Natjeraš ga da prenosi preko batcha ili visual basic scripte, na istom principu, smao drugi jezik.

Explorer se prvi pokreće, možeš ga eventualno maknuti iz registrya, tako da se explorer neće sam od sebe pokrenuti, i staviti ga na start up listu kao zadnjeg, ali neki programi kada se pokreću, explorer mora biti već pokrenut.
Možeš sve start up-ove zamjeniti s jednom VBS skriptom u kojoj će svi ti start up-ovi biti, i VBS će ih pokretati sve isto vremeno ili jednog po jednog po redu kako su ukucani, i na listi explorer.exe može biti zadnji, znači kada se sve pokrene, onda će se pokrenuti explorer.
Međutim, velim, za neke aplikacije explorer mora biti pokrenut, ili ako su neke aplikacije vezane za system tray, poput programa za zvučnu ili grafičku, lako moguće da će se pokrenuti, ali neće biti u system trayu, jer se explorer pokreće kao zadnji.

Pass za pokretanje explorera možeš postaviti u Batchu, pa vjerojatno možeš i u VB. U Batcu ti mogu ja napraviti pass da te pita.

Ali nije baš najbolje rješenje stavljati explorer.exe u pass ili da se pokrene nešto drugo što te pita pass da bi pokrenuo explorer.exe.