znati programirati, a to se barem moze raditi remote, a i od junior placa se moze zivjeti. Ne znam kakvo je stanje kod sistemasa, ali brijem da nije puno gore.

= Citat = Izvorno postao marijanovic Pregledaj post
    Radnog staža imam dakle 4 mjeseca i 20ak dana, toliko mi stoji i u digitalnoj radnoj knjižici i u mirovinskom.
    Uf, kud ćeš sa tolikim stažom .

Koliko imaš 27? Ja sa 27 imao odguljenu vojsku i cc 8 godina staža . Ali dobro, ja nisam magistar tek SSS i crknut ću ko šljaker . Sezonsko konobarenje ti nije životno rješenje ali to znaš i sam. Još koja godina i biti ćeš star za inozemstvo. Di ti je ženidba, obitelj, stambeno zbrinjavanje, auto, životni troškovi olala.

Senior Member My way or the highway Paran0a's Avatar
    Datum registracije
    Nov 2006

Dal bi svi ti isti ljudi dobili posao na tih godinu dana da ne postoji strucno osposobljavanje?

Senior Member Fight fire with fire Xero's Avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

= Citat = Izvorno postao dugi Pregledaj post
    Uf, kud ćeš sa tolikim stažom .

Koliko imaš 27? Ja sa 27 imao odguljenu vojsku i cc 8 godina staža . Ali dobro, ja nisam magistar tek SSS i crknut ću ko šljaker . Sezonsko konobarenje ti nije životno rješenje ali to znaš i sam. Još koja godina i biti ćeš star za inozemstvo. Di ti je ženidba, obitelj, stambeno zbrinjavanje, auto, životni troškovi olala.
    Jel ti fali vojska pa zato stalno tenkiće igraš?

Datum registracije
    Dec 2005

= Citat = Izvorno postao W3DR4N Pregledaj post
    Prekovremeni nisu radni staž i nitko nije kreten da plaća doprinose još dva mjeseca samo da bi ti dobio staž rofl. Daj ne glumi.

I ovo za mentora si izmislio. Nikad to nisam čuo, znači izmišljeno. Jer znam jedan primjer da to nije tak.
    Pa, ako je firmi jeftinije prekovremene ti preraspodijeliti nego da ti ih isplate, nisu kreteni ako tako urade. A je li to legalno, u to neću ulaziti.
    Jel hoćeš presliku "ugovora" da se sam uvjeriš od kojeg do kojeg datuma sam radio?

A ovo za mentora, evo ti pa se divi:
    http://www.hzz.hr/default.aspx?id=11856
    Kriterij za utvrđivanje broja osoba za korištenje stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa

Poslodavci s većim brojem zaposlenih mogu dobiti odobrenje za korištenje stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa za onoliko osoba za koliko mogu osigurati kvalificiranog mentora, ali ne u broju većem od broja zaposlenih po ugovoru o radu.

Mentor može provoditi stručno osposobljavanje za rad za maksimalno tri osobe.
    Mentor je osoba iste kvalifikacije, razine obrazovanja ili da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje mentorira ukoliko ne ispunjava uvjet kvalifikacije i razine obrazovanja.

Datum registracije
    Apr 2011

Znači da ne mora imati 5 godina radnog iskustva ko što si rekao 2 stranice prije.

Datum registracije
    Dec 2005

= Citat = Izvorno postao Hexfire Pregledaj post
    Znači da ne mora imati 5 godina radnog iskustva ko što si rekao 2 stranice prije.
    Mora ako nije iz struke. A struka je doslovno struka, nije baš širok pojam. Recimo nekakav Dr.Sc. informatike ne može biti mentor inženjeru računarstva ako nije najmanje 5 godina radio posao inženjera računarstva.
    Birokracija ne kuži da je u pitanju približno više-manje ista struka.

Senior Member Fight fire with fire
    Datum registracije
    Jan 2006

= Citat = Izvorno postao marijanovic Pregledaj post
    Mora ako nije iz struke. A struka je doslovno struka, nije baš širok pojam. Recimo nekakav Dr.Sc. informatike ne može biti mentor inženjeru računarstva ako nije najmanje 5 godina radio posao inženjera računarstva.
    Birokracija ne kuži da je u pitanju približno više-manje ista struka.
    informatika isto sto i racunarstvo?
    aukurac aukurac aukurac

Datum registracije
    Dec 2005

Znači ja bi ti mogao biti mentor, ali da me netko kazni tom zadaćom, provodio bi na tebi takav mobbing dok ne bi odustao od osposobljavanja. Da, to bi rulalo.

Datum registracije
    Dec 2005

Koji točno posao radiš da bi mi mogao biti mentor?

Datum registracije
    Apr 2011

Ovo zvuči kao početak jednog predivnog prijateljstva.

Datum registracije
    Dec 2005

Posao magistra inžinjera računarstva.

Senior Member Fight fire with fire
    Datum registracije
    Jan 2006

jac bumpati ovo i pitati od kad je racunarac i informaticar isto

Slične teme

1. TV Serije - Recenzije korisnika
    By Berax0r in forum Multimedia
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 11-01-2010, 18:06