Stranica 57 od 112 PrvaPrva ... 747555657585967107 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1.681 do 1.710 od 3356

Tema: Slike vaše kante

Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Oct 2007

Re: Slike vaše kante

Senior Member Small step for mankind fear's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005

Sve je dobro samo me zanima ovaj vent na hladnjaku na procu, kaj nije uobičajeno da je vent na desnoj strani tako da cirkulacija zraka bude <<<<<<<<, a možda da i malo prašinu obrišeš tamo oko hard diskova , also periferija= odličan pet
    booyaka

Datum registracije
    Oct 2007

Hladnjak je CM hyper tx2, prašina se redovito briše, ali ne mogu ja nje obrisati koliko je unutra upušu 2 venta sa boka. Jedino vodim borbu sa prašinom u kućištu, ostalim sam zadovoljan.

Super Moderator Fight fire with fire marijanovic's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005

Ja bih taj hladnjak montirao obrnuto, dakle ne da uvlači u kućište kako si ti naumio već da izbacuje.
    I stavio bih jedan 12cm vent nazad da ispuhuje. To je bolja kombinacija.

Ostalo je sve više manje ok.
    Moj YT kanal | Komp i periferija | Mob: OnePlus 6
    I'm running out of boxes to think outside of.

Datum registracije
    Oct 2007

To je slijedeća investicija, ne planiram ništa okretati, kupit ću si novi hladnjak za cpu, te još jedan 120mm vent za iza staviti. Mislim da je ovaj svoje već odradio.

Senior Member You have been warned
    Datum registracije
    Jan 2009

Uzmi Noctua DH-14 hladnjak i onaj 120mm vent koji je naprijed na njemu fino skini i metni iza na kućište.

Rp

Moderator My way or the highway Grim's Avatar
    Datum registracije
    Nov 2007

Bio sam kupio CM690 II, ali sam shvatio da je to neisplativo tako da sam ga vratio, i uzeo si bolje kućište za manje novca, NZXT Beta Evo (i još vratio 400 kn u novčanik).
    Nisam mogao vjerovati da kućište sa toliko mogućnosti tako malo košta, oduševljen sam s njime.

Zbilja ima tona rupa za cable managment, fenomenalno:

Novo napajanje mi još nije došlo, tako da sam moram ubaciti stari Chieftec od Chieftec 550 w. To je problem pošto to napajanje nije modularno, tako da sam se sat vremena morao mučiti s kablovima, ali na kraju sam uspio nešto napraviti i vrlo sam zadovoljan cable managmentom, izgleda jako dobro. Još jedan problem kod napajanje je to što je sivo, tako da mi narušava izgled kućišta. Ali neću se previše zabrinjavat jer mi za nekih mjesec dana dolazi novo napajanje, tako da će se to srediti.

Ima tko preporuka što da napravim s optičkim, isto je sivi što mi narušava izgled?

Izgled kućišta je odličan, još nisam vidio kućište koje mi tako lijepo izgleda, užasno sam zadovoljan.

(sorry na slikama loše kvalitete, ali ruka mi se tresla od silovanja šarafcigerom)
    "Fornicate and take drugs against the terrible strain of idiots who govern the world."
    - Albert Szent-Gyorgy

Datum registracije
    Jan 2009

Bitno da mene marijanovic nije htio poslušati kad sam ga nagovarao da uzme NZXT Beta Evo, koje mi je iako ne volim NZXT kućišta za tu cijenu prefenomenalno.

Odličan izbor!

Datum registracije
    Feb 2009

slazem se,svida mi se kuciste i ne vidim zasto ne bi bio best buy u tom cijenovnom rangu

takoder i odlicno poslozeno,kad dode novo napajanje opet ces morati sve vaditi bolje da si pricekao na cable jos =)

Datum registracije
    Dec 2005

= Citat = Izvorno postao Niko Bellic
    Bitno da mene marijanovic nije htio poslušati kad sam ga nagovarao da uzme NZXT Beta Evo, koje mi je iako ne volim NZXT kućišta za tu cijenu prefenomenalno.

Odličan izbor!
    A jesi ti neki uporan. Rekao sam ti već da to kućište meni sprijeda izgleda izrazito ružno i da mi zato ni nije ulazilo u izbor. Osim toga i cijenom prelazi 50 eura. Chieftec Giga DF-01B je definitivno Best Buy, to NZXT može biti samo drugi izbor, alternativa.

