Kakvo je vaše mišljenje o ovom referendumu i hoćete li izaći na glasanje?
Printable View
Kakvo je vaše mišljenje o ovom referendumu i hoćete li izaći na glasanje?
Glasat ću protiv i moje mišljenje o referendumu je da je odvratan.
1.) viewtopic.php?p=1702467#p1702467
2.) viewtopic.php?p=1702515#p1702515
Nema se tu vise sta reci. Da je to neka drzava sto orgija u napretku, miru i blagostanju pa da ljudi onda vode borbu s pitanjima tipa jel neki natpis na latinici/cirilici ili oba pisma, koliko trava smije biti pokosena ljeti itd...to bi onda imalo nekog smisla. Kako ti moze nesto smetati i ugrozavati te sto nema nikakve veze s tvojim zivotom? Tuga
Ovo što je KidA linkao, Malokijev i DBS-ov post, slažem se u potpunosti. Tužno i sramotno, svakog dana sve više razočarana mentalitetom i činjenicom koliko smo jadna i nesposobna mala država, ljudi prepuni gorčine, nezadovoljni sami sobom; pokušavamo sebe učiniti sretnima tako da maknemo fokus sa rješavanja problema samih sebe i bavimo se time kako sjebati druge. "E, ako sam ja nezadovoljan, neka budu svi." Između ostalog, idiotskim definiranjem zajednice ljubavi, jedinog što bi kao takvo trebalo ostati iskreno i netaknuto.
Welcome to Croatia.
Ovo što je Admir linkao Malokijev post. E to je moje mišljenje.
this ^
Slazem se takodje
Osim sveg ovog navedenog najgore mi je sto i dalje trujemo mlade umove , nekako se cijelo vrijeme nadam da kako se odmicemo od rata da opada taj otrov koji dajemo djeci te da cemo se konacno "profiltrirat" sa takvim radikalnim idejama.
No cini se da cemo uvijek nesto nac da bi mogli djecu ucit netoleranciji i mrznji.
A sto kad ovo zavrsi? Busat cemo se u prsa kako smo hrvatine sve dok nam ne bace drugi mamac. Jebeno ispiranje mozga.
Dobro dođe za nasmijat se retardima s fejsa i pravim rvatnama. Baš sam starog zajebavao nekidan, a ima isto mišljenje ko i ovi ZA :D= Citat =:
Izvorno postao W1k1n6
Neću.= Citat =:
hoćete li izaći na glasanje?
I couldn't agree more. Sveje rećeno!= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
Pa nakon ovog bi mogli i sredit onaj referendum za cigane, isto kao sto je i Francuska napravila= Citat =:
Izvorno postao Paran0a
EDIT
Na ovo sto sam boldao, bas sam se neki dan zapitao sta bi bilo s tim ljudima ko Fabija da nije bilo rata na ovim prostorima. Di bi ta mrznja isla, koliko bi njima zivot bio onda prazan
>lol koji retardi nabrijani
>ma neću glasat rofl
Neznam tko je veći retard.
Pojasni.
Netočno.
Vidimo se po medijima sljedeća dva tjedna.
0
6
we liberal now
To je zato sto smo mi profiltirali sve ostale.
Ajme pocnju mi rast brkovi.
Govoriš kak su ti smiješne rvatine ali nećeš glasat, ergo podržavaš rvatine. Ko oni koji seru po HDZ a nisu izašli na izbore. Preloše.= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Znači ako netko nije u mogućnosti doći na glasovanje automatski podržava rvatine? Super logika :)))))
Rofl, bar neće bit u svakoj pripizdini moguće glasovat.
Kakogod. Nisam se dužan nikome opravdavat, pogotovo na pisipleju lel. Ti slobodno misli da sam retardiran, imaš to pravo :D
Sonik potcjenjuje nas level apatije
Koliko uopće posto ukupnih glasača mora izać na referendum da bi on bio priznat?
Zanimljiv komentar sa fejzbuka...
Oli Dobolli kaže:
izlazak na referendum znaci da ti priznajes da ti netko drugi mora objasniti sto su to ljudska prava. mislim ono, lets fuck this shit up! ili cemo dokraja zivota izlazit na izbore i referendume, jebes demokraciju i jebes glasanje! ali znas kaj, izadite na taj referendum i pokazite da ste bas vi u pravu! jer referendum je u povijesti uvijek mijenjao situaciju. mislim pazi, izades na referendum i onda ti drzava kaze da je nesto u redu il nije zato jer je XY postotak ljudi glasao za nesto. ljudi sretno u borbi!
Dolazim i glasam protiv, ali gadi mi se opće više razmišljat o svemu tome i kakvim glupostima se daje prioritet. Ide mi na živce već lagano činjenica da se svi ponašaju ko Hrvati, koji put se ponadam da smo prešli preko toga, ali no such luck.
sve je rečeno više puta u ovoj temi i nema smisla ponavljati. Protiv!
Za! Ta nisam transić da glasam protiv.
