Moguće je. Ventilator malo teže (jer moraš pronaći drugi koji paše, dakle od istog ili sličnog hladnjaka), ali hladnjak jednostavno.
Što se hladnjaka tiče, treba ti hladnjak koji odgovara, križ šarafciger, termalna pasta.
Printable View
Moguće je. Ventilator malo teže (jer moraš pronaći drugi koji paše, dakle od istog ili sličnog hladnjaka), ali hladnjak jednostavno.
Što se hladnjaka tiče, treba ti hladnjak koji odgovara, križ šarafciger, termalna pasta.
bas ventilator mi bruiji uzasno. graficka se ne pregijava niti ista slicno tome, ali bruji u picku materinu, nije centriran. Jel ga moguce samo iskljuciti? imam 2 venta na grafickoj ugradena, pa me zanima jel moguce nekak kroz bios ili neke programe to iskljuciti
posto ventilatori za kucista su standardizirani, znaci svi su oredenih velicina tipa 22cm 30 il kolko vec, jel isto i sa onima za graficke?
Jesi siguran da nije jednostavno zaprljan? Ne možeš isključiti, pogotovo ne kroz bios ili programe.
Ventilatori za grafičke nisu standardizirani, jesu veličinom (npr 60, 80, 92 mm) ali nisu oblikom i konektorima tj ne možeš uzeti bilo koji ventilator i staviti.
poprilicno sam siguran da nije prljav, nit usisivac nit kompresor nisu nsit uspjeli napraviti sta se tice tog. nemam drugih ideja kak da ga probam nekako drugacije ocistiti, slobodno napises.
znaci ventovi su ukurcu sta se tice toga, te zamjene. kolko steti ako ga ja zablokiram sa necime, tipa cackalicom il necim slocnim? da se ne okrece?
Pa, smeta utoliko što se kartica neće adekvatno hladiti. O kojoj kartici se radi, nema jamstvo?
Dolje pri dnu, odmah iznad taskbara, vidi se desktop, iako su mi windowi maksimizirani.
kako to rijesit?
Mozda da probas clean boot napraviti
http://helpdeskgeek.com/windows-7/perfo ... windows-7/
Uspio sam rijesit. Rjesenje je retardirano. Unlocko sam taskbar, povukao gore, pa dolje, i urazumilo se.
No, sad imam problem na starom laptopu, kad se boota javlja "windows could not start because the following file is missing or corrupt ntoskrnl.exe". Probao sam naj common rijesenje, nista nije pomoglo.
Jel ima ko kakvu ideju?
Odradio chkdsk /r, uspio bootat u safe mode i vratio fajlove koje sam trebao. Sad ide fresh install winsa.
Jesu ovo normalne temperature za laptop kad se ništa ne radi? Pitam jer se gasi kad sam u nekoj zahtjevnijoj aplikaciji pa da znam jel to uzrok.
To je toplo. Ali bitnije su ti temperature pod opterečenjem nego te u idle.
imam problem na laptopu, nakon nekog vremena mi u igrama fps padne na jako male vrijednosti, uvijek stoji oko 10-15, nebitno koja je igra
ima netko kakvu ideju zbog cega? temperature su ok
nisam imao problema prije takvih, sve je normalno radilo
Konfiguracija laptopa?
win 7 64-bit
intel i7-3612QM
6GB RAM-a
nvidia 630m
Instaliraj najnovije grafičke drivere (i za tu Intelovu i za nVidiju), podesi si laptop da ti radi u High performance (i power profil i profil za grafiku) i onda probaj.
nije pomoglo
Čime si provjerio viruse?
Ajd provjeri gamad sa HitmanPro, AdwCleaner, RogueKiller i Malwarebytes Anti-malware.
Počisti sve što pronađu.
Nakon toga se poigraj alatom Glary Utilities.
I šlag na kraju... odi na Start, upiši cmd.exe - desni klik na to što nađe i pokreni kao administrator.
Tu upiši "sfc /scannow" bez navodnika i lupi Enter. Pusti da odradi svoje. AKo nađe grešaka, restartaj komp i ponovi proceduru.
ma nista od toga, izgleda da cu morat napravit reinstall windowsa
to mi je bilo zadnje na pameti :(
ovako... jucer sam spojil komp hdmi kablom na tv... e, sad, svako malo mi ekran pozeleni na sekundu, pa je sve u nekom rozom tonu... pomaze jedino izstekavanje hdmi-a, zbog cega se srusi explorer, ili promjena rezolucije, koja sve popravi bez rusenja iceg... e, al se to dogadja svako malo... stavil sam nove drivere za grafu, neku ati-jevu, hd, 5400, ne znam tocan model... uglavnom, ludim od ovog, jer se svako malo moram dizat da do misa dodjem i to sredim...
Zasto mi u Chromeu stekaju youtube i twitch, a u jebenom IEu je sve normalno? Napravio sam reinstal chromea, flasha, diseblo sta sam morao u chrome:plugins, nista nije pomoglo za sada. Any1 knows?
zadnji chrome update je nesto sjebao ja mislim. probaj operu ili firefox
Ne razumijem kako jebeni flash uspije ovisiti toliko o browseru.
Opera radi flawless. Prije 4 dana je sve radilo odlicno, i najednom sve steka...
Yo ekipa, tko mi može objasniti kako funkcionira onaj "lock" za processor na matičnoj. Znači staviš proc i povučeš onu ručicu da ga učvrstiš na mjesto. zanima me da li ona plastika dovodi proc samo do kontakta i da li mu istodobno onemogučuje da se proc pomakne?
Čistio sam stricu komp, a on ima stock cooler. Mislio sam da ću moći maknuti fan bez skidanja coolera- Pošto ovi žnj kineski modeli imaju zajeban sistem odvajanjana kraju povučem čitav cooler skupa sa procom van
I sad sam onak.... WTF??? Sva sreća nožice su sve ok.
Našao četiri iskrivljene nožice, pa sam ih ispravio, držim fige da sve radi...
Još da u devedesetima nisu stavljali tri kile paste na proc. :mad: Bokte trebam dvije litre alkohola da skinem sve naslage.
Onaj lock učvrsti proc (ne znam kako točno funkcionira), ali ga kao što vidiš svejedno možeš lako maknut. Ja sam isto iščupao na nekim kompovima nekoliko puta i imao sam sreću da nisam ništa potrgao.
Ujac i ujna su nekako uspjeli skupit s mejla ctb-locker. Ugl, nekakav virus koji enkriptira podatke i kaže da ključ za dekriptirat drži na privatnom serveru i dat će ti ga ako platiš, itd itd. Postoji li način za restorat fileove u neko prijašnje vrijeme? Znam da postoji system restore, ali to valjda u životu nisam mislio da ću koristiti pa ne znam apsolutno ništa o tome.
As of yet, mislim da nema kruha. Ak nemaš odkud bekapirat nemoš niš, jedino restore/shadow copy spašavaju stvar.
Koliko je otkupnina?
Nije da smo pitali :)