Da.
Printable View
Da.
Dvojka je zabavnija zbog combat sustava. Ali obje igre su vrhunske, svaka na svoj način.
Jednica ima puno bolju atmosferu i raznolikiji setting. Chapter 1 i 4 fino razbiju monotoniju grada.
Combat i nije tako loš kad se navikneš na njega. Priča je isto bolja od one u dvojci koja dosta podsjeća na Game of Thrones.
Dvojka je ljepša i combat je puno bolji, ali kao što rekoh ima lošiju atmosferu i slabiju priču. Ali zato količina i utjecaj raznih izbora garantira visoki replay value.
A tek svi oni lepi bugovi... ih...
Nikad niti jedan bug nisam vidio a igrao sam jedinicu 40 sati.
Ti baš nemaš sreće s tom igrom.
Također nula bugova (koliko se sjećam) i u jedinici i dvojci. Jedinicu čak nije nužno odigrat za pohvatat priču u duji. Ima par story recap videa na jutubu koji fino objasne sve što se treba znat pa kad te uhvati volja odigraj.
Meni se igra rušila u gradu i krčmama.
I dvojka se rušila, valjda zbog sejvova. Ali nešto sam otključao kroz CMD i ni jedan crash zadnjih 20 sati.
Meni se čini da dosta ljudi popljuje combat zato što klikaju kao manijaci pa Geralt trokira i misle da tak mora biti. Znam par ljudi koji nisu skužili da je bitan tempo klika kako bi vezao udarce u combo lanac, sve dok im nisam objasnio zašto su bedasti, nakon toga im se svidjelo :D Ako klikaš ko sivonja, osuđen si na najgori gameplay ikada :D= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Ali dosadi bokte, igra traje 40 sati. Kliklikliklik... Nikakva dinamika.
Činjenica je da je fight protiv više neprijatelja loše urađen i da na većim težinama zna biti poprilično iritantno kada se, na primjer, mlatiš sa trojicom ispred sebe i onda ti uleti jedan lik sa leđa i sa dva udarca te ubije.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Group style bro.
Kakav crni group style? Imaš onaj stil da udara sviju podjednako ali ti ni bog dragi ne može pomoći ako ih je više od troje jer nisi isus pa da pariraš udarcima sa leđe i sličnome.
Bro.
Ja sam na hard prešao bez problema, još sam imao isti oklop skoro do kraja igre. Jedino sam se malo namučio u onoj kanalizaciji kad napadaš Salamandrino skrovište. I na onom devil dogu.
Fulao si build ili nešto.
Igrao sam primarno sword a kasnije (ch. 3) uradio switch i napravio neki jači build. Nije mi Witcher prva igra pa da ne znam šta radim. Činjenica je (htio ti to priznati ili ne) da im je borba slaba strana i da su je grozno uradili.
Borba je slabija strana prvog Witchera, ali baš da je grozna - nije...
Kako kome. Svakako da treba borbu napraviti interesantijom, intezivnijom i težom ali ne na uštrb najosnovnijih stari (poput efektivne odbrane). U Witcheru 2 se maltene sva borba svodi na Hit - Parry - Riposte - Roll > rinse & repeat i poprilično brzo dosadi. Bombe su ili totalno beskorisne ili su prejake (ili baciš pa ih zasvrbe muda ili se svi zalede pa ih možeš maltene jednog po jednog ubijati). Znakovi su smiješno beskorisni na većoj težini, osim onog prvog koji ih obori pa ih opet možeš ubiti jednim potezom (jej...). Potioni su korisni ali je bemisleno da moraš meditirati da bi ih popio jebote...
Let the hate begin.
Jedini koji ovdje hejta si ti jer ne znaš koristit sve što ti je dato. Trenutno igram na Dark, koristim i bombe i znakove (i ulja i potione) i igra je savršeno izbalansirana. Ako ti pokušavaš bombama ubit vitezove u plate armoru onda ne znam.
Olol, si to butthurt jer ti diram witchera?
U dobro sam se sjetio, odoh je popljuvati i na steamu!
Butthurt lol. Koliko imaš godina?
12 punim u oktobru
Tako se i ponašaš.
Još uvijek ga shvaćate ozbiljno nakon "tf je mrtav"?
@SC: Awww, a jesam te to najutio? A buci buci buci, nisam tio. Jubim te u okice, nemoj pakat.
@Bartuc - da, i ja mislim da je u tomu problem. I ja sam u prologu klikao ko sivonja, pokušavao ga igrat ko neki h'n's iako mi je fino rečeno da treba pazit na tempo. Navika :)
Gameplay apsolutno bilo koje igre se može ovako banalizirat.= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Svaki FPS je nađi gan-pucaj-reloadaj & repeat.
Svaka trkaća igra je daj gas-koči-skreći & repeat.
Starcraft je izgradi bazu-tank rush & repeat.
