zaboravil si spomenut i otvaranje novih radnih mjesta za balkanske gastarbajtere.
Printable View
zaboravil si spomenut i otvaranje novih radnih mjesta za balkanske gastarbajtere.
još malo pa smo evropa
Možda tvoje selo, Hrvatska je oduvjek Europa.
Lol, pa šta nije bila neka priča kako je u Lici još negdje 70-ih poplavljeno neko selo radi hidroelektrane, a sad će kao nadograditi branu i potopiti još koje selo? Čini mi se da sam nedavno to gledao ili čitao. U Fužinama su poplavili područje koje su stanovnici koristili za poljoprivredu i to. Ili možda Lokvama? Ili u oba mjesta?
Tebe ne smeta to što je u članku samo istaknuto "Buu, kapitalizam, uništavaju planet i sela!", bez već spomenutih važnih stavki, ili ekonomske važnosti projekta, itd.?= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Mislim, pobogu, isti članak kasnije priča o narodu koji je izumro jer su ga ubili europski farmeri.
OK.
Taj narod je imao vrlo... specifičnu kulturu. Vidiš stranca? Ubij stranca. Vidiš životinju? Ubij životinju. Oni dolaze sa bijelim zastavama i hranom jer žele pričati s nama? Ubij ih sve.
I sada je neka tragedija što se te ljude ubijalo? Sada je neki svjetski problem što se ksenofobnu ratničku kulturu ugnjetavalo ZATO JER su ksenofobni ratnici? Ratnici koji su sami odgovorni za izumiranje nekoliko desetaka obližnjih kultura? Neprihvatljivo je što su farmeri plaćali lovcima na glave da se ova gamad ubija?
Ne.
I sama činjenica da je to u istom članku prikazano kao nekakva srcedrapajuća tragedija koja nam je trebala služiti kao upozorenje puno govori o tom članku.
Eto jesam bio u pravu 8)
Dis Gon B Gud.
Jao...
Jel ti Boze shvaćaš da je poplavljivanje 400 000 hektara šume pravi ekocid? Čak i da su ti ljudi apsolutno nevažni u cijeloj priči.
Radi se o području veličine dobrog dijela Zagreba koje bude u potpunosti izbrisano radi akumulacije. Akumulacijska jezera ne utječu samo na površinu na kojoj se nalaze nego na cijeli eko-sustav rijeke koja ga puni i cijeli ekosustav okoline te rijeke. Pogledaj malo na kaj liči tok Drave di je regulirano radi hidrcentrala, a kak izgleda prirodni (stari) tok. Nebo i zemlja.
Ali progres.
Različito != loše.
Ajde, razmišljaj ovako. Imaš zemlju koja je, recimo, pustinja. Recimo da je 250 000 kilometara kvadratnih samo pustinja. I netko bi u toj pustinji htio napraviti jezero od 1000 kvadratna kilometra. Do sada jezera imaš 0 kilometra kvadratnih. Dobro bi ti došlo jezero.
Činjenica je da su pustinja i pustinja s jezerom u sredini nebo i zemlja.
Napraviti jezero: da ili ne?
Glup primjer. U članku se ne radi o pustinji.
Ali kad već potežeš pustinju i jezero, jezero od nečega treba dobiti vodu. Ta voda bi došla od rijeke koja teče pustinjom. Therefore, ujebali bi rijeku plus 1000 kvadratnih kilometara pustinje.
:pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao The Boz
I onda pričaš o nepristranosti. Pa jebote ja ne znam
Dam lijevo jaje da kad si vidio taj guardian članak, odmah si krenuo tražiti nekakav REAL TRUTH ABOUT BRAZILIAN DAM (da pokažeš prljavim hipijima, bez sumnje) i od tamo si izvukao potpuno "nepristrane" podatke o plemenu. Jer hej nije moguće da se to plemeno osjećalo ugroženim jer su im farmeri uništavali stanište gdje žive pa da su zato se borili. Ne oni moraju biti nekakava bezvrijedna gamad koju treba očistit sa planete jer to paše sa tvojom vizijom stvarnosti. Nije ni bitna stvarna situacija u ovom slučaju niti me zanima to pleme, nego tvoje priče o nekakvoj nepristranosti.
