Prikazujem rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Napajanje za konfu

  1. #1
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Napajanje za konfu

    matična-Gigabyte MA790FXT-UD5P, AMD 790FX+SB750, S. AM3, 10xSATA RAID
    proc-Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX
    kuciste-THERMALTAKE Soprano DX, VE7000BWS, MIDI, bez napajanja, crno
    ddr-DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 7-7-7-20,COR-TW3X4096-1600C7D
    hdd-HDD WD 1TB, 10EADS , SATA II, 32MB Cache, WD Caviar Green
    grafa-Gigabyte GTX 295 1792Mb GDDR3 8962bit, Dual DVI, HDMI, PCI-X 2.0
    napajanje-Napajanje CORSAIR 620W, HX Series CMPSU-620HXEU, 12cm vent., ATX
    dvd-DVD upisivač Pioneer DVR-217FBK, 22x,Labelflash,SATA,crn

    Pitanje je: Da li ce napajanje biti dovoljno jako?
    Sama graficka vuce oko 300W..na power supply testovima mi je izbacivalo brojku od nekih 780W da bi bilo zadovoljavajuce. Na drugim forumima ljudi govore da je 620hx sasvim dovoljno.Isto me tako zanima koje bi napajanje trebalo za SLI opciju? :sick (da li postoji tak sta )

  2. #2
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Help..

    Ma i previše ti je napajanje...

    VX 450W drži trostruki Cross sa 4850HD, dakle ovaj će biti uber predovoljan...

    samo ja tu konfu nebi nikad tako složio, trenutno bacanje novaca, može se i bolje za manje..
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  3. #3
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Re: Help..

    Bolje za manje para s jednom grafom mislim da nemoze.

  4. #4
    Moderator No Mercy IGoR_2803's Avatar
    Datum registracije
    Apr 2007
    Lokacija
    Mise Eire
    Postova
    6.084

    Re: Help..

    = Citat = Izvorno postao Morph_OS
    Bolje za manje para s jednom grafom mislim da nemoze.
    ovisi kaj ti znaci bolje... u svakom slučaju može puno isplativije, za dosta manje love, a mali i neprimjetan pad u performansama... ovo je bacanje novaca...

    btw:
    = Citat = Izvorno postao pravila
    11. Naslov topica napravite takav da se moze sve shvatiti iz njega. Ne odobravam naslove tipa POMOC, problem i slicno. primjer za dobar naslov topica za recimo novi komp "Konfiguracija5000kn,gaming,periferije"
    "TeamSpeak problem" "BlueScreen"

    The fools, the fools, the fools, They have left us our Fenian dead, And while Ireland holds these graves, Ireland unfree shall never be at peace!

    RAPALJE - wat zullen we drinken

  5. #5
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Help..

    Misliš?

    Krivo misliš.
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  6. #6
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Re: Help..

    Ne kuzim u cem je problem,s ovom konfom bi mogao imati oko 45-55fps (prosjecno) u warheadu.
    HD 4870x2 oko 35-40.
    HD 4890,gtx 275 -19-25fps pri max detaljima pri recimo 1680x1050.
    Gledano,ne bi morao mjenjati graficku jos najmanje 3-4 godine (ovise kakve igre izadu).
    No ajde da cujem i druge opcije...

  7. #7
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Help..

    = Citat = Izvorno postao Morph_OS
    Ne kuzim u cem je problem,s ovom konfom bi mogao imati oko 45-55fps (prosjecno) u warheadu.
    HD 4870x2 oko 35-40.
    HD 4890,gtx 275 -19-25fps pri max detaljima pri recimo 1680x1050.
    Gledano,ne bi morao mjenjati graficku jos najmanje 3-4 godine (ovise kakve igre izadu).
    No ajde da cujem i druge opcije...

    Laal ta grafa je za 16 mjeseci šrot... Trust me...

    Bolje da si dao koliko para imaš, i onda da ti složimo neku zweer konfu koja vrijedi tih novaca...

    955BrE (BREEEE) ćeš OCati jednako dobro kao i 940BE, samo nećeš imati DDR3.
    A opet možeš kupiti 550BE, otkljulčati ga i na 3.2GHz sa 4 jezgre opet imaš zweeeer.

    I napiši kakav monitor imaš i koliko para bi potrošio...

    Umjesto tog napajanja možeš uzeti HX/VX 450/550W što je uber dosta a smanjiš si cjenu...
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  8. #8
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Re: Napajanje za konfu

    Ne mislim OC,imam lose iskustvo
    Šrot za godinu i nest...erm...ako gledamo po tome onda ce hd4890/gtx 275 biti šrot za 5-6 mjeseci i po takvom misljenju se uopce ne trebaju kupovati graficke jer ce riknuti za par mjeseci.
    Da ne skrecemo temu.. 450/550W je ipak malo premalo
    Sto se tice monitora,imam neki LG od 20" s 5ms... super sluzi i ne trebam veci

  9. #9
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Napajanje za konfu

    Nije premalo...

