Ako ti sa adapterom radi onda bi ti moralo i s kabelom raditi. Ako piše 120-240V radit će i kod nas.
i još jedno pitanje vezano za laptop
pošto sam si uzeo Asusa G75 preko američkog tržišta, dobio sam kabele za američko tržište, te naravno ne pašu u naše europske utičnice
pa me zanima ovo:
ovo je punjač od asusa, pretpostavljam da je uiverzalni pošto ima raspon od 120-240V ,ali pogledajte vi koji se bolje u struju kužite
a ovo je kabel koji iz punjača ide u utičnicu, te naravno ne paše kod nas
i moram koristiti ovaj adapter
sad mene zanima da li ja mogu taj kabel s ta 3 "pimpeka" maknut i staviti naš standardni koji dolazi kod nas s laptopima??
naravno pri tome me zanima da li se može što s strujom pojebat, zeznut, nešto izgorit ili otopiti![]()
![]()
Ako ti sa adapterom radi onda bi ti moralo i s kabelom raditi. Ako piše 120-240V radit će i kod nas.
sigurno?? da nebi bilo poslje....
čekam potvrdu od gwina; on je meštar za struju![]()
Gle taj adapter što koristiš ti je ništa drugo doli adapter. Nema elektroniku nikakvu unutra.
Te tri nožice što ti američki ima, jedna ti je faza, druga ti je nula i treća uzemljenje.
Kod nas ima dvije nožice (faza i nula) i uzemljenje bočno. Dakle razlika je samo u štekeru.
Raditi će ti jer koristim isto takvo čudo za mali notebook već tri godine koji sam tamo uzeo tako da nemaš frke.
ok
potvrđujem
[center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
[/center:tmc6d2x6]
e kad smo već kod toga kabla; da li se može negdje zasebno taj kabel koji ide od punjača u utikač kupiti?? jer ako uzmem od starog laptopa (a radi) onda će tamo faliti..... ima ko viška![]()
Ma imaš to po šopovima...
proizvođac sve adaptere napravi isto i onda u pakiranje samo strpa kabel na koje trziste šalje...
pitaj na fejsu jel ima ko kaki stari laptop ili neispravan adapter da ti da taj kabel![]()