Uzeo sam ovaj...
...i super sam zadovoljan.
Koj si uzeo i od koliko?
„I know from the history of my own planet that change is difficult. New ideas are often greeted with skepticism, even fear.
But sometimes those ideas are accepted, and when they are... progress is made. Eyes are opened.“ -Commander Chakotay
Intelovi su navodno najkvalitetniji, najmanje se kvare. Tako sam barem čuo.
Ovo im je najnoviji model s kojim žele uzeti dio kolača na best buy tržištu. Platio sam ga samo 550 kuna @ Diskont24 i bio je jedan od najjeftinijih, a na jamstvenom listu od ASBIS-a stoji da je jamstvo 60 mjeseci, makar Intel na taj SSD daje 36 mjeseci jamstva. Super sam prošao, kako god okreneš.Izvorno postao marijanovic
Pošto mi je ovo gotovo sigurno zadnji AMD komp i idući put definitivno idem na Intel, to mi je bio jedan od razloga zašto sam se odlučio za Intel SSD. AMD-ovi AHCI driveri su bananko banana, a SATA II u IDE modu reže gotovo sve performanse na pola, no i to mi je super pošto je deklariran na 500/450, pa će kod prelaska na novi sistem fino ubrzati.
Preporučujem ovaj SSD svima koji žele plug & play SSD s kojim nema prčkanja i firmware instalacija da normalno proradi.
Ako netko ima viška para ili iz nekog razloga ne želi Intel 330 Series, slobodno može uzeti Samsung 830 Series koji je također vrhunski proizvod.
Ja nemam problema s AHCI driverima od AMD-a, meni sve radi dobro. Kakve probleme tebi pravi?
Ovi driveri? http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... ndows.aspxS(AMD Chipset Drivers)
Taj disk je SATA-III, ti imaš SATA-II priključke. Disk ti ne može raditi na punim brzinama koje ima kada je priključen na SATA III imao ti uključen AHCI ili ne.
AHCI trebaš zbog NCQ i još nekih instrukcija koje SSD-ovi podržavaju a nisu dio SATA standarda. IDE nikako, to je lošije i za mehaničke diskove a kamo li za SSD-ove.
AHCI treba krostiti. No problemi budu ako se AHCI uključi nakon što su Wimdowsi već instalirani. AHCI treba uključit prije instalaciej Win.
razlike u brzini ti ne bi bilo sa intel sata 2 platformi kao ni ahaci vs sata na sadšnjoj ili bilo kojoj drugoj platformi.ahci se najvise pali zbog trima.
Da, točno to, zbog TRIM i NCQ. Ja sam spomenuo NCQ jer od toga profitiraju i mehanički diskovi, TRIM sam smetnuo s uma jer ne rabim SSD.
I dobro Šcer kaže, razlike u performansama s SATA-II na Intel ili AMD platformi praktički nema.
SATA III SSD s npr 550/520 MB/s na SATA-II ima bubam 300/250. AHCI se pali radi TRIM i NCQ.
I da; SSD s brzinama 110/90 je brži od mehaničkog diska s 140/120 jer SSD ima vrijeme pristupa puno kraće/manje.
E tu sad dolazimo do jedne od glavnih prednosti Intel SSD-ova. Intel ima softver preko kojeg si možeš trimati disk po želji i koji pazi na to u kakvom je stanju SSD, bitno je samo da ti je TRIM uključen u Windowsima. Slažem se da je vlasnicima ploča koje imaju SATA III podršku besmisleno da im SSD radi u native IDE modu, ali meni je na SATA II razlika neprimjetna.
Eh kad bi imao neku poštenu kameru za uslikat,dva megapiksela na mobu mi je najbolja -.-'.
