Nakon 3.5-4 godine korištenja moj Kudos počeo je dvoklikati. Pokušati ću ga popraviti (čim pronađem rezervne nožice - zagubio sam ih), ako ne uspijem biti ću primoran posvetiti se lovu na novog glodavca. Znate me, znam ja vas, pa da ne duljimo...

Svi rezervni miševi koje imam imaju barem jednu manu (akceleracija, z-axis bug, loš pooling rate, ...) i nisu mi za dugotrajno korištenje - stoga trebam novi primarni miš.

Igram na visokoj osjetljivosti (15-20 cm na podlozi za okret u igri), dešnjak sam, miš držim fingertip/claw načinom držanja i pokrećem ga iz zapešća a ne podlaktice.
Veličina ruke mi je manja ka srednjoj s užim prstima srednje duljine i uglavnom igram multiplayer FPS igre.

Što se budžeta tiče, trebam preporuku u kategoriji 200-380 Kn i preporuku za do 500 Kn (u oba slučaja s cijenom dostave).
Prvi raspon je koliko bih mogao vjerojatno odmah izdvojiti, a drugi do koliko bih se možda mogao razvući (ali bi zato moralo malo pričekati).
Od trgovina odgovaraju mi Instar Informatika, Portio, Futura-It, Links i ADM. Eventualno Centro, Protis i slični.

Ono što miš treba imati je dobar senzor (flawless tj bez mana ili barem Avago ADNS 9500/9800), minimalno 5-7 tipki (uključujući 3 primarne), dugotrajne mikroprekidače tipki (barem Omron ili bolji), pooling rate veći ili jednak 500 Hz, dobru kvalitetu izrade i podesiv cpi (dpi). Profili, makroi, utezi, opleteni kabel i slično poželjni su dodatci ali nisu nužni.

Uzeo bih Logitech G400s ali problem je što mi oblik MX-518 nikako ne paše (koliko se sjećam). Privlači me Logitech Proteus Core G502 no problem je što ga još nema kod nas, a i kad stigne vjerojatno će biti preskup.
"Dobar" je i Steelseries Rival, jedino je problem što je s njim lutrija pri kupnji - na nekima pritisnuta desna tipka onemogućava pritiskanje lijeve - a miš moram uzeti na neviđeno.

Razer i Genius mi nemojte spominjati, želim kvalitetan miš.

Hvala na svakoj pomoći.