Daj primjer koji po tebi predstavlja kvalitetnu borbu u RPG-u.
Previše banaliziraš moj post. Za jedan rpg koji ima bombe i neke spellove (znakovi jel') borba je i previše dosadna i mutava.
Mene samo zanima koja igra ima zanimljiviji i dinamičniji combat. Dark Souls jedino, ostalo ne znam, ne postoji valjda.
Dragon Age (I) je imao, barem meni, jedan poprilično interesantan način borbe gdje si mogao pauzirati borbu i odrediti svoje poteze. Dark Souls nisam igrao tako da ne mogu pričati o toj igri, no sada mi uistinu ne pada na pamet niti jedan konkretan primjer.
Prema takvom razmišljanju Batman igre imaju dosadnu borbu jer realno možeš napamet pritiskati gumbe na kontroleru i nešto ćeš pogoditi. U Witcheru 2 jedini nedostatak je što te igra dovoljno ne kažnjava za pogreške i ne tjera da koristiš sve alate koje imaš na raspolaganju. Ja bi tijekom cijele igre udarce s leđa kažnjavao s 200% damagea, dok bi borbe s gadnim beštijama bile one direct hit, you die. Šteta što se igrače nije više tjeralo da istražuju potione, koriste zamke i ulja koji bi mogli bitni taman ona prevaga kad si brojčano nadjačan. Borba ti može biti repetitivna ako igraš igru uvijek na identičan način - meni je svaki encounter bio drugačiji, baš sam istraživao sve alate i kombinacije istih koje mogu iskoristiti.
Dragon Age: Origins ima ok borbu, ali nakon 20 sati postane prokleto repetitivna, posebice kada dođeš u Deep Roads. Dvojka ima tu kul dinamičnost i odličnu respozivnost, ali fake težina i neprikidni valovi ubijaju čovjeka u pojam.
Lol combat dvojke je takav da su prekopirali onaj iz jedinice, smanjili zoom out, OP-ali sve AoE spellove i uveli valove neprijatelja tako da je nestalo i ono malo taktiziranja koje je bilo prisutno u jedinici.
Ali slažem se za Witcher 2, bombice, potioni i ulja su kul i sve ali realno samo su 3-4 kolko tolko korisna, a i bez njih je lagano.
I fakat je retardacija kaj ne možeš bilo kad uzet potion, nema nikakvog smisla.
No opet ima jedan od boljih combat modela u nekom RPG-u/ARPG-u, jedini bolji je Dark Souls.
Nezz, nisam baš stekao toliko negativan dojam - mene je samo smetala fake težina i priličan manjak izazova. X puta responzivnija borba bila mi je nakon rolling dice jedinice sasvim fino osvježenje. Šteta što je sve na tome stalo.
Pa realno (i iskreno) govoreći, borba u B:AC je poprilično monotona nakon nekog vremena i postane besmislena. Posebno ako uzmeš u obzir da nisu apsolutno ništa dodali u odnosu na B:AA. U Witcheru je problem to što, prvenstveno, imaš sistem koji bi trebaoSpružiti izazovnu, intezivnu i interesantnu borbu koja se ne bi svodila na ponavljanje nekog šablona kao što se svodi. Činjenica je da, barem ovo što ti kažeš da bi uveo, sve maltene postoji (ako igraš težinu na većoj razini). Potioni su korisni, kao i ulja i kamenje i daju poprilično dobre bonuse tako da za njih nemam zamjerke. Postavljanje zamki u sred borbe je smiješno i nimalo praktično.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
DA:O je imao dobru borbu no ne i suviše dorađenu. Ideja je poprilično interesantna (ono, maltene RPG sa borbom na poteze) ali nažalost izgubila je smisao kroz cijelu igru jer se ne mijenja i sami neprijatelji više nisu toliki izazov. Dvojku sam prekinuo nakon nekoliko sati igranja i iskreno rečeno, ne sjećam se igre nimalo. Sjećam se nekih smiješnih poteza glavnog lika i ničega više...
To je zato jer u Batmanu ne znaš napraviti 200+ combo.
Možebit samo da sam sposoban pa ih potamanim brže nego ti :)
200+ comboi se rade u challangeovima.
Pa brat bratu combatu ni nije trebala neka ogromna promjena sa AA na AC. Sitne koje su dodali su samo poboljšale cijelu stvar i to je to. Čemu izmišljati toplu vodu.
Solidan http://www.bundlestars.com/. Uzeo sam si King's bounty.
Ak netko hoće nešto od slijedećeg nek se javi jer sigurno neću igrat:
Men of War: Vietnam
Fantasy Wars
Real Warfare 1242
Reign: Conflict of Nations
Real Warfare 2: Northern Crusades
Risen?
= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
To je još ostalo.
Još samo Fantasy wars imam.
Jadan onaj tko je Reign uzeo :)))