Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Opet problem :(

  1. #1
    Junior Member Plants Vs Zombies Djuro's Avatar
    Datum registracije
    Apr 2007
    Postova
    11

    Opet problem :(

    Dakle, igrah ja danas Wow i odjednom mi se ugasio komp, kad sam ga pokusao upalit on dvije tri sekunde kao da ce ga pokrenut i onda se ugasi i tako cijelo vrijeme u intervalu od 15-ak sekundi. dakle kad pritisnem gumb za paljenje on kao da ce krenut (upale se ventilatori) i onda se nakon 5 sekundi ugasi, nakon 15 sekundi sve isponova...
    I tako ga vise nemogu upalit, probao sam iskljucivanjem svega pomalo i drugim napajanjem i stalno ista prica.

  2. #2
    Moderator No Mercy
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Deepinaharta. Nowhere
    Postova
    6.360
    1. probaš drugo napajanje
    2. probaš drugu memoriju
    3. odneseš matičnu na servis

    mislim da nije proc
    [center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
    [/center:tmc6d2x6]

  3. #3
    Administrator My way or the highway
    Datum registracije
    Mar 2006
    Lokacija
    Uncanny Valley
    Postova
    9.450
    Nosi na servis. Najjednostavnije rješenje moguće. Unutar prvih 5-10 sekundi može biti i proc i matična i napajanje i rami, stoga neznam šta drugo reć.
    Najbrži pištolj Policije Okusa. Može da pogodi sve od bilo gdje. Također piše i poeziju.

  4. #4
    Junior Member Plants Vs Zombies Djuro's Avatar
    Datum registracije
    Apr 2007
    Postova
    11
    ah bas sam sretan, bas danas sam dobio zamjensku graficku ...

  5. #5
    Guest
    ako nije do napajanja i ostalih dijelova...ram..grafa..proc....onda je do ploče....

  6. #6
    Moderator No Mercy
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Deepinaharta. Nowhere
    Postova
    6.360
    nije grafa..

    da je grafa umrla komp bi se digo u 8 boja
    moro bi ju fizički strgat da nema signal na izlazu
    [center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
    [/center:tmc6d2x6]

  7. #7
    Guest
    ako se napola rastilila jedna od dioda u sklopovima sve je moguće!

  8. #8
    Senior Member Respawned sorcerer Scuderia's Avatar
    Datum registracije
    Oct 2006
    Lokacija
    Zagreb,Jarun
    Postova
    1.181
    mozda tipka za paljenje ostaje unutra

    pomoglo meni
    ||RoYaL||Kimi'

  9. #9
    Guest
    joj uopče nisam pročitao taj zadnji dio....

    da rastavi sve žice za kontakt-paljenje-pa ako znaš stavi ih ponovno..

    Ili još bolje probaj dal je do toga tako da šrafincingerom spojiš 2 pinova za paljenje-dolazi do spoja i komp se manualno pali!

  10. #10
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.649
    = Citat = Izvorno postao amd freak
    ako se napola rastilila jedna od dioda u sklopovima sve je moguće!
    Kak se može nekaj na pola rastaliti u elektronici? Ili je krepalo ili nije... pogotovo dioda! Ako krepa onda nema funkciju propuštanja signala u jednom smjeru i blokiranja u drugome! Nema treće funkcije gdje je nekaj na pola krepano!

    Inaće se komp restarta ako je previše OC-an ali se pri restartu mora vratiti na optimalne vrijednosti! Da nisi nekaj skurio ako si OC-ao!

    Drugo... možda matična daje krive napone na određene slotove što nema veze sa napajanjem tako da je vrlo vjerovatno matična krivac!

    EDIT: - da ne spamam... ovo je odgovor na post ispod ovoga!!!

    1) Ako je žica načeta... automatski raste otpor žice i struja će na posljetku skuriti izolaciju i element (ako ne dođe do kratkog spoja prije toga)!

    2) Dioda kada krepa ili ne vodi struju uopće ili je vodi u oba smjera! Nema treće! Nemre na pola crknuti!