Ako se nekad osjetiš malen, zapostavljen i depresivan... Uvijek se sjeti da si nekad bio najbrži spermić u svojoj grupi
Lijepo je to ali slike su ti pre tamne,daj probaj malo vise svjetla ulovit,pa poslikaj![]()
Niko neces pozaliti![]()
Nakon skoro godinu dana koristenja iste mogu rec da sam jako jako zadovoljan![]()
Koliko si ju platil ?
i7-2600/Corsair H80/MSI P67A-GD65(B3)/Corsair Vengeance 16Gb (4x4)/Corsair Force 3 90Gb/WD Black 1Tb/MSI GTX660-Ti TwinFroz III 3gb /Corsair Carbide 500R/Seasonic SS-620GM/IIYAMA ProLite E2607WS/LG BD-ROM CH12/Razer DeathAdder/Logi Iluminated
Ma ja ti u sobi imam na prozoru ovakvo neštoSi uvijek mi je prigušeno svjetlo izvana, a blic obavezno usere svaku sliku, jer mi gotovo uvijek nešto unutar kompa reflektira njegovu svjetlost.Izvorno postao Vedro
Platil sam je 1300 kunica. Ima još skoro 2 godine garancije i u super je stanju. Bivši si je vlasnik kupio MSI N660Ti PE 2GD5/OC, pa je ovu prodavao. Da budem iskren, očekivao sam da će biti malo jača, ali dobra je.Izvorno postao ezav
Oppaaa jos uvek dobro drzi cijenu![]()
Pogotovo kada gledam da je mene moja ispala 1450kn![]()
Ma gledal sam i ja 660-Ti i nekak mi se ne cini kao isplativi prelaz s 560-Ti .
Hmm po meni je dosta jaka , nisam naletil na nekaj kaj radi ispod 60 frejmova do sada![]()
Mada tvoja stara grafa nije bila bas slabasna tako mi je jasno da ne osetis pre veliki boost , mozda 10-20% na frejmovima ...
i7-2600/Corsair H80/MSI P67A-GD65(B3)/Corsair Vengeance 16Gb (4x4)/Corsair Force 3 90Gb/WD Black 1Tb/MSI GTX660-Ti TwinFroz III 3gb /Corsair Carbide 500R/Seasonic SS-620GM/IIYAMA ProLite E2607WS/LG BD-ROM CH12/Razer DeathAdder/Logi Iluminated
A čuj, stara ASUS ENGTX550 Ti DC/DI/1GD5Sje fakat bila tiha k'o ninđa. Nikad je nisam čuo, ali doslovno nikad.Izvorno postao ezav
Twin Frozr II se lijepo čuje kad se zalaufa. Ne sad da je to neka iritantna i neugodna buka, ali čuje se fino kad igram GTA IV ili Burnout Paradise. To dvoje je daleko najviše zagrijava.
Cudno , moja se jedino cuje pri paljenju kompa kada ventovi na 5 sec rade na max .
A inace pri radu je bucniji bocni vent od 230mm nego grafa![]()
A komp mi je na polici nekih pol metra od uha![]()
Niko, kaj još igraš osim GTA i Burnouta?
Nego, kad smo kod toga, sa novim napajanjem mi vent na grafi više ne starta sa 100% već krene full nečujno (XFX - 550W verzija), dok u drugom kompu, sa XFX-450W verzijom kreće sa 100% i onda naglo padne na idle RPM... The fuck?
Sa Chieftecom i Fortronom su također kretale sa 100%...
Niko, i ja na prozoru imam šalukatre. Moje su tamnije nego te na slici, smeđe...
HD5870, trejdao sa shakom za GTX460
sad ganjam drugu...
[center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
[/center:tmc6d2x6]
very najs =) sad moras zamjenit i ledice
Svida mi se rig Niko.Kod mene je dzumbus sa kablovima,u planu mi je Seasonic SS-620GM pa valjda bude urednije...
shaka, niko.. kejs i napajanje idu na farbanje..naručuju se novi kablovi, itd..
edit..
novi workspejs
![]()
Pošto još uvjek nemamo temu o sprdacini sa hardwareom moram ovdje zaljepit....
![]()
![]()
pa pokreni temu![]()
višak MTG karata i višak slobodnog vremena
![]()