Zaigrao sam napokon ovo i zasad (nekih 5 sati) je igra u rangu ako ne i bolja od prethodnika, što nisam baš očekivao.

Borba je ostala zabavna i fluidna, dodatak mogućnosti double countera je odličan. Protiv nenaoružanih protivnika, Batman je još uvijek nedodirljiv. Bez brige je moguće uletit među desetak neprijatelja i sredit ih sve bez primljenog udarca. Dimne bombe su savršene za brz i lak bijeg, baš ono što je falilo prethodniku. Onaj electro blaster ili šta već je također cool, posebno za zezanje s neprijateljima.

Kretanje po gradu je majstorski odrađeno, posebno je lako kad dobijete grapple boost. Čak i kretanje gradom s Catwoman je poprilično brzo i atraktivno.

Super mi je što stalno imate osjećaj da se nešto događa. Kad lutate gradom, svako malo čujete ili radio prijenos, ili neki random razgovor među zatvorenicima, stvarno super stvar.

Pošto sam slabo upoznat sa likovima iz Batman svijeta, gledao sam samo filmove i možda pokoji animirani, super mi je i dodatak dosta likova za koje nisam prije čuo, npr. Deadshot, Black Mask, Hugo Strange (pretpostavljam da će ih biti još), a naravno fora su i ovi koje znam od prije tipa Pingvin i Dr. Freeze.

Dijelovi sa Catwoman su fora, borba je još zabavnija i s njom ću se sigurno naigrat kasnije u challange modu. Nije toliko fora kao Scarecrow dijelovi iz prethodnika, ali služi svrsi.

Side misije su zasad super i nadam se da će tak i ostati. Zasad je svaka otkrila ili novog lika ili nešto novo o samom svijetu, ili mi dala neku novu sposobnost. Takve bi i morale biti, a ne neki random zadatak koji nema veze s ničim i radite ga samo kako bi još malo napunili xp bar.

Također mi izgleda da bi ovo moglo biti poprilično dugačko iskustvo, preko 20-ak sati vjerojatno.

Jedina zamjerka je što je igra još uvijek nedostupna na Steamu, pa sam se morao zezat par sati dok nisam skužio kako funkcionira glupi software od GameStopa. Al ajde, koštala je 80 kuna, a već sad mi nije žao ni lipe.

Sve u svemu, jasno mi je zašto je igra pobrala tolike nagrade i jedino mi je žao što ju nisam zaigrao i prije.