Dobrodošli

u PCPlay SF Roleplay za koji se nadamo da će biti uspješniji i zabavniji nego prvi fantasy RP kojem ipak moramo dati pohvale što je probio led i donio bitna pravila prilagođena forumu koja ćemo sad koristiti u startu.

Svi zainteresirani će ovdje postati svoje kreirane likove. A sada prođimo kroz pravila - OBAVEZNO PROČITATI!!

Uvod u priču

Prošlo je bar 200 ili 300 godina od Malog Armagedona, za neke gotovo čudesno zastrašujućeg sudara najvećih velesila u kratkom ali razornom ratu koji je presudio sudbinu majci Zemlji, ali zemaljskoj sirotinji to ionako nije bitno u svakodnevnoj borbi za opstanak u razrušenoj pustopoljini nepredvidive klime i groznih uvjeta za život. Tko je dobra srca katkad im pomogne donoseći namirnice i korisne stvarčice kadgod uspiju sletjeti svojim brodom u negostoljubivu atmosferu, ali stanovnici ovog planeta ostaju siromašni i jadni jer Zemlja više nije u interesu kapitala. Spas ili konačno poniženje je potez Sirius Alijanse da obnovi svoju vojsku svježim i jeftinim mesom u ratnim sukobima sa Ujedinjenim kolonijama koje su kroz godine postale agresivne i pohlepne otimajući teritorij slabijim državama zbog čega je Alijansa i osnovana.
Novaci sa Zemlje (ako imaju sreće da nisu zaraženi opasnim bolestima ili ozračeni) dobivaju besplatan smještaj i hranu, potrebnu obuku, dok se zauzvrat moraju boriti za svoju novu domovinu za koju su spremni poginuti kao neznani junaci. Mnogi niti ne znaju što ih čeka, mnogi niti ne znaju kako je to u svemiru, dok ih majke i očevi guraju u savezničke brodove sanjajući da će se jednog dana vratiti manje siromašni nego što su otišli.
Naša priča počinje kad se fregata "Liberty 9" na kojoj su završili naši junaci sprema presresti kolonijalni nosač koji stiže u Prometheus sustav mudro čekajući zaklonjena u asteroidnom polju kojeg će Kolonijalci zasigurno prvo htjeti prisvojiti, ili bar tako kažu nadređeni.

U kakvom ste se svijetu našli?

Kao što ste mogli primijetiti, ovo je svijet borbe za resurse i teritorijalnu premoć. Brodovi se grade masovno, crpi se energija na sve moguće načine ne bi li pogonila moćne flote i ambiciozne umove. Kao skromni momci sa Zemlje, prvi put ste u svemiru i tek ste načeli čudesa modernog razvijenog društva. Brod na kojem se nalazite dugačak je preko 200 metara i na njemu se lako izgubiti. Usprkos tome, svaki kutak je izvrsno opremljen. U današnje doba moguće je u čak 78% dijelova broda u koje može stupiti čovjek postaviti umjetno gravitacijsko polje koje se koristi veliku većinu vremena. Brodovi su brži nego ikad s najnovijom SD (Space Distortion) tehnologijom koja je kroz stoljeća postala učinkovitija nego ikad, a usto troši mnogo manje energije i kvari se do 110% manje. Sve to pokreće bar jedan antimaterijski reaktor i pomoćna akumulacijska jedinica koja se napaja raznim vrstama svemirskog zračenja preko kolektora na trupu, ali danas je ta tehnologija uistinu zastarjela i ne može se mjeriti sa nevjerojatnom snagom antimaterije koja se danas proizvodi na dekagrame.
Mnogima od vas to možda ne znači puno, jer kad zapovjedništvo preko razglasa objavi da se kreće u SD pogon, vi ne primijećujete da se išta dogodilo, ali ubrzo ćete morati naučiti ponešto o tome.

Kreacija likova

Dakle, vaš lik je opisan s 5 atributa, od kojih se 3 koriste u borbi, a ostali su za mirnodopske događaje. Svaki igrač raspodjeljuje 100 bodova na atribute svog lika po volji. Atributi su:

Melee (MEL) - sposobnost bliske borbe. Tko ovlada ovime, puškom će i udariti, možda i iznenaditi svoje napadače, ali se i obraniti od njih
Ranged (RNG) - gađanje vatrenim (energijskim) oružjem, te sposobnost izbjegavanja protivničke paljbe.
Special (SPC) - ostale vojne i poluvojne taktike i napadi. Uključuje napade EM zračenjem, vatrom, SD poljem, i slično, te načine obrane od istih.

Decryption (DEC) - vještina i znanje probijanja kodova, provaljivanja u računalne terminale, ali i znanje svemirske navigacije i upravljanja letjelicama svih vrsta. Neke akcije zahtijevaju određenu razinu DEC-a da bi se izvele.
Engineering (ENG) - razumijevanje u strojeve i modernu tehnologiju. Tko vlada ovim znanjem i vještinom dobar je majstor za bilo kakav popravak, ali može iznenaditi i sastavljanjem različitih stvarčica koje mogu pomoći u borbi.

