Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Mafia low FPS

  1. #1
    Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Džurdževac
    Postova
    733

    Mafia low FPS

    Instalirah Mafiu sad i vidim da mi se igra vuče ko krepana kokoš na High postavkama i 1024x768 rezi. Jel to normalno na ovoj konfi:
    P4@ 2.8 GHz
    512 Mb RAM
    GeForce 6600GT
    ASUS P4S800D

    Disk sam defragmentirao, nema puno procesa u pozadini...
    HELP!

  2. #2
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    Jedino te rami koče ali mislim da nije normalno za tu konfu da trza! Skini najnovije patcheve, malo optimiziraj sistem, osvježi drivere ako je potrebno i moralo bi biti OK!

    Također skeniraj za viruseke i spyware jerbo i oni usporavaju komp!

  3. #3
    Mafiu sam igrao na istoj konfi, samo par puta slabijoj grafi (ati 9250), radilo je sa svim mogućim opcijama i maximalnim postavkama : )

  4. #4
    Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Džurdževac
    Postova
    733
    Instalirao sam patch i raspalio AA i AF i postalo je donekle igrivo,

    inače mi komp ima problema s igrama iz tog razdoblja (Morrowind, Operation Flashpoint)

  5. #5
    Ako nisi formatiraj hard i instaliraj windowse na novo.Ako cesto nesto instaliravas i deinstaliravas kompletan sistem se uspori.Ja format napravim jednom-dvaput godisnje.


  6. #6
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    = Citat = Izvorno postao dugi
    Ako nisi formatiraj hard i instaliraj windowse na novo.Ako cesto nesto instaliravas i deinstaliravas kompletan sistem se uspori.Ja format napravim jednom-dvaput godisnje.
    To je istina, nakon nekog vremena nikakva optimizacija, registry tweakovi, čišćenje sistema ne pomaže!

    U doba kada sam imao slabiji komp od kolege Riota, formatirao sam komp svakih 2-3 mjeseca i vršio razno razne optimizacije i uvijek su mi sve igre radile savršeno! A tada su na listi bile Doom 3, FarCRY, HL2, Morrowind, Raven Shield... sve to savršeno radilo na slabijem kompu!

  7. #7
    Guest
    = Citat = Izvorno postao dugi
    Ako nisi formatiraj hard i instaliraj windowse na novo.Ako cesto nesto instaliravas i deinstaliravas kompletan sistem se uspori.Ja format napravim jednom-dvaput godisnje.

    to sto je dugi reko napravi.i ja sam imo problema sa tim i stavio nove winse i
    sad sve radi super.

  8. #8
    Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Džurdževac
    Postova
    733
    Pred kojih mjesec dana sam reinstaliral windowse
    btw Bartuc na kakve sve optimizacije misliš??
    i da, fear igram na high

  9. #9
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    Pod optimizaciju podrazumjevam par neophodnih Registry Tweakova, permanentno gašenje otprilike cca 20 servisa tako da ti svchost.exe manje memorije papa, čišćenje registrija od nepotrebnih ključeva, tweakanje sistemskih postavki, manulano podešavanje virtualne memorije zbog manje fragmentacije, čišćenje sistema od spyware-a i virusa, zaštita kompa sa Winows update-ovima i na kraju defragmentiranje page file-a ; registry-a i HDD-a

    Sve u svemu, kad to napraviš, efikasnost kompa poraste za cca 20-30%! Cjeli proces takve optimizacije traje možda 20 minuta (osim ako je HDD u banani, onda defragmentiranje može potrajati... Ja nemam problema sa time jerbo imam Diskeeper koji konstantno defragmentira ako je CPU iskoristivost 0... znaći odem papati i komp mi je izdefragmentiran u par sekundi/minuta automatski)

  10. #10
    Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Džurdževac
    Postova
    733
    Hvala puno, samo jedno ne kužim:

    = Citat = Izvorno postao Bartuc
    manulano podešavanje virtualne memorije zbog manje fragmentacije
    Kak to?

  11. #11
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    = Citat = Izvorno postao Riot
    Hvala puno, samo jedno ne kužim:

    = Citat = Izvorno postao Bartuc
    manulano podešavanje virtualne memorije zbog manje fragmentacije
    Kak to?
    Odeš ovako:

    ControlPanel - System - Advanced - Performance/Settings - Advanced - VirtualMemory/Change... i tu si podesiš količinu virtualne memorije!

    Ja sam si stavio min i max na 2000MB jerbo mi nije žao prostora na HDD-u. Uglavnom, min i max vrjednost ti mora biti jednaka radi manje fragmentacije virtualne memorije. Ti, pošto imaš samo 512Mb rama, također moraš imati nešto više virtualne memorije... idealno bi ti bilo 1500MB ili isto kao i ja 2000MB!

    Ako je ne podesiš manualno, onda ti Windowsi stalno mjenjaju iznos te memorije ovisno o zahtjevnosti aplikacija koje pokrečeš! Zna ti varirati od 500 do 2000 i neš MB te se samim time više fragmentiraju podaci!

  12. #12
    Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Džurdževac
    Postova
    733
    Sve napravio i dalje šteka. Kao i Morrowind i OFP. Ne razumijem: lošija grafika- lošije performanse.
    Da je barem obrnuto ne bi niš rekel

  13. #13
    Guest
    = Citat = Izvorno postao Riot
    Sve napravio i dalje šteka. Kao i Morrowind i OFP. Ne razumijem: lošija grafika- lošije performanse.
    Da je barem obrnuto ne bi niš rekel
    ne ginu ti friški windowsi..i zapamti...nije bitno jel si ih stavio friške prije mjesec dana ili npr prije 2 sata...dosta je 5min nekontroliranog surfanja i dobiješ štetočina da češ u wordu imat slide show

  14. #14
    Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Džurdževac
    Postova
    733
    = Citat = Izvorno postao amd freak
    ne ginu ti friški windowsi..i zapamti...nije bitno jel si ih stavio friške prije mjesec dana ili npr prije 2 sata...dosta je 5min nekontroliranog surfanja i dobiješ štetočina da češ u wordu imat slide show
    A kaj ja mogu kad sestra krene mahnito brstit pornjavu... mogu samo gledati...

