Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Tema: CroMan's Pong

  1. #1
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494

    CroMan's Pong

    Evo napravio sam malu igru koju ću poboljšavati i dodavati joj nove opcije i mogućnosti. Isprobajte pa mi recite što mislite, kritike i komplementi dobrodošli.

    Pogledajte na:: http://www.croman.freehoxt.comSpod CroMan's games

  2. #2
    Senior Member Respawned sorcerer
    Datum registracije
    Oct 2007
    Lokacija
    Jebem radoznale
    Postova
    1.209
    Čini mi se da igra nije gotova.Malo ti je mutav AI,ono,stoji na mjestu.
    Reketi bi trebali biti brži jer ovako je teško uhvatit lopticu kad krene,osim ako se ne pogodi u kojem smjeru će ići (jedan od 4 početna,idu u smjeru kazaljke).
    = Citat = Izvorno postao Fenrir
    ...Onda se pobereš doma gdje isplačeš potisnuti bijes,staviš si frišku crnu maskaru na oči i metneš na plejlistu diskografiju tokyo hotela...
    Sickmanno1:Meni se na te spike dize

  3. #3
    Moderator Master Blaster Čux's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb - Klaka
    Postova
    4.035
    dobro je, meni se sviđa, samo treba kretanje popravit jer je nemoguće lopticu uhvatit, ja bi možda čak i metnuo manju lopticu, i obavezno stavit multiplayer

    Živi bili pa umrli

  4. #4
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    @plexihack...Igra nije gotova, naravno. AI-a nema. Druga palica je za drugog igrača. wasd i strelice su vam kontrole. Pročitajte readme.

    @Čux...ubrzati palicu i smanjit lopticu, može. Bio bih ti zahvalan ako biš mogao snimiti filmić od nekih 10 sekundi igre da vidim koja ti je brzina jer engine treba naštimati da radi na svim kompjuterima istom brzinom jer on inače na svakom kompu daje različite framerate-ove. Može?

    Multiplayera će isto biti, a planiram i uvesti mod za 4 igrača. Svaki na jednoj strani monitora i sa smanjenim golovima.

    U options možete birati vrstu palice zvuk(mute on/off). Palice se mogu i rotirati.

    Ako imate još kakve ideje recite.

  5. #5
    Senior Member Master Blaster
    Datum registracije
    Nov 2005
    Lokacija
    Zadar
    Postova
    4.028
    = Citat = Izvorno postao Plexihack
    Malo ti je mutav AI,ono,stoji na mjestu.



    igra je ok, malo je prebrza loptica

    neznam je li bug ili namjerno ali se rezultat ne povećava kad dođe do 9

    mogao bi promjeniti pozadinu, da ne bude ona crna
    The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    ŠIRI SA MNOM LJUBAV Cherry!

  6. #6
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    stavio sam update-anu verziju na http://www.croman.freehoxt.comSpod games. Možete povećavati/smanjivati brzinz loptice i palica. Kontrole pogledajte pod readme.txt. Još ima par bugova sa brzinom loptice koja nije uvijek konstantna kad se loptica lansira nakon gola (barem je tako meni). Ne lansira se svaki put istom brzinom. Molim vas recite mi je li tako i kod vas?

  7. #7
    Moderator Master Blaster Čux's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb - Klaka
    Postova
    4.035
    iš s ovim, bemti trzavi net !

    Živi bili pa umrli

  8. #8
    Moderator Master Blaster Čux's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb - Klaka
    Postova
    4.035
    ovo je sad super za razna isprobavanja, meni palica najpolje najbolje leži od 40-45, lopticu bi ja još manju.

    I meni se nekad zna lansirat puuuno brže nogo inače. Još bi jednio da je smjer lansiranja random, al ostatak je za svaku pohvalu

    Živi bili pa umrli

  9. #9
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    Evo ovako. Sutra ću stavit još jednu update-anu verziju.
    Biti će mogućnost smanjivanja loptice, pauza, možda zgažen ovaj bug sa startnom brzinom loptice te random smjer loptice na startu.

    Kako vam se čini ona mogućnost da mijenjate vrstu palice pod options? Jel dobro il da maknem?

    Predložite neke ideje još...

  10. #10
    Senior Member Giant leap for forum
    Datum registracije
    Oct 2006
    Lokacija
    Hostile universe
    Postova
    3.468
    = Citat = Izvorno postao cerberi
    Bio bih ti zahvalan ako biš mogao snimiti filmić od nekih 10 sekundi igre da vidim koja ti je brzina jer engine treba naštimati da radi na svim kompjuterima istom brzinom jer on inače na svakom kompu daje različite framerate-ove. Može?
    Ok, svaka igra koja imalo drži do sebe *mora* raditi nezavnisno od broja frameova u sekundi. Nemoj gubiti vrijeme na video snimke, anketiranje uokolo i sl., već se baci na razmatranje i implementaciju algoritma koji će igru tjerati oslanjajući se na vrijeme, a ne na slike u sekundi. Najjednostavnije ti je mjeriti vrijeme od prošlog framea i onda time množiti sve pokrete u igri.

