Da to su vec best buy spike. I meni se te medium range grafe vise sviđaju vec High end jer njima samo frljaju clock a na potrošnju i zagrijavanje ih boli ona stvar.
GTX460 je također bila super grafa za "malo" para i naravno da sam ju poželio.
A ni ATIev tabor nije bajan. NIšta mi se nije narocito svidjelo još od 4890. Al opet tu je zadovoljni korisnik 4670 koji neplanira u skorije vrjeme zamjeniti grafu :D
Imaš sada Sapphire HD 5830 Xtreme za ~800 Kn.
Grafa tih performansi (HD 6790) dođe 1100 Kn.
Iz nVidia tabora GTX 550Ti isto puno.
3 - 5% jača HD 6850 i preko 1200...
Da imam para uzeo bih si tu HD 5830 bez razmišljanja. Ono, HD 5770 su skuplji od nje, a slabiji itekako.
09-05-2011, 14:50
IGoR_2803
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
nije direktno hardver ali ima veze s hardverom, barem na našim prostorima...
Ja čekam kraj mjeseca da si uzmem HD 6950 2GB, ali još se predomišljam. Sviđa mi se jako ta grafa, pogotovo što bih ju mogao unlockat i naklokat ako igre počnu zapinjati.
Ali stvarno puno košta. :( Jbg, sa druge strane, to mi je vjerojatno zadnji ozbiljniji upgrade za ovaj komp do kraja faksa (još 3-4 godine).
Pa računam, ako me HD 4850 služila od 2008. do danas, valjda će i ova izdržati barem 3 godine (do novih Winsa).
Btw. trenutno sam na 7600GT xD
10-05-2011, 09:23
marijanovic
Unlockati se može samo ona s originalnim AMD pcb-om. Custom verzije ne. Ako budeš kupovao na to obrati pažnju.
Lako je prepoznati, ako ima referentni (stock AMD) hladnjak ima i AMD pcb.
10-05-2011, 09:28
Kostolomac
Bez brige, detaljno sam to proučio još prije koji tjedan. Iako, neki su čak i uspjeli unlockat nereferentne 1GB modele. Ali to je rijetkost.
A od 2GB nereferentnih se valjda unlocka samo Twin Frozr III od MSI-ja.
10-05-2011, 13:39
RIDER32
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
= Citat =:
Imaš sada Sapphire HD 5830 Xtreme za ~800 Kn.
Milina... al aj sa ti tolka konjina da bi sad radije uzeo polovnu HD4890 i imao grafu koju želim vjeke vjekova izlaska te grafe... :)
ma da...? et sad si mi dao razlog više da volim 4890. ^^
I vidiš zšto mi se ni serija 5 ni 6 nesviđa. Uopce nisam zadovoljan napredkom performansi, ali sam iznimno zadovolajn porastom cijene :yuck:
... napokon donosi mogućnost isključenja eksterne grafičke i korištenja samo one integrirane u procesor kad visoke grafičke performanse nisu toliko potrebne.
Napokon nešto što će smanjiti potrošnju. :)
12-05-2011, 12:19
bezimeni
To je nešto što volim vidjeti .Za jedno dvije godine kada ću kupovati novu platformu ovakve stvari bi mi mogle biti presudne.
12-05-2011, 13:09
Gwin
= Citat =:
... napokon donosi mogućnost isključenja eksterne grafičke i korištenja samo one integrirane u procesor kad visoke grafičke performanse nisu toliko potrebne.
Napokon nešto što će smanjiti potrošnju. :)
totalno ne vidim potrebu za gašenjem i prebacivanjem na integrušu, pogotovo što pola integruša i dalje ima problema sa PureHD videom i sličnim featurima
2.
kablovinje? kak misle sredit izlaz slike na monitor ako zgasi grafu? dva kabla? sa dva zasebna ulaza? jedan spojen na grafu, a drugi na HDMI/DVI izlaz na matičnoj?
ovo ima smisla kao laptop platforma, ali kao gaming platforma? NE
12-05-2011, 13:31
marijanovic
1. To si u pravu.
2. Ne znam kako su to Intelovi inženjeri smislili.
Na laptopima mi se takav pristup sviđa.
G500 i Gigabyte Ghost podloga, provjereno loša kombinacija.
A vent - Xilence - koliko to može valjati? Toliko da se ama baš nigdje ne spominje niti protočnost niti zračni tlak...
03-06-2011, 01:09
Niko Bellic
XILENCE je novi ASRock. :)
Vent mi je inače fakat guba, a te podatke imaš na unutrašnjosti pakiranja pri samom početku unboxinga. :wink:
03-06-2011, 16:00
golfw12
= Citat =:
G500 i Gigabyte Ghost podloga, provjereno loša kombinacija.