Da, toliko mi je dosadno u životu da izmišljam ovako uzbudljive i zanimljive stvari po forumu. Bilo je nekih 30-40' kn carine, oko 60 kn pdv-a (jer računaju na već uvećani iznos) i nekih 20 kn da mi to donesu doma. Nije 160, al' ko da i je.
Printable View
Da, toliko mi je dosadno u životu da izmišljam ovako uzbudljive i zanimljive stvari po forumu. Bilo je nekih 30-40' kn carine, oko 60 kn pdv-a (jer računaju na već uvećani iznos) i nekih 20 kn da mi to donesu doma. Nije 160, al' ko da i je.
^Hint: postoje stvari poput žalbe i ponovne procjene.= Citat =:
Izvorno postao pimp
Also, 20kn da ti donesu doma, wtf?
Haha, da se žalim na nešto što piše u odredniku carine? Postotak je takav kakav je, nemaju šta procjenjivati. PDV je 25 posto, nemrem se ja žalit protiv tog. A ovo za doma sam odlučila platit', nitko me nije tjerao; možda je bilo poštaru za kavu, jebe mi se.
Uostalom, stvarno ne postoji ništa zanimljivije za raspravu? Ponašate se kao da ste vi platiti, isuse više i ovaj turobni forum, baš tužno :(
Nemojte se previše držati za tih 300/160 kuna, jer je to samo za orijentaciju. Različite stvari različito carine (knjige i glazbene instrumente primjerice ne carine) i sve ovisi o tome kakav je carinik, kak procijeni i je li puše južina ili sjever. Može se dogoditi da ocarine majicu za 160 kuna, a ne ocarine 3 albuma koju koštaju prek 300.
Fak, narucil sam bateriju za lap za 301kn i jos dvije stvari od 200kn svaka, sad kad mi lupe carinu na sve -.-
Jel ljudi koji prodaju na ebayu običavaju takve stvari označavati kao dar? ^^
I ak će mi već opalit carinu i pdv, jel mi barem posalju uplatnice doma da mogu sam otić u banku platit bez komplikacija, il se još moram hebat s tim dodatno?
Ako si naručio sve odvojeno, neće ti doć carina osim ak je carinik imao loš dan or sumtin. Ako si naručio sve skupa, onda bome hoće.
Plaća se poštaru ili na pošti, gdje već preuzmeš, u kešu. Nikakva banka.
Da, uvijek mozes kontaktirati sellera da ti oznaci kao dar= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
= Citat =:
Izvorno postao Dania
pa ako si u početku platila poštarinu, nemaš ti šta dodatno davati 20kn da ti doma donesu,
savjet nekome još ako živi u zg ili blizini kojeg graničnog prijelaza, naručite si artikle u sloveniju u poštu, jeftinija je i poštarina u sloveniju neg u cro, a i kad odete onda po to, u hrv smijete uvesti robe u vrijednosti 1000kn po osobi bez da platite carinu, ako odete vas 2-3 to je artikala u vrijednosti 2-3k kuna, ili ofc prošvercate :)
Platila sam poštarinu da dofuraju iz Amerike, al' je paket ostao na carini, a na adresu je stigla obavijest/poziv da moram platiti.
Bome. :'D= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
http://www.mikronis.hr/detalji_proizvod ... 5-108.aspx
Jel taj 8GB SSD unutra prave 2.5" veličine, ili je to neko malo govno koje ne mogu zamijeniti sa normalnim SSD-om kupljenim u dućanu?
Sad sam po ne znam koji put pročitao kako ljudi bičaju da su im teške RC/avio misije u San Andreasu... Nikad mi ovo nije bilo jasno, to su mi uvijek bile najlakše misije u igri koje dođu kao predah od neprekidnog napucavanja. Ne znam. Nek mi netko objasni zašto su te misije tolko teške.
Zato što se treba puno navikavati na kontrole na tipkovnici. Doduše kad se navikneš onda je super upravljati, nisu te misije neigrivo smeće ko u prošla 2 nastavka.