  11. #11
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    ma znam. engine ima te opcije i to je sve više-manje namješteno. ali fizika koja se koristi za loptu ima taj bug za nekonstantnu brzinu startanja. ne kužim zašto ali sam napravio topic na jednom forumu od tog engine-a pa ćemo vidjeti šta će oni reći.srediti ću ja taj framerate tako mi svega.

    update ću najvjerojatnije staviti oko ponoći.

  12. #12
    Senior Member Giant leap for forum
    Datum registracije
    Oct 2006
    Lokacija
    Hostile universe
    Postova
    3.468
    2x sam bio prinuđen restartovati X-Server... krasno. A kakav ti to engine koristiš? Zar je bilo nužno?

  13. #13
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    Koristim engine A7 tj. 3D GameStudio. Ne kužim šta si mislio sa ovim X-serverom i jel bilo nužno.

  14. #14
    Senior Member Lord of The Fleas Vukas15's Avatar
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Zagreb-Nova Gradiška
    Postova
    475
    ej malo si poboljšaj igru, malo je ovak dosadno, dodaj neke bonuse...
    vukas

  15. #15
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    naravno da ću poboljšati igru. radim je tek 3 dana. uvesti ću bonuse, naravno, multiplyer, mod za 4 igrača, ai (koji neće biti glup vjerujte mi), razne levele i mape te još neke mogućnosti u options-u.

  16. #16
    Senior Member Giant leap for forum
    Datum registracije
    Oct 2006
    Lokacija
    Hostile universe
    Postova
    3.468
    = Citat = Izvorno postao cerberi
    Koristim engine A7 tj. 3D GameStudio. Ne kužim šta si mislio sa ovim X-serverom i jel bilo nužno.
    Da ti ne objašnjavam šta je X-Server, samo ću reći da sam igru pokušavao pokrenuti u Linuxu i vidio sam sve, samo prozor nije "hvatao" nikakve kontrole i nisam ga se mogao drugačije riješiti nego da restratujem cijeli grafički podsistem. U svakom slučaju, ništa oko čega se ti trebaš zabrinjavati. Samo riješi nezavisnost o framerateu - danas kada postoje tolike varijacije u brzini računara, neoprostivo je da brzina logike igre zavisi od procesora/grafe i sl. Inače, kod mene je igra radila "normalnom" brzinom... iako je nisam mogao kontrolisati. A za engine sam pitao jer je igra jednostavna - možda bi ti čak lakše bilo da si je programirao nego da se naganjaš sa (navodno) bugovitim softwareom.

  17. #17
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    ma ima pokoji bug kao i svi ostali engine-i. sve postojane bugove u ovom pong-u sam ispravio, uključujući framerate. ali pošto radim u tome software-u već godinama onda mi je stvarno lagano raditi u njemu,a ima skoro sve mogućnosti. par bugova sa fizikom lopte mi se dogodilo jer je igra u 3d-u ( iako vam se ne čini tako, istina je samo što je "camera.arc = 0;" što stavlja 'ortographic' view, tj. izgleda kao 2d ) pa sam imao par bugova zbog krive funkcije koju sam stavio. naime sve ispravljeno pa bi mogao stavit novi update.
    btw burek imaš novu verziju igre na http://www.croman.freehoxt.comSgdje imaš opcije za namještanje brzinu lopte i palice.

  18. #18
    Senior Member Master Blaster
    Datum registracije
    Nov 2005
    Lokacija
    Zadar
    Postova
    4.028
    skinuo sam novu verziju ..

    jos uvijek se lopta lansira raznim brzinama
    The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    ŠIRI SA MNOM LJUBAV Cherry!

  19. #19
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    stavio sam još noviju verziju mislim. u toj verziji meni radi normalno lansiranje. kad skineš .exe od igre ti se installer zove CroMan's Pong ili CroMan's Pongs? ova druga je najnoviija verzija u kojoj mi radi lansiranje kako teba, barem meni.

    e da. uveo sam i jedan settings.cms file u folderu igre. on kontrolira framerate. na prvoj liniji imate tri broja.

    62 67 0.88

    prvo je minimalni a drugo maximalni broj fps-a dok treći broj smootha (pogladjuje) framerate. ako vam je igra prebrza ili prespora igrajte se malo sa tim brojevima snimite file kao settings.cms i pokrenite igru. u biti imate uputstva u settings.cms.

  20. #20
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    Evo ljudi novi update. Naravno, update se nalazi na http://www.croman.freehoxt.com.

    E sad. Imate par novih stvari:

    1) u options-u imate nove opcije za namještanje igre.
    2) u folderu igre se nalazi "settings.cms" file. on vam služi za namještanje framerate-a ako nekome ne odgovara. imate uputstva pa pročitajte. ako neznate samo me pitajte.
    3) na mome računalu je bug sa lansiranjem loptice riješen a time se nadam da je to riješena stvar i na drugim računalima.

    uživajte i kažite šta mislite.

  21. #21
    Senior Member Lord of The Fleas
    Datum registracije
    Aug 2007
    Postova
    494
    šta se manili igre? evo par screenova:








  22. #22
    Senior Member Giant leap for forum
    Datum registracije
    Oct 2006
    Lokacija
    Hostile universe
    Postova
    3.468
    Edituj to u thumbnailove, molim te.

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove
  •