Banshee
Najbrutalnija epizoda dosad.
"I'm the thunderman."
Banshee
Najbrutalnija epizoda dosad.
"I'm the thunderman."
krenuo gledat
Teenage Mutant Ninja Turtles
http://www.imdb.com/title/tt1877889/
neam komentara pre pre
Mogao bih i ja to provjerit. Ponestaje mi stvari za gledat
Consciousness: that annoying time between naps.
Meni je genijalan ovaj novi Cosmos, na razini staroga. Skoro sam suzu pustio na kraju kad o Saganu priča
O2NzAOe.jpg
Zadnji uredio Duke v2.0 : 16-03-2014 u 21:44
Pogledao sam random sezonu Whitechapela. Nisam trebao.
Krenula 3. sezona Continuum-a. Sehr interesant
Consciousness: that annoying time between naps.
I kakav vam je Kozmos?
Definitivno im nije trebao povijesno netočan prikaz Giordana Bruna. Valjda je sad nužno u ovakvom dokumentarcu prikazati Crkvu kao organizaciju koja se bori protiv znanosti.
Evo ti dva linka:
http://blogs.discovermagazine.com/ou...ck-wrong-hero/
http://www.christianapologeticsallia...ting-it-right/
Pošto imam nekog pojma o njemu odmah mi se prikaz učinio čudan pa sam se informirao. Razlog zbog kojeg je bio osuđen je imao mnogo više sa negiranjem katoličkih doktrina nego sa kozmološkim spekulacijama, i ne znam zašto nisu izabrali nekog legit znanstvenika kad su već htjeli nekog uzdizati kao mučenika znanosti. Al' eto. Nek se drže svemira u sljedećim epizodama.
Da jebote kurac, jer je crkva bila iznimno otvorena i tolerantna prema novim idejama u 16. stoljeću. Bitna je poruka.
Stvarno nemogu vjerovat da si upotrijebio izraz "Crkvu kao organizaciju koja se bori protiv znanosti." To joj je bila praktički jedina uloga kroz čitavu povijest do zadnja dva-tri stoljeća. Ali vidim ti kroz postove zadnjih par mjeseci da si sad nabrijan na teologiju i duhovnost pa valjda loviš svaku priliku da se praviš pametan na tom području.
Zadnji uredio Duke v2.0 : 20-03-2014 u 21:26
Nije, ne vidim kakva je to obrana za lošu povijest u emisiji koja bi trebala imat nekakvu profesionalnost. Isto kao i karikatura o mračnom dobu koja se promiče u dokumentarcima, a nijedan respektabilan povijesničar je ne uzima ozbiljno. Jednostavno mi se popne na živce.
I btw, neće se držat samo svemira jer serija nije koncipirana na taj način.
Samo pokazujes da nemaš pojma o čemu pričaš I slijedis mitove. Kršćanski kontekst zapada je bio jedan od najvećih razloga razvoja znanstvene metode u usporedbi s drugim civilizacijama koje su imale predispozicije (Kina recimo). Ali neću sada o tome ovdje.
I ne znam o kakvim se to postovima radi, ne sjećam se da sam uopće spominjao filozofiju u zadnje vrijeme.
Jebala te fedora, em nisam ateist, em mi nema gorega od radikalnih internet ateista. Sad vidim da mi post zvuči tako, ali ovakav kršćanski apologetizam internet povjesničara poput Sonika mi još više ide na penis pa je ispalo tak kak je. Mislim jebemu sve, ako imaš sustav razmišljanja koji se kroz čitavu svoju povijest, a naročito u srednjem vijeku, zasnivao na vjeri i dogmama, apsolutno je razumljivo i logično da se kosi s osnovnim principima znanosti. Naravno da nisu svi bili takvi, i da sa se razmišljanja mijenjala, ali na nekakvoj sveobuhvatnoj povijesnoj razini crkva i znanost u većini slučajeva nisu išli ruku pod ruku.
Sad čekam Sonika da uleti s nekim linkovima kako je spaljivanje vještica preuveličan mit, i o zataškanim donacijama crkve Darwinu u 19. stoljeću.
Zadnji uredio Duke v2.0 : 21-03-2014 u 16:56
Očito su išli ruku pod ruku kad je pretpostavka da je ljudski razum tvorevina Boga koji je obdario čovjeka njime da može s sigurnošću proučavati univerzum, i koja je dovela do znanstvene metode u suprotnosti s recimo poganim vjerskim sustavima - proizašla iz teizma. Možeš ti sad retrospektivno sa stajališta moderne znanosti osuditi bilo kakav oblik vjere, ali kad to ulazi u loše interpretacije povijesti ljudima je razumljivo uvredljivo.
Jesi li ti svjestan pojma dogme ?
Ne znam, možda je to ono kad u startu odbacuješ nekoga tko želi ukazati na povijesne činjenica da razbije pokoji mit. Evo oprosti, odmah ću se vratiti na štovanje Tysona kao svog gospodara i spasitelja i prijetiti youtube kršćanima jer me žele zapaliti.
Nisi još ukazao ni na jednu.
Pa stavio sam linkove koji gledaju na stvar sa razumnije perspektive, mogu sad staviti još 15 u vezi sa svim ostalim što sam rekao ali nije u tome poanta. Ionako si me već obilježio kao kršćanskog apologeta, pa eto, uživaj.
Pa kad to očito jesi lol. Kužiš, zapravo si linkao zanimljivu stvar, ali to nije bilo u stilu "ok mi je serija, ali ima jedan nedostatak na koji bi skrenuo pozornost, nadam se da će u idućim epizodama paziti na to" već ti je ulet bio u holier than thou stilu "mučenici znanosti, crkva je zapravo bila super, nek se drže svemira jer očito tim povjesničara iza emisije činjenice izvlače iz guzice i ja znam bolje od njih (na osnovu jedne epizode), i vi nemate pojma."
Zadnji uredio Duke v2.0 : 21-03-2014 u 17:43
>implying da ti nisi apologet istočnih garbage religija