Dvoumio sam se između 4-5 albuma ali nisam baš nešto pretjerano radikalno htio pa sam se odlučio za ovaj. Vjerujem da su neki forumaši i čuli ovaj album ali ako je prije dvije godine mogao Hendrix može valjda i ovo

Dakle, Electro Shock Blues drugi je (i meni jako drag) album američke rock skupine Eels. ESB donosi prvi preokret u njihovoj karijeri i udaljavanje od nešto komercijalnijeg indie rock zvuka prvoga albuma, tako da ovdje prevladavaju laganije pjesme sa tu i tamo manjim hip/trip hop (instrumentalno gledajući) ili folk utjecajima.

Album nastaje u okolnostima smrti frontmenove majke od raka kože te samoubojstva sestre što se i vidi tj. čuje u atmosferi i temama.

Teško mi je zapravo objasniti što mi se točno toliko sviđa kod ovoga albuma. Jednostavno mi paše ta nekakva melankolična, usamljena pomalo i zimska atmosfera u kombinaciji sa vrlo dobrim tekstovima. Eelsi su inače po meni napravili još samo jedan album na ovoj razini a to je Blinking Lights iz 2005. koji mi je možda čak i draži ali nisam htio baš dupli album od sat i pol stavljati.

Moja numerička ocjena bi bila 9/10!

PM stiže uskoro