Što ste pesimistični svi?
Protiv referenduma sam, ali ne mogu još glasovati. :(
༼ つ ◕_◕ ༽つ
༼ つ ◕_◕ ༽つ
Ja sam dakako isto protiv da se uopće bavimo ovakvim stvarima kada imamo 400 tisuća nezaposlenih, jer je tih 40+ milijuna kuna koliko će koštati referendum moglo biti potrošeno za zapošljavanje barem jednog dijela njih.
S druge strane, često pričamo da je demokracija pravo svih građana, te da svi imamo pravo sudjelovanja u odlukama koje se tiču naše sudbine.
Referendum je dakako lijepo sredstvo za politički "glas puka", sigurno elegantnija stvar od nečeg nalik na naoružanu pobunu tipa "Arapskog proljeća", no izgleda da nitko od svih tih silnih političara nije razmišljao da bi narod doista mogao jedan dan pokrenuti referendum oko bilo čega, pa su sada uhvaćeni potpuno nepripremljeni. Možemo samo biti sretni da se nije potpisivalo za referendum o postavljanju kipa Hitlera na Trg Bana Jelačića :)
Bojim se da se ovo sad ne iskoristi za to da političari zaštite svoje guze unošenjem u Ustav popisa stvari koje se mogu, a koje ne postavljati kao referendumska pitanja, jer će to raditi po nekom svojem ključu, a ne po uzoru na praksu iz demokratskog svijeta.
Mada smo mogli bez ovog cirkusa, kao novinara me prilično zanimaju rezultati referenduma, čisto da vidim statistički tko smo i gdje u ovakvim pitanjima. Više bih volio da se to radi u anketama koje ne koštaju takve pare, no kad je već tu...
Zanimljiv komentar sa fejzbuka...
Oli Dobolli kaže:
kad se probudim i pogledam kroz prozor, nebo mi je plavo. ako netko referendumom izglasa da je nebo crveno, da li ce i moje nebo tada biti crveno?
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Sto, stvarno? Mislio sam da referendum nije legitiman ako ne izađe barem 50% birača
Netočno. Nacionalni referendumi nemaju donji prag. Lokalni (kao onaj u Dubrovniku) i dalje imaju 50%+ 1 glas.
Aha ok
S= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Pa ispada da bi taj netko i želio da mu nebo bude crveno, o tome je ovdje i riječ i upravo tako i razmišljaju oni koji podržavaju ovu kampanju. Ovo nije ništa drugo nego pokušaj bavljenja intimom manjine koja nikog ne ugrožava, što smatram zaostalim i posve neprihvatljivim. Jednostavno ne mogu vjerovati da su ljudi stvarno uvjereni u to da su istospolne zajednice te koje ruše i na bilo koji način ugrožavaju obitelj i neke osnovne ljudske i društvene vrijednosti. Tajming i troškovi kampanje u ovakvim vremenima su samo šlag na tortu. Ako se ta udruga zaista zalaže za život i tradicionalnu obitelj kako to tvrde u svojim obraćanjima u javnosti, trebali bi znati da bi se takva obitelj prije svega trebala sastojati od članova koji rade i zarađuju. Financijske poteškoće, niske mirovine, nedostatak posla i ovrhe te beznađe i depresija koje dolaze nakon toga... To su stvari koje razaraju obitelj, a ne ovo. Moguće je i da ta udruga kasnije pokuša organizirati nešto oko sličnih (po meni najbitnijih) pitanja i time me demantira, ali sumnjam. Po nastupu me više podsjećaju na one spodobe koje su sličnu kampanju vodili i kad je MPO bila aktualna tema.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/moli ... odnji.html
...
Sve to ok ali i teme oko čega se održavaju referendumi bi trebale biti "ograničene". Samim time što nitko nadležan nije poslao ustavnom sudu zahtjev za uvid u ustavnost referendumskog pitanja je dosta zajebalo stvar. Carp je pred koji dan (u šali ili u zbilji, ne znam) rekao da nam treba referendum o protjerivanju roma, već se vide komentari po internetu da nam trebaju referendumi o statusu srba u Hrvatskoj i slične idiotarije. Demokracija je super i sjajna ali pokušaji da se potlači jedna skupina ljudi i uskrate im se određena prava nemaju veze s demokracijom. Čovjek se rađa slobodan a ipak je svagda u okovima, slobodan si u toj mjeri dok god tvoja sloboda ne uskraćuje slobodu drugima.= Citat =:
Izvorno postao W1k1n6
E da, samo usput još želim reć kako mi je super kad se netko opravdava sa "ok, to je moje mišljenje" kao da samim time sve postaje u redu i imaš dopuštenje bit retardiran. "Ja mislim da pedere treba ubit, crnce poslat brat pamuk i cigane potjerat i ti moraš bit tolerantan prema mojim retardiranim mišljenjima jer ja imam pravo bit retardiran". Sjebano mi je to.
Ali cigani su mi ukrali kolica :(
Meni tenisice.