zombieland je okej zombi film, risen 1 ima odlicnu mehaniku, ali bednu pricu, a odlicna gusarska igra postoji i zove se monkey island
I have a cunning plan...
Mogla je bit šema pritisni L3 i radi što sad kad držiš x (prati tempo), ali dobro, sad se već navikavam.
Završio RDR maloprije. Odličan prvih nekoliko sati, kasnije smor. Zadnjih 30% igre sam samo main misije igrao i svejedno je vječno trajala, isti problem kao GTA IV. Na početku je to sve divno i krasno i živi svijet i mnoštvo radnji i atmosfera i sve se to pogubi u prvih 20-30% igre i onda nastupi open world smor. Ne možeš čak ni privest igru kraju brže bolje jer ima toliko jahanja, NPC-eva kojima se ne da igrati u određene ure i sličnih bedastoća.
Mogli su napraviti ful linearnu igru, a la Max Payne 3, zadržati scenarij, likove, priču, gameplay i igra bi bila vrhunska. Ali ovako imaš linearnu priču rastegnutu na ogromnu lokaciju koja prouzrokuje da ti se ta priča servira na kapaljku svako drugi dan, tako da je nekakav ugodan pacing nepostojeći.
Ako se samo zajebajem, igram minigejmove i ne radim main misije, dosadit će mi nakon 10 sati, a ako sam tu slučajno radi priče, likova, radnje, rastegnut će je toliko da će mi se zgaditi. Htjeli su pogoditi sve, a na kraju je ispalo isprazno.
Ono što mi nije jasno je kako samo ja ovo vidim? Zar su svi drugi stvarno našli taj savršeni balans priče i open worlda da im je igra bila baš tako dobra? RDR funkcionira na istom principu kao mnogima omraženi GTA IV, samo je ispeglanija. I tamo te obasipaju misijama koje su na isti kalup, ali kako je ipak novija igra, nešto zanimljivije.
Batman AC mi je i dalje vrh open worlda. Jedna od najbitnijih stavki je što je kretanje po svijetu neusporedivo zabavnije nego u GTA/RDR, a drugo je što je svijet puno manji i kompaktniji i igra nikad ne smara. U RDR baš masu masu vremena jašeš od mjesta do mjesta i apsolutno ništa se ne događa. Super za realnost i atmosferu, ubitačno za zabavu u igri.
Jašem 3 minute do lika, lik spava, jašem do prve lokacije gdje mi da da napravim kamp, sejvam dvaput zaredom da se lik probudi, jašem nazad do njega da mi da misiju. Nakon malo više od 20 sati igre, ovakve stvari se itekako primjete i baš smetaju.
Što se tiče manje zanimljivih minusa, ima dosta bugova igra i fps je generalno loš. Vani 30, unutar bilo kojeg većeg naselja oko 20. I kretnje Marstona su baš trome i sakate. Nemoguće da sam jedini koji se borio za izaći iz svake kuće jebote. Kombinacija delaya kod zaustavljanja lika i malog fps-a = haos.
GTA IV spašava što je u ipak življem gradu i odličan radio. Što se tiče ostalih stvari je više manje isti RDR-u.
Ne znam, RDR mi je puno bolji od GTA4, iako ima zamornih dijelova.
No ne pati od gameplay problema GTA4 (checkpoints, premalo health packova, užasne, užasne vožnje u preprometnom gradu za ikakvu zabavnu jurnjavu, itd.).
Ima puno bolje likove, priču, te naravno, atmosferu i žanr.
I samo pucanje revolverima i winchesterkama je zabavnije i svježije od uzija i kalašnjikova.
I mini-igre su zabavnije. I samo istraživanje svijeta. I jahanje u zalazak sunca. I soundtrack.
Ma sve je bolje nego u GTA4.
Ali da, što se open-world zabavnosti tiče, Batmani, inFamousi i Sleeping Dogs ga nadmašuju.
Da, rekao sam da je ispeglaniji RDR, a soundtrack i atmosfera/žanr su stvar ukusa, meni su u GTA IV draži.
Dobro si me sjetio Sleeping Dogsa. Slabo se sjećam igre, ali znam da mi je ostala u odličnom sjećanju.
A stvarno bi htio jer će mi kako stvari stoje i GTA V bit lošast. Žao mi truda kojeg ulože u tisuću sitnica, ali nećemo se silit jebiga.
RDR sam pokušao igrati na sve moguće načine i uvijek bi ishod bio isti, smor. Ali fascinantno je kako igra proguta prvih nekoliko sati. Doslovno ne osjetim da samo jašem s mjesta na mjesto i zapucam tu i tamo. Šteta što taj osjećaj splasne strmovito brzo.
Što mi ne znači ništa ako nije (a nikad nije) kvalitetan sadržaj.
Pa sam si radiš sadržaj.
Kažeš si idem na otvoreno more i mazneš gliser, odeš dovoljno daleko i potučeš se sa morskim psom.
Ili odeš u vožnju avionom i onda skočiš iz njega i probaš past na vlak.
Ili uzmeš mountain bike i odeš se popest na najvišu planinu.