A i ono, neki su vječno zapeli na misiji s vlakom, kežualci.
Ne razumijem alegoriju, lažem da sam toliko platila ili sam naivna što sam toliko platila?= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Zato jer neki ljudi jednostavno nemaju motoriku da bi mogli upravljati nečime, pa čak i ako je to virtualni avion sa iznimno jednostavnim kontrolama i brutalno pojednostavljenim fizikalnim osobinama.= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Čudi me da ti ljudi uspiju položiti vozački.
Kontrole su jednostavne. Jedino što mogu je pretpostavit da ljudi ne isključe upravljanje mišem pa se slupaju nakon 10 sekundi letenja.= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
GTA3 je imao flight misije?= Citat =:
ko u prošla 2 nastavka
Mislim da je imao letenje u nečemu, ali ne mogu se sjetiti. Valjda Dodo.
Dodo u GTA 3 je imao odrezana krila. Mogao si njime letjeti poput zmaja, zaletiš se preko neke izbočine/nekog ruba i letiš neko kraće vijeme prije nego što te gravitacija povuče. Pravih letećih misija nije bilo.
Dobro, onda je samo Vice City imao užasno letenje zbog kojeg sam odustao od igre.
Da, u GTA3 je jedino leteće vozilo bio Dodo sa podrezanim krilima s kojim je bilo dosta teško letjeti, bit će da nije bio niti namijenjen za letenje kao ni cijela igra jer u GTA3 zgrade nisu imale niti krovova, tako da nisi baš mogao uživati u letu. Doduše, moglo se. Ja sam s Dodom najnormalnije znao obići cijelu mapu, polijetati i slijetati na aerodromu i slično, iako kažem, avion i nije baš bio namijenjen za letenje jer ga je bilo prokleto teško držati ravno. Ipak, bilo je zabavnije od Vice Cityja gdje je vodena verzija dodota polijetala gotovo s mjesta i mogla se zaustavit u zraku. Hell, taj avion je imao faking rikverc tako da si bar nakratko mogao i letjeti natraške. Sreća što su veći fokus stavili na helikoptere.
Naivna si očito lol. Prvo jer koji prozor retardni bi netko morao plaćat da ti donesu paket sa carine, kad poštarina pokriva sve do tvog praga. Ne znam ono, stvarno moraš bit specijalac da ti netko nešto takvo proda. Gdje ti je račun za tu dostavu? Uostalom, u krajnjem slučaju- ako si u Zagrebu- prošetaš se do carine, koja je negdje tamo kod glavne pošte i uzmeš paket. No opet, to ne može tek tako biti- paket ne možeSjebeno samo "ostati" na carini, mora u krajnjem slučaju doći do poštanskog ureda bokte.= Citat =:
Izvorno postao Dania
Nadalje, ono što sam već rekao- ponovna procjena. Na primjer nekad će se dogodit da naručiš nešto random i oni zabriju da je to vrijednije nego što piše jer su kurve, ili ne znaju u što bi to svrstali, pa ti opale carinu i zaboli ih. Pa fino odeš tamo i pilaš ih.
Doduše, trebalo bi napomenuti, pošto mislim da nisam ranije; vrijednost paketa koja se uzima na carini je vrijednost robe + iznos dostave, to jest zbroj toga mora biti ispod 300kn. Mada opet, nekad prođeš bez carine i preko tog iznosa.
Ne znam, ja komotno vozim recimo Orbiter a bome imam i položen vozački, pa su me te misije svejedno uvijek dozlaboga živcirale. Ostale letjelice u GTA više-manje, mada mi isto nikad nisu baš bila fejvorit.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
1) Netačno. Jučer doslovno sa frendom išao do pošte da pokupi paket jer je bila neka kurava pošta (HongKongPost) pa ne dostavljaju do vrata. Radi se o koverti koja je mogla stati u sanduče= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
2) Ponovna procjena košta i to dobro i ne dobija se tek tako 'pilanjem'
Jebote.
Lol Bosna?