  11. #11
    Guest
    Pojednostavit ču ti!

    Imaš žicu kroz koju teče struja....napola je presiječena...struja ide i dalje kroz nju..ali ne u potpunosti..ne dovoljno!

    Da nejdemo više offtopic...da matična je pošto nije napajanje kao što sam i prije rekao!

  12. #12
    Moderator No Mercy
    Datum registracije
    Sep 2006
    Lokacija
    Deepinaharta. Nowhere
    Postova
    6.360
    = Citat = Izvorno postao amd freak
    Pojednostavit ču ti!

    Imaš žicu kroz koju teče struja....napola je presiječena...struja ide i dalje kroz nju..ali ne u potpunosti..ne dovoljno!

    Da nejdemo više offtopic...da matična je pošto nije napajanje kao što sam i prije rekao!
    ti nisi baš naučio puno na fizici??

    struja je uvijek ista. ako presječeš žicu napola, jedino šta će se desit je da dobiješ žicu manjeg presjeka i da se ta žica rastopi zbog prejake struje

    na tom principu rade oni stari osigurači, znaš??



    ok ok

    amd freak
    [center:tmc6d2x6]I am my own god, I do as I please....
    [/center:tmc6d2x6]

  13. #13
    Moderator The one and only Bartuc's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postova
    24.649
    = Citat = Izvorno postao Gwin
    = Citat = Izvorno postao amd freak
    Pojednostavit ču ti!

    Imaš žicu kroz koju teče struja....napola je presiječena...struja ide i dalje kroz nju..ali ne u potpunosti..ne dovoljno!

    Da nejdemo više offtopic...da matična je pošto nije napajanje kao što sam i prije rekao!
    ti nisi baš naučio puno na fizici??

    struja je uvijek ista. ako presječeš žicu napola, jedino šta će se desit je da dobiješ žicu manjeg presjeka i da se ta žica rastopi zbog prejake struje

    na tom principu rade oni stari osigurači, znaš??
    To sam ja napisao u prethodnom postu... onaj editirani dio!

    Ne studiram uzalud Elektrotehniku i Računalnu tehniku

    EDIT: - da ne spamam

    Evo drago mi je kaj smo razrješili nesporazum... Nebum više offtopičio u ovoj temi!

    LP!

  14. #14
    Guest
    no dobro..my bed

    dajte admin če me ubit...dosta offtopica please!

  15. #15
    Junior Member Plants Vs Zombies Djuro's Avatar
    Datum registracije
    Apr 2007
    Postova
    11
    Probao sam sa prespajanjem zica i nikakvog pomaka, a nista sutra ponovo na servis, hapy me, happy happy happy...
    Hvala vam svima jos jednom.


    Moja pretpostavka je da je maticna u pitanju... vidjet cemo

  16. #16
    Senior Member No Mercy
    Datum registracije
    Nov 2005
    Lokacija
    ..::Bizovac::..
    Postova
    5.373
    napajanje ti je sigurno problem.. probaj ga zamjenit....

    meni se isto dogodilo i zamjena napajanja je sve sredila..
    // E8200 2.66 @ 3ghz||Gigabyte DS3L||ASUS 8800GT 512mb + Zalman Vf700Cu||Seagate 250Gb + Samsung 250Gb||2x 2Gb DDR2 800mhz||Raptoxx 550W rev1.3||Audigy SE||MX518 \\
    = Citat = Izvorno postao W3DR4N
    .........,,,,,,,,,
    Evo ti par točki i zareza, pa ih strateški rasporedi po rečenicama.

Slične teme

  1. Opet ja.
    By Razzarach in forum Pomagaj brate!
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 24-04-2010, 14:26
  2. Opet fillezilla
    By Buftla in forum Pomagaj brate!
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 08-03-2008, 17:45
  3. Opet ja
    By Invisible Man in forum Hardware F.A.c.Q.
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 26-01-2006, 19:26

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove
  •