Klase i njihove specijalizacije (možete odabrati samo jednu klasu sa jednom specijalizacijom):

1. Marine/MarinacS- Ljudi-strojevi za ubijanje. Sirius priprema svoje marince žestokim programom obuke gdje postaju odlični vojnici koji znaju baratati oružjem, ali i borilačkim vještinama. Na Zemlji ste bili opasan borac u sirotinjskom getu i znali ste se izboriti za sebe.
+10 RNG, +15 MEL

Početni inventar: 1x TER-79 Ionska jurišna puška(+10 RNG att.) , CPO MkI. oklop (+15 RNG def.)

Specijalizacije:
a)Tenk - mrcina koja može primiti nekoliko pogodaka bez problema i zna koristiti oklop. (Može se od RNG ili SPC braniti sa MEL)
b)Jurišnik - snaga može značiti i brzina. U pravom trenutku zna nasrnuti na neprijatelja dok je ovaj spreman na običnu paljbu. (Može sa MEL napadati RNG)
c) Heavy Support - svoje suborce pokriva vještim i brzim rafalima kojima prikuje neprijatelje u zaklon, ali cijelo to vrijeme se izlaže pa će ga vješt strijelac lako pogoditi. (Može se sa RNG braniti od SPC i MEL, ali ne i od RNG!)

2. Scientist/ZnanstvenikS- Naizgled ne spadaju u vojne redove, ali vojska ih redovito koristi za presretanje neprijateljskih komunikacija i hakiranje neprijateljskih računalnih mreža. Osim toga i u borbi znaju iznenaditi, iako obično nisu osobito vješti sa oružjem. Također mogu od raznih dijelova koje nalaze uokolo sastaviti naprave koje mogu koristiti da napadnu neprijatelja. Na zemlji ste bili tek štreberko koji je nešto više znao o svemiru, prirodi i tehnologiji, ali nije vam bilo od velike koristi dok niste krenuli u vojnu akademiju i proširili vidike. +5 DEC, +5 ENG, +15 SPC.

Početni inventar: SSHG60 ionski pištolj (+4 RNG att.), Zaštitno odijelo (+10 SPC def.)

Specijalizacije:
a) Bionički entuzijast - Zahvaljujući svojim vlastoručnim izradama bioničkih dodataka, može poboljšati svoje sposobnosti u borbi. (Može iskoristiti potez kako bi preračunao najviše 5 bodova iz SPC atributa u bilo koji drugi)
b) Wunderkind - natprosječno inteligentan i brzo se prilagođava svakoj zagonetki koja stoji pred njim brzo učeći. (Po potrebi može preračunati do 5 bodova iz SPC atributa u DEC ili ENG)
c)Fizičar - rat i nije baš idealno mjesto za istraživanje fizike, ali stečena znanja o zakonima prirode može iskoristiti da predvidi mogućnosti protivničkog napada. (može se sa SPC braniti od RNG ili MEL).

3. Commando/KomandosS- umjesto čiste fizičke izdržljivosti, ovi ratnici vladaju finesama. Obično naoružani preciznim oružjem poput snipera, vrhunski su strijelci i stručnjaci za eksploziv. Jedini mogu praviti granate. Također, neki od njih znaju biti dobri inženjeri. Na Zemlji ste bili vješti lopov koji je obitelji i prijateljima znao donijeti hrane, a naučili ste i pucati. +15 RNG, +10 ENG.

Početni inventar: Pulsar-21 sniper puška(+20 RNG att.) , Commando uniforma (+5 RNG def, +5 MEL def.)

Specijalizacije:
a)Sharpshooter - zapovjednici obično kažu za ove ljude da poslije obuke moraju moći u skoku pogoditi 100 m udaljenog komarca u lijevo jaje. Ovi strijelci su vrlo efektivni u nalaženju slabe točke kod neprijatelja. (Mogu sa RNG napadati SPC i MEL).
b)Špijun - okretan i mudar, trudi se da ga neprijatelji ne vide dok im ne zabije nož u leđa ili ih jednim potezom razoruža. (Može sa SPC napadati RNG ili MEL).
c)Grenadier - kao dijete ste obožavali vatru i eksplozije, a sada su vaši nadređeni u vojsci to iskoristili. (Može sa bilo kojom vrstom eksploziva napasti bilo koji od 3 borbena atributa).

Možda ćemo uvesti mogućnost naknadnog specijaliziranja ovim i nekim novim specijalizacijama ako igrači budu zainteresirani.
Ovaj post je i ovako dugačak, pa ćemo o pravilima igre sutra. Za to vrijeme postajte svoje charactere u formatu : Ime, Klasa (Spec.), lista atributa.

*Imajte na umu da sad kad sam ovo sve napisao mislim da nećete biti prezadovoljni specijalizacijama kod marinca, pa ću možda jednu promijeniti ako bude kritika. Ako želite biti marinac, a ne sviđaju vam se postojeće specijalizacije, pričekajte sa kreacijom lika dok ih ne editiram.