Ili odeš ubijat krave.
Ili igraš biljar 2 sata.
Ili uzmeš motor i tražiš idealnu prepreku u koju ćeš se zabiti da letiš jedno 300m.
Ili voziš taksi prema prometnim pravilima i gledaš retardluk koji se odvija u prometu.
Uopće ne znate igrati open-world igre.
meni je još uvijek odličan RDR..možda zato što ga ja igram svaki drugi/treći dan po nekih sat i pol, dva, pa me ne zamara...došao u Meksiko i riješio quest za vojsku i par za onog revolveraša...i pjesma kod ulaska u Meksiko je super, nisam ništa htio raditi kako je ne bio prekinuo već sam samo jahao uokolo da se odvrti do kraja...
istina za ovo kretanje, fakat ako vrata ne pogodiš iz prve onda se malo iživciraš...bugova/glitcheva ima, no ništa pretjerano ni gamebreaking, ako usporedim sa Skyrimom onda je RDR u super stanju...
ona misija kad s vojskom štitiš vlak od pobunjenika je prva koja me iživcirala, jer moraš gađati s konja, a neprijatelja je gomila...okreći kameru/okreći konja/ciljaj/stišći X da konj ne bi stao/pali Dead Eye/pucaj - sve u isto vrijeme i tu se baš vidjelo da su mogli složit bolje kontrole...i još ti lik kaže da se držiš vlaka, a u biti moraš ići dosta ispred vlaka kako bi počistio one s dinamitom prije nego unište vlak...
Maloki, u RDR i GTA IV nemaš puno materijala za sam radit sadržaj. U prvome možeš odradit sve minigejmove nekoliko puta, ali to služi za kratit vrijeme, ne kao glavna aktivnost. Jedino ti preostaje jahat i pucat sve što se usudilo kretat na mapi. Iako mi je tih sat vremena bilo najzabavnije u cijeloj igri, ne mogu ni to raditi vječno. Neću valjda kupiti igru da bi 2-3 sata bio đubre prema svima i onda prestao.
U GTA IV možeš bježat od policije, što zna bit zabavno, ali nekad te fizika auta snerva, isto ka i ogroman pad fpsa u malo žeščim situacijama.
Ništa, GTA V ću pokrenut i vidit koliko mogu radit pizdarija dok me policija ne ubije i tako dok igra ne dosadi. Valjda će ostati u ljepšem sjećanju od ove dvije.
Edit jeboti isus mater.
@Dead
Rockstar u svoje open world igre i dalje gura glavnu kampanju kao primarni dio igre. Pogledaj GTA IV, ti možeš radit što hoćeš dok nisi na misiji, ali u misiji je sve skriptirano i linearno do boli.
Ima primjer misije gdje moraš slikati tipa na igralištu, poslati Playboyu sliku i on ti kaže koji od njih 3 je meta. I ako tu umreš, sljedeći put možeš doć i ispalit kišu isusovu metaka na njega, on neće trepnut dok ga ti ne slikaš i pošalješ sliku. Ima i masu car chaseova skriptiranih, gdje ti možeš ispaliti na tipa 500 metaka, ali on neće umrijet dok se ne odvrte sve skriptirane situacije.
Zašto mi ne daju taj open world dok traju misije, koje su kudikamo zabavnije od mog drkanja po gradu. Neka stave onda 5 sati glavnju kampanju koje se rješiš u jedno popodne i koja će bit bombastična, tako da onda u miru možeš sijati hoas po gradu, ili neka uključe open world u same misije i daju mi mogućnost da ja nakon što 5 puta ne uspijem ubit lika, jednostavno odem na kraj misije i čekam ga 2 minute sa zoljom i raznesem auto u miru kao čovjek. Ne, nego će tebi igra nakon što ne vidiš auto 5 sec počet vikat da ćeš izgubit metu i ako se ne približiš gotovo. Što ako ja znam da je helić u blizini i da mogu s njim proć cijelu relaciju u 5 sekundi i samo čekat lika da mi se pojavi i svršit po njemu.
Ta tranzicija main misije -> open world zajebavanje, je previše vidljiva i igra kao cjelina ne ostavlja dojam open worlda. Prebacit se sa open world švrljanja na glavne misije je previše restriktivno, kao da te stave u kutiju da se igraš, a sa misija na open world sranja je besmisleno, jer znaš da igra ne napreduje i da ćeš iskucati sve što ti se da radit u prvih 10 sati i igra će ti vječno ostat na 15%. Kao super, zabavljao si se, ali isto je lijepo preći igru koju kupiš.
tl;dr
Ne znam kako bi ti igrao MMO-ove gdje je recimo main story baš vidno odrezan instancama. Poanta open worlda je da ti stvori vrlo jaku imerziju živućeg svijeta. Rockstar to radi najbolje na tržištu budući da izuzetno pazi na bezbroj detalja. Da ne spominjem najbolju satiru ikad.
Igraš jednu od najboljih open world igara na tržištu, a ti cijelo vrijeme želiš još jednu od bilijun linearnih igara.
Nezz.