Drevni Japan, definitivno i vrijeme i mjesto gdje bi uvijek rado živio![]()
Ajmo, koje vam je najdraže razdoblje povijesti, zašto je kul?
Najdraži mi je stari i srednji vijek, iako se zna naći dosta zanimljivog sadržaja u vezi novog vijeka, primjerice turska osvajanja Europe, što mi je nekad prije bilo nezamislivo dosadno.
Navalite![]()
Drevni Japan, definitivno i vrijeme i mjesto gdje bi uvijek rado živio![]()
I am an island.
Kameno doba i WW1/WW2.
Srednji vijek nisam nikad volio, kameno doba i ona koja su uslijedila poslije njega su mi isto kul i imao sam dosta knjiga na tu temu. Svijetske ratove sam uvijek volio zbog tehnoloških dostignuća (tenkovi, oružja, avioni itd.)
Svi smo mi Mirko.
Meni je što se tiče povijesti uvijek najzanimljivije smišljati alternativne ishode. Npr. što bi se dogodilo da su Turci zaustavljeni kod Nikopolja, ili da je Engleska pobijedila Stogodišnji rat, ili da se Britanija povukla iz WW2 prije napada na SSSR itd.
Najnezanimljivija mi je uvijek bila hrv. povijest. luzeri jebeni -.-
a najzanimljivije.. hmmmm... drugi svjetski rat i američka povijest su mi uvijek ležali.![]()
Najzanimljivije razdoblje je definitivno WW2. Čovjek se zapita što bi bilo da Hitler nije napao tadašnju Jugoslaviju (upućeni bi trebali shvatiti)
Meni je ama baš sve zanimljivo premda bi mogao možda stavit srednji vijek kao najzanimljiviji ali opet kad se sjetim ostalog onda se stvarno nemogu odlučiti.
sedamdesete lolIzvorno postao Mirko L
vudstock.
zajebavam se.
ww2.
Ja bi rekao da mi je najdraže 19. stoljeće jer iz njega steampunk crpi svoje ideje, ali onda se sjetim kakav je standard života bio tada...![]()
Inače, cijela povijest mi je zanimljiva, ali ipak s nagaskom na novije doba, pošto me od svega najviše zanima tehnologija i tehnološka dostignuća...
Other than that, ako ćemo o povijesti u širem smislu, zanima me i doba dinosaura, kao i povijest Svemira. :3
Make a contract with me! /人◕‿‿◕ 人\
ww1 i ww2.
Zbog cega?
Zato sto se ceo svet zajednicki usprotivio velikom zlu.I to 'nazovimo ga' dobro je opstalo,posle toga duuug mir.
Što se tiče škole najdraža su mi razdoblja gdje se ne mora pamtit mnogo datuma i godina, a inače su mi zanimljive mitologije i kulture naroda![]()
Feudalni Japan.![]()
Meni najzanjimljivije povjesno razdoblje, obožavam sve o njemu.
"Snow falls. Why worry where it goes. M'aiq thinks the snowflakes are pretty."
lol careIzvorno postao W1k1n6
12 i 13 st. zato jer su tada križari razarali![]()
Actually u 13. su sakali velike obrezane kokove.
Ne mogu da se odlucim koje razdoblje, ali najvjerovatnije stari vijek u Rimu.
Najviše volim povijest naše drage Hrvatske. Najzanimljivije mi je područje domovinskog rata i devedesete jer mi je dida bio u ratu. Moj dida i ja.
Jedno pitanje iz povijesti: uvijek me zanimalo to kako je jedna Kina, u kojoj je izumljen barut, papir, kompas itd. tijekom 19. stoljeća praktički igračka kolonizatora iz Europe. Kako to da se taj kineski tehnološki napredak zaustavio i ostao na razini srednjeg vijeka?
Vjerovatno jer je to druga kultura i civilizacija,koja je imala limitirane odnose sa Europom i razvijala se u drugom smjeru koji je slično kao i u Europi ograničava tradicija i stalna prevrtanja vlasti.(Boxerska revolucija npr.)
Zanimljivo da su zaustavili Mongole,a Europljani su s njima imali svoje muke i patnje.
Kako su zaustavili Mongole, nije li dinastija Yuan bila mongolska? Mene više zanima kako je do tog svega došlo, gdje je tu zaštekalo da se Kina nije do dolaska Europljana uspjela bolje razviti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Boxer_RebellionIzvorno postao keko
Mislim da je to ono što tražiš![]()
[center:chmelrcv][/center:chmelrcv]
[center:chmelrcv]BITCH, IT IS 5:30![/center:chmelrcv]
-kazem ti, nisu sredeni.
Dinastija Cin,prepirke,dinastije,zavere.Kina je sve do Maove vlasti bila nerazvijena i 'slabasna'.
A jesu li se Kinezi možda bavili istraživanjem poput Europljana, odnosno potragom za novim zemljama?
Prije svih,ima i govora da je kina sa velikom flotom preplovila Tihi Ocean i otkrila Ameriku prije svakog..zapravo i kazu da su dosli prije svih ali ne zele reci da su otkrili jer se oni nisu vratili natrag u Kinu i rekli ista o svome otkricu..a i dosta je zajebancije jer svi zele da se nadju ostaci tog broda na plazama a prije toga je bilo vise tisuca godina =/..al ono malo vidis indijance i eskime pa se zamislis..ja cak i mislim da su kinezi prvi dosli i otkrili
Što se tiče Indijanaca i Eskima to je zato jer su ljudi pirje 80000 (nisam siguran) godina preko Beringovog prolaza koji je tada još bio zaleđeen prešli iz Azije u Ameriku.
Vikinzi su došli do današnje Kanade oko 900. godine, tako da Kolumbo sigurno nije bio prvi![]()
[center:chmelrcv][/center:chmelrcv]
[center:chmelrcv]BITCH, IT IS 5:30![/center:chmelrcv]
-kazem ti, nisu sredeni.
Kvragu, skrolam dolje da odgovorim ovo, pa mi ovaj uletiIzvorno postao McPingvin_v2.0
Ali da, baš prvi koji su došli u Ameriku su to učinili tijekom ledenog doba, kad je bio leden pokrov preko mora, koji je omogućavao prelazak.