Datum registracije
    Nov 2007

U cjenovnom rangu do 500 kn, NZXT Beta EvoSje definitivno Best Buy.
    "Fornicate and take drugs against the terrible strain of idiots who govern the world."
    - Albert Szent-Gyorgy

Senior Member Master Blaster
    Datum registracije
    Sep 2006

= Citat = Izvorno postao Grim Teh Reaper
    isto tako ovaj zalman ne izgleda lose za 500kn http://www.links.hr/index.php?option=ar ... 52.626.011Sno najveća mana je prostor za napajanje
    AMD ATHLON X2 7750BE @3.2GHz ZALMAN 9500LED
    GIGABYTE MA770-DS3 REV. 2.0
    2X1GB G.SKILL PK PC8500 1066 MHz
    POWERCOLOR HD4850 PLAY
    2X500GB SAMSUNG F1
    SEASONIC S12II 430W

Datum registracije
    Dec 2005

A među jeftinijim kućištima, recimo do 400 Kn?
    Nemojtew mi reči da dijelite samo u kategorije <500 i >500. To je apsurdno.

Ja kućišta dijelim na:
    Low budget smeće: 100 do 250 Kn bez napajanja, ili s napajanjem do recimo 350.
    OK kućišta: 250 - 400 Kn bez napajanja, s napajanjem 400 - 600 Kn.
    Kućišta za entuzijaste: 400 - 800 Kn bez napajanja.
    I na kraju kućišta za osobe upitnog razuma ili bogate snobove: 800 pa naviše Kn

Senior Member My way or the highway
    Datum registracije
    Sep 2007

U stvari taj Zalman je i najbolje rješenje od ovih kućišta koje se tu spominju .Baš dobro da si mi skrenuo pozornost .Milim da ću si ga ubosti kada skupim volje sve skupa preseliti iz prastarog kućišta....

1. nema nepotrebnih i štetnih rupa na gornjoj stranici koje ne služe ničemu osim za skupljanje prašine
    2.velika rupa iza procesora što štedi vremena i živaca ako želiš zamijeniti hladnjak , pastu ili samo sve dobro očistiti .
    3.odlična ventilacija
    4.odličan dizajn
    5.umjerena cijena
    6.sve djeluje kvalitetno sa hrpom sitnica poput gumiranih držača za hardove
    7.prilično sam oduševljen viđenim
    8.to što je napajanje gore je meni samo prednost
    9.žao mi odbaciti staro kućište
    10.smislit ću već nešto

Datum registracije
    Nov 2007

= Citat = Izvorno postao marijanovic
    Pa da gledamo u rangu do 400 kn, opet NZXT Beta Evo je Best Buy, jer nudi odličan omjer kvalitete i cijene.
    Koliko sam vidio, niti jedno drugo kućište do čak 800 kn nema toliko mogućnosti, a s obzirom na nisku cijenu jede sva ostala kućišta u svom rangu.

@bezimeniS- kako ti može biti prednost što je napajanje gore, ja to užasno mrzim

Ovaj Zalman mi se ne sviđa, po mnogo stvari:
    - napajanje je gore
    - kućište nije crno iznutra
    - nema cable managment (ogromni minus)
    - disk za kaveze je okrenut prema PCI utorima, tako da može smetati nečemu što je piknuto unutra, a i isto stvara šumu kablova

Uglavnom, kućište izgleda kao da je staro pet godina (tada bi još i prošlo), ni do koljenu NZXT Beta Evo.

EDIT:
    Za one kojima smetaju dvije rupe za ventove na gornjoj strani kućišta zbog prašine, to se lako riješi ugradnjom dust filtera (koji koštaju mizernih 12 kn), ili stavljanjem dva 120 mm venta na ispuh (što sam ja napravio). Fakat ne shvaćam što vam smeta toliko te dvije rupe, korisne su, a ako vam smetaju zbog prašine samo potrošite 24 kn na filtere i to je to.

Druge mane ne vidim.
    - Albert Szent-Gyorgy

Datum registracije
    Dec 2005

[quote=Grim Teh Reaper]
    = Citat = Izvorno postao "Grim Teh Reaper":1dvs22gj
    Pa da gledamo u rangu do 400 kn, opet NZXT Beta Evo je Best Buy, jer nudi odličan omjer kvalitete i cijene.
    Koliko sam vidio, niti jedno drugo kućište do čak 800 kn nema toliko mogućnosti, a s obzirom na nisku cijenu jede sva ostala kućišta u svom rangu.