  15. #15
    Guest
    = Citat = Izvorno postao Riot
    = Citat = Izvorno postao amd freak
    ne ginu ti friški windowsi..i zapamti...nije bitno jel si ih stavio friške prije mjesec dana ili npr prije 2 sata...dosta je 5min nekontroliranog surfanja i dobiješ štetočina da češ u wordu imat slide show
    A kaj ja mogu kad sestra krene mahnito brstit pornjavu... mogu samo gledati...
    da lako je okrivit druge za tvoje postupke...drugi put reci da je baka bila..možda ti i povjerujem

  16. #16
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    Dovoljno je i jedna greškica prilikom instalacije Windowsa da sve ode k vragu! Sjećam se ja takvih događaja... formatiram komp i valjda se nekaj smrda tokom instalacije, već pri prvom ulasku u Windowse znaš da li je dobro prošla instalacija jerbo ako nije, sve se vuće ko mrtva svinja preko zebre!

    Također je i jako bitan redosljed instalacije odnosno podešavanja Windowsa! Ako ne pratiš ovaj redosljed, veća je šansa da se javi neželjena greškica koja te može, a i ne mora koštati performansi i stabilnosti kompa...

    Ovo ti je definitivno najbolji redosljed instalacije Windowsa:S- formatirao sam nekoliko stotina puta tak da ovo pričam iz iskustva!

    1) Install Windows + SP2
    2) Install Matična
    3) Install DirectX v9.0c
    4) Install Grafička - najnoviji driveri (Ako je ATI u pitanju, prije drivera dolazi .Net Framework - najnoviji)
    5) Install svih ostalih drivera

    - defragmentacija

    6) Windows esencijalno - Java, Flash, FrameWork...
    7) Windows Software - IE7/Firefox, Diskeeper, MediaPlayer 11...
    8.) Windows Security - SpyBot, AdAware SE, možda i kakav AV
    9) Spajanje na internet i skidanje svih Windows UpDateova i UpDateanje programa pod (8.)

    - defragmentacija

    10) Esencijalni programi - svi programi koje misliš koristiti
    11) Igre + najnoviji Patchevi

    - defragmentacija

    12) Optimizacija sustava - Xp-AntiSpy , TweakUI, TuneXP...

  17. #17
    Guest
    lijepo napisano..samo bi editirao---za ATI korisnike prije instalcije drivera instalirati Net frameworks...i to najbolje najnoviju trojku!Puno puta sam se zajebo...stalno zaboravim da bez toga ništa

    +

    kaj se updejtova za windowse tiče lakši i brži način-autopatcher


  18. #18
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    Da, još si razmišljam da li da stavim napomenu za ATI ili ne... Ali pametno je staviti jerbo dosta ljudi ne zna da za CC treba framewok!

  19. #19
    Senior Member It lives by night
    Datum registracije
    Dec 2006
    Lokacija
    Džurdževac
    Postova
    733
    @ Bartuc
    Hvala PUNO
    Dosad sam to činil kak mi je lupilo i ne čudim se ak je u tomu problem

  20. #20
    Senior Member You have been warned flander's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2006
    Lokacija
    Ispod hrasta,zarađujem plaću
    Postova
    15.766
    Bartuca za predsjednika!!

  21. #21
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    Ma nemaš na ćemu! To si sprintaj i imaj si kraj kompa tak da stavljaš kvačice kad reinstaliraš windowse! S tim redosljedom nemreš fulati, a i sistem ti je automatski u procesu optimizacije!

    Evo ti tu link na moj vodič za optimizaciju, možda ti pomogne! Nije totalno upotpunjen sa svime što ja radim ali jebiga, fali optimizacija Registry-a! Potpuna lista Servisa koje možeš iskljućiti ti je na drugoj stranici, jedino izbaci sa te liste Print SpoolerSukoliko koristiš printer (tada ga ne smiješ isključiti)!

    Tu ti je link na optimizaciju

  22. #22
    Senior Member Master Blaster Kron's Avatar
    Datum registracije
    May 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postova
    4.657
    e batruc, napravio samo ono za Virtual Memory, al sam stavio na disk E jer tamo imam 21gb slobodan, i stavio sam 2000MB min i max (imam 256+512 rama), ali mi je na C ostala stara memorija, da nju maknem?

    Bux.to referrer

  23. #23
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.650
    = Citat = Izvorno postao Kron
    e batruc, napravio samo ono za Virtual Memory, al sam stavio na disk E jer tamo imam 21gb slobodan, i stavio sam 2000MB min i max (imam 256+512 rama), ali mi je na C ostala stara memorija, da nju maknem?
    Možeš je slobodno maknuti, treba ti samo jedna na bilo kojoj particiji ili HDD-u! Ali MORAŠ je imati jerbo Windowsi ne rade kako spada bez nje pa makar imao 16Gb fizičke memorije

Slične teme

  1. Mafia 2
    By 4Non1MuS in forum Gaming općenito
    Odgovora: 1502
    Posljednji post: 30-03-2011, 14:42
  2. Mafia 2 vs. GTA IV
    By W3DR4N in forum Gaming općenito
    Odgovora: 197
    Posljednji post: 08-11-2010, 10:09

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove
  •