    Šta bi ti? Imaš ljudi sa VX550W sa 4 diska u RAID polju i 2-3 grafe bez problema...
    Recimo da je na testovima jedan VX550W pokazao bolje rezultate od HX520W, al to su minimalne razlike...
    Tu konfu bi držao i fortron 400W PNF ili blue storm 500W, a kamoli ne jedan VX450W...

    Inače, za koliko bi ti novaca konfu?
    Ako nećeš OC-ati onda ti 955 ni ne treba, radije 910 ili nešto jeftinije,
    jer ti bi kupio proc tipa "ferarija" a vozio bi ga 40 km/h kao i fiću...
    Onda bolje kupi Forda i vozi ga 200km/h i znaš da nemre više, nego Ferarija koji može 390km/h a ti ga vučeš kao peglicu...
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  10. #10
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Re: Napajanje za konfu

    Manje vise vec sam odlucio za konfu,samo mi treba potvrda o napajanju,da li je preslabo,prejako,da li bi mogllo podnijeti 2x295 u buducnosti i sl.
    Neznam,znam samo da sama graficka guta 300W sto je ...dosta.
    No ajde da cujemo misljenja ostalih.
    Sto se OC-a tice,mozda,kad bude trebalo...jednostavno nemam iskustva i bilo bi mi uzasno da sprzim proc vec prvi dan hehe.

  11. #11
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Napajanje za konfu

    Da čujemo...ŠTA?
    Daj cifru u novcima...

    I da grafa vuće 800W, nemoraš se brinuti za to, 4870X2 vuče i više, pa radi na VX450W...
    A da ne govorim za dvije 4870HD...

    Daj cifru koju bi potrošio bez monitora (ako već imaš monitor dobar), pa da ti nešto složimo....
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  12. #12
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Re: Napajanje za konfu

    Ako te vec toliko zanima 9000..no kao sto rekoh ,odluceno je i sumnjam da cu mjenjati misljenje.

  13. #13
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Napajanje za konfu

    XD

    IMBA previše para! xD

    Nije da sam fan Intela, ali za 9kilokuna više profitiraš od triplechanela i i7 nego od neocanong 955be-a.

    1 x Procesor Intel i7 920, 4x2.66GHz, 1333MHz, 8Mb cache,socket 1366
    1 x ASUS P6T SE, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400 MHz, DDR3, Broj
    3 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1600MHz, CL9, FLGD45F-B8MA9
    1 x THERMALTAKE Soprano DX, VE7000BWS, MIDI, bez napajanja, crno
    1 x Napajanje CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU, 12cm vent., ATX
    1 x HDD WD 1Tb, 1001FALS , SATA II, 32Mb Cache, WD Caviar Black, 72
    1 x DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL
    1 x XFX HD4890 1GB DDR5 850MHz HAWX, Dual DVI, HDTV out, HDCP ready
    1 x SCYTHE Kabuto SCKBT-1000, socket 478/775/LGA1366/754/940/939/AM2
    9.085,98Kn

    Po meni IMHO bolje od onog, i ako ne OC-aš imaš zmaja, a ono je promašaj, osobito GTX 295 koja košta 3k kilokuna
    a za 3-4 mjeseca će biti 1500, pa ćeš se šamarati u kutku svoje sobe sa svojim neocanim procesorom i dual chanel DDR3, s kojim imaš 3-4% bolje performanse nego dual chanel DDR2.

    PS - Konfa od 9k kuna za 6 mjeseci košta 5k kuna, vjeruj mi na riječ, danas ga kupiš, suta je prestar...
    Bolje onda uzeti konfu od 4-5 kilokuna, i ostalih 4-85 kilokuna uštedjeti pa za 12mj nadograditi...
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  14. #14
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Re: Napajanje za konfu

    Vjerovo il ne,sastavio sam potpuno isto prvi puta (samo sto je bila sapphirica 4890 ).Asusova ploca je bolesna, ali i skupa.Tako da sam odlucio zemit AMD i visak para lupit u graficku.

    Ma znam i svjestan sam toga da ce ostarit al jebiga.Isto je bilo s sadasnjim intelom (socket 487).Ipak velik je to skok s pentium4 na cetverojezgrenog

  15. #15
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    May 2009
    Lokacija
    iSHOP
    Postova
    2.953

    Re: Napajanje za konfu

    Ma ne isplati se kupit tu grafu nikako...
    Ja da mi ju daš nebi je uzeo, radije bi 4870X2...

    A asusova ploča i nije toliko skupa, pogledaj koliko koštaju intelove koje joj nisu sluge, ili điđibajtice koje imaju
    lošiji dizajn a koštaju 600-700kn više...

    AL opet, čemu 9k ulupati u komp...

    Za 6 kila dobiješ zweeer, a ostatak sis tavi na štednju i uživaj u malo kamata dok se može,
    pa za 12mj nadogradi da opet imaš zwer...
    STARI PC ->
    NOVI PC ->
    A otključani?

  16. #16
    Senior Member Fight fire with fire
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Bjelovar
    Postova
    11.945

    Re: Help..