@bezimeniS- kako ti može biti prednost što je napajanje gore, ja to užasno mrzim [/quote:1dvs22gj]

Uzmi u obzir dobavljivost/nabavljivost istog i u drugim trgovinama uključujući i velike dućane kao i sijaset malih sitnih trgovčića i trgovinica.
    Da, ispada vrlo teško nabavljivo, pogotovo da izađe ispod 400 Kn. Koliko vidim u Linksu za keš dođe 409.00 Kn.
    Teško da ga se može svrstati u jeftinije od 400 Kn.

Ajd iskreno, što taj NZXT Beta ima bolje od Chiefteca Giga DF-01B?
    Možda što je crn iznutra? Ajd, to može proć kao prednost iako crna boja unutra ne košta ni 20 Kn (sprej xD).
    Ili što je temeljito nekvalitetniji? Možda to što mu se kavez za diskove ne može vaditi?
    Znam, sjetio sam se... Možda je bolje to što ima prašinare odgore (prostore za prašinu)?

Datum registracije
    Nov 2007

Nisam mogao naći nikakav video review za Giga DF-01B tako da ne znam sve pojedinosti, gledao sam slike.

Pa kao prvo, Beta Evo je bolji po dizajnu, osobno smatram (vjerojatno i većina ljudi) da Giga DF-01B izgleda užasno, užasno ružno. Zatim, kao što si rekao, nije crne boje i to je mana, pošto je vrlo teško obojati kućište. Ne sviđa mi se to što sa kućištem dolazi samo jedan vent sprijeda, a iza nema venta, niti dust filtera. Nema dust filtera za napajanje. Ali osim tih par mana, kućište se čini solidno (kao što rekoh, nisam vidio ništa osim slika tako da nisam siguran). Ali ja ga nikada ne bih uzeo, zbog toga što Beta Evo izgleda višestruko bolje i robosusnije, sa više opremen, a razlika u cijeni je 50 kn. S time da u Beta Evo dobiješ dva 120 mm venta (samo zbog ovoga je isplativije) i dust filtere na oba, te dust filtere na cijeloj prednjoj strani te dust filter ispod napajanja.

I ne shvaćam što misliš pod dobavljivost/nabavljivost, dosupan je u skoro svakom dućanu na koji sam naišao, uključujući Riječki lokalni store Ventex.
    Ako kojim slučajem nije na lageru, lako se može naručiti u storeu, ili preko interneta recimo u Linsku.
    - Albert Szent-Gyorgy

Datum registracije
    Sep 2007

Ja mrzim kada je napajnje dolje .Usisava prašinu sa poda ili ne usisava ništa ako se filter zapuni .Kako držim kućište ispod stola to bi značilo da ga moram svako malo vaditi , preokrenuti kako bi izvadio filter i očistio .Ne treba mi to u životu .Nije crno iznutra ? Pa kada zatvorim bočnu stranicu može biti i fluorescentno zeleno jer ga ne vidim jednako kao i kablove.Diskovi bolje da su okrenuti prema unutra jer prednji vent jedino tako i ima smisla .Hladi diskove učinkovito po dužini a ne smetaju apslutno ničemu jer stane i najduža kartica .I koliko vidim ovaj tvoj NZXT nema utor za flopi sa prednje strane .Ni ja ga ne koristim već deset godina ali koristim potenciometre koji su rađeni za takav utor pa ako to nema to mi je onda ogromna mana .Zalman to ima i to onak sexy na dnu .A rupe i to skoro po cijelom gornjem dijelu kućišta su mi

Pored ovog Zalmana ovi NZXT su druga klasa...pogotovo po izgledu .

Datum registracije
    Nov 2007

Sve ovisi o tome što preferiraš.
    - Albert Szent-Gyorgy

Datum registracije
    Sep 2007

Preferiram zalmana .Nema šanse da pređem na kućište u kojemu će mi diskovi biti hlađeni lošije nego na sadašnjem , deset godina starom kućištu .

Senior Member Master Blaster Mirogamemasta's Avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Da nebi zaboravili na staro kuciste i konfu. Đabe je ovaj tagan modularan kad ionako moram sve kablove pristekati u ovu konfiguraciju da bi sve radilo...
    A ova debela plastika oko zice na 6-pin kabelima smeta uzasno, pogotovo u ovako malom kucistu.

