Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

  1. #1
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    pozdrav!!
    Kupio sam procesor: http://www.adm.hr/product_info.php?cPat ... ts_id=7217
    i cuo sam da je napravljen da se clocka na 4 jezgre.
    E sad me zanima dali je to dobro raditi i dali je potrebno tada stavljati drugi cooler?
    Dali je netko uopće clockao taj procesor vec?

    MOD EDIT: stavio si topic u naj-neodgovarajuci hadrware podforum... -.-" premjesteno ovdje...

  2. #2
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?


  3. #3
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  4. #4
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1014631
    evo pogledajte i recite dali da ga clockam na 4 jezgre, gdje sad god gledao svugdje su socketi AM2 ali meni je socket AM3 dali to ima kakve veze.
    pomagajte ako znate

  5. #5
    Senior Member Fight fire with fire RIDER32's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2008
    Lokacija
    u nekoj nezapisanoj baladi
    Postova
    11.126

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Dali da klokaš? :S pa kao oces klokaj, ko ti brani. netrebaš naše pismeno dopuštenje xD

  6. #6
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    = Citat = Izvorno postao Matej1609
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1014631
    evo pogledajte i recite dali da ga clockam na 4 jezgre, gdje sad god gledao svugdje su socketi AM2 ali meni je socket AM3 dali to ima kakve veze.
    pomagajte ako znate

    To se zove AMD C&Q
    http://www.google.hr/search?hl=hr&clien ... =&aq=f&oq=
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  7. #7
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    eh ovako, stavim ja svoj procesor x550 BE na 4 jezgre(bar mislim) ali stvar je u tome da kad to stavim kad mi prode ono Windows Xp poslje toga mi bude samo crno, uopce nece uc u windowse.
    Malo sam ciitao i procitao da se nesmije clockat sa coolerom i hladnjakom koji se dobije uz procesor. E sad me zanima ako je to istina koji je najbolji za kupit?

  8. #8
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Oct 2007
    Lokacija
    Zelena Dolina
    Postova
    2.214

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Možda su ti jednostavno druge dvije jezgre defektne i nakon paljenja ACC-a u biosu ne želi bootati winse, vrati ne def pa probaj.

  9. #9
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    ali kako da znam dali su defektne, mozda jesu mozda nisu
    ali vjerojatno je zbog toga sto sam ga clocko sa stock coolerom onim koji sam dobio uz procesor, no koji da uzmem cooler tako da mi dobro hladi kada ga dignem na 4 jezgre

  10. #10
    Senior Member Small step for mankind fear's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Every part of your bones
    Postova
    2.734

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Vrati na default clock,odvrti nekakav test koji će ti opteretiti sve 4 jezgre i ako je stabilno nakon minimalno 1 sata onda su jezgre vjerojatno ispravne i onda možeš clockati i tek onda razmatraj kupnju novog hladnjaka.
    booyaka



  11. #11
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Mislis da vratim na koliko mi je bio Ghz procesor, ali kako da opteretim sve 4 jezgre kad mi je procesor na 2 jezgre.
    Samo mi recite tko zna koji da cooler stavim, neka stavi link

  12. #12
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Oct 2007
    Lokacija
    Zelena Dolina
    Postova
    2.214

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Uđi u bios i upali ACC, nakon toga odvrti prime95 ili cinebench, ako sve prođe onda imaš stabilne druge dvije jezgre. Što se tiče overclockinga, možeš probati samo podizati fsb, to bi izdržao stock hladnjak, za nešto veće napone obavezno uzmi neki aftermarket.

  13. #13
    Senior Member Respawned sorcerer
    Datum registracije
    Apr 2008
    Lokacija
    Sesvete
    Postova
    1.111

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Hidrauličaru jel ti taj x4 držiš na stock cooleru?

  14. #14
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Oct 2007
    Lokacija
    Zelena Dolina
    Postova
    2.214

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    ne, imam CM hyper tx2

  15. #15
    Senior Member Fight fire with fire RIDER32's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2008
    Lokacija
    u nekoj nezapisanoj baladi
    Postova
    11.126

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    = Citat = Izvorno postao El Klinjo
    Hidrauličaru jel ti taj x4 držiš na stock cooleru?
    945 ti ima isti takav hladnjak i radi bez problema...

