Steampunk i cyberpunk! Nevolim "čiste" settinge!
Malo sam nespretno sklepao anketu
Dakle, koji štih preferirate u igrama ili knjigama ili filmovima? Uz koji najviše uživate? Koji vam se najinteresantniji? Je li vam epik dok gledate fajtove patuljaka i elfova, možda neku epsku priču u svemiru, kombo ovo dvoje, ili jednostavno neki normalan film smješten na ovom planetu?
Липе цвату и у Србији!
Steampunk i cyberpunk! Nevolim "čiste" settinge!
Nešto opičeno, za te "uobičajene" settinge nemam neku preferencu, što god da valja. Recimo da glasam kombinacije.
U igrama mi je nekako najdraži Fantasy, dok mi je u filmovima SF bolji. A općenito najviše volim apokaliptične/horror settinge (to bi se isto trebalo brojati u setting, ne?). Nisam uvijek nabrijan na takav setting, ali često me primi "horror" faza gdje mi posebno odgovara taj apokaliptični ugođaj. Muški PMS?
Izvorno postao Bartuc
Nisam ni sam mogao bolje reći.
Fantasy/SF all the way.
SF naravno, što drugo.
"Extinction is the rule. Survival is the exception." - Carl Sagan
Ovo realno,što sam samo ja stisnuo
ProCRoWar Clan <3<3<3
WoW <3 <3
Apokaliptični su isto ono što sam mislio kad sam stavio opciju "budućnost/sf" , jer je apokalipsa moguća budućnostIzvorno postao Bartuc
Липе цвату и у Србији!
Sadašnjost/prošlost
fali ti postapokaliptični setting.
postapokaliptični setting
[center:gz2o94qw]"Čovjek bez brkova je kao žena sa njima."[/center:gz2o94qw]
Sadasnjost i proslost,fantasy,nista drugo.
Exactly..Izvorno postao Forengner
Btw ia neko za preporucit par fantasy filmova?? (osim LoTRa, Avatara, to sam sve vec gledo...) nes na foru LoTRa..
Nemogu se nikako odlucit za neku opciju pa glasah za kombinacije navedenih reda radi.
Volim sve ako je dobro, jedino sto me iritira su fantasy sfovi, putovanje kroz vrijeme i sl. stvari sto mi bas dize zivce, pogotovo kad je jako lose napravljeno (98%) slucajeva. A fantasy isto tako, nevolim pretjerivanje, ono volim da izgleda nako relativno moguce, da je dobro objasnjeno.
A iopet mozda mi je najdraze kad je tema drugacija sadasnjost ili bliska proslost/buducnost.
Well, as long as it's interesting.
QFTIzvorno postao Sonic_Moronic
Post Apo setting spada pod budućnost/sf, jer je to ipak... 'moguća' budućnost, jel.
Липе цвату и у Србији!
post apo. se bitno razlikuje od klasičnog sf settinga i zasluzuje svoje mjesto u anketi,ali sada je prekasno pa nemoj nista mijenjat.
Previše ti je ograničena anketa.
Sadašnjost, prošlost i budućnost svako ima gomilu potpuno različitih settinga tak da ono...
Recimo u prošlost bi išlo medieval i steampunk kaj su dvije potpuno različite stvaria obadve su opet dosta daleko od fantasyja.
Opet, i za sadašnjost i za budućnost imaš puno različitih.
Meni je osobno setting iz igre Arcanum jedan od najboljih: steampunk + fantasy + SF + hrpa drugih kaj je u kompletu kolko ja znam jedinstveno.
Dosta mračni i hladni viktorijanski svijet u kojem tehnologija uzima maha ali su još uvijek prisutni medieval elementi i magije. Onda imamo grad budućnosti koji je zapravo postojal u prošlosti, elfe i dvarfe skupa s klišejima koji dolaze uz to, pa ima i nekih religijskih elemenata itd.
Uglavnom gotovo pa savršeni setting.
CLICK OR DIE!
Sharing is caring!
Rajcaj me, rajcaj. Moram odigrati taj Arcanum, prošli put sam počeo igrati i odustao nakon 5 minuta pošto je nekaj drugo uletilo, a baš bi volio odigrati tu igru. Budem si dao truda nakon svega što mi je trenutno u planu.
Ali da, steampunk je full zanimljiv iako mi zna biti nekako sterilan i naporan. Postapokaliptički steampunk, e to je to.
Pre i post apokaliptični.
E! Ali magija i tehnologija!Izvorno postao Bartuc
+ Vojska metalnih arahnida i automatona koji srljaju u propast dok ti iz pozadine lupaš s Tesla Gunom i pozorno pratiš kakvo je stanje s baterijama!
E!
CLICK OR DIE!
Sharing is caring!
Toooo Niko
Липе цвату и у Србији!