E tagane, tagane, bio si nekad unutra, ali vise nisi.(Nece gad da radi sa XFX grafickom).
    Ako nadem odgovarajuci kabel pa proradi onda cu ga vratiti. Za sad sam stavio Fortrona koji ima viska kabela.

Za cable menagment nisam imao volje posto sam jedva docekao da mi vrate napajanje nakon 5 dana iz linksa. Sad sam samo pospajao da mogu upaliti masinu.
    Kablove cu najvjerojatnije urediti kad kupim one y kabele za fanove za koje sam cuo od Nike Belica. (Bio prekjucer u linksu i vec ih nemaju.)
    Haf mi je prvi midtower i jaaako sam zadovoljan. Lakse je ugradivati komponente kad imas prostora za rad. (Mogu slona strpati u kuciste. ).

AMD Athlon II X4, 2800 Mhz/Gigabyte 790XTA-UD4/Radeon R9 280X/2x 4 GB DDR3 -1333 Mhz/Intel SSD 240 GB, Hitachi HDD 2+3 TB/Seasonic 620W/Scyte-Mugen 2 Revision B/Windows 7

The Arreat Summit

Datum registracije
    Dec 2005

= Citat = Izvorno postao bezimeni
    Ja mrzim kada je napajnje dolje .Usisava prašinu sa poda ili ne usisava ništa ako se filter zapuni .Kako držim kućište ispod stola to bi značilo da ga moram svako malo vaditi , preokrenuti kako bi izvadio filter i očistio .Ne treba mi to u životu .Nije crno iznutra ? Pa kada zatvorim bočnu stranicu može biti i fluorescentno zeleno jer ga ne vidim jednako kao i kablove.Diskovi bolje da su okrenuti prema unutra jer prednji vent jedino tako i ima smisla .Hladi diskove učinkovito po dužini a ne smetaju apslutno ničemu jer stane i najduža kartica .I koliko vidim ovaj tvoj NZXT nema utor za flopi sa prednje strane .Ni ja ga ne koristim već deset godina ali koristim potenciometre koji su rađeni za takav utor pa ako to nema to mi je onda ogromna mana .Zalman to ima i to onak sexy na dnu .A rupe i to skoro po cijelom gornjem dijelu kućišta su mi

Za napajanje odolje - na mnogima se može okrenuti da zrak vuče iz kućišta. Tako sam ja moje okrenio. Dakle napajanje mi je dolje, no vent je okrenut ka unutrašnjosti kućišta. Taman mi jedan Sharkoon 120mm bočno puše u prostor između grafe i napajanja tako da oboje imaju finog svježeg zraka. I to napajanje odolje tako okrenuto uopće nije loše.

Za boju unutra - slažem se. Većini kućište stoji zatvoreno negdje dolje i ne gledaju ga iznutra.

Orijentacija diskova je bolja bočno. Tako je lakše vaditi/mijenjati diskove. A problem "propuha" riješen je rupama na kavezu.

I da, rupe odgore imale filtar ili ne, imale vent ili ne su bezveze. Ako ima vent, kad je komp ugašen prašina upada. Direkt na ploču i hladnjak procesora. I grafu.
    Ako ima filtere, opet njih treba čistit. Kakvi filteri budu ti ventovi ni nemaju smisla uz njih jer je protok smanjen...

Dakle još jedan sličnomišljenik koji bi prije uzeo Chieftec Giga DF-01B nego NZXT Beta.

Senior Member Fight fire with fire RIDER32's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2008

Ima tko preporuka što da napravim s optičkim, isto je sivi što mi narušava izgled?

Izgled kućišta je odličan, još nisam vidio kućište koje mi tako lijepo izgleda, užasno sam zadovoljan.
    Ugledaj se na mene. Izolirku u ruke i deri

Da je ljepo si zaključio preko slika ili kada si kupio kučište? Mene je maja gamma odbijala zbog izgleda al sam je ipako odlučio kupiti, Kad sam došo u trgovinu i vidio ga uživo odma sam vidio da i nije talko loše. Sad mi je super.

Isto tako mi je Beta sada gadna ali siguran sam da uživo opće nije tako gadna.

