Ah lol, da, sad kužim da je tjedan dana razlike u postovima :D
Printable View
Ah lol, da, sad kužim da je tjedan dana razlike u postovima :D
A gde je pečat?
Čini se da Nikola, kao i forum, kasni tjedan dana sa svojim forama.
:D
Ja sam tek prekjučer prvi put čuo za to.
Ja čuo prošli tjedan ali se nisam zamarao gledat kaj je to jer je djelovalo retardirano.
Btw, jel se knjige koje se kupuju iz inozemstva carine?
Nedavno su mi stigla prve dvije knjige The Walking Deada i nisu mi nabili ništa carine pa sad nisam siguran jel to uvijek tak ili sam imao sreće.
Sjećam se da sam jednom prilikom čitao negdje na forumu da se ne carine.
Inače, carina se također ne plaća na "robu zanemarive vrijednosti", odnosno onu koja košta manje od 160 kunaS(moram jedno naglasiti da u to ne ulazi alkohol, duhan i parfemi).= Citat =:
Knjige koje uvoze fizičke osobe su oslobođene od plaćanja carine sukladno Sporazumu o uvozu predmeta prosvjetnog, znanstvenog i kulturnog karaktera i Protokolu uz taj Sporazum te od plaćanja poreza na dodanu vrijednost u skladu sa člankom 10a. točka c) Zakona o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 47/95 - 90/05) i članka 57. stavak 1. točka c) Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 60/96 - 153/05)
Yeth, zato jer se to s pečatom neće još neko vrijeme spominjati, kao ni napuštanje sahrane.= Citat =:
Izvorno postao loo
Ako padnem prvu godinu na studiju (baš cijelu padnem), moram platit ~8000kn da ju ponovo upišem. Nakon što položim prvu godinu (iz drugog pokušaja), moram li dalje plaćat upis svake godine još 8000kn ili tad opet postaje besplatno?
Dakle, opet, gdje bih mogao nabaviti ovu masku, po mogucnosti da ne bude neki veliki shipping.
E čito sam to sinoć (odnosno jutros oko 2 ujutro) pa sam bio zbunjen i nekako mislio da se odnosi na situaciju kad ideš preko granice pa ti prekopaju stvari :)= Citat =:
Izvorno postao W1k1n6
Sad je ipak jasnije. Fala!
Jel se igdje mogu odvojeno kupit gumice za in-ear slušalice?
e-bay. Upisi shure foam i trebalo bi ti izletit... Te je frend uzeo i odlicne su.
Zar nisu i cipele u toj kategoriji duhana i parfema? :/= Citat =:
Izvorno postao W1k1n6
Kako u 3 ujutro maknuti miris zapaljenog ulja iz kuce, bez da se moraju provjetriti sve prostorije?
ne drzi me za rijec, ali cuo sam da ti cijeli stan zamirisi ako stavis malo sapuna u mikrovalnu.
...i nakon sto ocistis cijelu kuhinju od rezultirajuce sapunice.
gdje se mogu kupiti pertle a.k.a. vezice za starke... pitam direktno za starke su im potrebne malo duze nego za obicne tenisice
di i obicne. samo trazis vece dimenzije
hervis ti ih ima for exaple
vjerojatno i shoobedoo il kak se vec po novom zovu
Tražim po netu, ali ne ide mi...
Dajte mi plox neki link, savjet, info kako rješiti linearnu diferencijalnu jednadžbu ovakvog tipa:
y' + sin(x)y = sin(x)
Vrtim se u beskonačnost u integriranju, bilo da idem preko opće formule za linearnu ili preko varijacije konstante...
Jel ovo uopće linearna?
Evo:
Probao sa volframom?
http://www.wolframalpha.com/input/?i=y'%20%2B%20sin(x)y%20%3D%20sin(x)&t=crmtb01
Hmmmm, hvala na linku, pogledati cu ^^
wolfram daje rjesenje ,al ne i postupak. Wizard sigurno zna rjesenje, moral bus pricekat da on vidi post
@Aerial
Nisam baš moja specijalnost, al dat ću sve od sebe. :)
y' + sin(x)y = sin(x)
y'=(1-y)sinx
y'/(1-y)=sinx /integriraj po dx
... (za računat preporučam wolfram alphu)
y=ce[sup:w5o9ogf0]cosx[/sup:w5o9ogf0]+1
Imaš subscript i superscript tagove. Use them :*
Jel sad bolje? :)= Citat =:
Izvorno postao Wizard
All in a days work.
Jep, hvala, skužio sam s wolframa što su napravili :D= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Nema do wolframa, pola učenja za kolokvije iz analitičkih kolegija mi se odvija na toj stranici :)
+1