Tako je, no treba provjeriti dobro koliko dođe poštarina, ponekad te oderu samo tako :)
Printable View
Tako je, no treba provjeriti dobro koliko dođe poštarina, ponekad te oderu samo tako :)
A ako naručim nešto s ebaya iz SAD-a recimo znači opet samo plaćam proizvod i shipping, nikakav dodatni trošak se nemože stvoriti osim onog koji piše na checkoutu? (ako proizvod košta $300 recimo)
Ako dolazi iz SADa onda ce bit carine.
mislim da ide carina (mada ovisi što naručuješ, na neke proizvode je nema) i naš PDV
A dobro, fala vam, onda nema smisla stvarno naručivat s ebaya išta što je dovoljno skupo za carinu. Ispadne skuplje nego iz EU naručit.
Na knjige izvan EU isto ne plaćaš carinu.
Btw na europskom Amazonu (i možda još nekim drugim trgovinama) plaćaš i razliku u pdv-u tako da se nemoj iznenadit ako na checkoutu osim poštarine imaš još koji euro (ili funtu) dodan na cijenu.
krajem mjeseca dolaze frendovi iz austrije. dolaze u zg ja sam iz siska. di bi ih mogao odvesti u razgledavanje? i gdje otici pojesti nesto dobro. znaci da nije mek ili neki opako dobri cevapi. (tamo cu otic sam) ili zapravo mogao bi i njih odvesti tamo?
obavezno sam ih planirao odvesti u onu pivnicu.
hvala
ostaju cijeli vikend. petak sub i ned
Muzeji: ne znam što i kako ih zanima, ali čuo sam da je Muzej suvremene umjetnosti jako dobar. Arheološki je OK, ali ako nema mumije i lanenog platna džabe si krečio. Moj favorit je Muzej grada Zagreba, ima predobru postavu.
Ukoliko vrijeme bude dobro i niste retardirani u noge, odite na Sljeme. Rađe subotu ujutro jer je nedjeljom veća gužva. Gore popit pivu i pojest grah s kobajom. Ako ste u pristojnoj formi, napravite krug: uspon od tunela, Sljeme, spust preko Medvedgrada (10kn ulaznica, ali jako fora za nekog tko nikad nije bio).
Gornji i Donji grad, klasika. Zrinjevac, Trg, uspinjača, Markov trg, Kamenita vrata, katedrala. U Skalinskoj ulici (vodi s Tkalčićeve prema katedrali, kickass pogled) imaš nekoliko restorana i pizzerija, svi bi trebali biti dobri. Imaš ih i po Tkalči, za desert ih odvedi u Ivicu i Maricu.
Ostatak... Jarun, Bundek, Maksimir (ZOO?). Mirogoj je prejeben za posjetiti, prođeš po arkadama i pljuneš Tuđmanu na grob ovlaš. Ako imate auto, za 45 min ste u Tuhelju na kupanju.
+1 za Muzej grada Zagreba ak im se gledaju muzeji. Osim toga kak je Pingy reko, classic gornji/donji grad i Maksimir/Sljeme ak oće prirode i živine :D
dali to sve stignem pogledati u jednom danu?
bez sljemena. njega bi drugi dan
Tehnički da. Muzej grada Zagreba ti je u sklopu starih zidina Gradeca (do kraja Radićevom pa lijevo pa lijevo). Mirogoj/parkove i MSU ne stigneš.
mislio sam poceti s msu jer ce im stan biti tamo blizu. ili to ostavim za zadnje.
Odradi MSU i Bundek za jedan dan, eventualno u kino u Avenue Mall/ Arena centar (ne znam kakva je ekipa i kolko ćete trošiti).
Drugi dan centar, imaš busom 15 minuta do Importanea, od tamo odite pješke do Trga preko Zrinjevca pa onda gore katedrala, ručak u Skalinskoj/Tkalči, spustite se natrag na trg, pješke do uspinjače, popnite se na Lotršćak (10kn je ulaznica ako se sjećam), prođite Markov trg i Kamenita vrata (u tom krugu ima par galerija+ Klovićevi dvori ako nekog zanima) i za kraj taman Muzej grada Zagreba. Ako vam se ostaje do navečer provjerite jel ima kaj organizirano u Zvjezdarnici koja je maltene vrata do Muzeja :)
dolaze frendovi iz austrije on ce njih vodit po muzejim...lolz
ti germani nabrijani ocedu na kurve a ne u muzej ebali te muzeji xD
Zna itko zasto mi tv ne podrzava 1920x1152 rezoluciju, dok 1920x800 podrzava? lcd samsung marka u pitanju, pokretano s eksternog hd-a, izbaci mi error file not supported?
aha... svejedno mi je nekako glupo da isti film mogu gledat na laptopu ciji je ekran 4x manji od tv-a.