Datum registracije
    Nov 2007

Za napajanje odolje - na mnogima se može okrenuti da zrak vuče iz kućišta. Tako sam ja moje okrenio. Dakle napajanje mi je dolje, no vent je okrenut ka unutrašnjosti kućišta. Taman mi jedan Sharkoon 120mm bočno puše u prostor između grafe i napajanja tako da oboje imaju finog svježeg zraka. I to napajanje odolje tako okrenuto uopće nije loše.

Za boju unutra - slažem se. Većini kućište stoji zatvoreno negdje dolje i ne gledaju ga iznutra.

Orijentacija diskova je bolja bočno. Tako je lakše vaditi/mijenjati diskove. A problem "propuha" riješen je rupama na kavezu.

I da, rupe odgore imale filtar ili ne, imale vent ili ne su bezveze. Ako ima vent, kad je komp ugašen prašina upada. Direkt na ploču i hladnjak procesora. I grafu.
    Ako ima filtere, opet njih treba čistit. Kakvi filteri budu ti ventovi ni nemaju smisla uz njih jer je protok smanjen...

Dakle još jedan sličnomišljenik koji bi prije uzeo Chieftec Giga DF-01B nego NZXT Beta.
    Meni se čini da bi on prije uzeo Zalman nego NZXT Beta Evo i Chieftec Giga DF-01B.

I isto, NZXT Beta =/= NZXT Beta Evo.

Pa tako, ako ti se ne sviđa to što je rupa gore na Beta Evo, i to što je napajanje dolje, uzmeš si Betu jer ona nema rupe na vrhu i napajanje je gore, sve ostalo je isto.
    Tako da, bezimeni, ovo bi trebalo biti po tvom ukusu.

- Albert Szent-Gyorgy

Datum registracije
    Sep 2007

U odnosu na Zalmana je druga liga.Nema rupu iza procesora i prednji vent gotovo da nema nikakvu funkciju s obzirom na položaj hardova .I sam dizajn je daleko lošiji ali to je individualno . Onog čifteka ne bih uzeo jer je baš gadan .

Datum registracije
    Jan 2009

I da, rupe odgore imale filtar ili ne, imale vent ili ne su bezveze. Ako ima vent, kad je komp ugašen prašina upada.SDirekt na ploču i hladnjak procesora. I grafu.
    Kupiš za par kuna OVOSi metneš na krov kućišta kad je komp ugašen, a kad radi imaš ventove koji odpuhuju prašinu u nebeske visine...

Datum registracije
    Nov 2007

Ili komad papira.
    - Albert Szent-Gyorgy

Datum registracije
    Jan 2009

Papir odleti kad zapuše vitar, a ovo je stabilnije i može u tome čuvati račune od hardvera.

Grim iako imam (legendarni) CM 690, malo sam ljubomoran na tvoj novi case. Prednja maska mi je jedna od ljepših i daje kućištu full agresivan izgled.

FTW

Senior Member Master Blaster
    Datum registracije
    Sep 2006

U odnosu na Zalmana je druga liga.Nema rupu iza procesora i prednji vent gotovo da nema nikakvu funkciju s obzirom na položaj hardova .I sam dizajn je daleko lošiji ali to je individualno . Onog čifteka ne bih uzeo jer je baš gadan .
    čak i ovaj lian li nije loš izbor al skuplji 100kn od zalmana
    http://www.links.hr/photo/big/052.604.142_00.jpg
    http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku% ... 52.604.142

najveća prednost što nema nikakvih rupa osim 2 otvora za ventilator straga i sprijeda
    AMD ATHLON X2 7750BE @3.2GHz ZALMAN 9500LED
    GIGABYTE MA770-DS3 REV. 2.0
    2X1GB G.SKILL PK PC8500 1066 MHz
    POWERCOLOR HD4850 PLAY
    2X500GB SAMSUNG F1
    SEASONIC S12II 430W

Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Apr 2010

Slične teme

1. Savjet oko kante
    By wildje in forum Hardware F.A.c.Q.
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 22-05-2009, 07:08
  2. Procjena kante
    By IGoR_2803 in forum Hardware F.A.c.Q.
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 06-12-2007, 22:30
  3. Nadogradnja kante za 3000 kn
    By Master_of_Soup in forum Hardware F.A.c.Q.
    Odgovora: 32
    Posljednji post: 01-10-2007, 16:44
  4. Procjena kante
    By Matilda Mother in forum Pomagaj brate!
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 27-07-2007, 13:27
  5. Procjena stare kante
    By THUNDER_DINIX in forum Konfiguracije
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 01-01-1970, 08:00

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove
  •