naaajs :D
zahvaljujem na odgovoru
jel baca nvidia i M(obile) modele odma?
Printable View
naaajs :D
zahvaljujem na odgovoru
jel baca nvidia i M(obile) modele odma?
I kod AMD-a i kod nVidie su novi mobilni modeli u biti preimenovanje postojećih uz možda tu i tamo koju sitnu izmjenu.
Pod tim mislim na zadnju seriju, HD 8000 mobilne i GT 700 mobilne.
Sammy opet rastura, napravili 10x brži SSD od današnjih HighEnd SSD-aS:D :pray: Morati će izmisliti novi SATA za to.
Zvuči kao sranje.
Šta sranje bokte, grafa jača ili taman u rangu s Titanom, za vjerojatno 600 dolara, Titan dođe 1000.
:D
Biće mrcina prava.
Uzet ću vjerojatno R9 280X koja je refreshani 7970ghz edition za 2500-2600kn otprilike.
Jedna riječ - MANTLE.
Najgluplji naziv ikad
Don't care about the name.
Vjerojatno propali projekt kao i sve ikad. Physx prvi pada na pamet.
http://www.techpowerup.com/191839/radeo ... r-8th.html
Eto, sam govorio, sad će nove grafe, ne kupovati stare odmah ako nije hitno.
Koštati će to a da dođu na cijenu sadašnjih treba čekati godinu dana.
R9-280X je 300 dolara vani, kod nas u Hr računam oko 350 eura. Ma nek je i do 2800kn, taman. Treba vidjeti konkretne benchmarke ali trebala bi biti tu negdje sa 7970 ghz editon koja je u linksu do pred mjesec dana koštala 3700-3800kn. Sad trenutno imaju HD 7970 OC koja je slabija malo, dođe 3400kn, tako da se ovo definitiivno isplati, dobijem jaču grafu za iste pare koje sam ionako mislio potrošiti, ali da sam kupio ranije dobio bi za to HD 7950.
1. R9 - 290X nasljeđuje HD 7970 i bit će sigurno preko 5000kn.
2. R9 - 290 nasljeđuje HD 7950 i bude oko 3500kn ili manje.
3. R9 - 280X nasljeđuje HD 7870 a jak je ko HD 7970 Ghz, jer je ista kartica u pitanju, i dao bi jaje da će bit ispod 3000kn, tu mi je limit.
Normalno da ako bi uzimao za 6 mjeseci bude oko 2200kn.
Nema druge nego čekati da izađu pa da vidimo cijene.
Jedino me zanima koliko treba tvrtci poput MSI da se dočepa tih grafa, pošto nisam zadovoljan sa stock hladnjakom (imam XFX 5770).
(dizajn properela je meh, a hladnjak je jako nezgodno postavljen i brzo se začepi prašinom. Nije mi jasno zašto još uvijek forsaju taj dizajn kod svih svojih grafa...)
Prvi review?
Ma ima ih vec 20-ak za sve modele.
Do R9 290 i R9 290X sve je već viđeno. Rebrand starijih GPU-a s tu i tamo kojim fičerom malo dorađenim (bolji zvučni čip u slučaju novog 7790 odnosno R7 260X te kod svih novi GPU boost ili kako to već zovu).
Ali da, nVidia još nema DX11.1 dok AMD već ima DX11.2 i to još od izlaska GCN arhitekture tj serije HD 7000.
AMD nema fiziku pa opet živi. 11.1 i 11.2 su meni osobno manje bitni od podrške za fiziku.
Je, a mjerodavan si jer si neupućen ili?
Želiš reći da si ti mjerodavniji? Napisao sam MENI. Hebote koja si ti AMD baba da je to strašno.
Nvidia ne podrzava U POTPUNOSTI DX11.1, isto kako ati 7000 serija ne podrzava U POTPUNOSTI DX11.2. Marijanovic je toliko zabrijo, da vec postaje smijesno.
Hm, serija HD 7000 ipak podržava 11.2 u potpunosti, naime kartice serije R7/R9 su rebrandovi serije HD 7000 (osim najjača dva koji još nisu izašli) i u potpunosti podržavaju DX 11.2.
Stvar kod DirectX 11.2 je softverske prirode, DX11.2 ne traži nikakvu dodatnu hardversku implementaciju drugačiju nego u directX 11.1 => sve directX 11.1 kartice automatski podržavaju i DirectX 11.2 u potpunosti.
Dugi, kad na nVidiji budeš vrtio Mantle javi se, a dotad odi tamo igraj se s fizikom.
Pa, igrat ću se s Mantle, od prosinca Battlefield 4, a nakon toga hrpa igara koje će izaći za novu generaciju konzola i PC.
Otprilike u isto vrijeme kada će prestati izlaziti igre s PhysX-om. Ili neće, svi znamo da nVidija plaća pa čak i hardver trgovine da ne ugrađuju AMD grafe u kompove (Origin PC npr).
Taj Mantle će vjerojatno biti najveće govno ikad čim ga toliko spominješ.
Zašto ovo pretvaraš u AMD vs Nvidia ? Zar si stvarno tako djetinjast i ne možeš podnijeti ni najmanju kritiku, za koju si i sam makar podsvjesno svjestan, da je istina. Fizika ima makar nekakvog utjecaja na prošle i sadašnje igre, obična kozmetika ali veseli čovjeka. Ti pričaš o budućim naslovima za koje se tek treba vidjeti kako će ispasti i kolika će biti prednost AMD-a, ako je uopće i bude.= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
AMD se debelo prebacuje na kozolaški gaming i to će mu biti prioritet idućih par godina. Nvidiji je ostala PC platforma i sigurno neće sjediti skrštenih ruku. Uostalom koga briga, svatko kupuje što je njemu bolje.
Odrasti, vrijeme ti je.
AMD ionako misli Mantle pretvoriti u industrijski standard koji će moći koristiti svi, nakon što postane dovoljno razvijen i stabilan, tako da ne vidim frku. Dakle, sve igre, na svim grafama, nebitno čijim, radit će preko tog standarda, ako sve pođe po planu naravno, a ja bi volio da pođe, jer prema viđenom, nema smisla ostajati na dx-u ako toliko ''guši'' performanse.
PhysX je na izdisaju, što je isto šteta, jer je sve izgledalo kul s njim.
Da, Mantle će moći koristiti svi, samo ga nVidija može implementirati tek u nadolazećoj drugoj generaciji jer iduća dolazeća generacija je već dobrano u izradi, a proizvođaču baš i nije lako mijenjati specifikacije i mogućnosti već skoro dovršenog proizvoda. Proć će barem par godina dok Mantle zaživi na Nvidiji.
Sjećate se početaka PhysX-a i tvrtke Ageia? Počelo je neslavno, loše, katastrofa i onda je to kupila nVidija pa pokušala progurati. I malo je živilo, koju godinu. Ali ode...
Marijanović strikes again... :rotfl: kolko te amd plaća?
Još testiranja ako netko želi čitati...
http://hothardware.com/Reviews/AMD-Rade ... ed/?page=1
Jel netko zna kad trebaju grafe izaći na tržište? Još malo pretpostavljam...