Ne, nije glupo. Nitko ti ne brani kupiti TV sa 4K rezolucijom.
http://www.whathifi.com/sites/whathi.../4Kdiagram.jpg
Kak ljudi uploadaju ogromne videe na yutub? Jerbo kad vidim neki 4k video koji traje 45min nije mi jasno jel osoba koja ga uploada ima prebrz internet ili ima neka fora da video bude super deluxe 2000 kvalitetan a da ne zauzima puno prostora? Kolko GB uopće ima jedan takav video otprilike?
Moraš imat brutalni upload, jedino tako. 45 minuta videa u FullHD vjerojatno uzme koji gigabajt, zavisno o kompresiji, ali bolje od toga se ne može komprimirat.
Čudi me to, prvi put čujem da film ima takvu rezoluciju. :confused:
Btw. ako ti kaže "file format not supported" ne mora biti do rezolucije, nego do video codeca kojim je enkodiran/rippan film.
Zato što se snima bez kompresije
Oke fala bum sad guglal o kompresiji nadalje. :D
Hoce li te i dalje cuditi ako kazem da je u pitanju Monty Python? :D
I sam sam pomislio da je problem mozda format, međutim bas nedavno sam gledao Blade Runnera koji je također u .mp4
codecu, samo sto je rezolucija bila 1920x800. Njega je odvrtilo bez problema, tako da se vjerojatno radi o ogranicenju tv-a na 1080.
KSFF ima u petak Etno Punk slušaonicu. Nemam pojma koji kok će se na njoj puštat, ali moram im složit plakat (jer im inače radim plakate).
Plz dajte neki random poznatiji bend iz tog žanra, pa da neku njihovu sliku opalim na plakat.
Drugi prijedlozi također poželjni.
Stavio sam činele za prodaju na njuškalu, ali samo za Split i okolicu pa se mislim jel mi se isplati slat ih po cijeloj Hrv. Koliko bi poštarina bila, jel ima neki limit na težinu i takve stvari? Ako je netko imao sličnih iskustava.
HP-om ti gledaju po težini i koje usluge staviš (lomljivo, preporučeno i slično). Odi na njihovu stranicu i tamo imaš izračun cijene pošiljki. Tiskom ti je 15kn poštarina bez obzira na težinu, i oni ti to pakiraju u svoju kutiju koja je uključena u tih 15kn. Tamo na njihovoj stranici ti je sve lijepo objašnjeno. Hpekspres i Overseas pošiljke su ti od 50kn pa dalje.
Overseas sam gledao i za 116 kn je najveća kutija u koju činele ne stanu. Koja je caka s Tiskom, kako je jeftino tako? I gdje bi primatelj to skupio onda, na kiosku? :D Vidit ću sad Hp i Tisak što piše, tnx.
A vjerovatno ti neće stati ni u Tiskovu kutiju. Kažem ti odi na stranicu. Sve je jasno objašnjeno kako to ide.
Izgleda da HP jedini može poslat to, hvala na informacijama ;)
Jedan savjet. Ako ti je to teško i neznam koliko vrijedno, šalji hpekspresom. Jer u HP-a ti je ako je veća vrijednost pošiljke, to ti je veća poštarina, pa te tako može ispasti ista poštarina ko i u hpeksprea. A u hpekspresa te npr. pošiljka do 10kg ispadne 50kn. A još ti dođu do vrata pa to ne trebaš teglit u poštu. 65kn ti je ako staviš posebno rukovanje ilitiga lomljiva roba. A i paket možeš osigurati do 3000kn da ti se cijena poštarine ne mijenja. Ako se ne varam i Overseas ti je od vrata do vrata i ima slične stavke ko hpekspres samo su jeftiniji. Al nisam siguran pa to provjeri negdje.
Overseas nema dovoljno veliku kutiju za to. Jedino ako postoji neka xxl koju nisu naveli, ali sumnjam. Ma tih 50-65 kn mi je ok poštarina pošto ću same činele prodat za nadam se 1000-1300 kn, a čini mi se opet veća isplativost nego se ograničit samo na Split i okolicu. Znači ista je cijena neovisno o lokaciji, dok god je unutar hrv?
Sta mislis, koliko bi trajao upload za jedan 720p video sat I pol duljine? Maloprije sam uploadao nesto glazbe, brzina je bila cca 1 megabajt/minuta