    [quote=Don Kihot]
    = Citat = Izvorno postao "Morph_OS":1evi9vc5
    Ne kuzim u cem je problem,s ovom konfom bi mogao imati oko 45-55fps (prosjecno) u warheadu.
    HD 4870x2 oko 35-40.
    HD 4890,gtx 275 -19-25fps pri max detaljima pri recimo 1680x1050.
    Gledano,ne bi morao mjenjati graficku jos najmanje 3-4 godine (ovise kakve igre izadu).
    No ajde da cujem i druge opcije...

    Laal ta grafa je za 16 mjeseci šrot... Trust me...[/quote:1evi9vc5]

    Jel srot 8800 GTX koji su mogao kupiti prije gotovo 3 godine?

  17. #17
    Senior Member Small step for mankind
    Datum registracije
    Feb 2009
    Postova
    2.327

    Re: Napajanje za konfu

    gtx 295 nikako ne moze trosit sama 300W...toliko trosi cijeli komp kada je u idleu jer ti na testovima na grafovima sitnim slovima pise cijela konzumacija racunala...vjerojatno povuce u igrama kojih 40-50 W vise ali za to ti je dovoljno cors vx 450/520 ako hoces ubacit jos jednu

  18. #18
    Moderator No Mercy IGoR_2803's Avatar
    Datum registracije
    Apr 2007
    Lokacija
    Mise Eire
    Postova
    6.084

    Re: Napajanje za konfu

    = Citat = Izvorno postao Shaka
    gtx 295 nikako ne moze trosit sama 300W...toliko trosi cijeli komp kada je u idleu jer ti na testovima na grafovima sitnim slovima pise cijela konzumacija racunala...vjerojatno povuce u igrama kojih 40-50 W vise ali za to ti je dovoljno cors vx 450/520 ako hoces ubacit jos jednu
    pa to je uvijek kod tih testova tako; uvijek je to potrošnja cijele konfe... evo recimo konkretan primjer

    We tested the power consumption with a Watts Up? Pro power meter, using the device to record the total system power consumption at the wall socket, while we ran three sets of four runs of Crysis in DX10 at 1920x1200.
    izvor: bit-tech.net

    The fools, the fools, the fools, They have left us our Fenian dead, And while Ireland holds these graves, Ireland unfree shall never be at peace!

    RAPALJE - wat zullen we drinken

  19. #19
    Moderator No Mercy
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Deepinaharta. Nowhere
    Postova
    6.360

    Re: Napajanje za konfu

    shaka.. gtx295 vuče oko 200W pri full loadu. nemojmo zaboravit da je i dalje riječ o DVA GTX200 čipa..
    [center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
    [/center:tmc6d2x6]

  20. #20
    Senior Member Ninja hurdle
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postova
    805

    Re: Napajanje za konfu

    Vec sam uzeo 620hx...ako ce navedeno napajanje moci drzati jos jednu grafu onda super

  21. #21
    Moderator No Mercy
    Datum registracije
    Oct 2006
    Lokacija
    Las Bjelkas
    Postova
    6.624

    Re: Napajanje za konfu

    navedeno napajanje bi drzalo jos 3 grafe, a ne jednu...

  22. #22
    Senior Member Fight fire with fire
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Bjelovar
    Postova
    11.945

    Re: Napajanje za konfu

    = Citat = Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
    navedeno napajanje bi drzalo jos 3 grafe, a ne jednu...
    A dobro da nisi rekao 7

    Iskreno nevjerujem da moze drzati 3-way SLI...

  23. #23
    Moderator No Mercy
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Deepinaharta. Nowhere
    Postova
    6.360

    Re: Napajanje za konfu

    može..
    samo ne baš za GTX200 seriju. njima potrošnja ide od 180-210W po kartici.
    GST250 ima nekih 150W, to bi moglo u tri sli
    [center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
    [/center:tmc6d2x6]

  24. #24
    Senior Member Fight fire with fire
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Bjelovar
    Postova
    11.945

    Re: Napajanje za konfu

    pa o toj seriji i pricamo...tocnije o GTX295...koja bogami trosi

  25. #25
    Moderator No Mercy
    Datum registracije
    Oct 2006
    Lokacija
    Las Bjelkas
    Postova
    6.624

    Re: Napajanje za konfu

    a dobro jebate ko ce ic radit tri-way sli te gtxice sa 2 chipa.. (nemojmo pretjerivat)

    ali poprilicno sam siguran da bi drzo 2xhd4870x2..

  26. #26
    Senior Member Fight fire with fire
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Bjelovar
    Postova
    11.945

    Re: Napajanje za konfu

    Ma pravimo se pametni...tocnije svatko od nas ovdje modova jedva ceka da neki drugi mod izvali nesto da ga podjebavamo xD

Slične teme

  1. Savjet za ovu amd konfu
    By crocro25 in forum Konfiguracije
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 11-09-2010, 15:02
  2. ko ima goru konfu?
    By Corusa in forum Genetski modificirani krpelji
    Odgovora: 33
    Posljednji post: 24-11-2008, 19:45

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove
  •