Uglavnom, obična pošta ima obavezu dostaviti to ulaza u tvoju zgradu. Express pošta mora ići do vrata tvoga stana. ALI. Za inozemne pakete redovno moraš potpisati da si ih preuzeo, tako da ako te nema ne smiju nikako ostaviti paket u sandučiću, nego samo obavijest, a ti moraš ići na poštu sutradan pokupiti. Jer lol, tko ti kriv što te nije bilo u random vrijeme random dana. No u svakom slučaju, jednom ti moraju doć do zgrade. I definitivno ne plaćaš dodatno. Bokte bar ja kupujem gotovo jednom tjedno nešto online i koristim sve moguće načine dostave pa znam.
True za plaćanje, ali ako se ne varam, ta cifra je zanemariva u odnosu na carinu koju ti nekad nabiju. Ne znam, frend mi je prije nekog vremena naručio veliku maketu Gundama pa su mu iz nekog razloga nabili preko 1000kn carine, otišo je tam i srao im da ponovno procjene, na kraju je ispalo da to spada u igračke i prošao je bez plaćanja.
Ako paket zaustave na carini on tamo ostaje i tamo ga pokupiš. Zato imaju i ležarinu koju treba platiti ako paket tamo ostane dulje vrijeme.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
HP Express mi je već u nekoliko navrata ostavio samo listić s kojim sam moral do grada da pokupim paket. I nije u pitanju bio veliki paket veličine neke random knjige, otprilike. I HP nikada ne dostavlja neke veće pakete (niti kod prvog 'kucanja' već donose samo listić).= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
S druge strane, Intereuropa mi je za jedan bezvezni paket dvaput kucala na vrata iako sam bio spreman otići i sam preuzeti paket.
Kad pak sam naručivao iz inozemstva (obično 1 ili 2 CD-a) paket je dostavljen na adresu i ostavljen u sandučiću, bez potpisivanja ili ičeg drugog.
Btw, nisam rekao da moraš znat letjet avionima u GTA da bi vozio išta, samo što takvi ljudi obično nisu sposobni voziti ni jednostavne arkadnije vožnje bez da se razbiju.
Ja ne znam kako ti uspijevaš praviti paralelu između upravljanja autom u arkadnoj video igri na tipkovnici ili joysticku sa vožnjom auta. Ajde da igraš neku simulaciju sa punom opremom poput volana i pedale nešto bih rekao, ali jebote nećeš valjda stajati na crvenom u GTA igri.
@Wishmaster
Da lol, dulje vrijeme, a nakon 5 radnih dana ga šalju natrag. Ležarina ti bude maksimalno kunu i kusur. Ali to opet bude u poštanskom uredu, ne u samom uredu carine, čak i kad treba platiti carinu. :s
Ne znam kolika ti to čuda naručuješ, ali meni su uvijek jednom došli bez obzira što naručio. Samo mene ne bude, a neće dat gazdi paket. Ako je u kuverti, onda možda još i da, valjda jer se smatra zanemarivom vrijednošću ili nešto. No to mi se samo jednom dogodilo.
Na primjer nekidan mi je došla torba, donio ju poštar, dao mi ispis sa carine, 150kn- nisam ni mislio da će bit manje, fino čovjeku platio i bok. Jedini put kad mi je baš nešto zapelo na carini jest dok sam još bio doma na Korčuli pa sam naručio jedan limited edition DVD, i onda ovi u Dubrovniku na carini nisu iz nekog razloga mogli dokučiti što je to, te su mi slali službeno pismo da im moram u roku 10 dana objasniti što se točno nalazi u paketu inače to šalju natrag lol. Ali opet su mi na kraju poslali doma- mada su mi naplatili carinu.
@kameleon
Pa ja kažem da meni drugo ide, ali te misije me svejedno jebu, pa ne kužim tvoj point.
= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
govoriš za hp ili hp ekspres?
Ako ne možeš pohvatat kontrolu u trkalici gdje voziš sa 4 tipke, kako uspiješ sa 3 pedale, volanom i mjenjačem?= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
8 tipki*
+ 2 za lock i pucanje