Dostava iz Portio.hr (koji btw ima odličan izbor ventova) je 35 kuna, ali računaj da su u Virovitici u dućanu ventovi sigurno skuplji + benga/bus i dođe te skoro isto.
Dostava bi izašla kao jedan cijeli vent, ili čak i više.
Ne dođe, volim kupovati kod domaćih, a ako već idem do grada (što moram, na biro i još neki administrativni poslovi) onda su mi inf. trgovine usput.
@marijanovic - koliko ti je PC bučan? Imaš popriličan broj ventilatora + ventilatori u nekim komponentama pa mi se čini da kada je sve to uključeno buči kao mala "termoelektrana".
Koliko ti je napajanje?
Komp mi je relativno tih, skoro nečujan. Uskoro će se i to promijeniti, biti će još tiši.
Svi su ventovi "spore", "tihe" verzije, 1000-1200 rpm 120mm. I budem neke zamijenio koji su već pri kraju. Nadam se tišima.
Komponente su hladnje, ventilatori ni ne ubrzavaju (na procu, grafi i napajanju) osim u rijetkim situacijama.
Napajanje je Corsair CX 400W, i odviše za komp koji imam (gura ga i Fortron 350W PNF bez da se oznoji). XD
aaa što ti je gadan onaj piton što obilazi pola maticne da bi doso do vrha napajanja... al eto, nemogu svi imati dobro kuciste kao ja![]()
btw plastični backplate![]()
![]()
pametniji sam kad šutim![]()
1. nevidim ali da pitam kak su ti "zašarafljeni" optički uređaji?Izvorno postao marijanovic
2. imaš 2 pata optike!?!![]()
3. bilo bi ljepše da možeš ovaj 4pinski kabl što ti ide u matičnu nekako odostag provuči
npr. ja sam potrošio jedno sat vremena dok sam proguro taj kabl odstraga u svojem cm690 prve generacije, nije me bilo za slušat koliko sam svetaca skinio dok sam svoju ideju proveo u djelo![]()
4. šta ti nije bolje diskove okrenit/zarotirat za 180° da se ti kablovi nevide?
5. nabavka sata kablova iste boje?
6. a i za prednji vent si mogo okrenit taj power kabl da se nevidi
![]()
Intel Core i5-4670K@3.4GHz@CM Hyper 412S/BioStar Z87X3D Hi-Fi/Kingston 2x4gb 2400mhz HyperX Predator/XFX HD7870 2Gb/Corsair TX 650W/WD 1TB/Hitachi 500Gb/CM 692 Standard/LG 23" W2361V /Logitech K200/Logitech MX-518/RAZER Goliathus/Logitech X-530
1. Nisu zašarafljeni nikako. Kućište ima bezalatnu ugradnju čitača, diskova i sličnog.
2. Nemam, jedno je p-ata optika, drugo je p-ata disk. Disk je u 5,25" na 3,5" nosaču, ako ga stavim u prostor za diskova p-ata kabel ne može dohvatiti dvd-rom.
3. Ne mogu nikako. Nije dovoljno dugačak + kućište nema rupu negdje u blizini na nosaču matične.
4. Bolje bi bilo, ali nije izvedivo. Takav je dizajn kućišta, ako bih okrenuo diskove ne bih mogao zatvoriti bočnu stranicu.
5. Mogu nabaviti iste boje (crvene), ali nemaju kopče što mi ne paše. Žuti je od moje ploče, plavi od jedne Gigabyte.
6. Prije nekoliko godina, kada sam ga ugrađivao, nisam se toga sjetio, a sada je muka vaditi taj vent (izvaditi kavez diskova, skinuti prednju masku kućišta kako bi ga odšarafio, ...).
+. Ne smeta mi šarenilo, kućište ne stoji otvoreno niti ima prozirnu bočnu stranicu. Ne vidi se unutra, glavno da je prozračno i koliko-toliko ok.
5. Možda mu je bolje da ima različite. Za SSD koristi plavi, za HDD žuti, a kad nabavi optiku za njih iskoristi crvene SATA kabele. I tako automatski zna šta je ukopčao/iskopčao.Izvorno postao golfw12
Uostalom neka sam odluči, kako mu paše...![]()
Ne zafrkavajte. Idući komp ide crno-plavo i to samo te dvije boje. Samo je pitanje kada će to biti. XD
Ne bih se mogao više složiti. Crno+plavo rula čak i crno-bijelu kombinaciju.Izvorno postao Bartuc
jednobojno je najbolje.
Well, as long as it's interesting.
Upravu si. Crna, siva i bijela ionako nisu boje. Crno+plavo je u biti samo jedna boja i to plava.Izvorno postao Wizard
Frajer sa PCE foruma složio ovo, nešto najsavršenije što sam vidio
A i komp nije za baciti....
Asus Rampage IV Extreme
i7 3930k (+H100)
8x 8GB Corsair Vengeance (64 jebenih điđabajta :O)
Asus GTX-680 (2x SLI)
Corsair 1,2kW
4x Intel 520 SSD od 180GB
... kako se neki rode pod sretnom zvijezdom, pre strašno
Fak ovo je drugi najsavrseniji komp koji sam vidio.
Evo prvi.
Meni bi i ovakvo nešto lijepo izgledalo za "samo" 15K Kn...
Kaj tu ima koštati 15 hiljada?
Šta ja mogu kad Fractal Design Arc Midi, Core 3000, Define R3 i Define R4 nemaju u ponudi. Morao sam staviti neko slične cijene XD.Izvorno postao Hexfire
Meni je tuzno sto kablovi od ovog lika vjerovatno kostaju vise nego moj cijeli komp.
Kak se zove? Vidio sam na slikama komp od usera Lewis sa PCEksperta i mogu reciIzvorno postao Bartuc
![]()
PS decko se bavi sa nekim video obradom i ima 64gb rama u main kompu i ima dva render slave-a kompa (cem god mu to sluzilo) sa 24gb rama, to mi je ostalo u sjecanju
EDIT:
http://www.lewis.tomsoft.hr/temp/L_DESK_001.jpg
Ovo mu je destop a ima 800d kuciste koje se nevidi a ispod stola je tu negdje
Intel Core i5-4670K@3.4GHz@CM Hyper 412S/BioStar Z87X3D Hi-Fi/Kingston 2x4gb 2400mhz HyperX Predator/XFX HD7870 2Gb/Corsair TX 650W/WD 1TB/Hitachi 500Gb/CM 692 Standard/LG 23" W2361V /Logitech K200/Logitech MX-518/RAZER Goliathus/Logitech X-530
fuj