1. probaš drugo napajanje
2. probaš drugu memoriju
3. odneseš matičnu na servis
mislim da nije proc
Dakle, igrah ja danas Wow i odjednom mi se ugasio komp, kad sam ga pokusao upalit on dvije tri sekunde kao da ce ga pokrenut i onda se ugasi i tako cijelo vrijeme u intervalu od 15-ak sekundi. dakle kad pritisnem gumb za paljenje on kao da ce krenut (upale se ventilatori) i onda se nakon 5 sekundi ugasi, nakon 15 sekundi sve isponova...
I tako ga vise nemogu upalit, probao sam iskljucivanjem svega pomalo i drugim napajanjem i stalno ista prica.
1. probaš drugo napajanje
2. probaš drugu memoriju
3. odneseš matičnu na servis
mislim da nije proc
[center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
[/center:tmc6d2x6]
Nosi na servis. Najjednostavnije rješenje moguće. Unutar prvih 5-10 sekundi može biti i proc i matična i napajanje i rami, stoga neznam šta drugo reć.
Najbrži pištolj Policije Okusa. Može da pogodi sve od bilo gdje. Također piše i poeziju.
ah bas sam sretan, bas danas sam dobio zamjensku graficku ...![]()
ako nije do napajanja i ostalih dijelova...ram..grafa..proc....onda je do ploče....
nije grafa..
da je grafa umrla komp bi se digo u 8 boja
moro bi ju fizički strgat da nema signal na izlazu
ako se napola rastilila jedna od dioda u sklopovima sve je moguće!
mozda tipka za paljenje ostaje unutra
pomoglo meni
||RoYaL||Kimi'
joj uopče nisam pročitao taj zadnji dio....
da rastavi sve žice za kontakt-paljenje-pa ako znaš stavi ih ponovno..
Ili još bolje probaj dal je do toga tako da šrafincingerom spojiš 2 pinova za paljenje-dolazi do spoja i komp se manualno pali!
Kak se može nekaj na pola rastaliti u elektronici? Ili je krepalo ili nije... pogotovo dioda! Ako krepa onda nema funkciju propuštanja signala u jednom smjeru i blokiranja u drugome! Nema treće funkcije gdje je nekaj na pola krepano!Izvorno postao amd freak
Inaće se komp restarta ako je previše OC-an ali se pri restartu mora vratiti na optimalne vrijednosti! Da nisi nekaj skurio ako si OC-ao!
Drugo... možda matična daje krive napone na određene slotove što nema veze sa napajanjem tako da je vrlo vjerovatno matična krivac!
EDIT: - da ne spamam... ovo je odgovor na post ispod ovoga!!!
1) Ako je žica načeta... automatski raste otpor žice i struja će na posljetku skuriti izolaciju i element (ako ne dođe do kratkog spoja prije toga)!
2) Dioda kada krepa ili ne vodi struju uopće ili je vodi u oba smjera! Nema treće! Nemre na pola crknuti!
Pojednostavit ču ti!
Imaš žicu kroz koju teče struja....napola je presiječena...struja ide i dalje kroz nju..ali ne u potpunosti..ne dovoljno!
Da nejdemo više offtopic...da matična je pošto nije napajanje kao što sam i prije rekao!
ti nisi baš naučio puno na fizici??Izvorno postao amd freak
struja je uvijek ista. ako presječeš žicu napola, jedino šta će se desit je da dobiješ žicu manjeg presjeka i da se ta žica rastopi zbog prejake struje
na tom principu rade oni stari osigurači, znaš??
ok ok![]()
![]()
amd freak
no dobro..my bed![]()
dajte admin če me ubit...dosta offtopica please!
Probao sam sa prespajanjem zica i nikakvog pomaka, a nista sutra ponovo na servis, hapy me, happy happy happy...
Hvala vam svima jos jednom.
Moja pretpostavka je da je maticna u pitanju... vidjet cemo![]()
napajanje ti je sigurno problem.. probaj ga zamjenit....
meni se isto dogodilo i zamjena napajanja je sve sredila..
// E8200 2.66 @ 3ghz||Gigabyte DS3L||ASUS 8800GT 512mb + Zalman Vf700Cu||Seagate 250Gb + Samsung 250Gb||2x 2Gb DDR2 800mhz||Raptoxx 550W rev1.3||Audigy SE||MX518 \\
Izvorno postao W3DR4N