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali kenjkanje po nepristranosti nekog izvora i onda prikazivanje jednake ili veće pristranosti kao nekakvog objektivno pogleda. Mslim koji kurac
Kada si okružen nečime u potpunosti, i to nešto ti je toliko sveprisutno da je gotovo beskorisno, to je efektivno pustinja.
Pao si mi u očima.
[quote=Neven <R>]:pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao "The Boz":2xfvoqty
I onda pričaš o nepristranosti. Pa jebote ja ne znam
Dam lijevo jaje da kad si vidio taj guardian članak, odmah si krenuo tražiti nekakav REAL TRUTH ABOUT BRAZILIAN DAM (da pokažeš prljavim hipijima, bez sumnje) i od tamo si izvukao potpuno "nepristrane" podatke o plemenu. Jer hej nije moguće da se to plemeno osjećalo ugroženim jer su im farmeri uništavali stanište gdje žive pa da su zato se borili. Ne oni moraju biti nekakava bezvrijedna gamad koju treba očistit sa planete jer to paše sa tvojom vizijom stvarnosti. Nije ni bitna stvarna situacija u ovom slučaju niti me zanima to pleme, nego tvoje priče o nekakvoj nepristranosti.
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali kenjkanje po nepristranosti nekog izvora i onda prikazivanje jednake ili veće pristranosti kao nekakvog objektivno pogleda. Mslim koji kurac[/quote:2xfvoqty]
1. Nisam. Proguglao sam ono drugo pleme na jedno minutu i pol, možda dvije.
2. Nisam rekao da nudim apsolutno nepristrane podatke, nego sam naveo moguće faktore koji bi pomogli učiniti cijelu sliku manje iskrivljenom.
Amazon.....je pustinja?
Ajde, Boz, priznaj da samo mrziš treehuggere.
Mrzim treehuggere.
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
u prasumi ti netreba jezero
Ne, treba ti struja.
Mislim da je imaju dost.
solarka= Citat =:
Izvorno postao The Boz
kad se vec oces tako prepucavati
Gdje, na krošnjama stabala?
Za istu količinu struje, solarka bi pokrila jedno dvadeset sedam miligajnugadlsahbrdi puta veći prostor od hidroelektrane.
I radila zavisno o dostupnoj sunčevoj svjetlosti.
U actual pustinji= Citat =:
Izvorno postao The Boz
ALI U PUSTINJI TREBAMO JEZERO, ALO! PA JEL PRATIŠ TI RASPRAVU!?
I filozofski fakultet također
PRAŠUME U PUSTINJE, PUSTINJE U JEZERA, JEZERA U HIDROELEKTRENE= Citat =:
Izvorno postao The Boz
ČLANOVI PLEMENA SE ZAPOSLE NA FILOZOFSKOM
WIN WIN
[quote=Neven <R>]U actual pustinji[/quote:1a8bupl6]= Citat =:
Izvorno postao "The Boz":1a8bupl6
Solarke rade lošije na višim temperaturama i smetala bi im beskonačna količina pijeska kojeg bi vjetar dizao te pokrivao i grebao panele.
[quote=Neven <R>]PRAŠUME U PUSTINJE, PUSTINJE U JEZERA, JEZERA U HIDROELEKTRENE= Citat =:
Izvorno postao "The Boz":3d6g7oz6
ČLANOVI PLEMENA SE ZAPOSLE NA FILOZOFSKOM
WIN WIN[/quote:3d6g7oz6]
I think you may be onto something here.
"Tip s 2 daske za noge" = kiborg. Okej.
A i da ima noge, mislim da bi ovaj specijalac svejedno trebao na Paraolompijadu.
Čujem nešto i na Kubu pao meteor.
Inb4 Allies developed new superweapon.
Jews did meteorite strike.
http://www.gamespy.com/
Gase gamespy :cry:
FAKING KONAČNO!
Zašto? Stranica je bila online 14 godina. Ja ih pratim od 2003. i uvik su bili solidni. Jedna od rijetkih cistokrvnih PC gaming orijentiranih stranica. Will be missed.