  16. #16
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    jel bi moga ja s tim CM hyper tx2 sto imas ti hidraulicaru clockat na 4 jezgre a a on dobro hladi procesor

  17. #17
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Oct 2007
    Lokacija
    Zelena Dolina
    Postova
    2.214

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Čuj, meni ga hladi, otključan je, napon podignut na 1,452i za sada nikakvih problema. Ali moja preporuka biti bila da uzmeš hyper tx3.

  18. #18
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Feb 2009
    Postova
    2.327

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    to su isti cooleri...nema tu razlike,ako hoces ohladit na 1,45V onda ne gine True ili Zipang

  19. #19
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Oct 2007
    Lokacija
    Zelena Dolina
    Postova
    2.214

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Ako ga ja sa ovim hladim, onda i nije problem. Čak mu je možda dobar izbor i AC freezer 7 pro rev. 2.

  20. #20
    Super Moderator Fight fire with fire marijanovic's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Virovitica
    Postova
    10.752

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    = Citat = Izvorno postao Hidraulicar Kreso
    Ako ga ja sa ovim hladim, onda i nije problem. Čak mu je možda dobar izbor i AC freezer 7 pro rev. 2.
    AC Freezer 64 pro pwm je za AMD, Freezer 7 je za Intel...
    Moj YT kanal | Komp i periferija | Mob: OnePlus 6
    I'm running out of boxes to think outside of.

  21. #21
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Oct 2008
    Postova
    417

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    = Citat = Izvorno postao marijanovic
    = Citat = Izvorno postao Hidraulicar Kreso
    Ako ga ja sa ovim hladim, onda i nije problem. Čak mu je možda dobar izbor i AC freezer 7 pro rev. 2.
    AC Freezer 64 pro pwm je za AMD, Freezer 7 je za Intel...
    http://www.arctic-cooling.com/catalo...h=1_42&mID=304

    Freezer 7 je za Intel,ali AC freezer 7 pro rev. 2 je i za intel i za amd
    Intel Core i5-4670K@3.4GHz@CM Hyper 412S/BioStar Z87X3D Hi-Fi/Kingston 2x4gb 2400mhz HyperX Predator/XFX HD7870 2Gb/Corsair TX 650W/WD 1TB/Hitachi 500Gb/CM 692 Standard/LG 23" W2361V /Logitech K200/Logitech MX-518/RAZER Goliathus/Logitech X-530

  22. #22
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    Jest ali ga nema kod nas i mislim da je Links odavno odlučio neuvoziti ga,
    jer ima preveliku zalihu 7 i 64pro, pa da mu ne propada...
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  23. #23
    Junior Member Plants Vs Zombies
    Datum registracije
    Sep 2009
    Postova
    27

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    ma kupit cu ja taj ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2, s.http://www.links.hr/index.php?naziv=Coo ... 50.903.184
    ima ga u linsku i stavit Phenom 550 x2 na 4 jezgre i sta bude bude, i jos samo nesto, sta se postize dizanjem voltaze i kako se to radi?

  24. #24
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Oct 2007
    Lokacija
    Zelena Dolina
    Postova
    2.214

    Re: Amd X2 550 na 4 jezgre dali da clockam?

    = Citat = Izvorno postao Matej1609
    ma kupit cu ja taj ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2, s.http://www.links.hr/index.php?naziv=Coo ... 50.903.184
    ima ga u linsku i stavit Phenom 550 x2 na 4 jezgre i sta bude bude, i jos samo nesto, sta se postize dizanjem voltaze i kako se to radi?
    Dizanjem voltaže postižeš stabilnost pri većem taktu, ili u rijetkim slučajevima kako bi mogao održati ostale dvije otključane jezgre stabilno. Kada je CPU otključan, nije preporučljivo ići preko 1,45 sa naponom. Pošto imaš BE verziju procesora, dizanje voltaže možda i neće biti potrebno.

Slične teme

  1. Na kolko da clockam club3d hd 2600xt 512mb ??
    By Nightkiller in forum Hardware F.A.c.Q.
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 13-11-2008, 19:46
  2. Koristenje samo jedne proc. jezgre u pojedinim aplikacijama
    By DrunkyDuck in forum Pomagaj brate!
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 10-07-2007, 14:37
  3. dali se može...
    By grizli in forum Pomagaj brate!
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 31-03-2007, 12:35

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove
  •